E mafai e lentils ma pancreatitis pe leai?

Faatasi ai ma le totoina o togalaau, o le fanua e nofo ai se nofoaga faapitoa, talu ai e le o gauai ma e le faaputuputuina mea leaga mai le siosiomaga. Ae o loʻo i ai le tele o vaega aoga. O nisi oi latou o vitamini, minerale, minerals, fatty acids, amino acids.

O a faʻamanuiaga

I meaʻai, o lenei sui o le aiga legume e le maualalo ifo i le tele o cereals. O le maualuga o le fualaʻau fualaʻau e mafai ai e oe ona taʻu saʻo le fatu "meaʻai fualaʻau". Talu ai ona o le maualalo o le gaʻo (2%), o le susu ma le falaoa o se vaega o le meaʻai. I le faaopoopo atu i vitamini o vaega A, B, E, PP, latou te aofia ai le tele o elemene o le laulau taimi, e tatau ai mo le tino o le tagata. E tasi le selau kalama o le oloa e faia mo le manaoga o aso uʻamea. E ese mai ia te ia, o fatu fatu e mauoa i:

Faʻamatalaina o mea aoga o fatu o lentil, o uiga nei e tatau ona matauina:

  • Talu ai ona o lona filogia, o loʻo kuka ai piʻamea taofi e faʻafaigofie ai le faʻaogaina o meaʻai, faʻaleleia atili le motumotu o le intestinal.
  • O masini eletise e faigofie ona ola, o se vaega o lea mea, e le mafua ai le faateleina o le kulukose o le toto, o le mea lea, o ia ipu e aofia i le taumafa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.
  • O le i ai o le folic acid (vitamin B9) i pi pi, lea e taua tele i le hematopoiesis ma le fausiaina o siama fou, e mafai ai e tina maitaga ona fautuaina i latou e puipuia le anemia. O lenei elemene e mafai ona puipuia le faʻaitiitia o siama masani e leaga. E tusa ai ma ona anotusi, o le oloa e ave i le nofoaga lona lua pe a uma sea ituaiga o mea faʻamalosi, e pei o le ate, ma le muamua i isi faʻatoʻaga.
  • O le isi vaega o le oloa o isoflavones - o enzymes mai le vaega o fualaau oona e le pa'ū i le taimi o le vevela, lea ei ai foi le meatotino anticancerogenic.

    E lelei lelei fualaʻau o le Lentil ma fualaau faisua.

    E aoga tele le faia o fasi pepa logo ma palu pateta. O le vailaʻau C (ascorbic acid) o loʻo i ai i lenei fualaau aina e fesoasoani i le faʻaaogaina o le kulifa. A aunoa ma le mea e tuua e le tino le tino pe a mavae le 3-4 itula, ona faʻatasi ai lea ma le acid ascorbic e taofia i le toto mo le 9 itula, ma maua ai le faʻamalolo i le tino.

    O le a le afaina i le tino pancreatiti

    E ui lava i le tele naua o mea aoga, ae o le oloa foi ua i ai ni faʻasalaga mo le faʻaaogaina. O le tali i le fesili pe ono mafai ona 'ai meaʻai laulaʻau ma pancreatitis - mumū o le pancreas - e faʻalagolago i foliga o le maʻi. Faatasi ai ma se faʻavavevave, e mulimuli se tagata i se taumafa malosi, lea e faʻaitiitia ai le avega i lenei okeni. O lenei meaola, e pei o isi laumei, e aofia ai le fiva o mea taumafa, o le gaosia o mea e mafua ai le faateleina o galuega o le gastrointestinal tract, e aofia ai le pancreas, e faaosofia ai le faateleina o le pulelasi o enzymes digestive. O ia taʻaloga i le taimi o le faʻalavelave tele o le faʻamaʻi e matua le taliaina. I le maualalo o le manava o le suamalie, e le tupu le maeʻa o nei fiva, lea e oʻo atu ai i foliga o faʻamaʻi faʻamaʻi: afaina, afaina, tiga o le tino.

    O le mea lea, o lentils ma le pancreatitis i totonu o le gaioiga mamafa e tatau lava ona vavaeeseina mai le lisi.

    Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le mafai ona 'aina faʻatasi ma nisi faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, e aofia ai:

    • cholecystitis - mumū o le gallbladder,
    • gastritis - mumu o le mucosa gastric,
    • gastroduodenitis gasegase ma gasegase o se gaioiga mumusu i le itulagi o le pito i lalo o le manava, faatasi ai ma le mumu o le mucosa duodenal.

    I le vaitaimi o le faamagaloga (faʻavaivaia poʻo le toesea atoatoa o aʻafiaga o le maʻi), o le faʻasaina o le faʻaaogaina o le susu o ipu e le matua mamafa. E mafai ona 'ai le lentils ma le pancreatitis i le taimi o le faamagaloga, e fuafua i le ituaiga o oloa, le auala e saunia ai, le tele o le tele ma le tele o taimi e faʻaoga ai.

    I le taimi o le faamagaloga

    E i ai le tele o ituaiga o lenei laau:

    E sili atu le fetaui lelei o le lanu mumu, ma o ona fatu e vave ona faʻanatinati.

    O se fua lea mo ipu e faatagaina mo maʻi ma pancreatitis:

  • Fritters. Suauu 1 le ipu pi seia maeʻa ma olo i totonu o se sieve. Faʻaopopo le fuamoa se tasi, se sipuni sipuni o falaoamata ma se pine o le masima i le mea e tupu ai. Aʻauina le paluga, faʻapipiʻi pancakes ma tao i totonu o le ogaumu.
  • Laʻau mama. Faʻafefe afa afa o fatu i le vai vevela i le po. I le taeao, tuʻu le kuka, faʻaopoopo le siʻisi, lua pateta ma le kati e tasi. O le taimi lava e vevela ai le siʻi, toso ese, o mea o loʻo totoe e tunu seia maeʻa ona faʻafefiloi ai lea ma se mea e gaosia. O le pata ma le suāuʻu olive (tasi sipuni) e faʻaopoopoina i le puree maeʻa.

    E tatau ona e amata taumafa i na meaʻai i lea mea ma lea mea: o le voluma o le vaega muamua e le silia ma le tasi le sipuni. Pe o le a le mafai ona e faʻaopopoina le fualaau e faalagolago i le gaioiga o le tino, ae tusa lava pe leai ni uiga leaga, e le sili atu ma le faalua pe faalua i le vaiaso ona tuʻuina atu ni lentils ma le mumū o le pancreas.

    O le vailaʻau o le kulimi

    O lenei fualaau faisua ua faʻavasegaina o se meaʻai fua. O pi e tumu i le tele o micro ma elemene macro.

    O le tuufaatasiga o fua o le aganuu na faʻaalia ai le i ai o se vailaʻau vitamini atoa ma le faʻalavelave e tatau ai mo le masaniga o le tino, amino acids.

    E le gata i lea, o le i ai o se numera tele o vaega eseese o le biologically active e iai se aafiaga taua i le gaioiga o le tino o le tagata na maua i pi.

    O le autu autu o pi e aofia ai:

    1. Fualaʻau fualaʻau. O le faʻalavelave o nei mea faʻapitoa o se mea sili ona lelei pe afai e tatau ona teena meaʻai o manu. O aʻafiaga o loʻo iai i totonu o le laau e faigofie lava ona uʻuina e le tino o le tagata.
    2. Polysaccharides complexes. I le tuufaatasiga o pi, o latou mea e mafai ona oʻo atu i le 50%. O nei faʻalapotopotoga e faʻaititia i le gasegase lemu ma le gasolo malie i totonu o le gastrointestinal tract, lea e puipuia ai le osooso malosi i le suka i le plasma toto.
    3. Faʻasologa o elemene. O le tuufaatasiga o fatu na faaalia ai le i ai o le potassium, phosphorus, sulfur, calcium, magnesium, silicium, chlorine ma le sodium. E le gata i lea, o le i ai o microelements e pei o le uʻamea, boron, copper, titanium, iodine, fluorine, manganese, seleni, chromium ma le zinc na maua i le tuufaatasiga o fatu.
    4. O fatu fatu ei ai sina mea itiiti o gaʻo fualaʻau, o latou aofaiga e oʻo i le 2%.
    5. I le avea ai o se vaega o le fualaʻau tele, o le i ai o vitamini B9, B5, B2, B1, PP, E, A.

    Vitamini o le kulupu B ei ai se aoga aoga i le tino o le tagata, faʻamaonia le faʻatinoga o le tino o le tino ma gaioiga o le faʻaaliga, ma faʻaleleia le faimamaina.

    Lentils o se punavai o fiva o mea taumafa, o le mea lea, o le fesili pe mafai ona faʻaaogaina eletise mo panicreatitis e tatau ona taliina i le le lelei.

    O le faʻaaogaina o fiva i totonu o le vaega o meaʻai e faʻaleleia ai le faʻamalositino o le intestinal. O lenei mea, i le itu, e tau atu i le faateleina o le excretion o enzymes pancreatic. O le tulaga lenei e fuafua muamua lava o lentils mo le pancreas o se oloa faʻasaina, i le auala masani ma i le taimi o le faʻavavega o le pancreatitis. O le i ai o se tele tele o fiva e manaʻomia ai le faʻateleina o le puleaina o le sua oona mo lona vaeluaina, lea e le manaʻomia foi i le i ai o se faʻamaʻi e pei o le gastritis.

    O le tele o taimi, o le pancreatitis i le tino o le tagata o se taunuuga o le alualu i luma o le cholecystitis.

    O le faʻaaogaina o le susu o ipu i le vaitau o le faʻavavevaveina o nei faʻamaʻi e oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia i le tino o le maʻi.

    O le a le mea e aoga ma o le a le mea e faʻaleagaina i le faʻamaʻi o le gastrointestinal tract

    O le oloa e mauoa i vitamini A, E, PP ma le vaega B (B1, B2, B9). O le tuufaatasiga e aofia ai foi le potassium, calcium, magnesium, iron, phosphorus, iodine, zinc ma isi elemene. A faʻaaogaina e le aunoa, o loʻo i ai le lentils e lelei mo le maʻisuka aua o meaʻai ia e mafai ona faʻaititia ai le toto suka.

    Legumes o se punavai o le fualaʻau fualaʻau, fiva o meaʻai e faʻateleina ai le faʻaogaina o meaʻai. O le mea lea, e tatau ona aofia ai lentils i taumafataga faalevaiaso.

    O le protein o loʻo aofia i totonu o le oloa e lelei le tuʻuina ma tuʻuina atu i le tino meaʻai pe afai o le taumafa a le tagata poʻo le anapogi e tatau ona faʻatapulaʻaina ai le faʻaaogaina o meaʻai. Laʻau fiva i lentils e faʻaolaina ai le manaʻoga ma faʻamaonia ai tulaga maualuga o le cholesterol.

    Ae ui i lea, o lenei mea aoga i faʻamaʻi o le pancreas lea e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga leaga. O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o le oloa e mafai ona tupu i luga o le tulaga o le faʻamaʻi ma uiga o tagata taʻitoʻatasi o le fualaau oona o se tagata faapitoa. O le mea lea, o le tele o fiva o meaʻai e mafua ai le faateleina o le pulelasi o le vai gastric ma, e tusa ai ma le gaosiga o le enzymes e le pancreas.

    Taimi laititi ma le faʻamalologa - faʻatagaga ma tapulaa

    Fautuaga mo mea taumafa mo le pancreatitis ma le taimi o le faamagaloga eseese. Pe a 'aina le piʻamea, o le gastrointestinal tract e sili atu lona malosi, o se taunuuga, o le faʻasaʻolotoina o faʻamaʻi faʻamalosi. O le mea moni lea e le faatagaina ai le fautuaina o lentils ma le pancreatitis i le vaega laititi.

    Faatasi ai ma se faʻavavega o le masaniga masani o le maʻi, o le tele o fiva faiʻai masani e mafai ona oʻo atu ai i le faʻalavelave faʻaleagaina i le tino o le tino ma faʻaosofia ai faʻamaloilo le lelei: tiga faifai pea ma le faʻasalaga.

    Afai o tatou talanoa e uiga i se vaitaimi o le faʻamagaloina pea o pancreatitis, o le faʻaaogaina o lentils e mafai ona tuʻuina. Pe a toe faʻafoʻisia le gaioiga o le tino, o le taumafataga e fautuaina e tagata gasegase e faʻaititia. Pau lava le tulaga e tatau ona faʻamamaina ipu (tuʻuina i le tino o pateta paluga poo soupeti) ina ia aua neʻi avegaina le meaʻai.

    Lago mai lemu i le vaitaimi o le faʻamaga o le pancreatitis e amata ona faʻaumatia i ni vaega laiti se lua i le vaiaso. I le leai o ni aʻafiaga le lelei mai le vaega o meaʻai, o meaʻai e mafai ona faʻaititia.

    Po o le a lava le mea e te kuka ai, ia mautinoa o loʻo faʻavelaina le lentils, ma o le ipu e faigofie lava pei o se mea itiiti, ma, pe a mafai, leai ni mea manogi.

    O le fea meaʻai e talafeagai

    O ituaiga eseese o le lentil e faʻatau atu. E mafai ona e faatauina ni lanu enaena ma fatu laititi, lanu meamata ma fatu lapopoa. O maʻi e maua i le pancreatitis e tatau ona fiafia i launi mumu. O ona fatuga e laʻititi laʻititi nai lo isi togi, ma faigofie ona faigofie ona faigofie ona maua.

    Lentils, pei o isi laumei, e tatau ona faʻafefete i le vai malulu mo ni nai itula aʻo leʻi faʻaaoga, pe sili atu foi - i le po. O lenei fautuaga e aoga mo lanu meamata ma lanu enaena. Ae o le mumu e le manaʻomia ai sea sauniuniga. Ua lava le fufuluina o fatu i ni vai malulu i ni nai taimi.

    O le fulufulu paʻepaʻe o le a faia i le faagasologa o le faʻafefe. E tatau ona e fufulu seia oʻo ina manino le vai. A maeʻa lena, e mafai ona e faʻaogaina fuatini mumu e saunia ai le tele o ipu manaia ma lelei mo maʻi ma pancreatitis.

    O le a se mea e mafai ona ou kuka

    A maeʻa ona fufuluina, e tatau ona sasaa le fatu o le lentil i le vai malulu mamā i le fua o le tasi i le lua, vai masima ma kuka. I le taimi lava e uma ai le faʻafefe, faʻaitiitia le vevela i luga o le ogaumu i le pito i lalo ma faʻaauau pea le kuka seiloga e faamalulu ma le tapuni sina avanoa.

    Laʻau mumu ua vave ona kuka. A maeʻa le 15-20 minute pe'ā uma ona kuka, o le ae maua paluga pateta. I lenei laasaga, e mafai ona e faʻamafanafanaina sina mea ma faʻaaogaina e avea o se faavae mo cutlets pe faʻaauau pea kuka kuka:

    • I paluga pateta, faʻapipiʻi fuamoa moa ma le falaoamata ina ia maua ai se faʻaauau e mafai ai ona e faʻamalosi. O ni mea laiti laiti e faia mai le mama o le lentil ma tao i totonu o le ogaumu i luga o se pepa tao taofi e ufiufi i le pepa poo le paʻu.
    • Mo le mea muamua, o sina vai inu e sasaa atu i totonu o le lentil puree, ausia le tutusa o se soupuni mafiafia. Faaopopo le lua vaega o le sipuni tele o le suauʻu manogi.

    O a lentils e faia


    O lenei meaʻai gaosi e mafai ona taʻua saogalemu i le taumafataga. Lentils e aofia ai le tele o vitamini e manaʻomia e se tagata mo le faʻaaogaina masani o le tino atoa, o loʻo mauʻoa i le tele o micro ma elemene elemene. I totonu foi o lenei oloa e aofia ai le tele o vaega talafeagai e iai se aafiaga tuusao i galuega taua o totoga taua

    Legumes o lenei vaega e aofia ai:

    A oʻo mai le gaosiga i totonu o le meaʻai, o le a faʻaleleia ai le gaioiga o le gaʻo, ma o se taunuuga, o le excretion o enzymes pancreatic e faateleina. O le tele o le fiva i le maeʻa ai o le kulimi e manaʻomia ai le tino ia lava le vai inu e faʻamavae, lea e le talafeagai mo tagata ei ai faafitauli gastritis. Ma o le pancreatitis o se taunuuga o le faateleina o cholecystitis. O le faʻaaogaina o le susu o ipu mo tagata faʻamaʻi faʻamaʻi e afaina i lo latou faigata ma le faigata o le tulaga o le tino atoa.

    Eseese o Lentils


    O aso nei e tele ituaiga o eleʻele. E eseese i foliga vaaia, tofo, lanu, taimi e kuka ai, faamoemoega. O ituaiga autu nei e iloga:

    1. Launiumumu Mumu - O le lanu o le kulimi e tusa ai ma le lanumoana uli, o le fausaga o le paila. E mafai ona e faʻatau i totonu o se pepa e leai se paʻu, o lona autu o loʻo paʻu. E umi sina taimi e sauniuni ai ipu mumu. O tagata maʻi e maua i le pancreatitis e fautuaina e faʻaaogaina i le taimi o le faʻamagaloina i le tulaga o soupisi poʻo paluga kuka kuka.
    2. Brown o le mea e sili ona taatele i fatu pi. O le taimi o kuka e fai sina umi nai lo le ituaiga mūmū, o lea ao leʻi kukaina e tatau ona faʻafefiloi mo le afa itula poʻo le itula. O lenei ituaiga o mea masani ma e faʻaaogaina mo le faia o soupasi, stews, cereals, salads.
    3. Green ─ o se ituaiga e foliga mai e leai se mea, ma pe a kuka, o le saito e le mafai ona vevela, e le fetaui mo soupili ma pateta pateta, e mafai ona faaaoga e saunia ai se meaʻai mo ipu meaai. O lenei vailaʻau e faʻafefe i totonu o le tino umi nai lo isi ituaiga, o lea e le fautuaina mo tagata mamaʻi i faafitauli o le pancreatic.
    4. Vaʻavaʻai fafo - ei ai foliga ma mea e le masani ai, mo se faʻataʻitaʻiga: uliuli, lelei-fatuina ma Farani. O nei aganuu e faigata mo le gaʻoina, o lea ua fautuaina ai ina ia faʻaaoga ma le faʻaeteete.

    Lentils ma le pancreatitis e mafai ona aoga pe afai ua lava lelei ona faʻamaʻoina, ma o meaai e le mausali, ae e le malie ma vaivai. E naʻo le tulaga lenei, o le fiva laʻau o loʻo faʻaleleia lelei i totonu o le tino, ma o le tagata maʻi o le a le lagona le faʻavaivai.

    Faamanuiaga o laumei taua

    O le aoga sili o lentils o le leai o ni mea e afaina ai ma mea vevela ma mea faʻapitoa. Legumes o nei ituaiga eseese e le aoina mai ai vaega eseese o vailaau faasaina, e tusa lava pe o le a totoina le togalaau i se nofoaga le lelei o le eleele ma mea faaleagaina.

    • O le faʻaaogaina o lentils o le a mafai ai e oe ona faʻatumu le uʻamea ma le iodine. O nei elemene o loʻo aʻafia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino, tino maskloskeletal, paʻu ma lauulu.
    • Lentils o loʻo i ai foʻi fiva o meaʻai e faʻamalosia ai le inumaga ma faʻamaonia ai tulaga maualuga o le cholesterol. Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e fautuaina le kuka ile kuka, aua e faʻaitiitia le maualuga o le suka i le toto o se tagata.
    • O fatugaʻau ei ai se vailaʻau faʻapitoa, lea e talitutusa ma le estrog hormone, na o le totoga o laau. Ma mo tamaitai i le taimi o le menopause, o lenei oloa o le a aoga tele.
    • Ona o le i ai o le tele o elemene i lona tuufaatasiga, o lenei oloa o le a aoga i tagata o loʻo mafatia i le osteoporosis ma maua ai le maʻi fatu fatu.

    Legumes o nei ituaiga eseese e tele i le vitamini complex, o se maualuga o mea taua o minerale ma elemene. Faʻafetai i nei faʻataʻitaʻiga, ua faʻavasegaina lentils o oloa ia e mafai ai ona saunia mea taumafa taumafa. O le polotini o fatuga o loʻo i ai i totonu o loʻo faʻaleleia lelei i totonu o le tino ma faʻamalosia ai ma nisi o vailaʻau amino, lea tatou te manaʻomia tele. Lentils e faʻaaoga foi e tagata o le vaomatua e saunia ai meaʻai, aua o le fualaʻau fualaau o loʻo i totonu e faigofie ona suia ai meaʻai i meaʻai i totonu o ana meatotino.

    E ui lava i le tele o le lelei o lenei sui o lekiu, o le fesili "pe o lentils ma paʻu paʻu e tutusa lelei" e feteʻenaʻi. O tagata ei ai faafitauli faʻalavelave e tatau ona faʻaaogaina lelei.

    Le faʻaaogaina o le oloa i ituaiga eseese o le faʻaogaina o le faʻaogaina


    E ui lava i le mea moni o lentils e tele mea aoga, o lenei oloa o loʻo i ai ni tapulaa faapitoa mo le 'ai. Muamua lava, e faatatau lea i tagata e maua i le pancreatitis. O le 'aiina o le lela o ipu e faalagolago i le tikeri ma le matuia o le maʻi o le pancreatic.

    I le gasologa o le taimi ma i le taimi o le vevela

    A oʻo mai se faʻaleagaina i se tagata maʻi, e manaʻomia e ia se meaai malosi e le mafai ai e ia ona faʻaosoosoina le paʻu. Ae o lentils, e pei lava o soo se ituaiga o lekila, o loʻo i ai le fiva faʻataunuʻu. Pe a oʻo atu ia meaʻai i le gastrointestinal tract, o le galue malosi o lenei okeni mo le tataina o ia meaʻai e amata, lea e oʻo atu ai i le galue malosi o le pancreas e faʻamavae ai nisi o enzymes. Ma o sea avega i luga o le pancreas i le taimi o le vevela o le faʻamaʻi e matua faasaina.

    O maʻi i le taimi o le faaletonu o le tino ma le pancreas e tatau ona pipii i se meaai, faʻasaʻo meaai, lea o le a puipuia ai le okeni maʻi mai le tele naua e mafai ai. O le faʻaaogaina o lentils, e pei o isi laumei, e taʻitaʻia ai e le gata i le faateleina o galuega o le gastrointestinal tract, ae mafai foi ona mafua ai le faʻaalia o ia faʻaʻailoga i le tino o le tagata maʻi:

    • afaina o le membrane mucous o le gastrointestinal tract,
    • afaina tiga ma le fusi,
    • tafa ma gagging
    • faʻaleleia le faʻaaogaina o kesi,
    • a e paʻi atu i le manava, o lagona tiga e lagona.

    Mai lenei faʻamatalaga, e mafai ona tatou faʻamaonia pe mafai ona maua ni lentils ma pancreatitis. E faigofie lava le tali - i le taimi o le pancreatitis ma le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, o se oloa mai le meaai e tatau ona le aofia ai.

    I le taimi o le faamagaloga

    Ae i le vaitaimi o le faamagaloga, pe a masani lelei le tino o le tino, ma o le taumafataga mo le tagata mamaʻi e le mafai ona matua faʻamalosi ma e mafai ona faʻatagaina ma le faʻaeteete le faʻalautele o ipu i totonu o meaai. Muamua e tatau ona e amata ile teaspoon o le oloa. O le mea e lelei ai, masusu soupeti poʻo falaoamata masusu e talafeagai. E fautuaina e tagata taʻitoʻatasi le faʻaaogaina o ni fuamini mūmū mūmū, aua e vave ma lelei ona kuka ma e faigofie lava ona liua i le falala.

    Afai e lagona e le tagata maʻi le lelei pe a uma ona 'ai ia meaʻai, e le afaina o ia i le tiga ma le le mautonu, o le tele o meaai mai lenei ituaiga o pi e mafai ona faateleina i le 100 kalama. Ae 'aua le faʻaleagaina sea toomaga, ina ia le faʻaosoosoina ai se faʻalavelave fou o le maʻi. E na o le tasi i le 7-10 aso e mafai ona e togafitia oe lava i se ipu e faʻavae i lenei aganuu.

    Motugaafa: Lentils with pancreatitis e faʻatagaina e 'ai na o le taimi o le faamagaloga, i ni togi laiti ma e fautuaina e ave le tele o launi mumu mo lenei mea.

    Lisi o fualaau o mea taumafa

    O ia ituaiga ipu e mama atoatoa i le tino, ae mo a latou sauniuniga e taua tele le filifilia o se oloa lelei. O le mea lea, aua le faanatinati e ave le afifi muamua e te maua mai le faleoloa oloa - suʻesuʻe ma le totoʻa meaʻai, siaki le palapala, pogisa ma mea e gaosia. O le fausaga o lentils e tatau ona laugatasia e aunoa ma ni paʻu.

    E muamua lava ona fufuluina le grits i lalo o le tap, pe a uma ona fufulu i le vai malulu mo le 2 itula. E faʻafefe le vai faʻaaoga, ma o sea togavao o le a faatelevaveina le faiga o kuka ma faʻafiafia atili ai le ipu.

    Palu faʻamafanafana

    O mea nei o le a manaʻomia:

    • Laʻau mumu - 200 kalama,
    • Suavai - 200 ml
    • Kāreti - 1 fualaau laʻau,
    • Aluga - 1 itiiti ulu,
    • Salt ma laau fou e tofo ai.

    Faʻapipiʻi lentils e tuʻuina atu i se palupa poʻo ni ipu mafiafia, faʻaopopo vai ma faʻapipiʻi ile vevela vevela mo le 25 minute. I le avea ai ma suavai suavai, e mafai ona e faaopoopo sina vai ina ia le falai pe mumu le ipu.

    O kāloti, faʻasamaʻi ma faapipiiina i luga o se fatulaʻau, e faʻapipiʻiina i le lentil i totonu o se fagu ma faʻapipiʻi lelei ai le sipisi. E vevela le paluga ma tuu ai e gaosi mo le isi 15 minute, faʻaopopo ma toe mu mo le isi 5 minute seia uma ona kuka. O piʻamea faʻamamafa e faʻaaogaina i laau.

    Laʻau suamalie

    Faatulagaga:

    • Laʻau mumu - 200 kalama,
    • Suavai, moa taumafa po o fua o fualaau faisua - 0.5 lita,
    • Lulu - 50 kalama,
    • Kāreti - 1 pc.,
    • Potatoes - 2 pcs.,
    • Laʻau o le suauʻu - 1 tbsp. se sipuni
    • Salt ma laau fou e tofo ai.

    Uluai fuʻu lentils e sasaa i le vai poʻo le suāuʻu meaai ma auina atu e kuka mo le 15 minute. I le taimi lea, ua saunia fualaʻau o loʻo totoe: o kāloti ua tilotilo i luga o se fatulaʻau, ua tipiina i luga o pateta, ma ua tipi ni aniani i ni mama.

    A uma ona faʻaopoopo uma fualaʻau, ona kuka ai lea o le supa mo le tusa ma le 20 minute seia oʻo i le kuka. I le iuga, ua faaopoopo le masima, ma ua sasaa lelei laulaʻau tuni ao lei auauna atu. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻapipiʻi moa.

    Afai e te faʻaitiitia le tele o le vai i le fua ma faʻafefiloi le paluga faʻatasi ai ma se mea faʻaleleia, o le a maua ai sou pai mama soup.

    • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

    O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

    Aisea e aoga ai le karite mo pancreatitis ma le auala e kuka ai

    Afai o le tagata maʻi e iai se vaitaimi o le faʻavavevaveina o pancreatitis, e le fautuaina e le au fai meaʻai ia te ia ina ia aofia ai le falaoamata mai le karite mamafa i lana meaai

    Faʻavae o le faʻaaogaina o pi ma vailaʻau o vailaau faʻamalosi i le pacreatitis

    E manaʻomia e tagata maʻi ona iloa se tasi o lanu: i le taimi o le pancreatite tino e faʻatagaina le 'aiina o pi, ae i le taimi lava e tasi e aoga ai le inu i se teuteuga mai laulaau o le aganuu

    O a fua o le gaʻo e faatagaina mo le pancreatitis?

    O le faitioga autu mo le faʻavasegaina o le falaoʻo i totonu o le tasi vaega poʻo le isi, o lona aafiaga i luga o le pancreas, lea o loʻo i ai i se tulaga faʻavaivaia ma e le mafai ona faʻatino atoatoa.

    Pancreatitis Bread

    E tatau ona filifili ituaiga masani, e aunoa ma le faaopoopoina o fatu, nati, vine, pulu, apricots mago, ma isi. E mafai ona 'aina mo le' aiga o le taeao. Aʻo leʻi faʻatau, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa le tuufaatasiga o oloa.

    Ou te fiafia e kuka lanu masila, e fai ma faataitaiga, o se suamalie manaia po o se faaopoopoga i le ipu meaai. A maeʻa sea taumafataga e leai ni tiga i le itu, e leai se faʻalavelave poʻo se faʻalavelave. Ou te lei taumafai isi ituaiga eseese

    Taumafa tau taumafa

    O fualaau o le laumei e maua mai i meaʻai, o lea e masani ona aofia ai i le tele o taumafa paʻu. E na o le 112 kcal mo le 100 g o pipi tao, ma o lona faʻamaʻaina o kulimi 'oloʻo avea ma se mea e sili ona lelei i soʻo se meaʻai, aemaise lava pe a leai ni aano o manu.

    I le 100 g o lentils kuka, ua i ai le 7.8 g o le porotini ma le 20.1 g o carbohydrates, i le leai atoatoa o gaʻo.

    O vaega autū o fualaau aina o le:

    • faʻafesoʻotaʻi faigofie le digestible o fualaau, lea e mafai ona avea ma sui lelei mo se meaola manu (e aofia ai le 30%),
    • gaʻo vailaʻau faʻasaina (e oʻo atu i le 50% i le tuufaatasiga), ona o le faʻagesegese le faʻaaogaina o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto e le faateleina,
    • e maua ai le masima, calcium, phosphorus, sulfur, magnesium, siliki, chlorine, sodium, iron, copper, boron, titanium, iodine, fluorine, manganese, selenium, chromium, zinc,
    • vitamini A, E, PP, vaega B (B1, B2, B5, B9).

    Mea aoga ma leaga

    Talu ai ona o le tuufaatasia o fualaau o fualaau suamalie, e le tatau ona faateia se tasi i le tele o aafiaga i le tino o le tagata.

    • O le mea lea, o mea aoga autu o aganuu o mea nei:
    • faʻasologa masani o le gaosiga o le masini ma le metabolism,
    • toefuataiga o le fausaga o le mucous membranes,
    • auiliiliga o le faʻasologa o hormone,
    • faʻaleleia atili o gaioiga faʻafouina i totonu o masini ona o le lysine vaega o le polotini,
    • le faʻamautuina o le manava ma se taulau manuia i le faʻamalosi,
    • e maua ai se lagona umi o le nofo fiafia, lea e faapitoa le moni mo meaai ma le manaʻoga e faʻamaʻa,
    • faaleleia atili o le tulaga o le paʻu, aemaise lava i le aveeseina o tulaga o le faaleagaina o le ultraviolet i le paʻu poo le satuina i le susu,
    • puipuiga lelei i le puipuia o faigamalo, lea e faamatalaina e ala i le auai i le tuufaatasiga o tuufaatasiga o le antioxidant lea e faaleagaina ai tuusao saoloto, ma faaitiitia ai le faaleagaina o le tino,
    • faateleina le malosi o le tino,
    • faʻaitiitia i le tiga o le musika ma lo latou toe vave faʻaleleia, aemaise lava pe a maeʻaeʻa taʻaloga poʻo isi gaioiga faaletino,
    • faaleleia atili o le toto ma le auina atu o le okesene i masini o totoga eseese (o le okesene le mafai ona lamatia le gaioiga masani),
    • faaitiitia le cholesterol i le tino ma faaleleia le tulaga o toto toto,
    • tausia le maualuga o le suka i totonu o le toto, e aofia ai le faʻavaveina o le faʻamagoina e le tino (inisalini e pulea le kulukose i le ate ma muso, faʻapea foi ma le suia o lona malosi e aunoa ma le foliga mai o ni gaʻo susu),
    • faʻasologaina o le faiʻai o le tagata ma le faʻaogaina o le tino, faʻaleleia o le mafaufau, ma le faʻamalosi.
  • Lentils e aoga tele i le taimi o le maitaga, talu ai ona o ona fua e aofia ai le tele o le uʻamea ma le gaʻo siama, lea e puipuia ai soʻo se faʻalavelave i le atinaʻe masani o le tui o le pepe i le taimi o le maʻitaga.

    E mafai ona ou 'aina lentils mo pancreatitis?

    O le pancreatitis e faʻaalia i le mumū o le pancreas o se tagata, o lona uiga o soʻo se meaʻai manogi o le a faʻafefe ai le okeni, naʻo le faʻamalosia ai o le maʻi. I se tulaga faapea, e tatau ona e muai iloa mea e mafai ona e 'ai, ma le mea e sili ona lelei e te le amanaʻiaina, ina ia aua nei faʻafeteina lou lelei. O vaega o vaega taʻitasi o le faʻamaʻi: tele, faʻasolosolo, ma le faʻamagaloina, o le a fesoasoani e tali lenei fesili e faʻatatau i lentils.

    Contraindications

    E masani lava ona faʻafefeteina ipu tao e le tino o le tagata, ae peitaʻi pe afai e leai ni faʻamaʻi saʻo i le taumafa o pi.

    • O mea taua e aofia ai:
    • gout
    • faʻatasi faʻamaʻi
    • dyskineia
    • le motusia o le uila vavalalata,
    • sili atu le faʻaaogaina o kesi ona o le faaleagaina o le intestinal performance.

    Aua le aveʻesea ma le aganuʻu e fafine maʻitaga ma e sili atu le aua le kukaina o kuka mo tamaiti laiti e faigata ona faʻafeiloaʻi le faʻalauteleina o le gaʻo.

    A leai, e le tatau ona i ai ni faafitauli i fua o le lentil, aemaise lava ma le faʻaaoga lelei o le itu ipu ma soupeti e faavae i luga. E mafai e tagata uma ona filifili mo i latou lava le filifiliga e sili ona fiafia i ai mo le faia o ipu, ia mautinoa o le a le faʻamautuina le pancreas pe a maeʻa le pancreatitis.

    Tuua Lau Faamatalaga