Mea taumafa a le meaʻai - uiga ma meaʻai taumafa

O se tulaga faʻaleaga lea e faʻaitiitia ai le suka o le toto i se tulaga taua - i lalo ifo o le 3.33 mmol / l, o se taunuuga o lea mea e atiina ae ai hypoglycemic syndrome.

O le maualuga o le kulukose i totonu o lo tatou toto e mafua mai ona o meaʻai gaʻo, o loʻo maua ai le suka ma tufatufa atu i le tino atoa. A aunoa ma lenei fafie, e le mafai e le tino o le tagata ona galue. A oʻo mai le suka i le toto, o le pancreas e maua ai le inisalini, faatasi ai ma le fesoasoani o siama tino e maua ai le malosi mai le kulukose.

Faatasi ai ma se paʻu faafuaseʻi i le suka o le toto, e mafai ona oti le tagata i le afa itula. O le mea sili ona taua i lenei tulaga e le o le gauai atu i le popole. O mea tatau ma faifai pea taga o le a fesoasoani e aloese ai mai tulaga matautia.

Ituaiga o le Hypoglycemia

E i ai inisalini faalagolago ituaiga o hypoglycemia ma inisalini tutoʻatasi. O tagata maʻi e iai le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka e le mafai ona faia e aunoa ma le faia masani o inisalini, lea e faia i se auala e lava ai le gaosia o le suka mai le meaai. Injections injections e tuʻuina i taimi masani, tuʻuina atu le numera o taumafataga. O le fua ma le numera o injections ua na o le endocrinologist ua faatonuina.

I le tulaga e maua e le tagata gasegase le tele o inisalini nai lo le mea e tatau ai mo le gaosia o le kulukose mai meaʻai, ona oʻo mai lea o se faʻalauiloaina o le glycogen i totonu o le toto mai le ate. Ae o le faʻafitauli e faʻapea o tagata gasegase e maua i le hypoglycemia e leai se faʻatonuga o le glycogen mo se tagata soifua maloloina.

Mafuaaga o le hypoglycemia

  1. 1 sese sese ole inisalini
  2. 2 se vaitaimi uumi e aunoa ma le 'ai (silia ma le 6 itula),
  3. 3 o le faʻaaogaina o vailaʻau e le lelei faʻatasi ma vailaʻau faʻasaina ma faʻaleleia le gaioiga o le inisalini,
  4. 4 taumafa tele o le ava malosi,
  5. 5 faʻamaʻi ate,
  6. 6 le toe faalēaogā,
  7. 7 hypothyroidism,
  8. 8 vaitaimi o le maʻitaga ma le lactation,
  9. 9 fuainumera,
  10. 10 tumema o le pancreas,
  11. 11 malosi malosi faaletino,
  12. 12 le lava le faaaogaina o le vai,
  13. 13 faʻamalosia le faʻaogaina o le endocrin system, lea e mafua ai ona vave faʻaaogaina le kulukose,
  14. 14 vaitaimi o le faʻagasologa o tamaʻitaʻi,
  15. 15 pulea lelei o le tele o meaʻai,
  16. 16 gasegase gastrointestinal causes malabsorption o carbohydrates,
  17. 17 sepsis,
  18. 18 le cirrhosis ma le necrosis ate e mafua ai le solia o le faagasologa o le kulukose.

Faailoga o le hypoglycemia

O faailoga muamua o le hypoglycemia e aliali mai pe a pa'ū le kulūkose lalo ifo o le masani - 3 mmol / L. E mafai ona latou faʻaalia i latou lava i ni auala eseese, o lea e taua ai le iloa o mea autu o le faʻamaʻi.

E mafai e le hypoglycemia ona maua le 3 tikeri mamafa: mamanu, ala ma faigata. O le mea lea, o le maualalo o le kulūkose, e sili atu le taua o faʻaalia. Faʻatasi ai ma sina faʻaitiitia o le suka o le toto tachycardia e ono amata, e mafai e se tagata ona tupu le popolevale, gaoioi, afu, fiaai, laugutu ma tamatamai lima e mafai ona paʻu.

Faʻatasi ma le hypoglycemia faʻaleagaina o le tagata gasegase e le fiafia, e le mafai ona taulaʻi mafaufau i luga o se mea faitino, o le mataʻituina o le mataʻitu ua matauina. I le taimi lava lea e tasi, e oʻo ai i le tagata le ulu tiga ma le vevela, o le a vaʻaia le vaʻai, ma le faʻamaopoopoina o gaioiga e faʻaleagaina ona o vaivaiga.

Faʻasolosolo i le hypoglycemia o fuainumera i luga o le mita o loʻo faʻaalia i lalo 2.2 mmol / L. O lenei ituaiga o hypoglycemia e mafai ona mafua ai le faoa faamalosi ma le leiloa o le mafaufau saʻo i lalo i se coma.

E le tatau ona galo ia i matou o ia uiga o le hypoglycemia e mafai ona avea ma mafuaʻaga o isi faʻamaʻi, o lea e leai se tulaga e tutoʻatasi ai oe lava ia, ae e manaʻomia lou vaʻai i se fomaʻi. O tagata ua maʻi i le maʻisuka mo se taimi uumi e mafai ona faigofie ona iloa le hypoglycemia e ala ile 1-2 faʻailoga. Ae peitai, e le o tagata uma lava e tutusa lelei lava faailoga ma e le o taimi uma e aliali ai i totonu o soʻo se faasologa. O le mea lea, e sili atu ma sili ona faʻatuatuaina e faʻamama ai le kulūkose toto e faʻaaoga toto kulukose toto.

Mea taumafa a le meaʻai - uiga ma meaʻai taumafa

Ina ia tumau le maualuga o le suka o le toto, ia puipuia le pa'ū mataʻutia i lalo o le 3.5 mol / L ma aloese mai faʻafitauli uma mulimuli ane, e tatau ona mulimulitaia se taumafa o le hypoglycemic. O ia meaʻai e fesoʻotaʻi ma tapulaʻa, pe leai, faʻatasi ai ma le faʻatagaina o oe lava. O le a le mamafa o latou ma o le a so latou lagona lelei?

Faʻafitauli o le Hypoglycemia

I le tele o faʻaosoosoga faʻasauā o le hypoglycemic, e amata ona paʻu ai vaa laiti, lea e afaina ai mata ma vae, ma le le talafeagai o togafitiga e mafai ona iu ai i le tauaso ma le ita.

O le suka maualalo o le toto e le afaina ai le faiʻai i le auala sili ona lelei. O le faiʻai e tele naua le kulukose ma e le mafai ona faia e aunoa ma le umi mo le umi, o le mea lea, pe a tuʻuina le suka i le maualuga o le 2 mmol / l, o le tagata maʻi e i ai se coma hypoglycemic. Afai e le faʻaaogaina le taimi o le toe faʻaolaina i le taimi, ona mate ai lea o le tino o le faiʻai ma oti ai le tagata.

O isi okeni e tali atu ma le tiga i le le lava o le kulukose i totonu o le toto.

Puipuia o le Hypoglycemia

O tagata uma lava e maua i le hypoglycemia o loʻo faʻaaogaina le inisalini e tatau ona i ai i taimi uma ni laumei kullukose, lole, poʻo se suka. Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e faʻamalosi tino faaletino, ona muamua lea, mo faamoemoega faʻasolosolo, e tatau ona ave 30-50 g o vailaʻau.

O tagata e mafatia i le hypoglycemia e tatau ona fuaina a latou suka toto i se glucometer i taeao uma i luga o se manava gaogao, filifilia togafitiga suka ma le faʻaeteete, filifili ma le faʻaeteete le fualaau o le inisalini ma mataʻituina le tele o meaʻai gaʻo.

Togafitiga o le hypoglycemia i togafitiga aloaia

O tagata gasegase e ono aʻafia i le faʻasolosolo o le hypoglycemic e tatau ona fuafua i aso uma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma mataʻituina ma le totoʻa lo latou soifua maloloina. E tatau ona faʻalogo lelei i logo muamua o le hypoglycemia ma fai taga i le taimi. E fautuaina le iai pea o se faʻamatalaga poʻo se vaega mai se pepa faʻataʻitaʻi faʻatasi ma oe pe afai o le osofaiga e ave ese mai le fale.

O tagata e mafatia i le hypoglycemia i le taimi o se osofaʻiga e mafai ona le iloa, i le fea tulaga o le a fesoasoani ia i latou i le tuiina o le glycogen, lea e faʻamautuina ai le maualuga o le suka.

Mo se fesoasoani vave, e tatau ona i ai fualaau oona ei ai glycogen poʻo dextrose. I soo se tulaga, o le fesoasoani muamua e tatau ona amata i le fuaina o le suka toto, ma e tatau ona faaauau le fuaina i le faagasologa o togafitiga.

Fesoasoani e faʻalagolago i le maualuga o le hypoglycemia:

  • Malamalama. O sea osofaiga, e mafai e le tagata gasegase ona taofia na o ia lava e ala i le ave o le kulukose. I lenei tulaga, o le fua faatatau e fuafua lelei lava: 1 g o le d-glucose e faateleina le kulukose toto e 0.22 mmol / L. E masani lava ona tumau le tulaga o le maʻi ile itula,
  • Sini malosi. Afai e mafai e le tagata maʻi ona foloina, ona tatau ai lea ona avatu ia te ia ni mea inu gaʻo pe a inu vai suamalie. O le glucose gel e pei o le glucose, lea e lubricates ai gums, fesoasoani lelei, suka, o le mea lea, vave oʻo atu i le toto,
  • O le hypoglycemic coma. I lenei tulaga, o le tagata gasegase e toetoe lava a le iloa, o le mea lea, e le aofia ai le gaioiga o gaʻo ma gaʻo. I totonu o le falemaʻi, o fesoasoani muamua e aofia ai le puleaina o le 40% o le kulukose; i le fale, o le inisiua i totonu o le glucagon o le a lava lea. Afai e le toe iloa e le tagata gasegase, ona faʻapitoa lea ona faʻatonuina le adrenaline.

Mea aoga mo le hypoglycemia

I le tulaga o se osofaʻiga o le hypoglycemia, o nisi oloa o le a fesoasoani e faʻamautuina le maualuga o le suka toto:

  1. 1 sipuni suamalie
  2. 2 suka
  3. 3 meli
  4. 4 sua sua
  5. 5 susu
  6. 6 candies,
  7. 7 vine,
  8. 8 ni meaʻai.

O tagata e aʻafia i le maʻi o le hypoglycemic e tatau ona mulimuli i le mataupu faavae o meaai paleni, o le a mafai ai ona faʻamautuina le kulūkose toto i le gasologa o le aso. I le taimi lava e tasi, o le vaitaimi i le va o taumafataga e le tatau ona sili atu i le 3 itula, o lea e fautuaina ai e maua se mea mo se meaʻai: fualaau aina, nati poo fualaau mamago.

Pe a sauniuni le lisi, e fautuaina e tagata fai meaʻai le taulai atu i puipuiga, lea e faʻagesegeseina ai le gaioiga o le inu o le gaʻo ma fesoasoani e tumau le kulukose toto. Punaoa o porotini e mafai ona:

  • meaʻai suamalie
  • iʻa maualalo-gaʻo
  • nati
  • oloa susu
  • leki.

Faatasi ai ma le faaletonu o le protein, e mafai ona faʻaaogaina i le foliga o se paʻu po o se polotini faapitoa e susulu.

E le gata i lea, e fautuaina le faʻalauiloaina o le masini ma gaʻo gaʻo tele i totonu o le meaai e pei o araisa, pata, falaoa atoa o le falaoa ma le pasta o le pata.

O le fiva e fesoasoani foi e faʻagesegese ai le faʻafefe o le kulukose mai mea inu. O le mea lea, e tatau ona e taumafa e 'ai le tele o fualaau faisua ma fualaau aina pe a mafai ai ma sina' aila o le suka.

Tomai faʻavae mo le hypoglycemia

Ina ia faafaigofie le faagasologa o le faamai, o vailaau faaleaganuu ua ofoina mai ai metotia nei:

  • e pei o se mea pala, e fautuaina e faʻaalu faatolu i le aso mo le 1 tbsp. l teuteu o le vao o lenamon. E mafai ona faaopoopo i le vevela le taele i le vevela vevela i luma o le taimi e momoe ai,
  • ia faʻamalosia ma faʻatonutonu galuega masani a le tino i le aso mo le 1 tbsp. faʻaaoga le tinotu o aʻa o toeaina. O fualaau suamalie i le tino o le compote, sipuni po o le jeli e le o aoga tele.
  • 2 tsp laulaau lanu lanu 1 tbsp. tafe vai, alu e faʻasolo mo le itula ma faʻaalu 3 taimi i le aso mo 2-3 vaimuni tele,
  • inu malosi i le ituaiga kofe po o le lauti mai laulaʻau ma laʻau, o laulaau e mafai ona faaopoopo i salamu,
  • falemaʻi tincture o le ginseng aʻa 20 faʻaleleia le afa itula ao leʻi faia taumafataga tolu taimi i le aso e avea o se metotia faʻapitoa i le tau faasaga i le maʻisuka,
  • faʻaitiitia lelei le siakiina o le suka toto i vao vao. E tatau ona inu 1-3 tbsp. faalua i le aso
  • faʻafefiloi le suka o le riki ma le meli ma faʻatau 1 tsp. 3 taimi i le aso
  • uʻu le ulu kelesa, tuʻu i totonu o se ipu tioata, faaopoopo le 1 2 l o le vai inu, tuʻu i le 20 minute ma inu i le aso atoa o le lauti,
  • i se paluga mai le 100-130 g o le karika faaopoopo le 1 lita o le uaina soli, faʻaauau mo le 2 vaiaso, faʻavave i taimi, ona fufulu lea. Teu le mea na tupu i se mea malulu ma inu 2 tbsp. ao le i ai
  • Galu 5 fufuluina aniani, sasaa le 2 l o vai malulu, tuu mo le 24 itula, aʻa. Ave le ½ ipu faʻatolu i le aso e leʻi leva ona 'aʻai,
  • 2 tbsp fuga le keke i totonu o se kofe kofe pe suauu ma sasaa 1 le ipu o le kefir. Inu i se mea e tasi i le taeao ma le afiafi ao leʻi faia taumafataga,
  • ½ tbsp totoina vave le sua pateta i luga o se manava gaogao ma i le taimi e momoe ai,
  • togi le sua mai vine o viburnum ma faaopoopo atu i le meli i se fua faatatau talafeagai o le 1: 1, faʻaaoga le kuluga e maua i luga o se manava gaogao ma le sipuni sela,
  • Sasaa le 800 g o fualaau ma laʻau mumu ma le 2.5 l o le vodka ma tuu ese mai punaoa malamalama mo le 14 aso. O le sosolo o le mea lea e faʻamamaina ma ave i luma o le taeao ma le afiafi mo le 1 tbsp.,
  • i le 20 g o fualaau lema o le kalani faaopoopo 1 tbsp. fufulu suavai, kuka mo le 20 minute, mausali 20 minute, faamama ma inu pei o le lauti,
  • 1 tbsp faʻagogo lelac buds mo le 1000 ml o le vai inu, faʻasolo mo le 1 le itula, o le fua e mafua ai le inu 1 tbsp. faatolu i le aso
  • 5 g o fugalaau mumu lanu mumu e fufulu 1 tbsp. vai inu, tuu mo le 30 minute ma inu 1 tbsp. faatolu i le aso
  • salati mai se lau laʻau fou na kiliina ia Me aʻo leʻi oʻo mai le faʻavae.

Mea matautia ma faʻamaʻi faʻamaʻi ma le hypoglycemia

I le hypoglycemia, o meaʻai e ono mafua ai le faateleina o le kulukose i totonu o le toto ua solia. E aofia ai:

  • mea taumafa faamamaina: suamalie suamalie, suamalie susulu, suamalie suamalie,
  • oloa gaosia faamama: falaoa papaʻe, araisa,
  • meaai falai: sana ma pateta pateta, pateta falai, aano o manu ma iʻa,
  • trans fats
  • moa mumu
  • aua le faʻaleagaina fua - e faʻatagaina mo se maʻi e maua i le maʻisuka e le sili atu ma le 5 fua i le vaiaso.

  1. Laulaʻau: Tusuga Auro mo vailaʻau masani / Comp. A. Markova. - M.: Eksmo, Fono, 2007 .-- 928 p.
  2. Popov A.P. Laulaʻau. Laʻau togafiti - U-Factoria LLC. Yekaterinburg: 1999 .-- 560 p., Ill.
  3. Wikipedia article "Hypoglycemia".

O le faʻaaogaina o soʻo se mea e aunoa ma le matou maliega muamua e faʻasaina.

O le pulega e le o se matafaioi mo le taumafai e faʻaaoga soʻo se faʻasalalauga, fautuaga poʻo meaʻai, ma e le faʻamautinoa ai o faʻamatalaga o loʻo faailoaina o le a fesoasoani pe faʻaleagaina oe lava. Ia faʻaeteete ma talanoa i le fomaʻi talafeagai!

Aisea na pa'ū ai le suka?

O le faʻaitiitia o le kulukose toto e taʻitaʻia ai le matelaina o mea ola ola uma, e aofia ai le faiʻai. O le hypoglycemia e masani ona tupu i mataupu nei:

  • Faatasi ai ma le maualuga o le inisalini, lea e masani ona tupu i le maʻisuka masani,
  • Faʻaauau le gaosiga o le inisalini e le tino ona o le foliga mai ma le tuputupu ae o le tino, ogaoga faʻamaʻi pipisi,
  • A maeʻa se tulaga popole,
  • I le avea ai o se tali i le malosi tele o le mafaufau ma le tino,
  • I le taimi o taumafa maualalo-calorie ma le faʻaaogaina o le ava malosi.

Ae o nisi taimi e maua ai le metabolism vave, o ia faailoga ua manatu o le masani. O faʻafitauli e faigofie ona maua i suʻesuʻega masani o le toto. Afai latou te lamatia le ola maloloina o le tagata, e mulimuli mai se meaai faapitoa.

Faʻavae o se taumafataga o le hypoglycemic

Mai le laʻitiiti ua taʻu mai ia i matou le tele o kalori meaʻai. Ae e le o tagata uma e iloa le aʻafiaga o le faʻamaufaʻailoga. O lona uiga o le fua o le faateleina o le kulukose i totonu o le toto pe a uma se mea faapitoa e fesootai tuusao ma gaʻo. O le tele oi latou, o le maualuga o le GI. Ae na o na o gaʻo gaʻo e gaogao. O le mea lea, o le sini a se tagata e sili atu i le hypoglycemia o le vavaeeseina o meaʻai gaʻo ma sui i mea faigata.

E lelei le taumafataga ona e le afaina ai le matelaina. Ae e tatau ona faʻatapulaʻa le taumafaina o meaai ma le GI maualuga. O le 100 o vaega na avea ma faavae, o meaai ma le maualalo o le faasinoupu e oo i le 55 iunite ua pauu i le taumafataga o le leiloa o le mamafa. Mo le faʻamatalaga: o le averesi maualuga e 56-69, o le maualuga e mai le 70 iunite. O le aso masani mo se taumafataga e 60-180. Aisea e tele ai le va o le numera? O le faʻatulagaga na tuʻuina atu e faʻalagolago i le mamafa ma uiga taʻitasi o le tagata maʻi.

Mataupu Faavae o se taumafataga o le hypoglycemic

Faatasi ai ma mataupu faavae uma o se faiga paleni, o le mea sili ona taua o le puleaina o le gaosiga o le carbohydrate. Ina ia maua atoatoa, o fautuaga nei o le a fesoasoani:

  • Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le carbohydrate
  • Faʻateleina le faʻaaogaina o faʻalavelave faʻalavelave lea e faasolosolo malie ona faʻafefe
  • Taulaʻi atu i meaʻai o le protein-tamaoaiga
  • Faʻateleina lau taumafa i meaʻai o le fiber-tamaoaiga lea e faʻagesegese ai le faʻafefe o le suka mai i gaʻo,
  • Faʻaitiitia le gaʻo o meaʻai i le lisi o aso taʻitasi, aua o le gaʻo e aʻafia ai le gaosia o le inisalini,
  • Aua nei faʻafefiloi gaʻo gaʻo ma gaʻo,

O le tausisia o mataupu faavae taitasi o le a tatalaina ai le auala i lou soifua maloloina.

O fea oloa e faʻaaoga?

O oloa ma a latou faʻamatalaga faʻapitoa o loʻo i totonu o laulau e faigofie ona faʻaoga i le togafitiga ma le mamafa o le mamafa. Ae o faʻamatalaga uma o loʻo aofia ai i totonu, e mafai ona faʻafeiloaʻi i le faʻapuupuuina. Aisea? Ina ia aua neʻi ave faʻatasi ma oe faʻamatalaga ma kata, aua e te fefe pe afai e galo ona e aveina faatasi ma oe. E taua le aʻoaʻo mai le amataga o oloa tatou te fai atu ioe.

Vaʻai faalemafaufau o loʻo i ai oloa e leai se GI. O nei mea e aofia ai le moa, musele, moa ma isi iʻa, iʻa maualalo ma le soya. Ia i ai foi se faasinoala maualalo:

  • Taimi
  • Musika ma ituaiga uma o nati,
  • Fuamoa
  • Fualaau faisua: pepa mumu, kukama ma zucini, ituaiga uma o kāpeti, radishes, aniani, garlic, eggplant, kāloti, beets, tamato,
  • Leanu manu
  • Legumes: lentils, pi, chickpeas, peʻa lanumeamata, e aofia ai meaʻai,
  • Gagana: meaʻai, cilantro, basil, letus, dill, seleri,
  • Ginger
  • Black olives
  • Berries - currants, vine, vine, gooseberries, strawberries,
  • Teu ma le koko sukalati
  • Cereals - karite, araisa,
  • Apricots ua vela
  • Milu ma yogurt masani,
  • Fua - fuamoa, quinces, cherries, cherries, citrus fruits, rimoni, apples, piches, apricots,
  • Fuga o fatu, fatu fatu,
  • Tomato juice
  • Palu falaoa atoa.


O le faavae lenei o le taumafa. O nisi taimi, ae e seasea lava, e mafai ona ulufale i ai mea taumafa ma GI talafeagai. O lenei lisi e aofia ai:

  • Pusi malo: spaghetti, vermicelli,
  • Oatmeal, buckwheat, araisa enaena,
  • Peni
  • Fualaau aina: vine, faʻi, pineapple, persimmon, kiwi, falaoamata, meloni, papaya,
  • Karati, fualaau, moli, apu ma le lanikisi fou,
  • Jam
  • Faʻi vine
  • Pepa Fagota
  • Ice cream
  • Suauu kuka ma pateta,
  • Fagu fualaau faisua.

Mauaina o mea e tusa ai ma le GI, aua neʻi galo e uiga i le taua o mea taumafa. E le tatau ona maualuga atu nai lo le 1500 calories i le aso.

O fea e amata ai?

O le amataga o se taumafataga o le hypoglycemic o le faʻaaogaina atoatoa o vailaʻau faʻataʻavale.

E le tatau ona e fefe, aua e mafai ona e kukaina le tele o ipu mai meaai laiti-glycemic.

O le ki lenei i le manuia o le tausisia o meaai talafeagai, lea e mafai ai e oe ona faʻavaivaia le auivi malosi.

A mavae le 2 vaiaso, o oloa e iai le GI e tusa ma le 50 iunite ua faʻaofiina i totonu o le taumafataga. Ae fautuaina i latou e 'ai i le taeao. A maeʻa le isi 2 vaiaso, ona amata lea ole laasaga 3, lea e faʻaaogaina ai meaʻai maualuga.

O le a le kuka?

Ina ia mautinoa o lau taumafataga o loʻo tumau pea le maualuga o le kulukose, ae i le taimi lava e tasi e toʻafilemu, faʻaalu le taimi e sauni ai meaʻai manaia. Mai mea e maualalo GI, e mafai ona e kuka ma 'ai:

  1. Soup Laʻau vevela ma fualaau faisua e talia. Ae o le kapeti soup, pickles ma borscht e tunu i luga o le gaʻo susu e le faasaina. Ae aua neʻi fufuluina fualaau faisua, ae vave lafo i le vai inu.
  2. Fou fuamalie ma iʻa ma fualaʻau. Ae galo ia beets kuka ma pateta.
  3. Keu suamalie le maualalo-gaʻo e pei o laei, cheese cheese, sisi e aunoa ma le masima.
  4. Laʻau paʻe paʻepaʻe.
  5. Porridge i susu susu. O Barley ma oat groats, buckwheat ma karite ua faatagaina.
  6. Soo se aano manu vagana ai puaa, kusi ma le pipi. O nisi taimi e mafai ona e tausia oe lava i le ate.
  7. Lisi o fualaau aina suamalie e alu lelei ma aano o manufasi.
  8. Mai le suamalie i le mana o tagata uma e kuka ai tila ma fualaau suamalie.
  9. Meainu: laʻau o le vao, fuālaʻau suamalie, faʻasolosolo e le faʻamalosi.


O a meaai ua faasaina?

I le hypoglycemia, o meaʻai nei e solia:

  1. Buns, buns ma isi sui o oloa falaoa mai le maualuga maualuga o falaoamata,
  2. Teu, falaoa suamalie, pulu matala mai le sisi suamalie suamalie,
  3. Mea suamalie ma le susu susu soup
  4. Meaʻai gaʻo, sausage, ulaula meaʻai,
  5. Ava: suamalie, faʻafefe ma ulaula,
  6. Suauu kuka ma fualaʻau manogi,
  7. Fuga fua
  8. Semoli ma laisa paʻepaʻe,
  9. Fualaau faisua
  10. Fualaau aina
  11. Sweets
  12. Mea inu gaosi
  13. Faces sauces: mayonnaise, ketchup.


I le taumatau, e mafai ona taʻua o se lisi o mea leaga, a ea?

Meaʻai mo tina ma fafine maʻitaga ma tamaiti

O fafine maʻitaga ma tamaiti ua ofoina atu se taumafataga mama. A o faagasolo lenei vaitaimi, e taua tele gaʻo meaʻai mo fafine. O le mea lea, o fua suamalie e aofia ai vitamini e faatagaina.

E manaʻomia e tamaiti le tele o le malosi. O le mea lea, vine, faʻi, pasta e faaopoopo i meaʻai. Ae e taua le vavaeeseina o le suka i lona tino mama. O nisi taimi e suia i mea suamalie.

Le lelei ma le le lelei

O le taumafa o le hypoglycem i le i ai o nisi faʻamaʻi e avea ma mea tatau. Ae e masani lava ona filifilia mo le leiloa o le mamafa, aua e leai se masalosalo lelei:

  1. O le lisi o mea taumafa o le hypoglycemic e eseese ma lelei,
  2. E latalata i meaai lelei ma aloese mai le fiaai,
  3. I le taimi o le taumafataga, faʻalauteleina le metabolism, faʻalauteleina le faʻamalositino o le intestinal,
  4. O oloa faʻaaoga e taugofie ma taugofie.

O a ni mea le lelei o se meaai? E toetoe lava leai. Ae i le taimi muamua, e tatau ona e suesue i laulau ma tauloto a latou faʻamaumauga, ave faʻatasi ma oe ma faʻafesoʻotaʻi pea i latou. Faʻamautinoa oe lava o le a aoga le malamalama fou mo le olaga.

Tuua Lau Faamatalaga