E mafai ona togafitia i le atherosclerosis e faavavau ma oa auala o iai

E tusa ma le afa o faʻamaʻi uma ua maua i le cardiovascular system o le atherosclerosis o vaʻavaʻa. O ona uluai faaaliga ua matauina i le 30 i le 40 tausaga, ma pe a uma le 50 ona atoa.

E tusa ai ma le numera aupito lata mai o ICD-10, atherosclerosis e faatatau i "isi maʻi o le cerebrovascular" ma o loʻo i ai le code I67. O faʻamaoniga e fesoʻotaʻi saʻo ma le gasegase o le cerebrovascular - moe, mafaufauga, tele sclerosis, isi faʻafitauli o le mafaufau e oʻo i le tuinanau.

O togafitiga faʻapitoa e masani ona faʻamatalaina i le faʻaaogaina o nootropics, lipid-lowering, antiplatelet drugs. Ona o le le atoatoa o togafitiga faasao, ua faailoa mai ai le togafitiga o taotoga.

I le fomaʻi faʻaonapo nei, o le taulaʻi faapitoa e totogi i le sclerosis o vaʻaiga o le vavalaʻau, talu ai e mafua ai faʻafitauli e pei o le vevesi i le stroke. O le faaupuga "atherosclerosis" e faasino i le solia o le hemodynamics (toto) ona o le vavalalata o le lumenese o toto toto. I le faaopoopo atu i suiga o tausaga, o le lipid metabolism e aʻafia ai le gaosiga o le faʻalakalame. Faatasi ai ma le maualuga o le lipoproteins (pe naʻo gaʻo), o loʻo teuina i luga o pa puipui tetele ma laiti.

E tusa ai ma lea, o le a faʻaitiitia le toto o le tino, ao taumafai le tino e vavae ese mea e ono lamatia. O lenei mea e mafua ai le faateleina o fibrous fibers ma le fuafuaina o tupe teu. O lenei mea matautia ua taʻua o se faʻamaʻi o tagata matutua, e ui lava e iai ni faʻafitauli faʻapitoa e mafai ona tupu i tamaiti. O a mea e mafua ai le le atoatoa o le tino ma faʻamaʻi faʻapitoa?

E tele mea e manaʻomia mo le atinaʻe o cerebral arteriosclerosis. Muamua, o le tausaga lenei. E oʻo lava i se soifua maloloina lelei ma meaʻai talafeagai, e le gata o punaoa a le tino. E le maalofia, e faʻagesegese ona faʻaitiitia le metabolism, e amata ona faʻasolosolo i luga o mea faʻaleagaina, ma gaʻo o loʻo teuina i luga o puipui o laʻau tetele ma le lautele. I le faʻaleagaina o le ava malosi, o le faiga ulaula e sili atu le vave.

Soʻo se faʻamaʻi ma tulaga e afaina tele ai le leo o le puipui lapisi i se tausaga laʻitiiti:

  • ogaoga maualuga
  • siama tumau
  • inupia (e aofia ai le ulaula tapaa, faʻaaogaina o fualaau faasaina, ava malosi),
  • talaaga le lelei o le mafaufau - faigata masani poʻo mea na tutupu, mea tutupu e mafua ai lagona lelei ma le le lelei.

E le mafai ona iloa ma le le iloa le mafuaʻaga o le sclerosis o vaʻa vaʻai i totonu o mataupu taʻitasi. Talu ai o le faʻaosofia o mea masani e masani ona galulue faʻatasi, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le natura faʻapitoa o faʻamaʻi. O lona uiga, o le soliga o le fatugalemu o le tino e mafua mai i mafuaaga.

O se taunuuga o le gasegase o le gaʻo (o le faʻaopoopoga i le maualuga o le lipoproteins i le toto), o loʻo teu ai luga o puipui o toto toto - pusa cholesterol. I le aluga o taimi, latou te faateleina le tele, fuafua, ona amata ai lea ona avea ma se taufaamatau i le olaga.

O nei faʻatulagaga e mafua ai le thromboembolism - faʻafefe o vaʻa taua. O le tilotilo i luga mai le pito o le mea faapipii, o se pusa e taamilo i se tafe toto ma, mulimuli ane pa'ū i totonu o se ipu o se toʻalaiti laʻitiiti, poloka ai. O se tasi lea o mafuaʻaga o paʻu o le fatu fatu.

O le isi o le faʻavaeina o se maa lapoa i le lumenina o se vaa tele e aunoa ma le vavae ese. I le faifai malie le taofia o le toto, e fesoasoani i le totoina o le okeni (le lava o le toto). Afai tatou te talanoa e uiga i gaioiga o le cerebral, o lona uiga o le i ai o pusa o le cholesterol e mafua ai le le atoatoa o meaʻai o le mafaufau ma, e tusa ai ma lea, o lona le atoatoa.

O le vaeluaina o neurons e oti i lalo o le tulaga o le le lava o le okesene, lea e faʻaalia mai i le faʻamaʻi o le encephalopathy. O le maualuga o le faʻaleagaina e faʻalagolago i le caliber o le vaa, o le tele o le faʻailoga, faʻapea foʻi ma le avanoa e atiaʻe ai se fesoʻotaʻiga vascular network.

Atherosclerosis olaga soifua

Ole togafitiga o le atherosclerosis e le gata o meaʻai talafeagai, o le faʻaaogaina o vailaʻau ma le taotoga poʻo le faʻaogaina o se auala malosi. E taua le mataʻituina o le saʻo i aso uma, tuʻuina atu masani leaga, fai galuega faaletino i aso taitasi ma manava le ea fou.

O le faʻaitiitia o le mamafa o le a fesoasoani e faʻaitiitia le gaʻo o le tino, lea o le a aʻafia ai le tulaga o toto toto. O gaioiga faifaipea o le a fesoasoani e faamalosia ai vaʻa ma musele o vae ma taofi le ala o le maʻi, i le noatia ma le fai fuafua i isi fautuaga uma.

Meaʻai mo Atherosclerosis

Ina ia lelei le togafitiga o fualaau faasaina, e taua le mulimuli i se meaʻai faapitoa. Ua faamaonia le saienitisi e faapea, o le atinae o le atherosclerosis e masani lava ona aʻafia ma le cholesterol. E le gata i lea, i le tulaga o le solia o le metabolism o le cholesterol i totonu o le tino, o le faʻaofiina o le tele o gaʻo leaga i meaʻai o le ai ai se aafiaga leaga i le setete. O le mea lea, o le sini autū o le taumafa mo le atherosclerosis o le faʻaititia o le tele o le gaʻo ua faʻaaogaina.

E le gata i lea, o le suka e tatau ona faatapulaaina. Faatasi ai ma lona tele i le tino, o le gaosiga o fatuga (totonu) cholesterol e faaosofia.

O gaʻo manu e tatau ona suia i fualaau, iʻa ma iʻa. O nei mea taumafa e maua ai le gaʻo i gaʻo gaʻo, e le o faʻamalosia ai le gaʻo. E taʻua foi i latou o gaʻo "soifua maloloina". E le gata i lea, o iʻa o loʻo avea ma puna o minerale e lelei mo ponaivi, lauulu ma fao.

O le a faʻamaonia le faatulagaina o anapogi i aso taʻitasi i le vaiaso. O le faavae o na aso e mafai ona avea ma fua, fua o meaʻai susu. O le a latou fesoasoani i le faʻaaogaina o le metabolism ma amata faʻaaoga gaʻo o le tino mai faʻamaumauga.

Faʻatau togafitiga

I le taimi nei, e tele fualaau faasaina na faia e aafia ai le tele o faagasologa i le tino.

Uiga e afaina ai le fesuiaiga o le cholesterol:

  • faʻalavelaveina le faʻafefe o le cholesterol e sau mai meaai,
  • faʻalavelave le faʻasalalauga o le cholesterol totonu,
  • aafia ai vaega faaletino ma vailaʻau o le cholesterol, lea e taamilo i totonu o le toto,
  • faateleina le faasee o le cholesterol.

E le gata i lea, mo le togafitiga o le atherosclerosis, o fualaau oona e faʻaaogaina e taofia ai le alualu i luma o faiga faʻaleagaina lea e faʻaosofia ai le atinaʻe o le faʻamaʻi:

  • e aʻafia ai le gasegase faʻapitoa (faʻaitiitia le mafai ona mafai),
  • aafia ai le totoina o le toto,
  • aafia ai le metabolism electrolyte.

Beta sitosterol

Faʻafeiloaʻi i se kulupu o fualaau oona e faʻalavelave ai i le faʻafefe o le cholesterol i totonu o le inumaga. Faʻaalu faatolu i le aso ma meaʻai. O le togafitiga e le itiiti ifo ma le 1 le tausaga. E leai ni aʻafiaga itu.

Ole fualaau faasaina e le gata ina faaitiitia ai le saofai o le cholesterol, ae e fesoasoani foi i lona faaleleia atili o le tino. E tatau ona faʻatolu 3 aso i le aso. O le togafitiga e le itiiti ifo ma le 1 le tausaga.

O lenei fualaau faasaina o se amino acids. E faʻaleleia ai le gaosiga ole filifili. I le le lava o mea, o le gaʻo e teuina i le ate. E maua i le ituaiga o paluga faʻapea foʻi ma maʻa. Faʻaalu 3 taimi i le aso. Aʻoga - a itiiti ifo ma le 1 le tausaga.

O se sauniuniga faʻapitoa e aofia ai le acor ascorbic, pyridoxine ma le methionine. Faaaoga 1 taimi faatolu i le aso. O le vasega e 1 le masina. Ae o le faagasologa o togafitiga ma le taufaaleaga e tatau ona toe faia.

O le fualaau faasaina, lea e aofia ai meaola linoleic ma linolenic. O se togafitiga. I le avea ai o aʻafiaga, e mafai ona tupu faʻafitauli o le mafaufau. O le togafitiga e le itiiti ifo ma le 1 le tausaga.

Tapenaga o Iodine

Mafaufau i se tasi o togafitiga sili ona tuai mo le maʻi atherosclerotic. O lona aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma se aʻafiaga i luga o le gaʻo ma le ate. Faʻaleleia o le lipeta metabolism, lea o le a le pine ae oʻo atu ai i lipids masani i le toto. I le toesea o faʻamaʻi mai le toto, o sauniuniga o iodine e faʻatulagaina i ni aofaiga tetele. Pe tusa ma le 10 sene i le 1 ipu susu. O le vasega e le sili atu ma le masina (i le taumafanafana po o le tautotogo o le tautotogo).

E le mafai ona togafitia le atherosclerosis e aunoa ma le tagofia o vitamini. Ae maise lava le lauiloa o: B1, B2, B12, acid ascorbic. Latou te afaina uma lava le ate ma metabolic processes i le tino. I le faʻaopopo i le faʻaitiitia o le cholesterol, o le aofai o phospholipids e faʻateleina. Ave le vitamini 1 le papa ma le 1 sipuni i le taeao ma le afiafi. O le isi pulega o le tuiina o le iniseti. O le togafitiga e tolu masina. E tasi i le tausaga, e fautuaina e toe faia le fua o vitamini.

I nisi tulaga, o fualaau faasaina ua faatonuina. Ae ui i lea, latou te tele naua aʻafiaga, o lea e seasea faʻaaogaina i togafitiga faafomaʻi. O loʻo faʻataʻitaʻiina pe a fai o le faafitauli o le atherosclerosis o loʻo taoto i le togafiti o le okeni, o le togafitiga e mafai ona avea ma fualaau oona. faataitaiga e aofia ai leradio, thyroidin.

Faʻalavelave faʻapitoa ma togafitiga

Ole vailaʻau e le na o le pau lea o filifiliga mo le atherosclerosis. E mafai ona fai se gaioiga faʻapitoa i se taimi tuai, pe a le aumaia e le vailaʻau le mea e manaʻomia. Tusa lava pe a maeʻa fua, e manaʻomia togafitiga faʻapitoa, lea e mafai ona faʻaititia le numera o atherosclerotic plate ma faʻateleina le soifua o le tagata maʻi. Mo tagata taitoatasi, o togafitiga e filifilia taitoatasi, talu ai e faalagolago i le tulaga o le maʻi ma le maualuga o le faaleagaina o totoga ma gaʻo.

Faʻavevesi ma le faʻamaʻi

O nei metotia e eseese uiga, ae faʻaaoga faʻatasi e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli. O le fesoasoani a le angioplasty o le faʻatagaina oe e tapunia le nofoaga ua afaina i se mea gaosi. O le isi, e tatau ona faia le tui o le vaa ina ia aloese mai le vaʻaia ma toe faʻaleagaina le aluga. Faatasi ai ma lenei togafitiga, o le a le faʻaogaina le faʻamaʻi, ma o le a faʻaleagaina ai pito i lalo, o le a faʻaitiitia pe faʻaumatia uma ai le tiga. Ae aua neʻi galo o le togafitiga o le atherosclerosis o le a aoga i se auala faʻaopoopo. A oʻo i leona o pito i lalo, e aoga le taulai atu i le aʻoaʻoina o vae ina ia aloese ai mai le toe faia o le liona.

Faʻasolosolo faʻamalosia o mea lilo e siakiina

E tatau ona faia lenei lapataiga pe a oʻo atu le faʻamaʻi i le taimi mulimuli ma togafiti togafitiga faʻasaoina e le aumaia ai le toomaga i le tagata maʻi. O le tele o taimi, o faʻamaoniga e faʻaalia e le angina tumau (tiga i tua o le sternum), lea e le taofia e le nitroglycerin. Faatasi ai ma lenei taotoga, o le taʻaloga o le tafe toto ua fausia i luga o le nofoaga o loʻo afaina ai le faga. O lenei gaioiga e sili ona taua ma e faia pe a le toe mafai ona faʻamaonia ona o le tele o numera atherosclerotic.

Mo paʻu, vevela o pito pito i lalo e ave. Talu ai o le vein ei ai vaʻalele, e fesuiaʻiina aʻo leʻi faʻaogaina, ma maua ai le toto e aunoa ma le faalavelaveina. O vaʻa o le a fesoasoani i le loto, talu ai o le tafe o le toto o le a le faʻagesegese i le taimi o atherosclerotic plate, ae o le a pasi atu i vaʻa "fou". Mo pito i lalo, o lenei taotoga o le a le mafua ai se afaina ogaoga, talu ai o loʻo i ai se mea tele naua i luga o vae e mafai ona totogi mo le leiloa o le tele senitimita.

O le aʻafiaga o le a toe foʻi mai le maʻi, e faʻaititia, ae faʻaopoopoina i le 10 tausaga. O le togafitiga e tatau ona atoatoa, o lona uiga, e taua tele le aofia ai o le olaga sao, meaai tatau ma fualaau faʻaauau. E naʻo le tulaga lenei e mafai ona faaitiitia le tulaga lamatia o le toe-sclerosis ma le leaga.

Faʻafouina o gaʻo o le cerebral

O se faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis e aʻafia ai le tele o laʻau o le tino. O vaʻa o le faiʻai e faʻavaivai e le itiiti ifo nai lo vaʻa o vae poʻo le fatu. O le mea lea, ona o mea na gaosia e le faiʻai na latou faia a latou lava togafitiga.

O le mafuaʻaga o le fesuiaiga o le vaa e mafai ona avea ma se papa atherosclerotic lava ia, poʻo se faʻataʻaloga poʻo se thrombus, lea e vavae ese mai vaʻa (e fai ma faataitaiga, pito pito i lalo) ma ulu atu i le faiai. Faatasi ai ma le fesoasoani a le taotoga faʻapipiʻi, ua aveeseina ai se faʻamau poʻo se mea faʻapitoa. O se pateni faapitoa e moli i lenei nofoaga, lea o le a le mafai ai e le vaa ona faalautele pe faʻailoa ma toe faʻafoʻi toto.

Afai e le faia lenei taotoga i le taimi, ona maeʻa lea o se taimi puupuu e mafai ai ona paʻu. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o tino o le faiʻai e matua nofouta lava i le le lava o le okesene ma meaʻai, aua e leai ni mea e mafai ona maua ai ni masini e le tagolima ma le malosi mo le umi o suʻesuʻega.

Togafitiga o vailaau oona

O le faʻaaogaina o puipui puipui o se faʻalavelave lea o le atherosclerosis. Faʻatasi ai ma le gasegase o vaʻa o pito i lalo, e mafai ona maua se vevela tele o veins varicose. O le mea sili ona matautia o le vaʻaia, o le mea lea, pe a vaelua, e maʻi le maʻi pe a mavae ni nai minute mai le tele o le toto.

O le tele o taimi, o le faʻaopoopoga e maua i totonu o le vaitafe o le manava, talu ai o le tele lea o le tele o lala o loʻo i ai. I le maualuga o le faʻaleagaina, e lagona ai e le tagata maʻi lagona tiga i le manava ma lalo ifo. Leai se fesoasoani ile fomaʻi poʻo le faʻaaoga ole vevela e maua ai le toomaga.

O togafitiga mo togafitiga faʻasao e naʻo le faagaoioiga. E talafeagai le aveeseina o le vaega o loʻo faʻafeiloaʻi faatasi ai ma isi mea e mulimuli mai ai, o le taotoga o le taotoga poʻo le vavalalata o le vaega ua afaina. O le filifiliga o metotia mo le tapunia o le lumen i totonu o le fale e faalagolago i le maualuga o le faaleagaina o le vaa. Faatasi ai ma lenei togafitiga, e mafai ona toe foʻi le maʻi pe afai e le o mulimulitaia tulafono o meaʻai, olaga soifua ma vailaʻau.

Laser irradiation

O le faʻamalolo o le toto o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le tufatufaina o le cholesterol. Faʻatasi ai ma se maualuga maualuga o le faʻaleagaina o le tino, o le fesoasoani mai lenei metotia o le a faʻaleagaina. E le gata i lea, o le faʻamalositino ua na o se faʻaopoopoga i togafitiga autu, o le faʻavae o le auala e faʻaaoga ai e le talafeagai. E mafai ona faamaumauina faʻamaumauga maualuga i le amataga o le maʻi. Faʻaitiitia le aofaʻi o lipids i totonu o le toto ma le faʻaleleia o galuega faakonekarate o le loto o le a fesoasoani e taofi le faʻamaʻi i lenei laasaga ma puipuia ai le alualu i luma i le atinaʻeina o faʻalavelave (faʻaleagaina o le aorta, vaa faiʻai ma pito i lalo).

Atherosclerosis o se faʻamaʻi e aafia uma ai toto toto (pei o le faiʻai ma pito i lalo). O togafitiga e mafai, ae o le a manaʻomia tele taumafaiga i le vaega o le maʻi. E taua le faʻaaogaina o fualaau faasaina i taimi uma, matauina o le metotia. O le togafitiga e tatau ona le itiiti ifo ma le tasi le tausaga, aua e naʻo le togafitiga faaumiumi e mafai ona maua ai se aafiaga tumau tumau. Gaoioiga faaletino e tatau ona fai. E taua tele le utaina o maso o pito pito i lalo, ao latou aoaoina le muso o le fatu, toto toto ma puipuia le foliga mai o veins varicose.

Mataupu faavae o le togafitia o se maʻi

I le togafitiga o le atherosclerosis, e taua le usitai i le tele o mataupu faavae o le a fesoasoani e ausia se taunuuga lelei vave. Faatasi ai ma mataupu faavae autu, tatou te matauina mea nei:

  • faatapulaaina o meaai e aofia ai le tele o le cholesterol,
  • le faʻamaʻaloga faʻamaʻiina o le cholesterol ma le faʻaleagaina o oloa mai le tino
  • faʻataʻitaʻiga o le estrogen i fafine i le taimi o le misa.

O le tausisia o nei tulafono e matua faʻaleleia ai faʻamatalaga mo le lelei o togafitiga o fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase e eseese tikeri o le atherosclerosis vascular.

Tausiga togafitiga

E mafai ona togafitia le atherosclerosis e auala faʻaoga, e fiafia i le tele o gasegase. O le mea moni, faʻatasi ai ma suʻesuʻega vave, o le teenaina o masaniga leaga ma le togafitiga lelei, e mafai ona foia le atherosclerosis e aunoa ma se taotoga. O togafitiga faʻapitoa mo le atherosclerosis e tolopoina seʻia oo ina amataina le faʻaogaina o le aluga i se pulu cholesterol poʻo le toto toto. E tupu lenei mea ona o le faʻamaʻoti vavalalata o le toto toto ma avea ma tagata oti mo le ola o le maʻi. Afai o se atherosclerotic plate o loo maua i soo se vaega o le toto, e le o se mafuaaga lea mo se taotoga faʻafuaseʻi.

I lenei tulaga, o le a faia e fomaʻi togafitiga faasao e faaitiitia ai le teuina, ia maua ai le maualuga o le tafe toto i lenei vaega ma ia aveese ai faailoga o le atherosclerosis. O le taotoga e faia i le toetoe o le selau pasene o mataupu pe afai o le atherosclerotic e teuina i totonu o le vaa poloka poloka meaʻai ma le maua o le okesene i le faiʻai ma le fatu maso. I nei tulaga, e le fautuaina e fomaʻi le faʻalavelave i le togafitiga faʻapitoa, aua i soo se taimi lava e mafai ai e le vaa ona pipii i se tui toto, lea e mafai ona oʻo atu ai i le oti.

Ole gaioiga faʻapitoa mo se tagata maʻi ile atherosclerosis e avea ma avega mamafa, o lea e suʻesuʻe ma le totoʻa e fomaʻi uma faʻamaumauga mo le taotoga ma taumafai e faʻaoga saogalemu pe a mafai ona ola le tagata maʻi. O gaioiga uma e faia i lalo o faʻamaʻi pipisi, e maua e tagata gasegase togafitiga faʻasolosolo toe faaleleia. O le filifiliga a se falemaʻi e togafitia ai le atherosclerosis e tatau ona taofi i falemai ma falemaʻi faapitoa.

Afai e manaʻomia, o le faʻaosoosoina o le uaea e faʻatinoina ni ituaiga o gaioiga e lua:

  • faʻataʻetaʻesega - o se gaioiga faʻaalia i luga o le vaa,
  • faʻasalaga endovascular - faʻagasologa mamao o le fomai tipitipi i le nofoaga o le faafitauli.

O le faaiʻuga endaretrectomy ua faia e aveese ai le puipui o le faga o loʻo i ai pusa o le cholesterol, mea e teu ai le calcium ma le fibrous tissue. I le faagasologa o togafitiga faʻapitoa, e faia ai e le fomaʻi se faʻaogaina i totonu o le nofoaga ua afaina, faʻasaʻo le vaa ma le faʻapipiʻiina o tupe i totonu o le puipui o le vaa. A maeʻa lenei mea, e faʻalauteleina le lumenia o le vaa, faʻaleleia le toto. O lenei metotia, e ui i le manaʻoga mo le faʻalavelave faʻalavelave o le vaa, i le tele o tulaga e sili atu le aoga nai lo isi metotia o togafitiga o le atherosclerosis. I nisi tulaga, o fomai tipitipi e tuʻufaʻatasi faʻamalotu faʻasesela ma faʻasolosolo taotoga poʻo isi metotia.

Faʻasalaga

O le faʻasalaga masani e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le atherosclerosis o le gathro arteries, ma le togafitiga o pito i lalo, toe faʻavae, ma vaʻa vaʻa o le a faʻamaonia foi. O sauniuniga mo le taotoga e faia e tusa ai ma tulaga masani - ao lei faia, o le nofoaga e maua ai le atherosclerotic plaque ua fuafuaina, o tagata gasegase ua tuuina atu i ai toto, o suega masani ua faia (silasila i luga, le angiography resonance angiography, contrast angiography).

I le taimi o le taotoga, ua poloka le toto i totonu o le vaa ua afaina, ua faia ai se mimiti i luga, ma ua i ai ni meafaigaluega faapitoa i le cholesterol. A maeʻa le faʻagasologa, faʻapipiʻi le vaa, faʻafeiloaʻi toto i totonu.

Carotid cholesterol deposits e ave i le vevela

O le taotoga masani e maua ai iʻuga lelei, ae e le faʻatagaina e tauaveina uma tagata gasegase i le atherosclerosis. O le faʻasaʻoina o neoplasms mamai, maʻi o le maʻisuka, angina pectoris, maualuga o le toto, fatu le fatu, maʻi o le faiʻai i luma o le faiʻai ua faʻasaina. O le taotoga e faʻamaonia foi mo i latou ua ono ono masina talu ona afaina i se fatu fatu. O le taotoga e mafai ona faia i se taimi pe a uma le togafitiga toe faʻaleleia.

A maeʻa le taotoga, e matauina tagata mamaʻi i le maʻi tigaina i le aso muamua, ona faʻafeiloaʻi atu lea i se uarota lautele. E masani lava, o le faʻamalologa o le tino e tupu e aunoa ma ni faʻafitauli. A maeʻa le masina, toe faʻatautaia feutagaiga ma se fomai tipitipi maʻi ma le suʻesuʻeina o le lua.

O le faʻalavelave aupito sili ona leaga pe a maeʻa le faʻataʻitaʻiga o le faʻataunuʻuina o le myocardial infarction. Faʻafesoʻotaʻi e fomaʻi le asiasia vave i le falemai pe a uma le taotoga, pe afai o le tagata maʻi e:

  • ogaoga vaivai
  • tiga i tua o le sternum i le itu o le fatu,
  • numera o vae
  • faafitauli i le tautala, vaaiga mamao,
  • faigata le manava.

O le lamatiaga o le atiaʻe o faʻafitauli e amata mai i le tasi i le tolu pasene, o le mea lea o le faagaoioia o le faʻasalalauga e manatu o se tasi o auala sili ona manuia o le tetee i le atherosclerosis.

Suʻeina o togafitiga faʻapitoa

O le faʻataʻitaʻiga mo togafitiga faʻasalaga o le atherosclerosis e amata i se puncture o le fusi femoral e avea ma fomai tipitipi sili ona talafeagai mo le galuega. O se pusa e faʻapipiʻi i totonu o le aluga ma o loʻo faʻataunuʻuina le tala, lea e mafai ai ona faʻatuina le tikeri o le vavalalata o le vaa ma le faʻatinoina o le faʻaaogaina o le cholesterol. O se manoa faʻapitoa faʻapitoa ma se pito vaivai e tosoina i luga o le nofoaga o le liona. O le paluni pusa paluni o le paluni ua afaina i se tele tele ma ua faʻalauteleina ai le malamalama vaapiapi o le vaa.

O le faʻaleleia o le ea i luga o le vaʻa e faʻatinoina i le tele o taimi. I le taimi o le faʻatinoga, o le paluni e latalata tele i le puipui o le vaa o loʻo aʻafia ai pusa o le cholesterol, faʻamafola ma pipii mau i puipui o le vaa. Ona o le faʻatinoga, o le lumenia o le vaa e faʻalauteleina, o loʻo faʻaleleia le toto. Afai e le mou ese le vaʻa o le vaa, faʻapipiʻi e fomaʻi se pulu e lagolago ai puipui o le vaa i le tele o le manaʻomia.

Balloon i luga o le nofoaga o le faʻapipiʻiina o le pusa cholesterol

A maeʻaeʻa le atherosclerosis ma toe faʻafoʻi le toto, faʻaaoga uma meafaiva, ma o le manua e faʻapipiʻiina pe faʻapipiʻi foi i se tamailima. E masani lava, o gasegase latou te le faʻaaluina se taimi umi i le falemaʻi ma faaauau togafitiga ile fale. O faʻalavelave pe'ā maeʻa le faʻatonuga e seasea lava ona tupu, ma e fesootaʻi ma le faia o se manua i le nofoaga o le pupu.

Faʻasologa taotoga

Afai e maua le atherosclerosis o le aorta o le fatu, ona oʻo lea i le tulaga lea, o le tagata maʻi e feagai ma se fatu fatu. O lenei maʻi e faʻaaogaina e ala i le aloese. O taotoga taʻavale e masani ona faʻaaoga mo le cardiac ischemia, o le taunuuga o le atherosclerosis. E mafatia le fatu i le leai o se okesene ma meaʻai. Afai o lona vaa autu - o le aorta - o loʻo i ai pusi cholesterol i luga o ona puipui, o lona uiga e le o toe tuʻuina atoa le fatu i mea e tatau ai.

O se vaega o le shunting o le faia lea o se taʻiga mo le tafe toto, e faʻafefe ai le faafitauli. Mo le aloese, e mafai ona e faʻaaogaina lau lava vaʻa maloloina ma le faʻaoga.

Aʻo leʻi togafitia le togafitiga o le atherosclerosis, e faia faʻataʻitaʻiga masani e faia ai tagata mamaʻi cardiac - o se electrocardiogram, faʻamatalaga o le matelaina, ma le ultrasound o le fatu. E masani lava, o fomaʻi e manaʻo e faʻaaoga se vaega o le vaʻalele fafine o loʻo i ai le lautele o le lumen e fausia ai se faʻaoga.

O le taimi mo taotoga e tusa ma le lua itula.

A o faagasolo lea taimi, ua faʻamautuina se sisi mo le maʻi, amata le fatu ma tuʻuina atu le toto i le siakiina. Afai o le togafitiga e manuia, e matauina le maʻi mo sina taimi i le potu maʻi maʻi ma tuʻuina atu i le ofisa lautele. O le umi o le falemaʻi e tusa ma le sefulu aso. Faatasi ai ma ia faagaioiga, o le pasene o se taunuuga lelei o togafitiga e maualuga, o lea e leai se mea e tatau ai ona fefefe i le taofia - mo le tele o gasegase faigata, o le taofia o le pau lea o le avanoa e faasaoina ai se ola.

Faʻamālōlōina lelei, e le tulai mai faʻafitauli. E na o se pasene laitiiti o tagata gasegase na maua ai le faateleina o le toto maualuga, o le thrombosis loloto ma le faaletonu o le tino.

Isi togafitiga

O se atherosclerotic vaʻaia e mafai ona faʻamaloloina e le gata i metotia masani, ae faʻapea foʻi ma le fesoasoani a vailaʻau masani. O le atherosclerosis ua lauiloa i le lalolagi mo se taimi umi, o le mea lea, oo tatou augatuaa sa i ai foi vailaau i totonu o a latou auupega e faasaga i lenei togafitiga.

Oona ma le meli - "mamafa" tusiata i le taua e faasaga i le atherosclerosis

E mafai ona togafitia le atherosclerosis faʻatasi ai ma togafitiga faʻa-tagata na o le faʻatagaga a se fomaʻi. E masani lava, e fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o metotia faʻapitoa mo le togafitia o le tulaga muamua o le atherosclerosis, pe a fai e le taua le inisi o le vaa ma e leai se lamatiaga o le alualu i luma vave o le maʻi. O nisi nei o fualaau lelei e fesoasoani e faasaolotoina lou tino mai cholesterol leaga:

  • tincture o birch buds - e tasi le sipuniti o le birch buds mago ua sasaaina i se ipu vai ma ua kuka mo le kuata o le itula. Ona tatau lea ona e aluese mai le oloa mo se itula mo le manava faʻanatura, ona to ese lea mai le keke. O le fualaau faasaina e ave i le afa afa i le aso,
  • sela o fugalaau fugalaau - sasaa se sipuniti o fugalaau mamago o le hawthorn ma se ipu vai, aumai i se vevela i le afi ma faʻapala mo le 15 minute. Ona tapunia lea o le oloa ma se tapuni ma tatau ona tu mo le isi itula. A maeʻa lena mea, e faʻamamaina le vai ma inu i le afa ipu faalua i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga,
  • Buckwheat tincture - e tasi le sipunipuni ole fugalaau fugalaau e faʻamaʻaina i ni ipu tioata se lua ma faʻapipiʻi faʻatasi ma se tapuni. O le mea lea e tatau ona tu le vai mo ni nai itula. E fautuaina e inu faʻamaʻi i se afa tioata i le aso, i luga o le mamafa i le tala o le atherosclerosis, e mafai ona e faʻaopopo le muta marsh o le mash mask,
  • Elemene elecampane o le a avea ma fofo sili ona lelei mo le faʻamaina o le atherosclerosis. Ina ia saunia le oloa, e manaʻomia le 30 kalama o aʻa elecampane ma se fagu vodka. O aʻa o le laau ua nutimomoia ma sasaa i vodka. E tuʻuina le faʻafefiloi i se mea pogisa mo le fa sefulu aso. I le faaiuga o le piriota, latou te inuina le 25 gola o vailaau aʻo lei oʻo i taumafataga. Populists faapitoa latou fautuaina lenei fofo i na gasegase e mafatia i le cerebral arteriosclerosis,
  • O fualaau o le a avea ma fesoasoani sili i le tau faasaga i le atherosclerosis o vaʻa o vae. O le aʻagogogogo o le laau o le eleele ma e tasi le sipuniti e sasaaina i totonu o se ipu vai. O lau laʻau Strawberry ua faaopoopoina foi ii - lua teaseti. O le oloa na kuka mo le 20 minute, ona faʻamalosi mai lea mo le isi lua itula. E tatau ona ave 50 mina fa fa i le aso,
  • O le sua o le siponi e aoga foi mo le atherosclerosis. E tatau ona faʻaumatia i le meli. O mea e faʻaaogaina e faia ile tutusa tutusa ma fefiloi seia oʻo ina lamolemole. E tolu laulau punetini o le paluga e ave i le aso,
  • aniani ma le suka e afaina foi i le atherosclerosis. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faafetai ile selau kalama o aniani i luga o se fatu ina ia mafai ai e le ulu ona aumai le sua, ma faatumu le fagu ma se ipu suka. E tatau ona faʻamalosi le fualaau mo aso e fa, pe a maeʻa ona fautuaina e ave se sipuni siva fa fa i le aso.

Pe a togafitia togafitiga a tagata, e tatau ona e manatua o le atherosclerosis o se vailaau faʻamaʻi pipisi e lamatia ai le ola o se tagata. E le o mea uma, o metotia a tagata e mafai ona foʻia le faʻamaʻi. Ina ia le faʻaleagaina le faʻamaʻi ma le misia taimi taua mo togafitiga, o togafitiga faʻalautele e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Faʻaleagaina le atherosclerosis i latou i soo se mea. O le mea e sili ona lamatia mo le ola o le tagata, o kulupe cholesterol lea e taofia ai le toto i totonu o le mafaufau ma le fatu. Ina ia togafitiga le faamaʻi, e faʻaaogaina e fomaʻi auala eseese, faatasi ai ma togafitiga talafeagai, e maua ai ni taunuuga lelei.

Taiala lautele o togafitiga

Mo le togafitiga o suiga o le atherosclerotic i vaʻa e manuia, e manaʻomia le togafitiga faʻapitoa. E tusa ai ma vailaʻau o loʻo faʻamatalaina faapitoa e fomaʻi o le a faamatalaina i lalo. O tulafono faavae mo le faʻaaogaina o faailo o le faʻamaʻi e faapenei:

  • teenaina o mea ua fai ma vaisu - ulaula ma le ava malosi (i tagata e mafatia i le ava malosi ma le ulaula mo le tele o tausaga, o vaʻa ua uma ona vaʻaia, e mafua ai le alualu i luma o le maʻi),
  • olaga ola malosi
  • puipuiga o tulaga faigata ma feteenaiga - o le fomai lauiloa o Evdokimenko o loo faapea mai o mafuaʻaga o faamaʻi uma o tagata o loʻo taoto i le pito i luga o le tino. I lalo o le atuatuvalega, o loʻo faʻapipiʻiina e le grenuala le tele o hormones e faʻalavelave ai le masaniga masani ma mafua ai le tele o faʻamaʻi,
  • vaetamaina togafitiga o togalaau mo le popole ma le galue malosi - e faavae i luga o le aʻa o le valerian, lemonia balm, peony, sodium bromide,
  • o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi ma le maualuga o mea o kulupu C ma le B, faʻasoa ai faʻamaʻi omega.

Ina ia puipuia le faʻamaʻi, e fautuaina le inuina o meainu e faʻavae i vailaʻau vailaʻau i le tulaga o lauti i aso uma. O laʻau ia o le rose, cranberries, lingonberries, plantain, lemon balm, strawberries. Ina ia faʻaitiitia le aofai o le cholesterol i le toto, o le faʻaaogaina o le eleutherococcus i vodka e faʻaaoga i le ratio 1: 1. A maeʻa se togafitiga, faʻateleina le siʻitia o le tino, vaivai le vaivai, ma faʻalautele le leo.

E taua tele le faia o taʻaloga i aso uma - e atiina ae ai maso o le iniseti faamalama, vae, lima, tauau, taua. O gaioiga faifai pea faʻatasi ma le manava o le a faʻapotoina ai le toto i le okesene, faʻaleleia le tuʻuina atu o totoga uma ma fuluʻi, lagolago le loto ma mama.

Sishonin togafitiga

Dr. Yu.A. Sishonin, o le na tuuto mo se taimi uumi i le suesuega o le atherosclerosis, ua ulu atu i totonu o le fatu o le faagasologa o togafitiga e tupu i le tino o se tagata maʻi. Ua faia e le fomaʻi se auala togafitiga e ese mai i aga masani, talu ai e aʻafia ai le toe faʻatuina o paʻu ma le thrombotics i se auala masani.

Ua talitonu le fomaʻi e mafai ona e faʻaumatia le atherosclerosis e ala i le malamalama i mafuaʻaga o le faʻamaʻi ma le atinaʻeina o masini. Fai mai o ia maʻi e le o se faʻamaʻi tutoʻatasi, ae e tulaʻi i le tali atu i le tele o faʻafitauli i le tino, aemaise lava, le gaioiga o le metabolism. Na ia taʻua le faafitauli e pei o le "lipid distress syndrome", ona o le pancreatitis, cholelithiasis, ma le gasegase gaʻo ua tupu.

Talu ai ua talitonu Sishonin o le atherosclerosis o le taunuuga o le solia o le metabolism i le tino (ae le o le gaʻo), ua ia fuafua e faia ni tulaga masani mo le lelei o le ate ma le toe faʻaleleia o ona tino:

  • Tuʻuina le tino i le tele o gaʻo faʻanatura (fualaʻau poʻo manu). O le mea lea, e mafai ona e fatuina se tafega o le talo mai le ate i le duodenum. O le togafitiga e faʻapitoa mo tagata taitoatasi.
  • Faʻaaofiofia le lelei o le toto i totonu o le tino o le ate i le talone mafiafia ma toe faʻaleleia ai le ate. O le mea lea, o Sishonin ma ana uo na atiina ae se faiga o le manava ma gaoioiga faaletino. O loʻo faʻamoemoe i le faʻaleleia o le toto i le ate ma lona massage masani e ala i le faʻaitiitia o le maso o le tino o le manava ma le diaphragm.
  • Faatonutonu le gaoioiga o le ate e ala i le siakiina e le aunoa o le maualuga o hormones e maua e le pituitary ma le mafaufau. I le tele o gasegase e maua i le cardiovascular diseases ma le atherosclerosis, ua oso i se tasi poʻo le isi hormone. O le mea lea, ua fautuaina e le fomaʻi le taitaia o togafitiga o le homone e faʻaleleia ai le atoatoaga o le galuega a le pituitary ma le mafaufau.

O tagata gasegase na mafai ona taumafai e faataitai isi metotia o togafitiga e tusa ai ma Sishonin, finau faapea o le togafitiga faapena e aoga tele. E tusa ai ma le au atamamai, e moni lava, pe a maeʻa suʻesuʻega i tagata gasegase e iai faʻamaoniga o le tele o faʻamau ma le malolo ona o togafitiga e tusa ai ma le Sishonin, o loʻo i ai se tulaga mataʻina i le toe faʻaleleia.

Aigaopathy

Homeopaths na fai mai e aoga le ave o le fuainumera, sequestrant, ma le nicotinic acid, ae pe a maeʻa le togafitiga e amata ona toe alualu i luma le maʻi. Ma faʻatasi ai ma le fesoasoani a vailaau faʻapitoa ile homeopathic, e mafai ona e manumalo i le atherosclerosis ona o le aʻafiaga ile mafuaʻaga ole maʻi.

O fualaau o le togavao e amataina ai tulafono faatonutonu a le tagata lava ia i le tino, lea e fesoasoani i le faʻaaogaina o faʻamatalaga matuia o le atherosclerosis. Latou te gaoioi i le telefoni feaveaʻi, toe faʻafoʻi mea na maua e le faʻamaʻi. Ua faamamaina le toto mai le "leaga" cholesterol, o le fausia o paʻu ma paʻu o le toto ua taofia, ma ua faateleina le lumenia o vaa.

O le tele o taimi, e fautuaina e le homeopaths ia togafitiga nei:

O tagata maʻi e iai faʻailoga ogaoga o le atherosclerosis o loʻo faʻamatalaina fualaau faasaina e faʻaleleia atili ai le toto totoʻa - Botrops, Gelleborus, Ginko Biloba, Lachezis. Ae na o se falemai faapitoa e mafai ona fautuaina soʻo se togafitiga.

E faapefea ona atiaʻe le maʻi?

Atherosclerosis o vaʻa o pito i lalo e amata i le faʻaitiitia o le tele o cholesterol i totonu o vaʻa. I le aluga o taimi, o le faʻamaʻiina o mea teu, o le faʻaalia o se faʻafitauli le puipuia. O puipui o vaʻa e mumū ma faʻafefete. Ona amata ai lea o le tuputupu ae o pusa, faatasi ai ma se miti vaiti o arteries, faʻagesegese le tafe toto. Talu ai ona o nei suiga, o loʻo faʻamaligiina toto i luga o paʻu o le cholesterol, e faʻapipiʻi ai le toto.

Tulaga o le maʻi

O le atherosclerosis e mafai ona faʻamalolo i le tulaga o le faʻamaʻi:

  • O le laasaga muamua o loʻo faʻamatalaina e le lipoidosis, le gasegase lipid metabolism. O le tiga e tupu pe a mavae se savaliga umi. O faʻasolosolo e atiae vave ma e le mafaamatalaina,
  • I le laasaga lona lua, o le tiga e amata ona aliali mai, ona o le faʻaitiitiina o le lumenia o vaʻa o vae, lea e 60% tumu i papa atherosclerotic,
  • O le vaega lona tolu ua taua o le "suesuega taua." E le mafai e se tagata ona savali 50 mita e aunoa ma se tiga,
  • I le taimi lona fa, maʻi o le gaʻo, necrosis, gangrene e atiaʻe. O le tagata gasegase e pagatia i tiga faifai pea.

E mafai ona togafitia le atherosclerosis o pito i lalo - e mafai, ae na o le taimi muamua o le maʻi. O faʻasologa e mafai ona faʻamalolo pe a fai e maʻi le tagata maʻi i fautuaga a se fomaʻi.

I le laasaga lona lua, o le maʻi e alu i se aʻoga masani ma e manaʻomia se togafitiga umi, o nisi taimi i le olaga atoa. I le taimi lona tolu, e le mafai ona togafitia le faʻamaʻi, togafitiga fualaau faasaina ua faʻamaonia e taofi ai le le fiafia. I le taimi lona fa, o le gasegase taotoga ma le faʻamavaeina o le limasini e manaʻomia.

O le fomaʻi mo le soifuaga o le maʻi ma le atherosclerosis e lelei. Afai e te faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi pe a tupu le uluaʻi faailoga, ona oʻo lea i le 80% e mafai ona e aloese mai le lamatiaga o le tele o le taʻavale. O le faʻatamalaina o le 95% e taʻitaʻia ai le vaevaeina o vae, ma o nisi taimi i le oti mai le inu o le tino. Afai e te vavalalata i se fomaʻi, o taunuuga nei o le atherosclerosis e mafai ona atiaʻe:

O le ono mafai ona atiaʻe ni faʻafitauli o le atherosclerosis e faalagolago i le maua o togafiti togafitiga lelei, o le mea na mafua mai, le tulaga lautele o le maʻi, o lona matua, olaga.

Afai o se mea na faia, e le tatau ona faʻavaivai, aua o le atherosclerosis vascular e faigofie ona togafitia i le taimi muamua. Muamua lava, e tatau ona toe iloilo lau olaga - tuu le ava malosi ma ulaula.

E tatau ona taulai totoa i meaai. E tatau ona aloese mai meaʻai gaʻo, tao tao, vevela. E taua tele le faʻatapulaʻaina o le faʻaaogaina o le masima, aua e afaina ai le tulaga o toto toto. O le lisi e aofia ai le sami, meaʻai, fualaau aina, fualaau faisua. E taua le pulea o lou mamafa.

O se faʻamaoniga faʻamaonia o se gaoioiga faaletino faʻaletino. Mo tagata mamaʻi e maua i le atherosclerosis, aau, uila, savavali e talafeagai. O nei vasega e fesoasoani e aveesea le mamafa, faʻamalosia vai mamaʻi.

Fomaʻi togafitiga

Togafitiga o le atherosclerosis o pito pito i lalo e aofia ai le tagofia o fualaau. O taunuuga lelei e maua mai i le talosaga a:

  • Fibratov
  • Tulafono
  • Nicotinic acid
  • Anticoagulants,
  • Antispasmodic drugs,
  • Vasodilators,
  • Sequestrants of acid fatty.

Ole fualaau ua filifilia e le faatagaina ai le cholesterol e faaputuputuina, aveese le lapisi lapisi.

Afai e te ave fuainumera mo le sili atu i le 2 tausaga, ona faʻaititia lea e 30% le faʻafitauli o le atiaʻe o faʻafitauli o le atherosclerosis.

I le faaopoopo i fualaau faasaina, e taua le faatumauina o le tino ma vitamini. I le faaopoopo atu i togafitiga faafomaʻi, ua faatonuina le physiotherapy. O togafitiga faafomaʻi e mafai ona faʻaleleia atili ai le tafe o fualaau faʻasaina i totonu o papaʻe loloto, faʻamalieina le fulafula, ma faʻaitiitia le tiga. Ina ia faia lenei mea, ia fautuaina le faaaogaina o:

  • Faʻasaina o le eletise ma le Novocaine,
  • Darsonvalization
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le okesene.

Togafitiga

Aʻo le togafitia togafitiga e le maua ai le faʻamoemoega na faʻamoemoeina, o le faʻamaʻi le alualu i luma, o le togafitiga o taotoga e faʻaalia. Afai o le tagata maʻi e faʻasauā i tiga ogaoga, ona sui ai lea o se vaa ua faaleagaina. Faatasi ai ma le fesoasoani o taotoga, e mafai ona puipuia aʻafiaga leaga o le atherosclerosis. E mafai ona togafitia le faamaʻi i le:

  • Faʻailoga
  • Autodermoplasty,
  • Tatala,
  • Suna,
  • Faʻavevesi
  • Fomai.

E lelei le togafitiga o le atherosclerosis pe a vave ona suʻe le tagata maʻi i se fomaʻi ma faʻatumu uma fautuaga. E ala i le toe iloiloina o le ituaiga soifuaga ma le matauina o tulafono faigofie o le puipuiga, e mafai ona e taofia le toe faʻavaeina o pusa cholesterol ma le alualu i luma o le maʻi.

Auala e togafitia ai se faʻamaʻi

Afai ua maua le fomaʻi i le atherosclerosis, aua e te faʻavaivai ma faʻavaivai. O le amataga o le faʻamaʻi e lelei ona togafitia, e tatau ona e toe mafaufau i au masaniga masani ma lou olaga. Maʻisuka, pe afai e leʻi faia muamua muamua, e tatau ona tuu le ulaula, aua le inu ava malosi. Nicotine ma le ava malosi e afaina ai le tulaga o le cardiovascular system.

E le gata i lea, e taua le gauai atu i le meaai. Mai le lisi, o meaʻai ma le maualuga o le gaʻo manu, pusa ma meaʻai leaga e aveesea. Aua e te manatu o le tuutuu ifo i lalo o lou faailoluko e manaʻomia ai ni meaʻai faʻamaʻi ma faigata. O le mea moni, e oʻo lava i suiga o le atherosclerotic, e mafai ona e 'ai ma le fiafia ma fesuisuiaʻi, ae le o mafatia i le matelaina.

I luga o le laulau e tatau ona i ai fualaau faisua, fualaau 'aina, cereals, seafood.

O le fautuaga lona lua faʻamaonia mo le togafitiga o le atherosclerosis o se faʻatinoga talafeagai. E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 60% o tagata maʻisuka oe masalomia o le atherosclerosis e mamafa tele, e taʻitaʻia ai se olaga ola solo.

E manaʻomia ona e faʻaaogā masani pe taumafai foʻi e alu ese. O tagata gasegase e fetaui lelei mo ni auala uumi, tietie uila, aau. O vasega e faʻamalosia ai vaʻa toto, fatu, fesoasoani e le gata o le mamafa, ae o se mea e pei o le gaʻo.

E mafai ona faʻamalolo le atherosclerosis? Afai o loʻo alu le faʻamaʻi, e fautuaina e le fomai se ituaiga o fualaau oona e fuafua i vasodilation e faʻafefe ai.

Pe a le manuia auala o togafitiga, o le togafitiga e taua tele.

Tuua Lau Faamatalaga