O fea mea e gaogao ai le xylitol ma e leai se suamalie?

Xylitol - e lauiloa foi o le pentanepentol poo le E 967 - o se mea inu malosi o le suka lea e mafai ona fausia i totonu o laau ma le tino o le tagata i totonu o le suka. O se mea lelei lenei i le xylitol luga o suamalie suamalie pei ole aspartame.

Talu ai o lenei mea o se mea masani, o lo tatou tino e masani ona aofia ai le xylitol e aunoa ma ni faafitauli i le metabolism. Mo taifau, mo se faʻataʻitaʻiga, xylitol e leaga, o lea e le tatau ai ona latou 'aiina meaʻai faʻamaʻi ma le xylitol (silasila i lalo i le vaega "Xylitol fasi manu").

Xylitol Production

O se uluai metotia o le gaosia o le xylitol, na atiae i le tele o tausaga talu ai, ma e faavae i luga o le fesuiaiga o vailaʻau o suālaʻau (xylose). O le suka suka e gaosia, pei o muamua, mai le vao birch, vaovao, popo ma taliga o sana, ma o se oloa e maua mai i le gaosia o pepa. O le tekonolosi masani mo le gaosia o le xylitol mai le xylose o se faiga e sili ona faigata ma taugofie.

Ona o le faateleina o le manaoga, ua atiaʻe ai isi metotia mo le gaosia o le xylitol. E ui o nei metotia e sili atu le lelei, e le lelei mo le tagata e faʻaaogaina.

Glucose Xylitol

Xylitol ua gaosia nei i le gaosiga o le kullukose. O le faagasologa o le gaosiga o le xylitol e tupu foi i le tino o le tagata ona o le gaosiga o le suka. O lenei faagasologa e faʻaaogaina ai nisi o enzymes e mafua mai i le kulukose (amylase, glucose oseraserase, pullulanase, ma isi).

E mafai ona maua le kullukose, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le kulimi masima e ala i le gaosia o sana fatu na suia. I le Iunaite Setete, o le totoina o le gaosiga o fatu gaosi e matua maualalo pe a faatusatusa i le Iunaite Setete, ae e oo lava iinei, xylitol, lea e maua mai i le suauu o le sana ua suia, ua faaaogaina.

O lenei atonu e te mafaufau: "O se mea lea ou te le faʻatau. O lenei oloa e tatau ona i ai se faailoga talafeagai. "

O le mea moni, o loʻo i ai se faʻamaoniga faʻamaonia o mea faʻaopopo na faia saʻo mai le maso o le sana fatugala, ae o lenei manaoga e le faʻaaogaina i ni mea faʻaopopo e maua mai i le tele o mea e gaosia.

O le tulaga faaletulafono e le o manino atoatoa, ma e le mafai ona e faalagolago i luga o le xylitol e siakiina pe afai e faia mai le masini suauu na suia.

E le gata i lea, o le enzymes o loʻo faʻaaogaina i le gaosia o le xylitol e maua mai le tele o meaola ninii. O lenei oloa e le o noatia i le faaigoaina.

Xylitol mai GMO.

I le faaopoopo atu i le gaosiga o le kulukose, e mafai ona gaosia le xylitol faʻamaʻo saʻo e faaaoga ai siama gafa (GMO = meaola faʻapitoa). Na suia i latou i se auala e avea ai le xylitol ma oloa sili ona tele o latou olaga.

Ae itiiti lava se mea e iloa e uiga i le aoga o lenei metotia i totonu o pisinisi. O le masani masani o le production o le xylitol i totonu o le alamanuia o loo tumau pea le kulukose.
Xylitol i oloa faʻalautele.

O le mea lautele, e mafai ona fai mai o tagata gaosia oloa gaosi ua taulai atu lo tatou gauai i le mea moni e faapea, o mea e faaaogaina i le gaosiga e leai se fesootaʻiga i meaola e fesuisuiai.

Afai e te masalomia o le xylitol o loʻo e faʻaaogaina e gaosia i se auala ese, faʻafesoʻotaʻi tonu le tagata gaosi oloa ma faʻamaonia auiliiliga.

I le faaopoopo atu i le gaosiga, lea o se mea le lelei mo nisi tagata e uiga i le saogalemu o meaai, o xylitol ei ai ni meatotino lelei. O iinei, e tatau ona faia se eseesega i le va o le taumafa ma le tumama.

Xylitol e suia ai le suka.

E masani ona iloa e le tele o mea leaga e maua e le suka i luga o le laulau, ona o le mafuaaga lea tatou te saili ai e le aunoa le suamalie. Xylitol ua ofoina atu o ia iinei ona o le xylitol o se mea masani lea e tofo latalata i le suka masani, e toetoe lava a leai se aafiaga i le suka o le toto, ma e tele foi le caloric. O le kulumu gumini a Xylitol ei ai lona malosi o nifo ma se aafiaga faafouina, ma e le tutusa pei o le aspartame, e leai ni aʻafiaga leaga - i le faaopoopo atu i lona tofo lelei.

Xylitol versus addiction?

O le auala saʻo e suia ai le suka i le xylitol e aloese ai mai le maualuga o le suka poo le "suka gaosi"? Matou te manatu e le masalosalo lenei filifiliga. O le mea aupito sili ona lelei o le faʻaitiitia o le taumafa o suti i le lautele.

Mea taumafa i aso nei ma mea e faʻaleleia atili ai meaʻai, gaʻo faaopoopo ma isi meaʻai paleni meaʻai ua faaleagaina ai le tofo o le tele o tagata.

O le mea pito sili ona faanoanoa i lalo o tamaiti nei - mo se faʻataʻitaʻiga, o mea manogi, suamalie suamalie e sili ona lelei mo i latou nai lo fua moni ma le suamalie masani.

Sugar faalagolago i ona taunuuga le lelei mo fanau o le a le mautinoa, i nisi itu, faalavelaveina le lagona o le tofo. E mafai ona puipuia lenei mea e ala i le 'ai o meaʻai maloloina ma meaʻai.

I le avea ai o se vaega o le soifua mālōlōina (pe laʻititi), o le xylitol o se mea lelei lelei i le suka masani.

Xylitol i le umukuka

Matou te fautuaina se faʻaaogaina lelei o mea suamalie - tusa lava po o le a le aoga latou te foliga mai ia i matou. I luga o le ala i se taumafataga maloloina, (mo i latou o loʻo mananao e faʻaitiitia le suka masani mai a latou meaʻai), xylitol o se mea e sili ona manaia.

Xylitol e mafai ona suia le suka i le taimi o le taoina, kuka ma meaʻai. Ae ui i lea, xylitol o loʻo i ai se aafiaga tele i se aofaiga o le 0.5 g i le kilokalama o le mamafa o le tino. E oo lava i ni mea laiti, e mafai, e faalagolago i le faʻalogo poʻo le faʻapalepale tagata taitoatasi, e taʻitaʻia ai le ita.

Ae ui i lea, e iloa e mafai ona faʻaaogaina le tino o le tagata i le tele o xylitol (e oo i le 200 kalama i le tagata i le aso). E mafai ona e amata, mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le suamalie o mea suamalie poo meainu, ona faʻalemu malie lea o lona aofaiga.

O Xylitol e matemate mo manu!

E ui o le tino o le tagata, o se taunuuga o lona lava metabolism, e maua ai le xylitol ma, o le mea lea, e leai ni faafitauli i ai, e tatau ona matauina e matua lamatia tele lava mo taifau. O le mea lea, e tatau ona e mautinoa e le mafai e lau taifau ona gaoi mea e suamalie i le xylitol mai lau laulau.

I anufe, xylitol e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga le lelei. E le pei o tatou tagata, xylitol i ulisi e mafua ai le faʻasaʻoina o le tele o inisalini, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le toto suka ma mafai ona oʻo atu ai i le oti mo le manu. E mafai e lenei mea ona faʻaosofia ai sina mea itiiti.

O faʻamaoniga e pei o le gatete poʻo le faʻailoga e mafai ona vaaia i ni nai minute talu ona 'ai meaʻai faʻamaʻi ma le xylitol.

Afai o lau taifau o se tasi o tagata gaoi umukuka aupito sili ona fiafia pe oe maua ni tamaiti laiti e mafai e la latou taifau ona 'ave le sipuni mai, e tatau i lou aiga ona taofi le faʻaaogaina o le xylitol.

Xylitol i le tumama o le tumama.

I le faaopoopo atu i lona suamalie ma se aafiaga lelei i le toto o le toto o le tagata, o le xylitol foi o loʻo i ai isi mea aoga aoga e mafai ona faʻaaoga i le tumama o le tumama.

Ina ua mavae le aafiaga o le xylitol i le faaitiitia o le atinaeina o caries i le xylitol, o le suka e suitulaga i le tele ma sili atu e masani ona oo mai i le saienitisi.I le taimi nei, e tele suʻesuʻega e mafai e le xylitol ona faʻaitiitia le atinaʻeina o nifo i tamaiti ma tagata matutua.

Ae aisea e aoga ai le xylitol e ui lava i lona tofo suamalie?

O le kulimi masani e liua e siama i le oral vavao i oloa faʻamalolo. O nei meaola e faʻaleagaina ai le nifo. O le iʻuga, o nifo nifo, caries ma le gaosiolosi.

Pei faʻatusatusa i le suka, xylitol e le mafai ona avea ma se mea e faʻaleleia ai siama siama. O le Xylitol o loʻo i ai mea e puipuia ai le antibacterial ma faʻaitiitia ai le atinaʻeina o siama i totonu o le papa.

Xylitol mo nifo lelei.

Ina ia mafai ona maua le maualuga o aafiaga mai meatotino puipuia o le xylitol, e leai se auala sili atu nai lo le fausiaina i aso uma ma le xylitol.

O le afa o le sipuniti o le xylitol ua tuʻuina i le gutu. O le Xylitol ua faʻamaʻaina i le fulufulu, e taofi i le gutu mo le lua minute ona vavae ese lea. A maeʻa lena, aua le faʻamamaina lou gutu ma aua le inu i se mea i le afa muamua itula pe a uma ona faʻamamaina ma le xylitol. E faʻamamaina lou gutu pe a maeʻa taumafataga uma, aemaise lava pe a uma le suamalie. I le afiafi, fufulu vave aʻo lei moe - ma pe a uma ona fufulu ou nifo.

Xylitol mo ponaivi.

I nai tausaga ua tuanaʻi, o se taunuuga o faʻataʻitaʻiga ma le xylitol i kio, o suʻesuʻega na faʻaalia ai o le suka e suitulaga e le gata i aʻafiaga aoga i nifo, ae e faʻapupula ai foi le ponaivi ma faʻaleleia ai lona tuufaatasiga o minerale.

Aemaise lava, o lona uiga e mafai e le xylitol ona faateleina le mamafa o le ponaivi.

Xylitol e tele avanoa mo i tatou e fai ma sui o le suka, ma e aoga foi mo le tumama o le tino. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo e faʻaaoga le xylitol e aunoa ma le faʻaaogaina o metotia faʻainisinia, ona sili atu lea ona faamanino le metotia o lona gaosiga mai le gaosiga.

Xylitol - o le a? Le afaina ma faamanuiaga o xylitol

E i ai tagata, mo ni mafuaʻaga patino, e le tatau ona 'ai le suka (faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka, alii poʻo tamaitai e sili atu ona mamafa).

E ui i lea, e faʻapefea ona ola tagata faapena e aunoa ma lenei mea suamalie, pe i ai se isi mea? E masani lava, e masani ona i ai se ala, ma mo le suka foi. O loʻo i ai se sui sili ona lelei mo ia ua taʻua xylitol.

O le a le ituaiga o mea, o le auala e maua ai, o vaega o loʻo faʻaaogaina - o le a tatou mafaufau i le tusiga. Tatou te aʻoaʻoina foi e uiga i aoga aoga o lenei suamalie ma ona aʻafiaga le lelei i le tino o le tagata.

Xylitol - o le a? Faamatalaga lautele

O lenei mea paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e sili ona solu i totonu o le vai, e manino le iloa e le tino, ma e iai foʻi lona malosi. I lona natura masani, xylitol (igoa faavaomalo - xylitol) e maua i le tele o fualaau faisua ma fualaau aina, ma e mafai foi ona maua mai i vine, puʻamu, avo, fala o le sana, birch bark.

O le gaosiga o le gaosiga o lenei vailaau e ala i le gaosia o le laupapa malosi poʻo le talo. E ese mai le foliga mai, o Saina e maua ai le xylitol sili.

I le auala, o lenei vailaʻau na maua na o le faaiuga o le XIX seneturi, talu mai lena taimi ua avea ma lauiloa i Europa (ina ua uma, sa maua iina) e avea o se mea suamalie mo tagata e maua i le maʻisuka.

O le assimilation o le Xylitol e tupu e aunoa ma le auai i le inisalini. Ona o lenei aafiaga, e mafai e le maʻisuka ona faʻaogaina lenei mea e aunoa ma ni faʻafitauli. O le suamalie suamalie e telegese lemu.

Talosaga

E tatau ona fai mai o le xylitol o se mea suamalie lelei. O le toʻatele o tagata ua latou iloa o lenei mea o se vailaʻau lea na maua ai lana talosaga e avea o se mea e faʻaleleia, faʻamalolo, ma se sui e faʻafoe vai.

Xylitol e masani ona faʻaaogaina i le alalafaga taumafa, mo se faataitaiga, nai lo le suka i le gaosia o meaai suamalie mo tagata e maua i le maʻisuka ma le gaʻo. E faaopoopo i meainu, o meaʻai eseese. I mea taumafa, o loʻo ia faʻatinoina vaega nei:

  • Emulsifier - faʻatasi ai ma lana fesoasoani e mafai ona e faʻafefiloi vaega e le faʻaopoopoina i lalo o tulaga masani.
  • Laʻau suamalie - tuʻuina le suamalie, e itiiti le maualuga o kalori nai lo le suka.
  • Stabilizer - faʻafetai i ai, ua faia, ma o le texture, texture, foliga o le oloa ua faʻasaoina. O le mea lea, afai e sasaa le aano i se vaifofo o le xylitol, ona toeitiiti atoa lea o le 2 vaiaso i le vevela o le 0 i le 5 tikeri. Ma pe'ā faʻaaogaina lenei vailaau i le gaosia o masisi, e faʻaleleia ai lo latou tofo, ma faʻafiafia ai foi lanu.
  • Moisturizing agent - e mafai ona puipuia le susu, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina i le gaosiga o aano o manufasi e faʻatele ai le mamafa o le oloa mulimuli.

Xylitol, o le afaina ma ona faamanuiaga o le a faamatalaina i lalo, e mafai foi ona faʻaaogaina i le gaosia o esters, resini synthetic. O le mea moni, o lenei vailaʻau e masani ona faʻaaogaina i le gaosiga o mea manogi, tofo, sufulua, ma vailaʻau mo le manogi.

O le suamalie ua faatauina atu i afifi o le 20, 100, 200 ma le 250 kalama. Xylitol, o le tau e maualuga atu nai lo le tau o le suka masani, e mafai ona faatauina mo le 150 rupu mo le 200 gram pa.

Mea aoga

  1. Xylitol o se mea suamalie lea e toe faʻaleleia ai le paleni o le acid-base i le gutu ma taofia ai nifo maloloina.
  2. E puipuia ai le uʻamea, tartar ma le paʻu mai le fausiaina. E faʻamalosi ai foi le falesa ma faʻaleleia ai le puipuiga o meaola o le pala.

  • Xylitol, o lona faʻaaogaina e taliaina i fafine maʻitaga, e faʻaititia ai le numera o siama streptococcus i le atinaʻeina o le tamaititi.
  • Afai e masani ona siakiina e se tagata le suimui ma lenei mea suamalie, o le a le fesoasoani ai lea ia te ia e foia ai faʻamaʻi pipisi.

    O le mea moni, i le faagasologa o le faʻaaogaina masini o meaʻai i nifo, ua faʻaaogaina le gaosiga o le earwax ma ua faʻamamāina le taliga ogatotonu. Ma o aʻafiaga leaga o le suka i luga o le vavagana o tautalaga ua leai. Xylitol e aoga mo ponaivi: e tau faasaga i lo latou vaivai, faʻamalosia le tele ma o se puipuiga lelei o le osteoporosis.

  • O lenei suka suia e masani ona faaopoopo i vailaau vavalalata aua e faaitiitia ai le lamatia o le foma, rhinitis, allergies, ma le sinusitis.
  • Mea leaga

    I lea tulaga, o lenei mea e le afaina. O se aʻafiaga le lelei e mafai ona matauina na o le le lava o le faʻalepaleina i lenei mea faʻaopoopoga mea taumafa pe i le tulaga o le sili atu.

    O le fua o aso taitasi o sea suamalie e le tatau ona silia ma le 50 kalama i le aso mo se tagata matua.

    A leai, o faʻamatalaga le lelei e mafai: afaina, faʻalauteleina o le kesi, fale le fiafia.

    Xylitol, o le afaina ma ona faamanuiaga ua maea ona maitauina, e tatau ona faʻaoga e tusa ai ma faatonuga. O le mea lea, o le a tatou iloiloina atili pe o le a le tele o lenei mea e tatau ona ave i ai lenei suamalie.

    Faʻafefea ona faʻaaoga?

    O le aofaʻi o le suauu na faʻaaoga e faalagolago i le taunuʻuga e faʻamoemoeina mai ia te ia:

    • I le avea ai o se laʻau - 50 g taʻitasi ma le lauti mafanafana, i luga o se manava gaogao.
    • Mo le puipuia o caries, e tatau ona e ave le 6 g xylitol i aso uma.
    • I le avea ai o se sui filifilia - 20 g o le vailaau i le ituaiga o vaifofo, i le vai poo le lauti.
    • Mo faʻamaʻi o taliga, gutu ma isu - 10 g o lenei mea suamalie. Ole mea e tatau ona faia e le aunoa, aua o le taimi lena e mafai ona aliali mai ai se taunuuga vaaia.

    Faatonuga faapitoa

    1. Xylitol, o le faʻatonuga lea e tatau ona aofia i taimi uma i totonu o le pusa faʻatasi ma lenei faʻaopoopoga, e le fautuaina mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi eseese o le gastrointestinal tract.

  • Xylitol e tatau ona teu ese mai maile, aua e matua matautia tele ia i latou.
  • A o le i aveina lenei faʻaopoopoga, ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi.

  • E faasaina le tuʻuina atu o le vailaau i tamaiti i lalo o le 3 tausaga.
  • Faʻaleleia olaga ma mea e teu ai

    O faʻamatalaga mo le vailaʻau e faʻamaonia ai e mafai ona e faʻasaoina le xylitol mo le 1 tausaga. Ae peitai, afai e le faaleagaina lenei mea suamalie, e mafai ona faaaoga pe a maeʻa le aso e uma ai.

    Ma o le xylitol e le faia ai ni fagu, e tatau ona e teuina i totonu o se fagu tioata faʻamaufaʻailogaina i totonu o se mea pogisa, mago.

    Afai e faʻamaʻaʻa le vailaʻau, e mafai foi ona faʻaaoga, ae o le sasama samasama e tatau ona i ai se popolega - i lenei tulaga e sili atu le lafoai.

    O lenei ua e iloa o le xylitol o se mea sili lea i sugar. O le a le ituaiga o mea, pe faapefea ona maua, pe a faʻaaogaina, na e aʻoaʻoina mai le tusiga. Na ma filifili foi o lenei suamalie ei ai le tele o meatotino lelei e aafia ai le soifua maloloina o le tagata.

    Ae o le mea e masani ai e leai ni aʻafiaga leaga. Ae afai e faia e se tagata se mea sese i le fualaau ma ave le suamalie i ni aofaiga tetele, ona mafai lea ona ia aʻafia i aʻafiaga.

    Ina ia taofia lenei mea, e tatau ona saʻo ma manino le ave o lenei mea e tusa ai ma faatonuga.

    O le a le xylitol?

    Xylitol - e lauiloa foi o le pentanepentol poo le E 967 - o se mea inu malosi o le suka lea e mafai ona fausia i totonu o laau ma le tino o le tagata i totonu o le suka. O se mea lelei lenei i le xylitol luga o suamalie suamalie pei ole aspartame.

    Talu ai o lenei mea o se mea masani, o lo tatou tino e masani ona aofia ai le xylitol e aunoa ma ni faafitauli i le metabolism. Mo taifau, mo se faʻataʻitaʻiga, xylitol e leaga, o lea e le tatau ai ona latou 'aiina meaʻai faʻamaʻi ma le xylitol (silasila i lalo i le vaega "Xylitol fasi manu").

    Xylitol: mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le faʻaopoopoga

    Xylitol O se ituaiga o mea suamalie ua taʻua o le suka o le suka o loo maua i nisi laau. E i ai le tele o mea aoga mo tagata, ae e matua afaina lava i taifau.

    O le suka faaopoopo o se tasi lea o mea sili ona maloloina o se taumafataga faʻaonapo nei.

    Mo lenei mafuaʻaga, e gauai atu tagata i le natura o analogues, e pei ole xylitol.

    E foliga mai o le suka, e tofo e pei o le suka, ae o loʻo i ai se mea maualalo ifo kalori ma e le faateleina ai le suka toto.

    O le tele o suʻesuʻega e fautua mai ai e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le soifua maloloina o le tino, ma e iai foʻi le tele o aogā eseese.

    I totonu o lenei tusiga, ua matou aoina uma faʻamatalaga talafeagai e uiga i le xylitol, faʻapea foi ma le faʻafefea ona aʻafia ai le soifua maloloina.

    xylitol faʻamalama

    O le a lenei mea

    Xylitol o se vailaʻau faʻavasegaina o le suka (poo le pololcohol).

    O suālaʻau suamalie o se ituaiga o kulimi suka ma fualaau 'ava malosi. Ona o lo latou fausaga, latou te mafai ona faaosofia ai le taliaina o le tagata i totonu o le laulaufaiva, e nafa ma lagona o le suamalie.

    O le Xylitol ua maua i ni aofaiga laiti i le tele o fualaau aina ma fualaau faisua ma ua avea nei ma mea masani. E oʻo lava io tatou tino e masani lava ona maua ai se vaega itiiti o lenei mea.

    O se mea e masani ai i totonu o gum ma candies, mea o le maʻisuka, ma mea e puipuia ai le tautala.

    O le Xylitol ei ai le suamalie e tutusa ma le suka masani, ae e aofia ai le 40% le itiiti o kalori:

    • Lisi gaʻo: 4 kalori i le gram.
    • Xylitol: 2.4 kalori i le gram.

    O le mea lautele, o le xylitol o se paʻepaʻe sinasina, paʻu tioata.

    O le Xylitol o se mea suamalie lelei ma o lea e le aofia ai ni vitamini, minerale poʻo ni protein. I se isi itu, o nei mea nei o le "leai" o calories.

    O lenei mea e maua mai laau, e pei o le birch. E mafai foi ona gaosia i le gasologa o gaioiga tau pisinisi o le liua o le xylitol i le fiva laau. (1)

    E ui lava i le mea moni o le suka o le suka e maua ai le gaʻo popo, o le tele oi latou e le faʻateleina le toto suka ma o lea e le taʻua ai o "mea mama" gaʻo, lea e avea ai i latou ma tagata suamalie i mea maualalo. (2)

    I le ala ... aua e te popole i le upu "ava malosi" ... i le mea moni, e leai se mea e faatatau i le ava, lea e inu ai tagata. O pia gaʻo e saogalemu mo le ava malosi.

    Faaiuga: Xylitol o se ituaiga o mea suamalie ua taʻua o le suka suka maua i nisi o laau. E foliga mai o le suka, e tofo e pei o le suka, ae e 40% le itiiti o kalori.

    O le Xylitol e maualalo lona faʻasologa o le glycemic index ma e le faʻapogai ai ni faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le suka poʻo le insulin

    O se tasi o aʻafiaga leaga o le suka faaopoopo (ma le syrup corn maualuga) o le mea lea e tau atu ai i aʻa i le toto toto ma le maualuga o le insulin.

    Ona o le maualuga o le kulukose, o le tele o le faʻaaogaina o sea suka e mafai ona oʻo atu ai i le inisalini ma faʻafitauli eseese (faʻaopopo i lenei mea i lenei tusiga).

    Lelei ... xylitol e le oi ai le fructose ma e leai sona aoga i le inisalini ma le maualuga o le toto (1, 2).

    O le mea lea, o le xylitol e le o faamatalaina i aʻafiaga leaga e mafua mai i le suka masani.

    O lona faasinomaga igoa (o se faailoga e faaalia ai le vave vave o le gaosia o le toto) ua na o le 7. Mo le faatusatusaga, o le faasinomaga glycemic of sugar sugar is 60-70 (3, 4).

    E taua foi o se mea suamalie lea e mafai ona faʻaaoga saogalemu mo le gau o le mamafa, aua e 40% le itiiti ifo kaloli nai lo le suka.

    O le Xylitol o se mea sili lea i le suka mo tagata e maua i le maʻisuka, vailaʻau, gaʻo ma isi faafitauli faʻaleaga.

    E ui i le mea moni e leʻi maua suʻesuʻega a le falemaʻi, o suʻesuʻega i rati ua faʻaalia ai o lenei ituaiga o suauu e faʻaleleia ai le maʻisuka, e faʻaitiitia ai le tele o le visceral fat, ma faʻafefe ai foi le maua o meaʻai ma se meaai maualuga-calorie (5, 6, 7).

    Faaiuga: E le pei o le suka, o le xylitol e leai se aoga i luga o le toto ma le maualuga o le insulin. O le tele o suʻesuʻega i luga o rato e faʻaalia ai le lelei o le soifua maloloina o le soifua maloloina.

    102 auala e aveesea ai le mamafa i le 3 masina

    Xylitol faʻaititia le numera o siama leaga i le vavagana o le oral ma e iai sona aoga aoga i le soifua maloloina o nifo

    O le tele o fomai nifo, mo se mafuaʻaga lelei, fautuaina le suimui ma le xylitol.

    O le mea moni o le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai le xylitol e matua aoga tele mo le soifua maloloina o nifo ma puipuia ai le pala.

    O se tasi o mafuaaga sili ona lamatia mo caries o se ituaiga o siama tautala - Streptococcus mutans. O nei siama o loo nafa ma le maʻa.

    O se meaʻai laitiiti i luga o nifo e masani lava. Ae peitaʻi, pe a oʻo i fafo atu o le pule, e amata osofaia e le tatou siama le siama o loʻo i ai, lea e mafua ai faʻamaʻi pipisi, e pei o le gingivitis.

    O nei siama tautala e fafagaina le kulukose i meaʻai. Ae peitai, latou te le mafai ona faʻaaoga le xylitol mo lenei faʻamoemoe. O le mea lea, e ala i le suia o le suka, e faʻaititia ai le numera o meaʻai e maua mo pathogenic bacteria (9).

    Ma o le aʻafiaga o le xylitol e oʻo lava i luma atu ... e ui lava o le siama leaga e le mafai ona faʻaaoga le xylitol e pei o se suauʻu, latou te faʻaauau pea.

    Pe a tumu le siama i le xylitol, e le mafai ona latou gaosia le kulūkose, aua o le mea moni o lo latou auala gaosia o le malosi o le "olo", o le taunuuga o lea mea ua mate ai ia siama.

    I se isi faaupuga, a e ulaina le kuki i le xylitol (pe faʻaaogaina e avea o se mea suamalie), o le suka o le suka i totonu o le siama ua poloka, ma i le uiga moni o le upu, ua mate i le fiaai (10).

    I se isi suʻesuʻega, o le faʻaaogaina o le xylitol na mafua ai ona faʻaitiitia le siama faʻamaʻi i le 27-75%, ae leai se aoga i siama aoga (11, 12).

    Xylitol o loʻo iai foi isi manuia o le soifua maloloina o nifo:

    • Faʻaleleia le faʻaaogāina o le konisini i le fualaau oona, lea e lelei mo nifo, ma puipuia oe mai le osteoporosis (13).
    • Faateleina le gaosiga o le gaʻo. Saliva e aofia ai le calcium ma le phosphate, lea e fesoasoani i le toe faʻamaʻotoina o nifo.
    • Faʻaititia le malosi o le fuluvaʻa, lea e fesoasoani e faʻafefe ai faʻamaʻi faʻamaʻi o le nifo.

    O nisi o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o lenei vailaau, faʻaaoga nai lo le suka poʻo le faʻaopoopoga i le taumafataga o loʻo i ai nei, e faʻaitiitia ai le pala i nifo e 30-85% (14, 15, 16).

    Talu ai o le mumusu o le faavae o le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi, o lona uiga o le faʻaitiitia o faʻamaʻi pipisi ma le pipi e maua ai se aoga aoga i le tino atoa.

    Faaiuga: Xylitol o loʻo fesoasoani i le maliu o siama faʻamaʻi i totonu o le vavagana o le waha, faʻaitiitia le faʻavaeina o le plaque ma faʻaitiitia le faʻaumatia o le nifo. E fesoasoani lea e puipuia ai le pala o le nifo ma le le fiafia.

    Xylitol faʻaitiʻitia faʻafitauli o taliga i tamaiti ma tau ai le fefete Candida

    O o tatou gutu, isu ma taliga e fesootai i le tasi ma le isi.

    Mo lenei mafuaʻaga, siama i totonu o le paʻu tautala e mafua ai le afaina o le taliga, o se faafitauli taatele i tamaiti.

    Na maua le Xylitol e fai saofaga i le oti o nisi o nei siama i le auala lava lea e tasi e pei o le siama e tupu ai le siama (17).

    O se suʻesuʻega o tamaiti ei ai faʻafitauli faʻalogo taliga e faʻaalia ai o le faʻaaogaina o le kulumu i le aso i le xylitol e mafua ai ona faʻaitiitia le faʻavave o le maʻi i le 40% (18).

    E fesoasoani foi e fesagai ai ma le faasinoala o le fefete a Candida, e faaitiitia ai lona gafatia e pipii ai i luga ma mafua ai siama (19).

    Faaiuga: Chewing gum faʻatasi ma xylitol faʻaitiʻitia faʻafitauli o le taliga i tamaiti ma tau ai le sigus-like fungus-o Candida.

    O le Xylitol o loʻo i ai le tele o isi mea faʻapitoa ole soifua maloloina.

    Collagen o le sili ona tele o le palatini i le tino ma e maua i le tele o mea i totonu o le paʻu ma mea faʻafesoʻotaʻi.

    O le tele o suʻesuʻega i kusi ua faʻaalia ai e mafai e le xylitol ona faʻaleleia le gaosiga o le collagen, lea e fesoasoani e teena ai aʻafiaga o le paʻu (20, 21).

    O le Xylitol o se auala e puipuia ai le osteoporosis, faʻapupulaina le ponaivi ma le minerale i totonu o kopa (22, 23).

    E mafai e Xylitol ona fasi siama "leaga" i le ooto, ae i le taimi lava lea e fafaga ai siama aoga i totonu o le inumaga, o le tala lelei (24).

    I lenei tulaga, e avea o se fiva solu.

    Faaiuga: Xylitol faʻapupula le gaosiga ma faʻaitiitia le aʻafia o le osteoporosis. E i ai foi sona aʻafiaga o fualaau oona, fuamoa aoga aoga e maua ai i totonu o le manava.

    O aʻafiaga ma metotia

    I le lautele, o le xylitol o loʻo faʻaleleia. Ae ui i lea, o le taumafaina tele i nisi o tagata e mafai ona mafua ai ni fualaau nutimomoia.

    O meainu malolosi e mafai ona toso ai vai i totonu o le fatu po o le vailaʻau oona.

    O lenei mea e mafua ai le fausia o le kesi, afaina ma le manava.

    Ae ui i lea, o le faʻamasinoina e faʻamatalaga avanoa, o le tino e fetaui ma le xylitol.

    Afai e faʻaititia le fua, tuʻuina atu i le tino le taimi e faʻaaoga ai, ona ono maualalo ai lea o aʻafiaga i itu.

    Afai e te le o mautinoa o loʻo mafai e lou tino ona gaosia ia suka o le suka, o le taimi la e muamua faʻaaogaina ai se mea taua o le vailaʻau, taumafai e fai se faletaele lata ane.

    I le taimi lava e tasi, o le faʻaaogaina o le xylitol i taimi uumi e manino lava le saogalemu.

    I se suʻesuʻega se tasi, o mataupu na faʻaaogaina i le 1.5 kilokalama o xylitol i le masina (faʻasologa o aso taʻitasi e sili atu i le 400 kalama) e aunoa ma ni aʻafiaga leaga (27).

    E toʻatele tagata e faʻaaoga le suka o le suka e avea o se mea suamalie mo kofe, ti, ma se tele o ipu. Taumafai e suʻe le suka i luga o le xylitol i le ratio 1: 1.

    Afai ei ai lou maʻi le manava poʻo le le faapalepale i meaola malosi, di- ma monosaccharides ma polyhydric alcools, ona faʻaeteete tele lea i le suka ma mafaufau e uiga i le le atoatoa mai le meaai.

    Xylitol e matua afaina i taifau

    I le tino o le tagata, o le xylitol o loʻo faʻagesegese lemu ma e le i ai sona aafiaga i luga o le gaosiga o le inisalini.

    O le mea e leaga ai, e le mafai ona fai mai ia dog.

    Afai e 'ai e se taifau le xylitol, e talitonu lona tino na maua le kulukose, o lea e amata ai ona maua le tele o inisalini.

    O se taunuuga, o siama e amata ona faʻaaoga le kulukose mai le toto. E mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia (maualalo le toto toto), e oʻo lava i le oti (25).

    E le gata i lea, o le suamalie e i ai se aafiaga leaga i luga o le ate i totonu o taifau, lea e mafai ona mafua ai le toilalo o le ate (26).

    Ia manatua, mo se taifau, o se fua matautia e na o le 0.1 g / kg. O lona uiga, o le chihuahua i le 3-pauna e mafai ona maʻi e ala i le na o le 0.3 kalama o le xylitol, e itiiti ifo nai lo lena o loʻo i totonu o le kulumu tasi.

    O le mea lea, afai o oe o le tagata e ona le taifau, ona e taofiofi lea o oloa uma e aofia ai le xylitol mai le mea e mafai ona e maua (pe o fafo foi o le fale). Afai e aʻafia e lou taifau le xylitol, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi vave.

    Faaiuga: Xylitol e matua afaina i taifau. E mafai ona afaina ai le hypoglycemia ma / poʻo le ate.

    Faaiuga

    Afai e te manaʻo i se mea suamalie, xylitol o se filifiliga sili.

    O suʻesuʻega e faʻaalia ai e le gata o le saogalemu mo le tino, ae e iai foʻi le tele o mea aoga.

    E le mafua ai ona oso oso i le inisalini poo le suka toto, e mafua ai le maliu o le siama e mafua ai le siama i le ooto, ma e fafaga ai foi siama aoga i totonu o le manava.

    Xylitol suamalie: faatonuga mo le faʻaaoga

    Ua iloa e le mamao le suka mai le oloa sili ona saogalemu ma o lona taumafaina e tatau ona siakiina pea mo lona lava soifua maloloina. Faʻafetai i le faʻasalalauga, o le kulumu, laʻau suamalie ma le suauʻu manogi i lenei mea taumafa e faʻaalia i totonu o faʻatau pasese o tulafono faatonutonu o supermarkets, ae le o latou uma e iloa mea o lenei mea.

    Ou te fai atu o se suka e suitulaga i meaʻai xylitol ma i le asō o le ae maua faatonuga mo le faʻaaogaina, o le ae iloa mea e uiga i meatotino, o aitema ma mea e aʻafia ai, mea o le kalori, e le pei o le sorbitol.

    E pei foi o soʻo se fesoasoani faaopoopo, e tatau foi ona faʻaogaina lenei "poto" ina ia, e aunoa ma le faʻaitiitia o le fiafia o le 'aina o meaʻai e sili ona e fiafia iai, o le ae aloese mai faafitauli o le soifua maloloina. Ae paga lea, e le o taimi uma i lalo o le igoa "natura" o se mea saogalemu.

    Faatonuga mo le faʻaaogaina o le xylitol, e pei foi ona taʻua le xylitol, o mea uma e filifili e suitulaga ai suka i a latou meaʻai e tatau ona suʻeina. E taua le iloa pe mafai ona faʻaaoga ma pe faʻafia faapefea, pe faʻafefea ona aʻafia ai le tino ma mea e afaina ai ma aoga.

    E manaia le iloa atili e uiga i lenei vailaʻau ma faitau faʻamatalaga o isi, sili atu le poto masani ma faʻamatalaga a fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina.

    O le a le meaʻai xylitol

    O tioata laiti e solo lelei i le vai, ava malosi ma isi meainu, tofo malie - o xylitol lenei. O ona vailaʻau faʻasaina e talitutusa ma na uiga o isi gaʻo.

    E toetoe lava a suamalie e pei o le suka. E moni, o fatuga i lenei tulaga e laʻititi lava. O lona faasinomaga o le faasino igoa e 7, e ese mai i le suka o le table - 65.

    С5Н12О5 o le metotia faʻasolosolo o lenei vailaʻau. E matua afaina ai le vai, ma e masani lava ona tuu i totonu o ni oloa eseese e avea o se faamautu. E tusa ai ma lona natura, o le ava malosi lea, ae o lea ua taua ai foi o le suka suka poo polyols. I le auala, o se vailaʻau faʻasao mautinoa, erythritol, e aofia ai foi polyols. Ua ou tusia e uiga ia te ia, o lea e mafai ai foi ona e faitau.

    Na amataina le gaosiga o le xylitol i le faaiuga o le senituri 19 senituri. O le taimi nei, i le auala lava lea e tasi i le selau tausaga ua mavae, e maua mai i laau toto - otaota mai le gaosia o sana, fafie, faʻapea foʻi ma vine ma birik bark.

    Xylitol calorie, glycemic ma le insulin

    O tagata gaosiga o laʻau suamalie ma meainu vevela iloa le xylitol e pei o le e967 - sui se suka. O ia lea e masani ona tuʻuina i mea matagofie e faʻamoemoeina mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, e pei o le mea lea, o le sorbitol.

    E ui lava i se uiga sili atu ona agamalu i le tino nai lo le suka, e le aoga foi lenei suamalie. O lenei fautuaga e sili ona talafeagai mo tagata e faigofie ona mamafa.

    O le mea moni o lona faʻataunuuga o le kalori e tutusa lava ma le suka - 240 kcal mo le 100 g. O le mea lea, iinei e tatau ona e mafaufau ma le faaeteete, faʻaaoga muamua.

    Talu ai o lenei suālaʻau e le eseese i le tofo mai le suka, ona e tuʻuina lea e pei o le suka. E aliali mai o le aofai o le kalori o meaai e le faʻaitiitia, e ui lava o le a leai se malosi malosi i le maualuga o le kulukose ma le inisalini. O le aʻafiaga o le mamafa o le tupe maua e mafai ona tutusa ma le maualuga o le suka.

    Ole fuainumera glycemic o le xylitol e 13, ae o le GI gaosi maualuga GI e tusa ma le 65. O le insulin is index 11. O le taunuuga, e mafai ona tatou fai atu o lenei mea e faateleina le maualuga o le kulukose ma le inisalini.

    Aafiaga o xylitol

    • afaina o le digestive (manava, afaina ma le tiga o le tino)
    • suiga le lelei microflora o le intestinal
    • e puipuia ai le faʻaaogaina o meaʻai mai meaai
    • afaina o le tino
    • tasi le le faapalepale
    • faaputuputu i le tino
    • maualuga le maualuga i le kulukose o le toto ma le maualuga o le inisalini
    • e fesoasoani i le vevela ona o kalori
    • aafiaga oona i luga o taifau

    Saogalēmū saogalemu

    Ua faapea mai saienitisi e faapea o le fua o le 40-50 g i le aso e manatu o se fualaau saogalemu. Ae ia tatou faamaoni ia i tatou lava. E fia spoons o suka o le ae suia i le aofaiga tutusa ole xylitol? Ma afai e te 'ai pea meaai i luga o le xylitol, o lona uiga o le ae sili atu nai lo fautuaga fautuaina.

    O lea la pe oe tausisi i lenei fautuaga, poʻo le suʻe foi mo se isi suka e suitulaga ai, o lona nofoa saogalemu e lautele.

    O le taofiofi o le Xylitol o se tasi o mafuaʻaga o le pala o nifo

    E leai se mea e sili ona lauiloa i le lalolagi faʻaonaponei, e pei lava o nisi o fomai tipitipi na latou seseina lenei pepelo mo le mea moni ma fautuaina malosi io latou maʻi e avea o se puipuiga o le papa.

    Ae e le o tagata uma e iloa o le tuufaatasiga o sea kuki e mafua ai le faaleagaina i le enamel.

    Na faia e saienitisi mai Amerika ma Finelani se suʻesuʻega soofaatasi, ma lolomiina ona taunuuga i le tusi o tala o le fomaʻi o Peretania. O tusitala o le suesuega na faia se faaiuga ofoofogia, muamua lava, o le suka e suitulaga i le sorbitol ma le xylitol e faaitiitia ai le gaioiga o siama lea e faaosofia ai le atinaʻeina o caries.

    Ma, lona lua, o nei vailaau e matua faateleina ai le malosi i le ooto, ma e mafua ai ona faaleagaina le au o le nifo. E tusa ai ma lea, o se tagata na te kopiina le suimui pe a uma ona 'ai le ulu. Le kulupu sili ona lamatia ma le tofo fua.

    Sa faapea mai saienitisi e tatau i tagata gaosi oloa ona tusitusi e uiga i nei mea moni i luga o igoa, ao latou taitaiseseina tagata i la latou faasalalauga le moni.

    E le gata i lea, o le suka e mafai foʻi ona faʻaleagaina ai le nifo, ma o le maualuga o le eletise i le gutu e mafai ona faaleagaina ai le manava ma mafua ai le manava. O le mea lea, mafaufau i le isi taimi ae e te leʻi faʻatau le suimui, atonu e lava e fufulu lou gutu i le vai.

    I aso nei, o le kuki pe na o le "kuki" e le mafai ona taʻua o se togafiti faigofie. Na avea o ia ma se vaega o le aganuu ma ua ulu atu i le olaga toetoe lava o tagata uma. O le mea sili na tupu lenei mea na faʻafetai ai i se faʻasalalauga lea e faʻamalosia ai i matou e le gata o le ulaula e le gata o le manava, ae fesoasoani foi e faatumauina ni nifo maloloina. O le mea moni, o le kulumu e faʻaaogaina i le gafatia e fufulu ai nifo, faʻamalosi ma puipuia i latou mai aʻafiaga leaga o siama. Ae o le kuki e aoga tele mo nifo pe ua na o se faalauiloa faalauiloa? Sei o tatou taumafai e mafaufau i ai.

    E ui lava i le tele o iloiloga le lelei ma le "scarecrows", o le kuki e le o se mea taufaafefe ma e mafai foi ona aumai ai ni mea lelei i le tino. E fesoasoani tele i le faʻaleleia o le 'aina o meaʻai ma e mafai ona faʻaumatia le susu i nisi tulaga. E le gata i lea, o meaʻai suamalie e mafai ona faʻamalolo ai le vaʻavaʻai i le taimi o femalagaiga i luga o le ea ma fesuisuiai lou manava. Ioe, e le mafai ona e toe faafouina mo le tele o itula mai le kulumu, ae o le gaoi pe a uma ona 'ai poo le ulaula e mautinoa e le afaina.

    E ese lava, e aoga le mafaufau i le faʻaaogaina o le kulumu mo nifo ma nifo. I le lua pe tusa o le lua seneturi, ma atonu foi, ua masani le tagata i le 'ai o le susu, o meaʻai e kukaina lelei. O lenei mea e oʻo atu ai i le mea e taʻua o le "faʻamaʻavale o le palasi."

    O le auvae o le tagata ua mamanuina mo le tele o gaioiga e sili atu nai lo mea tatou te faia i aso nei. O lenei mea e oʻo atu ai i le le lava o le faʻamalosia o gom, o le faʻaitiitia o le tafe toto i totonu ia i latou ma le faateleina o le numera o faʻamaʻi pipisi. E mafai e le suimeni ona e faʻapipiʻi le avega i luga o le paʻu ma faʻaleleia atili ai le toto, lea e aloese ai mai le tele o faafitauli - mo se faʻataʻitaʻiga, puipuia le atinaʻeina o maʻi pipisi.

    E ui lava o le vevela o se faiga faʻaanatura mo le tino, o le faʻaauau pea o le ulaula i le gutu e mafai ona oʻo atu ai i le tele o mea gaʻo ma mulimuli ane i le gingivitis ma le vavao ona o le mamafa o le toto toto.

    E fesoasoani foi le suimeni e faamama ou nifo pe a uma ona 'ai. Afai e le mafai ona vave faʻaaogaina se pulumu pulumu, o le a fesoasoani le gutu e aveese ni fasi meaai o loʻo pipii i nifo ma faʻapipiʻi le gaʻo o le tautala. E le gata i lea, o le faʻateleina o le faʻamalolo i le taimi o le vevela fesoasoani e fufuluina le gutu i le gutu. E i ai foi ni meaʻai ma ni mea e faʻamalosi ai - latou te fesoasoani e faʻamalo le paʻu ma faʻagesegese ai le teu o le tartar.

    Na matou faʻalogo uma e uiga i le lamatiaga o le kulumu mo le tino. O le mea moni, o le fufuluina o le kulimi e mafai ona mafua ai le gastrointestinal problems ona o le faateleina o le salivation ma le pulelasi o le suka gastric, faapea foi ma vaisu, e tusa ai ma le ulaula. E masani lava, o vailaʻau o loʻo aofia i le tuufaatasiga o le kemumu e molia i le faʻaosoina o le atinaʻeina o allergies, lea e iai foi mafuaaga lelei.

    O le aʻafiaga leaga o le tosimiti i nifo e masani ona fesoʻotai ma le mea moni e faapea e ono mafai ona faʻaumatia pale ma fuga. O le mea moni, e le o se mea lenei. E toʻatele atonu e manatua mai tamaiti laiti faigata, lea e pipii tele i nifo ma mea e faʻatumu ai, o nisi taimi e faʻaumatia ai i latou. Ae o le taofiofi maualuga o aso nei e le o se mea taufaamatau i se tulaga sili ona taua o aso nei.

    O nisi taimi e molia ai le gum i le tataina o nifo. Le auala e maua ai lenei mea e leʻo faʻamaonia. Ua mamanuina o tatou nifo e taulimaina ai le tele o meaai nai lo le kulimi vaivai, o lea e le mafai ai ona vevela le matala pe tatala le nifo.

    O le mea sili ona le lelei o le taina o suʻi o la latou tuufaatasiga. E toetoe lava o mea uma e gaosia i le kemikolo e maua mai i le kemisi, ae le o uma uma latou te pasia ni suega tetele e le mafai ona e masalosalo i le saogalemu. O nisi o vaega o le kuki e mafai ona i ai se aafiaga matautia i le tino.

    Ae o le faʻaosoosoina o le atinaʻeina o caries, o le kuki e maua ai le suka. Suga i totonu o le pupuʻu tautala o se ala sili lea ona lelei mo le tupu aʻe o siama, lea e mafua ai le pala o le nifo, faʻaleagaina ai le faʻamafana o le nifo. O le mea lea, e taua tele le filifilia o le kulumu kesi.

    E pei ona uma ona matou fai atu, pe a filifilia le suimui, e tatau ona e gauai atu i le suamalie lea e faʻaaoga i ana sauniuniga. E masani lava, o monosaccharides e pei o le kulukose ma le fructose o loʻo faʻaaogaina e pei o le suʻisuʻi o paʻu i lenei gafatia. I le natura, e maua i fualaau faisua, fualaau aina ma le meli, faapea foi i isi oloa.

    O nei vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina e siama o loʻo ola i totonu o le pulu e pei o se meaʻai paleni. O fua taua o nei siama o meaola ia, o loʻo faʻaumatia ai le nifo. O le mea lea, e mafai ona avea le komipa ma se mea e faʻaaogaina ai le pala o nifo..

    O loʻo i ai foi se vaega o meaʻai o le suka o loʻo i ai le suka o le suka, e pei o le xylitol poʻo le sorbitol, o mea suamalie. I le natura, e maua i latou i le tele o oloa: i fualaau, fualaau aina, muso, algae ma nisi o fualaʻau. O nei mea e le talafeagai mo siama e fai ma meaai, o lea latou te le lamatia ai nifo.

    O le ata pito sili ona tuai o le mumu na maua i luga o le teritori o Finelani i aso nei, o lona matua e tusa ma le lima afe tausaga.

    E ese lava, e taua le manatuaina o mea aoga o le xylitol. E mafai ona faaputuputu i siama, lea e masani ona taitai atu ai i latou i le oti ma, o se taunuuga, e faamama le nifo mai le pusa. I le faaopoopo atu i ai, xylitol ma le sorbitol e faʻamalosi ai le salivation, lea e mafai ai ona e fufulu mama ma fufulu lou gutu. O le Xylitol foi e faafaigofie ai le ulu atu o le calcium i luga o le pito i luga o le nifo, ma faamalosia ai lona manava. O le mea lea, o xylitol faʻamaʻi tui e sili ona aoga mo nifo.

    O le toʻatele o tagata e mafaufau pe faʻafefea ona faʻamalo le komi ina ia maua ai le tele o mea, poʻo le leai foʻi se afaina ia i latou lava. E faʻatatau i sini e te manaʻo e ausia. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia faʻaleleia le faʻamalositino o le gastric juice ma faʻaleleia le'onalaina o meaai, e manaʻomia le suimui mo le lima minute aʻo leʻi 'ai.

    Mo le mauaina o le maualuga o le aoga mo nifo, kulumu pe a uma ona 'ai. O le taimi lea o le a ia fesoasoani ai e faʻaumatia meaʻai i lona gutu ma fufulu ona nifo. E manaʻomia ona togafiti o ia mo le sili atu ma le 15 minute - i le taimi lenei o le a maua e ia le taimi e faʻamalolo ai lana manava, fufulu ona nifo ma faʻafefeteina le salivation. O isi faʻatauga e le talafeagai ma mafai ona afaina ai le ola maloloina.

    O le lelei o le kulumu ma pusa faapitoa mo le faamamaina o nifo mai le paʻu e leʻi faʻamaonia, ae o penulivali malosi e mafai ona tosoina ai le nifo nifo, o lea e le tatau ai i tagata o loʻo i ai se matagi matala ona faʻaaogaina.

    O masaniga o le taofiofi e manaʻomia i taimi uma le gauai faapitoa. E leai se auala e maua mai ai faʻamanuiaga i le tino, ae naʻo le faʻaleleia atili o le faʻaleagaina mai le oloa. E le gata i lea, o le suimui e mafai ona faʻavaivaia ai le toto i le faiʻai, lea e mafua mai i le faʻaitiitia o le faʻamalosi. O le tuai i tua o le uili e faʻateleina ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma i le taimi o le galuega poʻo le aʻoga - faʻaititia ai lona aoga.

    O le Xylitol o le ava malosi, o le mea e gaosia, o se mea paʻepaʻe paʻepaʻe ma se manogi suamalie, lea ei ai le gafatia e faʻafefe ai le susu. Xylitol i lona natura masani o loo maua i totonu o filo o fualaau eseese ma fualaʻau. Xylitol o loʻo i ai foi i le tino o le tagata - e masani ona maua i le gaosiga masani, ona o le malepe o le ate o meaʻai, o le 5 i le 15 kalama o le xylitol o loʻo gaosia i le aso.

    I totonu o pisinisi, o le xylitol e maua mai i le gaosia o le laupapa ma le faʻamaʻiina o kuluma ma le faʻaititia o le xylose. O le tele tele o xylitol i le lalolagi o loʻo gaosia i Saina.

    Xylitol e masani ona faʻaaogaina i le alamanuia o meaai e avea o se mea suamalie, aua o se mea lelei le suitulaga mo le suka. O le i ai o mea taua o le tofo ma le maualalo ifo o le kalori, xylitol, e le pei o le sucrose, pe a afaina e le tino e le mafua ai le tuusaunoaina o le inisalini i totonu o le toto ma e itiiti sona aafiaga i le faateleina o le toto toto. Ona o lona maualalo o le faasinomaga, o le xylitol e talafeagai mo le faʻaaogaina e tagata e maua i le maʻisuka, maʻi faʻasolosolo, ma le gaʻo. O se vaega o nisi o meaʻai ma e mafai ona faʻaaoga i le kuka nai lo le suka (sei vagana ai ua manaomia le suka mo se paluga fefete - xylitol faʻaitiitia le gaoioiga o le tupu o le fefete). E le pei o le suka ma isi mea, ole xylitol e le afaina ai nifo, ae, i se isi itu, e aoga ia i latou. O le faʻaaogaina pe a ma le 50 g xylitol i le aso e i ai sina mea itiiti ma le aoga.O le maualuga o le xylitol e le afaina mo se tagata, o lona masani masani o le faʻamalo, afaina, manava. Ae mo taifau, o le xylitol e oti - e mafua ai le tuusaʻoina o le inisalini i le toto o le manu ma le faʻaleagaina ole ate. O le mea lea, e manaʻomia e tagata taʻitaʻia ona faʻaeteete ia latou 'aʻai e le' aina se meaʻai ma le xylitol.

    Talu mai le 90 o le XX seneturi, ua faʻaaogaina le xylitol i vailaʻau mo le puipuia ma togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le taliga ogatotonu. O le Xylitol o loʻo i ai le gafatia e faʻalavelave ai le pipii atu i sulu o le mucous membrane o faʻamaʻi pipisi e mafua ai le mumū.

    E le o se taimi ua leva, o le aoga o le sosolo o le sulu i le xylitol i le togafitiga o le sinusitis masani na faamaonia ma o le sili atu o le solution xylitol i luga o le saline solution mo le fufuluina o le gaogao lima na faaalia. O faʻamaʻi o le faʻamaʻi i mataupu na pasi vave atu ma faʻafefe masani ai le sinuses o le xylitol solution.

    O le mafuaʻaga autu mo le faʻaalia ma le atinaʻeina o caries o le Streptococcus mutans bacteria, o loʻo ola i le vavau o le tautala. O nei siama tagata siaki ua sosolo atu i le lactic acid, ma fatuina ai se siosiomaga oona i le gutu lea e faʻaitiitia ai le alo o le nifo ma avea ai ma mea e sili atu ona leaga i le faʻaleagaina. O tagata Streptococcus mutans e iai le malosi e pipii ai i luga o nifo. O se polysaccharide faʻamalosi e gaosia mai le sui Streptococcus sosolo, lea e fusifusi ai siama i filifili, ma fai ai se fata. O le tuufaatasiga o le plaque ma le meaola e taitai atu ai i le pala o nifo.

    E le pei o le suka, xylitol e le mafai ona avea ma meaai mo tagata Streptococcus mutans. O siama Cariogenic e le o iai ni enzymes talafeagai mo le malepe o le xylitol ma o le mea lea e le mafai ai ona maua mai le suka mai le xylitol. Pe a faʻaaoga le xylitol e suitulaga i le suka, e mate ai sui o Streptococcus ona e le mafai ona latou aʻafia le xylitol. O le mea lea, xylitol e taofia ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o siama cariogenic.

    O isi mea aoga o le xylitol o le gafatia lea e faʻaleleia ai le salivation. E sili atu ma le 25% o tagata matutua e masani ona pagatia mai le gutu (xerostomia). Xerostomia e le gata e faʻamafanafanaina ai se tagata, ae fesoasoani foi e faʻaitiitia le puipuiga o le vavalalata o le oral, le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o siama, le mumu o le mucous membrane, ma le vaeluaina o nifo. I le faʻaaogaina masani o tamai tootoo o le xylitol, faʻalauteleina le salivation ma faʻafeiloaʻi ai mea puipuia o le paluva, o le paleni-faavae o paleni o le oral vevela e toe foʻi mai i le masani, e faʻapitoa ona toe faʻapalapala le manava o le nifo.

    O le faʻaaogaina o le xylitol nai lo le suka e afaina ai le tulaga o goma: o le siama itiiti ifo o siama i luga o latou, o le itiiti ifo foi lea o le afaina o tisipesa o le taimi.

    Ona o le mafai gasegase o le xylitol e faatelevave ai le faagasologa o le toe faaleleia o le enameli o le nifo, o le vailaau e faaaoga i le togafitiga o caries o loʻo i ai nei, faʻaitiitia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi, ma faaitiitia ai le lamatiaga o lona toe tupu.

    O nei mea puipuia uma ole xylitol e faʻatagaina ai oe e faʻaaogaina e le gata o se mea suamalie, ae o se vaega foi o nifo ma ni rinses, nifo faʻafofoga, faʻamalolo.

    Mo tamaiti ma tagata talavou o latou nifo e sili ona faigofie ona maua i siama, xylitol o le ala sili lea ona talafeagai ma saogalemu e puipuia ai le pala o le nifo. O oloa Xylitol e mafai ona faʻaumatia i soo se matua. E naʻo le 2-3 faʻasalaga o gums ma le 100% xylitol i le aso pe a uma ona 'ai meaai e faʻaitiitia ai le lamatiaga o caries i se tamaititi. E fautuaina le au matutua 5-7 le suimasi i aso taitasi.

    Tulimu e 100% xylitol e puipuia ai le pala

    XYLITOL kopi i totonu o se fagu tapuni, 30 aluga, 6 eseese eseese. E faʻamamaina ma taofia le fausiaina o le paʻu, poloka lelei le puleaina o meaʻai e siama, ma puipuia ai le fausia o caries.

    Xylitol o loʻo faʻapipiʻi le calcium faʻatasi ma aʻafia i le vavalo o le tautala, lea e oʻo atu ai i le toe faʻamaʻotoina o fusi faigata o nifo.Papateria i totonu o le pupuʻu tautala e le faʻavaeina le xylitol ma e le faʻamalosi ai le vailaʻau, o lea e taofia ai le fausia o caries. E le tupu le nifo i se nifo fou, ma o le a le toe i ai ni mea e teu ai nifo.

    Xylitol e maua ai se lagona manaia i le gutu, e tutusa lelei ma le tofo o le menthol.

    Gum ma le xylitol miradent® XYLITOL MA LE 100% XYLITE MA LE NOFOAGA, FUAFUAINA O LE SOIFUA MALOLOINA I LE SOIFUA MALOLOINA, TALI::

    • faateleina le faʻamalolo (aemaise lava le taua i le xerostomia)
    • faʻaitiitia le faʻavaeina o papa
    • faaitiitia le fuainumera o siama e gafa ma le faasee eletise ma le faapipii o masini
    • toe faʻaleleia o le au
    • faaitiitia le lamatiaga o le "transies transmission" mai le tina i le tamaitiiti

    Fautuaina le itiiti ifo ole fua ole aso:

    Mo tagata matutua 5 - 7 vaega, mo tamaiti 3 - 4 vaega

    O fea mea e gaogao ai le xylitol ma e leai se suamalie?

    E i ai le manatu sese e faapea, o le gum e le gao e itiiti sona aʻafiaga i le tino o le tagata. I nisi o pisinisi e mafai ona e maua fuaitau e uiga i le faʻamautuina o le paleni o le acid-base, o le tau faasaga i le pala o nifo ma le mafiafia o le nifo. E tusa ai ma le tele o fomaʻi, o le kulumu e aunoa ma ni mea suamalie poʻo ni mea e sui ai e le afaina ai le tino o le tagata.

    I le avea ai o se tulafono, o loʻo i ai se kulimi suamalie e pei o le xylitol poʻo le sorbitol, ao le xylitol mo le tosimiti o loʻo sili ona talafeagai le analog ana.

    O nei vailaʻau e mafai ona maua mai apu, vine, paluga o le mauga, pusa ma sana fatu. E le gata i lea, i le tuufaatasiga e mafai ona e mauaina ni vailaʻau eseese e faʻafiafiaina ai lenei pulu.

    Tulimu, pei o soʻo se isi oloa, e manaʻomia ai le faʻaoga tatau. E le fautuaina e faʻaaogaina mo le sili atu ma le 5 minute ae naʻo le maeʻa ona 'ai. Mo nisi tagata, e masani ona faalumaina le ulaula. Ae maise lava, o tagata nei o loʻo i ai ni faʻatoʻaga faʻapitoa e faʻavae i luga o faʻafitauli o le tino. E le gata i lea, o le faʻamaonia i le faʻaaogaina o le ulaula o tamaiti ia e itiiti ifo i le 4 tausaga le matua (e le gata ona o le aʻafiaga leaga o le oloa, ae ona o le gafatia e tataʻi ai), o le i ai o maʻi ma le gasegase, le i ai o faafitauli ma nifo, ma isi. .

    E tele ituaiga ituaiga kesi i le taimi nei. O nisi o igoa lauiloa e taʻua o Orbits, Dirol ma le tele o isi. Ina ia suamalie le oloa, e tele vaega o loʻo faʻaaoga, ae leʻo masani. E pei ona taʻua muamua, e mafai ona suia le suka i le xylitol. Pau lava le mea e tatau ona e manatuaina, i nisi tulaga, o lenei vailaau ei ai sona aafiaga le lelei i le tino o le tagata, e mafai ona mafua ai le le atoatoa ma aafiaga leaga i le tino.

    E toʻatele e talitonu i le aʻafiaga o aʻafiaga o le kuka ma le suka i luga o nifo ma le tino atoa. Ae ui i lea, e tusa lava pe e te suia le suka masani ma isi mea, o le a le sili atu le aoga o se oloa gaosia. E tusa ai ma suʻesuʻega, na maua ai o le faʻaaogaina o soʻo se kulumu, e aofia ai le suka, e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o aʻafiaga le manaʻomia mo le tino o le tagata. Muamua lava, ua faʻamaʻi le manava o le nifo, lea e oʻo atu ai i isi faʻamaʻi o le oral vavao ma, o le iʻuga, o le vaega o meaʻai. I se isi faaupuga, e oʻo lava i le manino o le saogalemu o le kuluma e leai se ola e mafai ona taʻitaʻia ai le le manaʻomia o le tino.

    I le aotelega, o le faʻaaogaina o le kuki o se filifiliga a tagata taitoatasi. I le tasi itu, e fesoasoani i le tele o tulaga, aemaise lava i taimi o fonotaga pisinisi pe a faanatinati e toe faafou lou manava. I le isi itu, o le faʻaaogaina o lenei oloa e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi.Mo i latou e le mafai ona mafaufauina o latou olaga e aunoa ma le taofiofi, e tatau ona e manatua e mafai ona e faʻamalo mo le sili atu i le 5 minute ma leai se mea i luga o se manava gaogao, aua e mafai ona oʻo atu ai i le gastritis ma isi faʻamaʻi.

    O mea suauu na faʻaaogaina i le gaosia o le kuki e le o se faʻamaoniga o le aloese mai faafitauli faʻalesoifua maloloina. E le gata i lea, o le foliga mai e leai se aoga o lenei oloa e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga, ona o mea faʻainisinia o lenei oloa e le manuia ai le tino o le tagata.

    O le mea lea, i soo se taimi e mafai ai, e tatau ona faaitiitia le faʻaaogaina o le kesi.

    I le 1848, na faʻatuina ai e le tagata fai pisinisi Amerika o John Curtis le gaosiga o le komu o lana lava mea fou. Ma i le faaiuga o le seneturi lona 19, na muamua faʻafeiloaʻi ai le kesi, lea e pei ona taʻua i le faasalalauga, "e puipuia ai le pala o le nifo". I le taimi nei, o faʻasalalauga e faʻamaonia ai foi le au faʻatau e puipuia le taofiofi mai le pala o le nifo ma aveese le fagu. Ae ui i lea, o tagata tomai faapitoa ei ai o latou lava manatu e uiga i lenei mea.

    Faʻamau paleni ma le caries

    Vitio (kiliki e taʻalo).

    O le tele o tagata gaosiga o le kuki e fai mai e faʻamaonia le Ph-paleni. Ae, o le kuki e le o se auala e faʻaititia ai le tulaga o le Ph i le vavagana o le tautala. I le taimi o le vevela i le 2-3 minute muamua, o loʻo faʻaaogaina ai ni vaʻaiga faʻafefe, lea e aofia ai le tele o faʻamaumauga e paleni le tulaga o le oral vavao.

    O le paleni elemene i lou gutu e mafai ona suia faʻapuupuu e faalagolago i meaʻai na e faʻaumatia. Ae o le tino atamai e mafai ona ia aumaia le Ph-paleni i le masani. E mafai lava ona afaina pe a fai e teu ai e aunoa ma le taofi, e aofia ai i le po. Ma o faʻamatalaga uma e uiga i le faatosinaga a le mumu i le Ph-paleni e na o se PR faʻagasologa.

    E le gata i lea, e fai mai tagata fai mea ulaula o le kulumu e faʻaitiitia ai le maualuga o le eletise i le gutu ma, o lea, puipuia ai nifo mai caries. Ae ui i lea, o le Ph level e le faaitiitia ai le lamatiaga o caries, lea e tupu i le lotoifale, i lalo o le aafiaga o meaola ninii. O meaola ninii e aʻafia ai le maʻa ma le vevela o nifo.

    Pe a faʻatau e se tagata le kulumu poʻo fualaau faisua, e na o le faamamaina o le tagata lava ia o mea e tafe ai. O Caries foi e aliali mai i luga o le vaalele, o lona uiga e mafai ona tatou talanoa e uiga i le tauiviga i le va o le fufulu ma le nifo.

    "Sugar Free"

    E gaosia e le au gaosi kulumu ma le xylitol ("free free"), faʻatulagaina e sili atu ona aoga mo nifo. E leai ni suga i totonu o lenei suimusu e faʻaosoina ai le atinaʻeina o meaola ninii. Ona o la latou gaioiga, ua faʻamalolo le lactic acid, lea e faʻaumatia ai le nifo. Ae peitaʻi, afai e te le faʻamaua le kulumu, o le a leai foi se suka, ma e leai foi se aoga mai le kulumu ma le xylitol.

    O loʻo i ai se manatu o le ulaula e faʻalautele ai le paʻu o le mamafa e ala i le faʻafefeina o lagona o le fiaaai.

    O le mea moni, o nisi taimi, ina ia mafai ai ona teena le faaosoosoga e vaʻaia se mea i le va o mea taumafa, e mafai ona e faʻamaʻi le komi. Ae o lenei mea e matua faasaina ona faia i tagata o loʻo i ai ni faʻafitauli i le gastrointestinal tract.

    Fuʻu gum

    O le mea sili ona le lelei o le taofiofi o lona fatuga.

    Toeitiiti lava o mea uma o meaʻai e maua i le natura ae faʻaaoga fualaau. O le faavae o le kulumu o le latex. E talitonuina e le afaina ai le tino, e ui lava e le o faʻatautaia suʻesuʻega atoa i lenei mataupu.

    O mea manogi e faʻaaogaina e fai ai le taʻanoʻamea e masani pe foliga tutusa i le natura. E mafai ona afaina ona o le mea moni e faapea, e pei o se tulafono, e maua mai i le gaosia (e ala i le faʻasologa). Ae, i se tulaga lautele, o tulaga mama e faatagaina lenei mea.

    O tagata gaosiga e faʻaopopo mea inu i le toetoe lava o keke uma. E masani ona maua i le afifiina E171 na faʻasaina i Rusia. O lenei vali ua taua foi o le paina paepae. O lea la o lo latou faʻaaogaina o meaai e mafai ona faatagaina.Ae ia manatua o sea ituaiga vailaau e mafai ona afaina ai le ate ma fatu fatu.

    Faʻaleagaina

    O lo o maitauina e fomaʻi o nisi taimi o le taofiofi e le gata o le a le aoga, ae e afaina foi. I nisi o tagata, o le galo o maso ua televaveina, ma o le taunuuga lea ua faateleina ai le vevelaina o le nifo o le nifo, ma ua faaleagaina ai le ulaula.

    E le gata i lea, afai e te mafatia mai faʻamaʻi pipisi, ia i ai ni faʻafitauli i le nifo, faʻaaoga nifo nifo, e tatau ona e le mautinoa le faʻaaogaina o le kuki, talu ai e mafai e le komipa ona fesoasoani i le pala o le nifo.

    O le tosimomo o loʻo faʻaseseina i latou o loʻo i ai faafitauli i le gastrointestinal tract. E afaina ai le mucosa gastric: pe a ulu atu le kuki i le gutu o le tagata, e iloa e le tino o se oloa. O le taunuuga o lea manava ita o le gastritis, o se ulupo.

    Chlorophyll (E140) ma le butylhydroxytolol (E321) o loʻo aofia ai i le gaogao faʻamaʻi ma le menthol e mafai ona mafua ai se faʻafitauli o le maʻi. Licorice (poʻo le laisene), lea e faʻaopoopo i nisi o kulumu, faʻapupulaina le toto ma faʻaitiitia le aofaʻi o le pāmala i totonu o le toto.

    Tulimu - taimi

    O le faʻaauau pea o le kulimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o nifo. I le taimi muamua, o le natura o aoga o le suimui. O le aʻafiaga mai le nifo i guki e faʻaaogaina ai le masipolo e faʻaleleia ai le toto. Ae o le mamafa o nei masini e sili atu ona lamatia nai lo le tosoina. O le taofiofi tumau e mafua ai le tuiina o toto i totonu o le toto, le taofiofia le tafe. E mafua lenei mea i le atinaʻeina o faiga le lelei - timeontitis ma gingvitis.

    O i latou e fiafia e faʻatau le suimui e masani ona faʻateleina le faʻamalosi. O le uumi o le uʻamea o fusi vavalaʻau, latou te faʻaauau pea ona latou galulue. O le taunuuga o lenei mea e tusa lava pe taofi e se tagata le vevela, o le fusi e faʻaauau ona tu i fafo, o le manao e feanu e foliga mai. O lenei mea, e moni, e le o se mea sili ona malie.

    O nisi taimi pe a uma le faʻaleleia o le salivation mai le taofiofi faifaipea, o le a faʻagasolo le faagasologa. E itiiti ifo ma itiiti le pala. Ma o lenei mea e matua le lelei ai le aafiaga o le galoina i le lautele. Meaʻai e le maua ai le aofaʻi tatau o le vai ma le enzymes mo lona gaosiga, e ulu atu i le manava ma se puʻu mamafa tele. O mea muamua nei e manaʻomia muamua mo le gastritis ma le ulupo.

    Faamanuiaga

    O le mea moni, i nisi tulaga, e mafai ona aoga le suimui. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o loʻo e taʻavale i totonu o se taavale, o le a tafe le komi ma le nausea. E tatau foi ona i ai se mea e tatau ai, pe a faimalaga i le vaalele. Tulimu ma, o le iʻuga, o le foloina o le gutu o le a fesoasoani i le tuʻuina o taliga.

    E le o fai mai fomaʻi e le tatau ona faʻaaogaina le taofiofi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e matua taliaina lava e faʻataʻitaʻiina pe a uma se taumafataga ina ia faigofie ai ona faʻamamaina le vavagana o le tautala ma faʻamalo ai lou manava. Ae o lenei metotia e le mafai ona manatu i ai naʻo le tasi le mea e tasi. E sili atu ona lelei le pulumu o ou nifo i se pulumu fulunifo.

    E le mafai e se kulumu ona afaina se faamaufaʻailoga lelei. O le mea moni o le tatuina o le suimui, o le a leiloloa mea uma - na o se tala fatu. Ae o le kuki e le aoga. Lava 15-20 minute e faʻamafanafana ai lou manava ma fiafia i lona tofo.

    O lenei mea e faʻavae i luga o faʻamatalaga punaoa faʻamatalaga

    E te fiafia i le kulumu? E te fiafia i ituaiga eseese o tofo ma filifiliga? Masalo e te manatu foi o se faʻaaliga lea o le laei ma le malulu.

    Ae ui i lea, pe na e iloa o lenei faafiafiaga e matua leai lava se aoga? A leai, o lenei tusiga atonu o se faaaliga mo oe. O loʻo i lalo ni faʻamatalaga 6 e uiga i le taofiofi, lea e mafai ona suia ai ou uiga agai i ai.

    1. O le tiso o se mea e sili ona fiafia i ai mo le faitau miliona o tagata, aemaise lava tamaiti ma talavou. E ese mai i suamalie, e toatele tagata e fiafia i lona manogi.

    O nisi e faʻaaoga foi e faʻaitiitia ai meaʻai.Ae talu ai nei, o le kulumu na tumu i le suka ma ua amata ona gaosia e le kamupani oloa ma mea suamalie.

    O le mea sili ona masani ona faʻaaogaina o le suamalie o le aspartame, o ona vaega i totonu o le tino ua faʻafefiloi i le ava ma le formaldehyde. E tofu uma lava ma mea e ola ai le tino ma maua ai le malosi e faʻaputu ai.

    2. O ni nai nifo e faʻamaʻa ai le nifo o loʻo iai le dioxide, lea e maua ai le lanu paʻepaʻe ma lanu paʻepaʻe. Ae ui i lea, o lenei vaega matautia e fesootaʻi ma le tele o le faʻalavelave, e aofia ai maʻi le autoimmune, maʻi Crohn, foma, ma le kanesa.

    3. Faʻafitauli masani o le gasegase o le tino e masani ona masani ai i latou e faʻaaogaina le ulaula. O aʻafiaga e aofia ai le tiga o le tino ma le gaogao, le galala ma le manava.

    Na maua ai o le gasegase o le bowel mumusu e fesootai tuusaʻo ma le masani ona faʻaaogaina le kesi. I le faagasologa o le ulaina, o le tele o le ea ma le suavaia ua foloina, lea e aafia ai le masani ai o le gaioiga.

    4. E fautuaina malosi e fomaʻi le aloese mai amioga masani o le taofiofi, aua o le mea lea e mafua ai ona pala le nifo.

    5. O suʻesuʻega talu ai nei na fesoʻotaʻi ai ma le taofiofi, o le ulu, ma le faʻataunuʻu. E talitonuina o lo o taofiofi le taofiofi tele le mamafa i luga o le gaogao tumau, faʻavauvau o le ulu, faʻapea foi le le lava o le gaoioi i le auvae.

    6. O le tifimu e faia mai se tuufaatasiga o vailaʻau faʻasolosolo ma mea e le o ni meaʻai, lea e masani ona ulufale i totonu o le tino i le taimi o le suimui.

    E le faʻaopopoina le 'ailaʻau ma faʻaititia le mafai gafatia o se tagata ona' ai ma 'ai masani. Ma talu ai ona o aʻafiaga i taimi uumi, o lenei masaniga e mafai ona afaina ai le ola maloloina.

    Xylitol po o le Xylitol (Xylitol): Faamanuiaga Soifua Maloloina ma Aafiaga Lelei

    Xylitol po o le Xylitol (Xylitol): Faamanuiaga Soifua Maloloina ma Aafiaga Lelei

    Xylitol, o se vailaʻau faʻasaina e masani ona faʻaaoga i le lalolagi atoa e pei o le suamalie maualalo-kalori, ua faʻataʻitaʻiina faʻapitoa e faʻafefe ai le fausia o cavities i nifo ma fesoasoani e puipuia le faʻaogaina o le pala o le nifo ma le taimi e le o iai.

    O le Xylitol o loʻo maua i fualaau faisualaʻau ma fua, taliga o saito ma laupapa laʻau, e pei o le birch. O le tino o le tagata e maua mai i le 15 kalama (tusa o le fa teaspoons) o le xylitol i aso uma. E foliga ma tofo e pei o le suka masani (sucrose), ae e 40% le itiiti ifo kalo ma 75% le sili atu nai lo le suka. E le gata i lea, o le xylitol ua liua tele i le gaʻo ma e toetoe lava a leai se aoga i luga o le inisalini, ma avea ai ma se auala sili ona lelei mo le maʻisuka, bodybuilders, ma dieters. O le Xylitol e manatu foi e saogalemu mo tina maʻitaga, tina tausi maʻi, tamaiti o vaitausaga uma.

    Xylitol e mafai ona suia le suka i le kuka, e aofia ai le tao (sei vagana ai le suka e manaʻomia e fufulu ai le fefete), faʻapea foʻi ma meainu, faʻaaogaina e avea o se mea suamalie. E aofia ai foi i le suʻeina o ni meaʻai, candies, sweets, toothpastes, laugutu ma pulumu.

    O le faʻaaogaina o le suka e tau atu ai i caries, faia o se siosiomaga faʻamaʻalo i le gutu. Ole fufuluina o vailaʻau o meaʻai mai le nifo, faʻavaivaia ma atili atili ai ona aʻafia i siama, lea e oʻo atu ai i le nifo o le nifo po o le faʻateleina o le elemeli.

    E masani lava ona mulumulu le fulufulu i totonu o le pupuʻu o le gutu ma se vaifofo alumagaina lea e faʻaitiitia ai mea faʻamalosi ma toe faʻafouina ai le minerale o nifo. O le suavai foʻi e faʻafefiloi meaʻai ma fesoasoani i le faʻapalapala. Ae peitai, pe a faatumuina le pulu i meaʻai ona o le maualuga o le suka, o le siama o loo nofo i le gutu e ave. O nei siama, faʻatasi ma le otaota gaʻo, faʻapipiʻi i nifo ma laulaufaiva. O le mea lea, o meaola e tumau pea i tafatafa o nifo, ma faʻaleagaina ai le nifo.

    Xylitol e le mafai ona faʻamalosi, ma e le mafai e le siama ona liua i le suka. O le iʻuga, o le xylitol e fesoasoani e toe faʻafoʻi le paleni-o le natura masani ile gutu. O lenei siosiomaga alkaline e faʻaitiitia ai le umi o le faʻafefe o le eletise i nifo, ma e aʻafia foi le siama o se meaʻai.

    Xylitol e foia le tele o faafitauli taua mo le tausia o le soifua maloloina o le ooto ma le tino atoa. Faatasi ai ma i latou o mea nei:

    I le faʻaopoopoga, xylitol faʻateleina le gaioiga o sela o le toto e aofia ai i le tau faasaga i siama, ma fesoasoani ai e faʻamalosia le puipuiga, puipuia mai faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma fesoasoani i le tau faasaga i le matua. Xylitol ua faʻaalia e aoga i le taofiofia Candidaalbicans, o se faʻataʻitaʻiga matautia o le faʻaaogaina o siama, ma isi siama matautia, e aofia ai H.Pylori, o le mafuaʻaga e mafua ai le vavalalata, e oʻo atu ai i le gasegase, ulia ma le kanesa o le manava.

    Ua faaalia i suʻesuʻega e faapea o le xylitol mea taumafa e puipuia ai le vaivai o le ponaivi i manoa ma, i se isi itu, faaleleia atili le ponaivi. E mulimuli mai e mafai ona faʻaaoga le xylitol i le togafitiga o le osteoporosis i tagata.

    O le faʻaaogaina o le xylitol i le mea o gaʻo ma / poʻo meaai faʻatasi ai ma gaʻo faʻamalosi ua faʻaitiitia ai le lamatiaga o le polycystic ovary syndrome (o se faʻamaʻi e taofia pe taofia ai le vavalalata), fualaau o le ovarian, fibroid, afaina, uluaʻi maʻi, ma atonu o le kanesa o le susu.

    I le puipuia o cavities i ou nifo, e tatau ona e ave le 6-8 g o le xylitol i le aso. E mafai ona fuʻamu pe foloina ia laulau. O le puipuia o faʻamaʻi o taliga, oʻo ma isu, e pei o le sinusitis ma le tui ogatotonu, e tusa ma le 10 kalama i le aso e fautuaina.

    Afai e te faʻaaogaina xylitol na o sina taimi pe tasi i le aso, o le a le aoga e tusa lava po o le a le tele. Ave le xylitol ia le itiiti ifo i le faatolu i le aso, pe a ma le lima, pe a uma taumafa ma meaʻai, pe a maeʻa le lima minute. I le va o taumafataga, filifili meaai xylitol-mea suamalie e fesoasoani e vevela pe susu ai ina ia faaauau pea togafitiga o ou nifo i le xylitol. O le aʻafiaga o le xylitol e umi se taimi, ma atonu foi tumau.

    O oloa e aofia ai le xylitol e sili atu ona taugata nai lo o loʻo aofia ai le sucrose ma le sorbitol (o se mea suamalie e sili ona lauiloa) ma e mafai ona maua i luga o le Initaneti ma faleoloa maloloina. O tau e ese mai - mai le 30 ruuga mo le gauau ma le xylitol i le 1,500 pe sili atu mo le xylitol sui.

    O le Xylitol e masani lava ona maua i le suʻeina o meaʻai ma laulau na faia e kamupani e pei o IceBreakers, Biotene, Peelu, Xponent, Xylimax ma Trident. Afai o mea o loʻo i le xylitol i totonu o le oloa o loʻo i ai i se tulaga e mafai ai ona taofia le pala o nifo, e tatau ona lisiina muamua i le lisi o mea aoga.

    O le Xylitol e maua foi i nifo, masini fagu, pulupulu ma pulumu fofo, gaosia e kamupani e pei o Epic, Xlear, Trident ma Peelu. Xylitol e suitulaga i le suka e faʻatau e kamupani e pei o Xlear, Swanson Health Products, Emerald Forest, XyloBurst ma NOW Foods.

    Muamua na faaaogaina i meaai i le 60s, na faamaonia le xylitol e avea ma fesoasoani faaopoopo mai i faalapotopotoga eseese, e aofia ai le United States Food and Drug Administration, le Komiti o le Soifua Maloloina a Malo Aufaatasi i Additif Additives, ma le Komiti o Science Science Iuni a Europa. O le Xylitol o loʻo aofia i polokalame o le puipuia o le vevela, ma e fautuaina e le au fai meaʻai e avea o se mea maloloina lelei i le suka ma se meaʻai faaopoopo.

    E leai se faʻamaoniga o le vevela xylitol i tagata. O aʻafiaga e seasea. O le mauaina o le xylitol i volumes e sili atu i le 6-8 g e manaʻomia mo le tausia o le ooto e mafai ona mafua ai le le toʻa i le manava, e sili atu i le 40 g xylitol i le aso e pei o se suauu ona mafua ai ona maua le manava o nisi tagata i le taimi muamua, ae afai e faaauau pea, pasi i.

    Leai se vitio.
    Vitio (kiliki e taʻalo).

    Ua fautuaina le maʻisuka e le sili atu ma le 70 g xylitol i le aso, e oo lava i le tufatufaina o lenei fualaau i le aso atoa.

    Le aso lelei. O aʻu o Denis, sa ou faigaluega o se fomai nifo mo le silia ma le 8 tausaga.Mafaufau ia te au lava e avea ma se tagata tomai faapitoa, ou te manao e fesoasoani i tagata uma i le sailiga ma le suʻesuʻega o faafitauli e tulaʻi mai e faatatau i loʻu faapitoa. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ai ona faʻamatalaina mea uma e te manaʻomia. Aʻo le faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o feutagaiga ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma

    O aoga o xylitol

    Ae ui i lea, e aoga le xylitol. E taua tele i vailaʻau faʻaleleia o le tumama (toothpastes, rinses, rinses mo le faʻamamaina o nifo ma e oʻo lava i le taofiofi).

    I se tulaga aoao, i soʻo se mea o lona aafiaga mai fafo e tatau ona i ai sona aoga aoga. Ma o se mea moni lenei. O le Xylitol e le gata ina maua ai se tofo lelei i le tootisi poo le kulumu, ae e tau ai foi siama matautia ma suia ai le microflora o le ooto i se itu lelei.

    Ou te leʻi palauvale ma ou tilotilo i le tuufaatasiga o meaola uma na iloa i Rusia ma sa ou matua le maofa lava. O i latou uma e faasalalauina lautele (Colgate, pulou, splat, peresitene, ma isi) e le o aofia ai le xylitol, ae aofia ai le sorbitol, e le o se puipuiga i soo se auala.

    E le gata i lea, o le tele e aofia ai le fluorides, parabens ma le lauryl sulfate, lea e manatu o mea matautia. Ona ou alu lea i le sili ou fiafia i le ru.iherb.com ma maua ai se pasta masani (tagai i le ata i luga).

    Xylitol sugar suia mo le maʻisuka

    O le mea moni, e mafai ona tulaʻi le fesili, pe faʻapefea le tutusa (ae le o le faʻamaoniga)! I le suka, o lenei sui e le afaina i le maʻisuka.

    E tatau ona ou fai atu o lenei fesili o loʻo suʻesuʻe pea, ma e leai se tali mulimuli i lea. Ae ui i lea, o ona meatotino e mafai ona "taʻu" se mea e uiga i ai, ma o oe lava e filifili.

    O le mea lea, o le xylitol e sili atu lemu nai lo le suka, e taofia ai le inisalini. E taua tele lenei mea. O se tagata na te faʻauluina le suamalie o le xylitol e le mafatia i se faʻaopoopoga taua o le kulukose ma le inisalini i totonu o le toto, ae o loo latou faateleina pea.

    O lenei faʻamatalaga e sili atu ona fetaui mo le maʻisuka ituaiga 2, ona o le inisalini i totonu o le toto e mafai ona faigofie ona feagai ma se laʻititi laʻititi i le suka o le toto. E ui lava e tatau ona siaki taitoatasi lenei vailaʻau ae aua le faʻaitiitia le faateleina o le inisalini, lea e matua le manaʻomia mo tagata ei ai le hyperinsulinemia.

    Ae, e pei ona ou taʻua i luga, e ui lava i le toto toto, o le tele o kalorie e ulu atu i le tino ma se suauu, ma mo se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le mamafa tele o lenei mea e le manaomia.

    O le a le mea o le a tupu i le mataupu o le maʻisuka ituaiga 1 e leai sana lava inisalini poʻo lona gaosiga e faʻaitiitia tele? O iinei e tatau ona e vaʻavaʻai taʻitoʻatasi ma e faʻalagolago lava i galuega totoe o le gland. Taumafai e 'ai sina xylitol, mo se faʻataʻitaʻiga, tii ma le xylitol, ma afai e iai foʻi lou toto i totonu o le 4 itula, ona mafai lea ona matou faʻaaoga masani le xylitol.

    Xylitol Chewing Gum

    Mo le toatele, o lenei tagata suamalie e masani i le faʻafefe o faasalalauga. Faatasi ai ma le fesoasoani, o loʻo latou taumafai e fautua mai ia i matou o le kulumu ma le xylitol o se panacea mo nifo, lea e puipuia ai i latou mai caries ma toe maua ai le matagofie ia i latou.

    O le tele o saienitisi o loʻo suʻesuʻe i lenei mataupu o loʻo fai mai o le kulumu e faʻavae i lenei suamalie ei ai sona aafiaga lelei i nifo. E le auai i le faagasologa o le faʻamalosi, e pei o le suka, ona o le siama o loʻo nofo i le vavagana o le waha ma faʻapogai ai le faʻaumatia o le manava le toe atiaʻe. O luga o lenei mataupu faavae o le toothpaste ma le xylitol o se mea suamalie "galue".

    O le tausisia lelei o faatonuga mo le faʻaaogaina, o lenei sui e faʻavaivaia, o lona uiga, e fesoasoani i le mana masani o feces mai le tino. Peitai, ina ia mafai ai ona maua sea tulaga, o le a le tatau ona faʻaaogaina le 40 g o lenei mea e le i maeʻa suʻesuʻeina i le aso.

    E i ai le manatu e aoga le sui o le xylitol sugar e tetee ai i le faʻataʻi otitis.O lea la, ina ia puipuia le mumusu o le taliga ogatotonu, e tatau lava ona e faʻamalolo le keli xelite.

    Pe a oʻo atu i se osofaʻiga a le asthme, e fautuaina e faʻaaoga se faʻamatalaga xelitic e faʻafefe ai faʻamaoniga le lelei.

    Ou te toe faamanatu atu foʻi ia te oe - o nei faʻamatalaga uma (e uiga i le otitis media ma le foma) mai le tala o tala faʻasolopito! Ae ui i lea, aua le faʻalagolago i le fuimu ma aua nei galo e fufulu ou nifo 2 taimi i le aso.

    Xylitol, sorbitol poo le fructose - o le mea e sili atu

    E tatau ona ou fai atu loa: e le tasi, ae le o le isi, ae le o le lona tolu. I le fesili pe o le a le sorbitol ma le xylitol, o le tali e le manino - o mea nei e sui ai le suka, ae le o mea e sili ona manuia. Ae peitai latou te le suia a latou mea totino i ipu vevela, ma o lea ua faaopoopoina ai i paluga ma keke, faia mai ia i latou suamalie, sukalati. E faʻaopopo i vailaʻau ma vailaʻau mo le tumama (toothpaste ma le xylitol, mo se faʻataʻitaʻiga).

    Filifili i le va o nei mea suamalie e lua, e tatau i se tasi ona amanaia e faapea, o le sorbitol e le malie tele, ma o aoga ma mea leaga o mea uma e lua o loʻo suʻesuʻe pea ma o loʻo faʻalagolago le fua i mea leaga. O le mafuaʻaga lea mo i latou e leʻi filifili pe o le a le mea e sui, e fautuaina le stevia poʻo le erythritol e avea ma suauu mama e masani ona le afaina.

    E masani foi ona faʻaaogaina le fructose i lenei gafatia. O se vaega o le suka ma o loʻo i ai se mea e sili ona maualuga i le kalori, ma o le aveʻesea e ia, faʻaopoopoina i compotes ma pastries, e faigofie ona e maua le mamafa o le mamafa.

    E le gata i lea, maualuga tele le maualuga o le fructose e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga mamafa, o lea ia aua neʻi galo e uiga i le faʻamautuina.

    Na ou faamatalaina uma itu leaga o lenei mea i le tusiga "Fructose o se suka e suitulaga."

    Ulumatua Xylitol Suauu

    O tina i le lumanaʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka poʻo ua latalata i le amataina o lenei faʻamaʻi e matua fiafia lava i le fesili pe mafai ona latou faʻaaoga se suauu xylitol.

    Talu ai o suʻesuʻega faasaienitisi i lenei eria e leʻi maeʻa, e tatau ona faʻaaogaina i mataupu faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le faʻamalosi, ma manatuaina le faʻaleagaina o le aafiaga. O le mea sili - toe faʻagalo, aua nei galo e uiga i le masani. Peitai, ou te fautuaina le aloese mai le faʻaaogaina.

    O le soifua maloloina e tatau ona tausia muamua aʻo leʻi leiloa, aemaise lava pe a le tauina se isi taumafaiga poʻo se tupe faʻaopoopo. Mafaufau mo oe lava, filifili e faatau pe leai foi se faʻatau!

    Ou te faaiʻuina lenei, o le isi mataupu o le a faatatau i le sorbitol, e sili ona pele ia tatou tagata gaosiga o suti mo le maʻisuka, ma tagata e maua i le maʻisuka.

    Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Dilara Lebedeva

    O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le xylitol suauu

    O nisi tagata e fiafia tele i le suamalie. Ae ona o nisi faamaʻi e tatau ona latou lafoai ai a latou meaai e fiafia i ai. I le maʻisuka, e le manaʻomia le faʻaaogaina o le suka.

    O lea e le maua ai e le au gasegase le faʻavauvau, ua fautuaina e fomaʻi latou te faʻaaoga mea e mafai ona mafaufauina o se kopa e sui ai e le afaina ai o latou tino. O se tasi o na mea o le xylitol. E aoga le aoao atili e uiga i foliga o lenei suamalie.

    Faatonuga mo le faaaogaina

    E ui i le mea moni o xylitol e masani ona fautuaina mo le maʻisuka e fai ma sui o le suka, e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona faʻaaogaina.

    O le lautele o le oloa o le alamanuia meaai. E faʻaaogaina e fai ai meaai mo le mamafa o tagata ma le maʻisuka.

    O le vailaʻau e talafeagai mo le gaosia o meaʻai, meainu, sola, masi. E talafeagai foi mo le gaosiga o mea tau tumama mo le tausiga o le oral mouth, esters, certain drugs, resins synthetic.

    O galuega autu a le vailaʻau:

    1. Faʻamaonia. O lenei vaega e maua ai se tuufaatasiga o vailaau ma oloa e le mafai ona tuufaatasia i lalo o tulaga masani.
    2. Faʻaleleia. Faatasi ai ma le fesoasoani a le vailaau, o oloa e taofi o latou foliga ma le tumau. O le tuuina atu ia i latou o foliga saʻo e fesoasoani foi i lenei meafaigaluega.
    3. Taofia o le susu. O lenei mea e sili ona taua i le gaosia o meaʻai.O lea e mafai ai ona faateleina lo latou tele.
    4. Manuʻa. O le Xylitol o se mea suamalie, ae o loʻo i ai se mea maualalo ifo kalori nai lo le mea e maua i le suka. E faʻaleleia foʻi le tofo o nisi o meaʻai ma meaʻai.

    E faatagaina e faʻaaoga se meaʻai faaopoopo i le fale. E mafai ona faaopoopo i puki keke, lauti, meaʻai, ma isi.

    E faʻaaogaina foʻi mo togafitiga faafomaʻi e maua ai taunuʻuga e pei o:

    • sui filifilia (20 g o le vailaau o loʻo faaopoopo i le lauti poo vai),
    • Laxative (inuina 50 g xylitol i meainu),
    • puipuiga o caries (6 g taʻitasi),
    • togafitiga o faamaʻi ENT (10 g ua lava).

    Ae o lenei oloa e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, aua ei ai ona uiga patino. Afai ei ai ni faʻamaʻi i le tino, e aoga le talanoa ma se fomaʻi aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina.

    Mea aoga ma leaga

    Ina ia malamalama pe tatau ona faʻaaogaina le xylitol i meaʻai, e tatau ona e suʻeina pe mafai ona afaina, ma pe o le a lona aoga. O le oloa na maua mai i le agavaʻa, o le mea lea, e le mafai ona i ai aʻafiaga leaga. E talafeagai le iloiloga o ana mea aoga ma mea leaga ina ia mafai ai ona fuafua pe tatau ona faʻatau.

    O le aoga o xylitol e aofia ai:

    • Toe faʻaleleia o paleni--faavae o le vavagana o waha,
    • puipuiga malu,
    • puipuiga o le faʻamalama ma le atinaʻe o caries,
    • puipuiga o faʻamaʻi o le vevela,
    • faamalolosia o ponaivi, faateleina lo latou malosi,
    • puipuiga o le osteoporosis,
    • o le tau faasaga i le fula o le fomaʻi ma le faʻamaʻi.

    E leai se masalosalo o aoga o lenei faʻaopoopoga. Ae e le tatau ona galo ia i tatou le i ai o ni mea leaga i totonu ia te ia. E i ai ni nai mea laiti ma e na o le faʻaaogaina o le xylitol, faʻapea foʻi ma le faʻalepaleina e foliga mai.

    E aofia ai:

    • le mafai ona maua i le gastrointestinal disorders (pe'ā faʻaaogaina se vailaau i le sili atu i le 50 g i le aso),
    • lamatiaga o gasegase afaina,
    • faigata ma le faʻamaina o vitamini ma minerale mai meaai,
    • faaputuputu i le tino
    • o le mea e ono mafai ona maua i le mamafa (o le oloa e maua ai le maualuga o le kalori)
    • aʻafiaga i le tino o taʻifau (xylitol e le tatau ona faatagaina e ulu atu i a latou meaʻai).

    E tusa ai ma lea, e le mafai ona taʻua lenei mea faʻapitoa e le leaga. Ae e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga mai lona faʻaaogaina pe afai e te faia muamua ni suʻega faʻalogo, faia se suʻega ma e le sili atu i le metotia fautuaina.

    E matua eseese lava le iloiloga o oloa. O nisi tagata latou te viia faamanuiaga o le xylitol i meaʻai ma togafitiga. E i ai foi i latou e le fiafia i le poto masani o lona faaaogaina. E mafua mai i lenei mea ona o le le tatau ona faʻaaogaina poʻo le faʻamaoniaina o faʻamaʻi.

    I nisi tulaga, o le faʻaaogaina o lenei vailaau e faʻasaina. O le mafuaaga lena e le tatau ona suia ai le suka.

    O le mafuaʻaga mo le faʻasaina o faʻasolega, e aofia ai mea e pei o:

    • le faapalepale
    • faʻamaʻi o le vaega o meaʻai,
    • faʻamaʻi fatu
    • allergy

    Afai o nei meatotino o loʻo i totonu o le tino maʻi, e tatau i le fomaʻi ona faasaina le faʻaaogaina o le xylitol.

    -o se toe iloiloga o meatotino o mea sili ona lauiloa:

    Tulaga o le teuina ma le tau o oloa

    Ole maualuga ole aoga mai lenei oloa e mafai ona maua pe afai e maualuga. O le mea lea, e tatau ona e iloa le mea e faʻatau ai lenei meaʻai faaopoopo ma pe faʻapefea ona teuina ina ia le faʻaitiitia ai le taimi muamua.

    O lenei mea e faʻatauina e faleoloa ma supamaketi ma oloa mo se soifua maloloina lelei. E sili atu le tau nai lo le suka - o le tau i le paʻu 200 g o le 150 rubles.

    O kamupani Xylitol e faailoa mai e talafeagai mo le faaaogaina i le tausaga. Ae o le oloa e mafai ona faʻaaoga umi pe a leai ni faailoga o le faʻapala. Afai e le o mulimulitaina tulaga o mea e teu ai, o le taumafa meaai e mafai ona afaina i luma ole taimi.

    E sili ona lelei le sasaa o le vailaʻau i totonu o se fagu pe a uma ona faʻatau ma tapuni faʻamau ma se tapuni.O lenei mea e aloese ai mai le fausia o lumps. E tatau ona teu le pusa i se mea pogisa. Ia mautinoa e vaʻaia le susu i totonu.

    Afai e faʻamaʻaʻa le xylitol, e le o lona uiga e tatau ona lafo ese. O lea ituaiga o mea e le o leiloa lona aoga taua. O se faailoga o le faʻapalapala o se suiga lanu. O le fesoasoani faaopoopo e tatau ona papaʻe. O lona lanu samasama e taʻu mai ai lona le aoga.

    Le tuufaatasiga o le mumu ma lona aafiaga ile tino

    Tulimu, pei o soʻo se isi oloa, e manaʻomia ai le faʻaoga tatau. E le fautuaina e faʻaaogaina mo le sili atu ma le 5 minute ae naʻo le maeʻa ona 'ai. Mo nisi tagata, e masani ona faalumaina le ulaula. Ae maise lava, o tagata nei o loʻo i ai ni faʻatoʻaga faʻapitoa e faʻavae i luga o faʻafitauli o le tino. E le gata i lea, o le faʻamaonia i le faʻaaogaina o le ulaula o tamaiti ia e itiiti ifo i le 4 tausaga le matua (e le gata ona o le aʻafiaga leaga o le oloa, ae ona o le gafatia e tataʻi ai), o le i ai o maʻi ma le gasegase, le i ai o faafitauli ma nifo, ma isi. .

    E tele ituaiga ituaiga kesi i le taimi nei. O nisi o igoa lauiloa e taʻua o Orbits, Dirol ma le tele o isi. Ina ia suamalie le oloa, e tele vaega o loʻo faʻaaoga, ae leʻo masani. E pei ona taʻua muamua, e mafai ona suia le suka i le xylitol. Pau lava le mea e tatau ona e manatuaina, i nisi tulaga, o lenei vailaau ei ai sona aafiaga le lelei i le tino o le tagata, e mafai ona mafua ai le le atoatoa ma aafiaga leaga i le tino.

    E toʻatele e talitonu i le aʻafiaga o aʻafiaga o le kuka ma le suka i luga o nifo ma le tino atoa. Ae ui i lea, e tusa lava pe e te suia le suka masani ma isi mea, o le a le sili atu le aoga o se oloa gaosia. E tusa ai ma suʻesuʻega, na maua ai o le faʻaaogaina o soʻo se kulumu, e aofia ai le suka, e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o aʻafiaga le manaʻomia mo le tino o le tagata. Muamua lava, ua faʻamaʻi le manava o le nifo, lea e oʻo atu ai i isi faʻamaʻi o le oral vavao ma, o le iʻuga, o le vaega o meaʻai. I se isi faaupuga, e oʻo lava i le manino o le saogalemu o le kuluma e leai se ola e mafai ona taʻitaʻia ai le le manaʻomia o le tino.

    I le aotelega, o le faʻaaogaina o le kuki o se filifiliga a tagata taitoatasi. I le tasi itu, e fesoasoani i le tele o tulaga, aemaise lava i taimi o fonotaga pisinisi pe a faanatinati e toe faafou lou manava. I le isi itu, o le faʻaaogaina o lenei oloa e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi. Mo i latou e le mafai ona mafaufauina o latou olaga e aunoa ma le taofiofi, e tatau ona e manatua e mafai ona e faʻamalo mo le sili atu i le 5 minute ma leai se mea i luga o se manava gaogao, aua e mafai ona oʻo atu ai i le gastritis ma isi faʻamaʻi.

    O mea suauu na faʻaaogaina i le gaosia o le kuki e le o se faʻamaoniga o le aloese mai faafitauli faʻalesoifua maloloina. E le gata i lea, o le foliga mai e leai se aoga o lenei oloa e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga, ona o mea faʻainisinia o lenei oloa e le manuia ai le tino o le tagata.

    O le mea lea, i soo se taimi e mafai ai, e tatau ona faaitiitia le faʻaaogaina o le kesi.

    O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o le taofiofi

    O le oloa na muamua taʻua i tua atu i le 5,000 tausaga ua mavae i Eleni anamua, ae maise lava, o tagata Eleni ma tagata o Sasaʻe Tutotonu o loʻo faʻaaogaina le paʻu ma le mastic wood resin e fai ma sui mo le taʻano.

    O le kulumu ua tatou masani ai na faʻaali saʻo mai i le 1848. O le mea moni, o lenei komipa na matua foliga ese lava, ma o le paʻu sa faʻaaogaina e avea ma faavae mo lona fatuga. O suiga i le foliga mai ma le tuufaatasiga o lenei oloa na tupu i le 1884 faafetai ia Thomas Adams. O ia o le tagata muamua e aumaia se fua lelei i lenei oloa ma fesuisuiaʻi i totonu o se kuki e latalata i aso nei.

    I le 1892, na muamua vaʻaia ai e le lalolagi le Wrayley's Spearmint - chewing gum, lea e sili ona lauiloa. Talu mai lena taimi, o le suka malosi ma isi fualaau oona e mafai ona vaaia i le tuufaatasiga o lenei oloa.

    O le mea moni, o le faʻaaogaina o le kesi i le olaga i aso taitasi e mafua ai le tele o feeseeseaiga. E ui lava i nei feeseeseaiga uma, ae e le muta le avea ma se oloa ua lava le manaomia i le olaga o tagata uma.

    Faatasi ai ma uiga lelei o le taofiofi e tatau ona matauina:

    • manava manava,
    • o le kulumu o loʻo i ai se aafiaga lelei i gom, e faʻamalosia atili ai
    • tausia le paleni tatau i totonu o le ooto tautala.

    O nei uiga lelei uma e na o se uiga lelei lava.

    I le isi itu, o loʻo i ai se aafiaga le lelei i le tino o le tagata:

    1. Faʻaleagaina o le gaosiga masani o le fulufulu, talu ai o le kuki e fesoasoani i lona gaosiga o gaioiga.
    2. I luga o se manava gaogao, o le suimui ua matua solia, ona o se taunuuga o lenei mea o loo i ai se gaosiga tele o le gastric ma le pacreatic juice. O se taunuuga, o se tagata e ono lamatia le gastritis, pancreatitis ma isi faamaʻi.
    3. Faatasi ai ma se aafiaga lelei i gom, e mafai ona afaina ai i le leaga le tulaga o le kulumu. O le taofiofia o le toto, o le mumū ma le faʻasolosolo o maʻi, o aʻafiaga le lelei ia mai le faʻaaogaina o lenei oloa.
    4. O le faʻagasolo malie ma le faʻaitiitia i le maualuga o tomai faʻaletamai, o se isi itu leaga na faamaonia e saienitisi e le o leva.
    5. Leiloloa o mea faʻatumu.

    O le faʻaaogaina o le kulumu e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese o le gastrointestinal tract.

    O maʻi e tulai mai ona o le i ai o se numera tele o vailaʻau i le tuufaatasiga o le oloa.

    Mafuaaga mo le lauiloa o oloa


    O le lauiloa o se oloa e fuafua i le tele o mea. E ui lava i le tele o folafolaga e vaʻaia e tagata i le faʻasalalauga, e le taofia e le kulumu kimu le pala o le nifo ma e le faʻapalapalaina ai meaʻai.

    E le gata i lea, faʻafetai i le taofiofi, e mautinoa e le mafai ona maua se ataata a Hollywood. O nisi tagata e talitonu e fesoasoani le aveesea o le mamafa e ala i le faʻaitiitia o le fiaaai. O le mea moni, e le o lea, ma e ono afaina ai lou manava.

    Tulimu pe, i se isi faaupuga, o le kulumu o se vaega taua tele o le olaga toetoe o tagata uma. E faʻaaogaina ae le o le suimasi pe afai e le mafai ona fufulu ou nifo pe mo se manava fou. I nisi tulaga, o le faʻaaogaina o le kuki o se masani masani.

    O le mea lautele, o le tuufaatasiga o le kulumu o le seneturi mulimuli o le i ai o oloa e pei o:

    • suka poʻo suauu suamalie,
    • lapisi
    • mea manogi
    • suauu sana.

    O le tuluimu, ua lauiloa i le asō, o loʻo faʻaalia e ala i le i ai o ia vaega e pei o se mea faʻafefe, aspartame, sima, suauʻu popo, mea inu, glycerol, mea masani ma mea faʻalanu, ionol ma vailaʻau eseese.

    O mea suamalie sili ona aoga ma saogalemu o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

    Tuua Lau Faamatalaga