Metformin 500 mg 60 papa: tau ma analogues, iloiloga

Metformin faʻalavelaveina le gluconeogenesis i le ate, faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le kulukose mai le iniseti, faʻaleleia le faʻaaogaina o le kulūkose, ma faʻapupulaina ai foi le lagona o gaʻo i le inisalini.

E le afaina ai le pule faanatura o le inisalini e ala i peta beta o le pancreas, e le mafua ai ni gaʻo hypoglycemic. Faʻaitiitia le maualuga o le triglycerides ma le maualalo o le linoproteins i le toto. Faʻaleleia pe faʻaititia le mamafa o le tino.

E i ai sona aʻafiaga fibrinolytic ona o le taofiofia o se mea e fai ai le plasminogen activator inhibitor.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le metformin e faʻaaogaina mai le vaega o meaʻai. O le leai o se avanoa pe a uma ona ave se fua faatatau masani o le 50-60%. O le Cmax i le plasma toto e oʻo atu i le 2.5 itula pe a uma ona faʻafefiloi.

E masani lava e le tuiina i masini plasma. E faʻaleleia i vaovao, musele, ate ma fatuga. E leai sona fesuiaiga e fatugaʻo. T1 / 2 o le 9-12 itula.

Faʻasalaga le toe faʻaaogaina o le fualaau faasaina, e mafai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina.

Le fesoasoani a Metformin mai: faʻamatalaga

O le maʻisuka ituaiga 2 o le tagata matutua (aemaise lava i tagata gasegase) ma le le atoatoa o le togafitiga o meaʻai ma le gaioiga faʻapitoa, e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemral or insulin.
O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamalosi i tamaiti mai le 10 tausaga le matua - e pei o se monotherapy, ma faʻatasi ai ma le inisalini.

Contraindications

  • maʻisukacidosis o le maʻisuka, muaʻi maʻi suka, coma
  • ua le atoatoa le aoga
  • O gasegase faʻapitoa e iai le lamatiaga o le toe faʻaaogaina o le tino: faʻamaʻi (ma le manava, vomiting), fiva, maʻi faʻamaʻi pipisi, tulaga o le hypoxia (faateʻia, maʻi vaʻaia, faʻamaʻi pipisi, maʻi o le bronchopulmonary)
  • faʻamatalaga faʻapitoa o faʻamaʻi pipisi ma le tumau e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o hypoxia o le tino (fatu poʻo le faʻailoga o le manava, gasegase o le myocardial)
  • taotoga ogaoga ma le vevesi (pe a faʻaalia le inisalini togafitiga)
  • gaioiga o le ate
  • o le ava malosi, ava malosi malosi
  • faʻaaoga mo le itiiti ifo i le 2 aso muamua ma totonu o le 2 aso talu ona faia le leitiope poʻo le x-ray faʻatasi ma le faʻaofiina o le iodine
  • lactic acidosis (e aofia ai se talafaasolopito o)
  • tausisia o meaai maualalo maualalo (itiiti ifo i le 1000 calories / aso)
  • maʻitaga
  • lactation
  • hypersensitivity i le fualaau faasaina.

E le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina i tagata e sili atu i le 60 tausaga le matutua o loʻo faʻatino galuega mamafa mamafa, lea e fesootaʻi atu i le faateleina o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le lactic acid i totonu oi latou.

Metformin i le taimi o le maʻitaga ma le susu

O le vailaau faʻasaina ua faʻasalaina mo le faʻaaogaina i le maitaga ma le taimi o le susu. Pe a fuafuaina poʻo le amataina o le maitaga, e tatau ona faamuta le Metformin Canon ma faʻaaogaina le insulin.

E tatau ona lapatai le tagata maʻi e uiga i le manaʻoga e logo le fomaʻi i le tulaga o le maʻitaga. Tina ma le tamaitiiti e tatau ona mataituina.

E le o iloa pe o le metformin ua alu i le susu o susu.

Afai e talafeagai, faʻaaoga le fualaau oona i le taimi o le lactation, e tatau ona faʻagata le susu.

Metformin: faatonuga mo le faʻaaoga

O fualaau e tatau ona faʻaalia i le tautala, faʻamalo atoa, e aunoa ma le vevela, i le taimi poʻo le taimi lava e uma ai se taumafataga, ma le tele o vai. Tagata matutua Monotherapy ma le tuufaatasiga o togafitiga faʻatasi ma isi vailaʻau o le hypoglycemic o le gaʻo muamua ole 1000-1500 mg / aso.

Ina ia faʻaitiitia aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, e tatau ona vaeluaina le dose ile 2-3 doses. A maeʻa le 10-15 aso, i le leai o ni aʻafiaga leaga mai le gastrointestinal tract, o se isi faʻagasolo malie o le fualaau e mafai ona mafua mai i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le faʻatupulaʻia o le faʻatupulaia o le toto e mafai ona fesoasoani i le faaleleia atili o le faapalepale gastrointestinal o le fualaau faasaina. O le tausiga ole aso ole aso e 1500-2000 mg. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 3000 mg, vaevaeina i 3 atumaga.

Pe a fuafuaina le suiga mai le isi suʻega o le hypoglycemral i Metformin, e tatau ona e taofi le toe faia o se isi sui sogasoga o le tino ma amata ona ave Metformin Canon i le pito i luga.

Faʻafesoʻotaʻiga faʻatasi ma le inisalini

Ole fua muamua o le fualaau faasaina o le Metformin 500 mg ma le 850 mg - 1 le papa ile 2-3 taimi i le aso, Metformin 1000 mg - 1 le papa 1 taimi i le aso, aʻo filifilia le inisalini e faavae i le glucose concentration i totonu o le toto.

Tamaiti e silia ma le 10 tausaga

Metformin Canon o loʻo faʻaaogaina i le monotherapy ma i le tuufaatasiga o togafitiga faʻatasi ai ma le inisalini. O le fuataga muamua fautuaina o Metformin e 500 mg i le aso i le afiafi faatasi ai ma taumafataga. A maeʻa le 10-15 aso, e tatau ona fetuunai le fua faatatau e faʻavae i luga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ole fua ole tausiga ole 1000-1500 mg / aso ole 2-3 doses.

O le maualuga o aso taitasi o le 2000 mg i le 3 vaevaega. O gasegase matutua E mafua mai i le faʻaitiitia o le galuega, e tatau ona filifilia le fua o le Metformin i lalo o le siakiina masani o faailoilo o galuega toega (siakiina o le creatinine i le le itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga).

O le umi ole togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi.

O le faʻaitiitia o le fualaau faʻasaina e aunoa ma le fautuaga a lau fomaʻi e le fautuaina.

Faʻaiʻuga

Mai le faʻaogaina o meaʻai: leu, vomia, tofo i le gutu, leai se manaʻo, manava manava, afaina, tiga o le manava. O nei faʻamaoniga e masani ona taatele i le amataga o togafitiga ma e masani lava ona o ese i latou lava. O nei faʻaʻailoga e mafai ona faʻaitiitia ai le tofiaina o talatala, o mea e maua mai i le atropine poʻo le antispasmodics.

Mai i le itu o le metabolism: i se tulaga e le masani ai - lactic acidosis (e manaomia ai le faamutaina o togafitiga) ma togafitiga umi-hypovitaminosis B12 (malabsorption).

Mai i totoga o le hemopoietic: i nisi tulaga - measina megaloblastia.

Mai le endocrine polokalama: hypoglycemia.

Tali a le Allergic: paʻu paʻu.

Faatonuga faapitoa

I le taimi o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le galuega faʻapitoa. E le itiiti ifo ma le 2 taimi i le tausaga, faʻapea foi ma foliga mai o le laualgia, o le lactate content in the plasma e tatau ona fuafuaina.

E le gata i lea, e tasi i le ono masina e tatau ai ona pulea le maualuga o le creatinine i le toto (aemaise lava i tagata gasegase).

Metformin e le tatau ona faʻamaonia pe a maualuga le maualuga o le creatinine i le toto i le 135 μmol / L i tane ma le 110 μmol / L i tamaitai.

Masalo o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Metformin i le tuufaatasiga ma le sulfonylurea. I lenei tulaga, aemaise lava le mataituina ma le totoa o maualuga o le kulukose toto.

48 itula muamua ma i totonu o le 48 itula i le maea ai o le leitio (urography, iv angiography), e tatau ona e taofia le ave o Metformin.

Afai o le tagata gasegase o loʻo i ai se faʻamaʻi bronchopulmonary poʻo se faʻamaʻi pipisi o totoga totoga, o le fomaʻi e tatau ona vave logoina.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona e aloese mai le inu ava malosi ma fualaau oona ei ai le ethanol. .

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le monotherapy e le afaina ai le malosi e ave taavale ma galue ai i auala.

A faʻafefiloi Metformin ma isi vailaʻau o le hypoglycemic (sulfonylurea, mea inisalini), e mafai ona atiaʻe e le hypoglycemic mea e mafai ai ona faʻaaogaina taavale ma auai i isi gaoioiga matautia e ono manaʻomia ai le faʻaauau o le gauai ma vave vave ona faʻaalia le tali atu o le psychomotor.

Concomitance ma isi fualaau

Faʻasalaga faʻamalosiina O suʻesuʻega faʻalauiloa e faʻaogaina ai le iodine e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le lactic acidosis i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e tetee atu i tua o le gaioiga o le tino.

O le faʻaaogaina o le metformin e tatau ona faamutaina i le 48 itula muamua ae le toe faafou muamua atu nai lo le 48 itula i le maea ai o se suʻega X-ray e faʻaaoga ai fualaau faasaina.

Faʻasalalauga Fautuaina Faatasi ai ma le faʻaaogaina o metformin faʻatasi ai ma le ava malosi ma vailaʻau faʻasaina, i le taimi o le inu malosi o le ava malosi, i le taimi o le anapogi poʻo le mulimuli i se taumafa maualalo-calorie, faʻapea foʻi ma le toilalo o le ate, o le aʻafiaga o le acidic lactic.

Faʻatasiga e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa I le faʻaaogaina o le metformin faʻatasi ma le danazol, e ono tupu ai se aʻafiaga hyperglycemic. Afai e talafeagai le togafitiga ma le danazol ma pe a uma ona taofi, e manaʻomia le faʻaleleia o le metformin i lalo o le puleaina o le toto glucose concentration.

O le chlorpromazine i le maualuga (100 mg / aso) e faʻaitiitia ai le faʻasaʻoina o le inisalini ma faʻalautele ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma antipsychotics ma pe a uma ona taofi la latou pulega, e manaʻomia le fetuunaiga o le metformin i lalo o le puleaina o le toto o le kulukose.

Glucocorticosteroids (GCS) faʻatasi ma le matua ma le pito i luga ole faʻaaoga ole faʻaitiitia le kulūkose ma faʻalautele le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, i nisi tulaga e mafua ai le ketosis. Afai e te manaʻomia le faʻaaogaina o lenei tuʻufaʻatasiga ma a maeʻa le faʻatautaia o corticosteroids, e manaʻomia se fesuiaiga o le metformin i lalo o le faʻataʻitaʻiga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Faatasi ai ma le faʻaogaina faʻaaogaina o le "limite" diuretics ma le metformin, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le lactic acidosis ona o le foliga mai o le gaioiga o le tino. O le tui o le beta2-adrenergic agonists e faʻaitiitia ai le aafiaga o le hypoglycemic metformin ona o le faaosofia o le peta2-adrenergic receptors.

I lenei tulaga, e tatau ona mataituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma, pe afai e tatau ai, e tatau ona faaaoga le inisalini. O le a le mafai ona faʻaaogaina le iniseti o le angiotensin-converting enzyme ma isi vailaau faʻasaʻi e mafai ona faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai e manaʻomia, e tatau ona fetuʻunaʻi le fua o le metformin. I le faʻaaogaina o le metformin faʻatasi ma sulfonylurea, mea inosia, insulin, acarbose ma salicylates, e mafai ai ona maua se faʻaopoopoga o aafiaga o le hypoglycemic.

O le Nifedipine e faʻaleleia ai le absorption ma Cmax o le metformin, lea e tatau ona amanaia pe a faʻaaoga i le taimi e tasi.

O fualaau faʻasolosolo ma le non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) e faʻateleina ai le lamatiaga o le faʻaititia o le galuega toe faʻaaoga. I lenei tulaga, e tatau ona ave le tausiga pe a faʻaaoga le metformin.

Faʻasalaga

Faailoga: faatasi ai ma le faʻaaogaina o le metformin i se fualaau o le 85 g, o le hypoglycemia e leʻi matauina, ae ui i lea, na maitauina le atinaʻeina o le lactic acidosis.

O uluai faailoga o le lactic acidosis o le nausea, vomiting, manava, o le faaitiitia o le vevela o le tino, tiga o le tino, tiga o le muso, i le lumanai e ono faateleina le manava, vavao, mafaufau le atoatoa ma le atinae o coma.

Togafitiga: I le tulaga o faailoilo o le lactic acidosis, e tatau ona taofi le togafitiga i le fualaau faasaina i le taimi lava lea, e tatau ona vave faʻamaʻi le maʻi ile falemaʻi ma, i le fuafuaina o le maualuga o le lactate, e tatau ona faamanino le suʻesuʻega. O le fua sili ona aoga e aveese ai le lactate ma le metformin mai le tino o le fomaʻi. O togafitiga faʻapitoa e faia foi.

Analogs ma tau

Faatasi ai ma isi analogues mai fafo ma Rusia, ua iloga ai Metformin:

Metformin Richter. Faʻatauina: Gideon Richter (Hungary). O le tau i falemaʻi mai le 180 rubles.
Glocophage umi. Faʻatonu: Merck Sante (Norway). O le tau i falemaʻi mai le 285 rubles. Gliformin. Foafoa: Akrikhin (Rusia). O le tau i falemaʻi mai le 186 rubles.

Siofor 1000. Faʻatau: Berlin-Chemie / Menarini (Siamani). O le tau i falemaʻi mai le 436 rubles.

Metomita 850. Faʻalapotopotoga: Werwag Pharma (Siamani). O le tau i falemaʻi mai le 346 rubles.

Matou te mauaina lava nei faʻamatalaga e uiga ia Metformin ile Initaneti:

E leai se 500 mg, na ou maua le 1000. O le notch i luga o le laulau e faigofie lava, e mafai ona faigofie ona gau i le 2 halves, aemaise lava talu mai le papalagi o lona uiga atoa.

I lalo e mafai ona e tuua lau iloiloga! Le Fesoasoani a Metformin e Faʻatasi ma le Maʻi?

Metformin 500 mg 60 papa: tau ma analogues, iloiloga

I le faʻaaogaina o le Metformin 500 vailaʻau, e tatau ona manatuaina e ono mafua ai le tele o aʻafiaga i le tino. Metformin o loʻo gaosia e tagata gaosi oloa faʻamalositino i le ituaiga o mea e ufiufi ai laumei ma se ata vali ata.

O le tasi pepa o Metformin e aofia ai le 500 mg o le konupaa o Metformin i lona tuufaatasiga kemikolo. O le kulupu malosi i le tuufaatasiga o fualaau o loʻo i le ituaiga o le hydrochloride.

I le faaopoopo atu i le vaega autu o loʻo galue malosi, o le tuufaatasiga o maʻalaʻau e aofia ai faʻaopoopoga faʻaopoopo e faʻatino ai se galuega fesoasoani.

Vaega o fesoasoani a le Metformin o:

  • microcrystalline cellulose,
  • croscarmellose,
  • vai mama
  • polyvinylpyrrolidone,
  • magnesium stearate.

O le gaioiolosi malosi, metformin hydrochloride, o se mea tele. O le gaioiga a lenei koniteina e faʻavae i luga o le malosi e taofiofia ai faiga o le gluconeogenesis e faia i totonu o le ate.

O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le tikeri o le faʻaaogaina o le kulukose mai le lumen o le gastrointestinal tract ma faʻaleleia ai le aveʻeseina o le kulukose mai le plasma toto e ala i siama o tisipesa lautele o le tino.

O le gaioiga o le fualaau faasaina e faʻamoemoe e faʻaleleia ai le faʻalogoina o suʻelaʻau o loʻo faʻalagolago i le inisalini i le insulin. E le mafai e le fualaau faasaina ona aafia ai auala e faamautinoa ai le tuufaatasia o le inisalini i totonu o sela o le tino o le pancreatic ma e le faaosofia ai le foliga mai o faailoga o le hypoglycemia i le tino.

O le vailaʻau e fesoasoani e taofi ai faailoga o le hyperinsulinemia. O le vaega pito sili lea ona taua e fesoasoani i le faateleina o le mamafa o le tino ma le alualu i luma o faafitauli e fesootaʻi ma le galuega a le vascular system in the diabetes. O le tagofia o fualaau e mafua ai le faʻamautuina o le tino ma le faʻaitiitia o le mamafa o le tino.

O le faʻaaogaina o fualaau e faʻaitiitia ai le faʻamaʻi o plasma o triglycerides ma le maualalo o linoproteins.

O le tagofia o le fualaau faasaina e mafua ai le faaitiitia o le malosi o le gaosiga o gaʻo ma le taofia o le faagasologa o le gaosiga o gaʻo. E le gata i lea, o le fibrinolytic le aafiaga o le gaioiga galue malosi i luga o le tino na faʻaalia, o PAI-1 ma t-PA ua taofia.

O pusa e fesoasoani i le faʻamalolo o le atinaʻeina o le faʻateleina o maso o elemene.

O se aafiaga lelei o fualaau i le tulaga lautele o le fatu ma vascular systems na faaalia, lea e taofia ai le alualu i luma o le maʻi o le maʻisuka.

Faaaogaina o se vailaau

O fualaʻau Metformin e faʻafofoga tautala.

Pe a ave le fualaau faasaina, e fautuaina e fufulu uma le laulau e aunoa ma le ulaina.

E tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i le taimi o taumafataga poʻo vave pe a uma. Ave le pulu ma se lava vai e lava.

O le faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o se vailaʻau o le i ai o le maʻisuka ituaiga 2 i se tagata maʻi.

O faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻaalia ai e mafai ona faʻaaogaina fualaau i le faagasologa o le monotherapy poʻo le avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa ma isi vailaau faʻasaina ma mea e faʻaaogaina i le hypoglycemic pe faʻatasi foi ma inulin.

Faatonuga mo le faʻaaoga e mafai ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le tamaitiiti, amata mai le 10 tausaga. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua faatagaina mo tamaiti uma e pei o le monotherapy, ma i le faʻatasi ai ma inisini injections.

O le fua muamua i le taimi e ave ai le fualaau faasaina e 500 mg. E fautuaina le fualaau faasaina e 2-3 taimi i le aso. Afai e manaʻomia, faatasi ai ma le faʻatagaina atili, e mafai ona faʻateleina le fualaau o le vailaʻau.O se faʻaopoopoga o le suʻega e faʻalagolago i le maualuga o le glucose concentrations i le tino.

Pe a faʻaaoga Metformin i le vaega o le togafitiga, o le fua na ave e ese mai le 1,500 i le 2,000 mg i le aso.

O aso uma e tatau ona vaevaeina i le 2-3 taimi, o le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻasaina le faʻaalia o aʻafiaga leaga mai le gastrointestinal tract.

O le maualuga aupito tuʻuina atu e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina e 3000 mg i le aso.

Pe a ave le fualaau faasaina, e tatau ona faasolosolo malie le alualu i luma seia oo ina ausia le tau e sili ona lelei, o lenei auala o le a faaleleia ai le faapalepale o le fualaau faasaina i le gastrointestinal tract.

Afai e amata ona ave e le tagata maʻi Metformin pe a uma le isi vailaʻau oona, ona muamua loa lea ona taofia le Metformin.

A faʻaaogaina le fualaau oona i le taimi o le tamaitiiti, e tatau ona amatalia fualaau i se fua o le 500 mg i le aso.

A maeʻa le 10-15 aso, o le suʻeina o le toto mo le kulukose o loʻo faʻatinoina ma, pe a talafeagai ai, o le fua o le vailaau faʻatauina ua faʻafetaui.

O le maualuga o le aso o fualaau mo tagata mamaʻi ao laiti o le 2000 mg. O lenei vailaau e tatau ona vaevaeina i le 2-3 i le aso.

Afai e faʻaaogaina fualaau faasaina e tagata matutua, e tatau ona faia le fetuʻunaʻiga o fetuunaiga i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. O lenei manaʻoga e mafua mai i le mea moni e faapea o tagata matutua, o le atinaʻeina o tikeri eseese o le le atoatoa i le tino e mafai.

O le umi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi aoga.

I le taimi o togafitiga, e le tatau ona faalavelaveina togafitiga e aunoa ma faatonuga a le fomaʻi.

Faʻalavelave tutupu faʻatasi ma Metformin togafitiga

Faatonuga mo le faʻaogaina o le Metformin o loʻo faʻamatala auʻiliʻili auiliiliga uma o aʻafiaga e ono tutupu mai le faʻaaogaina o se vailaʻau.

O aʻafiaga uma e tupu pe'ā faʻaaogaina le vailaʻau e mafai ona vaevaeina i ni vaega tetele.

O aʻafiaga e vaevaeina i taimi uma, e le masani ai, seasea, seasea ma le iloa.

E seasea ona tupu, aʻafiaga e pei ole lactic acidosis i le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le faʻaaogaina o vitamini B12. Afai e maua e le tagata maʻi le anemia measina, e tatau ona amanaia le ono mafai ona atiae se tulaga faapea.

O aʻafiaga pito sili ona taua:

  • solia o le tofo,
  • faʻalavelaveina o le mea e gaosia ai meaʻai,
  • se lagona o le gaioiga
  • Foliga vaaia o le vomiting
  • le afaina o le tiga i le manava,
  • faaitiitia le fiaai.

O nei aʻafiaga e masani ona atiaʻe i le taimi muamua o le aveina o vailaau ma e masani lava ona mou ese atu.

E le gata i lea, o aʻafiaga pito i lalo e mafai ona tupu:

  1. Faʻafeiloaʻiga o le paʻu i foliga o le vevela ma le vevela.
  2. Gaoioiga le lelei o le ate ma le biliary tract.

I se tulaga e le masani ai, o le hepatitis e mafai ona tupu i totonu o le tino.

O aʻafiaga e tupu pe'ā faʻaaogaina fualaau faʻasaina i tagata gasegase o tamaiti e talitutusa ma aʻafiaga e foliga mai i tagata matutua.

Analogues o le fualaau faasaina ma lona tau ma le faʻasao

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le ituaiga pepa. O pusa e afifiina i pusa tioata e faia i polyvinyl chloride ma alumini alumini. O pusa taitasi e aofia ai le 10 papa.

E ono pusa lapisi o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa kata, lea e aofia ai foi faatonuga mo le faʻaaogaina. O se pepa pepa o vailaau faʻasaina e 60 pauna.

Teuina le fualaau faasaina i se nofoaga puipuia mai le susulu o le la i se vevela e le sili atu i le 25 tikeri Celsius. E tatau ona teuina le fualaau faasaina mai le mafai ona aapa atu tamaiti.

O le soifuaga ola o se oloa faafomai e tolu tausaga. O le fualaau faasaina ua faatauina atu i falemaʻi e ala i togafitiga.

O le tele o iloiloga na maua e tagata na faʻaaogaina lenei fualaau faasaina e lelei.

O foliga vaaia o le le lelei o iloiloga e masani ona fesootaʻi ma le solia o faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina poʻo le tulaga o le solia o fautuaga na maua mai le fomaʻi.

E masani lava ona i ai iloiloga o tagata gasegase, lea e taʻu mai ai o le faʻaaogaina o fualaau e faʻaititia ai le mamafa o le tino.

O le gaosi autu o le fualaau faasaina ile Russian Federation o le Ozone LLC.

O le tau o se vailaau i le teritori o le Rusia Federation e faalagolago i le faʻaogaina o falemaʻi ma le itulagi o loʻo faʻatau ai le vailaʻau. O le tau masani o se vailaau i le Russian Federation e sau mai le 105 i le 125 rubles i le pusa.

O analogues sili ona taatele o le Metformin 500 i le Russian Federation o mea nei:

  • Laʻau,
  • Glycon
  • Glyminfor,
  • Glyformin
  • Glucopeli,
  • Glucophage Long,
  • Methadiene
  • Metospanin
  • Meto 500,
  • Metformin
  • Metformin Richter,
  • Metformin Teva,
  • Metformin hydrochloride,
  • Nova Met
  • NovoFormin,
  • Siofor 500,
  • Sofamet
  • Formin,
  • Formin.

O faʻamaumauga faʻapitoa o Metformin e talitutusa lava i le fausaga ma i le vaega galue.

O se numera tele o analogues oi ai nei a Metformin e mafai, pe a talafeagai ai, le fomaʻi aoga e faigofie ona filifilia le vailaʻau tatau ma suitulaga Metformin i se isi masini faafomai. E uiga i le auala e galue ai Metformin i le maʻisuka, o le a faʻamatalaina e se fomaʻi i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Ofo faʻamaʻi faʻasolosolo

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

Enteric Coated Tablets paʻepaʻe, lapotopoto, biconvex.

1 lemetformin hydrochloride 500 mg

Tagata faʻatau: povidone K90, masini o le sana, crospovidone, magnesium stearate, talc.

Tuʻuina o le Shell: methacrylic acid and copolymmer methacrylate methyl methacrylate (Eudragit L 100-55), macrogol 6000, dioxide, talc.

10 pi - paʻu (3) - teuina o pepa pepa.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le metformin e faʻaaogaina mai le vaega o meaʻai. O le leai o se avanoa pe a uma ona ave se fua faatatau masani o le 50-60%. O le Cmax i le plasma toto e oʻo atu i le 2.5 itula pe a uma ona faʻafefiloi.

E masani lava e le tuiina i masini plasma. E faʻaleleia i vaovao, musele, ate ma fatuga. E leai sona fesuiaiga e fatugaʻo. T1 / 2 o le 9-12 itula.

Faʻasalaga le toe faʻaaogaina o le fualaau faasaina, e mafai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina.

- o le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma se uiga o le ketoacidosis (aemaise lava i tagata mamaʻi ma le mea oona) ma le le atoatoa o le togafitiga o meaʻai,

- faʻatasi ai ma le inisalini - mo le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i le tikeri o le gasegase o le gaʻo, faʻatasi ai ma le maualuga o le insulin.

O le fualaau o le fualaau faasaina e setiina e le fomaʻi taʻitasi, e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Ole fua muamua ole 500-1000 mg / aso (1-2 papa). A maeʻa le 10-15 aso, o le a faasolosolo malie le faateleina o le fualaau e mafai ona fuafua i le maualuga o le kulukose toto.

Ole fua ole tausiga o le fualaau faasaina e masani ona 1500-2000 mg / aso. (3-4 tafa.) O le maualuga maualuga o le 3000 mg / aso (6 papa).

At tagata matutua matutua ole fua ole aso fautuaina ole aso e le tatau ona sili atu i le 1 g (2 pusa).

O fualaʻau Metformin e tatau ona faʻaaogāina i le taimi poʻo le vave pe a uma se taumafataga faatasi ai ma se aofaiga itiiti o le vai (se ipu vai). Mo le faʻaitiitia o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, e tatau ona vaevaeina le dose i aso taitasi i 2-3 inumaga.

Ona o le faateleina o le lamatiaga o le siako lactic acid, o le a tatau ona faaitiitia le fualaau i le tulaga o ni faaletonu o gasegase ogaoga.

Mai le faʻaogaina o meaʻai: leu, vomia, tofo i le gutu, leai se manaʻo, manava manava, afaina, tiga o le manava. O nei faʻamaoniga e masani ona taatele i le amataga o togafitiga ma e masani lava ona o ese i latou lava. O nei faʻaʻailoga e mafai ona faʻaitiitia ai le tofiaina o talatala, o mea e maua mai i le atropine poʻo le antispasmodics.

Mai le itu o le metabolism: i mea e le masani ai - lactic acidosis (e manaomia ai le faamutaina o togafitiga), ma togafitiga umi-hypovitaminosis B12 (malabsorption).

Mai i totoga o le hemopoietic: i nisi tulaga - measina megaloblastia.

Mai le endocrine polokalama: hypoglycemia.

Tali a le Allergic: paʻu paʻu.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E le fautuaina le faʻaaogaina faʻatasi o le danazol ina ia aloese mai le maualuga o le hyperglycemic effects of the latter. Afai o togafitiga faʻatasi ma le danazol e tatau ma a uma ona taofi le mea mulimuli, e manaʻomia le faʻafetaui o le metformin ma le iodine e pulea ai le maualuga o le glycemia.

Faʻafesoʻotaʻiga e manaʻomia le tausiga faʻapitoa: chlorpromazine - pe a ave i inumaga tele (100 mg / aso) faʻapupula le glycemia, faʻaitiitia le faʻasaʻoina o le inisalini.

I le togafitiga o antipsychotics ma pe a uma ona taofi le ave o le mea mulimuli, e manaʻomia le fesuiaiga o le metformin i lalo o le pulea o le glycemia level.

Faʻatasi ma le sulfonylurea o mea e maua, acarbose, insulin, NSAID, inhibitors MAO, oxytetracycline, inhibitors ACE, clofibrate derivatives, cyclophosphamide, β-blockers, e mafai ona faateleina le aafiaga o le hypoglycemic metformin.

Faʻatasi ma le GCS, fomaʻi faʻafofoga tautala, epinephrine, sympathomimetics, glucagon, hormones thyroid, thiazide ma le diuretics o le gaioiolosi, mea e maua mai le phenothiazine, mea e maua ai le acidic nicotinic, o le faʻaitiitia o le aafiaga hypoglycemic metformin e mafai.

Cimetidine faʻaitiitia le faʻaitiitia o le metformin, lea e faʻateleina ai le lamatiaga o le alotosic acid.

Metformin e mafai ona faʻavaivaia le aʻafiaga o siama faʻamalosi (faʻasologa o le coumarin).

O le ava malosi e faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o le lactic acid during alcohol alcohol, aemaise lava i mataupu o le anapogi po o le mulimuli i se meaai maualalo-calorie, faapea foi ma le toilalo o le ate.

Tina ma le lactation

Pe a fuafuaina le maʻitaga, faʻapea foi i le mea e tupu i le maʻitaga ao aveina Metformin, e tatau ona faalēaogaina ma togafitiga o le inisalini e tatau ona faʻatulagaina. Talu ai e leai se faʻamatalaga i luga o le gaʻo i le susu o susu, o lenei vailaau faʻasaina ua solia i le susu. Afai e manaʻomia lou faʻaaogaina o le Metformin i le taimi o le susu, e tatau ona faamuta le fafagaina o susu.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Teu i se mea matutu, pouliuli i le vevela mai le 15 ° i le 25 ° C. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti. O le taimi faatalitali e 3 tausaga.

O le faʻamatalaga o le fualaau faasaina METFORMIN e faʻavae i luga o faʻatagaga aloaia faʻamaonia mo le faʻaaogaina ma faʻamaonia e le kamupanī.

Na maua se pusa? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

Faʻaiʻuga Metformin

Mai le vaʻaiga tutotonu:

  • solia le tofo ("metallic" tofo i le gutu).

Mai le gastrointestinal tract:

  • taʻavale
  • vili
  • diar
  • tiga o le manava ma le leai o se manaʻo.

O le tutupu o nei itu o le itu e ono tupu i le uluaʻi taimi o togafitiga ma i le tele o tulaga latou te pasi atu i le taimi lava e tasi.

Ina ia puipuia ia faailoga, e fautuaina oe e ave le metformin i le taimi pe a maeʻa se taumafataga.

O le faʻaititia o le faʻaititia o le tino e mafai ona faʻaleleia ai le gasegase o le gastrointestinal.

Mai le faiga o le hepatobiliary:

  • solia o faailoga o galuega o le ate,
  • hepatitis.

A maeʻa le soloia o le metformin, o mea leaga na tutupu, e pei o se tulafono, o le a mou atoa.

Tali a le Allergic:

  • seasea lava - erythema,
  • paʻu
  • vave
  • urticaria.

Mai le itu o le metabolism:

  • e seasea ona maua - lactic acidosis (e manaʻomia le faʻagataina o le vailaʻau).

Isi:

  • e seasea ona maua - faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaaogaina, o le hypovitaminosis B12 e atiina ae (e aofia ai le measina megaloblastia) ma le gaʻo (malabsorption).

O faʻamaumauga lolomi e faʻaalia ai i se tamaititi faatapulaaina e 10 tausaga i le 16 tausaga, o aʻafiaga aʻafia e tutusa ma le natura ma le mamafa ia i latou i tagata matutua.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le maʻisuka ituaiga 2 o le tagata matutua (aemaise lava i tagata gasegase) ma le le atoatoa o le togafitiga o meaʻai ma le gaioiga faʻapitoa, e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemral or insulin.

O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamalosi i tamaiti mai le 10 tausaga le matua - e pei o se monotherapy, ma faʻatasi ai ma le inisalini.

Tosiga ma le pulega

O pusa e tatau ona faia i le tautala, foloina atoa, e aunoa ma le vevela, i le taimi pe vave pe a uma se taumafataga, inu tele vai.

Monotherapy ma le tuufaatasiga o togafitiga faʻatasi ma isi vailaʻau o le hypoglycemic. O le fualaau muamua fautuaina o le 1000-1500 mg / aso.

Ina ia faʻaitiitia aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, e tatau ona vaeluaina le dose ile 2-3 doses.

A maeʻa le 10-15 aso, i le leai o ni aʻafiaga leaga mai le gastrointestinal tract, o se isi faʻagasolo malie o le fualaau e mafai ona mafua mai i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le tino e mafai ona fesoasoani e faʻaleleia le faapalepale gastrointestinal.

Ole fua ole tausiga o aso taitasi e 1500-2000 mg.

Ole fua maualuga o aso taitasi o le 3000 mg, vaevaeina i 3 atumaga.

Pe a fuafua le suiga mai le isi suʻega o le hypoglycemral i Metformin Canon, e tatau ona e taofia le toe faia o se isi sui sogasolo ma ia amata ona ave Metformin Canon i le pito i luga.

Faʻafesoʻotaʻiga faʻatasi ma le inisalini.

Ole fualaau muamua o le fualaau faasaina e 500 mg ma le 850 mg - 1 papa ile 2-3 taimi i le aso, o le fualaau faasaina 1000 mg - 1 laulau 1 taimi i aso taitasi, o le fua o le insulin e filifilia i luga o le toto o le kulukose toto.

Tamaiti e silia ma le 10 tausaga.

Metformin Canon o loʻo faʻaaogaina i le monotherapy ma i le tuufaatasiga faʻatasi ma le inisalini.

Ole fua muamua o le fualaau faasaina e 500 mg 1 le taimi i le aso i le afiafi faatasi ai ma taumafataga.

A maeʻa le 10-15 aso, e tatau ona fetuunai le fua faatatau e faʻavae i luga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Ole fua ole tausiga ole 1000-1500 mg / aso ole 2-3 doses.

O le fua maualuga o aso taitasi o le 2000 mg i le 3 vaeluaina doses.

Tomaʻi matutua.

Ona o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le galuega, e tatau ona filifilia le fualaau o le vailaau i lalo o le siakiina masani o faailoilo o le galuega toeititi (mataʻituina le maualuga o le creatinine i le toto toto e le itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga).

O le umi ole togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi.

O le faʻaitiitia o le fualaau faʻasaina e aunoa ma le fautuaga a lau fomaʻi e le fautuaina.

Fegalegaleaiga

O suʻesuʻega i luga o le leitio e faʻaaoga ai iodine e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le acidic lactic i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e tetee atu i tua o le gaioiga o le tino.

O le faʻaaogaina o le metformin e tatau ona faamutaina i le 48 itula muamua ae le toe faafou muamua atu nai lo le 48 itula i le maea ai o se suʻega X-ray e faʻaaoga ai fualaau faasaina.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le metformin faʻatasi ai ma le ava malosi ma vailaʻau faʻasaina, i le taimi o le inu malosi o le ava malosi, ma le fiaai po o le maualalo o le kalori meaai, faʻapea foʻi ma le toilalo o le ate, o le aʻafiaga o le siako acid.

Faʻatasiga e manaʻomia ai le faʻaeteete tele.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o metformin faʻatasi ma le danazole, o le atinaʻeina o se gasegase hyperglycemic e mafai.

Afai e talafeagai le togafitiga ma le danazol ma pe a uma ona taofi, e manaʻomia le faʻaleleia o le metformin i lalo o le puleaina o le toto glucose concentration.

O le chlorpromazine i le maualuga (100 mg / aso) e faʻaitiitia ai le faʻasaʻoina o le inisalini ma faʻalautele ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma antipsychotics ma pe a uma ona taofi la latou pulega, e manaʻomia le fetuunaiga o le metformin i lalo o le puleaina o le toto o le kulukose.

Glucocorticosteroids (GCS) faʻatasi ma le matua ma le pito i luga ole faʻaaoga ole faʻaitiitia le kulūkose ma faʻalautele le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, i nisi tulaga e mafua ai le ketosis.

Afai e te manaʻomia le faʻaaogaina o lenei tuʻufaʻatasiga ma a maeʻa le faʻatautaia o corticosteroids, e manaʻomia se fesuiaiga o le metformin i lalo o le faʻataʻitaʻiga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o le "limase" diuretics ma le metformin, o loʻo i ai se lamatiaga o le siako lactic ona o le foliga mai o le leai o se galuega.

O le faʻaaogaina o le beta2-adrenergic agonists i le ituaiga o inisua e faʻaititia ai le aafiaga o le hypoglycemic metformin ona o le faaosofia o le peta2-adrenergic receptors.

I lenei tulaga, e tatau ona mataituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma, pe a tatau ai, e tatau ona faaaoga le inisalini.

O inhibitors o le enzyme Angiotensin-liliu ma isi vailaʻau faʻamalosi e mafai ona faʻaititia le kulukose toto.

Afai e manaʻomia, e tatau ona fetuunai le fua o le metformin.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le metformin faʻatasi ai ma le sulfonylurea o meaola, inisalini, acarbose ma salicylates, e mafai ai ona maua le siʻitia o le malosi o le hypoglycemic.

O le Nifedipine e faʻaleleia ai le absorption ma Cmax o le metformin, lea e tatau ona amanaia pe a faʻaaoga i le taimi e tasi. O fualaau faʻasolosolo ma le non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) e faʻateleina ai le lamatiaga o le faʻaititia o le galuega toe faʻaaoga.

I lenei tulaga, e tatau ona ave le tausiga pe a faʻaaoga le metformin.

Tuua Lau Faamatalaga