Faʻamaʻi le paʻu i le maʻisuka

O le le lelei o lau galuega ma faafitauli ma le faʻaaogaina o le kulukose e afaina ai le soifua maloloina. O le tuʻuina atu i le maʻisuka o se faʻalavelave masani o tagata gasegase. E mago le paʻu ma faʻaita, e leai sona aoga. O le le mautonu e faʻalavelaveina ai le masani o le olaga ma aʻafia ai le tino o le maʻi maʻi.

Mafuaaga o le Maʻi o le Paʻu

O foliga vaaia o lagona le lelei e fesootaʻi ma le solia o le gaosiga o le insulin. O le toto maualuga o le maualuga o le suka e oso aʻe, o ona tioata e faaputuputu i nai toto laiti, ma afaina ai. O le toesea o le hormone pancreatic e faʻamalamalamaina ai le mafuaʻaga o le tino e pisia i le maʻisuka. E le gata i lea, o le toto vaivai o le toto e tupu i se tagata maʻi i le maʻisuka e aʻafia ai le gaioiga o fatuga, mea faitino ma le popole.

E vave ona tali atu le paʻu i le le lava o le okesene i totonu o masini. O le epidermis o loʻo tosoina, paʻu, vevesi, ma le puipuia mai aʻafiaga o le siosiomaga. O le susunuina ma le suamalie, e salalau solo i le tino atoa, atonu e foliga mai ao lei leva ona faia se siakiina.

O le maualuga o le kulukose o le toto e taʻitaʻia ai i le vavalalata o capillaries. E sili atu le faigata mo le tino ona aveese faʻamaʻi ma toxins ia o loʻo faia i sela ona o le faagasologa oa latou galuega taua. E le faʻamalolo maʻi manuʻa ma faʻamalolo mo se taimi umi, pe a latou ulufale atu i pathogens, foliga o le abscesses. O lagona le fiafia e mafai ona taulai atu i vaega taitasi o le tino:

  1. Lagi. O le faailoga muamua o faaletonu o loʻo i ai nei o le faʻamagoina o le paʻu. Nofoaga muʻapuʻi po o nai paʻu laiti e iloa i pito pito i lalo. O le vaega o liona e faʻalauteleina aʻo faʻaulu le maʻi. O mea e faigata ona oʻo i ai e sili ona afaina: i le va o tamatamailima, i lalo o tulivae, i luga o ogavae. O aʻafiaga masani e mafua ai le atuatuvale o le mafaufau ma le le toʻa i nofoaga faitele. O lagona e mafai ona maua mai i se lagona ootia i se tiga ogaoga.
  2. Faʻailoga. O le gasegase o le microscopic ma le suluina i luga o le tino o gaioiga tino o le tagata e mafua ai ona faʻaleleia. O faʻafitauli e mafai ona puipuia e ala i le mulimulitaia o tulafono a le tagata lava ia ma le pulea o kulūkose. Pe a toe mumuina le paʻu i totonu o le paʻu e tatau ona asiasi i le tagata suʻesuʻe. O tamaitai e mafatia tele lava mai le afaina o le tino. O le mucous membrane o le nofoaga vavalalata ua mumu ma ua ufiufi i se vevela. E mafua lenei mea ona o le tele o le suka i totonu o le uila, o le mafuaʻaga lea ua avea ai le faalilolilo ma mea e avea ma mea e faʻaleleia mo le atinaʻe o microbes. I le leai o se togafitiga, e mafai ona oʻo atu le pala i gaioiga faʻapitonuʻu.
  3. Mata. Ona o le le lava o le inisalini, ua faʻaitiitia ai le faasee faʻanatura ma ua mu le membrane mucous o mata. E i ai se lagona mu, e ono le lelei le vaʻai. Afai e iai ni faʻafitauli matautia, faʻafesoʻotaʻi se tagata e faʻafesoʻotaʻi maʻi.

Ituaiga faʻamaʻi

Faailoga o le pruritus i le maʻisuka e mafai ona fenumiai ma le faʻaalia o isi maʻi paʻu. E tele ituaiga o togafitiga:

  1. Erythema. E masani ona faʻaalia i luga o lima, ua ma le ulu i foliga o mumu mumu ma se auala manino manino. Erythema e mafai ona mou ese pe a uma 2-3 aso, ona toe toe maua.
  2. Xanthoma. E tupu ona o le faateleina o le maualuga o le toto o triglycerides. O laupepa samasama e mafai ona vaaia i luga o le fatafata, pipi o vae poʻo foliga o le tagata maʻi.
  3. Maʻi faʻamaʻi Laʻau, faʻafefeteina o le vai i luga o tamatamai vae po o lima.
  4. Dermatopathy O se faailoga iloga o le togafitiga o se mea e foliga mai o lanu enaena po o le mumu. I le aluga o taimi, latou te liliu atu i ni mea e matutua ai.
  5. Vitiligo. Paʻepaʻe paepae e afua mai le faʻaumatia o le pigmenti o loʻo faia ai siama pigmenti.
  6. Scleroderma. Vaevae vaega o le epidermis i luga o le ua ma tua.
  7. Black acanthosis. E i luga o le ua ma luga o le paʻu le papaʻi papulesi.

O faʻafitauli faigata

E le mafai ona le amanaia paʻu paʻu. Faʻailoga e faʻaitiitia ai le lelei o le olaga, e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi matautia:

  1. Maualuga faʻamaʻi Faʻaitiitia le puipuiga o le epidermis ma solia ai lona amio saʻo ona o le faʻafeteʻenaina tele o le faʻalavelave o maʻi pipisi, abscesses ma suauʻu.
  2. Sui Candisias O faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi e masani lava ona taatele i fafine matutua ua maua i le maʻisuka. E masani lava, o le vevela e sau faatasi ma vaʻa ma le faʻaleagaina i luga o le mucous membranes ma i le itu o le eleele, o le fulafula ma le mumu o nofoaga vavalalata. O Candidias, lea ua salalau atu i totoga o le tino, e mafua ai le maʻi o le urethritis, vulvovaginitis, cystitis.
  3. Maʻisuka vae. O aʻafiaga o le maualuga o le kulukose e mafua ai le faʻaleagaina o vaʻa, fuluʻi ma faʻamavaega o vae. O le tiga o le tiga o vae ua faʻaitiitia, e mafai ona atiaʻe le maʻi anaerobic ma le gangrene. O le le mautonu o togafitiga e tau atu ai i le tipiina o vae, ma aemaise lava mataupu ogaoga - i le oti.

Vaʻaia togafitiga faʻapitoa ma togafitiga puipuia

Muamua lava, e tatau ona faʻaumatia le mafuaaga o le togafitiga. E mafai ona faʻatusatusaina le toto i mea masani e ala i le mulimuli i se taumafataga, togafitiga insulin ma le tagofia o vailaau tatau. E tatau ona faʻaaogaina mea faʻafiafia, pusa mai le falaoamata lelei. O le tuʻuina atu o sasala sa sili atu ona faigofie, e mafai ona e faʻaaogaina suamalie.

O le sasaina e mafai ona mafua mai i vailaau faatonuina mo le maʻisuka. I se tulaga faapea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e filifili ni mea faʻapitoa poʻo le suia o tui.

Le faʻamamaina o le paʻu, e fautuaina e faʻaaoga pepe pepe ma fasimoli. O le fufuluina o le paʻu e tatau foi ona avea ma hypoallergenic. E tāua le faʻamamaina o le meaʻai i oloa na fuafuaina faapitoa mo le maʻisuka.

Mo le puipuia o faʻamaʻi vae, o seevae maʻisuka ma seevae faʻasolosolo e tatau ona faʻaaogaina. E aoga le faia o faʻamama mafanafana ma faʻaaoga se kulimi fafagaina faʻatasi ma vaega o vailaʻau faʻamaʻi i afiafi uma mo le 15-20 minute. O eria faʻatauvaʻa e manaʻomia ona vaʻaia. A maeʻa le vai, solo le peʻu i luga o se solo vaivai. O le lalaga e tatau ona faʻalelei, faia mai mea masani.

O le filifilia o fualaau faasaina e faavae i le ata o le maʻi:

  • i le maʻisuka faʻatasi ma aʻafiaga faʻapena, kulimi o loʻo i ai prednisone, pei o Lokoid, Laticort,
  • afai e maua se maʻi pipii, ona faʻaaogaina lea o sooupu antimycotic - Mycosepine, Lamisil, Clotrimazole, Pimafucin,
  • mai le neurodermatitis ma ova o le abscesses o loʻo faʻamatalaina Triderm, Paʻu-pulou, Epidel, Gakene.

O le togafitigaina o le paʻu o le tino ma le maʻisuka e mafai ona aofia ai le faaaogaina o antihistamini ma hormones.

O le faʻamautuina o le kulūkose e faʻamalosia e ala i le faatumauina o se olaga ola malosi, taʻalo i taʻaloga e le aofia ai le soona faʻamalositino - yoga, savali, gymnastics, aerobics, Pilates.

Vailaau faʻapitoa

E mafai ona faʻaaogā togafitiga faʻapitoa e fai ma faʻaopoopoga i togafitiga autu mo le faʻamamaina o le maʻisuka. O le sili ona aoga e iloiloina mulimuli i fualaʻau:

  1. Fale taele ma laʻau. O se ipu malamalama o le uamea mamago po o le aoina o togalaau, calendula ma chamomile e sasaa mai ai le 500 ml o le vai kuka, tuu e tuu i ai mo le 30 minute, ona tosina ai lea. O le taele e tatau ona faia i isi aso uma, o le vasega e aofia ai le 10 taualumaga.
  2. Ina ia faamamāina le paʻu o le paʻu i le maʻisuka, e mafai ona e faʻaogaina tusi mai le kulimi sana. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafefiloi se sipuni sipuni ma le afa afa o vai inu i le vevela o le potu. O le oloa e maua ai e tatau ona faʻamamaina i se solo ma faʻaaogaina i le paʻu seia maeʻa maeʻa le compress.
  3. Faʻaleleia le tulaga e faʻatagaina ai le faʻaaogaina o meaʻai i totonu. O le vai faamalolo e faia mai le patamati lemoni, fuga o le linden, vine ma vineberries. E lua laulau punupuni o le aoina e sasaa mai i se ipu vai inu ma tuu i totonu o se vevela mo le silia ma le itula. Ave le vailaʻau e tatau ona 100 ml tolu taimi i le aso mo 2-3 vaiaso.

O le lalagaina o le tino e mafai ona avea ma se tasi o faailoga o le gaosia o le inisalini. Ina ia puipuia ni aʻafiaga ogaoga, o le togafitia o paʻu na o ia lava e faʻasaina. E na o se fomaʻi e mafai ona iloa ma faʻamalosia togafitiga.

Puipuiga ma togafitiga o le paʻu o le paʻu - mea e tatau ona e iloa?

O maʻi maʻisuka e masani ona aofia ai le tele o faʻamaʻi pipisi. E taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o le tino, le thrombosis, atherosclerosis, le mafaʻatasi o le tiga ma le vevela o le vevela o pito ma isi faʻafitauli.

O se tasi o faʻafitauli sili ona mataʻutia ma le le fiafia o le paʻu o le paʻu ma le maʻisuka. E faʻaalia ai se manaʻomia mo le faʻaleagaina pea o le tino. E faigata i le tagata maʻi ona i ai i nofoaga tumutumu, ona e ono faʻalavelaveina o ia e ala i le tigaina o le paʻu o ona lima ma ona vae, ae faʻapea foʻi ma mucous membranes: genital, ous. Afai ole togafitiga e le o faʻamaonia i le taimi, e mafai ona tupu ni faʻafitauli ogaoga, e aʻafia ai le toesea o vae.

E silia ma le 30 faʻamaʻi paʻu e faʻatasi ma le maʻisuka. O le mea sili ona faigata ma le le fiafia e taua o le neurodermatitis, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le gaioiga o le tino. O le maʻisuka e mafai ona mafua ai le gau o lauulu, e le gata i alii, ae faapena foi i tamaitai. O Pruritus pruritus o se faʻamuamua i nei faʻamaʻi uma.

Mafuaaga

I totonu o se tagata e maua i le maʻisuka, e afaina ai ni tamai vaa i tioata tio, lea e oʻo atu ai i le nephropathy (galuega faiifo o le fatu), microangiopathy (faaleagaina o puipui o toto toto) ma le retinopathy (faʻaitiitia le faʻaaliga). Muamua, o le paʻu o le tino atoa e tali atu i le toilalo i le aveeseina o toxins - o lona taufetuli ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le manogi, e avea ma mea faʻalavelave ma amata ai ona faʻaaoga.

Laasaga malosi o le sasaina

Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto, i totonu o fusi i totonu o le manava ma totonu o le toto, i luga o paluga o lima ma vae, i le va o tamatamailima - ua amata amata ona fatufatu. Ole togafitiga ole a le manuia seia toe foi le suka i le masani. Faʻatasi ma le vevela, o paʻu e taʻitaʻia ai i le tele o le maʻila ma le pipisi.

O le faateleina o le suka e taʻitaʻia ai le mea moni e faʻapea, o manuʻa e oʻo lava i sina siʻosiʻomaga itiiti mo se taimi umi lava, e maua ai le maʻi i le tele o faafitauli. Faʻasaga i tua o manuʻa e le faʻamalolo, maʻi faʻaleagaina, faʻafefe ma aloaʻia e masani lava ona atiaʻe, o tausaga o tausaga.

O faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le maʻisuka e tolu ituaiga:

    Peraimeri. Latou te atiae ona o le solia o le faagasologa o le aveesea o mea oona mai le tino ma le angiopathy. O lenei kulupu e aofia ai: le maʻisuka dermatopathy, maʻi o le maʻisuka, xanthomatosis. Maualuga Mo le afaina o manua, ua faaopoopoina le mumu o le paʻu (pyoderma). O se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto e taʻitaʻia ai le mea moni e amata ona afaina i le afu, fatuina o se siosiomaga lelei mo le faʻalauteleina o siama fatu. O faʻamaʻi e mafua mai i le maʻisuka. O nei mea e aofia ai: eczema, eseese dermatoses, urticaria ma faʻamaʻi maʻi.

Afai o le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le paʻu e le amataina i le taimi, e mafai ona latou atiina ae i ni uiga sili ona ogaoga ma mafua ai ni faʻafitauli.

Faʻaiʻuga

O le i ai o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le vae o le vae, o le leai o se paʻu o le paʻu e faʻatasi ma le le lelei o le toto e mafai ona oʻo atu ai i le maʻisuka vae syndrome. I tulaga maualuga, e mafai ona oʻo atu i le gangrene poo le tosoina o vae.

Ua faailoa mai e le Candidias ni faailoga. Muamua, o le vevela tiga e tupu, i le loloto o le paʻu, o se maʻa papaʻe paʻepaʻe e faʻapipiʻi, faʻalavelave ma faʻalavelave.

I le tafiaga o le palapala, e mafai ona tupu pustules ma vesicles. I le aluga o taimi, latou te liua i se eletise fou, mafai ona ola ma fusia i le tasi. I le taimi lava e tasi, o le paʻu o loʻo faʻataʻamilo i le aus ma genital e fula ma liliu mūmū.

E mafai ona faʻapipiʻi aloaʻia ia candidasi i le gata i le tigaina, ae aʻafia ai foi totoga i totonu. Faʻatelega faʻafitauli o le cystitis, pyelonephritis, vulvovaginitis i fafine ma maʻi o le urethritis i alii.

O le muamua fua e faʻaitiitia ai le faʻapalaina o le faʻasaʻoina o le gaosiga o le gaʻo. O le taimi lava e toe foʻi ai le maualuga o le suka, o le paʻu e faʻaleleia. Ina ia faʻaitiitia le tulaga, e mafai e le endocrinologist ona faʻamaonia fualaau antipyretic. O se auala aoga o se meaʻai e aofia ai gaʻo ma meaʻai gaʻo.

O se vaifofo lelei mo tamaitai ma tagata suesue o se vaifofo o le borax i le glycerin. E mafai ona latou aveeseina le paʻepaʻe paʻepaʻe i laʻau o gaʻo totoga ma tuu i latou i le foliga o se palu i totonu o le va i le po.

O le mafuaʻaga e mafua mai i le eczema poʻo le neurodermatitis e mafai ona aveʻesea ma suauʻu faʻavae i luga o corticosteroids (flucinar, prednisone, dermozolone). O auala e faʻaaogaina i fafo e tatau ona faʻaaogaina seia oʻo ina mou ese uma le paʻu o le paʻu.

Taofiaga

O le tumama lelei o maʻi, o lima ma vae o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻavauvau. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o oloa ma le faʻamalolo. O le vevela tele o le paʻu e faʻaleleia atili ai le manava ma e mafai ona mafua ai le mumū o gaioiga tino i fafo, i totonu o tamaitai ma tane.

I le taimi o tausiga o le paʻu, e tatau ona aloese mai faila e faʻamalosi ai e mafai ona faʻaleagaina ai le paʻu mama ma afaina ai le maʻi.

O faʻamaʻi paʻu e mafai ona puipuia e ala i le iloa o latou faʻamaoniga ile taimi. O tagata e iai le maʻisuka e tatau ona iloiloina i lea taimi ma lea taimi le tulaga o le paʻu i totonu o le pito i lalo o le pito i lalo o le fale, ma le itu i tua o le tino.

O se asiasiga taimi i se fomaʻi o le a fesoasoani e faʻavae mafuaʻaga o le sasaina ma faʻataʻitaʻi togafitiga. Faʻafeiloaʻi i fautuaga a le fomaʻi, e mafai ona faʻaitiitia le tulaga ma aloese mai le tele o faʻafitauli.

Paʻu o le paʻu ma le suamalie i le maʻisuka malosi: faʻavavevave ma ona faʻaaliga

O le faʻaalia o paʻu o le paʻu o se tulaga taatele ile maʻi suka, ma e tupu ile maʻi lona lua poʻo le lona tolu. I lenei tulaga, o loʻo i ai ituaiga paʻu o le paʻu i le maʻisuka, lea e naʻo le faʻaleagaina o lenei maʻi. Ae ui i lea, o gasegase e ono afaina foi i isi faʻafitauli e mafua ai le vevela, ma le leaga ma isi mea le lelei.

Fofo faapitoa i le tulaga o maʻi

O faʻamaʻi pipisi o le suka (faʻapotopotoina o le pemphigus) e faʻapitoa mo le maʻisuka ma e le maua i isi faamaʻi.

E faʻaalia ai o ia o le paʻu (e masani ona aliali i luga o vae) ma e tupu mai ona o le faʻafitauli o le tino i le va o paʻu o le paʻu - dermis ma le epidermis. O le faʻamaʻi e taua mo le tele o vaega i le maʻisuka malosi.

Tuʻu masani i le maʻisuka

O faʻalavelave mataʻutia o se laasaga patino mo le maʻisuka, ae o gasegase e ono aʻafia foi i isi paʻu o le paʻu. O le mafuaaga o le sasaina i le maʻisuka o le masani lava o se faʻafefe i le togafitiga o fualaau.

Uiga iloga:

    ogaoga vevela, mumu o le paʻu, paʻu, ma isi.

Ma e ui lava o le paʻu nei o le paʻu i le maʻisuka e le o se mea e lamatia ai le soifua o le tagata maʻi, o le tulaga lautele o le soifua maloloina o le tagata e faʻalagolago i la latou togafitiga lelei.

O le mea moni, o na faafitauli e sili atu ona fesootaʻi ma le tulaga o le mafaufau ma le mafaufau, ae peitai, e le tatau i se tasi ona galo o le saʻo o le tagata maʻi e toe faʻaleleia o le faavae lea mo le matauina o faatonuga a le fomaʻi.

I le taimi nei, e sili ona lelei le aloese mai le tuulafoaia o tulaga i le maʻisuka, talu mai le taimi na fofoina ai togafitiga e mafai ona aafia lelei ai le tagata maʻi ma lona setete o le soifua maloloina.

E mafua ai le maʻi suka?

Le fesili: O loʻu tina e 54 tausaga le matua ma o ia o le maʻisuka, ae e masani ona ia faʻaaogaina ma faʻafeiloaʻi i se soifua maloloina maloloina i le tele o taimi. Talu ai nei, na ia atiina ae ai le malosi o le tino i luga o lona tino atoa, ma e le mafai ona gafatia ona le mafai ona moe. E te iloa le mea e mafai ona i ai?

O le tali: I tulaga e le masani ai, o le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma le tigā. O mafuaaga mo lenei mea e le manino. Masalo ona o le maʻisuka e aʻafia ai le tino o le tino ma suia ai le iloa o lagona ile tino.

Atonu foi ona o le paʻu o le paʻu ma le afaina o le paʻu, o tulaga uma e lua e sili ona taatele i le maʻisuka. O tagata e maua i le maʻisuka e mafai foi ona i ai isi tulaga o le paʻu e mafua ai le vevela, e pei o sulu ma laisene plan plan.

E mafai ona togafitia le sosoloina i le filifilia o soalaʻau ma mea leaga, poʻo le faʻaaogaina o kulimi e pei o le capsaicin cream, Elidel, poʻo le suāuʻu. I nisi tulaga, togafitiga ultraviolet, antidepressants, ma le toʻa toʻafilemu e mafai ona fesoasoani e faʻamafiesea ai le faʻavauvau.

Faʻaleagaina o le maʻisuka, o le a se mea e tatau ona ou faia?

O le maʻi suka e ono mafai ona tuʻuina atu ma le vevela. Faatasi ai ma lenei maʻi le lelei, e mafai ona e tauivi ma fofo faʻa-tagata. Ma le isi, o se fomaʻi masani e sau i la matou fesoasoani - kilika. Ou te ofoina atu se faʻamatalaga mo togafitiga faʻapitoa o le suamalie vavalalata e fesootaʻi ma le maʻisuka:

Vili ese le laʻau ma le ulu ulu o le kalani, sasaa 0.5 lita o le susu susu. Ia faʻamalosi seʻia oʻo ina manaia i le 37 tikeri. Faʻasolo atu i le tele o laʻau o gau. Faʻataunuʻuina, faʻafefe (faʻafefe) le va i le po. Aʻo leʻi faia lenei mea, ia mautinoa e faʻamama le vaʻa ma se vaifofo o le sodium chloride (9 g masima i le 1 lita o le vai).

A fai se taʻele, fai se faletaele vavalalata, aua le faʻaogaina le fasimoli. E faʻaleleia atili ai le paʻu matutu, ma e mafai ona mafua ai le afaina ma le mumu o le tino i fafo. Suauu fuālaʻau. Faʻaopopo i ai se vaifofo o le retinol acetate i le fua faatatau o le 1 le fagu i le 100 g. Lubricate le perineum faʻatasi ai ma lenei fatuga i aso uma.

Taʻu 0.5-1 kg o le paʻu i le 4 lita o le vai. Faʻasologa. A taele taele, faʻaopopo le susu i le vai. E mafai foi ona e faʻaaoga le masini, bran, extract extract. O patemea ma le sulfate copper e maua ai se aafiaga lelei.

Vaevae le 2 sipuni tele o vitriol i le vai. O le vevela o le vai e le tatau ona sili atu i le 38 tikeri C, o le umi o le taualumaga e 15 minute. Ia faʻaʻeleʻele vai ile taimi 1-2 i le vaiaso. Faʻalogo i le meaʻai. Aloese mai meaʻai vevela ma meaʻai.

I le afiafi, sasaa i totonu o le 2 sipuni tele o Veronica officinalis ma ni ipu tioata se lua. I le taeao, faʻaaogaina le mea na tupu. Faaaoga 3-4 taimi i le aso, 100 kalama.

I le maʻisuka, e masani lava ona faitio tagata i le paʻu o le paʻu i le potu e mafua mai i le fefete. O nisi taimi e oʻo atu ai i le gataifale. O le paʻu o loʻo faʻataʻaliʻoliʻo ai genital, ouso ma mucous membranes redden, fulu, o nisi taimi e aliali mai i luga o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe.

E i ai sau mea? Siaki mo le maʻisuka!

E iloa lelei o le maʻisuka o ituaiga uma I ma le II, o ituaiga uma o metabolism e mafatia, aemaise lava o le carbohydrate. O le mea moni, o faʻafitauli o le tino e le mafai ona aʻafia ai le totoga sili ona tele o le tino - o le paʻu, o lona meaʻai i le maʻisuka ua matua faigata lava.

E mamago le paʻu, e le toe ola, o le tagata maʻi e popole e uiga i le vevela (o nisi taimi e tiga) i faʻamaʻi, masani, i le ala, o lenei sosolo o se tasi lea o uluaʻi faʻaaliga o le maʻisuka! E sili atu i lenei mea mulimuli ane.

E iai foi manatu faaalia. Pe a oʻo mai le panaritium, faʻapipiʻi, faʻaititia le taua tele, o le maualuga o le suka i totonu o le toto ma le urine e faateleina. Ua faamatalaina lenei mea i le mea moni e faapea o enzymes e faʻaumatia ai le insulin o loʻo faia i soo se mea e taulai i ai le mumū. E le gata i lea, o soʻo se faʻamaʻi o se faʻalavelave mo le tino, lea o aʻafiaga leaga e aʻafia ai le inisalini e ulufale i le toto.

O le mea lea, aua neʻi galo le mulimuli i tulafono faigofie e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻapupulaina o maʻila, abscesses ma isi mea. Fufulu ma faʻaauau i aso taʻitasi, faia e aunoa ma se fasimoli, aʻo faʻapalapalaina le paʻu. Faʻaaoga mata ma tino. Fufuluina i se solo susu e aloese ai mai le veleina o lou paʻu.

Pe a fai se faletaele vavalalata, aua le faʻaoga fasimoli poʻo vaifofo e faʻamago ai meatotino, e pei o le potassium pati. O lenei mea e mafai ona mafua ai le matutu, afaina ma le mumu o le tino i fafo (faʻavalea i tamaitai, paleni i alii).

E tatau ona fufuluina fafine i aso taʻitasi i le vai, ona lubricate lea o le perineum ma le suauu tiso. Mo le 100 g suauu, e mafai ona e faʻaopopo 1 le fagu o se vaifofo o le acetate o le acinate i le suauʻu (vitamini A), e faʻatau atu i se fale talavai.

E tele gasegase (e tele lava i latou e maua i le maʻisuka, ae e le o iloa e uiga i ai) e mafatia mai le faʻaaogaina o le maʻisuka. I le avea ai o se tulafono, o le suamalie e mafua ai se laʻau faʻafefete faapitoa. I le taimi lava e tasi, o le mucous membranes and skin of the genital and anus (aemaise lava i tamaitai) fula, redden, o nisi taimi o fulufulu mafiafia mama e fai i luga o le mucous membrane ma le paʻu. E mafai foi ona salalau le manoa i le folasia o le fatu.

Ae ui i lea, i le taimi atofaina o le endocrinologist o le ae mauaina le auiliiliga auiliili. Faʻavae i le tulaga ma le faʻafitauli o le faʻamaʻi, faʻapitoa. E manaʻomia foʻi le tausiga faʻapitoa i le vaʻa tautala. Aua lava nei faatagaina le mucous membrane o le alafau po o le laulaufaiva e faʻamaʻiina i le mataʻu o le nifo, ponaivi poʻo le vavae: o le mea itiiti e mafai ona fesuiaʻi ma liliu atu i se maʻi e le faʻamalolo. Ma e fautuaina e pulumu ou nifo i faalua i le aso.

I luga o le paʻu, e mafai ona faʻapipiʻi nofoaga o le gaosiga, fao mafiafia ma fao. I le gasologa o le vavalalata, faʻavevela, susu masaa e foliga mai e le lelei le malosi. O le faʻalavelave faʻalavelave o le gangrene (diabetes) o le maʻisuka, lea e masani ona amata i le abrasions i luga o le paʻu, ma faasolosolo malie lava ona salalau atu i totonu o isi mea.

Gangrene e matua faigata lava ona togafitia, ma o nisi tagata gasegase e tatau ona vavaeeseina le vae e puipuia ai le salalau solo. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e le na o toto toto e aafia, ae o aʻafia foi o loʻo i totonu o le paʻu. O le iʻuga, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le mafaufau, o le maʻi atonu e le mafai ona iloa se mu.

O le mea lea, i afiafi uma, pe a uma ona suʻe vae, mulumulu i vai mafanafana, mago ma gaʻo faʻatasi ma se kulimi fafaga. Afai e te maua se fiti, fulafula, saga o le suavai - faʻaaoga se fusi i soo se vailaʻau faʻapitoa: furatsilinom, rivanol - ma faʻatalanoa se fomaʻi.

Faʻailoaina o tagata vaivai i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi pipisi lea e suia ai le gaioiga o le tino atoa. Muamua lava, i totonu o le tino o loʻo i ai se liona o vaʻa toto laiti, lea e taʻua o le angiopathy i vailaʻau. O se taunuuga o lenei mea, e le mafai e vaa ona faʻatino atoatoa a latou galuega, tuʻuina atu faʻanatura ma meaʻai ma le okesene.

Afai o le toto i le paʻu ma mucous membranes o loʻo faʻalavelaveina ona o le angiopathy, o le faʻaitiitia o le tino o manu, lea taʻitaʻia atu i ia suiga:

    Faʻavaeina o le paʻu o le paʻu ma le feʻaveaʻi i fafine, O le paʻu o le mucous membranes o le vaʻa ma le faʻaitiitia o le paleni o le paleni o le pH e mafua ai le soliga o galuega puipui. I lalo o le faatosinaga o sigi ma meaola faʻapitoa, o microcracks i luga o le paʻu ma mucous membranes ua afaina, talu ona faʻaitiitia le puipuiga o le tino.

O le iʻuga o le faʻaalia mai o vavave i le mucous membrane o le vaʻa, ua amata ai e le fafine ona popole i le vevela o le gaogao. O le faailoga lenei o le falemaʻi lea e masani ona liliu le tagata maʻi i le fomaʻi, lea, o le suʻeina o le toto o le tagata maʻi, latou te iloa ai le maʻisuka.

Puipuiga

Ina ia puipuia le foliga mai o le le toʻa i le vavalalata ma le sosolo o maʻi o le maʻisuka, e tatau i se fafine ona vaʻaia ma le faaeteete ana togafitiga mama. O fesuiaiga faifai pea o laei ma le fufuluina masani o totoga tino i fafo e taofia ai lenei le fiafia o le maʻisuka.

E ese lava, e mafai e se tasi ona fai mai e uiga i ofuvae. I le puipuia o le vevesi o mea leaga, e tatau ona filifili na o ofu lavalava mai mea masani, i le lapoa ina ia le afaina ai laʻau o le fatu ma le perineum.

I le maʻisuka, e lelei tele le faʻaaogaina o mea e le mautonu e leʻo iai ni manogi, palatini ma vailaʻau mo le tumama o le tino. E leai se mea e tatau ona faʻaaogaina vaifofo mo le fufulu. O lo latou faaaogaina e mafai ona faatagaina i le na o le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le tino ona o le tosoina ma le le mafai ona faʻaaoga.

Afai, e ui lava i fautuaga o loʻo i luga, o loʻo faʻaalia pea le suavai o le perineum, o lona uiga e te le manaʻomia le mafaufau. O se endocrinologist ma se fomai tipitipi fesoasoani o le a fesoasoani e filifili meafaigaluega mo le tausiga o vaega mafanafana o le tino ma le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga