Pancreatic Diet - Weekly Menu

O le pancreas o se totoga taua o le faʻaogaina o fualaau oona lea e aʻafia ai i le faʻapalaina o meaai. Ae o ia e sili ona vaivai, e oʻo lava i se tasi taumafataga lelei e mafai ona oʻo atu ai i soliga matuia. Ina ia puipuia le tino mai mea leaga, e te manaʻomia se meaʻai mo le pancreas. O le lisi mo le vaiaso, tuufaatasia e se tagata tomai faapitoa, o le a faʻaleleia le faʻatinoga o le pancreas ma le tino atoa. E sili atu i lenei mea ma o le a talanoaina i lenei tusiga.

Pancreatic Diet - Weekly Menu

Faʻailoga o le pancreas

O le galuega autū a le pancreas o le faʻasalaga o nisi o enzymes e fesoasoani i le malepeina o gaʻo ma pulu i le tino. O le iʻuga o le enzymes e ulufale atu i le duodenum, lea e amata ai ona latou faia la latou galuega autu. O le pancreas e aʻafia foi i le gaosiga o le inisalini, lea e faʻasaʻoina ai le metabolism o le carbohydrate i le tino o le tagata. O le le lelei o le galueaina o le okeni e tau atu ai i le le lava o le inisalini, lea, o le a fesoasoani i le atinaʻe o le maʻisuka.

Faʻamatalaga faʻapitoa ma le fausaga o le pancreas

I le avea ai o se tulafono, o faʻamaʻi pipisi e eseese auala o le toto, pancreatitis (foliga masani ma le tino), ma isi mea uma. O nei maʻi uma ua faʻagatasi i faʻamaoniga tutusa. E tusa tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium ma tua atu le le mautonu. I le tele o tulaga, o tiga e le mautonu, o lona uiga, latou te faalavelaveina pea le maʻi. Ae o nisi taimi o le tiga e aliali mai i taimi taʻitasi, i le tulaga o le faoa faamalosi. E le afaina pe a uma ona inu pia, meaʻai po o meaʻai faʻavela.

Le atinaʻe o pancreatitis. O maa i le pito o le pancreas

Carcinoma Pancreatic

Manatua! E iai isi faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi, e aofia ai le manava, gase, vomiting, fiva. E le gata i lea, o le tagata gasegase e mafai ona le maua lona manaʻo, ae e seasea lava ona tupu lenei mea.

Malosiaga Mana

Po o le a lava le ituaiga o faʻamaʻi, o mea taumafa o se vaega taua o togafitiga. Faʻatasi ai ma le auala sao i lenei lomiga, e le gata ina faʻavaveina le faagasologa o le faʻamalologa, ae puipuia ai foi le toe foʻi mai.

Meaʻai talafeagai mo le ate ma le pancreas

O se vaega o togafitiga o togafitiga e faapenei:

  • o le tagata gasegase e naʻo le kukaina o ipu poo mea na fufulu. O ia ituaiga meaai o le a aumaia ai le tino sili atu faʻamanuiaga ma meaʻai,
  • e tatau ona e 'ai faʻalua. O le faaupuga "meaʻai paleni" o lona uiga o le 'ai soo, ae i ni vaega laiti. Ina ia aua le faʻaitiitia le fua o meaʻai, e tatau ona e aloese mai le tagofia o meaʻai,
  • ao faagasolo togafitiga, o meaʻai uma e tatau ona faʻaaogā e tatau ona faia i se pepa faʻapipiʻi pe vai. O se tulaga taua lenei
  • E le fautuaina e faʻaaoga mea malulu ma vevela, e tusa lava poʻo a latou ituaiga poʻo auala e saunia ai. Na o meaai mafanafana e mafai ona faʻamoemoe e manuia
  • ituaiga ituaiga o cereals e tatau ona faʻavelaina i le vai, ma a uma le kukaina, faʻafefe mo le lelei atili o le inu ma faʻafefe atu le popolega ile inumaga ma le paʻu.

E toʻatele e manatu faatauvaa i le aʻafiaga o se taumafataga tatau, ae o le tele o maʻi gastrointestinal e mafai ona aloese pe faʻamalolo i meaʻai. O le mea lea, afai e tatau ona e feagai ma faʻamaʻi o le pancreas, ona sauniuni lea mo se suiga faʻalauiloa i au meaai i aso uma.

O le a le mea e mafai ma le mea e leai

Mea ua faatagaina

O loʻo i ai se lisi atoa o oloa e mafai ona faʻaaogaina i le vaitaimi o togafitiga. E aofia ai:

  • suamalie suamalie o apu,
  • eseese ituaiga o cereals (paukini, buckwheat, ma isi),
  • iʻa maualalo-gaʻo,
  • falaoa paleni
  • salu ma moa fuamoa (na o ni polotini),
  • fualaau aina
  • ituaiga o iʻa ma meaʻai e maualalo le gaʻo,
  • fuālaʻau kuka
  • eseese fuamoa fualaau aina, e pei o le vinaigrette,
  • fualaau faisua, borscht.

Pancreatic oloa

O sea taumafataga e aoga e le gata i le atinaʻeina o pancreatitis, ae faʻapea foi i isi faʻamaʻi pipisi. E tele meaʻai ua faatagaina, o lea e mafai ai ona e faʻaopoopo ituaiga uma o ituaiga i le meaʻai i foliga o se ipu. E le gata i lea, e tele naua meaʻai e maua ai le tele o iʻa ma fualaau aina.

Mea faasaina

E taua tele le vavae ese mai le taumafataga meaʻai uma e mafai ona afaina ai le gland ma le tino atoa ao faagasolo le togafitiga. Muamua lava, e tatau ona e lafoaia nei oloa:

  • falaoa fou, aemaise lava falaoa papaʻe,
  • sua suamalie suamalie, kofe,
  • eseese laʻau (paluga, buns, sukalati i ni aofaiga tetele),
  • nisi o fua ma vine (vine, vine, faʻi, rimoni),
  • pi, pi ma isi laumei,
  • gaʻo gaʻo ma iʻa,
  • 'oa suamalie,
  • gaʻo, pulou,
  • vevela vevela, mea manogi, sau sau,
  • meaai vave (hamburgers, anufe vevela, ma isi),
  • meaai kuka, marinades,
  • agaga
  • gaʻo, falai ma ulaula meaʻai.

Taua! Fautuaga faufautua e aofia ai le omeletini e gaosia i au mea taumafa, meaʻai gaʻo susu, e pei o le sisi, sisi ma lefir. Ia mautinoa o le aofaʻi o le gaʻo i le aso o loʻo iai i le itumalo o 330-370 g. E mafai ona e inuina vai inu ma lauti mai i le sipuni o le rose po o le chamomile mai meainu.

Fautuaina ma Faasaina oloa

O le a le umi e te manaʻomia e faʻatapulaʻaina oe lava i meaʻai

E le mafai ona e fai sao tonu pe o le a le vaitaimi o togafitiga ma, e tusa ai ma lea mea, e mafai e le togafitiga faʻasoifua maloloina ona toso i luga. E faʻalagolago lava i le tele o mea, mo se faʻataʻitaʻiga, le ogaoga o le faʻamaʻi, le tulaga o le maʻi, le lelei o meaʻai faʻatauina ma le saʻo o lona tausia. I le avea ai o se tulafono, e tatau i le tagata gasegase ona tausisi i fautuaga uma o meaʻai seia maeʻa toe faʻaleleia. O le umi o lenei vaitau e mafai ona mai le 2 i le 4 vaiaso. Afai e masani ona feagai se tagata ma se faaletonu o le pancreas, ona tatau lea ona aloese pe le itiiti ifo le aofai o meaʻai leaga i lona olaga atoa ina ia mafai ai ona taofia le toe foʻi mai o le maʻi.

E pei ona taʻua i le taimi muamua, e fautuaina e faʻaaoga ia ipu e fufulu. O lenei mea e mafai ai e meaai ona taofi le tele o meaʻai. Afai o le ai ai i aso taitasi o gaʻo i totonu o le vaipanoa o le 350 g, ona gaʻo - e le sili atu i le 80-85 g, ma le protein - 110 g. Taumafai e fuafua le aofaʻi o calorie e te 'ai ma meaai. E tatau ona iai i le va o le 2600-2900 kcal.

Fiafia ipu inu

Faʻamatalaga o aitema o le lisi

Taumafa mo le pancreas, i le mea muamua, e tatau ona eseese. Afai e tatau ai, e mafai ona e faʻaopopo ni meaʻai poʻo ni ipu e iai se tofo muamua i lau'aiga. O le tele o mea e 'ai e se maʻi i aso taʻitasi e tatau ona faʻalagolago i lona olaga. O lona uiga, afai e galue se tagata i se fale gaosimea ao faʻaaluina se tele o le malosi, ona tatau lea ona tele atu meaʻai. Ma afai o loʻo ia te ia galuega faʻapitoa, o lona uiga, e tatau ona itiiti ifo le aofai o meaai. O mea nei o se fuainumera o mea taumafa mo faʻamaʻi pipisi.

Laulau. Faataitaiga o vaiaso mo le pancreas.

AsoMeaʻai
1. Breakfast - 1 2 faʻi poo pear ma le 200 g falaoa. Ia mautinoa o le curd e le manaia.
2. Taumafa - pasta ma pusa uamea, sukala ma sina sina o sou sou.
3. Taumafa - omelet mai mama moa, faʻapipiʻi mai i sipuni o le rose po o fualaau mamago.
4. Taumafa - fualaau aina suamalie ma sina tamai falaoa kuka.

1. Breakfast - buckwheat, karite pelati poʻo le sukalati, lauti vaivai ma fuamoa e gaosia.
2. Totogi - moa moa, palukiniki ma le fualaau suamalie.
3. Taumafa - oatmeal ma le faʻaopoopoga o se vaega itiiti o fua fou.
4. Fafaga - iʻa falala, nisi palu pateta ma fualaau suamalie.

1. Breakfast - moa fuʻa, oatmeal ma se ipu kefir.
2. Taumafa - pauka poʻo le kāloti puree, iʻa faʻamalolo ma le lauti.
3. Taumafa - falala ma le faʻi.
4. Fafagaga - falaoa ma moa ua kuka ma zucini, lauti poo le compote.

1. Meaʻai - falaoa tao, o iʻa kuka ma le keleni.
2. Lunch - salati ma le paluga, sola kulimi, pasta kuka ma fualaau suamalie.
3. Apalai o le afiafi - o se teuteuga o le chamomile po o le taifau e alu i luga, o le omeletine protein.
4. Tafaʻi - o sina sina siʻi ma vaivai lauti.

1. Breakfast - jelini, fuamoa ua afaina ma se fasi falaoa malo.
2. Totogi - sua o fualaau aina suamalie, susu susu moa ma nisi vai inu.
3. Apalai o le afiafi - paluga pipi vavalaʻau, tao tao ma le araisa.
4. Fafaga - paluga pateta, iʻa e tao i totonu o le umu, kefir.

1. Breakfast - fualaau aina suamalie, tea vaivai.
2. Lunch - kuka pateta, supa fuamoa, kuka kuka i se fai kuka taofi, lauti.
3. Apalai o le afiafi - pasta ma salati, sina falaoa mai le kulimi o le durum, compote.
4. Faʻailoga - falaoamata karite, se ipu laititi o le kefeta palafiti, se salamata malamalama.

1. Breakfast - kuka sukalati, lauti.
2. Totogi - susu susu, falala falaoa ma aano o manu.
3. Meaʻai - kusi falaoisi laititi, vaivai lauti.
4. Fafagaga - paluga tipi, pateta tao tao i falala, meatballs ma se ipu malamalama.

Manatua! Afai, mulimuli i se taumafataga, e te le gata ina faʻaleleia lau soifua maloloina, ae le toe maua foi ni nai pauna faaopoopo, ona oʻo lea i le ono 5-6 aso ua fautuaina e faʻapulaʻa le aofaʻi o le gaʻo. I le faagasologa atoa o le togafitiga, o le faʻaaogaina o le masima i le taimi o sauniuniga o ipu eseese e tatau foi ona lafoai.

Tuua Lau Faamatalaga