Pancreatitis tiga

O iLive uma e iloiloina e fomaʻi poto faapitoa e faʻamautinoaina le sili atu ona maualuga le saʻo ma talafeagai ma mea moni.

E iai a matou tulafono faʻavae mo le filifiliina o faʻamatalaga o faʻamatalaga ma e na o matou e faasino i nofoaga iloga, atinaʻe suʻesuʻega faʻaleaʻoaʻoga ma, pe a mafai, faʻamaonia suʻesuʻega faafomaʻi. Faamolemole ia matau o numera i puipui (,, etc.) o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi ia i ia suʻesuʻega.

Afai e te manatu o se tasi oa tatou mea e le saʻo, ua le toe faʻaaogaina pe ua le mafai ona fesiligia, filifili ma lolomi Ctrl + Enter.

O le pancreatitis o se maʻi taatele i aso nei. E tusa ai ma fuainumera mo le lima tausaga talu ai, o tamaʻitaʻi uma e fa ma tamaloa uma e toʻavalu i le lalolagi e pagatia i le pancreatitis! Faʻafitauli i mea moni. O lea la, o le pancreatitis o le mumū o le pancreas, o le galuega autu o le gaosia o le inisalini ma le enzymes e tatau ai mo le faʻamautuina lelei o le meaai.

Soʻo se tiga i le peritoneum poʻo le iliac, faatasi ai ma le le mafai ona savali sao, nofo masani, faʻapea foi le le lava o le fiaʻai, faʻavalava poʻo gaʻo faʻamamaina, masini malolo ma le fia inu ma le vailaina, faʻafuaseʻi o le mamafa o le mamafa ma le faʻaʻumiʻumi taimi, e tatau ona mataala oe, pei o maʻi o loʻo taʻua i luga atonu o ni faailoga o le pancreatitis alualu i luma.

, , , , , , , , ,

Mafuaaga o Pancreatitis Pain

O mafuaʻaga o le tiga ma le pancreatitis e ese mai: mai le faʻalauteleina o le paleni (e le o se mea e le masani ai, ma se vaega tele o le falai, mea vevela ma le gaʻo), faʻamaʻi faʻamaʻi o le gallbladder ma le duodenum, manua, manua ma taunuuga o gaioiga i le vaega o le manava, ave o vailaʻau (furosemide, estrogens, faʻaaoga masani o vailaau faʻamaʻi), o le tino o le manava o le manava, faʻalavelave faʻasolosolo, ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, suiga o le hormonal ma se mea na mafua ai le faʻamaʻi. I le tusa ma le afa o mataupu, e le mafai ona faʻatuina le mafuaaga tonu o le maʻi. O maʻi pancreatic e sili atu ona afaina ai fafine nai lo alii.

, , , , , ,

Localization o le tiga i le pancreatitis

O a tiga e maua i le pancreatitis e masani ona faalavelave i tagata maʻi? E leai se tali maʻoti i lenei fesili, talu ai o le tiga i le mumū o le pancreas e mafai ona ese mai: tuiina, tipi, mafatia, ma le faʻasalalau i se mea faapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, i lalo ole taumatau matau), poʻo le gaʻo uma o le manava, lou tua.

Le ituaiga o tiga e faalagolago i le vaega o le pancreas e afaina: ulu, tino poʻo le siʻu. Afai e afaina le ulu o le pancreas, e afaina i le itu taumatau saʻo i lalo o le pili, pe afai o le tino o le gland, o le tiga e oso i le mea e taʻua o "lalo o le sipuni", pe afai o le siʻusiʻu e tigaina i le itu tauagavale o le peritoneum, ae o le tiga sili ona manino o loʻo matauina i lalo o le matau.

O le localization o le tiga i le pancreatitis e matua afaina, e masani lava e le mafai e tagata gasegase ona fuafua tonu poo fea e afaina ai, latou te fai mai "mea uma e tiga," - i lenei tulaga, o loo i ai le tautalaga o le mumu atoa o le paʻu: o le tino atoa ma le ulu, ma le siʻu. I lenei tulaga, o le tiga e mafai ona tuʻuina atu i le coccyx, tua (pei o loʻo siosiomia le tagata maʻi), vae, iliac ma nofoaga faʻale-tino. E masani lava, o tamaitai e faitio i tiga ese i totonu o le potu, lea e matua tiga lava le savali.

O tiga mulimuli ma pancreatitis e masani foi ona masani, ona o se maʻi pancreas e susulu i totoga uma o le peritoneum. O le mafuaaga lena e foliga mai e tiga ai le tua. I le lava lava mataupu faavae, o le tua e afaina i le mumu o fatugaʻo.

O le tiga ma le pancreatitis o se mea taatele lea e tupu i le talaaga o vaivaiga lautele ma le vaivai o le tino.I le taimi lava e tasi, o le mumū o le pancreas, e pei o se tulafono, e le o faʻatasi ma le faateleina o le vevela o le tino, ae toetoe lava o taimi uma lava e faʻaalia ai o ia lava i foliga o nisi lanu o foliga ma paʻu. E taua tele le iloa o le tele o taimi (aemaise lava pe afai o le faʻamaʻi ua i ai i se taimi masani) e leai se tiga matuia ma pancreatitis ma o le maʻi e maua i se fomaʻi (e leai se tiga ogaoga poʻo se osofaʻiga o pancreatitis).

Faatasi ai ma sea pancreatitis, ua taʻua o le "maa" (ona o le fausia o maa i le pancreas structure), o le ulu o le gland ua matua vevela, o le maualuga o le amylase i le toto ma le urine e faateleina. I lenei tulaga, e le tusa ai ma le talaaga o le le atoatoa o le gasegase, o faitioga e faitioina ai le manava umi ma tumau pea le afaina. O lenei ituaiga o pancreatitis e matautia i lena mea e faaopoopo i faailoga o loʻo i luga, lea e masani ona le mafai ona fuafua e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, tulaga o le amylase i le toto ma le urine, maualuga o le toto), o se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o le maʻisuka i le 1 ma le 2 ituaiga (o le maʻisuka ua leva, ae le o le insulin-faalagolago).

E faʻapefea ona iloa se pancreatite tino?

O le pancreatitis, o le lauiloa o le "osofaʻiga o le pancreas," o se faʻamaʻi matautia, ma o se tasi o faʻamaʻi sili ona taatele o okeni peritoneal. I lenei pancreatitis, o le pancreas e amata ona "eli", ma afai e te le faalavelave i le taimi ma avatu i le tagata maʻi le fualaau saʻo ma e le o taʻuina mai ai meaai saʻo ma le maualalo o le suka, edema, afaina o le fiber i le gland e oo i le necrosis o lenei toto taua.

O lea la, o le pancreatiti gase e mafai ona iloa e ala i le iai o faitioga nei:

  • O le tiga tele i le pito i luga (lalo o le taumatau matau).
  • Shingles, tiga ogaoga, faʻamaluluina e ala i le nofo poʻo le pepelo, punou tulivae i lalo o le tagata lava ia.
  • Nausea
  • Vomiting (faʻatasi ai ma le mama eleelea).
  • Aversion i meaʻai uma, e aofia ai. ma vai manino.
  • Le lagona o le atoaga o le manava, afaina.
  • Paʻu fagu paʻu ma se lanu oneone pe samasama.
  • O se mea e matauina (o le tagata maʻi lava ia) o le faʻaitiitia o le toto ma le faateleina o le fatu fatu.

Faʻamatalaga o le tiga i le pancreatitis

O faʻamatalaga i le tino pancreatitis e manaʻomia ai suʻega ma togafiti nei:

  • Suʻega o le toto.
  • O le siama o le toto (e mafai ai ona iloa le maualuga o le amylase i le toto ma le mimi).
  • X-ray o le afaina o le manava.
  • Faʻaipoipoina o le manava.
  • Fibrogastroduodenoscopy ("suʻega" i tagata masani) - fesoasoani e faʻamautu le i ai o maʻi mama ma neoplasms, ma mafai ai foi ona ave le vai gaosia mo le auiliiliga.
  • Laparoscopy
  • Initaneti faʻatusatusa (pe a masalomia le oncology).

,

Pancreatitis Pain Management

O tiga i le tino pancreatitis e faʻaalia lelei, ma o latou na e faʻaalia ai le tagata i latou. O togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Afai i se foliga masani o le pancreatitis, ua uma ona iloa e le tagata maʻi le auala e taulimaina ai le maʻi poʻo le auala e aveese ai le tiga (faʻamasino i osofaiga muamua), pe a oʻo i se osofaʻiga o le tino pancreatitis (aemaise lava le matua), e tatau loa ona e valaʻau i se falemaʻi. E tatau ona maitauina o le fesili e faavavau "pe faapefea ona aveesea le tiga i pancreatitis?", E i ai se tali faigofie - malulu. Faʻanoanoa le tiga, faʻamalolo. O le tiga i le pancreatitis e masani ona mafua ai le atuatuvale ma faʻalavelave le mafaufau, ae afai o nisi mafuaʻaga e le mafai ona asiasi le fomaʻi, e tatau ona faia mea nei:

  • Faʻatapulaʻa mea taumafa (mo le matelaina) mo le 18-24 itula ao faagasolo le vaitaimi o le faʻavavevave (mai le inu - naʻo le vai o le mineral alkaline poʻo le vaivai lauti e aunoa ma le suka).
  • Faʻaaogā le malulu (e mafai ona e faʻaaogaina se paʻu afi ma le aisa) i le nofoaga o le tiga (mai i le taumatau sao i le pute). Leai se tulaga e le mafanafana ai le paʻu! O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le edema ma le sepsis, lea e masani ona manaʻomia vave faʻalavelave faʻafuaseʻi.
  • I le vaitau o le faʻavavevave ma aso e lua talu le osofaʻiga, e fautuaina ai le faʻaleleia o le kullukose poʻo le rheosorbylact (200-400 ml).
  • A maeʻa le matelaina muamua, o le a matua manaʻo le tagata maʻi e 'ai, ona o le leai o se meaai mo le' aina o meaʻai, ua amata ona eliina. I lenei tulaga, e mafai ona e amata ona 'ai sina mea. Faʻalogo! Sugar e tatau ona faʻamapulaʻa i faamaumauga laiti o doses, aua o le taumafa o le suka e mafai nei ona toe osofaʻia. Ae manaʻomia pea e le tino le kulūkose, o le mea la, afai e leʻi gaosia ni laʻau palu ma le kullukose, e ono suamalie le lauti uliuli vaivai.
  • Faʻesea uma falaoamata, falai, faʻavalea - o lona uiga o mea uma lava o le maʻi ua leva ona maʻi o le a faʻaaluina le tele o le malosi, e le o se tino vaivai. E mafai ona e 'aina se fuamoa e afifiina, o se mea ananafi (pe faʻagogo i totonu o se falaoa), se lua keke o kuki kuki po o se lua faʻamago. O se teuteuga o apu mama, sua o vine mamago po o le lauti mai sipuni o le rose o loʻo faʻaalia lelei (e sili le lelei ona fai ni selu fou o le rose ma fufulu i totonu o se vevela nai lo le inu o le lauti mai taga). O meaʻai o loʻo i luga o loo i ai vitamini C ma glucose (fructose), lea o le a le afaina, ae sili ona talafeagai mo le tino.
  • A maeʻa le 3-4 aso, mulimuli i le taumafataga, e tatau ona faʻamautu le tulaga masani o le maʻi. Ae ui i lea, e tatau ona e faʻaauau pea ona e tausisia se meaai e maualalo i le suka mama, inu malosi ma aloese mai meaai e le mafaamatalaina. I le taimi pe a uma foi taumafataga, e fautuaina e faia se sauniuniga o le enzym (Mezim 10000, Pancreatin 8000, Festal, Festal Forte) 1-2 pepa e faalagolago i le tui (e taua e le sili atu i le 25,000 ituaiga o le enzyme i aso taitasi).
  • Ia mautinoa e feutagai ma se tagata gastroenterologist e toe faia se suʻesuʻega gastroenterological atoa ma le faʻamaonia mulimuli ane o mafuaʻaga o le tino pancreatite. Aua e te amataina le maʻi e tusa lava pe e te lagona lelei, aua o faafitauli i le pancreas e mafai ona avea ma laasaga muamua i le atinaʻe o le maʻisuka.

Paʻu i le chronic pancreatitis e itiiti le faʻailoaina nai lo le tele. O gasegase o gastroenterologists o loʻo faʻamatalaina na tiga e pei o le vevela, faʻapipiʻi (puʻe-alu), faʻateleina pe a uma ona 'ai. E mafai ona tuʻuina atu i vaega eseese o le paʻu, ae tele lava ina "toso" i lalo o le auvae tauagavale. O le tiga i le pancreatitis masani e le o se mea muamua, ae ua i ai muamua se faafitauli lona lua, talu ai e tulai mai i le talaaga o le gallstone faamaʻi, faamai o le iniseti ma duodenum, hepatitis B ma le C, mumps, mumua o le tino ma le helminths, faapea foi ma se talaaga o le faaumiumi ma le tumau ava malosi (silia ma le 50 kalama o le malosi o le ava ma sili atu ma le 80 masini suamalie i le aso). O le aʻafiaga leaga i le pancreas e faʻaaogaina foi i le faʻaaoga pea o vai gaʻo ma vai inu, e mafua ai le mumū o le pancreas, faʻalavelave e ala i le poloka pea, ma faasolosolo faasolosolo malie o le gaʻo. I le foliga masani o le pancreatitis, e le o taimi uma e maua ai le tiga, ae naʻo le taimi e tupu ai mea leaga i le taumafataga. O le mafuaʻaga lea, afai o loʻo e maua pea le pancreatitis, e tatau ona e pipii i le meaai saʻo. O le:

  • Faʻaaogaina le taumafa o mea taumafa ma le maualuga o meaʻai o le "lavelave" suka: sukalati, keke ma suamalie, fua o le falaoamata.
  • Meainu gaosini ma vai faʻamamafa, mea inu suamalie.
  • Meaʻai, gaʻo ma meaʻai vevela.
  • Aua le faʻaleagaina taimi.

O le mea o loʻo i luga e le o lona uiga e tatau ona faʻatapulaaina oe lava i meaʻai, ae le o le faʻaleagaina ma le gaoia. E le tatau ona e faafitia oe lava i aano o manu, iʻa po o anufe, ona o mea e puipuia mo le tino, na o le mulimuli i se taumafataga, e sili atu le tao ma le faʻaaogaina o ia oloa. E taua le iloa o tamaʻi suamalie i luga o le gaʻo gaʻo e matua faʻasaina.E lelei tele le kukaina o soupasi i luga o se fuamoa o fualaau faisua, ona faigofie ai lea ona faʻaaogaina ma aumai ai ni mea lelei.

Pancreatitis Pain Prevention

O le puipuia o le pancreatitis i le ogaoga ma le gaʻo e faigofie tele, ma e le gata naʻo meaai lelei. E tatau ona mataʻituina le pulega o le aso, aua e te 'ai i le po (talu mai le po e alu malie le pancreas po o le "moe moe" pei o le tino atoa. meaʻai ma ava malosi, faʻapea foʻi ma le tele o meaʻai gaʻo ma falai, e sili atu le lelei o le 'ai o meaʻai ma tao, ma faʻaitiitia le taumafaina o le falaoamata (aua le' ai le tele o suamalie (i keke ma sukalati, e pei o se tulafono, faaopoopo le suka suka, lea e faigata ona malepe i lalo o le palacreatic enzymes) Afai ete, o taumafataga ua afio mai - sili ave le tatau ona aafia sauniuniga enzyme i fefete ma sua ma dyes Ia tausia a outou pancreas ma tumau maloloina ..!

Pancreas - fausaga ma galuega autu

Paʻu i le pancreas e faʻaleagaina ai

O le pancreas o se okeni o le meaʻai fuamalie o loʻo i tua o le manava i tua o le manava. O loʻo faʻaalia i se foliga tulaga ese, ei ai le ulu, tino ma le siʻu. O le umi o le pancreas e 16-22 cm, ma e tusa ma le 80g.

O le pancreas o loʻo i ai se fausaga alveolar-tubular. Ua vaevaeina i ni laupepa lanumoana-lanu piniki, o ia mea uma e aofia ai le tino o le tino ma ua i ai lana lava faiga o le fiafia. O nei mea laiti laiti e fesoʻotaʻi atu i ni lapoa tele, lea, i le isi itu, o loʻo tuʻuina atu i se taʻaloga masani. O le taʻaloga masani o le faʻasolosolo solo i le umi o le okeni ma tatala ai i le duodenum.

O lologa o le gland e maua mai i sela e maua mai ai le sua suamalie, e mauoa i enzymes digestive. Mai lobules, o le mealilo e pasi atu i le taatele i le gland atoa i le duodenum. I le va o lobelu o le gland o vaega ia o siama glandular, o tamaʻitaʻi e taʻua o motu o Langerhans. O nei fusi o sela e leai ni mea e fiafia ai, latou te maua saʻo le inisalini ma le glucagon i totonu o le toto. O le pancreas o se gland o se faʻafefiloi faʻafefiloi masani, o lona uiga, e faia uma le endocrine ma le exocrin:

  1. O le galuega o le exocrine o le auai lea i le gaogao. O le gland e maua ai le sua pancreatic ma e ala i le ala e aveese ai le duodenum. E tusa ma le 500-700 ml o le suamalie ua gaosia i aso taitasi, lea e aofia ai enzymes talafeagai mo le gaosia o mea taumafa - amylase, lea e fesoasoani i le suia o le masini e avea ma suka, trypsin ma chymotrypsin - enzymes e nafa ma le vavaeina o polotini, lipase, e gafa ma le gau o le gaʻo, ma isi. o lea, o le sua pancreatic o se fualaau suamalie suamalie e tatau mo le faʻapalapalaina o vaega o mea taumafa.
  2. O le galuega o le endocrine o le gland o le faasela lea o le glucagon ma le inisalini - hormones e aʻafia i le faʻatonutonuina o le metabolism gaʻo.

O le pancreas e vavalalata vavalalata ma isi totoga o le digestive tract. Soʻo se faʻafitauli faʻaleagaina o aʻafia ai le leaga e afaina ai le gaogao. A aunoa ma ni enzymes e maua mai ai, e le mafai ona le lelei le taumafa, ma e aunoa ma hormones glucagon ma inisalini, o le tulafono faatonutonu o metabolic process in the body e le mafai.

E faapefea ona tupu le tiga i le pancreatitis?

O a faʻafitauli e maua i le pancreatitis e aliali mai ma o fea e afaina ai le pancreatitis? O le tupuga o le tiga e mafua ona o mafuaaga.

O le tiga i le pancreatitis e masani ai, faapea foi i le gasegase, e afua mai ona o le faaletonu o le taotoga mo le felauaiga o le pulelasi o le gland.E le gata i lea, o le mafuaaga o le tiga e mafai ona avea ma soliga o le microcirculation i totonu o le tino o le okeni, o le tupu mai o le foo suppuration ma le tupu mai o maʻi o le degenerative.

I le tulaga o se maʻi i se foliga lapopoa, ona suia ai lea o suiga faʻaleagaina i le faʻavaeina o le suppuration i totonu o masini o le okeni.

I lenei tulaga, o le atinaʻeina o ituaiga fomaʻi uma e iloagofie ai le faagasologa o le suppuration e tupu:

  • ei ai le tupuga o le fulafula i totonu o le tino o le tino,
  • ei ai le solia o le galuega a le tino,
  • suia le lanu.

O le faaputuputuina o le suavai i totonu o meaola o le gland pe afai o le fulafu e oo atu ai i le faateleina o le faavauvau o le tino, i se faaopoopoga, o le faateleina o le tele o le gland e aafia ai le iniseti, tuiina. O le tuiina o le inumaga e oʻo atu ai i tiga matuia.

O faʻamaʻi taʻitasi e iai uiga taʻitasi, o le mea lea, faatasi ai ma le atinaʻeina o togafitiga, o le faʻavasegaina o le tiga i pancreatitis o le a laʻititi ese i tulaga taʻitasi.

O le tele o taimi, o le tupuga o le le faʻavauvau ma le tiga ogaoga e matauina i le manava.

Afai o le enzymes e gaosia e le glandular tissue e le maua se auala e alu ese ai, latou te ulu atu i tuaoi o le okeni ma o le a faʻaosofia ai le tiga o le uiga.

Faʻailoga pancreatitis o loʻo faʻaalia i le i ai o le tiga o foliga o le malosi, ma o le tiga lava ia e le manaia ma tigaina, e mafai ona fusi ma pei o lagona o angina osofaiga, lea e mafai ona taitaiseseina le tagata maʻi.

O le tele o taimi, fusi paʻu i totonu o le manava ma le pito i lalo ma le pancreatitis e tupu pe afai o le faʻamaʻi o le maʻi i le natura.

O mafuaaga o le tiga e mafai ona avea ma se tele o mafuaaga, ia e mafai ona iloga ai mea nei:

  1. Soʻo se maʻi o le meaʻai e mafai ona faʻaosofia le tupu o pancreatiti.
  2. Faʻalavelave faʻafuaseʻi i le fale.
  3. Faiva i le tala o le tino.
  4. Le faʻatoʻilaloina o le tino e anufe.
  5. Faʻaaogaina tele o le ava malosi.
  6. Le talafeagai le taliaina i le taimi o togafitiga o fualaau faasaina, mo se faataitaiga. Antibiotics.
  7. Meaʻai leaga.
  8. Vaʻaiga faʻasologa.

E tusa ai ma fuainumera o le soifua maloloina, e le mafai ona faʻatuina le mafuaʻaga tonu o pancreatitis i le 30% o mataupu uma ua faailoaina.

Localization o le tiga ma o latou natura

O se mea tiga i totonu o le manava o le faailoga aupito sili lea o le pancreatitis. Lisi ma uiga e ono eseese e faalagolago i le fea vaega o le gland e ono aʻafia ai i le faʻaogaina o le faʻaogaina.

O le pancreas ua vaevaeina i le ulu, tino ma le siʻu. Afai e afaina le ulu i le faʻaogaina o le mimiti, ona faʻaleagaina lea o le itu taumatau i le hypochondrium. O le localization o le togafitiga o le tino i le tino o le okeni e tau atu i le le mautonu i le manava, ma o le mumu o le siʻu o le gland e faʻaalia i lagona le lelei i le itu tauagavale.

Faatasi ai ma le mumu o le totoga atoa, o le tino atoa o le tino e amata ona tiga. O le tiga o lona uiga e oʻo atu i le tua, e masani lava o le vevela o le tiga e mafai ona tupu i le vae, i fafine o le tiga e mafai ona susulu atu i le pito i tua.

Faʻalagolago i le fea vaega o le tino e salalau ai le faailoga, ma le fea vaega o le okeni e aʻafia i le faʻaleagaina o le gaioiga, o le ituaiga o tiga e mafai ona ese:

  • gūgū
  • mafatia
  • oti
  • maai
  • susunuina lagona e mafai ona tupu
  • tiga e salalau i se vaega faapitoa poʻo le gaʻo uma o le manava.

O le atinaʻeina o se faʻamaʻi o le tino e mafai ona faʻatasi ma se faʻalauteleina o le vevela o le tino ma le faʻaalia mai o vavalavale.

O le mafuaʻaga autu o le faʻaalia o tiga o le taofiofia lea o alavai, o le faia o se tumutumu ma ni maʻila e faʻalavelave ai i le faʻanofoina o le pule. O le faaputuputuina o le sua o le sua oona e tau atu i le faateleina o le mamafa ma le faalavelaveina o le toto totoga i vevela o le tino o pancreatic. O le faʻaogaina o le tino e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o membranes o neura.

Faatasi ai ma se faʻavavega o le foliga masani o le faʻamaʻi i totonu o se tagata, ua oʻo mai ai le tiga tiga, lea e mafai ona maua i totonu o le vanu lumbar. O lagona tiga i nisi tulaga e le mafai ona gafatia, talu ai o tiga e tulaʻi mai i le gland e o faatasi ma lagona le lelei e mafua mai i le mamafa o le iniseti.

O le tulaga o le gland e faapea a oʻo i le taimi e faʻalauteleina ai, e faʻaosofia ai vaega eseese o le duodenum ma le ate.

O taunuuga o le faʻaaogaina o le mamafa i le ate o le atinaʻeina lea i se tagata gasegase o faʻalavelave i le galuega a le okeni ma faʻaalia i le fausiaina o le cholecystitis, o le vevela o le pulu mai le gall vessditis ua faʻalavelaveina.

O le malosi o le tiga i le tino pancreatitis e mafai ona i ai i se tagata e atiina ae se osofaiga matautia i ona tua.

O le umi o le osofaiga o le tiga e mafai ona ese, ma o osofaʻiga i latou lava e mafai ona tupu i le po.

Ina ia faʻaitiitia le faʻaalia o faʻafitauli le lelei i le taimi na tupu ai, e tatau i le tagata maʻi ona tuʻuina atu se tulaga tuʻufaʻatasiga ma le tino o loʻo sosolo i luma.

O lenei tulaga e mafai foi ona faʻatagaina oe e faʻamalieina le popole i totonu ole vaitafe o le manava, lea e faʻaleleia atili ai le tulaga o le maʻi.

Metotia o suʻesuʻega ma le puipuia o faʻamaʻi pipisi

O le faʻasaina o faʻasalaga i le pancreatitis e faigofie. E faʻapea foʻi le puipuia o le faʻamaʻi lava ia.

Ina ia taofia le atinaʻeina o le mumu o le pancreatic, e le tatau ona e pipii i se taumafataga maloloina, ae ia matauina foi le faiga o aso uma. E le fautuaina e ave le meaai i le po, e mafua mai i le mea moni e faapea, i le vaitau lenei o le aso e alu le tino i se faiga lemu o le galue.

E le tatau ona e 'ai meaai vave, e tatau foi ona e faʻaitiitia le taumafaina o le ava malosi, meaʻai gaʻo ma falai. E manaʻomia le faʻaaogā o meaʻai kuka ma tao mo meaai. E le gata i lea, e manaʻomia le faʻatapulaʻaina o le taumafa o falaoamata ma mea suamalie.

Aʻo leʻi auai i se taumafataga, e manaʻomia le faafaigofieina o le galuega a le tino e faia ai sauniuniga elekene o loʻo aofia ai le amylase, o se tasi o enzymes autu na gaosia e le pancreas.

Ina ia vave saili se fesoasoani ma ia iloa le i ai o se maʻi i le tino, e tatau ona e iloa po oa faailoga muamua o le maʻi.

O nei faailoga o mea nei:

  • tiga poʻo le tiga tiga i le manava,
  • fusi paʻu i le itu o lumbar,
  • o foliga mai o se lagona o le gaioiga ma le vili,
  • o le foliga mai o se fesuiaiga i soo se meaʻai,
  • fufulu
  • siakiina o le paʻu,
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • faateleina i le fatu fatu.

Afai ei ai se masalosaloga o pancreatitis poʻo pe a oʻo mai faailoga muaʻi o le maʻi, e tatau ona faia se suʻesuʻega auiliili ina ia maua ai se faʻamautinoaga saʻo.

I le taimi o suʻesuʻega, o metotia suʻesuʻe nei e faʻaaogaina:

  1. Faia o se suʻesuʻega o le toto suesue.
  2. Suesuega ole toto. O lenei auʻiliʻiliga o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le amylase i le toto.
  3. X-ray o le afaina o le manava.
  4. Fibrogastroduodenoscopy. O le faʻaaogaina o lenei metotia e mafai ai ona e faʻatuina le i ai o maʻi mama ma neoplasms, faʻaopopo i lenei mea, o le metotia e mafai ai ona e maua le vai gaʻo a le tagata maʻi mo le auiliiliga.
  5. Laparoscopy O le metotia e mafai ai e oe ona suʻe meaola laʻau pe'ā tatau. E mafai ona maua se siama e maua ai le iai o sela o le kanesa i le i ai o le masalomia o le kanesa.
  6. Faʻafanua faʻapitoa - faʻataʻitaʻiina i le tulaga o se maʻi o le pancreatic.

O se tasi o auala sili ona taatele mo le suʻeina o togafitiga e faʻasalalau.

Afai e manaʻomia, e mafai e le fomaʻi ona faʻasalaga isi ituaiga o faʻataʻitaʻiga.

Faʻamamaina o tiga i le fale

Afai o le maʻi o loʻo i ai se faʻamaʻi tiga o le faʻamaʻi e ono mafai ona tuʻuina i le tuilala, e tatau ona e taofi le uiga le lelei ma faʻaalia le vaega o le maʻi o le maʻi. Mo lenei faamoemoe, e mafai ona e faʻaaoga le malulu i le fale. O se fagu vai vevela vai vai po o le aisa e faʻaaoga mo se umi o le 15-20 minute, pe a maeʻa ona aveeseina mo sina taimi ona toe faia lea o le sauniga. O se faamaʻi malulu e mafua ai se faʻaitiitia i le tikeri o le faʻaalia o le tiga ma faʻaitiitia ai le tulaga o se tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis.

I faʻamatalaga muamua o se faʻamaʻi, o le fomaʻi e tatau ona valaʻau. Aʻo leʻi oʻo mai le fomaʻi, ina ia faʻaitiitia ai le tiga, faaopoopo i le malulu, e mafai ona e tuʻuina atu i le tagata maʻi le papaitusi No-shpa ma inu vai inu minerale e aunoa ma le kesi i totonu o se tamai puʻe i le 30 minute.

E le fautuaina le faʻaaogaina o meaʻai ao lei oʻo mai le fomaʻi, aua o le faʻaaogaina e mafai ona faʻalavelave atili ai le faʻamautinoaina o le maʻi. O meaai e tatau ona lafoai atoa. A maeʻa ona tuʻuina muamua le fesoasoani i le tagata maʻi, e ave atu o ia i le falemaʻi mo suʻesuʻega ma isi togafitiga.

E mafai ona e aveesea le tiga i le moli pe a maea le suʻega. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina e pei o Baralgin, Citramon poʻo Paracetamol.

O le falemaʻi mo togafitiga o pancreatitis e aʻafia ai le faʻaaogaina o vaega o vailaʻau eseese e poloka ai le gaosiga o enzymes pancreatic, faʻaleleia le 'aina o meaʻai ma faʻaitiitia le taua o le meaʻai i le taimi e ave ai le manava i le manava.

Faʻamamaina o tiga faʻagaloga i se falemaʻi

A maeʻa le suʻega ma le faʻamautuina o se faʻamaoniga saʻo, ona togafitia lea o le maʻi. O metotia na faʻaaoga i lenei tulaga e faʻalagolago i le tikeri o le atinaʻe o le maʻi. O le fomaʻi o loʻo faia se filifiliga o togafitiga togafitiga faʻatatau i faʻamaumauga na maua i le taimi o le suʻega ma uiga taʻitasi o le tino o le maʻi.

O le toomaga tiga i se falemaʻi e mafai ona faʻatinoina e ala i le faʻaaogaina o faʻamalosi e le o le steroidal.

O fualaau pito sili ona aoga o:

O le paracetamol ua fautuaina ina ia ave i se togi maualalo, ma i le tulaga o le le atoatoa e mafai ona faateleina.

Afai e le lava le malosi o le paracetamol, ona faʻaaogaina lea o Ibuprofen ma Diclofenac e faʻasaʻo ai le tiga.

I le lumanaʻi, o togafitiga faʻapitoa e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau oona o le tele o vailaʻau vailaʻau eseese.

O nei vaega e:

  1. H2 histamine faʻatoʻa poloka.
  2. Sauniuniga e aofia ai enzymes digestive.
  3. O vailaʻau o loʻo aofia ai le hormone somatostatin poʻo mea faʻapipiʻi faʻatasi.
  4. Vailaʻau faʻasoifua
  5. Vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le avega i luga o le paʻu.

I le avea ai ma vailaʻau o loʻo iai faʻamalosi o le pancreatic, aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, Pancreatinum ma Panzinorm. Ole fualaau faasaina e le gata ina faaitiitia ai le avega i luga o le gland, ae fesoasoani ai foi e sui le tikeri o le elemene o le meaʻai i le taimi o femalagaaiga mai le opo o le manava i le opo o le duodenum.

O fualaau faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le lagona o le nausea ma taofia le manaʻoga e vomiti, lea e maua ai le lagona lelei o le tagata maʻi.

I nisi tulaga, e ono manaʻomia le faʻaogaina o le poloka H2 histamine. O nei fualaau faasaina e mafai ona faʻaitiitia ai le gaioiga o enzymes o loʻo aofia ai i le pancreas, faʻalavelaveina le faʻapipiʻi o le suka o le hydrochloric i totonu o le manava o le manava. O fualaau sili ona lauiloa i lenei vaega o Famotidine.

O le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le somatostatin e faʻaititia ai le tiga i pancreatitis. O se fualaau lauiloa i lenei vaega o Octreotide. O le faʻaaogaina o lenei ituaiga vailaʻau e faʻatagaina ai oe e maua se manuia tumau.

O faʻamatalaga e uiga i uiga vaaia o pancreatitis o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

E faʻapefea ona aʻafia faʻamaʻi faʻamaʻi i pancreatitis

O le tiga poʻo le tigaina o le tiga o le tino o se faailoga lea o le atinaʻeina o pancreatitis lea e tupu mai i tua o mafuaʻaga nei:

  • cholecystitis o loʻo atiaʻe i totonu o le lua o le gallbladder,
  • paʻu peptic o le manava poʻo duodenum,
  • faʻaleagaina o meainu ava, aemaise lava i alii.

O le faiga mo le atinaʻeina o le tiga i le pancreatic lupe pancreatic o le faʻaauau lea o faaletonu faʻaleagaina nei i totonu o le lua o lenei okeni e tupu i lalo o le aafiaga faʻaleagaina o le atiaʻe o le mumū:

  • o le atinaʻeina o le suʻesuʻega o le gland, e pei o se faʻalavelave faʻaleagaina o le microcirculation i fausaga faʻavae,
  • faʻalavelave faʻalavelave i totonu o le lua o le papacreatic ducts,
  • o le atinaʻeina o suiga i lalo o le malosi o le faʻaogaina o le faʻaleagaina.

O le atiaʻeina o se faʻafitauli i totonu o le gland e faalagolago i le natura o le maʻi. I le gasologa o le pancreatitis, suiga i le vaeluaga o gland ua afaina, o loʻo i ai le natura mumusu, faʻalauteleina le atinaʻe, lea e fesoasoani i le faʻaalia o faailoga faʻapitoa e tutusa ma nei faiga, ua faʻaalia e pei o:

  • le afaina o le tiga
  • o foliga vaaia o le le fiafia,
  • faʻaleagaina galuega
  • le faʻavaeina o le mumu.

O le faʻavaeina o le edema e mafua mai i le tele o faʻaopoopoga o le suavai e fesoasoani i le atinaʻeina o aʻafiaga le lelei i le tulaga o le faʻalavelaveina o fausaga o le tino. O le atinaʻeina o fesuiaiga o vailaau oona ma le le mautonu o le natura o le natura e mafai ona faʻaalia uma o fofo taʻitoʻatasi o faʻamaʻi o le pancreatic ma o se alualu i luma o le aofaiga atoa o le necrosis pancreatic. O le atinaʻeina o ituaiga faʻamaʻi i totonu o le lua o le gland e taʻitaʻia ai le solia o le amio saʻo o lobes o le parenchyma.

O le mea lea e aʻafia ai i le tolopoina o vaega o le tino o le tino o le tino, e le gata i le gasegase o le pancreatic duct, o lea o le faʻaalia o le tiga ma le pancreatitis e sili atu ona malosi, e pei o le fatu, foliga mai o le faʻaleagaina o le gaioiga o gaioiga, ate ma isi palanymal organs ma tissues.

O le atinaʻeina o faʻafitauli o le mumusu i totonu o le gland i le taimi masani o le faʻaleagaina o le palanymal gland e faʻatasi ma faʻamaʻi tiga ogaoga. A maeʻa le gland, ona faʻagaoioia ai lea o le sui o farnular tissue structure ma mea faʻafesoʻotaʻi ma le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi. I nisi vaega o le tino, ua amata amata ona fausia ni kume ma nofoaga fuafuaina. O le taunuʻuga o le faʻaogaina o nei faʻafitauli o le faʻalavelaveina lea o vailaʻau talafeagai o le gland, faʻapea foʻi ma le solia o le vevesi o enzymes pancreatic ma le faateleina o le malosi o lagona tiga.

O se fomaʻi faʻasolosolo o se ituaiga masani o faʻamaʻi pipisi e faʻaalia i le atinaʻeina o le allodynia, o lona uiga, o le faʻavelaina o se tiga o le tiga pe a faʻaalia i ni mea faʻafefe.

A o faagasolo le vaitaimi o le aveina o se tamaititi i fafine, o le faaleagaina o le pancreatic damage e mafai ona tutupu e faasaga i le talaaga o cholelithiasis, le faaaogaina le lelei o fualaau oona ma le faateleina o le cholesterol i le toto. O le avanoa e atiaʻe ai lenei maʻi e faʻapupulaina i le amataga o le tai tolu masina o le maʻitaga, o le mea lea, i vaega mulimuli, i le sili atu ma le 50% o mataupu, o loʻo iai tina i lenei maʻi.

O faailoga faailo o lenei ituaiga pancreatitis e talitutusa lava ma faailoga o le toxicosis ma naʻo pe a maeʻa le foliga muamua o tiga tiga poʻo le tingling, lea e mafai ona tuʻuina i soo se mea i le tino atoa: i le pito i le agavale, i le taua, i le agavale agavale, i le itu agavale, na fautuaina e fomaʻi le faʻagasologa o togafitiga maʻi.

Faʻaalia ma le faʻatinoina o le tiga

Afai o le itu tauagavale o le pancreas e amata ona tiga, ona tatau lea i tagata uma ona iloa le mea e tatau ona fai ma le mea e alu i ai mo fesoasoani talafeagai. O foliga vaaia o le vevela poʻo le ogaoga o le tiga i le vaega o loʻo aʻafia ai, o se mafuaaga faanatinati mo se asiasiga faʻanatinati i se gastroenterologist, se faʻamautinoaga atoa ma le tofiaina o togafitiga talafeagai.

O le natura o le faʻaaliga ma le vaega o le faʻavasegaina o lagona tiga i le taimi o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le pancreas o faailoilo taʻitoʻatasi ia e faʻalagolago foi i foliga o le maʻi.

Le natura o le tiga i le tino pancreatitis

Faatasi ai ma le alualu i luma o le maʻi pipisi o le pancreatic, o le tiga e tupu i le pancreas pe a uma ona 'ai, aemaise lava pe afai o lenei meaai e gaʻo tele, vevela, poʻo le gaʻo. O le faʻaauau pea o le alualu i luma o le faʻaleagaina o gaioiga i totonu o le vaega o le okeni ua aʻafia e fesoasoani i le faateleina o le malosi o le tiga.

Afai e afaina le tiga, e amata ona faanatinati e le tagata maʻi le sailiga o lena tulaga o le tino, lea e mafai ona faafaigofie ai le soifua maloloina. Ae leai, e leai se faʻasologa, e le o le tulaga o le pepe, pe i le itu, leai se mea e faamaluluina ai le natura o le tiga. Paʻu o loʻo maua i le pito i luga, i le tele o tulaga, e mafai ona avea ma vaega o le itu tauagavale po o le sao i le hypochondrium. I nisi o tulaga, o le tiga i le atinaʻeina o le tino pancreatitis atonu e iai se uiga faʻaalia e tutusa ma faʻamatalaga a le angina pectoris.

E faʻaalia i se lagona mu i totonu o le vateatea faʻatasi ma le toe foi i tua o le tua, lima ma le vaega pito i lalo o le auvae tauvae i le itu tauagavale.

Le natura o le tiga i le pancreatitis tumau

O le foliga masani o le maʻi pancreatic i tagata matutua o loʻo faʻaalia e ala i le faʻaalia o faʻamaʻi tiga tiga, lea e ono eseese le faʻatinoina ma le malosi o faʻaaliga. E mafai ona na o le tosoina, faʻamaʻapeʻa, toso ma faʻaalia o ia lava i foliga o osofaiga ogaoga i taimi eseese o le aso, i le ao ma le po. E ono tupu le tiga:

  • i le itu tauagavale ma se toe foi atu i le itu lumbar i le itu tauagavale,
  • i le vaega o le hypochondrium i le itu taumatau po o le agavale, faʻatasi ai ma se uiga fusi,
  • i le pito i lalo,
  • i tua
  • i le pito i luga poʻo le totonugalemu.

E taua foi le maitauina o le i ai o se faʻamaʻi masani, o faʻamaʻi tiga o loʻo i ai se natura mataʻutia ma le malosi tele.

Aua nei galo o le tupuga o le tiga i le faagasologa masani o pancreatitis saʻo e faalagolago i le taumafa ma le faʻaaogaina o mea faasaina e maua ai le faʻaleagaina o luga o le mucous luga o le gastrointestinal tract, pe a uma le 30-40 minute.

O le pancreas e afaina pe a uma ona 'ai, pe a' ai mea taumafa ma se pasene maualuga o le gaʻo, mea manogi po o le masima, faʻapea foʻi le inuina o pia po o mea inu vevela, faapea foʻi meaʻai ma ulaula.

E seasea lava ona maua le maʻi i se manava gaogao. A maeʻa le faʻaleleia atili o le soifua manuia, pe a mavae sina taimi, e mafai ona toe tupu mai le tiga i le hypochondrium ma le malosi tele.

O nisi tagata gasegase e faapea, "Aisea e mafai ai ona alu faafuasei tiga o le pancreatitis?"

I na tulaga pe afai o le lagona tiga ma le malosi tele e taofi ai a latou faʻaaliga ma o le maʻi o le a vave ona faʻasolosolo, atonu e avea o se mafuaaga e le o le fiafia, ae mo nisi faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. E faʻamaonia lenei mea i le mea moni e faapea o lenei ituaiga o faʻamatalaga o le tiga, faʻaleagaina faʻaleagaina o le pancreas e mafai ona alualu i luma.

Faʻailoga o tiga

Afai e tupu mai le colic, poʻo le tigaina ma le tigaina i le gaʻo o le maʻi, o faʻatulagaga o faʻataʻitaʻiga nei ua faʻatulagaina:

  • suʻega toto mo suʻesuʻega suʻesuʻega, lea e iloa ai le maualuga o le ESR, ma isi faʻailoga e faʻaalia ai le atinaʻeina o le faʻaogaina o le inflammatory process,
  • suesuega o le toto mo suʻesuʻega o meaola, lea o loʻo faʻatulagaina ai le maualuga o enzymes pancreatic, e pei o trypsin, amylase, ma isi.
  • urine ma suega
  • Faʻaipoipoina o le manava
  • X-ray o le peritoneum,
  • O le auala o le esophagogastroduodenoscopy,
  • O le fuaitau o finoscopic retrograde cholangiopancreatorygraphy,
  • MRI poʻo le CT.

O le faʻamalologa o le tino o le manava o le manava e faia foi, o le taimi lea e maʻi ai e le tagata maʻi na vaega, pe a paʻu, e oʻo ai i le tiga.

Manatu ma vaega o palpation

O le pancreas o se totoga tele, e aofia ai matagaluega e tolu:

  • matau hook
  • tino o le tino
  • toso i luga le siʻu.

I le faaleagaina o le tino i lenei okeni, e pei ona uma ona taʻua, muamua le tiga o le pancreas i le itu tauagavale, ma pe a uma ona amata mai isi faailo o togafitiga, i le foliga o le nausea, vomiting, fiva, maʻi tigaina, faaletonu o le sulu, faaitiitia ma le le lava o le fiaai, lagona poʻo le manava. O le maʻi e masani ona amata ona alu i le faletaele i le po. O le intestinal colic e atiina ae i le talaaga o le faʻaaogaina o masini o digestion i totonu o le vevela o le vavalalata, ua aliali mai le fusiua. E masani lava, o le tosoina o tiga i le pito i lalo e ono aliali mai.

Manatu ma vaega o le palpation o le okeni aʻafia e fesoasoani e fuafua le natura ma le eseesega o le togafitiga faʻaleaga. Ina ia faia lenei mea, suʻesuʻeina mea nei:

  1. Manatu o Desjardins, o loʻo i luga aʻe ma i le itu taumatau o le fossa tina i le 3 cm.
  2. Mayo-Robson o loʻo i ai i le itu tauagavale o le itū o le manava. O le faʻaalia o tiga i lenei tulaga o lona uiga o le faaleagaina i le siʻusiʻu o le gland ma le atinaʻeina o se faʻalaʻau poʻo se faʻalavelave faʻapitoa o togafitiga.
  3. O pito o le gubergrice o loʻo i le itu tauagavale o le manava e faʻafeagai ma le pito o Desjardins.
  4. Mea maualuga o loʻo i totonu o le sone o le pito i tua o le maso saʻo i totonu o le manava.
  5. O le man-Guy, lea o loʻo i totonu o le hypochondrium, i le agavale o le maso abdominis saʻo.

Ae, mo se faʻamaoniga saʻo, o faʻamatalaga o faʻatinoga uma o faʻataʻitaʻiga ua faʻatinoina ua faʻatautaia.

Faʻafefea ona aveese le tiga i le fale

Faatasi ai ma le atinaʻeina o se ituaiga faʻaleagaina faʻaleagaina o togafitiga, o le faʻafuaseʻi ona mou atu faʻamaʻi tiga e mafai ona avea o se uiga iloga o taunuuga le lelei. O le falemaʻi o se manava malosi e mafai ona faʻataʻesueina saʻo e na o se fomaʻi i se talafesa tipitipi i ona foliga masani. O lona uiga o le taimi e ave ai vailaau faʻamaʻi, o le le mautonu o le ogaoga o faʻamaʻiga e tupu, e faigata tele ona faia se faʻamaonia saʻo. O lea la, o le a le mea e tatau ona fai, pe faʻaaogaina pe a oʻo mai tiga ogaoga i le itu, poʻo le hypochondrium? Ma o le a le umi e mafai ai e se osofaʻiga osofaia?

Faatasi ai ma se osofaiga o se maʻi tigaina i le fale poʻo le galuega, e mafai ona e faʻaumatia le tiga i le faia o laasaga nei:

  1. Tuuina atu le filemu atoatoa i le tagata maʻi, e le aofia ai le faia o suiga faafuasei.
  2. Suʻe le malulu, poʻo le mea e sili ona faʻailoa ai le tiga, i le foliga o se mea faʻavevela poʻo se pusa palasitika ma le aisa.
  3. Le faʻaaogaina mo se taimi puupuu le faʻaaogaina o mea taumafa uma, a itiiti mai seia oʻo mai se falemaʻi, naʻo na o meainu laiti o le 1/3 ipu pe a uma le 40-45 minute.

Afai i totonu o le itula, pe a uma ona fai ni meaʻai, i luga o ni pepa, e le faʻaitiitia le tiga, ona e manaʻomia lea e fai se inumaga i se vaifofo o No-shpa poʻo papaverine.

O le tagofia o vailaʻau malolosi faʻatasi ai ma se faʻamatalaga faʻamalosi e le fautuaina, e mafai ona faʻaaogaina na o vailaau faʻamaʻi faʻamalosi aʻo lei oʻo mai le vaega ole fomaʻi.

Painkillers

Ina ia faʻamalieina le tiga o le pancreatic, e fautuaina e faʻaaoga sauniuniga nei o se fomaʻi faʻaalia o le faatinoga:

  • paracetamol papa
  • ibuprofen sauniuniga
  • diclofenac.

O le suʻega ua filifilia e faʻatautaia ai uiga patino o le tino o le maʻi.E tatau ona amata togafitiga ma se vaega maualalo o fualaau, faatasi ai ma le faasolosolo lemu o le fua.

I tulaga ogaoga, ma le tiga matuia ma le le atoatoa o le malosi o le togafitiga o fualaau faasaina oi luga, o le malosi o aafiaga o NSAID e faaaoga ai le filemu ma antipsychotic fualaau e mafai ona faaaogaina.

O le foliga masani o pancreatitis e tatau ona togafitia i togafitiga faʻapitoa, lea e aofia ai vaega nei o vailaau faʻamaʻi.

O le enzyme pancreatin, lea e fesoasoani e lagolago ma faʻaleleia ai le gasegase o gasegase, ma le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa i luga o le paʻu paʻu paʻu, lea e fesoasoani i le faʻaitiitia o osofaiga o le tiga pe faʻaitiitia ai le malosi o faʻaaliga.

Hormone somatostatin

O lenei vailaʻau o loʻo i ai le meatotino tulaga ese o le faʻaititia o le lagona o se tagata i faailo faʻamaʻi tiga. E i ai sona malosiaga malosi i le umi o le taimi.

E taua le matauina o le lisi o faʻasalaga ma aʻafiaga o le itu mo lenei vaega e lautele. O le mea lea, o lona faʻamoemoe e faia taʻitoʻatasi, ia mafaufau i uiga uma o le tino o tagata maʻi taitoatasi.

Ua faʻapena foi ona atiaeina o se vaega tele o lenei hormone ma le tutusa lava lona aafiaga, e taua o Octreotide.

H2 histamine faʻatoʻa poloka

E mafai foi ona faʻaititia le maualuga o le mamafa o le mamafa i luga o le gland ma le pamu popo faʻamalama poo le faʻaaogaina o le poloka H2 histamine, o le sili ona lauiloa o le Famotidine ma se lisi itiiti o ni uiga le lelei ma le mafai ona faʻaleleia le maualuga o le toto. Ole fualaau faasaina e faaitiitia ai le galuega failautusi a le pancreas, lea e mafai ai ona toe faaleleia i le maualuga.

Faʻamamaga tiga ile falemaʻi

Falemai o tagata gasegase i le falemaʻi, i le falemaʻi, e faia i ni tulaga ogaoga ma se osofaʻiga faʻafuaseʻi poʻo se faʻamaʻi malosi o maʻi faʻaletagata masani. Ina ia faʻaitiitia le faʻamaʻi o le tiga, o fualaau o vailaʻau nakoti o gaioiga e mafai ona faʻaaogaina, o le sili ona lelei o nei:

E le gata i lea, o nei fualaau faasaina e mafai ona tuʻuina atu i vailaʻau antipsychotic, faʻafeoloolo ma vailaʻau e faʻamalosia atili ai le tasi ma le isi i aafiaga faʻafomaʻi.

A maeʻa uma le faʻamaʻi, o le tagata maʻi e tuʻuina atu se meaai faapitoa i le laulau Numera 5.

Puipuiga ma taunuuga

O le puipuia o togafitiga o le tino e aofia ai le matauina o vaega nei:

  • faʻamaunuʻu atoa o mea inu ava ma meaʻai tapaa mai le soifua o le tagata maʻi,
  • avanoa vave i se fomaʻi pe a oʻo mai uluaʻi uiga le lelei i totonu o le vailaʻau faʻatele,
  • faʻavaeina o se taumafataga lelei ma paleni,
  • tausia o se olaga ola maloloina
  • alu i le afiafi ao lei moe
  • o le le aofia ai o meaai i le ao,
  • o le faʻaumatiaina o le taumafa ma le fiaai,
  • taimi e togafitia ai faʻafitauli uma faʻaleagaina i le gastrointestinal tract.

I le tausisia o tulaga uma o loʻo i luga ma fautuaga a le fomaʻi, o le a mafai e tagata taʻitoʻatasi ona lagona le tumu i le malosi, soifua maloloina ma ola ai i nai tausaga fiafia.

O a tiga e

O le malosi ma le natura o le tiga i le pancreatitis e faalagolago i le tulaga o le maʻi, taimi o le aso, atoatoa o le manava.

O le mea lea, o tiga faifai pea o loʻo tuliloaina se tagata i le amataga o se faʻalavelave faigata. I le avea ai o se tulafono, e foliga mai pe a uma ona 'ai, ae ui i lea, o nisi taimi e mafai ona e matauina le tupu o spasms i le po.

Afai o le atinaʻeina o pancreatitis e fetaui lelei ma se faʻavavega o le maʻi o le duodenum, o le natura o le tiga e suia - e avea ma tipi, susunuina, faʻalauiloa i le vaega o le tino mamai ma faʻaalia i le taeao. O lenei togafitiga e faʻaalia foi i le tupu mai o le mea e taʻua o le fiaai.

O nisi taimi, i le faamatalaina o se tulaga i se fomaʻi, o le tagata maʻi o loʻo i ai se toilalo i le fuafuaina o le faʻasalaga o spasms. E mafua mai i le mea moni e faapea, i totonu o le pancreatiti tino, o le ata o le falemaʻi e matua faʻafuaseʻi lava: e le mafai ona lagonaina le tiga o le fusu e le gata i totonu o le manava, ae i le pito i lalo. E tele taimi e afaina ai lima ma vae, e ui lava e faigata tele mo se tagata e mamao mai vailaʻau e mafaufau pe faʻafefea ona fesoʻotaʻi vae lima i le paʻu. E na o le fomai e mafai ona iloa le mafuaʻaga o nei lagona uigaese.

O fea oi ai

O maʻi sili ona ogaoga i le pancreatitis e tupu i totonu o le manava. O le mea lea e tu ai le pancreas mumū. E salalau paʻu i le tumutumu pito i luga. E tuʻuina atu i latou i le tiga i le manava ma le pito i lalo ifo, e tele lava ina paʻu i le itu taumatau. O nei lagona le lelei e o faatasi ma le laasaga muamua o le pancreatitis.

O meaai le lelei ua afaina i totonu o le tootoo laiti e faʻafefe ai le mucosa o le intestinal ma faʻafefe ai le atinaʻeina o le faʻaogaina o le mu. O loʻo i ai se dysbacteriosis malosi, o se taunuuga, o se tagata na faʻafuaseʻi ona leiloa le mamafa. O faʻalavelave e tutupu i totonu o le inumaga e mafua ai le tele o lagona le toʻa, e aofia ai le tiga.

O le vevebation o le pancreatitis e mafai ona faaosofia ai le foliga o le edema o le pancreas ma ona ala, ona o le mea na tupu, o le solia o le tino e latalata i le maʻi pipili e tupu. E tusa ai ma aʻaʻo o le namu e siosiomia le pancreas, o le tiga o le tiga e salalau atu i isi vaega o le tino, aemaise lava le masani ona tuʻuina atu i le pito i lalo ma le perineum.

Anus

Faatasi ai ma se faʻavavega o le pancreatitis, ua faʻalavelave uma le faagasologa o meaʻai. Ona o le le lelei o le gaosiga o mea taumafa, o le mumū o loʻo tupu i le pito i lalo, ma o faʻamaoniga o le manava manaia poʻo le faʻaosooso e atiaʻe. O loʻo i ai le tiga - i le faagasologa o le felaʻifoʻi, ma pe a maeʻa, e maua i totonu o le gaioiga. O lagona e matua tiga lava e amata ai e se tagata ona taofia le naunautaiga ina ia faatoilaloina, o lea ua na o le faateteleina o le tulaga.

Hypochondrium

Faʻalagolago i le fea o vaega o le pancreas o le gaioiga e aofia ai, e mafai ona maua le tiga i le itu taumatau poʻo le agavale, ma i nisi tulaga, i le pusa.

Pe a faʻaumatia uma le pancreas, o le tiga e maua ai le vaega atoa o le epigastric: o se tafatolu, o ona gaogao o loʻo i luga o le fatafata ma le hypochondria uma. O lagona tutusa e matauina ma se fatu fatu, ae ui i lea, e mafai e se fomai atamai ona faigofie ona fuafua e ala i le paʻu o lenei maʻi e fesootai ma le paʻu.

Afai o le tiga e lagona na o le itu taumatau, o lona uiga o le afaina ua afaina ai le ulu o le pancreas, ma afai i le tauagavale, o le siʻu.

Limeti

Malunga i le gastrointestinal tract e aʻafia ai le tulaga lautele o le soifua maloloina o tagata. Faatasi ai ma le pancreatitis, o loo i ai le le lava o elemene taua ma vitamini, o le calcium ma isi minerale taua e fufulu ese mai le tino, e mafua ai le gasegase ma le gasegase. O le mea lea, aua e te maofa pe a afaina le tulivae poʻo le tulilima i le pancreatitis: o le taunuuga o le faʻagesegese le faʻaleagaina o le ponaivi.

O le faʻaleagaina o le pancreatic e mafua ai le onosaʻi lautele o le tino. Faʻafitauli faʻapitoa e aʻafia ai le faʻamaʻaloga ma faʻalavelave faʻavevesi e mafua mai ona o le faʻaaogaina o gaioiga e tupu i totonu o le manava, ma le le lava o meaʻai. O le mafuaaga lea o le toatele o tagata maʻi ma pancreatitis ua faitio i suiga faafuasei i le toto totoga ma ogaoga osofaʻiga, o osofaʻiga lea e i ai taimi e lua mo le tolu aso.

O le a le umi o le osofaiga mulimuli

O le umi o osofaiga o pancreatitis, o lo latou malosi ma le nofoaga e ono fesuisuiai e fuafua i le leaga le aafia o le pancreas ma o fea o ona vaega e mumū.O le amataga o faailoga autu e masani lava ona tupu i le faaiuga o se taumafataga pe vave foi pe a maeʻa. O lena tiga e faaauau pea lava pea. O le atinaʻeina o faʻamaoniga lua e amata i le 2 itula i le maeʻa ai o le taimi na amata ai le vevela.

O le faailoga muamua o le tino pancreatitis o le tiga, e masani ona maua i lalo o le sipuni ma le hypochondrium. Afai o le lino e aafia uma ai le gland, o le tiga e fusi. I lenei tulaga, ua maualuga le vevela, tachycardia ua matauina, ua paʻu le toto toto. Masalo o foliga mai o le manava o le manava ma le mou ese atu o le fulufulu, faapea foi ma le puleaina o le afu malulu. O le paʻu o le tino e liua, e maua ai le lanu enaena, o foliga vaaia e matua mataʻina. I faʻalavelave sili ona matuia o le faʻamaʻi, o le tagata maʻi e foliga mai e le mautonu pe a maeʻa le osofaiga, e tupu le cyanosis.

I le faaopoopo atu i nei faailoilo, ei ai isi e mafai ai e se fomai poto ona vave fuafuaina le afaina o le paʻu:

  • O le manava ua fulafula - e mafua ona o le malolo o le tino maso o le vevela o le manava,
  • Faatasi ai ma le mama malosi i le manava, o le le mautonu o le musika e le tupu pe ua matua vaivai lava,
  • E i ai paresis o le manava ma le manava - o maso e nafa ma ona feteʻenaʻiga e le aoga.

I le amataga o le pancreatitis, e mafai e le tagata gasegase ona iai ni faʻalavelave e pei o suiga faifai pea i le manava ma le manava. O le tele lava o taimi, o suiga i le setete o le gaʻo e tupu pe'ā uma ona inu pia, inu, suamalie pe leai ni meaai.

Le natura o le tiga i le pancreatitis

O le tino pancreatitis o loʻo faʻaalia i le tupuga o le tiga i le taimi lava e uma ai ona faʻaalia i se mea faʻafefeteina o meaʻai: meaai faʻavave, mea inu poʻo fualaau. I le taimi muamua, o le agamalu, o tiga e vave ona faateleina. Togafitiga e le aumaia ai se suiga o le mulimuli, po o se taumafaiga e tu i luga ma savali faataamilo i le potu. E le o le itu, pe i le tulaga o le pepe, pe i le tulaga o le afa, nofo i luga o le aluga, o le a faigofie. Afai e taumafai se tagata e taoto i lona tua, o le tiga o le a matua le mafai ona mafai. Pau lava le tulaga lea e faʻaitiitia ai le tiga o le tiga ona o le nofo, ma le agai i luma.

I le avea ai o se tulafono, i le taimi o se osofaiga o pancreatitis, o faitioga a le tagata ua faitio i le tiga o le manava - sili atu, o lona pito i luga, e fetaui ma le vaega pito i luma. O lagona le lelei e mafai ona sui i le itu agavale po o le sao o le hypochondrium. I se tulaga e le masani ai, o tiga tiga i tua o le sternum ma se paʻu agavale e mafai ona tupu, ufiufi lima tauagavale, tua po o lalovae, ma o nisi taimi i le taimi lava e tasi. Ina ia iloagofie mai se osofaiga a angina pectoris, o le a manaʻomia le malamalama ma le poto o se fomai poto.

I le pancreatitis, o le natura o le tiga e suia. Latou te faʻavavevave, vavave, e fesuisuiaʻi, ae e masani lava ona malosi tele - o nisi taimi e sili atu ona latou oʻo atu ai i le mafaufau.

O se faʻamatalaga mataʻutia tele, o le faʻafuaseʻi o le faʻafuaseʻi o le tiga, aemaise pe a oʻo i le taimi na matua ogaoga. O lenei mea e taʻu mai ai ua amata ona amata le necrosis o le tino ma ua manaomia vave e le tagata maʻi le togafitiga.

Fesoasoani Muamua

O le osofaiga muamua o le pancreatitis e mafai ona osofaia se tagata i se tulaga e leʻi mafaufauina pe a i ai o ia i le fale, i se pati poʻo le fale faigaluega. E taua tele mo le tagata maʻi ma ona tagata o loʻo siomiaina o ia e aua le fefefe ma faia mea uma e faʻaitiitia ai lona tulaga.

  • Valaau vave i se taʻavale mimita.
  • I le taimi o le osofaiga, e manaʻomia e le tagata maʻi le malologa atoa-e le gata i le faaletino ae faalelagona. E sili ona ave o ia i se potu vavalalata lata ane i le faletaele ma faletaele, faʻasaina avanoa i tagata uma vagana ai le fomaʻi.
  • O tiga o le a sili atu ona vaivai i le tulaga o le nofo, o le faalagolago i luma.
  • Le manava laititi, faʻafetaui ma taimi o le tuai, fesoasoani e faʻasaʻo le tiga.
  • E le tatau i le tagata gasegase ona faʻatagaina e 'ai pe inu se mea (o se fasi vine, vine vodka, ma isi mea), o le a na o le faʻaleagaina ai o lona tulaga.
  • Afai e maʻi le tagata maʻi, e mafai ona e taumafai e faʻaleagaina le vomania e le mana o mafaufauga: tuʻuina atu se laulau lapoa o suauu gaʻo mafiafia poʻo se fasi keke falaoa ma kulimi pata. Afai e le lava lenei mea, e mafai ona e lolomiina ou tamatamailima i luga o le laulaufaiva, - o le a vave ona oo mai le toomaga.
  • E tusa lava pe ogaoga le tiga, e tatau ona e aloese mai le faia o analgesics: o le tele oi latou e mafai ona faʻaleagaina le tulaga o le maʻi ma faʻalavelave i le faʻamaonia saʻo.
  • O le tuiina o le papaverine, drotaverine poʻo le no-shp o le a fesoa- soani i le faamamaina o se malosi malosi. Mai le tagofia o fualaau aina i le taimi o se osofaiga, o le vomiting e mafai ona faʻateleina.
  • E le tatau ona e faʻaaogaina se taga po o se mea mafanafana ma se aisa i lou manava! O le aʻafiaga o le malulu o le a taʻitaʻia ai le vasospasm ma le faʻaleagaina o le tulaga o tisipesa o le mamanu maʻi.
  • O le tagata maʻi e tatau ona tuʻuina atu le tele o vai e aunoa ma le kesi, i le vevela o le potu, - o le kuata kuata i le 30-45 minute.

Faʻafefea ona vave faʻaitiitia le tiga

Vave faʻaitiitia le tiga o le tino pancreatitis faʻaaogaina:

  • Novocaine,
  • Ketanova
  • Omnopona,
  • Tramadola
  • Fentanyl.

I le faaopoopo atu i vailaau oona, antidepressants, antipsychotics, ma le toʻafilemu ua faatonuina ina ia faʻamafanafanaina le tulaga faʻalagona o le maʻi. O le faʻaofiina o painkillers ua faʻapipiʻiina ma le faʻaaogaina o vailaʻau, antispasmodics ma isi fualaau. Faʻaaogaina ma le malamalama, o nei auala e fesoasoani e faʻamalolo ai le maʻi mai le tiga vave ma faigofie le tulaga lautele.

O le tiga o le tiga e mafua mai i le faigata tele o le pancreatitis e le mafai ona aveesea i fualaau nei:

  • Paralgin,
  • Diclofenac,
  • Ibuprofen
  • Metamizole
  • Paracetamol.

E faʻaaogaina foi i tulaga e tatau ai ona faʻaitiitia le tiga i le taimi o le pancreatitis. Ole vailaʻau o fualaau taʻitasi e fuafuaina e le fomaʻi, e taulaʻi atu i le matua o le maʻi ma faʻamatalaga o loʻo aʻafia ai faʻamaʻi ma le mumu o le pancreatic.

O le tiga o le a sili atu le vaivai, ma o le a le pine ae mouese atoa pe a mulimuli le tagata maʻi i se meaai.

  • O le vaifofo aupito sili mo tiga e tulai mai i le taimi o le faigata o le anapogi. O le tagata maʻi e tatau ona aloese mai le 'ai mo aso e tolu, na o le vaivai lava, faʻamaʻaina le lauti ma se sipuni o le meli ma le vai omea e aunoa ma le kesi. I le aso lona fa, e mafai ona e 'aina se mea itiiti - faʻamalati vai, uʻu masusu, susu susu.
  • E matuā faasaina le faʻaaogaina o mea eseese mo le ava malosi mo le toomaga tiga! Latou te le gata ina faʻaitiitia le tulaga o le maʻi, ae, i le isi itu, e mafai ona faʻaleagaina ona o le faʻaleagaina o le ava malosi i luga o le paʻu paʻu.
  • Yoga ma isi vailaʻau faʻapitoa atonu e aoga, ae ui i lea, e tatau ona faʻaaogaina pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi.

Pancreatitis Diet

A uma le maʻi ona alu lea o le tolu aso anapogi, e tatau ona ia mulimulitaʻi i se meaai malosi, faʻamaʻaʻaina uma meaʻai, falaoa ma meaʻai vevela, o le tele o masima ma mea manogi.

  • Liquid ma le semi-liquid cereals e faia i le vai poo le susu gaʻo,
  • Laʻau moa vevela (ina ia sili atu ona manaia, e mafai ona e tuʻuina se lala o le dill i totonu o le lima minute ao leʻi oʻo i le faaiuga o le kuka),
  • Lisi mai moa kuka,
  • Fafano aano o manufasi, aano o manufasi, taʻavale vaʻa,
  • Laʻau falala
  • Meat ma iʻa e tao i totonu o le umu (e aunoa ma se paluga vevela),
  • Fualaau aina mama,
  • Fua ma sua mama suamalie.

O le tagata maʻi e fautuaina ia tausisi i mataupu faavae o meaʻai paleni: ia fafaga i ni vaega laiti i le tele o taimi i le aso (4-6 faaopoopo ma se meaʻai ao lei moe).

O le pancreatitis togafitiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi: o le le pulea o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina ma vailaʻau e mafai ona mafua ai se faʻafitauli i lou soifua maloloina.

Le au pele pele e, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea, matou te fiafia e manatua le auala e faʻafaigofieina ai le tiga o pancreatitis i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faʻaoga o le 'upega tafaʻilagi.
"Sa ou ola ma pancreatitis mo le luasefulu tausaga. Ae i le taimi lava, i le avea ai o se teineitiiti sefululima tausaga, ina ua uma ona faalogo i le mautonu o le fomaʻi e uiga i le maʻisuka na mafua ai ma le maliu o le lima tausaga mulimuli ane, na matua le toe maua lona loto. E ui lava, masalo, e le o se mea na aoga na mafua ai ona ia fefefe ia te aʻu: Na ou ave fualaau aina i le faasologa o taimi, nofo i luga o se meaai malosi mo le lua tausaga - na o vai mama i luga o le vai, mama mama ma - i luga o aso malolo - vavae pipi. Na maliu faalua ona o ia (talu mai lona laʻitiiti o ia o se fafine gaʻo). Na ia aveina tamaʻitaʻi, drotaverine, inu vai tele o vai e leai se kesi. Ma, ioe, na amata ona ia 'ai mea uma, ae le mafai ona toso i luga gaʻo ma falai. O ni nai taimi i le gasologa o tausaga na faoa ai le pancreas, ae leʻi sau i le falemai. E leai lava se maʻisuka. "

"Afai ei ai lou pancreatitis, o le mea autu e le o le popole. E taua le popole - o lona uiga, faʻatali mo le osofaʻiga. O le gaioiga e leaga foi. Na ou matauina: O le a ou nofo i le galuega e sili atu nai lo le mea masani - e sili atu le vave ave o se mupochka po o pancreatin, a leai o le a e nofo i luga o se vai maualuluga mo aso e tolu ma ave ni vailaau tuga mo le masina "

Lapatai pancreatiti

O le faavae o le pancreatitis aano o le faagasologa lea o le gaogao o le tino o le gland. E masani lava, o le enzymes e faʻamaonia e le gland e le o toʻaga. Mo le faʻagaoioia o enzymes e le faʻaaogaina, e manaʻomia le aofaiga ole talo, lea o loʻo iai i le lumen o le duodenum. I totonu o le pancreatiti mumusu ona o mafuaaga eseese, o le vave amataina o enzymes e tupu i totonu o le gland lava ia, ae le o le pulupulu, lea e mafua ai le faaleagaina o ona masini.

O faʻalavelave faʻapitoa e pei o le faateleina o le gaosiga o le vai inu, o le solia o lona suavai, o se suiga i lona vailaʻau oona e mafua ai le pancreatitis. O le tele o taimi, o le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi e faafaigofieina e ala i le faʻaaogaina o ava malosi e aofia ai le ava, o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma le falai, faʻamaʻi faʻaleagaina o le pancreas, faʻamaʻi o gaʻo oona (ate, vaʻaia biliary, duodenum) ma faʻamaʻi pipisi.

E tusa lava po o le a le mea e faaosofia ai, o le atinaʻeina o le tino pancreatite e tupu i le auala lava e tasi. I lalo o le malosi o faatosinaga o enzymes, o le edema o loo faia i luga o masima. Afai o le maʻi na maua i se taimi talafeagai ma ua amata le togafitiga, o le edema e alu ese e aunoa ma ni faʻafitauli. O faʻalavelave faʻaleagaina o togafitiga e mafua ai le alualu i luma o le edema, i le faʻalavelaveina o vaa o loʻo fafagaina le gland ma le faʻavaeina o foci o le necrosis. Foci o le necrosis e mafai ona laʻititi poʻo le aofaʻi uma, pe a oʻo uma pe toetoe lava o le pancreas uma lava e le o se mea. O se osofaiga o le tino pancreatitis e masani lava ona atiaʻe pe a uma ona 'ai pe inu ava malosi. O ona faailoga autu e aofia ai:

  1. Tigā malosi i le pito i luga. O aso muamua 1-3 aso o le tiga e malosi, mulimuli ane latou faʻaitiitia ma oʻo ai le le fiafia, mafatia
  2. Naua, vili
  3. Fefe. Faatasi ai ma faigata faigata o le pancreatitis, faatasi ai ma le suppuration, o le vevela o le tino e mafai ona siitia i le 38-39 ° C.
  4. Loto toto, lagona o le atoatoa, nofoa vavalalata
  5. Faʻaitiitia le toto maualuga, palapitations, le mautonu

E le faigofie le suʻesuʻeina o le maʻi pancreatitis, aemaise i se taimi amata. E manaʻomia manaʻoga faʻapitoa, e aofia ai suʻesuʻega o toto, suʻesuʻega o le urine, ultrasound o le tino o le tino, gastroscopy, radiography o le tino o le manava.

Faʻailoga pancreatite

Pancreas e afaina ai i le tulaga o le faaletonu

O le pancreatitis o se afi mumulu o le pancreasitis. E mafai ona avea ma tulaga muamua, lua ma le toʻa, e atiina ae i le talaaga o isi faamaʻi o le gastrointestinal tract.O le pancreatiti (le 50-70% o mataupu) e le togafitiina, e mafai ona alu i le foliga masani, pe a faasolosolo malie ona liua le vaega o le necrosis, ma suia ai mea ola maloloina, ae masani ona amata ona tupu le pancreatitis e le masani ai le cholecystitis, cholelithiasis, i lalo o le malosi o le meaʻai gaʻo, mea inu ava malosi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma isi.

A o faagasolo le faʻamaʻi, o loʻo i ai le tuai i le faʻasaʻoina o enzymes pancreatic, o le leaga o le lapisi, o le faʻavasegaina o masima, ma le faʻaputuina o le sua o le pani. O lenei mea e mautinoa lava e tau atu ai i le le atoatoa o le galuega. O le iʻuga, ua faʻaleagaina le gaogao, o faʻalavelave o le gaosia ma le ulufale atu o le inisalini i totonu o le toto ua faʻalavelaveina. E i ai se faʻafitauli o le atiaʻe o le maʻisuka.

O le pancreatite o le taimi nei e faʻaalia i tiga i le itumalo pito i luga, e susulu i le itu tauagavale, e le masani ona i ai i le taumatau saʻo, i le itu lumbar. O le tiga e faigata tele, mafatia, faʻateleina ni nai itula talu ona 'ai ma i le po. O le tiga e tumau i le natura, e masani ona tuʻuina i lalo o le tauau tauagavale, i le itu tauagavale. E mafai ona faʻalavelave le tiga mo le tele o vaiaso ma e oʻo lava i masina, faʻafilemuina ma faʻamaualuga mo vaitau. I le vaitau o faʻasalaga o le tiga, o le uiga o le tiga i le tino o le pancreatitis ua avea. E avea i latou ma fusi, faʻatasi ai ma le vomiting, poloka toto.

O le manava mo le pancreatitis e le masani ai, e pei o se tulafono, e le mafatia pe faaitiitia foi, ae ona o le fefefe e mafua ai se osofaiga fou o le tiga, o le tele o tagata gasegase e mumusu e 'ai. O le mea lea, masani lava i lenei faʻamaʻi o loʻo i ai se paʻu mamafa mamafa.

O le solia o le exocrine gland galuega e oʻo atu ai i maʻi o meaʻai, lea e faʻaalia e ala i le faʻamalosi, afaina. O nei mea uma e matauina i le amataina o le faamai, aʻo faasolosolo le pancreatitis, ua sili atu le malosi o le fale, o le faateleina o le gaosiga o le kesi, ma le tui o le intestinal.
Afai e le togafitiina, o le pancreatitis lemu e mafai ona faigata ona o le atinaʻeina o le maʻisuka, jaundice, ma isi.

Pancreatic cancer

O le kanesa o le Pancreatic o se siama leaga lea e tupu mai i sela o le parenchyma gland lava ia. O se togafitiga e seasea, lea e masani ona mafatia ai tagata. I le tele o tulaga, o le kanesa ua maua i vaega mulimuli, o le mea lea e matua leaga lava le faʻamaʻiina o le maʻi.
O mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e le o malamalama atoatoa, ae ua faamaonia o lona atinaʻe e faʻaosofia e:

  • faʻamaʻi (maʻisuka, kumeka, pancreatitis masani)
  • ulaula ma le ava malosi
  • meaʻai paleni (sili atu gaʻo, meaai vevela i le taumafataga)

O le ata o le kanesa o le pancreatic e faʻalagolago i le fomaʻi ma lona faʻalauiloaina. O se uiga iloga o le tiga lea e tupu mai ona o le tupu aʻe o le paʻu, o lona aʻafia i mea o loʻo siomia ai ma le faʻamalosi o le namu. E mafai ona ese le tiga: o le tiga e mafai ona pulupulu, vevela pe maamaa, tipi, paroxysmal. Mo tagata mamaʻi ua maua i le maualuga o le kanesa, o le "matau" o le uiga lea: o tiga tiga e mafua ai ona nofo le tagata maʻi, punou i lalo, oomiina se aluga i lona manava.

Ona o le tuputupu ae o le paʻu, o le taatele o le talo, o le pancreatic duct, le luminea duodenal ma le vevela vein ua taofia. O lenei mea e mafua ai le aveeseina ma le le lelei ma le maualalo o le talo, le faateleina o le mamafa i le au, ma le atinaʻeina o le taamilosaga o se natura masini. E paʻu le paʻu i luga o se lanu lanumoana, tatuʻu, mago. O le galuega a le loto, ate, fatugaʻo ua faʻalavelaveina, o le tino vaivai o loʻo maʻi, o loʻo maʻi le tulaga o le maʻi.

I le fesootaʻi atu ma le soona inu o le tino, o faʻamaoniga e pei o vaivaiga, faʻavaivaia, le fiafia, ma fiva e aliali mai.Ona o le gaogao ma le faʻafefe, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le manava, o loʻo i ai se paʻu mamafa mamafa.

E faigata tele ona iloa le kanesa o le pancreatic i le amataga, e ui lava i le maua o auala e le faʻaleagaina. Togafitiga i le tele o mataupu e faia i se auala galue. O se mea e manaʻomia muamua mo le taotoga, o le leai o ni mea e fai.

Pancreatic Disease Treatment

E tatau ona togafitia togafitiga Pancreatitis i se tulaga tumau

Togafitiga o le tino pancreatitis o loʻo faʻatinoina i totonu o le fale taʻavale, tagata gasegase o loʻo i ai se faʻalavelave ogaoga o le maʻi ma faʻafitauli tuʻufaʻatasia i totonu o le potu maʻi tigaina. O togafitiga e faʻatinoina uma e ala i togafitiga faʻapitoa ma taotoga. I le pancreatitis e masani ai, o le faaiuga e uiga i falemai e faalagolago i le ogaoga o faailoga. O le sini autu o togafitiga o le faʻasaʻoina lea o le tiga, toe faʻafoʻisia le galuega o le gland ma puipuia ai le atinaʻega o faʻafitauli.

Ina ia faʻaitiitia le tiga, o fualaau faʻamaʻi ma le leai o ni nakoti o loʻo faʻaaogaina. O le fualaau o le vailaʻau faʻataʻitaʻiina e filifilia e le fomaʻi tausi e faalagolago ile maʻi ole maʻi. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e fautuaina le faʻaaogaina o enzymes pancreatic ma le lava lipase (Creon, Panzinorm) faʻatasi ma le faʻaaogaina o le initaneti o le pamu (Omeprazole, Pantoprazole). O lenei mea e faʻataga ai oe e puipuia le enzymes mai le faʻaumatiaga i lalo ole aʻafiaga o le suka gaosia ma ia maua ai le manava o le tino o le pancreas.

I totonu o le pancreatitis, e faʻapea foʻi ma le faʻavavevaveina o foliga masani o togafitiga, e faʻaaoga ai le antimicrobial therapy. E masani lava, faʻaaoga vailaau faʻasaʻi (Ampicillin, Kefzol, Klaforan, ma isi).

O togafitiga faʻale-tino e faʻaaogaina lautele. O loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa ma le faʻaleagaina. I le avea ai o se tulafono, o loʻo faʻamatalaina i le vaitaimi o le faʻamalosia o le faʻavavevave. O le tele lava o taimi, o le eletise o se vaifofo o le novocaine, galu o le diadynamic, o le suamalie ole suamalie e pei ona fuafuaina. O se vaega tāua i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e tuʻuina atu i se taumafataga faapitoa. A aunoa ma le soifua maloloina, e toetoe a le mafai ona togafitia se maʻi.

O le mataupu autu o le togafitiga o meaʻai i lenei tulaga, o le faʻaaogaina lea o meaʻai e faʻasaoina ai le meaʻai. O le 2-3 aso muamua o le maʻi na faʻaalia ai le fiaai, na o le inu ua faatagaina, ao le tele o aso o le suavai e itiiti ifo i le 1.5 lita. E fautuaina e inu vai e leai se paʻu o le minerale, susu o le rose vao, tea vaivai. O le taimi lava e amata ai ona faʻaleleia le tulaga o le maʻi, e muamua ona faʻatapulaʻa, ona lelei ai lea. E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti pe a ma le 5-6 taimi i le aso.

E fautuaina e vavae ese meaʻai mai le taumafataga e faʻapipiʻi ai le uta i luga o le paʻu. O falaoa fou ia, fagu, fafasi falai, pisa, meaʻai gaʻo, meaʻai, sausage, mea e ulaula ai, gaʻo susu ma soupe, pata, margarine, tea malosi, kofe, mea inu gaʻo. O le ava malosi e tatau ona faʻaaogaina atoa ma ulaula e tatau ona faatapulaa. I le leai o se aʻafiaga o togafitiga faʻasao, e faʻataunuʻuina togafitiga o le maʻi. O togafitiga togafitiga faʻaogaina foi e faʻaaogaina i le atinaʻeina o faʻafitauli, mo se faataitaiga, pe afai na maua e le peritonitis le necrosis pancreatis (necrosis o le gland tissue), ma isi.

I lenei tulaga, ua mulumuluina le vevela o le manava (peritoneal lavage), aveeseina o le mea na faaleagaina, aveeseina o le gallbladder, ma isi. O le taotoga o le pancreatic ua manatu e matua faigata ma, o le mea e leaga ai, ua o faatasi ma le tino maualuga. I le avea ai o se tulafono, e leʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia saʻo le iuga o se taotoga, o lona uiga o le taotoga o gasegase ua na o se toe mulimuli. A maeʻa le toe faʻaleleia, o le maʻi o loʻo i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.E tele taimi i le tausaga, e tatau ona ia faia se suʻega faafomaʻi, o le aofaʻiga talafeagai o suʻesuʻega e fuafuaina e le fomaʻi, e fuafua i le ogaoga o le maʻi.

A maeʻa se faʻamaʻi, e fautuaina tagata maʻi e pipii atu i le faigamalo o le galuega ma le malolo, ia aloese mai le inuina o le ava ma ulaula. I le faʻamagaloina faifai pea, ua faʻaalia ai togafitiga togafitiga.

O le pancreas, pe aisea e le lelei ai, o le a taʻuina atu i le vitio ata e tasi:

Faʻaleagaina i le gaioiga o le pancreas e mafua ai le tele o le faʻalavelave i se tagata, faʻalavelave i le olaga masani. O le pancreatitis e maua ile tino pe masani. O tiga ma le pancreatitis e mafai ona oʻo atu i le maualuga, e mafua mai i le le lava o le manaʻo, paʻu o le mamafa, le mafai ona nofo masani, savali. E taua le iloa pe faʻapefea ona iloa le pancreatitis ma mafai ona faʻafetaiaʻia tiga i le fale ma totonu o se falemaʻi.

Le faiga o le tiga i pancreatitis

O gaioiga mumusu ma le degenerative e tupu i le pancreas e taʻua o le pancreatitis. O taualumaga nei e tutupu i le pancreas e aʻafia ai le faiga o foliga o tiga:

  • Faʻalavelave (faʻalavelave) o le tino o le gland e mafua mai i le faʻamaʻiina o le sua o le pancreatic ma le talo i totonu o le ala. O le mea e tupu e mafua mai i le malosi o le vavao o le gland, suiga o le tumau (faateleina le viscosity ona o le inuina o ava malosi, oona o le tino) o le sua o le pancreatic poo ona o le foliga mai o le tino, maa, galuega galue (parafe (anufe) i totonu o le va.
  • Faʻaleagaina o le microcirculation o gaʻo. A oʻo mai le pancreatitis, e i ai le faʻaitiitia o le tafe toto i totonu o le gland, o ona sela e le lelei ona maua i le toto.
  • O suiga o le dystrophic i le pancreas. O faʻasolosolo e faaleagaina i elemene pancreatic, lea e faʻaopopoina i ni aofaiga sili atu nai lo mea e tatau ai.
  • Faʻamatalaga inflammatory e mafua ai le fulafula o le tino ma le stroma lagolago (goto) o le gland. O se taunuuga, o le faateleina ma le fulafula o le pancreas e tupu.

Faʻamatalaga faʻatau

Ua faailoa mai e tagata faapitoa mafuaaga e tele mo le amataga ma le alualu i luma o pancreatitis. E tusa ai ma fuainumera, i le 30% o tagata gasegase e le mafai ona fuafuaina le mafuaʻaga o le mafuaʻaga o le mumu o le pancreatic. Pancreatitis e mafai ona mafua mai i:

  • Le faʻaaogaina o le ava i le tele o doses. O le ava malosi o se tasi lea o mafuaʻaga autu o pancreatitis, o le inu pea o mea inu vevela ua le toe aoga masani, lea e matua le lelei mo le soifua maloloina o le tino atoa.
  • Mea sese i meaʻai. Mea manogi, falai ma meaʻai vevela, o le faʻaleleia o meaʻai e mafua ai le tele o le gaosiga o le gastric juice and damage to the gland.
  • Faʻafitauli i le galuega a le gallbladder (gallstone disease). O le pancreas ma le gallbladder o loʻo i ai se taʻaloga masani i le duodenum. Afai e poloka le taʻavale i maʻa, faʻalavelaveina le faʻamalositino, e mafua ai le mumū poʻo le faʻaleagaina o le gland.
  • Tulaga faigata, popolega popole.
  • Manuaga, gaioiga o le tino, manua o le manava, puʻu o le tino, lea e mafai ona faaleagaina ai le gutu o le pancreatic gland.
  • O le maʻi suka.
  • Faʻafitauli Hormonal.
  • Iniseti (faʻamaʻi, mumun, malulu, vailaʻau vaka).
  • Neoplasms i le fanua.
  • Vaʻaiga faʻasologa.
  • Tigā toto maualuga.
  • O faamai inflammatory o le gastrointestinal tract and duodenum. Gastritis, duodenitis, maʻi suka e mafai ona aʻafia ai le faʻasaʻoina o le vai inu.
  • O aʻafiaga leaga o masini. Ole tele o fualaau oona e maua ai vailaʻau, hormones, non-steroidal anti-inflammatory drugs lea ei ai le aafiaga le lelei i le pancreas ma mafai ona mafua ai le mumū.

Le natura ma le faʻasinomaga o le tiga ile pancreatitis

Pancreatitis lagona lagona e eseese, fai i aso taʻitasi ma faʻalagolago i le tulaga faʻaanatura o le mea e taulaʻi i ai - o le vaega o le pancreatic lions (ulu, tino, siʻu), ituaiga o faʻaoga o le inflammatory. O le natura o le tiga i le pancreatitis e eseese:

I le pancreatitis e le masani ai, e leai se localization manino o le tiga, e mafai ona ese, e tupu faʻafuaseʻi (faʻavave). O le faateleina o le tiga e tupu i le po. I le mumusu faifaipea o le gland, o le tiga o loʻo maua ile:

  • pito i luga ma le ogatotonu,
  • le laufanua lumbar, i le foliga o se fusi atoa po o se vaega - i le itu tauagavale,
  • tua i tua
  • pito i lalo ifo o le fata (pito i lalo ifo o le ogaumu).

I totonu o le pancreatitis, e lagona e tagata maʻi se tosoina, e le mafai ona gafatia, mamafa, faʻamalosi, tiga ma fusi paʻu, lea o loʻo lisi i:

  • tauagavale agavale
  • tua
  • tauagavale o le hypochondrium,
  • tootoo.

E faʻafefea ona faʻamalieina le tiga i le tino pancreatitis

E faʻafuaseʻi lava ona tupu le mumunia o le pancreas, e masani lava ona maua e le tagata maʻi le fesoasoani muamua i le galuega poʻo le fale. O togafitiga o lenei ituaiga o pancreatitis e faia i se falemai i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. I le tulaga o le tiga o le fusi paʻu, e tatau ona valaʻau i se falemaʻi ma faia taga nei:

  • Tuuina atu le filemu o le maʻi - e le gata i le tino (faʻafuasei ona tupu ai le tiga), ma lagona.
  • Aveese poʻo le tatalaina o laei e faʻafefe i le manava masani pe faʻamaʻo le manava.
  • Ina ia faʻaitiitia le tiga, e tatau ona tuʻuina le tagata maʻi e ala i le sasaina o le tino i luma, pe fautuaina le pepelo i le tulaga o le embryo.
  • E manaʻomia e le tagata maʻi ona inu i kuata uma itula le kuata o le vai ua tunu poʻo le vai minerale e aunoa ma le kesi.
  • Faʻaliliu le tiga o le tiga. Mo 10-15 minute, e mafai ona e faʻamafanafanaina le aisa, taga malulu ma gel poʻo se fagu vai vai malulu i lou manava (i le nofoaga o le tigaina localization).
  • Tuʻu atu i le tagata gasegase e ave se antispasmodic - No-shpa, Papaverine poʻo Drotaverin, pe'ā mafai, ia tuʻuina atu se iniseti i totonu o se tasi o nei fualaau.

E naʻo fomaʻi e mafai ona fuafua le ituaiga o mumu. Ina ia aua le faʻaleagaina le tulaga e tusa lava pe leʻi taunuu mai fomaʻi, i se osofaiga mataʻutia, e faʻasaina le tagata maʻi:

  • Maua le manava loloto - latou te faʻateleina le tiga.
  • Taumamafa meaai.
  • Faʻaaogaina ni meaʻai (Spazmalgon, Analgin, Baralgin) - latou te faʻafefe ai le tiga ma e mafai ona puipuia ai tagata tomai faapitoa mai le mauaina saʻo o le maʻi.
  • Faia sauniuniga o le enzyme (Mezim, Creon, Festal), lea e mafai ona faʻatetele ai le tulaga o le maʻi.
  • Pe a vili, aua le faʻaaoga fofo poʻo vailaʻau e faʻamama ai le manava.
  • Faʻamafanafanaina o le manava o le manava - o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le fulafula ma le sepsis.

Togafitiga

A maeʻa le falemaʻi, ina ia mafai ai ona iloa le faailoga o le pancreatitis, o le tagata maʻi e faʻamatalaina se faʻamaoniga, lea e aofia ai:

  • suesuega lautele o le toto
  • X-ray ma le ultrasound o le peritoneum,
  • suʻeina o le toto,
  • fibrogastroduodenoscopy (leo),
  • laparoscopy
  • faʻasologa o suʻesuʻega.

Ina ia faʻamalieina le tiga, e mafai e fomaʻi ona faʻamatalaina faʻamatalaga faʻamalosi, ma i tulaga ogaoga, o le faʻaaogaina o togafitiga e faaopoopo i le tofiaina o antipsychotics, antispasmodics, antibiotic, tranquilizers, antidepressants. O faʻamatalaga sili ona taatele:

O togafitiga mo le tino pancreatitis e filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitasi. E le gata i le faʻaaogaina o vailaau, e tatau i le tagata maʻi ona tausisi i se meaai malosi. I aso muamua talu mai falemaʻi, ua faatonuina e fomaʻi:

  • Malologa malolo. O le alu ese mai le moega ma le feoai e tatau ona faifai malie, pe a uma le faʻatagaga a le fomaʻi.
  • Fiaai - o lona umi e fuafuaina e se fomaʻi, pe a maeʻa le faʻalauteleina o le taumafa.

Faʻafofoina mo le tiga i le pancreatitis tumau

Togafitiga o le mumū tumau o le faʻamoemoe e faʻamamā ai le tino, faʻaitiitia le tiga, faʻamāmāina le faʻaogaina o le mimita, ma le faʻamaoniaina o le gaʻoina.I le maeʻa ai o se suʻesuʻega auiliili o le peritoneum ma i le i ai o faʻataʻitaʻiga, o le gastroenterologist mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi e atiina ae se togafitiga togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau, tapenaga o le antienzyme, vitamini, ma meaʻai. Mai vailaau, fai mai fomai:

  1. Faʻataʻitaʻiga o le pulelaʻau pancreatic - e faʻaaogaina mo le le tumau le taofia (tapunia) o le gland. O fualaau o lenei vaega e aofia ai Gordoks, Kontrikal, Kontriven, Aprokal. O nei vailaau:
    • faʻagesegese le faʻatinoga o le protease o mea elemene ma le plasma toto,
    • puipuia le necrosis pancreatic,
    • faʻaitiitia le kinin-kallikreinovoy system (KKS).
  2. Hormonal fualaau faasaina o le somatostatin poo ana analogues (Octreotide) - faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le tiga i le pancreatitis, e faʻaitiitia ai le faaselaina o le serotonin i le gland.
  3. O vailaau o le Enzyme (Panzinorm, Mezim, Festal, Pancurmen, Creon, Enzistal Pancreatin) - ei ai mea nei i luga o le soifua maloloina o le tagata maʻi:
    • faafaigofie le faagasologa o le gaosiga o meaai,
    • faaitiitia le malosi o le tiga
    • faʻamaonia le galuega ma faʻaititia le uta i luga o le paʻu,
    • saofagā i le faʻamalamalamaina lelei o vailaʻau faʻasaina.
  4. H2 histamine responsor blockers (Famotidine, Nizatidine, Cimetidine) - ua mamanuina e taofia ai le faasela i totonu o le pancreatic gland e ala i le initia o le gaosiga o le suka o le hydrochloric i totonu o le manava.
  5. Fale puipui (inhibitors) o le pamu proton - Ezokar, Omeoprazole, Rabeprazole. O le sini autu o nei vailaʻau o le faʻamautinoa le taofiofia o le faʻamalolo o le kulimi chlorūriki e ala i le polokaina o le pamu proton i sela.
  6. Fualaau faasaina - Diakarb, Triampur, Furosemide.
  7. Anetamini (Pipolfen, Suprastin, Peritol, Diphenhydramine) - ua faatonuina ina ia faaitiitia ai le fula o le gland tissue.
  8. Antacids (Fosfalugel, Palmagel, Maalox, Altacid) - ua mamanuina e faʻaitiitia ai le eleʻele o le chlorhydric, lea e natia e le manava.
  9. Antispasmodics (Drotaverin, Papaverin, Eufillin, No-shpa, Ralabal, Spazmolin) - faatonuina mo le toomaga o le tiga.
  10. Antibacterial drugs (Amoxilav, Azithromycin, Abactal, Sumamed) - faʻaaogaina e faʻaumatia ai siama microflora, lea e mafai ona afua ai siama. E faʻaumatia faʻamaʻi uma e le vailaʻau le microflora atoa i totonu o le inumaga, o le mea lea e faʻaaogaina ai faʻatasi ma faʻamalosi (Linex).
  11. Cholinolytics - Chlorozin, Metacin, Platifillin, Antopit. O vailaau faafomaʻi o lenei vaega e faʻamaonia ai le faʻaogaina o meaʻai.
  12. Vailaʻau faʻapitoa - Omeprazole, Lansoprazole, Omez. O vailaʻau e faʻaitiitia ai le tiga, faʻalavelave ai le faʻamalositino o le eleʻele o le chlorhydric, ma faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le inflammatory.

E faʻafefea ma o fea e afaina ai le pancreatite le tumau?

Faatasi ai ma le mumulu faifai pea o le okeni, e mafai ona tupu le tiga i tua, talu ai o le pancreas e susulu i le gaʻo uma o le tino.

Afai e matauina le mumunua i le ulu o le okeni, ona afaina ai lea i le sao o le pusa. E le mafai ona faʻaalia ni faʻalogona le lelei i lalo o le sao o le hypochondrium, i le ogatotonu, i tua, poʻo le taamilosaga atoa. O lo latou faʻasinomaga e le o taʻua i se tasi taimi. O i latou lava, o faailo o le mumu o le tiga, tipi, poʻo le tui. E faʻalagolago lava i mea e afaina ai i le pancreas. O nisi taimi e le mafai e se tagata ona faʻafesoʻotaʻi nei faailoga o le pancreatitis.

Faatasi ai ma se tino o le pacreas vaivai, o le tiga e aliali mai i lalo o le lua o le manava. Faatasi ai ma le mumū o le siʻusiʻu o le okeni, o faʻafitauli le lelei e tupu i totonu o le peritoneum ma lalo o le hypochondrium agavale.

O le tele lava o taimi, o le faʻasalalauina o faʻamaoniga o pancreatitis e matua le mafaamatalaina e faigata mo se tagata ona fuafua po o fea tonu e afaina ai.

Faʻafitauli o tiga

O le natura ma le faʻasinomaga o le tiga i pancreatitis e mafai ona mafaufauina o le tagata lava ia, ae i le isi itu, latou te faalagolago i le faagasologa o le faʻaleagaina o le faʻaogaina. I totonu o le pancreatitis, o le tiga e tupu loa lava pe'ā uma ona 'ai se meaʻai faʻafefe.Faatasi ai ma le alualu i luma o faaletonu o le tino, o le tiga ma le pancreatitis e faasolosolo malie lava.

O le tagata gasegase sa tamoe faataamilo i sailiga le manuia o se mea e faigofie ai. Ae ui i lea, i le tele o tulaga, e le o le "embryo" e tulai mai (vae ua siitia i le manava), po o le itu, ae le o le afa o tofiga e aumai ai se toomaga umi. I se tulaga sili atu, o le tele o faʻamatalaga tiga o faʻamaoniga e maitauina.

E tele taimi e maua ai le tiga i le pancreatitis i le pito i luga. E masani lava o le vaega pito sili lea, ae o nisi taimi o le tiga e mafai ona sui i le agavale po o le sao o le hypochondrium. Mai lea taimi i lea taimi, o le tiga i le tino pancreatitis e foliga tutusa ma le tiga o uiga o angina pectoris.

E faʻaalia i le taoina, faʻamalosia ni mea le lelei i le sternum, e oʻo atu i le itu tauagavale o tua, o le itu tauagavale o le auvae lalo poʻo le lima. Faʻailoga pancreatite e faʻaalia i le mea moni e faapea o le tiga e le o manino le localization. E mafai ona ese i latou i le malosi:

  1. I le vanu o le lumbar e pei o se fusi atoa poʻo le tuʻufaʻailoga ole afa.
  2. I le pito i tua e aunoa ma le salalau i nofoaga lata ane.
  3. I le vaega o le vaega pito i lalo o le sternum (i le itulagi o pito i lalo).
  4. I le ogatotonu poʻo le pito i luga.

O le tele o tagata gasegase e maua i le pancreatite e masani ona matauina le pisipisi o le tiga e mafua ai, i se isi faaupuga, o se mea e le mautonu. I le pancreatitis, o le tiga e mafai ona eseese. Ae o le tele o taimi e matua maualuga lava e oo lava i le faaletonu o le mafaufau e mafai ona tupu.

Faʻalogo lelei! Paʻu i le pancreatitis e masani ona fesootaʻi tonu i le faʻaaogaina o gaʻo, meaʻai vevela po o mea faʻavela ma meainu. O faailoga muamua o le tiga e matauina ile afa itula talu ona 'ai.

Uluai-pei o le tiga, o lona uiga, o le tiga i luga o se manava gaogao e seasea lava. O nisi taimi, pe a mavae ni vaitaimi o le faʻaleleia atili, o faʻalavelave o le faateleina o le tiga e tupu.

Afai o le tiga ua mou atu, e le o se mafuaaga tonu lea o le fiafia. E moni lenei mea i tulaga na matua ogaoga ai le tiga. O ona faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi faʻaaliga o le maʻi e atiina ae i le tele o masini.

Falemaʻi tiga o le falemaʻi

I le tulaga ogaoga o le pancreatitis, e tatau i le tagata maʻi ona faʻanatinati ile falemai ile falemaʻi. Ina ia faʻamalieina le tiga i le falemaʻi, e mafai ona faʻaaoga faʻamatalaga faʻamaʻi. O fea mea e masani ona faʻaaogaina mo le pancreatiti tino? E masani ona faʻaaoga:

Ae maise lava o faʻalavelave faʻalavelave, o faʻasalaga faʻasolosolo e faʻapipiʻiina ma le toʻafilemu, antidepressants ma antipsychotics. O nei vailaʻau e faʻaleleia e le tasi le isi.

Tuua Lau Faamatalaga