Faʻaaogaina o mea totino o nusipepa ma faʻasiga

I aso nei, e sili atu ma le 50 ituaiga o vao. I le teritori o le CIS atunuu sili ona taatele o:

  1. 1 Faʻailogaina o upega - O se vailaau togafitiga, ma se fuainumera tele o vitamini ma minerale. O lenei mea totino o loʻo iai le maualuga o le 1.5-1.7 m. O le aʻa ma laulaau e ufiufi i ni manoa mafolafola, ae o ni fagu sima e aofia ai le kulifa. O le mea lea e afaina ai le paʻi i ai i le mu.
  2. 2 Tuʻuina o upega (monoecious) i ona aoga aoga ma foliga vaaia e tutusa ma le eseesega o meaola. Peitai, e le sili atu i le 50 cm le maualuga, ae le gata i lea, o le tausaga.
  3. 3 Tamai Mamoe - lanu papaʻe po o le "tutuli" e taatele i pito o le sone o le vaomatua. E le pei o meaola muamua, o le selu o loʻo i ai fugalaau paʻepaʻe matagofie, o se laʻau matagofie o le meli. O lenei ituaiga upega e le aʻafia ai ni nila. E faʻaaogaina fugalaau vao mo le sauniuniga o vailaʻau teas, o se vailaau i togafitiga o allergies ma maʻi gastrointestinal.
  4. 4 Hemp net net e masani lava ona tupu i le laasaga o le steppe i le ituaiga o vaomatua tetele. O lenei ituaiga ua vavaeina laupepa ua vaneina, ua i ai ni lauulu mu. E taua o se laau vao, ola i luga o auala. Laʻau maualuga mai le 1.5 i le 2.4 mita. O le aʻa ma le aʻa o le upega o le vao e faʻaaogaina mo le puipuia ma togafitiga o neoplasms mama.
  5. 5 Nettle Kiev foliga vaaia e foliga mai o se dioica nettle. O lona maualuga, e ese mai i le dioecious, e le sili atu i le 1.2 mita. I fafo atu o Iukureini, e tupu ai i Europa i Sisifo ma Europa, faapea foi i Palestine. Ua lisiina i totonu o le Red Articles o le Voronezh ma Lipetsk o le Malo o Rusia, faapea foi ma le Republic of Belarus. O le kiev nettle is strictly protected by pulega talafeagai mo le saogalemu o le siosiomaga i atunuu e pei o Hungary ma le Czech Republic.

E ui i le lautele lautele o tufatufaga, Faʻailogaina o upega o loʻo lisiina i totonu o le Red Articles o mea taua faʻaitulagi, mo se faʻataʻitaʻiga, o Voronezh ma Lipetsk o le Malo o Rusia. E puipuia tele le Nettle e pulega talafeagai mo le saogalemu o le siosiomaga i atunuu e pei o Belarus, Hungary, ma le Czech Republic.

O foliga o le laau e tutusa lava. Afai e te faamatalaina le upega mai le mea e te vaʻai ai i le meaʻai, e te mauaina lenei uiga:

  • O le aʻa: faʻavae faʻatasi ma moa ma lauulu, uumi - mai le 15 i le 35 cm.
  • Lea e i ai se lanu uliuli lanu meamata, o se laʻau lauulu ma nifo, mai le 2 i le 10 cm le umi,
  • Fugalaau e faʻatasi pe i le tulaga o inflorescences, stamen poʻo pistillate. O le mea masani, o le laau e mai i le 6 i le 12 faʻamafanafanaga ma se ovary maualalo ifo.
  • Le fua e mafai ona ave le foliga o se kulimi po o se atigipusa lea o loʻo i ai fatu laumei.

E iai tausaga taʻitasi ma le tele o ituaiga o moa, monoecious ma dioecious, vailaʻau faʻamaʻi ma mea vevela, saogalemu ma e lamatia ai foʻi le ola (atiseti gasegase).

O vailaʻau lata ane ile fale

O tagata ua gauai atu i le aoga o mea aoga i le vao mo se taimi umi, ae o le lauiloa o lenei laau e le faaitiitia i le aso. O lau laititi e faʻaaogaina i le cosmetology, dermatology, gynecology ma le tele o isi fomaʻi.

I a matou latitudes, e mafai ona e mauaina ni ituaiga meaola se lua - o le mea lea o le tuiina o nettle ma dioecious. O le mea mulimuli lea e sili ona aoga. E tupu i vaomatua ma paka vaʻaia, e latalata i fale ma vaitafe, i vaomatua. O laulaʻau e faʻatasi ma faʻamalamalama lanu lanu meamata ma petioles umi. O le taina o le upega e ese mai le eseesega o meaola e ala i le i ai o nai lauulu lauulu i lau.

O lenei laau aoga e mafai ona faʻatau i le fale talavai poʻo le aoina faʻatasi. Mo le mauaina o se togafitiga, ua lava lea e gaosi ai le lauti, e oo lava i laumei laʻau e sili atu ona lelei ma, sili ona taua, o le kuka sipeti maloloina.

O le mea moni, o le aoina mai o meaola, e tatau ona e filifili nofoaga ese mai ala, i mea e faʻaoga ai mea faʻalauiloa, ina ia aua le afaina ai le tino nai lo le faʻamoemoe lelei. O laʻau o Dusty o loʻo ola i autafa o le auala ua solia.

O mea e aofia ai

O loʻo faʻaaogaina e tagata soifua togafitiga o togalaau talu mai aso anamua, ma o le komiti leaga o se tasi lea o nofoaga pito sili ona taua i togafitiga o fualaau e aunoa ma le leiloa o lona lauiloa i le tele o seneturi.

O lenei mea totino o loʻo i ai se seti o elemene e aʻafia tele ai le tele o polokalama o tatou tino. Vitamin K, o loʻo maua i laulaau, o loʻo i ai ni mea e puipuia ai le inflammatory ma ei ai sona aafiaga taua i le tui toto. I le faʻaopoopoga, o le masima e maua ai le calcium, flavonoids, gasegase oona, tannins ma le tele o isi elemene.

E mafai e le Nettle ona faʻavavevave vave ma aveesea lelei toxins leaga mai le tino, ma faʻatasi ai ma se faʻaaogaina o mea e mafai ona faʻamamaina ai le paʻu.

O lenei laau, e pei o kāloti, o loʻo i ai se aofaiga tele o beta-carotene, lea e afaina tele ai totoga o le vaʻaia ma puipuia ai sela o le tino atoa mai i fualaʻau saoloto.

O lanu lanumeamata o le tuiina o vao e aofia ai le tele o vitamini E ma B vitamini, faapea foi ma le uʻamea, chlorophyll, coumarins ma flavonoids, lea o loʻo i ai se malosi malosi faʻapitoa.

I le auala, e manaʻomia le chlorophyll e le gata mo laau. E lelei foʻi Chlorophyll mo tagata. E le o se mea e tupu mai ai, o le aso latou te maua ai le tele o meaʻai e aofia ai laulaʻau lanumeamata o lenei mea.

E faaopoopo le sapalai o le May May i salati, ma o le lauti e mafai ona onā i le tausaga atoa, faʻapipiʻi i luga o laʻau mamago e seleseleina mo le faʻaaogaina i le lumanai.

Faamanuiaga Autu

  1. Malosiaga o meaola o loʻo faʻaaogaina ai le gaosiga ma faʻateleina le puipuiga.
  2. O le faʻaaogaina o upega e aoga tele mo tagata o loʻo mafatia i maʻi masani faʻapitoa e pei o le tuberculosis ma le atherosclerosis.
  3. Ua faamaonia le lelei o le lauti i le togafitia o faafitauli faafomaʻi, i le tau faasaga i le nausea ma le faateleina o le gaosiga o le kesi.
  4. E faʻaaoga lelei foʻi laulaau moa mo faʻamaʻi o le mucous luga (faʻamaʻi o le faai, gaʻo).
  5. O le laau e mafai ona 'aina ("green borscht" mai le vao e sili ona lauiloa) ma faʻaaogaina e avea ma vailaau togafitiga poʻo togafitiga faʻapitoa mo le faʻaitiitia o le faʻaleagaina e mafua mai i siama faʻamaʻi, e pei ole urticaria, dermatitis ma isi.
  6. I se tulaga faʻapitoa, e taua le matauina o le gaioiga i le togafitiga o mea e oso ai taumafa. O tagata e masani i lenei faʻamaʻi e iloa le tiga ma le faigata o le taulimaina o faʻailoga le lelei.
  7. E iai foi le isi tomai uiga ese e iai i le nusipepa e faʻatatau i le faʻatonutonuina o le toto i totonu o le tino.

Mo tamaitai

Talu mai taimi anamua, na faʻaaogaina ai le upega i le gynnecology. E oo lava i lena taimi, na gauai atu tagata i le mea moni e faapea o le laau e aafia lelei ai le tino o le fafine: i le mamafa o le tino, e faaitiitia ai le toto ma faasaʻo le taamilosaga le mautonu.

O le mea autu e aʻafia ai le totoina o le toto o le vitamini K, lea ei ai sona aoga aoga i faiga faʻaletolosi e tutupu i totonu o le tino i aso faigata.

I le kenekolo, e masani ona faʻaaogaina faʻalaʻau masani, talu ai ona o le tuʻufaʻatasiga o loʻo i ai le aoga maualuga. E mafai ona tuʻufaʻatasia le Nettle e faʻaleleia ai le lelei lelei ma le Lungwort, yarrow ma le offetail.

Afai e le lava le susu i le taimi o le susu, e mafai ona e inu vai suamalie ua faʻamamaina i vai faʻamamaina, pe faaopoopo ni laulaau laiti i le lauti.

Laulelei lauulu

O fualaau masani na maua mai ia i tatou mai aso anamua, e oo lava mai o tatou tinamatua, e tele lava ina sili ona aoga. Vaavaai i luga o ata tuai - o fafine uma o loʻo mafiafia, mafiafia mea uumi.

  1. O le laau e fesoasoani i le faʻataʻiina o faʻamaʻi o le maaleale, puipuia le leiloa o lauulu, ma faʻateleina lo latou tuputupuaʻe vave.
  2. E tele auala e faʻaaoga ai le upega o se mea e faʻaleleia ai le lauulu. O le laau e mafai ona faʻaopopo i faʻataumalie ma faʻamaʻi, poʻo ni mea e gaosia i le fale e mafai ona faia e faavae i luga, faʻaaoga i le lauulu i foliga o se masini ma faʻaaoga i totonu - pei o le lauti.
  3. I le faʻaaogaina tatau o laʻau, e mafai ona e faʻaaogaina ni faʻafitauli e pei o le tunivafi, lauulu lauulu, vaevaega, faʻamalolo tele.
  4. Nettle "galue" o se antiseptic ma o loʻo i ai ni mea e tetee ai i mea leaga.
  5. Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina o le susu, e mafai ona e maua se susulu susulu, o le lauulu o le a manino mafiafia ma maloloina.
  6. O le fufuluina masani o le ulu pe a uma ona fufuluina i se fala oona e fesoasoani i le toe faaleleia o lauulu ua faaleagaina e ala i le masani ona faapaleni poo le faaleagaina, faaleleia o latou lanu ona o mea o loo i totonu o minerale ma minerale ia e le lava mo le tino.

O fua aoga o loʻo i totonu o lenei mutia o le a le mou ese atu, e tusa lava pe faʻaaogaina i le fugalaau mai le tautoulu e oʻo i le tautotogo.

E mafai foi e tamaʻitaʻi ona faʻaaoga togafitiga o le lauulu o loʻo tuuina mai iinei, e ui lava, i le mea moni, e itiiti lava se mea latou te le amanaiaina lo latou lalelei nai lo le feusuaʻi lelei.

E le gata i lea, e leai ni faʻasalaga mo le fufuluina o lauulu ma teuteuga o le telefoni.

E faatauina atu le suauʻu manogi i le fale talavai. Ae e mafai ona e faia se teuteuga oe lava - mo le saolotoga. Mo lana tapenapenaga, o laʻau uma ma laʻau, e oʻo lava i aʻa o le laau, e talafeagai. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, o le a le pine ae susulu leulu i le susulu ma le soifua maloloina

O le isi mea taua e sili atu ona fiafia i le teuteu o manogi - e toetoe lava a leai se manogi.

O le a le mea matautia

O lau ma laʻau o le laau e aoga mo le faʻaaogaina i totonu, ae i totonu o tapulaa talafeagai. Pe a togafitia le upega, e sili atu le faʻaogaina o lenei faʻalavelave ma ole atu i le fomaʻi mo fautuaga, talu ai ona o lenei mea totino ei ai ona lava uiga ma le faʻailoga.

  • E aʻafia ai le maualuga o le toto ma lona faʻatonuga. O le mea lea, afai ei ai se toto maualuga o se tagata, e maʻi o ia i le maualuga poʻo le atherosclerosis, e le mafai ona faʻaaogaina le upega mo togafitiga faafomaʻi.
  • Faʻatasi ai ma veins varicose ma thrombophlebitis, o le faʻaogaina o oloa e faʻavae i luga o lenei mea totino e le fautuaina foi.
  • E faʻasaina foi le Nettle mo i latou o loʻo i ai faafitauli tau fatu fatu.
  • E leai se tulaga e tatau ona e inu ai mea teuteu mai laulaau o le laau i le taimi o maitaga, talu ai e mafai ona latou faʻaosofia le vavalalata o le matua ma taʻitaʻi atu i le fanau mai.
  • O le isi faʻalavelave o soʻo se ituaiga o tumoto.

Faatasi ai ma le le faʻaaogaina o le faʻaaogaina, soo se fofo e mafai ona afaina nai lo le toe faʻafoʻi mai. Faʻaeteete ma suʻesuʻe maeʻaeʻaeʻa le togafitiga togafiti filifilia aʻo leʻi faʻaliliuina.

Aoina mai ma le Seleselega

O le vaitau o le vavao e mai ia Me ia Iulai.

Toto. E faʻaputuina laulaʻau ia Iuni-Iulai, faʻasalalau i totonu o se mea manifinifi, faʻagogo i lalo o le paolo ina ia avea ma vevela veins ma petioles, ae o loʻo le maua ai nisi o ona faʻamalologa.

Aʻo leʻi teuina, lanu uliuli pe lanu enaena ma fugalaau ua aveesea. Teuina mo le lua tausaga i taga pepa i totonu o se nofoaga vaʻagogo.

Taofia Fufuluina lau laʻau fou, faʻagogo i luga o se solo, faʻamamaina lelei, tuʻu i totonu o le pusaaisa.

Canning. Fufulu ma tapena lelei laulaʻau, tuu i totonu o se fagu vailaau faʻamalama, faʻamama lemu seia oʻo i le suavai, latalata, faleoloa i se nofoaga malulu malulu.

O le faʻamaloloina o aʻa o aʻa e maualuga atu nai lo lau. Mo sauniuniga, eli aʻo lei tupu le tautotogo, fufuluina, kuka lelei, mago.

Faʻamatalaga o le Faʻasaina o Nettle

Aumai le 1.5 m le maualuga, o laulaau i luga o le uumi, e matua toso i pito, ufiufi i lauulu ma masani. O tamaʻi fafine e le lelei tele, lanu meamata. Men's - thinner, yellowish.

O le eseesega o le elemene e togafitia ai le pala, le cholesterol toto, e iai le aafiaga o le diuretic ma le anti-inflammatory, e faʻamaonia ai le metabolism o le carbohydrate, ma faʻamalosia ai le gaioiga o le masini digestive.

O se aoga aoga e faʻaleleia ai le toto e mafai ona faʻaaogaina mo le gasegase o le menopausal, o le afaina, faʻamaʻi o le ate ma le gastrointestinal tract, e faʻamalosi puipui o toto toto, togafitia o le anemia, faʻalauteleina togafitiga faʻamalolo.

E mafai e le Dioica netus infusion ona fesoasoani i le faaleagaina o fatugaʻo, gallbladder duct, prostatitis, le fualaʻau o le vitamini, o latou togafitiga faafomai e faaleleia ai le gaioiga o le cardiovascular system, faateleina le maualuga o le hemoglobin, e aoga mo alopecia, vitiligo, eczema, psoriasis, acne, ma neurodermatitis.

I fafine, o le faʻaaogaina o le fua e faʻaleleia ai le vavaeina o le utera, o le mea lea ua solia i le maitaga.

Faʻamatalaga o le tuiina o upega

E oʻo i le 60 cm le maualuga, faʻalautele tele. O laulaau e laiti, eli mai pe o ese mai le mata, e pei o se see.

O le laau e faʻamalosia ma faʻavelaina, toe faʻaleleia le faagasologa o le toe gaosia o le tino, paleni o le suavai, mea e le faʻaaogaina, faʻamamaina ai le toto, faʻaaogaina faʻaoga e fai ma faʻamoemoe.

O mea faʻamalolo o le tuiina o vao e aoga tele mo le faʻamautuina o le metabolism i le tulaga o le gout, le rhinitis o le maʻi, o le ate, o le anemia, o le iniseti, o le siama o le urethra, faʻamaonia le maualuga o kulukose toto i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2.

O le afaina e faaosofia ai le fiaai, fesoasoani i le atuatuvale o le atuatuvale, urticaria, bronchitis, suffocation, rheumatism, maʻi o le gaʻo, siama.

Le faʻaaogaina o meatotino faʻamalolo

Talosaga mo le puipuia o le hypovitaminosis, toesea o minerale:

  • Liligi 2s.s. laʻau mūmū o se ituaiga dioecious 0.5l o le vai vevela, faʻapipiʻi i totonu o se pusa faʻamaufaʻailoga mo le lua itula, faʻalavelave.

Ave le tasi vaetolu o le tioata afa afa itula ao leʻi faia le aiga 3-5 taimi i le aso.

Mo le puipuia ma le togafitiga o faʻamaʻi, faʻaaogaina le suamalie fou fou aʻo lei fugaina:

  • Fufuluina mea e gaosi i le vailaau, faaopoopo sina vai, pasi atu i se paluga poʻo se mea e teu ai aano o manufasi.

Ave le 1 tsp. faatolu i le aso, faaopoopo le meli mo le tofo. Teu le sua ua maea ona le sili atu ma le 1-2 aso i totonu o le pusaaisa.

Puipuiga ma togafitiga o malulu:

  • Sue i le 2.s. aʻa fou ma le garlic, sasaa le lima vaega o vodka, ia tumau mo le lua vaiaso i se nofoaga pogisa ma malulu.

Ave le 1 tsp. faatolu i le aso.

O faʻamalologa o le faʻaogaina o mea manogi e aoga tele i le matua, faʻapea foi ma le puipuia o le sikula.

  1. totogo talavou e foliga mai e itiiti si senitimita e fufuluina, tipi,
  2. faatumu i se ipu malamalama, sasaa le 0.5 l vodka, tuu i totonu o se koneteina tioata, nonoa le ua i ni faaputuga fagu,
  3. faʻamalosi le aso muamua i luga o le faamalama, ona sosoo ai lea ma le vaiaso i se po pogisa, malulu,
  4. vevela, squeeze laau mea.

Ave le 1 tsp. afa itula ao lei faia le taeao ma ao le i momoe.

Mo alii

Laʻau moa, e seleseleina i le taimi o le vavalaʻau, toe faʻafoʻisia le tui o le prostate gland, faʻalautele le faʻaaogaina o le tino, e faʻaaogaina mo le gaosiga o le sperm production, puipuiga o le le atoatoa.

O le suʻesuʻega e faʻamaonia ai le aoga o aafiaga o le upega tafailagi i togafitiga o le hyperplasia.

O le togafiti togafitiga e faʻaleleia ai le mauaina o laʻau paʻu ma aniani ma fuamoa, faapea foʻi ma se faʻapipiʻiina ma le taulaga poʻo le uaina na faia mai vine:

  • Cook 5.. fatu lafumanu i 500ml o le taulaga poʻo le uaina mo le lima minute.

Ave 50ml i le po.

Totoga mo le faʻasagaina o galuega tau feusuaiga:

  • momotu se moa moa mata i totonu o se tioata
  • falaovi manogi e fefiloi ma le paʻu pepa uliuli,
  • faaopoopo le paluga i luga o le pito o se sipuni, faʻafefiloi mea uma.

Ave 3-5 aso i le afa itula ao lei faia le taeao.

Faʻavae le maʻa

  • Ave le vai inu fou mo le 1s.l mo togafitiga. i le tai lua itula i le ao.

I le tulaga o maʻa tuai, aʻa poʻo fatu e faʻaaogaina.

  • Fufulu aʻa.

Ave 1 lepu paʻu. faatolu taimi i le aso, inu faatasi ma le pulupa lapisi.

  • Toto fatu, faʻaopopo i se vaega toʻaitiiti o vai vevela mafanafana.

Ave le 1.s. e faalua aso i le aso.

Faʻamatalaga e faʻaleleia ai le gaioiga galue:

  • Faʻatasi se ipu vai inu vai 1 lepp. laulaʻau, faʻafefiloi i totonu o se vai vai taele mo le 15 minute.

Ave le tasi vaetolu o le tioata afa afa itula ao le i faia taumafataga.

Loto fatu

Ofe o falaoamata ma le meli e faʻaleleia ai le galuega o le fatu muso, o pito i luga o laau laiti, ua vavae ese aʻo leʻi fugaina, e sili ona aoga:

  • Valu 5 ipu vai inu ma lua ipu. laʻau tipi tipi, simmer mo le 5 minute, tuʻu le malulu, faʻalavelave.

Aumai le afa afa i le aso ma le meli i le tofo. E tatau ona togafitia mo le 1-2 masina, pe a maeʻa ona malolo.

Fua mo se paʻu:

  • Faʻatasi se ipu vai inu vai. laʻau malogo, vevesi itula, aʻa.

Ave 2.. se itula ao leʻi oʻo i taumafataga.

O gasegase gasegase

O se teuteuga o aʻa o le tuiina o le mailei mai le pala ma le tiga i le manava, lea eo mai faatasi ma le vomiting:

  • Faʻatasi se ipu susu susu 1 lepp. aʻa faʻamago, faʻapipiʻi mo le 5 minute, aʻa.

Ave se ipu kuata vevela, ona lua 2 itula - 2.s.l. seia oo ina uma le le mautonu.

Fua mo le faʻaleleia o le ate:

  • Vae se ipu vai inu vai. upega, simmer mo le 5 minute, aʻa, faaopoopo le 1s.l. meli.

Ave se afa tioata 3-4 taimi i le aso.

I faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, susu o le manava:

  • Aumai se ipu vai inu i totonu o se vai vevela 1s.l. laʻau malogo, faʻatumauina 2-3 itula.

Ave le 1.s. se itula ao leʻi oʻo i taumafataga.

Togafitiga o lauulu

O faʻamalologa o meatotino e fesoasoani mai i le vaʻai:

  • Brew 0.5l suavai suavai 500g o laʻau tipi fou, faʻafefiloi i totonu o le vai vai taele mo le 20 minute, faʻamalolo, faʻamago.

I se foliga mafanafana, tusi i aʻa, fufulu lauulu pe a uma ona fufuluina lau lauulu. O le gaʻo e sili ona aoga mo togafiti, lauulu lauulu, ma lauulu lauulu.

  • Faʻatasi se ipu vai inu vai. laʻau mamago i se vevela, faʻasolosolo se itula, aʻa.

Faʻamau i totonu o le paʻu i le vaiaso mo 2-3 masina.

Malosiaga o lauulu, puipui puipui:

  • Taʻu laʻau fou, tuu i totonu o se fagu mama afa-lita, sasaa le vodka, faʻamalosi mo le tolu vaiaso i se mea pogisa, malulu, maʻau.

Faʻamau i luga o nofoaga e paʻu ai.

  • faʻailoga 1.. laʻau mamago o se ipu vai inu, faʻasolosolo, vevela.

Suʻe pe'ā uma ona fufuluina, aua nei solo le lauulu, togafiti mo se taimi umi ma malologa faʻavaiaso.

Contraindications

E le tatau ona togafitia le Nettle i le taimi o le maitaga ona o le taufaamatau o le le mautonu, faateleina le tuiina o toto, thrombophlebitis, ma le lamatiaga o le osofaia o le fatu.

O togafitiga mo togafitiga e mafai ona mafua ai le galala, manava, paʻu o le tino, afu, ma le paʻu paʻu.

O le laau e mafai ona aafia ai le gaioiga o togafitiga, antiplatelet, anti-inflammatory drugs, paluga oona, ma fualaau faasaina ua faatonuina mo le maʻisuka. Nettle faʻaleleia le aʻafiaga o fualaau faʻasaina e aʻafia ai le toto maualuga.

Aisea e gase ai le mailei?

I luga o lau ma laʻau o le laau o loʻo i ai le tele o lauulu e foliga mai o ni mea lamolemole, e leai se mea e sili atu nai lo le puipuia mai herbivores. Pe a faʻafeiloaʻi ma le paʻu, e faʻafeiloaʻi e lauulu se faʻafefiloi allergenic o le histamine, o le filifili ma le foliga o le vailaʻau, lea e mafua ai ona vave faʻaalia i foliga o le mumu, susunuina ma paʻu. O le matua o le togalaau, o le sili atu ona moni o le "upega o galu".

Faʻasologa o mea e tutupu

Ina ia mafai ona tupu se upega, e tatau ona maua i tulaga lelei, o le autu o nei:

  • O eleele lafulemu e le o mamafa, eleele-susu, e aunoa ma le oneone ma le omea.
  • Shady nofoaga, e pei ona sili atu le ola o le laau i le leai o se la susulu.
  • O le eleele e tatau ona i ai ile 5.6.

Mo le tuputupu aʻe vave o laau, ua fautuaina e faatofu fatu fatu i totonu o le palapala ile 1.5 cm. O le taimi o le luluina ua maeʻa le tautotogo po o le amataga o le tautotogo, talu ai o fatu na totōina o latou fua muamua i le masina, pe a oʻo i le 8 ° C.

E taua tele le fufuluina o le eleele na totoina i le fugalaau: peat or humus.

E fautuaina e faatumauina le lelei o le eleele ile susu seia oʻo i le oso aʻe o le la. Pe a vevela, e tatau ona veleina laau toto ina ia mafai ai e laau laiti ona 5 cm le va. Mo le tuputupu ae masani ma le atinaʻeina o le laau, e tatau ona tausia le palapala ile palapala. Ae e le o le faʻatagaina o le televave. A leai, e mafai ona tupu le pala.

Malosiaga eletise

Tagata faʻafeiloaʻi ile vaʻaiga - aso masani-butterfly-urticaria (Aglais urticae) mai le aiga Nymphalidae. Latou te fafagaina i luga o laʻau o se laau talavou.

O anufe o le butterfly peacock mata e sili foi le fiafia i togalaau uma. Fiafia e fiafia i vao ma vao masani.

I totonu o Atumotu o Peretania, na maua ai fatugala i totonu o le vao o le vao vao (Faʻailoga saʻo) ma faʻataunuʻu (Pica pica) Faatoaga laau EuropaOu te fafaga foi i le sua o lenei laau.

Tuʻuina o vailaʻau ma le maua o meaʻai

100 kalama o 'upega fagota' oloʻo aofia ai:
O mea autu:gMinerale:mgVitamini:mg
Suavai87,67Kalaku481Vitamin C300
Squirrels2.71Potassium334Vitamin K0,5
Fats0,11Vaʻalele71Vitamin B30,388
Carbohydrates7,49Magnesium57Vitamin B20,16
O le fiva masani6,91Omea41Vitamin B60,103
Manganese8,2Vitamin A0,101
Faʻafiafiaga kalori42 kcalBoron4,3Vitamin B10,008
Sodium4
Kamupani2,7
Copper1,3

* O se togafitiga puupuu mo lenei laau ile vai inu poʻo le uu ina ia faʻaumatia ai le taʻavale.

O le Nettle foi e aofia ai le faʻaleagaina, lefulū, mea o le phenolic ma tannins. I fuainumera laiti o le laau na maua: gaʻo kulupu, filifili (vitamin B4), beta-carotene, vitamini H, iodine ma le vaitamini E.

I totonu o taʻavale ma laʻau maua le suauu taua, sirotinin, porphyrin, pantothenic ma phenolcarboxylic acids, flavonoids, glisodurgicin, histamine.

Nettle hair tumu i le kiciki, meaola malosi, ma le acetylcholine. Nettle fatu aofia ai le linoleic acid ma le vaitamini C. I aʻa nicotine alkaloid sa maua.

O le tele o vitamini C o loʻo faʻamatalaina ai le malosi puipuia ma le faʻamalosia o lenei laau i le tino o le tagata.

Vitamin K e faʻafefe ai le mumu, faʻaleleia le tui toto. O se numera tele o vitamini B e fesoasoani e tau ai nisi faamaʻi o le tino (maʻi o Parkinson, Alzheimer, neurosis, ma isi).

O le kesi ma le phosphorus e iai sona aoga aoga i le tulaga o ponaivi ma nifo. O le potassium ma le magnesium o loʻo aofia ai i le atoatoaga o le faʻatinoina o le cardiovascular system.

O se mea maualuga maualuga o le uʻamea i totonu o le upega puipuia e puipuia ai le tino mai le anemia uamea. Faʻatupulaia e le failautusi le faʻavaeina o le inisalini, faʻaititia ai le toto suka.

Nettle e mafai ai e oe ona tauivi malosi i toxins ma siama, faapea foi ma aʻafiaga o le vevela ma le ova o le okesene, faʻafetai i mea faʻalaʻau, chlorophyll, ma le kasikoni.

O le a tonu le faʻaaogaina ma i le a le ituaiga?

E masani ona faʻaaoga mo togafitiga laumeiSeleseina ia Me-Iuni. E seleseleina Nettle pe a tutupu le masina, pe a iai le mana faapitoa o le fale. O laau tipi o le laau ua faʻamago mo le 2-3 itula, ona vavae ese lea o lau.

O loʻo tuʻuina atu i totonu o se potu vaʻaia ma se laulau o le 3 i le 5 cm ma faʻagogo. I le masini malogo, o lau o loʻo faʻamago i le vevela o le 40-50 °. O le olaola o meaola masani o le 2 tausaga.

Laʻau aʻa Seleseleina mai i le taufaʻaiuiu o le autumn e oʻo i le amataga o le tautotogo, fugalaau - ia Iuni-Iulai, fatu - i le afa lona lua o Aokuso - Setema. Mo otaota, laulaau ma laumei e faʻaaogaina aʻo lei fuga.

O faʻamalologa o meatotino

Nettle e tele mea faʻamalolo. Faatasi ai ma le iloga iloga: o le mafai ona taofia le toto, aafiaga o le toto ma le choleretic, le aveeseina o mea e le masani ai, le faatelevaveina o le toefuataiga o le mucous membranes o le digestive tract, le faatulagaina lelei o le menstruation, ma isi.

I Sisifo, e faʻaaogaina le upega e togafitia ai faʻamaʻi neoplastic. Ua iai foi le faʻamoemoe o le upega o loʻo i ai se faʻamoemoega e faʻamoemoeina ma faʻamalolo ai le gaogao.

Ona o le maualuga o mea o le chlorophyll, o le gasegase e fesoasoani i totoga o le fafine ma gaogao, faʻafaigofie le toe faʻafouina o vaega ua faaleagaina o le tino.

O nisi o suʻega ua faʻamaonia e mafai e le nusipepa ona faʻamaonia le maualuga o le hemoglobin i le toto, ma aʻafia ai foi le gasegase o gaʻo.

Nettle fatu talu mai aso anamua ua faʻamatalaina i tamaitai mai le le malamalama. Nettle ua faʻaaoga foi e avea o se vaifofo mo le le atoatoa. Ina ia faia lenei mea, o ona fatu e fefiloi ma faʻi ma faʻaalu i aso uma seia toe faʻafouina le libido.

Fuga suamalie mai laulaʻau ma fatu laʻau fesoasoani i le feagai ma le osteomyelitis ma le gasegase o meaʻai, ma e faʻaaoga foi i le faateleina o le pasene o sima i totonu o sooga. O maʻi mai i veins varicose ua faʻamamāina i le sua fou, ua faʻamaʻi ma faʻavave le faʻamaʻi, o loʻo afaina ai vaega o meaola.

E faʻaaogaina mea faʻafeʻau o le upega mo maʻaʻofa, alu aʻe, ma le rūmāmati. I le togafitiga o le gasegase, osteochondrosis, bruises, sprains, fractures e masani ona faʻaaogaina manogi masima.

Laʻau laʻau faʻaaogaina i le tele o vailaʻau, faʻapea foʻi ma vitamini teas, o se laxative poʻo le tiuti mo le manava.

Tino ma teuteuga o laulaau vao e aoga:

  • i le utine, gastric, pulmonary, toto toto,
  • manava manava ma le tineia,
  • maʻi o le manava,
  • pulupulu,
  • fomaʻi ma le gasegase,
  • i le tulaga o le fiva
  • ma le gau o lauulu.

Laʻau aʻa o se vailaau sili mo le gaʻo mamafa. E faapena foi rhizome decoction faʻaaogaina i le tulaga o le faʻamalosi mo faʻamaʻi o le paʻu, mucosa tuʻu, tonsillitis.

Faʻasalaga o le faʻaaogaina o aitalafu faʻaoga:

  • ma fiva fiva,
  • faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻaʻau,
  • ma le rūmāmati
  • e aveese fatu maa,
  • i le avea ai o se tagata e faʻamoemoe pe faʻatonu,
  • ma faʻamaʻi paʻu.

Decoction o fatu faʻaaogaina e avea o se anthelmintic.

Nettle juice E i ai sona aafiaga faʻaosofia i metotia, o loʻo faʻaaogaina e faʻaleleia ai le faʻapalapalaina o meaai, le gaioiga o fatugaʻo, pancreas, ma aveese lelei ai toxini.

Le faʻaaogaina o le upega i togafitiga aloaia

«Prostaforton"Ma"Basoton"- o sauniuniga mai isi atunuu e faʻavae i luga o aʻa ma rhizomes o le upega o loʻo i ai galuega faʻasaga. "Urtifilin"Faʻaaogaina e togafitia ai mu, faʻaaoga e faʻamalolo ai manuʻa.

O se otootoga mai laulaau o se vaega o le fualaau faasaina "Allochol". E le gata i lea, i falemaʻi faʻapitoa e mafai ona e faʻatau faʻatau i paʻu paʻu i ato ma taga mama mo le faia o tii.

I togafitiga faafomaʻi, o laumei ma gaʻo e faʻaaogaina foi e taofi ai le toto o le hemorrhoidal, pulmonary ma gastrointestinal. I togafitiga faʻale-aganuʻu, e faʻaaogaina foi le upega i foliga o infusions ma decoctions mo faʻamaʻi o gaʻo, manava, ma le hypovitaminosis.

Nettle o le oloa sili ona taua mo le gaosiga chlorophyll. Ua faamaonia e chlorophyll le faʻaleleia o metabolic process, tones o le tino, aemaise lava le fatu, toto toto ma totoga faʻalaʻi. Chlorophyll o se vaega o fualaau faasaina mo le hepatitis.

Le faʻaogaina o le upega tafaʻi i tala faʻasolopito

I togafitiga masani, toetoe o vaega uma o le laau e faʻaaoga.

Laʻau moa:

  • ia faʻamalolo manuʻa - faʻamago ma olo i luga o le paʻu paʻu, faʻafefiloi ma le pepa ma le selu o le suauu i vaega tutusa. Faaaoga le tuufaatasiga faalua i le aso.
  • sosolo totolo - 2 tbsp. l tuu + se ipu vai inu vai, taofi 15 minute. Inu se ipu tioata faatolu i le aso ao leʻi 'aʻai.
  • pe a masani ona tafe mai le toto mai le isu - 1 tbsp. l + o se ipu vai vevela. Cook mo le 10 minute, aʻa. Inu 1 tbsp. pe a ma le 5 taimi i le aso.
  • e fufulu ese le gout ma le rūmomasi - 1 tbsp. l laulago matutu + se ipu vai vevela, taofimau i se nofoaga mafanafana, malolo mo se itula. Inu 1 tbsp. l 4 taimi i le aso.
  • e faʻamalolo ai le tiga - laʻau felaʻau + paʻu buckthorn (i le fua faʻatatau o le 1 i le 1). 8 gr. paluga + lita o le vai vevela, tu i totonu o le vai taele mo le 10 minute, tuu mo le afa itula. Inu se ipu tioata 4 taimi i le aso.
  • ma le faʻauiga faifai pea - nettle leaves + yarrow + buckthorn (1 x 1 x 2). Sasaa se sipuni tipi ma le 200 ml o le vai vevela ma kuka mo se minute, tuu mo le afa itula. Inu 1 tioata ao lei moe mo le 14 aso i le laina.
  • e faʻaumatia otaota - olati + oregano + buckthorn (1 x 1 x 1). 1 tbsp o le faʻafefiloi e gaosia i le tasi ma le afa tioata o le vai vevela ma vevela mo le 5 minute. Tuʻu mo le 4 itula. Ave faʻalua afa tioata i le aso.

Laʻau aʻa:

  • pe a faʻavauvau - tipi i ni fasi vaega ma kuka ai i suka. Inu 10 gr. tele taimi i le aso.
  • ma le manava, fiva, maʻi o gastrointestinal tract, malestual irregularities - faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o masini. Mo ia, ave 2 tbsp. l upega o le mailei i le pepa ua palu ma fefiloi ma le 0.5 l. vodka, ona tuua lea mo le vaiaso. Inu 30 pa'ū faalua i le aso.
  • faʻamaʻi, tiga i sooga, furunculosis - tincture. Mo ia, ave 2 tbsp. l i totonu o le mea na nutimomoia ma fefiloi ma le 0.5 l. vodka, ona tuua lea mo le vaiaso. Aveese nofoaga leaga pe aafia.

Vaʻa suamalie fou:

  • upega fagota ma taimi tiga ma mamafa - inu 10 g. i le aso ao faagasolo taimi o le tamaʻitaʻi,
  • faʻatasi ai ma le gasegase o le tino - faʻamamaina se paluga i le vai inu (i le po mo le 2-3 vaiaso),
  • faʻamaʻi, paʻu poʻo se isi mea vevela - ave 1 tbsp. i le aso seia oʻo i le toe faʻaleleia.

Laʻau fugalaau:

  • pe a tale - o se pine + 2 tbsp. vai vevela, alu mo le 1 itula. Inu pei o le lauti.

Nisi fatu:

  • ma le vaivai - 1 tbsp. l fatu laau e faʻasaina ma se faʻi (ave i se sipuni sipuni 1 taimi i le aso),
  • e puipuia ai le maitopic pregnancy - faʻaaoga le 1-3 g o fatu i se mamanu mamanu i lea aso ma lea aso seia oʻo ina leai se faʻalavelave.

Nettle faʻaaoga i vailaʻau faʻasaina

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o upega tafaʻi i totonu o Sasae e mafai ona maua ile feagaiga Indo-Tibet "Wai-durya-onbo"Ma"Dong-be". I togafitiga faa-Korea, o laumei laumei e faʻaaogaina mo le gaʻo ogaoga poʻo le susu o le manava. E faʻaaogaina foi e togafitia ai le afaina o le afaina, faatasi ai ma le gaioiga o le le fiafia i le kolo.

O fafo atu na tuʻuina atu i luga o le maila na mafua ona o faʻafitauli o le gaʻo i totonu o masini, faʻapea foi ma manuʻa e faʻavave ai le toe faʻafouina ma le faʻauluina. Nettle e lauiloa iinei e avea o se fofo mo le pala. E masani ona faʻaaogaina Nettle i Iapani, Initonesia, ma Saina.

Nettle i suʻesuʻega

O aoga aoga o le gataifale na suesueina mo se taimi umi. Saienitisi Saienitisi suʻesuʻega taua o laau e Polofesa Sokolov S.Ya. i le 1969, o le faʻasalalauga e uiga i vailaau faʻaleagaina o lenei faleoloa Soshnikova O.V. (2006).

O meatotino faʻasao o le upega tafaʻi sa faʻaalia i le galuega faasaienisi a Rohit Bisht ma ana taʻavale. I le suesuega o rat, o mea taua mo le faatosinaga o le komiti o meaola i luga o le faamai o Parkinson ua faailoaina.

O se vaega o saienitisi mai Pakisitana, e aofia ai: Rachel Kayum, Hafiz Misbah-ud-Din Kamar, Shamima Khan, Umme Salma, Taus Khan, Abdul Jabbar) ia Setema 2016 na maua ai se lomiga faasaienisi i luga o aafiaga o le dioica i luga o le togafitiga o le maualuga o le toto. O le iʻuga o le suʻesuʻega ma le faʻafoega o sauniuniga i luga o le 'upega tafaʻi i' alo, malologa o puipui lapisi ma le faʻaitiitia o le toto maualuga na maua i manu faataitai.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o sauniuniga i luga o masini mo le faʻamaʻi o le Alzheimer e 14.19. I le taimi nei, o le lomiga o le faʻaaogaina o le upega e pei o se fila faanatura o loʻo faʻasalalau e le polofesa Peretania o Ray Harwood.

Le faʻaogaina o le upega i le kuka ma mea taumafa

O le tamaoaiga o le gaogao e avea ma vaega taua o le taumafa. Nettle o loʻo i ai le tele o porotini, lea e mafai ai ona vaʻaia i totonu o laau, lea e taʻua o "meaʻai fualaʻau» .

Nettle sili ona aoga i le amataga o le tautotogo. I le taimi nei, o le elemene nettle leaves o loʻo i ai le tele o vitamini C nai lo fua o le fuamalie po o lemoni. O le tuiina o nusipepa e tele atu vitamini A nai lo kāloti.

O lau laititi o le laau e faaaoga mo salakeke, soupeti soup, borsch. Ua saunia sau sau mai laulaau o le gasegase, e kukaina, suamalie, paluga, cutlets, fuga mo pies, o laumei e faia mai ia i latou, o ituaiga uma o teas ua saunia. Nettle o se vaega o nisi o vine, ava, ma pia.

O le laau e masani ona faaaoga i le dietetics o se meafaigaluega e fesoasoani ai e faamama le tino ma faaitiitia le mamafa o le tino.E sili atu le lelei o le Nettle pe'āfai e maua e se tagata le mamafa o le mamafa ona o le faʻalavelave i totonu o le inumaga, ma e faʻapitoa foi i le faaputuputu o toxins ma toxins. O fuamoa fou o salamoa e fesoasoani e faʻafaigofieina le gaioiga o le gastrointestinal tract.

Talu ai o le upega o loʻo i ai se malosi malosi o le diuretic, e mafai ona faigofie ona aveesea le tele o le vai mai le tino ma faʻaumatia ai le edema ma isi pauna.

Nettle teas e faʻaitiitia ai le manaʻo. Mo lenei mea, o fugalaau fugalaau ua mamago ma ua faia i luga o latou faavae. O le lagona filemu o lea teas e taua foi mo le tulaga lautele o le tino. O le antimicrobial properties of weeds are used to extend the life shelf of products.

Faaaogaina o upega i le cosmetology

E mafai ona faʻaaogā le fala oona i le faʻamamaina o foliga o siama. Nettle decoction e faʻaaogaina foi mo le furunculosis, faʻavevesi ma isi paʻu o le paʻu.

Nettle mo le lauulu o se tasi o auala sili ona aoga o le toe faʻafoʻisia ma le faʻamalosia o fofo o lauulu.

O nisi nei o togafitiga faa-popoto:

  • Le faʻamalosia o le tuputupu ae ma le susulu o lauulu - laʻau (100 g.) I foliga faʻaogaina + o le afa afa o viniki + afa afa ipu vai. Salu mo le afa itula. Laʻu i totonu o le paʻu. Faaaoga faalua - faatolu i le vaiaso.
  • Mo mea taumafa, afu - teuteu le falaoamata (1 sipunamu o laulaau + 1 ipu vai inu, tuu mo le 1.5 itula ma le aʻa). Faaaoga tasi i le vaiaso.

Faʻasusu i togavao e fesoasoani i le tau faasaga i le lauulu sinasina, maʻi o le seborrheic ma isi faafitauli o lauulu.

Isi faʻaoga

I faʻatoʻaga faʻaaogā le upega tafaʻi e faʻatau ai aphids ma puipuia ai le paʻu palapala.

I le taimi muamua, sa faʻaaoga lelei lenei laau lalagaina o pisinisi. Na latou faia ni fiva mai vao, lea na faʻaaogaina e vaʻavaʻa ai vaʻa, ato malolosi, faʻaliliu, ma isi. I le seneturi 19, na faia ai e Khanty ma Mansi ni upega ma saei ni ofu mai le vao. I Iapani, na faʻaaogaina ai le gaogao e fai ai le samurai armor, lavalava, ma se 'aufana e masani lava ona faia mai lenei fiva.

O le asō ua faasaoina i Yugoslavia tele gaosiga o fale gaosi oloa mai le vaʻa - cheviota . I totonu o atunuu o le CIS e iai foi se numera itiiti o atinaʻe laiti-aiga o loʻo faʻaaogaina le gaosiga o faʻavae, fusipaʻu, upega tafaʻi ma isi mea e teu ailava.

O le laau e masani ona faʻaaoga i totonu falemaʻi, meaʻai ma mea manogi . E masani ona e maua i faleoloa le faʻamalosia manogi masima.

I lafumanu upega fagota ua faaopoopo i meaʻai fagafao ma moa. Ma ua saunia ma le falaoamata o le vaitamini, silasila, patipati, concentrates, granules, faʻaaogaina e pei o se meaʻai lanumeamata i totonu o se vaʻa.

Auala le sao e faʻaaoga ai vao

Talu mai taimi anamua, o le gaogao na faʻaaogaina e avea ma ufiufi. Na talitonuina afai e te tuʻuina se fala i luma o le fale, o le leaga o le a aloese mai lenei fale. Na latou talitonu o laʻau, o loʻo natia i lalo ifo o vae i seevae, o le a laveaʻi ai lē e ona mai i le pogisa.

O laʻau na tuʻuina i le tulimanu o le potu o tamaiti na fesoasoani i le pepe e taulimaina popolega uma, faaleleia lona moe ma le soifua maloloina. O fua o le 'upega tafaʻi na faʻaumatia ai se potu mo le aveeseina o mata leaga ma le faʻaleagaina. O le falaoamata e fufulu ai agaga leaga uma mai le fale.

O le talitonuga na mafai ona faʻaleleia le lelei o le amio - le lototele, mafaufau, faamaoni ma le malosi, puipui le ola o se tagata taua. Laʻau moa vao na faʻaaogaina e avea o se amulet. O le mea taua, o le tagata e ona le lumanaʻi o le amulet e aoina na o ia laulaau.

Mea e fiafia i ai e uiga i le laau

Nettle o se laau taua. O loʻo i ai se tala lauiloa na foaʻiina atu e le Atua le tuiina o vao ma fulufulu paʻu e togafitia ai tagata ma manu.

  • I le tele o galuega o tala faʻasolopito, ua maua ai le upega tafailagi. Pese, faataoto ma upu, tala, paso, faʻaalia le fatu atoa o lenei laau mu. Nettle i tala faʻasolopito e faʻatusatusa i se pipi, otaota, vai inu, afi, ma isi. I le uma, o le uiga autu o le upega o le "ia mu, «tui», «prick».
  • O le mea e malie ai, i le aganuu masani anamua o loʻo i ai se pese lea o loʻo faamatalaina ai le vao e pei o vaʻavaʻa. O mea puipuia o vao o loʻo faʻamatalaina i ni tala. Mo se faataitaiga, o le heroine o le tala fatu a Andersen "Faʻafefe manu"Ina ia mafai ona laveaiina uso mai le sipela, na ia ofuina ni ofutino pulou mo i latou.
  • I luga o le ofutau o le nuu Rusia anamua o Krapivna (itu a Shchekinsky, Tula eria) e mafai ona e vaai i le ata o lenei laau talatala. Talu mai le 2012, o le tausaga "Taaloga Nettle". O iinei e mafai e tagata uma ona tofo i ipu suamalie mai lenei fale matagofie, faʻatau mea e gaosia i le lima mai le fiva, ma auai i vasega o matai.
  • I le 2004, na faia ai le Malo TeleFaʻavaomalo i le Atunuʻu". O le sini o le faʻamalamalamaina o mea aoga o lenei fale.

Mea matautia o meatotino

Pe a paʻi i se afifi, o se tagata ua i ai se lagona vevela ma tiga, o lea e mafai ai ona tupu se mumu gaʻo. E masani lava, e vave ona mou ese atu le faʻavaivai, ae i nisi tulaga e mafai ona mafua ai se faʻafefe o le maʻi.

E masani lava ona leai se mea e lamatia ai tagata, ae vagana ai le mu o se laau tele Urtica ferox.

4 faamatalaga

Nettle medicinal plant (lat. Urtíca) maua ona igoa ona o lauulu vevela e ufiufi lau ma laʻau o le laau. I le Latina, "uro" o lona uiga "susunuina." Mo meaai ma togafitiga faafomaʻi, ua faʻaaogaina ituaiga o upega taatele, lea e salalau i Europa, Asia, Saina, India, North Africa, Ausetalia ma le Iunaite Setete.

O le vao vao vao i Rusia o loʻo i ai isi igoa lauiloa: taʻavale, sterekalka, toso, strekchka. E maua i Slavic herbalists, amata mai le 16 senituri, o se auala e faʻamalolo ai manuʻa. Ma i aso anamua, sa i ai talitonuga na totia e fitafita i latou i vao ina ia latou mafanafana ai. O mea faʻamalolo o le sua suamalie na faʻamatalaina i togafitiga e Dioscorides ma Hippocrates.

Tala

O mea gaosi e seleseleina mai ia Aperila ia Iulai, e fufulu ese laupepa mumu mai laulaʻau poʻo le lueina o le vaega o le eletise, ona tipi ese lea o le lau mai le laau. I le isi itu, ua mamago le mafolafola, ua salalau i luga o se fausaga masani po o se pepa ma se vaega e oo atu i le 5 cm, ia mautinoa i totonu o se potu pogisa ma lelei le ea, mo se faataitaiga, i lalo o se pupuni, i le fale po o le fale.

I luga ole laʻasaga o mea tau gaosiga, o meaave matagofie ua faʻamago i le vevela e oo i le 50 ° C i le eletise eletise. O le ola o le lau vao mama i totonu o pepa poʻo pepa pepa e oʻo atu i le 2 tausaga. I le tele o falemaʻi i totonu o atunuu o Soviet, o le tau e faʻatau atu i le tausaga. O loʻo faʻapipiʻiina foi le togalaau i togafitiga o togalaau, e aofia ai le televitamin, faʻalaʻau, hemostatic, gastric, faʻamaʻi manu, ma isi.

Nettle Video

Aʻo tuʻuina mai e vailaau mo togafitiga le fuainumera tele o fualaau oona, e maua ai le avanoa e maua ai le soifua maloloina i le tau maualalo ma faʻateleina le aoga. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le suamalie suamalie ma maloloina.

  1. Punaoa a Wikipedia
  2. Wiktionary, punavai
  3. Ituaiga o upega: tui, tutuli ma isi, punavai
  4. Nettle Kiev, punaoa
  5. Faʻailogaina o upega, punavai
  6. Atinaina o fale, punavai
  7. National Matter Database mo le Faʻamaumauga Tusitusi Tuusaʻo 28, punaoa
  8. Lavrenova G.V. Lavrenov V. Encyclopedia o laau toto. Volume 1
  9. Grodzinsky A.M. "Likarsky roslini"
  10. Mea aoga ma vailaau faʻaleagaina o upega, punavai
  11. Faʻailogaina o upega, punavai
  12. Vailaau faʻasao-Rich Rich o Urtica dioica Faʻaolaina Faʻasalalau o Faʻalavelave Faʻataʻi-Oxidative i le MPP-Faʻapitoa Faʻaleagaina. punavai
  13. Faʻatulagaga o loʻo aʻafia ai meatotino a le Urtica dioica, punavai
  14. Avicenna J. Biotechnol Honey. 2016 Iul-Sep, 8 (3): 120-125.
  15. Lalaga, punaoa
  16. Nettle ma ona meatotino aoga, punaoa
  17. O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o le lauti mo le tino o le tagata, punavai
  18. Akhmetov R.B. "Faatoilaloina le mutia"
  19. Neuroprotective Effects of Herbal Extract on Model Ratings of Patient Alzheimer's Disease, source
  20. Cyberlenink punaoa

O le faʻaaogaina o soʻo se mea e aunoa ma le matou maliega muamua e faʻasaina.

O le pulega e le o se matafaioi mo le taumafai e faʻaaoga soʻo se faʻasalalauga, fautuaga poʻo meaʻai, ma e le faʻamautinoa ai o faʻamatalaga o loʻo faailoaina o le a fesoasoani pe faʻaleagaina oe lava. Ia faʻaeteete ma talanoa i le fomaʻi talafeagai!

Laʻau faʻasoa-maoaʻe: o mea aoga uma o le gataifale

E masani tagata uma i le Nettle: o ona lala mumu na mafua ai le tele o faafitauli pe a savali i le natura. O le mea totino o le laau e aʻafia ai i soo se tuutuuga e taʻalo i lima o tagata nonofo i le mafanafana - mulimuli ane, e mafai ona e aoina laʻau i tausaga taʻitasi ma saunia ni mea mamago mai ia i latou.

Aisea e aoga tele ai le mailei pe a faʻaaogaina e tusa lava mo meaai? O le tuufaatasiga o laau afaina e aʻafia ai:

  • carotene - o lenei vailaʻau i totonu o le laau e sili atu nai lo kāloti ma buckthorn moana,
  • ascorbic acid - o le aofaiga e lua taimi o lona anotusi i fualaau o le blackcurrant, ma ua latou manatu o se vailaʻau mamana malolosi,
  • tannins, glycosides, chlorophyll, o tala faanatura sa maua foi i laulaau
  • o loʻo i ai faʻamalosi tino, e aofia ai mea masani,
  • faapea foi ma le tele o vitamini, micro-macro elements, e aofia ai iodine ma le uʻamea.

Mai le tuufaatasiga e mulimuli mai ai e mafai e le vao ona faaleleia atili le tulaga o se tagata, e fesoasoani ia te ia i le tau faasaga i le tele o faamai.

O mea autu o le upega ma lona aafiaga ile tino:

  1. Faʻaalia le aʻafiaga o aʻafiaga e mafua mai i mea o loʻo i le macrocell potassium ma le tele o vitamini.
  2. O le vao e faʻaaogaina e faʻafefe ai le mumū o le mucous membranes, e aʻafia ai ma faʻamaʻi o le faʻaʻa, ma fesoasoani ai e faʻamoemoe le toto.
  3. O le vitamin K e nafa ma le aʻafiaga: o le laau e fesoasoani e faʻafesoʻotaʻi ai le mailei ma i togafitiga o manua.
  4. O le laau e vave faʻavaveina ai le faʻamalolo o fusi - faʻamalosi, mumu, laisene e togafitia i mea faʻaleagaina.
  5. Nettle o loʻo i ai se mea faʻafouina ma faʻaleleia, o loʻo lagolagoina ai le puipuiga o le tino, saturates ma vitamini ma puipuia ai le le atoatoa o le vitamini.
  6. Aafiaga lelei i le toto, faʻaitiitia le maualuga o le suka.
  7. E faʻamama e le vao le tino o toxins, faʻamaloloina le ate, o le vevela ma isi mea e le fiafia ai.
  8. Faʻateleina le metabolism.
  9. Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le kesi, fesoasoani e faʻamautuina le faʻalaumalieina, o loʻo i ai se aafiaga lelei.
  10. O se mea aoga lenei mo le soifua maloloina o tamaitai. O teuteuga e mafai ona faaitiitia ai le tiga o le tino i le taimi o le faasologa o tamaʻitaʻi, faʻaitiitia le toto, faʻasaʻo le taamilosaga o le tamaʻitaʻi atoa, ma aoga i le taimi o le lactation i le tulaga o le leai o susu susu.
  11. Nettle ua faʻaaogaina i le kenekolo, e sili ona aoga i le tuufaatasiga o le faʻaleleia o togalaau.
  12. O le laau e fufulu le paʻu, faʻamalolo le lauulu.
  13. Aafiaga lelei ile soifua maloloina o mata.
  14. Feteenaʻiga o aʻafiaga o faʻamaʻi faʻalavelave, e aofia ai le taimi masani.
  15. O se mea taua - e masani lava e le manogi le manogi. E mafai ona le lelei le manogi o mea manogi mo nisi tagata, ae o lenei faafitauli o le a le tupu i le gaogao.
  16. Faatasi ai ma faamanuiaga uma o le upega, o se meaʻai foi: 100 g o mea e gaosi ai oloa e na o le 24 kcal.

O le mea e malie ai, o ituaiga eseese o laau totoa e aoga i le fesuiaiga o tikeri. O le tuiina o le upega o loʻo taʻua o ituaiga sili ona taua e tupu i le itu i matu o le lalolagi. O le faʻaaogaina o upega e aoga foi: e faigofie ona iloa e tamai lauulu paʻu e ufiufi lau.

Tulaga matautia o laau mu

Nettle e aoga mo le tele o tagata, ae o loʻo i ai nisi o foliga o le tino e mafai ona tupu aʻe i se gasegase tuga pe a faʻaleagaina le fale. Muamua lava, o nei faʻamaʻi o le cardiovascular system: ona o le aafiaga sili ona maualuga, o sauniuniga i luga o meaʻai e mafai ona oʻo atu ai i le fausiaina o pupuni toto.

Taʻiala faʻasolemole mo le faʻaaogaina:

  • togafiti
  • veinsose veins
  • atherosclerosis
  • faʻaopoopoga o le toto
  • toto maualuga
  • afaina fatugaʻo, e aofia ai le le atoatoa o le fatu,
  • susu o soʻo se ituaiga,
  • matua - e tatau ona ave ma le faʻaeteete ae le o le umi,
  • aveina o vailaau faʻasaina ma fualaau faʻasaina e faasaga i le siʻomaga - aua le faʻaleagaina le fualaau faasaina, ae ia tuʻuina atu isi togafitiga mo le upega tafaʻi i le taimi lea,
  • e faʻasaina foi le laau i le taimi mulimuli o le maitaga: o mea o loʻo i totonu o le upega tafaʻi e fesoasoani i le faʻalavelaveina o le initaneti, lea e mafai ona faʻaosoina ai se faʻanoanoa pe vave fanau.

Fautuaga! O le faʻaaogaina o le gaogao e tatau ona faatagaina e le fomaʻi. Aua nei suia vailaʻau ma isi metotia o le faamalologa i le tulaga o se gasegase tuga.

Seleseleina o meafaitino mata

Ua faatauina mai le upega fagota i totonu o se fale talavai pe seleseleina tutoatasi. E le talafeagai le vaavaai mo le mutia mo se taimi umi, mo le tele o mea e ola saʻo i tua o le fale. E aoina mai vao mai auala ma aai. E lelei tele le mumusu e aoina mai laʻau mumu e ola i luga o auala: e itiiti se aoga, ae o loʻo i ai le tele o mea e faʻaaogaina ai gas.

O aso e aoina ai mai Me ia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana. E vavaeeseina ma le vaʻaia fasi pepa mai le aʻa ma auina atu e faʻamago. Aua nei galo e fai ni totigilima loloto ina ia e le mu ai oe! Ua faʻamagoina vaovao i le paolo i luga o le auala poʻo nofoaga faʻasao. E le mafai ona faʻaalia le lanu e faʻasaʻo ai le la - o le auala lea e faʻamaogaina ai vailaau oona i le tuufaatasiga.

O le seleseleina e le gata o lanu, ae o aʻa foi. Toto se laau i le tautoulu. Ua fufulu aʻa i le vai ma ua mamago pei o lau.

Teuina tioata mago i aʻa ma taga pepa i totonu o se potu mago ma pouliuli. O le soifuaga o meaola masani o le lua tausaga.

Nettle tea: recipes ma aafiaga aoga

E faigofie lava ona filifilia ni vaovao e sili atu ona faigofie i le fafagaina o vai inu e fai ai le lauti. O le inu mai se afi mumū e toe faafouina ma faʻamalosia, i se faʻagasolo laʻititi o le a afaina ai tagata laiti. Ae e oʻo lava i le lauti e le tatau ona faʻaleagaina mo faʻamaʻi masani o fatugaʻo, vaʻa toto, faʻapea foi i le maitaga.

O le meaʻai o le lauti o se mea faigofie lava: 1 tbsp. l laulaau fou pe mamago e sasaa ai se ipu vai inu, tuu i luga, faaopoopo le meli i le tofo. E maua mai le sua fiafia e ala i le tuufaatasia o vao ma Lunighort, mint, rose vao, paʻu buckthorn.

E fesoasoani le nettle tea e aveese ai le tele o le vai mai le tino ona o le aafiaga o le diuretic. O le vai inu e fesoasoani e aveesea ai le mamafa, pulea le manava, faʻamaonia le gaioiga o le tino. Mo le toʻa ma e le amata ona e faʻavaivai, ia inu sina ipu o le lauti.

Mo le ate ma le toto

O sea inu e aoga tele mo le faʻamamaina o le ate, faʻamafaʻi le toto. O teuteuga e ave faʻalua, ma faʻaaoga foi e fufulu ai le faai, faʻaoga, faʻaopopo i le taele mo le taele.

E faʻafefea ona kuka se fala o le faʻamalolo:

  1. Tuu le 1 tbsp i le pusa. l laʻau mamago po o se faʻafefiloi o lau mago ma aʻa.
  2. Liligi le mutia i se ipu vai inu.
  3. Aumai i se vevela ma faʻafefe mo se minute.
  4. Aveese mai le ogaumu ma tuʻu le afa mo le afa itula i lalo ole tapuni.
  5. Faʻasolo i totonu o le susu.

O le metotia ma le taele vai e mafai ai e oe ona maua se susu sili atu ona aoga:

  1. 2 tbsp. l laʻau mamago tuʻu se ipu vai inu.
  2. Faʻamuʻu le faʻafefiloi i totonu o se vai vai taele mo le kuata o le itula.
  3. Faataga e faamaalili, 60 minute e lava mo lenei mea.

Fautuaina le siʻosiʻosi o le fala oona: 1 tbsp. l 3 taimi i le aso ao leʻi 'ai. E teu le susu i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le lua aso.

Faʻatasi ma le malulu masani

Vailaʻau mo togafitiga mo le sauniuniga o se teuteuga mai le malulu:

  1. Faʻafefiloi tutusa vaega o sipuni o le rose, laulaʻau ma vine o soʻo se ituaiga.
  2. 1 tbsp. l faʻafefiloi le faʻafefiloi ma se ipu vai inu.
  3. Aumai i se vevela ma faʻapipiʻi mo le 10 minute.
  4. Faʻamalosi mo le 4 itula.
  5. Taʻu ma inu 0.5 ipu. Mo se aso - 4 faʻasalaga o le susu.

Faʻatasi ai ma se maʻi ua mavae, o se fua faʻasolopito a tagata faʻatasi ma aʻa malolosi e fesoasoani ai:

  1. Liligi 1 tbsp. l aʻa syrup sua.
  2. Tapala le paluga mo le 20 minute.
  3. Faʻafofoga tautala mo le 1 tbsp. l e le sili atu ma le 5 taimi i le aso.

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o le afaina o le gataifale

O le fua mo le faʻafefeteina e matua faigofie lava:

  1. 1 tbsp. l manogi mamago sasaa se ipu vai inu.
  2. Ufiufi ma tuu i ai mo le lua itula.

E faʻaaogaina le faʻafefeteina e taofi le tafetoto, faʻafaigofie le faʻagasolo. O nei meainu e fesoasoani e faʻaleleia ai le 'ailaina, faʻavave vave le metabolism.E mafai ona e faʻaogaina se vevela mo le mumū o le mucous membrane ma le biology.

Faʻalulu

E faʻapefea ona saunia se faʻavae e aʻafia ai le taʻavale:

  1. Faʻafefiloi i tutusa vaevaega, falala ma le fugalaau fugalaau.
  2. 1 tbsp. l faʻafefiloi le faʻafefiloi ma se ipu vai inu.
  3. Faʻaosoosoina le 30 minute ma le aʻa. E mafai ona e inuina. E sili ona taua le inu ao leʻi moe.

Taua! Faʻaleagaina o infusions, e pei o deco deco, e le aoga e tusa lava pe leai se faʻamaʻi. E faʻaaogaina auala e aunoa ma le sili atu o le metotia seia oʻo ina mou atu atoa faailoga.

I luga o le vodka - mo le maskotkeletal system

Fua o fua mo mea ola maloloina. O le a e manaʻomia se apa o laʻau masi ma se fagu vodka.
E faʻafefea ona kuka ma faʻaaoga:

  1. Tuu laʻau mamago i totonu o se fagu e aunoa ma le paʻu.
  2. Liligi vodka seia oʻo ina tumu le pusa.
  3. Katia ma alu i se mea pogisa mo le 12 aso.
  4. Lisi le tinotu e faʻaaoga i se mea e faʻalavelaveina mo le gaosia ma le faʻamalosi. O vaipanoa faʻafitauli e togafitia ao lei momoe.

Vodka tincture o le a aoga mo le faʻamalosia o le puipuiga malu:

  1. Liligi le 200 g o le falaoa mago i le 700 ml o vodka.
  2. Faataga le paluga e tu mo se aso i luga o le windowsill, ona sosoo ai lea ma se vaiaso i se nofoaga pogisa.
  3. Manua ma ave le 0.5 tsp. 30 minute ao lei faia taumafataga.
  4. Tinomi o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa.

Nettle mo le matagofie o lauulu

Manatua pe o le a le mafiafia, umi ma le malosi o lauulu na maua eo matou tinamatua. Latou te nofo aitalafu i le manaia o le gaʻo i le tele o itu.

E faʻafefea ona aafia le lauulu ma le maaleale i le laau:

  • faatelevave le alualu i luma
  • faia le lauulu mafiafia
  • tuʻuina atu le susulu
  • faaitiitia ai le leiloa, faasee ma le sopo,
  • Faʻaitiitia faʻamalosi ma faʻaaogaina i le tau faasaga i isi faʻamaʻi lauulu.

Nettle decoction ma infusions e faʻaaogaina e faʻamama ai, faʻaopopo i le shampoo poʻo le faʻaaoga i le lauulu o se masini.

E faʻapefea ona faʻaaogaina le mea e faʻaaogaina e faasaga i le faʻamalosi:

  1. Paʻuʻoto ile moe i le 1 tbsp. l meafaitino matala, sasaa 200 ml o vai inu.
  2. Faʻamalosi mo se itula.
  3. Faʻasolo i totonu o le susu.
  4. I le foliga o le vevela, vevela i totonu o le anufe pe a uma ona fufuluina.
  5. Toe fai le faʻataʻitaʻiga faʻa-tasi i le vaiaso.

Nettle mo le paʻu o foliga: mealilo o le toe faʻafouina

O le susunuina o mutia e fafagaina ai le paʻu, faʻafefe solo ma faaleleia le lanu. O nei meaʻai a le fale o le a fesoasoani ia te oe ia sili atu le lelei i se taimi puupuu:

  1. Masini mo paʻu paʻu: 1 tsp. laʻau malogo, 1 tbsp. l susu susu ma 1 le solo solo. Aua le sili atu i le 20 minute, fufulu ma faamaea le togafitiga e ala i le faʻaaogaina o se kulimi fafaga.
  2. Lulu mo le fufuluina o le paʻu o le tino: faʻafefe le sua mai laulaau fou, faʻafefiloi ia tutusa tutusa ma vodka. E le afaina pe afai e faʻamalo faalua i le aso.
  3. Nettle against the shampoo: ufiufi laʻau fou e ala i se mea e teu ai manu ma faʻafefiloi ma le meli vai. Taofi le paʻu o mata ma le ua mo le silia ma le 25 minute. Vasega - 10 masini.

Mea manogi manogi: fua ma fautuaga mo le faʻaaogaina

O lea suauʻu e faʻatau atu i se fale talavai, ae o loʻo i ai foi se filifiliga e faia i le fale:

  1. Aoina laulaʻau ma laʻau o vao, tao, faʻatumu 2/3 ipu ma greens.
  2. Sasaa le malulu na toe faʻaosoina le isi olive olive olive i totonu o le fagu.
  3. Taofi i le pusaaisa mo le 2 vaiaso, lulu i nisi taimi.
  4. Pe a paʻu le suauʻu, faʻaaoga e pei ona faatonuina.

O le suauʻu paluga o se faʻamanuiaga o le tau. E masani ona faʻaaogaina e avea o se mea faʻapitoa ma togafitiga. O togafitiga e togafitia o lauulu e togafitia i le suauʻu, faʻamamaina i totonu o le paʻu i le suauu, faʻaopopo i le kulimi paʻu ma le masima masima e faasaga i le cellulite ma faʻalaʻo. O lenei oloa e talafeagai lelei mo meaai: faʻapipiʻi i luga o se fasi falaoa, e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le pata.

Nettle o se mea lelei faaopoopo i le lauti, o se vailaau faʻamaʻi ma mea teuteu. Aua e te faanatinati e aveese le vao mai lau 'upega tafaʻilagi: faʻaopoopoga i faʻamanuiaga sili ona taua o le soifua maloloina, e mafai ona maua ai le filemu i le agaga. O le laau ua manatu o se mea manaia mai le malosi le malosi. O talitonuga e uiga i le puipuiga o le gaogao i Rusia na matua malosi lava, o tagata na feʻaveaʻi i le vao vao e tuitui ai agaga leaga, ma na latou fetagofi i luga o Ivan Kupala ma le susunuina o mutia e susunuina ai le faamaʻi.

Mea aoga o le upega

Faʻailogaina o upega, ata

Mo togafitiga fale ma falemaʻi, o fualaʻau laʻau o loʻo faʻaaogaina, o ona vailaʻau ma togafitiga e mafua ona o le vitamini ma minerale e maua ai le tuufaatasiga. O mea fou ma masini vaovao ua taua o le natura masani o le televitamin ua mafua ona o le i ai o le acid ascorbic (e oo i le 30 mg%), carotenoids (fua o vitamini A), vitamini o le vaega B, K.

Ma i totonu o mea totino fou e leai ni mea e maua mai le suavai, o sina mea itiiti ole lipids, salu, palatini mama ma le protein mama e tuufaatasia mo le fausiaina o sela ma masini. O mea taumafa o loo iai i le gaogao vavalalata - fiber (36.5%) - maua ai mea mama faamama o le laau.

O laʻau mumu o se punavai masani o elemene taua, e aofia ai le potassium, kopa, titanium, boron, nickel, manganese, iron, etc. Phenolic ma organic organic, glycosides, mea faʻalauiloa, mea tannic, sogars, porphyrins, secretin, o loʻo i ai i dioica nettle, faʻaleleia mea faʻaleagaina o mea faʻapitoa ma faʻamavaega mai le laau, faʻatagaina e faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa e avea ma sui i fafo ma fafo.

O le vailaʻau oona

Suesuega sa faia e GUP GOSNIISINTEZBELOK. 100 kalama o le ogaumu gaosi e aofia ai:

O mea autu:Amino acid composition:Omea elemene i le fua faatatau o le 1 mg i le 1 kilokalama o mea matagogo matagogo:Vitamini, mg / 100 g:
  • Protein 35.3%,
  • Carbohydrates 23.8%,
  • Pectins 0.7%,
  • Fiber 17.2%
  • Lignin (mea e le mafai ona faʻaaogaina) - 0.7%

  • Talafaasolopito 0.61%,
  • Glutamic acid 2.20%,
  • Lysine 1.08%,
  • Threonine 0.80%,
  • Arginine 1.05%,
  • Serine 0.55%,
  • Cystine 0.32%,
  • Glycine 0.97%,
  • Asetaic acid 1.62%,
  • Proline 0.88%,
  • Valine 1.06%,
  • Isoleucine 0.82%,
  • Alanine 1.11%,
  • Methionine 0.52%,
  • Tyrosine 0.57%,
  • Leucine 1.47%,
  • Phenylalanine 0.92%.
  • Potassium - 20387 mg,
  • Magnesium - 5260 mg,
  • Kalaku - 28665 mg,
  • Sodium - 3760 mg,
  • Manganese - 131 mg,
  • Uʻamea - 143 mg
  • Selenium - 0.94 mg
  • Zinc - 35 mg
  • Copper - 11 mg
  • Nickel - 0.8 mg
  • Cobalt - 1.9 mg.

O elemene nei e leʻi iloa - chromium, cadmium, lead, mercury, arsenic.

  • B1 - 1.0 mg
  • B3 - 0.993 mg,
  • Sun (folic acid) 0.167 mg,
  • H - 0.0246 mg,
  • PP - 4.18 mg
  • Meso-Inositol 110.8 mg,
  • C - 145.2 mg
  • K - 2.63 mg
  • Beta Carotene 210 mg.

O se faʻalauteleina o le macro-micronutrients, amino acids, vitamini o le muti vao e maua ai mea faʻamalolo, faʻapea foʻi ma le tele o faʻamalosiaga lautele ma aʻafiaga. E iai faʻamalosi o le Nettle e aofia ai le 9 i luga o le 10 amino acids, lea, faatasi ai ma le vaitamini ma le mineral group, e mafai ai ona e faatumauina le maualuga o le atamai ma le tino, e vave ona toe faʻafoʻiina mai maʻi ma maʻi.

Fale faʻamaloilo

  • Tulaga masani o le lipid metabolism, e mafua ona o sima uʻamea ma vitamini,
  • O se aafiaga pito sili ona taua na mafua ona o le i ai o le vitamini K, lea e aafia i le atinaʻeina o le vaega o le coagulation, le prothrombin. O lenei meatotino o le uiga lea o mea fou faatoa gaosia, ogo mamago, i le isi itu, faʻagesegese le faʻagasologa o le toto totoina,
  • Filifiliga o le filifiliga
  • Aafiaga faʻamaʻi,
  • Faʻavaveina o le faʻafouina o mea,
  • O le faateleina o le leo o le matua ma le fatu,
  • Le faʻamalosi ma le totoina o le tino, faʻalauteleina le metabolism ona o le maualuga o mea o le chlorophyll.
  • Faaleleia atili o le gaioiga ma le manava.

Le faʻaogaina o le upega mo le soifua maloloina o tagata

Faʻaaogā aʻa, maʻau ma laʻau. O le fale gaosi oloa e maua mai ai ituaiga o sauniuniga i luga ole laumei:

  • O le fualaau oona Allochol, o loʻo i ai se mea faʻasaʻo mai le upega tafaʻi, faʻamalo o le kalakeke, meaola vevela ma le gaʻoina o le malala. Faʻaaogaina e avea ma sui sooupu ma le choleretic, 3-6 tablets i le aso,
  • Mea mataʻu leaga (lau, aʻa, fatu). E faʻaaogaina i le tele o fualaau o fualaau, faʻapitoa i le faʻamalosia o lauulu.
  • Nettle Nettle Extract - O le faʻamalosi o le ava mai le faʻatoʻaga e alu i le 70% alcohol alcohol. Togi le 25-30 faʻafefe tolu taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai,
  • Laumei laupepa laupepa - mea mamafa ua gaosia, o loʻo sasaa mai i se ipu tioata vai ma faʻamalosi mo le 10 minute, faʻamafanafanaina, fufulu ma ave e tusa ai ma faʻamatalaga.
  • Vili taga o laulaau mamago. Faʻaaogaina mo le faia o le lauti, faʻaaoga i le 0.5 - 2 ipu i le aso.

Faʻatasi ma le anemia

Nettle e aofia ai le uʻamea, lea e tuusaʻo saʻo i le sosoʻo o le hemoglobin, faʻapea foʻi ma le histidine amino acids, lea e aʻafia ai i le faʻapipiʻi o totola mumu. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o upega e maua ai le sili atu o le faʻafefe o le uʻamea e sau mai isi oloa. O se fualaau suamalie suamalie ma le minerale e fesoasoani e foia ai le le lelei o faailoga o le anemia i le tulaga o le vaivai.

Nettle tea - 2-3 tbsp vaʻa mamago suamalie le afa-lita o le vai inu ma faʻaauau i luga o le vai taele mo le kuata o le itula, mālū ma faamama. O le mea e maua ai le manogi e faʻaaogaina i le aso atoa. Talu ai o le tofo o le inu e patino, e mafai ona e faʻaopopoina sina meli itiiti i le faʻafefeteina. Ua faatonuina mo se togafitiga i totonu o le 4 vaiaso. A maeʻa se malologa puupuu, ona toe faia lea o togafitiga.

Nettle mo le toto

O le faiga ole gaioiga e tali tutusa ma le togafitiga o le anemia, talu ai o soʻo se totoga e sau faatasi ma le toto, ma, e tusa ai, o le anemia o le eseesega o le mamafa. E le gata i lea, o le laau e iai sona aafiaga maualuga.

Faʻafefete - 1 tbsp o mea fou fou e gaosia i le 1 ipu vai inu, ua ufiufi i se tapuni ma oioi mai mo le 120 minute. E mafai ona e afifi se solo solo i luga. O le fufuluina o le suasusu ua uma ona fufulu ma inu 1 tbsp. ao le i ai meaai. E 2 vaiaso le vasega.

Faʻatasi ma le maʻisuka

E le afaina ai le toto toto i luga o le toto, ae tumau i le tulaga o vaʻa toto, pancreas ma le ate, o loʻo mafatia i le maʻisuka, ma faʻamaonia ai foi le malosi o le toto. O le failautusi e aafia i le tuufaatasiga o lona lava inisalini. O togafitiga uumi i le upega e taʻitaʻia ai le toe faʻafouina o peta paneta.

Nettle ma le gaugala susu - 30 kalama o laulaau ma lau o vao, faʻapea foʻi ma aʻa o le tiliva ua sasaaina i totonu o le 600 ml o vai, ua vevela ile vevela vevela mo le afa itula. O le gaʻo ua maeʻa e faʻamalieina i lalo o se tapuni (pe a ma le 4 itula), faʻafeiloaʻi ma faʻafefe afa afa vai. Ave le 0.1 l ao leʻi faia taumafataga i le aso mo le 2 vaiaso. E mafai ona faia i le tausaga atoa ma le 1 masina.

Mo maʻi faʻamaʻi

Lelei mo le togafitia o le mausali o le tale. E faʻaaogaina aʻa aʻa, o mea taua e fesoasoani ai e faʻaumatia se uiga tiga.

Suauu - e tusa ma le 100 g o aʻa fou o le laau ua nutimomoia i se naifi, sasaa i le vai malulu, lea e tafe pe a uma le 10 minute. I le tulaga tutusa, ua saunia le siva suka: 3 tbsp. suka i totonu o le 100 g vai ma kuka i luga o le vevela vevela, ua faʻafefiloi aʻa i aʻa ma kuka mo le 5 minute. O le siva ua faatagaina e faʻaaogaina, faamama ma ave le sipuni 1. faatolu i le aso ao lei faia taumafataga.

Mo paʻu paʻu

Itching dermatitis, o manua laiti ma abrasions, eczema, furunculosis, siama - o nei faafitauli uma e mafai ona faʻamalolo i vao. Le faʻaaogaina o le laau e faʻaaogaina, lea e fufulu ai vaega o faʻafitauli 2-3 taimi i le aso poʻo se paʻu o le gaʻo mago. Laʻau mūmū ua nutimomoia i totonu o se mea faʻafefeteina i se paʻu eleelea ma fufulu i latou i vaega faʻafitauli.

Faʻatasi ma pathomaskeletal pathologies

Faʻaogaina togafitiga mo le rūmāmatika, maso ma tiga faʻatasi, radiculitis ua faʻaalia.

Broom - O laau malolosi e tipiina i luga o se fatu e tusa ma le umi e tasi ma aoina i totonu o se mumu (lelei tele pe afai o loʻo i ai vaʻai faʻapitoa). O le falaoamata ua uma ona tuʻuina i totonu o le vai vevela ma o loʻo faʻaauau pea ona mulimulitaʻi masani. Afai o le taele e faʻasalaina mo mafuaʻaga faʻalesoifua maloloina, e mafai ona faʻavevela le pulumu fufulu i nofoaga vevela seia oʻo ina susulu.

Faʻafitauli Antitoxic

Muamua, na faʻaaogaina le upega e fai ma vaifofo lautele, i le taimi nei o nei mea totino e fesoasoani i le 'ona oona, e aofia ai le ava ma siama. Lignins ma polysaccharides e matua faʻamalosia ai mea oona ma aveese mai le tino. O se mea e afaina ai ua saunia, lea e tatau ona faʻaaogaina i le vai inu suamalie e toʻa-afa, ina ia aua neʻi faʻaleagaina ai le vomiting. I totonu o le 2-3 aso i le maeʻa ai, ave le afa afa o le afuafuga i totonu o le tolu taimi i le aso, inu le fuainumera o loʻo faʻaalia i nai sipuni laiti ma faasolosolo malie.

Toe faʻaleleia taga

O le falaoamata po o le lauti mai le togavao ua fautuaina ina ia ave mo le itiiti ifo ma le 1 le masina i lalo o tuutuuga nei: taimi o le taimi mulimuli, vaivai o le tino, aafia i le atuatuvale, faateleina le mamafa o le neuropsychic, galuega mamafa mamafa.

A aunoa ma se faʻasesega, o vaega uma o gaogao e aoga, matou te faʻamatalaina na o ni nai vaega:

  • amino acids lysine e aofia ai le toe faʻafouina o le ponaivi, histidine puipuia mai le faʻamaʻiina ma fesoasoani i le puipuiga o le tino, arginine faʻaleleia le puipuiga, faʻamalosia le threonine le metabolism autu, o le pheninalanine e vave faʻafefe toto,
  • vitamin K taofi toto ma o loʻo i ai se aʻafiaga faʻaleaga,
  • bioflavonoids ei ai aʻafiaga o antioxidants ma antihistamine.

Nettle mo lauulu

O le tamaoaiga o meaʻai o le laau, vitamini ma le amethic acid methionine e mafua ai le taofia o le pa'ū o lauulu, aveeseina o meaʻai, faʻaleleia le alualu i luma o lauulu ma faaleleia atili o latou fausaga.

I le avea ai ma se mea tumau, o le faʻamamaina ile teuteuina o le upega, faʻapipiʻi ma le faaeteete mai vaega laiti o laulaau, ua fautuaina. O le fufuluina lea pe a maeʻa ona mulumulu muamua le ulu e vave galue malosi.

Mo le fesoasoani faʻapitoa, e tatau ona e faʻaaoga le sua o le laau, lea e sosolo i aʻa, ma tufatufaina i totonu ole lauulu, afifi le ulu ma le cellophane ma se solo ma alu mo le 1 itula. Tolu ma le fa taualumaga o le a taitai atu ai i se taunuuga vaaia.

I taimi mamafa

O le laau e fesoasoani i le faʻaititia o le fatu ma le faʻamalosi vave o le paʻu o totonu o le okeni, ma fesoasoani foi e toe faʻafoʻi vave le toto. E faʻaaogaina le sua suamalie ile sua - ua nutililiiina le laau ma tatu le sua mai le meaʻai e ala ile gaʻo mama. Ave le 1 tsp. tolu taimi i le aso ao lei faia ni taumafataga mo le 7 aso (seia maeʻa le taotoga).

Nettle ma uterine fibroids

I totonu o palapene mama o le tuatotonu, o le upega o loʻo i ai se faʻamalosiaga i luga o vaa o loʻo fafagaina ai manamele oona: e faʻamalosolo ai puipui puipui, ma faʻaitiitia ai le tafe toto i le paʻu, lea e oʻo atu ai i lona faʻagasolo malie. E tatau ona malamalama o lapopoa tetele o le laau e le mafai ona gafatia, ae i le tulaga o tamai tumema, o loʻo faaalia ai le upega. Afai o le fibroids eo mai faatasi ma le totoga - o le upega lua e faalua ona faʻaalia.

Salu mama - 1 sipuni vaʻa taʻitasi o le 'upega ma fatu aʻa o le laau ua faʻafefiloi ma le 200 ml o le vai, kuka i se faʻavevela lemu seia oʻo i le afa o le vai ua faʻafefe, faʻamamaina ma faʻamaʻaina. Ave 3 tbsp. ao le i fafagaina fa fa aso i le aso ile 3 vaiaso, pe a maeʻa le masina, ona toe fai lea o le vasega.

Nettle ao pepe susu

Talu mai aso anamua, na faʻaaogaina le laau e tina tausi maʻi e faʻaleleia ai le tele o susu, talu ai ona faʻaleleia le hemoglobin toto, faʻapupula le malosi ma maua ai se lelei lelei i le lactation. Saunia i le tulaga o lauti: e mafai ona e faʻaaoga le fua o loʻo i luga pe faʻatau ni taga mama ua faia i totonu o le falemaʻi.

Nettle to increase lactation - pe faapefea ona fai: Mo se lelei sili atu, ua fautuaina i isi vaiaso faalevaiaso o le mono teas: muamua upega, vaiaso mulimuli fennel, ona fai ai lea o laʻau.

I le taimi o le maitaga

E faʻasaina le Nettle mo le faʻaaoga i le uluaʻi tolu masina o le maitaga, aua e mafai ona mafua ai le pipisi o toto toto ma fatuga ma mafua ai ona le toe tupu. I le lumanaʻi, o le gaioiga e maua ai le malosi atoatoa o le tino, sili atu le tetee atu i faʻamaʻi pipisi, aemaise lava i le urinary tract, ma le puipuia o le anemia.

Ave le upega i le lauti, 200 ml i le aso, ae o le lauti maeʻa e tatau ona faʻaitiitia i le afa.E mafai ona faʻamalo mo le 7 aso, ona fai lea o se malologa e 7-aso, pe a uma ona toe faia le taamilosaga. Aʻo leʻi faʻaaogaina le upega, e tatau i fafine maʻitaga ona feutagai ma se fomaʻi e uiga i le talafeagai o ia togafitiga!

Nettle mo alii

O le faʻamalosia lelei o le faʻaogaina o le tino, e fesoasoani le fale e faʻaleleia atili ai le malosi, aemaise lava i le faʻaaoga masani. E manaia ai toto toto, e aofia ai vaa o le penis, o le mea lea, faʻaleleia ai se fausaga. E le gata i lea, e fesoasoani le fale i le hyperplasia prostatic.

E mafai ona e faʻaaoga le laau mo le tipiina o lauti, e pei ona faamatalaina i luga, ae o le sili ona lelei e maua mai e fatu fou o le laau, 1 tbsp. lea e nutimomoia ma fefiloi ma le tele o le meli. O lenei paluga e tatau ona faia i aso taitasi i le aso.

Faʻamatalaga Faʻatau

O pamu manogi laiti na aoina i le amataga o le tautotogo o loʻo faʻatauina e tagata fai meaʻai i le salafa o le lalolagi ona o lo latou gafatia e toe faʻafoʻi le tino o le tagata lea ua faʻataunuʻuina i le taumalulu. O fualaau suamalie o le suamalie, ua loli i le amataga o le tautotogo ma ua mamago, ua faaopoopo i teas ma infusions, e aoga ma paleni i soʻo se matua.

Ole laumei e faaopoopoina i soupeti, borscht, soupeti fualaʻau, lau laʻau fou o loʻo aofia i le fua o fualaʻau suamalie, lea e latou te saunia ai muamua ma suamalie meaʻai mo pies, pies ma pastries, faapea foi ma le kuka ma le salima mo le faʻaaogaina i le lumanai e fiafia ai i se mea aoga faʻapitoa i le gasologa o le tausaga.

Faaaoga i le cosmetology

Toeitiiti lava o fafine uma e iloa o le upega o le vaifofo aupito sili lea mo ituaiga uma o lauulu. O o matou augatuaa na fufulu mama mama i le fala oona, faamalolosia ma faamaloloina le lauulu. O nisi o faamanuiaga o ia auala mo le leiloa o lauulu.

O loʻo maua i le tele o mea faʻaonapo nei o loʻo faʻaaogaina i le tausiga ma togafitiga o faʻamaʻi o le lauulu, mai le paʻu i le pusa. Seʻi oʻo mai i le taimi nei, o mea mai fafo o loʻo faʻaaoga lelei i le fale mo le sauniuniga o faʻamatalaga lelei mo le tausiga o foliga, tino ma paʻu o le paʻu (masks, peels, creams, conditioners, lotions, shampoos, etc.).

Faʻaogaina togafitiga faʻapitoa i fomaʻi ma aganuʻu

O mea faʻamalolo o le upega i luga o le puipuiga o le soifua maloloina

Ose mai fafo mai laulaau o se vailaau anamua e fesoasoani i ituaiga uma o le toto, e aofia ai gastrointestinal, uterine, hemorrhoidal, pulmonary, ate, ma isi. O mea sili ona maualuga o le laau o loʻo maua e le vitamini K, lea e faʻapupulaina ai le coagulability o le plasma toto.

O fualaau o laau talatala laiti o se sui o le multivitamin lea e faaosofia ai ituaiga uma o metabolism. Ma e faʻaaogaina foi e togafitia ai manua ma mu i luga o le tino e avea o se faʻafouina, faʻamaʻi ma faʻamaʻi manuʻa, faʻamalosia ai le maualuga o le chlorophyll.

O togafitiga faafomaʻi e fautuaina ai le faʻaaogaina o vao vao i fafo mai fafo i le togafitiga o faʻasolosolo faʻatasi ma le pito i lalo. Aemaise lava, fai mai fomaʻi le sasaina o le pito i lalo ma se fulu mai mai i luga o le oneone ma le lumbago ma le radiculitis, e sili i le faʻatasi ai ma faiga o bath - vaʻa.

O le faʻaaogaina o laulaau laʻau e fautuaina e faʻaleleia atili ai le toto, aemaise lava i le anemia. O sauniuniga ma le laau e faateleina ai le hemoglobin i totonu o le plasma toto ma faateleina ai le aofaʻi o totola mūmū mūmū na maua, ona o le i ai o proteins faigofie digestible, uʻamea ma vitamini i totonu o le suʻega.

O faʻamanuiaga o le upega tafailagi mo le tausia o le soifua maloloina ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka sa iloiloina foi. O le mea moni o loʻo i ai le secretin secretin, lea e faʻaosofia ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas. O le mea lea, o le faʻaogaina o tupe faʻavae e aoga mo tagata o loʻo mafatia mai maʻi o lenei totoga (pancreatitis), ma faʻaitiitia ai le toto toto.

Ae sili atu le aoga o le susunuina o laulaau mo tamaitai. O le afaina ma le teuteuina o vao i le taimi o le taofiofi, faatasi ai ma le tafe toto, faʻasalalau lenei faʻagasologa, faʻamaloloina faʻamalologa tiga ma tiga. O le mauaina o mea mai fafo o le laau e mafai ona faʻaitiitia ai le numera o le faʻafefe o le paʻu, pe'ā tatau.

O loʻo i ai se fesili faʻanatinati, pe faapefea ona faia se teuteuga o le upega tafaʻi? Mo le saunia o le elixir, o loʻo faʻaaogaina ai mea matagogo. E tasi le afa ma le afa kapu o le mutia e sasaa mai i le vai vevela (0.3 l), o le oloa e tuʻuina i totonu o le vai vai mo le 5 minute, faʻamalosi i lalo o le tapuni mo le 2 itula, faʻamaʻaina ma ave i se ituaiga o vevela 100 ml tolu taimi i le aso aʻo leʻi 'ai. Togafitiga e faʻatinoina i le taimi o tamaʻitaʻi.

Nettle i le kuka

Nettle e le aoga tele i ipu, e le gata i lea, e maua ai ei latou se tofo faapitoa.

Laʻau tipi tipolo - O fuālaʻau talavou o le laau ua fufulu i lalo o le vai tafe, sasaa i le vevela, sina sua suamalie ma kuka mo le 1-2 minute. Laʻau faʻamaʻaina kuka afifi, gusi ma kulimi kirimoli e faʻapipiʻi i le sua ua maeʻa. E mafai ona e 'ai i le vevela ma le malulu.

Saladigi puna - O vine laiti o vao ua sasaa i luga i le vai vevela, uamea lelei. Faaopopo 1 le kukama fou, lapisi lanumeamata ma le cilantro, lelei le gaosi. O laei e mafai ona faia mai le suauu manogi, masima ma le sua o le tipolo, pe mai le kirimulimi oona, e tofo ai.

Isi tusi talosaga

  • O aʻa o le laumei o se vailaʻau toto o le lanu samasama poʻo le lanu enaena, ma o le faʻaogaina o le chlorophyll o loʻo faʻaaogaina i le mea manogi, falemaʻi ma mea taumafa e gaosia ai mea masani i lanu meamata,
  • Mai le fiber o le laau e mafai ona e faia ai se maea, maea, folau, kapeta, fagota,
  • I le leai o se malulu, o laumei laʻau e mafai ona faʻasaoina le fou o meaʻai e pala,
  • Suauu aoga mai fatu
  • O le laau e faʻaaogaina i faatoaga mo le fafagaina o manulele, puaa, povi ma tamai lafu.

O le aoina o vao vao o le autu autu lea mo le mauaina o mea aoga aoga, ae i nisi o faatoaga ua leva ona atiina ae lenei aganuu.

Tuua Lau Faamatalaga