Lozarel fesoasoani e faapaleniina le toto toto

O le fualaau faasaina Lozarel e faʻaaoga i le cardiology, endocrinology ma le nephrology. O faʻatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo i ai fautuaga mo le faʻaaoga tatau o le oloa, e faʻatatau i foliga o le falemaʻi.

O le faavae o le fualaau faasaina o le losartan potassium i le aofaiga o le 50 mg. O vaega faaopoopo e aofia ai le kilokoni dioxide, magnesium stearate, lactose, sci. O le tuufaatasiga foi ei ai le cellulose microcrystalline.

Faiga faʻapolopolo

E mafai ona faʻatauina le vailaau i totonu o laulau, o loʻo afifiina i totonu o se pusa tioata e 10 papa. I totonu o le tasi pusa e 3 paʻu.

O le papa maa ei ai se lanu paʻepaʻe (e le masani ona i ai se lanu samasama) ma se foliga lapotopoto. I le isi itu o le lamatiaga. O le pito i luga o le laulau o loʻo ufiufi ata.

Faʻalogo togafiti

O le Angiotensin 2 o se enzyme lea, e ala i le fusifusia i tagata e talia i totonu o le fatu, fatugaʻo ma sulu o le eleele, e tau atu i le vavalalata o le lumenaina oo latou toto toto. E aʻafia ai foʻi le faʻasaʻolotoga o le aldosterone. O nei aafiaga uma e mafua ai le faateleina o le toto maualuga.

O Losartan poloka le gaioiga a angiotensin 2, e tusa lava po o le a le faiga o lona faatulagaina. Ona o lenei mea, o suiga nei e tutupu i le tino:

  • faʻaitiitia le faʻavaʻaiga lautele o teteʻe,
  • toto faʻaitiitia le toto aldosterone
  • ua faʻaitiitia le toto
  • o le maualuga o le mamafa i le pulmonary circulation ua faaitiitia.

O le toto o le toto e faʻaititia ona o le itiiti o le totoga o le vailaʻau. Faʻatasi ai ma le faʻatagaina i taimi uma, e faʻaitiitia le faʻafitauli o le fatu o le fatu, e faʻalelei le faʻapalepaleina o tagata e iai le le atoatoa o le myocardial.

O le maualuga pito i luga e 21 aso talu ona amata le pulega. O le aʻafiaga o le aʻafiaga o loʻo tutupu i totonu o le aso.

Lozarel ua faʻamaonia mo le cardiovascular, faʻamaʻi pipisi ma le gasegase o le kulukose. O le fualaau faasaina ua faailoaina mo le faateleina o le toto maualuga e mafua mai i le faamaʻi, poo le maualuga o se leioloa le iloa.

O le fualaau faasaina ua faailoaina mo le le atoatoa o le fatu (fatu fatu), lea e le o aveeseina e le angiotensin-faaliliuina o inhibitors o le enzyme. Faatasi ai ma se tuufaatasiga o le maualuga o le toto maualuga, o le matua matua, o le hypertrophy ventricular left ma isi itu, ua faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le ola faaletino ma le ono tulai mai o faʻalavelave faʻafuaseʻi (faʻamaʻi fatu, stroke).

O le vailaʻau e faʻaaogaina mo faʻalavelave faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2 - nephropathy, talu ai e faʻaitiitia ai le ono tulai mai o le alualu i luma o faʻamaʻi.

Faatonuga mo le faaaogaina

Ua ave le Losartan 1 le aso ile aso. O se tui o le 50 mg e faʻaaogaina e togafitia ai le maualuga. Afai o isi vaega ole vailaʻau e faʻasolosolo, e amata i le afa o le laulau. Afai e tatau ai, faʻalautele le fualaau i le 100 mg, lea e mafai ona ave muamua pe vaevaeina i ni 2 atumaga.

I le faaletonu tumau o le fatu, o le laʻititi ifo o le 12.5 mg o loʻo faʻatulagaina. O aso uma e 7 e faaluaina, e faasolosolo malie le faateleina i le 50 mg. I lenei tulaga, latou te taulaʻi atu i le mataʻutia o le fualaau faasaina. Faʻatasi ma le afa afa (25 mg), pe afai o le maʻi e maua i le gaʻo po o le ate, o loʻo i ai o ia i le toto.

Ina ia faasaʻo le proteinuria i le maʻisuka, o le fualaau faasaina ua faatonuina i se fua faatatau o le 50 mg / aso. Ole fua maualuga o aso taitasi mo lenei togafitiga e 100 mg.

E le faʻalagolago le faʻailoga i meaʻai ma e tatau ona faia i aso uma i le taimi e tasi.

Contraindications

O le Losartan potassium e le o faʻamaonia mo vaega o tagata gasegase:

  • ma le faʻavaivaia o le kulūkose poʻo le galactose,
  • glucose masalosalo,
  • galactosemia
  • i lalo o le 18 tausaga
  • maʻitaga
  • lactating
  • tagata e le faʻaaloalo i vaega o le vailaʻau.

O le siakiina o le tulaga e manaomia ai le tofiaina o se fofo mo le toilalo o le fatu po o le ate, o le tino o le tino (2-itu po o le unilateral faatasi ai ma se fatuga tasi), ma se faaitiitia o le maualuga o le faasalalauina o toto o soo se teioio. I le faʻaeteete, ua faʻaaogaina Lozarel mo le le atoatoa o le eletise.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le fualaau faasaina Lozarel ua faatonuina pe afai oi ai:

  1. Faailoga manino o le toto maualuga.
  2. Faʻaitiitia le aʻafiaga o le gasegase cardiovascular i tagata o loʻo mafatia i le maualuga o le toto maualuga poʻo le hypertrophy o le ventricular left, lea e faʻaalia i le faʻaitiitia o le tuufaatasiga tuufaatasi o le tino i le cardiovascular, stroke ma le infarction myocardial.
  3. Tuuina atu o le fatu fatu i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2.
  4. Le manaʻoga e faʻaititia le proteinuria.
  5. Faʻasolosolo taimi faaletonu o le fatu ma togafiti togafitiga ole gaʻo ACE.

Faʻaiʻuga

Taliaina o le vailaau faʻasaina e ono mafai ona tuʻuina atu ma ni faʻafitauli leaga, e vaivai ma e le manaʻomia le faʻamutaina o lana pulega. E tuʻuina atu i le laulau.

Tino tinoFaailoga
TotogiO le le faʻavaivai, faʻaleagaina, vomia, faʻaitiitia ai le fiaai, malosi
CardiovascularVaʻavaʻai ma se fesuiaiga o le tulaga o le tino, fatuga o le fatu, faʻalavelave faʻalavelave, gaʻo
Le popoleO le vaivai, faʻalavelave moe, maʻi tiga, mafaufauga le mafaufau, neuropathy nervia lautele, totogo
FaanatinatiVaʻaia i faʻamaʻi i luga o le manava o le galala, afaina o le gala, tale
FeusuaigaFaʻasoʻitia le taʻavale o le tino
Maualalo le toto totoFaateleina le maualuga o le potassium, nitrogen ma le Urea, faʻaititia ai le toto mumu mumu, platelet, faateleina le creatinine, enzymes fo
Tali atu i le AllergicPaʻu le paʻu, vevela, sulu
FataMumu ma le mago, malamalama i le susulu o le la, gasegase palapala

O aʻafiaga matuia e le o soʻo se vaega e aofia ai gout.

Faʻasologa o faailoga

O le televave o loʻo i ai faʻaaliga faʻaalia: o le vave o le fatu o le fatu, o le faʻaitiitia o le toto, o se lagona e le masani ai pe a faaosofia ai le mafaufau.

E faʻaaoga faʻatoʻeseʻese ma mea faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻasaʻo le tulaga. E leai se aoga o le faʻatonuina o fuataga, talu ai e le aveesea le losartan mai le aufaasālalau ola i lenei auala.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga mai le paluga faʻamalolo, ma sauniuniga e aofia ai le pasela po o lona masima, e faʻaititia ai le lamatiaga o le hyperkalemia. Faʻataʻitaʻiga Lozarel ua faʻataʻitaʻiina i masini lita, pei o le maualuga o le lithium i totonu o le toto e mafai ona faateleina.

O le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻatasi ma le fluconazole poʻo le rifampicin e faʻaititia ai le maualuga o le metabolite galue i le plasma. O le faʻaitiitia o le lelei o le vailaau faʻasaina e tupu pe a faʻatasi faʻatasi ma faʻamaʻi faʻasolosolo i fualaau oona e le o-steroidal i se fualaau e sili atu i le 3 g.

O Losartan e le fegalegaleai ma mea vailaau faʻamaʻi:

  • warfarin
  • hydrochlorothiazide,
  • digoxin
  • phenobarbital,
  • cimetidine
  • erythromycin
  • ketoconazole.

O le vailaʻau e faʻaleleia ai aʻafiaga o β-blockers, diuretics ma isi vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto.

Faatonuga faapitoa

O Losartan e le afaina ai le faʻaoʻoga, o lea pe a uma ona e aveina e mafai ona e aveina se taavale ma galue i auala. I mataupu pe a misia se fualaau oona, o le isi laulau e inu i le taimi lava pe a tulaʻi mai le avanoa. Afai ua oʻo i le taimi e ave ai le isi tootoo, latou te inuina i le mea lava e tasi - 1 le papa (o le aveina o 2 papa e le fautuaina).

I le faʻaaogaina umi o le vailaʻau, o le plasma K e mataitu. Afai e faʻaaogaina le fualaau faasaina i le talaaga o le tele o tui o togafitiga, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le vavalalata. Lozarel e faateleina le maualuga o le creatinine ma le urea i le tulaga o le tuuga o le tino o le fatuga tasi, faapea foi ma le faaleagaina o le vaalele i nei vaalele.

Analogs: Presetan, Lozap, Cozaar, Blocktran, Lorista, Cardomin-Sanovel.

Faʻalogo analogues: Vazotens, Losartan.

E faʻavae i luga o le tele o iloiloga, faʻafeiloaʻi toleniina Lozarel ma faʻaaoga umi, faʻatautaia le mamafa i le ao. E lauiloa i maʻi, ma e masani ona faʻamatala e tagata tomai faapitoa - fomaʻi, cardiologists, fomaʻi aiga. O nisi o iloiloga o loʻo i ai ni faʻamatalaga o ni uiga le lelei.

Teuina ma le ola

E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i totonu o le 2 tausaga mai le aso na faʻasaoloto ai. E teuina i totonu o se potu e le sili atu lona vevela i le 25 °.

O le fualaau faasaina ua fautuaina ina ia faia pe a maeʻa suʻesuʻega, fale suesue, meafaigaluega, iloiloga o maʻi faʻapitoa. O le faʻaaogaina e le tagata ia Lozarel e mafua ai faʻafitauli.

Faʻaiʻuga

Pe a togafitia ma le Losarel, e seasea lava ona faʻaalia mai aʻafiaga, ma e leai se manaʻoga e taofi togafitiga.

I tagata ei ai ni faʻafitauli i le cardiovascular system, o nisi o faʻafitauli o loʻo i ai i nisi taimi e aliali mai:

O le solia o le gastrointestinal tract, nausea, tiga o le manava o le tino, faamaʻi, toothache, siapatitis, gastritis, ma le tofo o le tino e masani lava ona aliali mai. O nei faʻaʻailoga e le masani ona tutupu i tupulaga talavou.

Ae o le dermatology, o le gasegase o le eleele, o le paʻu vevela, ma le vevela tele e seasea tupu.

I luga o le vaega o le allergy, o le vevela, o le vevela i luga o le paʻu, ma sulu e aliali mai.

Mai i le itu o le maskulekele system e masani lava ona i ai tiga i le tua, vae, pusa, maʻi o le maʻi, gaogao.

Faʻatasi ai ma le solia o le manava o le tino, tale, gaogao o le tino, bronchitis, pharyngitis e tupu.

I totonu o le polokalama urinary - faʻafitauli le tumau o le tino, maʻi o le urinary tract.

Tosiga ma le pulega

E tatau ona ave laumei i totonu i totonu o le aso, tusa lava po o le a le taumafataga.

Faʻasolosolo maualuga muamua faʻapea foʻi ma le tausiga o le tausiga o le masani lea 50 mg i aso taʻitasi. Afai e talafeagai, e mafai ona aumai i le 100 mg.

I maʻi ma le faʻavaivaia o le fatu ia piki se fua muamua o le 12.5 mg, ona faaluaina lea i vaiaso taitasi, ma aumaia i le 50 mg i le aso.

I le maʻisuka ituaiga 2, lea eo mai faatasi ma le proteinuria, o le tui muamua fautuaina e tatau ona 50 mg i le aso.

Pe a faia le togafitiga, e fuafua i le toto o le tagata maʻi, ua faatagaina e faʻaopoopo le fualaau o aso taʻitasi i le 100 mg.

Aua faaitiitia le lamatiaga o le atiina ae o le cardiovascular faʻafitauli i tagata ei ai le maualuga o le toto maualuga, faapea foi ma le hypertrophy o le ventricular left, o se fua muamua o le 50 mg i le aso e filifilia. I lenei tulaga, e mafai ona faasolosolo lemu le fua i le 100 mg i le aso.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Teu i se vevela e le sili atu i le 25 ° C. Taofi le fualaau faasaina mai le aapa atu o tamaiti laiti.

Aso faʻauma O le vailaʻau e 2 tausaga.

Aua le faʻaaogaina le fualaau faasaina pe a uma le aso e uma ai.

O le tau o le fualaau faasaina Lazorel e eseese lava e fuafua i le kamupanī ma le fesoʻotaiga o falemaʻi, i Rusia i lona fua faatatau e tau mai le 200 rubles.

I Ukraine o le fualaau faasaina e le lautele ma tau e tusa ma le 200 UAH.

Afai e tatau ai, e mafai ona e suia le "Lozarel" ma se tasi o nei fualaau faasaina:

  • Brozaar
  • Plocktran
  • Vero-Losartan
  • Vazotens
  • Cardomin-Sanovel
  • Zisakar
  • Cozaar
  • Karzartan
  • Lozap,
  • Lakea
  • Losartan A,
  • Losartan Canon
  • "Losartan potassium",
  • Losartan Richter,
  • Losartan MacLeods,
  • Losartan Teva
  • "Lozartan-TAD",
  • E leai
  • Lorista
  • Peretania
  • Lotor
  • "Faʻailogaina."

O le faʻaaogaina o analogues mo togafitiga e matua manaʻomia lava i tulaga o loʻo i ai i le tagata gasegase le le faʻamaoni i vaega o le vailaʻau. Ae ui i lea, e naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia soʻo se vailaau.

O faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina e mafai ona maua i luga o le Initaneti, mo se faataitaiga, ua tusia e Anastasia: "O loʻu maʻisuka e mafua ai le tele o mafatiaga. E le o toe umi ae ou feagai ma faʻaaliga fou o lenei maʻi. Sa maua foi au i le nephropathy. Na faatonuina e le fomaʻi le tele o fualaau eseese, e aofia ai Lozarel. O ia lea na fesoasoani i le vave ma le lelei ona toe faʻafoʻisia le tulaga masani o gaioiga o fatugaʻo. Ua leai se malosi o le vae. "

O isi iloiloga e mafai ona maua i le faaiuga o lenei tusiga.

O le fualaau faasaina Lozarel ua aloaia o se fualaau lelei i le togafitiga o le maualuga o le toto ma le faaletonu o le fatu. E iai se faʻalauteleina o analogues ma isi mea taua tutusa, e le fautuaina mo faafitauli o le ate ma fatugaʻo, faʻapea foi ma le maitaga ma lalo o le 18 tausaga. Ina ia aloese mai le tupu mai o aʻafiaga itu, e fautuaina e ave le fualaau faasaina e pei ona faatonuina e le fomai.

Faʻasologa o foliga

Paʻu ata vali ata 12.5 mg, 25 mg, 50 mg, 75 mg, 100 mg

O se tasi o ata e ufiufi ata-ata o loʻo aofia ai

gaioiga malosi - losartan potassium 12.5 mg poʻo le 25 mg poʻo le 50 mg poʻo le 75 mg poo le 100 mg

mea faʻapitoa: microcrystalline cellulose, povidone, glycocate sarchium (type A), faʻamalositino colloidal anhydrous, magnesium stearate,

e aofia ai: paʻepaʻe paʻepaʻe (OY-L-28900), lactose monohydrate, hypromelilose, dioxide (E 171), macrogol, indigo carmine (E 132) varnish alumini (mo le tui 12.5 mg).

Ata vali ata vali, oval, blue, togitogiina i le "1" i le tasi itu (mo se fua o le 12.5 mg).

O ata vali e valiina ata vevela e lanu, paʻepaʻe i le lanu, e tasi le notch i itu taʻitasi ma se vaneina "2" i le tasi itu (mo se vailaʻau 25 mg).

O ata vali e valiina ata e lalelei, paʻepaʻe i le lanu, e tasi le notch i itu taitasi ma se "3" togitogi i le tasi itu (mo se fua o le 50 mg).

Pills, ata velanisi, lautele, paepae, ma ni lamatiaga se lua i itu taitasi ma togitogia "4" i le tasi itu (mo se fua o le 75 mg).

Pills, ata e ufiufi, paʻepaʻe, paʻepaʻe, ma ni mea lamatia se tolu i itu taʻitasi ma togitogi "5" i le tasi itu (mo se fuataga o le 100 mg).

Faʻataʻitaʻiga

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e lelei le faʻaleleia o losartan ma maua ai se metabolism faʻapitoa ma le faʻavaeina o se metabolite malosi o le acetate carboxylic, faʻapea foi ma isi gasegase e leai ni gaioiga. O le bioavailability o le bioavailability o losartan i le pepa lapopoa e tusa ma le 33%. O le maualuga o le maualuga o concentrations o losartan ma lona metabolite galue e ausia pe a maeʻa le 1 itula ma le 3-4 itula, mulimuli ane.

O Losartan ma lona metabolite galue o le ≥ 99% faʻamalosia i masini plasma, aemaise i le albumin. O le tele o tufatufaga o losartan e 34 lita.

E tusa ma le 14% o le fualaau o le losartan, pe a faʻafoʻosaʻoina poʻo le taimi foi e faʻatalanoa faʻamalosi, e liua i lona tino gasegase. A maeʻa le puleaina o le 14C-labeled potassium losartan, o le radioactivity o le plasma o loo felafoaʻi e masani ona faʻatusalia e losartan ma lona metabolite malosi. O le liua itiiti o le losartan i lona gasegase gasegase sa maitauina i le tusa ma le 1% o tagata mamaʻi i suʻesuʻega. I le faaopoopo atu i le gasegase malosi, o loʻo faʻavaeina foi le gataifale.

O le tuʻuina atu o le plasma o losartan ma lona metabolite galue e tusa ma le 600 ml / minute ma le 50ml / minute, i le faasologa. O le lafoaia o le losartan ma lona metabolite galue e tusa ma le 74 ml / minute ma le 26 ml / minute, i le faasologa. Pe a faʻaaogaina le losartan, e tusa ma le 4% o le fualaau faʻasolo e le suia i le urine ma e tusa ma le 6% o le fualaau faʻasolo e faʻaaogaina i le urine e avea o se metabolite malosi. O le pharmacokinetics o losartan ma lona metabolite gaioiolosi o le laina lea pe a faʻafefiloi le vailaʻau o losartan i vailaʻau e oʻo i le 200 mg.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le maualuga o le losartan ma lona metabolite malosi i le toto plasma e faʻaititia le faitau aofaʻi, o le afa-afa mulimuli e tusa ma le 2 itula ma le 6-9 itula, i le faasologa.

O Losartan ma lona metabolite gasegase e le faʻapipiʻi tele i le plasma toto pe a faʻaaogaina se fualaau o le 100 mg i le aso.

O Losartan ma lona metabolite galue o loʻo faʻateleina i le talo ma le urine. A maeʻa le faia o tautalaga, e tusa ma le 35% ma le 43% o loʻo faʻateleina i le urine, ma le 58% ma le 50% i feeseeseaiga.

Pharmacokinetics i vaega faʻapitoa maʻi

I tagata matutua ua gasegase i le maualuga o le toto maualuga, o le maualuga o losartan ma lona metabolite malosi i le plasma o toto e le ese tele mai i latou o maua i tagata gasegase e maualuga le maualuga.

I maʻi gasegase o le fafine, o le maualuga o le losartan i le plasma toto e lua taimi e maualuga atu nai lo tagata gasegase i le maualuga o le toto, ae o tulaga o le metabolite malosi i le plasma toto e le eseese i alii ma tamaitai.

I tagata gasegase o le gase o le liva oona, o le maualuga o losartan ma lona metabolite malosi i le plasma toto i le maea ai o le puleaina ole fofoga tautala e 5 ma le 1.7 taimi, e maualuga atu nai lo alii talavou.

I tagata gasegase i le kiliata creatinine i luga atu o le 10 ml / minute, o le plasma concentrations o losartan e leʻi suia. Pe a faatusatusa atu i tagata gasegase ei ai le tino masani, i tagata gasegase i le gasegase o le tino, o le AUC (o lalo ifo o le maualuga o le taimi) mo losartan e tusa ma le 2 taimi le maualuga.

I tagata gasegase e leai se faʻamaʻi poʻo ni tagata gasegase i le gasegase o le tino, o le plasma concentrations o le metabolite galue e tutusa.

O Losartan ma lona metabolite gasegase e le o faʻamalosiina e ala i le gasegase.

O Losartan o se faʻataʻitaʻia o le taliotor II o le angiotensin II (ituaiga AT1) mo le faʻaaogaina tautala. Angiotensin II - o se vasoconstrictor malosi - o se hormoni malosi o le system renin-angiotensin ma o se tasi o mea sili ona taua i le pathophyiology o le maualuga o le toto. E fusifusia Angiotensin II i le AT1 atigipusa, lea e maua i le tele o gasegase (mo se faataitaiga, i maso mumu o toto toto, sulu oona, fatuga ma fatu), e fuafua ai se numera o aafiaga taua o le ola, e aofia ai le vasoconstriction ma le faasaolotoina o aldosterone.

O le Angiotensin II e faʻaolaina ai le faʻaolaina o sela mama maso.

Losartan filifilia poloka poloka AT1. Losartan ma lona metabolite faʻamalosi faʻasolosolo - gaʻo-carboxylic (E-3174) - poloka uma aʻafiaga o le physiologically angiotensin II, e tusa lava po o le a le punavai poʻo le auala o le faʻasologa.

O le Losartan e leai sona aʻafiaga ma e le punitia ai isi faʻamautu o le hormoni poʻo laina eletise o loʻo aʻafia i tulafono faatonutonu o le cardiovascular system. E le gata i lea, e le taofia e losartan le ACE (kininase II), o le enzyme lea e faʻateleina ai le gau o le bradykinin. O se taunuuga, e leai se faʻaopoopoga i le tupuga o aʻafiaga o loʻo aʻafia e bradykinin.

I le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina Lozarel e faʻamaeʻaina ai le uiga le lelei o le angiotensin II i le faʻaliliuga faʻataʻitaʻiga e oʻo atu ai i le faateleina o le galuega o le res plasma (ARP). O lea faʻatupulaia o gaoioiga e taʻitaʻi atu ai i le maualuga o le angiotensin II i le plasma toto. E ui lava i lenei faʻaopoopoga, o mea e le masani ai ma le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le aldosterone i le plasma o le toto, o loʻo faʻamaonia ai le pipiʻi lelei o le faʻaaliga a le angiotensin II. A maeʻa le faʻaaogaina o le losartan, galuega fou a le plasma ma le angiotensin II tulaga mo le 3 aso toe foi i le laina.

O le losartan atoa ma lona metabolite autu o loʻo i ai se tulaga sili atu ona maualuga mo le AT1 e taliaina mo le AT2. O le metabolite malosi o le 10 i le 40 taimi sili atu lona malosi nai lo losartan (pe a liua i le maualuga).

O se tasi o fualaau o le losartan i tagata mamaʻi ma le agavaʻa i le maualuga o le maualuga o le toto maualuga o loʻo faʻaalia ai le faʻaitiitia o fuainumera taua i le toto ma le diastolic toto. O le maualuga o le aafiaga o le losartan e atiae le 5-6 itula i le maea ai o le puleaina, o le togafiti togafitiga e tumau pea i le 24 itula, o lea e lava ai le ave i lea aso ma lea aso.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O Losartan o se tagata faʻapitoa o le angiotensin II (type AT1).

  • e fusifusia i le AT1 receptors, o loʻo i totonu o maso musele maso o vaʻa toto, fatu, fatugaʻo, faʻapea foi i totonu o laufanua,
  • ei ai sona aafiaga vasoconstrictive, faʻasaʻo ai le aldosterone,
  • poloka lelei poloka angiotensin II,
  • e le aʻafia ai i le taofiofia o kinase II - o le enzyme e faʻaumatia ai le bradykinin.

"Lozarel," e pei ona molimauina i le faʻamatalaga o vailaʻau, amata ona galue loa. A maeʻa le itula, o le maualuga o le lazortan e oo i lona maualuga maualuga, o le aafiaga e tumau mo le 24 itula. Maea, o le mamafa e faaitiitia ai le 6 itula i le maeʻa ai o le pulu. E mataʻituina le maualuga o le aʻafiaga o le aʻafiaga pe a mavae le 3-6 vaiaso. Ua fusifusia Losartan i le vaega o le albumin e 99%, ua fiafia i fatugaʻo ma le manava.

Faʻasalaga

Faailoga: E leai ni mataupu o le faʻamaloloina o fualaau faasaina ua lipotia. O faʻamatalaga e sili ona foliga mai o le faʻalavelave maualuga o le a mafua ai le faʻamalosi, tachycardia, bradycardia e ono tupu ona o le faʻamalosia o le parasympathetic (vagal).

Togafitiga: Afai e tulai mai se manatu, e tatau ona tuuina atu togafitiga lagolago. Togafitiga e faalagolago i le umi o le taimi ua mavae talu ona ave Lozarel, faapea foi ma le natura ma le matuia o faailoga. E tatau ona tuʻuina atu le taua i le faʻamautinoaina o le cardiovascular system. Faamoemoe o le gaioiolosi o loʻo galue. Mataitu galuega taua. E le aoga le hemodialysis, talu ai ona o le losartan poʻo lona gaioiolosi gasegase ua faʻateleina i le taimi o le maʻi.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e lelei le gasegase o losartan mai le gastrointestinal tract. I le uluaʻi fua i totonu o le ate, e maua ai le metabolism e le carboxylation ma le auai o le CYP2C9 isoenzyme ma le faʻavaeina o se metabolite malosi. O le bioavailability o le bioavailability o losartan e tusa ma le 33%. Tau maualuga maualuga (Cmax) o le mea galue malosi Lozarel i le toto toto e aulia pe a ma le 1 le itula, ma lona metabolite galue pe a mavae le 3-4 itula. O le meaʻai faʻatasi e tasi e le afaina ai le bioavailability o losartan. I se fuasei e oʻo atu i le 200 mg, o loʻo tausia ai e losartan ni vailaʻau o le pharmacokinetics.

Faʻapipiʻi tototini o plasma (faʻapitoa i albumin) - sili atu i le 99%.

Vo (tufatufaina atu) e 34 lita.

Toeitiiti lava e le ulu atu i le pupuni o le toto.

E oʻo atu i le 14% o le oral dose o le losartan ua liua i se gaosiga malosi.

O le faʻasalaga plasma o losartan o le 600 ml / minute, o le faʻasalaga faʻapitoa e 74 ml / min, o lona metabolite malosi o le 50 ml / min ma le 26 ml / min, i le faasologa.

E tusa ma le 4% ua faʻavaveina e ala i fatugaʻo e le suia, e oʻo atu i le 6% o le toleniga ua taliaina i le tino o le metabolite malosi. O le malologa o loʻo totoe e ala ile inumaga.

O le afa o le ola mulimuli o se gaioiga faifai pea e tusa ma le 2 itula, o lona malosi gasegase - e oo atu i le 9 itula.

E ese mai i le faʻaaogaina o Lozarel i aso taitasi o le 100 mg, o se mea itiiti o le gau o le losartan ma lona metabolite malosi i le plasma toto ua matauina.

I le agavaʻa ma le agavaʻa o le gase cirrhosis, o le maualuga o le losartan e faʻaopopo 5 taimi, ma le gaioiga malosi - 1.7 taimi, faʻatusatusa i tagata mamaʻi e aunoa ma lenei maʻi.

Ole maualuga o le losartan i le plasma toto i tagata gasegase i le creatinine clearance (CC) i luga atu o le 10 ml / min e talitutusa ma lea i tagata gasegase e iai le galuega masani. I le CC e itiiti ifo i le 10 ml / min, o le taua o le aofaʻi atoa o le faʻamaʻi (AUC) i le plasma toto e ala i le tusa ma le 2 taimi.

Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, o losartan ma lona metabolite galue e le aveesea mai le tino.

I tagata e maualuga le maualuga i le matua, o le maualuga o le faʻasaʻoina o fualaau faʻasaina i le plasma toto e matua ese lava mai tulaga tutusa i alii talavou.

Faatasi ai ma le maualuga o le maualuga i tamaitai, o le maualuga o le plasma o losartan e 2 taimi e maualuga atu nai lo alii. O mea o loʻo i ai i le metabolite galue e talitutusa. O le eseesega o le pharmacokinetic ua faʻamaonia e leai se aoga taua.

Auala e ave ma pe o le a le mamafa, metotia

"Lozarel", o faatonuga mo le faʻaogaina o loʻo faʻamatalaina ai le vailaʻau aupito sili ona lelei mo faʻamaʻi eseese, e faʻaaoga e tusa lava po o le a le meaʻai. O pusa e onā i le taimi lava e tasi i le aso ile inumaga fautuaina e le fomai.

I le maualuga (o le toto maualuga e masani ona maualuga i luga aʻe o le 140/90 mm Hg), o le vailaʻau e ave i le 50 mg i le aso. E tusa ai ma faʻamaoniga, o le atunuʻu ua faateleina i le maualuga o le 100 mg. I le BCC itiiti, o le togafitiga o le toto maualuga e amata i le 25 mg. O le a le maualuga o le toto o loʻo faʻamaonia ai le fualaau faasaina, i tulaga taʻitasi e filifili ai le fomaʻi.

O le le atoatoa o le fatu ua togafitia e tusa ai ma se polokalame faapitoa. O le togafitiga e amata i le 12.5 mg o vailaʻau i le aso. I vaiaso taitasi, e faaluaina le fuainumera: 25, 50, 100 mg. Afai e tatau ai, e mafai ona e mauaina le 150 mg o le "Lozarel" i le aso.

Faʻatasi ma le nephropathy e faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga II, e ave e le tagata maʻi le 50 mg o le vailaʻau i le aso. E mafai ona faʻatupulaia le fualaau i le maualuga o le 100 mg. O le fuafuaga lava e tasi e talafeagai mo tagata mamaʻi ma le hypertrophy o le ventricular.

Taua! Mo tagata matutua (sili atu i le 75 tausaga le matutua), o gasegase e iai faʻamaʻi pipisi o le ate poʻo fatugaʻo, o le fomaʻi togafitiga e faʻafetaui e le fomaʻi i le itu o le faʻaitiitia o le aso.

Fegalegaleaiga

O le tuufaatasiga o le "Lozarel" ma NSAID e mafai ona taitai atu ai i le fatuina o fatu fatu. O le aoga o fualaau faʻasaina o loʻo faʻaitiitia.

O le tuʻufaʻatasiga faʻatasi ai ma fualaau o loʻo i totonu o le lithium e mafua ai le faateleina o le plasma lithium.

O faʻasolosolo faʻamalosi faʻamalositino faʻatasi ma le "Lozarel" e mafai ona amata ai le tupuga o hyperkalemia.

O lenei vailaʻau faʻamalosia le aʻafiaga o le tino o fualaau faʻasaina. Pe a faatonuina le "Lozarel" faatasi ai ma le ATP inhibitors, e tatau ona mataʻituina le tulaga o fatugaʻo, talu ai ona o le ono tulai mai o ni uiga le lelei e vave faateleina.

"Lozarel" e mafai ona suia i se vailaʻau faʻasaina e tutusa ma lona aafiaga. Faataitaiga:

O vailaau eseese e ese i le tau ma le gaosi oloa. Ae e le tatau ona e suia le "Lozarel" na faatonuina e lau fomaʻi mo se isi vaifofo. E tatau ona filifilia se analogue e se fomaʻi e suʻesuʻeina le soifua maloloina o le maʻi ma le maualuga o le aoga o fualaau oona i tulaga taitasi.

Lozarel, faatonuga mo le faʻaaoga: metotia ma metotia

O lozarel tablets e faia i le tautala, e tusa lava po o le a le taumafataga.

  • ogaoga maualuga: muamua ma le tausiga - 50 mg i le aso. I le le lava o le aoga ile aoga i nisi o gasegase, e mafai ona faatagaina se fualaau e oo atu i le 100 mg, i lenei tulaga, e ave 1 pe 2 taimi i le aso. Faʻatasi ai ma togafitiga faʻatasi ma le tele o tui o togafitiga, o le faʻaaogaina o Lozarel e tatau ona amata i le 25 mg (1/2 papa) i lea aso ma lea aso,
  • o le gasegase tumau o le fatu: fua muamua - 12.5 mg (1/4 papa) 1 taimi i le aso, i aso uma e 7 aso e faateleina ai le dose 2 taimi, faasolosolo malie le faateleina i le 50 mg i le aso, ma mafaufau i le faapalepale o fualaau faasaina,
  • ituaiga 2 maʻisuka faʻatasi ma le proteinuria (e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatuina o le hypercreatininemia ma le proteinuria): o le fua muamua e 50 mg i le aso. E faʻatatau i luga o taʻaloga o le toto i le taimi o togafitiga, e mafai ona faʻateleina le fualaau i le 100 mg i le 1 poo le 2 inumaga,
  • Ole maualuga o le maualuga o le gasegase o tagata gasegase i le hypertrophy o le ventricular left (faaitiitia le lamatiaga o le atiaeina o faafitauli i le cardiovascular ma le olaga faitino): o le fua muamua e 50 mg i le aso, pe afai e tatau, e mafai ona faateleina i le 100 mg.

Mo tagata mamaʻi e le atoatoa le aoga (CC itiiti ifo i le 20 ml / min), o se talaaga ole maʻi o le ate, maʻi inu, sili atu i le 75 tausaga le matua poʻo le taimi ole faʻamaʻi, ole aso ole aso ole Lozarel e tatau ona faʻatulaga i le 25 mg (1/2 papa).

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega

E tatau ona faʻaeteete i le togafitiga o tagata gasegase, le faʻasolosolo o le tino, ma le faʻamaʻi o se tasi o le fatu fatu.

Fautuaina le suʻega mo le faʻaaogaina o le tino (DC itiiti ifo ile 20 ml / min): fua muamua - 25 mg (1/2 papa) 1 taimi i le aso.

Faʻamatalaga e uiga i Lozarel

O faʻamatalaga e uiga i tagata maʻi o Lozarel ma tagata tomai faapitoa e lelei. Fai mai fomaʻi o le fualaau faasaina, i le faaopoopo atu i le mea e le mafai ona faia, o loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa. Faʻafeiloaʻiga a Lozarel e tuʻuina atu le avega ma puipuia le amataina ma le atinaʻe o le hyperphophy o le myocardial. I le faaletonu tumau o fatu, o le malosi e tetee atu ai i gaoioiga faaletino e faateleina.

I tagata maʻi e maua i le maʻisuka ma le nephropathy, o loʻo ave Lozarel e mautinoa le aveeseina o le edema.

Tuua Lau Faamatalaga