Auala e faʻaitiitia vave ai le toto suka ma saogalemu

E tele togafitiga faʻamaonia e mafai ona fesoasoani i tagata uma o loʻo sailia se auala e faʻaitiitia ai le suka toto i le fale vave ma lelei. O lenei fesili e sili ona taua, talu ai o le hyperglycemia o loʻo i ai se lamatiaga tuusaʻo i le soifua maloloina o le tagata. O le vaivai, le mautonu, o le matuia tele o le faʻaaliga, o le faʻamalolo umi o faʻamalolo, e masani lava ma foliga vaaia o le suppuration, o le muamua ma atonu, e le o ni faʻamaoniga ogaoga o le hyperglycemia.

O le tulaga sili atu ona lamatia o le maualuga maualuga o le suka e mafua ai le faaleagaina o sela i lalo o le faatosinaga o le tele o le kulukose i le tele o mea na muamua, lea e fesoasoani e talepe ma mimiti le kulūkose. Ma ua lamatia ai lenei mea i ni taunuuga sili ona ogaoga nai lo le na o le lagonaina o maʻi.

I le faateleina o le inisalini, o le suka e amata ona faaputuputu i maso, ate. O faʻamaʻi ogaoga nei e mafua ai:

  • gout
  • e le o le insulin e faalagolago i le maʻisuka,
  • toto maualuga
  • atherosclerosis.

Ona o le faʻaogaina o le faaleagaina o le pancreas, ua faʻaititia ai le maualuga ole inisalini, o lona uiga e le mafai e le tino ona toe faʻatumu le malosi.

O le kulūkose masani masani o le toto e le o le faʻalagolago i feusuaiga. O tau uma ile 3.3-6.1 mmol / L o le a masani. O se faʻapuʻupuʻu puupuu i le kulukose e masani lava ona matauina pe a uma ona 'ai. Ae afai o le maualuga o le suka e sili atu le maualuga nai lo mea masani, o le ae mautinoa e tatau ona e mafaufau i le auala e vave faʻaitiitia ai le suka i le fale. E tele auala e ausia ai kulūkose masani:

  1. Aveina o vailaau fautuaina e se fomaʻi
  2. Faʻatonu lau meaʻai
  3. Fofo faʻapitoa
  4. gaoioiga faaletino.

E mafai ona e filifili naʻo se tasi o metotia ua lisiina, ae o le saʻo lelei o nei faʻaoga togafitiga o le a maua ai le tele o aafiaga i le tau faasaga i le hyperglycemia. Ioe, e le mafai ona foia le faafitauli ile aso e tasi, ae o le mulimulitai i nisi o tulafono o le a mautinoa lava le fesoasoani i le faʻaitiitia lelei o le toto suka ma aloese mai faʻalavelave matuia.

Hyperglycemia vailaʻau

E tusa lava pe sili atu le maualuga o le maualuga o le suka i le toto, ae o le a faatonuina e le fomaʻi fualaau mo le hyperglycemia i soo se tulaga. O vailaʻau uma e mafai ona maua ai le toto suka e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu:

  1. Faʻaitiitia le faʻamalosia o inisalini (puipuiga, mausali) (Siofor, Glucofage).
  2. Faʻailogaina o le gaosiga o le inisalini e le pancreas i le tele o aofaiga (Amaryl, Diabeton).
  3. Faʻagasolo i lalo le faagasologa o le faʻaaogaina o gaʻo (Bayette, Glucobay).

Mo le togafitiga o le hyperglycemia, e mafai ma e tatau ona faʻaaoga fualaau o nei vaega uma. Peitai, o le fualaau o le tagata lava ia e matua faasaina, o lona uiga, o le fualaau faasaina lava ma le faiga o le talosaga e mafai ona saʻo le filifilia e le fomaʻi.

O le filifilia e le tagata lava ia o fualaau faasaina e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga le lelei, talu ai soo se vailaʻau, aemaise lava o le antidiabetic, o loo i ai le tele o faʻailoga. O le tele o taimi, o vailaʻau e maualalo ai le kulūkose e le o faʻamatalaina mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • lamatiaga o le maʻi suka
  • fatu fatu
  • loto vaivai
  • taʻavale
  • le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina,
  • afaina o fatuga ma le ate.

O se faʻasesega malosi i le tofia o suālaʻau maualalo o le maʻitaga ma le lactation.

Meaʻai e faasaga ile hyperglycemia

I le tele o tulaga, o meaʻai le paleni e tuʻufaʻatasia ma le atuatuvale ma se olaga le tauagafau e "nofosala" o le faateleina o le kulukose.

E tusa ai ma lea tulaga, ina ia mafai ai ona maualalo le maualuga o le suka i le fale, e taua tele le faʻasaʻoina o nei vaega o le olaga. Ma e mafai ona e amata i meaai.

Muamua lava, e fautuaina e vavae ese mai le lisi autu mea uma e mafai ona faʻaleleia le maualuga o suka. O nei mea e aofia ai, muamua, sugar ma oloa uma faʻatasi ma ana mea. E le fautuaina le 'ai o le meli i le maualuga o le suka, e ui o lenei oloa e tele mea aoga. O tulafono faavae e faatatau i mea taumafa e pei ona taʻua i lalo:

  1. I le taimi o togafitiga, o le meaai e tatau ona naʻo ni meaai e maualalo ai le faʻaogaina o fuainumera, e pei o, faʻataʻitaʻiga, iʻa o le sami, laʻau aano (moa, lapiti), iʻa, nuts (almonds, peanuts, cashews, Brazilian, ma isi mea), nisi o fua (vine , avoka, cherry, lemon, blackcurrant), fualaau faisua (zucini, pauki, beets, kāloti, radishes), greens (letus, celery), fatu atoa.
  2. E tatau ona faʻaopoopoga meaʻai e sili atu i le fiber-tamaoaiga i le lisi o aso taʻitasi, aua e fesoasoani i le faʻamalosia o le glucose excretion mai le tino.
  3. Le faaitiitia o le tele o gaʻo tumu, aʻo latou faateleina le puipuiga o le tino ile inisalini.
  4. A o kuka, e sili ona lelei le faʻaaogā o le suāuʻu olive ae le o le suauu suauu, ona e iai sona aʻafiaga aoga i le faʻaaogaina o le inisalini e siama.
  5. Aua le faatagaina le tupu mai o lagona o le fiaaai. E fautuaina e 'ai soo: i aso uma e tatau ona e faia ni meaai se tolu ma 2-3 meaai mama. Ae aua le galo, o vaega e tatau ona laiti.
  6. Ina ia faʻaleleia le aveeseina o le kulukose mai le tino, e fautuaina e inu le tele o vai (ia le itiiti ifo i le 2 lita).

Mo le nifo suamalie, e tasi le tala lelei: ua faatagaina fomaʻi e faʻaaoga le sukalati mo le hyperglycemia. Ae na o ni mea laiti ma i le leai o se manua.

Fofo faʻapitoa mo le tuʻuina atu o le suka

O togafitiga faʻapitoa atonu e le na o le pau lea o le togafitiga mo suka maualuga, ae e mafai ona faʻaaogaina e avea o se tasi o vaega o se togafitiga lelei. O le mea lea, e taua le iloa o le faʻaitiitia o le suka o le toto ma togafitiga faʻatoʻa.

O se vailaau aoga ma saogalemu ole vai masani mai soo se fualaau faisua: pauka, pateta, tamato, squash. E tatau ona faʻaigoa fou, i luga o se manava gaogao, pe a ma le 2 taimi i le aso. O le suamalie faalenatura o le suamalie e tutusa lona aafiaga.

I le maualuga o le suka, o le chicory e aoga, e mafai ona faʻatau nai lo le kofe poʻo le lauti. E mafai ona e gaosia le paʻu o le chicory i le vai vevela, inu ma inu, pei o isi meainu. Mo togafitiga, o loʻo faʻapitoa foʻi aʻa aʻa. 1 tsp liligi le chicory i totonu o se ipu vai vevela, kuka mo le 10 minute, ia faʻamavae. Aʻo leʻi faia taumafataga taʻitasi, inu 1 tbsp. teuteu.

O le tiunu masani e mafai ona suia i le lauti rosehip. O le suamalie e sasaa mai i le vai ma tuʻu ai i lalo i le po i totonu o se vevela.

I le togafitiga o le hyperglycemia, e taua tele le le taumafai e vave faʻaititia le maualuga o le suka, talu ai o se paʻu mataʻutia e sili ona lamatia mo le soifua maloloina. O le mea lea, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻavae e fesoasoani i le faʻaitiitia malie o le kulūkose. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se teuteuga o oona (600 ml o le vai i le 1 tbsp. Vai inu). Aʻau i totonu o le vai taele mo le 15 minute, ona tuu lea o le susu e faʻaaoga.

O le sauerkraut juice foi e fesoasoani e tuuitiitia le suka o le toto. Ae ina ia maua le aafiaga, e tatau ona e inuina soo, 3 taimi i le aso mo le 1/3 ipu.

O se isi vaifofo tagata e fesoasoani i le aumaia o le suka maualuga o lefirfir ma le kinamona. I le 1 tbsp. susu gaʻo susu, e tatau ona e ave 1 sipunni o le sukanamon eleele ma faʻafefiloi lelei. O le inu i na kefir e sili atu i le po.

Ina ia maualalo le suka, e mafai ona e faʻaaoga fualaau:

  • laʻau aʻa
  • lilac buds (o le seleselega vave, pe a le o fuga mai le tumutumu),
  • fualaau faisua ma launiu,
  • manogi
  • ufiufi
  • fogalaau aʻa.

Mai nei laau toto, e mafai ona e saunia infusions poʻo teuteuga. E mafai ona saunia le faʻaaogaina i luga o le faavae o le ava malosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, sasaa laulaau gaosi (200 g) ma vodka ma faʻaauau pea le 2 vaiaso.

E mafai foi ona e sasaa atu lau togalaau i le vai vevela ma tuu ai mo ni nai itula. O le togafitiga e mafai ona oʻo i le 4 vaiaso.

Ona tatau lea ona e malolo mo le 1-3 vaiaso ma, pe a manaʻomia, toe fai le togafitiga.

Faamalositino i le Hyperglycemia

O le faateleina o le gaoioiga o se auala lautele mo i latou o loʻo sailia se auala e vave faʻaitiitia ai le toto toto ma lelei.

E iai faʻamalositino faʻapitoa e mafai ona faia i faʻamaoniga o le hyperglycemia (vaivai, vaivaiga, ma isi).

Faatasi ai ma ia ituaiga o faatinoga, o le gaioiga malosi o le maualuga o le suka i maso e tupu. I le taimi lava lea e tasi, e faʻaitiitia ai le cholesterol, e maualuga le toto. O le mea lea, o le manuia lautele o le a sili atu ona lelei.

Ina ia faʻaitiitia ai le maualuga o le suka, ua lava lava le naʻo le 4 na o le faʻaaogaina. O nisi tafaoga o le a manaomia e faamaea.

I se tasi auala, e te le manaʻomia le faia o le sili atu ma le 15 faʻatautaiga, ae i le aluga o taimi, e mafai ona faʻateleina le avega.

E faapefea ona faʻaititia le kulukose toto? O faamalositino e faʻaitiitia ai le suka o le toto:

  1. Aumai pulo, faʻagaloa lou lima i ou sulugatiti. Ona punou malie lea ma sii ou lima. Faʻafoʻi lemu i le tulaga amata. O le faamalositino e faia i se fua faatatau saoasaoa.
  2. Faʻaaogā puʻu, faʻalautele i le maualuga o le taliga. Ona faasaʻo lelei lea o ou lima. Toe foi i le tulaga amata.
  3. Crunch O le faʻamalositino muamua o loʻo taoto i tua, o loʻo tuu lima i luga o le ulu, ua punou vae. E tatau ona vaʻaia maso o le manava ma sii luga le tino i luga o le fola. Toe foi i le tulaga amata.
  4. Fuafuak. Amataina le tulaga - taʻoto i lou manava. Laʻau - i lalo o tauau, lagolago i tamatamai vae. E faʻamalosi maso o le manava ma faʻaputu le tino ile laʻititi laʻititi ina ia pei o se pa. I lenei tulaga, e tatau ona e nofo mo le itiiti ifo i le 5 sekone, ona mafai lea ona e toe foi i lona tulaga muamua.

A maeʻa, ona matauina lea o le faʻaitiitia o le kulukose toto ma faʻaleleia ai le soifua maloloina. Ae afai e te manaʻomia le faʻaitiitia o le suka, e manaʻomia tele galuega mamafa.

Mo le tele o aso, o gaioioiga faʻaagaaga e mafai ai ona faʻaititia le maualuga o le kulukose.

E eseese i latou i nai faatinoga faigofie, muamua lava, i le malosi. O na mamafa o lona uiga e le gata o le tauvaga, faamalositino i le falemaʻi seia oo i le afu lona fitu, ae o le galue malosi, e pei o le seleseleina o fafie. Ae e tatau ona e galue malosi, aua e te manaʻomia le vaivai.

Afai o le aso e sosoo ai e tatau ona e suʻe suʻe, ina ia mafai ona maua ai faʻamaoniga masani, e tatau ona e lafoaia lau oona, toʻafilemu.

O se ituaiga metotia e fesoasoani tele, ae e na o le lelei mo tagata soifua maloloina.

Afai ei ai ni faʻamaʻi tuga, o le faʻaitiitia o faʻalavelave faafuaseʻi i le kulukose o le a faigofie tele mo le soifua maloloina.

Puipuia o le hyperglycemia

E ui lava i le mea moni o loʻo i ai vailaʻau lelei ua maua mai ni iloiloga lelei mai tagata maʻi, e lelei tele le puipuia o se faafitauli nai lo le sailia o se auala e foia ai.

O le mea lea, e tusa lava pe leai ni faʻafitauli faʻafitauli tau soifua maloloina, aua le galo e uiga i nisi auala puipuia e puipuia ai soo se soliga - e le maualuga pe maualalo le suka.

O le puipuiga muamua o le maʻisuka o le faaitiitia o le aafia i tulaga lamatia. Ole vaega aʻafia mo le maʻisuka e aofia ai tagata o loʻo mafatia i le mamafa, faʻalavelave faʻavaivai, ma gasegase viral talu ai nei (maʻi, lipella, ma mumps). O le ono mafai ona atiaʻe le faʻamaʻi e sili atu ona maualuga i tamaiti oe ua fafagaina i le susu mo se taimi umi, poʻo oe ua i ai le gasegase o le maʻisuka.

O le faateleina o maualuga o le suka atonu e fesootai ma le matua o le maʻi. O le mea lea, o tagata e sili atu i le 45 o le a sili atu ona atiaʻe le maʻisuka, ma o le hyperglycemia atonu o se tasi o uluaʻi faailoga. I lenei tulaga, ina ia taofia le faateleina o le suka, e tatau ona faia le suʻega e le fomaʻi poo le endocrinologist. O le fomai o le a fesoasoani ia te oe i le faia o se lisi aoga, fautuaina po o le fea o oloa e sili ona vavaeeseina.

Talu ai o le mafuaʻaga taatele o le maʻisuka o le mamafa tele, e taua tele le le gata i le tausisia o se paleni paleni, ae ia inu foi. Ina ia mafai ona sili atu ona lelei le kulūkose, e manaʻomia le vai. E le gata i lea, e fesoasoani e aveese uma toxins ma isi mea leaga mai le tino. O le mea lea, i le taeao o le a avea ma se masani lelei le inuina o le ipu vai e tasi 20-30 minute ao leʻi faia se taumafataga. E tatau ona manatuaina o suamalie, kofe, teas, vai feilafi e le faʻaaoga i vai.

O se tagata tomai faapitoa mai le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i isi metotia o le faʻaitiitia o le suka i le fale.

O le a le hyperglycemia ma le mea e matautia

Afai e le mafai e le pancreas ona maua le aofaʻi o le inisalini e manaʻomia mo le faʻaaogaina o le kulukose e maua mai i meaai (suka) ma o le tino e aofia ai le hyperglycemia. O le ata o le falemaʻi ua faʻaalia e:

  • fia inu, masani ai,
  • faateleina le 'ai
  • vaivaiga, leai se malosi,
  • faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi vaaia le vaaia,
  • o se faʻalavelave matuia i le mafai gafatia o le tino ona toe faʻafouina.

O le mea mulimuli ua faaalia i le mea moni e oo lava i le microtraumas faamalolo mo se taimi umi lava, e masani lava ona atiaʻe le tele o faafitauli.

O le maualuga o le kulukose o le toto e manatu mai e 6.1 mmol / l. Afai o le fua o loʻo faʻaalia lenei tau, e tatau ona e faia ni auala e faʻaitiitia ai le suka. O le faaseseina o le hyperglycemia e taʻitaʻia ai le maʻisuka.

O se faailoga i lalo 3.3 mmol / L o le hypoglycemia, o le kulukose e maualalo tele. O nei fuainumera e tatau ona iloa, aua e tatau ona faʻaitiitia ma le faaeteete le maualuga o le suka o le toto: o se faʻaitiitia vave e mafai ona iu ai i le coma hypoglycemic.

I se tulaga faapena, o le inisalini e naʻo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona tufatufaina (o lona uiga o le igoa lona lua - ituaiga o le maʻisuka e le o le inisalini). Ina ia faʻavasega le kulūkose, e tele auala eseese:

  • vailaʻau
  • togafitiga masani
  • suiga i meaʻai
  • faamalositino.

Ina ia faasaʻoina le hyperglycemia, e sili ona lelei le faʻaogaina o metotia uma, e faʻaogaina ai le fesoʻotaʻiga faʻatasi e foia ai le faafitauli.

Vailaau

Afai o le faateleina o le kulukose e maua i le taimi o le fomaʻi, o le a tuʻuina atu se togafitiga faafomaʻi pe'ā maeʻa suʻesuʻega ma faʻamaoniga o le siama. O le togafitiga faifaipea lenei ma vailaau i aso uma, ae e le mafai ona faʻaitiitia le suka i tulaga masani ile aso. E le lava le fualaau o fualaau, e masani lava o togafitiga o le olaga atoa.

O vailaʻau faʻasaina ua faʻasalaina i lalo o le toto suka ua vaevaeina i ni vaega se tolu.

  1. O nisi e faʻapupulaina le lagona o le inisalini na talia - o Glucofage, Siofor.
  2. O isi e fesoasoani i le pancreas e faia le insulin e talepe ai le kulūkose (Diabeton and Amaryl).
  3. Ae o isi - Bayette, Glucobai - faʻagesegese le faʻafefe o gaʻo i totonu o le manava.

E tolu vaega o vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina, lea e mafai ai ona e faʻalelei ma lelei le faʻaititia o le suka e aunoa ma ni faʻafitauli. Filifilia o vailaau o le aia tatau lea a le fomaʻi, o lou tagofiaina o vailaʻau ma sui o vailaʻau faʻatasi ma isi e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli. E le gata i lea, o fualaau uma e fesoasoani e faʻaititia ai le maualuga o le suka e iai le faʻasaʻo.

O le mea lea, filifili se vailaʻau mo oe lava, e tatau ona e iloa o taunuuga o lenei mea e ono:

  • pauu atu i totonu o se vailaʻau oona,
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • fatuina o le fatu,
  • vascular problems, faateleina le mamafa ma le taʻavale,
  • faʻailoga ma le faʻamaʻi faʻasolosolo,
  • tali a tagata taʻitoʻatasi i vaega o le vailaʻau.

Taua! I le taimi o le maitaga ma le susu, ua matua faasaina le faaaogaina o fualaau faasaina e maualalo ai le suka.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

E saogalemu le toe aumaia o suka i le masani ona faʻaaoga togafitiga faʻalautele. O nei metotia uma e faʻaaogaina i le fale, o mea e manaʻomia e taugata ma e le taugata, ma o auala e kuka ai e faigofie.

O se aoga ma, i le tele o tulaga, o le vaifofo lelei o le suka-vai o le fualaau suamalie. O se mea e manaʻomia muamua - e tatau ona masani ai. O le mea lea, o vai mai le faleoloa e le fetaui. E tatau ona faalua i le aso (taeao ma le aoauli) ia sauniuni fou mai:

O le patate juice ei ai lona mana faapitoa. Mo le paukini - na o pulupulu e manaʻomia, succhini talavou ma tamato o loʻo faʻaaogaina atoa. E mafai foi ona e inu sua suamalie.

Fagavai lau

Afai e te manaʻomia vave le suka, e mafai ona e faia se teuteuga o le launiu. E vevela (15 pepa i le tasi ma le afa tioata) mo le 5 minute, pe a maeʻa ona sasaa uma lea o ipu i totonu o se vevela ma faʻaauau pea mo le 3-4 itula. O lenei meafaigaluega e inu itiiti i sina mea itiiti ina ia i ai se aso e inu uma ai le voluma.

O le sukanamon e faaitiitia ai le suka: 1 tsp. elefise i totonu o se ipu malamalama-gaʻo lefir, faʻafefiloi ma inu ao lei momoe.

Chicory ma rosehip

Mo i latou e fiafia i le lauti ma le kofe, e mafai ona e fautuaina e sui i latou i mea inu meaʻai: e faatauina atu i faleoloa i le matagaluega o le maʻisuka. E mafai ona liligiina ni vine suamalie pe fou i le vai inu i totonu o se vevela ma onā nai lo lauti poʻo kofe.

O le faʻaaoga masani o kāpeti tilati e fesoasoani e faʻaititia le kulūkose. Lava se ipu malamalama mo le aso, vaevaeina i ni vaega tutusa se tolu. E le fautuaina mo gastritis ma le maʻi o le peptic.

E le o se uila vave, ae vave lava e mafai ona faʻaititia le suka ma le oat broth: o se ipu o le cereal mo 3 ipu vai inu. Kuki i totonu o se vai vai taele mo le 15 minute, ia faʻamafanafana. Ave le 0.5 kapu i le aso.

O togafitiga aoga i laau

O vailaʻau faʻasoifua togafitiga o se isi auala e maualalo ai le suka e aunoa ma fualaau. E masani lava e leai ni faʻalavelave faʻaaogaina i laau. E mafai ona e faʻatau i latou i se vailaau-falemaʻi poo le aoina mai o mea e gaosia (ae mo lenei mea e tatau ona i ai ni tomai ma malamalama).

O togavao o se igoa tuʻufaʻatasia aua latou te faʻaaogaina le tele o vaega o laau toto, laau ma laau:

  • aʻa (chicory, burdock, laumei),
  • laʻau (upega, laumei, fulufulu),
  • fugalaau (fugalaau),
  • pulupulu (lilac),
  • paʻu (aspen).

Mai aʻa fou o le chicory e faia ai se teuteuga: mo le 1 tsp. aʻa se ipu vai inu, faʻamalosi seʻia oʻo ina susulu. Ave 1 tbsp. l ao le i ai.

Taua! Faʻamatalaga ole togafitiga, pe a maeʻa le masina e ave ai togafitiga, e tatau ona e siaki le kulūkose. O nei fualaau oona e maua ai le malosi o le toto ma ua naʻo le faʻatasi ma se taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2.

E mafai ona sasaa laʻau i le vai inu ma inu pe a uma le mafanafana, poʻo le ava malosi e mafai ona faia: o se fagu vodka e manaʻomia ai se ipu tioata matala, faʻafefe mo le 14 aso. Ave i totonu o se pepa ua faʻaaogaina. Lilac buds na sauniuni aʻo leʻi fuga mai le faʻamalosi i le ava malosi.

Suauu toto e faaitiitia ai meaai

Faatasi ai ma le hyperglycemia, e tatau ona toe iloilo au mea taumafa ma fetuunai - naʻo meaai maloloina (i lenei tulaga, o le glycemic index determines their benefit). O le lisi o meaai faatagaina ma fautuaina e aofia ai fualaau 'aina ma fualaʻau ma otaota, iʻa o le sami, laʻau faʻatasi ma iʻa.

O fua nei o loʻo faʻaalia i le maʻisuka:

  1. O fua, o fualaau suamalie e fautuaina (vine ma lemoni), faaopoopo i vine - cherries, currants currants, blueberries (e aoga foi mo le vaʻai).
  2. O meaʻai o le fualaʻau e saunia mai zucchini, paukini, beets, radishes ma kāloti faʻatasi ai ma le faaopoopoina o salakeke laulaʻau ma seleni, faʻafefiloi i le suauʻu olive: faʻaleleia ai le inumaga o le insulin i le tulaga faʻapipiʻi.
  3. Faaitiitia le suka ma saturate i ni fatu eseese - mai le keanati ma almonds i otaota, ipu mai moa ma lapiti lapiti, sami ma vaitafe.
  4. O fualaau o le paluga o le paluga, o le tao tao ua kuka e aoga tele.

Ina ia faʻaaogaina mea taumafa pei ona mafai ai, e tatau ona e 'ai faʻatasi ma vaega laiti. Fagaoa fala falaoa.

O se meaai e maualuga le suka e tatau ona vavaeeseina ai suka ma gaʻo tumu, e tatau ona e inu pe tusa ma le 2 lita o le vai i le aso. O nei meaʻai e le gata ina fesoasoani i le faʻasaina o le kulukose, ae le maua foi le mamafa.

Faatinoga faaletino

O gaioiga faʻale-tino ma faʻasologa masani e faʻaititia ai le toto toto. E mafai ona e faʻatinoina faʻataʻitaʻiga ma auai i galuega faʻale-tino - mo se faʻataʻitaʻiga, tata le laupapa seia oʻo ina e lagona le vaivai.

Taua! Aʻo leʻi faia se auʻiliʻiliga, e tatau ona e taoto mo sina taimi pe na o le faʻaalu i se tulaga toafilemu, faʻamalo meaai ma se upusii maualuga.

O faʻamalositino ma gaioiga e faia i se tulaga tumau ei ai se aafiaga lelei: o le faʻagesegese o luga o lima mai sulu i luga aʻe o le ulu ma le punou malie ma le faʻaopoopoga o lima, sii i luga o pulufana nai luga o tauau ma lima faʻalelei i itu.

E mafai ona e faia taotoga pepelo: taoto i ou tua ma vae punou ma fai ni paʻu, e teu ai maso o lou manava ma siʻitia lemu. I le tulaga i luga o le manava, faʻalavelave i le lomitusi ina ia taoto le tino i tamatamai vae ma lima (o lenei mea e taʻua o le pa, e le sili atu i le 5 s).

O le faʻaitiitia vave o le suka o le toto e tatau ona faʻatinoina atoa, e faʻaaoga ai le auupega atoa o tupe. I lenei tulaga, e tatau ona fua le fua o le kulukose ina ia mafai ai ona taofia le hypoglycemia.

Fualaau faʻapitoa

O se ipu kalafe lanu meamata i le taeao o le a fesoasoani e faʻamaonia le suka. O le lanu lanumeamata masani e fesoasoani foi i lenei sini.

O loʻo i ai foi se fofo faʻapitoa mo tagata e faʻavasega ai le suka. O se fuamoa e faʻaopoopo i le sua o le lemoni e tasi, o se ipu oona e onā i luga o se manava gaogao. O le aafiaga o lea mea e mafai ona iloa mai le faʻaaoga muamua, ae e mafai ona e faaauau pea ona inuina mo aso e tolu.

E mafai ona vave faʻamavaeina le hyperperglycemia ma le fesoasoani o le gaioiga faaletino. E tele naua filifiliga - e galulue i le fale, i le falemaʻi, e taʻalo pe aau i se tulaga vaivai. O gaoioiga a le yoga e aoga tele. O nei mea uma o le a taʻitaʻia ai le faʻatulagaina o le kulūkose. O le mea moni, o ia fautuaga e talafeagai mo talavou ma malolosi.

Vaitalaʻau

Ina ia faʻaitiitia le gasegase maualuga, e mafai ona e faʻaaogaina le tincture mai le aʻa. O aʻa ua seleseleina e sasaa mai i le vai e kuka ai le suavai, faʻaogaina. Ave se afa tioata. E faʻaogaina le aʻa o le Burdock i le auala lava e tasi.

O le eletise mumu eletise e le gata e togafitia ai le hyperglycemia, ae e faaosofia ai foʻi le puipuiga o le tino. O lona faʻaauau pea i le vodka poʻo le ava malosi, ave le 20 fuga.

Taliina o le fesili pe faʻapefea ona vave faʻaitiitia le toto suka i le fale i le aso e tasi, e toʻatele tagata atamamai e fautuaina le vao teas. O lea mai lau o togalaau vine, vine, blueberries, vineberries, blueberries ua faʻaaogaina lelei i le togafitiga o le maʻisuka. O laʻau laʻau e faoa i le auala masani - i totonu o se fale.

Mai i laʻau o laʻau o loʻo fesoasoani foi i le faʻasaina o le upega, o le uʻamea, sage, ma le paʻepaʻe paʻepaʻe.

Mafuaaga o Suga Suauu Maualuluga

O se faailoga masani o le anapogi toto sugar o le 3.3-5.8 mmol / L. I tagata matutua, o lenei faailoga atonu e laʻititi maualuga - e oo atu i le 6.1 mmol / l. Afai o se tagata e maualuga ona maualuga lona maualuga i le suka mo se taimi umi, o se faailoga faʻafefe lea e le o mea uma o loʻo faʻatonuina i le tino. O le mafuaaga masani o le hyperglycemia o le maʻisuka.

O le maʻisuka e atiina ae i lalo o le malosi o mea e ono tutupu mai:

  • uiga faʻamaoni
  • le lelei
  • leai se faamalositino
  • afaina
  • toto maualuga

O le pancreas e faʻapipiʻiina sina insulin, ona o lenei glukose ua le toe masani ona faʻaogaina i sela. E amata le leai o se malosi o le toto, ma o le maualuga o le kulukose i le toto e faateleina.

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o isi mafuaʻaga e ono mafua ai ona oso i le toto kulukose. E mafai ona aʻafia le suka ona o mafuaʻaga faʻapitoa ma le faʻaleagaina. O se oso le tumau i totonu o le vailaau e mafai ona matauina pe a maeʻa le mamafa o le tino poʻo le mafaufau, pe a uma ona fafaga.

O a fualaau aina ma fualaʻau ou te 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2? Faitau nisi o faamatalaga aoga.

Aoao e uiga i tulafono ma foliga o le faʻaaogaina o laulaau laʻau mo le togafitiga o le maʻisuka mai lenei tusiga.

Faʻauiga o le hyperglycemia physiological:

  • tulaga faigata
  • mu
  • tiga tiga
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • gaioioserebral ma isi manua,
  • maʻitaga
  • ave ni fualaau faapitoa (togafitiga, antidepressants, hormones).

Le mafuaʻaga faʻaleagaina o le suka maualuga:

  • pheochromocytoma,
  • Ona o le maʻi o Herenko-Cushing,
  • maʻi o le pancreatic (ogātoto, pancreatitis),
  • afaina o le ate o le ate (hepatitis, cirrhosis).

Faailoga ma faailoga o le hyperglycemia

O le maualalo o le kulukose o le toto ma le puupuu i taimi pupuu e le mafai ona faʻaalia i soo se faailoga. E mafai ona matauina ni faailoga malulu, lea e le o gauai atu ai le tagata maʻi pe faʻaalia foi i isi mafuaaga (vaivaiga, moe).

O faʻamatalaga o le hyperglycemia e lautele tele. Latou te faalagolago i le umi o le togafitiga, o le matua o le tagata, o le mamafa o maʻi, ma isi mea.

Uiga iloga o le maualuga maualuga:

  • fesuisuiai mataʻituina i le mamafa e tusa ai ma le talaaga o se meaai masani,
  • matuai galala
  • matagogo
  • faʻaauau faifaipea
  • gau, vaivaiga,
  • umi faʻamaʻi faʻamaʻi, abscesses,
  • faʻamaʻi tino ma le mu,
  • fulafula ma numera o vae,
  • masani faʻafeiloaʻi ma malulu.

Faʻateleina le faateleina o le suka, o aʻafiaga ogaoga e aliali mai:

Auala e vave faʻaitiitia ai le suka i le fale

E faapefea ona e faʻaititia le toto suka? O le Hyperglycemia o se tulaga matautia. O le mea lea, e sili atu le vave ona sailia le fesoasoani a se tagata e finau i le tino pe a fai o le maʻi o le gasegase.

E mafai ona e faʻavasegaina lou maualuga o le suka i le aso i le fale i le tele o auala:

  • tagofia o fualaau (talanoa i lau fomaʻi),
  • meaai
  • gaoioiga faaletino
  • togafitiga faa-tagata.

Faʻaleleia o meaʻai

O a meaai e maualalo ai le suka o le toto? Ina ia faʻaitiitia le kulūkose i le vave e mafai ai, muamua lava, e tatau ona e faʻafetaui le meaai. O le tulaga autu o le taofi lea o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo (sweets, pastries, jam). Soʻo se meaʻai e faʻateleina le maualuga o le suka e tatau ona vave vavaeeseina mai le taumafataga.

Tulafono faʻavae lautele:

  • 'ai mea taumafa ma le maualalo o le faʻasologa o fuainumera (faʻaogaina o aano o manufasi, iʻa mata, nati, nisi o fualaau faisua (kukama, pepa mumu, eggelu), fualaau suamalie (fualaau, cherry, lemon), greens,
  • aofia ai meaʻai sili atu o le fiber-tamaoaiga,
  • faaitiitia le faaaogaina o gaʻo tumu,
  • mai fuālaʻau fuālaʻau, e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i le olive ae le o le sulu,
  • ia ai soo, i ni vaega laiti, aloese mai le foliga mai o se lagona malosi o le fiaaai,
  • inu tele vai e faʻavave ai le glucose excretion.

Sui le suka ma isi mea suamalie ma le faaeteete. O le le pulea le faʻaaogaina o latou mea e mafai ona mafua ai le le manaʻomia o aʻafiaga (mo se faʻataʻitaʻiga, gaioiga o le manava vaivai).

Suauu toto e faaitiitia ai meaai:

  • Blueberries - e aofia ai le myrtillin, lea e galue e pei o le inisalini, e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I le laasaga muamua o le maʻisuka, e aoga tele le inu i se fua o laulaau lanu. O fualaʻau fou ma tiogo e mafai ona faʻaumatia i le tele o mea.
  • Ierusalemaichokiko - o loʻo i ai inulin ma fructose, faʻamautuina metabolic processes. O fualaʻau e mafai ona 'aina faʻatasi pe kuka mai ai: faʻafefiloi ni nai fatu mo le 15 minute i le vai. Inu 100 ml tolu taimi i le aso.
  • Faʻafefiloi le sua o le 1 lemoni ma le fuamoa 1. Inu i luga o se manava gaogao mo le 3 aso.
  • Toto le aʻa o le horseradish. Faaopopo i le yogurt (1:10). E faʻaaoga le 1 sipuni o mea ao le i ai meaai.

Vailaau

Soʻo se vailaʻau o le suka e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi. O vailaʻau e le pulea, le le usitaia o le tui e mafai ona oʻo atu i le faʻafeagai ma le atinaʻeina o le hypoglycemia. O togafitiga faʻatagaina ole vailaʻau e tatau ona o gatasi ma le faʻasologa o le faʻaaogaina o oloa.

Suauu toto e faaitiitia ai fualaau faasaina:

  • afaina o le sulfanilurea (Amaryl, Diabeton, Gilemal) - faʻamalosia le faʻamalosia o le inisalini, faʻaleleia le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o masini,
  • (fomaʻi, Metglib, Yanumet) - hormones gastrointestinal lea e faʻaosofia ai le inisalini, i le maualuga o le sugar i lalo ifo o le 5.5 mmol / l ua latou taofia ai le faaosofia o lona gaosiga, lea e fesoasoani e puipuia ai le hypoglycemia,
  • biguanides (Siofor, Gliformin) - faʻaitiitia le faʻamalosia o le insulin.

Fautuaga aoga

Ina ia taofia le faateleina o le toto toto i le suka, e tatau ona mulimuli i nisi o fautuaga:

  • faʻamaonia le mamafa
  • e masani ona suʻesuʻeina e se endocrinologist mo tagata o loʻo lamatia,
  • 'ai le mea saʻo: faʻaitiitia meaʻai gaʻo i le taumafataga, falai, meaʻai gaʻo, ulaula meaʻai, faʻavalea le ava malosi,' ai i ni vaega laiti, ae masani lava,
  • mo le lelei atili o le kulukose, e manaʻomia le tele o mea inu ava,
  • aloese mai le atuatuvale
  • siitia atili
  • ia iloa vave ma togafiti faʻamaʻi o le endocrin system ma le gastrointestinal tract.

Vitio i le auala e faʻaitiitia ai le suka o le toto i le fale vave ma le lelei, faatasi ai ma meaai taugofie ma gaosi,
lea o loʻo i ai i taimi uma:

Tuua Lau Faamatalaga