Ava mo le maʻisuka: auala e togafitia ai suauʻu ma furunculosis, ata

O se tasi o faʻalavelave matautia o le maʻisuka e aofia ai faʻamaʻi. O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le purulent-inflammatory processes i vaega eseese o le paʻu o le tagata, mafua mai i siama pyogenic. O le faʻamaʻi e tumau ma e maua i le lautele o le soona inu o le tino. Le lava o togafitiga talafeagai ma talafeagai e fesoasoani i le faasalalauina o le purulent infection i totonu o toto toto ma e mafai ona taʻitaʻia ai le vavae.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Mafuaaga o maʻi pipisi i le maʻisuka

O le maʻi suka e mafua ai le faʻaitiitia o mea puipuia o le tino ma le faateleina o meaola ninii. Pe a faʻaaoga le staphylococcus poʻo le streptococcus, faʻafulafulaina o vaʻaiga faʻafefeteina, fulufulu lauulu ma sulu fesoʻotaʻiga o loʻo siomia ai i latou. O le faʻaleagaina o le faagasologa e faʻaalia i le faʻaalia o le tele o faʻavavelala o le tino - faʻavave. O mafuaʻaga o le faʻavaeina o ia togafitiga i le maʻisuka e aofia ai:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • solia o le toto i tamai vaa,
  • leai o meaʻai ma le okesene i totonu o masini o le epidermis,
  • faiga o le paʻu o le paʻu, e fai ma saofaga i le ulufale atu o le staphylococcus i totonu o taga paʻu,
  • le tausisia o tausiga o le paʻu o le tumama,
  • soona inu tele
  • manua, maʻila, microcrack i luga o le paʻu.

Faʻasolosolo vaivai le faʻaogaina o le tino, o se lime pustular o le paʻu e avea ma foliga masani - furunculosis. O le faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le faʻaalia o le tele o maʻi pipili i vaega eseese o le matua matua.

Faailoga ma auala

O le uluaʻi laasaga o le faʻapipiʻiina o maʻilaʻau e faʻaalia i uiga nei:

  • o loʻo i ai se faʻaleleia o le eria afaina,
  • o le paʻu e mumu
  • tiga poʻo le faimamago e lagona pe a kiliki i luga o se nofoaga mumū.
E oʻo mai i le taimi nei, o le maʻi - maʻisuka e masani lava ona masani ai, o tagata mai vaitausaga uma e mafatia mai ai.

O le vaega lona lua o le faʻamaʻi e tupu i le 3-4 aso talu ona amata le uluaʻi faʻaʻailoga o le tiga. E aofia ai vaega nei o le atinaʻeina o le faʻamaʻi:

  1. I luga o le nofoaga ua afaina, o se mea e tupu ai se fao ua i ai se tootoo mamafa o le pusiki i se pustule ile luga.
  2. Ole maualuga o le tootoo e oʻo i le 2-4 cm. Faʻateleina le tiga, faʻavevela le tino, faʻaalia ai faʻailoga o le inu.
  3. A tatala le pito i luga o le pustule, faʻapipiʻi atu i ai se faʻamaʻi toto. O se laupepa samasama-lanumeamata e alu i fafo.
  4. Le afaina ma le tiga e alu pea. O le toesea e taula i totonu o le 2-3 aso ma avea ma paʻepaʻe, e le vaaia.

O le faʻapupulaina o maʻi o le maʻisuka e tele ona uiga:

  1. O le faʻamaʻi e faʻaosofia e microhoganic pathogenic lea e faʻavaveina ai le faʻaogaina o le muʻaiga ma faʻateleina lona ala.
  2. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi pipisi e ulu atu i le epidermis e solia ai lona faʻamaoni ma le faʻavaivaia o mea puipui o le paʻu.
  3. Furunculosis i le maʻisuka e amata i le fulafula o le vaega afaina o le paʻu ma le faʻaogaina o nifo alofilima i luga o le maʻisuka.
Toe foʻi i le laulau o mea

O aʻafiaga o faʻamaʻi

I le leai o togafitiga faʻasolosolo togafitiga, o loʻo tupu aʻe i luga o paʻu o le paʻu, o loʻo i ai vaega tetele o le paʻu. O aʻafiaga matuia o le faʻamaʻi e aofia ai:

  • faʻasolosolo e le faʻamālōlō ai soʻo o le tino poʻo le faʻavave i vaega uma o le paʻu,
  • soʻo tuʻu
  • abscesses i totonu o totoga,
  • sikeripere,
  • le atinaʻeina o sepsis,
  • erysipelas,
  • glomerulonephritis,
  • lymphadenitis.
Toe foʻi i le laulau o mea

Togafitiga mo siama i le maʻisuka

Togafitiga o faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka e manaʻomia ai se tasi faʻapitoa faʻatasi. O sini autū o togafitiga faʻasoifua maloloina:

  • toto maualuga le suka
  • faʻaaogaina mafuaaga ma faailoga o faʻamaʻi paʻu o le paʻu,
  • alofia le lamatiaga o faʻalavelave ma le salalau o faʻala.

Faʻaaogaina fualaau mo le puleaina o maʻi mai i le maʻisuka o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Mafuaaga ma faailoga

O le gasegase o le maʻisuka o se mea e masani ai, o le tele o mea e fesoasoani i lona tupuga. O le mafuaaga autu e le lelei le puipuiga, o le mafuaʻaga lea e le mafai ai e le tino ona faʻataʻi faʻamaʻi.

E le gata i lea, faatasi ai ma le hyperglycemia masani, o le aofaiga manaomia ole puipuiga, lea e avea o se fale mo le fausia o auupega, e le o gaosia. Ma o taimi nei e faateleina ai le ono mafai ona pipisi.

O le isi mea taua o le inisalini. O se taunuuga, o le gaioiga masani o le faʻaaogaina o metabolic ua faʻaleagaina ma tetee atu i faʻamaʻi pipisi.

O loʻo i ai foʻi le tele o itu, e faaopoopo atu i le maʻisuka, e le afaina ai le puipuiga ma saofagā i foliga o furunculosis:

  1. maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi tumau (sinusitis, tonsillitis, bronchitis),
  2. masini faʻafefe po o le maalili,
  3. aveina o cytostatics ma immunosuppressants,
  4. le lelei
  5. togafitiga o le radiation
  6. isi faʻamaʻi e matua faʻavaivaia ai le puipuiga o le tino (HIV).

E oo lava i le furunculosis i le maʻisuka e mafai ona tupu i le talaaga o le faaleagaina ma le veleina o le paʻu e le lelei togafitiga, hyperhidrosis ma i le tulaga o le le tausisia o tulafono o le tumama. O le isi gaʻo e mafua mai i se galuega faʻapitoa, lea e masani ona faʻafesoʻotaʻi ai se tagata i vailaʻau, pefu poʻo suauʻu.

O le tele lava o taimi, e taulaʻi le tino i foliga (o le vaʻa latalata i le taliga, tafatafa o le nasolabial), o tua o le tino, papa, thivae ma le vaega o le lima. Afai o le mea e tu ai i luga o le isu, ona tiga ai lea, aemaise lagona le lelei e faateleina i le gaoioi o musele mata, i le taimi o le seleina poʻo le fufuluina. O nisi taimi o le maʻi e mafua ai le faateleina o le vevela, ulu o le tino, vaivaiga lautele.

I luga o le paʻu o le tino, e tupu ai se tiga tele. O sea ituaiga tulaga e matautia i le mafai ona oʻo atu ai i sepsis, meningoencephalitis ma le mumū o le ufiufi o le mafaufau.

Mai lea taimi i lea taimi, o le mea o loʻo tupu i lalo o le faʻavave. I lenei tulaga, o lagona tiga e faʻalauteleina i le taimi o le gaioiga o le tuʻufaʻatasiga o le tauau, pe a paʻi pe oomi i luga o le faʻalavelave.

Afai o le siama i le maʻisuka e maua i luga o vae ma i le ogaeleele o le eleele, ona mafai lea ona faigata i le lymphadenitis a le vaipanoa (faʻamaʻi o le lymphodes i le nofoaga o loʻo iai le nofoaga). I lenei tulaga, o se mea tiga tiga ua faia i lalo o le paʻu.

E mafai foi ona atiae le itulagi ole lymphangitis. O le ata e faaalia ai e faʻaalia mai i le mumū o le vavalaʻau, lea e tu latalata ane i le afaina. O aʻafiaga o se toso tiga lagona i lalo o le paʻu.

O le faateleina o le suka e maua ai tulaga lelei mo le faateleina o siama eseese ma le foliga mai o le inflammatory-purulent foci i luga o le paʻu. O le mea lea, masani lava furunculosis e taulai atu i genital.

O le mea e tupu, o le faʻavevela, e mafua ai se lagona malosi o le le mautonu, pops up in the area of ​​labia majora. I le tele o tulaga, o ona foliga vaaia e fesoʻotaʻi ma le bartholinitis (o le pulusive pullente inflammation o loʻo i totonu o le eria o bartholin glands). Faailoga o sea aʻoaʻoga:

  • ogaoga ogaoga
  • mumu
  • fulafula.

E toatele tagata e fesili: e mafai ona i ai ni meaola mai suamalie? E manino le tali - e mafai. O lenei mea ua molimauina i ni mafuaaga se tele:

  • Faatasi ai ma le sili atu ona suamalie, o le tino e faʻaleleia ai le gaosiga o tamaloloa - androgens, e tofu tamaitai uma ma se vaega itiiti. Androgens faʻalavelaveina le gaosiga o le carbohydrate, faʻagasolo i le vaʻaia o vaovao. O le iʻuga, o le paʻu o le tino, o paiga o glands e pupuʻu ma mumū, e mafua ai ona aliali mai le tino i luga o le paʻu,
  • Mai le suamalie, o le aofaʻi o le kulukose e faʻalauteleina, ma, o le mea lea, faʻapupulaina ai le gaosiga o le insulin. I lalo o lana faatosinaga, e tupu aʻe ai vaovao mataʻutia, faʻafefeteina paʻu ma faʻamalosi,
  • O selu e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo ma gaʻo, lea e faʻaosofia ai le faʻapipiʻi o gaʻo gaʻo,
  • O le suka i le tino, e pei o se maneta, e tosina ai microbes. E televave ona latou tutupu ma taʻitaʻi atu ai i le mumu i luga o le paʻu.

O le tali lenei i le fesili pe faʻapefea ma pe aisea e sau mai le suamalie. I nisi tagata, o le paʻu e foliga mai e le gata i foliga, ae o luga foi o le ua, tauau ma tua.

Ava mai laʻau suamalie: o foliga vaaia ma puipuiga (faatasi ai ma ata muamua ma pe a maeʻa togafitiga)

O maʻi e pagatia mai le tele o fagu i luga o foliga latou te fesiligia le fomai i le mea e fai muamua ma le mea e amata ai togafitiga.

I le taimi o le televavega, e tatau ona ave le gasegase:

I le tulaga o le atinaʻeina o se faʻafitauli matuia, e faʻaaogaina sui o hormonal mo togafitiga:

  • Dexamethasone
  • Hydrocortisone
  • Prednisone
  • Cortineff.

Faʻaaoga lelei le suauu Adratean, ua fuafua e togafitia pustules i luga o le paʻu. E faʻaaogaina i vaega ua afaina i se mea manifinifi e aunoa ma se paʻu. O le aano, lea na foliga mai mai le suka e 'ai i le tele o mea, ua togafitia i le Fucicort cream. O le manogi faʻamalolo e maua ai le aʻafiaga o le aʻafiaga.

Ina ia taofia le salalau atili o le paʻu, o le maʻisuka e manaʻomia ona tausia ma le faaeteete o latou paʻu. O le mea lea, e manaʻomia ai le faʻaleleia tumau, lea ei ai sona aoga aoga e le gata i luga o siama, ae faʻapea foʻi i le soifua maloloina lautele o le maʻi.

E le gata i lea, e le mafai ona e faʻaogaina meafaigaluega e aofia ai elemene. O vaega nei - mea manogi, ava malosi, meaʻai, glycerin ma le salicylic acid.

O nei vaega uma e mafai ona mafua ai le le faapalepale. Allergies, i se isi itu, o le a faateleina le fulafula ma le pala.

O le mea lea, e tatau ona e filifilia laei, lea e aofia ai mea masani, aemaise lava minerale. O ia meaola, serums ma kulimi e mafai ona faʻamamaina, puipuia le paʻu ma faʻasalalau le galuega a glands.

E le gata i lea, o le maʻisuka e fia vave togafitia se maʻi vevela e manaʻomia le faʻamamaina lelei o latou paʻu. O lenei mea o le a taofia ai le tulaga lua o le fagu.

Ina ia faʻateleina le maualuga o le puipuiga o le maʻisuka, e masani lava ona faʻamaonia mai ai mea faʻamaʻi, o le a le sili atu le le fiafia e faitau faʻamatalaga e uiga i vailaau faʻamaʻi mo le maʻisuka. O fualaau nei e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli ma faʻamalolo ai se siama siama. I le avea ai o se tulafono, o le faʻaaogaina faʻapitonuʻu o vailaau antibacterial e lava lea e faʻamaʻo ai le paʻu i luga o le paʻu.

Mo faʻavavevave o le toese ma sili atu le tuleia o le vaʻa, e mafai ona faʻaaogaina se pulufana mafanafana ile vaega o loʻo aʻafia ai le paʻu. O se ie mama o loʻo faʻafefiloi i le mafanafana mafanafana, afaina ma vevela.

E tatau ona faia le faʻatonuga o le faʻapipiʻi 2-3 taimi i le aso.O le mea lea, faʻaleleia ai le toto, ma faʻasolosolo ai le tino.

Afai o le auala uma mo togafitiga o le furunculosis e le aoga, ona faʻaaogaina lea o le gaioiga faʻapitoa. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia e le fomaʻi ona tipi le pimple ma vaʻavaʻai ma le faʻaeteete le mea o loʻo i ai purulenti.

A maeʻa lenei mea, o le a faʻaitiitia le tiga, ma o le faʻafouina o le a faʻavavevave. Ma le isi, o le taʻavale o le a aloese mai le toe faʻafoʻi.

E le mafai ona e faʻafefeteina oe lava, aemaise pe afai e tu i luga o foliga. A maeʻa, pe a uma se faʻalavelave faapena, o le a faʻafefe le tulei i vaʻa latalata ane, vaʻavaʻa ma vevela.

Matou te ofoina atu ia e faamasani ia oe: Faatonuga mo le mita mita e gm300

I le togafitiga o le furunculosis, o togafitiga faasao e mafai ona faaopoopo i tagata. I lenei itu, ua faʻaaogaina le suāuʻu o le lauti, o se vailaʻau mamana malosi. Ina ia mafai ona vave faʻamalolo i le vave e mafai ai ona faʻamalolo, e tatau ona faʻaaogaina le vaega i le vaega e aafia ai 2-3 taimi i le aso.

E le gata i lea, o le maʻisuka e manaomia le faʻaauau pea ona faamalosia o latou puipuiga. O se faʻaleleia lelei o le natura o le echinacea, lea e faʻavaveina ai le faʻamalologa ma faʻaitiitia ai le ono tulai mai o le toe fuluʻi o le furunculosis.

O pulupulu e tupu i luga o maualuga maualuga o le suka e mafai ona togafitia i le gasegase, lea ei ai aʻafiaga e faʻafefeteina ma faʻafitiga. O lea, 1 lepp. lanu samasama ua fefiloi ma le vai ma ave 3 p. i le aso.

E taua le taua o le maʻisuka e maua i le fulu oona e tatau ona mataʻituina le maualuga o le toto suka. A maeʻa, pe afai o le glycemia, aemaise lava le glycemia ma le maʻisuka ituaiga 2, e masani lava, o le a vave ona faʻamalolo faʻaleleia ma faʻamalolo ma o le a le toe i ai.

Ina ia taofia le atinaʻeina o le furunculosis, e tatau ona taʻitaʻia se olaga saʻo. I lea tulaga, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai faapitoa, aua le faʻavalea ava malosi, nicotine ma aloese mai le atuatuvale. O le vitio i lenei tusiga o le a aofia ai le autu o le siama i le maʻisuka.

O paʻu mama o foliga ma tino o se faailoga o le soifua maloloina o tagata. O le paʻu mama e tusa lava, lamolemole, e aunoa ma le mumū, mumu ma le paʻu. O lona tulaga e aafia tuusao i le faiga o meaʻai, ola maloloina a le tagata lava ia. I le talavou, o le paʻu e aliali mai ona o suiga o le hormonal. A o laʻititi le matua, o se meaʻai le paleni e mafai ona mafua ai le paʻu o le paʻu.

Ava mai le suamalie ma le suamalie e aliali mai pe afai e te faʻaaogaina na meaʻai tele.

Faʻafefea ona faʻaumatia

O togafitiga faʻamaʻi mo laʻau suamalie e tatau ona amata i se meaʻai.

Afai e le mafai ona e lafoaia le suamalie ma le falaoamata atoa, faaitiitia le numera i se mea maualalo.

Afai mo oe o lenei filifiliga e le mafai foi, ona tatau ai lea ona e malamalama i mafuaʻaga e mafua ai ona i ai sou naunau malosi mo lauusiusi.

O nisi taimi faigata, lagona, ma le popole popole "jam" i lenei auala.

Ma nai nai faʻamatalaga:

  • sugary mea inu e le sili atu le leaga nai lo keke ma laʻau suamalie, o lea la e faʻamalosia ai le faʻateʻaina o soda ma teu oloa i au meaʻai,
  • falaoa, gaʻo, meaʻai vevela ma salima e taʻitaʻi atu ai i le paʻu i luga o le paʻu, saunia meaʻai lelei (tao tao, kuka, uila) i le taimi o togafitiga,
  • leaga leaga (ma

, muamua lava) latou te faatuai le faagasologa o le faamalologa, afai e te manao e avea oe ma tagata e ona le paʻu fou, ma le mama - aua e te faatagaina latou e faalavelave ia te oe,

  • eseese le menu, o le fesuiaiga o oloa eseese o le a faaitiitia ai le naunau mo le "fiafia".
  • Masalo, na matauina e tagata uma ia te ia ia le itiiti ifo ma le tasi pe faapefea ona aliali mai le mumu i le paʻu pe a uma ona 'ai tele. Ae o nei mataupu e le mautonu. O lona uiga, afai ei ai se paʻu lelei o se tagata, ma pe a uma se isi fasi keke keke e foliga mai o ni pimples lua - o se tulaga masani lava, lea e naʻo le sili atu ona maeʻa le tausiga i fafo ma atonu foi o se aso anapogi.

    Ae sili atu ona masani o mataupu lea e avea ai le taua ma eels ma mataupu o aso uma. Ma e tusa lava po o le a le lelei ma le mafaufau ma le mafaufau, o nei fili o le matagofie e musu lava e tuua le paʻu.O le mea muamua lava lea i le mea moni o faafitauli o le mumū e fesoʻotaʻi ma gaioiga i totonu o le tino.

    O le taumafataga o se upu mataʻutia, i le taimi muamua e tilotilo ai, o se upu e mafai ona avea ma se fofo sili ona lelei e le gata mo le aveesea o le mamafa o le mamafa. Afai o le fesoʻotaʻiga o le suamalie ma le siama e mataʻituina i taimi uma, o le taimi muamua, muamua lava, e taua le faʻasaʻoina o oe i lona faʻaogaina. O le mea moni, e faigata lenei mea mo le nifo manogi suamalie. Ae e le manaʻomia ona e faʻaaogaina se meaai e le faʻanoanoaina - e tatau ona e faʻalelei le suia o oloa: susu sukalati ma se ipu oona, faatasi ai ma le maualuga o koko, inu vailaau tipi e aunoa ma le suka, ma sui palas i fua.

    Talia e tatau ona faamuta le avea ma se iuga ia lava. Lelei ma mama le paʻu e tatau ona oʻo i luma. Afai o le taunuuga o nei meaʻai e le umi se taimi e faatali ai, ona tatau lea ona e faia se olaga mai fafo o le meaai ma ia lagona i taimi uma le matagofie ma le soifua maloloina.

    I mataupu e le fesoasoani ai se taumafa paleni, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Masalo o le mafuaaga o le amataina o le mumū o loo taoto i se faafitauli ogaoga e manaomia ai vave vave ona fai.

    (Votes: 13. Faʻataonia: 3.15 i le 5)

    Ae e moni lava! Ou te leʻi mafaufau lava e mafai ona afaina ai le ulaula, ae i se tulaga lautele, o meaʻai e mafai ona afaina ai le paʻu! E ui lava o laʻu uo teine ​​e pisa, e masani ona ia 'ai i meaʻai vave, e masani lava o ni lole lole suamalie. O le mea moni lava, e tele ona aʻa, aemaise lava i ona laugutu)) E mafai lava ona iloa o lenei mea e fesoʻotaʻi faʻatasi ...

    Alexander 03/21/2013 02:45

    Taimi lelei i tagata uma. Ioe, o le faafitauli i le siama e matua ogaoga! Ua 35 nei oʻu tausaga ma ua i ai laʻu siaki talu mai le 15. I le taimi lava ou te le tau ai ma i latou ma ua leai ni mea uma! E ui lava, i le tau o Sladkov, e moni lenei mea. Aʻoʻu faʻaitiitia le taumafaina o le suka pe a ma le tolu taimi (ou te tuʻu le tasi sipuni sipuni i le lauti, mumusu muffins, ma faʻatau faataugofie) ma o le a matua itiiti ifo lava, ae leai se isi mea. E taua le amata ona 'ai masani, tobesh e pei ona i ai muamua, mea uma na faʻaputu! O le faaiuga o le siama e le mafai ona faʻamaloloina na o le suka!

    E tusa ai ma le mea ou te iloa, o le aisa mai laʻau suamalie e aliali mai mai le sili atu o le kulukose i le tino. O le mea lea e fai mai e itiiti se mea e 'ai ai lau sima. Afai e le puipuia i le taimi muamua, e ono manaʻomia ni togafitiga ogaoga i le mea ua le amanaiaina. Aʻo latou fai mai, e leʻo maua le faafitauli, o lona uiga, pe a uma le maʻi, o le a mulimuli mai le isi. O le mea lea, ou te talitonu e saʻo le tusitala o le tusiga, ae mo i latou ua uma ona feagai ma se faʻafitauli, ou te fautuaina oe e faʻaaoga lelei le meaai ma togafitiga.

    Aloaia 10.10.2016 00:21

    O loʻu igoa o Ayana, ua 13 ou tausaga, ina ua ou maua se tamai mumu mumu i le vasega 5, na ou togiina lenei siaki ona ou maua ai lea o le 2-3-5 eka ona i le vasega 6 na ou tuua ai ma ou le gauai, ona ou amata ai lea i le vasega fitu ma e 13 aisa loʻu tino, ae ou te leiloa pe aisea na foliga mai ai, na ou faateia au lava ia, ona ou faatauina mai lea o le keke koko koko ma tu i luma o le faaata ma ua i ai au ona o le suamalie.

    Tausiga o le tumama

    O tagata matutua o le miti o le tausia lelei o le paʻu ma le lamolemole. E faʻafefea ona faʻaumatia faʻamaʻapeʻape i foliga i le matua, o le a taʻu mai e le fomaʻi, i le faʻatalatalanoa ma le tagata maʻi i tulafono mo le faia o togafitiga mama.

    O se auala lelei e faʻaleleia ai le paʻu o le paʻu, faʻalelei, faʻaleleia ai le toto i masini, toe faʻafouina o le tino. Togafitiga e avanoa mo tamaitai uma ma tamaʻitaʻi, sei vagana ai i latou e ona le paʻu ma le maaleale le paʻu.

    O le a le toe i luga o foliga pe a uma le 3 faasologa. Mo le fufuluina, o se fasimoli antibacterial malosi e aofia ai se vaega o le togafiti vao. O le faʻaaogaina o le paluga o le okesene e fesoasoani e faʻasaʻo ai le ita, mumu, uʻamea ma le vevela.

    Pe o le suamalie e afaina ai foliga vaaia o le paʻu i lalo o tulaga o mafatiaga o le taulaga ma le le lelei o le siʻosiʻomaga o se mataupu autu. Multifunctional BB cream mask acne i luga o foliga, e ese mai le lanu o le paʻu. O le faʻaaoga masani o se suāsusu e toe faʻafoisia ai le paleni o le vai, faʻamamaina ai pores, faʻafefe ai le faʻafefe o le pustular.

    Mo le tausiga lelei o le paʻu, e mafai ona faʻaogaina mea teuteu:

    • fufulu faamama mo le fufuluina,
    • faʻaeʻeina o le kulimi
    • foliga mata.

    Afai ole afaina e afaina ai, o le faʻaaogaina o le foam-foamama faʻamalosi poʻo togafitiga faʻaleaganuʻu ma fualaau aina suamalie e aveesea ai ni paʻu mai luga o le paʻu e taua tele i le tausiga o paʻu.

    Fuafuaga puipui

    O le puipuia o le meaʻai mai le falaoamata ma suamalie o le a faʻaititia ai le aofai o nei oloa i le taumafataga.

    • Afai e masani le tino i ia ituaiga meaai, taunuu mai i ni aofaiga tele, ona muamua lea o le a faigata.
    • Faʻafaigofie ma aua le fiu masani. O se faʻafitauli sili lenei mo le tino, lea o le ae taumafai pea e fai mo lau selu. Faʻaauau le tuʻuina atu o le suka i le faasolosolo malie. A e leʻi tuʻuina atu le 2 sipuni tele o le suka i le ti, ia amata ona faʻamalieina se ipu i le 1.5 - 1 sipuni. Talitonu mai ia te aʻu, i le aluga o taimi, e oo lava i le lauti e le tuusaunoaina o le a foliga mai ia te oe o se mea lelei tele (o lona uiga).
    • E sili atu ona aoga le faʻaaoga o se sipuni nai lo le suka. E le manaʻomia ona e faʻaaogaina, ae o le meli, o le mea sili, e manuia ai le tino (pe a leai se mea e faʻafefe ai).
    • O le isi auala mai lenei tulaga o le suka. Mo se faataitaiga, stevia. O lenei suka e suia i luga o le faavae o le laau o le igoa e tasi ma e tele lona aoga ma e faʻamalolo ai foi meatotino mo le tino. Pe a faaopoopo i ai, fai mai, lauti, o le a sili ona suamalie, talu ai e tele taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka masani, ae o le glycemic index and calories content of this additive is zero, o lona uiga, e leai se afaina i le tino.

    Ioe, ou te manao i se mea manaia mo se ipu ti lauti. Ae leai se lole.

    O fualaau suamalie ua leai se eseesega i le tofo mai ia i latou, i se faaopoopoga, latou te aoga i le soifua maloloina.

    O fasi apricots, vine, vine, fualaau mama ua sili ona taatele i luga o la matou laulau. E tatau ona 'ai sina mea itiiti, ma le faaeteete, ae o le ae fiafia e tutusa lelei ma se lole.

    O le sukalati e faigata tele ona sui.

    E mafai ona e alu i le auala sili ona faigofie - suia le ituaiga.

    Nai lo le susu, ia vevela, ma maua ai le maualuga o koko (pe afai e leai ni faʻamaʻi).

    O se pea paipa o sea tui o le a lava lea mo se ipu lauti. E sili atu le filifilia o ituaiga e leai ni faʻatoʻaga e tolu (e pei o nusipepa).

    Lelei ma fualaau fou.

    Nai lo o le lauti ma lole, e mafai ona e kukaina le apu, pi, 'ai se pulu po o ni vine. Ma suamalie, ma lelei, ma, sili ona taua, maloloina.

    Furunculosis i tamaiti: mafuaʻaga ma metotia lelei o togafitiga

    Furunculosis i tamaiti o se faʻamaʻi pipisi masani o le paʻu na mafua mai i sui o le purulent microbial flora - staphylococci. O foliga vaaia o le tele o pulupulu i luga o le paʻu o se tamaititi e le gata o se mea le lelei o le tino, ae o faʻamaoniga foi o solitulafono matuia i le galuega a le tino atoa.

    O sui mafuaʻaga o furunculosis - staphylococci - o loʻo i ai i taimi uma i luga o le paʻu, i mea o lo o lata ane ma i totonu o le siosiomaga i fafo. Ina ia mafai e le furunculosis ona atiina ae, e tatau ona i ai ni mea e ono tutupu i le muai fuafuaina e faaitiitia ai puipuiga puipui o le tino o le tamaititi. Faatasi ai ma:

  • itu taua i fafo:
    • afaina i le gasegase masani (faʻapipiʻi ma fufusi ofu e le talafeagai ma le tele o le tamaititi ma tulaga o le tau),
    • le tausia o le soifua maloloina o le tagata lava ia (faʻamaʻele le taele, faaumiumi le ofuina e aunoa ma le suia o paʻu, faʻasaga le paʻu i fao palapala),
    • mea moni ile lotoifale:
      • faʻaumatiaga o le tino o le tamaititi ona o le le lelei o meaai (faʻaitiitia le tele o mea taumafa e 'aina, leai o minerale ma elemene, faʻapea foʻi ma vitamini),
      • faʻamaʻi pipisi o le endocrine ma le popole (faʻaʻau o le maʻisuka, hypothyroidism, neurodermatosis),
      • faʻaleagaina poʻo le mauaina o le faʻamaoni, ma le tele o soliga o le puipuiga o le masini, lea e nafa ma le vavaeeseina o siama.

      O le Furunculosis e faʻaalia i le fausiaina o le focal purulenti e tele ma le aʻafiaga o le lauulu.

      E mafai ona tupu mai pupu i vaitau pupuu o le soifua manuia faalemafaufau (faʻaauau le faʻagasolo) poʻo foliga mai le tasi i le isi (furunculosis lava).

      O faʻafelalaʻau uma e alu i nisi o laasaga o le atinaʻe: Muamua, o le faʻaaogaina o le eletise o loʻo faʻapipiʻiina e aunoa ma le faʻaaogaina o tuaoi, faʻatasi ai ma lagona tiga.

      O se vaega o le edema o loʻo faʻataʻamilomilo, o le tiga e vave lava ona fausiaina. Mulimuli ane, e tatalaina le mea e afaina i le taimi lava e tasi, o mea e aofia ai pulupulu ma le ai (mai lela mama paʻelaʻe ma siama siama) e faʻasaʻoloto i fafo.

      A maeʻa, o le paʻu o le paʻu (ulua poʻo le afaina) e faʻamalolo i le fausiaina o le epithelial tissue poʻo le fesoʻotaʻiga (afu).

      O le afaina, aemaise lava i luga o le ulu, e faigofie lava ona salalau atu i nofoaga maloloina. E mafai e se kapipopa ona fausiaina (le afaina o se tasi, ae o ni nai folosaga, e tasi le purulent base) poʻo le tamaloloa i tamaiti (faʻafefeteina le pulusala o paʻu uma o le paʻu e leai sona faʻatapulaʻa faʻasa). I lenei tulaga, e le naʻo aʻafiaga faʻapitonuʻu e maitauina, ae o suiga i le tulaga lautele o le tamaititi:

    • fiva (mai le maualalo i le maualuga maualuga),
    • mamafa o le mamafa ma pallor,
    • malologa lautele ma vaivaiga: e masani lava ona malolo le tamaititi i le taimi o le taaloga, moe umi i le po ma le aoauli
    • faailoga o le lymphadenitis - o le faateleina o le kulupu o liva lymph e lata ane i le mea e tupu mai ai.

      O faʻamaʻi pipisi e matautia mo faʻafitauli faigata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea e tupu i luga o le vae e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi pipisi (arteritis poʻo le thrombophlebitis). O faʻamaoniga o thrombophlebitis e faapenei:

      • tiga o le vae, faateteleina e ala i gaoioiga,
      • mamanu vailaau vaaia,
      • o le vae e tiga ma vevela i le paʻi.

      O le gasegase o le gasegase e matautia ma mafai ona vavae ese mai le thrombus ma le poloka o le vaa, lea e tau atu i le necrosis.

      Ae ui i lea, o se maʻi vevela e sili ona matautia, o loʻo i luga o mata poʻo taliga. O foliga o le toto i lenei vaega o le tino o le tagata e pei o le microbial agent (aemaise lava i le tulaga o le solia o le amio saʻo o le afaina) faigofie ona ulu i totonu o le paʻu o le tino. I le lumanaʻi, o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le mumu o maningitis (maningitis) poʻo le mafaufau (matter).

      O le taunuʻuga sili ona leaga mo le furunculosis i tamaiti o le oona toto (sepsis), lea e matua faigata lava ona togafitia ma i nisi tulaga na afaina ai.

      O se mea e tupu i se tamaitiiti: mafuaaga ma togafitiga

      O se mea vevela o se mumū mumū, e mafai ona aliali i luga o soo se vaega o le paʻu, e taua foi o le vevela i tagata.

      Ata 1 - Faʻailoa i se tamaititi

      O le Furunculosis o se faʻamaʻi pipisi e mafua ona o staphylococci. O lenei faʻamaʻi e le gata e faʻaleagaina ai foliga vaaia, ae faʻaalia foi faʻafitauli i totonu o le tino.

      Ata 2 - Furunculosis i se tamaititi

      Faailoga o le furunculosis:

      • o le faʻaalia o pupuvaʻa i luga o soʻo se vaega o le tino, Ata 3 - Pula i luga o foliga
      • maualuga o le vevela (laʻititi i le maualuga), Ata 4 - Faʻaleleia le faʻaleleia o le vevela
      • leaga, Ata 5 - Ua lagona e le tamaitiiti le vaivai
      • vaivaiga (e masani ona malolo le tamaititi i taimi o taʻaloga, moe mo se taimi uumi), Ata 6 - E masani ona malolo le tamaititi i le taimi o le taʻaloga
      • lymphadenitis (faʻalauteleina o pona lymph lata ane), Ata 7 - Faʻaopoopoga o laina o le lymph
      • tiga o le ulu, Ata 8 - Ua faitio le tamaititi ile maʻi tiga
      • faaitiitia le manaʻo, Ata 9 - E taumafa le tamaititi
      • faʻamaoniga o le inupia. Ata 10 - Malosiaga o le inisua

      I le laasaga muamua, e mafai ona e maua i luga o le pustule, lea e mafua ai le tiga pe a paʻu, o le a faasolosolo malie lava ona amata faʻatasi ma mea o loʻo siomia ai. I le laasaga lona lua, o le pulufana lauulu e amata ona fesuisuiai, ona leʻo ai lea o fuluʻi anufe ma faʻamalolo ai le manua.

      Ata 11 - I le taimi muamua na aliali mai se pustule tiga

      Faʻalogo! Afai e lava le manua, o le a mafai ona iloa sikula e mafai ona tumau i luga o le paʻu mo le olaga. Mo le puipuia o lenei mea, e tatau ona e gauai atu i soʻo se faitioga a le tamaititi ma siaki le tino mo soʻo se faʻafitauli.

      E pei ona taʻua muamua, e mafai ona afaina ai soʻo se vaega o le tino, e mafai ona mafua ai le tele o faʻalavelave i lē e ona. Ia, e faʻapefea ona nofo filemu se tamaititi i luga o le kesi ma aʻoaʻo lesona pe afai e iai sana vevela i luga o lana pope?

      Ata 12 - Faʻavae i le pope

      E sili atu faʻafitauli e faʻamautinoaina pe afai o loʻo i luga o mata: i totonu o le isu, luga o le laugutu, i luga o le mata pe lalo o le mata. O le foliga mai o se mea vevela i le faai e ono mafua ai le manava pe faʻafefe meaai. O le mea e tupu i le taliga ua manatu e sili ona tiga, ma o le mea sili ona faigata ona iloa o loʻo i luga o le ulu.

      E mafai ona tupu i luga o paʻu paʻu (i luga o le vae, i luga o le tuli, i tua), ma i luga o le mea faʻapitoa (lalo o le lima poʻo luga o le alofilima). I soo se tulaga, e tatau ona vave amataina togafitiga pe a oʻo mai faailoga muamua o le maʻi.

      Ata 13 - O se vevela ile mata Ata 14 - O se mea vevela i totonu o le isu Ata 15 - O se mea vevela i luga o le laugutu Ata 16 - O se mea e sala i le taliga

      Taua! O le vaega aʻafia e aofia ai vaega e pei o tafatafa o le nasolabial, ua, genitals, ma fausaga masani (ogatotonu, taʻaloga, vaega ole fesoʻotaʻiga).

      E oo lava i se tamaititi na faatoa fanau mai, e mafai ona tupu se toesea le manaomia. Ua tuʻuina le tamaititi i le falemaʻi e oʻo atu i le tausaga ma togafitia i se falemaʻi. Tamaiti ua uma le 2 tausaga pe 3 tausaga le matutua, e mafai e matua ona ave i le fale ma faia ni a latou togafitiga.

      E faapefea ona faʻaalia maʻi?

      O le tele lava o taimi, e faʻafememeaʻi matua i faailoga muamua o se faʻapipiʻi i luga o le tino o se pepe ma se paʻu masani. O le le amanaiaina o logo muamua, o le mea lea latou te faatagaina ai le maʻi e agai i luma. O le mea moni, e le tatau ona e vave popole, matauina se puʻu ua tumu i le vai i luga o le paʻu o le pepe, peitaʻi, e aoga le taulaʻi lelei i ai.

      Ina ia mafai ona ilia le faailo i se taimi talafeagai, e tatau ona iloa faailoga muamua o le faʻaaliga o le furunculosis i tamaiti. E mafai ona tupu se faamaʻi i:

    • o le faʻaalia i luga o le maualuga o se siama staphylococcal o se tino o se pustule ma se lanu mumu e maualuga aʻe i luga o le paʻu o le tamaititi,
    • aʻoga i totonu o le mumu mumu o le uamea ma se vai samasama pe lanumeamata (purulent),
    • ogaoga tiga, e oʻo lava i le le mafai ona faʻamalosi mo se tamaitiiti (aemaise lava se pepe fou),
    • tingling, faʻavauvau, sasaina i le nofoaga o le alo ese,
    • nofoaga i nofoaga o loʻo i ai le lauulu
    • vailaʻau faʻapitoa e latalata ane i le nofoaga ua afaina,
    • faateleina i le vevela o le tino i luga o febrile (39 tikeri ma luga) faailoga,
    • ulavale, amio mama, loimata ma le le fiafia i le pepe.

      O le taimi e faʻaolaina ai le faʻapipiʻi, e pei o se tulafono, e le tumau le umi nai lo le 10 aso, e le pei o se paʻu masani, lea e mafai ona televave vave. O se tasi lea o eseesega autu i le va o nei paʻu lua paʻu.

      Taua! I le faʻamoemoe o le tamaititi ua atiaʻe le furunculosis, e tatau ona faʻaalia i se tagata faʻataʻitaʻiga. E le aoga le faia o se fuataga oe lava, ina ia le faʻaleagaina ai se tulaga lamatia tele.

      Talu ai nei, na ou faitau ai i se tusiga o loo talanoa e uiga i le fofo aoga NATURAL "Papilite" mai i fati ma papillomas. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei fualaau faasaina, e mafai lava ona e aveesea faʻamaloti ma keneleti i le INSIDE ma le OUTSIDE.

      E leʻi faʻaaogaina aʻu e faʻalagolago i soʻo se faʻamatalaga, ae na filifili e siaki ma faʻatonu le afifi. Na ou matauina suiga ina ua mavae le masina: ua mou atu aʻu papillomas. Na aveese e loʻu toalua ni kulu i lona lima i le lua vaiaso. Taumafai ma oe, ma afai ei ai se tasi e fiafia i ai, ona sosoo lea ma le sootaga i le tusiga o loʻo i lalo.

      Furunculosis o lona lava faʻavasegaga, ma ua vaevaeina i ni ituaiga eseese. O i latou uma e ese mai le tasi ma le isi e le gata i foliga vaaia, ae faapea foi i mafuaʻaga o le tupu. O ituaiga o abscesses purulenti i tamaiti e iloga:

    1. Laʻau. O se manoplasm purulento tasi.
    2. Carbuncle. E aofia ai nai fulufulu lauulu i le taimi e tasi. E mafai foi ona gaosia pe a fusia ni toesea i se tasi faamaufaailoga.Afai e tupu lenei mea, ona oʻo mai loa lea o mea o loʻo i totonu o le paʻu i luga i luga o le eleele i le taimi lava e tasi ile tele o vaega o le tino maʻi o le tino.
    3. Furunculosis o le natura cystic-acne. I lenei tulaga, o le faaputuputuina o le tuleia o loo matauina i totonu o faavae autu o le epidermis. E masani lava o lenei ituaiga o suauʻu e matauina i tupulaga talavou.
    4. Pilonidal sinus. O sea ituaiga o laulava e maua i le va o papa, faʻapitoa le faʻavauvau ma tiga ile maʻi. E masani lava, e maua mai i le soona fai, e masani ona maʻi, ma faʻapea foi ona maua ai tamaiti. Afai e le togafitiga le faamai, e mafai ona faia se faaputuga mamafa, faigata ma tiga tele i totonu o le pusa.
    5. Purulent hydradenitis. Maʻo faʻapipiʻi e mafua mai i le faʻaleagaina o le gaioiga i le afu. E masani lava ona i ai i totonu o le pito, ae o ona foliga vaaia i isi vaega o le tino o le tamaititi, aemaise lava i laupepa o le paʻu o le pepe, e le aofia ai.

    O lapisi o lenei ituaiga e iloga ona o le leai atoa o se manoa, ae mai lenei mea e le itiiti ifo le lamatia.

    I lenei tulaga, e oʻo lava i vailaau faʻamaʻi o le a leai se malosi: o se faʻavela i totonu o se tamaititi ua aveeseina le taotoga, ma o le afu lea na tupu ai le faʻailoga o le inflammatory.

    O ituaiga uma o furunculosis i tamaiti e togafitia taitoatasi. O vailaʻau, lea e mafai ai ona e faʻamaloloina atoatoa se faʻavalaʻau masani, e le talafeagai mo le faʻaumatia o le hydradenitis o le purulenti poʻo le carbuncle.

    E le gata i lea, o le nofoaga o le alofese e taua tele. O le mea lea, o le togafitiga o se maʻi vevela i mata po o luga o le ulu i tamaiti o le a matua ese lava mai auala o togafitiga, pe a fai e toso le alosi i luga o le lima po o le manava - o auala i le mataupu muamua o le a sili atu le alofa. Ae peitai, ao lei amataina le taua faasaga i le faamai, e tatau ona e mautinoa o loo i ai moni lava le furunculosis, ae le o se isi maʻi maʻi o le pagala.

    O le a le mea e fesoasoani i le faʻaalia o le tiga tiga?

    E pei ona e iloa, o le maʻi o le ulu o se mea lea o le paʻu o le lauulu lauulu, vaʻa paʻepaʻe, ma le paʻu o le paʻu o loʻo siomia ai ma e mafai ona i ai i soʻo se nofoaga o loʻo i ai lauulu lauulu. O le siama e atiina ae, e maua ai le gasegase o le gutu mataʻutia - o se ituaiga o le au o le pulupulu. O le paʻu o le uamea e fesoasoani i le foliga mai o se manu-e pei o le tino o le tino, faatasi ai ma le faatumuina o meaʻai. O le mea lea, o se maʻi ile ulu e mafai ona aliali i luga o le ulu ona o le lafoina o mea.

    O mafuaʻaga o faʻaaliga o le mumū ua vaevaeina i le lotoifale ma lautele:

    1. Lotoifale - o se mea vevela i luga o le ulu, se tasi poʻo se mea e seasea tupu, o le tele e mafai ona faʻaosoina se tulaga paʻu.

    Faatele mafuaʻaga o faʻamaʻi:

  • O le i ai o manuaga, faʻaleagaina o le paʻu, eseese microcrack na tutupu, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a felaʻiaʻi.
  • Faʻatasi ma le maalili o le tino - faʻalautele le faʻaaliga i se ata pe nofo i le malulu e aunoa ma ni lavalava talafeagai, ulu.
  • Le le tausia o le tumama o le tagata lava ia, leai se tausiga lelei mo le maaleale.
  • E le lelei le faʻaaogaina o mea e mafai ona faʻaaogaina, e mafai ona faʻalavelave, e pei o maso, sauniuniga le talafeagai, o le suauʻu e paʻu i le paʻu e mafai ona oʻo atu ai i mu, manua o le paʻu, e mafua ai le ulu furunculosis.
  • O mafuaaga masani o le purulent inflammation e aofia ai le tulaga o le tino atoa, o lona tulaga o le puipuiga puipuia.
  • E le o faʻamaonia le maʻi pe a maeʻa maʻi poʻo maʻi faʻamaʻi, aemaise lava pe afai e le togafitia. O le Furunculosis o le ulu e mafai ona tupu i le i ai o le vailaʻau vaivaiga, maʻi o le maʻisuka, tuberculosis, ania ma isi tulaga tiga o le tino.
  • Faʻasaga i tua o le mauaina o fualaau, togafitiga faafomaʻi.
  • Faʻalavelave faʻafitauli mafaufau-mafaufau, mafatiaga ogaoga, gasegase, vaivai faaletino.
  • Le maualuga o hormones i le tino.
  • Mea sese o le olaga, meaai paleni.
  • Alcoholism, vaisu o fualaau faasaina.

    O nei mea uma e mafai ona fesoasoani i le gaioiga galue o Staphylococcus aureus e ola i soo se ituaiga o se tagata maloloina. O le gaioiga taua o nei siama e mafua ai le foliga mai o le tele o le afu.

    E masani ona aliali mai le foo i totonu o le itu-femoral, zones inginina, lumbar area. O faʻamalolo i luga o le ulu e faʻaalia i le le amanaiaina o le soifua maloloina lautele. O le mea lea, afai e aliali mai se maʻila e aunoa ma uluai faailoga o le faʻaalia i isi nofoaga i luga o le tino, e le o se fao. Ae ui i lea, atonu e le o se mea e tupu ai, o le mea lea, i se mea itiiti lava, e aoga le sailia o se fautuaga mai se fomaʻi ina ia togafitia le maʻi ile vave taimi.

    Faʻaiʻuga o furunculosis

    Ina ia malamalama i le auala e togafitia ai le maʻi o le isu, e tatau ona e iloa le natura o lona amataga. E masani lava o se mea e tupu ai o se faailoga talafeagai o Staphylococcus aureus poo streptococcus e ulufale atu i le toto.

    O le faʻafitauli e tupu i le taimi e maua ai le manua o le lauulu i ni manua faʻapipiʻiina: o tipi, o mea e faʻaleagaina ai poʻo le sasaina.

    O le faʻaogaina o le le fiafia e mafai ona avea ma taunuuga o le maalili o le maalili, o se tulaga faigata poʻo le maʻisuka. Ona o lenei mea, o le togafitiga o le faamai e faigata tele, e taulai i le aveesea o mea e faaosofia ai ma togafitia ai le aloiafi.

    E pei ona faaalia i le fomaʻi, o le toatele o tagata e le taua le taua i togafitiga talafeagai i metotia faaleaganuu, ma e manao e na o le faapipiiina o le mea oona i lalo oo latou isu. O se taunuuga - faʻalauteleina le vevela o le tino, faʻalauteleina o siama, o lona ulu i totonu o le toto ma masini mūmū o le ulu, fulafula o mata, ma isi. I le tulaga o le faʻaalia o nei faailoilo uma o faʻamaʻi tele, o le malaga i le fomaʻi e le tatau ona tolopoina mo se minute.

    Togafitiga Peraimeri

    Pe a togafitia se maʻi vevela, e tatau ona amanaʻia le tulaga o le soifua maloloina o loʻo i ai, ma le malosi o le faiga o le purulent-inflammatory. O le kulupu e tatau ona togafitia lelei, faatasi ai ma le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, mea manogi ma vailaʻau. O faʻamaʻi vavalalata e matua faasaina ona tatala, ma i le fale - e sili atu.

    O le togafitiga o le laser ua mafai ai ona faʻaumatia faʻamaʻi i le isu i le tele o ni sauniga, aʻo togafitiga o le physiotherapy e te faʻatali ai mo se taunuuga i se taimi umi, ma ua solia i le i ai o infiltrates.

    Polokalame puipuia e faamautinoa ai e le mafai ona aliali mai i lalo:

    • Soifua maloloina a le tagata lava ia. E tatau ona vave faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi uma i le tino, ma manuʻa ma sina mea itiiti i le chlorhexidine, hydrogen peroxyide poʻo iodine,
    • E le taliaina le togi o lou isu i matitusi, salu eleelea, lima e leʻi faʻagoʻatoaina ma isi mea e leʻi fuafuaina mo lenei,
    • O vela muamua e tatau ona togafitia i le taimi ma le atoatoa, a le o lea, o le aʻafiaga o le fou fou o le mumū e tupu tele.

    Togafitiga ile Aiga

    E le o taimi uma e tupu mai ai se pulupulu purulenti i lalo o le isu e manaʻomia ai vailaau. O le tele lava o taimi, e fautuaina e fomaʻi naʻo gaʻo, togafiti o togalaau ma lotions mai le susu.

    Faatasi ai ma mea e mafai ona faia mo le faʻamaʻaina i le furunculosis, o mea nei e mafai ona iloga:

    • o se teuteuga o le 20 g o le laau paʻu ogo,
    • o se teuteuga o le 15 g o le hypericum ua mama,
    • o se mea teuteu e faia mai le 10 g o le paʻu o le willow,
    • sosogi o le 20 kalama o le sage,
    • faʻafefeteina o laulaʻau po o le aʻa aʻa, 10 g o laau afu taʻitasi i tioata o vai fou.

    O le oloa ua filifilia o loʻo faʻaaogaina e pei ona taua i lalo: o le mea ua uma ona faʻamaeʻa, e faʻamalieina, faʻafefete i totonu o se pesini loloto. I luga o lea mea e tatau ona e punou lou ulu, ma ufiufi oe i se solo solo.

    Ua maeʻa le faʻamaʻi mo le 5 minute, ma e tatau ona toe faalua 3-4 taimi i le aso.

    O le manava e faʻaalia i le isu e tali lelei i togafitiga faʻapitoa faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le faʻaleagaina o le fale. E mafai ona latou saunia na oi latou lava, lea o le a manaʻomia ai se vaega pito maualalo o mea taua.O le oloa maeʻa o le a le gata e faʻaleagaina, ae o aʻafiaga foi o le inflammatory, faʻaitiitia le fulafula ma saofagā i le toe faʻaleleia o le afaina.

    O le mea lea, e mafai ona faʻamalolo lelei le faʻalalaʻau i mea nei e fai i le fale:

    • Faʻafefiloi 50 g o le lanolin ma le pelo o le suauʻu, 5 go pasili, 10 g o le plantain ma le 15 g o le kulimi o le lemon. O nofoaga vaivai e faʻaalu i le tele o taimi i le aso,
    • Afai o le fale e naʻo le chamomile, ona fai lea o se laulau. o se sipuni o ona mea leaga e tatau ona tauanau i se ipu vai inu. O loʻo tuʻuina i lalo mea o loʻo i ai le fusi tui, ma ua uma ona faʻaogaina mo faʻamatalaga i vaega o loʻo afaina ai le isu,
    • O se ipu vai inu e sasaa i luga o se togalaau e aofia ai le mumu ma le gutu, ma colmfoot inflorescences e ave i le 10 g ia mea taitasi. O le suka e faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai talosaga mo suauʻu.

    Fautuaga faafomaʻi

    O le faʻaalia o se pusa eletise o le tulei i le pito i luga o le afaina ua faʻaalia ai ua oʻo i le taimi e amata faʻamamā ai le nofoaga o le mumū. E faia lenei mea i mea e mamaʻi, ma o le nofoaga o le fausiaina o le alo ese e lelei ona faʻaaogaina i le ava malosi.

    E masani lava, o ia taualumaga e tupu i luga o se nofoaga i fafo atu, ma pe a maeʻa ia i latou, e faʻaaogaina se lavalava le faʻamaonia i le folasisi ua afaina.

    Manatua, naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia saʻo le mea e fai pe a fai o loʻo i ai se vevela i lou isu.

    E leai se mea e mafai ona e togiina ai le fao, aua o loʻo iai se faʻamaʻi pipisi i le mafaufau, ma o taunuuga e mafai ona avea ma mea sili ona mataʻutia.

    Afai e te faʻaaogā mea manogi, mea manogi ma faʻalavelave faʻaleagaina, ona faʻapalapalaina ai lea o le afaina i ni nai aso.

    Togafitiga mo uluai faailoga

    Togafitiga o se maʻilala ua faia i totonu o le isu e mafai ona faia i auala eseese. O mea uma lava e faʻalagolago i le tulaga lautele o le soifua maloloina, le tikeri o le maʻi lava ia. O le tele o taimi e faʻatulagaina ai vitamini, vailaau faʻamaʻi, mea manogi. Togafitiga i le isu e manaʻomia ai le gauai faʻapitoa, talu ai o le toto vevela mai iinei e ulu muamua i le suka, o lona uiga, alu i le faiʻai. O le mea lea, e le o fautuaina e faʻapipiʻi siama i totonu o le isu seia oʻo ina oʻo.

    E le o faʻamalositino togafitiga i tulaga uma lava, aemaise lava e le o fautuaina ina ia faʻatino pe a mafai ona matauina i lalo o le afaina. I ia tulaga, o mea manogi e talafeagai mo le faʻamaloloina o le mumū ma le toe faʻaaogaina, vailaau faʻamaʻi.

    E masani ona fautuaina e faʻaaoga togafitiga laser, lea e mafai ai e oe vave ona fofoina le afaina, o togafitiga faʻapitoa e naʻo mataupu sili ona faigata, pe afai e le mafai ona tupu le maʻi vevela mo se taimi umi, e mataʻutia tele le tupu.

    Puipuiga o le tupu o le furunculosis i totonu o le isu e aofia ai:

    • tausisia o togafitiga a le tagata lava ia. E tatau ona togafitia i le taimi nei faʻamaʻi, abrasions, tipi, ma isi, i le ava, iodine, chlorhexidine,
    • e le mafai ona e fufulu lou isu i solo palapala, feʻaʻei i lima eleelea, faʻaoga mea e tutusa ma isi mea e matua le fetaui lelei o mea tau tumama,
    • i le tulaga pe a le pasi le pala i se taimi umi, ona tulaʻi lea fou.

    Fale Tausiga

    I le togafitiga o le furunculosis i le fale, e le talafeagai le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, e masani ona fautuaina e fomaʻi le faʻapalaina, e faʻaoga ai mea manogi ma teuteuga e faʻavae i luga o laau masani.

    Mo le faʻaaogaina o vaʻa i totonu o le isu, e mafai ona e faʻaogaina le tele o faiga, e aofia ai:

    • teuteu o le afu (i le ipu vai 20 g o le paʻu),
    • St. John's wort infusion (i luga o le vai vai 15 g o le vao),
    • broth o willow bark (i le ipu vai 10 g o le paʻu),
    • fua tele (20 g lau paʻu i le ipu vai),
    • teuteu o aʻa o violets (i le tioata vai 10 g aʻa),
    • moli pepa e faʻafefiloi (i tioata vai 10 g moli).

    E talafeagai le togafiti o le furunculosis ma auala filifilia i lenei auala: o le fofo sauniuni e faʻamalulu ifo i lalo, sasaa atu i totonu o se atigipusa loloto, mulimuli ane e tatau ona e punou lou ulu ma ufiufi i se solo. Vapors e inuina mo le lima minute. O le tasi auala o togafitiga e tolu i le fa o na ituaiga o mea na tupu.

    Fagu suauu faʻaogaina i le lotoifale

    E mafai ona e togafitia mai i totonu o le isu le manava i totonu o le isu, e faigofie foi ona e sauniuni i ou lava lima. I le faaopoopo atu i le analgesia, e mafai foi ona i ai se aafiaga e tetee atu ai le ita, faʻaitiitia ai le fulafula, e mafua ai le toe faʻaleleia o le afaina. Mo ia ituaiga o suauu, e mafai ona e faʻaaoga fua o fua nei:

    • lemonati paʻu 15 g, plantain leaves 10 g, pasili 5 g, selu o le suauu ma lanolin 50 g ua fefiloi lelei. O vaega uma ua afaina e faʻamaʻi tolu i le fa taimi i le aso,
    • o se sipuni o fugalaau fugalaau mamago gaosia ua sasaa i totonu o se ipu vai inu, tuu i totonu. E faʻaaogaina e pei ona taua i lalo: swabs cotton ua susu i totonu o le fusi ma faʻaaoga i le vaega ua afaina i le isu,
    • E mafai ona e faʻaaogaina ma faʻafefete o laulaau o le plantain, coltsfoot, moli, lea e 10 g sasaa i totonu o se ipu vai. O susu e susu i le gaosiga o oloa, e faʻaaogaina i le faʻala.

    E mafai ona e togafitia maʻi o le tino i le fale e le gata i laʻau, ae faʻapea foʻi ma vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi. O nisi taimi e tatau ona e auai atu i le physiotherapy i totonu o se falemaʻi, ae na o le pau lea o le mea e tatau ai ma ni mea faigata.

    Fautuaga aoga mai tagata atamamai

    Togafitiga o se maʻi vevela o se taʻiala e sili atu le taua, lea e le mafai ona ave faʻamalamalama pe faʻafefe. Afai e te alu i le fomaʻi, ona mulimuli tonu lea i ana fautuaga. Ua tuʻuina mai e le au atamamai ni fautuaga aoga e fesoasoani ia te oe e taulima ai lenei maʻi le lelei.

    1. Aua e te taumafai e tui se vevela ao lei tupu. O le mea moni, i le itu o le ulu ma foliga, o le toto muamua lava o le toto e tafe atu i totonu o le paʻu o le tino, o lona uiga o le faʻamaʻi mai le afaina o le a muamua oʻo atu i le faiʻai, lea e mafai ona oʻo atu ai i le le mafaamatalaina o taunuuga. Faatali mo ni nai aso, ia faʻaaoga vailaau fautuaina e lau fomaʻi, poʻo lotions mai laau. O le ulu o le faʻaputu e masani lava ona tupu i ni nai aso, pe a maeʻa ona paʻu faʻatasi.
    2. O togafitiga mo furunculosis e mafai ona ese. O le tele o taimi, o le nofoaga ua aʻafia e togafitia i le lanu meamata po o le ava malosi, i mataupu ogaoga, togafitiga ma fualaau faʻamaʻi, e mafai ona manaʻomia metotia o le physiotherapy. Aua nei faʻalavelaveina le faʻatulagaga ua faatonuina e lau fomaʻi pe afai e leai se faʻafitauli, i le tulaga lea e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia vave se tagata tomai faapitoa.
    3. Afai o ou mata, isu, alafau, po o laugutu e amata ona vevela, e manaʻomia le falemai vave. I lenei tulaga, ua faatonuina le togafitiga o fualaau oona, o le heparin e vevela le toto, lea e talafeagai mo le puipuia o se faamaʻi e pei o le thrombophlebitis. E tele taimi e faʻaaogaina ai le faʻamalolo toto.
    4. Afai e aliali mai se ulu vevela tele i luga o le folasia, o le mea lea e taʻu mai ai e mafai ona faʻamamaina le nofoaga o le lino. E tatau ona taia ma le totoa le fagu i se mea e le faʻamaonia, ia fufulu uma mea uma. O le faia o oe lava ia e le fautuaina, faʻamamāina o le maʻi vevela, aemaise i le isu, e faia i se falemaʻi. O le mea masani, o le taotoga lea e faia i lalo o faʻamaʻi faʻaleagaina, e le tele se taimi e alu ai. Afai e te fufulu le atigi i le fale, ona fufulu maeʻaeʻa lea o le mea ua afaina i le ava, faʻaaoga se fusi.

    Vaʻai foʻi: Manulele paepae i togafitiga o paʻu pepe

    I le faaputuputuina, tatou te toe maitauina foi afai e oso i luga le isu i se isu, ona le tatau lea ona vave amata ona tui, e tatau ona e faatali mo le matua. A o faagasolo lenei vaitau, e mafai ona e faia togafitiga e pei ona faatonuina e le fomaʻi, pe faʻaaogaina foi togalaau mo le faʻaofuina. Afai e le faigata tele le fomu, ona mafai loa lea e le faʻapipiʻi ona foia, e le oʻo i le tulaga o le matua. Afai e le mafai ona tupu le vevela i soo se auala, mafua ai le tiga tele, fulafula o foliga, ona sili lea ona vave faafesootai se fomaʻi, atonu oe manaomia e amata ona ave vailaau, ma i tulaga ogaoga, e manaomia le togafitiga o taotoga.

    O mafuaaga mo lenei tulaga

    O se mea vevela i luga o le paʻu o le papa e mafua ai le tele o faafitauli. E taua le amata ona togafitia le pulupulu i luga o le pope i se taimi lata mai, ona o le faʻalauiloaina o le tino o loʻo i ai se uiga masani. O le tagata maʻi e oʻo i tiga ogaoga e le mafai ona nofo lelei, pepelo ma savali. Ole siama - Staphylococcus aureus e faʻaalia ai foliga o se fao. E ulu i totonu o le tino e ala i le gasegase, manua ma microcracks, e mafua ai le mumu, aemaise lava i tagata e maualalo le faʻaogaina o le tino. O isi mea e faʻaosofia ai mea e aofia ai:

    Ava mo le maʻisuka: faʻafefea ona togafiti maʻilaʻau i le suka maualuga?

    O le tino, o le masani masani o le tino (siama), e mafai ona faamoemoe i se taimi i le olaga o se talavou. Ae i le matua, o le paʻu e le taatele ma e sili atu foi le soymptomatic. O le toʻatele o tagata matutua e maua i le maʻisuka latou te mafatia foi i le paʻu.

    O le faʻamaʻi o se faʻamaʻi pipisi lea e tupu pe a poloka le folliki lauulu ma le vaʻavaʻaʻi e se "pulumu" o lauulu vaʻavaʻa ma tino paʻu oti. E le mafai e le lauulu ona paʻu i totonu o pores ma le "fesuiaiga", aʻo tuputupu aʻe siama.

    O lenei mea e oʻo atu ai i le mumū, faʻaleagaina o le Propionibacterium acnes. E masani lava ona maua le aisa i foliga, pusa, tua ma tauau. Ona o le masani o le siama, o le siama e mafua ai le maʻisuka e masani lava ona le amanaiaina, e tusa ai ma le Russian Diabetes Association.

    O aʻafiaga o le tino e mafai ona mafua mai i le atuatuvale, faʻaleagaina o le gamoni, feʻaveaʻi mataʻutia, siama faʻamaʻi pipisi, vailaau faʻamaʻi, ma vailaʻau faʻasaina faʻasaina ma fualaau faʻasaina.

    I aso nei, o le toʻatele o tagata e faʻaleagaina meaʻai gaʻo, ava malosi, nicotine ma taʻitaʻia ai se olaga le atoatoa. O nei mea uma i le taimi atoa e mafai ona oʻo atu ai i le faʻafitauli o le tino ona o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe, aemaise pe a uma le 40 tausaga.

    Faatasi ai ma se faʻamaʻi i tagata, o le gaosiga o le gataifale gaʻo, ua mafua ai le hyperglycemia masani. I le gasegase o le maʻi, o le maʻisuka e atiina ae ni faʻafitauli eseese, o le tasi o ia maʻi.

    O se mea lea e mafua mai ile maʻi pipisi. E le gata i lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona maua ai le tele o pulupulu, o loʻo maua i vaega eseese o le paʻu.

    Furunculosis i le maʻisuka meli - siama ma faʻamaʻi, mafuaaga

    • 1 Tulaga Faʻatino
    • 2 Faʻataʻitaʻiga taʻitaʻia
    • 3 Nuances o togafitiga

    O le gasegase i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi ma mumusu e faʻapupulaina tele i le maʻisuka.

    I le taimi lava e tasi, o le kosi ma faʻataʻitaʻiga o le tulaga tuʻuina atu ua matua faʻalauteleina.

    O le mafuaʻaga lea e matua fautuaina ai e amata le toe faʻaleleia o le faagasologa i se taimi vave e mafai ai ma faʻatalanoa se fomaʻi mo uluai faʻalavelave mataʻutia.

    O fomaʻi e uiga i le maʻisuka

    Fomaʻi fomai, Polofesa Aronova S. M.

    Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

    Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

    O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO.

    Tulaga Faʻatonu

    E le o se mea faalilolilo o tagata na feagai ma le maʻisuka ua faʻaitiitia le tetee i le tino i ituaiga uma o faʻamaʻi pipisi.

    I ia ituaiga o gasegase, i le aluga o taimi, o le tino o le gafatia e gaosia ma fegalegaleai ma faʻamalosi e toetoe lava a leiloloa atoa.

    O mea mulimuli nei o se mea lelei fale, e manaʻomia mo faʻamautau (o latou e nafa ma le faʻamaoni o puipuiga puipui, puipuia o le siama ole gata, ae sili atu ona ogaoga faafitauli ma toilalo).

    E le gata i lea, o le le lava o le inisalini i le toto i le taimi e mafua ai le le atoatoa i le gaioiga o le metotia atoa i le tino. O le maualuga o le teteʻe atu i faʻamaʻi pathogenic e faalagolago i ai.

    E tatau foi ona maitauina o faʻalavelave tuusaʻo ma le faʻaleagaina e faʻalagolago lava i le ogaoga o le tulaga faʻaleagaina. E fesootaʻi atu i lenei mea e le tatau ona e auai i togafitiga a le tagata lava ia.

    E tāua tele le faʻafesoʻotaʻi vave o se tagata faʻateʻa, o ia o le a mautinoa le faʻamaonia saʻo o le maʻi.

    E mafua mai i lenei mea o foliga uma o le togafitiga e le gata i le paʻu po o le paʻu, ae faʻapea foi i isi maʻi uma, faʻafitauli, faʻalagolago atoatoa.

    I lenei itu, ou te fia manatuaina e taua tele le mataituina o le tulaga o le paʻu, aua o soʻo se suiga i lona fausaga e vave ona iloa.

    Nuances o togafitiga

    O le faagasologa o le toe faʻaleleia e uiga i le furunculosis ma faʻamaʻi i tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona faia i se tulaga lautele.

    O le taʻiala mo le faʻamaʻaloina lelei o le furunculosis i tagata o loʻo faʻatusalia ai tagata o le faʻamautinoa le maualuga o taui mo le faʻamaʻi faʻamaʻi (faailoilo insulin).

    E le gata i lea, e taua tele le faʻaitiitia o mea uma e fesootai ma le glycemia.

    O le vavalalata ma le ultraviolet ma le UHF-terpium ua faʻalauiloaina i nisi o vailaʻau i laʻasaga taʻitasi o le atinaʻe o furunculosis. Ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea:

    • latou te faʻaaogaina le faʻaaogaina o vaega o vailaau faʻasaina i le faʻavae o le atinaʻeina o foliga masani o le furunculosis ma le tupuga o abscesses,
    • pe a iai soʻo se faʻamaʻi lautele, o le vaivai o le maʻi ma faʻaitiitia le tulaga o le puipuia o le ola puipuia - e iai le manaʻoga mo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasa. E faʻaaogaina faʻapitoa e pei o injections,
    • Ina ia faateleina le maualuga o le tetee o le tino o le tagata, e le gata gamma globulin, ae o le ozone togafitiga foi e faaaoga.

    E le gata i lea, o le ausia o sini ua maeʻa ona tuʻuina muamua, togafitiga o fualaʻau, autohemotransfusion, UFOK, ma le faʻamalosia atili o ituaiga vailaʻau e tatau ona faʻatulagaina.

    O togafitiga e faasaga i le furunculosis e tatau ona matua tausisia mea uma e fesootaʻi ma le tumama. Ina ia mafai ona taofia le siama i le maʻisuka, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i le taimi e togafitia ai faʻamatalaga pustular, ma aua nei teena le togafitia o tulaga faʻaleagaina o le maʻi ma tausia se olaga ola maloloina lautele.

    Talu ai ona o nei mea uma, e tatau ona malamalama o furunculosis, e faʻaalia i le maʻisuka, o se tasi o faʻafitauli o le tulaga. E faʻaalia i se saoasaoa tele o le faasalalauina, tele suiga o le paʻu. O le mafuaʻaga lea e matua fautuaina ai e amata le toe faʻaleleia o le faagasologa i le vave e mafai ai, ina ia faʻateʻa ai le atinaʻega o isi faʻafitauli.

    Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

    Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

    Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

    Pau lava le fualaau na maua ai se taunuuga taua o Diagen.

    I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O Diagen na maua se aafiaga malosi tele i le amataga o le maʻisuka.

    Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

    Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
    maua se tui TUSI!

    Faʻalogo! O mataupu o le faʻatau atu o faʻamatalaga sese o le Diagen ua sili atu ona faʻaauau.
    E ala i le tuʻuina o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamautinoa oe e maua se oloa lelei mai se gaosiga faʻapitoa. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau o femalagaiga) i le mea e le o iai se togafiti o togafitiga.

    Namu fasipolo ma afaina mo le maʻisuka e togafitia e se fomaʻi

    O le maʻisuka e sili atu nai lo isi tagata e faigofie i faʻamaʻi paʻu ona o lo latou faʻavaivaia o le puipuiga o le toto ma le toto vaivai.

    O faamai pipisi, edema, vevela ma le suamalie o le paʻu ma le maʻisuka ua manatu o se tasi lea o faailoga o lenei maʻi.

    I le maʻisuka, e masani ona tupu mea nei:

    • Pale i le mata.
    • Laʻau ma furunculosis.
    • Faʻafuina o fulufulu lauulu - folliculitis.
    • Carbuncle.
    • Faʻamau pipili.

    O siama faʻamaʻi pipisi e tupu i le maʻisuka pe a ulu atu le staphylococcal ma isi faʻamaʻi i totonu o latou tino.

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona aliali mai paʻu ona o le gaʻoina o Staphylococcus aureus e ala i manua ma le paʻu. O le foliga o le afifi o se pimple-pustule tele ma le suppuration samasama i le ogatotonu.

    O le Furunculosis e taua o le vevela o paʻu i se tasi itu o le paʻu. O le gasegase o lenei faʻamaʻi e le mautonu ma gasegase.

    O le tele lava o taimi, o le furunculosis e tupu i na nofoaga e faateleina ai le vevela pe i ai pea feeseeseaiga faifai pea (ua, ufiufi, afu, foliga).

    Namu ma le maʻisuka

    O se mafuaaga taatele e mafua ai le malie i le maʻisuka o le candida alba (Candida albicans) lea e pei o le fefete. Falemaʻi o le Candida faʻaalia e pei o se vevela vevela, laʻau, mūmū, ma le paʻu o le paʻu ma le maʻisuka.

    O le anufe e afaina ai vaega o le paʻu pe a susu ma mafanafana:

    • Tautinoga tautala ma tulimanu o laugutu.
    • I lalo o le susu.
    • I le va o tamatamailima, latalata i fao
    • I totonu o le pito i lalo ma le paʻu
    • I totonu o le vaʻaiga vavalalata o fafine ma fafine.

    I le vaevaega o vae o le maʻisuka, e mafai ona aliali mai se faʻamaʻi maʻi e taʻua o le vae o le tagata taʻavale. O lona uiga e le lanu le lanu i tafatafa o le vae ma le va o tamatamailima. I nofoaga o le paʻu, o le manogi ma le susunuina o lagona e mafai ona matauina.

    Namu fasipolo i le maʻisuka malosi (onychomycosis) e tupu ona o aafiaga o le parasitic dermatophyte afu. E mafai ona faʻaaoga i vaega o paʻu e latalata i fao.

    E faigofie ona iloa le afu fao i le maʻisuka - o fao e avea ma samasama, o le peleni e sili atu ona mamafa ma amata ai ona faʻasili.

    E faʻapefea ona aveese le mutia?

    Ole togafitiga talafeagai ole sosolo i le maʻisuka e manaʻomia ai se auala manino. E le gata i lea, o se taunuuga lelei e le faʻamaonia i taimi uma, aemaise lava pe a faʻapouliuli le fao ma toe faʻaleleia lona fausaga e le mafai.

    O le tele o le maʻisuka e liliu atu i fomai i le tulaga alualu i luma o le onychomycosis ona o le mea moni e faaitiitia le lagona o latou vae.

    O le filifiliga a sooupu i le falemaʻi tele o mea manogi, gel, ma kulimi. O le faʻaaogaina o nei fualaau faʻatau e tatau ona 2-3 vaiaso seʻia oʻo ina mou atu atoa faailoga o le galo.

    O se meafaigaluega faʻaonaponei mo le togafitia o le paʻu o le paʻu ma le maʻisuka ma le faʻaaogaina o faailo o sisi vae Lamisil gel. O lona gaioiga elemene aoga e vave ona gauai i le paʻu ma mafua ai le maliu o se maʻi pipisi. E manaʻomia e le fualaau faasaina faʻaaoga tasi.

    Mafuaaga o maʻi ma siama i le maʻisuka

    O le gasegase i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi ma mumusu e faʻapupulaina tele i le maʻisuka.

    I le taimi lava e tasi, o le kosi ma faʻataʻitaʻiga o le tulaga tuʻuina atu ua matua faʻalauteleina.

    O le mafuaʻaga lea e matua fautuaina ai e amata le toe faʻaleleia o le faagasologa i se taimi vave e mafai ai ma faʻatalanoa se fomaʻi mo uluai faʻalavelave mataʻutia.

    O fea oi ai le fesoʻotaʻiga o faʻamaʻi?

    I vailaau, o le maʻisuka ua faʻamatalaina o se soliga i le tino o le fesuiaiga o mea inu gaʻo ma le vai, lea e mafua ai ona faʻaleagaina le gaioiga o le gaʻo.

    O le maʻisuka e sili ona afaina i maʻi paʻu, aua o le maʻisuka, o le tino puipuia o le tino e faʻavaivaia tele, ma le maualuga o le toto suka.

    O faʻamaoniga sili e faʻamaonia ai le maʻisuka o faʻamaʻi pipisi, tigā, fuluʻi, ma le fulafula o le paʻu. E masani ona i ai faʻafitauli faʻapitoa i se glucose sili ona maualuga i le toto:

    • fulufulu ma uumi,
    • afaina o le fao fagu,
    • karite i mata
    • fulafula ninii-necrotic inflammation o siama,
    • folliculitis.

    E uiga i faʻaaliga

    I le tautala e uiga i faailoga o uiga o le siama, e tatau ona maitauina o le paʻu e matua maaleale lava, e tali mai foi i le koko. E le gata i lea, e maua mai ai le televave o le alualu i luma o le mago, tele le ita ma le paʻu.

    Ae peitai, o lenei mea e sili mamao mai i mea uma, ona o le maʻisuka o se siosiomaga lelei ua fausia e le gata mo siama faʻamaʻi, ae faʻapea foʻi mo fungi ma faʻamaʻi. E le tusa ai ma lenei talaaga e atiaeina ai siama, faʻaalia i le paʻu. O faʻamatalaga uma o loʻo faʻaalia iinei e faʻaosooso ai:

    1. faʻalavelave i le gaioiga o lauulu vaʻaia ma la latou fuga,
    2. purulent faatumuina o pores uma ma manuʻa.

    O le mafuaaga lea e taua tele ai le gauai atu i faʻamaoniga e tupu i le maʻisuka, e faigofie i siama ma siama aemaise lava. O a mea e tatau ona e iloa e uiga i le togafitiga? E sili atu i lenei mea mulimuli ane.

    O le mataupu faavae taua i le faagasologa o le tausiga o le paʻu o le maʻisuka e tatau ona manatu o le faamamaina tumau, lea o le a aafia ai le tulaga lautele o lona soifua maloloina.

    Filifili se mea faigaluega e tuʻuina atu ai le tausiga atoatoa o paʻu, o tagata atamamai e fautuaina faʻamautinoa faapitoa.

    I le taimi lava e tasi, o oloa e tatau ona le aofia ai, o le ava, salicylic acid, glycerin, flavorings ma isi manogi manogi e oo lava i se fua faatatau itiiti.

    Faʻasologa o Togafitiga Faʻailoa

    Soo se tasi o vaega ua tuʻuina atu e le gata ina faʻamago ese ai le paʻu, ae atonu o le a sili atu ona leaga lona tulaga mumū e sili atu. O se filifiliga lelei i lenei tulaga e tatau ona avea o ni oloa gaosi lelei e faavae i vaega masani.

    • serum
    • pulumu
    • masini ma sili atu.

    E taua tele le gauai, i le faasologa o filifiliga, i le i ai o vaega o minerale.

    O le isi, e le itiiti ifo le taua o le mataupu faavae i le togafitia o siama i le maʻisuka malosi o le a avea ma se faamama faʻamamaina o le paʻu. O le mea moni, o le tausisia o le fua o le susu i le epidermis o le a le lava lea.

    I latou na feagai ma faʻamaʻi faʻamaʻi, o le paʻu e matua maaleale. I lenei itu, o le faamamaina ua faʻaaogaina e le tatau ona aofia ai mea faʻamalosi e mafai ona faʻaleagaina ai le puipuiga o le paʻu. O le a le tutusa o faamatalaga talafeagai e uiga i metotia puipuia?

    E uiga i le Puipuiga

    O maʻisuka uma e tatau ona iloa o soʻo se oloa e faamoemoe mo le tausiga o le paʻu e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma ona uiga. O le mea lea, mo se ituaiga paʻu felanulanuaʻi, o le a le taliaina le faʻaaogaina o na oloa ua mamanuina faapitoa mo le epidermis mataʻalia poʻo le tasi foi e faigofie ona maua mai. E taua tele lenei mea pe'ā tatau ona togafitia siama e tupu i le maʻisuka.

    Filifili faʻasalalauga filifilia mea gaosia e mafai ai ona faʻataunuʻu atoatoa le tausiga o le paʻu.

    I le faaopoopo atu i ai, o le a fesoasoani lea e puipuia ai foliga o se faʻavavevave ma faʻaitiitia le ono mafai ona atinaʻe i le lumanaʻi.Ae ui i lea, e tatau i se tagata ona manatua pea o le seti o fuataga i aso uma i totonu o le faʻavae o le tumama mo le epidermis i le maʻisuka o le faavae o le paʻu maloloina.

    E faʻapefea ona puipuia le aʻa?

    E tatau foi ona manatuaina o le le faʻamalolo ma e oʻo lava i nai manua laiti pe a maeʻa ona avea ma faʻalavelave mo le televave o le talosaga mo le lagolago mai tagata tomai faapitoa. Ole mea lea e mafai ai ona aloese mai taunuuga ogaoga e le gata mo le paʻu lava ia, ae mo le soifua maloloina i le lautele.

    E uiga i metotia a tagata

    E le mafai ona e manatu faatauvaa i auala lauiloa o le faʻaalia, aua e le aoga foi pe a oʻo mai i le togafitia o siama ma siama. Mo lenei faʻamoemoe, faʻaaoga mea teuteu faapitoa ma mea e faʻaogaina e manaia, faamama ma faʻaaoga e avea o se mea e teu ai. E mafai, e pei o le chamomile, poʻo soʻo se isi lava laau e fautuaina e se tagata tomai faapitoa.

    E le gata i lea, o le a manino lava se aafiaga taua pe afai e te nofo i le sauniuniga o masimata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mask e faavae i luga o le kefir, mo le sauniuniga lea e tatau ai ona tipi le oatmeal i le kofe kofe i se setete o falaoamata.

    E le gata i lea, e taua le mafaufau i le tasi ipu tioata o le kefir e manaʻomia ona e faʻaaoga se sipuni se tasi o le oatmeal. A maeʻa lenei mea, o le masini e osofia, e lua fagu o le suauu o lemoni e faaopoopoina ma faʻaaoga le paluga mo le 20 minute.

    E faʻafefea ona togafitia le furunculosis i le maʻisuka?

    Ina ia puipuia ni faʻafitauli, e tatau ona amata togafitiga pe a oʻo mai uluaʻi faailoga o le furunculosis.

    - microtrauma o le paʻu, vavao, veleina o le paʻu,

    - faʻateleina le sosolo (hyperhidrosis),

    - maua ai le maʻisuka i le tulaga o le taupulepulega.

    - le faʻaleaʻoina o lauulu lauulu, aveese le lauulu lauulu.

    I le tulaga o le faʻaalia o le tele o siama, pe afai e faigata ona togafitia, e taua tele le feutagai ma se fomaʻi, aua e mafai ona faʻaalia ai le i ai o le maʻisuka, lea e manaʻomia ona togafitia (totogi).

    I le faʻaopoopoga, e le mafai ona tatuʻeseʻese paʻu i latou lava - e le tulei poʻo le paʻu! - aua o lenei mea e aʻafia ai le salalau o faʻamaʻi pipisi. E sili atu ona lamatia le faʻaalu i le ulu ulu, aua o le faʻamaʻi pipisi e mafai ona salalau tuusao i totonu o toto toto i le faiʻai.

    FUAFUAGA O LE FAAMAONI

    Muamua, o se lanu mumu lanu mumu lanu mumu ma lanu mumu e foliga mai i le lauulu lauulu, faatasi ai ma se lagona tingling poo se tiga. E faasolosolo malie lava, o le faʻaleagaina o le tino e faʻafefete, faʻalauteleina, faʻateleina le tiga, o le a fulafula le fusi o meaʻai (i le itu o alafau, laugutu, fula e mafai ona faʻailoaina).

    I le aso 2-4, o le tulaga lona 2 e amata: o le faʻafefe e oʻo mai i le 1.5 i le 4 cm le lautele, i le totonugalemu o le mea e fai ai se pulupulu o le pulutili ma se pustule ile luga. O le uʻamea e fai ai foliga o se tumutumu o le kesi faʻatasi ma le paʻu lamolemole, paʻepaʻe.

    A o faagasolo lenei vaitaimi, o le tiga e matuia, o le vevela e mafai ona siitia i le 38 ° C, o foliga o le inisua (malaise, ulu o le ulu, ma isi) e ono aliali mai. E le gata i lea, o le paʻu o le pustule e aunoa ma le faʻaaogaina poʻo le faʻaaogaina o se mea, ma o nisi taimi e iai le toto, mea e maua mai i le vevela ona sosoo ai lea ma se lanu samasama lanu meamata.

    A maeʻa ona aveese poʻo le faʻaaogaina o le uamea, fulafula, afaina ma le tiga ua mou ese atu, o le o totoe o le faʻapalala ua afaina i totonu o le 2-3 aso. O le 'ie e muamua lava lanumoana-lanumumu, faasolosolo ina paepae, o nisi taimi e le mafaamatalaina. I le masani masani o le faagasologa, o le taamilosaga o le atinaʻe o le faʻapipiʻi e tumau ile 6-12 aso.

    I maʻi faʻapitoa, faʻaleagaina e isi faʻamaʻi, poʻo le togafitia faʻaleagaina, e mafai ona liua siama i se fao.

    E mafai e pulupulu ona fausiaina i luga o soʻo se vaega o le tino, sei vagana ai le paʻu o alofilima ma alofilima, pe a leai ni lauulu. O paʻu nofofua e masani lava ona tupu i tua o le ulu, paʻu o le pito i lalo, manava, pusa, pito i lalo.

    O paʻu o le alalafaga e suʻe ai fafo e matua tiga lava, ma o laugutu pito i luga e sili ona matautia ona o le gasegase o le lymphatic and tracts tract with the formation of septic phlebitis of cerebral vessels and sepsis general.

    O faʻalavelave i le taimi o le afaina e mafai ona faafaigofieina e ala i le taumafai e tuʻi i fafo, togafiti pe a vevela, togafitiga le lelei i le lotoifale ma le localization i luga o le paʻu o foliga, i le tafatafa o le nasolabial, i luga o le paʻu ma mucous membranes o le isu.

    FUAFUAGA

    Vaʻaia le tino o le tino, togafitiga o le paʻu o le paʻu ma microtraumas ma vailaau faʻamaʻi (alcohol, iodine, suauʻu Levomekol), faʻamalosi toto.

    Togafitiga o meaola e siosiomia pulapula ma le ava malosi, vailaʻau faʻasaʻi lautele, togafitiga.

    O se faʻapipiʻi mafanafana e fesoasoani i faʻamaʻi, lea e fesoasoani e talepe ai le fao ma fesoasoani ai i le tafe o le tulei. O le a manaʻomia lou faʻamamaina o se fasi ie mama i se vai masima masima, faʻafefete lelei ma mafanafana.

    Faʻaaogā se pipiʻi i le vaega ua afaina o le paʻu, toe fai le faʻataʻitaʻiga i nisi taimi i le aso. Togafitiga faʻatasi ai ma le faʻavalava o le mafanafana o le a fesoasoani e faʻalauteleina le toto ma faʻateleina ai le faagasologa o le kuka kuka. Afai e le tali mai le tino i togafitiga i fale, atonu e manaʻomia e le tagata maʻi le togafitiga faafomaʻi. O le a faia e le fomaʻi se faʻasaga i luga o le pimple ma, o le mea lea, aveese le pus.

    O sui o isi vailaau faʻasoifua togafitiga fautuaina le togafitia o paʻu na tupu mai i le maʻisuka faʻamalolo i le gaʻo o le suka, lea e aofia ai vailaau faʻasaina faʻamalosi e fesoasoani e faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi o le epidermis.

    Latou te faʻaogaina le eletise mo le togafitiga o maʻi, lea ei ai le malosi e taofi ai le faʻaogaina o mea leaga e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻamalositino ma le tiga o le fao. E tatau ona e faʻafefiloi sina tamai sipuni o le vai i le vai ma ave faʻatolu i le aso.

    Ina ia mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi ma taofia le atinaʻeina o mea fou, e tatau ona fai togafitiga faʻapitoa, o lona uiga e tatau ona faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le sili atu lea e mafua ai le furunculosis ma isi siama siama o le paʻu. Ina ia tumau pea le suka, e tatau i le tagata maʻi ona taʻitaʻia se soifua maloloina ma 'ai lelei.

    O le kopiina o meafaitino o le 'upega tafaʻilagi e mafai e aunoa ma le faʻatagaina i le tulaga o le faʻapipiʻiina o se fesoʻotaʻiga faʻasino igoa i la tatou' upega tafailagi

    O faʻamatalaga i luga o lenei 'upega tafaʻilagi e tuʻuina atu mo faʻamatalaga lautele naʻo le faʻamatalaga Matou te fautua atu e te faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo nisi faʻatalanoaga ma togafitiga.

    E oʻo mai i le taimi nei, o le maʻi - maʻisuka e masani lava ona masani ai, o tagata mai vaitausaga uma e mafatia mai ai. E le gata i lea, o lenei faʻamaʻi, e ono tulai mai ai ni faʻafitauli. O le mea e sili ona taatele o le purulenti - faʻamaʻi pipisi, e taʻua o le gasegase i le faʻafuaseʻi o le maʻi (mimiti o fulufulu lauulu).

    O lenei mea uma ona o le mea moni o tagata e mamaʻi i le maʻisuka ua faʻaitiitia le malosi o le tino i faʻamaʻi pipisi. I tagata mamaʻi, o le tino e mafai ona faʻapipiʻi le puipuiga, o mea ia e fau ai fale mo auupega (o latou e nafa ma puipuiga puipui) ua leiloa.

    E le gata i lea, o le le lava o le inisalini e mafua ai le le atoatoa o le gaioiga atoatoa o le tino i totonu o le tino, lea e faalagolago ai le tetee atu i sui pathogenic. E tatau ona maitauina o faʻafitauli faʻafuaseʻi o le pulusive-inflammatory e faʻalagolago i le ogaoga o le maʻi.

    O le mea lea, e le tatau i se tasi ona mafaufau ia te ia lava, e tatau ona faʻatalanoa se endocrinologist i le taimi e faʻamaonia ai se faʻamaʻi, lea e faalagolago atoa ai le tulaga o togafitiga o maʻi ma isi faʻamaʻi uma. Furunculosis i le maʻi suka.

    E tatau ona maitauina o le faagasologa o le purulent-inflammatory process (furunculosis) i lenei faamaʻi e iai ona lava uiga, lea e faʻaalia e ala i le faifai pea faifai pea o toe fai e faigata ona togafitia.

    Furunculosis e faʻaosofia e na ituaiga microorganisms e pei: streptococcus ma staphylococcus. O le faʻamalolo o le faʻamaʻi e ulu atu i le paʻu e ala i le microtrauma pe a faʻavaivaia le amio saʻo ma le puipuia o le paʻu. Faailoga o le furunculosis:

    • E i ai se fula
    • Faʻanoanoa i luga o le palpation o lenei nofoaga
    • Lavea.

    E toe manaʻo foʻi fomaʻi e faʻatautaia le maʻisuka. O loʻo i ai se togafitiga faʻaonaponei faʻaonaponei Europa, ae latou te fifilemu e uiga i ai. O lena.

    Furunculosis o ni laupepa eleelea ia o loʻo faʻatuina i vaega o le paʻu e mafai ona faʻalauteleina ai le susu pe o nei vaega e faʻalagolago i feeseeseaiga faifaipea (face, neck, totocks, axillary areas).

    Aʻo siomia i latou, e mautinoa lava o siama streptococcus ma staphylococcus.

    Togafitiga o le furunculosis ma le paʻu i tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faia i se tulaga lautele. O le tulaga autu mo le manumalo i le furunculosis i lenei vaega o tagata o le tuuina atu lea o taui mo le maʻi (insulin) autu, ma i le taimi lava lea e tatau ai ona maua se faʻaititia i le maualuga o le glycemia.

    Sa ou maua le maʻisuka mo le 31 tausaga. Ua soifua maloloina nei o ia. Ae, o nei capsules e le avanoa mo tagata masani, latou te le mananao e faʻatau atu falemaʻi, e le aoga mo i latou.

    I le tele o tulaga, o le faʻaaogaina o mea faʻamaʻi e lava lea e togafitia ai le furunculosis i le maʻisuka. Mo faʻamaʻi pipisi o le siama poʻo le toe faʻaleleia o maʻi, o le a fautuaina e lau fomaʻi le saʻo togafitiga o vailaau.

    O le faʻaaogaina o se mafanafana mafanafana i luga ole tinolaʻau e fesoasoani e vavae ese le alosi ma faʻatautaia le tafe o le tulei. Sogi se kulumu mama i le vai mafana mafanafana, togi seia oʻo ina aveesea le susu, ma vevela, faʻaaoga le afi, mo le tusa o le minute.

    Faaaoga le faamalosi i le tele o taimi i le aso. O le faʻaaogaina o faʻamalosi faʻamafanafana e faʻalauteleina ai le toto, ma fesoasoani ai e momotu i totonu o le vevela.

    O sikuea lapopoa e le tali atu i togafitiga masani e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi. O lau fomaʻi o le a faia se faʻasaga i luga o le pito i luga o le faʻafefe e aveese ai le tulei.

    Aveesea o le pisa ma le fesoasoani faʻapolofesa a se fomaʻi o le a faʻaitiitia faʻaititia ai le tiga ma le saoasaoa o le faʻamalolo. E le gata i lea, o le aveesea atoatoa o le tulei e taua tele e taofia ai le faʻaauau o le maʻi vevela.

    Teu Suauu Laau

    O le suauu laʻau e aofia ai vaega malolosi antibacterial lea e fesoasoani e osofaia siama siama o le paʻu, e pei o le furunculosis i le maʻisuka.

    Nai lo o se vailaau o le vailaʻau oona, e mafai ona faʻaaogaina se siʻosiʻomaga o le tipu tila i faʻalaʻi tiga ma le kalapu.

    O le faʻamalosiina o le puipuiga o le tino ma le echinacea, faʻavaveina ai le faʻamaloloina o faʻalaʻo ma gaʻo. O polysaccharides o loʻo i ai i le vao o mea taua e faʻaosofia ai le faʻaogaina o le tino ma faʻalauteleina le faʻamalolo manuʻa.

    I togafitiga masani a Initia, e fautuaina ai le togavao mo le togafitiga o maʻi. O mea aneti-inflammatory, o vaega autu ia o le turmeric, fesoasoani e faʻaitiitia le faʻaleagaina ma le tiga. Faʻafefiloi le tasi le sipuni o le turmeric i le vai ma faʻaoga faatolu i le aso.

    Faʻaitiitia le suka toto

    O le faatumauina o le suka o le toto e fesoasoani tele e faʻamalolo vave ai ma taofia ai le ita tele. O se paleni paleni o meaai ma se soifua maloloina lelei o le a fesoasoani e faʻasaʻo le maualuga o le suka toto.

    Leai se vaega taua tele e faia e ala ile puipuiga. Ina ia aloese mai le faʻaalia o le furunculosis i le maʻisuka, e tatau ona e taʻitaʻia se soifua maloloina lelei ma ia faia i taimi uma faiga faʻale-tino e pei ona fautua mai e se fomaʻi.

    O se mea vevela o se mumu mumlento-necrotic o le follicle lauulu ma le mea e fesoʻotaʻi ai. O le uʻamea e mafua ai le atinaʻeina o se pine auro, e le masani ona sinasina paepae.O se mea taua i le tupuga o le furunculosis o loʻo faia i ni mea e sili ona manaia ma faʻalavelave faʻapitoa.

    O mea taua e mafua ai le faaleagaina o le paʻu (faʻamaʻi, abrasions, dermatitis, etc.), faʻamaʻi ma le pefu, koale, ma isi mea, pyoderma, maʻi tigaina - maʻi faʻamaʻapeʻa (diabetes, ova), maʻi faʻasolosolo (hypovitaminosis, anemia), ava malosi , soʻo, ma isi.

    Ava (siama, siama) ma le maʻisuka

    E sili atu i le valusefulu pasene o tagata i le salafa o le lalolagi e aʻafia i paʻu o le paʻu pei o le paʻu. I le taimi nei, o le mafuaʻaga tonu o lo latou tupuga e leʻi faʻamautuina, ae e toʻatele le au dermatologists e malilie e foliga mai e le o aʻafiaga o le le atoatoa.

    O aʻafiaga o le tino i le 13-23 tausaga e masani ona fesoʻotai ma le tamaititi, ae o le i ai o le tino i se tausaga mulimuli ane e mafai ona i ai mafuaaga eseese. Ua taumafai saienitisi e saili pe o lenei faafitauli e iai se mafutaga ma isi faʻamaʻi ma faʻafitauli.

    E leai se maliega pe i ai se mafutaga i le va o nei faʻamaʻi e lua, ma ina ia mafai ona foia lenei mataupu e tatau ona faia le tele o suʻesuʻega. O le i ai o le tino i mata ma isu e mafai ona faʻaalia ai faʻafitauli i le ate, ma afai e mafatia tagata matutua i le foliga mai o le tino e aunoa ma ni faʻaaliga manino o le faamalologa, e mafai ona avea lenei ma faailoga o le maʻisuka, aemaise lava pe a sili atu le fasefulu tausaga le tagata maʻi.

    Aʻa ma le maʻisuka

    A aʻafia le ulu o le paʻu i le mama ma le gaʻo, ona aliali mai ai lea o le paʻu. O le telefoni (microcomedone) o loʻo aofia ai ni siama epithelial ma sebum o se nofoaga lelei mo le faʻalauteleina o microflora pathogenic, lea e oʻo atu ai i le mumū.

    E masani lava, o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona maua pe a uma ona maua e se tagata se manua tiga i luga o lona paʻu lea e le alu ese ma faamalolo mo se taimi umi. Afai e iai foi ma lenei faailoga o loʻo i ai pea le faʻanatinati ma le galala malosi, o lea e taua ai le faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa ina ia maua se faʻamaoniga mo le i ai o le maʻisuka.

    O foliga o siama i le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma se maualuga o le kulukose i le toto o le tagata. O le tino o loʻo taumafai i soo se auala e aveesea ai le tele, e faʻaaoga ai otaota uma o le susu, ae o lenei mea e mafua ai ona faʻamaʻavaina, e aofia ai le paʻu.

    E mamago ma maaleale, ua leiloloa ona uiga puipui ma le mafai ona toe faʻafouina. O le mafuaaga lena o le paʻu i se taimi faapea o se siosiomaga lelei mo gaʻo, viruses ma siama. O nei mea uma e taʻitaʻia ai le paʻu o le vaʻaiga, ma faʻatumu i latou i le tulei ma le mumu.

    Togafitiga o le maʻisuka

    Afai e maua oe i le maʻisuka ma le siama, pe a togafitia le maʻi matua, o le a mafai lava ona alu ese le tino, aua pe a faʻaitiitia le maualuga o le suka toto, o le tino atoa e galue. Ae afai o le tau faasaga i le siama e manaʻomia ai nisi taumafaiga, ona faia lea i na o se seti o amioga faʻasalalau e se tagata faʻatau, gastroenterologist ma endocrinologist.

    I le tele o tulaga, e mafai ona faigofie ona foia lenei faafitauli pe afai e te iloa i le taimi ma amata se togafitiga ma le puipuiga i se taimi tatau. O le mea e sili ona taua, e le o le taumafai e tui, filifili ma aveese vaega mumū o le paʻu, aua le mafaufau loloto ia oe ma ia matua faʻaeteete lava, aua o le maʻisuka, o faʻafitauli uma e faʻamalolo, e mafai ona faʻaititia ai le tulaga o au feʻau.

    Faitau atili

    E faʻapefea ona vave fesoasoani ia oe lava i se maʻi vevela

    Auala e togafitia ai siama

    E taua tele le pulea o le parasite ...

    • le tulaga o le tagata maʻi lea na mafatia ai o ia i se gasegase afaina poʻo faʻamaʻi masani,
    • tulaga le mautonu o hormones ma o latou faaletonu,
    • leai ni vitamini (aemaise lava i le tautotogo),
    • ituaiga eseese o mea oona,
    • afaina o le tino
    • sese meaʻai
    • malulu
    • hyperthermia
    • maualuga maualuga
    • le mautonu mafaufauga faalelagona, lagona popole, tulaga atuatuvale,
    • vaivai le tumau
    • ofuina ofu le lelei ma le palapala,
    • le le tausisia o tulafono mo le tumama o le tagata lava ia (vaega ua afaina o le tino ua avea ma se siosiomaga lelei mo le vaaia ma le atinaeina o meaola ninii).

    I tulaga lamatia o tagata mamaʻi o loʻo i ai faʻamaʻi tuga: maʻisuka, ova, HIV, hypothyroidism, oncology. E mafua lenei mea ona o se faʻaitiitia o puipuiga. I tamaiti ma tagata matutua, vaivai le puipuia o le puipuiga, e faapena foi ona afaina ai lenei vaega o tagata.

    Aisea e masani ai ona iai le maʻisukalo?

    Faʻafitauli i le toto toto e avea ma tulaga lelei mo le faʻavaeina o paʻu i luga o le paʻu.

    Laʻau - nopole eleelea o loʻo i ai i vaega o le epidermis, pe a faʻalauteleina le susu pe o le paʻu e masani ona feeseeseaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le ulu, foliga, faʻafefe poʻo le ua.

    Furunculosis e faʻaalia i le faia o le tele o pulu i luga o le paʻu. O le foliga mai o se maʻi vevela i le maʻisuka ua faʻaolaina e le faateleina o le maualuga o le suka i le plasma toto, lea e aʻafia ai le faʻaogaina o le maʻisuka.

    O se taunuuga, o le tagata maʻi e mafai ona faigofie i faʻamaʻi pipisi ole fomaʻi, lea e mafua ai le furunculosis.

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka ma faʻavaivaia le puipuiga o le tino, o le aʻafiaga o le faʻaleagaina o le tino e le siama Staphylococcus aureus, lea e afaina ai le lauulu o le ulu, ma o le taunuuga lea e tupu ai ma toesea, ua faateleina. Faʻatasi ai ma le puipuiga lelei, o siama staphylococcal e aʻafia ai le ulu o le lauulu e taofia, ma o se faʻafitauli faʻavaivaia e le mafai ona teenaina faʻamaʻi pipisi.

    E tatau ona amata togafitiga o maʻi i le vave e mafai ai, a le o lea, o ni faafitauli matuia e mafai ona tulai mai:

    E le mafai ona faʻapipiʻiina paʻu e mafai ona atiaʻe i le tele o supupration o paʻu.

    • fao
    • furunculosis,
    • phlegmon
    • sepsis
    • carbuncle,
    • phlebitis
    • abscesses i totonu o totoga,
    • erysipelas.

    O le mea lea, o le matauina o faailoga muamua o le faʻaalia o nifo faʻapipiʻi nodular i luga o le paʻu, e tatau ona vave amataina togafitiga. O faʻamaoniga e molimau atu ai i lenei maʻi:

    • fula o le vaega aafia,
    • mumu
    • tiga i le faʻafesoʻotaʻi ma le nofoaga ua afaina.

    Togafitiga o furunculosis

    E faapefea ona togafitia le maʻi suka e mafua i le maʻisuka? Muamua lava, o fomai fomai e faatonu ai vailaau faʻamaʻi i tagata gasegase, faʻatasi ai ma le fesoasoani lea e tupu ai le faʻaleagaina o siama mai siama o le lauulu. E le gata i lea, o vailaau antibacterial e taofia ai le lamatiaga o faʻalavelave ma le salalau o faʻala.

    O se faʻapipiʻi mafanafana e fesoasoani i faʻamaʻi, lea e fesoasoani e talepe ai le fao ma fesoasoani ai i le tafe o le tulei. O le a manaʻomia lou faʻamamaina o se fasi ie mama i se vai masima masima, faʻafefete lelei ma mafanafana.

    Faʻaaogā se pipiʻi i le vaega ua afaina o le paʻu, toe fai le faʻataʻitaʻiga i nisi taimi i le aso. Togafitiga faʻatasi ai ma le faʻavalava o le mafanafana o le a fesoasoani e faʻalauteleina le toto ma faʻateleina ai le faagasologa o le kuka kuka. Afai e le tali mai le tino i togafitiga i fale, atonu e manaʻomia e le tagata maʻi le togafitiga faafomaʻi.

    O le a faia e le fomaʻi se faʻasaga i luga o le pimple ma, o le mea lea, aveese le pus.

    Laʻau togafiti

    O sui o isi vailaau faʻasoifua togafitiga fautuaina le togafitia o paʻu na tupu mai i le maʻisuka faʻamalolo i le gaʻo o le suka, lea e aofia ai vailaau faʻasaina faʻamalosi e fesoasoani e faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi o le epidermis. O le suauʻu e faʻaaogaina i faʻalaʻo 2-3 taimi i le aso mo nai mataua. O le Echinacea ua avea o se meafaigaluega lelei i le tau faasaga i le maʻi. E faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma faʻamalolo ai maʻi mama.

    Latou te faʻaogaina le eletise mo le togafitiga o maʻi, lea ei ai le malosi e taofi ai le faʻaogaina o mea leaga e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻamalositino ma le tiga o le fao. E tatau ona e faʻafefiloi sina tamai sipuni o le vai i le vai ma ave faʻatolu i le aso.

    Ina ia mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi ma taofia le atinaʻeina o mea fou, e tatau ona fai togafitiga faʻapitoa, o lona uiga e tatau ona faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le sili atu lea e mafua ai le furunculosis ma isi siama siama o le paʻu.

    Ina ia tumau pea le suka, e tatau i le tagata maʻi ona taʻitaʻia se soifua maloloina ma 'ai lelei.

    Tuua Lau Faamatalaga