E faʻapefea ona teuina le falatini meaʻai ma mea e teʻili ai i vasega eseese

O le falaoa o se mea e teu ai taimi pupuu. O le taimi mo le faatauina atu o falaoa mai le suka ma le falaoamata o le suauu-o le 36 itula, mai le saito - 24 itula, o oloa laiti e itiiti ifo i le 200 g - 16 itula. O mea sili ona lelei o tagata faatau o le falaoa e teuina i le vevela o le 20-25 ° C ma se faʻafefe faʻafefe o le 75%.

Mea e teu ai meaai mo le falaoa e tatau ona vego, mama, faʻaleleia, ma le vevela o le vevela ma le vavalalata. O pusa falaoa taitasi e auina atu i le tufatufaina o fesoʻotaʻiga faʻatasi ma se pepa e faʻamaonia ai le aso ma le taimi e alu ese ai mai le ogaumu.

A faʻapipiʻi i falaoa, o faʻalavelave e tupu e aʻafia ai lona maualuga ma lona lelei. I le taimi lava lea e tasi, e lua faiga e tutusa ma tutoatasi mai le tasi i le isi: faʻamago - gase o le susu ma le faʻamalo.

Totoina - o le faʻaitiitia o le tele o falaoa ona o le faʻafefeina o vaʻavai ma vailaʻau faʻalauiloa. E amata loa lava pe'ā uma ona alu ese oloa mai le ogaumu. Aʻo faʻamamaina le areto e tuʻu ai le vevela,

vaʻaiga faʻamago e sili ona malosi, o le tele o oloa faʻaititia i le 2-4% pe a faatusatusa i le tele o falaoa vevela. Malosiaga malosi i lenei vaitaimi e faʻaititia ai le paʻu o le mamafa. A maeʻa ona faʻamafanafanaina le areto, faʻamago e faʻaalu i se saoasaoa faifai pea, ae o le faʻaleleia o fale i le vaitau lenei e faʻapupula ai le gau. O le sili atu o le muamua masima o le susu i le areto, o le sili atu foi lona malosi o le a leiloa ai. Paʻu o falaoa faʻapena e vave faʻavave atu nai lo le fale, aua o loʻo iai le tele o susu. O nai fasi vaega laiti e sili atu ona leaga le susu.

Cristewie falaoa i le taimi o le teuina - o se faʻalavelave faʻapitoa faaletino ma colloidal, e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le matua o le popo. O faailoga muamua o le taofiga e oo mai i le 10-12 itula pe a uma ona tao falaoa. O le falaoa o loʻo i ai se paluga vaivai ma le manaia, aʻo fai sina falaoa fou, e lamolemole, paʻepaʻe, manaia. I luga o le falaoa falaoa, o le mumu e mausali, faʻavaivaia, faʻamalosi. I le taimi o le teuina, o le tofo ma le manogi o falaoa e suia i le taimi lava e tasi ma meatotino faaletino o le anufe, o nisi o mea manogi ua leiloloa ma ua faaleagaina, ma o le tofo patino ma le manogi o le meaʻai, o le falaoa paoa ua aliali mai.

O faiga autu o le taofiofia e faia i totonu o le paʻu. I le falaoa fou, o fatuga o le sima fulafula o loo i ai i se tulaga mataga. I le taimi o le teuina, o le suauu ua toe faʻaleleia, o lona uiga o se vaega o le fesuiaʻiga o le suiga o le maso mai se mea faʻapitoa i se tulaga tioata ona o le mea moni o vaega taʻitasi o lālā o amylopectin ma mole amylose e fesoʻotaʻiina i vailaʻau o le hydrogen i le vaega hydroxyl o toega o le kulukose. I lenei tulaga, ua faʻatulagaina le fausaga o le malolo, o le maualuga o fatu o le fatulao ua paʻu, o vaeluaga e tulaʻi i le va o le polotini ma le malo. O le faʻavaeina o vaalele e masani ona manatu o le mafuaʻaga o le paʻu o le falaoa. O le falaoa suamalie e sili atu lemu lemu, talu ai o loʻo i ai pentosans soluble ma insoluble, o loʻo afifi ai le amylopectin ma amylose ma faʻagesegese ai le toe faʻatulagaina o le kulimi. O nisi susu e afaina i le malolo i le taimi o le kuluputini i le taimi o le taoina. O lenei susu o loʻo taofiofia pea e le paʻu, ma e faʻamafanafanaina ai le tino. Pe a paʻu le falaoa, o mea lelei o le suavai e sui ai le fulufulu, o lona uiga, o le gafatia e fula ma faʻafefe vai e faʻaititia ona o le faʻatusatusaina o le fausaga o le porotini. O le tele o meaʻai o le protein i totonu o le falaoa, o le faʻagesegese ai le faagasologa o le taʻavale. Ae talu ai o le protein i le falaoa e 5-6 taimi le maualalo ma o le fua faatatau o le suiga o le 4-6 e itiiti ifo pe a faatusatusa i le malo, o le sima e faia le vaega taua i le faagasologa o le taofiofi.

Soo se mea faaopoopo ma mea e siitia ai le voluma ma faaleleia le fausaga ma meatotino faaletino o le anufe e saofaga i le umi o le faasaoina o le fou. Mo se faʻataʻitaʻiga, tulafono faatonutonu o le fua (o le faʻaofiina o mea faʻaopopo - meaola ma meaola o fualaau faisua, gaʻo, emulsifiers, soya ma le falaoa o le rai), paluga malosi e faʻapipiʻi ai le faʻagasologa o le gaioiga.

O le faʻaaogaina o le sosoʻo e aʻafia i tulaga e teu ai: vevela, afifiina.

O le faʻamalosi e sili ona tupu i le vevela mai le -2 i le 20 ° C. I le vevela mai le 60 i le 90 ° C, o le faʻaleleia e tupu malie, e toetoe lava a le iloa, ma i le 190 ° C e taofi atoatoa. -10 ° C toetoe lava a muta. O le mea lea, o se tasi o auala e faʻagesegese ai le taʻavale, o le faʻasaʻoina lea o le falaoa i le vevela -18 i le -30 ° C. Peitai, o lenei auala e le taugata ma salalau i lo tatou atunuu.

O se auala sili atu ona taliaina e faʻagesegese ai le taʻaloga o le teuina lea o falaoa i ni ituaiga faapitoa o pepa, faʻataʻitaʻiga polymer, e aofia ai le gaogao ma le faʻavaivai. O le faʻaaogaina o mea e teu ai, i le tasi itu, e fesoasoani i le faasaoina o le falaoa mo se vaitaimi umi (o le ola o le falaoa i totonu o le pusa e tusa ai ma le GOST e 72 itula, ma i le tulaga o le faʻaaogaina o togafitiga - 14-30 aso), ma i le isi itu, faʻaleleia tulaga saogalemu ma le tumama felaʻuaiga ma faʻatau i le tufatufa faʻasoa.

Toe faafouina o falaoa. Pe a vevela i le vevela i le ogatotonu o le paʻu o le 60 ° C, o le falaoa e toe faʻafouina lona fou ma taofi mo le 4-5 itula - saito ma le 6-9 itula - rye.

O le fea e sili atu: faʻatau pe taoina oe lava

I aso nei o loʻo i ai le tele o ituaiga o meaʻai. O faʻamanuiaga o le faʻatau e manino. E le manaʻomia ona e tu i le umukuka ma faʻaalu le taimi e tao ai lau lava gaosiga. E le o tagata uma e iai le taimi ma le manao e kuka se mea i le afiafi pe a uma le galuega, pe a tatau ona faia isi feau i le fale.
E tele filifiliga o loʻo maua i luga o le maketi o loʻo i ai moni lava ni nai suka.

Ae ui i lea, i totonu o oloa popo i fale fai meaʻai po o supamaketi, o fua o fatu po o saito e masani ona i ai.

O le tele o le faatauina atu o le falalatini, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo aofia ai le falaoamata atoa. Mo le toʻatele, e ui i lea, o cereals o se faʻamaufaʻailogaina atoatoa mo taumafa.

Motugaafi: O le suauu e sili atu le susu nai lo le saito. A e faʻatau sau falatini, ia mautinoa e faʻaaoga le rai nai lo le saito.

O le isi finauga e uiga i le faʻatau o le tau. O nisi taimi o lona tau e mafai ona oʻo atu i le 100 ruulu i le pa. O le falaoa e faia e le tagata lava ia o le a sili atu le taugofie.
O le isi mea lelei i le kuka i le fale o le e iloa lelei poʻo fea mea e tuʻuina atu i totonu o le oloa. E mafai foi ona e fuafuaina le vaega o le gaʻo.

Ua uma ona matou faʻaaogaina le tao falaoa. Ae faʻalagolago foi i le masani. Ina ua amata ona matou mulimuli i se taumafataga, sa leai lava se paluga lelei i luga o le faʻatau. O le mea lea, e leai sa matou filifiliga ae na o le taoina oi matou lava. I le aluga o taimi, ua tele naua meaʻai na faia, lea o le ae maua ai le mea e fetaui ma oe.
O le mea lea, afai e te fesili mai ia i matou, matou te fautuaina oe e fai a oe lava falaoa-mau. Ae ui i lea, matou te malamalama ona o le leai o se taimi, e masani ona faʻatau e tagata.

Faʻaaoga lelei o oloa faʻatau oloa

Talu ai o le mea na faʻatau e masani lava o se paluga e aofia ai le falaoamata atoa o le rye, o ia lava mataupu faavae e teu ai e pei o le fesuiaiga masani.

  • E tatau ona teu le falaoa i totonu o se pusa falaoa. E sili ona fetaui lelei le faʻaogaina o mea e faʻaaogaina ai mea e faʻaaogaina. O ia mea e faʻaaogaina le tele o le susu ma faʻaopoopoina pe a manaʻomia. O lenei mea e tumau pea le fou, e puipuia ai le meaola.
    • E le tatau ona faʻavelaina le oloa faʻatau. I totonu o le pusaaisa, e galo le susu ma vave ona vave. Teu lenei filifiliga i le vevela i totonu o se pusa talafeagai.
    • E mafai ona e faʻasasili vaega taʻitasi i le kisaisa ma faʻafeiloaʻi pe a manaʻomia.
  • Afai e te faʻaaogaina se pusa falaoa, tape faʻatasi i le vinika i taimi uma e aloese mai ai.
    • Aua nei teuina le oloa i le afifiina palasitika. E mafai ona faʻaleleia le susu, lea e oʻo atu ai i le vela o falaoa.
    • Faʻaeteete: afai o foliga o loʻo i luga o le oloa, lafo ese vave loa. E tusa lava pe le o vaaia ni meaʻai i isi mea, o meaʻai uma e masani ona afaina i mea oona.

Teuina o falaoa e faia e le tagata lava ia

I le lautele, e tutusa lava faatonuga o le teuina mo ni falaoa ua saunia e le tagata lava ia, ae ua i ai sina mea sese. O le lelei o le filifiliga o le aiga o le filifiliga sili atu lea o mea taua.
O mea taua e pei o almond eleele ua faaopoopo i le tele o meaʻai. Ona o le maualuga o lona gaʻo, o lau oloa o le ai ai se puipuiga masani.

O lenei mea e mautinoa ai o le kiliva kuka o le ai ai se ola umi umi nai lo le faatauina. O le fale o le a teuina mo le vaiaso pe sili atu foʻi, aʻo le faʻatau kopi e na o le 3 aso.

O le isi mea e le sili atu ona manatu faatauvaa i falaoa ua fafaina i totonu o le fale e teu ai i totonu o le pusaaisa. Ona o le maualuga o lona gaʻo, e le mago i totonu o le pusaaisa ma o lea e mafai ona teuina e sili atu le umi.

Matou te afifi oneone oneone i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le vaiaso, ma o loʻo i ai pea se tofo fou.

Teu oloa e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i le ituaiga filifilia. O le faʻatau e faʻatau e masani lava e le teuina i totonu o le pusaaisa, ao tumau le fale i le fale.

E le gata i lea, o le gaʻo gaʻo ma le leai o fatu poʻo le rai e mafai ona aʻafia ai le ola. O iinei e manumalo ai le tagata lava ia. Ae ui i lea, o oloa faʻatau e tumau pea le lelei mo i latou o loʻo mananaʻo e faʻaalu se taimi pe seasea ona 'ai i na oloa.

O le a le mea e fuafua ai le ola o le falaoa

O loʻo i ai ni numera patino e aafia ai le taimi o le faʻaaogaina o falaoa:

  • fagu kulupu. E masani lava ona faaopoopo e le au gaosi ia le tele o mea e puipuia ai i le falaoa, faapea foi ma le mafiafia. E mafai ona latou afaina tele le soifua maloloina, o lea e lelei ai le aloese mai falaoa ma taʻavale, lea e faʻaalia ai e mafai ona teuina mo sili atu ma le lua vaiaso. O le taimi faʻaaogaina o meaʻai falaoa e mafai ona faʻalauteleina e ala i le faaopoopoina o sina meaʻai laitiiti i le falaoamata o le saito. O lenei mea o le a mafai ai e le falaoa ona paʻu malie lemu. E le gata i lea, o gaʻo ma gaʻo faaopoopo e "taofia" lenei faiga, lea e umi se taimi e "loka" ai le susu i le ogatotonu o le lisi. I se isi itu, o le iai o le karite po o le falaoamata o sana i falaoa e faʻaitiitia ai lona ola,
  • tekonolosi tekonolosi o se tasi o tulaga taua e mafai ona suia le aso e muta ai. Afai e faʻaaogaina le televave o le kulutili, e pei foi o le paluga o loʻo feosofi mo se taimi umi, o le falaoa o le a vave ona enaena,
  • teuina o le vevela. Afai o le areto o loʻo i totonu o se potu malulu (mai -18 i -22 tikeri), o le a le leaga mo se taimi umi lava, e oʻo atu i ni nai masina,
  • maualuga le maualuga. O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le suavai mo le teuina o falaoa e 75%. I le maualuga o le vevela, o le falaoa e mafai ona faʻalelei, ma i tulaga o le faʻaitiitia o le maualuga o le susu atonu e vave ona liu.

Foil po o le palasitika

O fagu meaʻai ma se pusa paʻu mo meaʻai e faʻamautinoa lelei lava le susu ma puipuia ai le falaoa mai le faʻamago vave. Ae peitai, o nei mea e fesoasoani i le fausia o condensate. O le malūlū ma le mafanafana i totonu o le faʻaputuina o meaola e faʻaalia ai le "faʻaaogaina o le greenhouse" ma se siosiomaga lelei mo le tuputupu ae ma le toe gaosia o meaola ninii, aemaise lava faʻamaʻi, e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata. E mafai ona e aloese mai lenei mea e ala i le faia o ni nai pu laiti i totonu o se taga palasitika (poo se pepa), mo se faataitaiga, faʻaaogaina o le umukuka poʻo le vaitusi. (E mautinoa o le toʻatele e taulaʻi atu i le mea moni o le pusa o loʻo faʻatau ai le falaoa ua faʻatau atu o loʻo i ai ni avanoa faapitoa.) Faʻasagaga faigofie e mafai ai ona faʻaogaina le ea i totonu o le taga ma puipuia ai le faʻavaeina o le masini.

Pepa, mea lanu poʻo le omea.

O auala pito sili ona faʻafefefeʻai o le teuina o falaoa. Pepa pepa lea e faatau ai oloa tao i faleoloa e puipuia ai mai palapala, faatagaina ia "manava", ae toetoe lava e le faalavelave i le faamamaina.

E oo i le 3-5 aso, o le falaoa e lelei ona teuina pe a afifi i se solo mama mama pe tuʻuina i se taga lino o se mea masani.

Tuu se ipu o le elemene faalenatura ile pito i luga o le falaoa - o le teuina i lenei auala o le a tausia ai le falaoamata fou mo le vaiaso.

Afai e te manaʻo e teuina ni mea tao i totonu o se falaoa, ia mautinoa ia le itiiti ifo ma le tasi i le 7-10 aso ona togafitia lona pito i totonu ma se vaifofo o le vineta e puipuia ai le atinaʻeina o micrologic pathogenic. O le oloa o le a teuina i se pusa falaoa laupapa mo le 3 aso. O le fafie o se mea e sili ona maualuga i le hygroscopic, e aʻafia ai le vaega o le susu mai oloa gaosi. I falaoa ma palasitika falaoa, o falaoa o le a teuina umi atu nai lo laupapa laupapa - e oo i le 72 itula. Ae o iina latou te mamanu vave nai lo le leaga.

Faʻaaisa

Afai e te faʻatau pe taoina le tele o falaoa ma e le 'ai i le 1-3 aso, taumafai e tanu. Faʻasuasolo ma malulu, e le mago le susu ma tumau pea le susu. O se tagata e le iloa e uiga i le malolo e le mafai ona mafai ona ia iloa le tofo o pastries e maualalo le vevela. Manatua: afai e te faʻamaʻalo le falaoa fou, o le a tumau pea pe'ā uma ona e faʻatau, pe afai e te malolo le falaoa papa, o le a pei lava o le paʻu pe a toe faʻaleleia. Aʻo leʻi faʻamaisa, e sili atu le tipiina o le falaoa i ni vaega, faʻapipiʻi i totonu o se tagapepa, meaai polyethylene po o se ata tifaga. E mafai ona teuina i le pusaaisa i le vevela mai -18 i le -16 ° C mo le 4 masina, ma i le vevela mai -25 ° C mo le ono masina.

Pe a manaʻomia, o fasi falaoa po o se lisi atoa o le aisa e mafai ona ave i fafo ma vela i le vevela o le potu. Ina ia faʻafefeteina se falaoa paʻepaʻe e 800 g i se potu vevela o + 20 ... + 25 ° C, o le a alu pe a ma le 1.5-2 itula. Mo le atoatoaga o falaoa, vaevaeina i ni fasi pepa pe tusa ma le 1 cm le mafiafia, 25-30 minute ua lava. Ina ia faatelevaveina le faagasologa, e mafai ona e faʻafefiloi fasi falaoa i totonu o se apa malogo i luga ole vevela vevela e aunoa ma se tapuni poʻo le tuu i totonu ole microwave mo ni nai sekone.

E uiga i togafiti, mea faalilolilo ma puipuiga

O le falala ua amata ona taofiofi e mafai ona toe faʻafefete pe a faʻafefete i le tele o vai mama ma tuu i luga o le ogaumu o ogaumu, vevela i le vevela ile 250 ° C, mo le 5 minute.

O le falaoa e sili atu le suamalie ma e matua aʻafia ai manogi. Aua nei teuina ni paʻu, fatu atoa ma sana falaoa i totonu o le taga e tasi. O le falaoa o le fefete, faʻafefiloi, foliga o le pala, ma le falaoa e amata vave ona gaosia. E matua vaivai le tuʻuina o falaoa i totonu o le pusaaisa poʻo le faʻasisaisa e leʻi faʻaaogaina, aemaise i le lata ane o mea manogi matagofie, aano o manu ma iʻa.

Ina ia faʻamaeʻa le fou o le falaoa i se taimi umi, taumafai e sisiina mai le pito, ae mai le ogatotonu. Tau lava na ona tipi le paluga i le afa ma tipi ni nai fasi mai i afa taitasi, ona "aoina mai lea", toe pipiʻi le mea i totonu.

Tuu le apu atoa i totonu o le pusa falaoa poʻo ipu ia e teuina ai pastry. O lenei auala faigofie o le a le gata ina mafai ai e le falaoa ona tumau pea le umi, ae maua ai foi se manogi tulaga ese. Ae o pateta ma suka e le tatau ona teuina i talaane o falaoa. E mafai ona avea ma punavai o faʻamaʻi pipisi o meaola.

Ona o taualumaga e le mafai ona faʻafefeteina, o le a amata ona amata ona amataina le fesuiaʻi i le maso o loʻo i totonu o falaoa. O le falaoa e aunoa ma ni mea faʻaopopo o le a faʻamaluluina i na o itula muamua lava. Ae ui i lea, e le tumau pea le alamanuia o meaai, ma o nisi tagata gaosia e faaopoopo mea e puipuia i oloa gaosi oloa, lea e mafai ona faalauteleina le taimi o le fou ma le teuina.O le mafuaʻaga lea pe afai o le paluga po o le falaoa i le aso lona fa e pei o le manogi, punago ma le faʻamafanafana e pei o le aso o le faʻatau - e le o se mafuaʻaga o le fiafia, ae mo le faʻailoga.

E tatau ona manatua i le mafaufau o le fasi pepa falaoa i le toeitiiti atoa le 100% o mataupu e togafitia i se vaega faʻapitoa o le antioxidant. O le mea o le paʻu e tele le susu. O se falaoʻo falaoa e le puipuia e avea ma faʻafitauli i le microflora pathogenic. I le avea ai o ni antioxidants, o le natura poʻo le faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi. O le auala sili ona saogalemu o togafitiga ia i le acid ascorbic. E saogalemu foi, ae sili atu le taugata o le faʻatauina o le faʻatauina o fasi pepa i le alcohol alcohol. O se vaega o lenei metotia o le ava malosi, paʻu i luga o le falaoa vevela, faʻaleagaina le microflora pathogenic, ma i lalo o le aafiaga o le vevela maualuga e oso ese mai luga.

O le mea moni, o le filifiliga lelei o le faʻatau pe taoina falaoa i le tele e ai ai fou. Ma o le auala pito sili ona faigofie e aloese ai mai le falaoa paoa o le le faaputuina lea mo le lumanaʻi.

O fea e teuina ai falaoa? Le auala masani - pusa falaoa

E faigofie le teuina o faila i totonu o le pusa falaoa. E manaʻomia e aofia ai vaega e lua. O ipu falaoa e faia mai i mea eseese: mea lanu, pipi, uʻamea, fafie.

Le manatu o tagata atamamai e le mautonu. O mea sili mo le faia o falaoa falaoa e taua o le fafie e sili ona maualuga.

Ina ia faʻalauteleina le ola o falaoa, tuʻu i se mea vevela ma susulu, e mamao mai le sisi.

Aisea e faʻafefete ai le falaoa i le pusa falaoa?

Faʻatonuga o fefaʻatauaiga:

  • Poua falaoamata: solia o tulaga faʻasaoina, faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi. I totonu o le umukuka mafanafana ma le malu, o le a tupu vave ai le pala.
  • Pusa falaoa vela: e leʻi fufulu pe'ā uma se mea na faaleagaina. E leʻi faʻagogo e oʻo i le iuga.
  • Manua o se tagata gaosi oloa: faatau i se isi meaʻai.
  • Tulaga faʻamaʻaʻaina mo le taoina, o mea o loʻo aofia i le tuufaatasiga ua solia.

O le feaveai soo o le umukuka ma le lemon peel, tuu i totonu o se atigipusa i le po, o le a fesoasoani e puipuia le fou o falaoa.

Faʻasagaga talafeagai i totonu o le ie ma le polyethylene

O oloa o le keke e teuina i auala eseese. O nisi o fafine e mananao i taga pepa, aʻo isi e sili i politeylene bags.

I le faaopoopo atu i taga masani, e faʻaaogaina ai le salakeke po o le tapoleni. Ufi ma tuu i totonu o se kapoti. O lenei mea e faʻasaoina ai le fou ma le matagofie o le oloa mo le 3-4 aso. Ona avea lea ma mea mataga, ae i le taimi lava e tasi e le maumau lona tofo.

O se ie poʻo se taga teu e fautuaina e fufulu 2-3 taimi i le masina. Faʻaaogā le fasimoli le manogi, aua le faʻaaogaina paʻu manogi. O faʻafitauli faʻamalosi e aʻafia ai le lelei o le oloa.

Pepa laititi e taofi falaoa falaoa mo le 5 aso. E taua tele le mama ma le malogo. O se taga e faia i le polyethylene e tumau ai le susu, e le faatagaina le falaoa e paʻu ma mago.

Ae i le taimi lava e tasi, o mea faʻalautele e faʻaleleia ai le faʻaopoopoga o le condensate. Maualuga maualuga e fatuina ai se siosiomaga i totonu o le afifi e lelei mo le tuputupu ae o siama.

O le mea lea, e manaʻomia ni pu i totonu o le afifi. E mafai ona e togiina pu i se vavae, naifi.

Faʻamaumauga fale faʻataʻavale muamua o loʻo aofia ai pupu lapotopoto. O le ea e ulu atu ma taofia ai le foliga mai o le susu susu ma foliga.

Faamaumauga o le umi o le teuina

- O le falaoa o le a manaia ma maloloina mo se taimi umi pe a mulimuli i nei fautuaga:

- Faʻasalaga paluga pateta poʻo se fasi laʻau i totonu o se fagu. O nei oloa e gaosia ai le susu tele ma puipuia ai falaoa mai le faʻamalosi.

- E tatau ona faʻamafanafana le paluga vevela ma le tunu. Sook mo le 3 itula, faʻapipiʻi.

- Teuina ni pepa i totonu o pusa pusa ma pusa i le faʻapipiʻi faaopoopo.

- O le metotia tuai na fautuaina: vaevae muamua le falaoa i ni vaega se lua. Otioti le numera manaomia o fasipepa mai le ogatotonu. Aveese le malologa e ala i le oomiina i fasi pepa.

- Tausia le oloa i totonu o taga o loʻo i ai ni fasipepa se tolu: ie totonu ma fafo, palasitika - i le va oi latou. o le oloa o le a tumau vaivai mo le 3-4 aso.

- Kipi ma fai le taga. Sook in saline. Uma e aunoa ma le fufulu ile vai.

Ina ia filifili le auala saʻo e teu ai, taumafai mea uma ma taulaʻi i le mea e fetaui ma oe.

E mafai ona teu oloa gaosiga i totonu o le pusaaisa: faʻaolataga pe sese?

E tusa ai ma le 'auʻaunaga, i totonu o le pusaaisa, o oloa o le falaoamata e tumau pea mo le 6-7 aso.

Ina ia faia lenei mea, e fautuaina e mulimuli i tulafono:

1. Manatua o le falaoamata e paluina ai manogi o isi meaai. O le mea lea, o le tuʻuina atu o keke keke i totonu o le pusaaisa e fautuaina i totonu o se pusa poʻo se ato.

2. E faasaina le teuina o meaʻai i totonu o le potu pusaaisa. O le susu e aoina i luga o puipui o le afifiina, ma o le paluga e faasolosolo.

3. Aua le faʻavelaina meaʻai falaoa e amata ona fausiaina. O le loloto o le vevela o le a le taofia ai le gaioiga. I le faʻaopoopoga, o le galo pathogenic o le a pasi atu i le isi meaʻai.

O se mea le lelei i lenei auala e manatu o le maualalo o le vevela. O falaoa falaoa ua foliga mai e leai se tofo, ua leai sona manogi. E tatau ona faʻamafanafanaina le falaoa ao leʻi 'ai. O le toʻatele e le fiafia i le mea moni e magumago ma faʻamalosi aua o le susu e vave faʻavave vave nai lo le vevela o le potu. Ma filifili se kisaisa.

Le eseesega i le va o matua ma le falaoa

O le mea moni, o le toʻatele o tagata latou te le vaʻaia le eseesega i le va o le matua ma le falaoa. I seneturi ua mavae, na talitonuina o le falaoa ua leva ona kukaina ua i ai ona lava uiga. Faatasi ai ma le "tausaga" i falaoa, e iai ni suiga ofoofogia. E mautinoa lava, na matauina e tagata ina ua mavae ni nai aso o le falaoa o le areto e le toe faʻapala, ae o le tofo e sili atu ona lelei ma lelei. O lona uiga, o le falaoa tuai i lona tofo o nisi taimi e sili atu le lelei nai lo se falaoa fou, lea e le mafai ona taʻua e uiga i le oloa lapoʻa.

O le faʻagasologa pe a faʻafefeteina le falaoa ua taʻua o le toe faʻaleleia o le maso i le lalolagi faasaienisi. O lenei faaupuga e faatatau i le fesuiaiga o siama polysaccharides mai se soluble state i se faiga e le mafai ona folasia. I se isi faaupuga, suiga e tupu ma le malolo i le taimi o le teuina o falaoa.

E masani ona suia suiga a le malo. I se paluga o paluga paluga, o le isu o loʻo i ai se fausaga tioata. Ae pe a tuʻuina le falaoa i totonu o le umu, o le masini e alu i le faiga o le gelatini.

O le maso, lea ua fulafula i le susu ma le maualuga o le vevela, ma saunia ai le susu o le falaoa. Ae ui i lea, i le taimi o le teuina, o le masini o loʻo i ai e sili atu ona faʻaleleia, sili atu ma leai se mea e mafai ai. O lenei mea e tau atu i le faalumaina.

O le matutua o falaoa ma lona faalumaina o auala e le maalofia. Ae e oʻo lava ia i latou e mafai ona tolopoina mo sina taimi ao tumau pea le tofo ma meatotino o le falaoa falaoa. Ua lava lea e teu ai oloa gaosi.

Metotia mo le teuina o falaoa

E talitonuina o le ola sili ona lelei o oloa e le sili atu i le 36 itula. I le taimi lava e tasi, o le 1.5 aso o le soifuaga ola o falaoa falaoa falaoa. E le tatau ona teuina oloa o le saito mo le silia ma le aso. Ma ina ia mafai ai ona faʻasaoina mea taua uma ma le tofo, e taua le matauina o nisi o tulaga - vevela e oo i le 20 tikeri ma le faʻamamafana ile 75%.

Teuina i le pusa falaoa

O le auala pito i sili ona lelei ma faigofie e teuina ai falaoa o loʻo i totonu o pusa na fuafua faapitoa mo lenei faʻamoemoe. O aso nei, o falaoa falaoa e faia mai i mea eseese - mea lanu, pipi, uʻamea ma fafie. E toatele tagata latou te maua pini falaoa "e sese" faia i le uamea po o le palasitika, e taumafai e faʻaoga lelei le pusa i totonu.

Peitai, ua leva ona iloa o mea sili ona lelei o le fafie. O loʻo i ai mea lelei faʻapitoa faʻamafanafana ma tausia le maualuga ole laʻau. O le mea taua o le tuʻuina lea o le pusa falaoa mai le kesi umukuka. Ae tusa lava i ia laupapa, e mafai ona vave faʻaitiitia le falaoa.

O le mea lea e le oʻo mai ai lena mea, ma e le paʻu le falaoa, o le pusa falaoa e tatau ona tausia lelei. I vaiaso taʻitasi, fufulu le fafie laupapa i totonu o le vai mafanafana ma faʻagogo lelei. Mo le puipuia o le meaʻai, solo le totonu o le pusa falaoa ma se vaifofo vaivai o le vineta.

Taua! Afai o le falaoa e vave lava ona faʻafefete ma faʻafefeteina i totonu o le pusa falaoa, o lona uiga o tulafono masani mo le taoina o le oloa e soli pe o le pusa e leʻi maeʻaeʻa pe'ā uma ona fufuluina.

Laʻu taga

O o tatou augatuaa na faʻaalia le auala e tausia ai le fou o falaoa mo se taimi umi. Ina ia teuina ia falaoa, sa latou faʻaaoga le lino poʻo le afifi. Na latou maitauina: afai e te afifiina oloa o le keke i totonu o se ie, o le fou ma le tofo o le falaoa e oʻo atu i le 7 aso.

I aso nei, o taga lino faapitoa e faʻatauina e teu ai falaoa. O ia oloa o loʻo i ai ni mea faʻamalosi, lea e puipuia ai le foliga mai o le fausaga. I le faʻaopoopoga, o le flax o se mea faʻalelalolagi masani e le afaina ai tagata ma le siosiomaga. O le teuina o falaoa i totonu o ni taga maʻa tele e mafai ai ona tumau le falaoa mo se taimi umi ma e le o se mea e malolo ai, ma o loʻo faʻaauau pea ona faʻafefeteina e le paʻu mo ni nai aso.

Lavea meaʻai

O falaoa pisapisao o se isi auala e teu ai. E ui lava e seasea, ae o nisi taimi e manaomia le tausia o le oloa mo se taimi umi. Mo se faʻataʻitaʻiga, a maeʻa le tausamiga, e totoe ni paʻu paʻu, po o ni keke o se ituaiga o falaoa e le masani ai na faʻatauina i le fale tao.

O le pusaaisa i nei tulaga o le a oʻo mai i le laveai. A maeʻa ona faʻaleagaina, e faʻamaofiofia e le oloa o latou fausaga ma tofo. Mo le teuina o areto i totonu o le pusaaisa, e tatau ona e afifi i le pipiʻi ata ma aveese.

Taua! O le falaoa o le a tumau pea lona tofo ma lona uiga lelei pe afai e faʻamaʻo lelei.

E mafai ona e faʻaleagaina ia mea i le vevela o le potu po o le falaoa i totonu o le ogaumu, faʻapipiʻi le feʻau. E le mafai ona toe faʻafeiloaʻi oloa i soo se tulaga, o le mea lea e sili atu le maua naʻo le aofaiga o falaoa o le a 'aina i ni nai aso.

Fautuaga mo le umi o le teuina

E i ai nai togafiti faigofie e fesoasoani e puipuia le faafouina ma le tofo o meaʻai meaʻai mo se taimi umi:

  1. Aua nei teuina ni falaoa i totonu o le pusaaisa. O le falaoa e sili ona vave e oʻo i le vevela o le 0 i le 8 tikeri. I lalo o le aafiaga o le maualalo o le vevela, o le susu mai falaoa e vave faʻavaveina, o le mea lea e mafua ai le falaoa.
  2. A e teuina falaoa i taga paʻu, e tatau ona faia ni pu laiti i ato. O lenei mea e taofia ai le faaputuputuina o le faʻasalaga ma le salalau solo.
  3. Lemon zest, se fasi 'apu poʻo le tipiina o pateta, tuʻu i totonu o se pusa falaoa, o le a fesoasoani i le faʻamautuina pea o le falaoa fou. O nei oloa e pulea ai le maualuga o le susu i totonu o le fagu.
  4. Palu falaoa ua tatau ona faʻavelaina aʻo leʻi tuʻuina ma teuina.
  5. ◊Oti le falaoa e le mai pito, ae mai le ogatotonu. I le masani ai, o se falaoa e selesele mai le tasi pito, ae afai e te oti muamua le falaoa i ni afa se lua, ona e tipi ese lea o se fasi pepa mai ia mea taitasi, o le a tumau le oloa mo le umi. Afai e te faʻapipiʻi pito lua o fasi pepa i le tasi ma le isi, o pito e lua o le falaoa o le a faia ai se puipuiga ma o le a taofia ai le faʻaogaina o le ea ma le susu i totonu o le paʻu.

E le gata i lea, e tatau ona manatuaina o oloa e maua mai le rye ma le falaoamata o le saito e ese i le eseese o le maualuga o le susu i le tuufaatasiga. O le faʻafefiloi o le saito ma le keke o le keke i totonu o se koneteina se tasi poʻo se ato o le a mafua ai ona faʻavave vave le pala.

O nei mea faalilolilo faigofie e fesoasoani ia te oe e aloese ai mai le vave afaina ma fiafia i mea suamalie suamalie fou mo ni nai aso.

E ui lava i le mea moni o mea e gaosi ai falaoa e le eseese i le umi o le ola, e mafai e aiga taʻitasi ona faʻasaoina le fou o falaoa mo ni nai aso. Ua lava lea e filifili ai se tasi o metotia saʻo. Ae tusa lava pe ogo le falaoa, aua le lafoai nei vaega. Mai oloa faʻamalosi, e mafai ona e faia i taimi uma ni sisiva o le a faʻaaogaina i faʻamaʻi o le tino.

Faʻafefea ona teuina ni falaoa i totonu o le pusaaisa

O nisi taimi e tatau ai ona taofi falaoa falaoa mo le 2 vaiaso pe sili atu. E mafai lenei mea ma se pusaaisa.

O le faʻavalaʻau e tusa ai ma faatonuga ma faʻatau saʻo le faʻamavaeina o oloa e le ese mai le popo fou. Tausisia le susu, tumau pea ona manaia ma vaivai.

Tipi le falaoa i vaega. Faʻamau i se pepa, pepa palasitika. Ave le ea mai le afifiina, tuu i totonu o le pusaaisa. Seti le vevela i le 20 C.

I le fulama o le vevela e oʻo i - 18 C - o loʻo teuina mo 3-4 masina.

Aʻo leʻi 'ai, faʻatau i totonu. E manaʻomia le 2 itula. O le taimi lona lua e le faʻamalo ai le paluga!

I le noatia ma le fai fuafua i tulafono e teu ai, o le falaoa o le a tumau pea ma fou.

O le a le tala a le GOST faʻamaumauga o falaoa

Mo se faʻamatalaga manino o tuutuuga ma aiaiga o le teuina o ituaiga ituaiga falaoa, faapea foi ma le faasologa o le felauaiga, na fausia ai le GOST R 53072-2008. O le vaitaimi o loʻo faʻaaogaina ai mea e gaosi ai keke e talafeagai lelei mo le taumafa ua faʻamautuina e amanaʻia la latou afifi (i lenei pepa, o le falaoa e teuina umi).

Lalaga ola o ituaiga eseese o falaoa:

  1. Pulu falaoa e faia mai le falaoamata o saito i totonu o se pusa e mafai ona teuina mo le silia ma le tolu aso. Afai e teu, o le taimi lenei e faʻaititia i le 24 itula, pe a faʻapea o le ea vevela e le sili atu i le 25 tikeri ma o le faʻamamaina e 75%.
  2. Talu ai ona o lona tuufaatasiga, o le falaoa o le falaoa e sili atu ona paʻu lemu ma ua i ai se ola ola o aso e lima i totonu o se afifi.
  3. O le fua o le Wheat-rye i le afifi o loʻo teuina mo le 4 aso.
  4. O se falaoa o Borodino e aunoa ma le afifiina e talafeagai mo meaai mo le aso ma le afa. Afai e teuina ma nofo i totonu o se pogisa, malulu, ona oʻo lea i le taimi nei i le lima aso.
  5. E masani ona taoina mai le falaoamata o le saito, o lona uiga o la latou olaga ola e puupuu ma na o le 24 itula i lalo o tulaga masani, ma i le afifi - 72 itula.
  6. O le falaoa i le fale e teuina umi nai lo le teuina o falaoa ona o vaega o loʻo faʻaaogaina ma tekinolosi.
  7. Laʻau laiti ma isi meaʻai e oʻo atu i le 200 g e teu faʻapuupuu - e oʻo atu i le 18 itula. O oloa e silia ma le 200 g - oʻo atu i le 24 itula.

Uma vevela

O taʻavale o se tasi lea o auala e faʻasaoina oloa gaosi. O fasi falaoamata ua lafoina i totonu o le supa poʻo le borsch. Afai e talafeagai, vevela se ulugalii.

O mea mama i le fale e faigofie. O se auala taugata e faʻamama ai ile ogaumu:

  • tipi le pa i fasipepa,
  • faataatia i luga o se laupepa i le tasi laulau,
  • tuʻu i le ogaumu, vevela i le 120-130 C,
  • tuu mo le 10 minute
  • liliu le fasipepa ma uu seia oʻo i le browning, 8 minute.

O le taimi e kuka ai mo meaʻai e afa itula. Mo le faamamaina o le susu, e manaʻomia le tipiina o le tutusa.

Lanu uliuli ma paʻepaʻe - faʻatasi pe vavae ese?

Grey, uliuli, paʻepaʻe: o ituaiga taʻitasi e iai ona lava, microflora taʻitasi. Ma o falaoa o ituaiga eseese, pe afai e maua faatasi, amata ona vave faʻaitiitia.

E fautuaina ina ia tuʻu ese le paʻepaʻe paʻepaʻe ma le paʻu pe tuʻuina i ni afifi eseese.

O mafuaʻaga mo le le mafai ona teuina ituaiga eseese e eseese o le paʻepaʻe ma le pogisa o le tele o vai i le tele o falaoamata. O le Black e aofia ai le 80% vai, paepae - e tusa ma le 60%.

E le gata i lea, o falaoa paʻepaʻe e maua ai le manogi manogi o le uliuli.

Afai e susulu ma faʻafeiloaʻi fasi laʻau i luga o fasipepa, ona le talafeagai lea mo meaai!

O le a le mea na fai mai ai SanPin e uiga i le teuina o oloa faʻatau falaoa?

O tulafono mama ma tulaga faʻapitoa mo le teuina o meaʻai falaoa ua faʻatuina i le Rusia:

O le falaoa o loʻo teuina i totonu o potu talafeagai: susulu, mama, faʻamafola ma mago. E ese mai i mea masini afi ma le ea malulu. Malu, e le faatagaina i luga o puipui puipui masusu.

O oloa o loʻo teuina i totonu o pusa pupuni poʻo faʻamalama tuʻuina i luga o fata faʻailoa. O fagu, fata, ato e faia i mea na faʻamaonia e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina: uʻamea, fafie, palasitika.

I totonu o faleteuoloa mo falaoamata o meaʻai e faʻasaina le teuina o oloa e ese i le tuufaatasiga ma le manogi.

Mo le umi o le teuina o pusa o loʻo afifiina.

Faʻafiafiaina le ola o meaʻai falaoa:

  • saito - 3 aso i le pusa, 1 aso e leʻi tapenaina,
  • rye - 5 aso,
  • Borodinsky - 36 itula,
  • saito-salama - 4 aso,
  • falaoa o saito - 1-3 aso.

Talu mai le 2017, faʻapipiʻi fale gaosiga mo meaʻai falaoa e aofia ai le malosi o le sorbic acid. Sa puipuia le natura e puipuia mai le siaki, faʻaleleia le taimi e faʻaoga ai.

E faʻapefea ona iloa le tuai?

Ina ia aua le faatauina ni falaoa vela, ia gauai atu i le aoaoga:

  • o le falaoa e tatau ona leai ni mea,
  • ave lona foliga muamua pe a uma ona tui,
  • maua se falaoa manogi
  • ia saoloto mai le lafoaia, o tupe teu.

O le auai o se tasi o faailo ua lisiina ua faailoa mai ai le mutaaga o le oloa. Faʻatau, ma e leai se mea faapena.

E faʻafefea ona toe faʻaaogaina le falaoa paoa?

O le malo malosi ma le malolo o le a fesoasoani i le faia o auala matagofie ma le lelei:

  • fufuluina i le vai laitiiti ma tutu i le ogaumu mo le 2-3 minute, faʻafefe o le vevela o le 100-120ʻU,
  • tuu fasi fasi i totonu o se meaʻai, ufiufi ma se tapuni, taofiofi le uila mo le 3 minute i luga o le vai faʻafefe,
  • o le falaoa muamua o le a tumau lemu mo se aso pe afai e te tuʻuina i totonu o se vailaau faapitoa ma se ua faʻalauteleina.

Aua nei lafoaia vaega mamago. O loʻo faʻaaogaina faʻamaʻi mo faʻamaʻi o le manava ma le manava, e faʻaaogaina i taumafa taumafa.

E faapefea ona teuina le falaoa? I totonu o le pusaaisa poʻo le filifilia o se tasi o auala nei, ia e filifili. Manatua avanoa e teu ai:

  • pepa poʻo le taga pepa,
  • polyethylene bag,
  • ato faapitoa-tolu
  • pusaaisa,
  • pusa falaoa
  • pusa faʻatasi ma se tapuni.

Matou te faʻamoemoe na aoga le tusiga. Tuu lau laulau i taimi uma e lelei ai meaai maloloina, meaʻai maloloina ma fou - o le faʻamaoniga o lou soifua maloloina!

Faʻafefea ona faʻalauteleina le ola o falaoa

O se nofoaga lauiloa mo le falaoa o se pusa falaoa lea e atiaʻe ai le GOST tutusa. O le pusa falaoa e tatau ona faʻamamāina i taimi uma i le vinika, ona faʻamago atoa lea. E tatau ona i ai se tapuni faʻafefiloi, ma o le tele o le pu e le tatau ona sili atu i le 10 mm.

O oloa o le keke e teuina i le pusa falaoa mo le silia ma le 60 itula. Afai ei ai ituaiga o oloa eseese (mo se faataitaiga, keke ma falaoa o le saito), ona fautua lea e tuu i latou i ni vaega eseese pe faʻapipiʻi taʻitasi i totonu o se taga pepa.

O lea e le paʻu le falaoa i le umi e mafai ai, e mafai ona afifi i se lili poʻo le solo solo. O le ie e maeʻa uma le ea ma e le faatagaina le susu o le susu e faʻaputu i totonu o le paʻu. Sailia o falaoa i totonu o se pusa paʻu, i se isi itu, e taʻitaʻi atu ai i le faʻavaeina o le siaki.

E fia le falaoa e teu i le fale

O le tulafono lautele mo le teuina o falaoa paʻepaʻe e tolu aso. A e faʻatau, e tatau ona e gauai atu e le gata i le aso, ae faapena foi i le taimi o le gaosiga. Le amataina e amata i le numera o loʻo faʻaalia ile pusa.

O le mea lea, i lalo o nisi tulaga, e mafai ona teuina falaoa mo se taimi uumi, ae, e ui i lea, o lona tofo o le a faasolosolo ona vave leaga. O le mea lea, e le fautuaina le 'aiina o meaʻai pe a maeʻa le aso ua maeʻa ona faʻaalia ile pusa. E toatele e le o faanatinati e lafo ni paluga paʻu. E mafai ona liua i latou e avea ma ni meaʻai e fai i fale. O le faia o lenei mea, o le falaoa e tipi i totonu o le ogaumu o le tutusa, ona faʻamago ai lea i totonu ole ogaumu (faʻapipiʻi faʻamaʻi i luga o se pepa tao tao i totonu o le tasi le papa ina ia mafai ai ona faʻamago mai itu uma). O sea togafitiga e mafai ona teuina mo le ono masina i totonu o se ato sipuni po o se pusa palasitika, e tapuni ma se tapuni.

Tuua Lau Faamatalaga