Sweating with diabetes

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani faʻaleagaina lea e faʻaalia ai ia lava i se faʻalavelave tele o faʻamaoniga. O tagata e maua i le maʻisuka e tele lava ina mafatia i le leai o se malosi, tele le urination, paʻu o le paʻu, o le fiaai tele ma le galala, ma isi faʻamaoniga tutusa o le maʻi.

Faatasi ai ma faailo masani o le maʻisuka, o fomaʻi e telefoni le faʻamalolo, lea e matua aʻafia ai le soifua o le tagata maʻi. E le pei o le vevela masani o le tino, lea e matauina i le vevela vevela poʻo le atuatuvale, o le vevela i le maʻisuka e faʻaalia i le tagata maʻi i taimi uma ma e le faʻalagolago i mea moni mai fafo.

O le Hyperhidrosis, e pei ona latou taʻua le tele o le salu, e masani ona tuʻuina le tagata maʻi i se tulaga le lelei ma mafua ai ona ia sailia pea se auala e ave ese ai o ia. Mo lenei mea, e masani ona faʻaaogaina e tagata gasegase faʻasalalau faʻaonapo nei, vailaau faʻamalolo ma pulu, ae latou te le aumaia le mea e manaʻo ai.

Ina ia faʻaitiitia le hyperhidrosis, e tatau i le tagata maʻi ona iloa pe faapefea ona fesootaʻi le maʻisuka ma le afu, ma o le a le mafuaʻaga o le malosi e galue malosi ai i lenei maʻi. Na o le pau lava lea tulaga e mafai ai e ia ona faʻaumatia lenei mea le lelei, ae le faʻafefeteina i le sweating.

I se tagata soifua maloloina, o le salu o se vaega taua o le faʻagasologa o le faʻamalosia o le tino. Ina ia puipuia le vevelaina o le tino, o le afu o le afu e amata ona gaosia lelei le suavai i le vevela o le tau, i se potu mafanafana tele, ma le mamafa o le tino po o taaloga, ma i taimi foi o faigata.

Ae o tagata o loʻo iai se faʻamaʻi o le maʻisuka o loʻo i le fatu o le faʻateleina o le sosolo o ni mafuaaga eseese. O le mea autu e faʻafefe ai le hyperhidrosis i le maʻisuka o le neuropathy autonomy. O se faʻalavelave faʻalavelave lea o le faʻamaʻi, lea e atiina ae ona o le oti o ni aʻa faʻamaʻi ma le suka maualuga.

Autonomic neuropathy e oʻo atu ai i se faʻalavelave i totonu o le tino o le tino o le tino, lea e nafa ma le fatu fatu, otaota ma le afu. Faʻatasi ai ma lenei faʻalavelave, o le lagona o le vevela ma le faʻaaogaina o talileleia i luga o le paʻu ua faʻavaivaia, lea e faʻaleagaina ai lona lagona.

E moni lava lenei mea mo pito i lalo, lea e toetoe lava a le aʻafia ai i fualaau mai fafo ma mafatia i le magoga matuia. Ona o le faʻafanoga o fiva namu, o manaʻoga mai vae e le oʻo atu i le faiʻai, o se taunuuga o le afu o le paʻu toetoe lava atrophy ma taofi a latou galuega.

Ae o le pito i luga o le tino o le tagata maʻi e maua mai i le hyper-pulsation, lea e maua ai e le faiʻai le malosi o faailo mai le faʻaleleia, e tusa lava pe i ai se mea e le fiafia. Ma o le maʻisuka e amata ona afu lemu mai i se laʻititi laʻititi i le vevela o le ea, o sina faʻafitauli faaletino poʻo le faʻaaogaina o nisi ituaiga o meaai.

O le sosolo faʻapitoa ogaoga e matauina i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ma se pa'ū i le toto suka. Ua talitonu fomaʻi o le soona inu tele o se tasi lea o faailoga iloga o le hypoglycemia - o le maualuga o le kulukose o le tino.

O le tele o taimi, o lenei tulaga e maua i se tagata maʻi pe a maeʻa le malosi o le tino, i le taimi o le moe o le po poʻo le umi o le matelaina ona o se mea na misia.

E ono lamatia ai le ola maloloina ma le soifuaga o le tagata maʻi, ma e mafai ona taʻitaʻia ai i le hypoglycemic coma, ma e manaʻomia ai togafitiga vave.

Maʻi Description

I se isi faaupuga, o gaioiga e tupu i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona taʻua o le soliga o le gaʻo gaʻo. Mo potu uma o le tino o le tagata, o le kulukose o se punaoa taua tele. Ae peitaʻi, mo le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le kulukose o le membrane, o le isi vaega e manaʻomia - inisalini (o le hormone e gaosia mai i le pancreas).

Afai ole inisalini e le gaosia uma, ona faʻapipiʻiina lea o le maʻisuka 1-o le ola o le insulin. I le avea ai o se tulafono, o se faʻamaʻi faʻafuaseʻi e tupu i se tauleʻaleʻa laʻititi (e oʻo atu i le 30 tausaga) ma e faʻaalia i le faateleina o le faʻamaoniga. I lenei tulaga, o aso uma o le inisalini e manaʻomia.

I le maʻisuka ituaiga 2, o faʻamaoniga e le o faʻalauiloaina, o le faʻamaʻi e aafia ai tagata matutua (pe a mavae le 40 tausaga) ma e mafai ona faasaʻoina e fualaau ma se taumafataga faapitoa i le taimi muamua. Ae ui i lea, o lona lamatiaga o loʻo taʻoto i le leai o se faʻafitauli. O le pancreas e maua ai le tele o le inisalini, ae o le kulukose e ulu i le toto e le o gaioiga atoatoa i sela, aua o le a le maua ai se lagona i le insulin. O gaʻo-gaʻo-gaʻo-gaʻo i le tino atoa e amata ona talepe i lalo, ma e masani lava o mea e faʻaogaina ai le okeni e sese mo faʻamaoniga o isi faʻamaʻi seia oʻo ina tuai. I lenei tulaga, o le faʻamaʻi e oʻo i le ituaiga 1.

Faateleina le vevela i le maʻisuka o se tasi lea o faailoga taua, ae le naʻo le tasi. O isi faʻamaoniga e aofia ai:

  • Tigā ma le susu
  • O le mamafa e mafua mai i faʻafitauli faʻaleagaga,
  • Faʻaosoina tele,
  • Faʻamamaʻi manuʻa faʻamaʻi,
  • Tue le paʻu
  • Lautele ma vaivai vaivai.

O le afu sili ona maualuga (hyperhidrosis) e afua ona o le faaleagaina o le tino, ma isi taunuuga leaga o le atinaeina o le faamai.

O le manogi o le afu i le maʻisuka e mafai ona tuʻuina atu ai le acetone poʻo le ammonia - o se mea na tupu ona o le faateleina o le numera o tino o le ketone i le toto, mafua mai i maualuga maualuga o kulukose. O se manogi le fiafia i le amataga e sau mai i le ooto, ona amata ai lea ona osofia le manogi ma le afu.

I se tulaga e le masani ai, o le maʻi e mafai ona tupu e aunoa ma le afaina tele - o le maʻi o le maʻisuka e mafua mai i le faʻaleagaina o le hypothalamus poʻo le pituitary gland. Talu ai o se tasi o faʻamaoniga autu o le tele naua o le faʻasolosolo, o le tino ua faʻamalolo. O le paʻu o le tagata maʻi e matutu, o le faʻamalositino o le susu ma le vevela ua faʻaitiitia, ma o le manaʻoga e le lelei.

O le maʻi suka: o le a lea?

O le maʻi e mafua mai ona o faʻalavelave faʻafuaseʻi e tutupu i le endocrine system. O le faailoga autu o le maʻisuka o se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le le atoatoa o le galueaina o le okeni e le faatagaina ai sela e maua ai le fua saʻo o le kulukose, o lea latou te amata ai ona vaivai ma oti.

Ina ia puipuia lenei mea matautia mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e faatonuina e le fomaʻi le inisalini o tui, o le mea lea, o ia tagata gasegase ua tofia i le vaega ole maʻisuka e faalagolago ile maʻisuka.

Aisea e afaina ai le maʻisuka?

O le mea taua i le amataina o le maʻisuka o se mea e le lelei ai le gaʻo. Malfunctions i le galuega a le tino e tupu ona o:

  • amio le taua
  • fuainumera
  • afaina
  • faʻamaʻi pipisi
  • manuʻa.

E lua ituaiga o maʻisuka. O le ituaiga muamua o faʻamaʻi e le masani, e pei o se tulafono, e tupu i tagata ei lalo o le 30 tausaga. I le taimi lava lea e tasi, o faʻafitauli o le maʻi e foliga mai e leʻi faamoemoeina, o le mea lea e le masalomia ai e matua o tamaiti ma tupulaga talavou le i ai o se faʻamaʻi faʻatuʻi.

O le ituaiga lona lua o faamaʻi ua amata ona faasolosolo malie. E masani lava ona fesootaʻi ma le oona ma afai e maua e le tagata maʻi nisi pauna, ona mafai ai lea e le maʻi ona tuua o ia.

Peitai, o faailoga o ituaiga uma o le maʻisuka e masani ona tutusa. O lenei maʻi e aʻafia ai le tele o ituaiga o okeni, e aofia ai le faʻaoga o le tino, poʻo le, o lona matagaluega alofa, lea e nafa ma sulu.

O le mea lea, o le maʻisuka ma le soona inu tele e fesootai. O mea autu e aʻafia ai foliga o le hyperhyrosis e aʻafia ai le atuatuvale, lea e aʻafia ai le tino atoa.

O suʻesuʻega eseese ua faʻaalia ai o tulaga faigata e masani ona masani ai tamaiti aʻo leʻi tutupu mea taua (alu i le vasega muamua, faʻavaeina i se pati tamaiti, ma isi).

O le mafuaaga lena e tatau ai i matua ona vaʻaia ma le totoa e le gata i le faaletino, ae faʻapea foi le soifua maloloina o le mafaufau o le la tama.

Faailoga o le hyperhidrosis i le maʻisuka

I le avea ai o se tulafono, i tagata e maua i le maʻisuka, o le afu tele e matauina i le tino pito i luga (ulu, alofilima, sonone axillary, ua). Ma o le vaega pito maualalo o le tino, i se isi itu, e mafai ona sologo, o le mafuaʻaga lea e mafua ai ona taʻe ma peʻe foliga i luga o le paʻu.

O le tele o le afu e natia e mafai ona ese, e faalagolago tele i le taimi o le aso. O le mea lea, o le afu suamalie e matauina i le po, ma le mamafa o le tino ma le lagona fiaai, o lona uiga. voluma e vavalalata vavalalata i le faʻaitiitia o le kulūkose toto.

O le mea lea, e le fautuaina e fomaʻi aʻoaʻoga faaletino mo tamaiti matutua e iai le maʻisuka ituaiga 1. E ui lava o le vevela e mafai ona faamanatuina ia lava i le ao. Afai e lagona e le tagata maʻi le manava ma le manogi o le afu i taimi o le aoauli, ona tatau lea ona ia mataʻituina lona maualuga suka.

I se tagata soifua maloloina, o le afu e toetoe lava a leai se aoga, aua e masani ona aofia ai vai. O le manogi manogi o le faʻamalositino e maua mai ona o siama o loʻo natia i totonu o paʻu ma tamai laʻau o le paʻu. O le mea lea, o le maʻisuka e manogi le acetone, lea e sauaina i latou i le afu.

Togafitiga Hyperhidrosis

Ina ia faʻaumatia le vevela, o le mea muamua lava e tatau ona e alu i se taimi atofaina ma se endocrinologist. A uma ona faia suʻega, ole a faatonuina e le fomai se togafitiga atoatoa mo lenei maʻi, lea e aofia ai:

  1. fualaau faasaina
  2. togafitiga o le tumama
  3. meaai faapitoa
  4. togafitiga e faʻaaoga ai vailaʻau masani.

Fomaʻi togafitiga

O faʻafitauli o le maʻi suka e le faigofie ona togafitia, o le mea lea e le faigofie ai ona faʻaumatia latou e tusa lava pe maua fua. Mo mafuaʻaga nei, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina ni kulimi ma ni suauu e na o le aluminochloride antiperspirants.

E talafeagai le faʻaaogaina o ia oloa i luga o le fufuluina o paʻu paʻu ile sili atu i le 1 taimi i le aso. E fautuaina le faʻaaogaina o se tui puipui i le taeao.

Faʻalogo lelei! Ina ia aloese mai le tupu o le la, pe afai ua fuafuaina e ave sunbaths mo se taimi umi, e tatau ona teena le faaaogaina o alumina chloride.

E le gata i lea, e le tatau i le maʻisuka ona faʻaaoga vailaau faʻamaʻi pepe aʻo leʻi taʻalo taʻaloga, faʻataʻitaʻiga, malosi, ona o le tele o le afu o le afu i lalo o le epithelium, mumū ma le pipisi e mafai ona fai.

Taua! E le mafai ona faʻaaogaina faʻamaʻi tino e puipuia i le paʻu o vae, pusa ma tua, aua e mafai e le tagata gasegase ona aʻafia le la.

E le gata i lea, o vailaau e faʻaaogaina ai auala faʻapitoa o le faʻaumatia o le hyperhidrosis - togafitiga faʻapitoa. I le taotoga, e poloka e le fomai tipitipi le faailo mai le faiʻai i le afu o le afu e ala i le tipiina o le fiva namu.

O lenei taotoga ua taʻua o le sympathectomy. E naʻo le fomaʻi e tatau ona faʻataʻitaʻiina pe a uma ona faʻaitiitia le faʻafitauli. Ae ui i lea, o le maʻisuka, e seasea lava ona faʻaaogaina lenei metotia taʻavale.

O le paleni taumafa o se auala lelei e fesoasoani ai e foia le tele o le afu o gaosia i le maʻisuka. Ina ia foia lenei tulaga le lelei, e tatau ona galo le tagata maʻi:

  • kofe kofe
  • ava malosi
  • e le o ni mea faʻale-natura, lea e aofia ai le tele o vaega o vailaau (colorants, flavors, preservatives),
  • meaai mama ma le vevela.

O lenei taumafataga e le faigofie e fesoasoani e aveese le salu, ae fesoasoani foi i le faatea ese o paʻu faaopoopo, lea e taua i le togafitiga o le maʻisuka.

O le mea moni, ina ia sili atu le suamalie e alu i tua, e tatau i le tagata gasegase ona mataʻituina le mamā o lona tino. Mo lenei mea e tatau ona e faʻaaogā faʻaleʻeleʻele. I le taimi lava e tasi, ao faagasolo le faʻaaogāina o le vai, e tatau ona totogi lelei le vaʻaia i le lauulu: e tatau ona fufulu lelei, ma i nisi vaega o le tino e sili atu le seleina o lauulu.

E tusa ai ma lavalava, e tatau ona matala, ae le tatalaina, ina ia mafai ai ona faʻafeololo le vevela ma faʻaitiitia le afu o le tino. O seevae o le suka suka tatau ona lelei, ma o le mea e sili ona taua, e tatau ona faia i se mea masani ina ia le mafai ai e le galo ona faia i luga o vae.

Faʻavaʻa masani, seevae lelei, mamanu masani ma le lalagaina - o tulafono autu nei o le tumama e fesoasoani e foia ai le suamalie ma aveese mea manogi le lelei.

Isi togafitiga

Faʻasologa faʻapitoa e aveesea poʻo le itiiti ifo foʻi le faʻaitiitia o faʻamaoniga o le tele o faʻafitauli o le maʻisuka. E le gata i lea, o mealilo o le faamalologa e mafai ona faʻaaogaina e le gata i le togafitia o tagata matutua, ae ia faʻaitiitia foi le tulaga o tagata sili ona maʻi.

O lea, ina ia mafai ai ona faʻaumatia le lima o lima o le lima e faʻaaoga ai le saline. Ina ia saunia le oloa o le ae manaomia le 10 g masima ma le 1 lita o le vai. O le masima e tatau ona solo i totonu o le vai, ona faʻaititia lea i totonu o le masima masima i lima mo le 10 minute.

O isi togafitiga faʻapitoa e fautuaina le aveeseina o le sosoʻo le manogi o laulaʻau, e faʻaaoga ai teuteu o laʻau bay ma le ufi. I le auala, o le togafitia o le maʻisuka ma le laʻau bay e sili ona manaia, ma o le maʻisuka ua fesoasoani i le toatele.

O le mea e leaga ai, e tusa lava po o le a le auala e filifilia ai togafitiga, e le mafai ona faʻaumatia atoa le hyperhidrosis i le maʻisuka, aua o se mea le lelei lenei - o se soa faamaoni o maʻi maʻisuka uma. Ae ui i lea, o le tausisia o fautuaga faafomaʻi, e mafai e le tagata gasegase ona aoao e pulea le afu ina ia le oo i le tulaga o le le toe foi mai.

Sue i le maʻisuka: mafuaʻaga ma le mea e fai?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tele lea eo mai faatasi ma le tele o faʻafitauli. O se tasi o nei faafitauli e mafai ona faateleina le sosolo i le maʻisuka.

I lenei itu, e tatau i le tagata maʻi ona tausia i taimi uma lona soifua maloloina ma mataʻituina ma le faaeteete le tupu mai o maʻi. O lenei mea e faapitoa le moni mo le lelei o le pulea o oloa faʻaaogaina.

O le tagata gasegase e tatau ona siakiina pea le maualuga o le suka toto, lea e puipuia ai faʻafitauli ma le le lelei o le soifua maloloina.

Faateleina le vevela poʻo le hyperhydrosis e masani ona tupu i tagata e mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2. O lenei faafitauli e mafua ai le le mautonu. E faigata mo se tagata ona fesootai ma isi, faia galuega faigata faaletino, taʻalo i taaloga pe na o le mafanafana.

I le faagasologa o le vevela malosi, o se manogi manogi leaga, lea e fenumiai ai le tagata maʻi ma tagata o loo siomia ai o ia. O le mea lea, o le afaina tele i le maʻisuka ituaiga 2 o se faafitauli ogaoga mo maʻi.

E faʻapefea ona faʻaumatia faʻamaʻi mai le maʻisipisa i le taimi e tasi?

O le a le maʻisuka?

O le maʻi suka e tupu mai ona o le faʻalavelaveina o le tino o le endocrine. O le faailoga autu o le maʻi o se maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le maualuga o le suimui e faateleina ona o le mea moni e faapea, e le mafai e tino ona gauai atoatoa.

O le mafuaʻaga o lenei mea o le le lava o le inisalini. O ia lea e nafa ma le faʻaaogaina o le suka i sela. Ae o le le lava o le inisalini, o le mea lea e mafua mai i le le lelei o le pancreas.

O le gasegase o le gaosiga o galuega e taʻitaʻia ai i le mea moni e faapea, e le maua e le siama le tele o le kulukose. I le lumanaʻi, e taʻitaʻia ai i latou i lo latou vaivai ma le oti. Ina ia taofia lenei faagasologa o le oti, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo faʻamatalaina inisiua insulin. Afai e le faia le tui, o le a oʻo atu ai i faʻafitauli.

Maʻisuka ma le vevela tele

E pei ona taʻua muamua, o le maʻisuka e masani lava ona afua ona o se faaletonu o le pancreas. O mafuaaga mo lenei mea e ono:

  • amio le taua
  • fuainumera
  • faʻamaʻi pipisi
  • manuʻa o se ituaiga natura,
  • afaina.

E lua ituaiga o maʻi. O le maʻisuka ituaiga 1 e matua seāseā lava. Tagata i lalo ifo o le 30 e lamatia.O faʻaʻailoga e ono faʻafuaseʻi ona tupu. O le mea lea, e toʻatele tagata atonu latou te le o nofouta i le i ai o se faʻamaʻi faapena.

O le ituaiga lona lua o le maʻisuka ua amataina malie. O le mafuaaga autu o lona tupuga o le oona. Afai o le taimi e faʻamaonia ai se maʻi ma togi atu isi pauna, ona mafai loa lea ona e faʻaumatia.

E tusa lava pe eseese auala o le amataina o le maʻi, e tumau pea lava faailoga. O le iʻuga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o tino eseese, e aofia ai le faʻalavelave o le tino, ua paʻu'ū. I le mataupu mulimuli, o loʻo tatou talanoa e uiga i le toilalo a le matagaluega agaalofa, lea e nafa ma le molimauina.

O le mea lea, e mafai ona tatou faʻataʻatia e faapea, o le maʻisuka ma le maʻisuka e vavalalata vavalalata. O le mafuaaga autu o le vevela tele o le atuatuvale. E i ai sona aafiaga leaga i le tino atoa. O suʻesuʻega e faʻaalia ai le tele o le afu o loʻo tupu i luma o mea taua na tutupu i le olaga o se tagata.

Faailoga o le hyperhidrosis

I le maʻisuka ituaiga 2, o le tele o le saluina e masani lava ona faʻaalia i le tino pito i luga. I le vaega pito i lalo, e mafai ona maua le faafeagai - faʻamago. O se taunuuga o lenei mea, e mafai e le maʻi ona matauina le tatali ma le toso i luga o le paʻu.

Faʻatasi ai ma le hyperhidrosis, o le afu e faʻasaʻolotoina i ni aofaiga tele. O lona uiga, e faʻalagolago lava i le taimi o le aso ma uiga o le tino. O le mea lea, i le po, o le maʻi e sili atu lona taua. E le gata i lea, o le siʻitia o le sosoʻo e mafai ona tupu ona o se faʻalavelave faʻaletino poʻo se lagona o le fiaaai. I se isi faaupuga, o le vevela e faateleina ona o se suiga o le kulūkose o le toto.

I lenei tulaga, e le fautuaina e fomai ni tagata gasegase e auai i aoaoga faaletino. E moni lenei mea mo tagata e mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1. E le gata i lea, o le soona inu tele e mafai ona faʻalavelave i le ao. O lea la, afai o le maʻi e faʻafuaseʻi ona lagona se malosi vaivai ma se manogi manogi o le afu, ona tatau ai lea ona siaki le maualuga o le suka suka.

E taua le iloa o se tagata soifua maloloina, o le sulu e le mafua ai se manogi le lelei. E mafua lenei mea i le mea moni o le afu e tele lava vai. O le manogi manogi e tulai mai o se taunuuga o le i ai o siama i totonu o pou. O le mea lea, e mafai e tagata gasegase ona sosogi le acetone ma faʻateleina le pala.

Auala e taulimaina ai le maʻi suka

Aʻo le i faia le togafitiga o le hyperhidrosis, e tatau ona asiasi i le endocrinologist. A maeʻa se suʻega maeʻaeʻa ma faʻavae i luga o taunuʻuga o le auʻiliʻiliga, ua faatonuina e le fomai se togafitiga atoatoa, lea e aofia ai:

  • fualaau faasaina
  • pipii atu i se meaai faapitoa,
  • togafitiga o le tumama
  • togafitiga faafomaʻi faaleaganuu.

O togafitiga taʻitasi ua lisiina e tusa ai ma se polokalame faapitoa.

Oti

Togafitiga mo le hyperhydrosis i le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai se meaai faapitoa. O meaai e tatau ona faapaleniina e fesoasoani e puipuia ai le afu tele. I le silasila i lenei mea, e tatau i le tagata maʻi ona teena na oloa:

  • meaʻai maualuga caffeinated
  • ava malosi
  • mea taumafa e tele mea e maua ai vailaʻau,
  • salima ma meaʻai vevela.

O le tausisia o sea taumafataga o le a fesoasoani i le faʻaumatiaina e le gata o le vevela, ae mai isi pauna.

Tausiga o le tumama

I le faagasologa o le tetee atu i le hyperhydrosis, e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i tulafono o le ola mama. E tatau ona ia faʻaalu se taimi e faʻafefe ai. E tatau ona totogia lelei ile lauulu. I nisi eria, e sili atu ona lelei le faʻaumatia atoa. O lenei mea o le a taofia ai le amata ma le faateleina o siama e maua ai le afu o se manogi le lelei.

O le taulaiga faapitoa e totogi i le filifiliga o lavalava. E sili atu le sili ona lelei nai lo le lafoaia o laei e faia mai ie lanu. O le mea lea, o le tagata gasegase o le a faigofie ona faʻafefe aso vevela.

E faatatau foi lenei i seevae. E tatau ona faʻaleleia ma faʻaogaina mea masani, lea e puipuia ai le faʻatupuina o fuga i luga o vae.

Vailaau faʻapitoa

Faatasi ai ma le fesoasoani a metotia a tagata, o faʻamaoniga o le tele o faʻafitauli e tulai mai i le maʻisuka e mafai ona faʻaitiitia. O le mea lea, o le suauʻu e fesoasoani e faʻaumatia lima lima. Ina ia saunia le oloa, o le ae manaomia le 1 lita o le vai ma le 10 g masima. Ua tuʻuina lima i totonu o le vaifofo e maua ai mo le 10 minute.

Mo le togafitiga o le hyperhidrosis, o loʻo faʻaaogaina auala eseese a tagata. Faatasi ai ma nisi, e mafai lava ona e faʻaumatia le manogi manogi o sulu vae.

Faateleina le vevela i le maʻisuka: o le a le mea e fai

O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le senituri, ma masani ona faʻaauau e tusa ai ma le 2 (faʻaali) le ituaiga. O le mea lea, o uiga taua e sili ona taua mo vave faʻamaʻi, e ui e le o tagata uma e iloa o latou afu i le maʻisuka.

E faʻafefea ona afu i le maʻisuka

O le faateleina o le suka o le toto e mafua ai le ogaoga o le faʻamaʻiina o le maʻi o le neuropathy auto.

I lenei tulaga, o loʻo i ai le maliu o fiva namu, lea e nafa ma le tele o galuega a le tino: fesuisuiai, fesuiaiga o le ea, ma le afu foi.

Autonomic neuropathy e oʻo atu ai i le solia o le lagona o le paʻu o le paʻu, o le mea lea e faʻaitiitia ai le gasegase o le paʻu i le vevela ma le aʻafia (pā, paʻu).

O pito pito i lalo e sili ona afaina, o lo latou lagona e toetoe lava a mou atu, o le paʻu ua mamago. Talu ai ona o le mamao tele mai le faiʻai, o le manava mai gaʻo ua faaleagaina e toetoe lava a le mafai ona iloa e le masini tutotonu, o lea o le afu o le afu ua toetoe lava le toe galue ai iina.

Ae o le tino pito i luga ua aafia i le ita-pulsation - o le ita laitiiti e mafua ai le malosi sili ona malosi i le faiʻai. O le maʻisuka e amata ona afu e tusa lava pe itiiti ifo le maualuga o le vevela o le ea poʻo le malosi faaletino. O le mea lea, mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e faʻaalia i le suamalie o le tino i luga ma le paʻu vevela matutu i pito pito i lalo.

Togafitiga Hyperhidrosis

O le Hyperhidrosis i le maʻisuka malosi e na o ia lava o se mea e le lelei, talu ai o le afu o le a vave lava ona tatala ma sili atu ona lelei. Afai tatou te faʻaopopo atu i lenei suiga i le manogi o le faʻamalosi faalilolilo, e manino lava o le tagata gasegase e masani lava ona manaʻo e togafitia le hyperhydrosis e fesootaʻi ma le maʻi faʻavaivai.

O se seti o gaoioiga e mafai ona aofia ai:

  • Aliochloride antiperspirants. Faʻaaoga i se vaega patino o le tino (alofilima, mimiti), mama ma fufulu, e le silia le 1 taimi i le aso. O nei fualaau oona e faʻaaogaina i tulaga ogaoga, talu ai ona o lo latou aʻafiaga e faʻavae i le taofia o le suāsusu. E faʻasaina le faʻaaogaina o le oloa aʻo leʻi faia le gaioiga faaletino poʻo le taʻele o le la - o le faʻaputuina o le afu i lalo o le paʻu e mafai ona faʻaosofia ai le mumu poʻo le faʻamaʻi,
  • Meaai. Afai e faapaleni meaai a le tagata maʻi, ole a faʻaitiitia ai le naʻo le hyperhidrosis, ae o le mamafa o le tino, e taʻua o le mamafa e mafua ai ona maua i le maʻisuka. O le maʻisuka menu e le tatau ona aofia ai ava malosi, kofe ma le kofe, meaʻai ma mea faʻafefiloi faʻamaʻi (colorants, meaʻai, faʻasao, mea e faʻaleleia ai meaʻai, ma isi mea), meaʻai vela ma meaʻai,
  • Soifua Maloloina Ina ia faʻaumatia le manogi o le afu, e tatau i le tagata gasegase ona taʻele le itiiti ifo i le 2 taimi i le aso, aʻo faʻaaogaina le ituaiga o fasimoli sili ona le tutusa. E tatau lava ona totogi le lauulu i le lauulu - e tumau pea le manogi o mea manogi, o lea i nisi nofoaga e sili atu ona lelei le sele. A o lavalava ma seevae - e tatau ona tuʻuina atu i le saʻolotoga o laei ma mea masani o le gaosiga,
  • Fofo faʻapitoa. E mafai ona faʻamalosi togalaau, pe a le faʻamalolo, ona faʻamaeʻaina lea o le sisiva mo sina taimi. Mo lima, e fautuaina e faʻaaoga le masima masima (i le 1 lita o le vai 1 teaspoon o le masima), ma le vevela tele o vae - taele ma le faʻaopoopoga o teuteuga o le laʻau ma le bay bay.

E i ai foi metotia faapolofesa e aveesea ai le tele o le afu (taotoga, laser), ae o se maʻi e maua i le maʻisuka e le mafai i taimi uma ona tatalia le taotoga. O le mea lea, o le togafitiga o le hyperhidrosis ma ia auala e le faʻaaogaina.

O le faʻauʻuina o le maʻisuka o loʻo i ai pea - o se tasi lea o faailoga iloga, ma e le mafai ona faʻaumatia atoa, talu ai e le mafai ona faʻamalosia le maʻi. O le mea autu e le o le amataina o le maʻi, ia faʻafoe le faʻavevesiina o mea i se taimi talafeagai, ona sili atu lea ona faigofie ona tauivi ma faʻamaoniga (e aofia ai le hyperhidrosis).

Sue i le maʻisuka: o mafuaʻaga autu, o le lamatiaga o le tulaga

O le paʻu i le maʻisuka o se faailoga taatele. Ae ui i lea, o mafuaaga o lona tupu e eseese. Atonu e mafua mai i le neuropathy, tulaga o le hypoglycemic, le taumafa o nisi o meaʻai poo vailaʻau. Mo mafuaaga taitasi, e faatonuina e le fomai se togafitiga patino.

Faʻaleaga mea

O le maʻi suka o soʻo se ituaiga e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o aʻa. I uluaʻi laʻasaga, e afaina ai filo, e le gata i le agaalofa ma le le mafaufau.

O nei faiga uma e lua e nafa ma le gaioiga o le afu. I le latou toilalo, o le faatonutonuina o gaoioiga e le mafai, o lona uiga o le tele o le afu o loo matauina.

E faʻaalia e ia lava e tusa lava pe le maua e tagata masani se faʻamatalaga o se tulaga faigata.

Soʻo se suiga i le faʻasalaga o le hormone e taʻitaʻi atu ai i le sulu. Faatasi ai ma le alualu i luma o le neuropathy, o le saluina o le maʻisuka o soo se ituaiga e sili atu ona faalauiloaina, talu ai o tulafono faatonutonu e itiiti ifo ma laitiiti le mafai ona totogi mo soo se faiga.

Neuropathy e le gata ina tafe tele le salu. O le maʻisuka i soʻo se ituaiga i se tulaga faʻatauvaʻa e mafai ona oʻo atu ai i le vaivai, faʻalogoina o le vevela, faʻaleagaina le gasegase, ma le manava o le maʻisuka.

Mafuaʻaga o le afu

I se tagata soifua maloloina, o le afu o se tali puipuia o le tino mai le vevela. Afai o vevela e vevela vevela, poʻo le tele foi o mamafa i luga o le tino, e amata, o lea, e faʻamafanafana ai ia lava.

I le tulaga o le maʻi suka, o le mafuaʻaga o le susu o le neuropathy autasi, o le taunuuga o se faʻalavelave o le maʻi. O lenei mea e mafua ai le faʻateleina o le toto toto, e amata ona mate ai fiva fila.

O le neuropathy autasi e matautia foʻi aua e mafua ai le faʻalavelave i le gaioiga o isi totoga, mo se faataitaiga, fatu poʻo le gastrointestinal tract.

Talu ai ua maeʻa le fiva, o aʻafiaga mai le pito i lalo e le mafai ona oʻo atu i le faiʻai. O le mea lea, i lenei tulaga, o vae e le afu, ae o le tele lava o taimi latou te mamago ma taʻe. Aʻo le pito i luga o le tino, ona tupu ai lea o mea uma i le isi auala - o lima, faʻafefete ma ulu, afu malosi i soo se ituaiga o suka suka.

Sweat Features

E tatau foi ona e iloa o le afaina o le maʻisuka ei ai ona lava eseesega. Muamua, ona o le faateleina o se fuainumera tele o siama, ua tulai mai ai se manogi manogi, e foliga tutusa ma le acetone, poo se mea manogi sili ona le lelei. Ma le lona lua, o le afu o le a faʻamatuʻuina tele lava o ia nofoaga e iloagofie lava e tumau i luga o lavalava i totonu o le fatafata, tua, paʻu ma le pito o le tulilima.

O afea e faʻateleina ai le faʻasao?

Sue i le maʻisuka malosi e sili ona malosi i tulaga nei:

  1. Afai e te taumafa i meaʻai vevela, ma inu meainu e pei o le vevela poʻo le kofe. O fualaau 'eseʻese ma fualaau' aina, e pei o strawberries, poʻo tamato, faʻalauteleina le afu.
  2. A taʻalo taʻaloga. E masani lava, o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e faʻasaina ona aafia.
  3. E tatau foi ona maitauina i lena po e vevela i le maʻisuka e sili ona aoga. O le ie vavae e mafai ona susu pe a uma se miti faapena.

O le Hyperhidrosis i le maʻisuka ile lua ma le 2nd ituaiga e mafai ona faʻaumatia naʻo le fesoasoani a vailaʻau. E le gata i lea, o ia togafitiga e tatau ona tuʻufaʻatasia ma se togafitiga faʻapitoa faapitoa ma le tumama lelei o le tino. Ae i se tulaga e seasea tupu, e oʻo lava i le faʻalavelave faʻapitoa e faʻaaoga.

Ua fautuaina e le Endocrinologists le faʻaogaina o le tele o le aerosols, lea e na o sina taimi puupuu e nana ai le manogi o le afu, ae o le aluminochloride antiperspirants, lea e le gata ina ufitia ai le paʻu, ae e faʻamalolo foʻi oe i lenei faafitauli e faʻavavau. I le faʻaopoopoga, i aso nei o loʻo i ai le tele o suauʻu ma kulimi o le a fesoasoani ia te oe e taulimaina ai le maʻisuka. E tupu lenei mea ona o suauu alumini, lea e ulu atu i totonu o le vaʻaiga ma fai ai se molini i totonu.

Aua le galo o le faʻaaogaina o ia tupe ei ai ni tapulaa faapitoa. E le mafai ona faʻaaogaina sili atu ma le 1 le taimi i le aso, ma e faʻaaogaina foi i vaega o loʻo faʻaalia o le paʻu, a faʻapea o le a mafai ona e susunuina e avea ma se taunuuga oa latou fegalegaleaiga ma la o le la. E le gata i lea, o nei kulimi ma manogi e faʻaaogaina na o le paʻu paʻu.

Meaʻai lelei

O le mea moni, mo tagata e maua i le maʻisuka, e tatau ona e aloese mai meaai e maualuga i le gaʻo. Ma e le fautuaina foi e 'aina lena meaai, lea e faʻapupula ai le gaioiga o le afu. E fautuaina e le inu pe 'ai:

  • kofe ma isi cocktails e aofia ai caffeine,
  • meaʻai vevela
  • agaga
  • mea ulaula ma ulaula.

O nei ituaiga taumafataga faapitoa o le a fesoasoani foi ia te oe e aveesea le mamafa, ma o se mea tele foi, talu ai ona faaopoopo atu pauna faaopoopo le sulu.

'Ai

Faatasi ai ma le maʻisuka o soo se ituaiga, ua faʻaleleia ai le metabolism, lea e oʻo atu ai i le faʻateleina o le sosolo maualuga. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o le malosi e le manaomia e le tino mo manaoga o le malosi e maua mai i le vevela, ma o lenei mea e oʻo atu ai i le vevela tele.

E pei o tagata masani, ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka o soo se ituaiga, o le saluina tele e mafai ona aliali mai pe a maeʻa ni nai minute ma le afa itula talu ona 'ai. Ae ui i lea, o loʻo i ai se vaega toaitiiti o tagata o loʻo i ai foliga vaaia poo le manogi o mea taumafa e mafai ona faʻaosoina ai le faʻamalosia o vaʻaia ma le afu.

I le taimi lava e uma ai, e mafai ona tupu le suamalie pe a uma ona taumafa meaʻai vevela poʻo le suamalie, inu vine, lanu uliuli, lanu meamata poo mea gaosi susu. O nisi fualaau faisua ma fualaau faisua e mafai foi ona mafua ai le vevela tele. O nei meaai e aofia ai tumato ma strawberries.

O le afa itula talu ona 'ai, o le salu e fesootaʻi ma se vaega o meaai. O oloa mai gaʻo e le mafai ona faʻafefe ai le sosolo maualuga. O le tele lava o lenei mea e fesoʻotai ma le faʻaaogaina o le porotini ma meaʻai gaʻo.

Faitau foi Faʻafefea ona faʻalauteleina se meli

Ina ia aua le lagona le le toʻa i nofoaga faitele ona o le tele o le afu, e taua le malamalama i meaʻai e gaʻoina e le tino ma taumafai e aua nei faʻaumatia, pe taofia ai sina taimi le tumau.

Hypoglycemia

O le hypoglycemia o se tulaga e masani ai le maʻisuka mai aso muamua o le maʻi. E tele mafuaaga mo lenei tulaga. E ono pei o:

  • tele faamalositino
  • tele le inupia o le ava malosi
  • o le maualuga o le inisalini o inisua po o fua o le suka,
  • ma maua ni fualaau faasaina (aspirin),
  • lafoaia o meaai ma fiaai.

Ole inisalini o le hormone, aemaise lava i le tele o mea, faʻamalosia le galuega a le uaua nerve, lea e nafa ma le maualuga o le sosolo.

O le faaletonu o le glucose e mafua ai le faʻafouina o gaioiga uma i totonu o le tino ina ia mafai ai ona maualuga le kulūkose i le toto faatasi ai ma le fesoasoani o gaioiga o le biochimiques ma puipuia ai totoga taua mai mafatiaga.

Faʻatoagaina mai o nei auala e tuʻuina atu faatasi ma le faʻateleina o le sosolo, gatete.

O lenei foi o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa lea e faʻamaonia ai e tatau i se tagata ona faʻavave meaʻai gaʻo ina ia faʻamautinoa ai le tulaga.

Aveina o fualaau faasaina

O nisi fualaau faasaina ua faateleina le suamalie i o latou aafiaga itu.Ae ui i lea, o soʻo se ituaiga o maʻisuka, o le tulaga lamatia o le i ai o le itu taua o le maʻisuka e maualuga tele.

Vaega o fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le afu i soo se ituaiga o suka.

  1. Fualaau mo togafitiga o le atuatuvale: Bupropion, Venlafaxine.
  2. Fualaau faasaina faasaga i le ulu o le ulu: Sumatripam, Risatripan.
  3. Sauniuniga mo le tau faasaga i faiga le lelei, faasaga i le tiga ma le vevela: Aspirin, Tramadol, Paracetamol.
  4. Auala mo togafitiga o le maʻisuka: Insulin, Gliclazide, Glipizide.
  5. Fualaau e faʻaitiitia ai le eletise i le manava: Omeprazole.
  6. Theophylline.
  7. Nitroglycerin.

E taua tele, pe a foliga mai o le soona inu malosi mai fualaau faasaina, e te manaʻomia le feutagai ma se fomaʻi. E na o ia lava e mafai ona faʻatulagaina se isi mea e le maua ai na aʻafiaga. Faʻapea o le Metformin e mafai ona faʻatulagaina mo togafitiga o soʻo se ituaiga o suka.

Faitau foʻi O a faʻafitauli o uiga faʻamaʻi e uiga i le maʻisuka

Afai o se isi mea e le mafai, ona faʻasolo mai lea e le fomaʻi fualaau e puipuia ai le gaioiga o le afu o le afu, ae vagana ai o le siʻitia o le afu e mafua ai le ogaoga le faʻalavelave ma faʻafefe ai le ola masani.

O fea nofoaga e sili ona faʻailoa ai le afu

Faʻateleina le vevela i le maʻisuka o soo se ituaiga e faʻasalalau. Ae ui i lea, ei ai vaega e sili ona malosi le afu. O ia vaega e aofia ai alofilima, o le vaega o le ulu, ua, ma vaega e ufitia i le lauulu.

Afai o le vevela e fesoʻotai ma le 'ai, ona masani lea ona taʻalo i luga o mata, i laugutu, ua.

O a ni faailoga o le soona inu tele?

O mafuaʻaga o le soona inu tele i le maʻisuka e eseese, o lona uiga o le a eseese ia uiga.

  1. Afai o le mafuaʻaga o le afu o le faʻaleagaina o neura o le gataifale, o le mea lea, i le faaopoopo atu i le maualuga o le sosolo, o le tagata maʻi e le faʻasalaina e isi faʻaʻailoga. Ae peitaʻi, afai o neura e faʻanoanoa ai le vevela, prostate, ma le rectum e faʻaleagaina, ona i ai lea o faailoga o le faaleagaina o nei totoga.
  2. Afai o le vevela e fesoʻotai ma se tulaga o le hypoglycemic, o le malosi i lima, o le fefe, le lelei o le tomai tau afi, faʻavevesi ma le faʻaleaoga e mafai.

Tulaga matautia o le vevela tele

E tusa lava pe o le soona inu tele e le afaina ai le le mautonu, e tatau lava ona e mulimuli i tulafono o le ola mama. O le suamalie e maualalo le eletise, o le mea la pe a e i luga o le paʻu mo se taimi umi, e suia ai le elemene o le paʻu ma oʻo atu ai i le faʻaleagaina.

E oʻo lava i sina faʻalavelave faigata, e pei o se manua ma se microcrack o le faitotoa ulufale lea i le tele o siama. O le tele lava o taimi, e tupu mai ai le paʻu o le paʻu ma le pulupulu, o maʻi paʻu e manaʻomia ai togafitiga uumi e mafai.

I le faʻaopopo atu i faʻasalalau i le lotoifale, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le malulu masani. E le gata i lea o le afaina o le afu ma le faagasologa o le taua tele o siama i totonu, o se puna o manogi, lea e le lelei i le tagata e foai atu ma isi.

Sueina i le maʻisuka: mafuaʻaga, foliga, togafitiga

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tele lava, lea e mafai ona faʻaalia i ni auala eseese. O le mea moni, o faʻamaoniga autu o le televave, fiaai ma le galala tele o loʻo i ai i le toetoe o tagata uma. Ae ui i lea, e tele naua faailoga e le masani ona atiaʻe. Faateleina le vevela i le maʻisuka o se tasi o faʻataʻitaʻiga.

O nisi numera o tagata mamaʻi e maua mai le hyperhidrosis ma o loʻo taumafai e saili se auala e faʻaumatia ai. E taua le malamalama o le faafitauli o le susu susu o se taunuuga tuusao o le alualu i luma o le maʻi. Afai o le glycemia e le masani, o le a leai se antiperspirants ma deodorants o le a fesoasoani e foia se mea le lelei.

O lenei tali i tagata soifua maloloina e fesoasoani i le tino e faatonutonuina le vevela o le vevela. E masani lava, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le galuega o tino, o le vevela i totonu o loʻo tulaʻi. Ina ia faʻamautuina le gaioiga o le tino, o le faiʻai autu e faʻalauteleina ai vaa, ma o le afu o le afu e sili atu le galue malosi, e mafua ai le faʻamalolo o le vai i totonu o le paʻu.

I le tulaga o se "gasegase suamalie," o le tumau pea o le neuropathy o le mafuaaga lea o lenei tulaga. Glucose molekone faʻamalositino ma faʻamalositinoina ai auala laiti.

O le faagasologa o le faʻaosoosoina o le gasegase e auala atu i le tino o le tino, lea e nafa ma le galuega a le tino, ua faʻalavelaveina.

Faafetai ia te ia, e le mafaufau se tagata i le mea moni e manaomia lona faaitiitia o le manava, togafiti e fafaga ai le meaʻai po o le tauaveina o le gaioiga o le inuina ma le vevela.

O le taunuuga o le faaleagaina o aʻafi o le nerve o le:

  • Sweating with diabetes,
  • Le atoatoa i alii,
  • O le faʻalogona o le faʻamuamua masani - o le tagata gasegase atonu o le a le iloa lona mafaufau ma se suiga tele i le tulaga. O le mafuaʻaga ona o le le mautonu o le le mafai ona faʻaaogaina o vaa,
  • Toe faafouina ejaculation,
  • Urinary incontinence
  • Faʻasologa o meaʻai. Tatala

O le isi mafuaaga o le hyperhydrosis i le maʻisuka e mafai ona avea ma hypoglycemia. O le maualuga o le inisalini poʻo le tele o taumafaiga faaletino e oʻo atu ai i se paʻu mataʻutia i le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto.

E aʻafia le tino ma lapatai atu i le amataina o le hypoglycemic coma i mea nei:

  1. Faateleina le vevesi. O le tagata gasegase e ufitia i se malulu malulu.
  2. Tigā lima.
  3. Faʻamalamalama matala.

I ia tulaga, e faanatinati le toe faatumuina o le toto toto i le suka e puipuia ai le atinaʻeina o se setete.

E taua mo le tagata maʻi ma le fomaʻi ona iloa e le gata o le mafuaaga o le faailoga, ae o nisi foi o ana meatotino. I le tele o tulaga, o lenei mea o le a fesoasoani i le faʻataʻitaʻiina o le siakiina o siakiina o faʻamaʻi ma isi faʻamaʻi e tutupu ma le i ai o se mea faʻapena tutusa.

O le paʻu i le maʻisuka o loʻo faʻaalia i vaega nei:

  1. Faʻateleina le vavae ese o le vai ona matauina lea pe a maeʻa se taumafataga tele, i le taeao po o le taimi o faʻamalosi tino. O tagata maʻi e masani ona faitio e uiga i foliga o latou tino i le moega pe a uma le momoe, lea e taʻu mai ai le solia lelei o le innervation o le afu.
  2. O le suavai e tuusaʻo mai i le tino pito i luga. O le ua, mata, sulu ma le manava o le maʻi ua mafatia. O le isi tulaga ma vae vaivai. E mamago, o le paʻu e foliga mai o pepa.
  3. O le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi alofilima ma le deodorants e le fesoasoani e faʻaumatia ai se mea le lelei. E le gata i lea, faʻatasi ai ma le hyperhyrosis i le taimi o le hypoglycemia, o le vevela o mea faalilolilo i luga o le paʻu e maualalo ifo nai lo le masani, o se faailoga faʻapitoa o lenei tulaga.

O le a le tulaga lamatia o le soona inu tele i le maʻisuka?

O le autu autu lea e fenumiai ai le tele o tagata gasegase e tumau pea le le fiafia. O le i ai pea o le susunuina o le susu ma se manogi manogi e foliga mai e sili ona manaia. E avea lenei ma mafuaaga o le atinaʻeina o le atuatuvale i nisi tagata gasegase.

E le gata i lea, o taunuuga nei e le manaomia:

  1. Tumau tumau o le paʻu. O le faʻateleina o le faʻamalolo o le suavai faʻainisinia faʻaleagaina le fefaʻatauaiga. O le paʻuina o se tagata susu ile lavalava e mafua ai le faʻavauvau.
  2. Faʻatasi ma se siama siama. O le mafanafana o le vevela, susu ma le maua o meaʻai, o se nofoaga lelei mo le atinaʻeina o meaola ninii. Furunculosis e tele lava ina alualu i luma i tagata mamaʻi ma le hyperhidrosis.

O lea, ua manino ai e tatau ona tau le faafitauli e taofia ai lona alualu i luma.

E faʻafefea ona togafitia le soona suamalie?

Talu ai ona o le mafuaʻaga e tumau pea le solia o le gaosiga o le gaʻo, o le vaega autu o le faʻaumatiaina o se mea le lelei o le faʻasologa lea o le glycemia. A aunoa ma lenei, e leai se isi metotia e aoga.

I le muamua suiga o le maʻi, o le inisalini e tumau pea le vailaʻau o le filifiliga, ma i le lona lua - o vailaʻau o le hypoglycemic.

O isi vaega o le tau faasaga i le sili atu o le tino o le faʻasalaga e aofia ai:

  • Faʻaaloalo i le taumafa. O meaola faalenatura o le a fesoasoani i le vave faʻaleleia o le metabolism ma faʻaitiitia ai le faʻaalia o se faailoga,
  • O le faʻaaogaina o le manava o le tino,
  • Tatalo masani
  • Togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi (fatu fatu ma isi).

Sweating with type 2 poʻo le maʻisuka ituaiga 1 o le taunuuga o le faʻaaogaina o kulukose e le tino. O le taʻiala autu i le faʻamaloloina o lenei tulaga e tatau ona lava le togafitiga o le hypoglycemic ma le faʻasologaina o le metabolism o le gaʻo gaʻo.

Fautuaga & Tini

Mafuaaga o le afu i le maʻisuka ma auala mo le foia o le faafitauli

C o le maʻi suka o se maʻi faigata tele, e mafua ai le tele o faʻalialia ma faʻafitauli. E mafua lenei mea i le numera tele o suiga i le tino o le tagata maʻi. O le mea lea, i le faaopoopoina i le pulea saʻo o le maualuga o le suka, e tatau i le tagata ona mataʻituina le toto, inu i le tele o le vai, ma e masani ona feagai ma faafitauli ma le tele o le gaʻo.

O le mea e lelei ai, o faʻamaoniga uma e le lelei e mafai ona tauina i le tasi itu, pe a oʻo mai i le vevela mamafa, lea o le maʻisuka o se tasi lea o faʻamaoniga ma le le lelei. Faʻatasi ai ma se faʻataʻitaʻiga talafeagai, e le gata ina mafai ona faʻaitiitia le faʻafefe, ae faʻamafiesea foi le faafitauli. Ae peitai, mo lenei mea e tatau ai ona faamasani oe lava i uiga o le faamai ma ia malamalama i mafuaʻaga o ia faaaliga.

O le maʻisuka ua sili ona taatele o le maʻi o le endocrine, faatasi ai ma le le lava o le insulin ma le aʻafia mulimuli i le kulukose, o le punavai autu o le malosi.

I le fesootaʻi atu i le faʻavaivaia o le kulukose, o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, o le metabolism o isi ituaiga o mea (proteins, fat, carbohydrates) ua faʻalavelaveina. O le paleni-masima paleni ua faʻalavelaveina, lea e matua aʻafia ai le galuega o le vevela.

E le gata i le saluina, ei ai isi faailoga o le maʻisuka.

I le aotelega, e lua ituaiga o faʻamaʻi e fefaasoaaʻi:

  1. Tusa 1 o le maʻisuka (o le insulin-dependent) . E matua seasea lava ma o se taunuuga o le aafiaga o le autoimmune ma le mafuaaga o le kenera.
  2. Tusa ituaiga 2 maʻisuka (e le o le inisalini faalagolago) . E maua i le sili atu ma le 90% o tagata mamaʻi, o lona mafuaʻaga masani o le gaʻo ma le matua. O le maʻi e amataina lemu ma le leai o se mamafa mamafa e mafai ona mou atu atoa.

Ae ui i lea, o le muamua ma le ituaiga lona lua o le faamai, e le faigofie ona maua le kulūkose, ona o lea mea ua matua vaivai ai, ma a maeʻa ona latou oti atoa. E le gata i lea, i le muamua ma le mataupu lona lua, o le maʻi i le sili atu i le 95% o mataupu e afaina ai le vevesi mamafa. O faʻaaliga faʻaalia i taimi o faʻamaʻi i vailaau e taʻua o le hyperhidrosis. O se mea taua o le manogi suamalie o le afu, e tutusa ma le acetone.

O se vaega taua o le hyperhidrosis i le maʻisuka o le i ai o faaaliga i le pito i luga. O lona uiga, e pei o le tulafono, na o le ulu, o le paʻu, alofilima poʻo le tua e afu, ao le vaega pito i lalo o le tino e matua matutu, paʻu, vae e mafai ona ufiufi i ni masini mumu. O le afu foi e faalagolago i le gaioiga, e ala i le po, ma le fiaai, ma e tusa lava pe laitiiti sina faamalositino. E tele mafuaaga mo lenei mea:

E taua le matauina o le aʻafiaga o fualaau faʻatauina e togafitia ai isi faʻaaliga o le maʻisuka, lea e mafai foi ona mafua ai le hyperhidrosis. O le tele o taimi, e fautuaina e fomaʻi fualaau oona e pei o:

O le faʻafefe mai le tagofia o vailaʻau o se faʻaaliga sili ona leaga. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata faʻasaumoa o le a fesoasoani ia te oe e filifilia ni tulaga maualuga ma lelei talafeagai e le mafua ai le sosolo malie.

Muamua, faigofie ma i le taimi lava e tasi o se tasi o metotia aupito sili ona lelei e aveesea ai le saluina o le tumama. E fautuaina e fomaʻi le taʻele ile tasi aso i le aso, ma faʻapitoa faʻamatalaga mataga, faalua i le aso. I nisi tulaga, e oʻo lava i lenei fuataga faigofie e lava, i isi tulaga, o le faʻateleina o le tumama o le a avea o se faavae taua mo togafitiga faʻapitoa.

O se vaega tāua o le tumama o le aveeseina lea o le tele o lauulu i totonu o le pusa, aʻo latou faʻalavelaveina le lele ma faʻaleleia le faʻaleleia o susu. Mo pisa i le po, faʻalogo i le moe. E tatau ona faia lelei mai mea masani e mafai ai e le tino ona "manava" ao tumau pea le paleni i le va o le vevela ma le mafanafana faalenatura.

O le auala lona lua e faʻaumatia ai le vevela i le taimi o le maʻisuka e aunoa ma se vailaʻau o le mulimuli i se meaʻai lelei. E taua lenei mea e le gata ina tuʻuina atu i le tino ma mea uma e tatau ai, ae faʻamapulaʻa ai foi le sosolo, lea e mafai ona maua ai le maʻi pe a maeʻa ona tago i ni ipu. O le mea lea, e le gata o le maʻisuka, ae e oʻo lava i tagata soifua maloloina atoatoa, pe a uma ona latou taumafa, vevela, gaʻo poʻo sugary meaai, e mafai ona lagona se maʻi laʻititi ma faʻafefete.

E le gata i lea, o mea e puipuia ai, mea inu ma isi vailaau faʻasolosolo e aveesea. O le mea lea, e faaopoopo i le tausisia o le maualuga o le suka, ma le maʻisuka e taua tele le mataituina o mea e te 'ai.

Ae ui i lea, o le togafitiga o le hyperhidrosis o se faʻaaliga o le maʻisuka e matua ese lava mai mataupu masani.

O le mea moni lava, o suauu o le maʻi e matua vaivai lava, ma o le paʻu e sili ona palasi ma maaleale. O le mea lea, e tatau ona faʻafeiloaʻi ma le faaeteete le filifiliga o oloa tau vailaau mo le faaaogaina i fafo. Afai i lalo o tulaga masani, o nisi oi latou e mafai ona i ai se faʻamaoniga mautinoa, ona o le maʻisuka, e oʻo lava i vailaau mo togafitiga, pe a faʻaaogaina le talafeagai, e mafai ona mafua ai le ogaoga o le faʻaleagaina ma faʻateleina atili ai le tulaga.

O le Bellataminal e sili ona lauiloa i fomaʻi, o loʻo i ai se mea e malolo ai, o lona uiga, o se lagona faʻafiafiaina e le gata i luga o le faʻalavelave atoa, ae o luga foi o le afu, lea e faʻaitiitia ai le vevela i le tino atoa.

I le tulaga lautele, o tagata uma e lua ma sui o meaola mai fafo ma faʻataʻitaʻiga ua faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi e faʻavae i luga o le natura o faʻamaoniga o le maʻi, o le uiga o le maʻi ma lona tulaga paʻu. O vaifofo faʻavaomalo mo le foia o le faafitauli i ia tulaga e le oi ai i le aso, o lea matou te fautua malosi atu e aua le mafaufau loloto e aunoa ma le feutagai muamua ma se fomaʻi.

O vailaʻau faʻaleagafesa, e faʻavae i luga o afu ma isi mea masani, ei ai sona aafiaga atoatoa i le paʻu o le tagata. E le masalomia, latou te le o aoga e pei o mea fou o le falemaʻi i luga ole tekinolosi, ae latou te matua agamalu i luga o le paʻu, e le gata i le faʻaitiitia o le sulu, ae faʻaleleia atili foliga o le paʻu, puipuia mai le faʻamamaina ma le faaleagaina.

O le tele o mea totino e maua ai le chamomile ma le sage. O Chamomile ua lauiloa ona o lona anti-inflammatory, anti-allergic and sedative properties, o le a faʻavaveina ai le toe faʻaleleia o le paʻu ua afaina, e le afaina ma faamamaina ai le paʻu. Sage foi meatotino a le Sage, i se faaopoopoga, ei ai lona malosi faʻamalosia, faʻaitiitia saʻo le afu.

O nei 2 vaega o loʻo faʻaogaina i le foliga o se teuteuga:

  1. I totonu o se atigipusa laitiiti, tuʻu le 3 sipuni vavalaʻau o le sage ma le chamomile (e mafai ona e faʻatau mea faʻatau i totonu o falemaʻi),
  2. Sasaa otaota i le 1 lita o vai inu,
  3. Tuu le pusa i totonu o se vai vai, faʻaosooso i nisi taimi,
  4. A maeʻa minute 15-20, aveese mai le vevela ma ufiufi.

A maeʻa maeʻa, ona sauni lea o le susu e faʻaaoga. E mafai ona e faʻaaogaina i se sipuni o le cotton, togafitiga ma le faʻaeteete le tino atoa poʻo vaega faʻafitauli faʻafitauli. E mafai foi ona e faʻaopopo se suʻu i le taele, e tatau ona e ave mo le itiiti ifo ma le 40 minute.E tusa ai ma iloiloga o maʻi, o le faʻaaogaina o ia ituaiga vai taele ma faʻafefe solo i taimi uma i le susu e mafai ona faʻaalia pe a maeʻa le 7-10 aso.

O le hydrogen peroxide mai le salu ma le manogi manogi,

Matou te faʻateʻaina le soona inu tele e faʻaaoga ai fuamoa.

O se auala faigofie e taulimaina ai lima o le salu (o se mea e tupu masani ai i le maʻisuka) o le masima masima. O le taʻiala o la latou gaioiga o se faʻamago mama, faʻamalolo ma le toe faʻaleleia. E suamalie le susu i le susu, e toso mai le loloto o le paʻu.

Mo le uuina o le taele mo lima e lava:

  1. Fufulu 1 teaspoon o masima i le 1 lita o vai,
  2. Liligi le vaifofo i totonu o se atigipusa ma tuu i lalo ou alofilima i totonu mo le 10 minute.

A maeʻa le faʻagasologa, e tatau ona fufuluina vae i vai malulu. Ua fautuaina aso uma i le falemaʻi. E mafai foi ona e faaopoopo le masima i le vai taele mo le tino atoa, lea e iai foi se aafiaga toe faaleleia.

O le paʻu i le maʻisuka o se faailoga taatele. Ae ui i lea, o mafuaaga o lona tupu e eseese. Atonu e mafua mai i le neuropathy, tulaga o le hypoglycemic, le taumafa o nisi o meaʻai poo vailaʻau. Mo mafuaaga taitasi, e faatonuina e le fomai se togafitiga patino.

O le maʻi suka o soʻo se ituaiga e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o aʻa. I uluaʻi laʻasaga, e afaina ai filo, e le gata i le agaalofa ma le le mafaufau. O nei faiga uma e lua e nafa ma le gaioiga o le afu. I le latou toilalo, o le faatonutonuina o gaoioiga e le mafai, o lona uiga o le tele o le afu o loo matauina. E faʻaalia e ia lava e tusa lava pe le maua e tagata masani se faʻamatalaga o se tulaga faigata.

Soʻo se suiga i le faʻasalaga o le hormone e taʻitaʻi atu ai i le sulu. Faatasi ai ma le alualu i luma o le neuropathy, o le saluina o le maʻisuka o soo se ituaiga e sili atu ona faalauiloaina, talu ai o tulafono faatonutonu e itiiti ifo ma laitiiti le mafai ona totogi mo soo se faiga.

Neuropathy e le gata ina tafe tele le salu. O le maʻisuka i soʻo se ituaiga i se tulaga faʻatauvaʻa e mafai ona oʻo atu ai i le vaivai, faʻalogoina o le vevela, faʻaleagaina le gasegase, ma le manava o le maʻisuka.

Faatasi ai ma le maʻisuka o soo se ituaiga, ua faʻaleleia ai le metabolism, lea e oʻo atu ai i le faʻateleina o le sosolo maualuga. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o le malosi e le manaomia e le tino mo manaoga o le malosi e maua mai i le vevela, ma o lenei mea e oʻo atu ai i le vevela tele.

E pei o tagata masani, ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka o soo se ituaiga, o le saluina tele e mafai ona aliali mai pe a maeʻa ni nai minute ma le afa itula talu ona 'ai. Ae ui i lea, o loʻo i ai se vaega toaitiiti o tagata o loʻo i ai foliga vaaia poo le manogi o mea taumafa e mafai ona faʻaosoina ai le faʻamalosia o vaʻaia ma le afu.

I le taimi lava e uma ai, e mafai ona tupu le suamalie pe a uma ona taumafa meaʻai vevela poʻo le suamalie, inu vine, lanu uliuli, lanu meamata poo mea gaosi susu. O nisi fualaau faisua ma fualaau faisua e mafai foi ona mafua ai le vevela tele. O nei meaai e aofia ai tumato ma strawberries.

O le ava malosi ma le kofe na mafua ai le sosolo e oo lava i tagata masani, ma i tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona tupu e tusa lava pe itiiti.

O le afa itula talu ona 'ai, o le salu e fesootaʻi ma se vaega o meaai. O oloa mai gaʻo e le mafai ona faʻafefe ai le sosolo maualuga. O le tele lava o lenei mea e fesoʻotai ma le faʻaaogaina o le porotini ma meaʻai gaʻo.

Ina ia aua le lagona le le toʻa i nofoaga faitele ona o le tele o le afu, e taua le malamalama i meaʻai e gaʻoina e le tino ma taumafai e aua nei faʻaumatia, pe taofia ai sina taimi le tumau.

O le hypoglycemia o se tulaga e masani ai le maʻisuka mai aso muamua o le maʻi. E tele mafuaaga mo lenei tulaga. E ono pei o:

  • tele faamalositino
  • tele le inupia o le ava malosi
  • o le maualuga o le inisalini o inisua po o fua o le suka,
  • ma maua ni fualaau faasaina (aspirin),
  • lafoaia o meaai ma fiaai.

Ole inisalini o le hormone, aemaise lava i le tele o mea, faʻamalosia le galuega a le uaua nerve, lea e nafa ma le maualuga o le sosolo.

O le faaletonu o le glucose e mafua ai le faʻafouina o gaioiga uma i totonu o le tino ina ia mafai ai ona maualuga le kulūkose i le toto faatasi ai ma le fesoasoani o gaioiga o le biochimiques ma puipuia ai totoga taua mai mafatiaga. Faʻatoagaina mai o nei auala e tuʻuina atu faatasi ma le faʻateleina o le sosolo, gatete. O lenei foi o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa lea e faʻamaonia ai e tatau i se tagata ona faʻavave meaʻai gaʻo ina ia faʻamautinoa ai le tulaga.

O nisi fualaau faasaina ua faateleina le suamalie i o latou aafiaga itu. Ae ui i lea, o soʻo se ituaiga o maʻisuka, o le tulaga lamatia o le i ai o le itu taua o le maʻisuka e maualuga tele.

Vaega o fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le afu i soo se ituaiga o suka.

  1. Fualaau mo togafitiga o le atuatuvale: Bupropion, Venlafaxine.
  2. Fualaau faasaina faasaga i le ulu o le ulu: Sumatripam, Risatripan.
  3. Sauniuniga mo le tau faasaga i faiga le lelei, faasaga i le tiga ma le vevela: Aspirin, Tramadol, Paracetamol.
  4. Auala mo togafitiga o le maʻisuka: Insulin, Gliclazide, Glipizide.
  5. Fualaau e faʻaitiitia ai le eletise i le manava: Omeprazole.
  6. Theophylline.
  7. Nitroglycerin.

E taua tele, pe a foliga mai o le soona inu malosi mai fualaau faasaina, e te manaʻomia le feutagai ma se fomaʻi. E na o ia lava e mafai ona faʻatulagaina se isi mea e le maua ai na aʻafiaga. Faʻapea o le Metformin e mafai ona faʻatulagaina mo togafitiga o soʻo se ituaiga o suka.

Afai o se isi mea e le mafai, ona faʻasolo mai lea e le fomaʻi fualaau e puipuia ai le gaioiga o le afu o le afu, ae vagana ai o le siʻitia o le afu e mafua ai le ogaoga le faʻalavelave ma faʻafefe ai le ola masani.

Faʻateleina le vevela i le maʻisuka o soo se ituaiga e faʻasalalau. Ae ui i lea, ei ai vaega e sili ona malosi le afu. O ia vaega e aofia ai alofilima, o le vaega o le ulu, ua, ma vaega e ufitia i le lauulu.

Afai o le vevela e fesoʻotai ma le 'ai, ona masani lea ona taʻalo i luga o mata, i laugutu, ua.

O mafuaʻaga o le soona inu tele i le maʻisuka e eseese, o lona uiga o le a eseese ia uiga.

  1. Afai o le mafuaʻaga o le afu o le faʻaleagaina o neura o le gataifale, o le mea lea, i le faaopoopo atu i le maualuga o le sosolo, o le tagata maʻi e le faʻasalaina e isi faʻaʻailoga. Ae peitaʻi, afai o neura e faʻanoanoa ai le vevela, prostate, ma le rectum e faʻaleagaina, ona i ai lea o faailoga o le faaleagaina o nei totoga.
  2. Afai o le vevela e fesoʻotai ma se tulaga o le hypoglycemic, o le malosi i lima, o le fefe, le lelei o le tomai tau afi, faʻavevesi ma le faʻaleaoga e mafai.

E tusa lava pe o le soona inu tele e le afaina ai le le mautonu, e tatau lava ona e mulimuli i tulafono o le ola mama. O le suamalie e maualalo le eletise, o le mea la pe a e i luga o le paʻu mo se taimi umi, e suia ai le elemene o le paʻu ma oʻo atu ai i le faʻaleagaina.

E oʻo lava i sina faʻalavelave faigata, e pei o se manua ma se microcrack o le faitotoa ulufale lea i le tele o siama. O le tele lava o taimi, e tupu mai ai le paʻu o le paʻu ma le pulupulu, o maʻi paʻu e manaʻomia ai togafitiga uumi e mafai.

I le faʻaopopo atu i faʻasalalau i le lotoifale, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le malulu masani. E le gata i lea o le afaina o le afu ma le faagasologa o le taua tele o siama i totonu, o se puna o manogi, lea e le lelei i le tagata e foai atu ma isi.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tele lea eo mai faatasi ma le tele o faʻafitauli. O se tasi o nei faafitauli e mafai ona faateleina le sosolo i le maʻisuka. I lenei itu, e tatau i le tagata maʻi ona tausia i taimi uma lona soifua maloloina ma mataʻituina ma le faaeteete le tupu mai o maʻi. O lenei mea e faapitoa le moni mo le lelei o le pulea o oloa faʻaaogaina. O le tagata gasegase e tatau ona siakiina pea le maualuga o le suka toto, lea e puipuia ai faʻafitauli ma le le lelei o le soifua maloloina.

Faateleina le vevela poʻo le hyperhydrosis e masani ona tupu i tagata e mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2. O lenei faafitauli e mafua ai le le mautonu. E faigata mo se tagata ona fesootai ma isi, faia galuega faigata faaletino, taʻalo i taaloga pe na o le mafanafana. I le faagasologa o le vevela malosi, o se manogi manogi leaga, lea e fenumiai ai le tagata maʻi ma tagata o loo siomia ai o ia. O le mea lea, o le afaina tele i le maʻisuka ituaiga 2 o se faafitauli ogaoga mo maʻi. E faʻapefea ona faʻaumatia faʻamaʻi mai le maʻisipisa i le taimi e tasi?

O le maʻi suka e tupu mai ona o le faʻalavelaveina o le tino o le endocrine. O le faailoga autu o le maʻi o se maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le maualuga o le suimui e faateleina ona o le mea moni e faapea, e le mafai e tino ona gauai atoatoa.

O le mafuaʻaga o lenei mea o le le lava o le inisalini. O ia lea e nafa ma le faʻaaogaina o le suka i sela. Ae o le le lava o le inisalini, o le mea lea e mafua mai i le le lelei o le pancreas.

O le gasegase o le gaosiga o galuega e taʻitaʻia ai i le mea moni e faapea, e le maua e le siama le tele o le kulukose. I le lumanaʻi, e taʻitaʻia ai i latou i lo latou vaivai ma le oti. Ina ia taofia lenei faagasologa o le oti, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo faʻamatalaina inisiua insulin. Afai e le faia le tui, o le a oʻo atu ai i faʻafitauli.

E pei ona taʻua muamua, o le maʻisuka e masani lava ona afua ona o se faaletonu o le pancreas. O mafuaaga mo lenei mea e ono:

  • amio le taua
  • fuainumera
  • faʻamaʻi pipisi
  • manuʻa o se ituaiga natura,
  • afaina.

E lua ituaiga o maʻi. O le maʻisuka ituaiga 1 e matua seāseā lava. Tagata i lalo ifo o le 30 e lamatia. O faʻaʻailoga e ono faʻafuaseʻi ona tupu. O le mea lea, e toʻatele tagata atonu latou te le o nofouta i le i ai o se faʻamaʻi faapena.

O le ituaiga lona lua o le maʻisuka ua amataina malie. O le mafuaaga autu o lona tupuga o le oona. Afai o le taimi e faʻamaonia ai se maʻi ma togi atu isi pauna, ona mafai loa lea ona e faʻaumatia.

E tusa lava pe eseese auala o le amataina o le maʻi, e tumau pea lava faailoga. O le iʻuga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o tino eseese, e aofia ai le faʻalavelave o le tino, ua paʻu'ū. I le mataupu mulimuli, o loʻo tatou talanoa e uiga i le toilalo a le matagaluega agaalofa, lea e nafa ma le molimauina.

O le mea lea, e mafai ona tatou faʻataʻatia e faapea, o le maʻisuka ma le maʻisuka e vavalalata vavalalata. O le mafuaaga autu o le vevela tele o le atuatuvale. E i ai sona aafiaga leaga i le tino atoa. O suʻesuʻega e faʻaalia ai le tele o le afu o loʻo tupu i luma o mea taua na tutupu i le olaga o se tagata.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le tele o le saluina e masani lava ona faʻaalia i le tino pito i luga. I le vaega pito i lalo, e mafai ona maua le faafeagai - faʻamago. O se taunuuga o lenei mea, e mafai e le maʻi ona matauina le tatali ma le toso i luga o le paʻu.

Faʻatasi ai ma le hyperhidrosis, o le afu e faʻasaʻolotoina i ni aofaiga tele. O lona uiga, e faʻalagolago lava i le taimi o le aso ma uiga o le tino. O le mea lea, i le po, o le maʻi e sili atu lona taua. E le gata i lea, o le siʻitia o le sosoʻo e mafai ona tupu ona o se faʻalavelave faʻaletino poʻo se lagona o le fiaaai. I se isi faaupuga, o le vevela e faateleina ona o se suiga o le kulūkose o le toto.

I lenei tulaga, e le fautuaina e fomai ni tagata gasegase e auai i aoaoga faaletino. E moni lenei mea mo tagata e mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1. E le gata i lea, o le soona inu tele e mafai ona faʻalavelave i le ao. O lea la, afai o le maʻi e faʻafuaseʻi ona lagona se malosi vaivai ma se manogi manogi o le afu, ona tatau ai lea ona siaki le maualuga o le suka suka.

E taua le iloa o se tagata soifua maloloina, o le sulu e le mafua ai se manogi le lelei. E mafua lenei mea i le mea moni o le afu e tele lava vai. O le manogi manogi e tulai mai o se taunuuga o le i ai o siama i totonu o pou. O le mea lea, e mafai e tagata gasegase ona sosogi le acetone ma faʻateleina le pala.

Aʻo le i faia le togafitiga o le hyperhidrosis, e tatau ona asiasi i le endocrinologist. A maeʻa se suʻega maeʻaeʻa ma faʻavae i luga o taunuʻuga o le auʻiliʻiliga, ua faatonuina e le fomai se togafitiga atoatoa, lea e aofia ai:

  • fualaau faasaina
  • pipii atu i se meaai faapitoa,
  • togafitiga o le tumama
  • togafitiga faafomaʻi faaleaganuu.

O togafitiga taʻitasi ua lisiina e tusa ai ma se polokalame faapitoa.

O le Hyperhidrosis o se faʻalavelave o le maʻisuka ituaiga 2 e le faigofie ona mafai. O le taulimaina o lenei faafitauli e faigata lava e tusa lava pe fesoasoani i fualaau faasaina. I lenei itu, o kulimi ma suauʻu ua faʻamatalaina e pei o antinochloride antidepressants. E faʻaaogaina i le fufuluina ma faʻagogo le paʻu i lea aso ma lea aso. E sili atu ona lelei le faʻatinoina o le taualumaga i le taeao.

Afai o le tagata maʻi e fuafua e nofo i le la mo se taimi umi, ona tatau loa lea ona e musu e faʻaaogaina se faʻamalolo. E mafai ona faʻaosofia le tupu mai o le la. E faatatau foi lenei i taaloga. O se taunuuga o le faʻamalositino, o le vevela faʻapupula. O le iʻuga, o le tele o le afu e faʻaputuina i lalo o le epithelium, lea e oʻo atu ai i le amataga o se faʻalavelave le lelei ma le faʻamaʻi.

I tulaga ogaoga, e mafai e le fomaʻi ona faʻataʻitaʻiina se lagona alofa. O se taotoga lea e poloka ai le faailo mai le faiʻai i le gland.

Togafitiga mo le hyperhydrosis i le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai se meaai faapitoa. O meaai e tatau ona faapaleniina e fesoasoani e puipuia ai le afu tele. I le silasila i lenei mea, e tatau i le tagata maʻi ona teena na oloa:

  • meaʻai maualuga caffeinated
  • ava malosi
  • mea taumafa e tele mea e maua ai vailaʻau,
  • salima ma meaʻai vevela.

O le tausisia o sea taumafataga o le a fesoasoani i le faʻaumatiaina e le gata o le vevela, ae mai isi pauna.

I le faagasologa o le tetee atu i le hyperhydrosis, e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i tulafono o le ola mama. E tatau ona ia faʻaalu se taimi e faʻafefe ai. E tatau ona totogia lelei ile lauulu. I nisi eria, e sili atu ona lelei le faʻaumatia atoa. O lenei mea o le a taofia ai le amata ma le faateleina o siama e maua ai le afu o se manogi le lelei.

O le taulaiga faapitoa e totogi i le filifiliga o lavalava. E sili atu le sili ona lelei nai lo le lafoaia o laei e faia mai ie lanu. O le mea lea, o le tagata gasegase o le a faigofie ona faʻafefe aso vevela.

E faatatau foi lenei i seevae. E tatau ona faʻaleleia ma faʻaogaina mea masani, lea e puipuia ai le faʻatupuina o fuga i luga o vae.

Faatasi ai ma le fesoasoani a metotia a tagata, o faʻamaoniga o le tele o faʻafitauli e tulai mai i le maʻisuka e mafai ona faʻaitiitia. O le mea lea, o le suauʻu e fesoasoani e faʻaumatia lima lima. Ina ia saunia le oloa, o le ae manaomia le 1 lita o le vai ma le 10 g masima. Ua tuʻuina lima i totonu o le vaifofo e maua ai mo le 10 minute.

Mo le togafitiga o le hyperhidrosis, o loʻo faʻaaogaina auala eseese a tagata. Faatasi ai ma nisi, e mafai lava ona e faʻaumatia le manogi manogi o sulu vae.

O le maʻisuka o se maʻi sili ona le lelei, lea eo mai faatasi ma se seti atoa o faʻafitauli le lelei.

Faatasi ai ma faailoilo le lelei o le maʻi e mafai ona taʻua o le sosolo maualuga, lea e faigata mo le maʻi ona faatea ese.

Aisea e afaina ai i le maʻisuka? E mafai faʻafefea ona ou faʻaumatia faʻasolosolo?

O le tasi ituaiga o maʻi o le endocrine o le maʻisuka. O le natura o togafitiga o le faateleina o le suka toto. O le kulukose o le malosi pito sili lea ona taua mo sene o le tino. Latou te faʻaaogaina. Mo lenei mea, o nisi o sel e manaʻomia le "lagolago" - o se hormone faapitoa - insulin, o le gaosiga lea e faia e le pancreas.

Afai ei ai se faaletonu o le pancreas ona o le le lava o le inisalini i totonu o le toto, ona amata ai lea ona "mafatia" ia sel, ona o lo latou vaivaiga. Ona oʻo lea i le maualuga ole suka suka i totonu o le toto e amata ona tulaʻi, ona o le vaivai o siaki e le mafai ona gauai i le aofaiga manaomia.

Afai e te le tausia le maualuga o le inisalini (faʻaaoga vailaau tatau), ona mate ai lea o siama.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia, o lona le amanaʻiaina e mafai ona oʻo atu ai i se taunuʻuga leaga.

O le paʻu i le maʻisuka o se mea taatele. O mafuaʻaga o le maʻi o mafuaʻaga nei:

  • uiga faʻamaoni
  • afaina
  • manuʻa
  • amio le taua
  • faiga faʻafefe.

O le mafuaʻaga o le vevela i le maʻisuka, e tusa ai ma fomaʻi, o le tulaga faigata o le tino. E le gata i lea, o loʻo i ai se mafuaaga faʻaleaga - o le saoasaoa o le metabolism i le atinaʻeina o togafitiga.

E afaina ai le aoga o le metabolism o le tino, e mafua ai le faateleina o le gafatiaina o le vevela ma, o se taunuuga, o se tulaga pe a amata ona afu le afaina.

I vailaau, o le maʻi ua vaevaeina i ituaiga e lua:

  1. O le maʻisuka ituaiga 1 e masani lava ona maua i tupulaga talavou ei lalo o le 30 tausaga. O faʻamaʻi o le maʻi e foliga mai e leʻi faʻafuaseʻi, vave faʻaleagaina le tino o le maʻi.
  2. O le maʻisuka ituaiga 2 o le faʻamaʻi sili ona taatele i tagata o talavou ma matutua. O le natura o le faamai o le faasolosolo malie o foliga vaaia o le maʻi. E masani ona tupu o le aveesea o le mafuaaga o le atinaʻeina o togafitiga, o faʻamaʻi uma o le maʻisuka ituaiga 2 e mou ese atu i le tagata maʻi.

E taua le maitauina o faailoga o pathoces i ia ituaiga uma e toetoe lava tutusa. Pau lava le eseesega o le afaina o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona togafitia, ae o le maʻisuka ituaiga 1, o lenei faailoga e avea ma soa tumau a le maʻi.

O le manogi le lelei o le afu e afaina ai se tagata maʻi i le maʻisuka toetoe lava o taimi uma. Sue le faateleina i le taimi o le moe, i le taimi o faamalositino, i taimi o le atuatuvale. Afai e maua e le tagata maʻi se lagona o le fiaaai, ona tupu lea o le tino o le maʻisuka, ona o le faaitiitia o le toto suka.

I le avea ai o se tulafono, o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka o le maʻisuka ituaiga 2 o loo matauina i le tino pito i luga o le tagata maʻi - o le vaega pito i luga, ulu, tua, lima (alofilima), pusa. Ae o le paʻu i le tino maualalo, i le isi itu, ua sili atu ona vevela ma maaleale.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le manogi o le afu e aliali mai foi i le pito i luga o le tagata maʻi, peitai o le sosolo maualuga o le sosolo o loʻo matauina i le tagata gasegase toetoe o le uati.

Ae o le manogi o le afu i le maʻisuka, e masani ona pei o le manogi o le acetone. E mafua lenei mea i le gaioiga o siama faʻamaʻi e "natia" i totonu o paʻu o le paʻu ma paʻu paʻu ma faʻasaʻo se manogi faapitoa.

E le mafai ona faʻaumatia le afu i le maʻisuka e aunoa ma togafitiga mo le maʻi faʻavae. O le fomaʻi maʻi e togafitia e se endocrinologist. O le auala o le togafitiga e faalagolago i uiga o le tagata maʻi, faapea foʻi ma le ituaiga o faʻamaʻi pipisi.

Faʻatasia o togafitiga (faiga lautele):

Mo le togafitiga o afu i le maʻisuka, o le tagata maʻi e faʻamaonia mai ai tagata faʻamalosi tino tipitipi. O le faʻaaogaina o ia tupe e fautuaina i lea aso ma lea aso, sili atu i le taeao.

E manaʻomia le teena mai lona faʻaaogaina pe afai o le maualuga o le suka o le maualuga o le suka e sili atu le maualuga nai lo le masani, faʻapea foʻi ma le umi o le nofo i le la.

O se analog o antiseppirants o ni suauʻu ma kulimi e faʻavae i le aluminiumeta. O le faʻaaogaina o nei tupe e faʻatino ai galuega e 2: faʻasaʻo le tagata i le manogi o le afu, ma faia foi se foliga o le "paʻu" i luga o le paʻu, lea e aafia ai lemu le galuega o le afu.

Mo faʻamaʻi o soʻo se ituaiga, e manaʻomia ai le soifua maloloina o meaʻai. Ina ia faʻaitiitia le soona vevela i le maʻisuka, e tatau ona e lafoai le faʻaaogaina o oloa nei:

  • suka
  • falaoa meaʻai fefete,
  • vela
  • caffeine ma meainu e aofia ai le vaega ua faamaotiina,
  • matua uma ava malosi
  • meaʻai vevela ma ulaula
  • meaai kuka ma suamalie.

O mataupu faavae o se taumafataga maloloina:

  • 'ai i ni vaega laiti 5-6 taimi i le aso,
  • aofia ai le anoanoai o fualaau aina ma fualaau faisua e le faʻasalaina i le taumafataga,
  • faatapulaaina le faaaogaina o le susu.

O le Hyperhidrosis e togafitia togafitiga - tigaalofa. O le taua o le taotoga o le taofia lea o le faailo o le faiʻai i le afu afu e ala i le tipiina o le fiva nerve.

E taua le maitauina o le togafitiga o le hyperhidrosis i le maʻisuka e seasea lava ona faia, ona o le gasegase i se tagata maʻi ei ai le maualuga o le suka suka e faigofie lava ona mumu ma faʻamaʻi.

Afai e afaina le tagata maʻi i le maʻisuka, ona tatau lea ona ia mataituina lelei le tumama o le tino:

  • Fai se fagu i aso uma. I le taumafanafana, e tatau ona faalua faalua i le aso pe a manaʻomia. Ina ia faʻaitiitia le manogi o le afu, e tatau ona faʻaaoga le fasimoli fale e aunoa ma le iai o manogi manogi.
  • Ina ia le faʻaosofia ai le faʻavaveina o le suavai, e tatau ona fai na o lavalava mai fausaga masani. E le fautuaina le maʻisuka ina ia fai ni laʻei talafeagai, faʻapea foʻi ma lalaga e faia i ie mafiafia.

O fualaau faʻapitoa o le a fesoasoani foi e aveesea le tele o le afu i le maʻisuka. E taua le manatua o le faʻaogaina o togafitiga faʻapitoa e mafai ona faia pe a maeʻa maliega ma le fomaʻi.

O faʻamaʻi vailaau i le tau faasaga i le hyperhidrosis ma le maualuga maualuga o le toto suka fautuaina ia auala nei:

  • o le taele o le paʻu (po o le bay bay) o le a fesoasoani e aveese le manogi o le afu i luga o vae,
  • se masima masima (mo 1 tbsp o le vai - 1 tbsp. l masima) e faʻaitiitia le manogi o le afu i luga o le alofilima,
  • taele ma meaʻai (chamomile, celandine, oak) e faʻamalieina ai le manogi o le tino atoa.

Aua nei faatagaina le afaina matautia o le gasegase na o ia lava.


  1. Taiala i le Endocrinology, Mental Medicine - M., 2011. - 506 c.

  2. Pinsky S. B., Kalinin A. P., Beloborodov V. A. Faʻamatalaga o fomaʻi faʻamaʻi, Medicine - M., 2016. - 192 itu.

  3. Shaposhnikov A.V. O le taimi o faʻasalalauga. Rostov-on-Don, Rostov Medical Institute, 1993, 311 itulau, 3000 kopi.
  4. Strelnikova, Natalia Auala e taia ai le maʻisuka. Meaai ma togafitiga masani / Natalya Strelnikova. - M.: Vedas, ABC-Atticus, 2011 .-- 160 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Sue mo le maʻisuka: faʻateleina le sosolo

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tele, lea eo mai faatasi ma le tele o faʻafitauli faigata. O le mea lea, e tatau i le tagata maʻi ona tausia i taimi uma lona soifua maloloina, faʻalogo i soʻo se maʻi. O lea, o le maʻisuka e tatau ona pulea lelei le lelei o mea taumafa, ma o le mea e sili ona taua, e manaʻomia ona ia siakiina e le aunoa le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O se tasi o faʻafitauli masani e sili atu le afaina i le maʻisuka, lea e sili atu ai le le fiafia o le soifua o le tagata maʻi. O lenei mea leaga e faalavelave i se tagata i mea uma: e faigata ia te ia ona fesootai, fai galuega faaletino, pe na ona nofo i luga o se nofoa i le taumafanafana.

O le mea e leaga ai, o le afu o loʻo i ai se manogi manogi, e le gata ina faʻalavelave ai le tagata maʻi, ae o lona siʻosiʻomaga atoa. Aisea e sili atu ai le soona inu o le maʻisuka ma le auala e aveese ai, faitau i lalo.

Tuua Lau Faamatalaga