O le a le mea e fai i le suka 32 i le toto? Fesoasoani Muamua

O le maʻi suka e manaʻomia le mataʻituina e le aunoa, lea e aofia ai le fua masani o fua o le kulūkose, faʻaaogaina o le suka, ma le faʻavaveina o le tino. Ae e tupu mai nei mea e le lava ma o taunuuga o le isi auiliiliga e mafai ona faʻaali ai le toto toto mai le 32 iunite. O lona uiga o se tulaga lamatia e taʻua o le hyperglycemia o loʻo atiaʻe. Faʻafefea ona faʻamaonia le soifua manuia o se tagata, ma o le a le mea e fai e puipuia ai le toe foʻi mai?

Suauu Suauu 32 - O Le A Le Uiga

Hyperglycemia, lea e mafai ai ona maualuga le maualuga o le kulukose i le toto toto i le 32.1-32.9 mmol / l, e vaevaeina i vaega e tolu:

  • malamalama - 6.7-8.3 iunite,
  • avefeau - 8.4-11 iunite,
  • mamafa - 11 ma sili atu i luga o iunite.

Afai o le suka toto e sili atu i le 16.5 mmol / l, o lona uiga o le maʻi o le tino e manatu mamafa. O le puipuiga umi o le maualuga o le kulukose o le maualuga o le glucose ua i ai se aafiaga faataumaoia i luga o toto, masima ma okeni. O se taunuuga, o le tagata maʻi e mafai ona paʻu i totonu o se paʻu ma maliu ai.

O le maualuga o le suimui e oo atu i le 32.2 iunite ma luga atu e mafai ona faateleina e le gata i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

Faʻaleagaina se mea pe a:

  • faʻalavelave faʻaleagaina
  • faateleina le maualuga o le hydrocortisone i totonu o le toto,
  • ave ni vailaʻau faʻapitoa (togafiti, vailaau faʻamalosi, fomaʻi, ma isi mea),
  • tauaveina se tamaititi
  • o se uiga o le taumafa ma faʻaaogaina meaʻai gaʻo,
  • ogaoga ogaoga ma manua ogaoga,
  • afaina o le tino,
  • malosi malosi faaletino,
  • faamai masani ma siama
  • ogaoga tiga
  • leai ni vitamini C ma le B.

O se faʻalavelave faʻaleagaina e tupu i le Cushing syndrome, ogaoga o le ate ma fatugaʻo fatugaʻo, mumu i le pancreas, thyrotoxicosis, stroke, ma taotoga.

Ua lapatai mai tagata popoto e faapea, i se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le tino, e mafai ona atiina ae se maʻi o le maʻisuka. E masani lava, e vave ona tupu togafitiga, ma ina ia mafai ai ona laveai le tagata manua e tatau ona e iloa le mea e fai ma pe faapefea ona e tuuina atu le fesoasoani muamua.

O le a le mea e tatau ona fefe ai?

Afai i le taimi e iloa ai faailoilo o le hyperglycemia ma faʻamalama o le kulukose o le 32.3-32.8 iunite pe sili atu, ona ono mafai lea ona aloese mai ni aʻafiaga ogaoga. O le mea muamua faʻaleagaina e faʻaalia ai se tulaga ogaoga o le fia inu. O se tagata e fia inu pea lava pea, aʻo faʻaumatia le 6 lita o le vai i le aso. Talu ai ona o le inu malosi, o le faʻasolo atu i le urinate e avea ma masani.

O le kulukose o le tino i le tino e matua matuia lava e gaʻo ma le urine. I le taimi lava e tasi, o le tino ua leiloloa elemene aoga, e aofia ai ni masima masima.

O le iʻuga, o le galala, e mafua mai i:

  • vaivai faifaipea, le fiafia,
  • matagogo
  • umi le tiga o le ulu
  • sasaina o le paʻu,
  • paleni mamafa
  • faʻanoanoa
  • malulu, malulu, malulu o vae pito i lalo ma luga,
  • numera o vae
  • faʻaleagaina i le tino vaaia.

O le faʻaogaina o meaʻai e faʻaalia lelei ai ia uiga, tali atu i le mateʻa poʻo le diarrheal syndrome, faʻaleleia le faʻaleleia o le maʻi.

Afai e maua mai le tino o le keta i le glycemia ma le maualuga o le toto toto o le 32.4-32.5 iunite pe sili atu, o le a tino inu le tino, lea e avea ma malosiaga mo le atiina ae o le ketoacidosis o le maʻisuka ma le ketonuria. O nei tulaga uma e lua e mafai ona mafua ai se ketoacidotic coma.

O le a le mea e fai pe a maualuga le maualuga o le suka i le 32

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani e leai se tasi e saogalemu mai. O le mafuaaga lena e tatau ai ona iloa le mea e tatau ona fai pe a oʻo i se osofaiga o le hyperglycemia maualuga, ma le ala e maua ai le fesoasoani aoga.

I le tulaga o se osofaiga:

  1. Ina ia faaitiitia le faateleina o le eletise o le manava, fualaau faisua ma fualaau suamalie, o le vai alumina alkaline e aunoa ma le kesi ma le sodium ma le calcium o le a fesoasoani. E matua faasaina le ofoina atu o vai i le ua afaina i le chlorine. E mafai ona e saunia se vaifofo vai e ala i le solo i totonu o se ipu vai 1-2 sina sipuni tele o le suka. O le inu e tatau ona onā lemu, i nai sipuni laiti.
  2. O le acetone o le a fesoasoani e aveese mai le tino gastric vai ma le fofo vai.
  3. O le fufuluina o le vai ua leiloloa o le a mafai ai ona solo le mata, le ua, tapulima ma se solo susu.
  4. I le tulaga o le maʻisuka e faalagolago i le insulin, e manaʻomia e le tagata maʻi ona fua le maualuga o le suka, ma afai o le faailoga e seti i luga aʻe o le 14 mmol / l, mo se faataitaiga, 32.6, ona tatau lea ona tuʻuina se inisalini puupuu ma e tatau ona tuʻuina se vai tele. Fuataga e tatau ona faia i totonu o le lua itula, ma inisiua seia oʻo ina toe foʻi le tulaga masani.

I le lumanaʻi, e tatau i le tagata maʻi ona sailia se fesoasoani faafomaʻi ina ia mafai ai ona suʻeina se suʻega faʻataʻitaʻi ma maua se fomaʻi taʻitasi.

Fomaʻi togafitiga

O maualuga toto maualuga o le suka e pulea e ala i le puleaina o insulin. I le taimi lava e tasi, togafitiga o aʻafiaga e mafua mai i se tulaga ogaoga o loʻo faia: latou te faatumuina voluma na leiloa o le suavai i le tino, ma o loʻo misi ai masima na misi ma elemene aoga. A maeʻa ona totogi le maʻisuka, e faia se suʻesuʻega e suʻe ai le mafuaʻaga o le oso i le glucose.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

Afai e iloa e mafua ona o le maʻisuka, ona faʻataʻitaʻiina lea o le togavao o le suka, lea o le a feagai ai le tagata mo lona olaga atoa. O le tagata gasegase e tatau ona matauina e se endocrinologist, asiasi i tagata vavalalata i le ono masina, fua le maualuga o le suka i le fale ma se glucometer, ma mataʻituina ana meaai.

I le ituaiga lona lua o gasegase, o loʻo faʻaaogaina ai fualaau o le suka, ma o le maʻisuka ituaiga muamua, o le togafitiga o le inisalini ua faʻamatalaina. Ole fua muamua o le inisalini e fuafuaina e le fomaʻi, mulimuli ane ua fetuunai e fuafua i le maualuga o le suka. Ina ia taofia le toe faʻafoʻi o le hyperglycemia, o le maʻisuka e tatau ona aʻoaʻo e fuafua le vailaau o le vailaʻau na o ia, faitau le numera o iunite falaoa i luga o lana ipu ma faʻamaʻi saʻo.

Afai o le mafuaʻaga o le maʻi ogaoga e le o le maʻisuka, ae o se isi faʻamaʻi, ona tumau ai lea o le maualuga o le suka i le maeʻa ona faʻamalolo. O vailaʻau e faʻaitiitia ai le gaioiga o le gaoioiga e mafai ona faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le pancreatitis, o se meaʻai malosi e faʻamaonia, ma i mataupu sili atu, e faia togafitiga faʻapitoa.

Taua! O le mita o le kulukose toto o se masini e fua ai le suka o le toto. O maʻisuka uma e tatau ona i ai i le vailaau faʻamalositino ina ia mafai ai ona ia pulea lona tulaga ma tatau ai ona ia faia ni auala tatau e faʻamaonia ai faʻamaoniga. Auala e faʻaaoga ai le mita

O taunuuga

O le maualuga o le hyperglycemia e aʻafia ai le tino. O ona aafiaga e sili ona lamatia mo tagata e maua i le maʻisuka. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le togafitiga, o le gaioiga o gaioiga uma ma auala e osofaia, ona o le tulaga faigata o le maʻi o le maʻi. O le hyperglycemia i le uumi e taʻitaʻia ai le gasegase o le gasegase, o le atiaʻe o le le atoatoa o le fatu, ischemia, infarction myocardial.

O faʻafitauli o le suka o le 32.7 iunite ma luga o loʻo taua i lalo:

O taunuugaFaʻamatalaga
PolyuriaE mafua mai i le faateleina o le excretion o le urine mai le tino. Talu ai ona o lenei mea, o loʻo maua ai le faʻaititia o mea o loʻo i totonu o le eletise, lea e faʻalavelave ai le masima vai masima
Renal glucosuriaO se tulaga lea e ulu atu ai le kulukose i totonu o le toto i fatugaʻo. I le isi itu, o le glucose ua alu ese mai le tino e ala i le urine, lea na iloa ai le suka i le taimi o suesuega suʻesuʻe. E masani lava, e le tatau ona i ai i le faanatinati
KetoacidosisFaʻafeiloaʻi i le gasegase o le gasegase e mafua mai i le solia o le gaosiga o le carbohydrate ona o le leai o le inisalini. Afai e le totogiina le tulaga i le taimi, ona amata lea ona tupu se coma ketoacidotic
Keteturia (acetonuria)Auai i le i ai i le urine o tino o le ketone
Ketocidotic comaO loʻo faʻaalia i le faʻalauteleina o le inu o le tino ma tino o le ketone. O loʻo tuʻuina atu i le gasegase o le hepatic-vascular and failure cardiovascular. O faailoga taua: vomiting, tiga i totonu o le manava, o le faateleina o le vevela o le tino. O le faateleina o faʻamaoniga e mafua ai le faʻavevesi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, leai se mafaufau

Taofiaga

I le puipuia o le atinaʻeina o taunuuga le lelei ma puipuia ai le oso i le kulukose o le toto, e tatau ona tausisia e le maʻisuka ia fautuaga faafomaʻi, aua nei galo e ave vailaau i le taimi, faatu se meaai, ma puipuia se olaga masani. Afai, mulimuli i nei tulafono uma, o le tagata maʻi e atiina ae se tulaga maualuga, e tatau ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa ma fetuutuunai togafitiga faatonuina.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Aisea e siitia ai le toto toto i le 32 iunite?

O ia maualuga taua e mafai ona maitauina ma le faʻaleagaina o le pancreas poʻo isi fausaga. O le tele o taimi, o le mafuaʻaga e fesootaʻi ma le atinaʻeina o faʻafitauli o le endocrin e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o le kulukose. O le faʻamaʻi e aliali mai o ia i se faʻaletonu o le insulin. O le hormone lea e maua mai i le tele o gland i totonu o le tino. O ia e nafa ma le faʻamavae lelei o le kulukose.

Suga i 32 iunite. e ono oʻo mai pe a:

  1. Faʻaleagaina leaga ole tino o pancreatic,
  2. Vaega maualuga o le hydrocortisone,
  3. Ave ni vailaʻau.


Fai mai fomaʻi pe a maualuga tele le kulūkose, o se mea taua lenei. O le maʻi suka e mafai ona tupu i tulaga maualalo. O lenei taunuuga e masani lava e le tupu vave. O lona muamua o le ulu o le ulu, vaivaiga, malosi malosi o le galala ma le le toʻa i totonu o le manava. O le mea mulimuli e sau faʻatasi ma le taoto poʻo le vomia.

O le a le mea e fai pe a oʻo i luga le suka o le toto i tulaga ogaoga?

E tele tulafono e tatau ona e mulimuli ai:

  1. Valaau vave i se taʻavale mimita. E tatau ona faia lenei mea pe a oʻo mai uluai faʻaaliga o loʻo faʻaalia i luga.
  2. I tulaga faigata, o le tagata maʻi e ofoina atu e ai sina fasi suka poo kuki. Faatasi ai ma se foliga o le insulin, e tatau ona i ai pea lau sulu.
  3. I tulaga ogaoga (gatete, popolevale popole, soona inu tele), e tatau ona e sasaa atu le lauti mafanafana i le gutu o le tagata maʻi. I luga o se ipu vai e te manaʻomia e faʻaopoopo 3-4 sipuni tele o suka. O lenei metotia e fautuaina pe a faʻaumatia e le tagata maʻi le galuega.
  4. Afai e te masalomia se faoa faamalosi, faʻapipiʻi se vaʻai i ou nifo. O lenei mea o le a aloese ai mai se faʻamalosi malosi o gutu.
  5. Afai e sili atu le lagona o se tagata, fafagaina ia meaʻai ma le tele o mea inu. E mafai ona avea ma fua, fualaau eseese.
  6. I le tulaga o le leiloa o le mafaufau, o le kulukose e tatau ona faia i se tulaga le mautonu.

I le amataga o se coma, taoto le tagata maʻi, tuu le ea e puipuia ai le laulaufaiva mai le pau. Afai e mafua mai i le suka i le toto 32 e le mafai ona e malamalama pe malamalama se tagata, fesili atu ia te ia se fesili faigofie. E mafai ona e lavea lemu i alafau ma suʻi taligalu. I le leai o soʻo se faʻafoʻi, o le tulaga o le leaga o le taunuuga e maualuga.

Pe a oʻo mai le falemaʻi

Le faʻamamaina o le solia o le eletise ma toe faʻaleleia le paleni o le vai, o le pata ma:

  • Paluka o le potassium. E oʻo atu i le 300 ml o se faʻafitauli 4% e faʻaofiina.
  • Sodium bicarbonate. O fuataga ua fuafuaina taitoatasi.
  • Sodium chloride. E oʻo atu i le 5 lita e mafai ona faʻatonuina ile 12 itula.

O le a le mea e fai i le ketoacidosis?

Aʻo maualuga le maualuga o le suka i le 32, o le ketoacidosis o le maʻisuka e ono aliali mai. O le tino e taofi le faʻaaoga o le kulukose e avea o se punaoa malosi, nai lo lea, ua gaʻo le gaʻo. A oʻo ina faʻamaʻi le tino, e iloa ai otaota (ketones), lea e faʻapipiʻi i totonu o le tino ma faʻapona ai. O le tele lava o taimi, o maʻi e maua i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

O se faʻataʻitaʻiga o le a fesoasoani e iloa ai togafitiga. O le a ia faʻaalia se maualuga maualuga o ketones. Faʻatasi ai ma faʻafitauli matuia ma faʻamaoniga o le maʻisuka, o le falemaʻi falemaʻi o le maʻi ua faʻamatalaina.

I le faaopoopo atu i nei fualaau oona, ua faia ai se suiga o le inisalini. E mafai ona faʻatinoina i le 6 taimi i le aso. O togafitiga faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le saline ua faʻatulagaina foi. O aʻafiaga o lenei maʻi e avea ma coma.

Atinae o le Hyperosmolar coma

Faatasi ai ma lenei maʻi, o le aofai o le kulukose e faateleina i le 32 ma luga atu. E foliga mai o le atiaʻeina i le maʻisuka ituaiga 2 o tagata matutua. O sea coma e atiina ae mo ni nai aso poʻo ni vaiaso. E taua le gauai atu i faailoga muamua, lea e aofia ai le tele o faʻasologa. O uiga o le maʻi pipili o nisi vaega o le siaki musika.

O le tagata gasegase e tuʻuina i le potu maʻi maʻi. I le faagasologa o togafitiga, o le mataʻituina pea o le tulaga o loʻo faʻatino, lea e aofia ai le mataituina o faailoilo i totonu o le toto, vevela o le tino ma suʻesuʻega falesuesue.

Afai e manaʻomia, e fesoʻotaʻi se tagata i le faʻaogaina o le māmā, e faʻapipiʻiina ai le vevela. A oʻo i le maualuga o le suka i le 32 iunite, o le faʻamalamalama manino o le kulukose o le toto e faia i le 60 minute uma ma le kulukose oona poʻo itula uma e tolu i lalo o pulega faʻapitoa.

Mo le toe faʻamamā, sodium chloride ma dextrose ua faʻalauiloaina. O fualaau faʻamaʻi e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le tulaga. E aofia ai inisalini faʻasaina. E mafai ona avea o ni mea faʻapitoa-faʻapitoa pe faʻainisinia tagata.

Ketoacidotic coma

E tele lava ina iloa i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1. E mafai ona atiina ae i ni nai itula. Afai e le o saunia le fesoasoani i se taimi talafeagai, o le inumia o le faiʻai ma le faʻaogaina e mafua ai le osofaʻi o le fatu, pneumonia, sepsis, poo le ceremaral edema. O le togafiti o togafitiga e aofia ai, e pei ona i ai i le mataupu talu ai, toe faʻaleleia, togafitiga insulin, toe faʻaleleia o paleni eletise.

O le faʻamamāina e faʻaaogaina ai faʻafitauli faigata. Mo lenei mea, ua faʻafeiloaʻi ai vai o le physiological i le ituaiga glucose ma se vaifofo o le sodium chloride. Glucose fesoasoani e tausia le osmolarity toto.

Toe faʻafoʻi paleni eletise ma le hemostasis o se vaega taua o togafitiga. I le faʻaaogaina o mea faʻapitoa, o le calcium deficiency and acidity acidity ua toe faʻaleleia. E faʻamautinoaina le masani ai o gaioiga o fatugaʻo.

O nisi taimi o coma e tuʻuina atu ma faʻamaʻi lua. O vailaau faʻasaʻi tele e fesoasoani e faʻafetaui ai. E faʻafeiloaia foi i totonu o le tino e puipuia ai faʻalavelave. O togafitiga faʻapitoa e taua foi. Mo le toe faʻafoʻisia o le fatu ma faʻaitiitia aafiaga o le teʻi, ua faia ai togafitiga faʻafomaʻi.

Vaega o togafitiga o le inisalini ma le suka 32

E na o le aafia i hormones e mafai ona taofi le faʻaalia o faʻalavelave matuia e le mafai ona faʻaseseina e mafua mai i le leai. O nisi taimi, ina ia ausia le maualuga o le inisalini i le vai olaola, o le hormone peptide o le natura e faʻaauau ona faʻaauau ona faʻaauau pea i totonu o se kuluma o le 4-12 iunite. i le itula. O sea faʻamaualuga e mafua ai le taofiofia o le gau o gaʻo, taofi ai le gaosiga o le kulukose i le ate. I na ituaiga, o loo tatou talanoa e uiga i se "ituaiga o tootoo."

O lenei metotia e toetoe lava a talafeagai i taimi uma, talu ai o le faʻatulagaga tutusa o se lapisi tele o vailaʻau faʻasolosolo e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulūkose. O se taunuuga, o taunuuga matautia e mafai ona atiaʻe. Na maitauina o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le glucose e ono mafai ona tuʻuina mai faatasi ma se mataua o le mamafa o le concentrated potassium. E mafua ai le lamatia o le hypokalemia.

Afai, o se taunuuga o le faateleina o le suka i le 32, o se tulaga o le DKA e tupu, ona faʻaaogaina ai lea o insulin vaʻavave. O isi uma ua faalēaogāina mo sea tulaga.

Ole iniseti o tagata e faʻaalia ai se lelei lelei, ae pe a iai se tagata i se vaʻa poʻo se faʻalavelave faʻapitoa, o le filifiliga o le vailaau faʻasaina ua faia e mafaufau ai i le umi o lana gaioiga, ae le o le ituaiga.

O le glycemia e faʻaititia i le fua e 4.2-5.6 mol / L. Afai i le 360 ​​minute talu ona amata le faʻalauiloa o lenei faʻalauiloa e leʻi faʻaitiitia, o le a oʻo i le 14 mol / L.. O le saoasaoa ma le fuataga e faʻalagolago i le tulaga o le maʻi.

Afai e tumau le maualuga o faailo taua, ma o le glycemia o le a tausia i le sili atu nai lo le 11-12, o le taumafa e faateleina, o le inisalini e amata ona faafoeina e aunoa ma le le fiafia, ae le o se mea foi. O se vailaau pupuu e faʻataʻitaʻiina i vaega ninii o le 10-14 iunite. 4 itula uma. E faasolosolo lava, o le fesuiaiga i se insulin faigofie e tuʻufaʻatasia ma le filifiliga o le faaumiumi o gaioiga.

Taumafa faafomaʻi

Afai o le toto toto o le tagata ua uma ona oʻo i le 32, ona tatau loa lea ona faia fuafuaga uma e puipuia ai le toe faʻafouina o togafitiga. O fesoasoani faʻapitoa faʻapitoa e fesoasoani i lenei mea. I le tulaga o le maʻisuka o le ituaiga lona lua ma le oona, o se taumafataga maualalo maualalo i luga o le gaʻo ma le fulafula o le natura e tatau ona mulimulitaia e le le lava o minerale ma vitamini.

E tatau ona e aofia ai i au mea taumafa taumafa e aofia ai vailaau faʻamalosi, gaʻo, ma le polotini. Ae sili lava, pe afai o le meaai o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualalo.

E tatau ona e faʻasalalau lau lisi autu:

E tatau ona mataitu le paleni o le vai. E manaʻomia lou inu i le 1.5 lita o le vai i le aso. A oʻo i le maualuga o le suka i le toto, e amata ona taumafai le tino e faʻaititia le maualuga o le suka, faʻamaʻe ese ma le faʻamaʻi. O le vai masani e aunoa ma ni mea faaopoopo o le a fesoasoani i le foia o lenei faafitauli, ae e le mafai foi ona faʻaaogaina, talu ai e ono afaina ai le vai.

I le faaiuga, matou te maitauina: suka i le 32 iunite. faʻaalia se faaletonu i le tino. Afai e leai se gaioiga e faia, o le avanoa e oti ai e sili. Fesoasoaniga a le tagata lava ia e le fautuaina, ona o le suiga o le soifua maloloina e ono misia. O le mea lea, muamua e valaʻau i se falemaʻi, ona faia lea o isi taga uma.

Tuua Lau Faamatalaga