Faʻatagaina o le absorption o le Cholesterol: faʻafefea ona galue ma galue malosi fualaau?

Esetimase fualaau faasaina lea e faalavelaveina ai le afaina o le cholesterol i le inumaga. O le tofiaina o le ezetimibe e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol i le plasma e le silia ma le 15 - 20%. Ae ui i lea, o le galulue faʻatasi ma statins e faʻatasi ma se faʻaopoopoga taua i le lelei o togafitiga. O taunuʻuga o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ua faʻaalia ai o togafitiga faʻatasi ma le simvastatin ma le ezetimibe (10 mg taʻitasi) faʻaititia le maualuga o le LDL cholesterol i se tulaga sili atu nai lo le monotherapy ma le simvastatin i se fualaau e 40 mg. Talu ai ona o le ezetimibe e mafai ona faʻapipiʻiina ma soʻo se tasi o statins, o lona faʻaaogaina e faapitoa lava ona faʻasino mai mo tagata mamaʻi e le mafai ona faʻafeiloaʻi i tulaga maualuga o fuainumera.

Contraindications: esetimibe togafitiga e le fautuaina mo tamaiti, faapea foi i latou o loo aveina cyclosporine, colestyramine ma maua ai le faateleina o le gaoioiga o enzymes o le ate ma CPK.

Nicotinic acid- o le lipid-lowering, anti-atherosclerotic drug with a complex effect on the main links of atherogenesis. Niacin e faʻavasegaina uma le toto toto. I le togafitiga faafomaʻi, e faʻamaonia ai le faʻaleagaina o le lipid metabolism, e faʻaaoga uma ai le acidic nicotinic (niacin) ma ona vailaʻau (acipimox) ma pepa faʻamalolo faʻalagolago (enduracin). Pepa o le tuai ona tuʻuina atu o le vailaʻau nicotinic e sili atu ona faapalepale, ae maualalo le gaosiga o le lipid.

Togafitiga mulimuli amata i le tofiaina o se fualaau o le 500 mg 1 le taimi i le aso pe a uma taumafataga, pe a uma le vaiaso e tasi, ona latou liliu atu lea i le enduracin 2 taimi i le aso, mai le vaiaso lona 3 vaiaso e ave 500 mg 3 taimi i le aso (1500 mg / aso).

O aʻafiaga e faʻaalia e ala i le mumu ma le suamalie o le paʻu, lagona o le vevela ma le vevela, vevela o le gastrointestinal, faʻasolosolo i luga, le faateleina o le kulukose toto, uric acid ma le gaioiga o le enzymes.

Le faʻamaonia o le vailaʻau nicotinic i tagata mamai e maua i le maʻi o le ulutala maʻi, o le talafaasolopito o le gasegase gasegase, o le maʻisuka, gout, ma faʻamaʻi ogaoga o le ate. O le Nicotinic acid e le fautuaina mo le maʻitaga ma le lactating o fafine, e tatau ona faʻasalalau ma le faʻaeteete i le 'ava malosi, o gasegase e maua ai le angina pectoris, le MI miti maua le nitrates, o le calcium antagonists, ßadrenoblockers, statins.

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le itu, ia fautuaina: amata le togafitiga ma ni togi laiti ma faʻaititia le fualaau, faʻaaoga aspirin 30 minute aʻo leʻi ave le vailaʻau, ave faʻamalosi le nicotinic ma meaʻai, aua le inu ni vailaʻau nicotinic ma mea inu vevela, ava malosi, amata togafitiga ma fualaau faʻatau.

I le taimi nei, o se tuufaatasiga e aofia ai le 1000 mg o le malosi o le nicotinic ma le laripiprant, o se fualaau faasaina e aveesea ai aʻafiaga o aʻafiaga o le nicotinic, ua faamauina i le Russian Federation.

Sequestrants of acid acids (ion resins exchange)

Xecvestrants o acids bile (FFA) e aofia ai: colestyramine, colestipol, faʻafeiloaʻi uila.

Faʻatinoga o gaioiga O le FFA o le faʻamausaliina lea o meaola kulimi i le lumen o le iniseti laitiiti, lea e taofia ai le faʻamautuina ma faʻaleleia ai a latou feusuaʻiga. O le iʻuga, o le faʻasalalauga o meaola suamalie i totonu o le ate, ua faʻateleina, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le manaʻomia mo suauu ate i le cholesterol. FFA e faʻaitiitia le plasma LDL cholesterol e 15% - 30% ma faʻaleleia le HDL cholesterol e 5%. O le SQD faʻagesegese le alualu i luma o le atherosclerosis e tusa ai ma faʻatalanoaga. FFA e mafai ona faʻatupulaʻia maualuga TG.

Colestyramine ma le colestipol e masani ona mafua ai le taofiofia, afaina, tiga o le manava, o le dyspepsia ma lagona le lelei o le tofo. E itiiti ni aʻafiaga i le Cogwheel.

FFAs e matua faʻaseseina i tagata gasegase ma le maualuga o le TG (TG> 4.0 mmol / L).

Fiti

O mea e maua mai i le fibroic acid - fibrates (ciprofibrate, gemfibrozil, fenofibrate) - faʻaitiitia le mea e maua i le triglycerides ma faʻaleleia atili isi faʻamatalaga o le lipabeta metabolism. Fitirate faʻasaina le faaputuga platelet, faʻaleleia galuega o le endothelial, ma faʻaitiitia le fibrinogen i le toto.

O togafitiga sili ona lelei faʻamaoni (lipantyl, solofanua). O le faʻamalosia o le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e oʻo atu ai i le faʻaogaina o le atherosclerosis ma le puipuia lelei o le atinaʻeina o faʻafitauli micro-ma macrovascular.

E taua tele, e le pei o isi fibrates, fenofibrate e le faʻalavelave i le catabolism ma e mafai ona saogalemu pe a faʻaoga faatasi ma statins.

Tafa. 9. Fibroic Acid Derivatives (Fibrates)

Igoa (igoa tau fefaatauaiga)Fai
Faʻamamaina (Lipantil)200 mg i aso taʻitasi
Cyprofibrate (Lipanor)100 mg 1 - 2 taimi i le aso
Gemfibrozil600 mg 2 taimi i le aso

ω - 3 gasegase gaʻo polyunsaturated

E leʻi leva talu ai nei, na faamauina ai se fualaau faasaina i Lusia omacor (o le suauʻu mama e faʻamamaina mai iʻa o loʻo maua i le itu i matu), lea e aofia ai le 84% o eicosapentaenoic ma docosahexaenoic fatty acids. Omacor i se fualaau o le 1 g i le aso ua faatonuina e puipuia ai faʻafitauli o le faʻaleagaina o le myocardial, aua na ia taʻua o le antiarrhythmic, antithrombotic effects. I se fualaau o le 2 i le 4 g i le aso, o le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le maualuga o le TG plasma, o lea e mafai ona faʻaaogaina mo faailo tutusa e pei o le faʻamaoni. Faʻafitauli: faateleina le toto, manava.

O mamanu tamatamailima o se faailoga o le gafatia o taʻaloga: faailoga o dermatoglyphic i le 3-5 masina o le maʻitaga, e le suia i le olaga atoa.

Faatulagaina o le suavai i luga o le eleele: O le tele o le susu i luga o le kelope e vevela mai luga o sami ma sami (88 ‰).

Faʻasologa o faʻamaumauga o le faʻapipiʻiina ma le gataifale: I totonu o taulaga, puipuiga o le faletupe ua fuafua e amanaʻia manaoga faʻapitoa ma le tamaoaiga, ae e taua tele i tagata faʻalelei.

Tulaga lautele mo le filifilia o se alavai vaʻaia: O le alavai e filifilia e faalagolago i le natura o le puipuia.

Faʻamatalaga o le faʻamaonia o le faʻasaina o le Cholesterol Absorption

I le togafitia o le toto maualuga o le cholesterol toto, e le faʻafefiloi ia statins ma le kulicotic acid ma fibrates, o fualaau o se vasega ese, ona o le mea moni e le saogalemu ma mafai ai ona tupu le atinae o isi faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tuufaatasiga o fibrates ma statins e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le myopathy, o le mea lava lea e tasi e mafai ona tupu i se tuufaatasiga o acidic nicotinic ma statins, na o le faaopoopo i mea uma e mafai ona aafia ai le ate.

Peitai na maua e tagata suʻesuʻe vailaau vaifofo se vaifofo, latou te atiina ae ni vailaau o ana faatosinaga e faasino atu i isi faiga mo le atinaʻe o le hypercholesterolemia, aemaise lava, i le afaina o le cholesterol i le inumaga. O se tasi o nei vailaʻau o Esetimapi po o Ezeteelu.

O le aoga o fualaau o le saogalemu tele ona o le mea moni o ona vaega e le mafai ona ulu atu i totonu o le toto. E taua tele lenei mea, aua o le a maua e vailaau faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi ma i latou ua faʻaseseina mo le faʻaaogaina o statins mo ni mafuaaga. O le tuufaatasiga o azeterol ma fuainumera e mafai ona saofagā i le faʻaleleia o le togafiti o togafitiga e faʻatatau i le faʻaitiitia o le cholesterol i le tino.

E tusa ai ma le le lelei o le fualaau faasaina, o lona tau maualuga e iloga ma, i le tulaga o le monoprint, o le itiiti ifo o le aafiaga o le faaaogaina, pe a faatusatusa i le taunuuga o togafitiga ma fuainumera.

Faʻavasegaga

  1. Vailaʻau o fesuiaiga o vailaʻau ma vailaʻau e faʻaitiitia le absorption (absorption) o le cholesterol i totonu o le inumaga.
  2. Nicotinic acid
  3. Popo.
  4. Fiti.
  5. Statins (3-hydroxymethyl-glutaryl-coenzyme-A-reductase inhibitors).

Faʻalagolago i le faiga o le gaioiga, o fualaau e faʻaitiitia ai le cholesterol toto e mafai ona vaevaeina i ni vaega.

Fualaau faasaina e taofiofi ai le faʻaogaina o lipoproteins atherogenic ("bad cholesterol"):

  • statins
  • fibrates
  • nicotinic acid
  • tamaoaiga
  • benzaflavin.

Le ala e faʻagesegese ai le faʻafefe o le cholesterol mai meaʻai i totonu o le manava:

  • tagata faʻasalalau o meaola eleʻele,
  • guarem.

Ezithymibe faʻatonuina ma fegalegaleaiga

I le togafitia o le toto maualuga o le cholesterol toto, e le faʻafefiloi ia statins ma le kulicotic acid ma fibrates, o fualaau o se vasega ese, ona o le mea moni e le saogalemu ma mafai ai ona tupu le atinae o isi faʻamaʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tuufaatasiga o fibrates ma statins e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le myopathy, o le mea lava lea e tasi e mafai ona tupu i se tuufaatasiga o acidic nicotinic ma statins, na o le faaopoopo i mea uma e mafai ona aafia ai le ate.

Peitai na maua e tagata suʻesuʻe vailaau vaifofo se vaifofo, latou te atiina ae ni vailaau o ana faatosinaga e faasino atu i isi faiga mo le atinaʻe o le hypercholesterolemia, aemaise lava, i le afaina o le cholesterol i le inumaga. O se tasi o nei vailaʻau o Esetimapi po o Ezeteelu.

O le aoga o fualaau o le saogalemu tele ona o le mea moni o ona vaega e le mafai ona ulu atu i totonu o le toto. E taua tele lenei mea, aua o le a maua e vailaau faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi ma i latou ua faʻaseseina mo le faʻaaogaina o statins mo ni mafuaaga.

O le Esetima o loʻo faʻalavelaveina ai le faʻafefe o le cholesterol ma nisi o fua o laau totō i totonu o le togafiti laiti. O i ai, o le vailaau e maua i le tootoo laiti ma e le faatagaina ai le cholesterol e mimiti, ma faʻaitiitia ai le tuʻuina atu o le cholesterol saʻo mai le inumaga i se isi okeni - ate, faʻaitiitia ai lona faʻasao i le ate ma le faateleina o le suauu mai le plasma toto.

E le faateleina le faʻamalosia o meaola o le puluvalapala ma le faʻamaonia le liʻo o le ate cholesterol ole ate, e le mafai ona faʻamatalaina e uiga i fuainumera. Ona o le eseesega o mataupu faavae o le gaioiga, o fualaau o nei vasega ma le faaaogaina tutusa ma statins, e mafai ona faaitiitia ai le cholesterol.

E le mafai ona faʻamoemoeina le le atoatoa o le biotevailability of ezeterol ona o lenei tino e toetoe lava a le mafai ona faʻaaogaina i le vai.

Pe a faia se togafitiga ma le inhibitors, e tatau ona matua usitaia le tulafono na faatonuina e le fomai. Ae afai o loʻo faʻaauau pea, o maʻi e tatau ona iloa mea nei.

I nisi o tulaga e le masani ai, o mea leaga na tutupu i tagata mamaʻi na le mafai ona matuia tele. Afai tatou te talanoa e uiga i suega o falemaʻi, ona faʻasolo atu lea i le tasi o le fualaau faasaina i le 15 tagata volenitia ma le soifua maloloina lelei i le 50 mg i aso taitasi mo vaiaso e lua.

O le isi suʻesuʻega na aofia ai le 18 tagata volenitia e iai faʻamaoniga o le hypercholesterolemia muamua, na faatonuina i latou e 40 mg o Ezithimibe mo le silia ma le 50 aso. O i latou uma na auai i faʻataʻitaʻiga a le falemaʻi na latou faʻaalia le faʻapalepale lelei i le fualaau.

O le tuufaatasiga o Ezithimibe ma le faʻaaogaina o meaʻai e mafai ona fesoasoani e faʻaititia le fua faatatau o le faʻaaogaina o vailaʻau o le fualaau muamua, ae le afaina ai lona bioavailability. Faatasi ai ma le sooga faʻatasi ma le cholestyramine, o le maualuga o le faʻaaogaina o le aofaʻi o eseterol e faʻaitiitia e tusa o le 55 pasene.

Faʻamālōlōina togafitiga faʻatasi ai ma le faʻamaoni, o se taunuuga, o le aofaʻiga atoa o le inhibitor e faʻalauteleina e tusa ma le tasi ma le afa taimi. O le faʻaaogaina o eseterol ma fibrates e leʻi maeʻa suʻesuʻeina, o lea la e le fautuaina le latou faʻaogaina e fomaʻi.

O le lamatiaga o le maualuga o le cholesterol maualuga o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

O le faʻaitiitia o le faʻafefe o le cholesterol mai meaʻai i totonu o le manava, o nei sui e faʻaitiitia ai lona faʻamaualuga i le toto. O le sili ona aoga o lenei kulupu o sooga o le guar. O se faʻaopoopoga o lauʻau e maua mai i fatu o fatu pi.

E mafai e Guarem ona aveeseina moli fualaʻau o le cholesterol mai le puipui o le intestinal. E faʻavaveina ai le faʻamaʻapeina o meaʻai suamalie, e mafua ai le faʻateleina o le pueina o le cholesterol mai le toto i totonu o le ate mo a latou faʻasinomaga. O le vailaau e faʻamalo ai le manava ma faʻaitiitia le tele o meaʻai e 'ai, lea e mafua ai le maualuga o le paʻu ma lipid i le toto.

O aʻafiaga e aofia ai le afaina, afu, tiga i totonu o le manava, ma o nisi taimi e vevela ai nofoa. Ae ui i lea, e itiiti lava le faʻaalia, e seasea ona tupu, ma le faʻaauau pea togafitiga e pasi ese.

Sequestrants of acid acids

O fualaau oona e faʻasaina ai vailaʻau (cholestyramine, colestipol) o resins-exchange resins. E tasi le taimi i totonu o le iniseti, latou te "pueina" le kulimi kulimi ma aveese mai le tino. O le tino e amata ona leai ni meaʻai suamalie, lea e talafeagai mo le galue masani.

Cholestyramine ma le colestipol o loʻo maua i foliga o pulu. Ole fua ole aso e tatau ona vaevaeina i le 2 i le 4 inumaga, ia faʻaaoga e ala i le faʻaaogaina ole vailaʻau i se vai (suavai, vai).

O resins-fesuiaiga o resins e le o aʻafia i le toto, naʻo le naʻo le moli toto. O le mea lea, latou te saogalemu ma e leai ni mea e le manaʻomia. E toʻatele tagata atamamai e talitonu e tatau ona amata togafitiga o le hyperlipidemia ma nei vailaau.

O aʻafiaga e aʻafia ai le afaina, taʻavale ma le faʻamalosi, e le masani ona faʻaaogaina ogaumu. I le faʻaaogaina o nei vailaau faʻasaina i luga o le tino, o le faʻaaogaina o nei vailaʻau faʻasaina, ma le tele o vitamini, e sili ona gaʻo le gaʻo, i totonu o le iniseti e ono faʻavaivaia.

O le Nicotinic acid ma ona fua (enduracin, niceritrol, acipimox) o le vaitamini o le kulupu B. E faʻaitiitia ai le maualuga o le "cholesterol leaga" i le toto. O le Nicotinic acid e faʻaaoga ai le fibrinolysis system, faʻaitiitia ai le malosi o le toto e faʻapipiʻi ai le toto.

O le togafitiga o le Nicotinic acid mo se taimi umi, faʻateleina le maualuga o le fualaau. A o lei oʻo i le taimi na maeʻa ai, e le fautuaina e inu mea inu vevela, aemaise lava le kofe.

O lenei vailaau e mafai ona afaina ai le manava, o lea e le o faatonuina mo gastritis ma le maʻi o le peptic. I le tele o maʻi, o le mumu o foliga e aliali i le amataga o togafitiga. O le a faasolosolo, o le a le toe i ai lenei aafiaga. Ina ia puipuia, e fautuaina e ave le 325 mg o le aspirin 30 minute aʻo leʻi ave le fualaau faasaina. 20% o tagata gasegase e pagatia le paʻu.

Togafitiga ma sauniuniga o meaola o le nicotinic ua faʻasaina mo le maʻi o le peptic ma le ulutala duodenal, o le hepatitis tumau, ogaoga o faʻalavelave o le fatu, gout.

O le Enduracin o se fualaau oona o le nicotinic umi. E sili atu le faʻafefe, e mafua ai le itiiti ifo o aʻafiaga o le itu. E mafai ona togafitiga mo se taimi umi.

Faʻatagaina o le absorption o le Cholesterol: faʻafefea ona galue ma galue malosi fualaau?

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

A aunoa ma cholesterol, e le mafai ona tino atoatoa le tino o le tagata. O lenei vailaʻau o se vaega o siama siaki, i se faaopoopoga, a aunoa ma lea, o le galuega o le tino o le tino ma isi totoga taua o le tino o le tagata o le a le mafai.

O le tele o mea o lenei vailaau o lona uiga o le cholesterol leaga, lea e faʻatasi ai ma le porotini e fatuina ai se tino fou - lipoprotein. E lua foi ituaiga: o le maualalo ma le maualuga. Le maualuga maualuga lipoprotein e le afaina i le tino, e le pei o lona lua ituaiga. Afai o le tulaga e le o taʻavale ma o le maualuga o lenei lipoprotein i le toto e le taua tele, o le a lava mo le tagata maʻi ona fesuiai i meaai paleni ma ia ulufale atu i le tino i lona olaga.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Ae o nei faiga e le o taimi uma e maua ai le mea e manaʻo i ai, i nisi tulaga, atonu e manaʻomia e le tagata maʻi le togafitiga faafomaʻi o vaa.

Ua leva ona galue saienitisi e fatuina le fualaau faasaina lelei e faaitiitia ai le "leaga" cholesterol.

O le fofo aupito sili ona lelei e lei maua, ua faia ni vaega o vailaau e faʻaitiitia ai le cholesterol, e tofu lava ma latou lava lelei lelei ma le lelei.

O tulafono e aofia ai fualaau sili ona lelei mo le lipoproteins maualuga, ae ona o le tele o faaletonu ma le i ai o ni taunuuga matautia mo le tino, aemaise lava pe a faʻaaoga gaʻo maualuga o le fualaau faasaina, e le o taimi uma latou te faanatinati e faatonu.

Cholesterol i fafine i le 55

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le maʻi fatu cardio ona o le atherosclerosis o le mafuaʻaga autu o le oti i atunuʻu atiaʻe. Atherosclerosis o se faʻamaʻi matautia lea e fausia ai ni atherosclerotic plate i luga o puipui o maʻa. Faateleina le faasolosolo malie, latou te faalavelave i le tafe toto i totonu o vaa. O taunuuga e mafai ona avea ma faʻalavelave sili ona faanoanoa - faʻauʻuina o le myocardial, stroke, gangrene o pito pito i lalo.

  • O faailoga autu o le lipid profile
  • Mafuaaga o le Hypercholesterolemia
  • Le togafitiga ole togafitiga
  • Fomaʻi togafitiga
  • Togafitiga ma togafiti a tagata

O le autu autu o le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le hypercholesterolemia, talu ai e leai se mea e sili atu nai lo le faaputuga o le cholesterol. E le gata i lea, mo le tele o mafuaaga, o le aʻafiaga e atiaʻe le atherosclerosis e faʻateleina ina ua mavae le limasefulu tausaga. I nisi auiliiliga, o le a tatou iloiloina le mea e tatau ona i ai le cholesterol i fafine i le 55 tausaga.

Faailoga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O afea e fautuaina ai e faʻamaonia lenei vailaʻau? O loʻo faʻaalia mo le hypercholesterolemia muamua, o le Ezithimabe e faʻaaogaina pe tutoatasi i le faaopoopoina i mea taumafa paleni, poʻo le faʻatasi ai ma statins.

O lenei vailaau e fesoasoani e faaitiitia ai le maualuga o le cholesterol atoa, ae o le apolipoprotein B, triglycerides, LDL cholesterol, faapea foi le faateleina o le HDL cholesterol.

Faʻatasi ai ma le alo o le hypercholesterolemia, e faʻaaogaina ai vailaʻau e fai ma faʻaopoopoga i fuainumera ina ia faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol maualuga, atoa ma LDL.

Ezeterol ua faatonuina mo le sitosterolemia homozygous. E mafai ai e oe ona faʻaititia le maualuga o le campesterol ma le sitosterol.

Contraindications ma aʻafiaga itu

O lenei vailaʻau e faʻasaina mo le faʻaaogaina e tagata gasegase o loʻo i ai le faʻalauteleina o le gafatia i ona vailaau oona.

O fafine maʻitaga ma taimi o susu fananau e le fautuaina foi e faʻaaoga le iniseti o le absorption o le cholesterol.

Afai ei ai se manaʻoga mo le faʻaaogaina o le ezeterol e se tausisoifua, ona ono ono talafeagai ai lea ona filifili e taofi le susu.

O isi faʻasalaga e aofia ai:

  • tausaga le itiiti ifo i le 18 tausaga, talu ai e le i faavaeina le saogalemu ma le aoga mai le faaaogaina o fualaau faasaina,
  • o le i ai o soʻo se maʻi o le ate i le vaitaimi o le faʻamalolo, faʻapea foʻi ma le faateleina o le gaioiga o le "ate" faʻaleagaina,
  • ogaoga poʻo le maualuga o le toilalo o le ate, pei ona fuaina e le tamaititi-Pyug fua,
  • laoga o le laose, laasaga lactose, glucose-galactose malabsorption,
  • le faaaogaina o fualaau faasaina faatasi ai ma fibrates,
  • faʻaaogaina e tagata gasegase maua le vailaʻau cyclosporine e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma faʻatasi ma le siakiina o le maualuga o le cyclosporin concentration i totonu o le toto.

I le tulaga o le monotherapy, o le cholesterol absorption blocker e mafai ona mafua ai aʻafiaga e pei o le tiga o le manava, le galala, ma le ulu. Faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa ma fuainumera, e faaopoopo atu i migraines, o foliga e ono foliga mai o le le lava, afaina, faafitauli i le ogaumu (le fiafia), leu, myalgia, galuega faateleina a ALT, AST, ma CPK. O le foliga mai o se paʻu paʻu, angioedema, hepatitis, pancreatitis, thrombocytopenia ma le faateleina o enzymes o le ate e le o aofia ai foi i togafitiga faafomaʻi.

I se tulaga e le masani ai, o le atinaʻeina o le rhabdomyolysis e mafai.

Le mataupu faavae o le gaioiga a le inhibitor

O le Esetima o loʻo faʻalavelaveina ai le faʻafefe o le cholesterol ma nisi o fua o laau totō i totonu o le togafiti laiti. O i ai, o le vailaau e maua i le tootoo laiti ma e le faatagaina ai le cholesterol e mimiti, ma faʻaitiitia ai le tuʻuina atu o le cholesterol saʻo mai le inumaga i se isi okeni - ate, faʻaitiitia ai lona faʻasao i le ate ma le faateleina o le suauu mai le plasma toto.

E le faateleina le faʻamalosia o meaola o le puluvalapala ma le faʻamaonia le liʻo o le ate cholesterol ole ate, e le mafai ona faʻamatalaina e uiga i fuainumera. Ona o le eseesega o mataupu faavae o le gaioiga, o fualaau o nei vasega ma le faaaogaina tutusa ma statins, e mafai ona faaitiitia ai le cholesterol. O suʻesuʻega faʻamuamua e faʻaalia ai o le absorption o le 14C-cholesterol e puipuia e ezeterol.

E le mafai ona faʻamoemoeina le le atoatoa o le biotevailability of ezeterol ona o lenei tino e toetoe lava a le mafai ona faʻaaogaina i le vai.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina faatasi ma meaai e le aʻafia ai lona bioavailability i se fua o le sili atu ma le 10 mg.

Metotia o talosaga, fua ma tau

Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e tatau i tagata gasegase ona alu i luga o se meaai ma le maualuga o le cholesterol, o le a faaauau pea ona matauina i le vaitaimi atoa o le ave o fualaau faasaina. E tatau ona ave Ezetela i le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai. E masani lava, o le fomaʻi ua faatonuina e ave le vailaau o le 10 mg e sili atu ma le faatasi i le aso.

A o le vailaʻau faʻatasi ai ma le tuufaatasiga o Ezithimibe ma fuainumera, e tatau ona mulimulitaʻia le tulafono lenei ma togafitiga faʻapitoa: ave le vailaʻau i lea aso ma lea aso i fuainumera, ia mautinoa ia mulimulitai i fautuaga ua fautuaina mo le taliaina.

I le tutusa o le togafitiga ma le aufaigaluega o mea gaʻo ma le Esetimipe, e tatau ona ave i le 10 mg i le aso, ae ia le sili atu i le lua itula aʻo le i aveina se pasene pe le sili atu i le fa itula mulimuli ane.

I le tulaga o le gase o le ate, o tagata gasegase i le laasaga o le faaletonu o le ate vaivai e le manaʻomia le filifilia o fua. Ma mo tagata gasegase e le talafeagai ma le ate ole ate, e masani lava e le fautuaina le faʻaaogaina o inhibitors o le faʻaaogaina o le cholesterol e sau i totonu o le tagata.

E pei ona taʻua muamua, o le tau o le inhibitors e le taugofie, e fesoʻotaʻi ma o latou le lelei.

Eseetima i se vali e 10 miligrams (28 vaega) e mafai ona faʻatau mai le 1800 i le 2000 rubles.

Mafululuga cholesterol: mafuaʻaga ma togafitiga

O le cholesterol maualuga (hypercholesterolemia) o se tulaga lea o loo i ai le sili atu o lenei mea i le tino. I le lalolagi atoa, o le tasi i le tolu e sili atu i le 25 tausaga le tiga mai le maualuga o le cholesterol. O tagata e maualuga le cholesterol e sili atu ona atiaʻe le faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular (CVD).

I nisi tulaga, e iloa ai le hypercholesterolemia e oo lava i tagata ei ai le mamafa masani, o meaai lelei ma se olaga ola malosi. O le maualuga o le cholesterol e masani lava ona o faatasi ma isi maʻi sili ona lauiloa, e pei o le oona ma le maʻisuka. O le mea lea, e masani lava ona suia le mafaufau i nei faʻamaʻi. O se taunuuga, o se vaega tele o tagata e maualuga le cholesterol e le maua togafitiga, e oʻo lava i atunuʻu atiaʻe.

Cholesterol ma ona ituaiga

Cholesterol o se vaega masani o laulaau uma o le tino. O se mea vaivai, gaʻo, gaʻo lea e sili atu ona faʻapipiʻiina i totonu o le tino, ma e na o se vaega itiiti e sau mai meaʻai. Cholesterol e taua tele mo le fausiaina o siama o le tino, vitamini D ma nisi hormones. O le Cholesterol e le mafai ona solo i le vai, o le mea lea, na o ia lava, e le mafai ona gaoioi i totonu o le tino. O meaʻai e taʻua o le lipoproteins e fesoasoani i le felauaiga o cholesterol i le faʻamalositino. E lua ituaiga o lipoproteins:

  • "Lelei" (HDL poʻo lipoproteins maualuga),
  • "Leaga" (LDL poʻo le lipoproteins, o loʻo faʻaalia e le maualalo) lipoproteins.

O le tulaga masani o le aofaʻi o le cholesterol i le toto e mai i le 140-200 mg / dl. Ae ui i lea, o le aofaʻi o cholesterol e le o se ata atoatoa o le setete o le soifua maloloina. O le sootaga i le va o ituaiga e lua o le cholesterol (o lona uiga, i le va o HDL ma HDL) o se faailo taua o le maualuga o le lamatiaga o le CVD. I totonu foi o le toto o loʻo i ai se ituaiga lona tolu o mea e pei o le gaʻo - faʻamaʻi. Faatasi ai ma le faateleina o lo latou tulaga, o le maualuga o le HDL ua faaitiitia.

O le tino o le tino o le gaʻo o lo o teuina i le tino. A e mafaufau e uiga i le gaʻo i ou sulugatiti ma le manava, e te mafaufau e uiga i faʻamaʻi. Latou te fai ma sui o le oloa mulimuli o le vaevaeina o gaʻo ua faʻaumatia i meaai. Soo se ituaiga o meaai e faʻamalo e lou tino ma e le o vave ona taulai atu i manaʻoga o le malosi poʻo isi manaʻoga ia liua i ni triglycerides o loʻo teuina i totonu o le tino. E pei o le cholesterol, o le triglycerides e ave i le tino e ala i lipoproteins.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Cholesterol o loʻo i ai i mea taumafa e mafai ona afaina pe a faʻaaoga. O le maualuga o le cholesterol e maualuga ai le lamatiaga o le CVD, o le fatu ma le stroke. Aʻo tele le LDL o loʻo taamilo i totonu o le toto, e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavaeina o pusa cholesterol (cholesterol deposits) i luga o le ogatotonu o maʻa. Papatusi vavalalata pe pupuni ai foi le lumenene o arteries, lea e mafua ai ona paʻu le toto i le mafaufau, fatu ma isi totoga. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le fatu fatu poʻo le taʻavale.

Aisea ua siitia ai le cholesterol? I nisi tulaga, i nisi o tagata, o le maualuga o le cholesterol e mafua ona o mea e afaina. Ae ui i lea, o le mafuaaga autu mo le maualuga o le cholesterol i le tele o tulaga o se olaga le talafeagai ma se tuufaatasiga o le 'ai o le tele o meaʻai gaʻo, lea e sili atu ona mauoa i gaʻo tumu. E mafai ona puipuia le cholesterol maualuga, o nisi taimi e lava lea e fetuunai ai le meaai ma aumai ai gaioiga faaletino i lou olaga. Afai e le lava lenei mea, ona fautuaina lea e le fomaʻi le faia o fualaau faasaina e maualalo ai le cholesterol.

Faailoga o le faateleina

E masani lava, e le o aliali mai faailoga o le maualuga o le cholesterol. I le tele o tulaga, o le maualuga o le cholesterol e oʻo atu ai i le CVD matautia (faʻamaʻi fatu, stroke, ma isi) ma maua i le taimi o suesuega e fesootaʻi ma i latou. O nei siama e masani lava ona atiae e avea o se taunuuga o le lafoaia o pusa cholesterol i luga o le pito i totonu o le au. Pau lava le auala e iloa ai lenei mea mataʻutia o le faia o se suʻega toto mo le cholesterol. E fautuaina le suʻeina o le cholesterol peʻa aulia le 20 tausaga. E tusa lava pe saʻo atoatoa le cholesterol, e talafeagai le siakiina o lona toto e tusa ma le tasi i le 5 tausaga. Afai o loʻo iai sou faʻamuamua i le maualuga o le cholesterol, ona fautuaina lea e le fomaʻi le faia o ia suʻega e tele taimi e tele. E le gata i lea, o le tele o suʻesuʻega masani mo le cholesterol e faʻatinoina i mataupu pe a iai aʻafiaga (maualuga maualuga o le toto, mamafa mamafa, ulaula).

Sei o tatou iloiloina puupuu ia faailoilo ma faailoga e atiae i mataupu pe a oʻo atu le maualuga o le cholesterol i le CVD.

Maea le gaʻo maʻi

Faailoga o le le atoatoa o le matelaina o maliu e mafai ona eseese i alii ma tamaitai. Ae ui i lea, i alii ma tamaitai, o le CVD o loʻo tumau pea le mafuaʻaga o le oti i atunuʻu atiaʻe. O faʻailoga taatele o le le atoatoa o le gataifale e aofia ai:

  • angina pectoris, tiga o le pusa,
  • taʻavale
  • puupuu le manava
  • tiga i le ua, pito i luga pe i tua,
  • afaina poʻo le vaivai i vae.

O le faaputuputuina o pamu i le maualuga o le cholesterol e aʻafia ai le lamatiaga ogaoga o le faʻaititia o le okesene ma le toto i nisi vaega o le faiʻai. O le mea lea e tupu i se paʻu. O le afaina o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, e manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi mo le tausiga faʻafuaseʻi. Faailoga e aofia ai:

  • faafuasei le leiloa paleni ma faamaopoopo,
  • faʻavavevave faʻafuaseʻi
  • foliga o foliga (ptosis o le laupa po o le gutu i le tasi itu),
  • le mafai ona gaoioi (aemaise lava le tutusa),
  • fenumiai, feteenai,
  • upu mataga
  • numera i luga o foliga, lima, vae (aemaise lava le tutusa),
  • faanenefu vaaiga, faalua vaaiga
  • faafuasei tiga tiga.

O faʻamalosi e tuʻuina atu le fatu i le toto e mafai ona puipuia ona o le faaputuputuina o pusa. O lenei gaioiga, ua taʻua o le atherosclerosis, e tuai ma e le mautonu. I le aluga o taimi, o le vavae ese o le mea e mafai. Pe a tupu lenei mea, e faʻapipiʻiina e se toto totoga. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le toto toto e maua ai le muso o le fatu, e oʻo atu ai i le siama. Faʻamataʻuina le fatu poʻo le leʻo o ona masini ona o le le lava o le okesene, ua tupu ai se fatu fatu. Faailoga o se fatu fatu e aofia ai:

  • o se lagona o le mausali ma le feteenai i totonu o le fatafata, tiga i totonu o le pusa po o lima,
  • manava manava
  • o le tupu mai o lagona o le atuatuvale,
  • vavao
  • taotoga, mimitiina, poʻo le kuluma,
  • luga o galuega.

O le faʻaleagaina o le myocardial o se tulaga faanatinati lea e manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi mo tausiga faʻafuaseʻi. Necrosis o le fatu fatu e mafai ona le mafai ona faʻafitia poʻo e oʻo lava i le oti pe afai e le saunia togafitiga.

Atherosclerosis o gaioiga lautele

O lenei faʻamaʻi o le iuga lea o le maualuga o le cholesterol, lea e tau atu ai i siaki maʻaleʻale i totonu o maʻa. O lenei mea e taofia ai le tafe o le toto i gaʻo, lima, manava, vae. O le amataga o lenei faʻamaʻi e aofia ai faʻamaoniga nei:

  • tingling ma susunuina i tamatamai vae,
  • tiga
  • vaivai
  • faʻapipiʻi faʻamalosi,
  • le toʻa i vae ma vae,
  • thinning, pallor ma le susulu o le paʻu i luga o vae ma vae,
  • le faʻaalia o maʻi pipili i luga o vae ma vae, lea e faʻamalolo lemu,
  • mafiafia o fao i tamatamai vae,
  • faaitiitia le tuputupu ae o lauulu i vae.

Polokalame masini

O le cholesterol maualuga e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa o le talo, lea e mafua ai le fausia o gallstones. O se pasene taua o mataupu e mafua mai i le maualuga o le cholesterol maualuga. O le faaputuputuina o paʻu i totonu o laʻau e mafai ona taʻitaʻia ai le tafe o le toto i totonu o fatuga ma le manava. Pe a faʻamalo le gaogao o le iniseti, faʻalauteleina le syndrome o le ischemic, faʻatasi ma le tiga o le manava, lese, vomiting, ma toto toto.

Mafuaʻaga ma Faʻamatalaga Faʻatau

I nisi tulaga, o le maualuga o le cholesterol e faʻatoʻateleina. I le faia o lea, o lou ate o le a maua ai le tele o cholesterol, pe o le a le aveesea e lou tino le LDL mai le toto i se auala aoga. O le maualuga o cholesterol ma le faʻateleina o triglyceride e ono aʻafia ma isi faʻamaʻi, e pei o le maʻisuka. Ae i le tele o tulaga, o le maualuga o le cholesterol e mafua mai i le 'ai o le tele o mea taumafa ma gaʻo tumu, ma le le lava o le tino. Faatasi ai ma tagata e mamafa tele, o le cholesterol maualuga e masani lava.

O nisi mea e mafua ai se tagata i le maualuga o le cholesterol. E le mafai uma ona faʻaumatia, ae o nisi e mafai ma e tatau ona faʻaumatia. O mea sili ona taua mo le atiaʻe o le cholesterol maualuga e aofia ai:

  • mamafa ma le ofoofogia,
  • 'ai se taumafa e aofia ai le tele o gaʻo tumu ma gaʻo, lea o loʻo i ai i le tele o meaʻai gaosi ma meaai falai,
  • leai se gaioiga
  • faʻasologa i le CVD,
  • toto maualuga
  • ulaula
  • maʻisuka
  • hyperthyroidism
  • sosoʻo faʻasaga
  • faʻapitoa,
  • neuropsychiatric anorexia,
  • faʻasologa masani o le faʻailoga
  • afaina o le nephrotic.

O le tele o tagata latou te le faʻaalia soʻo se faailoga o le cholesterol maualuga. O le suʻeina o le toto i lenei tulaga e na o le pau lea o le ala e siaki ai le maualuga o le cholesterol. Afai o le maualuga o le cholesterol i totonu o lou toto e sili atu ma le 200 mg / dl poo le HDL i lalo ifo o le 40, ona mafai ai lea e le fomai ona faia se suega o le manava o le manava o le tino e faamanino ai le siama. Faatasi ai ma lenei ituaiga o auiliiliga, e tatau ona e aloese mai le 'aiina o meaai mo le 12 itula aʻo leʻi ave le toto. E ui i le mea moni o le maualuga o le cholesterol e sili atu ma le 200 mg / dl e masani lava ona maualuga le maualuga, i tulaga taʻitasi e talafeagai le faia o le tagata lava ia, i le amanaia o le soifua maloloina lautele ma le i ai pe leai foi o le CVD. O vaega nei o tulaga eseese ole maualuga ole cholesterol ma o latou faʻamatalaga e fomaʻi:

Puipuiga

O le tele lava o tagata e mafai ona faʻaititia o latou maualuga i le cholesterol e ala i le 'aiina o meaai paleni, faamalositino masani, ma le pulea o latou lava mamafa.

O se taumafataga atoatoa e faʻaolaina ai le mamafa o le mamafa. E oo lava i le mamafa o le mamafa e na o le 2-5 kilokalama e mafai ona fesoasoani e faaleleia le puleaina o le cholesterol. Faaleleia lau meaai e pei ona taua.

  • Faʻaititia lou faʻaaogaina o gaʻo tumu ma gaʻo. O gaʻo susu e le tatau ona sili atu ma le 10% o le aofaʻi o calorie e 'aina, ma o le gaʻo gaʻo e tatau ona faʻaumatia atoa. Faʻamaumauga o suʻesuʻega e faʻaalia ai o gasegase fesuiaiga e matua faateleina ai le aʻafiaga cardiovascular O gaʻo e le faʻamamaina, e pei o le olive ma le suauʻu popo, e tatau ona sili atu.
  • Taumafa fatuga atoa, falaoa atoa o le falaoa, falaoamata e leʻi puipuia, lanu enaena, ma le pala.
  • Taumafa fualaau aina ma fualaʻau e tele i le fiber ma le lower cholesterol.
  • Faʻatapulaʻa meaai o cholesterol. O le tele o le cholesterol e maua i yolks egg, whole milk products ma entrails.
  • Aʻai iʻa gaʻo (e pei o suluvao vao, togafiti poʻo le pulou), ia 'aʻai ia le itiiti ifo ma le lua fesoasoani i vaiaso taʻitasi.
  • Taumamafa meaai e aofia ai le phytosterols ma le eletise o loʻo maua i fatu, fatu, fuālaʻau fuālaʻau, sua moli, yogurt. Suesuega ua faaalia ai o le taumafaina i aso taitasi o le 2-3 kalama o le phytosterols e mafai ona faaitiitia le LDL e 15%.
  • Faʻateleina lou faʻaaogaina o meaʻai e maua ai le fiber-e pei o le oatmeal, cereal barley, legumes, fruits, vegetables, ma fatuga atoa.

O le tele o taumafataga fou e sili ona lauiloa i tagata, ae e tele lava ina le aoga mo le umi o le mamafa o le mamafa, ma o nisi taimi e afaina ai le soifua maloloina, aʻo latou le aofia ai elemene taua tele mai le taumafataga. O ituaiga o meaʻai e aveesea ai vaega tele o meaai masani mai le taumafataga e masani lava e le lelei. I le maualuga o le cholesterol, e fautuaina ai e tagata atamamai le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o se lisi fou, e aofia ai le tele o fualaau faisua ma fua:

  • cereals: 6-8 servings i le aso (o le afa o latou e tatau ona aofia ai fatu saito atoatoa),
  • fualaau faisua: 3-5 tautua i le aso,
  • fualaau aina: 4-5 taumafa i le aso,
  • Laʻu-gaʻo po o le maualalo o gaʻo susu: 2-3 servings i le aso,
  • gaʻo manu, moa, sea sea: 85-170 kori i le aso,
  • gaʻo ma suauʻu: 2-3 sipuni punoʻi i le aso (faʻaaoga gaʻo e leʻi faʻamatufa, e pei o le olive poʻo le gaʻo canola),
  • nati, fatu, leki: 3-5 togi i le vaiaso,
  • sweets, sugar: itiiti ifo i le lima (5) servings i le vaiaso (itiiti ifo, sili atu).

E fautuaina foi e te 'aina le 2 tautua o ituaiga iʻa i vaiaso uma, faʻatapulaʻa le taumafaina o le sodium ma masima (e sili atu ma le 2400 mg / aso). Afai o le tapulaa o le masima ma le paʻu o le gaʻo o le tino e le mafua ai le manaʻoga e faatatau i le cholesterol, ona fautuaina lea e le fomaʻi le faʻaaogaina o filo e sili atu ona mafai ona fofoina, faʻapea foʻi ma masini vailaʻau.

I nisi tulaga, ua fautuaina se taumafataga Mediterranean e taulai atu i le 'ai o fatu, fualaau aina ma fualaʻau, iʻa ma le suauu olive. E ui lava i le mea moni o lenei taumafataga e tele gaʻo, o le tele lava o nei mea e faʻasalalau. E le gata i lea, o lenei taumafataga e faʻamalama i fiva ma antioxidants.

Lisi o le Paʻu e ala i le faamalositino

O le mamafa o le mamafa e faateleina ai le maualuga o le cholesterol maualuga ma le CVD. O le pa'ū o le mamafa e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le faʻatupulaia o le faʻatupulaia ma le faateleina o le HDL. I le i ai o le mamafa o le mamafa, e tatau ona e taumafai mo lona faʻaitiitia lelei ma faʻaitiitia le taimi e ala i taimi e tofotofoina ma faʻamautu ai meaai.

O faamalositino masani e faaitiitia ai le lamatia o le CVD ma fesoasoani e tuuitiitia le LDL. E taua tele pe'ā tuʻufaʻatasia ma se meaʻai lelei. Naʻo le 30-minute faʻamalositino malosi 5 taimi i le vaiaso e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa ma le LDL. Le faʻaleleia o se polokalame faʻaleaʻoaʻoga ma iloilo le maualuga o le faʻatagaina, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Faʻatau togafitiga

Afai o le mate ma le faʻaauau pea o le tino e le fesoasoani e faʻamaonia le cholesterol, ona mafai lea e se fomaʻi ona fautuaina togafitiga mo le maualuga o le cholesterol. I mataupu e mafua ai i le suesuega o le toto se maualuga maualuga o le cholesterol (sili atu i le 200 mg / dl), o togafitiga fualaau e mafai ona faʻamatalaina mai le amataga, i le taimi lava e tasi ma meaai ma faʻatinoga. O vailaʻau faʻatele e masani ona faʻaaogaina e maualalo ai le cholesterol e vaevaeina i vaega nei:

E masani lava o nei mea e faamuamua i vailaʻau i le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol. E faigofie ona latou faia ma e seasea ona latou fegalegaleai ma isi sui. O aʻafiaga o nei vailaau e aofia ai le myositis, paʻu faʻatasi, le galala, ma le faaleagaina o le ate. Tulafono e aofia ai:

  • lovastatin
  • pravastatin
  • rosuvastatin,
  • simvastatin
  • atorvastatin sz,
  • fesuisuiai.

O lenei vailaau faʻatau e faʻaaogaina uma e lalo ifo le LDL ma faʻateleina le HDL. O aʻafiaga e aʻafia ai le mumu o le paʻu, le galala, o le ulu, faʻavavevalea, faʻalavelave vaaia ma le faʻaleagaina o le ate.

Sequestrants of acid acids:

O nei fualaau oona e faaaoga e togafitia ai le toto maualuga o le cholesterol toto. O aʻafiaga e aʻafia ai le afaina, malosi o le tino, le manava, ma le tele o triglycerides. E le tatau i tagata e maualuga luga o faʻamaʻi ona ave nei fualaau. O lenei vaega o vailaʻau e aofia ai:

Faʻailoga Faʻatonu o le Cholesterol Absorption

O se fualaau faasaina e taʻua o ezetimibe e faatapulaaina ai le cholesterol i totonu o le tootoo laitiiti. O aʻafiaga e aofia ai le ulu tiga, leisa, vaivaiga maso. O lenei vailaʻau e faʻaaogaina i nisi taimi ma le simvastatin.

Faʻamatalaga o le fibroic acid:

O nei fualaau oona e aoga i le faʻaitiitia o faʻamaʻi. I sina tulaga itiiti, latou te aoga i le faʻaitiitia o LDL laʻasaga. E masani ona faʻaaogaina e tagata e le taliaina toleni. O aʻafiaga e aʻafia ai le myositis, le galala, gaosiga, gallstones, faʻalavelave o le fatu, ma le faaleagaina o le ate. O fualaau faasaina e aofia ai:

I mataupu pe a le faʻamalosi le tagata maʻi i se vasega faapitoa o fualaau oona, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se tuufaatasiga o fualaau mai vasega e lua.

Meaʻai ma Meaʻai Taumafa

I le faaopoopo atu i taumafa lelei e pei ona taʻua i luga, ua fautuaina e iai ni ituaiga o mea taumafa ma meaʻai e tatau ona aofia ai i le taumafataga lea e mafai ona fesoasoani e faʻaititia le cholesterol.

  • Fiber O le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai le fiva solu e maua i laumei, o le lala o le suka, o le karite karite, apples and flax seeds e faʻaitiitia ai LDL ma triglycerides. O le fiber e fesoasoani foi i le paʻu o le mamafa, ona e maua ai se lagona o le maofa. E tatau i tamaloloa ona 'ai e tusa ma le 30-38 kalama o le fiber i le aso, ma e tatau i fafine ona' ai le 21-25 kalama.
  • Beta Glucan. O lenei ituaiga o polysaccharide soluble o loo i ai i le lala oat ma isi laau. Ona o le mea moni e maualalo le LDL, o le oatmeal ua manatu o se ituaiga o meaai e faʻaitiitia ai le tele o le cholesterol.
  • Soya. O le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le taumafa o le soya (tofu, tempe ma miso) e fai ma sui i meaola a manu e fesoasoani e maualalo ai le cholesterol. Ae ui i lea, atonu e talafeagai le faʻatalanoa o se tagata fai meaʻai i luma o le suʻeina o meaʻai e maua ai le soya. O le mea moni e faapea o isoflavones o loʻo iai i le soya, e pei o le estrogen, e mafai ona oʻo atu ai i le tele o le aʻafia o le kanesa o susu ma isi gase.
  • Omega-3 oona gaʻo. O nei faʻalapotopotoga o loʻo i ai i le tele o meaʻai i suauʻu, o lo latou faʻaaoga e fesoasoani i le puipuia o le CVD. Pe a avea e avea ma meaʻai faaopoopo, o nei mea e mafai ona fesoasoani i le mitiina o le toto. O le mea lea, e tatau i tagata e faʻavaveina toto ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi ave le suāuʻu.
  • Alpha linolenic acid. O lenei tuufaatasiga o se fesuiaiga o omega-3 oona gaʻo lea e fesoasoani e puipuia le soifua maloloina o le loto. Ae peitai, e le saofaga i le tuʻuina atu o faʻamaʻi, ma le talafeagai i le faʻavaivaia o le LDL e tumau pea le masalosalo.
  • Vitamin C. O le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaaogaina o lenei vaitamini i se aofaiga o le 100-200 milligrams i le aso e fesoasoani ai e maualalo le cholesterol.
  • Beta Sisterol. O lenei tuufaatasiga o se vailaau o le vailaʻau, o se vailaau e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le intestinal cholesterol. O le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le LDL i le tino. Ae peitai, e tatau ona malamalama, e mafai foi e le beta-sisterol ona faaitiitia le maualuga o vitamini E ma beta-carotene e maua i le manava. E tusa ai ma lea, atonu e manaʻomia lou faʻatalanoa i se fomaʻi.
  • Policosanol. O lenei mea natura e maua mai le suka, e mafai ona faʻaititia le LDL ma faʻaleleia le HDL. E mafai foʻi ona faʻalavelave i le faʻavaeina o ni paʻu toto. Policosanol, i le isi itu, e mafai ona faateleina le lamatiaga o le toto, o lea e le tatau ona faia e tagata e faʻaaogaina toto.
  • Coenzyme Q10. Ua talitonu tagata suʻesuʻe e mafai e le coenzyme Q10 ona faʻafeteina le maualuga o faʻamaʻi, lea e fesoasoani e puipuia le CVD. O tagata e ave fuaina o fuainumera e masani lava ona maua e le maualalo o le coenzyme Q10. O le mea lea, i nisi tulaga, o loʻo faʻamatalaina ai se faʻaopoopoga faaopoopo o meaʻai faaopoopo i lenei mea.
  • Polyphenols O Polyphenols o vailaau o fualaau e maua mai ai meatotino faʻasao. E mafai ona latou faʻaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis e ala i le faaitiitia o le leaga na mafua mai ile LDL maualuga.
  • Resveratrol E ui i le mea moni e faapea o le Resveratrol e manatu e aoga mo le faʻaitiitia o aʻafiaga o le CVD, o le a sili atu le lelei o fua o lona faʻaaogaina. E le gata i lea, o resveratrol, o le mea e leaga ai, ei ai lona aafiaga e tutusa ma le estrogen, lea e le manaomia. E mafai foi ona fegalegaleai ma isi fualaau. O le mea lea, e manaʻomia le faʻatalanoaga a se fomaʻi aʻo leʻi aofia ai lenei mea i le taumafataga.

Laʻau faʻamaʻi

Faʻaaogaina togafitiga faʻatoʻaga i le togafitiga o le maualuga o le cholesterol. E taua le malamalama e mafai ona fegalegaleai vailaʻau ma isi vailaʻau. O le mea lea, e tatau ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi toe alu i togalaau. Laʻau e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol e aofia ai:

  • hawthorn
  • kaluka
  • laʻau
  • gugu
  • lanu mumu uʻamea.

Faʻafitauli ma faʻalavelave o faʻalavelave

Afai e le togafitia, maualuga le cholesterol e mafai ona taitai atu i le tele o faʻafitauli. E aofia ai:

  • Maʻi o le fatu O le maualuga o le cholesterol e sili atu ma le 2 taimi e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le fatu. O le 1% le faʻaitiitia o le cholesterol e oʻo atu i le 2% le faʻaitiitia o aʻafiaga o le le atoatoa o le matelaina.
  • Tigāina Low HDL e fesoʻotai ma se faʻalavelave maualuga o le paʻu.
  • Faʻafouina insulin. 88% o tagata maualalo le HDL ma le 84% o tagata e maua i le maualuga o le triglyceride e maua ai le faʻamalosia o le inisalini e taʻitaʻia ai maualuga maualuga o suka. O le toʻatele o tagata e maua i le inisalini e feagai ma le maʻisuka.

Mo le faʻaleleia atili o le faʻasologa umi mo le hypercholesterolemia, e tatau ai ona faʻamautinoa le mamafa saʻo, ia 'ai se meaai e maualalo i le gaʻo tumu ma le saʻo o le gaioiga faaletino. O a aoga i le tino i le faʻamautuina o le cholesterol? O le aoga autu mai lenei mea o se faʻaitiitiga taua i le aʻafiaga o le CVD, faʻapea foi ma le faʻaleleia atili o faʻamaoniga pe afai o nei faʻamaʻi ua uma ona i ai.

Pe tatau ona ou fenumiai i fesili o le maualuga o le cholesterol pe afai o le taimi lea e le o matauina sea faafitauli? E tusa lava pe i ai sau cholesterol masani ma e leai ni faafitauli CVD, e tatau ona e mulimuli i se olaga ola maloloina e saunia ai lou tino ma se vaega faaopoopo o le saogalemu mo le lumanaʻi. E aofia ai se taumafataga maloloina, faʻamalositino masani, aloese mai le ulaula tapaa ma le ava malosi. E taua le manatua o le faʻamauaina o le ava e faʻaaoga foi i mafuaaga o le maualuga o le cholesterol.

Saofiamalamia

O le cholesterol maualuga e mafua mai i mafuaʻaga ua taʻua o le hypercholesterolemia. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i ni numera o foliga, o lea e manatu ai iinei. Faʻatasi ai ma le hypercholesterolemia, o le maualuga o le LDL i totonu o le toto e sili atu nai lo le masani mai le pepe. O lenei maʻi le gasegase e mafai ona iloa i le taimi o siaki masani ole soifua maloloina. E mafai foi ona iloa i nisi o taimi i le i ai o pamu gaʻo i luga o le paʻu poʻo le va o mata. O togafitiga e aofia ai se soifua soifua maloloina ma ave togafitiga e maualalo ai le cholesterol.

Mafuaaga o le maualuga o le cholesterol ma le hypercholesterolemia faʻatoʻateleina

O le hypercholesterolemia faʻatoʻateleina e afua mai i se faaletonu i le gutu e pulea ai le gaʻolaʻau o le cholesterol i le tino. O se taunuuga o lenei faaletonu, e le o faʻamalosia lelei le LDL ma faʻaopoopoga i le toto. I le tele lava o tulaga, o se gaʻo ua le manuia e maua mai i le faʻagatuaina o se ituaiga o matua. Afai e faʻasoa le tofi, o lona uiga, o matua o loʻo tauaveina se ituaiga o gaʻo leaga, ona oʻo mai lea o le faʻamaʻi i se faiga sili atu ona ogaoga (homozygous). O le hypercholesterolemia o le Heterozygous o loʻo taʻua i se tasi mataupu mai le 500. O se ituaiga o le faʻamaʻaloga o le maʻi e seasea.

Vaega o le faʻamaʻi

O se vaega tāua o lenei faʻamaʻi o le atinaʻe lea o le CVD i se talavou. E mafua mai i le faʻavaeina o ni atherosclerotic plate i luga o le puipui i totonu o le gaʻo. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i osofaʻiga o le fatu e oʻo lava i tupulaga talavou. E le gata i lea, o mea taua nei e matauina:

  • xanthomas - gaʻo susu i totonu o le paʻu, o loʻo mauoa i le cholesterol, e masani lava ona faʻasoa i autafa, tulivae, totoa ma tulu,
  • xanthelasma - mea gaʻo susu i luga o laumata,
  • fagu fagu
  • afaina.

Faʻamatalaga ma togafitiga o le hypercholesterolemia faʻatoʻateleina

E masani lava, o le faʻamaʻiina o lenei maʻi e tupu i le taimi o suʻega faʻataʻitaʻiga ma fomaʻi. E le gata i lea, e mafai e le fomaʻi poo le tagata maʻi ona matauina le teuina o gaʻo i luga o le paʻu poʻo le va o mata. Afai o lenei maʻi na maua i lou aiga vavalalata, ona fautuaina lea ole suʻega mo le maualuga o le cholesterol.

I tagata matutua, o le i ai o lenei faʻamaʻi e masani lava ona faia i le maualuga o le cholesterol maualuga e sili atu i le 7.5 millimita i le lita poʻo le LDL concentrations sili atu i le 4.9. I tamaiti e taʻi 10 i le 15 tausaga le matua, o le aofaʻi o faʻamaumauga o nei faailoga o le 6.7 ma le 4.0, mulimuli ane.

I le tulaga o le heterozygous hypercholesterolemia i fanau ma le autalavou, o le atiina ae o faailoga e le ono tupu. Ae ui i lea, ao laʻititi tausaga, o togafitiga mo lenei faʻamaʻi atonu e manaʻomia e puipuia ai le CVD.

Togafitiga filifiliga

O le avea ai ma se gasegase o le kenera, o le hypercholesterolemia faʻatoʻateleina e masani lava ona le mafua ona o se olaga le lelei. Ae peitai, o le tausia o lou tino i se tulaga lelei faaletino o le a fesoasoani e puipuia ai faafitauli i le lumanai. O auala nei e mafai ona fesoasoani ia te oe e puipuia lou tino.

  • Soifua maloloina I le tele o tulaga, e tusa lava pe le o le tele o meaʻai po o le sili atu o mamafa, e manaʻomia le faʻatalanoaina o meaʻai.
  • Gaioiga faʻaletino masani.
  • Aloese mai le ulaula.
  • Faʻaauau le mamafa o le mamafa.

E masani lava, o vailaʻau cholesterol-lowering e fautuaina. O le tele lava o loʻo faʻatulagaina o fuainumera. O tamaiti mamaʻi e masani ona ave fuainumera i le tuai o le tamaitiiti po o le talavou. O nisi tamaiti atonu latou te manaʻomia ni apheresis. O lenei metotia o togafitiga, lea e faʻaaogaina ai le LDL mai le toto, e masani lava ona fesoʻotaʻi i mataupu o le hypercholesterolemia faʻatasi ma le homozygous. E mafai e le fomaʻi ona fautuaina isi sui o le aiga maʻi ina ia siakiina mo le maualuga o le cholesterol.

E masani lava, o le togafitiga mo tagata mamaʻi ma le hypercholesterolemia i le aiga e lelei tele i le tulaga o se olaga ola maloloina, siakiina masani o le cholesterol ma ave uma vailaʻau faatonuina. I le tulaga o se faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi, o le faʻasolosolo e le lelei tele.

Leʻo maualalo le cholesterol e aunoa ma le totoina: vailaʻau ma meaʻai faʻavae

O tulafono e sili ona lelei le lipid-faʻaitiitia o fualaau faasaina. Latou te poloka le enzyme e nafa ma le faʻapipiʻi o le cholesterol i le ate, aʻo faʻatapulaʻa ona anotusi i le toto. I le taimi lava lea e tasi, o le numera o le faʻaleleia o le LDL ua faʻapupulaina, lea e tau atu ai i le faatelevaveina o le "cholesterol leaga" mai le toto.

  • simvastatin (vasilip, zokor, aries, simvageksal, simvakard, simvakol, simvastin, simvastol, simvor, simlo, cardcard, holvasim),
  • lovastatin (cardiostatin, choletar),
  • pravastatin
  • Atorvastatin (anvistat, atocor, atomax, ator, atorvox, ator, vazator, lipoford, lypimar, liptonorm, novostat, torvazin, torvakard, tuliip),
  • rosuvastatin (akorta, cross, mertenil, rosart, rosistark, rosucard, rosulip, roxera, rustor, tevastor),
  • pitavastatin (livazo),
  • fluvastatin (lakol).

Lovastatin ma le simvastatin e faia mai sigi. O nei "meaola" o loʻo i totonu o le ate e avea ma ni gasegase malosi. O le Pravastatin o se mafuaʻaga o le metabolites, ae e le o le metabolised i totonu o le ate, ae ua avea ma se mea galue. Fluvastatin ma atorvastatin o vailaʻau gaosia atoatoa.

O tulafono e faʻataʻitaʻiina i le aso i le afiafi, talu ai o le tumutumuga o le cholesterol i le tino e tupu i le po. E faasolosolo lava, e mafai ona faateleina a latou tui. O le aafiaga ua tupu i le taimi o aso muamua o le pulega, ausia le maualuga i le masina.

O tulafono e saogalemu tele. Ae peitaʻi, pe a faʻaaoga fualaʻau tetele, aemaise lava i le faʻatasi ma fibrates, e mafai ona mafai ona gaoioi le ate o le ate. O nisi tagata gasegase e maua tiga o musika ma vaivaiga maso.

O tulafono e le afaina ai le mama ma le gaʻo gaʻo. E mafai ona faʻataʻitaʻiina mo le gout, maʻi suka, gaʻo.

O tulafono o se vaega o tulaga faatonuina mo togafitiga o le atherosclerosis. O loʻo faʻamatalaina e pei o le monotherapy poʻo le tuʻufaʻatasia foʻi ma isi sui o le antiatherosclerotic. O loʻo i ai ni tuʻufaʻatasiga faʻapitoa o vailaʻau siliva ma le nicotinic acid, simvastatin ma ezetimibe (ingi), pravastatin ma fenofibrate, rosuvastatin ma ezetimibe.

Faʻatasiga o fuainumera ma le acetylsalicylic acid, ma le atorvastatin ma le amlodipine (duplexor, caduet) o loʻo avanoa. O le faʻaaogaina o tuʻufaʻatasiga faʻapitoa e faʻatupulaʻia ai le gasegase i togafitiga (tausisia), e sili atu le tamaoaiga, ma mafua ai le itiiti ifo o aʻafiaga.

O isi fualaau o le lipid-lowering

O le Benzaflavine o le vaega o vitamini B2. E faʻaleleia ai le gasegase i le ate, faʻapogai ai le faʻaitiitia o le toto o glukose, triglycerides, le cholesterol atoa. O le vailaʻau faʻasaʻo lelei, faʻasaʻoina i totonu o aʻoga uumi.

O mea taua e aofia ai phospholipids taua, vitamini B, nicotinamide, oona gaʻo, ma sodium pantothenate. O le vailaʻau e faʻaleleia ai le malepelepe ma le faʻaumatiaina o le "leaga" cholesterol, faʻamalosia mea aoga o le "lelei" cholesterol.

Lipostable e vavalalata faʻatasi ma gaoioiga i Essential.

Omega-3 triglycerides (anucor) o loʻo faʻatulagaina mo le togafitiga o le hypertriglyceridemia (sei vagana ai le hyperchilomicronemia ituaiga 1), faʻapea foʻi ma le puipuia o le faʻateleina o le myocardial infarction.

Ezetimibe (ezetrol) faʻatuai le faʻafefe o le cholesterol i totonu o le manava, faʻaitiʻitia ai lona meaʻai i le ate. E faʻaitiitia ai mea o loʻo iai i le "leaga" cholesterol i le toto. O le fualaau faasaina e sili ona aoga i le tuufaatasiga ma fuainumera.

Vitio i le autu "Cholesterol ma fuainumera: e aoga le aveina o vailaʻau?"

O faailoga autu o le lipid profile

Iloiloina o le lipid profile e mafai ai e oe ona iloa le ono solia o le gaʻo gaʻo. E taua lenei mea mo togafitiga ma le puipuia o maʻi fatu ma le gaʻo.

Faailoilo o le lipid metabolism:

  1. O le Cholesterol o se tasi o lipids sili ona taua, i totonu o le toto e mafai ona i ai i se tulaga saoloto, faapea foi i le lipoproteins ma i se ituaiga ua fuafuaina (tuufaatasiga ma gaʻo eletise). A aunoa ma lea mea, o le faʻavaeina o siama, o le faʻaogaina o hormones o tamaʻitaʻi ma tamaʻitaʻi e le mafai. O se faailoilo e pei o le cholesterol atoa e aofia ai le saoloto ma ituaiga uma o cholesterol. 80% o le cholesterol e maua i le tino o le tagata (ate, intestines), ae na o le 20% e sau mai meaai.
  2. Laititi lipoproteins (LDL) maualalo e aofia ai le tuufaatasiga o palatini ma le "leaga" cholesterol. Ia avea ma beta lipoproteins. Latou te felauaiga cholesterol mai le ate i totoga ma fusi. LDL maualuga maualuga e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atherosclerosis.
  3. Le maualuga maualuga o le lipoproteins (HDL) e faʻafefe ai le lipids mai le gaʻo i luga o le ate, lea latou te talepe ai i le mea mulimuli - gaioiola. A le o lea, ua taʻua i latou o le lipoproteins alpha poʻo le "lelei" cholesterol, o le taua o le faailo e feteʻenaʻi ma le tulaga lamatia o le atherosclerosis. O le maualuga o le faailoilo, o le faaitiitia lea o le avanoa o le faamai.

Laulau lipid mo tamaitai 55 tausaga

Mafuaaga o le Hypercholesterolemia

O le faateleina o le lipids toto e mafai ona mafua mai i le tele o mea eseese. O le Hypercholesterolemia lava ia e le o se faʻamaʻi, e naʻo le faʻailoaina o le toilalo o le gaʻo gaʻo.

Mafuaaga o le Cholesterol Maualuga:

  • Faatusatusa
  • Faʻaleagaina o le taumafataga.
  • Aiga.
  • Maʻi faʻafuaseʻi (maʻi o le maʻisuka, hypothyroidism, maʻi o le ate).
  • Aga masani leaga.
  • Soifuaga masani.
  • Mafuaaga

I le mavae ai o le 50 tausaga, o fafine ua faateleina le cholesterol toto. O lenei mea e mafua ona o le amataina o le moa. O hormones ovarian (estrogens) e puipuia ai le gasegase vascular o teine ​​mai aafiaga leaga o le cholesterol, e taofia ai le fausia o ni atherosclerotic plate.

O le faʻaumatia o le ovarian function depressing a woman from this defense nature, e faʻapupulaina ai le ono mafai ona maua i le atherosclerosis ma ona maʻi faʻatasi - faʻamaʻi pipisi o fatu, fatu fatu ma le taʻavale.

E tusa ai ma fuainumera, a maeʻa le minuopa, o le maualuga o le cholesterol atoa ma le LDL e faʻaititia i le 6-10% i le tausaga. O meaai e le paleni masani e masani ona oʻo atu ai i le faateleina o le lipid concentration. O meaai anapogi e sili ona afaina i le tino ona o le maualuga o le gasegase o gaʻo. I le faaopoopo atu i aʻafiaga le lelei i le gaʻo gaʻo, latou te maua ai foi le tino o le carcinogenic.

Le togafitiga ole togafitiga

Ina ia faʻamaonia le cholesterol, e tatau ona e tausisi i tulafono o se olaga ola maloloina. O le teenaina o masani leaga, o faamalositino masani, ma mea taumafa e mafai ona fesoasoani i le aumaia o lipid metabolism i le masani ai ma sina mea itiiti.

Meaʻai mo le hypercholesterolemia e tatau ona faapaleniina, ia faʻamautinoa atoatoa manaoga faaletino o le tino.

E ui i lea, e tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o mea taumafa maualuga i le cholesterol, ae leai se tulaga e tatau ona aveese atoa mai le meaai. O mea nei e pei o kulimi mumu, pata, fuamoa, sisi, soisi, aano o manufasi.

E fautuaina e filifili ituaiga eseese ma le pasene maualalo o le gaʻo, puao e sili i le palu. Vailaau vaaia o gaʻo mai aano o manu ao leʻi kuka e fautuaina e tipi. Meonnaise, e sili atu le lelei o meaai e matua vavae ese mai le taumafataga, e tatau ona faʻatapulaʻa le taumafa masima, fuamoa fuamoa e le sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso. E aoga tele mo iʻa, aemaise lava le gataifale.

I se meaai i aso taitasi, e tatau ona e faaopoopoina fualaʻau, fualaʻau, otaota, nati. O fualaʻau e tele i le fiber, vitamini ma minerale, e fesoasoani i le faʻaleleia o le lipid metabolism e ala i le faʻamalosia o le synthesis o le HDL ma faʻaitiitia ai le faʻafefe o le cholesterol i totonu o le inumaga.

Fomaʻi togafitiga

Ole fesuiaiga ole maualuga o le cholesterol mai tulaga masani e le mafai ona le amanaiaina. I se tulaga faapea, o feutagaiga ma se lōia e talafeagai. Afai e manaʻomia, e mafai ona ia fautuaina se suʻesuʻega faaopoopo, tuʻuina atu se feutagaiga ma se cardiologist ma le endocrinologist. O togafitiga faʻamaʻi o le hypercholesterolemia e masani lava ona faatonuina e le fomaʻi poʻo le cardiologist.

Lipid-faasaʻo vailaau:

  1. O tulafono (lovastatin, pravastatin, fluvastatin, simvastatin) e faʻaitiitia ai le synthesis o le cholesterol i le ate, fesoasoani i le aveeseina o le LDL mai le toto ma lo latou faʻaaoga atili i le ate. E le mafai ona faʻamatalaina mo faʻamaʻi ate.
  2. Fiprates (faʻataʻifi, faʻamalama) e faʻateleina le maualuga o le HDL ma faʻaitiitia le mea o loʻo maua i triglycerides i le toto. E mafai ona faʻaaoga i fuainumera.
  3. Niacin (niacin) e faʻaitiitia ai le faʻateleina o le triglycerides ma le LDL i le toto, faʻateleina le mea o loʻo iai i le HDL. Faʻailoaina i le gaʻo.
  4. E leʻo faʻaaogaina nei e le tagata suʻesuʻe o aseta eleʻele, e mafai ona faʻataʻitaʻiina e avea o se meafaigaluega faaopoopo mo le faʻasologa o fuainumera.
  5. Omega-3 oona gaʻo (Omacor) o loʻo fautuaina mo le togafitiga o gasegase pe a uma le faʻaleagaina o le myocardial.
  6. O le initaneti o le absorption o le Cholesterol (ezetimibe) e taofia ai le faʻaaogaina o le cholesterol i le tootoo laiti, e faʻaaogaina faʻatasi ma statins.

E tatau ona manatuaina o fualaau oona e lamatia ai aʻafiaga le lelei, o fualaau faasaina ma le fua talafeagai e tatau ona faʻatulagaina e se fomaʻi e faʻavae i luga o faʻamatalaga fale suʻesuʻe.

Togafitiga ma togafiti a tagata

Faatasi ai ma le hypercholesterolemia, o teuteuga o ash ash teuteu e sauniuni e faaaoga ai suamalie. O le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol ma le 40-aso o le suʻeina o le suauʻu (20 g i taeao uma i luga o se manava gaogao) poʻo se suka, e mafai ona faaopoopo i salati pe ave i le afa o le sipuniti o le palapala vevela. Mo le puipuia ma le togafitiga o le atherosclerosis, o le paʻu mamago o le linden fugalaau poʻo le aʻa o le tamela e faʻaaoga lelei. E tatau ona talia i latou i le 1 sipuni ao leʻi 'aʻai.

Fesoasoani e taulimaina togafitiga ma le susuga o le rose vao. Ina ia saunia, 20 g o vine mamago mago e tatau ona sasaa i se ipu vai inu, faʻapipiʻi mo le 15 minute i luga o le vevela vevela, ona aʻafia ai lea. Ave le afa o le keke decoction 2 taimi i le aso. Le manuia i le taua faasaga i dyslipidemia ma oloa o paluga (palu falaoa, propolis).

Ona o le maualuga o meaʻai o vitamini ma minerale, o vailaʻau faʻaleaganuʻu faʻapitoa e le gata ina fesoasoani e faamalosia ai toto toto ma faʻamama ai i latou o le cholesterol, ae faateleina ai foi le puipuiga ma faaleleia ai le soifua manuia.

Tuua Lau Faamatalaga