Maʻisuka Neurobion Tali

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I le avea ai o se tulafono, o le ituaiga lona lua o le maʻisuka e atiina ae i tagata e silia ma le 40 tausaga. O lenei togafitiga o le endocrin system e tupu mai i le tala o le mamafa o le tino po o le le paleni. O le faʻamaʻi e mafua mai i faʻalavelave faʻaleagaina ma le maualuga o le toto suka, lea e tupu aʻe i le talaaga o le solia o le lagona o le tino i le gaioiga o le insulin (hormone pancreatic).

Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻafitauli faigata ma tele-faamoemoega e taulai i le ausia o le maualuga o le maualuga o taui, faʻaitiitia le kulukose o le toto, ma le puipuia o le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli. Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitiga faʻasalalau o se auala e taliaina, o se faʻaopoopoga i vailaʻau masani. O lenei metotia e tatau ona faʻaaogaina pe a uma ona faʻatalanoa ma se tagata tomai faapitoa ma i lalo o le faʻataʻitaʻiga o faʻamatalaga glycemia.

Taumafa i meaʻai

E le mafai ona togafitia le maʻisuka i le taimi e tasi, ae peitai, ina ia maua ai le maualuga o le kulukose i totonu o tapulaa talafeagai e matua moni lava. O se tasi o metotia taua o le mate. Ua fautua mai e tagata tomai faapitoa le numera numera 9. O mataupu autu o le taumafa mo le maʻisuka:

  • meaʻai paleni i ni vaega laiti (a itiiti ifo ma le 4-5 taimi i le aso),
  • faatapulaaina le taumafa o mea e faigofie ona gaosia i le gaʻo, o le mea e fiafia i ai e tuʻuina atu i mea faʻapitoa "fale" (fiber dietary, fiber),
  • teenaina o le suka, o lona sui i mea e masani ai ma mea suamalie masani ma le faʻamalosi,
  • mea e sili ona fiafia i ai mea o le palatini ma lipids o mea totino,
  • tausia o se paleni lelei i le va o faʻamalosi, gaʻo ma gaʻo,
  • lafoaia o falai, ulaula meaai, ipu e faaaoga ai le tele o mea manogi.

Vaitalaʻau

Togafitiga ma togafitiga faʻaleaganuʻu e aofia ai le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻiina ina ia faʻalautele ai le lagona o sela ma masini i inisalini, faʻaitiitia le glycemia ma faʻamalosia ai le puipuiga a le tino.

Laʻau e faʻavaivai:

  • fogalaau aʻa
  • fugalaau mautu
  • bean leaves
  • vine ma vine,
  • o aʻa o le oman,
  • fatu o fatu.

Mea faʻaaogaina mo le sauniuniga o infusions ma deco decorations ma se faʻaoga tutusa:

Laʻau faʻafomaʻi e faʻaleleia ai faiga faʻaleagaina:

  • flax fatu
  • linden fugalaau
  • laʻau o le hypericum
  • Borovka
  • taifau taifau
  • fasi laau ma fugalaau.

Le faaaogaina o laau

Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitiga faʻaleaganuʻu mo tagata matutua ma tupulaga talavou e aʻafia ai le faʻaaogaina o meaʻai, teuteuga, meaʻai, suāuʻu suauʻu, suamalie mai laau fou, pulu mai mai mea matagogo.

O tulafono mo le faʻaaogaina o fualaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 o le togafitiga ma vailaʻau faʻamalositino e tatau ona tupu i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi ma le fomaʻi. O meafaitino laiti mo le sauniuni o vaifofo e tatau ona faatauina i falemaʻi. E faʻatagaina foi le sauniuniga a le tagata lava ia, ae ia maua e le tagata gasegase e masani lelei i sui o le fugalaau.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻafitauli i le lotoifale poʻo faʻafitauli lautele, e tatau ona e lafoaia le faʻaaogaina o vaifofo togafitiga ma saili le fesoasoani mai se fomaʻi agavaa.

Metotia mo le faʻaitiitia o le kulūkose

O le tau faasaga i le hyperglycemia o se sootaga i togafitiga o le maʻisuka. O nisi nei o fualaʻau lelei e pasia mai lea tupulaga i lea tupulaga.

O lenei fualaau o le a fesoasoani e le gata e taofi ai faʻaaliga o le hyperglycemia, ae ia faʻaleleia atili ai le tulaga masani o le maʻi. Mo le sili atu le lelei, e tatau ona tuʻufaʻatasi ni metotia o lona faʻaaogaina. E aoga le inu 1 tbsp. l fualaau fualaau suamalie i le va o faiga o mea taumafa i totonu o le tino.

E tatau ona faʻaaoga le omoni. Ina ia faia lenei mea, o le mea faʻamamāina uma o loʻo sasaaina i le vai mafanafana. A maeʻa le 2.5 itula, ua sauni le oloa mo le faʻaaoga. E tatau ona e inuina le tolu o le ipu tioata 3-4 taimi i le aso.

O se meafaigaluega mataalia sa amanaʻia o se fualaau aina tao. Ina ia maualuga le taunuuga, e le tatau ona i ai le tatalia o aniani. Taumafa 6 pulu i le aso atoa.

O lenei mea manogi e faʻaaogaina e le gata mo faamoemoega o meaʻai. E mafai ona faʻaititia le suka toto ona o le i ai o suauu tatau, tannins ma isi vitamini aoga ma minerale, lea e aʻafia ai le gata i le endocrin system, ae faʻapea foi le tui o le intestinal, urinary ma gall sladder.

Taua! I le faaopoopo atu i le aafiaga o le hypoglycemic, e mafai e le kinnamona ona toe faʻafoʻiina le lagona o le tino i le insulin. E mafai ona faaopoopo meaʻai i vasega muamua, itu ipu, meaʻai, meainu.

Faʻamatalaga mo le maʻisuka:

  1. O le faʻaaogaina o le kinamoni ma le kefir o se tasi lea o metotia lelei a tagata. O le togafitiga e le tatau ona sili atu i le 10 aso. Ina ia saunia se paluga faʻafefiloi, e tatau ona faʻaopopo se fasi laau o le kinnamon poʻo se sipuniti o mea manogi manogi i se ipu malamalama o le kefir (e mafai ona e faʻaaogaina le susu susu). Fautuaina le faʻaaogaina o meaʻai susu ma le maualalo o le gaʻo, ae le o le gaʻo atoatoa gaʻo.
  2. Le tuufaatasiga o meaʻai i le meli. Ina ia togafitia le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e tatalaina se sipuniti o le meli ma le 1 go paʻu o le cinnamon i le afa o ipu vai vevela, faʻafefiloi. O le fualaau faasaina e faʻaaogaina pe a uma le afa itula. O le vaifofo e maua ai e tatau ona inu i se foliga mafanafana (vaevaeina i le 2 atopa).
  3. Ina ia faʻafesoʻotaʻi le maʻisuka ituaiga 2 i le fale, e tatau ona e inu lauti ma le kinamoni i le aso atoa.

O isi togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona fai ma fusi paʻu. O loʻo aofia ai mea e maualuga le maualuga o le protein, o mea taua ia o le amino o loʻo aʻafia i le faʻasiga o le inisalini. I le faʻaopoopoga, o le meafaitino e aofia ai le tele o vitamini ma minerale e faʻamausali ai le glycemia i se tulaga talafeagai.

O isi metotia o togafitiga e aafia ai le faʻaaogaina o laulaʻau pi. Ina ia saunia se vailaʻau faʻamaʻi, e tatau ona e faʻafefe meaʻai i se paʻu. 3 tbsp. l elefise e tatau ona faatumulia i le 2 ipu vai inu. E tatau ona e seleseleina le fusi i le afiafi. I lenei tulaga, i le taeao i luga o se manava gaogao e mafai ona e inu i le ½ ipu.

O se vailaau lelei mo le maʻisuka e taua foi o se teuteuga. E kuka ai, 1 tbsp. o mea e gaosia i totonu o le vai ua sasaaina i totonu o se ipu vai ma auina atu i le vai taele. A maeʻa le afa itula, e mafai ona aveese le paluga o le gaʻo, i se taimi mulimuli ane - faʻalavelave. Ave i le va o meaai autu mo le 1 tbsp. l

Auala e tau ai le tui o inisalini

O togafitiga faʻapitoa o lenei vaega e faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2 ina ia faʻaleleia atili ai le lagona o sela ma tino o le tino i le pancreatic hormone.

O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona togafitia i le lauti sika. Ina ia mafai ona maua se fomaʻi togafitiga, e tatau ona fufulu fufulu otaota ma eleele ile vai inu (ratio - 2 cloves i le mata tioata). Ua saunia le oloa i le 30 minute. E tatau ona e inu i luma o le 2 i le taeao.

Le faʻaaogaina o le suka. E tatau ona inu le suamalie o le suka i le suamalie 4 taimi i le aso, 50-70 ml. O le togafitiga e 30 aso. Ma le isi, e manaʻomia le malologa i le taimi e tatau ona mataituina ai faailoga o glycemia. O le taimi lava e amata ai ona tulaʻi le maualuga o le suka, o le togafitiga ma le sua o le suka e tatau ona toe faia.

E tatau ona taina ma sasaa le aʻa o le Horseradish i le yogurt (ratio - 1 tbsp. Lisi meafaitino i tioata vai). O le vaifofo ua auina atu e tuu i totonu o se nofoaga malulu. Ave se sipuni sipuni ao leʻi faia taumafataga i le tino.

Taua! O le umi ole togafitiga e faʻatulafonoina e le tagata maʻi. Faaauau pea seia faaleleia le tulaga.

Saunia mea e tutusa ai (2 tbsp. L.):

  • laumei (lau),
  • vine vine (mutia),
  • aulaʻau (lau).

1 tbsp. l sasaa meaʻai se ipu vai inu, tuʻu i le afi mo le 10 minute. A maeʻa le susu, vela ma ave le afa afa i le aso.

Faʻaopoopo se sipuni sipuni o mea taʻitasi:

  • flax (fatu),
  • linden (lanu),
  • St. John's wort (mutia)
  • aulaʻau (aʻa),
  • modernha (aʻa).

O le auala o sauniuniga e tutusa ma le aoina muamua. O le eseesega o le manaʻoga mo le faʻafefeteina mo le 5 itula.

Faʻatauga o fatu

O nisi o fua faatatau e faʻatatau i le faʻaitiitia o le toto ma le faʻamautuina o le polokalama urinary:

  • Liligi le elekiniki i le vai i se fua faatatau o le 1: 5. Fufulu le afi, aveese pe a uma le kuata o le itula, faʻasalaga, faʻalavelave. Ave 50-70 ml tolu taimi i le aso.
  • O le tea o Chamomile o se vailaau aoga e maua ai se aoga aoga i le gaioiga o fatugaʻo, lea ei ai lona aafiaga antispasmodic ma le anti-inflammatory.
  • O fua o le mauga mumū mumu mo vai inu. Tuu i totonu o le vai vai taele mo le kuata o le itula. Le isi, tuʻu ese i se nofoaga mafanafana mo le isi 60 minute. Inu le mea na tupu i le aso i nai tamai sipuni.

Faʻailoga o le tagata suʻesuʻe

Faʻatasi ai ma le retinopathy o le maʻisuka, o le laumei e manatu o se mea sili ona aoga. E fautuaina e faʻauʻu i le 2 tioata o vine i le aso. Sa mafai ona ou faamaonia au lava ma le pollen. E mafai ona faʻatau i se fale talavai, peitaʻi, e naʻo le maʻi e mautinoa e le afaina lea mea. Ave le 1 tsp. faatolu i le aso.

O le isi fofo o le fuga o fugalalalala. Ina ia kuka ai, e tatau ona e sasaʻa meaʻai i vai inu (1 sipuni i le 1.5 kapu o le vai) ma faʻaauau mo le 4 itula. A maea le filiga, e tatau ona e inuina le vailaʻau i le afa afa 4 taimi i le aso. O le mea lava lea e tasi e fufulu mata.

Faaleagaina i le tino popole

E aofia ai ma le diabetic encephalopathy (CNS pathology) ma le neuropathy (faʻaleagaina vaega o itu, aemaise o pito pito i lalo).

  • O le faʻaaogaina o le fuga o fualaʻau calendula (o le auala e kuka ai le faʻamatalaina i luga).
  • Sauniuniga o se teuteuga o upega ma fale talavai vailaʻau. Ina ia maua mea e gaosia mo le aoina, e tatau ona e faʻaopoopoina mea taua i le tutusa ma filifili se sipuni sipuni o le faʻafefiloi. Ua sasaaina o ia i se ipu vai ma auina atu i se vai vai taele mo le kuata o le itula. Lui 30 minute pe a uma ona aveese le oloa mai le ogaumu.
  • Lanu lanumoana poʻo le lanumeamata, e faʻaaogaina le suauu camphor i pito pito i lalo, faʻauʻuina i le lemon peel.

E faʻafefea ona togafitia togafitiga o le endocrine o se mea patino mo tagata maʻi taitoatasi. Ae ui i lea, e tatau ona manatua e le mafai ona faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa e avea ma monotherapy. O ia togafitiga e tatau ona fetaui ma togafitiga masani. E naʻo le tulaga lenei e mafai ona ausia le manaʻoga e manaʻomia.

Le faʻaaogaina o le horseradish mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

O le faʻaaogaina o le horseradish mo soʻo se ituaiga o le suka e talafeagai lelei e pei o le faʻamafanafanaina - e le gata i le tino ma i foliga o ni meaʻai, teuteuga. E tatau i le maʻisuka ona i ai pea le horseradish i totonu oa latou fagu, aua e aoga tele i lenei faʻamaʻi.

Mo le maʻisuka o soo se ituaiga, o mea lelei o le hasarekeke e sili. O lona tuufaatasiga e aofia ai le tele o vaega galue. E faapena foi mo vitamini ma suauu taua. O le oloa ua lava gaʻo gaʻo e taua mo gaʻo o le tino. O lenei laʻau olaola e sili atu nai lo lemoni i totonu o mea e maua ai le vitamin C. aoga. Faafetai i le tele o aseta, ua gaosia le suka i le oloa. O laulaau fou e mauoa i le garotene.

Horseradish Composition

O le Horseradish e tele le sulfur ma le nickel. O le taunuuga o se aafiaga lelei i luga o le pancreas. Ae faʻatasi ai ma le maʻisuka, o mea e le lelei o lenei okeni e masani ona matauina. E tutusa lava mo le ate ma gaʻo.

Talu ai ona o le tamaoaiga o meaʻai, o mea totino o le horseradish e lautele mo se maʻi mama:

  • o se puipuiga tele mai faʻamaʻi pipisi,
  • aoga mo faamoemoega puipuia e puipuia ai le atinaʻe o fomaʻi,
  • o le fiaʻai ua fiafia
  • fesuiaiga o faagasologa ua faaleleia.

O lenei oloa o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma lana fesoasoani e faʻaleleia le galuega a le polokalama urinary.

Faʻafefea ona faia se faʻafefetega faʻafefete

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le toto toto, e tatau ona ufiufi le suka, ma mulimuli ane e faʻafefiloi ai le sua ma le meaʻai susu. E mafai ona avea ma susu pe faʻafefe. O le fua faatatau e tatau ona tasi i le sefulu. Faʻaaoga se vailaau faʻataʻitaʻiga e tatau ona fa fa aso i le aso, o se sipuni sipuni aʻo leʻi 'ai.

Ina ia mafai ona lagona le aafiaga, e tatau ona pasia se taimi. Nai lo le susu po o le kefir, e mafai ona e faaopoopo le yogot. E taua tele le fou o le oloa i le taimi e faʻaaoga ai. O fualaau aoga o le a fesoasoani e faʻamaonia le suka toto mo le maʻisuka.

Mo se gasegase manaia, e tatau ona e inuina le sua suamalie. Ina ia saunia, o le kilokone kilokalama o le horseradish o loʻo faʻamauina i luga o se pepa. Ona liligi lea o le 3 lita o le vai - e masani ona malulu. Ona faʻaputuina lea o mea uma mo le afa itula. A maeʻa lenei mea, mālūlū, vevela e ala i le susu. Taumafa lua punetini faatolu i le aso.

Horseradish ma le pia o se vailaau sili lea mo i latou o loʻo i ai le lua poʻo le ituaiga muamua o gasegase suamalie. E tatau ona fufuluina le aʻa o le vine o le luasefulu senetimita le umi ma le mafiafia o se tamailima. E leai se mea e tatau ona mama. A maeʻaeʻa le aʻa, ona sasaa lea i se fagu fagu. Ma le isi, e tatau ona e faʻaalu ni laʻau e iva o le kākalo, fufulu ma tapunipuni foi, ma, faʻaopopo foʻi i le vine. E sasaa mea uma i le pia fou - luga o tauau o le fagu. Faʻaosooso o lona uiga e tatau ona tasi ma le afa vaiaso i se nofoaga pogisa.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Ona faʻaaogaina lea o le mea e faʻaaogaina ma faʻaaoga e pei ona taʻua i lalo:

  • le aso muamua ma le lua o le 1pp. se ulugalii - faalua i le aso,
  • sili atu mo le 2 tsp. tolu taimi i le aso ao leʻi 'ai.

O le togafitiga e 30 aso. O le taunuuga o le faʻaitiitia vave o le suka o le toto.

E faʻapefea ona e faʻaaogaina le hamarela

I le avea ai ma se faʻavavega, o lenei mea totino e le mafai ona faʻaaogaina. E talafeagai foi le faʻaaoga o le horseradish i le faʻaopoopoga i mea lelei. O mea lelei uma ma le soifua maloloina. Ina ia mafai ona vevela le suka, e tatau ona mago. A o le i ai lena, e faʻamamaina, ae le fufulu. A maeʻa lenei mea, faʻafefiloi i luga o se fatu - e tatau ona e filifilia se mea e gaosia. O le taunuuga o masini e ufiufi ma auina atu ina ia teuina i se mea pogisa, ma faʻamafanafana pea. Faʻaaoga lenei vaitau e fetaui mo le tele o mea lelei.

E tatau ona faʻafefe le galala i luga o se mea lelei - o lona aʻa. E faapena foi mo le seleni. O le apu o loʻo pipiʻi i luga o se fatu laʻau. Ona faʻaopopoina lea o le afa o le ipu o le yogurt ma faʻafiafia mea uma. Faaaoga le fualaau faasaina e tatau ona fai i ni nai taimi i le aso - i le taeao, ma i le aoauli foi.

Faʻamama mai aafiaga o le maʻisuka

Faʻatasi ai ma se maʻi gasegase, o le maʻisuka e iai isi faʻatafunaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona faʻasalalau, e mafai ona maua i latou e maua i le maʻisuka. Ina ia foʻia le faʻamaʻi, e tatau ona olo i nofoaga e lagona ai le tiga i le sua o le horseradish i le itu o aʻaʻo ua afaina. Afai o le paʻu e matua nofouta lava, ona muamua lea e te manaʻomia le suauu o le suauʻu suauu i luga o le nofoaga ua afaina.

O maʻi suka atonu o le osteochondrosis. Suavai aoga lea e faʻaopoopoina ai le felaʻau lau o le horseradish leaf. O le sefulu lita o vai inu o le a manaomia ai le sefululima laulaau. Laʻau tipi ua sasaa i le vai tafe ma faʻafefe mo le luasefulu fa itula. Ona tatau ai lea ona sasaa le 3 lita o le afu ua afaina i totonu o le taele ua saunia. O lenei faiga e faia i se laina mo aso e tolu. Ave nei taʻele mo le luasefulu minute.

E faʻapefea ona fai le faapaleʻele

Ina ia faia lenei mea, ia faʻamamafa le fasefulu futu o le masima ma le luasefulu kalama o le sugar granulated i le afa o le lita o vai inu. O le isi e faaopoopo i le kalama o cloves ma lenamon. O le vaa o loʻo i ai le sami marinade ua tapunia ma se tapuni ma e tu seia oʻo ina faʻamalieina le vai i le limasefulu tikeri. Ona faaopoopoina lea o le lua selau kalama o le 9 pasene o le vailaau.

I le mavae ai o le 24 itula, e faʻamaʻaina le faapaologa e ala i le gaosi ma e sili atu i le kilokalama o le galala suamalie ua faaopoopo i ai. O mea uma e fefiloi ma faguina ile afa-lita ipu. E tatau ona tapuni lelei ma lafo atu i se nofoaga malulu mo le teuina.

O le maʻisuka aoga mo beets ma horseradish

E faʻamamaina beets i luga o se fuʻa lelei, faʻapipiʻi le suasusu e ala i le susu. E tatau ona faʻafefiloi le sua suamalie ma le galala suamalie. O le fua faatatau e pei ona taua i lalo: lima selau kalama i le kilokalama o le horseradish. O mea uma lava o loʻo tuʻuina atu ma se ipu o le 9 pasene le vineta ma le selau kalama o le suka. E limasefulu kalama o le masima ua faaopoopoina. E tafe mea uma ma fagu i totonu o tamai fagu. Lokaina ma teuina i se nofoaga malulu.

O mea uma lava e talafeagai e faʻaaoga i le faʻaogaina lelei. E faatatau foi lenei i le horseradish. E masani lava e le mafai ona e 'ai. Ae o nisi taimi i fua talafeagai e talafeagai lelei mo se gasegase manaia. O se vaitau sili lea ona lelei mo aano o manu fasi po o moa.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

I le maketi tau falemaʻi o lo tatou atunuu, e mafai ona faatauina le vailaau i totonu o pusa ma ampoules o le 3 ml.

O pusa e biconvex, o loʻo ufiufi i luga o se atigi papaʻe paepae luga. O le vailaʻau faʻasolosolo o vailaau faʻasaina o loʻo tuʻuina atu i laulau

IngredientTasi le papafa o loʻo i ai mg
Cyanocobalamin0,24
Pyridoxine hydrochloride0,20
E faʻaumatia le mimine0,10
Sucrose133,22
Fuga o le kuluga20
Magnesium stearate2,14
Metocel4
Lactose Monohydrate40
Glutin23,76
Silica8,64
Mountain glycol wax300
Acacia Arab1,96
Povidone4,32
Paʻu carbonate8,64
Kaolin21,5
Glycerol 85%4,32
Titanium dioxide28
Talimaʻi paʻu49,86

O pusa e biconvex, o loʻo ufiufi i luga o se atigi papaʻe paepae luga.

O fualaau mo le faʻaaogaina o matua o se vai mumu manino.

IngredientE tasi le amipoule e aofia ai moa
Cyanocobalamin1
Pyridoxine hydrochloride100
Thiamine hydrochloride100
Sodium hydroxide73
Cyanide potassium0,1
Suavai tuie oʻo atu i le 3 cm3

Faʻataʻitaʻiga

Vitamini o le vaega B, aofia ai i le fausaga o le vailaau faʻasaina, faʻamalositino faiga faʻalelei, faatonutonu le fesuiaiga o lipids, proteins ma carbohydrates. O mea nei, e le pei o analogues e mafai ona suauu, e le teuina i totonu o le tino o le tagata, o le mea lea, e tatau ona faia i taimi uma ma i le tele o mea e ulu atu ai i le tino i meaʻai poo le avea o se vaega o vailaau o le vailaʻau-mineral. E oʻo lava i se faʻapuupuuga puupuu o le latou faʻaoga e faʻavaivaia ai le gaioiga o le polokalama o le enzyme, lea e faʻalavelaveina ai gaioiga faʻasolosolo ma faʻaitiitia ai le puipuiga.

Vitamini o le kulupu B, o se vaega o le fausaga o le vailaau faʻasaina, faʻamalosia ai le faʻaogaina o faiga faʻaoga.

Pharmacokinetics

Faatasi ai ma le le atoatoa o le siama i le tino, o le faagasologa o le liuaina o le pyruvate i le acetyl acetate galue (acetyl-CoA) ua faaleagaina. O se taunuuga o lenei mea, o le keto fesoasoani (α-ketoglutarate, puruvate) e faaputuputu i totonu o le toto ma tisipenesa o totoga, lea e tau atu i le "acidification" o le tino. Faʻaauau le faʻasolosolo i luga o le taimi.

O le metabolite bioactive o le vitamini B1, thiamine pyrophosphate, e avea o se tagata e le o le protein-decarboxylases o pyruvic ma le α-ketoglutaric acids (o lona uiga, e aofia ai le vaega o le faʻamautuina o le faʻamaina o le carbohydrate). Acetyl-CoA o loʻo aofia i le taamilosaga Krebs ma ua faʻamautuina i le vai ma le carbon dioxide, ao avea ma punavai o le malosi. I le taimi lava e tasi, o le thiamine hydrochloride e aafia i le fausia o gaʻo gaʻo ma cholesterol, faʻagasolo le faagasologa o le liua o meaʻai gaʻo i gaʻo.

Pe a faʻafoe tautala, o le afa o le ola mo le vitamini B1 e tusa ma le 4 itula.

Pe a faʻafoe tautala, o le afa o le ola mo le vitamini B1 e tusa ma le 4 itula. I le ate, o le thiamine o le phosphorylated ma liua i le thiamine pyrophosphate. O le tino o le tagata matutua e tusa ma le 30 mg o le vitamini B1. Ona o le malosi o le metabolism, ua aveesea mai le tino i totonu o le 5-7 aso.

Pyridoxine o se vaega taua o coenzymes (pyridoxalphosphate, pyridoxamine phosphate). Faʻatasi ai ma le le atoatoa o le vitamini B6, o le fesuiaiga o amino acids, peptides ma proteins ua faʻalavelaveina. I le toto, o le fuainumera o lela mūmū mūmū e faʻaititia, ua faʻaleagaina le hemostasis, o le fua o le serum e puipuia ai suiga. I tulaga ogaoga, o le le lava o vitamini suamalie e maua ai le suavai e oʻo atu ai i suiga faʻapitoa i le paʻu. O le tino e aofia ai le 150 mg o le pyridoxine.

Faʻatasi ai ma le le atoatoa o le vitamini B6, o le fesuiaiga o amino acids, peptides ma proteins ua faʻalavelaveina.

Pyridoxalphosphate e aofia ai le fausia o neurotransmitters ma hormones (acetylcholine, serotonin, tau, histamine, tryptamine, adrenaline, norepinephrine). Pyridoxine foi e faʻaosoina ai le biosynthesis o sphingolipids, o vaega faʻavae o le pito o le myelin o fiva namu.

O le Cyanocobalamin o se vailaʻau e iai le uʻamea lea e faʻavaveina ai le fausiaina o lela mumu, e faʻamalosia ai enzymes o le ate lea e faʻamalosia ai le liua o carotenoids i le retinol.

E manaʻomia le Vitamin B12 mo le faʻasologa o le acid deoxyribonucleic, homocysteine, adrenaline, methionine, norepinephrine, choline ma le creatin. O le tuufaatasiga o le cyanocobalamin e aofia ai le cobalt, o le nucleotide group ma le cyanide radical. Vitamin B12 e teuina i totonu o le ate.

E manaʻomia le vitamin B12 mo le faʻasologa o le deoxyribonucleic acid.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le fualaau faasaina ua faatonuina mo le togafitiga o maʻi ua taʻua i lalo:

  • radiculopathy
  • faʻasologa
  • afaina o le vavae (spondylarthrosis, osteochondrosis, spondylosis),
  • neuropathic faamaʻi
  • herpes zoster,
  • ogaoga o neuragia,
  • lumbar syndrome
  • Bell palsy
  • plexopathy.

Contraindications

O fualaau faasaina ei ai le tele o faʻailoga i le tofiga:

  • thromboembolism
  • tausaga o tamaiti
  • erythremia
  • hypersensitivity
  • manava o le manava
  • allergy

O le fualaau faasaina ua faatonuina mo le taulaina.
Neuropathic faamaʻi o le mafuaaga lea mo le tofiaina o fualaau faasaina.
Faʻatasi ai ma le vevela vao, e sili atu le lelei o Neurobion.
O le faʻaleagaina o le neuralgia o se faʻamaʻi lea e ave ai se neurobion.
Neurobion ua faʻamaonia mo le maʻi paʻu.
Faatasi ai ma le plexopathy, ua ave ai se neurobion.
Neurobion ua faʻamaonia mo le faʻamalosi.




Auala e ave

Ina ia taofia le tupu mai o le faʻamaʻi, o le vailaʻau o loʻo faʻamatalaina i le pepa lapopoa, 1 capsule 3 taimi i le aso. A e ave fualaau, e tatau ona e inuina i le tele o vai. O le umi ole vasega o togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi.

O le vailaau i ampoules ua toe tofia mo le pulega o le intramuscular. Aʻo leʻi faʻaumatia faʻamaoniga autu o le maʻi, ua fautuaina e tui le vailaʻau 1 taimi i le aso. A maeʻa ona lagona le sili, o le injections e faia faʻa-tasi i le vaiaso mo 2-3 vaiaso.

Faʻatasi ma le maʻisuka

O le meafaigaluega o loʻo i luga e lelei mo le togafitia o tiga o le neuropathic i gasegase e maua i le polyneuropathy o le maʻisuka. Na faʻamautuina o le faʻamalositiga e faʻaitiitia ai le malosi o le paresthesia, faʻaleleia le lagona lelei o le paʻu, faʻasaʻo le tiga.

Ina ia taofia le tupu mai o le faʻamaʻi, o le vailaʻau o loʻo faʻamatalaina i le pepa lapopoa, 1 capsule 3 taimi i le aso.

Mai le polokalame puipuia

  • Quincke le edema,
  • dermatitis
  • faʻamaʻi
  • anaphylactoid reactions.
  • vave
  • sasaa
  • hyperemia,
  • soona inu tele
  • tiga
  • siama
  • urticaria
  • Necrosis i le nofoaga o tui.


Pe a tago i le fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le afu, vomiting.O se tasi o aʻafiaga o le ave o Neurobion o le manava.
Rash, itching, dermatitis - aʻafiaga aafiaga mai le tagofia o fualaau faasaina.
Pe a ave le Neurobion, e mafai ona tupu tele le afu.
I le taimi o togafitiga ma le Neurobion, o le tupu vave o le fatu, o le tiga i totonu o le loto e mafai.
Pe a tago i le fualaau faasaina, e ono tupu le vevela.
Faʻafitauli, migraine - aʻafiaga o le ave o Nerobion.




Faatonuga faapitoa

Ole vailaau e le o faamoemoe mo le puleaina o le tino. E le gata i lea, e le mafai ona faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase e maua i le maʻi fatu. Faʻasalaga tele, o le vailaʻau e tatau ona faʻamatalaina i tagata o loʻo i ai ni neoplasms.

Ole vailaau e le o faamoemoe mo le puleaina o le tino.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

I le taimi o le fananau mai, e mafai ona faʻaaogaina le oloa pe a iai ni faailo manino o le le lava o vitamini B1, B6 ma le B12 i totonu o le tino o le tina faʻamoemoe. O le aʻafiaga o fualaau faasaina i le maʻitaga, faʻamuamua ma le atinaʻeina o le fanau a le tamaititi e lei faavaeina.

E tatau i le fomaʻi ona fuafua le talafeagai o le faatonuina o le fualaau faasaina i le taimi o le maitaga, fuafua le fegalegaleaiga i le va o faamanuiaga aoga ma mea lamatia.

O vitamini o loʻo faia ai le vailaau faʻasaina ua faʻateleina ma le mealilo o laʻau mammary, peitaʻi, e le i faavaeina le tulaga lamatia o le hypervitaminosis i tamaiti laiti. O le taliaina o le pyridoxine i le maualuga o doses (> 600 mg i le aso) e mafai ona faaosofia ai le hypo-agalactia.

I le taimi o le fananau mai, e mafai ona faʻaaogaina le oloa pe afai o loʻo i ai ni faailo manino o le le lava o vitamini B1, B6 ma le B12 i totonu o le tino o le tina faʻamoemoe.

Faʻasalaga

I tusitusiga faʻapitoa, o faʻamatalaga o le faʻasolosolo masani o fualaau faasaina ua faamatalaina. O tagata maʻi e faitio i le le lelei o le soifua maloloina, musele tiga, sooga, gaioiga ma le le lava o le vaivai. Afai e te mauaina faailoga o loʻo i luga, e tatau ona faalēaogāina le vailaʻau ma faʻatalanoa se fomaʻi. O le a ia maua le mafuaʻaga o faʻafitauli, faʻamaonia togafitiga faʻamaʻi.

Vitamin B1

A maeʻa le faʻatagaina o le siama i se fualaau e sili atu i le fautuaina sili atu i le 100 taimi, hypercoagulation, mimita le mama o le tino, curariform ganglioblocking aafiaga e mafua ai le faʻamalosi faʻamalosi o manaʻoga i luga o fiva namu.

Lagona le le mautonu, vaivaiga lautele o faailoga ia o le maualuga o fualaau.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O faatonuga mo le faʻaaogaina e taʻu mai ai o nisi fualaau oona e le ogatasi ma fualaau o loʻo taʻua i luga. O nisi taimi, o le faʻatusatusa tutusa e taʻitaʻia ai i le faʻavaivaia o le togafitiga faʻaleagaina poʻo le faateleina o le faʻaalia o aʻafiaga o itu:

  1. Ua faʻaumatia mimiti e ala i fegalegaleaiga ma vailaʻau o loʻo i ai sulfites (potassium metabisulfite, potassium bisulfite, sodium hydrosulfite, sima sulfite, ma isi).
  2. O le faʻaaogaina o le cycloserine ma le D-penicillamine e faʻaleleia ai le manaʻo o le tino mo pyridoxine.
  3. Ole vailaʻau e le tatau ona faʻafefiloi ma isi vailaau i le syringe lava.
  4. O le faʻafoega o togafitiga e mafua ai le faʻaititia o le aofaʻi o le vitamini B1 i le toto ma faʻateleina ai lona manava i gaʻo.

Ole vailaʻau e le tatau ona faʻafefiloi ma isi vailaau i le syringe lava.

E tatau i le tagata maʻi ona logo i le fomaʻi e uiga i vailaau o loʻo ia i ai nei. O le fomaʻi i lenei mataupu o le a fetuʻunaʻi le togafitiga o togafitiga, ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona aʻafia ai aʻafiaga.

Afai e tatau ai, o vailaau e mafai ona suia i ni auala e pei o:

  • Neurolek,
  • Komipeni
  • Milgamma
  • Vitaxon
  • Neuromax
  • Faʻavae
  • Neuromultivitis,
  • Esmin,
  • Neurobeks-Teva,
  • Selmevit
  • Dynamizan
  • Unigamma
  • Komipeni
  • Centrum
  • Pantovigar
  • Farmaton
  • Ginton
  • Nerviplex,
  • Aktimunn,
  • Berocca Plus,
  • Encaps
  • Taʻetoʻa
  • Toto
  • Neovitam
  • o se faʻalavelave o vitamini B1, B12, B6,
  • Megadine
  • Neurobeks-Malolosi.


Neuromax o se faʻafitauli le lelei o Neurobion.
Nai lo o Neurobion, e mafai ona e ave Revalid.
Neuromultivitis o se tutusa o Neurobion.
O Pantovigar e iai sona aafiaga faʻafomaʻi pei o Neurobion.
Combiplane ua manatu o se tutusa o le Neurobion.
Milgamma o loʻo i ai le mea taua e pei o Neurobion.




Aso faʻauma

Maʻisuka E faʻapefea ona fai fegalegaleaiga LELEI INSULIN MA TABLETS! FUAFUAGA MA TAITAIGA! Neuromidin, faatonuga mo le faʻaaogaina. Faʻataʻi o le faʻaoga o le faʻalogo ile mea e sili ona taua: Vitamini o le kulupu B, osteoarthritis, cancer of the cave nasal O le maʻisuka numera 1 ma le 2. E taua le iloa e tagata uma! Mafuaaga ma Togafitiga.

Faʻaaliga i fomai ma tagata gasegase e uiga i le Neurobion

Svetlana 39 tausaga, Kiev: "Na ou maua ni faafitauli o le vaʻaia talu mai le 18 ou tausaga Osteochondrosis na maua i le togafiti. Mo faamoemoega faʻasolosolo, ou te faʻaaogaina fualaau i le laulau.

Ma le 37 tausaga le matua, Astrakhan: "Talu ai nei na amata ai ona latou popole i le tigaina o le tiga ma le tiga i le musika. 1 le masina i le vaiaso na faatonuina. Ua ou faamalieina i le taunuuga o togafitiga. "

O le mea lea, o le mea lea, ou te alu atu i le fomaʻi, ma e le o se mea e te alu i ai, ae o le a ou faʻaaogaina le vitamini mo le lumana neuralgia mo se taimi umi. vailaau faafomai i le ituaiga pepa. "

Art 25 tausaga, Bryansk: "Na ou faaaogaina fualaau o le vitamini i le togafitiga o le neuro-shoulder syndrome Na ou faia injections i aso uma mo aso e 5. O le fualaau faasaina o le tiga ma osofaia le tino ma le aofaiga talafeagai o vitamini. e faʻaaoga e fai ma togafitiga e puipuia ai le toe faʻafoʻi. "

Neurobion uiga

Neurobion o loʻo i ai i le tulaga o se fofo tui i ampoules ma fualaau. O se sauniuniga lea a Siamani ma Austria.

O le lisi o fualaau oona o le vailaʻau e aofia ai vitamini B, aemaise lava B1 poʻo thiamine, B12 (cyanocobalamin), ma le B6, o lona igoa o pyridoxine. Faatasi ai ma vaega faaopoopo o le lactose ma le suauu, lea e tatau ona mafaufauina mo tagata e le gauai i nei mea.

O le autu o le togafitiga o le fualaau faasaina e taulai i le faatumuina o le leai o vitamini B i le tino. Neurobion e faʻaaogaina i le fomaʻi - e faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase i paresis, plexitis, neuralgia, oi latou o loʻo mafatia i le tiga ona o faʻamaʻi. O se vaega o togafiti faʻapitoa o le ava malosi ma le maʻisuka polyneuropathy.

Vitamin B1 e manaʻomia mo le faʻaaogaina o le malosi o le metabolism i totonu o siama, pyridoxine (B6) e faatonutonuina ai le tino o le tino, faʻateleina le faʻavaeina o totola mūmū ma faʻamaʻi. Vitamin B12 e manaʻomia mo le lelei o le faʻatinoga o le cardiovascular system - e maualalo ai le cholesterol ma faʻaleleia ai le fatuga o le hemoglobin. O le Cyanocobalamin o loʻo aʻafia foi i le faʻasologa o le membrane puipuia o sosoʻo namu.

E le tatau ona ave le vailaʻau pe afai ei ai se allergy i vaega, o gasegase ei lalo ifo o le 18 tausaga le matutua ma tamaitai i le taimi o le maitaga ma le lactation.

O aʻafiaga e seasea lava ona tupu ma e ono mafai ona faʻaalia mai i le paʻu o le tino, tachycardia ma le gastrointestinal disorders.

Neurobion ua fautuaina i tagata gasegase i paresis foliga, plexitis, neuralgia, ma i latou o loʻo mafatia i le tiga ona o maʻi fatu.

Faʻaalia o Neuromultivitis

O le tuufaatasiga o Neuromultivitis e aofia ai vitamini B: thiamine, pyridoxine ma cyanocobalamin. O le vailaau faʻasaina e maua i ampoules, lea e aofia ai se vaifofo mo tui, ma i le tulaga o laumei.

O le vailaau faʻamaʻi e faʻaaogaina ai aʻafiaga o le le lava o le vitamini B, faʻaleleia le faʻamaʻi totoga ma le faʻaogaina o le tino, faʻaitiitia ai aʻafiaga o faʻamaʻi o le masukalokelet system.

O loʻo faʻamatalaina mo le polyneuropathy o aʻafiaga eseese, neuralgia, foliga o le neuritis, syndical radicular, siama ile lumbar ma isi tulaga faʻatasi ma le leai o B vitamini.

E le fautuaina mo tamaiti, maʻitaga ma fafine lapatai, tagata e le mautonu le fatu. O aʻafiaga e tutupu i mataupu vaʻavaʻa.

Fua Faatatau o Fualaau Faasaina

O fualaau e tutusa lelei, o le mea lea, e tele a latou uiga tutusa.

Neuromultivitis ma Neurobion e fetaui lelei i vaega taua, o le mea lea, e tutusa o latou faailoga mo le faʻaaogaina. O faʻamaoniga ma aʻafiaga itu e talitutusa, aua o le aʻafiaga o fualaau oona e foliga tutusa. O vailaau uma e lua e maua i le 2 ituaiga: fofo mo le tuiina i totonu o ampoules ma fualaau.

O fea e sili atu - Neurobion poʻo Neuromultivitis?

O vailaʻau uma lava e tutusa lelei, ia maua ni iloiloga lelei mai fomaʻi ma tagata gasegase. Ole fualaau e filifili ai, Neurobion poʻo Neuromultivitis, e tatau i le tagata gasegase ona filifili faatasi ma le fomaʻi, e faʻavae i luga o uiga patino o le tagata maʻi, le maua o vailaʻau ma a latou tau.

O tagata ua solia i le lactose, e sili atu le filifili mo Neuromultivitis, aua o lenei vailaau e le o iai i le tuufaatasiga o pepa, e le pei o Neurobion.

O tagata ua solia i le lactose, e sili atu le filifili mo Neuromultivitis, aua o lenei mea e le o iai i le tuufaatasiga o pepa.

Patient Reviews

Victoria, 28 tausaga, Volgograd

Ina ua amata ona faitio loʻu tina i tiga ogaoga i le ua, na faatonuina ai e le fomai Neurobion. Na foliga mai o le mumu o le neura taua. Na faatauina le vailaau i ampoules; a uma le 10 injections, na toe faʻaleleia. Sa leai ni aafiaga le talafeagai ao faagasolo togafitiga. E le o iloa le fualaau faasaina na afaina ai le toe faaleleia, ona ua faatonuina e le fomai isi vailaʻau, ae talu mai lena taimi, na tausia e loʻu tina ia Neurobion i fualaau oona i le fale o le falemaʻi fale, na ia fesoasoani ia te ia i se tulaga faigata tele o le faamaʻi.

Natalia, 33 tausaga, Moscow

Na faatonuina e le fomai se ala o injections o le fualaau faasaina ma le anotusi o vitamin B.Na ou filifilia Neuromultivitis, aua o le tutusa lava o lona tau e maualalo nai lo lona tutusa. O le tau maualalo ma le tuufaatasiga o itu lelei ia o le fualaau faasaina, ae i totonu o le falemaʻi o le tiga ma le pulea o le tino. Ona o lenei mea, na ou liliu atu ai i se tala sili atu taugata, ae o le aano o lidocaine.

Olga, 41 tausaga, St. Petersburg

O le taimi muamua na ou taumafai ai Neuromultivitis i le 5 tausaga talu ai i le fautuaga a se fomaʻi. Sa ia talosaga mo se fesoasoani ona o le le mautonu ma le le fiafia. Sa ou aveina fualaau mo le masina, 3 pi. i le aso. O se taunuuga, na amata ona toʻafilemu, sili atu lona malosi, ua paʻu le moe. Ou te inu Neuromultivit 2 taimi i le tausaga, i le tautotogo ma le tautoulu. Sa ou taumafai i le tala tutusa a Milgamm, ae ou te fiafia tele i le Neuromultivit, e ui lava i le tau maualuga atu.

Faʻataʻitaʻi fomaʻi e uiga i Neurobion ma Neuromultivitis

Alesana, 54 tausaga, trichologist, Chelyabinsk

E masani ona ou faatonuina Neuromultivitis i tagata mamaʻi ma le psoriasis o se vaega o togafitiga faigata. Aveese lelei le tiga pe a uma le afu ona o le mea moni e faapea o vitamini o le vaega B e toe faʻafoʻi ai le tino o le tino, lea na faʻaleagaina ona o le faʻaogaina o faʻailoga. Faatasi ai ma le lelei o le fualaau faasaina o le aoga, tau maualalo, tulaga faigofie o le faasaolotoina ma le fua.

Olga, 36 tausaga, neurologist, Nizhny Novgorod

Neurobion o se faʻalavelave o vitamini B i le tele o doses mo se togafitiga faʻapitoa. E leai se lidocaine, e mafua mai i mea e ono le maua i allergies i maʻi pe a faʻaaogaina. E aoga tele le meafaigaluega mo manua eseese o le tino o le tino. Ou te tofia tagata maʻi ma paresis o le nerve mata, polyneuropathy, toe tiga. E fesoasoani i le faʻasolosolo o le tiga faʻatasi ma isi vailaau.

Igor, 40 tausaga, neurologist, Simferopol

Neurobion o le vailaau sili ona lelei mai le vaega o vitamini B i le maketi Rusia. O le tau maualuga e tauamiotonuina e le lelei tele. O le meafaigaluega e faʻaalia iʻuga lelei pe a faʻaaogaina i le taimi o le toe faʻaleleia pe a uma faʻamaʻi, mo togafitiga o polyneuropathy.

Lolomiga lomiga

E faavae i luga o taunuʻuga o le suʻesuʻega, o loʻo faaalia i le tusiga le aoga o le faʻaaogaina o vitamini B (Neurobion) ma Actovegin mo le polyneuropathy o le maʻisuka.

Aotelega I le tusiga e faavae i mea na maua, na faaalia ai le aoga o le faʻaaogaina o vitamini B (Neurobion) ma Actovegin i le polyneuropathy o le maʻisuka.

Aotelega O fuainumera i luga o taunuuga o le faatinoga o faatinoga ua faaalia ai le aoga o le alualu i luma talu ai nei o le alualu i luma o le vaega V (Neurobion) ma Actovein ma le togafitiga o le polyneuropathy.

Polyneuropathy maʻi, togafitiga, Neurobion, Actovegin.

Upu autu: polyneuropathy o le maʻisuka, togafitiga, Neurobion, Actovegin.

Upu autu: polyneuropathy o le maʻisuka, likuvannya, Neurobion, Actovegin.

E pei ona e iloa, o le maʻi masani o le endocrin masani o le maʻisuka malosi (DM). O lea, i le 2011, e 275 miliona tagata na maua i le maʻisuka na faamauina i le lalolagi, ae o le numera o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi o loʻo faʻaauau pea ona faatelevaveina i tausaga taʻitasi (e tusa ma le 6-10% o mataupu i tausaga taʻitasi) ma, e tusa ai ma faʻamatalaga o le World Health Organization, i le 2025 o le a oʻo atu i le 350 miliona tagata 1, 11, 19.

O le soifua maloloina ma le soifuaga lautele o le maʻisuka e tumau pea le le talafeagai, faatasi ai ma le faateleina o le numera o tagata gasegase, o le numera o tagata gasegase o mafatia mai faigata o lenei faamaʻi matautia, e mafua ai le le atoatoa o le tino ma le tino, faateleina.

O le faʻalavelave masani masani ole masani ole maʻi maua ole maʻisuka o le neuropathy o le maʻisuka (DN), e mafua ai le faaleagaina o vaega eseese o le tino ma maua ai se ata o le falemaʻi. E le gata i lea, o lenei faʻalavelave e mafua ai ona faʻaitiitia le lelei o le olaga o tagata gasegase, le gafatia le gafatia ona galue, ma mafua ai le atinaʻeina o se faʻalavelave matuia e pei o le maʻisuka vae syndrome 7, 18.

E tusa ai ma le tele o suʻesuʻega, o le neuropathy o le maʻisuka e iloa i le 10-100% o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka 1, 2. E le gata i lea, o le maualuga o le lagona o metotia na faʻaaogaina mo le faʻamalosi (mo se faʻataʻitaʻiga, electromyography), maualuga atu lona tulaga masani. O le mea lea, 5 tausaga talu ona amata le faʻamaʻi, o le DN e maua i le 12.5-14.5% o maʻi, ma a maeʻa le 25 tausaga, o lenei faailoga ua oʻo atu i le 55-65% 2, 4.

E oʻo mai i le taimi nei, e tele faʻamavaega o le neuropathy o le maʻisuka na folasia. E tusa ai ma nisi tusitala, o le faʻavasegaina o DNs e sili ona atoatoa (I.G. Rudakova, S.V. Kotov, 2009).

1. Faʻailoga, faʻapitoa ma le faʻaaogaina o le polyneuropathy.

2. O le mea tutusa, e masani lava o le afi ma e masani ona latalata i le neuropathy.

5. Neuropathy autonic (visceral).

1. O le maʻisuka incephalopathy:

2. Diabetic encephalomyelopathy.

3. Encephalopathy.

O auala nei o le atinaʻega DN e faʻaalia: faʻafouina o le auala polyol o le glucose metabolism faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le sorbitol, le faʻamalosia o le oxidative, faʻamalosia o le le faʻaaogaina o le proteins, le faʻaleagaina gaosiga o mea faʻapitoa ma le tuputupu ae, gasegase elemene o gaʻo gaʻo taua, microangiopathy 6, 10, 17. O le pathogenesis o DN telefactorial. O le eseesega o le ata o le falemaʻi ua fautua mai ai e tele ni auala mo le atinaʻeina o neuropathy, lea, e foliga mai, e fesoʻotaʻi. O manatu o le pathogenesis o tausaga talu ai nei ua faaitiitia i le lua o vaega aupito sili ona atiae - o masini vascular ma metabolic, faatasi ai ma le microangiopathy ma le tulaga o le kenera e taua tele. Ae ui i lea, o le hyperglycemia masani, lea e mafua ai se faʻalavelave o gaioiga o meaola e mafua ai le faʻaleagaina ma le faʻaitiitia o le fiva nerve 2, 5, 9, o loʻo taʻalo pea i se nofoaga e le mafaamatalaina i le atinaʻeina o DN.

Faʻafouina o suiga i le tino i le tulaga o DN o le taunuuga o le faʻaleagaina tele o neurons ma a latou gaioiga, e masani ona le mafai ona faʻafitia, ona o le solia o le toe faʻafouina o le maʻisuka 12, 15, 18. O le vaega sili ona vaivai o le nerve cell o le axon. I le amataga o le toilalo, ua iloa ai faailoilo o le vevelaina o filo lanu mealini, ona sosoo ai lea ma le vevelaina o le myelin layer, vaega o le eletise ma le toe faamamaina, lea e mafua ai le faaleagaina o namu.

O le tele o taimi, i le faʻatinoga, e tatau ona togafitia e fomaʻi le neuropathy lautele o le maʻisuka (DPN), lea e faʻaalia e ala i le maʻaleʻale, afi, faʻapea foi ma mea e tutupu i le vegetative-trophic. E masani lava o faʻaaliga o lenei ituaiga o leona o ni faʻafitauli faʻafitauli pe "lelei" e tupu pe vevesi foi i le po pe malolo ai: susunuina, tingling, allodynia (foliga o tiga i le tali atu i aʻafiaga e le aʻafia ai), hyperalgesia. "Faʻaleagaga" faʻapitoa - faʻalavelave, o le le mautonu o le uiga o tulaga ogaoga o le neuropathy. O le tulaga o le neurological i lenei fomaʻi o le a faʻaalia i le solia o ituaiga uma o lagona: vibration, tiga, togafiti, vevela, faʻaitiitia pe leiloa o Achilles ma tulivae. O le faʻaitiitia o le gaioioiga faʻapitoa i le faʻatasi ma le faʻasolosolo faifaipea e mafai ona taʻitaʻia ai le osteoarthropathy (vae o Charcot).

E le itiiti ifo ma le lua ni faʻafitauli o le neurological (o faʻamaoniga, suiga i le fua faatatau o le faʻalauteleina o le fiafia i luga o le fiva namu, faʻafitauli e tusa ai ma faʻatonuga faʻapitoa) pe a faʻamaonia le DPN. I lenei tulaga, e taua i le faia o isi metotia suʻesuʻe. Ma o le maualuga atu o le lagona o le faʻafitauli o le faʻafitauli, o le sili atu ona sao o le suʻesuʻega o le DPN.

O a faailoga faailoilo o le polyneuropathy e mafai ona iloa e le fomaʻi i le taimi o se suʻega o le neurological?

O se vaega taua o le polokalame o le suʻesuʻeina o le suʻesuʻeina lea o vae ina ia iloa ai le le atoatoa o laau-o le mago, vevela o le paʻu o vae, hyperkeratosis, maʻi o le gaʻo, osteoarthropathy. E le gata i lea, e tatau ona e suʻesuʻeina e le gata i pito i tua o vae, ae faapena foi le sooga, faapea foi ma avanoa avanoa.

Aʻo faia se suʻega suʻesuʻega, e fautuaina e iloilo le ogaoga o faʻamaoniga o loʻo iai ma le faaletonu o le neurological. O le tele o faʻamatalaga faʻapitoa o le DPN na fesoasoani i le atinaʻeina o fua faʻataʻitaʻi ma fesili e faʻaaogaina e faʻamaonia ai uiga taua ma le aofaʻi ma iloiloga malosi o le aoga o le togafitiga. O le mea sili ona taatele o mea nei:

1. Lautele lautele o faailoga o le neurological (Total Score Score - TSS), e iloilo ai le ogaoga o faailoga o le DPN (malosi ma le tele o paresthesia, numbness, burning fire) (Laulau 1).

2. Laasaga Neuropathy Disability Score (NDS) mo le suʻeina o suiga i le tendon mafaufauga, le mautonu le tiga, aʻafia, vevela, vibration lagona (Pusa 2).

3. O le fua o le Neuropathy Symptomatic Score (NSS), lea e fuafua ai le i ai o ni neurapathic symptoms - tingling, susunuina, afaina, tiga tiga, gaogao, masalosalo, ma le amanaʻia o lo latou faʻavasegaina ma le taimi e tupu ai i le ao.

Mafaufau i le mea moni e faapea, o le muamua ma le sili ona iloga o le DPN o se faaitiitia o le vavao o le vibration sensible senitive (VPT) 1, 16, ua fautuaina e suesue i ai e faaaoga ai se biotensiometer poo se kiliva faauu faaumiumi ma le 128 Hz. O loʻo faʻapipiʻiina le vavao faʻalogo i le pito i luga o le 1st metatarsophalangeal joint, the medial tapuvae, ma, pe a tatau ai, i le ogatotonu o le paʻu i tulaga tutusa. E pei o le tui, o le biotensiometer o loʻo tuʻuina i tulaga maualuluga, o le tele o le seti ua faʻatulagaina i se tulaga faʻatulagaina ma faasolosolosolo malie malie lava seia oo ina oʻo i le tulaga o le faʻalogoina o le vibration. Ae ui i lea, e le pei o le tui, o se auala agavaa mo le fuafuaina o le laasaga o le lagona lelei, o le biotensiometer e faatatau i suesuega faʻatusatusa o le lagona. E tatau ona maitauina o loʻo i ai se faʻalautelega o tausaga i le laasaga o le lagona faʻalogo, e leai se auala e faʻaalia ai le atinaʻeina o le neuropathy lautele ma tagata e maua i le maʻisuka e le tuʻuina atu ai mea e manaʻomia mo le faʻamautinoaina o le DPN, peitaʻi, o se isi faʻafitauli taua mo le faaleagaina o le tino i nei maʻi.

O le suʻesuʻega o le mafaufau lelei e faia i le faʻaaogaina o monofilaments ulu e tusa ma le 10 g. O le monofilament e tuʻu faʻapitoa i le nofoaga o le suʻega ma oomiina seia oʻo ina punou le lauulu mo le 2 sekone. O le paʻi e tatau ona faʻatinoina ia le itiiti ifo i le lua taimi i itu taitasi, ma o le tasi o paʻu e tatau ona sese. O le faʻafitauli o le taoto e manatu e puipuia pe afai e lagona e le maʻi le lua o paʻi tolu e paʻi i le 1, 2, 4. I le taimi o suʻesuʻega, e tatau ona aloese mai vaega o le hyperkeratosis ma le ulceration. O le faʻaitiitia o le lagona maʻaleʻale e iloa i le amataga o le DN ma faʻaalia ai le tele o faʻafitauli.

O le laasaga o le tiga ma le vevela o le mafaufau e fuafua e faʻaaoga ai le nilala ma le tipipasi Tipterm i le paʻu o le pito i tua o le lapoa tele, o le pito i tua o le vae, o le pito i luga o le tapuvae ma lalo vae.

I le taimi nei, i le amanaʻiaina o auala o le atinaʻeina o le DPN, o le togafitiga o lenei faʻalavelave e tatau ona atoatoa ma aofia ai e le gata o le ausia ma le tausia o le faʻasaina (НbА1с References

1. Kotov S.V., Kalinin A.P., Rudakova I.G. Mateʻo le neuropathy. - 2nd ed., Faʻafouina. ma faaopoopo. - M .: Publishing House Medical Information Agency LLC, 2011. - 440 itu.

2. Vlasenko M.V. Taui o le maʻisuka o le cerebral - faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka polyneuropathy: pathophysiology ma feteʻenaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi / International Endocrinology Journal. - 2011. - Nu. 7 (39). - S. 4449.

3. Ziegler D. Faʻamatalaga ma le Faʻasalaga o le Pepa o le Maʻisuka Neuropathy // Medicine Diabetic. - 1996. - Vol. 13, S. 1. - P. 3438.

4. Morozova O.G. Faʻaauau le faʻaonapo nei i le togafitiga o togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka mai le manatu o se tagata e leʻologia // Alofa o Ukraine. - 2010. - Nu. 10-1 (146).

5. Balabolkin M.I. Faʻaipoipo - M.: Medicine, 2000.

6. Ametov A.S., Soluyanova T.N. Le nofoaga o Actovegin i togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka // International Endocrinology Journal. - 2007. - Nu. 4 (10). - S. 37.

7. Obolensky V.N., Semenova T.V., Leval P.Sh., Plotnikov A.A. Mate o le maʻi suka i le togafitiga o le maʻi // le kanesa o susu. Filifiliga filifilia mo fomaʻi aiga. - T. - 18, No. 2.

8. Strokov I.A. Paʻu tua: faʻafitauli o le togafitiga ma vitamini B // Breast cancer. - T. - 18, Nu. 25.

9. Strokov I.A., Barinov A.N., Novosadova M.V. ma al. Togafitiga o le maʻisuka neuropathy // le kanesa o susu. 2001 - T. - 9, Nu. 78. - S. 314317.

10. Mankovsky B.N. O le neuropathy o le maʻisuka: sini o togafitiga ma mea e mafai ai ona ausia // Soifua Maloloina o Ukraine. - 2008. - Nu. 22. - S. 2829.

11. Galstyan G.R. O le neuropathy o le maʻisuka: faʻavasegaga, suʻesuʻega ma togafiti / International Endocrinology Journal. - 2006. - Nu. 3 (5).

12. Dedov I.I., Shestakova M.V. O le maʻi suka. O se taiala mo fomaʻi. - M.: Universum Publishing, 2003 .-- 269 p.

13. Dieckmann A., Kriebel M., Ziegler D., Elmlinger M. Togafitiga ma Actovegin ® Faʻaleleia Sensory Nursing Function and Pathology i Streptozotocin Rats o le Maʻisuka e ala i Faʻatinoga e Faʻaaofia ai le Faasaina o le Faʻamasinoga a le PARP // Exp. Falemaʻi. Endocrinol. Maʻisuka. - 2011. - Vol. 17, Nu. 2. - P. 468480.

14. Elmlinger M., Kriebel M., Ziegler D. Neuroprotective ma aafiaga antioxidative o le hemodialysate actovegin i luga o neu neuro i le vitio // Neuromolecular Med. - 2011. - Vol. 13, Nu. 4. - P. 266274.

15. Ametov A.S., Strokov I.A. Polyneuropathy o le maʻisuka: i le taimi nei ma le lumanai // Ros. meli e taitaia. - 2001. - Nu. 1. - S. 3540.

16. Komelyagina E.Yu., Antsiferov M.B. Laasaga fou mo togafitiga ole neuropathy o le maʻisuka // Farmateka. - 2011. - Nu. 3. - C. 5863.

17. Mankovsky B.N., Zherdeva N.N., Yuzvenko T.Yu. Le aoga o le tuufaatasiga o le tofiaina o se neurobion ma Actovegin i le togafitiga o tagata mamaʻi i le maʻisuka neuropathy // Liki o Ukraine. - 2010. - Nu. 1. - S. 9698.

18. Galieva G.R., Janashia P.Kh., Mirina E.Yu. Togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka // Faamaumauga o le neurology faavaomalo. - 2008. - Nu. 1. - S. 7781.

19. Tovazhnyanskaya E.L. O le polyneuropathy lautele o le maʻisuka: tulaga faʻaonapo nei o togafitiga faʻasoifua maloloina // Health Ukraine. - 2010. - Faʻavae mataupu, Oketopa. - S. 1112.

Tuua Lau Faamatalaga