Meaʻai talafeagai ma se faʻaopoopoga o le paʻu i totonu o se tamaititi

O le pancreas (pancreas, pancreas) e faʻatautaia ai le faʻaogaina o meaʻai i totonu o le tino o le tagata. O le mea moni, o loʻo tu i tua o le peritoneum, i tua o le manava, ma alu atu i le itu tauagavale o le hypochondrium.

O le faʻavaeina o le pancreas e amata i le lima o vaiaso o le maitaga, ma le tuputupu ae e 15-16 tausaga. O le tele o le gland e le suia i taimi uma, ao nisi taimi aʻo faia suʻesuʻega masani, o le faateleina o lenei okeni o loʻo maua i le tamaititi.

Mafuaaga o se faʻaopoopoga i le paʻu i totonu o se tamaititi

O le exocrine (fafo) o le pancreas o le faia lea o le vai inu, lea e aofia ai le tele o enzymes digestive. Endocrine (totonu) faʻamalositino o se faʻasologa o hormonia pito sili ona taua lea e faʻatonutonuina ai metabolic processes i totonu o le tino.

I le anatomy o le pancreas, o le ulu, tino ma le siʻu ua vavae ese. E mafai uma i se faʻalapotopotoga i le faʻalauteleina o vaega o le okeni, ma se atoa (atoa, faʻasalalau) suiga i le tele. O mafuaaga o le faasalalauina lautele o le gland o faiga nei e le faʻaleagaina:

  • afaina poʻo le chronic pancreatitis, pancreatoduodenitis,
  • uluaʻi maʻi o le mucous membrane o le tootoo laiti,
  • faʻamaʻi pipisi o le autoimmune, cystic fibrosis,
  • mea oona i vailaʻau, isi vailaʻau,
  • malformations faʻaleagaina - solofanua solofanua, foliga faʻataʻetaʻetaʻe, le i ai o se vavao faʻapitoa,
  • faʻanoanoa faʻamaʻi faʻamaʻi.

Afai o le tamaititi ua i ai se faʻalavelave maualuga, o lona uiga e le o se mea e fesootaʻi ma le iai o soʻo se faʻamaʻi. O lenei tulaga e masani lava i le vaitau o le tuputupu ae o totoga ma tino uma o le tino.

Faʻapogai o le faʻaleleia i le lotoifale o le paʻu i tamaiti:

  • o le i ai o se uila, tumo, alosi,
  • fausaga o maa i totonu o le au,
  • hyperplasia faatapulaʻa o le glandular poo le pala i le i ai o le pancreatite o le tino.

Aisea ua faateleina ai le siʻusiʻu o le pancreas ma o le a le tulaga lamatia o lenei tulaga?

O le siʻusiʻu o le pancreas ei ai le foliga lautele, agai i le agavale ma le luga, e oʻo atu i faitotoa o le vaʻa. Ona o le loloto o le nofoaga, o lenei vaega o le pancreas ua matua ufitia lava e isi totoga.

O faʻamatalaga inflammatory poʻo tumo e faʻatasi ma se faʻaopoopoga o le siʻusiʻu o le gland e faigata ona iloa i se taimi tatau, lea e oʻo atu ai i le vevela o le faʻamaʻi i se tulaga maualuga. O le siʻosiʻomaga o le siliva o le pancreas e faʻataunuʻuina ai toto toto e fafagaina le manu, lea e oʻo atu ai i le solia o lana galuega, ma mulimuli ane i le atinaʻeina o le maualuga o le telefoni.

Faailoga e fesootaʻi ma le faʻamaʻi

O le faateleina o le faateleina o le paʻu i tamaiti e iloa i le taimi o se suʻesuʻega masani ma e le o faʻatasi ma faʻamaoniga o le maʻi. O le tele o taimi, o tamaiti e maua i le pancreatitis.

O le faailoga autu o le pancreatitis o le tigaina lea o le tiga, lea e tupu i le itu tauagavale o le hypochondrium, ona salalau lea ma ave i luga o uiga o shingles. O le malosi o le tiga e faalagolago i le ogaoga o le faagasologa, e le suia i se suiga i le tulaga o le tino.

O le tiga o le tiga e sau faatasi ma le nausea ma le vomiting, o le tupuga o le manava manaia. Masalo o le faateleina o le vevela o le tino, faateleina le vevela, faateleina le vaivai.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

I le taimi o le suʻesuʻega, ua faʻaalia ai se siaki, o mafuaʻaga e mafua mai i le faʻamaʻi, o le taimi e tupu ai faailoga, o lo latou umi ma le malosi e faʻamaonia. O le natura o meaʻai a le tamaitiiti, o le vaʻaia o faʻamaoniga o le faʻamaʻi ma meaai, sese i le taumafataga o loʻo faʻamalamalamaina.

O suʻesuʻega ma suʻesuʻega faaletino e mafai ona iloa ai se faʻavasegaina o le paʻu, o foliga mumu mucous. O le faʻamatalaga o le pancreas e mafai ona na o le faateleina ma le faʻatusatusaga, o uiga taua o Desjardins ma Mayo-Robson o loʻo faʻaalia i luga o le puipui o le abdomina tua.

O suʻesuʻega i suʻesuʻega suʻesuʻe e taua: i se faʻataʻitaʻiga o le toto totoʻa, leukocytosis, faʻateleina le ESR. O le suesuega o le toto o meaola o le a faaalia ai se suiga i le maualuga o le amylase, glucose, lipase ma trypsinogen. I se faʻataʻitaʻiga masani, o le maualuga o amylase e maualuga.

O le faʻataʻitaʻiga mo le suʻega o le manava ma le paʻu i totonu o se tamaititi

O mea faigaluega i le siama, o le ultrasound e masani ona faʻaaogaina. O le faʻasalalauga e mafai ai e oe ona fuafua le tele o le pancreas, o le fausaga o tisipenisione, o le i ai o kume, maa ma le ogatotonu.

Afai e manaʻomia, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina ni metotia faʻapitoa e suʻesuʻe ai. Elastosonometry, faʻasologa o suʻesuʻega, angiography o vaʻa toto, cholangiopancreatorygraphy e mafai ona faʻamaonia lelei le natura ma le tele o le faaleagaina o le okeni.

Togafitiga metotia

O togafitiga o pancreatitis e faigata ma umi. Tamaiti laiti, o tamaiti o loʻo i ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga o le faʻaleagaina o le tino, e afaina i falemaʻi. I le taimi muamua o togafitiga, o le tamaititi o loʻo faʻaalia se moega mālōlōlō e malolo i le maualuga o le tino ma le mafaufau.

Faʻatau togafitiga faʻatagaina, faʻatagaina o se taumafataga faapitoa, e oʻo lava i taotoga e mafai.

Faʻateleina le pancreas i se tamaititi: meaʻai

Afai i totonu o se tamaititi e 5 tausaga, ua faateleina le pancreas, o le a le ituaiga o meaʻai fetaui ia te ia? Muamua, o se faʻamaʻi e manaʻomia ai se taumafa malosi. Taumafai e faʻaitiitia le faʻaaogaina o mea taumafa maualuga i gaʻo, faʻapea foʻi gaʻo gaʻo. E tatau ona tele atu meaʻai i le meaʻai. E tatau ona mataʻituina ma le faaeteete meaʻai a le pepe, aua o le le tausisia o le taumafataga e mafai ona oo atu ai i ni faanoanoaga faanoanoa ma le le mafai ona tali atu.

Ae faʻapefea pe afai e faʻalautele le pancreas i se tamaititi?

O maʻi pancreatic e tutupu i pepe ma le atinaʻeina o faʻamaoniga le lelei. I nisi tulaga, e ono lamatia ai i latou ma e oʻo atu ai i le atinaʻeina o ni faʻafitauli ogaoga. O lenei tusiga o le a taʻu atu ai i matua mea e tatau ona fai pe afai o le la tamaititi ua i ai sona faʻalavelave maualuga.

O le tino o le tamaititi o loʻo galue pea e ese lava mai i tagata matutua. O le tele o mafuaʻaga e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻalavelave faʻaleagaina ao laʻititi. O nei mea taua, o le faʻaaogaina o le aafiaga i luga o le pancreas, e saofagā i le atinaʻeina o lona faʻalauteleina. O fomaʻi e taʻua lenei tulaga faʻaleagaina o le pancreatite poʻo le mumū o le pancreas.

O lenei tino e tulaga ese. E le gata e fesoʻotaʻi atu i le faʻaogaina o le tino, ae o loʻo faʻatinoina foi le tele o galuega mulimuli. O le pancreas e aofia ai i le metabolism ma tumau ai le tulaga masani o le kulukose i totonu o le toto. O faʻasalaga i lana galuega e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻi o le tamaititi.

O lenei tulaga faʻaleagaina e faʻaalia i le faateleina o le maualuga o le suka o le toto.

E masani lava, o le pancreas maloloina e tolu vaega tele - le ulu, tino ma le siʻu. O nei faʻatulagaga faʻatekonolosi e faʻatino ai faʻamalamalamaga faʻamaonia. A aunoa ma le pancreas, o le gaogao atoa e le mafai. O lenei okeni e faʻasaʻo ai le tele o enzymes oona i totonu o le toto e tali atu i le taumafaina o meaai. O lenei gaioiga e faʻateleina ai le faʻalaumalie.

O le tele o mafuaʻaga e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le mumu faʻamalosi i totonu o lenei okeni:

Taumafa ai le maʻi. O le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo ma falai o se mafuaʻaga faifai pea o le mumū i totonu o le tino paʻu. O le le lelei o le taumafa paleni e fesoasoani i le mea moni o le tino ua faʻamalosi e faʻamautu se numera tele o enzymes i luga o se vaitaimi uumi. O lenei tulaga e taʻitaʻia ai le faʻaaogaina o le enzymatic activity o le pancreas, lea e faʻaalia ona o le faateleina o lona telē.

Lactose deficiency. O lenei tulaga faʻaleagaina e sili atu ona aʻafia i tamaiti laiti. O lenei maʻi e tulaʻi mai i se tamaititi i le vaitau o le atinaʻeina o intrauterine. O lenei tulaga e faʻaalia i le puipuiga o le tino o le tama i soo se meaʻai e maua ai le susu o povi.

Faamai o le tino. O le faaleagaina o meaʻai e mafua ai le faaleagaina o le okeni, lea e mafua ai ona faateleina le lapoa ona o le ogaoga ma le mumu o le pala.

Faʻafitauli faʻapitoa. O faaletonu faʻaanatura i totonu o le fausaga o laʻau o le pancreatic o loʻo tuʻuina atu ma faʻafitauli eseese i le gaioiga o le okeni. O nei maʻi faʻamaʻi e sili atu ona faʻamaumau i pepe ua leva. O faʻamatalaga muamua faʻaleagaga e amata ona aliali, o se tulafono, i tamaiti ei lalo o le 1 tausaga.

Le i ai o le faʻalavelave faʻainisinia i le tafe o le talo i luga o le vaeluala. I le tele o tulaga, o maʻa poʻo vailaʻau o loʻo ola i totonu o le alaleʻele e taʻitaʻia ai lenei tulaga i pepe. O le maualuga o le maʻi na tupu i le matua o le 9-14 tausaga.

Faʻasologa masani totoga o le gastrointestinal tract. O faʻamaʻi o le manava ma le gaʻo, e mafua ai le solia o le gaʻoina o meaʻai, e fesoasoani foi i le faʻalavelaveina o le pancreas. O sea faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia o faʻamaʻi pipisi e mafai ona tupu i se tamaititi ma le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi pipisi.

Faaaoga umi o fualaau. O nisi vailaau faʻaaoga e togafitia ai maʻi maʻi ma isi faʻafitauli o le neurology e mafai ona saofagā i le atinaʻeina o mea e faaleagaina ai le tino i se tamaititi.

Faʻaleagaina i totonu o le konetiomu metabolism. O le faateleina o lenei elemene i le tino o tamaiti e masani ona fesootaʻi ma le le atoatoa o le gaosiga o le vaitamini D. O le maualuga o lenei vailaau e mafai foi ona faaosofia ai le atinaʻeina o le mumu faʻamaʻi o le pancreas i le tamaititi.

O le afaina i le pancreas, lea na atiina ae i totonu e mafua mai i le aafia i soo se mafuaʻaga, e mafua ai le foliga mai o le tele o ituaiga o faʻamaʻi ile pepe. O le tele oi latou e fesoʻotaʻi ma le faʻaleagaina o le tino. O le mea lea, i totonu o se tamaititi o loʻo i ai se lapisi maualuga ma mumū, e ono foliga mai tiga i le manava. E masani lava ona faʻaleleia pe a uma le 40-60 minute mai le taimi o le 'ai.

E taua le maitauina o le tiga o le tiga e faateleina tele pe a fai e 'ai e le tama le meaʻai po o le falai.

Taʻitaʻia le nofoa - faʻapea foi ma se faailoga masani e aliali mai i se tamaititi ua i ai se paʻu tele. I lenei tulaga, e sili atu ona popole le pepe i le manava. Faʻasalaga mataga i le pancreas e taʻitaʻia ai le atinaʻega o lenei faailoga. O le le lava o le aoga o enzymes digestive i totonu o le toto e fesoasoani i le mea moni o meaai e 'ai e le tamaititi e le o faʻamalosi atoa. O lenei mea e faʻaalia i le manava.

Faʻailoga pancreatiti pepe masani ona le maua le mamafa. E masani lava o lenei faailoga e iloa lelei lava i tamaiti laiti. O ia tamaiti e mafai ona lafoaʻi a latou uo i tulaga o le atinaʻeina o le tino. O le mamafa o le paʻu i se gasegase ogaoga e mafai ona taua. O le manaʻoga o le tamaititi i lenei tulaga, i le avea ai o se tulafono, ua uma ona puipuia.

O le tamaititi ua i ai se faʻalavelave maualuga: o le a le mea e fai?

O le a le mea e tatau i matua ona fai pe afai o le tamaititi ua i ai se paʻu tele? O le fea tulaga e te manaʻomia e "faʻalogo i le faʻamalo" ma auai i se auiliiliga auiliili ma loloto? O le a le tele e tatau ona i ai i le tamaiti soifua maloloina, ma i tamaiti e le lelei le lomiina? E masani lava, o fesili faapena pe tali tutusa foi e fesiligia e matua pe a uma ona faia se ultrasound abdominal i luga o le tamaitiiti, ma o taunuuga e taʻu mai ai o le gland e sili atu nai lo le masani.

O lenei tulaga e le o se mafuaaga e popole ai. E i ai se manaʻoga mo lenei mea. Manatua pe tusa o le tolusefulu tausaga talu ai na leai se tasi na faalogo e uiga i le ultrasound, ma e leai lava ni tulaga e fesootaʻi ma le mea moni o loʻo i ai se faʻalavelave maualuga i se tamaititi. Ina ia iloa ai le maʻi, e tatau i le tino ona tuuina atu "faailoga o le maʻi." O a mafuaʻaga e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻalauteleina o le gland, ma pe o le tulaga lenei o se fesuiaiga o le masani, poʻo togafitiga?

o le tamaititi ua i ai se mea e sili ona mamafa e tatau ona fai

E masani lava, o le okeni e faateleina le tele (hypertrophies) i le mea e tupu ai le mamafa i luga. O le mea lea, o le musika o le tagata taʻaalo o loʻo faʻafefeteina, ma ua faʻaleleia le mama ma le fafaga. O le a le mafuaʻaga o le gasegase o le pepe i le tamaitiiti?

Muamua lava, latou te aofia ai le le atoatoa o le palacreatic enzymes, lea, na natia i le le lava o mea i totonu o le moli o le intestinal, mafua ai le le lava o le absorption i totonu o le tootoo laiti. I le isi itu, o le le atoatoa o le enzyme e mafai ona tupu ona o:

  • chronic pancreatitis. E tele lava ina tupu i se taumafa tutusa.

E taua le maua e fanau i ona po nei avanoa uma e "faʻafefe" ai lo latou gaogao. Meaʻai anapogi, '' anufe vevela 'e le gata, kulumu ma popukoni, laʻau mimiti lanu moana, suamalie suamalie ma isi oloa e tumu i mea inu ma mea leaga e mafai ona afaina ai le tiga ma tiga, i luga o le faavae e mafai ona e iloa ai le pati pancreatitis.

  • faʻafitauli faʻapitoa i le fausaga o le pancreas,
  • faʻatinoga, maualuluga fetuʻunaʻi. O se faʻataʻitaʻiga o sea ituaiga o faʻamaʻi o le inisinia o le dysbiosis.

Faaaoga fualaau

Faʻalagolago i le ogaoga o le tulaga o le tamaititi, o vaega eseese o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o pancreatitis. Ina ia mafai ona faʻamalolo ma faʻapipiʻi mea e maua ai le vai, o vailaʻau vaifofo, glucose faʻatasi ai ma le inisalini e faʻatonuina.

Anispasmodics e faʻaaoga e faʻamalolo ai spasma ma faʻaitiitia ai le tiga. Faʻatonuina o le inisinia o le manava pancreatic e faʻalavelave ai le gaoioiga o le enzyme o le pancreatic, e manaʻomia le antihistamines.

O le antbacterial therapy e faʻaitiitia ai le gaioiga o fofo masani o faʻamaʻi, puipuia ai le ono mafai ona afaina ai le paʻu. A maeʻa le faʻamautuina o le tulaga lautele o le tamaititi, o le togafitiga o le enzyme ma sooga e faʻaitiitia le viscosity o bile, faapea foi ma vitamini B, o loʻo faʻatulagaina.

Tulafono o taumafa

I le aso muamua o le taimi umi o le faʻamaʻi, o le anapogi e faʻataʻitaʻiina i le inu malosi o mea inu pia alkaline, vai maualalo. I le aso lona lua, matou te fautuaina le vaivai o le lauti e aunoa ma le suka, o le pulupulu o le pulupulu, e mafai ona e suʻeina falaoamata, masi mucous i luga o le vai.

O le Rosehip decoction e faʻatagaina i soo se laasaga o le faʻamaʻi

Ona faasolosolo malie lea o le taumafa, o sina susu o susu, ua faaopoopoina le falaoa. Mai le 5 aso o maʻi, e mafai ona e 'aina fualaau faisua ua kukaina, mai le 7-10 - meaʻai ma aano ua tunu ma iʻa o loʻo aofia i le taumafataga.

A maeʻa le masina ma le afa, e fautuaina e faʻafeiloaʻi le tamaititi i se taumafataga ma le tele o le polotini ma le faʻaititia o mea e maua ai gaʻo ma gaʻo. O meaʻai e tatau ona faʻasolosolo (5-6 taimi i le aso), faʻamaʻi, mea vevela, meaʻai falai, fualaau aina mata e matua faasaina.

O le a le taotoga e tatau ai?

I nisi tulaga, i le leai o se aafiaga o le togafitia o togafitiga o le tino pancreatitis, e mafai ona manaomia le togafitiga o taotoga. Faailoga mo ia o:

  • o foliga vaaia ma le faateleina o uiga o le peritonitis,
  • faʻavavevave le alualu i luma o le faʻamaʻi ma le atinaʻeina o le pancreatic necrosis, le mautonu, le atinaʻeina o le le atoatoa o le tino,
  • le faʻaalia o faailo o le tafe toto mai ipu o le pancreatoduodenal zone.

O matua e tele lava ina tuuaia mo faʻamaʻi pipisi i tamaiti. Le lelei, meaʻai paleni, o le tele o meaʻai gaʻo, meaai le lelei faʻamalositino, ma le le nofouta i lau lava tama e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le tino.Ole togafitiga a le tagata lava ia o faʻamaʻi pipisi e le taliaina.

Aisea ua faateleina ai le pancreas atoa po o se vaega

O le mea atoa e ono mafai ona amata ona tupu le tino o le tamaititi, ua amata ona ia 'ai atili, ma o le tuputupu ae o le pancreas o le a "pisia" le masukalokelet system. O le mea lea ua manino ai lona siitia.

O mafuaʻaga mo le faʻalauteleina o le pancreas i se tamaititi atoa, ae le o vaega taitasi, e mafai ona faapenei:

  • ona o le vevesi o le vevela i le manava ma le foliga mai o le edema o le gland. Ae o lenei mea o se faailoga faʻapitoa ma faʻamaʻi vave, ma o mea uma e manino,
  • i le i ai o le cystic fibrosis. I lenei tulaga, ua faʻasaoina se mea lilo e vavalalata ai le alavai masani o le ala. Ae o sea ituaiga o siama e masani lava ona faia i se matua laʻitiiti, e masani lava i totonu o se falemaʻi tina,
  • ma faʻamaʻi o le manava mumusu (mo se faʻataʻitaʻiga, ma le gastroduodenitis),
  • ma faʻamaʻi pipisi ma faʻaleagaga taʻitasi o le atinaʻeina o lenei okeni.

Ae i le mea e tupu ai, mo se faʻataʻitaʻiga, o le siʻusiʻu o le pancreas ua faʻalauteleina i le tamaititi, poʻo lona tino, ona mafai ai lea, e pei o tagata matutua, le faʻavaeina o se maa i totonu o le paʻu, foliga mai o se uila. I nisi tulaga, ae e seasea lava, o lenei faailoga o le a mumusu e talanoa e uiga i le fausia o se tumo, o lea e tatau ai ona e faaauau pea le suʻega.

Ae ui i lea, e tusa lava po o le a le matematega, e tatau i se tasi ona gauai atu i faʻamatalaga o le falemaʻi. Afai ei ai ni faʻamaoniga, ona mafai lea ona latou faʻaalia ni togafitiga eseese i totonu o le gland.

o le faateleina o le pancreatic enlargement i fanau

E tatau ona malamalama e leai se "ituaiga o faʻataʻitaʻiga o se gland faateleina." O le faʻateleina o le tino e mafai ona o mai faatasi ma ni "faafitauli" eseese, mo se faataitaiga, edema, mumunia, ischemia, oona. O lea, o faʻamaoniga e mafai ona taʻitaʻia ai le malosi o le toto i totonu o se tamaititi o:

  • tiga i le gutu. Faʻailoa mai se siamaina o le pulelelele, gafatia leodenogastric reflux, o lona uiga, o le suiga o le talo i le manava. I lenei tulaga, o aʻafiaga leaga o le talo i luga o le pancreas e mafua ai le faateleina o le gland,
  • paʻu, le mamafa i totonu o le manava, faʻanofo ma fulafula, afaina. O faailoga ia o le luga o le dyspepsia. O le pancreas atonu o le latou mafuaaga. I lena tulaga, afai e lelei le motumotu o le intestinal, ma o le gaoioiga o le enzyme e masani lava, ona faʻapalaina lea o le meaai i totonu o le toto. Ma afai o le gaioiga o le enzymes e maualalo, ona le atoatoa lea o le meaai, ma amata ona pipiʻi i totonu o le manava. O le iʻuga, o aʻafiaga le lelei e fesoʻotai ma le faʻatupulaʻia o le gaosiga o le kesi.
  • nofoa le maluelue. E taʻu mai ai se dysbiosis lea na atiae e avea o se taunuuga o le malabsorption, o lona uiga, le lava le mimiti. O le iʻuga, o le tele o puipuiga e leʻi faʻaaogaina na ulu atu i le manoa lapoa i le ituaiga o aano o manufasi, o le gaʻo e leʻi faʻaaogaina, lea na amata ona faʻafefe ai le puipui o le intestinal ma mafua ai le manava.
  • tiga matuia, faapea foi ma tiga e fusi-faapei. Latou te faʻaalia le malosi o le enzymatic, ma talanoa e uiga i le auala e mafai ai ona maua i le pancreatitis le tumau ma faʻalautele taimi ma faʻamagaloga.

Ae faʻapefea pe a fai o le suʻega e faʻaalia ai o loʻo i ai soliga? O le a le mea e tatau ona togafitia?

O le a le mea e fai pe a fai e iai se tamaititi ua sili atu ona paʻu? Saili mo se mafuaaga. Sei o tatou tuua na o mafuaaga e le masani ai, e pei o le cystic fibrosis, faaletonu o le tino ma le tumutumu, ma talanoa e uiga i le "pancreatitis chronic of schoolchildren", o loo faatalitali mai mo tamaiti ua gaoia mai meaai lelei, meaai a le fale, ma suia i le 'ai "fasi".

O le faavae mo togafitiga o pancreatitis, ma i le taimi e tasi, o le faateleina o le pancreas o se meaʻai.

O se taumafataga e faʻateleina le paʻu i totonu o se tamaititi e mafai ona faʻatalanoaina i le maeʻa ai ona iloa o le faateleina: e tusa lava pe o mea uma e masani ma o le popole e foliga mai e leai se aoga, ae peitai, o le malologa le tumau o le a aoga i totoga ola. O le faateleina o le paʻu i totonu o se tamaititi o le a malolo, ma o le a fesoasoani le taumafa i le faʻaleleia o meaʻai. O mataupu faavae o le soifua maloloina o meaʻai mo le gasegase pancreatic i se tamaititi o:

  • vaega faʻavae ma faʻafeʻai taimi masani i ni vaega laiti,
  • sei vagana ai mea uma e afaina ai ma afaina ai le gasegase: hamburgers, apaau moa vao "Rostiks", "anufe vevela", "Cola", aemaise lava i le malulu pe a uma le vevela ma le vevela vevela,
  • teena o le gaʻo, ulaula, vevela, falai,
  • taofi mea taumafa, meaʻai fale ma pipi,
  • le taliaina o vevela vevela ma sauga, mayonnaise, tapulaa o soya soya,
  • gaʻo, iʻa mauoa, mushroom ma susu moa ma soupeti e le fautuaina.

O meaai nei e faatagaina mo tamaiti:

  • cereals, cereals, pasta,
  • meaʻai e leai ni gaʻo, laʻau,

  • suamalie suamalie ma sau susu,
  • meaʻai e maualalo le gaʻo ma aano o manufasi (moa, toʻaga o le pi),
  • aano o manu ma iʻa e tatau ona tuʻuina atu kuka, pe kuka i totonu o se fafie faʻamaʻavale,
  • faatagaina le tilesi, lauti, vaivai kofe, vai inu ma le gaʻo,
  • fualaau 'aina ma fua, sei vagana ai mea vevela.

I le mea e mafai ai ona faʻamaonia lau tama e le o se meaʻai tiga, ae o meaai maualuga a se tagata soifua maloloina, ma se mafaufau maloloina i se tino ola maloloina, o le a le na o se laasaga tele e foia ai se faafitauli faapitoa o le pancreatic , ae i se tulaga lautele, o se laasaga tele i le lumanaʻi i le lumanaʻi.

I le faaopoopo atu i le taumafataga, i le i ai o faʻamaoniga o le afaina, o le nofoa e le maluelue, e aoga le feutagai ma se fomaʻi pepe ma ave se tamaititi sauniuniga o le enzyme o le a faafaigofieina ai le otaotaina, ma fesoasoani ai i le tamaititi e taulimaina le galuega. E tele naua, ma e mafai ona e filifilia se meafaigaluega mo mea uma lava. O le sili ona aoga e aofia ai: "Creon", "Festal", "Enzistal", "Pancreatin-strongte", "Panzinorm".

E tatau ona e tagofia nei fualaau oona i le taimi o taumafataga taʻitasi. I le tulaga e faʻaleleia le lelei, ona mafai lea ona e faia le faʻasaʻoga o le dysbiosis. E mafai ona tuʻuina atu i le tamaitiiti ni ipu susu susu, ma sauniuniga e aofia ai le bifidobacteria: "Bifacil", "Bifidumbacterin"

O nei fua faigofie o le a le gata ina fesoasoani e taulima ai faʻamaoniga le lelei, ae faʻapea foi i se taimi mulimuli ane ona ausia ai se faʻaitiitia o le tele o le pancreas. O le a faʻaleleia le'inumomiina, o le moe ma le manatua o le a faʻamaonia. E le gata i lea, e le o se mafuaaga latou te fai mai ai: "matou te aofia ai mea na matou 'ai i le aso na muamua atu." O le mea lea, ia tatou aofia ai na o se 'mea faʻapitoa' maloloina ma lelei. O lenei mea o le a fesoa- soani e feagai ai ma le tele o luitau o le olaga pe a tuputupu ae lau tama.

Mafuaaga ma togafitiga o le faateleina o le pancreas i tamaiti

O le faʻalavelave o faʻafitauli uma o faʻalavelave faʻafuaseʻi e afaina ona o lona nofoaga faapitoa. O loʻo tu i le ogatotonu o le manava, ma, e le pei o isi totoga o le digestive system, o loʻo i tua o le manava. O le mea lea, e le mafai ona maua le palpation, lea e aʻafia ai le siakiina o maʻi e aʻafia ai. O lapoa lapopoa e faʻaalia i auala galue. Ae e le mafai ona faia se faʻamautinoaga i luga o le faavae o le mea moni e tasi o lona faʻateleina: e mafai ona avea ma se faʻaaliga o se anomaly o le atinaʻe pe tulaʻi mai i lalo o faatosinaga mai fafo, ae le o le faʻaleagaina. O sea pancreatomegaly e le afaina ai le ola maloloina ma le ola o le tamaititi.

E mafai ona tele le siʻitia:

  • faasalalau (lanu)
  • i totonu o le lotoifale (faʻaogaina o masini o nofoaga taʻitasi).
  • afaina o le tino
  • manava o le manava
  • afaina o le autoimmune
  • ogaoga po o le masani ai,
  • afifiina o le gaioiga,
  • cystic fibrosis,
  • ogaoga oona.

E le tupu le totoina o le okeni pe a iai

  • fomaʻi (e leaga ma leaga),
  • kume (moni pe sese),
  • fao
  • pseudotumor pancreatitis (mea e tupu i le ulu ma le siʻu o le gland).

O le faateleina o le pancreas i se tamaititi e matauina i soo se matua. O nisi taimi e sili atu i le masani masani o le matua i ni nai taimi, ae i le taimi lava lea e fetaui lelei ma totoga o loo siomia ai. O se faailoga lea o togafitiga faʻapitoa o le gland.

E masani lava i tamaiti, o le faʻalauteleina o le uila e faʻaalia - faʻavalea. O loʻo i ai i le itu tauagavale o le hypochondrium, i le tulaga o se faʻaopoopoga ua faʻavaivaia.

O le faʻamaoni i totonu o se pepe faatoa fanau mai, tamaiti e ono-masina le matua poʻo le aoga a le aoga tulagalua e le o taimi uma e faʻaleagaina ai: aua o nei tausaga, o le siʻitia o le 30, 15 ma le 3% le tele e faatagaina. O loʻo i ai ni laulau faʻapitoa o tulaga faʻatusa ma a latou fesuiaiga i tamaiti. O le setete o le okeni e faʻamoemoeina e ala i le suʻega o le ultrasound. Iloilo e:

  • tele
  • ie fausaga
  • le manino o tuaoi o le tino.

O nei faailoga e faamaonia ai le anomaly poʻo lona tulaga masani. Ina ia malamalama i le mafuaʻaga ua atiaʻe ai e le tupu, e fautuaina e Dr. Komarovsky le suʻeina o se suʻega CT ma suʻega faʻavae pe afai o le tasi o matua ei ai se mea e faʻateleina e faʻalauteleina ai le toto. O se faʻatalanoaga ma se tagata suʻesuʻe o le toto, e talafeagai, talu ai o le tamaititi e nafa ma le gaosia o lela mumu i le tino.

O le tuputupu ae o le afaina e aʻafia ai aʻafiaga leaga i le tino o le tama - suiga i le toto ua fuafuaina:

  • ma le tele o faʻamaʻi o tamaiti (measles, rubella, diphtheria),
  • i pepe faatoa fananau mai - faʻatasi ai ma faʻalavelave eseese i le atinaʻeina o le metabolism (hemochromatosis, maʻi o Wilson, hyperlipidemia taua - o se gasegase o le fatu, lea e faaopoopo i le tui, e afaina ai le ate),
  • i luma o cysts, o le tino, o le fatu, o le maʻila, o le alofa (echinococcus, schistosome), fungal infections.

E leai ni ona lava faʻamaoniga, o se faʻamaoniga o se isi faʻamaʻi. Ae o soʻo se faʻaogaina o le faʻamalosi e tuʻuina atu i se vaʻa tele, e tusa lava po o le a lona uiga, o loʻo i ai faʻamaumauga nei o falemaʻi:

Talu ai ona o siama faʻapitoa e matauina ma se faʻaopoopoga i le pancreas, e tatau ona e sailia fesoasoani faafomaʻi i se taimi talafeagai ina ia vaʻaia e le fomaʻi le maʻi ma faatonuina ai togafitiga talafeagai.

O faʻamatalaga faʻapitoa faʻatasi ma le faateleina o le telē o le gland e faʻalagolago i togafitiga faʻapitoa na mafua ai suiga i le okeni. E mafai ona faʻailoaina, ae o nisi taimi o le togafitiga e le afaina. I le mataupu mulimuli, e manaʻomia se suʻesuʻega faaopoopo.

Afai o le tele o le gland ua matua faateleina lava ona o le edema e fesootaʻi ma le gaioiga o le mumusu i totonu o masini o le okeni, o lona uiga o faailoga o loʻo matauina i le tamaititi e fetaui ma le falemaʻi ole pancreatiti:

  • taʻavale
  • e le o le faamamaina o le vomiting
  • leai se manaʻo
  • manava manava
  • tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium, o nisi taimi o se natura fusi,
  • o se fiva e mafai, faʻatasi ai ma faailoilo o le inupia (maʻi tigaina, vevela, vaivaiga, palapitations).

Pancreatitis i tamaiti e masani ona masalomia e dysbiosis ma gastritis. O se eseʻesega tele lea mai se togafitiga i tagata matutua. Faʻatasi ai ma se uumi umi, e matauina ai le leiloa o le mamafa. O le falemaʻi e faʻaalia i le faateleina o faʻamaoniga.

O se faʻalautelega i le lotoifale e fesoʻotaʻi ma se faiga o le purulenti (toʻamea) i le laʻititi o loʻo i ai ma:

  • ogaoga tiga i le itu tauagavale o le manava,
  • maualuga le vevela
  • dyspepsia - naʻo, vomiting, manava manava.

O se mea e le masani ai le ulu o le ulu poʻo le siʻu e iloa i le i ai o le kanesa. O le ata o le falemaʻi i vaega muamua e le o faʻamatalaina, o le faʻamaʻi e mafai ona sogasolo pe maso e pei o le gastritis, ulutala peptic, cholecystitis, biliary dyskinesia:

  • faaitiitia le fiaai
  • maʻi tigaina tele
  • mafatiaga le mafaamatalaina, o nisi taimi e aunoa ma se faʻasalaga manino,
  • faʻamaʻi o le asthenic - vaivaiga, faʻafefe, malaise, vevela, ulu o le ulu.

I le lumanaʻi, aʻo amataina le faʻamaʻi, o le a faʻateleina faailoga: o tiga ogaoga e aliali mai, faʻatasi ai ma le taoto ma le vomiting faifaipea, manava manava.

Faʻamaumauga faʻamaonia e maua mai i luga o:

  • Iloiloga faʻamoemoeina (o le gland lava ia e le mafai ona faʻamaonia ona o lona tulaga o le retroperitoneal, ae e tatau ona fuafua le tulaga o totoga o loo siomia ai),
  • O le mea lea, o le tele o le okeni, na amata ona tosoina totoga lata ane), ma o le mea lea, o le tele o le okeni, na amata ona tosoina totoga o loo i totonu,
  • iloiloga o le exocrine ma gaoioiga o le tino (suʻega toto mo le amylase ma le kulukose, suʻesuʻega o le urine mo le amylase, elastase-1, kopi),
  • fua o suʻesuʻega galue (ultrasound o le pancreas, CT poʻo le IRM).

Muamua, o suʻega falesuesue e faia. Ona tatau ai lea ona fai se faʻamalamalamaga ultrasound - o se ituaiga faiga e suʻeina ai le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa.

O se suʻesuʻega ultrasound o le gland e fuafua ai:

  • taʻavale - e masani lava e manino, e oʻo lava,
  • totoga o okeni e tutusa ma faailoga masani i vaitausaga taʻitasi,
  • faʻalogologo - e le o taʻua (o le faateleina e mafai ona faauigaina o le i ai o se ala masani o pancreatitis poʻo se paʻu, o se faʻaitiitia - o se faʻavavega matuia).

O le suʻesuʻega e tatau ona faia i luga o se manava gaogao (aʻo leʻi mafai ona tuʻuina atu i le tamaititi e 'ai mo le 12 itula). E mafai e se pepe ona inu sina vai laitiiti. Ae faʻatasi ai ma se suʻesuʻega faʻapitoa o totoga o le manava, e le o fautuaina foi le ava ina ia le malilie le gallbladder ma ia le mafai ona suʻeina.

I togafitiga, o togafitiga faʻapitoa ma togafitiga e faʻaogaina.

I soʻo se faʻafitauli matuia ma le faʻaogaina, e ono iai se manaʻoga mo faʻalavelave faʻafuaseʻi ma togafitiga faʻapitoa. Ona o ni faʻafitauli ogaoga, e tatau ona vave amata ona tuʻuina atu le fesoasoani ile falemaʻi.

I itula muamua ma aso o le faʻavavevaveina, o le tausisia o le tulafono auro o togafitiga e manaʻomia - malulu, fiaai ma le filemu.

Faʻamālōlōina togafitiga e faʻataunuʻuina, e aofia ai

  • taumafa faamalosia - laulau numera 5 e tusa ai ma Pevzner,
  • togafitiga o fualaau faasaina - o le faaaogaina tutusa o fualaau oona o vaega eseese.

O vaega nei o fualaau faasaina ua faatonuina:

  • antispasmodics (Duspatalin, No-shpa),
  • painkillers (Spazmalgon, Baralgin, Maxigan),
  • tapenapenaga o le enzyme (Creon, Pancreatin),
  • se analogu gaosia o le hormone tuputupu aʻe - somatostatin (Octrapid), lea e taofia ai le gaosiga o le tele o le vai o le pancreatic, ma faʻaitiitia ai le tiga,
  • M-anticholinergics - fualaau faasaina e faaitiitia ai le pulelasi o le pancreas (Pirenzepine),
  • O PPI o proton pamu pipi e poloka ai le gaosiga o le kulimi hydrochloric i totonu o le manava, ma faʻapea ona taofi ai le tiga (Pariet, Nolpaza),
  • antibacterial o vailaau faʻasaina ma se siama (bacterial or purulent process) (o fualaau faasaina ua naʻo le fomaʻi ua faatonuina).

O le taumafataga o se tasi lea o vaega o le togafiti togafitiga o le gaioiga o le inflammatory i le pancreas. Faʻatasi ma soʻo se ituaiga pancreatiti (ogaoga, faʻalologo, faʻamausali), e tatau i le tamaititi ona mataʻituina e aunoa ma le toilalo, faʻapea foi ma le tagofia o fualaau.

Le faʻamoemoega o meaai paleni: o le fatuina o le malologa galue o le okeni na aʻafia. E maua lenei mea e ala i le vevela ma le faʻainisinia o meaʻai.

O vaiaso muamua e lua o gasegase, o meaai uma e tatau ona fufuluina pe uʻu. O meaai e tatau ona vaevaega: 6-7 taimi i le aso i totonu o se masini mafanafana i totonu o ni vaega laiti. E tatau i le tamaitiiti ona inu tele - e mafai ona e tuʻuina atu vai mama e aunoa ma le kesi, meainu suamalie, tila, vaivai lauti.

I le lumanaʻi, e mafai ona faʻalauteleina le taumafataga, e mafai ona faʻaititia le vaega. O le faʻafefe faʻafeiloaʻiga o oloa e tusa ma se masina.

O meaai paleni taumafa e fuafua mo vaitau eseese, e fuafua i togafitiga o le pancreas ma le mamafa o le tulaga. A maeʻa le pancreatitis, e tatau ona mulimulitaʻi le meaai mo le tausaga. I le faasologa masani o pancreatitis, tapulaa mea taumafa i le tasi tikeri poo le isi lima tausaga mulimuli.

O meaai faasaina e tatau ona faʻasaina e tusa lava pe toe faʻamalo. E aofia ai meaʻai, meaʻai, falai, meaʻai ulaula.E le tatau i se tamaititi e tasi le tausaga ona maua ni vai faʻafeiloaʻi e avea o ni meaʻai paleni - e mafai ona faʻateleina le gaioiga. E tatau ona manatuaina e mafai e le pepe fou ona tali atu i le le lelei o le fafagaina ile afaina ma le faalauteleina o gland, aemaise lava le gaioiga o le sua o le vine. I se faaopoopoga, e mafai ona tupu se allergy, lea o le a oʻo atu ai i le tiga, le lava o le fiaai, le mautonu, ma isi faailoga o pancreatitis. Fualaau faisua, fualaau faisua, suasusu e amataina malie, e tatau ona faateleina a latou tui i le vaitaimi o le loloto o le faamagaloga.

O le mea lea e leai ni faafitauli i le tamaititi i le pancreas, e tatau ona amata mai i le amataga o le matutua e faʻamautu lelei ai meaai, mautinoa lelei moe, savali i le ea fou. O nei auala puipuia na maua ai tali mai i tagata tomai faapitoa e aafia i togafitiga umi ma le puipuia o maʻi mamaʻi.

I nai faʻaletonu laiti i le tulaga o le tamaititi, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O lenei mea e mafai ai ona aloese mai faigata matuia ma togafitiga faaumiumi.


  1. Kazmin V.D. O le maʻi suka. Faʻafefea ona aloese mai faʻafitauli ma faʻaʻumiʻumi le ola. Rostov-on-Don, Phoenix Publishing House, 2000, 313 itulau, faasalalauga 10,000 kopi.

  2. Odinak M. M., Baranov V. L., Litvinenko I. V., Naumov K. M. Faaleagaga i le tino atuatuvale o le maʻisuka, Nordmedizdat - M., 2012. - 216 p.

  3. Suʻesuʻega o Novo Nordisk, Eli Lilly, Hoechst, Beringer Mannheim, Roche Diagnostics, LifeScan, Becton Dickinson.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Mafuaaga o le faamai

O mafuaaga autu o le faateleina o le pancreas i tamaiti o:

  • o le faʻaaogaina o le tele o gaʻo, ulaula, meaʻai suamalie (aemaise lava mo lagomeli e alolofa matua alolofa i ai pepe),
  • o le tele o fualaau oona, aemaise lava apalai (pe a uma togafitiga ma nisi ituaiga o sauniuniga ultrasound, atonu o le a faʻaalia ai le faateleina i le pancreas),
  • meaʻai oona
  • manuʻa o le tua, tuala.

Afai e maua se tamaititi i le tamaititi, o le fomai, e faaopoopo i le togafitiga faatonuina, e faatonuina ai se taumafataga faapitoa, lea o le a fesoasoani i le vave ona taulimaina le faamaʻi.

Health Products

O le soifua maloloina lelei e tatau ona ausia manaoga nei.

E manaʻomia lou fafagaina o le pepe ile meaai mafanafana. Taumamafa i meaʻai laiti, e pei o le tele o meaai e mafai ona afaina ai lou soifua maloloina. O le sese o le taofiofi o le enzymes mai le pancreas. O mea manogi, mea ulaula ma meaai kuka e tatau ona tuʻuese mai le taumafa.

Mai fualaau suamalie, e sili atu le tuʻuina atu o se mea e sili ona lelei i le tao tao po o le piko, e aunoa ma le paʻu pito i luga. Eseese le filifili e le oona, ina ia le toe faʻafefe ai le manava.

O fualaau faisua e tatau ona 'aina i le kuka poʻo le tao, muamua le palapala. O le mea pito sili ona aoga o le paukiki, o le failaʻau, zucini, pi, beets, pi pi. E le tatau ona e 'ai i le kapisi papaʻe.

O kuka e kukaina fualaau faisua, cereal. E le tatau ona aofia i totonu o le meaʻai mea uma e gaosia i aano o manu. Mo le sili atu o le taua o mea taumafa o le kuka, e mafai ona e faʻaaogaina e pei o se laulauina o le kuata o se kulimi suauʻu kuka, ma faʻafefiloi ma le tasi sipuni o le kulimi kulimi e maualalo. Mo le tele o meaʻai, e mafai ona e faʻafeiloai susu susu, ae e tatau ona e kukaina e aunoa ma le suʻi suka. Faʻesea le fala o le millet mai fatu.

E manaʻomia le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o suka, honey, jam ma isi vailaʻau faʻataʻavale. O le tele o laʻau suamalie e fesoasoani e faʻateleina le mamafa o le toto i totonu, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le tiga i totonu o le manava. I le taimi o le taumafataga, e mafai ona faʻatagaina le 'ai o masi, vailaau faʻamago po o vailaʻau manino e aunoa ma se faʻatumu.

Ina ia mafai ona tuʻuina atu sina tofo i se mea taumafa meaai, e mafai ona e saunia falaoa ma sau sau siva. Fualaau suamalie e talafeagai mo le kuka.

E tatau ona mataituina le faʻaleleia lelei o le faaaogaina o gaʻo.

O meainu, e tatau ona tuʻuina atu i le minerale vai inu, susu o le rose vao, chamomile, ma le vaivai lauti.

Teli e aoga tele mo le manava. I meaai, e sili atu le taulai atu i puipuiga. Latou te le gata ina aʻafia ai le gaioiga o le pancreas, ae faʻamalosia foi.

O ituaiga e sili ona aoga o gaʻo manu, aʻo latou fesoasoani e faʻamalosi le pani. E tatau ona tuʻuina i ai le moa gaʻo maualalo po o le kulumu pipi.

O nisi taimi e manaia le avatu i le tamaititi o se taumafataga ma le paluga ma vela. Mai iʻa, e mafai ai ona e kukaina sau kuka, uila, pala. O nisi taimi e faʻaofiina i totonu o le taumafataga ma meaʻai polish.

O laumei o loʻo taʻua o se tasi o vaega autū o se taumafa faʻatasi ma se faʻaopoopoga i le paʻu. O la latou amino acid composition e sili ona latalata i le tino o le palatini, o lona uiga e faigofie ma vave ona gauai ma e le taitai atu ai se avega mamafa i luga o le paʻu.

O le auala sili ona lelei e kuka ai o se omeleti masani. E mafai ona saunia uma mai fuamoa atoa, ma e naʻo protein e mafai ona faʻaaogaina. Mai lenei, o le aoga o le ipu e le suia.

O le kulimi sisi o se isi vaega taua o le taumafataga mo le faʻalauteleina o le pancreatic. E tatau ona e filifilia se oloa maualalo ma le itiiti ifo i le pasene o le gaʻo. O se faʻafefiloi o le siʻosiʻomaga e maualalo le gaʻo i le fale ma se faleʻai meaai e lelei ona iloa e le tino o le tamaititi.

O le kuka kulimi i le fale e matua faigofie lava, e le manaʻomia ai ni meaʻai gaʻo lelei. E tatau ona e kuka le 1 lita o le susu ma faaopoopo iai le 0.5 lita o le kefir. A maeʻa maeʻa le faʻafefiloi, gaugau i luga o se faʻamau. Mo le sili atu ona aoga o le oloa, o le calcium lactate (faʻatau atu i le fale talavai i foliga o le paʻu poʻo le papa) e mafai ona faʻafefiloi i le susu.

Fugani fou mo tamaiti e aoga tele, ae e aoga le mafaufau e mafai ona le lava le taimi. I se isi itu, o le taumafataga e mafai ai ona faʻaaogaina ni paluga nifo, lea e manaia ai le faaopoopo o se apu suamalie, elekini, kāloti, pi, apricot. O se filifiliga lelei o le a faʻavaivaia ai le galo ma puddings.

O nisi ipu e faʻaleleia ai le tofo e mafai ona fufuluina i le kulimi kuka (eseese "Rusia", "Dutch").

Mea afaina

O le taumafa faatasi ma le faateleina o le pancreas i tamaiti e faasaina ai le faaaogaina o oloa nei:

  • moli suamalie, mea inu suamalie, oloa sukalati, ice cream,
  • oloa ulaula, marinades, mushrooms, mea manogi,
  • ituaiga uma o meaai ua mafai,
  • aano gaʻo (puaa, kusi, pato, tamai mamoe),
  • 'oa suamalie,
  • nisi o fualaau faisua - kapisi paʻepaʻe, vela, radisa,
  • meainu vevela ma kuka kukaʻai,
  • falaʻu enaena.

O se suʻesuʻega ma le totoa o lenei lisi o mea aoga ma leaga e mafai ai e matua ona tusia se lisi mo a latou tama i aso uma.

Taimi masani

O meaai e tatau ona oʻo i le ono taimi i le aso. Taumafa vaega laiti i le fa itula. Pe a faʻatulagaina se taumafa i le faateleina o le paʻu i tamaiti, o fautuaga nei e ao ona iloiloina:

  • e aoga tele le 'ai o le vai mo le' aiga o le taeao,
  • mo le lona lua o le taeao, fufuluina o fualaau aina puree, faʻamafanafana mafanafana o le ola vao po o vai mama mama
  • i le 'aiga o le aoauli, tuʻuina atu le fiafia i sou mucous poʻo le kuka o meaʻai fualaʻau,
  • e maualalo le gaʻo falaoisi po o le kefir o le a aoga mo se taumafataga i le afiafi,
  • mo le 'aiga o le afiafi, o ipu mai iʻaʻai po o aano o manufasi faʻatasi ai ma se ipu falaoa e talafeagai,
  • e lelei le inu o tiʻeli aʻo leʻi alu i le moega.

Ina ia faʻaleleia le soifua manuia o le tamaititi, e mafai ona e saunia ni mea teuteu eseese o laau. O le mea pito sili ona aoga o le birch, dill, flax, chicory, St. John's wort, plantain ma wormwood.

O nei laau o loʻo i ai faʻamaʻi-inflammatory ma faʻalapotopotoga, o teuteuga o ia mea o le a sili ona aoga mo le tino, o le a latou fesoasoani e faʻaitiitia le tulaga o le maʻi. E mafai ona e faʻaaoga le lisi o mea e fai i lalo mo se tamaititi o loʻo i ai se paʻu lapopoʻa.

Breakfast Nu. 1: omelette fuʻu, oatamele fou saunia ma le 1/3 sipunipuni pata, susu vaivai le susu.

Breakfast Nu. 2: lafulamu gaʻo le maualalo.

Taʻaloga: 'ai le kuka sukala i le sua o le fualaʻau, lea e mafai ona faʻavasegaina i le tasi sipuni o le kulimi maualalo. Laʻau tipi vavalalata (mafai ma le sisiva susu). Berry tioeli.

Taumafa: kuki keke ma le broth rose.

Taina o le afiafi: se tilatila po o se isi lava iʻa paʻepaʻe. Faʻanoanoa i falala ma palu pateta. Apu suamalie. Aʻo leʻi 'ai, o le paʻu, ua maeʻa mai i le meaʻai maeʻa, e tatau ona aveeseina.

Aʻo leʻio alu i le moega: sua susu inu vai inu siama acidophilus. Tasi le mea e tasi.

O se faʻaopoopoga i le tamaititi i totonu o le tamaititi e manaʻomia ai se togafitiga uumi ma tumau, lea e taua ai le lelei o meaai paleni, faatulagaina e mātua.

O le taumafa na faatonuina e le fomaʻi, ma lona tausia lelei o le a taʻitaʻia ai i se taunuuga lelei ma fesoasoani ai e faʻaumatia vave le tiga i le pancreas.

O le a le mea e le tatau ona 'aina e se tamaititi ua i ai se faʻalavelave maualuga?

Afai pancreas i totonu o se tamaitiiti ua faateleina, meaai paleni e le tatau ona aofia ai:

I mataupu sili ona ogaoga, o le teena atoatoa o meaai mo ni nai aso e talia, ae o se mea sili ona mamafa.

E tatau ona e lafoaia uma ni suavai, ae maise lava le fufulu fou. E tatau lava ona faʻagalo e uiga i kulimi kulimi, kulimi ma le susu atoa. Faatasi ai ma soupisi e kuka i luga o gauga susu po o gauga, e tatau foi ona e alu mo sina taimi.

E tatau i le tamaitiiti ona 'ai na o na fualaau faisua ma fualaau aina na muamua ona vevela. Ia, ma masalo o le taimi pito sili ona le fiafia i le taumafataga o le a faʻasaina i luga o laufanua suamalie. E matua faasaina ona faʻaaoga:

O le a le mea e 'ai e se tamaititi e iai se paʻu lapisi?

Afai o le tamaititi ua i ai se faʻalauteleina o meaʻai, meaʻai e tatau ona aofia ai muamua lava iʻa kuka ma iʻaʻai. E le faatagaina le kusi falaoa e leai sona gaʻo. E mafai ona e 'ai le falaoamata e kuka i luga o le vai, falaoa falaoa, pulu, ma fuālaʻau fufulu.

Afai e fesili moni le tamaitiiti mo laʻau suamalie, ona taoina lea o apu mo ia. O sea mea manaia suamalie e le afaina ai le soifua maloloina ma o le a avea ma se fiafia mo le pepe.

E taua le manatua a maeʻa le soifua maloloina o le tamaititi, o le a tatau pea ona e mulimuli i se taumafataga mo le itiiti ifo ma le isi ono masina. Faʻapitoa le soifua maloloina o lau pepe!

Tuua Lau Faamatalaga