ZENTIVA METFORMIN

Metformin-Zentiva o se vailaau mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 (DM 2). Faʻatau - Sanofi India Ltd. / Zentiva. Faʻatasi i le vasega o biguanides. I le faaopoopo i le autu autu, e maualalo ai le cholesterol ma faaopoopo pauna. O le eletise autu autu o le metformin hydrochloride.

O le meafaigaluega e fesoasoani i le faʻaitiitia o le gaosiga o le kulukose i le ate, faʻatuai ai lona faʻaaogaina i totonu o le vaega o meaʻai, ma faʻalavelave ai le gaosia o gaʻo. I le faagasologa o le faʻaaogaina i musele, faʻaalia le faateleina o le inisalini. Metformin ei ai se aafiaga lelei i le lipid metabolism. Faʻaitiitia le cholesterol, LDL, triglycerides. O le faʻaogaina o le suka i totonu o le toto e faʻaititia e ala i le taofiofia o le fausia o le kulukose. I le gasologa o suʻesuʻega, na maua ai le faʻamautinoaga poʻo se faʻaitiitia faʻaitiitia o le mamafa o le tino.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O fualaau o loʻo faʻamatalaina i mataupu nei:

  • togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e avea o se tasi togafitiga,
  • togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le inisalini po o isi vailaʻau o le suka,
  • faʻaititia o faʻafitauli mai le cardiovascular system i tagata taitoatasi e maua i le maʻisuka ituaiga 2,
  • togafitiga faʻapitoa i togafitiga o le oona.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata matutua ma tamaiti mai le 10 tausaga le matutua e tusa ai ma le fuafuaga lenei:

  1. Monotherapy poʻo le faʻatasi ma isi fualaau fualaau

Latou te amata togafitiga ma sina tootoo - 500 mg 2-3 taimi i le aso. A maeʻa le 1-2 vaiaso, pe'ā manaʻomia, fetuunai le fua. O le maualuga o le dose e 2000-3000 mg i le 3 vaʻa vae.

O le vailaʻau e faʻaaogaina 500-850 mg 2-3 taimi i le aso. Faʻasaʻoina o inisua o inisalini.

  1. O tagata o loʻo i ai se tikeri maualalo o le faʻaaogaina o le tino e amata ona ave le 500 mg i le aso. Ole fua pito i maualuga ole 1000 mg 2 taimi.
e aofia i le ↑

Contraindications

O le vailaau faasaina ua solia i mataupu nei:

  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau,
  • tulaga le lelei / ogaoga faaletonu,
  • loto vaivai
  • ava malosi
  • se osofaʻi fatu faʻafuaseʻi,
  • foia le ate
  • maʻitaga / lactation.

Faʻaiʻuga

E lelei le toleniina o metformin e tagata gasegase, ae i nisi o tulaga e matauina ai le leaga o nei aʻafiaga:

  • faaitiitia le absorption o le B12 (faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina),
  • gastrointestinal disorders
  • tofo le solia
  • paʻu o le paʻu
  • lactic acidosis.
e aofia i le ↑

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Ole vailaʻau e le fetaui ma le ethanol. Inisalini, vailaʻau o le salicylic, faʻatoʻaga MAO, sulfonylureas, nootropics faʻaleleia le gaioiga o le metformin. O faʻamatalaga tuʻu, hormones, diuretics, niacin, phenothiazines e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o fualaau faasaina.

Tuutuuga ma aiaiga o le teuina o fualaau faasaina

Metformin Zentiva e le manaʻomia ni faʻapitoa faʻapolopolo. E teuina i se vevela o le 25 tikeri i le afifi muamua. E tolu tausaga le ola o le taligalu.

O le falemaʻi faʻamalositisi e tele fualaau faʻatau e faʻavae i metformin.

Le tele o igoa lauiloa:

  • Bagomet, Atenitina,
  • Glycomet, Initia,
  • Glucophage, Farani,
  • Faʻamasinoga, Turkey,
  • Metformin Sandoz, Slovenia / Polani,
  • Siofor, Siamani.

Faʻasalaga, faʻavae

O maʻa, faʻatalanoaina ata, e maualuga, biconvex, ma se lamatiaga mo le vaevaega i itu uma e lua.

1 le
metformin hydrochloride1000 mg

PRING sodium carboxymethyl starch - 40 mg, povidone 40 - 80 mg, colloidal carbon dioxide - 14 mg, masini malolo - 20 mg, magnesium stearate - 6 mg.

O le tuufaatasiga o le membrane film: sepifilm 752 paʻepaʻe (hypromellose - 35-45%, cellulose microcrystalline - 27-37%, macrogol stearate - 6-10%, titanium dioxide - 18-22%) - 20 mg, macrogol 6000 - 0.23 mg.

10 pi - paʻu (1) - teuina o pepa pepa.
10 pi - paʻu (3) - teuina o pepa pepa.
10 pi - paʻu (6) - teuina o pepa pepa.
10 pi - paʻu (9) - teuina o pepa pepa.

Faʻataʻitaʻiga

Fualaau faasaina o le hypoglycemic mo le tautala tautala. Metformin o se faʻateleina ma se faʻaaogaina o le hypoglycemic, lea e fuafua ai le faʻaitiitia o le basal (anapogi) ma le tolopoina (2 itula talu le amataga o le taumafa o mea taumafa) faʻasalaga plasma glucose. E le pei o le sulfonylurea, o le metformin e le faʻamalosia ai le manava o le inisalini e ala i suauu peta pancreatic ma e le afaina ai le hypoglycemia.

Faateleina le lagona o le taliaina o le toto i le inisalini ma le faʻaaogaina o le kulukose e sela. Faʻaititia le galu glucose gaosia e ala ile taofiofia o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis. Tuai le faʻaaogaina o le intestinal absorption o le kulukose.

Metformin e faʻaolaina le faʻaogaina o le glycogen intracellular e ala i le galue i le glycogen synthase. Faʻateleina le gafatia o femalagaiga o ituaiga uma o tagata gaosi pusa glucose transporters.

Metformin ei ai sona aoga aoga ile lipid metabolism: e maualalo ai le cholesterol, LDL ma triglycerides.

A oi ai le metformin, o le tino o le maʻi e tumau pea le falemaʻi pe faʻaititia foi le faʻalelei.

I tagata gasegase e 10-16 tausaga o loʻo togafitia ma le metformin mo le 1 tausaga, o faʻataʻitaʻiga o le glycemic e tutusa ma i latou i le faitau aofaʻi matutua.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e faʻafefiloi le metformin i totonu o le vaega o meaʻai. Faʻateleina le ausia o le 2.5 itula i le maeʻa ai o le taumafa. O le avanoa e maua ai le 500 ma le 850 mg i tagata soifua maloloina o le 50-60%. O le leai o metformin pe a faʻaaogaina e tumu ma le atoatoa. Ua manatu e le o vailaau faʻamalosi o le metformin absorption e le laina. A faʻaogaina le metformin i vailaʻau fautuaina ma tusa ai ma le tulafono ua fautuaina, e maua C ss i le plasma i totonu o le 24-48 itula ma e masani lava e itiiti ifo i le 1 μg / ml. C max metformin e le sili atu i le 5 μg / ml, e tusa lava pe faʻaaogaina le fualaau faasaina i le tele o doses.

O le taumafa e faʻaitiitia ai le tikeri ma faʻagesegeseina ai le faʻaleleia o le metformin. I le maeʻaina o se pusa 850 mg, o le faaitiitia o le C i luga o le 40%, o le faaitiitia o le AUC o le 25% ma le faateleina o le 35 minute i le taimi e ausia ai le C max o loo matauina.

Metformin vave ona tufatufaina i totonu o masini, e masani lava e le noatia i palatini masini. Metformin e oʻo i totonu o sela mumu toto. C i le toto e maualalo ifo nai lo C max i le plasma toto, ma ausia i le taimi e tasi. O toto mumu totoga, i se tulaga e ono mafai, o se nofoaga lua tufatufa atu. O le averesi V d i le lautele o le 63-276 lita.

Metformin ua faʻateleina e le suia e fatugaʻo, ua faʻaititiaititi lava le metabolites, e leʻi iloa ai metabolites.

A maeʻa ona tago i le vailaʻau i totonu o le manava, 20-30% o le mea e le faʻaaogaina e faʻaaogaina. O le lafoaia o le metformin e sili atu nai lo le 400 ml / min, o loʻo faʻamaonia ai le faʻaumatia o le metformin e ala i le faʻaaogaina o le filtration glourular ma le faʻamalologa tubular. A maeʻa le faʻafofoga tautala, T 1/2 e tusa ma le 6.5 itula.

I le tulaga o le gaioiga o le tino, o le faatumu o le fualaau faasaina e mafai, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le metformin i le plasma toto.

Vaega faʻapitoa maʻi

Tagata mamaʻi e leai se aoga. O faʻamaumauga e maua mai i tagata gasegase e le lava le malosi o le tamaititi, e itiiti ma e le faatagaina le iloiloga ma le faʻalagolago o aʻafiaga o le metformin i lenei subgroup, e pei ona mafai ona faia i tagata taʻitoʻatasi o loʻo i ai galuega masani.

Tagata maʻi o le tamaitiiti. A maeʻa le faʻaaogaina o le metformin i se fua faatatau o le 500 mg i tamaiti, na maua ai se faʻamatalaga o le pharmacokinetic e tutusa ma le mea na matauina i tagata matutua soifua maloloina. A maeʻa ona faʻaaogaina le metformin i se fua faatatau o le 500 mg 2 taimi / aso mo le 7 aso i tamaiti, e faʻaititia le C max ma le AUC 0-t
Pe tusa ma le 33% ma le 40%, faʻaopoopo, faʻatusatusa i tulaga faatauaina o nei vaega i tagata matutua ma le maʻisuka na maua le metformin i se fua o le 500 mg 2 taimi i le aso mo le 14 aso. Talu ai o le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi e faalagolago i le maualuga o le glycemia, o nei faʻamaumauga e le gata i le aoga.

Tosiga ma le pulega

O le fualaau faasaina e faia i le tautala. O pusa e tatau ona atoatoa i le taimi poʻo le taimi lava e uma ai se taumafataga faatasi ai ma se aofaiga laitiiti o le vai.

O le fualaau faasaina Metformin Zentiva e tatau ona faia i aso uma, e aunoa ma le faalavelave. Afai e le toe faʻaaogaina togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona logoina le fomaʻi.

Monotherapy ma le tuufaatasiga o togafitiga faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemous oral

O le fua muamua, o se tulafono, e 500 mg pe 850 mg 2-3 taimi / aso pe a oʻo i le taimi o taumafataga. O se isi faʻagasolo maliega o le faʻasolosolo e mafaia ona o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

A maeʻa le 10-15 aso o le faʻaaogaina, e tatau ona fetuutuunai le fua faatatau e tusa ai ma taunuuga o le fuaina o le maualuga o le kulukose i le plasma toto. O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le tino e mafai ona fesoasoani e faʻaleleia le faapalepale gastrointestinal.

Ole fua ole tausiga ole 1500-2000 mg / aso. Mo le faʻaitiitia o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, e tatau ona vaevaeina le dose i aso taitasi i 2-3 inumaga. O le maualuga o le dose e 3000 mg / aso, e vaevaeina i 3 inumaga.

O tagata e maua metformin i doses o le 2000-3000 mg / aso e mafai ona faʻafeiloaʻi mai le tagofia o fua metformin i se metotia o le 500 mg i le aveina o fua metformin i se fua o le 1000 mg. Le maualuga ole fua fautuaina ua
3000 mg / aso, vaevaeina i 3 atumaga.

I le tulaga o le fuafuaina o le fesuiaiga mai le suʻeina o se isi sui o le tino: e tatau ona e taofia le toe tago i se isi vailaʻau ma amata ona ave Metformin Zentiva i le fua faatatau o loʻo taʻua i luga.

Inisalini faʻatasi

Mo le lelei atili o le kulukose o le toto, metformin ma le inisalini e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻasologa faʻasoasoa. O le fua muamua o le Metformin Zentiva, o se tulafono, e 500 mg poo le 850 mg 2-3 taimi / aso, ae o le fua o le insulin e filifilia i luga o le faavae o le toto glucose concentrations.

Tagata mamaʻi e leai se aoga

Metformin e mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase e faʻavaivaia ai le tino (CC 45-59 ml / min, GFR 45-59 ml / min / 1.73 m 2 o le tino) ae na o le leai o isi tulaga e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le faamaʻi lactic, ma i lalo o tuutuuga nei o le fetuunaiga o fualaau: ole fua muamua o Metformin Zentiva o le 500 mg poo le 850 mg 1 le taimi / aso.

O le maualuga o le dose e 1000 mg / aso, e vaevaeina i le 2 atumaga. Mataʻituina ma le faʻaeteete le toe faʻatulagaina o galuega e manaʻomia (i le 3-6 masina).

Afai o le QC 2 o le tino o le tino, e tatau ona faamutaina vave le Metformin Zentiva.

Tomaʻi matutua

Ona o gaioiga e le mafai ona maua, o le fualaau o le fualaau faasaina Metformin Zentiva i tagata matutua ua tatau ona filifilia i lalo o le siakiina faifaipea o faailoilo o galuega faatino (fuafua le maualuga o le creatinine i le toto toto e le itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga).

Tamaiti ma talavou

I tamaiti e taʻi 10 tausaga ma luga atu, o le fualaau faasaina Metformin Zentiva e mafai ona faʻaaoga uma e pei o le monotherapy ma faʻatasi ai ma le inisalini. O le fua muamua, ole tulafono, o le 500 mg poʻo le 850 mg 1 le aso / aso pe a oʻo i le taimi o taumafataga. A maeʻa le 10-15 aso, e tatau ona fetuutuunai le fua faatatau e faʻavae i luga o faʻamatalaga o le totoga o le kulukose i totonu o le toto. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 2000 mg, vaevaeina ile 2-3 doses.

Faʻasalaga

Faailoga: pe a faʻaaogā i se fua o le 85 g (42.5 taimi le maualuga o le aso), e le o tausia le atinaʻeina o le hypoglycemia. Faatasi ai ma le maualuga o le metformin, e mafai ona atiaʻe le laosisite o le lactic acid. Lactic acidosis o se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma e manaʻomia togafitiga faʻamaʻi. O le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le lactic acidosis e mafai foi ona avea ma faʻamaopoopoina o le fualaau faasaina ona o le le atoatoa o le galuega.

O uluai faailoga o le lactic acidosis o le nausea, vomiting, manava, faʻaitiitia o le vevela o le tino, tiga o le manava, tiga o le muso, ma mulimuli ane, faʻavavevave le manava, vavave, faʻaletonu le mafaufau ma le atinaʻe o coma.

Faʻasagaga o le maualuga o metformin, o le pancreatitis e mafai ona tupu.

Togafitiga: i le tulaga o faailoilo o le lactic acidosis, e tatau ona taofi vave le togafitiga ma le metformin, e tatau ona vave faʻamaʻi ile maʻi, e tatau ona faʻamautu le maualuga o le lactic acid i le plasma toto ma faʻamaonia ai le siama. O le auala aupito sili ona aoga mo le aveesea o le lactic acid ma le metformin mai le tino, o le vevela. O togafitiga faʻapitoa e faia foi.

Fegalegaleaiga ma isi l / s

Iuline-o loʻo i ai le sola eleketi

O le puleaina o le tino o le iodine e mafai ona iʻu ai i le atinaʻe o le gaioiga o le tino, ma faateleina ai le faʻaopoopoga o le metformin ma le aʻafiaga o le siako. I maʻi ma le GFR> 60 ml / min / 1.73 m2 o le tino, e tatau ona faamutaina le metformin ao lei oʻo i le taimi o le suʻega X-ray ma e le toe faafouina i totonu o le 48 itula talu ona maeʻa, ae faʻamaonia le faʻamaonia o galuega masani. I le gasegase e le atoatoa le malosi o le mamafa (GFR 45-60 ml / min / 1.73 m 2), e tatau ona faamutaina le faʻaaogaina o le metformin 48 itula aʻo leʻi faia le suʻega o le iodine ma toe faʻaauau muamua nai lo le 48 itula i le maea ai o le suʻesuʻega ma faatoa maeʻa le toe iloiloga galuega i le leai o ni faailoga o lona pa'ū.

I le inu malosi o le ava malosi, o le tulaga lamatia o le atinaʻeina o le lactic acidosis e faʻaleleia, aemaise lava i le tulaga o le matelaina po o le leai o se meaʻai, mulimuli i le maualalo o le kalori meaai poʻo le le maua o le ate. A o ave le fualaau faasaina, e tatau ona aloese mai le ava malosi ma vailaau oona ei ai le éthanol.

Faʻatasiga e manaʻomia ai le lapataiga

E le fautuaina le faʻaaogaina faʻatasi o le danazol ina ia aloese mai le maualuga o le hyperglycemic effects of the latter. Afai o togafitiga faʻatasi ma le danazol e tatau ma a uma ona taofi le mea mulimuli, e manaʻomia le fesuiaiga o le metformin i lalo o le puleaina o le toto glucose concentration.

Chlorpromazine pe a ave i luga o doses (100 mg / aso) e faʻapupulaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaitiitia le faʻasaʻoina o le inisalini. I le togafitiga o antipsychotics ma pe a uma ona taofi la latou pulega, e manaʻomia le fetuunaiga o le metformin i lalo o le puleaina o le toto o le kulukose.

GCS o faʻatinoga masani ma faʻalapotopotoga e faʻaititia le kulūkose toleni, faʻalauteleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o nisi taimi e mafua ai le ketosis. I le togafitiga o corticosteroids ma pe a maeʻa le latou mea e fai, o le faʻasologa o le metformin e manaʻomia i lalo o le faʻataʻitaʻiga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Diuretics (faʻapitoa faʻamalosi)

O le faʻaaogaina faʻaaogaina o le "gaogao" diuretics e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le lactic acidosis ona o le gafatia o le gaioiga o le tino. Metformin e le tatau ona faʻataʻitaʻiina i tagata maʻi pe afai o le CC i lalo o le 60 ml / min.

Beta 2 -o faʻataʻitaʻiga i le ituaiga o injections

O le Beta 2-agonists faʻataʻitaʻi e faʻapupulaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ona o le faaosofia o β 2 -renrenceptors. I lenei tulaga, e fautuaina le siakiina pea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. A talafeagai, e fautuaina le inisalini.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau o loʻo taʻua i luga, o le fua o le metformin e mafai ona fetuunai i le taimi o togafitiga poʻo le maeʻa foi ona maeʻa.

O vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi, sei vagana ai le inisinia ACE, e mafai ona suia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai e manaʻomia, e tatau ona fetuunai le fua o le metformin.

Faʻaauau o le sulfonylureas, insulin ma le acarbose

Faʻatasi ma le metformin faʻatasi, o le atinaʻe o le hypoglycemia e mafai.

Faʻatasi ma le metformin faʻatasi, o le atinaʻe o le hypoglycemia e mafai.

Faʻateleina le faʻaleleia ma faʻaleleia C max o metformin.

Fualaau faasaina

Ole peleidela, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren, trimethoprim ma vancomycin, faʻasalaina e le renal tubules, tauva ma metformin mo masini felaʻuaiga i luga o le tubular ma mafai ona oʻo i le maualuga o le C i le 60%.

E mafai ona faaitiitia le aafiaga o le hypoglycemic metformin e le phenothiazine, glucagon, estrogens, e aofia ai fomaʻi taulaʻi, phenytoin, sympathomimetics, acidic nicotinic, isoniazid, faʻavavevave o le alalaupapa.

E mafai e le Levothyroxine ona faaitiitia le aafiaga o le hypoglycemic metformin. O le siakiina o le toto o le kulukose maualuga e fautuaina, aemaise lava i le taimi o le amataina poo le faamutaina o togafitiga o le hormone thyroid, ma afai e tatau ai, e tatau ona fetuutuunai le fua o le metformin.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o metformin faʻatasi ma NSAID, MAO inhibitors, oxytetracycline, o mea e maua mai i le fibroic acid, cyclophosphamide, probenecid, chloramphenicol, sulfonamide antimicrobials, e mafai ona faʻalauteleina le aafiaga o le hypoglycemic metformin.

I le aufaigaluega volenitia i suʻesuʻega i se tasi o fua o le metformin ma le propranolol, faapea foi le metformin ma le ibuprofen, e leai se suiga oa latou vaega o le pharmacokinetic.

Metformin e mafai ona faaititia ai le togafitiga o le anticoagulant fenprocoumone. Pe a faʻaoga faʻatasi, e fautuaina le mataituina lelei o le MHO.

I le taimi o le maitaga ma le lactation

O le maʻisuka lē faʻasaʻoina i le taimi o le maitaga e fesoʻotaʻi ma le tele o aʻafiaga o le faʻaleagaina o le tino ma le ola faaletino. Ole aofaiga ole aofaʻi o faʻamatalaga e taʻu mai ai o le ave metformin i fafine maʻitaga e le faateleina ai le aʻafiaga o le atinaʻeina o faaletonu o le fetus. O suʻesuʻega a manu e leʻi faʻaalia aafiaga leaga i le maʻitaga, le atinaʻeina o le pepe po o le fetus, le ala o le galue ma le atinaʻeina o fale.

Pe a fuafuaina le maʻitaga, faʻapea foi i le tulaga o le maʻitaga i tua o le ave metformin, e tatau ona faamutaina le fualaau faasaina ma togafitiga o le inisalini e tatau ona faatonuina.

E taua le faatumauina o le kulukose o le toto i le tulaga e sili ona latalata i le masani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaleagaina o le pepe.

Metformin e pasi i susu susu. O aʻafiaga i pepe faatoa fananau mai / pepe ao latou feiloai i metformin e le o matauina. Ae ui i lea, ona o le faʻamapulaʻaina o faʻamatalaga, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le susu e le fautuaina. O le faaiuga e taofi le susu-susu e tatau ona faia e mafaufau ai i aoga o le susu ma le ono lamatia ai aʻafiaga i le pepe.

Faʻaiʻuga

A faʻaaogaina Metformin, e mafai ona tutupu aʻafiaga o loʻo i lalo, lea e vaevaeina i vasega faʻapipiʻi-tino e tusa ai ma le faʻavasegaga MedDRA. Fuafuaina o le tele o taimi o aʻafiaga o le itu e tusa ai ma le WHO o le faʻavasegaina: masani lava (≥10%), masani (≥1% ma Mai le toto ma le tino o le tino: ole taimi e le iloa - anemia hemooli.

Mai i le itu o le metabolism ma le taumafa paleni: e seasea ona maua - o le lactate acids, faaitiitia le absorption o vitamini B 12 i tagata mamaʻi ma le measina megaloblastia, e le o iloa le televave o le neuropathy i tagata mamai e maua le vai vitamin B 12.

Mai le faʻaogaina o le tino: masani - o le vaeluaina o le tofo, e le o iloa le tele o taimi - encephalopathy.

Mai le mea o loʻo i ai meaʻai: masani lava - taoto, vomia, manava manava, tiga o le manava, ma le leai o se manaʻo. O nei manaʻoga e le manaʻomia e masani ona tupu i le taimi o le amataina o togafitiga ma i le tele o mataupu e foia ei latou lava. Ina ia taofia lo latou tupuga, e fautuaina e ave se fua o le metformin i aso taitasi mo le 2 po o le 3 doses i le taimi pe a uma le taumafataga. O le faatelegese o le fualaau o le vailaʻau e mafai ona fesoasoani e faaleleia le faapalepale mai le gastrointestinal tract.

I luga o le vaega o le paʻu ma siama lalo ifo: e seasea ona maua - erythema, paʻu o le paʻu, urticaria, le masani ona le iloa - faʻasologa o ata.

I le vaega o le ate ma le biliary tract: e seasea ona tupu - o le faateleina o gaioiga o le gasegase o le gasegase poʻo le hepatitis, e mou ese atu pe a uma le faʻamavaeina o fualaau.

Uunaia i luga o taunuuga o suʻesuʻega ma meafaigaluega: o le televave e le o iloa - o se faʻaitiitia o le faʻaogaina o le TSH i plasma i tagata gasegase e iai le hypothyroidism, hypomagnesia e faasaga i tua o le manava.

Tamaiti ma talavou

O faʻamatalaga lolomiina, faʻamaumauga i luga o le faʻaaogaina o le faʻasalaga, faʻapea foʻi ma taunuʻuga o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i suʻesuʻega faʻataʻitaʻi i se aofaʻiga faʻatapulaʻa o tamaiti i le 10-16 tausaga le matutua na togafitia ma metformin mo le 1 tausaga, faʻaalia o mea leaga i tamaiti e talitutusa ma le natura ma le faigata ia i latou tagata matutua matutua.

Faatonuga faapitoa

Lactic acidosis o se mea e le masani ai, ae ogaoga (maualuga le tino i le leai o se togafitiga vave), faʻalavelave faʻasoesa e mafai ona tupu ona o le faatumu o le metformin. E i ai lipoti o mataupu o le lactic acidosis i le taimi o togafitiga ma le metformin i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le ogaoga o le toilalo poʻo le faʻaleagaina o le galuega. E tatau ona taulai totoʻa i tulaga e mafai ai ona tupu le maʻi, e fai ma faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le faʻamalaina (ma le manava faʻamalosi pe vomiting) poʻo i le amataga o togafitiga faʻamalosi pe togafitiga (aemaise o le "loopback"), faʻapea foi i le amataga o le togafitiga NSAID. I le tulaga o nei tulaga faigata, o le togafitiga ma Metformin Zentiva e tatau ona faamutaina mo se taimi le tumau.

O isi mea e ono aʻafia ai, e tatau ona mafaufauina, e pei o le maʻisuka o le maʻisuka, kososis, anapogi faaumiumi, faʻateleina o le ava malosi, faaletonu o le ate ma soʻo se tuutuuga e aʻafia ma le hypoxia ogaoga (mo se faʻataʻitaʻiga, toilalo o le fatu ma le hemodynamics le mafaagaloina, )

O le lamatiaga o le acidosis lactic e tatau ona mafaufauina pe a aliali mai ni faailoga le manino, e pei o gasegase musika, faaletonu o le dyspeptic, tiga o le manava, ma le matautia o le asthenia. O tagata maʻi e tatau ona faatonuina e vave logoina le latou fomaʻi e uiga i le tupuga o nei faʻaʻailoga, aemaise lava pe afai na faʻasaʻo le toleniina muamua o le metformin togafitiga. I lenei tulaga, o le togafitiga ma Metformin Zentiva e tatau ona faamutaina, ia le tumau mo sina taimi, seia oo ina faamanino le tulaga. O le fesili e uiga i le toe amataina o togafitiga e tatau ona filifilia taitoatasi, i le amanaia o le fuafaatatau o le manuia / lamatiaga, ma le amanaia foi o le tulaga o le toe galue i lenei maʻi.

Faʻamatalaga: o le lactate acidosis e faʻaalia i le vaivai o le manava, tiga o le manava, le maalili, sosoo ai ma le paʻu. O faʻataʻitaʻiga o le falemaʻi e aofia ai: faʻaitiitia o le toto pH (itiiti ifo i le 7.25), o le maualuga o le lactic acid i le plasma toto i luga aʻe o le 5 mmol / l, ma faʻalautele le va o le anionic ma le fua o le lactate / pyruvate. Afai e masalomia le acidosis metabolic, e tatau ona taofi le ave o le metformin ma faʻamalolo vave le maʻi.

E tatau i fomaʻi ona logoina tagata maʻi e uiga i le lamatiaga o le lactic acidosis ma ona faailoga.

E tatau ona e taofi le ave o le fualaau faasaina Metformin Zentiva 48 itula ao le i faia togafitiga fuafuaina i lalo ole vailaau faʻaleagaina, togafiti poʻo le faʻasolosolo faʻamaʻi. O togafitiga e mafai ona toe faʻauluina muamua e leʻi sili atu i le 48 itula pe a maeʻa le taotoga poʻo le maeʻa foi o le toe faʻaleleia o mea taumafa ma naʻo le faʻaaogaina masani o le tino.

Talu ai metformin ua faʻamalosia e fatugaʻo, o le indicator o le QC e tatau ona mataituina ao lei amataina togafitiga ona faʻaauau pea:

- ia le itiiti ifo ma le tasi i le tausaga i tagata gasegase e masani ona i ai galuega,

- ia le itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga i tagata gasegase ma le tau CC i le pito maualalo o masani ma i latou matutua.

Faatasi ai ma le KK 2 body body) o le faaaogaina o le fualaau faasaina Metformin Zentiva ua solia.

O le faʻatonuina i galuega o fatugao i tagata matutua, e masani lava o le soymptomatic.

Ole lapataiga faʻapitoa e tatau ona faʻaaoga i le tulaga e ono mafai ai ona toe faʻaaoga le malosi o le tino i le tulaga o le faʻamaʻavaina poʻo le faʻaaogaina foi o fualaau faʻasaina, o togafitiga (aemaise lava le loopback) poʻo NSAIDs. I nei tulaga, e fautuaina foi le siakiina o le tulaga o le aoga i luma o le amataina o togafitiga ma Metformin Zentiva.

O maʻi e maua i le fatu o le fatu ua i ai se tulaga sili atu le maualuga o le atiaʻeina o le hypoxia ma le le atoatoa. I tagata gasegase ma le le tumau o le fatu fatu, o le fualaau faasaina Metformin Zentiva e mafai ona faaaoga i le vaavaaiga faifai pea o le fatu ma le gaioiga galue.

O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Metformin Zentiva e faʻasalaina i tagata mamaʻi ma le fatu poʻo le fatu faʻasolosolo i le fatu ma le hemodynamics le maluelue.

Metformin e leʻi afaina ai le gaioiga o le tamaʻitaʻi poʻo le tamaʻitaʻi pe a faʻaaoga i inumaga e oo atu i le 600 mg / kg / aso, e tusa ma le 3 taimi sili atu nai lo le maualuga o le fua faatatau o aso taʻitasi fautuaina i tagata e tusa ai ma taunuuga o faʻatusatusaga e faʻatatau i le tino.

Tamaiti ma talavou

O le siama o le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻamaonia ao leʻi amataina togafitiga ma Metformin Zentiva.

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻataʻitaʻi ile tausaga e tasi, o le aʻafiaga o le metformin i le tuputupu ae ma le laititi o tamaiti e lei maua. Ae peitaʻi, ona o le leai o se faʻamatalaga umi, ua fautuaina e mataʻituina ma le totoʻa le mulimuli mulimuli ane o le metformin i luga o nei faʻataʻitaʻiga i tamaiti o loʻo ave Metformin Zentiva, aemaise ile fanau e 10-12 tausaga.

Isi lapataiga

- E tatau i tagata maʻi ona mulimuli i se taumafataga masani ma le faʻaaogaina o le carbohydrate i le gasologa o le aso. O le maualuga o le tagata gasegase e tatau ona faʻaauau pea ona tausisia se meaai maualalo-kalori (ae le itiiti ifo i le 1000 kcal i le aso).

- E masani ona faia faʻataʻitaʻiga masani suʻesuʻega fale suʻesuʻe e puipuia ai le maʻisuka.

-Metformin e le mafua ai le hypoglycemia i le taimi o le monotherapy, e ui i lea, e fautuaina le lapataiga pe a faʻaaogaina i le inisalini ma isi vailaʻau hypoglycemic (mo se faataitaiga, sulfonylureas, repaglinide).

- O le togafitiga uumi ma le metformin e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le faʻamaʻi o le vitamini B 12 i le plasma toto, lea e mafai ona mafua ai le neuropathy lautele. O le siakiina e le aunoa o le vitamini vitamin B 12 e fautuaina.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina Metformin Zentiva e pei o le monotherapy e le afaina ai le malosi e ave ai taavale ma masini.

I le tuufaatasia o le Metformin Zentiva ma isi vailaau oona (e aofia ai le sulfonylureas, insulin, meglitinides), e tatau ona lapatai tagata e uiga i le mafai ona atiae tulaga o le hypoglycemic lea e faigata ai le aveina o taavale ma auai i isi gaoioiga matautia e manaomia ai le faateleina o le maitauina ma le televave o tali o le psychomotor.

Metformin mo le gau o le mamafa: faatonuga mo le faʻaaogaina, iloiloga ma le tele o le tau?

Afai o le tausisia o polokalame faapitoa e fesoasoani e faaitiitia le mamafa o le mamafa e le maua ai ni taunuuga vaaia, e toatele tagata e amata ona faaaoga fualaau faasaina e fesoasoani e aveesea le mamafa.

O se tasi o nei vailaʻau o Metformin, lea e le na o le lelei le tauina o isi pauna, ae faʻaleleia foi le metabolism ma faʻaleleia ai le gaioiga o totoga i totonu.

Ae ui i lea, e toatele e fiafia i le auala e ave ai Metformin mo le leiloa o le mamafa ina ia mafai ai ona maua taunuuga vaaia ma faatumauina le aafiaga.

O le a le metformin?

Metformin - o se vailaʻau, faʻapitoa foi o le kululufagage, o loʻo maua i foliga o laumei ma faʻaaogaina e faʻaititia ai le suka o le toto. E masani ona faʻaaogaina e togafitia se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka.

O fualaau faasaina o loʻo i ai mea nei o togafitiga faʻapitoa i le tino o le tagata:

  • Faʻaitiitia le cholesterol leaga ma puipuia ai le tupu o le atherosclerosis maʻi
  • Puipuia le tupu mai o faʻamaʻi e pei o le stroke ona o le alualu i luma o le maʻisuka
  • E faʻaaogaina e puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka
  • Manatu o le manaʻoga

O fualaau faasaina ei ai aʻafiaga itu ma e manaʻomia ai faʻataʻitaʻiga faapitoa ma fautuaga faʻafomaʻi e faʻamaonia ai le sao saʻo o le fualaau faasaina.

O le a le tele e fai?

O le a le tele e te manaʻomia e ave ai lenei vailaʻau ina ia i ai se taunuuga?

Ina ia togafitia le faʻamaʻi, o le maʻisuka ua tuʻuina atu i ai se fualaau taʻitasi mo maʻi taʻitasi.

O le tele o taimi, o le fua o le fualaau faasaina e 2 pusa i le aso i le taeao ma le afiafi. E faʻaaogaina le fualaau faʻatau i meaai.

E tatau ona fufulu le papa maa i le tele o vai. Faʻalagolago i le tikeri o le maʻi, o se faʻaopoopoga i le fualaau o fualaau faasaina e pei ona faatonuina e le fomai e mafai. O lenei ituaiga vailaʻau e le faʻaaoga mo tausaga i lalo o le 20 tausaga.

E mafai ona ou leiloa le mamafa aʻo aveina Metformin?

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le suka ma faʻaitiitia ai le faʻavaeina o meaola oona. Ioe e mafai ona e leiloa le mamafa, ae e mafai ona oʻo i se auala umi pe afai e te le mulimuli i tulafono uma.

Ina ia faʻaitiitia le mamafa, o le vailaau faʻasaina o loʻo i ai le lelei lelei i le tino:

  • Faʻitiʻitia le faʻafefe o gaʻo ma ave faʻamalosi
  • Faʻaaogaina gaʻo gaʻo ma faʻafefe ai lo latou gaioiga
  • Faʻaitiitia le mamafa o le mamafa e ala i le liua o siama gaʻo i le malosi mo le tino
  • Faʻaauau le faʻaaogaina o le kulukose e le gaʻo maso
  • Faʻaitiitia le lagona o le fiaaai faifai pea.

E tatau ona e iloa o le fualaau faasaina e le mafai ona faʻaumatia mea faaopoopo. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e muai matauina le lelei o meaai paleni, ma faʻaititia le faʻaaogaina o meaʻai leaga. E taua tele le faia o faʻamalositino faʻavae faaletino lea o le a fesoasoani e faʻamalosia ma faʻamalosia le iuga.

E faʻafefea ona fesoasoani Metformin e aveesea le mamafa?

  • O le faʻaaogaina o le Metformin e faʻaitiitia ai le inu o le suka ma faʻamalosia le metabolism, o se taunuuga, o le gaʻo o meaʻai e paʻu i lalo i vaega laiti, o se vaega o ia mea ua liua i le malosi, o isi vaega o le gaʻo e aveesea mai le tino.
  • E le gata i lea, o vailaʻau 'oloʻo taumafa e se tagata o loʻo ufitia i se ituaiga atigi, lea e puipuia ai lo latou gaogao, o se taunuuga, o mea inu oona o loʻo alu ese mai le tino.
  • O le fualaau faasaina e fesoasoani e aveese le cholesterol leaga, lea e alu i totonu o le tino faatasi ai ma meaai leaga, ma faʻaleleia le felauaiga o meaʻai i totoga i totonu, ma faʻaleleia ai a latou galuega.
  • Meaʻai talafeagai e puipuia ai mea matautia mai le ulu atu i le tino. ma le faaputuputu o gaʻo gaʻo, ma le faʻaaogaina o le vailaʻau e faʻaumatia ai nisi pauna.

E faʻafefea ona inu Metformin mo le paʻu mamafa?

I le tele o taimi, o le faʻaaogaina o le vailaʻau e tupu e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi, o lea la i le taimi muamua e tatau ona e faʻaaogaina le tele o fualaau o fualaau faasaina.

Mo le taimi muamua 10 aso, e fautuaina e le sili atu i le lua papa maa i le aso, i le taeao ma le afiafi. O le meafaigaluega e fai pe a uma se taumafataga, e tatau ona e inu i se laulau ma le tele o vai.

Faʻaitiitia meaʻai e pei o le:

  • Toa.
  • Greasy.
  • Fried.
  • Floury.
  • Alu
  • Meaʻai ma iʻa.
  • Mea inu gaosi.
  • Faʻamafa i meaʻai.
  • Sausage oloa.
  • Meaʻai fagota.

A mavae le tele o vaiaso o se fuataga masani o le fualaau faasaina, e mafai ona faateleina le fualaau i tolu laulau i le aso. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le sili atu ma le tasi le masina, a maeʻa e tatau ona fai se malologa a itiiti ifo ma le tolu masina. Afai e te ave Metformin mo se vaitaimi uumi, o le tagofia o vaisu ma se faaitiitia o le iuga e mafai ona tupu.

Zentiva metformin

Metformin zentiva o loʻo faʻaaogaina i togafitiga faafomai e avea o se tasi o fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2. I aso nei, o le falemaʻi faʻamalositisi e maua ai le tele o vailaau maʻisua maualalo, ma metformin zentiva o se tasi oi latou.

O se tasi o aoga sili o le fualaau faasaina o le, e le pei o vailaʻau e maua mai le sulfonylureas, e le mafua ai le hypoglycemia. O lenei meatotino o loʻo faʻamatalaina i le mea moni e faʻapea, o Metformin e le o se mea e faʻamalosia ai le faʻamalosiina o le inisalini e ala i peta peta pancreatic.

Faatonuga mo le faaaogaina

O pusa e faia i le tautala. E le fautuaina e teu pe tipi le laupapa. O le togafitiga e fuafua i luga o se meaʻai i aso taitasi o fualaau faasaina, mo le 1 masina.

Faʻafitauli mo tagata matutua:

  • E fautuaina e amata ona ave i se fua o le 500 mg, faatasi ai ma se fua faatatau maualuga o aso taitasi o le 1.5 g,
  • faasolosolo malie, i le mavae ai o le 10 aso, e faʻaleleia le fua i le 850 mg 2-3 taimi i le aso poʻo le oʻo atu i le 1000 mg, faatasi ai ma le maualuga o le 3 g.

I nisi tulaga, e mafai ona faatagaina se fesuiaiga mai le 500 mg i le 1000 mg. O le fuaina o le suʻega ma le vasega o loʻo faʻatinoina e le fomaʻi, e faalagolago i le tulaga o le maʻi.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

I le taimi o togafitiga ma Metformin Zentiva, o tagata gasegase maualalo e maua se faʻaitiitia o le mamafa o le tino poʻo lona faʻamalosia!

Metformin Richter

O fualaau Metformin-Richter e tatau ona atoatoa i le taimi pe a maeʻa foi se taumafataga, faʻamaʻa i lalo i sina vaega ole vai (se ipu vai). Mo le faʻaitiitia o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, e tatau ona vaevaeina le dose i aso taitasi i 2-3 inumaga.

Ona o le faateleina o le lamatiaga o le siama lactic acid, o le fualaau e tatau ona faaitiitia i le ogaoga o faaletonu o le tino.

Faʻavaeina, pepa faʻasaʻo

O le vailaʻau o loʻo iai i totonu o fualaʻau e iai mea e aofia ai ma le faʻatonuga o le metformin: 500, 850 poʻo le 1000 mg.

Vaega o loʻo aʻafia ai: sodium carboxymethyl starch, povidone-40, aerosil, maso masini, E-572.

Pepa o Faʻataʻifaga Ata: Sepifile-752 (White) Macrogol-6000.

500 mg - taamilomilo, felafolafoaʻi i itu uma e lua, e ufitia i se papa papaʻe puipui.

850 mg ma le 1000 mg ua faʻaloloa, felafolafoaʻi, i totonu o se paʻepaʻei paʻepaʻe. I luga o se tasi o pito i luga o pusa o le 500 mg o loo i ai se vaega vaeluaina e faafaigofie ai le gau, ma luga o le 1000 mg sauniuniga e faaaoga i itu uma e lua.

Faʻapipiʻi i pepa malulu o 10 pi. I totonu o se pusa o pepa malulu - 3/6/9 papatusi faʻatasi ma se faʻamatalaga-taʻiala.

Faamalologa meatotino

O le fualaau faasaina ua fuafuaina mo le faʻafofoga tautala. O le faʻaititia o le suāuʻu e tuʻuina atu e lona ofisa autu - metformin. O le vailaʻau o loʻo aofia i totonu o le vaega o biguanides - faʻatasi ma mea e faʻaaogaina i le hypoglycemics e mafai ona faʻafoeina ai mea o le glycemic i totonu o le tino. E ese mai i isi sulfonylurea mea e mafua ai e le afaina ai sela o tamaʻitaʻi o Langerhans lea e faʻapipiʻi ai le inisalini, ma o le mea lea e le aʻafia ai i le tulai mai o le hypoglycemia.

A maeʻa ona ulu i totonu o le tino, e faʻaleleia ai le lagona o le senitoto i le inisalini ma faʻafouina le gaosiga o le kulukose. E le gata i lea, e taofia ai le fatuina o meaʻai i le ate e ala i le taofiofiina o auala o le glycogenolysis, gluconeogenesis ma poloka ai lona faʻaaogaina i totonu o le vaega o meaʻai.

Metformin faʻaleleia le auala o le kulukose, ei ai lona aoga aoga i le fua o le cholesterol e leaga ma aoga. E leai se aoga i le seti o pauna faaopoopo.

O le vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i totonu o le mea oona, o lona maualuga maualuga i le toto e faia pe a mavae le 2-2.5 itula. O le fua o le faʻasaumalie e mafai ona pa'ū ona o le taumafaina o meaʻai, talu ai le faʻagesegese ona faʻaitiitia. Metformin toetoe lava a le tali atu i masini plasma, ae mafai ona pasi i totonu o toto mumu toto.

O le meaola e toetoe lava a le fausia ai se tuufaatasiga faʻasolosolo, o loʻo faʻateleina e fatugaʻo e toetoe lava tutusa lava.

Fesootaiga i fualaau faʻasaina

Tau faʻatatau: 500 mg: (30 pcs.) - 133 tusi., (60 pcs.) - 139 rub. 850 mg: (30 pcs.) - 113 rub., (60 pcs.) - 178 tusi. 1000 mg: (30 pcs.) -153 rub., (60 pcs.) - 210 rub.

O le pule Glycemia e faʻaaoga ai Metformin Zentiva e tatau ona amanaʻia uiga o le faʻatasi ma isi fualaau. A leai, o le faʻafoega faʻapitoa o vailaʻau o mea eseese e mafai ona oʻo atu ai i le le mafaamatalaina o tali ma le atiina ae o aʻafiaga ogaoga.

E faʻaseseina ia laulau e inuina i le iodine. E fautuaina e le au gaosi le faʻaaogaina o le metformin i le lua aso ao leʻi faia le suʻega X-ray. Toe faʻafouina faʻatagaga e faʻatagaina pe a uma le faʻavaeina o taualumaga, pe a maeʻa foi aso e lua. Afai e le amanaʻia e le tagata maʻi le faʻailogaina, o le taunuuga o le fegalegaleaiga o fualaau oona o le a leai se gaioiga o le tino, lea o le a mafua ai le faaputuga metformin i le tino ma mafua ai se tulaga lamatia-lactic acidosis.

Faʻatasiga le talafeagai

Alu O le aveina o pills e aʻafia ai le tala o le inu o le ava malosi e mafua ai le fausia o le siako acid. O se tulaga taufaʻamataʻu e faʻaalia ai ia lava aemaise lava pe a maʻi le tagata maʻi pe le lelei foi ona fafagaina (meaai, anapogi) pe o loʻo i ai lona maʻi ate / fatu fatu. Ina ia aua le faʻaosoosoina le soifua maloloina, aʻo e ave Metformin, e tatau ona e faʻaaogaina le inu o meainu i le ava malosi, fualaau faʻasaina ma le ethanol.

Le tuufaatasiga o metformin ma isi fualaau e manaomia ai le pulea o faailoga

  • Danazole: e le manaʻomia le tuʻufaʻatasia ma le metformin ona o se gasegase o le hyperglycem. Afai e le mafai ona faʻailoa ia Danazol, o le metformin o le metotia e tatau ona mataʻituina ma fetuutuunai e tusa ai ma fua o le suka.
  • E mafai e le chlorpromazine ona faʻateleina le glycemia i ni gaʻo tetele, faʻasaina le faʻasaʻolotoina o le inisalini.
  • GCS faʻaitiitia le faʻapalepale o le kulukose, faʻalauteleina le glycemia, i nisi tulaga e mafai ona faʻaosoina ai le kososis. I le taimi o le pulega o le GCS ma pe a maeʻa ona faalēaogāina, e manaʻomia ona e sui le metotia o le metformin.
  • Diuretics O le faʻafelagolagomai faʻatasi e mafai ona faʻaosoina ai le lactic acidosis talu ai ona o le faʻaitiitia o le galuega tele.
  • O le gao-2-adrenergic agonists e ala i le galue i luga o le tali tutusa e faateleina ai le kulukose toto. E tatau ona siakiina e le aunoa le metotia o le metformin pe toe suia i le inisalini.
  • Fualaau faʻasaina i le sulfonylurea, insulin ma le salicylates pe a fegalegaleai ma vailaʻau o le Zentiva e faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic.
  • O le Nifedipine e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le metformin ma faʻateleina ai lona faʻamalosi i le tino.
  • O vailaʻau o le vaega o le tino, ona o le mea moni ua faʻasalalau mai e le renal tubules, ulufale atu i le tauvaga ma le metformin ma o lea e mafai ai ona faʻaleleia atili lona tulaga.
  • O le gaioiga a Metformin Zentiva ua faʻavaivaia i lalo o le aafiaga o le phenositins, o le estrogens (e aofia ai ma vaega o fomaʻi faʻamalosi), o le sympathomimetics, acidic nicotinic, BKK, le anti-TB agent Isoniazid.
  • O le faʻamalosiina o gaioiga o papa maʻa ma metformin e mafai ona matauina pe a faʻapipiʻiina ma NSAID, MAOI, o le vailaʻau o le Oxytetracycline, fibrates, cyclophosphamide, sulfonamides.
  • O vailaʻau e mafai ona faʻavaivaia ai le aafiaga o Fenprokumon.

Faʻaiʻuga

O le taofiofi o le glycemia ma le fesoasoani a pusa Mosi Metformin Zentiva e ono mafai ona o faatasi ma aʻafiaga e le manaʻomia ile ituaiga o faʻafitauli eseese:

  • Toto ma le gasegase: anemia hemooly.
  • Metabolism ma meaʻai: lactic acidosis, faʻaaogaina o le cyanocobalamin i tagata mamaʻi e maua ai le pateni ole B12. E le gata i lea, o le tupu mai o le nephrompathy lautele i tagata mamaʻi e le lava le tino, e le faʻatea. B12.
  • NS: dysgeusia, encephalopathy.
  • Gaʻo gasegase: afu, vomiting, manava manava, tiga o le tino, faʻaitiitia le manaʻo e 'ai. O aafiaga e le masani ona tupu i le amataga o le togafitiga o togafitiga ma faasolosolo malie le mou atu ao faaauau pea ona ave papa. Ina ia puipuia o latou foliga vaaia, ua fautuaina le tulaga o aso taitasi ina ia vaevaeina i 2-3 inumaga ma inu i le taimi pe a maeʻa foi taumafataga. O lenei metotia o le a faʻamautinoa ai le faʻafefe malie atu o le vailaau faʻasaina i totonu o siama ma saofagā i se lagona sili ona maualalo o le tino.
  • O le paʻu ma s / c layings of dermis: itching, urticaria, erythema, i nisi o gasegase - o le faateleina o le gasegase o le paʻu ile vevela ma le vevela o le UV.
  • Foʻu: o nisi taimi o se faʻaopoopoga i le gaioiga o enzymes e mou atu pe a maeʻa le kosi, le atefata.
  • Faʻamaumauga ole suʻega ole suʻesuʻega ole fale: faʻaitiitia le kalamone TT i totonu o tagata mamaʻi e iai le hypothyroidism, hypomagnesemia ona o le manava.

Analogs Metformin

Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaaoga vailaʻau e tutusa foliga tutusa ma Metformin, e aofia ai:

  • Novo Formin.
  • Siofor.
  • Gliformin.
  • Glucopeli.
  • Glyminfor.
  • Formin.
  • Glycon.
  • Sofamet.
  • Metospanin.

Po o le a lava le ituaiga o vailaau faʻasaina, e tatau ona suesue faʻamalamalama faʻamalamalamaga ma ia masani lelei i aʻafiaga.

O le faʻaitiitia o le mamafa o se tasi fualaau faasaina e le lava. Ina ia maua se faʻamatalaga vaaia, e tatau ona faʻatautaia le faʻafitauli. O le faʻaaogaina o le Metformin e mafai ai ona e amataina le faagasologa o le vaeluaina o gaʻo, peitaʻi, i le tulaga o le le tausisia o taumafa ma gaoioiga faaletino, o lenei fualaau e le aoga.

Faʻaaliga i tagata e uiga i metformin:

Metformin zentiva mo le gau o le mamafa, faʻatonuga

Afai o nei siama e puipuia, o lona uiga, o le inisalini e le mafai, ona le mafai lea ona latou maua le kulukose mai le toto. Ofo o le tino, e ese mai i le inisalini. E seasea ona maua ni paʻu o le paʻu, e aofia ai erythema, pruritus, urticaria.

Faʻatasi ma le sulfonylurea o meaola, acarbose, salicalila insulin, faʻamaʻi MAO, inhibitors o le oxytetracycline o le ACE, faʻatasi ai ma clofibratomycyclophosphamide, e ono faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic metformin.

E fesuisuiaʻi le afaina, o le inisalini ma le hyperinsulinism.

Ae ui i lea, e leai ni faʻamatalaga i luga o aʻafiaga o le metformin tuputupu aʻe ma le tamaititi ma le umi o le mamafa o le metformin, o le mea lea, o le mataʻituina ma le faʻaeteete o nei vaega i tamaiti o loʻo togafitia i metformin, aemaise lava i le taimi o le talavou, ua fautuaina.

Metformin: faatonuga mo le faʻaaoga mo le gau o le mamafa

O le a se mea e mafai ona sui ai Siofor? O le faʻaitiitia o le suka o le fualaau faasaina e manino le iloa ma e matauina i tagata uma. Palama vali ata.

A maeʻa ona tago i fualaau metformin, e mafai ona e inuina le ava malosi ile toeititi vave, e le tatau ona faʻatali. E mafai ona e suʻeina vitamini B12 vasega faʻapitoa i le tausaga e puipuia ai le le atoatoa ao faagasolo togafitiga ma metformin.

O lenei tulaga ua atiae ma Metformin, lea e faamoemoe muamua e faatumauina le maualuga o le suka i le maʻisuka. O le mea moni, sei vagana ai mataupu pe a oʻo atu le mamafa o le mamafa ma le maʻisuka. Le faʻaitiitia o faʻafitauli o le maʻisuka i tagata matutua o loʻo i ai le maʻisuka ituaiga 2 o le maualuga o le maʻisuka e pei o se laina muamua o fualaau faasaina ma le le atoatoa o togafitiga.

Metformin: iloiloga o le leiloa o le mamafa

Siofor mo le mamafa o le mamafa Siofor ma isi metformin pepa e mafai ona ave mo le pa'ū o le mamafa e le gata mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ae mo tagata soifua maloloina. I luga o lenei itulau, e te faitau ai pe o le a le mea e tatau ona fai e aloese ai mai le manava, afaina, afaina ma isi aafiaga.

O se taunuuga, i se vaitaimi puupuu sa ou faaopoopoina toeitiiti 20 kilokalama. O le a le maualuga pito i ai i le aso? Aua le faʻaaoga ao leʻi faia le taotoga ma i totonu o le 2 aso talu ona faia. Zentiva Slovakia Faamolemole ia matau o le fualaau muamua e le o Siofor, ae o le Glucophage.

Metformin papafa aoga ma faʻaleagaina le tino

"Metformin" o se vailaʻau o le hypoglycemous oralia na faʻaalia mo le faʻaaogaina i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O le a le pepa e tuʻuina atu Metformin ma tuʻuina atu?

O le kuluma malosi o le metformin hydrochloride, o lona uiga o le 500 milligrams. O tagata e mauaina le: talc, povidone K90, i le faaopoopo atu, crospovidone, maso o le sana, titanium dioxide, magnesium stearate, macrogol 6000.

O le fualaau faasaina Metformin o loo maua i totonu o laulau, e lapotopoto i foliga ma papaʻe. Tuuina atu i le paʻu o le 10 fasi vaega. Ua faatauina atu vailaau faasaina.

O le a le metotia Metformin o le gaioiga?

Metformin e aʻafia i le vaega o biguanides ma o loʻo i ai uiga faʻataʻitaʻi faʻatauga e faʻamoemoe i le faʻaitiitia ma le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose i le toto, e aunoa ma le afaina tele o le inisalini.

Metformin tablets e mafai ona faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le kulukose ma le faʻaogaina e ala i tui lautele, aemaise lava le musika, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le maualuga o le gaʻo. E taua le manatuaina o le aoga o le suka o le a manaʻomia ai le tele o gaoioiga faaletino.

O le fualaau faasaina e taofia ai le faagasologa o le fatuga o meaola o meaʻai i le ate, lea e aafia ai le mea e le gata o le kulukose, ae o faʻamaʻi mataga foi. O le masani ai o le maualuga o le lipid ei ai sona aafiaga lelei i le gasegase o le maʻisuka, e puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli.

Metformin fesoasoani e faʻaitiitia ma faʻamautinoa le mamafa o le tino o le tagata maʻi. O le mea moni, e le faʻaitiitia ai le manaʻoga e tausisi i se taumafataga faapitoa ma se faʻaititia o mea oona ma gaʻo.

O le fualaau faasaina ei ai sona aafiaga fibrinolytic, o le mafuaʻaga o le afifiina o vaega o le plasminogen activator inhibitor. Ole faʻaleleia o le toto o gaʻo e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli faʻapitoa e masani ona faʻatasi ma le maʻisuka.

Metformin o loʻo faʻapipiʻi faʻapipiʻiina ile inumaga. O le togafitiga o le vailaau faasaina e atiae ai le 2.5 itula i le maea ai o le pulega. O le vailaau e faigofie lava i le faatumu ma e mafai ona faaputuputu i totonu o ia ituaiga o meaola: ofo oona, ate, faaopoopo, fatuga, maso.

Excretion o le metformin hydrochloride e faia i le urine. O le afa-ola e faʻaumatia mai le 9 i le 12 itula. Faʻatasi ai ma faʻamaʻi fatuga, e mafai ona faateleina lenei faailo taua.

O le a le mea na faia e Metformin, o le a le aoga mo le tino o le tagata mai ai?

O le faʻaaogaina o fualaau o le suka-Metformin (tablets) e mafai ai ona faʻaaogaina le maʻisuka o le ituaiga lona lua (faatasi ai ma le le atoatoa o le togafitiga o le maʻisuka, gaioiga faaletino, aemaise lava i le tuufaatasiga ma se tikeri taua o le oona).

Metformin i le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa ma iʻuga o suʻesuʻega suʻesuʻe suʻesuʻega o le maʻi. Faʻaaogaina e aunoa ma se faʻatagaina e mafai ona oʻo atu i ni aʻafiaga ogaoga.

O le faʻaaogaina o Metformin mo le maʻisuka ituaiga 2 e le taliaina i mataupu o loʻo faʻaalia i lalo:

• Faʻafitauli matuia i totonu o le ate, • Faʻavaivaia o le tino, • Faʻaipoipo, • Fefe, • Faʻaleagaina o maʻi, • Manaomia mo togafitiga, • Lactic acidosis, • Ava malosi,

E le gata i lea, e le faʻaaogaina le meafaigaluega mo tulaga oona.

O le a le fualaau mo le metformin? Faʻafefea ona ave Metformin mo le maʻisuka?

O se fuataga lelei ma saogalemu e masani lava ona mai i le 500 milligrams i le 1 gram o metformin hydrochloride i le aso. I le lumanaʻi, faʻalagolago i le maualuga o le kulukose, e mafai ona e fetuʻunaʻi le aofaʻi o vailaʻau na ave. O le maualuga pito i aso taitasi o le 3 kalama.

O le fualaau faasaina Metformin, lea tatou te faaauau pea ona talanoa e uiga i lenei itulau www.rasteniya-lecarstvennie.ru, e le tatau ona nutimomoia pe faimamago foi. E fautuaina e ave le vailaau 2 i le 3 taimi i le aso, pe a uma meaai, ma le afa afa vai. Togafitiga e masani lava i le olaga atoa.

E Mafai Ona Faia le Faʻasologa o le Faʻasologa?

O aʻafiaga o: faʻaitiitia le vevela o le tino, manava, vomiting, taoto, vevela, ma le manava malosi. O togafitiga e pei ona taua i lalo: falemaʻi vave, falemaʻi, togafitiga faʻapitoa.

O a aʻafiaga o le metformin?

I le aveina o Metformin, o le faʻamatalaga - o se faʻamatalaga o loʻo i totonu o le afifi, lapatai tagata gasegase o togafitiga faʻatasi ma le vailaau faʻasaina e mafai ona tuʻuina atu ma faʻamaʻi leaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona iai: tiga o le manava, manava manava, faʻaitiitia le manaʻo, gaʻo faʻapitoa i le gutu, fatu o le fatuburn, faʻamaʻi o le tino, diva, maʻi tiga, faʻaopoopoga, vaivaiga, faʻapea foʻi suiga i suʻega toto.

O faʻamaʻi faʻasolosolo faʻatasi ma le vaivaiga ma le vaivai. E taua le manatuaina pe afai e faʻamalosi le tagata maʻi e pipii atu i se togafitiga lelei e aafia ai le faʻaaogaina o le metformin ma isi fualaau o le suka. Faatasi ai ma le monotherapy, o taunuuga e toetoe lava a le tupu.

Faʻafefea ona suia le metformin?

Metadiene, Siofor 500, Bagomet, Metformie Novartis, Metospanin, Metformin-Teva, Metformin-BMS, Langerine, Metformin-Canon, Sofamet, Nova Met, Gliformin, Formin Pliva, Ulu kululu, Metformin hydrochloride, Metallima 850, Metomethan 1000, Methanol 1000, Tensum 1000, Metometric 1000 , Metformin MV-Teva, NovoFormin. Siofor 1000, Glycon, Glucofage, Metformin Zentiva, Metformin Richter, Siafor, Glyformin Prolong, Glyminfor, Diaformin OD, Metformin, Metomalu 500, ma le Formetin.

E tatau i tagata maʻi ona manatua o le faʻaaogaina o le suka e maualalo ai le suka e le faʻaitiitia ai le manaʻoga e mulimuli i se taumafataga maualalo. E le gata i lea, o gaoioiga faʻale-tino ma le manaʻomia o le siakiina faifaipea o le kulukose e taua. Aua neʻi galo e uiga i le manaʻoga e lafoaʻi masani leaga.

Metformin mo le gau o le mamafa: pe faapefea ona ave, pe o le a le mea e fefe ai i + iloiloga oe ua le maua le mamafa ma fomai

I luga o le lisi o mataupu ole mataupu, o se mea e sili ona manaia ua uma ona maua ai le tele o meaʻai i le togafitia o le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina i nisi taimi i le auala i se tino vaivai ma o loʻo galue malosi e suʻesuʻeina o se fualaau faʻasaina. Metformin mo le gau o le mamafa: auala e saʻo ai, o ai e mafai ona faʻataʻitaʻiina, ma o le a sili atu ona lelei le faia e aunoa ma le faia, toe iloiloga o fomaʻi ma tagata ua le maua le mamafa mai faʻasalalauga ma le faiga moni.

O le a le metformin?

O le toto lea o le toto e maualalo ai le vailaʻau e galue i totonu ole itu. E le afaina ai le pancreas e tuufaatasia ai le inisalini, ae e afaina ai le saoasaoa ma le malosi o le metabolism o gaʻo i isi totoga ma fusi o le tino - i fafo atu o le pancreas.

Faʻamatalaga faʻatautaia vave:

O a auala e faʻaaoga ai metformin i le tino

O le lisi o auala autu e manaia. I meaai a le gaosiga ua gaosia, e mafai ona e faitauina i soo se faatonuga aloaia (talosaga "metformin faatonuga mo le faʻaaoga").

I upu faigofie, o aoga autu o fualaau faasaina o loo faamatalaina i le ata tusi i lalo.

O le lisiina o gaioiga o gaioiga e fetaui ma le togafitiga o le tele o pathologies:

  1. O le maʻi suka,
  2. Faʻafitauli o le faapalepale o le kulukose ("vailaʻau faʻasolosolo"),
  3. Oona ma le faʻamaʻi pipisi,
  4. O le ovaryole o le ovarycystic i tamaitai.

Metformin e faʻaaogaina foi i togafitiga faʻapolofesa ma le puipuia o le matua.

Ole fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le glycation - o se tasi o mafuaʻaga autu o le faʻaogaina o le mumū. Ua i ai nei nuʻu o tagata fiafia e faʻaaoga vailaau e faʻatele ai le talavou. O le lauiloa Elena Malysheva ua faʻaalia pea le iloiloga o le metformin. E le o se mea sese pe o se faʻasalaga faʻapitoa, ae o faaiuga o loʻo iai i le taimi nei o saienisi.

Hyperinsulinism - Le Faʻafitauli o le Paʻapoʻa Tagata

O le inisalini o se hormone e maua mai i le pancreas. O lana matafaioi o se taʻitaʻitama mo mole kulukose i totonu o tatou potu: "Talofa! Matou te iloa e le tasi le isi! Ua ou i ai meaʻai, o le a matou 'aina le aoauli! "

O le Hyperinsulinism o se tulaga faʻaleagaina pe a maua e le pancreas le insulin mo le taumafaina o mea taumafa, ae e le lelei le gauaʻi mai le toto ona o le faʻaitiitia o le lagona o le suʻi tino.

"Matou te le iloa o ia - faʻaopoopoina le faʻatonuga!" - o le manaoga mo le pancreas e mulimuli mai. E taunuʻu le gland: e tele atu inisalini i totonu o le toto.

Ma o se mailei lea mo le faʻaopoopoga o gaʻo gaʻo i le tino!

Ona o le maualuga o le maualuga o le inisalini e faʻateleina ai le teuina o gaʻo: o gaʻo penefiti ma palatini e le lelei ma sili atu ona lelei ona gaosia i le gaʻo.

Tuua Lau Faamatalaga