Insulin Levemir: meatotino ma tulafono faʻaaoga

Levemir inisalini o se inisalini ose umi e 17 itula, o lea e masani ona tuʻuina atu 2 r / d. A faʻaaogaina i popo e sili atu i le 0.4 iunite i le kilokalama o le mamafa o le tino, e mafai e le Levemir ona umi le umi (i le 24 itula).
O le mea lea, afai e te filifilia se sui mo le Levemir, ona manaʻomia lea o le inisalini lautele, poʻo le umi o le taimi e fai ai.

Tujeo o se inisalini e galue mo le 24 itula, ma le Levemire e sili atu ona lelei le fesuiaiga. O le mea taua e manatua: ona o le umi o le gaioiga (ma e mafua mai i tagata taʻitoʻatasi o uiga o le faʻalogo i insulin), pe a suia le inisalini fou (aemaise lava, Tujeo), e tatau ona faʻaitiitia le tui o le inisalini i aso taʻitasi (e masani lava ona faʻaititia le dose i le 30%, filifilia i le maualuga o le suka i le toto).

O le Biosulin N o le tui insulin, e mafai ona suia i le Levemir e aunoa ma se fetuutuunaiga o fua, ae o le Biosulin e mafai ona sili atu le pulea o le suka (lea e manaomia ai le faateleina o le inisalini) nai lo Levemir ma Tujeo, o lea ou te filifili ai mo Tujeo.

O le filifiliga sili, o le mea moni, o le faia i le fale se sapalai o lau lava inisiua insulin (aemaise lava talu ai e te maua le inisalini lelei lava, Levemir o se tasi o insulin sili ona lelei i luga o le maketi) ina ia aua neʻi suia i insulin fou, aua o lenei mea e faʻatasi ma se faʻasologa o fualaau ma e le faigofie i taimi uma mo le tino.

Faailoga ma le faʻailoga

Inisalini Levemir Flekspen e faʻaaogaina e taofi ai faʻamaoniga o le maʻisuka, faʻamautinoa le masani ai o le suka toto ma faʻaleleia le gaioiga o le tino. O loʻo faʻaalia mai mo le ituaiga 1 faʻamaʻi. Mo tagata mamaʻi i lenei faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o le togafitiga o le inisalini e na o le pau lea o le auala e tausia ai le ola maloloina ma le ola.

O le faʻaaogaina o le inisalini e faʻaalia foi mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2-i le i ai o ni faʻafitauli pe i le tulaga o le matuia o le soifua maloloina. O le fualaau faasaina ua faʻaaogaina e fai ma fomaʻi sui i le taimi o le maʻitaga poʻo le taotoga.

Levemir e maua ai le faʻaogaina o le inisalini i le tino, lea e faʻasaʻoina ai le maualuga o le suka, faʻataʻitaʻiina faiga faʻavae, faʻateleina le felauaiga o le kulukose i sela ma faʻamalosia ai le gaosiga o le glycogen.

O le inisalini umi-taimi o loʻo i ai le tele o faʻailoga. Levemir ua faʻasaina i le maʻisuka ma le faʻaogaina o le gasegase i mea faʻamaʻi poʻo isi vaega o loʻo faia ai fualaau faasaina. E le o faʻamaonia mo tamaiti ei lalo ifo o le 6 tausaga, talu mai suʻesuʻega e leʻi faia, ma e leai se faʻamatalaga e faatatau i lona aafiaga i pepe.

Amata ona ave le Levemir e tatau ona faatonuina e se fomaʻi ma lalo o lana vaavaaiga. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona siaki le tali a le tino ma faailoaina vave le suiga o le pathological.

O fualaau faasaina ua faatonuina e le fomai tipitipi pe a faailoa mai. O le tagata tomai faapitoa e filifilia le fua o le fualaau faasaina, ia amanaʻia le maualuga o le hyperglycemia, mamafa, gaioiga faaletino, le natura o le meaai ma isi mea o le soifua o le tagata maʻi. Mo tagata maʻi taʻitasi, o le fua faatatau ole fuataga e faia taʻitasi.

Levemir Flekspen o se inisalini umi, o lea e faʻaaoga pe tasi pe faalua i le aso. O le vailaʻau o le vailaʻau e 0.2-0.4 iunite i le kilokalama o le mamafa o le tino. I le maʻisuka ituaiga 2, o le fualaau e 0.1-0.2 U / kg, talu ai o vailaʻau tuʻufofoga e faʻaaoga foi e faʻaitiitia ai le toto suka.

I nisi tulaga, e manaʻomia le faia o fetuunaiga o le inisalini ma le siaki lelei o le maualuga o le suka. E masani ona faatatau lenei mea i tagata matutua, faʻapea foʻi ma tagata o loʻo mafatia i le ate ma le fatu fatu. E manaʻomia le fetuutuunaiga i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, o se suiga i le masani masani, faʻateleina le gaioiga faaletino, poʻo le aveina o nisi vaega o fualaau faasaina.

Faatonuga mo le faaaogaina

O tulafono mo le faʻaaogaina o le inisalini umi na faʻatūina e le fomaʻi, faʻasalaga e uiga i taunuuga talafeagai o se faʻasologa o le solia poo le le lelei o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Levemir inisalini e tui faʻafuaseʻi i le pito i luma o le paʻu o le tino, vae, poʻo le tauau. E fautuaina e sui le vaega o le pulega i tui taitasi.

Mo se inisalini tui, filifili le numera manaomia o iunite (fualaau), siaki le pulu o le paʻu ma ou tamatamailima ma faʻaofi i ai se nila. Kiliki i le "Amata" button ma faatalitali mo ni nai sekone. Aveese le nila ma tapuni le pulou i le pulou.

O le fualaau faasaina e masani ona faʻaaoga i le aso. Afai ei ai se manaʻoga mo ni faʻavae se lua, ona faʻataʻitaʻiina lea o le lona lua i le taimi o le taumafataga ao leʻi alu i le moega. O le va o le va o le injections e tatau ona le itiiti ifo ma le 12 itula.

O le maualuga o le aoga o le fualaau faasaina e maua i le 3-4 itula i le maea ai o lona pulega ma tumau ai i le 14 itula. Ole Levemir Flekspen e le mafua ai le faateleina o le inisalini, o le mea lea o le lamatiaga o le hypoglycemia e maualalo ifo nai lo isi fualaau.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga o le Levemir e mafua mai i falemaʻi o le inisalini ma le le usitaia o vailaʻau fautuaina. O le mea sili ona taatele o le hypoglycemia, o se faʻaitiitia ma taua tele o le toto suka. O le tulaga faʻaleagaina e tupu mai ona o le sili atu i le fua fautuaina o le vailaʻau, pe a sili atu le maualuga o le inisalini nai lo le manaoga o le tino mo se hormone.

O faʻamatalaga nei o uiga ia o le hypoglycemia:

  • vaivaiga, vaivai ma faateleina le atuatuvale,
  • pallo o le paʻu ma foliga vaaia o le afu malulu,
  • lima vaivai,
  • faateleina le atuatuvale
  • se lagona malosi o le fiaaai
  • tiga o le ulu, faʻaitiitia le faʻaaliga, faʻavaivaia le faʻatonuga ma le faʻaogaina i avanoa,
  • fatu palpitations.

I le leai o se fesoasoani taimi, e mafai ona atiaʻe se vailaʻau o le hypoglycemic, o nisi taimi e oʻo atu ai i le oti poʻo suiga e le mafai ona suia i totonu o le tino (faʻaleagaina le faiʻai o le faiʻai po o le mea ogatotonu).

E tele taimi e tupu ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le tui o inisalini. O lenei mea e faʻaalia i le mumu ma le fulafula o le paʻu, faʻaleleia, o le atinaʻeina o le mumū ma foliga mai o le faamanualia. I le avea ai o se tulafono, o lea faʻafitauli e alu ese i ona lava aso i ni nai aso, ae ao leʻioʻo le mafuaʻaga e mafua ai le tiga o le maʻi ma le le mautonu. Afai e tele ni injections e faia i se tasi itu, e mafai ona tupu le lipodystrophy.

I nisi o tulaga, o le faʻaaogaina o le insulin Levemir e mafua ai suiga i le tino puipuia. O lenei mea e mafai ona mafua ai sulu, fagu, ma isi faʻamaʻi o le tino. O nisi taimi o le angioedema, o le soona inu tele, o le maʻi lese, o le faaitiitia o le toto, o le faateleina o le fatu o loo matauina.

Faʻasalaga

O le tele o fualaau faasaina, lea e mafai ona mafua ai le maualuga o Levemir inisalini, e le mafai ona faʻatutuina. Mo tagata maʻi taitoatasi, o faailoga e mafai ona ese, ae o taunuuga e tutusa - o le atinaʻeina o le hypoglycemia.

O le maʻisuka e mafai ona taofi sina laʻititi o le faʻaitiitia o le suka i lona lava. E fautuaina le tagata maʻi e 'ai i soʻo se oloa e maua ai vailaʻau faʻasaʻo. Ina ia mafai ona faia ni auala tatau i se taimi talafeagai, o le maʻisuka e tatau ona i ai i taimi uma kuki, lole lole po o sua suamalie suamalie i le lima.

O le malosi o le hypoglycemia e manaʻomia ai togafitiga faafomai. O le tagata gasegase e tui pe faʻaaogaina i le kullukose solution. A maeʻa ona toe malamalama, e tatau ona 'ai meaai maualuga-carb e puipuia ai le toe faʻafoʻi o le osofaʻiga.

O nisi tulaga matautia o le hypoglycemic coma, lea e atiina ae i le leai o se fesoasoani talafeagai ma taimi talafeagai. O lenei tulaga e lamatia ai le ola maloloina ma le soifuaga o le maʻi.

Levemir ao maitaga

O fafine e maua i le maʻisuka e manaʻomia le mataituina lelei e le fomaʻi i le fuafuaina, mafaufau, ma le faʻagasologa. I le uluaʻi masina muamua o le maitaga, o le manaʻomia mo le inisalini e faʻaitiitia, ma faʻalautele i se aso mulimuli ane. I le taimi o le lapataiga, faʻataʻitaʻiina togafitiga fualaau faʻataʻitaʻiina aʻo leʻi faia le fausiaina.

Levemir e faʻaaogaina i taimi o maitaga ma le susu. E filifilia e le fomaʻi le metotia ma fetuunai pe a manaʻomia. O fafine maʻitaga e manaomia le siakiina masani o le kulūkose, e taua foi le mulimuli i faatonuga mo le tui.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O tagata gasegase o loʻo faʻaliliu mai isi fualaau oona poʻo se taimi umi e manaʻomia ai le faʻasologa o le Levemir ma se suiga i le taimi o le pulega. I le taimi o le fesuiaiga, e tatau ona mataʻituina lelei le maualuga o le suka i totonu o le toto ma mataʻituina mo ni nai aso pe a uma le amataina o se fualaau fou.

E taua le mafaufau o le tuufaatasia o Levemir ma fualaau faasaina e pei o moa, tetracycline, pyridoxine, ketoconazole, cyclophosphamide e faʻaleleia ai mea o le hypoglycemic. Faateleina le aoga o vailaʻau ma faʻamaʻi faʻamaʻi, vailaʻau faʻasaina ma vailaʻau faʻasaina. Afai e tatau ai, o se tuufaatasiga e talafeagai e fetuutuunai le fua o le fualaau faasaina.

O vailaau togafitiga ma togafitiga faafomaʻi, vailaau faʻasaina, corticosteroids, diuretics, morphine, heparin, nicotine, hormones tuputupu aʻe ma le poloka calcium e mafai ona faʻaitiitia ai le malosi o le fualaau.

Faamatalaga lautele

O le tele lava o taimi, e fiafia tagata faʻatau i le Levemir Flekspen ma le faʻatusatusaga o lenei fualaau faasaina. O le kamupanī o le oloa gaosi oloa e tuʻuina atu i tagata o loʻo faʻatinoina se vailaʻau oona, Levemir Penfill. "Levemir Flekspen" o se peni tutoatasi o loʻo i ai se kesi ma se nila. Levemira Penfill o lo o faʻatau atu e fai ma sui o se kilipa sui e mafai ona tuʻu i totonu o se peni toe faʻaaogaina. O le tuufaatasiga o ia tupe uma e tutusa, o le dosiga e tali tutusa, e leai se eseesega i auala e faʻaoga ai.

"Levemir Flekspen" o se peni faapitoa ma se fale e tuʻuina atu. Faʻamatalaga faʻapitoa e pei o se tasi o taualumaga e maua e se tagata mai le tasi i le 60 iunite o le fualaau faasaina. E ono mafai ona suia le fua o le tasi. O lenei vailaʻau e manaʻomia e faʻamautu ai le faʻasaina o le inisalini toto. E fesoasoani i le pulea o le tulaga e aunoa ma le nonoa i meaʻai.

O a totonu?

Ina ia malamalama pe o le a le uiga o Levemir, e tatau ona e iloa le mea e aofia ai le fualaau faasaina, aua o mea muamua ma sili ona filifilia i le fualaau oona o oloa ia e tutusa lelei mea e gaosi.

Levemir e aofia ai insulin. O lenei mea o se tagata soifua, o se mea faʻafouga o le hormonal recombinant, na faʻaaogaina e faʻaaoga ai le faʻasologa o gaioiga o se aʻaʻo patino o siama. E tasi le mililita o vailaʻau e aofia ai le selau iunite, e tusa ma le 14.2 mg. O le tasi vaega o le fualaau faasaina e tutusa ma le tasi le iunite o le inisalini e faia i le tino o le tagata.

E i ai se isi mea?

Afai e te vaʻai i faatonuga mo le faʻaaogaina o Levemir tutusa poʻo lenei vailaau lavalava, e mafai ona e iloa o tagata gaosi e masani ona faʻaaogaina e le gata ile inisalini, ae faʻapea foi isi mea faaopoopo faaopoopo. E manaʻomia e faʻaleleia atili ai le mea e faʻaaoga ai fualaau faasaina. O le faʻaopoopoina o mea faʻaopoopo, faʻaleleia o meaola, faʻaleleia atili o le tino, ma le faʻaaogaina o le mea autu e fusifusia ai i masini plasma e faʻaitiitia.

O mea faaopoopo e manaʻomia e fai ma fesoasoani. O vaega taitasi i le tuufaatasiga o fualaau faasaina e nafa ma nisi uiga lelei. O nisi mea aoga e manaʻomia e faʻaleleia ai le umi o le taimi, o isi e tuʻuina atu le meafaigaluega e taua tele le tino ma vailaʻau. A o leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e mautinoa o le tagata maʻi e le afaina i soʻo se oloa e faʻaaogaina e le gaosi oloa o se autu poʻo se ausilali.

E uiga i isi auala ma igoa

I le avea ai o se mea tutusa i Levemir, e aoga le mafaufau i le fualaau faasaina Lantus SoloStar. O lenei vailaʻau faʻapitoa foʻi o loʻo faʻapipiʻiina i cartridges. I le averesi, o le tasi afifi o lenei vaitau o fualaau o loo fesiligia e sili atu le tau afe le sili atu. Lantus SoloStar cartridges ua tuʻuina i totonu o tui i foliga o se peni. O le gaosiga o lenei mea tutusa o le Levemira o le Siamani Siamani.

E seasea ona faatauina atu, e mafai ona e vaʻai i le fualaau faasaina "Lantus". O se vai faʻaaogaina e iai le insulin glargine. O le fualaau faasaina ua afifiina i cartridges - i totonu o se afifi e tasi e lima vaega. Volume - 3 ml. E tasi le mililita e aofia ai le 100 iunite o inisalini. I le averesi, o le tau o le afifiina e silia ma le tau o le "Levemire" e tasi le afe rubles.

I aso nei, o falemaʻi na ofo atu le fualaau faasaina "Ultratard XM." O aso nei e le o le faʻatau atu pe matua faigata lava ona maua. O le vailaau na i ai i le foliga o se paʻu mo le sauniuniga o le faʻaaogaina o le vai. O lenei faʻalapotopotoga o le Levemir na gaosia e le kamupani Tenimaka e tasi a Novo Nordisk. E tasi le mililita e aofia ai le 400 IU, ma o le volio o le vial e 10 ml.

O le a se isi mea e tatau ona mafaufau iai?

Afai e te manaʻo e filifili se faʻaoga tutusa o Levemir insulin, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. I falemaʻi, e tele fualaau oona mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le maʻisuka, ae le o mea uma e talafeagai i se mataupu faapitoa. I le averesi, o le tau o lenei vailaʻau i falemaʻi faʻaonapo nei e tusa ma le 2.5,000 rubles, ae o loʻo i ai nofoaga e mafai ai ona e faʻatau togafitiga faʻatauvaʻa, o loʻo i ai falemaʻi e maualuga atu tau. Pe a filifilia se mea tutusa, e le tatau i se tasi ona mafaufau i luga o le avanoa e suia ai le vailaʻau ma se auala e sili ona taugofie. E ui o tele falemaʻi e tele ni analogues, o la latou tau e masani ona tutusa ma le fualaau faasaina o loʻo fesiligia pe sili atu foi nai lo.

I le faaopoopo atu i mea ua uma ona faailoa atu, o fualaau nei e mafai ona avea ma tala faatatau ole insulin ole Levemir:

  • Aylar.
  • Tresiba Flextach.
  • Novorapid Flekspen.
  • Novomix Flekspen.
  • "Monodar pito umi."

I nisi tulaga, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina oe e faʻalogo i le fualaau "Tozheo SoloStar." O le sui-sui o vailaʻau ma se isi mea e le taliaina. O lenei mea e mafai ona faʻaosofia ai ni uiga leaga, o le malosi ma ona uiga e le mafaamatalaina.

Levemir. Pharmacokinetics

O foliga uma o le aoga ma le lelei o le meafaigaluega e mafai ona maua i faʻamatalaga o loʻo tuʻuina mai. E tatau ona mafaufauina ina ia manino ai pe faapefea ona ese mai le talaaga o Levemir. O le tuufaatasiga o lenei mea faigaluega, e pei ona taʻua i luga, e matua faigata lava, ma o le mea autu o le inisalini o le inosia. O faʻamalologa o fualaau faasaina e aofia ai inisalini, ae i isi ituaiga. O le inisalini o le faʻamaʻi o se tutusa o le hormone tagata. E i ai se lanu vaʻaia o le gaioiga. O le fualaau faasaina e aoga mo se taimi umi. O le tolopoina o le taunuʻuga o le pulega e faʻamatalaina e ala i le galulue tutoatasi o moliaga tutoatasi.

O le galuega faaumiumi e mafua ona o le faʻalapotopotoga a le tagata lava ia e faʻaleagaina ai mole mole insulin i le nofoaga o inisiua ma le faʻapipiʻiina o molimula fualaau i albumin e ala i se fesoʻotaʻiga ma le filifili o le itu. Faʻafetai i lenei mea, o le Levemir fualaau faasaina, lea e tele ni analogues, ua manatu o se tasi o mea aupito sili e tetee atu i le tulaga o isi mea, aua o le faʻaogaina o le tino autu i totonu o le toto e faʻaitiitia. O gaioiga faʻamoemoe e iu lava ina mauaina ia voluma o le inisalini latou te manaʻomia, ae e le tupu vave, lea e maua ai e Levemir se vailaʻau e sili atu ona aoga ma lelei nai lo le tele o isi tui o inisalini. O le tufatufa tufatufa, tufatufaina, absorption o ni faailo lelei.

E tele pe laitiiti foi

Ina ia ausia le maualuga o le aoga, e tatau ona e faʻaaogaina le vailaʻau i le sao saʻo.Analogues o le "Levemire" e manaʻomia ai le itiiti ifo o le saʻo i lenei mataupu nai lo le vailaau o loʻo fesiligia. O le sili ona lelei, voluma o le pulega e fuafuaina e le fomaʻi.

I le averesi, i le aso, o le fualaau faasaina e faaaoga i le aofaiga 0.3 PIECES mo kilokalama uma o le mamafa faatasi ai ma se eseesega o le tasi vae sefulu o le tele ma le pito laʻititi. O le maualuga o le faʻatinoga e mafai ona ausia i le tolu itula i le maeʻa ai o le mauaina o tupe, ae i se tulaga e le masani ai, o le taimi faʻatali e oʻo ile 14 itula. O le fualaau faasaina e faʻatonuina i le maʻi tasi pe faalua i le aso.

O fea e manaʻomia ai Levemir?

E pei o analogues o fualaau faasaina, "Levemir" ua faatonuina mo maʻi o le maʻisuka. O le vailaʻau ua faʻamaonia mo se ituaiga o faʻamaʻi o le insulin. E faʻaaogaina e togafitia ai tagata e silia ma le lua tausaga. O le fofo e leai se isi faʻamatalaga.

E faʻasaina le faʻatonuina o le vailaau faʻasaʻo pe afai e le talia e se tagata se mea. E faʻaaoga lenei mea i le autu - inisalini, ma mea e fesoasoani i ausilali. O tagata ei lalo ifo o le lua tausaga e le o faʻasinoina Levemir, ona e leai se faʻamatalaga aloaia i le aoga ma le faʻamaoni o le faʻaaogaina o lenei vaega ole gasegase.

E aoga le faʻaaoga?

E i ai ni nai iloiloga e uiga i analogues o le Levemire, ma e seasea ona faʻaalia e tagata se manatu e uiga i lenei meafaigaluega lava ia. I le tele o tali, o le taulaʻi faapitoa e taulai atu i le tau maualuga o le fualaau faasaina. E ui e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le fomai i se fuainumera tele o tagata, ae le o tagata maʻi uma ei ai se paketi a le aiga e mafai ai ona latou faʻatau se vailaʻau. O faʻatusatusaga o loʻo i luga e taugofie foi. O le tele oi latou e sili atu le taugata nai lo le manatu o le "Levemire", o le mea lea o la latou avanoa mo le faitau aofaʻi o tagata e maualalo.

Iloiloga o iloiloga, faʻamaumauga, faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o Levemir ao lei faʻaaogaina, e mafai ona e filifili pe faʻatau le faʻamalosi pe leai. O le tele o tagata mamaʻi na latou tagofia le fualaau faasaina ua faamalieina i lona aafiaga. O le maʻi suka o loʻo i ai i totonu o mea e le mafai ona faʻaleleia, o lea o loʻo faʻaleleia e le fomaʻi togafitiga faʻavae i luga o se ala umi. O le mea lea, e le tatau i se tasi ona faʻamoemoe o Levemir o le a faʻamalolo se tagata. O tagata e malamalama lelei i le aoga autu o le vai (tausia le tulaga masani o le tino o le tagata maʻi) e masani ona faamalieina i le faʻaaogaina o fualaau.

Faʻaaoga talafeagai

Ma faʻafeiloaʻiga uma a Levemir (sui) o loʻo faʻamatalaina i luga, ma o lenei vailaʻau lava ia e manaʻomia ai le maʻi ina ia mataala i le mea e mafai ai i le pulega. E faʻaaogaina le vailaau 1-2 taimi i le aso. Ina ia faaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia i le aoauli, o le vaega lona lua e faia i le taimi o le taumafataga mulimuli po o le toeitiiti ae alu i le moega.

O le fualaau ua fuafuaina e le fomaʻi. Muamua, o le tele o fualaau faasaina ua faatonuina, o le tali a le tino e mataituina, ona suia lea o voluma. Filifili le fua saʻo i le faʻataʻitaʻiga muamua e toetoe lava a le mafai. Afai o le maʻisuka e faigata tele i isi faʻamaʻi, e faʻafetaui le polokalama fualaau faasaina. E matua faasaina le suia e le tagata lava ia le tui, faaseʻe le fualaau. O loʻo i ai se tulaga lamatia o le taʻa, retinopathy, neuropathy.

E uiga i nuances o le talosaga

O nisi taimi e faatonuina ai e le fomaʻi Levemir, o nisi taimi o nai fualaau oona mo togafitiga tuufaatasi. I le tele o togafitiga, e masani ona faʻaaoga Levemir i le aso. O le taimi o le puleaina o fualaau faasaina ua saunia e filifili ai le tagata maʻi. E tatau ona e faʻamaonia le fualaau i aso uma i le taimi lava e tasi. O le vailaau e tui i lalo o le paʻu. O isi tusi talosaga e mafai ona mafua ai ni faafitauli matuia. I se vein, i totonu o le maso, o le vailaau faasaina e matua faasaina. O le fualaau faasaina e na o le tui insulin e faaaoga. E faʻapipiʻi e le kamupanī le oloa i ni peni faapitoa i nilala, faʻatalanoa ina ia mafai ai ona faʻafoe le vailaʻau. O le uumi o le nila e filifilia e mafaufau i foliga o le faʻaaogaina.

O tui fou fou e faia i se sone fou, a leai o loʻo i ai se lamatiaga o le vevela gaʻo. Ulufaleina o le meafaigaluega i se tasi eria, o taimi uma lava e filifilia ai se isi vaega fou. E sili atu ona faigofie le faʻafeiloai atu o le "Levemir" i le tauau, papa, i luma o le paʻu o le manava, i le ogavae. E mafai ona e faia se tui i tafatafa ole muso susu.

Maitau auiliiliga

Aʻo leʻi tuiina, e tatau ona siaki pe o loʻo i ai le pusa, pe o le piston e masani lava. O le poloka e le tatau ona faʻalautele atu i tua atu o le lautele lanu paepae o le numera. Afai o le vaʻavaʻai mai le tulaga masani o loʻo matauina, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le fale talavai mo le sui o se kopi e le mafai ona faʻaaogaina.

O le taimi atoa o togafitiga e tatau ona siakiina e le aunoa le maualuga o le suka toto.

I le taimi lava ao lei amataina le folasaga, o le gaioiga o le au e siakiina. Vaʻai le piston ma le kilika, siaki le igoa o le oloa. Soʻo se inisi e faia i se nila fou, a leai o iai se faʻafitauli o le faʻamaʻi. E le mafai ona e faʻaaogaina le vailaʻau pe a maeʻa le aso e muta ai, soʻo se elemene ua faʻaleagaina, o le fofo o se mea leaga, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e sili atu i le masani. Aua le toe faʻaalu se fagu. E fautuaina e iai taimi uma e te maua ai se fualaau faʻapitoa i le lima pe afai o le pene na faʻaaogaina e liliu i se tulaga le lelei i le taimi o le pulega - o le a faʻaaogaina ai le mea ua le faia.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

E tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete le vailaau faʻasaina ina ia le faʻafefe ma punou le nila. Faaaoga e amata i le tuʻuina atu o le nila mai le afifiina. Ua pipii o ia i se tui. Afai ei ai se pulou saogalemu, e aveeseina. I totonu, aveese le pulou puipui ma siaki le tafe o le inisalini. Filifilia le seti 2 iunite. O le togavao e faʻasolosolo ma le tolaula ma faʻamalo le kilipa, o le ea e aoina i totonu o le tasi pusa, faʻasalalau le 'au seia oʻo le mea e filifili ai e alu i le leai o se vaevaega ma se mataua o le oloa e faʻaalia i le pito o le nila. E mafai ona e toe faia le faiga e le silia ma le ono taimi. Afai e le mafai lava ona saunia le fualaau mo le puleaina, o le oloa ua lafoai.

A uma le faʻaleleia, seti le fualaau manaʻomia e faʻaaoga ai le tagata filifilia, ma tui le vailaʻau i lalo o le paʻu. I le ulu atu i le nila, faʻafesoʻomi le kī amata i le pito ma taofi seia oʻo i le tulaga o le faʻasologa o le togi i le tulaga leai se mea. Afai e te le oomiina le tagata filifilia i le taimi pe liliu i ai, o le a faalavelaveina le folasaga. Tausiga e tatau ona ave. A maeʻa le folasaga, ia vaʻaia ma le faaeteete le nila ao uu le ki o le amataga. Faʻaaogaina o le pulou, faʻavasega ma lafoai le nila o loʻo faʻaaogaina. E faasaina le teuina o se au ma se manua o le manua, ona o le oloa e mafai ona faasolosolo ma toso mai le afifi. Ole suauu e tatau ona fufulu lelei. O le pau o se mea, o se lavea i luga e le mafai ona faʻaaogaina le oloa.

Faatonuga faapitoa

Levemir Flekspen o se inisalini umi na te faia e le mafua ai le faateleina o le mamafa o le tino ma itiiti ai le faaosofia o le atinaʻe o le hypoglycemia. O le vailaʻau e faʻatagaina ai oe e pulea le faʻaogaina o le suka i totonu o le toto ma tausia i le tulaga sili ona lelei.

O le le lava o le inisalini ua tui e faateleina ai le lamatiaga o le hyperglycemia poo le ketoacidosis. O faʻafitauli o le faʻaleagaina o le maʻi e tupu i totonu o nai aso ma e faʻaalia i le tele o le galala, o le masani ona fai (aemaise lava i le po), o le moe, o le gasea, o le vevela, o le susu ma le faʻaitiitia o le manaʻo. I le ketoacidosis, ei ai le manogi le lelei o le acetone mai le gutu. I le leai o se fesoasoani tatau, o le tulaga lamatia o le oti e maualuga.

O le fomaʻi e faatonuina Levemir e tatau ona logoina le tagata maʻi e uiga i taunuuga talafeagai ma faailoga o le hypo- ma le hyperglycemia.

E taua le manatuaina: i taimi o faʻamaʻi pipisi, o le manaʻomia mo le inisalini e maualuga tele, lea e manaʻomia ai le faʻasologa o fualaau.

E matua faasaina le faia o le fualaau faasaina ona o le maualuga o le tulaga o le hypoglycemia. Faatasi ai ma le puleaina o le intramuscular, o le inisalini e faʻafefe ma amata ona sili atu ona vave galue, ia mautinoa ia mafaufau i lenei mea aʻo leʻi tui.

Lavea tulafono

Mo le puipuia o mea tau vailaau mo togafitiga o fualaau faasaina, e taua le faamautinoa o tulaga lelei e teu ai. Taofi insulin i totonu o le pusaaisa i le vevela o +2 ... +8 ⁰С. Aua le tuʻuina le oloa i tafatafa o mea vevela, punavai vevela (pamu, ogaumu, faʻavela) ma aua le togi.

Kuni le peni a le suauu pe'ā uma ona faʻaoga ma teu mea mai le malamalama i le vevela e lē sili atu i le +30 ⁰С. Aua le tuua le inisalini ma le tui mai le aapa atu o tamaiti.

Inisalini Levemir Flekspen ua mamanuina e lagolago ai le ola ma le ola manuia ole maʻisuka. E filifilia e le fomaʻi le suʻega taʻitasi i tulaga taʻitasi, ma faʻamatalaina foʻi le taunuʻuga o se suiga o le tofo o le toʻese poʻo le faʻaaoga tatau o le vailaʻau.

Analogs i le tuufaatasiga ma faailoga mo le faʻaaoga

UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
Lantus insulin glargine45 solo250 UAH
Lantus SoloStar insulin glargine45 solo250 UAH
Tujeo SoloStar insulin glargine30 tusi--

Le lisi o loʻo i luga o analogues, o loʻo faʻaalia ai sui Levemir Penfill, e sili ona talafeagai ona o latou tutusa foliga o mea gaosi ma e faʻatasi e tusa ai ma le faʻaaliga mo le faʻaaoga

Eseesega o mea, atonu e fetaui lelei i faʻaaliga ma auala e faʻaaoga ai

UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
Inisalini 178 suʻe133 UAH
Faʻapitoa 35 suʻe115 UAH
Faiga faʻapipiʻi nm 35 suʻe115 UAH
Faʻapipiʻi nm penfill 469 suʻe115 UAH
Biosulin P 175 solo--
Faʻasolosolo Atumotu o le Inisalini o le Tagata1082 suʻe100 UAH
Humodar p100r inisalini tagata----
Humulin insulin i taimi masani28 solo1133 UAH
Farmasulin --79 UAH
Gensulin P tagata inisalini--104 UAH
Insugen-R (Faʻaauau) inisalini o le tagata----
Rinsulin P tagata inisalini433 suʻe--
Farmasulin N inisalini tagata--88 UAH
Inisalini Asset insulin tagata--593 UAH
Monodar insulin (puaa)--80 UAH
Humalog insulin lispro57 tusi221 UAH
Lispro insulin recombinant Lispro----
NovoRapid Flexpen Pen Insulin Aspart28 solo249 UAH
NovoRapid Penfill insulin aspart1601 suʻe1643 UAH
Epidera Insulin Glulisin--146 UAH
Apidra SoloStar Glulisin1500 tusi2250 UAH
Biosulin N 200 suʻe--
Faʻafou le inisalini o le tagata1170 solo100 UAH
Protafan 26 tusi116 UAH
Humodar b100r inisalini tagata----
Humulin nph tagata inisalini166 suʻe205 UAH
Gensulin N inisalini tagata--123 UAH
Inulin-N (NPH) insulin----
Protafan NM tagata insulin356 suʻe116 UAH
Protafan NM Penfill insulin tagata857 suʻe590 UAH
Rinsulin NPH tagata inisalini372 suʻe--
Farmasulin N NP tagata inisalini--88 UAH
Inisalini Stabil Atulini Recombinant Human--692 UAH
Insulin-B Berlin-Chemie Insulin----
Monodar B insulin (puaa)--80 UAH
Humodar k25 100r inisalini tagata----
Gensulin M30 insulin--123 UAH
Inupgen-30/70 (Bifazik) inisalini o le tagata----
Insuman Comb insulin human--119 UAH
Mikstard tagata inisalini--116 UAH
Mixtard Penfill Insulin Human----
Farmasulin N 30/70 inisalini tagata--101 UAH
Humulin M3 tagata inisalini212 suʻe--
Humalog Mix insulin lispro57 tusi221 UAH
Novomax Flekspen insulin aspart----
Ryzodeg Flextach insulin aspart, insulin degludec6 699 tusi2 UAH

E faʻapefea ona maua se faʻaletonu taugofie o se taugata taugata?

Ina ia maua se faʻasologa taugofie i se vailaʻau, se generic poʻo se synonym, muamua o mea uma matou te fautuaina e gauai atu i le tuufaatasiga, e faʻaaogaina i mea tutusa ma mea e faʻaaogaina mo faʻaaogaina. O le mea lava lea e tasi o le fualaau faasaina o le a faailoa mai ai o le vailaʻau e tutusa lava ma le fualaau faasaina, vailaau faafomai ma tutusa. Ae ui i lea, aua nei galo e uiga i vaega le atoatoa o fualaau tutusa, lea e mafai ona aafia ai le saogalemu ma le aoga. Aua nei galo e uiga i faatonuga a fomaʻi, togafitiga o le tagata lava ia e mafai ona afaina ai lou soifua maloloina, o lea la e masani ona e talanoa i lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau.

Levemir Penfill faatonuga

FAATULAGAGA
i luga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina
Levemir Penfill

Faiga faʻapolopolo
Subcutaneous Solution

Faʻavae
1 ml e aofia ai:
gaioiga malosi: insulin detemir - 100 PIECES (tasi pusa (3 ml) - 300 PIECES),
meaola: glycerol, phenol, metacresol, zinc acetate, sodium hydrogen phosphate dihydrate, sodium chloride, hydrochloric acid or sodium hydroxide, vai mo le tuiina. O le tasi vaega o le inisalini palapala e aofia ai le 0.142 mg o le inisalini e leai sona masima. O le tasi vaega o le inisalini (ED) e tutusa ma le tasi le iunite o inisalini (ME).

Faʻapipiʻi
5 cartridges (3 ml) i le taga.

Faʻataʻitaʻiga
Levemir Penfill o se sui o le hypoglycemic, o le tutusa o le inisalini umi o le tagata. O le fualaau faasaina o le Levemir Penfill e maua mai i le metotia o le DNA o le recombinant e faʻaaoga ai le saccharomyces cerevisiae. O se suauu fofo e pei o le inisalini o le tagata e faʻaosooso faʻatasi ma se faʻailoga laugatasi o le gaioiga. O le gaioiga o le fualaau faasaina o le Levemir Penfill e matua itiiti lava le fesuisuiaʻi pe a faʻatusatusa i insulin ma insulin glargine. O le gaoioiga faaumiumi o le fualaau faasaina Levemir Penfill e mafua ona o le faalauiloaina o le sooga o le molimoli o molini o insulin i le nofoaga o inisiua ma le fusifusia o molimula fualaau i albumin e ala i se tuufaatasiga o se vaega o le eletise o le gaʻo. Pe a faatusatusa i le insinalini, o le inisalini e tuʻuina atu ile inisalini i luga o masini faʻapipiʻi lautele. O nei faʻatasiga tuʻufaʻatasiga faʻasoasoa e maua ai le sili atu ona toe faʻaleleia ma le faʻatinoga o Levemir Penfill pe a faatusatusa i le insulin. E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga faapitoa i luga o le membrane cytoplasm i fafo o siama ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-responsor e faʻateleina ai intracellular, e aofia ai le faʻasologa o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase, ma isi). O le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ona o le faateleina o le felaʻuaiga o le intracellular, faʻalauteleina e le tui, faʻafiafiaga o le lipogenesis, glycogenogenesis, faʻaitiitia o le fua o le kulukosesegase i le ate, ma isi mea. O fua o le 0.2 - 0.4 U / kg 50%, -4 itula i le 14 itula i le maea ai o le pulega. O le umi o le gaioiga e oʻo atu i le 24 itula, faʻalagolago i le fualaau, lea e maua ai le avanoa e faʻatasi ai le toʻalua ma faaluaina i aso taʻitasi. A maeʻa le faʻatonuina o le subcutaneous, o le tali a le pharmacodynamic e faʻatusatusa i le fuainumera e faʻatinoina (maualuga le aafiaga, le umi o le gaioiga, faʻasalalau lautele). O suʻesuʻega uumi na faʻaalia ai le maualalo o fua faatatau o fesuiaiga o le diurnal i le plasma glucose concentrations i tagata gasegase e togafitia ma Levemir Penfill, e ese mai i le insulin.

Faailoga
O le maʻi suka.

Contraindications
Faʻateleina le lagona o le tagata taitoatasi i le inisalini e faʻalumaina poo soʻo se vaega o le vailaʻau. E le fautuaina e faʻaaoga le fualaau o le Levemir Penfill i tamaiti ei lalo o le 6 tausaga, aua o faʻataʻitaʻiga i tamaiti i lalo ifo o le 6 tausaga le matutua e leʻi faʻatautaia.

Tosiga ma le pulega
Levemir Penfill ua faʻamoemoe mo pulega faʻapitoa. O le fua ma le taimi ole pulega o le fualaau faasaina Levemir Penfill ua fuafuaina taitoatasi i tulaga taitasi. Togafitiga ma le Levemir Penfill faʻatasi ai ma vailaʻau o le hypoglycemic e fautuaina e amata i lea aso ma lea aso ile 10 PIECES poʻo le 0.1-0.2 PIECES / kg. O le fua o le Levemir Penfill e tatau ona filifilia taitoatasi e faavae i luga ole maualuga ole kulukose plasma. Afai o le Levemir Penfill e faʻaaogaina e avea o se vaega o se faʻavae autu, e tatau ona faʻamatalaina 1 pe 2 taimi i le aso e faʻavae i manaoga ole maʻi. O maʻi e manaʻomia le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻalua i le aso e lelei ai le pulea o latou glycemia maualuga e mafai ona faʻatonuina le togafitiga o le afiafi i le taimi o le taumafataga o le afiafi, poʻo le taimi e momoe ai, poo le 12 itula pe a maeʻa le ao. Levemir Penfill ua tui faʻafuaseʻi i totonu o le suilapalapa, puipui o le abdomina muamua poʻo le tauau.E tatau ona sui nofoaga o initaneti e tusa lava pe faʻaofiina i totonu o le eria.
Fai le fetuunaiga
E pei o isi inisua, tagata matutua ma tagata gasegase e le atoatoa le faʻamaʻi poʻo le faamaʻi hepaticite e tatau ona sili atu ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma fetuunai le fua o le inosia o insulin i le tagata lava ia. E mafai foi ona talafeagai le fetuunaʻi pe a faʻaleleia le gaioiga faaletino o le tagata maʻi, suia ona meaʻai masani, pe faʻatasi foi ma se maʻi mama.
Faʻaliliuga mai isi sauniuniga o inisalini
Faʻaliliuga mai iniseti-gaʻo ma le insulin umi ile Levemir Penfill atonu e manaʻomia ai le fetuʻunaʻi ole taimi ma le taimi. Faʻapei o isi sauniuniga o inisalini, o le siakiina ma le faʻaeteete o le kulukose toto i le taimi o le fesiitaiga ma i vaiaso muamua o se fualaau fou ua fautuaina. Faʻamālōlōina o togafitiga o le hypoglycemic concomitants (fua ole taimi ma le taimi o le puleaina ole inisalini ole gaioiga pupuu poo se fua ole vailaʻau ole hypoglycemic) atonu e manaʻomia.

Tina ma le lactation
O faʻamatalaga faʻapitoa i le Levemir Penfill i le taimi o le maitaga ma le susu e gata lava. O le suʻesuʻega o le gaosia o manu i manu e leʻi faʻaalia ai le eseesega i le va o le inisalini ma le inisalini o le tagata e tusa ai ma le inumaga ma le teratogenicity. O le mea lautele, o le mataituina ma le faʻaeteete o fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ao faagasolo le taimi atoa o le maʻitaga, faʻapea foi ma le fuafuaina o le maitaga, e tatau. O le manaʻomia mo le inisalini i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga e masani lava ona faaititia, ona oʻo lea i le lona lua ma le tolu o faʻasalalau e faʻaleleia. E leʻi umi talu ona fanau mai, e vave lava ona toe foʻi le inisalini i le maualuga aʻo leʻi maʻitaga. I le faʻataʻitaʻiina o fafine, o le inisalini ma faʻataʻitaʻiga e ono manaomia.

Faʻaiʻuga
O aʻafiaga matuia o loʻo matauina i tagata gasegase e faʻaaoga ai le fualaau faasaina Levemir Penfill e tele lava i le toto-faalagolago ma faʻalautele ona o le faʻamalosia o le inisalini. O le hypoglycemia e masani lava ona sili ona taatele. O le Hypoglycemia e atiina ae pe afai o le maualuga o le fualaau faasaina e faia e tusa ai ma le manaoga o le tino mo le inisalini. Mai suʻesuʻega suʻesuʻega ua iloa ai o le hypoglycemia ogaoga e manaʻomia ai le atiaʻe o isi vaega e tusa ma le 6% o maʻi maua Levemir Penfill. O gaioiga i le nofoaga o tui e mafai ona sili atu ona matauina i togafitiga Levemir Penfill nai lo le faʻaofiina o le inisalini o le tagata. O nei gaioiga e aofia ai le mumu, mumu, malepelepe, fulafula, ma le susulu i le nofoaga o tui. O le tele o gaioiga i nofoaga o inisiua e laiti ma le tumau i le natura, o lona uiga. mou ese atu ma togafitiga faaauau mo ni nai aso i ni nai vaiaso. O le fuainumera o tagata gasegase e maua togafitiga ma o loʻo faʻamoemoe e atiaʻe aʻafiaga i itu e tusa ma le 12%. O le aʻafiaga o aʻafiaga o le itu, lea e masani ona faʻatatauina e fesootai ma le Levemir Penfill i taimi o faʻataʻitaʻiga, o loʻo tuʻuina atu i lalo.
Faʻasologa o meaʻai ma meaʻai: faʻaauau - Hypoglycemia. O faʻafitauli o le hypoglycemia e masani ona tupu faʻafuaseʻi. E aofia ai le "afu malulu," pallor o le paʻu, faʻalautele le vaivai, popole poʻo le atuatuvale, popolevale, vaivai le masani ai po o vaivaiga, faʻalauleʻa, faʻaitiitia le faʻamalosi, moe, fiaai tele, vaʻaia o le vaʻaia, maʻi tiga, ita, palapitations. O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau ma / poʻo le faʻasalaga, faʻaletonu le tumau pe leai foi o le gaioiga galue, e oʻo lava i le oti.
Le mautonu lautele ma gaioiga i le nofoaga o inisiua: masani - mumu, fulafula ma sosolo i le nofoaga o tui. O nei gaioiga e masani ona le tumau ma e mou ese atu ma togafitiga faifai pea.
Laititi - Lipodystrophy. E mafai ona atiaʻe i le nofoaga o inisiua ona o le le tausisia o le tulafono o le suia o le nofoaga o tui i totonu o le eria.
Edema e mafai ona tupu i le amataga o le togafitiga o le inisalini. O nei faailoga e masani ona le tumau.
Faʻalavelave faʻaletonu o le tino: mea e le masani ai - Faʻatonu o le tino, urticaria, paʻu paʻu. O nei faʻaʻailoga e mafai ona tupu ona o le faʻasalalauga lautele. O isi faʻailoga o le faʻasalalauga lautele e mafai ona aofia ai le vevela, afu, afaina o le gastrointestinal, angioedema, faigata le manava, palpitations, ma le toto maualuga. Faʻaauau gaioiga o le hypersensitivity (o anaphylactic reactions) e lamatia ai le ola.
Faʻasalaga vaaia: seasea - le lelei le fesuiaiga, le retinopathy o le maʻisuka.
Faʻafitauli o le tino o le tino: e seasea lava - o le neuropathy lautele.

Faatonuga faapitoa
Levemir Penfill o se suauu solal insulin e fesoʻotaʻi ma se faʻailoga vaʻaia ma vaʻaia le gaioiga o gaioiga faʻatasi ma se faʻalauteleina o aafiaga.
E le pei o isi inisua, togafitiga malosi ma le Levemir Penfill e le faʻapogai ai le faateleina o le mamafa o le tino. O le laʻititi maualalo o le hypoglycemia i le aoauli pe a faatusatusa i isi insulin e mafai ai ona maua le tele o fualaau oona ina ia mafai ai ona ausia le kulukose toto. Levemir Penfill e maua ai le pulea sili atu (faʻavae i luga ole fua o le kulukose plasma) pe a faatusatusa i le insulin. O le le lava o fualaau o fualaau faasaina poo le faamutaina o togafitiga, ae maise lava i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona oo atu ai i le atinae o le hyperglycemia poo le ketoacidosis o le maʻisuka. I le avea ai o se tulafono, o foliga muamua o le hyperglycemia e foliga malie, i le tele o itula poʻo aso. O nei faʻamaoniga e aofia ai le fiainu, vave vave, gase, vomiting, moe, mūmū ma le mago o le paʻu, gutu malolo, leai se manaʻoga, sosogi o le acetone i luga o le ea. I le maʻisuka ituaiga 1, e aunoa ma se togafitiga talafeagai, o le hyperglycemia e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le ketoacidosis o le maʻisuka ma mafai ona oʻo atu ai i le oti. E mafai e le hypoglycemia ona atiae pe afai o le tui o le inisalini e maualuga tele e tusa ai ma le manaomia mo le inisalini, ma le fafagaina o meaai poo le le fuafuaina o le malosi faaletino. A maeʻa ona taui mo le gaosiga o le gaʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le faʻamalosia o le inisalini, e mafai ona maua e tagata gasegase faʻamaoniga masani o vailaau muamua o le hypoglycemia, lea e tatau ona logoina e tagata gasegase. O faʻataʻitaʻiga lapatai masani e mafai ona mou atu i se umi umi o le maʻisuka. O faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava le afaina ma eo mai faatasi ma fiva, e masani ona faateleina le manaʻo o le tino mo le inisalini. O le fesiitaiga o le tagata maʻi i se ituaiga fou poo le faia o le inisalini o se isi gaosi oloa e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Afai e te suia le faʻasalaga, gaosi oloa, ituaiga, ituaiga (manu, tagata, mea tutusa o le inisalini o le tagata) ma / poʻo le auala o lona gaosiga (faʻapenaina poʻo le inisalini o meaola manu), e mafai ona manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau. O tagata maʻi i togafitiga ma le Levemir Penfill atonu e manaʻomia le suia o le fuataga pe a faatusatusa i atigi o sauniuniga o inisalini muamua. O le manaʻomia mo le fetuunaiga o fualaau toto e mafai ona tulai mai pe a uma le faʻaofiina o le fua muamua poʻo totonu ole vaiaso muamua poo masina. E pei o isi togafitiga o le inisalini, e mafai ona atiaʻe ni tali i le nofoaga o tui, lea e faʻaalia i le tiga, sasaina, sulu, fula, ma le mumū. Suiga o le inisiua i totonu o le itulagi anatomal tutusa e mafai ona faʻaitiitia ai faʻamaoniga pe taofia ai le atinaʻeina o se tali. E masani lava ona mou ese atu ia gaioiga i totonu o ni nai aso i ni nai vaiaso. I se tulaga e le masani ai, o tali i nofoaga o inisiua e tatau ona faamutaina togafitiga. Levemir Penfill e le tatau ona faia i se auala e le mautonu, aua e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia matautia. O le absorption o le intramuscular e vave ona tupu ma sili atu pe a faatusatusa i le pulea lelei o le tino. Afai o le Levemir Penfill e fefiloi ma isi sauniuniga o inisalini, o le faʻamatalaga o se tasi poʻo vaega uma e lua o le a suia. O le faʻafefiloi o le Levemir Penfill ma se faʻasolosolo o le inisalini e faʻataunuʻu vave, e pei o le insulin aspart, e oʻo atu ai i se faʻailoga galue faatasi ai ma se faʻaitiitiga faʻaitiitia ma le faatuai ona faatusatusa i la latou pulega eseese. Levemir Penfill e le o faamoemoe e faʻaaoga i pamu insulin.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai se taavale ma galue i auala
O le gafatia o tagata gasegase e taulai atu ma le tali o le tali e mafai ona faʻavaivaia i le taimi o le hypoglycemia ma le hyperglycemia, lea e ono lamatia i tulaga e matua talafeagai ai nei tomai (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a ave se taavale pe galue i masini ma masini). E tatau ona fautuaina tagata maʻi e faia ni auala e puipuia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia ma le hyperglycemia pe a ave se taavale ma galue i auala. E taua tele lenei mea mo tagata mamaʻi e leai ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga o vailaau o le atiaʻeina o le hypoglycemia poʻo le mafatia mai faʻalavelave masani o le hypoglycemia. I nei tulaga, o le talafeagai o le avetaavale po o le faia o sea galuega e tatau ona iloiloina.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau
E iai fualaau oona e aafia ai le manaʻomia mo le inisalini. aafiaga Hypoglycemic o inisalini faaleleia sui hypoglycemic tuufofoga, monoamine inhibitors oxidase, angiotensin faaliliuina inhibitors enzyme, inhibitors anhydrase carbonic, filifili beta-blockers, bromocriptine, sulfonamides, steroids vailaʻau faʻasaina, tetracyclines, clofibrate, ketoconazole, mebendazole, pyridoxine, theophylline, cyclophosphamide, fenfluramine, lithium, fualaau faasaina aofia ai le ethanol. O le aafiaga o le hypoglycema o le inisalini e faavaivaia e fomaʻi, o le glucocorticosteroids, o le iodine-hormones thyroid, somatropin, thiazide diuretics, heparin, antidopin antidepressants, sympathomimetics, danazole, clonidine, blockers of "slow" calcium channels, morphination diazin, diacidine, diacidine, diacidine, diacindin faʻavaivaia ma faʻaleleia le gaioiga o le vailaʻau. O Octreotide / lanerotide e mafai ona faʻateleina ma faaititia le manaʻo o le tino mo le inisalini. Beta-blockers e mafai ona ufiufi faailoga o le hypoglycemia ma tuai le toe foʻi mai pe a uma le hypoglycemia. Ava malosi e mafai ona faʻaleleia ma faʻaʻumiʻumi le aafiaga o le hypoglycemic insulin. O nisi vailaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo aofia ai le thiol poʻo le sulfite, pe a faaopoopo i le vailaʻau Levemir Penfill, e mafai ona mafua ai le faʻaumatia o le inisalini. Levemir Penfill e le tatau ona faʻaopopo i fofo fofo.

Faʻasalaga
O se fualaau faapitoa e manaomia mo le maualuga o le inisalini e leʻi faavaeina, ae o le hypoglycemia e mafai ona tupu malie pe a fai na maua mai se fua maualuga tele mo se tagata maʻi faapitoa.
Togafitiga: e ono mafai e le tagata gasegase ona faʻaitiitia le hypoglycemia malu e ala i le inuina o kulukose, sugar or carbohydrate-rich riches. O le mea lea, e fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e ave ai pea le suka, sipuni, kuki poʻo sua suamalie suamalie.
I le tulaga o le hypoglycemia ogaoga, pe a le iloa e le tagata maʻi, e tatau ile 0.5 i le 1 mg o le kullucagon ona faʻatonuina i se mea faʻapitoa pe faʻapitoa foi (e mafai ona pulea e se tagata ua toleniina) poo le faʻaaogaina foi o se vaifofo o le dextrose (glucose) (na o se fomaʻi e mafai ona ulufale). E tatau foʻi ona faʻasauā faʻatasi ma le inosia pe afai e le toe iloa e le tagata maʻi 10-15 minute pe a maeʻa le faʻatonuga o le kaluka. A maeʻa ona toe iloa, e fautuaina le tagata maʻi e ave meaʻai gaʻo-mauʻoa e puipuia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia.

Tulaga o le teuina
Teu i le vevela mai le 2 ° C i le 8 ° C (i totonu o le pusaaisa), ae le latalata i le pusaaisa. Aua e te malolo.
Teu i totonu o se atigipusa pepa e puipuia mai le malamalama, mai le mea e mafai e tamaiti.
Mo faʻataʻavale tioata: e le fautuaina e teuina i totonu o le pusaaisa. Teu mo 6 vaiaso i le vevela e le sili atu i le 30 ° C.

Aso faʻauma
30 masina

Tuua Lau Faamatalaga