Fatu laʻau mo le maʻisuka: auala e ave ai le maʻisuka ituaiga 2 <

O togalaau togafiti ua lauiloa i tagata mo le tele o seneturi. O lona faʻaleleia e faʻalagolago i uiga patino o le tino ma se filifiliga atamai o laau afu. Endocrinologists ua faʻapitoa e talitonu o faafitauli ogaoga ogaoga e mafai ona aloese mai le fesoasoani a togafitiga faʻalaʻau i togafitiga.

Mo lenei mafuaaga, o togafitiga masani e masani lava ona fiafia i ai. O le togafitiga o fualaau faasaina ua faatonuina faapitoa lava i tulaga leai se faamoemoe.

TALA O SLIMMING STARS!

O fualaʻau mo le maʻisuka e masani ona faʻaaoga i togafitiga. O se laau laʻititi taʻitasi e faʻapitoa mo ona faʻamalologa faʻamalolo. E leai se mea e ofuina mai le flax i taimi ua mavae e taugata i luga o se pa ma auro. Ae ui i lea, o togafitiga o togafiti na sau vave lava i Rusia.

Hyperglycemia ma Flax

Mo le maʻisuka ituaiga 2, ua fautuaina le laulau i foliga o teuteuga. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. fatu lili - 5 tbsp. sipuni
  2. vai - 1 le lita.

Ua sasaa sua i totonu o se fagu, sasaa i vai ma tuu i le afi. O le kuka i luga ole vevela vevela e 10 minute. E tatau ona tuʻuina le susu i le 1 le itula, mulimuli ane e tatau ona fufulu ma ave 3 taimi i le aso mo le ½ cup. O le togafitiga ma lenei teuteuga e tusa ma le 30 aso.

Ma o se tasi lenei faʻamaumauga e faapea o le endocrinologist o le a fautuaina le tagata maʻi:

  1. flax fatu - 3 tbsp. sipuni
  2. lanu meamata (e aunoa ma ni fatu) - 3 tbsp. sipuni
  3. pei o le tele o vao fasi vao ma fasi lanu lanu.

E lelei pe afai ua saunia le flax vao i le taimi muamua. O nei mea uma ua palu, ona 3 tbsp. punetini o le faʻafefiloi e tatau ona faʻatumu i le vai i se voluma e 600 ml. E pei ona i ai muamua, o le suka e kukaina mo le 10 minute. E le tatau ona malosi le afi. O lea teuteuga ua faʻaaogaina mo le 30-40 minute. A maeʻa, e mafai ona e faʻaalu 3 taimi i le aso mo le ¼ cup.

O se tasi lea o fua mo se mea e sili ona lelei e teuteuina ai le tele o gaioiga i le tino o le maʻisuka vaivai:

  1. 2 tbsp. sipuni fufulu
  2. 500 ml o vai inu.

O fatu e tatau ona nutimomoia i le falaoamata falaoamata ma sasaa i vai inu. Faʻaaogā mo le sauniuni o le susu e faʻatagaina na o ipu faʻameamea. Ua susunuina le susu i le afi ma kuka mo le 5 minute.

A aunoa ma le tatalaina o le tapuni, ia faʻamafanafana. E le tatau ona i ai se ata tifaga i luga o le vai, o le a tumau uma le paʻu i le pito i lalo ole fagu i le taimi o le mafanafana.

O le tala i se tasi oa tatou au faitau, Inga Eremina:

O loʻu mamafa na faapitoa lava le atuatuvale, Sa tusa ma le 3 o le au fagatuaga tuufaatasia, e 92kg.

E faʻapefea ona aveese le mamafa o le mamafa? Faʻafefea ona feagai ma suiga o le hormonal ma le gaʻo? Ae leai se mea e leaga pe talavou i se tagata e pei o lona faatusa.

Ae o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa? Lasiga liposuction taotoga? Na ou iloa - e le itiiti ifo i le 5 afe tālā. Faʻamatalaga o masini - LPG massage, cavitation, faʻaliliuina RF, myostimulation? Aititi tau taugofie - o le tau e totogi mai le 80,000 rubles ma se tagata fai meaʻai. E mafai lava ona e taumafai e tamoe i luga o se lapisi, i le itu o le valea.

Ma afea e maua ai i taimi uma? Ioe ma e taugata tele lava. Ae maise lava i le taimi nei. O le mea lea, mo au lava ia, sa ou filifilia se isi metotia.

E tatau ona ave lenei fala i se foliga mafanafana. E tatau ona e inu uma le voluma vave ma faia lelei i le taeao. Talu ai e le teuina le paluga, e tatau ona kuka i aso uma.

Taua! Atonu e le talitonu se tasi, ae o sea ituaiga togafitiga e maua ai le teenaina o fualaau oona lea e maua ai le maualuga o le suka. O le mea moni, o le a sili atu le taua o taunuuga nai lo togafitiga.

Laʻu manogi ma le maʻisuka togafitiga

O le suauʻu manogi e fesoasoani e faʻamaonia ai le metabolism o le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, e faʻaaogaina e le gata i le tulaga o meaʻai, ae faʻaaoga foi i le faiga o kuka. I le retinopathy o le maʻisuka (faʻaleaoga vaaia), o le suauu pipisi e taofia le atinaʻeina o le gaioiga.

I le faaopoopo atu i le puipuia o le tele o faamai, o le suauu suauu e fesoasoani foi i le gau o le mamafa. E mafai ona e faʻatau le suauu i luga o le falemaʻi, i le matagaluega o le maʻisuka mea taumafa. E masani ona tuʻuina i totonu o capsules, ae e mafai ona faʻatauina i se foliga o se vai.

Talu ai e tasi lava i le tofo, ma o se gelatin shela e faʻalauteleina ai le ola o le oloa ma tumau ai ana meatotino mo se taimi uumi, e sili atu ona lelei le faʻatauina o le suauʻu liliu i totonu o capsules.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, fulou ma le suauu e faʻaaogaina e le mafai ona faʻaaogaina. Ae o lana sauniuniga o se faiga faigata tele. O le mea lea, e masani lava ona suia i fualaau tutusa. Faatasi ai ma susu, o le tulaga e sili atu ona faigofie.

E pei ona e iloa, o faʻamaoniga sili o le maʻisuka o faafitauli mamafa ma le galala lema. O le faʻaaogaina o le suauu ua faʻafefiloi e fesoasoani i le mou ese atu o nei faʻaaliga, faʻapea foʻi le paʻu o le paʻu ma isi paʻu o le paʻu. O le tagata maʻi e le toe manaʻomia ni tui inisalini i aso taitasi ma amata ona ola i se olaga masani.

Endocrinologists ua faʻamautuina o teuteu ma suauʻu mai le palasi e faamalūlūina ma faʻapipiʻi ai le mucosa gastric i le tulaga o faʻamalosi poʻo le ulcerative process. O le mea lea, e masani ona taʻu mai e fomaʻi le togafitiga o le flax mo o latou gasegase i le maʻisuka, gastritis, ma le bronchitis.

Manatua o fatu lili mo pancreatitis e faʻaaogaina foi i soo se mea, ma o le a aoga mo le au faitau le aoao auiliiliga e uiga i fua ma fua mo le faʻaaogaina o le flax mo faafitauli i le pancreas.

E mafai ona 'ave fatu lino mo le maʻisuka

O le Flax o se fualaʻau taʻitasi lea e le gata o loʻo faia ai ie, ae faʻapea foi ona faʻaaogaina ona uiga faʻamalolo. O fatu laʻau o se faleteuoloa o mea aoga ma vailaʻau. I le tuufaatasiga o le atigi fatu o ona fatu, o le siaki lea, o loʻo i ai sona faʻafiafiaga.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, o le suauu lea e faʻaaogaina lea e aʻafia ai sela o le pancreas ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le maʻi.

Mea aoga o le flax

E aofia ai omega-3, Omega-5 ma omega-9 ma mea faʻaaogaina. O le laumei e mauʻoa i fiber ma vitamini A, vaega B, F ma E. E taua le matauina o le maualuga o meaola o hormones o loʻo i ai le faʻaaogaina o le antitumor.

O loʻo i ai ni vailaʻau oona i le fatu o le laau, ae i se vaega itiiti, e le o se faʻalavelave mo le faʻaaogaina i le maʻisuka.

O le Flax e faʻaaogaina e avea o se faʻasolosolo mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 ma puipuia ai le atinaʻe atili o le faʻamaʻi. E mafai lenei mea ona o lona fatufatu ma le mafai ona aʻafia ai faiga faʻavaomalo. O fatu laau e:

  • O le faʻaosofiaina o aʻafiaga o peta beta o le pancreas e maua ai le inisalini,
  • Faʻaaogaina o le hypoglycemic, o lona uiga e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto,
  • O se aafiaga lelei i le faiga o meaʻai, lea e taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka,
  • Latou te fesoasoani i le tuputupu ae o tamaʻi meaʻai - o le vaega endocrine o le pancreas, lea e maua ai hormones.

E faapefea ona togafitia le inisalini mo le maʻisuka.

Pe o togafitia le neuropathy o le maʻisuka e faʻatauina iinei.

Suauu manogi mo le maʻisuka

O le suauʻu manogi o le a sili atu le manuia i tagata gasegase, lea, pe a faʻatusatusa i isi suauu, e tumu tele i vailaʻau. E le gata ina taofia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi, ae fesoasoani foi e puipuia ai faʻafitauli. E fesoasoani le suauu manogi:

  • aveesea le atherosclerosis o toto toto,
  • faaleleia le metabolism cholesterol,
  • faʻamaonia le ate
  • pulea le setete o suka,
  • toe aumai le mamafa
  • puipuia mai faʻalavelave mai le tino o le tino (polyneuropathy o le maʻisuka).

O le suauʻu manogi e sili ona aoga mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻaaogaina masani o le oloa e faʻaaogaina e puipuia ai faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi ma fatu oso. Ae ui i lea, e fautuaina e te faʻaaogaina le suauu e leʻi faʻamaonia ma le vaitau ma sauniuni ma fai sina mea e faʻamalieina. I le taimi o le vevela o togafitiga, o le a faʻaititia le aoga o meatotino o le oloa.

Togafitiga o le toto

I totonu o tagata faʻamaʻi, o loʻo i ai le tele o fua mo le faʻaaogaina o le muka i le maʻisuka. O le faʻaaogaina o se tasi o nei mea faigaluega o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le tulaga o se tagata, faʻamaonia le faʻalavelave. O lagona le lelei i le pancreas o le a faaitiitia, o le a maua ai se faigofie faigofie ile manava.

  1. 5 sipuni o fatu atoa o le flax ua sasaa mai i le 5 ipu vai. Laʻau mumu i luga o le vevela vevela mo le silia ma le 10 minute. O le oloa maeʻa e tatau ona faʻaaogaina mo le itula, ona mautinoa ia faʻalavelave. Faaaoga le 100 ml tolu taimi i le aso. O togafitiga e faʻaauau mo le masina.
  2. Tipi lua sipuni tele o le palasi i totonu o se mea e fai ai le kofe i se setete o falaoamata, liligi le 0.5 lita o vai inu. Suauu i totonu o se ipu fagu mo le 5 minute. Faʻaaoga le 20-30 minute ao leʻi faia le taeao i le aso.
  3. Ua saunia se paluga fualaau fualaʻau e aofia ai laʻau mumu, lanu lanu moana, fasi vao oisa ma pi pi. O mea uma lava e faʻafefiloi i tutusa tutusa. Mo le maʻisuka, ave le 3 sipuni tele o le faʻafefiloi ma sasaa 3 ipu vai malulu vai e kuka. Suauu mo le 10 minute i le vevela vevela, ia mautinoa e faʻalavelave. E tatau ona tuʻuina le fofo mo le afa itula. Faaaoga le ¼ cup 3 taimi i le aso.

E ui o le palakeke e matua aoga lava mo tagata e maua i le maʻisuka, e le mafai ona faʻaumatia le inisalini ma isi vailaʻau na faatonuina e lau fomaʻi ia oe lava. Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei vailaʻau faʻapitoa, e tatau ona e maua se fautuaga faafomaʻi.

Fatulaʻau mo le maʻisuka. E faʻapefea ona faʻaitiitia le toto suka ma le cholesterol

Home → Lomiga → Mea tau i le soifua maloloina → Fualaʻau mo le maʻisuka. E faʻapefea ona faʻaitiitia le toto suka ma le cholesterol

O fualaʻau mo le maʻisuka e faʻaaogaina ai le faʻaitiitia o le toto suka ma le cholesterol. O mea faʻamalolo o fatu uma ma teuteuga o nei mea ua leva ona lauiloa.

Fua o le fatu - o se oloa taua tele ma vailaau lautele

O le mea muamua na taʻua ai mea faʻamalolo o le flax mo le tino o le tagata na amata mai i le seneturi 4 senituri BC. I tua i aso o Hippocrates, na faʻaaogaina ai se teuteuga o fatu lili mo faʻamaʻi o le manava, mulimuli ane na faʻamautuina lona aʻafiaga ma le faʻamaluluina o le tino.

I le taimi nei, e tele atunuu latou te faʻaaogaina lenei oloa taumafa taua e le gata mo togafitiga faafomaʻi, ae faapena foi i le alalafaga taumafa (mo se faataitaiga, i le taoina), o se meaʻai i le saunia o ipu eseese, ma i Amerika latou te faʻaaogaina foi e avea o se oloa taua tutoʻatasi.

Mo sina taimi, e leʻi faʻaaogaina le fatu o le flax e fai ma fofo, ma na o le 21st senituri na latou amata talanoa e uiga i se vailaau ma le tele o gaoioiga. O le foliga tulaga ese o le palasi (proteins o laau, elemene, vitamini A, B, E, F, polyunsaturated acids e taua mo le tino (Omega-3, Omega-6, Omega-9) faatagaina lona faaaogaina i le togafitiga o le tele o pathologies ma faamaʻi, e aofia ai faamaʻi (digestive, osteoporosis), faʻamalositino, gasegase, gasegase, gasegase, gasegase, gasegase, osteoporosis), faʻamalositino, gasegase, gasegase, siama, mea oona (meaai ma mea oona x aoga ma isi vailaau matautia mo le tino) O fualaau e aoga lelei mo le maʻisuka ma maualalo ai le cholesterol toto, o se meafaigaluega lelei tele lea mo le puipuia o fasipolo ma fatu fatuga, e faaitiitia ai le lamatia o le kanesa faʻamaʻi.

O le maualuga o mea o le alpha-linolenic acid, eicosapentaenoic acid ma le acidic docosahexaenoic i totonu o le fatu o le flax e mafai ai ona e faaaogaina i lau taumafataga i le aso, talu ai o ituaiga iʻa e pei o tuna, salmon poo le maketi e mauʻoa i le polyunsaturated acids e taua mo le tino.

Fatulaʻau mo le maʻisuka

Laʻau faʻamalo mo le maʻisuka, aua o le puipuia o le maʻisuka e taua. O le faʻaitiitia o le maualuga o le suka toto, o togafitiga o vailaʻau faʻaaogaina (leuzea, nettle, eleutherococcus, coneflower, licricice, St. John's wort), o loʻo i ai fatu fatu e tasi o nofoaga taʻutaʻua.

O fua laititi o le flax, e pei o le fatu sesame i foliga vaaia, e le gata e aoga mo tagata e maua i le maʻisuka, ae e taua foi ona o la latou mea maualalo o le gaʻo. E pei ona e iloa, mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e taua tele, talu ai o lenei faʻamaʻi e tatau ona faʻaitiitia ai le taumafa o le suka ma suga i le taumafataga. O le vaega o le vailaʻau o le fatulala (o le tele o vitamini B6, phosphorus, magnesium, acid folic, copper, manganese, fiber, omega-3 acids gaʻo ma lignans) e fesoasoani e faʻaitiitia le maʻisuka ituaiga 2 i le amataga. E le gata i lea, e talitonuina e toe faʻaleleia e le flax? - Suauu pancreatic e nafa ma le gaosia o le inisalini i le tino.

E faʻapefea ona maualalo le suka ma le cholesterol i le maʻisuka

Fua o fuainumera 1 o le faʻaaogaina o fatu laulaʻau mo le maʻisuka: 'otiʻisi 2 sipuni tele o fatu o le flax i le falaoamata, sasaa le 0.5 l o le vai kuka ma tuʻu mo le 5 minute i totonu o se pesini faʻamalolo. O le mea e maua ai le suka e tatau ona ave i se taimi mafanafana i le 20-30 minute ao lei faia se taumafataga.

Fua le fuainumera 2: sasaa 100 g vai inu 2 sipuni tele o fatu lili, pe a uma le mafanafana, faaopoopo se tasi 100 g vai ua tunu. O le aso ao leʻi faia le taumafataga (5-10 minute) e manaʻomia ona e ave 3 nei atumaga.

Fua o fuainumera 3: sasaa 1 ipu vai inu (malulu) 2 sipuni o fatu o le flax ma tuu mo le 2 itula. E tatau ona faʻaaoga sea ituaiga faʻasolosolo muamua ao le i momoe.

Fua le fuainumera 4: lima ipu vai sasaa 5 sipuni tele o fatu, simmer mo le 10 minute. Faʻamalosi mo le 1 itula. Faaaoga mo le 1 masina 3 taimi i le aso mo le afa o le ipu malamalama.

E taua tele mo tagata e maua i le maʻisuka le siakiina pea o le toto cholesterol, a leai o lona maualuga maualuga e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o pathoces cardiovascular (mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi fatu fatu), e oʻo atu ai i le oti. O le mea lea, o le siakiina o le kulukose toto ma le cholesterol o se vaega o le puipuia o le maʻisuka. Ina ia faʻaitiitia le cholesterol o le toto, o meaai e mauoa i omega-3 e maua i iʻa gaʻo e tatau ona faʻaaogaina. Ae ui i lea, o le suauu e 30% Omega-3, lea e taua mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto. E faʻamaonia o le suauʻu e faʻafefiloi le lua e sili atu i le Omega-3 (e tusa ma le 60%). O le mea lea, ina ia maualalo ai le cholesterol o le toto, e taua le faʻaaogaina o le suauu. Fufulu fasi fatu o le flax mo le maʻisuka mo le faʻaaoga lelei i le ogaumu, taofi, teuina i totonu o se fagu tioata. O le mea e maua ai le falaoamata suauʻu e mafai ona faʻamaʻaina i meaai i aso uma, faʻaopoopo i soʻo se falaoamata, paluga pateta poo salati.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka ma le hypercholesterolemia (toto maualuga o le cholesterol) e taua le suʻesuʻeina o le lauroid coland. E tusa ai ma fuainumera, o le maualuga o le cholesterol o le toto e mafai ona mafua ai le hypothyroidism, lea na faʻaaoga lelei ai le pacarqueil paepae mo le puipuia ma togafitiga. O le meaola masani o le "Tireo-Vit" e faavae i luga o le cinquefoil paepae, na gaosia e tusa ai ma se faiga faatekonolosi fou o le tagi i le vevela tele, lea e mafai ai ona faʻasaoina mea uma e faʻamalolo ai lenei togafitiga faʻapitoa na leiloloa i le taimi o le sauniuniga o teuteu poʻo mea faʻapitoa.

E fautuaina le faʻaaogaina o fatukeke o le ituaiga VNIIMK, e matua sili atu nai lo isi vailaau o le flax, ia e taua tele mo togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka malosi ma faaitiitia le mea o le "leaga" cholesterol, i le aoga o le Omega-3 ma le omega-6 acids. O mea maualuga o meaola o hormones (lignans) i lenei ituaiga, e latalata ile hormones sex sex, e le gata ina faʻaleleia ai foliga vaaia, aemaise lava i le taimi o le misa ma le moa.O lignans lūlū vine e iai sona aʻafiaga e fesoasoani ai e puipuia mai aʻafiaga leaga o le siosiomaga, ma o latou aʻafiaga e puipuia ai le tino o le tagata mai le kanesa.

Faamanuiaga Faʻapitoa mo le Maʻisuka

E lauiloa le lalelei ona o le tele o ona fatuga:

  • vitamini o vaega B, C, E, PP,
  • squirrels
  • gaʻo gaʻo
  • lignans
  • fiber
  • paluka
  • magnesium
  • zinc
  • calcium
  • Manganese
  • uʻamea
  • seleni.

O fatu laʻau e fesoasoani i le togafitiga o le maʻisuka. O fatu laʻau e maua i le maʻisuka e lelei mo le tino, pe a latou saofaga i:

  • maualalo le cholesterol
  • gaosiga o le inisalini
  • tausisia le faateleina o suauu peta,
  • faʻasologaina o le pancreas,
  • aveeseina o le faʻailoga,
  • faʻatalanoaina o le polokalama urinary,
  • puipuia le atiina ae o le maʻisuka ituaiga 2.

O le fugalaau mo le maʻisuka ituaiga 2 o se oloa taua tele e le gata ina puipuia ai le atinaʻe o le faamai, ae faamama ai foi le tino o toxins, faʻamaonia le maualuga o le kulukose o le toto, ma toe faʻafoʻi ai le paʻu i galuega masani. Faʻaaoga le oloa pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi.

O fualaʻau mo le maʻisuka e le fesoasoani i le tulaga o se maʻi le tumau o le maʻi.

E faʻapefea ona ave le palakeke mo le maʻisuka

O fatu laʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaoga, ae e taua le manatuaina o tulafono:

  • A o lei faʻaaogaina le oloa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi,
  • e le tatau ona gasegase le fatu i togafitiga faʻamafanafana faaumiumi, o le suauʻu o loʻo iai i totonu o le a avea ma tino mate,
  • pe a ave ni fatu o le flax, e matauina se aafiaga faʻatupulaia (o vaega taua e faʻapipiʻi i totonu o le tino, faʻagasolo malie le amataina o gaioiga e mafua ai le lelei o le soifua maloloina, faʻamautuina o totoga ma le faʻamaloloina o le maʻi),
  • e taua tele le tausisia o le tui (mo le puipuia o le maʻisuka - 5 g o le fatu e faalua i le aso i luga o se manava gaogao, inu tele vai, mo le togafitia o le maʻisuka - 2 sipunisi o fatu 2 taimi i le aso i luga o se manava gaogao mo le 1 masina).

Mo le puipuia o le maʻisuka, e mafai ona e suʻeina le suauʻu, se mea teuteu poʻo le tilo mai fatu o le flax.

O le suauʻu manogi e fesoasoani e faʻamautu ai le gasegase o le lipid, faʻaitiitia le cholesterol ma aʻafiaga o le atiaʻe o le neuropathy o le maʻisuka. Ave le vailaʻau mo le 1 tbsp. 1 le taimi i le aso ma meaai mo le 1 masina.

O le suauu manogi mo le maʻisuka e sili ona talafeagai le faʻaoga, teuina, faʻaoga.

O lona uiga, saunia i se tulaga tutoatasi, ei ai le tele o itu tulaga ese pe a faatusatusa i le suauʻu ua faʻafefiloi:

  1. Maualalo olaga ola.
  2. Maualuga maualuga.
  3. Tino lelei ma le lelei o uiga lelei.

I le suʻesuʻeina o uiga o loʻo i luga, e mafai ona tatou faʻamaonia o fatu lili mo le maʻisuka ituaiga 2 o se oloa e sili atu ona lelei e mafai ona maua ai e se tagata le aia tatau i se olaga fiafia. E faʻavae i luga o iloiloga o tagata o loʻo suʻe fatu mo le maʻisuka ituaiga 2, o togafitiga lelei o: jelini mai fatu o le flax ma o latou teuteu.

O se teuteu po o se tila ua saunia mai fatu o le flax Afai e le mafai ona faʻaaoga fualaʻau (vaivai vaivai, maʻi o le ate), saunia se teuteuga o le suauʻu mama mo le maʻisuka ituaiga 2, fua i lalo.

O mea aoga:

  1. Fatu laʻau - 2 tbsp.
  2. Suavai - 500 ml.

E faʻafefea ona kuka: Laʻau fatu flax i le paʻu o le paʻu, tuʻu i totonu o se fafie. Sasaa le vai mafanafana i totonu o le fagu, tuʻu i totonu o le vai vaiinu mo le 15 minute. I le faaiuga o le taimi, aveese mai le taele ma malulu. Aua nei teuina le susu mo le umi atu i le 12-14 itula.

Auala e faʻaoga ai: Faʻaaoga le gaʻo saunia 100 ml faalua i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Taunuuga: Faʻafaigofie le tulaga o le maʻisuka.

O loʻo i ai se isi auala e saunia ai se teuteuga (vave): 2 tbsp. faʻapipiʻi fatu lili i totonu o se pani, sasaʻa le 100ml o le vai inu, ia faʻaliliu. I totonu o le susuga lea na mago i le vevela o le potu, faaopoopo le 100 ml o vai ua tunu. Faaaoga le oloa e maua mai ai faatolu i le aso, 100 ml taʻitasi.

Tuua Lau Faamatalaga