E faʻapefea ona aʻafia le pia i le maʻisuka toto

Pe mafai ona faatagaina le pia mo le maʻisuka? O le tali i lenei fesili e popole ai le tele o gasegase na feagai ma se faʻamaʻi matautia o le endocrine system. O le maʻisuka, o se faʻamaʻi pipisi o le tagata matua, tama talavou ma tamaiti, e atiina ae o se taunuuga o le iloa o le faʻaauau pea ona maua i le kulukose toto. O lona faʻasalaga ogaoga e mafua ai le ogaoga o faʻafitauli, le atoatoa, gasegase hyperglycemic, ma le oti.

O aʻafiaga le lelei o le ava malosi

O le maʻisuka e lua ituaiga o atinaʻe. Muamua, ituaiga inisalini e faalagolago i le faamai e mafua mai i le le lava o le hormone o le porotini, lea e faia ai le galuega o le faatumauina ma le faatonutonuina o le metabolism gaʻo. I le maʻisuka ituaiga 2, e leai se faaletonu o le inisalini. Ae o se taunuuga o le le lava o le gaioiga o le tino i le tino, o le gaioiga o le gaosiga o le gaʻo gaʻo ua le manuia. O le faʻamalosia o insulin e mafua ai le faateleina o le toto toto. O se taunuuga o lenei mea, ua fautuaina le maʻisuka e tausisia lelei meaai paleni ma taumafa lelei. O lana faʻalapotopotoga e taua tele le sao i le togafitiga lelei o togafitiga matautia o endocrine.

O mea inu ava malosi, e aofia ai le vodka, uaina, pia, ei ai se aafiaga faataumaoi i le tino o tagata mamaʻi. O lo latou afaina tele io latou mafaufau e le mafai ona faʻamagaloina. O le tagofia o mea inu i le ava malosi e tau atu ai i mafaufauga mama, o maʻi matuia e le mafai ona faʻamalolo, maliu.

O le maʻisuka, o le maʻi faʻamaʻi mulimuli, e iloa ai le le atoatoa o le gaioiga o le tino, e aofia ai le carbohydrate, masima-masima, gaʻo, polotini ma minerale.

O le inuina o le ava malosi i tamai atopa e faʻapupulaina ai le tulaga ma e oʻo atu ai i se paʻu matuia i le soifua manuia o le maʻisuka.

O meaola ninii o le ethanol e vave lava ona gauai i totonu o le toto. Ava malosi, faigofie ona ulu atu i totonu o le siama o meaola o le mucous membrane o le oral, stomach, intestines, brain, ate and other organs, mafua ai suiga i le popole, gaosia, cardiovascular, urinary, digestive systems of the weakened body body. Afai e te manaʻo e inu pia ma le maʻisuka, o le a maua e tagata gase faamatalaga e uiga i taunuuga o se filifiliga le talafeagai. Ma i totonu o ona taunuuga faanoanoa, o le taunuuga o le oti o tagata fiafia e fiafia i se mea inu oona e matauina pe a latou togafitia o latou maʻi o le endocrine.

Le afaina o se vai masani

O le fesili e masani lava ona tulaʻi mai pe tatau ona inu le pia i le maʻisuka. O le tali i lea mea o le a avea ma taunuʻuga o suʻesuʻega faafomaʻi, ma tuʻuina atu se ata moni o le soifua manuia o tagata gasegase ina ua uma ona inu se pulu suamalie (mo se mea e inu ai). O tagata mamaʻi e maualalo le taumafataga o le gaʻo ma filifili e tuʻufaʻatasia le maʻisuka ma le pia e mafai ona iai ni faʻamatalaga maʻoti.

Falemaʻi pia pia i le tele o le fia inu ma le fiaʻai

E aofia ai:

  • O foliga vaaia o le fia inu ma le fiaʻai.
  • Faateleina le tele o pine.
  • Le foliga mai o le vaivai, lagona o le maualalo.
  • Le lava le tomai e taulaʻi ai ma iloa ai vaeluaga o le mafaufau.
  • Le faʻaalia o le suamalie i luga o le paʻu ma faʻateleina le mago o le papa o le epidermis.
  • Faʻaitiitia pe leai foi se manaʻoga feusuaʻi.

O aʻafiaga leaga o pia masani e le vave ona iloa. Tagata mamai e maua i le maʻisuka, pe a uma ona faia se faaiuga lelei i le faʻaaogaina o le ava malosi, tusa lava po o le a le maualuga o le ethanol oi totonu ia i latou, e lamatia ai o latou ola. Latou te feagai ma le faʻavaveina o le atinaʻeina o faʻafitauli matuia e uiga i le talaaga o le faʻamaʻi o le endocrine, ona o le faʻaauauina pea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e tusa lava pe e te inu i le tasi ipu vai pia. I le leai o se falemaʻi faapolofesa faʻapitoa, o maʻi e tatau ona oti.

Mea aoga o le fefete

Pe a faaopoopoina le fefete i le maʻisuka e faaopoopo i le taumafataga, e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le manuia o le maʻi. Ua leva ona aofia i totonu o le vaega o fualaau faasaina lea na faamaonia ai i latou lava i le puipuiga ma togafitiga o le faamai. Aveina o le fefete a le faifaʻailoga mo le maʻisuka pe a maeʻa le fautuaga a lau fomaʻi, e mafai ona e maua i taimi uma ni manuia faʻalesoifua maloloina. I la latou tuufaatasiga, protein, vitamini, gaʻo susu ma gaʻo amino, elemene elemene, minerale e lauiloa. Faatasi ai ma mea aoga o le fefete ua gaosia i le tulaga o laupepa po o meaʻai laiti, e tatau ona matauina:

  • Faʻaauau le faʻamautuina o le mamafa o le tino, metabolism, digestion, le gaioiga o le tino cardiovascular.
  • Togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.
  • Faʻaleleia le ate, lea e faʻamamā ai le tino o le tagata maʻi mai toxins, siama, faʻapea foi ma le tuʻuina atu o le pipi, glycogen ma e nafa ma le metabolism o vitamini, hormones.
  • Faʻagasolo i lalo o le faasologa o le soifua matua, faateleina le malosi o le tino i tulaga faigata, lagona vaivai, faamalosia le puipuiga.
  • Faʻaleleia le tulaga o le lauulu, faʻailoga, fagu pepa.

O elemene uma o le fefete a le paini e mafai ona sosolo vai, latou te matua gaogao ma maua ai le maualuga o le paleni o le acid-base i tagata soifua maloloina ma maʻi o ē ua maua i le maʻisuka. Ma le suia i se mea e maualalo ai le ava ava malosi e le fautuaina. E le mafai e le tasi ona mafaufau i le iniseti o meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 1 poʻo se ituaiga inisalini-tutoʻatasi tutoʻatasi o le faʻaleleia o le pathology o se mea e suitulaga i le fefete.

E ui lava i le mea moni o le fefete a le tagata faifaʻailoga e aofia ai elemene taua tele, e le mafai ona faʻaaogaina e tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1

Faʻafefea ona faʻaaoga se mea inu ava

E le faatagaina tagata e mulimuli i le Endocrinology e inuina se vai inu ava malosi mo le maʻisuka ituaiga 1. Ae o loʻo i ai tuusaunoaga. I nisi tulaga, e faatagaina e ave se ipu tioata inu ava malosi mo le tele o masina. O le mataʻituina o tulafono faigofie e faʻaumatia ai le leaga o le soifua manuia o le maʻisuka ma le tino o le maʻi insocini o le endocrin pathology.

I le aso o le faʻaaogaina o le vai o le foamy, ua fautuaina e faʻaititia le fua faatatau o le vailaʻau ma mataʻituina le maualuga o le suka i le toto i le aso atoa.

Pia pia mo le maʻisuka e mafai ona mafai pe a uma ona 'aina se taumafataga o fiva, vailaʻau faʻamaʻalosi, ma tuʻuina atu le fiafia i ituaiga paʻepaʻe. E faasaina ona faʻaaogaina pe'ā uma ona faʻaaogā le taele. I le tulaga o le faʻaitiitia o le soifua maloloina, e tatau ona valaʻau i se falemaʻi faʻafuaseʻi. O le pia e le ova malosi o se mea sili lea ona lelei i se tasi o le ava malosi. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le maʻisuka e iai le maʻi insulin-faʻalagolago e mafai ona faʻafefeteina ma inu lua poʻo sili atu tioata e aunoa ma le fefe mo lo latou ola maloloina.

Afai e te manaʻo e inu pia ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau foi ona e mulimuli i tulafono faigofie. E aofia ai:

  • E mafai ona inu se vaiinu i le tele o le sili atu i le 300 ml faalua i le vaiaso.
  • Le faʻaaogaina o pia uila i le leai o se faʻavavevave o faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • Afai e te manaʻo e te fiafia i le mea e sili ona e fiafia i ai e inu ai, e fautuaina oe e sui meaʻai maualuga-gaʻo ma meaai fila.
  • E faʻasaina le sili atu i le faʻatagaina o le pia o le pia mo le maʻisuka ina ia mafai ona aloese mai le faʻaleagaina o lo latou manuia.
  • Faʻasaʻo le manaʻo e inu se tasi ipu malamalama o mea inu ua inu ma inuina faʻalua.

O le usitaia o tulafono faigofie faapea o le a fesoasoani e aloese ai mai le leaga i le ola maloloina ma fiafia ai i se mea suamalie, inu inu. E tatau i le maʻisuka ona manatua pea ina ua uma ona maua se faʻamaʻi ogaoga o le endocrine, e le uma le olaga, ae o le a manaʻomia ai se suiga tele o le olaga, tuʻuina atu masani leaga ma mulimuli i fautuaga a le fomaʻi.

Mea inu ava malosi mo le maʻisuka

E le fautuaina le ava malosi mo tagata e maua i le maʻisuka. E mafua lenei mea i le aafiaga o na meainu i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. A maeʻa le inu ava malosi, o le toto maualuga o le concentrations of sugar can decrease, ona o le mea e atiaʻe ai le hypoglycemia. O nisi tulaga matautia o le faʻaaogaina o le ava i luga o se manava gaogao, o lona uiga, i luga o se manava gaogao.

O le mea lea, o le inuina o le ava malosi i le va o le malologa i le va o le 'aiina o meaai, pe a maeʻa le faʻamalositino, lea na mafua ai le faʻaalu o kilokalo na muamua ona faʻaaoga, e le fautuaina. O lenei mea o le a atili faʻaleaga ai le hypoglycemia. O le aafiaga o le ava i luga o le tino o le tagata lava ia. O tagata taʻitasi e tali atu i eseesega o fua o le ava malosi. E le mafai ona faʻavae soʻo se tulaga masani masani mo tagata uma.

Faʻafefea ona aafia le tino o le maʻisuka i le ava malosi e le faalagolago tele i le ituaiga o mea inu malosi e pei ona iai i le aofaiga o le ethanol oi ai. O lenei mea o loʻo i ai se aʻafiaga leaga ile maʻi. Ona o lona auai i totonu o meainu malosi uma, ua fautuaina ai o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina atoa le latou faʻaaogaina. Ina ia malamalama i le mafuaʻaga o lenei mea, e aoga le mafaufau i le aafiaga o le ava malosi i le tino.

Pe a uma ona inu ava malosi (sei vagana ai uaina ma pia), o le a vave ona pa'ū i le suka o le toto. O le inu malosi e masani lava ona o faatasi ma se taupulepulega. Atonu e le o vaaia e se tagata soifua maloloina, ae e faigata mo tagata gasegase maua i le maʻisuka. O le mea moni o le faʻamamāina o le tino o le ava malosi eo faatasi ma le faateleina o le kulukose i totonu o le toto. Ina ia aloese mai faafitauli, e tatau i le tagata gasegase ona ave se fualaau faasaina e maua ai le maualuga o le suka.

Pe a tuua uma e le ava malosi le tino, o le kulukose o le a le toe tulaʻi. Ae talu ai talu ai na ave muamua e le tagata gasegase fualaau faasaina i le maualuga o le suka, o le faʻatupulaʻia o lenei vailaau i le toto o le a amata ona faʻaitiitia. O lenei mea o le a mafua ai le toe faʻaleleia o le hypoglycemia.

O le mea lea, o le lamatiaga autu o le ava malosi o le le mafai ona faatumauina le paleni o mea i totonu o le tino pe a uma ona faʻaaogaina. O se mea taua lenei mo soʻo se maʻisuka, lea o ia lava o se mafuaaga e lafoai ai le ava malosi. E le gata i lea, o mea inu faapena foi:

  • aafia ai le inisalini, faateleina lona aoga,
  • faaleagaina faʻamaʻi siama, ona o le glucose e maua ai le malosi e sau saʻo mai le toto i totonu o sela,
  • taʻitaʻia i le atinaʻeina o le fiaaai, lea e faigata ona faamalieina, tusa lava pe tele. O lenei mea moni e sili ona taua, ona o le mea moni o le maʻi suka e faʻatasi ma se taumafataga faapitoa.

O le isi faafitauli i le ava malosi e tolopoina le hypoglycemia. O le taua o lenei mea matautia, o faailoga o le maualalo o le toto suka e aliali mai na o itula talu ona faia le inu ava malosi.

O le faafitauli e taufaasese, ona o le faatuai o faailoga e le maua ai le avanoa e faasaʻo ai le tulaga i le taimi.

O le mea lea, o le aʻafiaga o le ava i luga o le tino o le tagata maʻi e le lelei. E oʻo lava i laʻititi laʻititi o le ava malosi e mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia ma le le mafai ona pulea lelei le maualuga o le suka i le toto. Ae o le pia o se ituaiga o vai tulaga ese. E aofia ai le fefete, o se vailaau sili ona aoga mo le maʻisuka.

O le fefete a Brewer's ma o latou manuia i le maʻisuka

Faʻateleina le Maʻisuka o le Maʻisuka Suʻesuʻega o le Maʻisuka i le Lalolagi Atoa. E aoga lenei mea i Europa ma le Rusia. O se meafaigaluega sili lea ona lelei e le gata mo le puipuia o lenei faʻamaʻi, ae faʻapea foi mo lona togafitiga.

O le tuufaatasiga o lenei meafaigaluega e aofia ai:

  • proteins (limasefulu lua pasene),
  • minerale
  • vitamini
  • gaʻo gaʻo.

O nei vaega e aʻafia ai le faʻaaogaina o metabolic i le tino. E le gata i lea, latou te aʻafia ai le ate o le tagata ma lona faʻasalaga. Ae sili atu le taua, o le faʻafefeteina o le fefete e mafai ona faʻaaogaina e faʻafetaui ai meaʻai. Ona o le manaʻomia mo ni meaʻai faapitoa, o lenei tulaga ua avea ai i latou ma mea taua mo tagata gasegase.

I le gasologa o le aso, aua le sili atu i le lua teaseti o le fefete. A o le i aveina le oloa, e tatau ona e saunia lelei. E mafai ona e faia lenei mea e tusa ai ma le fua lenei:

  1. Fufulu 30 gutu o le fefete i le lua selau lima sefulu mililiters o le sua tomato.
  2. Faatali seia latou liusua i totonu o le vai.
  3. Faʻamalosi le vai inu e aveese ai le toto.

A maeʻa sauniuni lenei "pati", e tatau ona faʻaumatia faatolu i le aso. O na amioga e faaosofia ai le ate e maua ai le inisalini i le aofaiga e tatau ai mo le gaioiga masani o le tino.

O le iai o le fefete i le pia o se faʻaaliga mo lona faʻaaoga

Faatasi ai ma tagata maʻi, o loʻo i ai se manatu o mea o loʻo i totonu o le fefete a le tagata fai meaʻai i le pia e mafai ai e oe ona inu lenei vaiinu. I se auala, e moni lenei, o le pia o se tuusaunoaga ma e mafai ona ave e tagata e mafatia i le maʻisuka. Ae i le taimi lava e tasi, o loʻo aofia ai le ethanol, lea e aʻafia ai le tino.

O le mea lea, i le mea muamua, e tatau ona lafoai lenei vaiinu e fai ma auala e puipuia ai le maʻi.

E tatau ona e mafaufau ma le totoa i le tuufaatasiga o lenei oloa. O lea:

  • tolu selau karamu o le pia lama - e tutusa ma le tasi falaoa e tasi,
  • o le faasinomaga faʻavae o lenei vaiinu e 45 (faʻamaulalo maualalo),
  • e tasi le selau kalama o le oloa e aofia ai le 3.8 g o karaka, 0.6 kalama o le protein ma le 0 kalama o gaʻo,
  • suka i totonu o le pia - 0 grams (i le selau kalama o le oloa),
  • kalori mataupu o le oloa - 45 kcal i le selau kalama.

O le mea lea, o le pia o se meainu maualuga tele-kalori. E le gata i lea, afai tatou te faauigaina o le pia malamalama, o lona uiga o le ava o loo i ai i totonu o le 4.5%. O nei tulaga e iloagofie ai lenei vai e le o le talaaga o isi ituaiga o ava malosi ma faʻaaogaina le pia e talia mo le maʻisuka. Ae peitai, e lua fautuaga lautele mo tagata gasegase e fiafia i pia:

  1. E le mafai ona e inu i le silia ma le lima selau pililiters o se mea inu i le aso.
  2. Sei o tatou talia le pia o le pia, o le ava malosi e le sili atu i le lima pasene.

O nei fautuaga e faʻavae i luga o le mea ua taua i luga o le vaiinu. O loʻo aofia ai le tele o meaʻai gaʻo ma le maualuga o le ava malosi. Carbohydrates e maualuga le maualuga o le kulukose o le toto. Ava malosi - i lona faaitiitia. O le fualaʻau o loʻo taʻua i luga e sili ona lelei, ina ia toe foʻi le suka i lalo o le ethanol i mea masani ona o meaʻai gaʻo. O lenei tulaga e le aofia ai le ono mafai ona maua mai ni mea faafuaseʻi i le suka. Ae faʻapefea ona aʻafia le pia i le toto suka pe a faʻamaʻaina i ni atopaʻu tetele e faigata ona vaʻai. O le mea lea, o sea manatu e tatau ona lafoaia.

Faʻafitauli ma aʻafiaga o itu

E ui i le faʻamatalaga o loʻo faʻamatalaina i luga, o le pia o se mea inu ava malosi. O le mea lea, pe a faʻaaogaina, e tatau ona tausisi i nisi tulafono. O lea, mo tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 1, ua fautuaina:

  • inu le silia ma le fa i aso uma e fa,
  • teena le pia pe a maeʻa aʻoaʻoga / faʻamalositino, asiasi ile taele,
  • 'ai muamua ae leʻi inu ava
  • faaitiitia le fualaau o le insulin aʻo leʻi faia le pia saʻo,
  • ave vailaau na faatonuina e lau fomaʻi mo le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le kulukose o le toto, ua fautuaina e lafoai atoa le faʻaaogaina o pia.

O maʻi e maua i le maʻisuka lona lua e tatau ona tausisia tulafono nei mo le inu pia:

  • aua le inu pe a maeʻa faamalositino, asiasi i le taele (gaioiga faaletino, ituaiga 2 maʻisuka ma le pia e le fetaui),
  • ao lei inu le pia, e tatau ona e 'ai meaai e aofia ai le protein ma le fiber,
  • i le aso e te inuina ai le ava, e tatau ona e faʻaititia le aofaʻi o meaʻai gaʻo taumafa i meaʻai, ma faʻatautaia saʻo le aofai o kalori mo lena aso.

O le tausisia o nei tulafono e sili ona taua mo tagata gasegase i le ituaiga lua o faamai. O le mea moni, o taunuuga o le inu i ia ituaiga o tagata e foliga mai mulimuli ane, e sili atu le faigata ona faasaʻo.

O le mulimulitai i nei tulafono e faʻaititia ai le avanoa e aloese mai ai i le hypoglycemia? Ioe, ae e manaʻomia pea ona e saunia mo taunuuga talafeagai o le inu pia. Faatasi ai ma:

  • le tupuga o le fiaaai,
  • fia inu pea
  • faʻaauau faifaipea
  • le atiaʻeina o le vaivai o le vaivai,
  • leai o le mafaufau,
  • suamalie, paʻu vevela,
  • i le lumanaʻi - faʻaletonu.

O aʻafiaga tutusa o le inu pia o tagata taitoatasi ma e le manino i tagata uma. Ae a maeʻa ona inu le inu, e tatau ona faʻafoe lelei le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O tagata e mafatia i le maʻisuka e le fautuaina e inu soo lenei ituaiga o ava malosi. E tatau ona faatapulaa i ni nai tioata i le masina. O le auala sili mo le maʻisuka o le lafoai atoa lea ole pia.

O le mea lea, e ui lava o le pia o loʻo i ai le fefete a le faʻatau, e le fautuaina e faʻaaogaina mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. E tusa lava pe filifili le tagata maʻi e inuina lenei vaiinu, e tatau ona ia mulimulitaʻi ma le manino i fautuaga o loʻo i luga ma ia saunia mo taunuuga talafeagai o le filifiliga.

Tuua Lau Faamatalaga