Faʻafouina mo le maʻisuka

Taaloga taʻavale, meaʻai lelei ma le togafitiga o le maʻisuka o vaega autu ia o togafitiga e faʻaopopo i fualaau. O togafitiga faʻaletolosi e mafai ona faʻataʻitaʻiina faiga faʻavae i le tino, faʻaleleia ai le pancreas. E le gata i lea, o auala o le physiotherapy e faʻamaonia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Le aoga o togafitiga o le physiotherapy

O le faʻaalia i le tino e ala i le tele o mea faitino e taʻua o togafitiga o le physiotherapeutic. O togafitiga faʻale-tino e mafai ona faia faʻatasi ma le fesoasoani o meafaigaluega faʻaopopo, ma a aunoa ma lea. O le togafitiga o le tino o se elemene faaopoopo o togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka. E le gata i lea, e mafai ona latou faʻaititia le fua o fualaau. O le togafitiga o togafitiga mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka o loo fuafua i le foia o faafitauli:

  • faʻasologa o le metabolism (metabolism i le tino),
  • faatulagaina masani o le toto totoga o le suka,
  • faateleina le maualuga o le insulin i le toto.

E le gata i lea, o le aoga o le physiotherapy e taoto i le mea moni latou te faʻaleleia le toto ma le tino vascular, e ono aʻafia ai le popolega ma le lelei o le moe. Ona o lenei mea, o taualumaga o le physiotherapeutic e mafai ona puipuia pe faʻaititia ai faʻaaliga o faʻafitauli o le maʻisuka, aemaise le angiopathy ma le neuropathy.

Ituaiga o le physiotherapy mo le maʻisuka

O loʻo i ai se fuainumera tele o metotia ma faiga mo le togafitiga. Mo tagata maʻi taʻitasi, o le ituaiga o togafitiga e filifilia taʻitasi e faalagolago i le ogaoga o le maʻi, le i ai poʻo le leai o ni faʻafitauli ma faʻamaʻi pipisi. O togafitiga faʻale-tino e aofia ai:

  • togafitiga faʻapitoa - electrotherapy, faʻamamaina toto, ma isi,
  • fomaʻi. aʻoaʻoga faaletino
  • acupuncture
  • togafitiga ole masini - togafitiga o fualaʻau, hydrotherapy.

Faaletino togafitiga

Gymnastics faʻamalositino e aoga mo tagata mamai i le maʻisuka i lena mea, faʻafetai i taʻaloga taʻaloga, faʻaleleia o toto, faʻaleleia o le gataifale masani, ma faʻaitiitia le mamafa o le mamafa. O se faʻatulagaga o faʻatinoga e filifilia taitoatasi e faalagolago i le ogaoga o le maʻisuka, o le i ai poʻo le leai o ni faʻafitauli ma pathoces e fesootaʻi. E aoga le togafitia o togafitiga e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka. O togafitiga o le tino e aofia ai:

  • savavali
  • aau
  • Nordic walking
  • faatinoga o le taeao.

E faʻatagaina le suʻe na o oe lava ia. O le faʻalavelave o le faʻamalositino togafitiga e faʻatau taʻitasi e le fomaʻi.

Suʻega faʻapitoa

I lenei ituaiga o physiotherapy, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e faʻaalia i se maseta. O le nofoaga autu e faʻaalia mo le maʻisuka o le pancreas. O le Magnetotherapy e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻamalosia ai puipui puipui, faʻasaʻo le tiga. O lenei metotia o le vaega autu lea o le puipuia ma le togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka.

Le faʻaaogaina o le physiotherapy mo togafitiga o le maʻisuka. Faʻafouina mo le maʻisuka

Ole togafitiga ole maʻisuka ile tagata ole tausaga e manaomia ai le faʻaaogaina o se fesoʻotaiga faʻavae e faʻavae i le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina, togafitiga e le faʻaaogaina fualaau faʻasaina ma faʻaleleia olaga. I le taimi lava e tasi, o togafitiga e leai ni fualaau o togafitiga, faapea foi suiga i le taumafataga ma le maualuga o le gaioiga faaletino o le maʻisuka, e taua tele mo le puleaina o le suka o le toto.

O le togafitiga o le maʻisuka o le faʻamoemoe lea e faʻaleleia le faʻaleleia o metabolic processes i le tino, puleaina o kulūkose ma puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka, aemaise lava i tagata matutua. O le togafitiga faʻale-tino e tatau lava ona na o se fomaʻi e faatonuina ai ma faia i potu faapitoa i falemaʻi.

E uiga i auala o le physiotherapy mo le maʻisuka

O togafitiga faʻale-tino e aʻafia ai le aafiaga o le tino i le tino e ala i mea faaletino ma natura masani. Muamua e aofia ai le togafitiga i vai, ea, susulu o le la ma le vevela. O le lona lua - eletise eletise, o le magnetic field, ma isi. O le faʻaaogaina o le physiotherapy i mea tau masini e fesoasoani i mea nei:

  • toe faʻafouina o le carbohydrate, gaʻo, protein ma isi fefaʻatauaiga,
  • faaitiitia o le kulukose o le toto,
  • o le saoasaoa o le tafe toto ma le microcirculation,
  • toto toto malosi,
  • faʻasologaina o le inisalini e le faʻamalosia,
  • faʻamaʻi
  • faaleleia atili aafiaga o fualaau.

Plasmapheresis togafitiga

Plazmafarez e faatatau i togafitiga o le toto faamamaina. I lenei faagasologa, ua faʻamamaina le plasma o le maʻi ma suia i mea faʻapitoa. O lenei metotia e sili atu ona aoga mo tagata gasegase i le i ai o le faʻamaʻi o le angiopathy ma le le atoatoa.

O le eletise e fesoasoani e faʻasalalau le galuega faalilolilo o le pancreas.

O le electrophoresis o le physiotherapy sili ona faʻaaogaina ua faʻamatalaina mo togafitiga o le maʻisuka. O le autu o lenei auala o le tagofia o vailaau faasaina i le tino e ala i le gaioiga o se eletise eletise. E masani ona faʻaaogaina le eletise ole maʻisuka ituaiga 1. O le tele o taimi i le maʻisuka, latou te faʻaaogaina i le electrophoresis e faʻaaoga ai minerale:

O le electrophoresis e faʻavae ai le Zinc e faʻaaogaina e faʻafefeteina ai le pule faʻanatura. E le gata i lea, i se tulaga faapea, o le electrophoresis e faʻaaogaina ai le suauu nicotinic e aoga. E le gata i lea, mo le puipuia ma le togafitiga o le maʻi o le maʻisuka ma le neuropathy, o lenei physiotherapy e faia e faaaoga ai le novocaine ma le 5% sodium thiosulfate solution.

Le faʻaaogaina o le physiotherapy mo togafitiga o le maʻisuka. Le faʻaaogaina o le physiotherapy mo le maʻisuka malosi: metotia masani ma le saʻo lelei

E sili atu ma le 1,800 tagata gasegase e togafitia i tausaga taʻitasi i le pito o le endocrinology o le Falemai Clinical 10 a Minsk. O nei mea, e 87% maua le maʻisuka (i fa uma-ituaiga 1).

Galina Korolenko, Ulu o le Department Endocrinology o le Falemai Clinical 10 a Minsk,
George Marushko Rehabilitologist o le Falemai Clinical 10 a Minsk.

O togafitiga e tatau ona tuʻufaʻatasia ai psycho-, dieto-, pharmaco- ma physiotherapy. Talu mai le amataga o le matagaluega, faamalositino togafitiga, acupuncture, magnetotherapy, electro-, malamalama-, vai- ma le vevela togafitiga, massage - e faaleleia ai le fiafia tele o le pancreas (metalini-stimulating methodologies), ma le faamoemoe o se aafiaga lautele i le tino e faasaʻo ai le dysregulation neurohuma o le endocrin system e masani ona faaaoga. ma le taofi o le tulaga o le asthenoneurotic (togavao faʻasolosolo ma faʻamalosi) e faʻafetaui ai faʻafitauli ma faʻamaʻi faʻatasi.

O loʻo faʻamatalaina i le faʻaaogaina o le maʻisuka ma le maualuga o le tino ma le maʻisuka ma se laasaga talafeagai o le tino. I taimi o aʻoga, e aofia uma ai musika (i le popo fou ma le faʻalautelega faʻaopopo). Ona suia loa lea o le saoasaoa o le saoasaoa, ma o le a faasolosolo lava ina faigata le faʻalavelave (faʻaaogaina mea faitino ma luga ole folasisi). Gymnastics faʻamalosi mo vae e taua tele i le puipuia o le maʻisuka vae. O le tele lava o faʻatinoga o gaoioiga elemene i le tapuvae, metatarsophalangeals joints, e le tele lava i le tulivae.O faʻalavelave eseese o togafitiga togafitiga e mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga ma le puipuia o vae alofilima (talu ai o loʻo agaʻigaʻi i luma le tagata maʻi e maua i le maʻisuka ona o le faʻavaivaia o maso o pito pito i lalo ma mea faʻalanu).

Mo le faaleleia atili o galuega, o fualaau faasaina eletise e faʻaaogaina i luga o le vaega o loʻo i ai le pancreas ma le maʻisuka agamalu ma le agavaʻa: heparin 10,000 iunite, acidic nicotinic, sauniuniga o le potassium (e oʻo i le 10-12).

Faʻaaogaina le eletise i luga o le vaega o le faʻaogaina o le pancreas: o loʻo faʻaaogaina paʻu o le eletise sinusoidal, o le eletise latou te feʻaveaʻi i le pancreas ma se vaega o le 100 cm2.

Mo le maualalo o le maʻisuka: ala ese, 3 ma le 4 PP, 50-75%, 70 Hz, o le umi ole paluga e 2-3 sekone, 4-5 minute.

I le agavaʻa i le maʻisuka maualuga: isi auala, 1 ma le 4 PP, 50-75%, 70-100 Hz, e tuʻuina atu le umi 2-3 sekone, 2-3 minute i le taʻitasi.

Faʻafesoʻotaʻi faʻasolosolo i luga o le vaega o loʻo suʻesuʻeina o le pancreas: 0.4 W / cm2, pulse poʻo le faʻaauau, 5 minute i aso uma, e oʻo atu i le 10 taualumaga.

O le magnetotherapy i luga o le vaega o le suʻesuʻega o le pancreas i le faʻaogaina o le maʻisuka: o le faʻaauau pea o le gasegase o le maʻisuka, faʻamalosia o le 20-25 mT, 15-20 minute, e oʻo atu i le 10-15 faiga (OrthOSPOK, ata PhotoSPOK, ma isi).

O le faʻateleina o aafiaga o mea faʻaletino (auala o vailaʻau ma faʻasao):

  • electroconotherapy i se taimi masani o le 10 Hz mo le 20-40 minute, o se faagasologa o le 10-20 taualumaga (aemaise lava le aoga i tagata gasegase e maua i le fatu fatu o le fatu, maʻi maualuga o le toto, maʻi o le asthenoneurotic),
  • electrophoresis o le 2-5% fofo o le sodium (potassium) bromide (mai le cathode), 2-5% o se vaifofo o le magnesium sulfate (mai le anode) e tusa ai ma le auala o le collar, o se faagasologa o le 12-15 taualumaga,
  • faʻapitoa o le ulu ma le collar area 3-5 minute, vasega o le 10-15 taualumaga,
  • magnetotherapy lautele (masini "UniSPOK") 10-20 minute, o se faagasologa o le 8-12 taualumaga,
  • okesene o le okesene mo soo se ogaoga o le maʻisuka.

Mo soʻo se malosi o le maʻisuka, penisini-coniferous, vaʻaia o le vevela o le vevela - i aso uma po o isi aso uma (o le 10-12 baths) i le vaitau o le faʻamautuina o taui mo faʻalavelave faʻaleagaina i le leai o ketiocytosis. O isi vai, e aofia ai le timu, vili, ma le maualuga o le timu, ua faatagaina mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ogaoga o loʻo maua ai le maʻisuka. O le Perineal douche e faʻaaogaina mo le afaina, vaivaiga feusuaʻiga, prostatitis. O le faguvai a Charcot e tusa ai ma le auala e togafitia ai le oona. O le massage o le faʻaleleia o le vai e faʻamatalaina mo le myositis, faʻamaʻi ma manuaga o le masukalokelet system ma le faʻaoga o le tino. O loʻo faʻaaogaina e le bath-bath (Aqua-SPOK meafaigaluega - o se tuufaatasiga o se eletise ma le suavai faʻamalolo), aemaise lava i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, togafitiga, urological, gynecological and dermatological diseases.
Tusi lesona (limo, vaega o le tino-collar) ma le pisipati pressotherapy o le pito i luga ma le pito i luga o le meafaigaluega "Lymphamat".

E faʻaaogaina mo faʻamaʻi faʻamaʻi o le masculoskeletal system, system of nervous system, organs pelvic in women, and organes digestive. I le tulaga o le maʻisuka vaivai, o le a faʻatulagaina se faʻatulagaga mo le umi o le 15-20 minute i isi aso uma i le vevela o le 40-42 ° C, faʻatasi ai ma le maualuga ma le matuia o tikeri - e tusa ai ma se auala agamalu (faʻafugalūlūlūlū 38-40 ° C, umi 10-12 minute, 2-3 taimi i le vaiaso , e oʻo atu i le 8 talosaga).


Faʻamaloloina o vailaʻau ma togafitiga. O le tagata mulimuli i le maʻisuka ua faʻaaogaina o ni faʻalapotopotoga fesoasoani e faʻaolaina ai le galuega a le tino o le tagata.

Fomaʻi togafitiga e faatatau i auala faaopoopo o togafitiga ma.

E faʻatagaina ai oe e faʻatasi i le taimi lava e tasi ona foia se numera o faafitauli: ia faʻasolosolo le minerale, carbohydrate, protein ma le lipid metabolism, faʻaitiitia le glycemia ma faʻalautele le maualuga o le insulin i le toto.

Fomaʻi togafitiga mo le maʻisuka

I togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka, faʻapea foʻi ma ona faʻalavelave, o le physiotherapy o se tasi lea o metotia faʻaleleia lelei. O nisi o taualumaga o le physiotherapeutic o loʻo iai se faʻamatalaga faʻapitoa o le maʻisuka.

E tusa ai ma manatu o le saienisi faafomaʻi faaonaponei, o lenei aafiaga e tatau, i le tasi itu, i le faateleina o le maualuga o le insulin i le toto ma nisi ituaiga o aafiaga o le physiotherapeutic, ma, i le isi itu, i le faaitiitia i le taimi tutusa o aafiaga o le inisalini hormonal ma nonmonone.

O le nofoaga autu i le faasologa o taualumaga o le physiotherapeutic lea ua faʻaaogaina ma le manuia i togafitiga o le maʻisuka ma o nisi o faʻafitauli o loʻo nofoia e le vailaʻau faʻasaina ma le ultrasound therapy.

O le aoga o togafitiga ultrasound i le togafitiga o le maʻisuka ua fuafuaina i lona gafatia e tuuitiitia le suka o le toto. O faʻamatalaga mo lenei faʻamoemoe e aʻafia ai le vaega o le suʻesuʻeina o le pancreas, o loʻo faʻatinoina ia taualumaga i aso uma, 10 vasega mo togafitiga togafitiga. O le aʻafiaga o le ultrasound i luga o le ate e faʻaleleia ai le tele o faailoilo o le gaosiga o le gaʻo, o loʻo i ai se aoga aoga i le toto i totonu o le ate.

E tatau ona talanoaina le telefoni i le auiliiliga, e fesootaʻi ma lona taua tele, ma aemaise lava, pei o le a faaalia i lalo, i le togafitia o faʻafitauli o le maʻi suka. Muamua lava, o le eletise o le eletise o loo i ai se nofoaga taua tele i le togafitiga o le retinopathy o le maʻisuka ona o lona mafai gafatia ona i ai le tetee-inflammatory, absorbable, trophic, hyposensitizing and anti-sclerotic effects.

I le i ai o le gasegase, e fautuaina le electrophoresis o le heparin, ma le sclerosis o toto toto - electrophoresis o le vai o le avoida solution. Mo le angiospasm, suiga o le degenerative i le retina, electrophoresis o le acidic nicotinic, o le faʻafefiloi o le aloe (diluted 1: 3) ma vitamini PP, C, o le faʻafefiloi o le 1% nicotinic acid ma le iodide o le potassium.

Afai e tuʻuina le maʻisuka ma faʻamaʻi fatu fatu, o le electrophoresis o vasodilators (aminophylline, papaverine), faʻapea ai ma le heparin, e iai se aafiaga lelei.

E le gata i lea, o le tele o taimi e maua ai iʻuga sili ona lelei mulimuli i ituaiga o lenei taualumaga:

    Zinc electrophoresis i le itumalo pito i lalo ua faʻaaogaina e faʻaleleia ai le tulaga faʻatinoina o tamaʻitai o Langerhans i le pancreas, lea o loʻo faʻatulagaina ai pitonuu beta mo le gaosia o le inisalini. Calconium electrophoresis o le pusa sikuea. Ina ia faʻaitiitia le toto toto, e fautuaina i isi aso uma, 12 vasega mo togafitiga. Faʻasaina o le eletise o le nicotinic acid i totonu o le faʻalapotopotoga faʻapitoa (12 taualumaga i le vasega). Le faʻaleleia o le galuega o le pancreas, faʻapea foʻi ma le ate. O le eletise ole magnesium, fofo o le papaverine - i luga o le ate i le tulaga o le faʻaleagaina o le ate i tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka, 12-15 o ia ituaiga o togafitiga mo togafitiga, i le avea ai ma se tulafono, e maua ai se aafiaga lelei i le tulaga o le gaʻo o le ate. O le electrophoresis e mafai ai ona faʻaleleia atili le microcirculation, ma o le mea lea, o metabolic process in tissues. Tofia e tusa ai ma le auala masani e faʻaleleia ai le faʻaleleia o faiga ma faʻaitiitia le toto suka. O le electrophoresis ole potassium e faʻaalia i le fesoʻotaiga ma le faʻaititia o le gau o le suka i le maʻisuka ma nisi o ona faʻafitauli. Filifiliina o le magnesium. O le siama o le magnesium e aofia ai i le gaioiga o le gaosiga o le carbohydrate, faʻamalosia ai le tele o enzymes, ma maualalo ai le cholesterol toto (10 i le 12 taualumaga i le vasega o togafitiga).

Fomaʻi togafitiga mo le maʻisuka

O le togafitiga o togafitiga o se seti o metotia eseese o le togafitia o faʻamaʻi e faʻaaoga ai mea faitino, e pei o le taimi nei, faʻaalia i le malamalama, ea, radiation magnet, vai, vevela, ma isi. O nei auala o loʻo faʻaleleia pea.

O auala sili ona lauiloa o:

    magnetotherapy, UHF, vevela togafitiga, smt thérapie, phototherapy, electrophoresis.

Faʻatasi ma le maʻisuka mea e faʻaaogaina ai masini o se meafaigaluega taua mo togafitiga ma sao i le:

    o le faʻaitiitia o le toto toto, ma le faʻamalosia o le maualuga o le insulin i totonu o le toto, faʻaleleia o le gasegase i totonu o le tino, faʻamalosagaina o le toto ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o le tui o le inisalini, faʻasaʻo le tiga i taimi o faʻalavelave (angiopathy, neuropathy, ma isi).

O nei faʻatonuga uma e matua leai lava se leaga. Ae ui i lea, e fautuaina le i ai o se faʻamatalaga mai le fomaʻi i se faiga faapitoa.

Faʻasologa o le eletise

O lenei faiga e masani ona faatonuina mo le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se vasega o le zinc electrophoresis ei ai sona aafiaga lelei i luga o le pancreas. I le electrophoresis 'apamemea, o le a faʻaleleia faiga faʻaleleia, o le a faʻaitiitia le suka o le toto.

I le tulaga o le tiga o faʻamaoniga (vae microangiopathy) ma le toto maualuga, o le electrophoresis e faia i le iodine ma le novocaine. I le polyneuropathy, electrophoresis ma le 5% sodium thiosulfate ua faʻaopopoina, faʻafeiloaʻi le fofo i totonu ole musika o le tamai povi.

O le eletisela ma le magnesium o le a faʻaitiitia ai le cholesterol. O le auala masani o le vaega o le ate ma le pusa sikuea. E le gata i lea, o lenei faiga e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le tulaga o le retinopathy, ona ei ai lona aʻafiaga ma le aʻafiaga.

Magnetotherapy

O le taua o le togafitiga i le togafitiga o le magnetic directly on the metabolism. O le faʻatinoga e aoga mo le neuropathy ma le maʻisuka vae. O le magnetic field o loʻo i ai se puipuiga e le mafai ona faʻamalosi, faʻasolosolo tulafono ma faʻamalosia, faʻamalosia ai toto toto.

Tuʻu atu i le 12 taualumaga, ma a maeʻa 3-4 faʻaitiitia le toto toto. I nei tulaga, e fautuaina foi le inductothermy o vae, lea e faʻaaogaina ai le tele o taimi.

Suavai

O togafitiga vai e faʻaleleia ai le tafe o le lymph ma le toto, faʻaleleia le manavaina o le masini. O se taunuuga, o le tino e vave ona vave maua. O lenei metotia e aofia ai le faʻaaogaina o vai oona, otaota, timu, ma isi.

O togafitiga faʻamalositino ma aʻoaʻoga faaletino mo le maʻisuka e faigofie lava. Faatasi ai ma faamalositino masani, o le tafe o le toto ma meaʻai i vae e faaleleia atili, e faʻamalosi ai musika, soʻo se mea e sili atu ona feaveaʻi.

E fautuaina e tuʻuina atu 15 minute i faʻatatauga tutusa mo vae:

  1. saofafai i luga o se nofoa e te manaʻomia e patipati ma tosoina ou tamatamai vae,
  2. ona faataamilo lea o le vae i luga o le fola mai mulivae i totini,
  3. tuu vae i luga o le mulivae ma, e aunoa ma le ave ese mai le fola, liliu i lio faataamilo i tamatamai vae,
  4. ia sii nei lou mulivae ma le tu i ou tamatamaivae liliu le mulivae i se liʻo,
  5. tuʻu ni pepa poʻo ni nusipepa i luga o le fola ma suʻe i ou tamatamai vae, ona sui lea o mea e maua mai lea nofoaga i lea nofoaga. Lili le nusipepa i totonu o se polo ma na o ou tamatamaivae foi.

Fefaʻatalanoa ma lau fomaʻi e uiga i le mafai ona faia nisi o taualumaga i lau 'aʻai poʻo se falemaʻi faʻapitoa.

Faʻasologa o meafaigaluega mo le maʻisuka

I le faʻaopoopoga, mo togafitiga o faʻamaʻi o le tino, o vaʻa pito i lalo, o le masukalokeletal system, organs digestive, gynecological and other diseases in patients with diabetes bronchitis, o metotia o le physiotherapy e faʻaaoga foi:

    eletise eletise, magnetotherapy, tele-maualuga mita, vaimasi lemu, centimeters wave o togafitiga, faʻamalosia o le pancreas.

O nei mea faitino faʻapitoa ua faʻataʻitaʻiina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka faʻamalosia e tusa ai ma metotia masani. O le faʻaaogaina o le gaosiga o le galu o le decimeter e sili ona folafolaina i le fesootaʻi ma se loloto loloto o le galu o le galu, e mafua ai le faʻaleleia atili o le gaioiga o le pancreas, ate, le manava ma le i ai o le faʻamoemoega. Tofi atu i le itulagi pito i luma: fualaau o le 20-40 watts mo le 7-10 minute, isi aso uma, vasega - 10-12 faiga.

Mo le togafitiga o maʻi faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka o le hepatobiliary system, joints, neuritis, polyneuritis, vailaʻau faʻamalolo (paraffin, ozokerite, ma isi) e faʻaaogaina e tusa ai ma auala masani.

Faʻaleagaina o le tino mai (retinopathy)

O se faʻalavelave patino o le maʻisuka o le faʻaleagaina lea o le retina (retinopathy). O le faʻaaogaina o hemorrhages i totonu o le retina e faʻamalosia e le heparin electrophoresis e tusa ai ma le faʻafesoʻotaʻi-occipital technique (15-20 minute, malosi i le taimi nei - e oo i le 1 mA, togafitiga - 8-10 taualumaga, i aso uma).

E tusa ai ma faʻamaoniga a le falemaʻi o le faʻasologa o le tino, iodide o le potassium, calcium chloride, acidic nicotinic, fibrinolysin, trypsin, chemotrypsin, ma isi mea e mafai ona faʻaaogaina mo electrophoresis O le faateleina o le tino vaaia, resorption of hemorrhages, ma le fesuiaiga o le tuna o le ischemic edema sa maitauina i taimi o le tele o le oxygenation.

E le o faʻamatalaina mo tagata gasegase o loʻo i ai se tulaga faʻateleina o le retinopathy, ma le maʻi o Kimmelstil-Wilson. Mo faamoemoega lava e tasi, e talafeagai ona tuʻuina atu se isi itu magnetic field i le vaega o le mata (sinusoidal current, faaauau -10-15 mT, 10-15 minute taʻitasi, o le togafitiga - e oʻo atu i le 15).

O maʻi e maua i le retinopathy e mafai ona faʻamatalaina le ultraphonotherapy (0.2-0.3 W / cm2, 3-7 minute, 10-12 taualumaga o aso taitasi). I le i ai o le turbidity and hemorrhage i totonu o le tino vitara, o le tofiaina o papain, dicinone poʻo le fibrinolysin ultraphonophoresis e aoga i mea tutusa.

O le maʻisuka angiopathy o pito pito i lalo

O le maʻi o le maʻi suka i pito pito i lalo o se faʻaaliga o vevela vascular vascular (capillaries, arteries, venules, vaʻa ma le lautele).

I vaega I ma le II o le faʻamaʻi, faʻaaogaina o le pito i lalo o le faʻaaogaina (aso uma po o isi aso uma, 10-15 taualumaga i le togafitiga). I le togafitiga o le maʻi o le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina le togafitiga DMV. E aʻafia uma vae e lua (30-50 watts, 8-10 minute), faʻapea foʻi ma le suʻesuʻeina o le pancreas (20-30 watts, 7-10 minute, 10-12).

UHF-togafitiga e fesoasoani e faʻaleleia le tulaga lautele o tagata gasegase, faʻaitiitia le tiga ma le gaogao i maso o le tamai povi, faaleleia le tafe toto i vae, faʻaitiitia le hyperglycemia ma le glucosuria, ma faʻaitiitia le maualuga o hormones contra-hormonal.

Faʻatasi ai ma vae o vae, e maua ai ni taunuuga lelei e ala i le faʻaaogaina o le metotia umi o le UHF-therapy (faʻaitiitia le vevela, 10-15 minute, 10-12).

O le faagasologa o togafitiga e aofia ai ma le 10-12 laasaga (i tulaga tumau e faia i aso uma, i luga o se nofoaga i fafo atu e mafai ma o isi aso uma). O le faʻaaogaina o vailaʻau o vailaau faʻasaina ua faʻamaonia: heparin (segmental) - magnesium (i luga o pito), novocaine - aminophylline.

Faʻaaoga lelei le metotia tuʻufaʻatasia - inductothermoelectrophoresis o iodine i pito pito i lalo (vasega - 10-15 faiga, umi - 20-25 minute).

Le faʻaaogaina o vaʻa faʻafefe faʻaleagaina

I maʻi o le maʻisuka ma microangiopathies ma le maʻisuka laʻitiiti e maualalo i le tulaga o le taui mo le gaosiga o le gaʻo, o loʻo faʻaaogaina ai galu eletise. E mafai ona faia faʻataʻitaʻiga i ni auala se lua.

  1. Faʻasalaga E iai soʻu faʻamatalaga faʻapitoa i hemodynamics lautele,
  2. Filifiliga II - mo faiga faʻasolosolo.

O le faʻamalositino e fesoasoani i le faʻaitiitia o le kulukose toto (i tagata uma), faʻaitiitia le mamafa o le tiga, fulafula, faʻamautuina le leo o le puipui vascular, faʻaitiitia le gaioiga o le tino o le tino, faʻaititia le kulukosecodicoids, faʻaleleia le kulūkose i siama uma o le tino.

O le auala o le filifiliga ou te tuʻuina atu mo le aʻafiaga o le paravertebral (Th, - L5, 1st field) ma le agaʻi i luga o vae (2 ma le 3 teritori) i laina nei: I mode, III ma IV pp, 50-75%, 30 Hz (faatasi ai ma se faaitiitia o le masini vascular) poo le 70 Hz (faatasi ai ma le faateleina o le masini vascular), o le 2-3 s, 4-5 minute i le taimi nei.

I le mataupu II, o se aafiaga i luga o fanua e 3 e faapea foi (o le fanua muamua o le a agai atu i le pancreas, o le lona lua ma le 3 o fanua e felauai i vae). O loʻo i ai nei laina tutusa, e na o le 1 o le taimi e faʻasolo atu i le 70 Hz, i le lona 2 ma le 3 - 30 Hz.

Togafitiga ma galu ua faʻafefeteina i le va o aso e 15 aso.

I faʻamaʻi ogaoga totogi, o le faʻaaogaina o galu ua faʻaaogaina e naʻo vaega.

Le faʻaaogaina o se isi maseta eletise o le maualalo o taimi, electrophoresis

O le faʻaaogaina o se isi maseta eletise o le maualalo, o le eletise e faʻaleleia le toto toto ma faʻasaʻo le tiga. Mo le 10 faʻataʻitaʻiga, o le fua o le toto faʻafefeteina e 0.7-1.0 ml / kg le mamafa o le tino) i luga o le physiotherapeutic Izolda, faʻapea foi ma le magnetotherapy i luga o le mea Polyus-1 (5-10 aso mo le 10-15 minute luga o le fanua).

I le maʻisuka faʻamaʻiloga, elemene eletise o le sulfur ma le magnesium preparations, inductothermy ma le magnetotherapy e le maualalo, faapea foi ma talosaga i le lotoifale o paraffin poo ozokerite. O le faagasologa o togafitiga e masani lava ona aofia ai faiga e 6-10, ma o aafiaga e faia e tusa ai ma auala masani e taliaina (faʻaaogaina masani).

Faʻatasi ma lipodystrophy faʻasolosolo, lipophoresis o le lidase poʻo le insulin monocomponent, o le phonophoresis o le inisalini i le vaega ua afaina. Aʻo leʻi filifilia le vailaʻau faʻamalosi, faʻasolosolo faʻamalolo poʻo le faʻaaogaina o le ozokerite, faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o le ultratonotherapy. E lelei le tuʻufaʻatasia o vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi ma le massage o nofoaga o leoli.

Faiga faʻaletolosi

O togafitiga e tatau ona tuʻufaʻatasia ai psycho-, dieto-, pharmaco- ma physiotherapy. Talu mai le amataga o le matagaluega, faamalositino togafitiga, acupuncture, magnetotherapy, electro-, malamalama-, vai- ma le vevela togafitiga, massage - e faaleleia atili ai le fiafia o le pancreas (metalini-stimulating methods), ma le faamoemoe o se aafiaga lautele i le tino e faasaʻo ai le dysregulation neurohuma o le endocrin system. ma le taofiina o le setete o le asthenoneurotic (togavao faʻasaʻo ma faʻamalosi), e faʻafefete ai faʻafitauli ma faʻamaʻi faʻatasi.

O loʻo faʻamatalaina i le faʻaaogaina o le maʻisuka ma le maualuga o le tino ma le maʻisuka ma se laasaga talafeagai o le tino. I taimi o aʻoga, e aofia uma ai musika (i le popo fou ma le faʻalautelega faʻaopopo). Ona suia loa lea o le saoasaoa o le saoasaoa, ma o le a faasolosolo lava ina faigata le faʻalavelave (faʻaaogaina mea faitino ma luga ole folasisi).

Gymnastics faʻamalosi mo vae e taua tele i le puipuia o le maʻisuka vae. O le tele lava o faʻatinoga o gaoioiga elemene i le tapuvae, metatarsophalangeals joints, e le tele lava i le tulivae.

O faʻalavelave eseese o togafitiga togafitiga e mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga ma le puipuia o vae alofilima (talu ai o loʻo agaʻigaʻi i luma le tagata maʻi e maua i le maʻisuka ona o le faʻavaivaia o maso o pito pito i lalo ma mea faʻalanu).

Faiga Faʻaletolosi

Mo le faaleleia atili o galuega, o fualaau faasaina eletise e faʻaaogaina i luga o le vaega o loʻo i ai le pancreas ma le maʻisuka agamalu ma le agavaʻa: heparin 10,000 iunite, acidic nicotinic, sauniuniga o le potassium (e oʻo i le 10-12).

Faʻaaogaina le eletise i luga o le vaega o le faʻaogaina o le pancreas: o loʻo faʻaaogaina paʻu o le eletise sinusoidal, o le eletise latou te feʻaveaʻi i le pancreas ma se vaega o le 100 cm2.

Faʻafesoʻotaʻi faʻasolosolo i luga o le vaega o loʻo suʻesuʻeina o le pancreas: 0.4 W / cm2, pulse poʻo le faʻaauau, 5 minute i aso uma, e oʻo atu i le 10 taualumaga.

O le magnetotherapy i luga o le vaega o le suʻesuʻega o le pancreas i le faʻaogaina o le maʻisuka: o le faʻaauau pea o le gasegase o le maʻisuka, faʻamalosia o le 20-25 mT, 15-20 minute, e oʻo atu i le 10-15 faiga (OrthOSPOK, ata PhotoSPOK, ma isi).

O le faʻateleina o aafiaga o mea faʻaletino (auala o vailaʻau ma faʻasao):

    (electroconotherapy) i se taimi masani o le 10 Hz mo le 20-40 minute, o se faagasologa o le 10-20 (aemaise lava le aoga i tagata gasegase e maua ai le maʻi o le fatu, o le maualuga o le toto, diaperoneurotic syndrome), electrophoresis drugs 2-5% sodium (potassium) solution bromide (mai le cathode), 2- 5% vaifofo o le magnesium sulfate (mai le anode) e tusa ai ma le metotia o le collar, o se faagasologa o le 12-15 taualumaga, o le varnivalization o le ulu ma le collar area 3-5 minute, o se faagasologa o le 10-15 faagasologa, magnetotherapy lautele (VAEGA) 10-20 minute, vasega 8 -12 taualumaga, okesene o le okesene mo soo se ogaoga o le maʻisuka.

Balneotherapy

Faʻasalaga o le maʻisuka, pine-coniferous, vaʻaia o vai vevela - i aso uma poʻo aso uma (10-12 baths) i le vaitau o le faʻamautuina o taui mo le faʻalavelave faʻaleagaina i le leai o ketiocytosis. Isi togafitiga vai, e aofia aitimu, vili, faʻaleleia o le vai ua faatagaina mo tagata mamaʻi e iai ituaiga o maʻisuka matuia ma faʻaauau ona totogi.

O loʻo faʻaaogaina e le bath-bath (Aqua-SPOK meafaigaluega - o se tuufaatasiga o se eletise ma le suavai faʻamalolo), aemaise lava i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, togafitiga, urological, gynecological and dermatological diseases.

Tusi lesona (limo, vaega o le tino-collar) ma le pisipati pressotherapy o le pito i luga ma le pito i luga o le meafaigaluega "Lymphamat".

Laʻu mumu

E faʻaaogaina mo faʻamaʻi faʻamaʻi o le masculoskeletal system, system of nervous system, organs pelvic in women, and organes digestive. I le tulaga o le maʻisuka vaivai, o se taualumaga e faʻatulagaina mo se umi o le 15-20 minute i isi aso uma i le vevela o le 40-42 ° C, mo tikeri faʻasolosolo ma matuia - e tusa ai ma se auala agavaivai (faʻafanogi 38-40 ° C, umi 10-12 minute, 2-3 taimi i le vaiaso , e oʻo atu i le 8 talosaga).

Ituaiga ituaiga o gaioiolosi mo le maʻisuka

O togafitiga o le tino e faʻaleleia le lelei, le tulaga lautele o le tino, faʻaleleia. O le faʻaopoopoga o le faʻaitiitia o le suka o le toto ma le faʻamalosia o puipuiga. Faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, e mafai ona faʻamautuina manua mo togafitiga.

Oxygen therapy (oxygenation)

O lenei metotia e aofia ai le tuʻuina atu o le okesene i lalo o le maualuga o le mamafa. Faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga muamua ma le lua.

Ovailana togafitiga e faʻamalolo ai le hypoxia, lea e masani ona mafatia ai tagata gasegase. O le umi o le vasega o le 10-12 taualumaga ma le umi o le vasega mai le 40 i le 60 minute.

O le amataga o tulaga lelei lelei e matauina pe a mavae ni nai aso. A maeʻa se togafitiga, e faʻamavae e le tagata maʻi aafiaga o le maʻisuka, e aofia ai le hypoxia. O le faʻalogo e matua faʻateteleina ma o le galuega o le pancreas, o isi totoga ma le eletise e faʻaleleia.

Acupuncture, acupuncture ma le acupuncture

O togafitiga massage e fuafua i le faʻamautuina o le soifua manuia lautele, toe faʻafoʻiina o le toto, faʻaitiitia le aʻafiaga o le faʻaleagaina o aʻa. O le mea lea, o le tele o le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina le acupuncture, le acupressure ma le acupuncture.

Talosaga e fesoasoani i:

  • faaleleia atili o le nerve conduction of tissues,
  • faaitiitia le tiga
  • faateleina le maaleale o vae.

I le taimi o le ulugalii, o nisi vaega i le tino o le tagata maʻi e faʻaosofia. O le umi o le vasega e lua vaiaso. O le massage e faia i aso uma ma e fesoasoani e faʻatonutonu.

O togafitiga massage mo le maʻisuka o se togafiti togafiti e faʻafefete ai maso, faaleleia ai le toto ma faʻasaʻo le maualuga o le kulukose i le tino.

Plasmapheresis

Afai o faafitauli ma le suka o loʻo i ai faʻatasi ma le faʻamau ma le septic, e fautuaina le tagata maʻi e maua plasmapheresis.

I le faagasologa o le faʻatinoga, ua faʻamamaina le plasma toto o le tagata maʻi i mea faapitoa.

Plasmapheresis e fesoasoani i le aveesea o mea faʻaleagaina mai le tino e ala i le faʻamamāina o le toto. I le faagasologa o le faʻamamaina, faʻamamaina le plasma o le maʻi, faʻamamaina i se masini faapitoa ma toe foʻi mai.

O le toto e sili atu le mama e ala ile aveesea o toxins o loʻo aofia ai. O mea leaga e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi ma le faʻaogaina o le tino. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, o le toto e le o se mea faʻapitoa, e pasi lelei e ala i le totoga ma faʻaleleia ai totoga ma gaʻo uma.

Togafitiga o le oxone (ozone therapy)

A maeʻa le faʻatinoga, ona faʻaleleia lea o le siakiina o puipui o le tino mo le kulukose. O le mea lea, o le hyperglycemia ua faaitiitia. Ozone e fesoasoani e faʻaleleia le suka i le toto mumu, e tuʻuina atu i le tino le okesene faaopoopo. E aveesea ai le hypoxia.

O le togafitiga o le ozone e puipuia ai le tele o faʻafitauli faigata:

Ituaiga ituaiga o taualumaga ua faatonuina e le fomaʻi e faavae ile maʻi o le maʻi. O le taʻele e mafai ona avea ma nilala, maualuga, pefu, Scottish ma timuga.

O le aʻafiaga o vaʻa vai i luga o le tino e aoga tele mo le manuia o le maʻi. E mafai foi ona eseese pusa paʻu: lautele ma faʻalapotopotoga. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, o le vai i totonu o le faletaele e tatau ona i ai i se tulaga vevela ma i se tulaga o vibration.

Ole vai mafanafana, fufulu (vai malulu) ma le asiasi i le vai (vevela vevela) ei ai se aafiaga lelei ile maʻi.

Faʻataʻitaʻiga Faʻamālōlōina Faaletino

O se vaega taua o le togafitiga togafitiga.

O faʻamalositino faʻamalosi tino e faʻaleleia ai le gataifale o le tino, faʻateleina le faʻaaogaina o le suka i le tino ma le teuina i totonu o maso.

Na faʻamautuina o le togafitiga o le physiotherapy i nisi tulaga e mafai ona faʻaititia ai le toto toto i tulaga masani. O faʻamalositino faʻamalositino e faʻaleleia ai le gaioiga o le inisalini ma faaitiitia lona fua.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i auala o le physiotherapy e faʻaaoga mo le maʻisuka i totonu o se vitio:

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga, ae o vailaau faʻaonapo nei o loʻo i ai auala e faʻaitiitia ai le tulaga o tagata gasegase ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le maʻi. O tekinolosi faʻafouina, faʻatasi ma fautuaga faʻalesoifua maloloina uma, o le a matua faʻaleleia le lelei o le olaga o se tagata maʻi i le maʻisuka.

I faʻamaʻi tumau, o togafitiga e masani ona faʻaaoga e faʻavae i luga o le aʻafiaga o mea faaletino i le tino. O le togafitiga o le tino e galue i luga o le maʻisuka e le tuusaʻo, fesoasoani e toe faʻafoʻi le malosi, faʻaleleia le lelei, faʻaleleia atili le soifua manuia o le maʻi.

E taua le iloa! O se mea fou na fautuaina e endocrinologists mo Faʻaauau le Mataituina o Maʻisuka! E na o aso uma e tatau ai.

O le aʻafiaga o le faʻaititia o le suka e masani lava ona leai se aoga. Ae faʻatasi ai ma faʻafitauli o le maʻisuka, e galue lelei le physiotherapy: faʻasaʻo le tiga i le neuropathy, fesoasoani i vaʻa toto. O le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i totonu o le paʻu e faʻaaoga ai le electrophoresis e taua tele, ma e mafai ona togafitia faʻamaʻi angiopathy i nofoaga e sili ona leaga. O se vaega eseese o le physiotherapy, o le physiotherapy, e masani ona faʻaaoga i le puipuia o le maʻisuka vae.

Faaletino ma ona ituaiga

O togafitiga faʻale-tino e aofia ai le tele o metotia, e faʻaopoopoina ai mea masani ma mea faʻaanatura. Natura: togafitiga i le la, hydrotherapy, fofo - na faʻaaogaina i Eleni anamua. O mea faʻamalosi e faia e le tagata, o loʻo i ai mea faʻapitoa mo nei faamoemoega. O le tele o taimi e faʻaaoga ai le electrophoresis, le physiotherapy ma le vaivai eletise eletise, le mageta, le vevela ma le malamalama.

O le filifiliga o mea taua ma lona malosi e faalagolago i le ituaiga ma le tikeri o le maʻisuka, o le tino o le tino, o le faʻalauiloaina o faʻafitauli. Ona o le tele o metotia, e mafai ona e filifilia se togafitiga patino mo se maʻisuka o le a amanaia ia foliga o lona maʻi ma maua ai se aoga aoga i suiga faʻaleagaina e aunoa ma aʻafiaga.

I le avea ai o se tulafono, o loʻo faʻatulagaina taualumaga i se vasega mai le 10 aso i le 2 vaiaso. E mafai ona e faia se vasega o le physiotherapy i totonu o falemaʻi, nofoaga mo le faʻaleleia o togafitiga, falemaʻi faʻapitoa i le maʻisuka.

O gasegase ma le tafe o le a avea o se mea o le taimi ua tuanai

O le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le toeitiiti 80% o tafaoga uma ma toesega. 7 mai le 10 tagata e maliliu ona o le pisa o fatu o le fatu po o le faiʻai. E toetoe lava o mataupu uma, o le mafuaʻaga mo lenei faʻamoemoe matautia e tutusa lava - maualuga le toto suka.

E mafai ma e tatau ona tuʻituʻi le suka, pe leai se mea. Ae e le fofoina ai le faʻamaʻi, ae naʻo le fesoasoani e tau ai le suʻesuʻega, ae le o le mafuaaga o le maʻi.

Na pau lava le vailaʻau ua fautuaina aloaia mo togafitiga o le maʻisuka ma e faʻaaoga foi e endocrinologists i la latou galuega o lenei.

Le aoga o fualaau faasaina, fuafua e tusa ai ma le auala masani (o le numera o tagata gasegase na toe malosi i le numera o tagata gasegase i le vaega o le 100 tagata na togafitia togafitiga) o:

  • Tulaga masani o le suka - 95%
  • Faʻaitiitia o vein thrombosis - 70%
  • Faʻamamaina o se fatu fatu malosi - 90%
  • Aveesea o le toto maualuga - 92%
  • Faamalosia o le aso, faaleleia o le moe i le po - 97%

O gaosi oloa e le o se faʻalapotopotoga faʻapisinisi ma e faʻatupeina i le lagolago a le setete. O le mea lea, o nei tagata nofomau uma e maua le avanoa.

Metotia o metotia na faʻaaogaina ai le tino Vaʻai faʻaopopo i le vaega. Aafiaga i le tino
Faʻaaogaina o le eletise - togafitiga faʻatasi ma se eletise eletise eletise, se eletise eletise poʻo le eletise.O le eletise ole gasegase o se mea faifaipea ma se tamai malosi ma le voltage.Faʻatupulaia le faʻalaumiloina, o le galuega o le popole ma le endocrin system. Faatasi ai ma le maʻisuka, e masani ona faʻaaogaina faʻatasi ma fualaau. Faafetai i le electrophoresis, e mafai ona feaveaʻi i totonu o le paʻu i vaega e faʻaitiitia ai le toto ma le neuropathy matuia.
UHF togafitiga, oscillations tele magnetic frequency.O loʻo faʻaaoga e le lotoifale toto toto, ma faʻaleleia atili ai le tulaga o meaola: o latou toto, meaʻai paleni, ma le fesuiaiga o oloa gaosiolosi e faaosofia.
EHF-togafitiga, galulolo millimita-galu.E aʻafia ai le faiga o tulafono faatonutonu a le tagata lava ia, faʻasaʻo le mumu, tiga, fula. Fesoasoani i le faʻateleina o le faʻamālōlōina muamua - Pro tusiga.
Thermotherapy - physiotherapy faʻatasi ai ma le fesoasoani a le aufaasālalau vevela pe vevela.CryotherapyO le faʻaitumalo e faʻaitiitia ai le vevela o masini, faʻaititia le fulafula, faʻasaʻo le spasm. E i ai sona aafiaga faʻamalosi.
Faʻamālōlōina o paraffinFaʻaleleia le tulaga o le paʻu, faʻaaoga mo.
Mechanotherapy o se metotia faʻapitoa.VibrotherapyFaʻateleina le toto, faʻavave maso, faʻaitiitia le vaivai. O togafitiga faʻasolosolo e mafai ai ona e ulu atu i fualaau faʻamaʻi e ala i le paʻu.
Massage togafitiga
Faʻasologa o togafitiga
Magnetotherapy - faʻalavelave tumau ma faʻafesoʻotaʻi fesuiaiga o ala eseeseTele taimiFaʻafouina le mafanafana, faʻafefe toto toto, faʻasaʻo le mumū.
TeteeFaʻasolosolo le faʻaogaina o le tino, faʻasaʻo le tiga.
Telefoni faʻaitiitiaFaʻatoaga gaioiga i vaega faʻapitoa.
Faaleleia tinoFaʻaaogaina togafitigaFaʻaaoga tele i le maʻisuka, o se tasi o metotia taua o togafitiga mo faʻamaʻi 2. O le maʻisuka ituaiga 1, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻalavelave, aemaise lava ile pito i lalo.

I le faʻaopoopoga i nei metotia, o togafitiga faʻatasi ai ma mea masani e masani ona salalau i totonu o le salini: airotherapy (gaʻo taua, ea faʻaleleia, okesene ma meaola o le laulau o masima) ma le hydrotherapy (baths, tigā o vai, minerale, sauna).

Taʻaloga masani o le Maʻisuka Faʻamatalaga Faʻamālositino

Faʻaaogaina le physiotherapy o se togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka, e faʻaaogaina faʻatasi ma le faʻasaina o le suka ma le inisalini mo le ituaiga 1.

Le aʻafiaga o le physiotherapy ile tino o le maʻisuka:

  • faavaeina le metabolism o gaʻo ma gaʻo,
  • faaitiitia le toto suka
  • faʻaopoʻopoina le inisalini i le maʻisuka faaumiumi ituaiga 2,
  • faaosofia o le toto toto, meaʻai paleni,
  • faʻamaoniga o togafitiga o faʻafitauli, o le gasegase e sili ona taua mo le faʻaleleia o le lelei o le olaga.

O togafitiga o le tino e toetoe lava a leai se afaina, ma e masani ona manaia. I le taimi nei, o latou o se tasi o auala sili ona saogalemu ile togafitia o le maʻisuka, pe a faʻaaogaina saʻo, e leai ni aʻafiaga o le tino ma e le mafua ai ni allergies. O nisi metotia e faʻasaina ai, o le mea lea e tatau ona faʻatonuina le fomaʻi e le fomaʻi e masani i lau faʻamaʻi. Ole taʻiala maʻoti mo le filifilia o metotia faatagaina e faʻaaogaina mo tamaiti ma tagata matutua, talu ai o latou laasaga o le maʻisuka e le mafaamatalaina.

O le masani ona faʻaaoga togafitiga mo le maʻisuka o le electrophoresis, magnetotherapy, acupressure ma le acupuncture, oxygen ma togafitiga o le ozone, hydrotherapy. O le ituaiga o maʻisuka lona lua e manaʻomia ai se tofiga e aunoa ma se toilalo.

O le eletise ole ituaiga e sili ona taatele, e tuʻufaʻatasia vaega e lua o vailaau: togafitiga o togafitiga ma fomaʻi. Ona o le electrophoresis, o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina tuusao i totonu o le eria o loʻo manaʻomia le togafitiga e mafai, ona o le maualuga o le aoga, ma o le aʻafiaga o aʻafiaga, i se isi tulaga, ua faʻaitiitia.

E mafai ona iai le taua tele o le eletise i le metabolism. O faʻataʻitaʻiga e faia i luga o le vaega tele (pito i luga, o le ate o le ate), poʻo i nofoaga faʻatasi ai ma se faʻalauiloa.

  1. O le magnesium e faʻaaogaina ai le enzymes, faʻasaʻo ai hormones, faʻaitiitia ai le toto cholesterol ma le toto.
  2. Potassium e fesoasoani i le fausia o glycogen i le ate, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia i le maʻisuka.
  3. O Copper e fesoasoani e maualalo ai le suka o le toto.
  4. O le zinc e faʻaaoga e puipuia ai le angiopathy, faʻapupulaina le ola o le inisalini.
  5. O Niacin o se vailaʻau malosi, i le maʻisuka, e faʻaleleia galuega o totoga uma, e aofia ai le paʻu ma le ate.
  6. E faʻaaogaina Heparin mo angiopathy ma. E faʻamaligiina ai le toto, e afaina ai le tulaga o puipui o toto toto, ma fesoasoani i le faʻasaʻoina o le glycemia.

O le eletise e faʻaaogaina i vasega o le 10-15 faʻataʻitaʻiga, taʻitasi e tusa ma le 20 minute.

O le Magnetotherapy e matua leai lava se aoga, o le vasega mo le maʻisuka e 2 vaiaso ma e aofia ai le 10-12 vasega, ua i ai i le ogatotonu o togafitiga o loʻo i ai se faʻaititia o le suka i le toto suka. I nisi o maʻisuka e maua i le faʻamaʻi 2, o le faʻaitiitia faʻaitiitia o le glycemia e oʻo atu i le 3 iunite.

Ole aʻafiaga o le mageta e aafia ai le metabolism, e faʻaolaina ai le tino puipuia. Vaega o le talosaga:

  1. Faʻatasi ai ma le angiopathy, o le a faʻaaogaina ona aʻafiaga o le faʻamaʻi ma le vasodilator.
  2. O le Inductothermy e faʻaogaina ai suiga i vaʻa ma neura o le vae - faʻamafanafanaina ma se faʻafetaʻi faʻafetaʻi tele. E fesoasoani i le saturate o tisipese i le okesene, faʻateleina lo latou toe faʻafouina.
  3. O le magnetotherapy pulse e mafai ona fesoasoani e faʻasaʻo le tiga i le neuropathy. Mo le tiga tele, e faʻatolu ona faia le faʻatinoga i le aso.

Mechanotherapy

O metotia o le togafitiga o le maʻisuka, massage ma le acupuncture e faʻaaogaina. Massage e faʻaitiitia ai le lamatiaga o suiga o le maʻisuka i pito pito i lalo (mo se faʻataʻitaʻiga,), e sili ona mataalia i le amataga.

Acupuncture fesoasoani e faʻaleleia atili le amio o fiva namu, toe faʻaleleia le paʻu o le tino, ma faʻasaʻo le tiga i le neuropathy. I le faʻaopoopoga i nila, o loʻo aʻafia ai le eletise ma le laser.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaʻau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina se vaetamaina e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i le aso 19 o Mati (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

Climateotherapy

O auala lelei mo le maʻisuka e aofia ai le okesene ma le togafiti o le ozone. Oxygenation - o le aʻafiaga o le tino o le tagata maʻi ma le maualuga o le mamafa e faʻaaoga ai potu faʻamalosi. E faʻaleleia ai le tulaga ma le fausaga o fusi siaki, faʻaititia le suka o le toto. O le ala o le okesene (10 itula taualumaga) e mafai ai e oe ona faʻaititia le fua o vailaʻau o le suka ma le inisalini.

O maʻi suka ma le gaʻo o le a manuia mai okesene o okesene, o le a faʻavaveina ai le metabolism ma faafaigofie ai le faagasologa o le leiloa o le mamafa.

O le faʻamalositino o le okesene e faʻasaʻo ai le mumu, faʻaleleia le gasegase, faʻafefe ai maso, ma faʻaitiitia ai le tiga. O le malosi o le ozone e faʻateleina ai le puipuiga, e taua tele, talu ai o le maʻisuka e sili atu ona faigofie i faʻamaʻi pipisi nai lo tagata e maua ai le gaosiga o gaʻo.

Faʻaaogaina togafitiga

Mo le faʻamaʻi 2, faʻamalositino togafitiga e manaʻomia, o le taimi aupito maualalo o le 3 itula i le vaiaso. Mo tagata matutua, o vasega i lalo o le vaavaaiga a se fomai e sili ona lelei: i falemai ma nofoaga mo le toe faaleleia. O isi tagata gasegase e mafai ona filifili soʻo se ituaiga o faamalositino, mai se uila vilivae i taʻaloga.

I le faʻaopoopoga i aʻoaʻoga faʻaleleia faʻaleleia, e faia ile tele o vaiaso i le vaiaso mo le puipuia o le maʻisuka vae.

  1. Matou te nofo lelei, matou te tuʻu o matou vae i luga o le fola.
  2. Squeeze e le aunoa, ona tosoina lea o ona vae.
  3. Matou te taʻavale le paʻu ma o matou vae (pine laupapa, masini massage).
  4. Matou te faataamilo i luga o le fola, mai le mulivae i le toe ma vice versa.
  5. Matou te faia ni liʻo i se liʻo ma le mulivae ma le toe.
  6. Matou te taumafai e tuʻimomomoina se fasi pepa ma o matou vae, ona faʻamafola lea. E le gata i lea, o le pulou ua puʻea e tamatamai vae, na pasi mai le tasi vae i le isi, ma saeia.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina.

O le togafitiga o togafitiga o se metotia o metotia mo togafitiga o faʻamaʻi eseese e faʻaaoga ai mea faitino (faʻaalia nei, faʻaalia i le ea, moli, magnet radiation, vevela, vai, ma isi).

I vailaau, o le faʻaaogaina o le physiotherapy e faʻasalalauina lelei, ma o auala lava ia o loʻo faʻaleleia pea. E tele metotia o le physiotherapy lea e aʻafia ai aʻafiaga i le lotoifale ma le tino atoa.

O auala aupito sili ona lauiloa o le physiotherapy o:

  • Magnetotherapy
  • SMT physiotherapy.
  • Lafoaʻi togafitiga
  • Faʻasologa o le eletise
  • Phototherapy
  • faʻamalosi,
  • faʻasalalauga
  • toso
  • UHF ma isi.

Metotia Faʻaaogaina

Faʻaaogaina o meaʻai mo le maʻisuka o se mea faigaluega faʻapitoa i togafitiga faʻapitoa o le faʻamaʻi, lea e fesoasoani i le foia o ia faafitauli:

  • Fesoasoani e faʻamalosi le carbohydrate, protein, gaʻo gaʻo i le tino.
  • Faʻaititia le maualuga o le glycemia ma faʻalauteleina le maualuga o le inisalini o le inisalini i totonu o le toto.
  • Faʻaititia aʻafiaga o le faʻamalosia o le insulin e ala i le faaosofia o le toto ma faʻaleleia atili le gasegase o metabolic in tissues.
  • Faʻamālōlō le tiga i faʻafitauli o le maʻi suka, angiopathy, ma isi.

O nei taualumaga e manatu e leai se aoga, e le afaina ai allergies ma isi aʻafiaga.

I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, o loʻo faʻaaogaina nisi o metotia o togafitiga.

Magnetotherapy

O togafitiga atoatoa ole maʻisuka e aofia ai le faʻaaoga. O le autu o le togafitiga o le lelei o le aafiaga o le mageta i le metabolism. E masani lava, o le maʻisuka ua faʻamatalaina le magnetotherapy i le pancreas.

E tusa ma le 10-12 vaega o togafitiga, ma pe a maeʻa le 3-5 vasega muamua, o le a faʻaitiitia le maualuga o le suka i le toto.

Ole magnetotherapy o se metotia lelei o le physiotherapy mo neuropathy. O le mea moni e faapea o le magnetic field e tuʻuina atu ai faʻamalosi, faʻamalosia ai le aʻafiaga, faʻamalosia ai vaʻa toto ma maua ai le faʻaaogaina o le gaʻo.

O le aveina o okeni okesene e fesoasoani e faaitiitia ai le mamafa, e pei o le afu e tumu ai le manava, mafua ai lagona o le nofo lelei, o le tagata maʻi e itiiti lona taumafaina.

Acupuncture

O lenei metotia o togafitiga e aoga mo le neuropathy, aua a maeʻa le gaosiga o le acupuncture, faʻaleleia le faʻamalaʻi, e faʻapupulaina le lagona o vae ma vae, ma o le a le toe i ai le tiga. Faitau atili e uiga i aoga o le auala.

E pei o metotia, acupuncture, acupuncture (e aofia ai le laser ma le electroacupuncture), acupuncture, ma isi.

Fomaʻi togafitiga o le maʻisuka

Faʻaaogaina le physiotherapy o se vaega faaopoopo i togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka ma mafai ona foia faafitauli nei:

    E le gata i lea, o le a mafai ona fesoasoani i le faʻamaoniaina o le gaʻo, le palatini, lipid ma le mineral metabolism, faʻaitiitia le maualuga o le glycemia ma faʻaititia le maualuga o le insulin i le toto toto, faʻaitiitia ai aʻafiaga o faʻasalaga o le inisalini ma le leai o le hormonal, ia i ai se aafiaga faʻapitoa mo polyneuropathies, angiopathies, ma isi.
    Filifiliina o le zinc. Ina ia faʻaleleia le tulaga faʻatinoina o tamaʻitaʻi a Langerhans e maua ai le inisalini, o le zinc electrophoresis e faʻaaogaina e tusa ai ma le auala masani a Vermel poʻo le agaʻi i luga i le vaega pito i luma. Elemene electrophoresis e faʻataʻitaʻiina e tusa ai ma le auala masani a Vermel e faʻaleleia ai le toe faʻaleleia o faʻafitauli ma faʻaitiitia le toto suka. Filifili eletise o le potassium. 5 fesootaʻiga ma le lanu o le potassium i le polyuria, e fautuaina e taitaia le electrophoresis potassium e tusa ai ma le Vermel. Filifiliina o le magnesium. O le elemene elemene magnesium e aofia ai le faiga o le phosphorylation oxidative o carbohydrates, faʻamalosia ai le tele o enzymes, e faʻaitiitia ai le hypercholesterolemia, o le mea lea e fautuaina ai le faia o electrophoresis o magnesium e tusa ai ma auala masani a Vermel, le auala sikola Scherbak poʻo le agaʻi i le ate, mo le togafitiga - 10-12. Laʻau eletise o le calcium. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le glycemia, e fautuaina ai le faʻaaogaina o le electrophoresis calcium o le vaega faʻaputu e tusa ai ma le Shcherbak poʻo le chlorpromazine electrophoresis o lea lava itumalo, i isi aso uma, vasega e 12. Faʻasaina o le eletise. Mo le faʻaleleia o le galuega o le pancreas, ate, le elemene acidic electrophoresis o loʻo faia i luga o le faʻalapotopotoga pito i luma, o se faagasologa o le 12 taualumaga.

Maʻisuka Microangiopathies. O maʻi e maua i le maʻisuka microbraiopathies o pito i lalo, faatasi ai ma le tiga ogaoga, ma le maualuga o le toto maualuga, o loʻo faʻamaonia le leai o se siaki, iodine electrophoresis i luga o vae e tusa ai ma se taualumaga umi, e oo atu i le 10-12 taualumaga.

I tagata gasegase ei ai le laasaga o le tino o le angiopathy ma le neuropathy lautele, o le electrophoresis o le 5% o le sodium thiosulfate solution, lea e faʻalauiloaina mai le itu leaga i le vaega o muscle calf, e faʻaaogaina mo se laʻasaga o auala e 10-12.

I le tulaga o le angiopathy, o faiga faʻa-eletise e faʻataʻitaʻiina mo vaega o vaega. O tagata maʻi ma le angiopathy o pito pito i lalo e faʻaaoga le electrophoresis ma le novocaine i luga o le itumalo lumbosacral, lea e faʻapogai ai le faʻalauteleina o vaʻa o le pito i lalo ma le faʻaitiitia o le tiga.

Faatasi ai ma le tuufaatasiga o le maʻi o le maʻisuka ma le thrombophlebitis i le faamagaloga o vevela papaʻu ma le loloto, ua faatonuina ai le heparin electrophoresis, suia i le trypsin electrophoresis i luga o vae. E mafai ona faʻatinoina le eletisela o le heparin ma le magnesium i se metotia faʻapipiʻi: o le heparin e faʻafeiloaʻi mai le cathode o loʻo i totonu o le rohe lumbar, ma le magnesium mai le uaua faʻapipiʻi tuʻuina i luga o vae e lua. E 10 aafiaga i le vasega.

O vailaʻau faʻasoifua maloloina e maua ai se nofoaga taua i le togafitiga o le retinopathy o le maʻisuka ona o lona malosi e faʻaaoga ai faʻamaʻi-inflammatory, absorbable, trophic, hyposensitizing and antisclerotic effects. I le i ai o microaneurysms, hemorrhages, electrophoresis o le heparin ua fautuaina, faatasi ai ma le sclerosis o vaʻa vaʻa - electrophoresis o le vai o le avoida solution.

Mo le angiospasm, suiga o le degenerative i le retina, electrophoresis o le acidic nicotinic, o le faʻafefiloi o le aloe (diluted 1: 3) ma vitamini PP, C, o le faʻafefiloi o le 1% nicotinic acid ma le iodide o le potassium. I totonu o le retinopathies o le maʻisuka ma le macular macular, o le electrophoresis o le chloride chloride e mafai, faatasi ai ma suiga fibrotic i le retina, malie malie, hemophthalmus, electrophoresis o le lidase, fibrinolysin (10-15 sessions per course) poʻo le electrophoresis o trypsin, chymotrypsin, o loʻo i ai le fofo ma le antihemocoagulant effect.

O le eletise ole gaioiga ile mata e faia e ala i le vevela mai le eletise ole eletise poo ile eyelids tapunia faatasi ai ma se faʻavae muamua o le vailaʻau faʻasaina i totonu o le pusa o le conjunctival. O togafitiga e faia i aso uma.

I le tulaga o le faʻaleagaina o le ate i maʻi e maua i le maʻisuka, e faʻaaogaina le magnesium electrophoresis, o loʻo i ai se aafiaga lelei mai le faʻaaogaina o le electrophoresis o le solution papaverine i le ate ma lona lipodystrophy, 12-15 auala e tatau ai mo le togafitiga.

Maʻi maʻi fatu lilo. Afai o le maʻisuka ua faʻatasi ma le maʻi fatu fatu, o le electrophoresis o vasodilators (aminophylline, papaverine), faʻapea ai ma le heparin ma le ganglion blockers e lelei lona aafiaga.

I togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina galu. E masani ona faʻaaogaina mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma le polybornitis. O le faʻaaogaina o le hypoglycemic o gasegase e faʻafefe i le gasegase e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le gaioiga o mea faʻapipiʻi-vascular, i se faagasologa o le 12-15 taualumaga.

Talu ai ona o le faʻalauiloaina o le faʻaleagaina o le toto i luga o ipu toto, lo latou gafatia ma le leo, o lenei auala e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma le polyreaitis. Faʻapitoa o le pito i luga ma le pito i lalo, o le pusa o le paʻu ma le lumbar o loʻo faʻatinoina i se mea itiiti: faʻaaogaina, mo le 5-10 minute, aso poʻo aso uma o taualumaga, 8-10 auala e tatau mo le togafitiga.

I togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka, o loʻo faʻalogoina se togafitiga faʻapitoa faʻamalosi pe a faʻaaogaina le metrosanthi ma le decimal o togafitiga. O nei metotia e mafua ai se paʻu i le suka o le toto, e aʻafia ai le galuega faalilolilo o hormones pancreatics. O metotia nei e faʻaaoga:

    SMV togafitiga ma le Luch-58 meafaigaluega. i le vasega - 8-10 sauniga. UHF faʻamalositino ma le masini Volna-2: faʻapitoa ona faia i isi aso uma, mo se faagasologa o le 10-12 taualumaga.

O se tuufaatasiga o nei auala e mafai.

O le faʻaaogaina o togafitiga ultrasound i le togafitiga o le maʻisuka e mafua ona o lona aafiaga o le hypoglycemic. O le eletise e aafia ai le vaega o le suʻesuʻeina o le pancreas, o loʻo faʻatinoina ia taualumaga i aso uma, mo se togafitiga o vasega e 10.

Talu ai ona o le maualuga o le ola o le magnetic field, o lona aafiaga lelei i metabolic processes ma le hemocirculation lautele, ua fautuaina e faatonu le magnetotherapy i tagata gasegase o ituaiga maʻisuka masani ma ogaoga.

O le magnetotherapy e faia i luga o le vaega o loʻo i ai le pancreas. O faʻatulagaga e faia i aso uma, i le faagasologa o vasega e 12. O le faaitiitia o le suauu o se isi maseta e masani lava ona iloa pe a uma le 3-5 vasega.

I le neuropathy o le maʻisuka, o le inductothermy o le pito i lalo e faʻaaoga. Taualumaga tumau. 15-20 minute e faia i aso uma poʻo isi aso uma.

Le aʻafiaga o le DMV ile pito i lalo e faaleleia atili ai le microcirculation i totonu o vaʻa pito i lalo i le maʻisuka. O le faʻaaliga o loʻo faʻatino mai i le Wave-2 masini i aso uma poʻo isi aso uma, o le togafitiga o togafitiga e 10-15. Toe faʻaleleia togafitiga mo le faʻaauau pea o le maʻi o le maʻisuka.

Patient M., 69 tausaga. Mafatia mai le maʻisuka mo le silia ma le 15 tausaga. O tausaga taʻitasi e togafitia ai togafitiga faʻamaʻi i le fesootaʻi atu i faʻafitauli o vaʻalele i luga o le vavaevaevae o tamatamaivae o vae e lua ma vaega o le taʻavale.

I le fesoʻotaʻiga ma luga, na filifili ai e faia ni suiga i togafiti a le tagata maʻi, aemaise lava pe a uma ona faʻasao mai le falemaʻi. O le tagata gasegase na faʻatulagaina vasega o togafitiga faʻafouina, faʻataʻitaʻiga i gaʻo manu e ala i le faʻaaogaina o le physiotherapy, togafitiga laser, phototherapy, massage o vae ma vae, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o meaʻai.

O metotia o le physiotherapy ina ia faʻamalolo ma puipuia ai fofo fou o le faʻafitauli o meaola, o mea nei na faatonuina:

    Lafoaʻi laser, monochromatic, ma le malosi o le malosi 25 mW, i le va o le 20 cm. Monochromaticity na mafai ai ona tuʻuina atu le tele o laʻau o le fofo, e mafua ai suiga suiga eletise e faʻavae i luga o le photoelectric effect. Meafaigaluega, AMLT-01

O le togafitiga laser na faʻaaogaina ina ia mafai ai ona maua le faʻamalositiga, le faʻaaogaina o le gaosiga, faʻasalaga, ma aʻafiaga.

  • Malamalama malamalama (phototherapy) ma le vaega vaaia o le fusi ole ala. Mea e faʻaaoga i le Dune, moli uila. Na faʻaaogaina le Phototherapy mo le faʻamoemoe o le gasegase o gasegase ma faʻasalaga.
  • Magnetotherapy. (faʻaauau - magnetophores ma le vevela eletise, Meafaigaluega: Polis-1,2). Magnetotherapy e fuafua i le fatufatuina o se vailaʻau, gaʻo, faʻamalologa faʻamalosi.
  • Faʻafesoʻotaʻi faʻasolosolo ma le inisalini, Meafaigaluega: UZ-T5 faʻatasi ai ma le faʻateleina o le 880 kHz. Faʻailoaina atu: antispasmodic, metabolic (faʻaleleia e ala i le faʻaaogaina o le inisalini).

    O metotia uma nei (1-3) na faʻaaogaina e ala i le suia o le 10-15 taualumaga, i le falemaʻi i le aso i se falemaʻi faʻapitoa ma le aso, ma le i ai o le phototherapy i le falemaʻi i le fale.

  • Massage Localization: vae, vae. O le massage na faia e le gata i tagata faigaluega soifua maloloina, ae faapea foi i aiga ua aʻoaʻoina.
  • Taumafa masani. Faʻaaogaina: Microhydrin, Coral water, Coenzyme Q-10.
  • O le faʻaaogaina o nei metotia uma ua mafai ai ona tatou "faʻamalolo" atoatoa le maʻi o le maʻi, e puipuia ai le tupu mai o le toe faʻafoʻi ma vaega fou o faʻalavelave faʻapitoa i le gasologa o le tausaga. I le taimi nei, o le lomiga o suiga suiga o le togafitiga ma le puipuiga o aʻafiaga o loʻo faʻatalanoaina: aemaise, o le okesene o le okesene (o loʻo avanoa le potu), UFO, phototherapy.

    Patient M., 53 tausaga, fesili e fesoasoani i se mea, faʻaitiitia lona mafatia i faʻamaʻi na ia maua. I le taimi o le talanoaga, na manino ai e maʻi le maʻi i le cirrhosis, ituaiga 2 o le maʻisuka, o loʻo i ai le maʻi o le mai i luga o vae. O loʻo ia togafitiga faafomaʻi e tusa ai ma fomaʻi faʻamaumauga, ae o faafitauli tau le soifua maloloina e le foia.

    O faʻamaumauga faʻatusatusa na tusia i le siata o faʻamaonia, e aofia ai faʻamaʻi faʻamaʻi: Cirrhosis, ituaiga 2 maʻi o le maʻisuka, lymphostasis, maʻi o le gaʻo i le vaega pito i lalo. O suʻega sa faia i luga o le microscope pogisa (malamalama faʻamalosi, faʻalauteleina o le faʻaaliga 40 ma le 100).

    I le taimi o le hemoscanning, o le erythrocyte columns (89 points), o le fibrinogen, cholesterol crystalloids, giardia, flagellate trichomonas, o le inu o le plasma ma le pupuʻu o manu, na maua i le toto ola. O le faʻamatalaga na maua i le taimi o le hemoscanning sa i ai se aafiaga malosi i luga o le maʻi ma na ia malilie malosi e togafitia.

    Sa fautuaina le tagata maʻi:

      Faʻamatalaga Muamua o le faʻaaogaina o le suavai i sina vai itiiti ma faʻafefea ona faʻafefe le suavai i le 1.5-2 lita i le aso. Microhydrin 1 capsule 2 taimi i le aso, Emu Fat mo le talosaga, i luga o vaega faʻafitauli o luga o vae.

    O le tagata maʻi na faʻamatalaina o le togafitiga o le a sili atu ma le tasi le vaiaso ma o le mea lea e taua ai le onosaʻi ma faʻamautinoa maeʻaeʻa tofiga uma.

    I lenei vaitau, na ave e le tagata maʻi:

      Paʻu laau laau, Impact 2 capsules 4 taimi i le aso mo le 21 aso, Laulaau lanu uliuli 2 pusa 2 taimi i le aso mo le 21 aso, Assimilator 1 capsule 2 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai, Enterosorbent 4 taimi i le aso, Laau vine 2 papafa 4 taimi i le aso.

    I le taimi lona lua, na tofia ai:

      Tru Lecithin 2 capsules 6 taimi i le aso, FirstFood-Colostrum 1 capsule 3 taimi i le aso, Biosheyp e tusa ai ma le polokalame 3 pusa 3 taimi i le aso i le tasi itula aʻo leʻi 'aʻai, Laau faʻamalosi 2 papafa 4 taimi i le aso.

    A maeʻa le 1.5 masina, o le sugar sugar was 5.5 mmol / L. Hemoscanning na faʻaalia le leai o Trichomonas. O laumei o parasite sa matauina tasi.

    Sa faʻaauau le togafitiga e tusa ai ma le polokalame lenei:

      Faʻasalaga i le Paluʻu Suavai, Faʻatoʻaga o le togalaau Numera 7, 1 papa maʻa 2 taimi i le aso, Ant Tree Bark, Impact 2 capsules 3 taimi i le aso, Brown Algae 1 papafa 4 taimi i le aso, Laisene Sauni 1 laulau 3 taimi i le aso , Artichoke ma nanoclusters 1 capsule 3 taimi i le aso.

    O le isi laasaga i le 2 vaiaso:

      Tru Lecithin 2 capsules 3 taimi i le aso, Green Gold 2 pusa 2 taimi 6 aso, FirstFood-Colostrum 1 capsule 3 taimi i le aso.

    Ona toe iloa ai lea o le toto o le onosai M. na sili atu nai lo mea uma na faʻamoemoeina.I le taimi nei na iloa ai e le o iai ni pusa i totonu o le toto, o le maualuga o le suka na toe foi mai i le masani, ua faaitiitia ai faailoga o le liver cirrhosis.

    O taunuʻuga lelei na toe faʻamaonia atili i le taimi o suʻesuʻega faafomaʻi o le tagata maʻi i le falemaʻi i le mea e nofo ai. O le tagata gasegase na le toe iai se tiga i le sao o le hypochondrium, o le maʻi o le gaʻo i luga o vae, na faʻaleleia le soifua maloloina. Faʻaauau pea le faʻaaogaina o meaʻai. E faʻaaogaina le vai faʻaoʻo e faʻaauau pea ona faʻaauau pea le tulaga taua ole-acid.

    Ozone togafitiga

    O le faʻaaogaina o le fomaʻi mo le togafitiga o le ozone mo le maʻisuka e mafai ona faʻateleina ai le mafai ona maua o pa puipui mo le kulukose, lea e faʻaitiitia ai. Ozone e faaleleia ai le metabolism i le toto mumu. O se taunuuga o lenei togafitiga, o le tele o le okesene e ulu atu i le tino, ma ua mou atu le hypoxia.

    Togafitiga o le maʻisuka ma le ozone e taofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave e pei o le neuropathy, angiopathy, arthropathy.

    E le gata i lea, o le ozone e iai sona aafiaga faʻamalosia. E pei ona e iloa, i le maʻisuka ituaiga 1, o tagata gasegase ei ai le faʻafitauli i faʻamaʻi pipisi ma le afaina ona o le vaivai o le puipuiga. O le mea lea, o togafitiga ma le ozone o se tasi o metotia lelei o le physiotherapy mo le maʻisuka ituaiga 1.

    O le faʻamalositino o le ozone e faʻaleleia le faʻatinoga, faʻaleleia le moe ma le tulaga lautele o le maʻisuka. O tagata maʻi ei ai le faʻaititia o le kulukose toto, ua faʻamalosia le puipuiga.

    Faaiuga

    Faʻatautaia faiga faatekonolosi faʻaaogaina e le gata i togafitiga faʻasolosolo, ae faʻapea foi i le faʻaleleia atili o galuega faʻapitoa, faʻamaonia o mea e le atoatoa ai le gasegase o le maʻisuka, faʻaogalua o le faʻafitauli o le maʻisuka malosi, toe faʻafoʻisia o galuega faʻaletonu o galuega (ie, i lenei tulaga na i ai togafitiga faafomaʻi), i se auala lelei, o gafatiaga faʻafetaui o le tino, faʻateleina le tetee atu i mea e mafua ai le soliga o mea tau gaʻo (paʻu ma le gaʻo, e aofia ai Isle), faʻateleina le mafai ona toe faʻafouina (faʻapitoa faʻataʻitaʻiga).

    O le faʻaaogaina o mea faʻaaogā faʻasolosolo e faʻatagaina ai oe e faʻaoga le faʻapitoa o le tino atoa, lea e faʻateleina ai le faʻamālōlōina o maʻi o gaʻo ma faʻapea foi ona i ai se taulaiga puipuia.

    Oxygenation

    I le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o le okesene e aoga foi - togafitiga o le okesene maualuga. O le togafitiga e fesoasoani e aveesea ai ituaiga uma o hypoxia, lea e masani ona tupu i le maʻisuka.

    E tusa ai ma le matauina e fomaʻi, i le mavae ai o le 2 vasega, e sili atu le lelei o gasegase. O le vasega atoa e aofia ai ma le 10-12 auala, o ia mea uma mai le 40 i le 60 minute.

    A maeʻa lea ituaiga o togafitiga, e maua e tagata maʻi le avanoa e faʻaitiitia ai le fua o le insulin ma le tele o isi vailaʻau faʻatau.

    O loʻo iloa i le maʻisuka, o le felauaiga o le okesene i le toto e sili atu le leaga nai lo tagata soifua maloloina. O se taunuuga, o tagata gasegase e atiaʻe le okesene i le matelaina o totoga, masini ma tino.

    O le vailaʻau o le vailaʻau e faʻamalo ai le hypoxia i totonu o masini ma okeni, e mafua ai isi faʻamoemoega lelei - faʻalogo, vaʻai, toto totoʻa faʻaleleia, o le gaioiga o okeni, e aofia ai sela o le pancreatic, ua faʻaaogaina.

    O le oxygenation e aofia ai le faʻaaogaina o le okesene o le okesene. O le metotia e aoga tele mo le tele o le maʻisuka.

    O le aveina o okeni okesene e fesoasoani e faaitiitia ai le mamafa, e pei o le afu e tumu ai le manava, mafua ai lagona o le nofo lelei, o le tagata maʻi e itiiti lona taumafaina.

    Oxygenation taualumaga

    O le faʻamalosia o le okesene o se togafitiga o le physiotherapy e faʻavae i le togafitiga o le maʻisuka ma le okesene i le maualuga o le ea. O lenei ituaiga togafitiga e talafeagai mo le maʻisuka o soo se ituaiga. O lenei togafitiga e mafai ai ona e taofia le atinaʻeina o le le lava o le okesene i totonu o masini ma okeni, faʻamaonia ai le felauaiga o le okesene i le tino.Faafetai i lenei metotia o togafitiga, o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaitiitia le fua o le inisalini poʻo vailaʻau faʻasaina. E le gata i lea, o le okesene o le okesene e faʻaaoga foi i le okesene. Latou te saofagā i le mamafa o le paʻu, faʻaleleia le tino o le okesene. E fautuaina le fofo o le oxygen ia faʻaumatia faatolu i le aso i le tasi itula ao lei faia se taumafataga: o le mea lea, o le lagona o le faʻavevela e foliga mai ma le maʻi o le maʻisuka e itiiti meaʻai, e mafua ai ona aveese le mamafa o le mamafa.

    O le togafitiga o togafitiga o se metotia o metotia mo togafitiga o faʻamaʻi eseese e faʻaaoga ai mea faitino (faʻaalia nei, faʻaalia i le ea, moli, magnet radiation, vevela, vai, ma isi).

    I vailaau, o le faʻaaogaina o le physiotherapy e faʻasalalauina lelei, ma o auala lava ia o loʻo faʻaleleia pea. E tele metotia o le physiotherapy lea e aʻafia ai aʻafiaga i le lotoifale ma le tino atoa.

    O auala aupito sili ona lauiloa o le physiotherapy o:

    • Magnetotherapy
    • SMT physiotherapy.
    • Lafoaʻi togafitiga
    • Faʻasologa o le eletise
    • Phototherapy

    Faʻapitoa o togafitiga o le physiotherapeutic

    Mo togafitiga o le tino, e tele ituaiga metotia e faʻaaoga - magnetotherapy, paraffini, molini Sollux, ultraviolet poʻo le faʻamalaina o le infrared, barotherapy, hydrotherapy ma sili atu. Ae o le auala sili ona lauiloa o le electrophoresis, lea e faʻaaoga ai fualaau faasaina.

    O loʻo i ai le tele o itu o togafitiga physiotherapeutic mo le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaʻau e tatau ona faia naʻo le paʻu poʻo le mucous membranes. O elemene eletise poʻo le ultrasound e mafai ai ona sili atu le faatosinaina o le tino o le maʻisuka.

    Vaega o le hydrotherapy

    O le faʻaleleia o le vai, lea e maua ai le vai, e faigofie ma e faʻaaoga ai mea faʻapitoa faʻapitoa. E faʻaaogaina mo le maʻisuka maualuga o le 1st ma le 2nd ituaiga. E mafai ona faʻatino auala i auala eseese:

    • taele
    • taimi faʻaʻeleʻeleʻele
    • e ala i le taofiofi,
    • le faʻaaogaina o vai malulu,
    • toso ma solo
    • asiasi i le sauna po o le taele
    • e ala i le hydrokinesiotherapy.

    O le autu o togafitiga o le aʻafiaga i luga o le tino o se vaitafe e maua ai le vevela ma le mamafa. Afai o le maʻisuka ua faatonuina se vai, ona mafai lea e le vaitafe ona o le nila, pefu, timuga, ma le maualuga.

    O le taele e aofia ai le faʻauʻuina o le tino atoa i le vai, oʻo i le ua poʻo se tasi vaega o le tino. O se viʻiga faapitoa e faia i totonu o le faletaele. A faʻaaogaina e le balneotherapy le vai o le mineral, ma le hydrokinesitherapy, e tatau i le tagata maʻi ona faia ni faʻamalositino faapitoa ile vai.

    I le faagasologa o le togafitiga o le hydrotherapy, o gaioiga uma o gasegase ua faatelevaveina, ua amataina ai ni fou fou ma ua faateleina le manaomia mo le toe amataina o gaoioiga. E le gata i lea, e faʻaleleia lagona, e faʻamalosi le tino puipuia, ma faʻavaveina le toto. Vaega - naʻo le malulu po o le vevela vai e faʻaaogaina, talu ai e le mafai e le vai mafanafana ona faʻaosofia le tino.

    E i ai le tele o faʻasolega - faʻaleagaina le taʻavale i totonu o vaʻa-gataifale ma le faʻamalosi totoga o le faiʻai, maualuga le maualuga o le toto maualuga, angina pectoris, thrombophlebitis, ma le faʻaogaina o le faʻaogaina o le natura. E le gata i lea, e matua faasaina lava le ave o le timu a Charcot, solo massage ma le Scottish.

    E faʻatatau i vai

    Suavai mo le maʻisuka

    O le togafitiga o le maʻisuka ua fuafuaina i le tele o nuances, lea, e le gata i le faalagolago i le tulaga o le soifua maloloina o le maʻisuka, ae faapena foi i ituaiga eseese o taualumaga.

    O lea, mo se faataitaiga, o bath bath fou ei ai sona aafiaga lelei i le gasegase o le faamai i le vevela mai le 34 i le 38 tikeri.I le taimi lava e tasi, e taua le manatuaina o vai vevela (e sili atu ma le 40 tikeri) e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga o maʻisuka uma, o lona uiga e matua faʻasaina le latou faaaogaina. E tatau ona manatua lenei mea i tagata uma o loʻo aafia i le puipuia o le tagata lava ia poʻo se taui mo le maʻisuka.

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka, toetoe lava o ituaiga uma o le ua e aoga:

    1. Faʻafanua
    2. Sikotilani
    3. faʻailoga
    4. timu
    5. perineal
    6. masini vai taʻele.

    E faʻaaogaina foi le fagu sikikisi mo le tele o faafitauli. E mafai ona tatou talanoa e le gata e uiga i le malosi o le tino, ae o le lumbosacral radiculitis foi.

    Afai tatou te talanoa e uiga i le masini o le faʻaleleia o le vai, ona aafia ai lea o le faʻapitoa ma sili atu ona aoga pe a oʻo mai faʻafitauli i maso, o lona uiga, myositis.

    E tusa ai ma isi ituaiga uma o agaga, e taua tele le feutagai ma se tagata tomai faapitoa o le a fuafua pe faapefea ona talafeagai.

    E tusa ai ma le afaina o le okesene

    E faʻapefea ona faia le uila o le okesene?

    Ona o le tele o fuainumera o metotia o le physiotherapy, e faigata ona ufiufi uma ai, o lea e tatau ai ona e taulai atu i le ki. O nei togafitiga e aofia ai togafitiga faʻatasi ma le okesene o le okesene E afaina ai le metabolism, i se tulaga lautele, faapea foi ma le faamautuina o le mamafa o le tino. Ina ia mafai ona saunia le fofo o le okesene, faʻaaogaina faapitoa ma le teuteu o vailaʻau faʻamaʻi. E mafai ona avea lenei mea ma faʻasalaga o sipuni o le rose po o se teuteuga e faʻavae i luga o le oats.

    Faʻapipiʻi mai se moa moa e faaopoopo ma sasaina i se faʻafefiloi. E faia lenei mea i se vaega: o le protein o le fuamoa e tasi e tatau ona faaopoopo i le lua lita o le vai. A maeʻa lena mea, o le faʻafefiloi ua saunia e faʻafefeteina, aua o le mea lea e tatau ai ona pasia le okesene e ala i le faʻaaogaina o se meafaigaluega faʻapitoa.

    Faʻaaogā faʻamaʻi o le okesene faʻalua pe tolu i le aso, tasi le itula ao le i faia se taumafataga i se voluma e mafua ai se lagona faifaipea o le atoatoa. O le togafitiga faʻatasi ma lenei fofo o le okesene e tatau mai le tolu i le ono masina.

    E uiga i le tele o le okesene

    O lenei faʻataʻitaʻiga o se gaioiga lea e mafua ai le maʻisuka:

    • tuu i totonu o se masini faapitoa,
    • aʻo faʻapupulaina le mamafa o le ea,
    • o le fua o le okesene i le ea e tatau ona sili atu nai lo tulaga maualuga.

    E pei ona lauiloa, i le tulaga o le maʻisuka, o le gafatia o le toto e feaveai ai le okesene e faʻaitiitia le faʻaititia. O se taunuuga, o loʻo i ai le faateleina o le okesene o le matelaina o masini. O lenei lava togafitiga o le physiotherapeutics e fesoasoani i le faateleina o le okesene o le toto i le toto, e sili atu ai le maualuga o le lagona o le tino i le hormone ma faatulaga ai mea uma e fesootaʻi ma le metabolism i le tino o le tagata.

    O le faʻasilasilaga tuʻufaʻatasiga e aʻafia ai ma togafitiga o faʻamaʻi sili ona ogaoga o le maʻisuka. E manaʻomia le faʻatinoina o le itiiti ifo ma le 10-15 sauniga i luga o se vasega atoa o togafitiga. O le umi o vasega taitasi e tatau ona le itiiti ifo i le 40-60 minute.

    E taua foi le matauina o ituaiga ituaiga o le physiotherapy e pei o le faaosofia o le pancreas e le ituaiga ultrasound.

    E faia i aso uma, ma o le togafitiga e tatau ona tutusa ma taualumaga e 10. O se aafiaga tutusa i le itulagi o le pancreas e mafai ai ona faaleleia le gaosiga o le inisalini.

    O le mea lea, i le togafitiga o le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina se tele o metotia o togafitiga, lea e sili ona aoga pe afai e saʻo ma talafeagai lelei.

    O a togafitiga o le physiotherapy e aoga mo le maʻisuka

    Pe o togafiti e talafeagai mo le maʻisuka?

    O tagata uma o le maʻisuka e vave ona oʻo mai pe mulimuli ane oʻo mai i le tulaga o le toe faʻaleleia o le tino faʻatasi ma le fesoasoani a le physiotherapy.O loʻo faʻatusalia ai ituaiga o togafitiga e le faʻaaogaina fualaau faʻatau e fuafua i le faʻamautuina o le gaioiga o le mea faʻapitoa ma faʻamalosia le faʻaitiitia o le suka i le inisalini i le rimoni. O loo tatou talanoa foi e uiga i se aafiaga ogaoga o sulfonamides, biguanides - o lona uiga, o le physiotherapy e aoga foi i le togafitia o faafitauli.

    O le tele o numera o togafitiga o le physiotherapy e ese ai: mai le tele o le okesene o le toto ma le okesene i le electrophoresis o le zinc chloride. O nei metotia uma, faʻapea foi ma le faʻaaogaina faapitoa, e faʻaaogaina foi i le togafitiga o le maʻisuka e le gata i le muamua ma le lona lua. E le gata i lea, e sili ona lelei i le maʻisuka faʻatasi ma faʻamaʻi o ituaiga totoga ma tino o le tino e pei o:

    • ate
    • biliary tract (vine aoga),
    • sooga
    • togafiti lautele.

    I le faʻaopoopoga i le vailaʻau faʻamalolo, o isi faʻamalositino o loʻo faʻaaogaina foi, o loʻo faʻaalia i le tele o le vevela ma le faʻamalosia o le vevela. O lo o matou talanoa e uiga i peat, paraffin, ozokerite, faapea foi ma le omea ma le pupuʻu puupuu. O faʻamatalaga mo lo latou faʻaaoga mulimuli e tutusa lelei ma togafitiga ma le palapala, e fesootaʻi atu i lenei mea o le togafitiga o le vevela e sili ona fetaui mo na gasegase oe na fetaiai ma le faʻamautuina o ituaiga o maʻi ua faamatalaina. E lelei foʻi togafitiga o le balneotherapy.

    E le gata i lea, e manaʻomia le numera o soʻo se taualumaga, e aofia ai le vevela, e le sili atu ma le 10-12 ma o loʻo i ai le teena o le ava malosi.

    Suavai mo le maʻisuka

    O le togafitiga o le maʻisuka ua fuafuaina i le tele o nuances, lea, e le gata i le faalagolago i le tulaga o le soifua maloloina o le maʻisuka, ae faapena foi i ituaiga eseese o taualumaga.

    O lea, mo se faataitaiga, o bath bath fou ei ai sona aafiaga lelei i le gasegase o le faamai i le vevela mai le 34 i le 38 tikeri. I le taimi lava e tasi, e taua le manatuaina o vai vevela (e sili atu ma le 40 tikeri) e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga o maʻisuka uma, o lona uiga e matua faʻasaina le latou faaaogaina. E tatau ona manatua lenei mea i tagata uma o loʻo aafia i le puipuia o le tagata lava ia poʻo se taui mo le maʻisuka.

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka, toetoe lava o ituaiga uma o le ua e aoga:

    1. Faʻafanua
    2. Sikotilani
    3. faʻailoga
    4. timu
    5. perineal
    6. masini vai taʻele.

    E faʻaaogaina foi le fagu sikikisi mo le tele o faafitauli. E mafai ona tatou talanoa e le gata e uiga i le malosi o le tino, ae o le lumbosacral radiculitis foi.

    Afai tatou te talanoa e uiga i le masini o le faʻaleleia o le vai, ona aafia ai lea o le faʻapitoa ma sili atu ona aoga pe a oʻo mai faʻafitauli i maso, o lona uiga, myositis.

    E tusa ai ma isi ituaiga uma o agaga, e taua tele le feutagai ma se tagata tomai faapitoa o le a fuafua pe faapefea ona talafeagai.

    O aʻafiaga o le physiotherapy

    O togafitiga o le tino o se vaega taua o togafitiga o faʻamaʻi o le endocrine system. I le taimi lava e tasi, o ituaiga faʻaonapo nei o lenei togafitiga e mafai ai ona i ai se aafiaga faʻapitoa i le tino, lea e aʻafia ai le faʻasologa masani mo le maʻi.

    O le togafitiga o le tino e tele naua aafiaga eseese i luga o le tino o le tagata, o ia mea uma e mafai ona faatelevaveina le toe faʻaleleia o le maʻi, poʻo le faʻagesegese. I lenei itu, o le taualumaga e masani lava ona faatonuina e na o le fomaʻi.

    O le faʻaaoga lelei o le physiotherapy mo ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ai e oe ona ausia taunuʻuga lelei nei:

    • faʻamaonia tulaga taua o le metabolism,
    • toe faʻafoʻi le kulukose toto i mea masani,
    • faʻateleina le faʻasolosolo ile insulin

    I le faaopoopo atu i se aafiaga tuusaʻo i metotia faʻavae, o le physiotherapy e faʻaleleia ai le vascular tone ma le totoina i totoga o le tino, faʻapea foi ma le faʻamaoniaina o le galuega o le faʻalavelave faʻapitoa ma le totonugalemu.O ia aʻafiaga e puipuia ai le maʻi mai le amataga ma le tuai ona aʻafiaga o le maʻisuka e aʻafia ai i le faʻamaʻi, le neuropathies, maʻi o le gaʻo, ma isi.

    Ituaiga o le physiotherapy

    Ua i ai ia te ia se vailaau tele o auala eseese o le physiotherapy. O le filifilia o se auala maʻoti e fuafua i le tulaga o le maʻi, le malosi o le maʻisuka ma le iai o ona faʻafitauli. E tāua tele le iloiloga o faʻamaʻi pipisi i se tagata maʻi, talu ai latou te aʻafia ai le tele o ituaiga o physiotherapy.

    Faʻafomaʻi e fomaʻi ia ituaiga nei o togafitiga o le physiotherapeutic:

    • faʻaaogaina o meafaigaluega, mo se faʻataʻitaʻiga, electrophoresis, magnetotherapy, ma isi,
    • e aunoa ma le faʻaaogaina o masini: hydrotherapy, masini togafitiga,
    • togafitiga o le physiotherapy.

    O le filifiliga o se metotia patino o le physiotherapy e fuafuaina e le fomaʻi, o le, pe a maeʻa ona suʻe le tagata maʻi, faʻaalia ona faʻamatalaga avanoa ma faʻailoga.

    Faʻamatalaga Faʻamaʻi

    Meafaigaluega faʻavaomalo faʻaonapo nei mo le maʻisuka e mafai ai e tagata gasegase ona maua togafitiga lelei mo filifiliga eseese mo le gasegase o le maʻi. I le physiotherapy, e faʻaaogaina auala eseese o faʻalauiloa faʻalapotopotoga.

    E mafai ona e faʻaleleia le aoga o le physiotherapy ma se tuufaatasiga o auala eseese, lea e masani ona faʻaaoga i le puipuia o faʻafitauli o le maʻisuka.

    Le faʻaaogaina o le magnetotherapy

    O le faʻaaogaina o le togafitiga faʻamalosi e faʻavae i luga o le lelei o le aafiaga o le eletise vaivai eletise i luga o metabolic process in tissues biological. I lenei faagasologa i le maʻisuka, o le autu autu o le faʻaalia o le pancreas. E i ai le tele o faʻasaienisi faʻamaonia e mafai e le magnetotherapy ona faʻaitiitia le maualuga o le suka i totonu o le toto ma faʻamalosi puipui o le moega lapoa, faʻaleleia ai le faʻavavega o le gataifale ma toe faʻafouina. O ia ituaiga faʻatagaga e mafai ai ona faʻaaoga lelei le magnetotherapy mo le puipuia ma le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka, aemaise lava le neuropathy.

    Filifiliga ole eletise

    E faʻaaoga togafitiga ole eletise ile togafitiga ole tele ole faʻamaʻi. E le gata i lea, o le aʻafiaga autu o le auala e fesoʻotaʻi ma ituaiga faʻalauiloa e lua. Muamua, i totonu o tisipenesa o le tino i lalo o le aafiaga o le eletise eletise o loo i ai se aafiaga gaioiga e faaosofia ai le toe faʻafouina ma faiga faʻapitoa. Lona lua, electrophoresis e faʻatagaina ai oe e tuʻuina atu faʻamalosi fualaau i le tino e ala i le paʻu. I le avea ai o se tulafono, o vaifofo ma microelements o loʻo mulimuli mai e faʻaaogaina mo lenei faiga: zinc, copper, potassium, magnesium and calcium. E le gata i lea, o le electrophoresis ma le nicotinic acid, novocaine ma le sodium thiosulfate e masani ona faʻaaogaina.

    Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le okesene

    E mafai ona faʻaaogāina le okesene faʻaleagaina i tagata gasegase i soo se ituaiga o maʻisuka. O lenei faiga e faʻatagaina ai oe e faʻateleina le 'okesene i totonu o le toto, lea e faʻaleleia ai lona faʻasalaga i tisipesa o le tino, talu ai e fesootaʻi ma le atinaʻe o angiopathy, o lenei faagasologa ua faʻalavelaveina. Ole vaeluaga o le oxygenation e faʻaaogaina e puipuia ai le maʻi o le gaʻo ma isi faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le le lelei o taumafa.

    Gymnastics faʻamalosi

    O togafitiga faʻale-tino e fautuaina mo tagata uma e maua i le maʻisuka. O gaioiga faaletino e faʻaleleia ai le toto i totonu o le tino, e faʻaleleia ai le gataifale, ma puipuia foi le aoina o le mamafa o le tino. E taua le maitauina o le fomaʻi, o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le natura o le maʻi o le maʻisuka i le tagata maʻi, faʻapea foi ma tapulaa o lona soifua maloloina, e tatau ona filifilia galuega mo vasega. I le faaopoopo atu i pusa gymnastic, o ituaiga o uta nei o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga:

    • tamoe pe savali i mamao eseese,
    • faleʻeleʻele asiasi
    • tietie uila.

    O le malosi o le faamalositino e fuafuaina i taimi uma e le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi, faapea foi ma le maualuga o lona atinaʻeina faaletino. E leai se tulaga e tatau ona e auai tutoʻatasi i taaloga taʻavale, talu ai o le mamafa tele o le avega e mafai ona faʻateleina le ala o le maʻi maualalo.

    O le faʻaaoga lelei o le physiotherapy, faʻatasi ai ma togafitiga fualaau faʻatau ma meaʻai paleni, e mafai ona faʻaleleia atili le faʻasolosolo mo tagata mamai ma maua i le maʻisuka ma faʻaleleia le lelei o latou olaga. O falemaʻi faʻapitoa e ofoina atu le tele o auala eseese o le physiotherapy, e tofu lava ma ona aafiaga i luga o le tino, ua i ai ni faʻamatalaga ma ni faʻailoga. I lenei itu, naʻo le fomaʻi o loʻo mafai ona suʻesuʻeina le tulaga o le soifua maloloina o le maʻisuka ma auiliili auala o le physiotherapy o loʻo maua i le falemaʻi e tatau ona filifilia ai le physiotherapeutic effects. E leai se mea e tatau ona e taumafai e faia na oe lava togafitiga, aua o lenei mea e mafua mai i le alualu i luma o le faamai ma le atiina ae o faafitauli.

    O le togafitiga o le tino o se seti o metotia mo togafitiga o faʻamaʻi eseese, e aofia ai le maʻisuka, ma faʻaaoga fofo faʻapitoa. I le tautalagia o lenei mea, o lona uiga o le taimi nei, faʻaalia ona o le ea, malamalama, faʻalauiloa mageta ma isi punaoa. I le taimi nei, o auala ua tuʻuina atu o loʻo faʻateleina pea ona faʻaleleia atili, ma maua ai le maʻisuka le avanoa e aloese ai mai le atinaʻega o faʻalavelave ma aʻafiaga ogaoga.

    O fomaʻi e uiga i le maʻisuka

    Fomaʻi fomai, Polofesa Aronova S. M.

    Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

    Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaʻau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

    O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO .

    O auala autu o togafitiga

    O loʻo i ai se lisi atoa o metotia masani o loʻo faʻaaogaina i togafitiga o le maʻisuka ma le fesoasoani a le physiotherapy. O nei auala poʻo isi metotia e filifilia ai le faʻalagolago i nisi ituaiga o tulaga faʻaleagaina o maʻi, faʻapea foʻi ma le maualuga o le faaleagaina o totoga eseese. I le tele o mataupu, i mea uma e fesoʻotaʻi ma togafitiga faafomaʻi, o le faʻaaogaina o meafaigaluega e faʻaaogaina. I le tautalagia o lenei mea, o le au atamamai o loʻo faʻaalia ai le faʻaofiina o metotia e pei o le ultra-high frequency, magnetotherapy, faʻamalosia o le eletise, ma le tele o isi e aoga i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

    O le mea moni, o isi auala tutusa lelei e maua, aemaise lava, o se moli saltux poo se paraffini. E le gata i lea, faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o le infrared ma ultraviolet radiation, faʻasolosolo ma le tele o isi metotia o le physiotherapy ua maua lona tulaga. I le taimi lava e tasi, e faʻapupulaina e le au atamamai le telefoni e faʻaaogaina ai fualaau oona e masani ona taatele ma lauiloa. E leai se mea e sili ona lauiloa o le ultrasound, lea e mafai ai e oe vave ona tumau le maualalo o le fua o le suka.

    Ou te fia tosina atu i le mea moni o lo latou aoga ma le aoga mo le totoga o le maʻisuka e talafeagai ona o le mea moni e faapea o vailaau e aafia tuusaʻo ai le tino. Ua matauina e le au atamamai isi vaega e tatau ona amanaia pe a amata ona maua le maʻisuka:

    • o le aʻafiaga o nisi o vailaau faʻasaina ua faia e le gata i le paʻu, ae faʻapea foi i le mucous membranes,
    • faatasi ai ma le fesoasoani a le ultrasound ma le eletise eletise faapitoa, e sili atu ona vave oʻo i le tino o le tino ua ausia,
    • o le faiga e sili ona lauiloa i le taimi nei, lea e maua ai le lelei o taunuuga, o le faʻamalosia o le okesene.

    I le tautala tuusaʻo e uiga i le tele o le okesene, e matua fautuaina lava e gauai atu i le mea moni e faapea o le fesoasoani lea e faʻataunuʻuina ai le faʻamautuina o le gaosiga o le gaʻo o le toto.

    E le gata i lea, o le togafitiga o le physiotherapy e mafai ai ona maua se faʻaopoopoga taua i le tikeri o le gasegase pe'ā faʻaaogaina le inisalini, lea e taua tele mo tagata uma o maʻisuka.

    O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona tuʻuina atu faapitoa le physiotherapy ma ona metotia - e tutusa foi ma nisi auala faaopoopo e mafai ona faʻaaogaina e itiiti ifo nai lo le taimi na faʻamatalaina.

    E sili atu i togafitiga

    O le faʻaaogaina o faʻamaʻi o okesene faʻapitoa e i ai se aafiaga lelei i le paʻu o le mamafa. E mafai ona faia lenei mea ona o le fulu e tumu ai le manava, ma aʻafia foi i le fatuina o se lagona o le maelega, ma o le mea lea e mafua ai le tele o meaai e maua ai e le tagata maʻi.

    O le isi, ou te manaʻo e tosina atu le mafaufau i se faiga faapena e pei o le acupuncture. O le togafitiga o le physiotherapy e sili ona aoga mo le neuropathy, aua a maeʻa le gaosiga o le tino, o nisi o taunuuga lelei e maitauina e fesootaʻi ma le gaioiga o le tino. O le mea muamua lava, e uiga i le faʻamalamalamaina o le faʻamalosia o le nerve, faʻaleleia le tikeri o le gasegase e le gata o vae, ae faʻapea foi i soo se itu i le lautele.

    Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le acupuncture, o le maʻisuka e gauai atu i le mea moni, o lagona tiga e muta, lea e le toe faʻalavelave ai tagata na maua i maʻi. E pei ona tuʻuina atu, o ia auala e pei o le acupressure, acupuncture, acupuncture, ma isi metotia e faʻaaogaina.

    Ia faaeteete

    E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

    O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e oti, tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai se faʻafitauli.

    O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

    O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

    O togafitiga mo le maʻisuka e mafai ona faia e plasmapheresis. Aemaise lava, afai o le faʻamaʻi tuʻuina atu e tuʻuina mai faatasi ma le iai o le le atoatoa poʻo faʻafitauli faigata, ona faʻasolo atu ai lea i plasmapheresis i tagata gasegase. I le tautala ai i lenei mea, o lona uiga o se toto o le faamamaina o le toto lea e aveese ai le plasma toto o le tagata maʻi ma mulimuli ane suia ona o vaega faapitoa ia e faaopoopo, ae tatau ai ina ia faatumauina le lelei o galuega a le tagata.

    O se isi metotia e fesootaʻi atu i le physiotherapy o le togafitiga o le ozone. Ou te fia tosina atu manatu i vaega nei o le vasega:

    • o le faʻaaogaina o le fomaʻi o se vaega o togafitiga o le ozone mo le maʻisuka e mafai ai ona faʻaleleia atili le maualuga o le mafai ona gafatia o pa puipui mo le kulukose.O nei mea uma e mafai ai ona faʻaitiitia faʻaititia mea uma e fesootaʻi ma le hyperglycemia,
    • O le ozone e faʻamautu ai le metabolism metabolism algorithm i le toto mumu mumu,
    • o se taunuuga o lea tulaga toe faaleleia, o se aofaiga sili atu o le okesene ua ulu atu i totonu o fausaga o mea, ma o le hypoxia foi ua le aofia i le lumanai.

    O tagata faapitoa e tosina atu le manatu i le togafitia o le maʻisuka i le togafitiga o le ozone e mafai ona faʻaaogaina atoatoa ai le faʻavaeina o ni faʻafitauli matuia e pei o le neuropathy, angiopathy poʻo le faʻafefeteina.

    I le faaopoopo atu i nei mea uma, o le ozone lea e faʻailoaina i le faʻaogaina o le immunomodulatory effect i se tino o le maʻisuka vaivai. E le o se mea faalilolilo o tagata gasegase o loʻo i ai le maʻisuka ituaiga 1 ei ai le faʻaogaina o leona faʻamaʻi ma inflammatory algorithms ona o se tulaga faʻavaivai vaivai. O le mafuaʻaga lea o togafitiga o le ozone o se tasi o togafitiga sili ona aoga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

    E le tatau ona galo ia i tatou togafitiga faamalositino ma togafitiga, ma isi auala. O i latou uma lava o le a mafai ai ona faʻaleleia le faʻatinoga o le tino o le maʻisuka, ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe faʻatauga ogaoga. I le taimi lava e tasi, o tagata atamamai e taulaʻi atu i le mea moni e tusa lava pe faʻapupulaina faʻafitauli, e le mafai ona fesoasoani le physiotherapy i taimi uma. O le mafuaʻaga lea e maua ai faʻamaumauga pito i sili ona taua i se tuʻufaʻatasiga talafeagai o metotia faʻafouina ma togafitiga.

    Matou tusitusi

    Suʻega: Na manumalo le maʻi suka

    I: my-diabet.ru Administration

    Na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia uma ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻamalolo. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 ou tausaga.

    O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

    Alu i le tusiga >>>

    Tusi ni faaiuga

    Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

    Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

    Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

    Pau lava le fualaau na tuʻuina mai ai taunuuga taua o Dialife.

    I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O Dialife na faʻaalia lona malosi tele i le amataga o le maʻisuka.

    Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

    Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
    maua le telefoni TUSI!

    Faʻalogo! O mataupu o le faatauina atu o fualaau faasaina a Dialife ua sili atu ona masani.
    E ala i le tuʻuina o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamautinoa oe e maua se oloa lelei mai se gaosiga faʻapitoa. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau o femalagaiga) i le mea e le o iai se togafiti o togafitiga.

    Fomaʻi togafitiga o se seti o auala eseese o le togafitia o faʻamaʻi e faʻaaoga ai mea faʻapitoa, e pei o le taimi nei, faʻafeiloaʻi i le malamalama, ea, radiation magnet, vai, vevela, ma isi. O nei auala o loʻo faʻaleleia pea.

    Le tele lauiloa O auala nei:

    • magnetotherapy
    • vevela vevela
    • smt togafitiga
    • phototherapy
    • electrophoresis.

    O ituaiga nei physiotherapy :

    • magnetotherapy
    • togafitiga ultrasound
    • vailaʻau eletise (faʻamalosia, faʻamalosia o pulupulu, UHF, darsonval, ma isi),
    • laser therapy
    • faʻamamaina o toto (plasmapheresis, togafitiga o le ozone),
    • gasegase togafitiga
    • hydrotherapy
    • Acupuncture
    • togafitiga.

    Faʻatasi ma le maʻisuka, o meafaigaluega physiotherapy O se meafaigaluega faʻapitoa mo togafitiga ma fesoasoani i:

    • faatulaga lelei i totonu o le tino o ituaiga uma o metabolism,
    • toto maualuga le suka
    • faʻatalanoaina o le maualuga o le inisalini e le faʻamalosia i le toto,
    • faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo i totonu o masini,
    • faaosofia o le tafe toto ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o le faʻamalosia o le inisalini,
    • faʻaitiitia le tiga i le taimi o faʻafitauli (angiopathy, neuropathy, ma isi).

    O nei faʻatonuga uma e matua leai lava se leaga. Ae ui i lea, e fautuaina le i ai o se faʻamatalaga mai le fomaʻi i se faiga faapitoa.

    Puipuiga o le hyperglycemia i le taimi o faamalositino

    I le leai o ketones (glucose content of the range of 240-300 mg%), e mafai ona maua le tino, talu ai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose, ae faʻatasi ai ma le glycemia e faigata le vaʻai i le taunuuga o le avega: o le maualuga o le suka o le toto e mafai ona faʻaitiitia pe faateleina i le foliga mai o le acetone urine. O le mea lea, o le puleaina o le suka pe a maeʻa le faʻamalosi.

    Puipuia o le hypoglycemia i le taimi o le faamalositino

    Afai o le toto glucose concentrations e> 100 mg% ma lalo ifo aʻo lei faia, e tatau ona e 'ai sina 20-30 minute ao lei amataina vasega, e mafai foi ona faʻaitiitia le fua o le insulin faʻataʻitaʻiina na faia aʻo lei amataina vasega.

    Ia mautinoa ia i ai ni mea inu gaʻo i totonu o le taimi o toleniga (vai, lemonade, Coca-Cola, ma isi mea), lea e mafai ona vave inu e le tagata maʻi pe a oʻo mai faailoga muamua o le hypoglycemia. E mafai ona tupu le tali atu i le hypoglycem i 1-3 itula i le maeʻa ai o le avega (tolopo), o le mea lea, i le vaitaimi lea, e tatau ona lapatai e faatatau i faailoga o le hypoglycemia o le tagata maʻi. E moni lava lenei mea mo tagata mamai o loʻo i ai se talafaasolopito umi o le faʻamaʻi, oeo loʻo faʻaitiitia i le taimi nei le lagona o le tino o le hypoglycemic state. I le taimi o le faamalositino, o le faʻaaogaina o le ava malosi e matua faʻasaina, lea e faʻaitiitia ai le lagona o le faiʻai i le glucose.

    E le fautuaina le vavalaʻau, vevela vevela poʻo le taele (aemaise lava i le faʻatasi ma le tino), talu ai o le vevela malosi o le tino e faʻavave ma faʻaleleia le gaioiga o le inisalini ma faʻateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia. E le gata i lea, o le faʻalauteleina o toto toto e mafai ona oʻo atu ai i le faʻafitauli i le lotoifale, mata.

    O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona aloese mai le vevela, e aofia ai le sunbathing i le la oso (aemaise i le itu i saute).
    O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka, o le polokalame faʻaleleia o le tino e aofia ai aʻoaʻoga, e tatau lava ona tausia se tusi faʻataʻitaʻe i taimi uma - o lenei mea e aloese mai tulaga faʻapitoa ua lisiina i luga.

    O mea nei e mafai ona faʻaaogaina e avea ma taʻiala mo le aoga o togafitiga: faʻamaoniga o le tino e faʻaalia ai le faʻatauvaʻaina o faiga o le cardiovascular ma le manava (faʻaitiitia le maualalo o le fatu ma le toto maualuga i le malologa ma faʻamaʻi faʻamalositino, faʻalautele i le ala o le faʻamalositino, ma isi) o le naunautaiga o le glycemia i le malolo ma i le faagasologa o le uila o le uila, lea o lona uiga o le faaitiitia o lona tino, o loo faailoa mai ai se aafiaga lelei o le aoaoina i luga o le metabolism, o le gaʻo o le mamafa, o lona gaʻo (ituaiga 2 o le maʻisuka).

    O le maualuga o le suka toto e le o se faʻalavelave

    Faʻaaogā togafitiga uma (faʻamaʻi, paʻu, piʻifi, vibration) ma le maualalo. O le faʻaogaina o auala, faʻaauau, o loʻo mautu ma labile. Mo le faʻagaoioia o metabolic processes, o le taulaʻi tele e totogi i le tosoina o maso tetele. O nofoaga o fesuiaiga o maso i tendon, aponeurosis, nofoaga o le musele musika i le ponaivi, ma nofoaga felafoaʻi e suʻesuʻe ma le totoʻa, ona o le leai o se toto e maua ai nei vaega e sili atu ona aʻafia i le angiopathies. O latou faʻamaʻi o nisi foi o puipuiga o le osteoporosis.

    A maeʻa lenei mea, latou te amata faʻafesoʻotaʻi ia ogaoga ma namu afaina o loʻo aʻafia e ala i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le nerve, faʻasolo ma faʻaauau pea le faʻaogaina o auala. O le malosi o le massage e lelei. Faʻatasi ai ma faʻaʻailoga o le neuropathy lautele, o faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina e aoga. Talu ai ona o le tele o taimi ole macro- ma microangiopathies ma le arthropathies o le maʻisuka, o le tele o le taulai atu ua totogiina i le vaega vaega, lea e faʻaaoga ai metabolic process in limbs. Mo pito pito i luga, o se massage o le pusi vaega. Massage mo pito pito i lalo o loʻo faamatalaina i luga.

    O aʻafiaga faʻapitoa e faia i luga o le tuilaʻau, ma faʻaleagaina ai faʻaaliga o le neuropathy autonomy. E mafai ona aofia ai aʻafiaga i le vaega o suprascapular, faʻapea foi le parasertebral i totonu o le interscapular region ma le lalola o le rohe (o le avanoa e faʻavaeina ai vaega o le pancreas). E ui o le tumau i le itiiti ifo o le galuega o le endocrin, o le faaleleia o le microcirculation, o gaioiga i le pancreatic parenchyma e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini. Ina ia faʻaleleia le faʻatinoina o le tino, o loʻo faʻaaogaina maso respiratory.

    Tuua Lau Faamatalaga