5 mafuaʻaga autu o le faʻaalia o le acetone i le faanatinati o se tamaititi

O se tasi o mafuaaga o le maʻi o se pepe e mafai ona faateleina le acetone i le faanatinati o se tamaititi, o ona anotusi e mafua ai le tele o faailoga le lelei. O le faʻamaʻi e mafai ona tupu ma se olaga le talafeagai ma meaʻai, faʻapea foi ma isi maʻi ogaoga. Mo le naunautaiga o le acetone, o suʻega faʻataʻitaʻiga faapitoa e maua, e talafeagai mo le faʻaaoga i le fale.

O le a le acetone i le urine

Afai o le i ai o tino o le ketone e sili ona maualuga i le urine, o lea ituaiga maʻi e taua o le acetonuria poʻo le ketonuria. Ketones e aofia ai mea e tolu e pei o le acetoacetic acid, acetone ma le hydroxybutyric acid. O nei mea e foliga mai ona o le le atoatoa o le kulukose poo le solia o lona avega, e mafua ai le faʻamaofuina o gaʻo ma puluvaʻa e le tino o le tagata. O le tulaga masani o le acetone i le urine e matua laitiiti lava.

Le masani o le acetone i le urine o se tamaititi

O le urine o se pepe soifua maloloina e le tatau ona aofia ai le acetone. I le atoaga o le urina i aso uma, o lona anotusi e mafai ona maua mai i le 0.01 i le 0.03 g, o le faʻaaogaina lea e tupu i le urine, ona faʻasaina lea o le ea. Pe a taitaia se faʻataʻitaʻiga lautele poʻo le faʻaaogaina o se faʻasologa, o le acetone level e iloa. Afai o le palapala eleʻele e faʻaaogaina e aoina ai le urine pe afai e le o ausia mea e manaʻomia mo le tumama, ona mafai loa lea e le auiliiliga ona faia se faaiuga le saʻo.

O le maualuga o le acetone i le urine o se tamaititi e mafai ona faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • Naua, vili. I le lua o le vomiti e ono iai ni meaʻai, pele, kulupu, e mafua mai ai le manogi o le acetone.
  • Paʻu ma le gaogao o le manava o le manava, e foliga mai ona o le inupia o le tino ma le ita o le inumaga.
  • Faʻalautele le ate, e pei ona fuaina i le palpation o le manava.
  • Lē vaivai, vaivai.
  • Le mautonu, le malamalama lelei, coma.
  • Faʻateleina le vevela o le tino i le 37-39 C.
  • O le manogi o le acetone i le urine o se tamaititi, mai le gutu, i tulaga ogaoga, o le manogi e mafai ona sau mai le paʻu.

Mafuaʻaga o le acetone i le urine o se tamaititi

Ketones i le urine o se tamaititi e matua tupu tele i le le paleni o taumafa, masani masani i aso uma, afaina lagona. O le siʻitia i le acetone e mafua ai:

  • vevelaina, faʻaleagaina o meaola manu po o le matelaina, le lava o meaʻai gaʻo,
  • leai se vai, lea e mafua ai se tulaga o le faʻamaʻavaina,
  • masini faʻafefe po o le maalili,
  • popolega, popole tele le atuatuvale, tele gaioiga faaletino.

O le maualuga o le acetone i totonu o se tamaititi atonu e ono aliali mai mo nisi o mafuaaga faʻapitoa:

  • afaina o le eleele
  • manuʻa ma gaioiga
  • faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • maualuga le vevela
  • mea oona
  • anaemia
  • togafitiga o le faʻaogaina o meaʻai,
  • vavae ese i le mafaufau.

O le a le lamatiaga o le acetone i le faʻavave

O le fatu o le syndrome o syndrome o le faʻaalia lea o faailoga e aliali pe afai e maualuga le acetone i le urine. Vomiting, faamalolo o le tino, vevela, manogi o le acetone, tiga o le manava, ma isi mea e mafai ona tupu. O le faʻafitauli o le acetonemic, kososis, acetoneemia ua taʻua o se maʻi ese. E lua ituaiga o siama o le acetonium:

  1. Peraimeri E tupu mo mafuaaga e le iloa e aunoa ma se mea e faaleagaina ai totoga i totonu. O tamaiti e le fiafia, lagona ma le le fiafia e mafai ona mafatia i lenei maʻi. O lenei ituaiga o gasegase o le acetoneemal e faʻaalia ai lava ia i le faʻafitauli o le tino, le lava o le manaʻo, le lava le mamafa o le tino, faʻalavelave moe, tautala tautala, ma le urination.
  2. Maualuga O le mafuaaga o lona tupu o isi faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi pipisi o le iniseti po o le manava o le tino, faʻamaʻi o le faʻaogaina o le tino, gaʻo, ate, fatuga, paʻu. O le acetone i le urine i tamaiti e mafai ona faateleina ona o le maʻisuka. Afai ei ai masalosaloga o le maʻisuka, o se suʻega toto mo le suka e faʻatagaina.

E maualuga le acetone i tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua, e mafua mai i le maeʻaina o le fausiaina o le tamaititi o le enzyme system. Afai o le faʻasolosolo o le maʻi e maua mai i lea taimi ma lea taimi, o faʻafitauli ogaoga atonu e aliali mai i le:

  • toto maualuga
  • faʻamaʻi o le ate, fatuga, sooga, piliary tract,
  • maʻisuka malosi.

Auala e fuafua ai le i ai o le acetone

E maualuga le maualuga o acetone maualuga e ala i le pasia o se suʻega masani. O se suesuega o le toto o meaola e maua ai le maualalo o le kulukose, o le maualuga o le toto paʻepaʻe ma le ESR. Afai e masalomia le acetoneemia, e mafai e le fomai ona paʻi atu e fuafua le ate ua faateleina. A maeʻa lena, o lenei suʻesuʻega e mataʻituina e le ultrasound.

Urine Acetone Test

Mo le fuafuaina o tino o le ketone i le urine a se tamaititi i le fale, faʻaaoga fasi pepa faʻapitoa. E mafai ona faʻatau i le fale talavai. E suʻe suʻega i paʻu paʻu. O i latou o se tamai taʻaloga e suia lanu pe a iai ni ketones i le urine. Afai ei ai se suiga lanu mai le samasama i le piniki, ona faʻaalia lea o le i ai o le acetonuria. Ma afai o le fasi pepa ua maua se lanu violē, o lona uiga o le a maualuga le tulaga o le maʻi. O le malosi o le lanu o le paluga e mafai ona fuafua ai le faʻatupulaʻia o ketones, faʻatusatusa i le fua i le afifi.

Suesuega o le urine mo le acetone

I se suʻesuʻega a suʻesuʻega o le urine, e le tatau i se pepe soifua maloloina ona maua ni konesona. Ketones e faʻamautinoa e faʻaaoga ai mea faʻalauiloa. O suʻega suʻega e faʻaaogaina foi i suʻesuʻega suʻesuʻe. Aʻo aoina mai le urine, e tatau ona maitauina ma le faʻaeteete manaoga o le tumama. E tatau ona mulumulu ma fufulu mama ipu. Mo le auʻiliʻili, ave se faʻasologa o le urine taeao.

Faailoga o le acetone i totonu o se tamaititi e tatau ona togafitia i luga o mafuaaga na mafua ai. E tatau ona e faia vave se mea e aloese mai ai i se taufaamatau i le olaga. Ua fautuaina le pepe ina ia togafitia togafitiga. Fesoasoani muamua e tatau ona faapenei:

  1. Amata ona aveese le acetone mai le tino. Mo lenei mea, o se enema, o se gasegase gasegase, o loʻo faʻatulagaina ai le vavala. Faatasi ai ma Uvesorb, Sorbiogel, Polysorb, Filtrum STI, ma isi.
  2. Puipuiga o le faʻamalolo. E tatau ona avatu le tamaititi i le mea inu, ae i nai tofo, ina ia aloese mai le toe faʻaleagaina o le vomiting. Tuuina atu i lau tama se sipuni sipuni e le atoatoa i le 10 minute. E le gata i lea, o loʻo faʻamamaina e le Ohydit, Gastrolit, Regidron.
  3. Saunia le kulukose. Le tuʻuina atu o le lauti malie, faʻamalosi, faʻafeiloaʻi ma le vai. Afai e leai se vomiting, ona mafai lea ona e tuuina atu le oatmeal, paluga pateta, sisi araisa. Afai e iai lau vomiting, e le mafai ona e fafaga le pepe.
  4. Ua faatonuina e le fomaʻi se iloiloga faaopoopo: o le ultrasound o le pancreas ma le ate, suesuega o le toto ma le urine.

O fualaau e sili ona lauiloa mo le togafitiga o le gasegase o le acetonium:

Le igoa o le fualaau faasainaTau, mapuFaatinoga
Polysorb25 g - 190 p.,

50 g - 306 p.O se augatupulaga fou fou. O le faʻagaloga tuʻuina o le paʻu. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona solo i le vai. Faʻaalu se itula ao leʻi 'aʻai 3-4 taimi i le aso. Sorbiogel100 g - 748 p.Faʻavave vave ma aveesea toxins mai le tino, toe faʻafoʻi le microflora o le intestinal. O le faʻasalaga faʻapitoa o le gel-like. A o leʻi aveina, e tatau ona faʻamaʻapeʻa i le vai, pe ave i le vai. Rehydron20 pcs. 18.9 g taitasi - 373 itu.Glucose-masima e fesoasoani e aveesea ai le faʻamalolo. O le faʻagaloga tuʻuina o le paʻu.

Meaʻai ma le ola

Ina ia puipuia mataupu pe a tupu tele le tino o le ketone i le urine o se tamaititi, e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le meaai. O le meaai e le tatau ona aofia ai oloa nei:

  • gaʻo gaʻo ma iʻa, faʻasalaga,
  • ulaula, ulaina,
  • oloa gaosi susu,
  • oni, sukalati, tamato,
  • meaai anapogi vave.

O se mea tāua i le faʻamaoniga o le maʻi o le tulaga le talafeagai lea o le aso o le tamaititi, tele le malosi o le tino, taʻaloga, leai se malologa ma le moe. O le solia o le lagona faalemafaufau, popolega, foi, e mafai ona aafia ai le amataina o le faamai. O le mea lea, ina ia faatumauina le maloloina, moe ma malolo e tatau ona lava e toe faʻafoʻisia ai le malosi. E tatau ona malamalama ma foia faafitauli uma faalemafaufau ma feeseeseaiga, taumafai ia maua ni lagona lelei.

Puipuiga

O meaʻai talafeagai ma masani i aso taʻitasi o le a mautinoa ai e le toe faʻaleagaina le faʻamaʻi. O mea autu mo le puipuia o le maʻi o le gasegase o le acetonium:

  • masani lelei tatau
  • gaioiga faaletino, agavaʻa i le ea fou,
  • puipuia le le fiafia o le pepe, tulaga popole,
  • togafitiga toga, togafitiga togafitiga,
  • suega faaletausaga o le mimi, toto, ultrasound o totoga i totonu.

O mafuaaga autu o le acetonuria

Acetonuria - O le faletua lenei o le acetone i le faʻavave. O le tele o taimi, o lenei mea mataʻutia ua matauina i tamaiti, ae mafai foi ona tupu i se tagata matua.

O fea e sau ai le acetone i le tino o le tagata? O le a foliga mai - o se mea matautia lea e mafai ona mafua ai le oona. O le mea moni, o le. Ae, o le mea moni e faapea o le acetone o se ituaiga o tino o le ketone atonu e manaʻomia i nisi tulaga.

O le taumafaina o meaai, o se tamaititi ma se tagata matua e faʻaopoopoina ai le kulukose e talafeagai mo le tuʻuina mai o manaʻoga malosi. O se vaega o le glucose ua liua vave i le malosi vave, ma e leʻi tapaina e teuina faʻaagaga i foliga o glycogen. I tulaga ogaoga, e pei o le matelaina po o le mamafa o le tino, e toe toso i lalo i le kulukose, e totogi ai tau o le malosi.

Afai o le gaosiga o le glycogen ua vaivai pe ua le lava muamua e ufiufi ai manaoga o le tino, o le isi vaega i le ituaiga o gaʻo ua faʻaaogaina mo le malosi. Latou te momotu ifo i lalo o konesona, lea e avea ma isi punaoa o le malosi.

O tino pepe Ketone e manaʻomia mo le lagolago malosi a le faiʻai i tulaga ogaoga. I fuainumera tetele, latou te afaina i le tino. Muamua, o le acetone e aliali i totonu o le toto. Mulimuli ane o le a faʻailoaina e fatugaʻo ma le urine.

Acetone i urine i tamaiti

O le acetone i se tamaititi e vave faʻatupulaia i le tino nai lo tagata matutua. Glycogen faʻaagaga i tamaiti ei lalo ifo o le 7 - 8 tausaga le matua, o tulaga ia e le lava e tupu tele ai.

O le acetone i le urine o se tamaititi e iloa i mataupu nei.

  1. Faʻaleagaina o meaʻaipe a maua e le pepe le tele o meaʻai gaʻo, faʻapea foʻi ma oloa e iai faʻasaʻo, mea faʻaopopo, vailaʻau. A o laʻititi, o le a mafai ona faʻaitiitia le malosi e gaosia ai gaʻo.
  2. Fafaga. I tamaiti, o le glycogen e itiiti ifo nai lo le tagata matutua, o le mea lea e amata vave ai ona faʻaitiitia le gaʻo o le gaʻo, ma o le acetone i le urine e sili atu ona fuafuaina i taimi uma.
  3. Faamai pipisi, lea eo mai faatasi ma le maualuga o le vevela ma se tulaga ogaoga. O loʻo maua i tamaiti i lenei tulaga le iʻuga o le faʻaitiitia o le manava ma le faʻamalasea ona o maʻi.
  4. Ituaiga 1 maʻisukape a le maua mai le insulin i le pani o le pepe. O ia e nafa ma le felauaiga o le suka mai le toto i le tino. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, kulūkose tumau i totonu o le toto. O le tino o le tama ua faʻamalosi e faʻaaoga isi punavai o le malosi i le tino o le gaʻo.
  5. Vomiting ma lalata vavalalata i le taimi o le gasegase ma le vevela o maʻi faʻamaʻi. O le acetone i se tamaititi o le a faateleina ona o le tutusa o le kulukose. E le mafai ona ia eli. Ona o le vomiting matuia ma se tulaga ogaoga, o le a matua musu lava le pepe e 'ai ma inu.

Acetone i urine i tagata matutua

I tagata matutua, o le acetonuria e le taatele ma e masani lava o se faailoga o faʻalavelave faʻaleagaina, faʻaleagaina o le maʻisuka, maʻi oona, mea oona, ma coma.

E le gata i lea, o le acetone e ono tulaʻi i tulaga nei.

  1. O le umi o le anapogi, carbohydrate-faʻatapulaʻa meaai.
  2. Faʻaaogaina tele o polotini ma meaʻai gaʻo.
  3. Faateleina le gaioiga faaletino i le taimi o toleniga taʻaloga poʻo le galuega.
  4. O faʻamaʻi pipisi poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi
  5. Ava malosi.

Acetonuria i le taimi o le maitaga

O le tino o se fafine maʻitaga ua faʻatuina e fanauina ma maua ai se pepe, o lea la, o faiga faʻalauiloa uma e sili atu ona malosi. O loʻo maua i luga o le faʻamalosi o fafine maʻitaga i tulaga o loʻo faamatalaina i luga, ae e manaʻomia ona sili atu le taua ma ia le amanaiaina.

I le amataga o le maitaga, o le acetonuria e mafai ona mafua mai i le vevela ma le vomiting, e le o 'ai le tino. I le masani ai, ina ia fetaui ma manaʻoga o le tina ma le fusi, o loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o gaʻo, ma o le acetone e faʻaalia i le urine.

I taimi mulimuli ane, o le maʻisuka faʻamaʻi e avea ma mafuaʻaga o le acetone i le faʻavave. E naʻo fafine maʻitaga ma e mou atu pe a uma le pepe.

O a ni faʻamaoniga e faʻatonu ai e le tamaititi le tamaitiiti e fuafua le maualuga o le acetone i le urine?

E tatau ona faʻaalia le faʻailoga pe a oʻo i taimi uma o se tamaititi e leai se mafuaʻaga o le soifua maloloina, lea eo mai faatasi ma le vomiting. E mātauina e matua la latou faiā ma faʻafitauli o meaʻai. E taua le iloa o le fesuiaiga i ia tulaga e mafua mai i le faateleina o le acetone, ae le o se faailoga o se isi, atonu o se maʻi ogaoga.

I faʻamaʻi o totoga i totonu, e fai ma faʻataʻitaʻiga, o le fua o le tino, o le iloa o le acetone i le urine o le a mafai ai foi ona e iloiloina le faigata o le tulaga o le tamaititi.

O le maʻi suka - se faʻamaʻi matautia ma ni faʻafitauli matuia, lea e taua le iloa i le taimi. O se pasene taua o tamaiti e maua pe a faʻapipiʻi ketones i totonu o le tino, ma o le konatecidotic coma e atiina ae.

O le Ketoacidosis lava ia e faigofie ona faʻalavelaveina i le gastroenteritis vailaʻau vailaʻau poʻo le faʻaʻona. Latou te faʻaalia i le auala lava e tasi: lagona maʻi, gasegase, vili. Le mafai ona iloa le acetone i le urine. Ina ia aloese mai le maʻisuka, e tatau ona fuafuaina le suka toto.

I tamaiti e maua togafitiga o le inisalini, o le urine acetone levels e mafai ona fesoasoani i le pulea o le togafitiga.

Meaai ma Vailaau

Talu ai o gaʻo o le punavai o le acetone, 3-4 aso aʻo leʻi aoina le auʻiliʻiliga, o se mea taumafa lelei i gaʻo o loʻo i ai meaʻai, faʻasao, ma lanu e le faʻaaogaina, e le aofia ai i le meaai a le tamaititi. E fautuaina ina ia tausisia tulaga masani o le pulega o le ava ma puipuia le faamalolo.

E tatau i matua ona iloa e ui lava o loʻo maua nisi faʻamaʻi faʻasaina ma isi fualaau oona i le ituaiga o sipuni o loʻo i ai mea e 'ai ma lanu, e mafai foi ona faateleina le maualuga o le acetone i le urine. I tagata matutua, o se mea sese-e ono aʻafia ona o le faʻaaogaina o vailaʻau e aʻafia ai le faʻamaʻi o Parkinson.

Aʻo leʻi aoina mai le urine, e tatau ona fufulu le tino o le tamaititi i le vai mafanafana. E mafai ona e faʻaaogaina mea tau tausiga pepe i le pH le saʻo. A leai, atonu e le mafai ona faʻatuatuaina ona o le afaina o elemene mai le paʻu ma le tino.

E faapefea ona aoina ma e mafai ona teuina le urine mo se taimi umi?

Ina ia aoina le mimi, e lelei tele le faʻaaogaina o ipu faʻamaʻi, lea e faʻatau atu i se fale talavai. Afai e le faʻaaogaina tioata, e tatau ona fufuluina i le vai tafe ma faʻapipiʻi faʻatasi ma le tapuni. Mo tamaiti laiti, ua mamanuina urinal. E mamaʻi foi ma pipii i le paʻu, e mafai ai e tina ma tama ona faʻatali, ma le pepe - e le o le faʻavauvau i le faagasologa o le aoina.

I tamaiti o loʻo pulea le faagasologa o le urination, mo se faʻamoemoega sili atu ona lelei, e sili atu ona lelei le ave o se vaega o le urine mo le auiliiliga, o lona uiga, lafoaʻia muamua auala.

E tatau ona tuʻuina atu i le fale suʻesuʻe suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga i totonu o le 1.5-2 itula. A le o lea, amata le amataina o laasaga. O le auiliiliga o le a le faʻatuatuaina. I totonu o falesuesue faʻaonapo nei, o pusa faapitoa faʻatasi ai ma le tausiga e mafai ona faʻatau. I ia tulaga, o le auiliiliga e mafai ona tuʻuina atu i le aso.

Faamatalaina o Tali

E masani lava, o le faʻasalaga o tino o le ketone i le urine e le tatau ona sili atu i le 1 mmol / lita.O tagata suʻesuʻeina fale suʻesuʻe i aso nei latou te le filifilia fuainumera, ae o le i ai o ketones. E iloiloina e le "+" faailoilo ma laina mai le "+" i le "++++".

O le Acetone e masani lava ona i ai i se aofaiga le taua, lea e le o fuafuaina. I lenei tulaga, o le mataitusi muamua o le suesuega o le a fai mai "le lelei" po o le "le lelei".

O nisi taimi, pe a mavae ni mea sese laiti i le taumafataga, o tino o le ketone e fuafuaina i le "+" poʻo le "trace", o lona uiga o le aofaʻiga o tupe. I le tele o tulaga, o lenei foi tulaga o se eseesega o le masani, lea e le manaʻomia ai togafitiga. O le tuusaunoaga o le maʻisuka.

Iloiloga o le tamaititi pe a iloa le acetone i le urine

E masani lava, o suʻega faaopoopo e faʻataʻitaʻiina mo le tulaga ogaoga o le tamaititi, pe a oʻo mai le faʻatasi o le acetone i le urine faatasi ai ma isi faʻamatalaga ile falemaʻi. I isi tulaga, ua na o se siakiina o le urine e faia.

Afai e maua le acetone i le urine mo le taimi muamua, e le o se mea e faʻamaonia ai le maʻisuka. E tatau i le fomaʻi ona aoina ma le totoʻa faitioga a matua, faʻalogo lelei i mea taua e pei o le fiainu, leiloa o le mamafa ona o le tele o le 'ai, ma le faʻafuaseʻi o le faʻaletonu ole urinary. E tatau ona fuaina le suka o le toto.

Le vaʻaia faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo, pancreas, suʻega o le toto o meaola, suʻesuʻega ultrasound o le manava manava ma fatugaʻo e manaʻomia.

Faʻafeiloaʻiga i togafitiga o le acetonuria

Afai o le foliga mai o le acetone i le urine e le o se faailoga o le maʻisuka malosi poʻo togafitiga o totoga i totonu, ona le manaʻomia ai lea o togafitiga faapitoa. E tatau ona faia taumafaiga uma e totogi ai le maʻi faʻavae.

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi, lea eoʻo mai faatasi ma le vevela o le vevela, vomiting, faʻalava vavalalata, e tatau lava ona e avatu i lau pepe se meainu. Mo lenei mea, suamalie lauti, compote, suavai ma le suka, fualaau e leai ni mea inu poʻo fofo faʻapitoa e faʻatau i totonu o se fale talavai e talafeagai. Afai o le vomiting e le mafai ona faʻalavelave, faʻaauau pe le taliaina e le tamaititi le inu, 15-20 ml o le vai ua fautuaina i le 15-20 minute. I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma lenei polokalame, o le mea inu e lelei ona faʻaleleia.

Afai o le faaputuputuina o tino o le ketone e fesoʻotai ma le maualalo o le tali atu i le fiaaai, e tatau ona i ai i luga o laufofoga suamalie, marmalade poʻo kuki. I faailoga muamua o le matelaina, e tatau ona tuʻuina atu i le tamaititi, ina ia mafai ai ona taofia le faateleina o le maualuga o le acetone.

Taumafa mo acetonuria

Afai ua faamaonia o le faateleina o le maualuga o le acetone e fesoʻotaʻi ma mea sese i meaʻai, e mafai ona puipuia e ala i le mulimuli i fautuaga faigofie.

  1. Matou te faʻatapulaaina le gaʻo, falai meaai i le taumafa a le tamaititi. Mea taumafa ulaula e le tatau ona tuʻuina atu i tamaiti. O sausa e le o se mea atoatoa o punatini. E mafai foi ona aofia ai le tele o gaʻo, faapea foʻi ma meaʻai faʻapitoa o taumafa.
  2. Matou te faʻamapulaʻa pe vavalalata faʻasalaga oloa e aofia ai meaʻai faʻamalosi, vailaʻau, faʻasao. E tatau ona suʻesuʻe ma le faaeteete ia igoa ma ia mautinoa e te tilotilo i le olaga. E le mafai ona teuina oloa faʻapitoa mo vaitaimi uumi!
  3. Faatapulaa sukalati. I le mea muamua na tilotilo i ai, o se puna o gaʻo. Ae o sukalati ei ai le tele o gaʻo.
  4. Afai e mafai, matou te faatulagaina se tamaititi 5-6 taumafa i le aso ina ia le tumau ai le fiaai. Mo tamaiti o le aʻoga, e manaʻomia se taeao o le taeao i le fale.
  5. O le punavai o meaʻai gaʻo e mafai ona avea ma suamalie suamalie, fualaau fuamoa ma salati, pasta. O laʻau suamalie, marmalade, pastille, kuki e aunoa ma ni mea faaopoopo, marshmallows, fualaau aina e sili ona lelei.
  6. Afai e maʻi le tamaititi, e taua tele le inu. Matou te ofoina atu le pepe maʻi e ai sina meaʻai, pe afai na te musu, ona matou faʻamalosi malosi lea.

Mataʻutia o tulaga mo le pepe, fomai

O le faaputuputuina o le acetone ona o le solia o le taumafa po o le talaaga o le faamai o se uiga o le tausaga o le metabolism. E masani lava o tamaiti e sili atu i lenei tulaga i le 8 i le 12 tausaga. I le lumanaʻi, e le maua ai le atinaʻeina o soʻo se togafitiga. O le mea sili ona lamatia mo ia tamaiti o le vomiting o le gasegase ma, o se taunuuga, le manava.

E ese le tulaga pe afai o le acetone i le urine e maua mai i le talaaga o se faamaʻi masani o le tino i totonu. O le faailoga lenei o le faʻafitauli i le tino, lea e manaʻomia ai le faʻasaʻo togafitiga.

O le mea aupito sili ona lamatia mo le olaga o se tamaititi o le a avea ma faʻasigaga o le gasegase ma le tele o le galala ma le fia 'ai i le pito i lalo o le mamafa o le mamafa o le tino ma le faʻaletonu ole urinary. O iai faailoga muamua o le maʻisuka! Afai e leai se gaioiga e faia, e le o toe umi ae tupu aʻe se ketoacidotic coma ma ni aʻafiaga ogaoga ma oʻo lava i le oti.

I tamaiti ua i ai le faʻamautuina o le maʻisuka, o le foliga mai o le acetone i le urine e le o se faailoga lelei. O le faʻamaoniga lea e le saʻo le filifilia o le inisalini, pe o le a le faʻaaloaloina le taunuuga. O taunuʻuga e ono tutusa ma le ketoacidotic coma ma le maliu o se tamaititi.

E faapefea ona fai saʻo?

E tatau ona fou le urine (le sili atu ma le 2 itula), ma e tatau ona mulimulitaʻi nisi tulafono:

  1. O le laupepa e tuʻuina atu mo ni nai sekone i totonu o se atigipusa ma le urine i se tulaga patino.
  2. O le suʻega e faia mo le tusa o le minute.

Afai e oʻo i se tulaga sili ona taua, o le pepa e maua ai se vevela paʻu tele. O le aofaiga o tino o le ketone i le urine e faalagolago i le lanu. E le gata i lea, o le taunuuga e ono leaga. I se fua faʻatatau e tasi mai le tasi i le lima le sili atu.

I le taimi muamua, o le vomiting osofaʻiga e mafai ona taofia na oi latou lava. E le tatau ona tuuina atu le suavai i ni aofaiga tetele. E tatau ona tatala le tamaititi e taofia ai le faʻamalūlūina malie ma i ni vaega laiti. Soʻo se 10 minute tuʻuina atu le sipuniti o vai mama manino ma lemoni, Regidron poʻo le vai minerale alkaline.

Afai e manogi e matua le acetone mai le gutu o le tama pe mai le vomit, o le faailoga lea e tupu ai se faalavelave o le acetone. I lenei tulaga, e fautuaina e tuʻuina atu soʻo se mea e afaina ai e taofia ai le inupia. A maeʻa le faʻamalosi, e sili atu le vave valaʻau i se falemaʻi.

A uma ona aumai le tamaititi, ona iloiloina lea e le fomai le tulaga:

  1. Afai e taua tele, tuʻu se kululu. Ia mautinoa e taitaia se fufulu mama ma siaki mo faʻamaʻi pipisi. O lenei mea e mafai ai ona faʻaseseese le acetonuria mai le faʻamaʻi pipisi ma isi faʻamaʻi. O le faʻamamaina e faia i le vai malulu faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le bicarbonate (2%).
  2. A maeʻa le vomiting, e manaʻomia e le tamaititi le fiaai. E masani lava, o le vevela e tausia seia oʻo ina aveese le inisua. Mo se aso e tatau ona e inu ia le itiiti ifo i le 100 ml i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino. I le faagasologa o togafitiga, o le maualuga o le acetone e mataʻituina e ala i se faʻataʻitaʻiga poʻo le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga.
  3. Taimi vave falemaʻi ma togafitiga e taʻitaʻia ai le faʻamalologa o faailoga i le 2-5 aso.

Fautuaga

Taumafa mo se tamaitiiti ei ai le acetoneemia:

  • 1 aso: inu i vaega, i le leai o ni vomiting crackers e aunoa ma le masima o le a faia.
  • Aso 2: suavai i vaega, o le teuteu o araisa, o le apu tao.
  • 3 aso: suavai, masi, masini paʻu.
  • Aso 4: kuki kuki po o suauu e leʻi faʻasaina, alalaʻau faʻatoʻa kuka i le masima.

I le lumanaʻi, e mafai ona e aofia ai soʻo se meaʻai kuka ma mea fufulu. Meaʻai maualalalo, iʻa, millet ma le oatmeal e aofia ai. A toe foʻi, toe amata ona toe feinu i le matelaina:

  1. O le faʻasalaga i tamaiti e faʻaalia i taimi taʻitasi. Afai e sili atu i le faatasi ona feagai matua ma lenei tulaga o le pepe, o le a manaʻomia pea le puipuia ma le pulea o ketones i le urine.
  2. E fautuaina e toe iloilo le olaga o le tamaititi. O savali masani i le ea fou, taaloga i fafo ma se gaoioiga faaletino laiti e talafeagai.
  3. O le meaai e tatau ona faapaleniina, ia aofia ai le aofaiga tonu o gaʻo ma gaʻo. E aofia ai mea taumafa i aso uma.
  4. Mai le laʻitiiti e tatau ona masani i le inu ava. O le inuina o le aofaiga tonu o le vai i le aso e faʻaleleia ai faiga faʻavaomalo.

Afai e mulimuli matua i fautuaga a le fomaʻi, o le tulaga lamatia o se faʻalua lona lua i le urine acetone e faʻaititia tele. I le fale, e fautuaina oe siakiina pea le i ai o tino o le ketone e faʻaaoga ai se siaki.

E mafai foi ona e faitau i lenei vitio, lea e faamalamalama ai e Dr Komarovsky le mafuaaga o le acetone i le faanatinati o se tamaitiiti.

Tuua Lau Faamatalaga