Amihirin - faatonuga mo le faʻaoga, analogues, iloiloga, tau

Amianin o se sui antibacterial (antibiotic) mai le vaega o aminoglycosides. E i ai ona aʻafiaga o le antibacterial, bactericidal ma anti-tuberculosis, ua faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi.

Semio-vailaʻau faʻasaina o le aminoglycoside vaega o se tele o ituaiga o gaioiga. E i ai lona aʻafiaga.

O le aʻafia atoatoa o le siama siama siama, e faʻamausaliina i le 30S vaega o siama gasegase ma, o le mea lea, e aʻafia ai le faʻapipiʻi o le protein pathogen.

O le malosi malosi e aʻafia ai siama faʻamaʻi-siama faʻamaʻi: Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Shigella spp., Salmonella spp., Klebsiella spp., Enterobacter spp., Serratia spp., Providencia stuartii.

E malosi foi e tetee atu i siama siama: Staphylococcus spp. (e aofia ai aʻafiaga faʻasaina i le penicillin, methicillin, nisi cphaphaporpor), nisi o mafatiaga o Streptococcus spp.

Le gaoioi e faasaga i siama ole siama.

O le mea galue malosi e toetoe lava a le aʻafia mai i le mea oona, o le mea lea, e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le tino poʻo le intramuscular. O le fualaau faasaina e faigofie lava ona pasia puipui puipui o le talafaasolopito ma ulu atu i totonu o mea uma o le tino, lea e faaputuputu i totonu o sela.

O ona maualuga pito i luga o totoga i totoga lelei: mama, ate, tui, myocardium ma, aemaise lava, fatugaʻo, pe a faʻapipiʻi le vailaʻau i totonu o le vailaʻau. E lelei foi le tufatufaina atu i le intracellular fluid, e aofia ai le toto ma le lymph. E le o le metabolised.

E mafua mai i le le suia e le fatugaʻo, fatuina le maualuga o faʻasalalauga i le urine.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le a le mea e fesoasoani ai i le tagata? E tusa ai ma faatonuga, o le vailaʻau ua faʻataʻitaʻiina mo faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi e mafua mai siama gase-siama (aemaise lava pe afai latou te tetee atu i isi vailaau faʻamaʻi). O nei faamaʻi e aofia ai:

  • Faʻafitauli pipisi i gaioiga o le manava - pneumonia (pneumonia), siama siama, maso o le tino (fausiaina o se gata faatapulaa e tumu i le pus i totonu o le tino), pleural empyama (faaputuga o tulou i totonu o le vavao).
  • Sepsis o se faʻalavelave pipisi ma le i ai o siama faʻamaʻi i totonu o le toto ma lo latou tuputupu aʻe ola ma le toe gaosia.
  • O le endocarditis bacteria o se faʻalavelave pipisi (masani lava purulent) o le ogatotonu o le loto (endocardium).
  • Faiga faʻamaʻi i le mafaufau - encephalitis, meningoencephalitis, maningitis.
  • O se togafiti faʻamaʻi pipisi i totonu o le tino o le tino, e aofia ai le peritonitis.
  • Iniseti o le paʻu, mea faʻapipiʻi ma mea mama - abscesses, phlegmon, gangrenous process, bedsores with necrosis, mumū.
  • Faʻailoga o le ate ma le vaʻaia - o le fao o le ate, fiber, cholecystitis, empyema o le gallbladder.
  • Faʻafitauli faʻapitoa i le urinary and reproductive system - pyelonephritis, urethritis, cystitis ma faʻaauau le atinaʻeina o faʻalavelave ninii.
  • Manua ma le maeʻa faʻalavelave faʻalavelave.
  • Iniseti o ponaivi (osteomyelitis) ma sooga (purulent arthritis).

Aʻo leʻi faʻaaogaina, o se suʻesuʻega a le laboratory o le faʻalogoina o le pathogen i le vailaʻau faʻasaʻo e manaʻomia.

Faatonuga mo le faaaogaina o le Amiakon dosage

O le vailaʻau e faʻatonuina i le intramuscularly poʻo le faʻamalosi, e le o iai ni laulau. O le fuataga masani, e tusa ai ma faatonuga mo le faaaogaina o Amiakon, e 5 mg / kg i le 8 itula poo le 7.5 mg / kg i le 12 itula.

I faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai le urinary tract, o le fualaau oona e faʻaalia i le 250 itula mo le 250 mg.

Amiiti amata ona pulea i fanau pepe faatoa fananau mai i se fua faatatau o le 10 mg / kg, ma mulimuli ane latou liliu atu i se fua faatatau o le 7.5 mg / kg, lea e faia i le 18-24 itula.

Mo tamaiti soifua maloloina faatoa fananau mai, o le fualaau faasaina e faia i le muamua muamua o le 10 mg / kg, pe a maeʻa ona latou fesuiaʻi i le 7.5 mg / kg i le 12 itula mo le 7-10 aso.

  • Ole maualuga pito i luga o aso taitasi mo tagata matutua e 15 mg / kg / aso.

Mo faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le Pseudomonas aeruginosa, ma le faʻamaʻiina o le ola, o le fua o le 15 mg / kg i le aso o loʻo faʻatulagaina i 3 inumaga.

O le umi o togafitiga ma le puleaina o le tino e 3-7 aso, faatasi ai ma le pulega o le intramuscular - 7-10 aso.

Mo tagata e le atoatoa le malosi o le galuega, o le faatonuga e fautuaina ai le faʻamaonia o le faʻatulagaina o fuataga o le au a Amerika i luga o le gaioiga creatinine (le fua o le faʻamamaina toto mai le oloa mulimuli o le metabolism - creatinine).

Faʻaiʻuga

O le faʻatonuga e lapatai ai i le ono mafai ona atiae faʻasalaga o loʻo taua i lalo pe a faʻasino ia Amietime:

  • Mai le faʻaogaina o meaʻai: faʻaopoopoga o gaioiga o faʻamaʻi pipisi o le hepatic, hyperbilirubinemia, leu, vomiting.
  • Tali a le Allergic: o le paʻu o le paʻu, o le vevela, fiva, seasea - Quincke edema.
  • Mai le polokalame o le hemopoietic: anemia, leukopenia, granulocytopenia, thrombocytopenia.
  • Mai i le itu o le tino tutotonu o le tino ma le faʻaogaina o le tino: maʻi tiga, moe i le tino, faʻaleagaina o le neuromuscular transmission, faʻalogo le faʻalogo, e oʻo i le atinaʻeina o le tutuli e le mafai ona faʻalogo, faʻalavelave faʻapitoa.
  • Mai le polokalama urinary: oliguria, proteinuria, microhuria, e seasea ona - le toe faʻaaoga.

Contraindications

Ua faalēaogāina ia Amidon i mataupu nei:

  • O le nusipepa a le suetusi,
  • O le faaletonu le tumau o le tino ma le azotemia ma le siama,
  • Toto
  • O le gasegase ile vaega ole vailaʻau,
  • O le gasegase i isi aminoglycosides i le talafaasolopito.

I le i ai o faʻamaoniga taua, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i le faʻamalosia o fafine. E tatau ona manatuaina o aminoglycosides ua faʻateleina i susu susu i ni mea laiti. E le lelei le gauai mai i le gastrointestinal tract, ma o aʻafiaga faʻatasi i tamaiti laiti e le o faamauina.

Faʻasalaga

O faʻamaoniga o le sologa lelei o le vailaau faʻasaina e aofia ai aʻafiaga oona, faʻaalia e ala i le faʻalogologo, leʻesea, dyspepsia, galala, faʻaitiitia le manaʻo, inu, vomiting, tatagi i taliga, le neuromuscular blockade with failure respiratory seia maeʻa.

I tamaiti laiti, pe a oʻo ina sili atu le fua, o le mea lea e mafua ai le faaletonu o le CNS, lea e faʻaalia i le le mautonu, valea, ma le coma.

Le togafitia o aʻafiaga o le maualuga o le fualaau faasaina, o le vevela poʻo le diathsis peritoneal, suauu calcium, vailaʻau o le anticholineterase, togafiti faʻamaʻi, ma, pe a manaʻomia, faʻaaogaina le faʻavaʻaina o masini.

Amionu analogs, tau i falemaʻi

Afai e tatau ai, e mafai ona e suitulaga ia Amisaga ma se mea tutusa o le mea galue - o fualaau nei:

Analogs e ATX code:

I le filifilia o analogues, e taua le malamalama o faatonuga mo le faʻaaogaina o le Amiakon, tau ma faʻamatalaga, e le faʻaaogaina i fualaau faʻasaina e tutusa lona aafiaga. E taua le maua o se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi ae le o le faia o se vailaau faʻapitoa mo fualaau faasaina.

Taumafa i falemaʻi a Rusia: Ami 100 500 uila - mai le 39 rubles, paʻu 1 g 10 ml - mai le 60 rubles, fofo 250 mg / ml 2 ml 10 pcs. - mai le 219 rubles, e tusa ai ma le 573 falemaʻi.

Teu i se nofoaga matutu e le mafai ona maua e tamaiti, puipuia mai le susulu o le la, i le vevela o le 5-25 ° C. E lua tausaga le ola o le taligalu.

O tuutuuga o le tufatufaina atu mai falemaʻi e ala i le faʻamaonia.

4 iloiloga mo "Amiuni"

Na faatonuina le tamaititi mo le togafitiga o le bronchitis, na latou tuʻia mo le 7 aso i se averesi avega mo le mamafa o le tino, ona amata lea ona latou inu Vilprofen. O se taunuuga, o se aso talu ona maea le vasega o Amiakon, e ui lava o le mea moni o loo inu pea Wilprofen, na amata ona feanu le vevela, ma i le aso lona tolu o le fiva ua matou oo atu ai i le 5 maʻi o le falemaʻi. Na maua i latou i le niumonia, ma latou tuiina Cefotaxin mo le 5 aso ma Ceftozidime mo le 5 aso. Naʻo latou na taofia i matou mai le faʻamaʻi. O le mea lea ou te manatu ai o Cephalosporins e sili atu ona aoga i le tetee atu i le pagamonia.

matou na o le faʻaleagaina o le faʻamaʻi ma lenei vailaau faʻamaʻi, o fomaʻi o loʻo galue i faʻamaʻi pipisi ((e aunoa ma le malamalama i mea na latou togafitia.

Amiakon o le uluai faaolataga mo faafitauli ma le gastrointestinal tract! Ou te fautuaina oe e faʻatau

O laʻu tama teine ​​o loʻo faʻalogo le leiloa o le 3 tikeri mai le aso. Totogi i se falemaʻi, e leai se tasi na lapatai mai i le afaina ma aafiaga i le faʻalogo. Faʻalogo le leiloa na maua ina ua mavae le 2 tausaga i le atinaʻeina o le tautala.

Amidi

Amidi o loʻo faʻapipiʻi vailaʻau ma o le vaega o le aminoglycosides. O le vailaau e afaina ai meaola ninii e paiostatically ma siama, e faaitiitia ai a latou faiga taua ma mafua ai le oti. O le tetee atu o meaola ninii e masani ona tupu malie ia Amiberry, o le mea lea, o lenei antibiotic o loo i ai se tulaga maualuga i le aoga i isi fualaau mai le vaega aminoglycoside.

Ua taʻua e Amietime ni vailaʻau faʻasaʻi lautele. E matua malosi lava e faasaga i:
1. Gram-negative microorganisms - salmonella, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Shigella, Klebsiella, Auaunaga, Enterobacteriaceae ma Providencia.
2. O nisi o meaola elemene - staphylococci (faʻasaʻo i le cephalosporins, methicillin ma le penicillin), o nisi o vevesi o streptococci.

O Amiakon e mafai ona aveesea aafiaga i luga o le gasegase mafua mai o le gasegase (Koch's wand).

I le fesoʻotaʻiga ole siama ole siama, o lenei antibiotic e le o malosi.

O le vailaʻau faʻamaʻaʻaina atoatoa i totonu o le toto pe a maeʻa le tausiga o matua, ma o lona faʻaoʻoina i le toto e tausia e oʻo ile 12 itula. Ami i totonu o le tino i totonu o mea eseese o le tino ma faʻaopoopoga i le extracellular fluid ma intracellularly. O ona maualuga maualuga o loʻo faʻamoemoeina i fatugaʻo, ate, mama, myocardium ma tafatafa. O toega o fualaau faasaina e masani lava ona faʻateleina e fatugaʻo.

E mafai ona faʻaaogaina Amiuni e togafitia ai faʻamaʻi pipisi eseese i tamaiti (mai le taimi fou) ma tagata matutua.

Faʻaiʻuga

  • Mai le tino popole - o le momoe, tiga o le ulu, faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le faʻalavelave faʻafuaseʻi, puʻeina, tingling ma le mimiti o maso, gasegase faʻaleaga.
  • I le vaega o le totoga o le faamasinoga - faʻalogologo, faʻalogo, faʻaleagaina o mea faʻapipiʻi (le faʻamaopoopoina le faʻamaopoopoina o gaioiga, leisa, ulu o le ulu, vomiting).
  • Toto toto - leukopenia, thrombocytopenia, granulocytopenia, anemia.
  • Mai le gastrointestinal tract - vomiting, faʻalavelave, gaioiga o le ate.
  • Mai le polokalama urinary - gasegase o le tino i le foliga o le oliguria, microhuria ma le proteinuria.
  • Mai le polokalame puipuia - faʻalavelave faʻafuaseʻi, mumu o le paʻu, paʻu, Quincke's edema, fiva.
  • Faʻaalia i le lotoifale - dermatitis, tiga i le nofoaga o inisiua, faʻamalamua o veins (ma le puleaina o le tino).

Faʻasalaga

  • Faʻalogo le faʻalogo
  • vavao
  • urination faaletonu
  • leai se manaʻo
  • fiainu
  • taoto ma vili
  • se lagona o le pagatia po o le tatagi i taliga,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Afai e iloa se tasi o faailoga, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi.

Ami maʻi

E faʻapefea ona faʻaaoga le aso?
O le tofiaina o lenei vailaʻau e tatau ona faia i le maeʻa ai ona iloa le lagona o le micro-organisms e mafua ai le maʻi. O le tali o le Amiakonesa e faʻatonuina i totonu o le tino (pe a oʻo i le vaitafe poʻo le matutu). O le taimi o le pulega e fuafuaina taitoatasi.

Ina ia saunia le vaifofo, o le vai mo le tui e faaopoopo i le palapala mago i totonu o ipu. Ina ia saunia se vaifofo mo le tuiina o le 0.5 g o le paʻu, e tatau ona folasia le 2-3 ml o le vai mo le tuiina i totonu o le vial, ma matau le siama. A maeʻa ona faʻamaeʻa le paʻu, e mafai ona faʻaaoga le faʻamatalaga a le Amidon mo le puleaina o le tino.

O le faʻasalaga o le amiʻai i le fofo mo le iniseti le tui e le mafai ona sili atu i le 5 mg / ml. Afai e manaʻomia, o le faʻaaogaina o le fofo e faʻaaogaina ai le ituaiga o le Amikitani e tasi e pei o le pulega o le intramuscular, lea e faaopoopo atu i le 200 ml o le 5% glucose solution poo le solution ole sodium chloride solution. O le faʻaaogaina o le tino o le tino e faia i le fua faatatau o le 60 pa'ū i le minute e tasi, le vaalele - mo le 3-7 minute.

Aʻo faagasolo le togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona mataʻituina ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 7 aso galuega a le mea faigaluega, fatugaʻo ma le nusi tusi. Afai e le lelei le taunuʻuga o le puleaina, ole a faʻamaonia le faʻaitiitia o fua poʻo le faʻamavaeina o fualaau.

Pe a faʻaaogaina Amiutan, o tagata maʻi (aemaise lava i latou ei ai faʻamaʻi pipisi) o loʻo fautuaina e ave nisi vai.

I le le maua o le lelei o le faʻamaʻi o le maʻi i totonu o le 5 aso o le faʻaaogaina o Amishen, ua fautuaina e faalēaogā ma faʻamaonia se isi vailaʻau faʻasaina.

Amihirin Dosage
O le tali o le Amiakonesa e faia i le intramuscularly poʻo le faʻamalosi i le 5 mg / kg mamafa o le tino i le 8 itula poʻo le 7.5 mg / kg i le 12 itula.

Umi o le taimi e faʻaaoga ai:

  • ma le faʻaogaina o le intramuscular - 7-10 aso,
  • ma le puleaina o le ita - 3-7 aso.

Ole maualuga pito i luga ole aso ole aso ole maʻi ole tagata maʻi ole 15 mg / kg, ae e le silia ile 1.5 g i le aso mo aso e 10.

Mo nisi faʻamaʻi, o isi atumaga e mafai ona faʻatulagaina:

  • ma faʻamaʻi faʻafitauli o le urinary faigata - 250 mg i le 12 itula, i le maea ai o le toto, e mafai ona fautuaina se tui faaopoopo o le 3-5 mg / kg,
  • ma faʻamaʻi mumu - 5-7.5 mg / kg pe a uma le 4-6 itula.

I tagata gasegase e le mafai ona toe faia, e mafai ona fetuʻunaʻi le fuataga ma le puleaina e fuafua i le maualuga o le creatinine i le toto.

Amiuni mo tamaiti

E mafai ona faʻaaogaina Amiuni e togafitia faʻamaʻi pipisi i tamaiti o soo se matua. Ona o lona faʻamaʻi ma le nephrotoxicity (aʻafiaga lē lelei i le totoga o le faʻalogo ma luga o fatugaʻo), ua faʻamaonia ma le faʻaeteete i le vave ma pepe fou.

Tosaga:

  • pepe ma tamaiti e leʻi leva a latou fanau 1-6 tausaga - o se fua muamua o le 10 mg / kg, ona 7.5 mg / kg i le 18-24 itula,
  • tamaiti e sili atu i le 6 tausaga le matua - 5 mg / kg pe a maeʻa le 8 itula poo le 7.5 mg / kg i le 12 itula.

O le umi o le togafitiga o tamaiti ma Amiberry ua faatulagaina taʻitasi. I le averesi, o le 3-7 aso faʻatasi ai ma le faʻatonuina o le pule poʻo le 7-10 aso ma le faʻaogaina o le fualaau faʻamaʻi.

Amiakon ao maitaga ma lactation

Ua solia le faaiʻuga a le Amiuni i le maʻitaga.

I le taimi o le lactation, e mafai ona faʻamaonia le vailaʻau pe'ā iai ni faʻamaoniga taua. Ua mafai e Amiiti ona ulu atu i le susu o tina i ni mea laiti ma e le lelei ona gauai i le vaega o meaʻai. E leʻi i ai ni faʻafitauli e fesootaʻi atu i lenei mea i tamaiti tausi susu.

Drug Interactions Amietime

  • E le ogatasi Amiiti ma cephalosporins, Heparin, penicillins, Amphotericin B, Capreomycin, Erythromycin, Hydrochlorothiazide, Nitrofurantoin, KCl, vitamini mai le vaega B ma le C,
  • o le tuufaatasiga tuufaatasi o Amiberry ma Benzylpenicillin ma Carbenicillin e faaleleia ai le aafiaga o nei fualaau faasaina, lea e tatau ona amanaia pe a faatonuina le metotia,
  • faʻatasi ma le Cisplatin, faʻamaʻafe oona, Vancomycin ma le Polymyxin B e faʻateleina ai le aʻafiaga o aʻafiaga o le nephrotoxic ma le ototo,
  • Ua taʻua e Aminight le malosi o le muscle o le faʻaoʻoina o le faʻaogaina o fualaau oona,
  • O le aveina o le aso e uiga i le talaaga o le tausiga o matua i le indomethacin e mafua ai le lamatiaga o se aafiaga tuga ma le afaina,
  • O le feʻau a Amiiti e faʻaitiitia ai le aoga o fualaau faʻasaina,
  • o le pulega tutusa o Amiberry ma polymyxins mo le tausiga o matua, Methoxifluran, Capreomycin, hydrologonium halogenated (mea mo le faʻamaʻiina o le manava), o le anal opics opioid e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le faʻamalosi faʻafuaseʻi.

Faʻamatalaga e uiga i fualaau faasaina

O le tele o tagata gasegase e tali lelei i le maualuga o le malosi o le togafitiga o Amidi, faʻamatalaina le vave faʻaleleia o le soifua maloloina i aso muamua o le tagofia o fualaau faasaina.

O matua o tamaiti ei ai le maualuga o lenei vailaau faʻamaʻi i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi pipisi o le faʻaleleia o le manava, digestive ma urinary system. O le toatele oi latou e matauina se taunuuga lelei e tusa lava pe a uma le tui muamua o le fualaau faasaina.

E iai ni nai iloiloga o aʻafiaga o lenei vailaʻau. O le tele lava o taimi, e lipoti mai e tagata maʻi le nausea, dyspepsia, ma le lagona o vaivaiga ao faia ai Amiberry. E i ai ni nai iloiloga o gasegase o le tino i lenei vailaʻau, lea na faʻaalia i foliga o se vevela, lanu mumu o le paʻu ma le upusite Quincke. E seasea ona i ai ni faʻamatalaga e uiga i le faʻamaoni o Amiakon, lea na faʻaalia i le faʻaitiitia o le faʻalogoina o le tino. E leai ni faʻamatalaga i luga o le aʻafiaga o le fualaau faasaina.

O nisi o gasegase ua maitauina le tiga i le inisiua a Amiuni. I nisi tulaga, e faʻaitiitia ai i le iniseti intramuscular, na fautuaina e fomaʻi e le faʻaaogaina le vai mo le iniseti, ae o le 1% Novocaine solution mo le faʻafefeina o le molimasi o le powderudu.

O le tele o tagata maʻi e lipotia le tau o Amiberry e "talia" poʻo le "taugofie."

Le tau o le fualaau faasaina i Rusia ma Ukraine

O le tau o Amirash e faalagolago i le tulaga o lona tatalaina, le gaosi oloa, le falemaʻi ma le aai o loʻo faʻatau atu le fualaau. O tau mo lenei fualaau faasaina e mafai ona fesuisuiaʻi tele, ma o lea e fautuaina ai e te siaki le tau ile tele o falemaʻi aʻo le i faatauina.

Auupega a le Amiuni i Rusia:

  • ampoules 500 mg (250 mg / 1 ml) o le 2ml - 116-397 rubles. mo se afifi o fasi pepa e 10,
  • 500 mg ipu i le paʻu - 13-33 rub. mo le 1 fagu
  • fagu ma le paʻu o le 1 g-37-48 ru. mo le 1 fagu.

Ole taugata i Ukraine:
  • ampoules o le 500 mg (250 mg / 1 ml) o le 2 ml - 140-170 hryvnias i pusa o fasipepa e 10,
  • ampoules o le 1 g (250 mg / 1 ml) o le 4 ml - 270-300 hryvnia i le paʻu o fasipepa e 10,
  • 500 mg ipu o le paʻu -18-20 hryvnias i le 1 vial,
  • fagu i le paʻu o le 1 g -28-36 hryvnias i le 1 fagu.

Ua maua mai Amidiuma mai i falemaʻi e ala i le faʻamaonia.

Tuua Lau Faamatalaga