Tausiga o le Paʻu Taunuuga Faavae, Fautuaga

O nisi laau totõ e faʻaaoga e togafitiga faʻale-aganuʻu ina ia matua faigata ai ona fai si faigata. O le vevela Amur, po o le paʻu laau, e tupu tele lava i le vaipanoa o Amur, ma fua mai i le lima i le fitu tausaga, o lea afai e te mauaina le faʻatau atu o ona fua, aua le misia le avanoa e faʻatau ai lenei togafitiga faʻapitoa!

Aotelega o Amur Velvet

O fua o le vevela o Amur ua maeʻa i le faaiuga o Aukuso, ae mafai ona tumau pea i luga o lala seia oʻo i le taumalulu. O le tele o taimi o fua na faʻaaluina i luga o le laau, o le sili atu lea ona aoga latou te avea. Ona o le maualuga o mea e maua i le folic acid ma polysaccharides, o vine e sili ona aoga mo le maʻisuka. Amur fuamalie fualaau aina e sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2. O le taumafaina 2-3 vine i le aso i luga o se manava gaogao mo le 3 masina e mafai ona faatulaga le toto toto mo le isi ono masina. I le lumanaʻi, o le a lava lea e faʻamalosia ai le aafiaga i totonu o nai masina uma, ma ave le 1 le per day mo le vaiaso.

E le gata i lea, o fua o le laau e aofia ai le vitamini C ma le berberine, lea e mafai ai ona faʻaaogaina mo isi faʻamaʻi. O vaega nei o faamalolo tino o le amur vevetvet:

  • faʻaauau
  • aʻafiaga faʻapitoa
  • aafiaga e tetee ai le inflammatory
  • toe faʻafouina
  • faʻaleleia atili o galuega,
  • faʻasaʻoina o paleni-masima,
  • toe faʻaleleia o galuega faʻatino i fafine ma alii,
  • faʻateleina le faʻaogaina o le sputum i faʻamaʻi pipisi,
  • faamalosia o puipuiga.

I le faʻaopoopoga i vine, vailaʻau o le Amur velvet, o le meli mai fugalaau o le laau ma e oʻo lava i ona laʻau e faʻaaogaina lelei i vailaau. O nei mea e aofia ai le tele o suauu ma tannine, lea e mafai ai ona faʻaaogaina e togafitia faʻamaʻi pipisi ma le malulu. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e faʻaaoga ai le paʻu laau. O loʻo i ai foʻi mea faʻataunuʻu masani, lea e mafai ai e oe ona faʻaaoga lenei meafaigaluega e faʻafaigofie ai tulaga o hormonal. Ae o mea aoga o le peleni o le Amur velvet e sili atu ona lautele. Latou te tuʻufaʻatasia uiga lelei o le paʻu, laʻau, fugalaau ma vine o se laau, faʻapea foʻi ma uiga faʻaleaganuʻu o oloa gaosiga o le beekeeping. Amur velvet honey fesoasoani i ituaiga faʻamaʻi:

  • malulu, maʻi,
  • feteʻenaʻi
  • faʻateleina pule faasele
  • bronchitis, laryngitis, tonsillitis,
  • vaivai, moe,
  • maualalo le tetee i faʻamaʻi pipisi,
  • ulunua o le manava ma le maʻi ulutala,

Faʻavae ma vailaʻau faʻaleagaina o le vevela Amur

  1. O vaega uma o lenei laau e aofia ai le berberine, fellodendrin, letroricin ma flavonoids.
  2. O laupepa taitasi e aofia ai vitamini eseese, o le suauu taua, tannins, mai le 10 flavonoids.
  3. O le tele o berberine o loʻo i ai i totonu o le fale, e ese mai i lenei mea, o loʻo i ai i totonu o le lapisi ni moe, saponins, terpenoids, phenolcarboxylic acids, sterols, coumarins.
  4. O le vailaʻau vailaʻau o laʻau e aofia ai le itiiti ifo ma le 10 flavonoids, vitamini P ma C, tannins ma suauu tāua.
  5. O fua e aofia ai le 10% o le suauu taua, berberine, palmitin, coumarins, diosmin, tannins, limonene, geraniol.
  6. I vailaau faʻataʻitaʻi, o le vevela Amur o loʻo faʻaogaina i foliga o teuteuga, mea laiti, fugalaau, paʻu ma lau.
  7. Faʻatasi ai ma le pulmonary tuberculosis, diabetes, pneumonia, leotele, o se teuteuga o fualaau aina ma le paʻu o loʻo faʻaaogaina. O loʻo i ai se faʻaleagaga, faʻamalosi, tetee-inflammatory ma antipyretic.
  8. Mo faʻamaʻi paʻu, e faʻaaogaina ai le teuteu o le paʻu ma le gaosi o lenei laau.
  9. I suʻesuʻega, na faʻaalia ai o fualaau oona e faʻavae i luga o oloa mai le vevela Amur e maua ai se lagona faʻafefelaʻi ma faʻaitiitia ai le toto. E le gata i lea, o le tetee atu i tumutumu ma sarcomas e faateleina.
  10. O fua o le suamalie e maualalo ai le toto suka ma puipuia le amataina o le maʻisuka.
  11. Ole lauiloa e lauiloa mo ana antimicrobial, analgesic, tonic, mea e faatalitali. O loʻo faʻaaogaina le faʻasolosolo mo le kanesa ma le faʻamaʻi faʻaleagaina.
  12. O laʻau vevela Amur o loʻo i ai antimicrobial, anthelmintic, mea faʻapipiʻi.

Ina ia saunia se mea teuteu mai le paʻu o Amur velvet, e tatau ona e ave le 10 kalama o le paʻu mamago, sasaa se ipu vai inu ma faʻafefiloi mo le 15 minute i luga o le vevela vevela ona malulu, vevela ma tuʻi le mea o totoe i totonu o le paʻu. O le kuka e saunia e tatau ona onā i ni atopa se tolu i le aso.

Fualaau suamalie mo le maʻisuka

E tatau ona e 'ai fua o lenei laau i aso uma - 3-4 vaega i luga o se manava gaogao. Latou te manaʻomia le veleina ma le gaoia, e mafai ona e uuina i lou gutu, e le mafai ona e inuina i le vai ma ai meaai mo le 6 itula. O le faʻailoga mo le ono masina e faʻaititia ai le toto toto i le masani. Afai o le maʻi i le tagata gasegase na amataina i se taimi umi ua leva, ona le lava lea o se tasi auala o le faaaogaina o fualaau o le vevela Amur.

Velvet tagi pe a uma le taotoga

Nai lo le rivanol, o le vetevet cortex e faʻaaogaina e faʻamalolo ai manua tuga. Ina ia saunia se vailaʻau faʻapitoa, 100 kalama o le paʻu o loʻo faʻaosoosoina i le afa lita o le vai mo aso e lua. I le lua aso mulimuli ane, o le mea na afaina o le a tunu mo le 30 minute, faaopoopo le 15 kalama o le acid boric ma le 5 kalama o le novocaine. Palu mo le 10 minute. Lago, faamama, tataʻi le mea o totoe i totonu o le fusi ma fufulu mea mama, gau gau. O lenei gau e tatau ona faʻaaoga i le manua.

O a meatotino o le fua?

E amata ona fuga mai le laʻau vevela ia Iuni. Ma o lenei vaitau e tumau seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana. Afai e te saunia lelei fua o le laau ua taʻua muamua, ona mafai lea ona faʻaaogaina le oloa e avea ma vailaau faʻasaina i le tau faasaga i le maʻisuka. E moni, o vailaʻau o le a maua ai le taunuuga saʻo pe a fai e ave mo se taimi uumi.

O le tele o taimi e faʻaaogaina i le tau faasaga i le maʻisuka ituaiga 2.

Ae faʻaopopo i le faʻamautuina o le suka, o lenei fale o loʻo i ai isi mea faʻaleagaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suāuu taua e maua mai le fua o le laau e mafai ona togafitia ai le malulu. E faʻapea foʻi ona faʻamaonia le mamafa ma ia avea ma meafaigaluega sili ona mataalia i le tau faasaga i le tagi ma le gasegase.

I le faʻaopopo atu i faʻamaʻi o loʻo taʻua i luga, e mafai ona faʻaaogaina faʻamaʻi i le taua faasaga i le tele o isi faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o faʻamaoniga o maʻi eseese.

Ae sili atu, o nisi tagata atamamai e mautinoa o le masani ona faʻaaogaina nei fua o le a fesoasoani e aloese mai le kanesa.

I le talanoa faapitoa e uiga i le togafitia o le maʻisuka i lenei meafaigaluega, ona tatau lea ona malamalama o loʻo faʻaaogaina e avea ma se mea e sili ona lelei. O le mea lea, i taimi o togafitiga, e taua tele le siakiina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

A maeʻa, ona o le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaititia ai le maualuga o le suka ma fualaau vevela, o le kulukose e mafai ona paʻu malie.

E faʻapefea ona faʻaaoga fua i togafitiga o le maʻisuka?

I le lautele, e tele suʻega masani e aofia ai le faʻaaogaina o le veveve. O i latou uma e aoga, ae na o faʻamaonia faapitoa lava. I le tulaga o le maʻisuka, e sili ona lelei le faʻaaoga o vine. Ma e na o se foliga masani lava. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻaalia ai uiga taua o le amataina o le maʻisuka lea e mafai ai ona amata le puipuiga.

Fresh Amur velvet berries e aoga mo togafitiga o le maʻisuka (DM) ma ona taunuuga. Amur diabetes velvet ua avea o ni teuteu i paʻu ma meaʻai mai laulaau. Ole aoga e faʻalagolago ile masani. E fautuaina e 'ai fua fou, ae le sili atu i le 3-4 taimi i le aso. O lenei metotia o isi togafitiga e faʻaaogaina ma e aoga tele mo le maʻisuka ituaiga 2.

Faamatalaga lautele

O le laau e oʻo i le 28 mita le maualuga ma ola e oo atu i le 300 tausaga. O vine o le vevele e pei o ni paʻu uliuli.O fua e aofia ai mea aoga e maua ai se aoga aoga ile tino:

  • flavonoids ma vailaʻau,
  • o se faʻalavelave o vitamini, e aofia ai le vaega B, A, C,
  • magnesium, calcium, phosphorus ma isi vaega o le minerale,
  • tannins ma mea taua,
  • phytonicides.

O se laau matagofie moni: o se faʻamatalaga o le fiafia

I aso nei, o le fellodendron e taatele i le lautele o Saina, Korea, Iapani, ma le Amur Region (RF). I aso anamua, sa iloa e le Saina le mana ofoofogia o se laau, talisapaia ma faʻaaloalo i ai, faʻaaoga vaega uma (sei vagana ai aʻa) mo le faia o le raster, tinctures, ointments ma decoctions o se vailaau, ma le paʻu mo oloa.

O le taimi lena sa taua ai o le penina uliuli: o fua o le paʻu o le lau o le lanu uliuli, o fualaau aina e pei o le vine, o le lapoa o siaki taitasi e 1 cm. E le mafaamatalaina fugalaau, lanumeamata, leai ni uiga faʻamalolo.

O le vevela Amur o se laau laʻau. O lona ogalaau e 100-120 cm le faataamilomilo, o lona maualuga e 20-25 m. O le laau, e tupu aʻe ae le o le vaomatua, ua tuua toʻatasi, ua i ai sona pale paleni, ae o le mea ua tupu i se mea totō faʻatoʻaga e maualuga lona maualuga. O le paʻu o loʻo i ai, o le siliva, o le pogisa pe a uma ona vavae ese le kesi (i le taimi muamua - i le 10 tausaga).

Faʻalogo! Ina ia saunia deco deco, o ointents ma teas, e tatau ona e pikiina vine ia Setema-Oketopa, pe a latou matua ma e tele mea aoga aoga. I le taimi e teu ai mo se taimi umi, o vine e le faʻamaonia e mafai ona faʻamaʻa (ona faʻaaogaina lea mo o latou faamoemoega faamoemoeina), e mafai ona faʻamago i le la.

Mea tau vailaau ma vailaʻau faʻasolosolo o le Amur vevetvet: i le auaunaga o le soifua maloloina

O fua o le togavao e ofoofogia moni: latou te faateleina le malosi, tuuina atu le malosi faaletino, ma faamalosia le puipuiga. Ma mo lenei mea, o mea uma e manaʻomia o le 'ai lea 2-3' aina i le taeao i luga o se manava gaogao. E mafai ona e inu vine i vai ma ia mautinoa e sili atu i le 5 fasi vaega e le 'aina i se tasi meaai! Ae e le o mea uma na e mafai e se laau! O lona faʻasolosolo o vailaʻau faʻatagaina e mafai ai e oe ona taulimaina le tele o maʻi, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o laulaau, pupu poʻo vine mo le puipuia o nisi faʻamaʻi.

Amur fua vevevet

Ma o nei mea uma e mafai ona faʻafetai i le 'anotusi:

  • vitamini o le PP, C vaega,
  • suauu taua ma le palamarin,
  • tannins - 15%,
  • saponini ma alkaloids,
  • polysaccharides ma carbohydrates,
  • malo
  • phytosteroid.

O mea faʻamalolo o le vevela Amur

O fua o le vevela o Amur e sili ona aoga mo le malulu, maʻi, tonsillitis ma le SARS, mo maʻi faʻaleagaga, ma ua faʻaalia foi i tagata e mananao e aveesea le mamafa. O le umi o le togafiti o togafitiga sa maitauina i na mafatiaga mai le maualuga o le toto maualuga: i le mavae ai o le 21 aso o le ave o vine, o le mamafa na tumau ma tumau pea mo le 6-10 masina. Ae ui i lea, fellodendron e mafai foi ona feagai ma:

  • maʻisuka
  • maʻi gastrointestinal,
  • faʻamaʻi o fatuga ma urogenital system,
  • tuberculosis, bronchitis ma nisi o foma,
  • allergies i le paʻu paʻu, dermatitis.

Amur Velvet Bark

Aua le galo o le faaleleia atili o le soifua maloloina, latou te le gata i fua o laau, ae o laulaau foi, o mea ia latou te faia ai se teuteuga, faapea foi ma le paʻu. O gaʻo ma mea manogi e maua ai se vailaʻau faʻamaʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻaleagaina ai le tino.

O se mea mataʻina o le meli o le vevela Amur. Talu ai o le laau e susulu lelei, pollen ma le nectar o loo i ai i ni aofaiga tetele, e tosina mai ai pi. O gaioiga galue, lea e mulimuli ane fiafia i le toatele ma le meli o se lanu samasama lanumoana ma se lanu enaena lanumeamata. O le manaia manaia ma le tofo, maualalo o le kulukose, umi o le ola ma le leai o ni tioata ia avea lenei laʻau o le meli e le gata o se mea e le masani ai, ae o se mea lelei foi i le tau faasaga i le kanesa.

Fellodendron: faʻailoga

Ae ui lava i le mea moni e fesoasoani le vevela Amur i le toatele, e pei lava o soʻo se isi vailaʻau togafitiga, ei ai le tele o faʻailoga. E masani lava, ae e tatau ona gauai i ai.O le mea lea, o teuteuga, o meaʻai, o suauʻu, o laʻau ma le gaosia o fua fou e le fautuaina:

  • tamaiti ei lalo o le 12 tausaga
  • maʻitaga maʻitaga, tagata agaʻi i allergies ma / poʻo le i ai o se faʻaopoopoga tele i vaega ma mea,
  • i tagata ulaula.

E taua foi le taʻua o le taimi o le tagofia o fualaau faasaina, o le ava malosi ua faasaina. Faʻatasi e aunoa ma se faʻasesega ina ia mafai ai ona maua se taunuʻuga sili ona lelei mo se taimi umi.

Amur velvet - o se vailaau togafitiga

Amur velvet: totoina ma tausia

O le toatele oi latou e masani i mea tau vailaau o fellodendron e manaʻo e maua, pe afai e le oi la latou eria, i le teritori o le togavao vavalalata vavalalata. O le mafuaaga lena e popole ai le au faifaatoaga i le fesili pe o fea e maua ai fatu o le Amur velvet, pe faapefea ona totoina lelei ina ia ola maloloina le fatu ma e aoga, pe faapefea ona tausi ma pe afea e faatali ai fua muamua.

E taua le matau vave o le galueaina o le fellodendron o se metotia ma le loloto o le faagasologa na o le faʻalauteleina i le taimi. O le mea lea, e tatau ona faʻatau i luga o le onosaʻi, ona faigofie ai lea o mea uma.

O fea e maua ai fatu ma pe faʻapefea ona totoina, poʻo le amataga o le tuputupu ae fellos

O le mea muamua, o le galuega muamua o le sailia o fatu. O le mea moni, o loʻo aofia i fua ma e mafai ona maua i se tulaga tutoatasi, pe a faʻapea o le vevela e latalata ane latalata ane. Ae faʻapefea ona e malamalama o fua e matua ma e mafai ona faʻaaoga fatu? O le fua e tatau ona uliuli, vaivai pe afai e te tuiina i ou tamatamailima. O le isi avanoa e siaki ai fua mo le matua o le tuʻu i totonu o le vai: mai le vai paʻu, o le a faʻapupula mai i luga o le paʻu o le suauʻu pei o le suauʻu poʻo le suauu tiso. O fua e maua mai i se fualaau suamalie, mago. Afai e le mafai - e fesoasoani le Initaneti! E naʻo le faʻatuatuaga e le tatau ona avea ma nofoaga e le mafaamatalaina lea e tau ai fatu e 3, ae o fale tausimai ua faamaonia po o na tagata ua uma ona feagai ma le vevela Amur.

O le taimi nei e mafai ona e ave le lulu. Ina ia faia lenei mea, filifili:

  • le palapala. O le laau e fiafia i eleele oona, e fiafia i le malamalama, ae e le o se mea e faʻafefe ai. O le mea lea, pe a totoina ni fatu laau, e sili atu ona taua ia te ia le la pito sili ona lalelei ma sili ona lelei,
  • nofoaga tumau o le tuputupu ae. Velvet e mafai ona ola e tusa ma le 300 tausaga, o lea e leai se fesili o se gaioiga o le 25-50-100 tausaga,
  • "Tuaoi". E lata i le vevevet na o laau mamana o le a ola, o lea e liua lelei ai le oak, maple, conifers.

O le taimi sili ona totoina o le tautotogo

A faʻamatalaina se teritori, e filifilia le taimi. O le filifiliga pito sili ona lelei o le amataga o le tautotogo, pe a uma ona vevela le eleele. O laʻau o loʻo tuʻuina atu i ni pu i le loloto o le 7-10 cm, le faʻavaeina o le mamanu - 10 * 10 cm, faʻafefeteina i le eleele, faʻaleleia, faʻafeinu. Mo vaʻai vaʻai, e tatau ona teuina le palapala i le mamao e mafai ai ma ia manatua o le toto mai fatu o le a aliali mai mo le 2 tausaga!

Faʻalogo! Amur velvet ei ai le fua faatatau o le germination e 60-70%. E le gata i lea, i le tausaga muamua 70% o le fuainumera na faʻaliaina o fatu o loʻo i totonu, i le lona lua - 30%.

Totoina ma le tausiga

E silia ma le 2 tausaga o le soifua, i le tautotogo lona tolu, o le fatuina e mafai ona oʻo i le 90-140 cm le maualuga. Afai o loʻo soifua maloloina, e le faʻaleagaina - ua faʻapipiʻiina o ia i se nofoaga tumau. I le tausaga muamua i se nofoaga fou, e manaʻomia e ia le faʻafefeteina masani mo le lelei o le ola, tali lelei i luga o laei e faʻafefiloi pe faʻasaina.

O le amur velvet o se mea eleelea, laʻau ma laʻau, o loʻo i ai se pupuʻu matagofie ma le matagofie o laʻau lapisi. O le laau e mafai ona 25-28 mita le maualuga, ma o le lautele e mafai ona oʻo i le 1 mita. O lau laʻau o loʻo i ai se manogi faapitoa lea e mafai ona faigofie ona lagona pe afai e na o lou togiina i ou lima. O le ogalaau o loʻo i ai se ufiufi vaivai o le paʻu - o le paʻu, lea e pagatia i le paʻi, o le lanu e lanu sinasina ma o loʻo i ai salu. O lenei laʻau ei ai laulaʻau e le pala, e 3-6 paila o laʻau petiolate. O nei laupepa e foliga mai o se laupepa, i le pito i luga latou te amata ona faaumiumi.

O laupepa taitasi o le veveve e aofia ai le 10 flavonoids, vitamini eseese, tannins ma le suauu taua.O phytoncides o loʻo i totonu o laʻau e iai le aʻafiaga o le antimicrobial, ma o le suāuu taua e faʻaaogaina e le gata o se sui antimicrobial, ae o loʻo i ai foi ma le antiseptic ma le anthelmintic properties. O fugalaau o le laau e laʻititi i le telē, o le itupa e tasi, lea e faʻaputuina i se tulaga le talafeagai. Petals o fugalaau o se lanu lanumeamata. O fua o le vevela Amur e lanu uliuli, e pei o se polo, e le o sina mea itiiti. O le fugalaau o le vevevet e amata mai le amataga o le taumafanafana, ma o ona fua e amata mai i le faaiuga o le taumafanafana i le amataga o le tautoulu.

O le amur velvet o se laau lea e malosi tele i le eleele ma le susu. O lenei laau e puipuia mai matagi ma lamala, ma o ona aʻa e malosi tele, o loʻo alu loloto i le eleele. Velvet e faigofie lava ona tumau i le taumalulu, ma e oʻo lava i le le toe faʻaaogaina o se mea. O lenei laau e totoina na o fatu na ua faatoa seleseleina. Afai o le lūlūina ua fuafua mo le tautotogo, ona muamua lea o le lūlū, e tatau ona e faʻamalosi fatu mo le tolu masina. O le a totoina fatu mo le tusa ma le tausaga. Velvet e mafai ona ola e oʻo atu i le 300 tausaga.

O fua o le vevela Amur. O fua o le veveti o loo valiina i le uliuli, o le mea lea na mafua ai ona faaigoaina e le Saina le igoa o le "paʻuuli uliuli". Afai e te vaʻaia lelei, o fua o le vevele e pei lava o penina uliuli. O le faʻaaogaina o fualaau vevela e mafua ai le maualalo o le maualuga o le suka. O fua e aofia ai le 8% o suauu taua. O le faʻaaogaina o fualaau o le vevela Amur e faʻafaigofieina ai le metabolism, faʻasaʻo le pancreas. Ma o fua foi e faaaoga mo le malulu.

Fualaau aina e faaaoga mo le maʻisuka. Latou te ave mea e 3-4 i aso taitasi i le taeao, i luga o se manava gaogao. Pe a fua ni fua, aua le inu i le vai poʻo se isi lava vai. O fualaau aina e naʻo le naʻoina ma 'aina. O le aso e manaʻomia ai vine, pe a le o lea, o le a leai se aoga. Afai e te 'ai fua i aso taʻitasi mo le ono masina, ona pa'ū lea o le maualuga o le suka i le masani.

Mo le influenza ma le malulu masani, o fualaau vevela e faʻaaogaina e pei o nei: ao lei moe, e tatau ona e ave 1-2 fua o le vevela. O fualaau aina e tatau ona fufulu ma e na o le taofi i le gutu mo ni nai minute. A fuaina fua o le veveve, e faasaina le inu vai mo le afa aso (e ono 6 itula). O lea ituaiga pulega tasi e lava naʻo pe afai na amata le maʻi, ma afai o le maʻi ua leva ona faʻaauauina, ona tatau lea ona toe faia lenei auala i nisi taimi.

O fualaau suamalie o le a fesoasoani i le toto maualuga. Aʻo leʻi 'ai, e tatau ona e ave 1-2 fualaau o le Amur velvet i aso uma mo le afa itula.

Ae, e ui lava i le tele o mea aoga mai le faʻaaogaina o fualaau o le vevela o Amur, o loʻo i ai pea le faʻamalologa i lona faʻaogaina:

  • o fua o le laau e aofia ai mea e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o tagata, o lea e le mafai ona e sili atu ma le lima fualaau,
  • e le tatau i tamaiti laiti ona ave fua nei fua,
  • fualaau suamalie atonu e ono afaina,
  • pe a faʻaaoga fualaau vevela, e le mafai ona inu ava malosi, kofe, malosi lauti, ma ulaula e faʻasoleina foi.

Le faʻaaogaina o le vevela Amur. Amur vevelvet i tagata faʻaaoga vailaʻau e faʻaaogaina i foliga o tinctures ma teuteuga o fugalaau, laʻau ma le paʻu. O le teuteu o le paʻu ma fualaau aina e faʻaaogaina mo le manava o le pulmonary, paʻu, maʻisuka ma le niumonia. O teuteuga e i ai se uiga faʻamalosi, faʻavaivai, faʻafefe-inflammatory ma antipyretic. Mo ituaiga ituaiga o paʻu o le paʻu, e faʻaaogaina ai se teuteu o laʻau ma Amur velvet bark. Faʻatasi ma le maʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi o le oral ma le manava, faʻaaogaina o fua o le laau. Faatasi ai ma le lepela ma le vine, o se decoction o le paʻu o le veveve fesoasoani fesoasoani.

Sa faia e saienitisi le tele o suʻega ma iloa ai o vailaau uma e saunia mai le vevela Amur e faʻaitiitia ai le toto, maua ai le lagona ootia, ma le vevevet foi e faʻafeteina ai le tetee atu i sarcomas, tumors ma hematomas.I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina i tala faʻasolopito a tagata eseese o isi atunuu, o le vevela foi e faʻaaogaina e avea o se fale teuteu mo nofoaga i fafo i falemai, faletalimalo ma nofoaga o faafiafiaga.

Amur velvet bark. O le paʻu o le vela e iai le mafiafia e le sili atu ma le 7 cm. Faʻamanatuga i lenei laʻau papaʻu, o le paʻu vevevet o loʻo faʻaaogaina e avea o se punavai o le paʻu masani. A maeʻa le paʻu, e aveʻesea, ma o le a toe faʻaaogaina ia papatusi mulimuli ane. O nei papatusi e mafai ona faʻaaogaina mo manaoga eseese.

Cork o se mea taua mo le tele o alamanuia (mo se faataitaiga, mo seevae). E mautinoa lava e toʻatele ua latou vaʻai i vine ua sili ona lelei ma ua faʻapipiʻiina i se paʻu o laau totō. O Cork e faʻaaogaina i le gaosia o pulou faʻavalopi, fusi faiva, laei soifua ma fusi. Ma faʻaaoga foi i le gaosia o le linoleum. Cork e faʻaaoga i le toetoe lava o vaega uma o alamanuia, ua maua ai le tele o le faʻaaogaina ona e mafai ona fesuisuiaʻi le fusi, fetuutuunai, leai se vai, ma faʻasao i vailaʻau. A oʻo mai le paʻu vevevet i oloa, e le suia ai le manogi.

O le paʻu o le Velvet e faʻaaogaina o se antipyretic ma le anti-inflammatory agent mo faʻamaʻi eseese. E fesoasoani i le mumu o le kolo ma le faʻamaʻi. I le vaivai, faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi oona, o le fusi o le paʻu vevevet ma lau o le laau e tasi e faʻaaogaina. O se teuteuga o le paʻu vevevet o loʻo faʻaaogaina i le Tibet e tagata faʻamalolo. O iina latou te fautuaina atu i tagata e maua i le lymphadenopathy, faamaʻi fatu fatu, polyarthritis, allergic dermatitis. Faʻatasi ai ma luga, o loʻo faʻaaogaina ai le paʻu vevevet.

I le i ai o manua tuga, nai lo le rivanol, o le paʻu vevela Amur e faʻaaogaina. Ina ia saunia lenei vailaau, e tatau ona e ave le 100 kalama o le paʻu veveve ma faʻamalosi i le afa-lita o vai faʻafefe. A mavae le 2 aso, e tatau ona tuʻuina lenei mea i luga o le afi ma vevela. O le isi, sasaa le mea na fausiaina i totonu o le fagu, tuu i totonu o se ipu tele ma faʻafefe mo le afa itula. A maeʻa lena, 15 kalama o le boric acid ma le 5 kalama o le novocaine e tatau ona faaopoopo i le tuufaatasiga o le oloa. Suauu uma nei mo le 10 minute. Ua sauni le mea e faʻasolo. Ole taimi nei e te manaʻomia se faʻataunuʻu faigofie e manaʻomia ona faʻamaluluina i lenei fua. Faʻamau le gau i luga o le manua - ma o le a le pine ae faʻamalolo le manua.

Amur velvet honey. I le ogatotonu o le masina muamua o le taumafanafana, o le vevelvet e amata ona fuga, ma o ona fua e tumau seia oo i le faaiuga o Iuni. O mea muamua e mafai ona e vaʻaia o fugalaau fugalaau. O nisi laau e na o fugalaau fugalaau, ae o isi na o fugalaau tane. Mai nei fugalaau ona aliali mai ai lea o fualaau vevela. E sili atu tane vevela i vaomatua nai lo tamaitai. E sili atu le taua o pi nai lo eletise o le veveve, ae e tupu mai le matagi i luga o le galuega o le palota. E fesuisuiai fulufulu fugalaau, ma e tele naua le nectar ma pollen, lea e tosina ai le tele o pi.

O loʻo i ai i le meli le selu ni mea lelei. E pogisa samasama i le lanu, e pupuu ma se lanu enaena. O lenei meli e matua manaia ma e manaia lelei. O le maualuga o le meli e faalagolago i le tau: afai e lelei le tau, o le vevete o le mea sili ona lelei lea o le meli, ae afai e malulu, ae timuga foi, o le a leai se nectar mai fugalaau. O le meli o lenei laau e le tioata, e teuina mo se taimi umi (aua o loo i ai sina vaega ole glucose). E masani lava, o le meli vevela e faʻaaogaina e togafitia ai le gasegase.

Sauniuniga o decoction ma tincture o le amur vevetvet. O se teuteuga o le paʻu vevevet. Faʻaaogaina o se sui failautusi. Ina ia saunia le suka, ave le 10 kalama o le paʻu vevela vevela (tipi) ma sasaa 200 ml o le vai kuka, tuu i luga le afi ma faʻagalauina mo le tusa ma le 15 minute. O le isi, malulu ma vevela. O kuka uma e tatau ona onā i le aso ile 3 vaevaega.

Faʻasusu o laulaau. Faʻaaogā se mea e faʻafefeteina ina ia faʻaleleia ai le fausiaina o meaʻai. O lea, e tatau ona e 'ave le 30 kalama o laʻau matutu ma sasaa atu i le 200 ml o vai ua tunu, ona faʻasolo pea lea o lenei masini mo le lua itula, pe a maeʻa ona tatou faamamaina ma sasa.Faʻaaogā faʻasalalau faʻatolu i le aso - aʻo leʻi 'ai, 3 teaspoons.

Tincture o laulaau. E fesoasoani i se masaniga masani o le hepatitis ma le cholecystitis. E tatau ona liligi le 30 kalama o laʻau malogo ma le tasi ipu ipu ava malosi (70%) ma faʻamalosi mo le tusa ma le 14 aso. Ona aua nei galo e aʻafia. E tatau ona ave lenei taotoga ao leʻi 'aʻai meaai 15 faʻafefe i aso uma 3 taimi.

O le vevela Amur o se laau laʻau faʻapitoa lea o loʻo i ai se pale matagofie matagofie ma ni laʻau fulufulu o loʻo tuʻuina i luga. E tusa ma le 28 mita le maualuga. Afai e te lauina laʻau o lenei laau i lou lima, o le a foliga mai se manogi masani. O lona ogalaau ei ai lona paʻu vaivai, o le paʻu vevela, le lanu enaena i lanu. O laulaʻau vevevet Amur o loʻo sosoʻo, e laʻitiiti faʻaloloa i le pito i luga. O ona fua e mauoa i totonu o mea aoga o mea aoga e afaina ai le tino o le tagata.

Vaega o le Amur Velvet

O laʻau o lenei veveti e aofia ai le sefulu flavonoids, o le tele o vitamini, o suauʻu ma tannins. Latou te mauoa foi i le tele o mea ma ua i ai ni o latou igoa o le anthlmintic ma antimicrobial.

Amur laiti fugalaau fugalaau, faʻapotopotoina i le telefoni. O fua e sui ai uliuli lanumoana lanumatua e oʻo i le autumn .

O lenei laau ua manatu e lalelei, e fiafia i le palapala, e puipuia i matagi malolosi, matala, ei ai aʻa malolosi e loloto lava i totonu o le eleele. E le fefefe i le gaosiga ma le taumalulu. Faʻapenaina e fatu, ma mafai ona ola i le 250 tausaga.

Faʻaaogaina o meaʻai ma fua faʻatau

O fualaau aina suamalie o loʻo i ai faʻamalologa o meatotino ma lelei toto maualuga le suka ona o le maualuga o mea o suauu taua. Fua e faʻasaina le metabolism ma e mafai ona faʻamalolo le pancreas.

Amur velvet vine ua fautuaina mo tagata e maua i le maʻisuka. E faia lenei mea i le taeao i luga o se manava gaogao, leai se vai i le vai, ae na o le ulaula. Afai e te aveina i aso uma i aso uma mo le ono masina, o le a toe foʻi lou toto suka i le masani.

O mea faʻamalolo o le fua e fesoasoani e tau ai le fulu ma le malulu. Ina ia faia lenei mea, ia ave le 1 i le 2 vine ao le i momoe, lea e tatau ona kopiina. A maeʻa lena mo le 6 itula e faasaina le inu soo se vai . E tasi le taumafa o fualaau aina o le a aoga i le amataga o le maʻi, ma afai e umi se taimi, e tatau ona e faia lenei mea i ni nai taimi.

Amur velvet vine lelei le toto maualuga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faia i aso uma i le tolusefulu minute aʻo leʻi 'aʻai, 1 i le 2 fasi vaega.

E ui lava i le numera tele o meatotino lelei o fualaau o le vevela, e iai foʻi a latou faʻailoga:

  • O vine e aofia ai mea faapena, o le faʻaaogaina i ni mea tetele e afaina ai le tino o le tagata, o le mea lea e le mafai ona e aveina i se taimi sili atu i le 5 vaega,
  • i tamaiti laiti, o nei fua e matua faasaina,
  • latou mafai ona mafua ai allergies,
  • 'aina o fua o sea laau, e le fautuaina e inu kofe, ava malosi, tiʻini malosi, poʻo asu.

Velvet Bark Application

I totonu o se laau, o le paʻu o loʻo i ai se mafiafia e le sili atu ma le 7 cm, ae ona o le malulu papa faʻaaoga e pei o se mea masani .

Amur velvet tagi e faʻafefea ona faʻagasolo le faiga o inflammatory ma faʻaitiitia ai le fiva, ma faʻamaʻi ese ai le mumu o le kolo. Ma o le afua mai i le paʻu o lenei laau faatasi ai ma laulaau ua faʻaaogaina mo faamaʻi o le tino, vaivai, faʻamaʻi pipisi o le tino ma faamaʻi pipisi.

I le tibet teuteu o paʻu vevevet Tomai faʻapitoa masani e fautuaina tagata e mafatia mai:

  • lymphadenopathy
  • polyarthritis
  • faʻamaʻi fatu
  • siama afaina.

E le gata i lea, o le afaina o le cortex e faʻamalolo ai manuaga tuga. Ina ia saunia lenei oloa faamalolo, e tatau ona tumau le 100 g o le paʻu i le 0.5 l vai. Lua aso mulimuli ane, o lenei mea e afaina ai ua mumu ma vevela. Ona liligi lea i totonu o se fagu, tuu i totonu o se ipu tele ma kuka mo le 30 minute.Ona, 15 g o le apoic acid, 5 g o le novocaine e faaopoopo i le tuufaatasiga ma tuu i le afi mo le isi 10 minute. O le faʻasolosolo o le meaʻai e faʻasalaina i le kulimi ma faʻaaoga i le manua. A maeʻa sina taimi puupuu, e faʻamalolo le manua.

O le a le aoga?

O le faʻaaogaina o nei vine e mafai ona faʻamautuina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le mea lea, o faʻavaegatupe e faavae i luga o latou, e pei o fualaau aina fou, o loʻo faʻaalia mo le maʻisuka. Ae le gata o vine, maua ai le faʻaaogaina, paʻu, lau, fugalaau. O fua e aofia ai suauu taua, lea e maua ai se aoga aoga i le tino ma le malulu, maʻi, tuberculosis ma le maualuga, lea e masani ona faʻalavelave i le maʻisuka. O teuteuga ma meaʻai o laulaʻau, paʻu ma fugalaau e faʻamalieina ai le vevela ma le mumū, ei ai aʻafiaga.

Lelei togafitiga mo le maʻisuka

O fua o le vevela o Amur i le maʻisuka ituaiga 2 e manatu o se fesoasoani lelei i togafitiga masani. Maualuga maualuga pe'ā faʻaaogaina se vailaʻau masani faʻavae i luga o meatotino ma aʻafiaga aoga, e aofia ai:

  • O Berries e faʻateleina le gaosiga o le inisalini e sene o le pancreas.
  • I lalo o le faatosinaga o fualaʻau, gaʻo i luga o le tino e sili atu ona nofouta i le aafiaga o le hormone.
  • Faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo i le tino.

O le faʻaaogaina o fuamoa o le amur Amur o loʻo faʻamaeʻa ai togafitiga faasao, ae le suia ai.

Togafitiga uiga

  • O le gafatia o vine e maualalo ai le kulūkose e faʻaaogaina na o le maʻisuka ituaiga 2.
  • O le a faʻaalia pe a maeʻa le ono masina o le faʻaaoga masani. I le taimi lava lea e tasi, o le a le aoga ai ni mea e le masani ai.
  • E le faatagaina ona 'ai e sili atu i le 5 vine i le aso.
  • A maeʻa ona tago i fua, e le tatau ona fufulu i lalo i soʻo se vai, e taua o mea inu inu vai, lauti, ava malosi. Ole ulaula e le manaʻomia.
  • Naʻo laʻau e faʻaitiitia ai le suka.

Le faʻaaogaina o le vevela Amur mo le maʻisuka

Faʻamataʻu e faʻaititia le suka, e tatau ona e faʻaaoga 3-4 vine vevela i le aso, e sili i luga o se manava gaogao, faʻamaʻi maeʻaeʻa. E mafai foi ona e faia le lauti mai le 10 g o aʻa gaosia, laulaʻau, paʻu, pe faʻaaoga foi le aofaiga tutusa o vine mama, ua tumu i le 200 ml o vai inu. E mafai ona e inuina le lauti pe a uma ona faʻamalosi mo le 2 itula ma le suʻe. Le fua fautuaina ole taimi ma taimi o taimi fou ole oloa fou - 1 tbsp. l faatolu i le aso. E i ai isi fua:

  • Tincture o laulaau. Ole 30 g o laʻau mamago, e tatau ona susu i le ava malosi (30%). O lenei mea e tatau ona faʻasolosolo i se nofoaga e le faʻavae mo le 2 vaiaso. A uma lena, ona faʻamamaina lea o le vai ma faʻaalu 3 taimi mo le 24 itula aʻo leʻi 'ai. O lenei mea e afaina ai le faʻaleleia o otaota ma maua ai se aafiaga lelei i metabolic processes, lea e taua mo le maʻisuka.
  • Se teuteuga o le paʻu. O le ae manaomia le 200 ml o vai ua tunuina, lea e te manaʻomia e faaopoopo ai le 10 g o le paʻu malogo. Kuki le paluga ile vevela vevela mo le 12-15 minute. A maeʻa ona tuʻuina lea o le susu e faʻaliliu, faaopoopo le vai inu i le voluma muamua (200 ml). Faʻaalu 3 taimi mo le 24 itula aʻo leʻi 'ai. O se teuteuga o se sui sooupu lelei.

Talu ai nei, o se tasi o le au faitau o le upega tafaʻilagi sa fiafia i le auala e faʻaaoga tatau ai mo le maʻisuka ma pe tatau ona faia i taimi uma. I le talosaga a le tagata faitau i lenei tusiga, faitau e uiga i le faʻaaogaina o le vevela Amur mo le maʻisuka.

Se mea itiiti e uiga i le veveti Amur lava

O le a la le vevela Amur? O loʻo matou talanoa e uiga i se laau e mafai ona oʻo atu i le mita e tasi le lautele, ma i se tulaga masani o se mea lapoʻa umi - e oʻo atu i le 28 mita le maualuga!

O laʻau vevela Amur e faʻaalia i se manogi faapitoa lea e faigofie ona iloa pe a paʻu i le va o alofilima. O le ufiufi o le laau o se ufiufi vaivai o le ufiufi o le ogalaau, lea e tele foi i le paʻi. O fea na sau ai le igoa! Ma "Amur" - ona e masani ona tupu i le Amur Region, i le Khabarovsk ma Primorsky Territories.


O le vevela Amur o se laau lauiloa, e ola i le 300 tausaga! O ona laʻau o loʻo mauʻoa i flavonoids, tannins, vitamini, o suauʻu ma tino oona.

E i ai i le laau ni fugalaau lanu meamata e aoina i mea e tutupu. O fua o le veveti e susulu, uliuli, mafiafia. O le valaau a Saina o le laau "pulu penina uliuli", lea e foliga mai na tulai mai ona o foliga o le fua.

O le amur velvet e matua mausali i le matagi, ma e faigofie lava ona tumau i le taumalulu. Fuga e amata i le amataga o Iuni. O fua e aliali i le faaiuga o Aukuso.

O le a le faʻaaogaina o le vevela Amur?

O tagata popoto o vailaau faaleaganuu ua finau faapea o le umi o le taumafaina masani o fualaau vevela Amur e oo atu ai i le faapaleniina o maualuga o le suka i le maʻisuka. O le mafuaʻaga lea na faʻaaogaina lautele, ae sili atu i lena mea mulimuli ane.

O fua e maua ai foi i totonu o suauu taua, e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai le malulu ma le fulu, paʻu ma le gasegase.

O mea nei o faʻamaʻi faʻamaʻi ma tulaga faʻaleagaina lea e faʻaaogaina ai le Amur velvet:

  • toto maualuga
  • ituaiga 2 maʻisuka
  • maʻi faʻamaʻi
  • maʻi paʻu (neurodermatitis, dermatitis, lepela),
  • fulu ma se malulu
  • tuberculosis, pneumonia, tagi,
  • faamaʻi fatu (jade),
  • gastritis
  • faʻamaʻi o le tino o le tautala (stomatitis, gingivitis),
  • dysentery, colitis,
  • faʻamaonia le faʻamaonia
  • polyarthritis. gasegase
  • lymphadenopathy
  • gaioiga toto
  • mala o le asthenic
  • alu aʻe
  • le i ai o manua tuga,
  • faʻailoga alofa.

O se lisi manaia, a le o lea. I vailaʻau faʻasolosolo, o le vevela Amur e faʻaogaina i foliga o teuteu ma laʻau o lau, fugalaau ma le paʻu. O teuteuga e faʻaleagaina, faʻamalosi, antipyretic ma aʻafiaga faʻaleaga.

Mo maʻi faʻamaʻi ma le lepela, e sili atu le faʻaaogaina o se decoction o le amur velvet bark. Fua o fua e maua ai se lagona ootia. Faʻasalaga, pneumonia, asthenia, hepatitis, fua o laulaʻau ma paʻu o le amur velvet o loʻo faʻaaogaina.

E i ai le manatu o le faʻaaoga masani o fualaau 'amuruti Amur e fesoasoani e faʻafeteina ai le malosi o le tino i le kanesa, ma aemaise lava i sarcomas.

E le gata i lea, o le vevela e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea teuteu mo nofoaga e savavali ai i falemaʻi, falemaʻi ma isi vaega o faafiafiaga.

O le natura masani e faia mai le paʻu veveve. Mo faʻamatalaga: o vailaʻau sili ona lelei o vine ua palu faʻatasi ma kosi faʻavae. Latou te le aʻafia lava le manogi ma le tofo o le oloa, e oʻo lava i le sili ona umi ma sili ona vavalalata ma le mea mulimuli.

O se autu e ese mai le maualuga o le meli e maua mai i le palotaina o fugalaau vevela Amur. O se mea sili lea, muamua le oloa ma se lanu samasama lanumoana, o se manogi manaia ma le manogi. O lea meli e aofia ai sina vaega ole kulukose, e teuina mo se taimi umi, ma e le tioata i le taimi e tasi. E uiga i le faʻaaogaina o le meli mo le maʻisuka e mafai ona faitauina.

Amur vevevet mo le maʻisuka

O lea la, o le vevela Amur e mafai ona faʻaaoga e fai ma fesoasoani i le maʻisuka, ae o loʻo i ai mea faalilolilo e tatau ona e iloa pe afai e te filifili e faʻaaoga lenei meaalofa ofoofogia o le natura. Matou te talanoa e uiga i lenei mea.

  1. E leai se tulaga e mafai ona e suia ai ia togafitiga le faʻaleagaina ma le faʻaaogaina o le suka-lowering tablets, ma e sili atu foi ile inisalini, ia manatua pea lenei mea! Amur velvet e faʻaaogaina na o se faʻaogaina i le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.
  2. Naʻo fualaau veveve e maua ai le aʻa, o lona uiga mo nei faʻamoemoe, e tatau ona tuʻuina atu ia i latou.
  3. O le phytotherapy faatasi ai ma fualaau o le vevela Amur e mafai ona maua i na o gasegase i le ituaiga lona lua o le maʻisuka. Aua nei galo o le ituaiga muamua, o soʻo se faʻamalositino ia te oe lava e matua solia. Ma le isi, afai e te amanaia le mea moni o le tele o uluaʻi ituaiga o pepe, e masani lava ona le mafai ona latou taliaina fua o le vevela Amur.
  4. O le mea e manaʻomia mai i ia togafitiga e tatau ona faʻamoemoeina e leʻi muamua atu nai lo le 6 masina, o lea aua le faʻamoemoe i se vave vave.
  5. Fualaau aina e tatau ona faʻaalu i aso uma, faatasi ai ma le soona inu ma faʻaaoga soo, o le a leai se aoga o togafitiga.
  6. E leai se mea e le sili atu i le 5 fualaau aina i le aso, e matautia tele! 3-4 mea i aso uma - o le filifiliga sili.
  7. Aua le inu ava i soo se vai, poʻo se vai masani. E tatau ona fuʻamu ma foloina i le taeao i luga o se manava gaogao.
  8. Aua le inuina le kofe, malosi lauti ma agaga i totonu o le 6 itula i le maeʻa ai o le fua o le peleti Amur. O le ulaula ua ulaina foi.
  9. Aua nei galo o le vevela Amur o se laau, ma o nisi tagata e ono aafia i ni mea e afaina ai le tino i le faaaogaina o ona fua.
  10. O taimi uma, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka i le faʻaaogaina o le toto o le kulukose toto ina ia aloese ai mai le maualuga o le hyperposelamia.

O foliga ia e tatau ona e iloa. O le faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o le vevela i le maʻisuka o loʻo taoto i lona malosi ile inisalini. E i ai le faʻaosofiaina o le elemene o le hormones e le pancreas, ma, i nisi itu, o le faʻaitiitia o le tetee o le vaʻa i lana gaioiga.

O le faʻaaoga umi o fualaau vevela e fesoasoani i le faʻamautuina o metabolic processes. Ma o le mea moni o le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e pagatia foʻi mai le gaʻo, o ia togafitiga e mafai ona maua ai le ulutala "lua i le tasi".

Faʻatasi ai ma le maʻi gasegase ma se predisposition i le maʻisuka, e le afaina foʻi ile amataina o togafitiga faʻatoʻaga ma le vevela Amur.

E faʻafefea ona kuka le tincture ma le teuteu o le vevela?

Faʻatasi ma le maʻisuka, ua lava le 'ai e 3-4 fualaau aina o le Amur velvet i aso uma i luga o se manava gaogao. Ae i nisi tulaga, atonu e talafeagai le saunia o se fusi poʻo se teuteuga o le veveve.


Tincture o laulaau: sasaa se ipu vai 70% ava malosi ma le 30 g o laulaʻau mamago, ma faʻamalosi mo le 2 vaiaso. Faʻasologa. E faʻaaogaina mo le cholecystitis ma le hepatitis masani masani 15 faʻafefe 3 taimi aʻo leʻi fafaga i aso uma.

Faʻasaga o laulaau: sasaa se ipu vai inu suavai 30 g o lau malogo, tuʻu mo le 2 itula ma le aʻa. E faʻaaogaina mo le faʻaitiitia o le 'ai i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga, 3 sipuni taʻitasi.

Taunuuga o le paʻu: sasaa se ipu vai inu vai 10 g o le paʻu vevela "vevela", tuʻu i le afi ma faʻapipiʻi mo le 15 minute. Faʻasologa. E faʻaaogaina e avea o se fualaau faasaina, lea e tatau ona onā i le aso i tolu inumaga.

Mo le vave faʻamalolo o manua tuga, ua saunia se fofo mai le paʻu vevevet. Mo lenei mea, 100 g o le oloa ua faʻaaoga i le 0.5 l o le vai faʻafefe. A maeʻa aso e lua, ona vevela lea i le afi, ma sasaa atu i totonu o se fagu vailaau eseese, lea e tatau ona tuʻu i totonu o se fagu tele ma faʻapipiʻiina i lenei pepa mo le 30 minute.

Ma le isi, 5 g o le novocaine ma le 15 g o le apocidic acid ua faaopoopo i le fagu ma le sui sooupu. Toe inu i le vai inu mo le 10 minute. I le maea o le afuina, o le gau ua faaleagaina, lea e tatau ona siitia atu i se manua.

Contraindications

Amur velvet e tele ni mea lelei, ae e le mafai ona e le amanaiaina ia mea e solia.

  • E faʻamaonia le tuʻuina atu o fua o le vevele i tamaiti. E tatau i tagata matutua ona faatapulaaina le faaaogaina o fualaau aina - e le sili atu ma le 5 fualaau aina i le aso, i le tele o mea, o le faʻaaogaina e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o tagata.
  • O fua o le allergenic ma i le taimi o le faaaogaina o fualaau vevela e le mafai ona e inuina ava malosi, kofe, tea malosi ma le ulaula ua solia.

Fresh Amur velvet berries e aoga mo togafitiga o le maʻisuka (DM) ma ona taunuuga. Amur diabetes velvet ua avea o ni teuteu i paʻu ma meaʻai mai laulaau. Ole aoga e faʻalagolago ile masani. E fautuaina e 'ai fua fou, ae le sili atu i le 3-4 taimi i le aso. O lenei metotia o isi togafitiga e faʻaaogaina ma e aoga tele mo le maʻisuka ituaiga 2.

Laulaʻau mo le maʻisuka: o le faʻaaogaina o fualaau aina ma fua. Berries o le Amur vevelvet, o le faʻaaogaina o fua, e uiga i mea tau vailaau faʻasaina, faʻamaʻi, tincture, mea e faʻatau ai

O le laʻau matagofie o le peleti Amur o se laau umi. E i ai se pale paleni, o laulaau lanu e matala. E aʻafia ai maʻa, o se meaola ola o le natura. Faletusi: Primorsky, Khabarovsk Territory, Amur Region. O nei laau e ola i tafatafa o auvai, i luga o suavai suamalie, eleele suamalie. O nisi taimi e maua i luga o mauga.

O lenei laau e sili le aoga i le tagata, talu ai o ona vaega uma o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻamalolo. O le togafitiga o le tino e faʻaaoga e fugalaau, paʻu, lau, ma fua o le laau. Ona o le i ai o le tele o mea aoga aoga, ua leva ona faʻaaogaina i togafitiga masani ma aganuʻu.

Aemaise lava, o fualaau suamalie lanumoana (fualaau) o le laau e aofia ai mea e pei o: myrcene, geraniol, limonin, faapea foi ma alkaloids - berberine, letroricin, pama. O loʻo i ai ni gaʻo, gaʻo taua, ei ai mafutaga, tannins ma diosmin.

O le a le taua o le Amur velvet vine, o fua o fua o loʻo faʻaaogaina, pe faʻapefea ona saunia le tincture, ma o a latou faʻasolega, o fea e mafai ona ou faʻatau ai - o le a matou talanoa e uiga i nei mea uma i luga o le upega tafaʻilagi i le taimi nei i auiliiliga:

Amur vevevet berry - togafitiga o fualaau

Laʻau uliuli vine ua faʻaaogaina i le togafitiga o le dysentery, faʻamaʻi gase. Faʻasalaga, faʻamaʻi pipisi o le oral vevela, o se fusi poʻo se teuteu o loʻo saunia mai ia i latou, o fua fou ua faʻamaʻaina. O tagata o loʻo mafatia i le laʻau e fautuaina e ave se mea teuteu mai le paʻu o se laau toto.

O le tele o tagata atamamai e finau e faapea o le aoga i aso taitasi e na o le 2-3 fuamati pati e afaina ai le malosi o alii. E le gata i lea, o le avea o fualaau aina e fesoasoani i le faamaluluina o le ulu mai le faateleina o le mamafa o le intracranial. Talu ai ona o fua o fualaau oona, o lea ua ave ai ina ia faʻaitiitia le malosi o le faʻamaʻi tiga ile angina.

O le aveina o nai fua i le aso o le a fesoasoani e puipuia ai le atinaʻe o le kanesa. O togalaau foi e fautuaina mo le faʻaaogaina i togafitiga o nei maʻi tuga.

E toʻatele tagata atamamai e mafaufau i le faʻafefeteina, o se teuteuga o fualaau fou pe vaapiapi o se mea sili ona manaia.

E aoga tele le faʻaaogaina mo le malulu, fulu. Mo lenei mea, ua fautuaina e le au atamamai e aina le 1-2 fua o le vevela Amur ao le i alu i le moega. E tatau ona taofi i latou i le gutu mo le 2-3 minute, faʻaeteete ma le faaeteete, foloina. A uma lenei mea, e le mafai ona e inu vai mo le itiiti ifo i le 6 itula. I le laasaga muamua o se malulu po o le fulu, o le tasi o fualaau o vine e lava lea e faʻaitiitia ai faʻamaoniga. Afai o le faʻamaʻi atoa, o le taliaina o le vevela Amur e toe faʻafia ona fai.

Faʻasusu, teuteu, faʻasolo: sauniuniga, faʻaaogaina

Faʻatau o fualaau veveve:

E masani lava, o fua fou e faʻaaogaina mo le togafitia, poʻo le faʻaputuina o le faʻapipiʻi ua saunia. O le tele o taimi e faʻaaogaina e avea o se anthelmintic. Ina ia saunia, tuu i totonu o se vai vevela ma le suamalie e ono. Latou te manaomia le sasaa atu 400 ml o le vai inu. Alu mo 2-3 itula. Faʻafefete faʻasusu inu se kuata kuata, na o le 3-4 taimi i le aso.

Ua ave e faaleleia ai le fausiaina o otaota, faapea foi i togafitiga o nisi gasegase gastric. Ina ia saunia, sasaa 30 g o laʻau mamago i se pesini. Faaopopo le 200 ml o le mafanafana (e le vevela) vai inu. Kuni lelei le tapuni, faʻatali mo le 2-3 itula. Liligi le vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi i totonu o se masi, faʻapalapala le mea faʻaaoga. Fai lenei vailaau i se sipolu taimi faatolu i le aso.

Amur velvet tincture o laulaau:

Tincture e faʻaaogaina mo le hepatitis masani poʻo le cholecystitis. Ina ia sauniuni, tuʻu 30 g o laʻau mamago i totonu o se ipu fagu. Liligi i latou ma le 70% o le ava (200 ml o le a manaʻomia). Faʻamauina se fagu uʻamea i se mea malulu, pouliuli mo le lua vaiaso. A uma ona sauni, faʻalavelave. Amur vevevet togafitiga: 15 pala. i le 1 tbsp. l o vai. Faʻasalalauga: e tolu taimi i le aso.

I le avea ai o se sui o le aufailautusi, e faʻaaogaina se teuteu o le paʻu o le laau. Fuʻu le kuka mago mo le kuka.Liligi le 1 tsp i totonu o se vaʻai talafeagai. Sasaa se ipu vai inu vai iina. Toe sua, ona faʻaitiitia lea o le vevela i se mea maualalo. Sue i lalo o le tapuni mo le 15 minute. Inu le oloa ua uma ona afaina ile tolu vaelua vae i le aso atoa.

E faʻapefea ona faʻaaoga fua o le vevela Amur mo le maʻisuka?

Aʻo togafitia lenei faʻamaʻi, e fautuaina e le au atamamai le fuaina o fualaau vevela i le taeao, i luga o se manava gaogao. Sili atu ile afa itula ao leʻi faia se taumafataga. Mo le faʻamalolo, e lua laʻau i le taimi e lava. O le fua lava lea e tasi e fautuaina mo le faʻaaogaina i le toto maualuga e aumai ai le toto maualuga i le masani.

Faʻaauau le faʻailogaina mo se taimi umi, aloese mai faʻalavelave i togafitiga. Na o le masani, masani i aso taitasi o vailaau faʻasaina o loʻo maua i totonu o fualaʻau e masani lava ona faʻavasega le maualuga o le suka, faʻaleleia faiga faʻava-o-tino i le pancreas. Faʻatasi ai ma le faʻaletonu o le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa e le mafai.

E matua faasaina foi le sili atu nai lo le fuaitau ua faailoaina. E tatau ona e malamalama e tusa lava po o le a le tele o lou taua o le vevela Amur o se panacea, o lona fatu o loʻo i ai mea malolosi malolosi, lea, pe a sili atu, e mafai ona afaina ai le soifua maloloina.

O fea e faʻatau ai fua o le vevela Amur?

O le mea e leaga ai, e le o ofoina atu e le falemaʻi ni fua vevela Amur mo le faʻatau. E mafai ona faʻatau i luga o nofoaga faapitoa i le Initaneti. Ua lava le ulufale i le igoa o le sailiga i le masini suʻesuʻe.

O ai e ono lamatia ai vine o Amur velvet? O a latou mea e teteʻe ai?

E pei ona uma ona tatou taʻua, o vine ei ai vailaau, o se aofaiga tele e mafai ona afaina ai le tino o le tagata. O le mea lea, e le tatau ona e faʻaleagaina la latou faʻaaogaina. E tatau ona matua pipii atu i le metotia o loʻo faʻasinoina i totonu o fualaʻau. E le gata i lea, aua le tuʻuina atu i tamaiti laʻititi, ina ia le faʻaosofia ai le faʻafefe o le tino poʻo le faʻaʻona.

Sa matou talanoa e uiga i fua o le vevela Amur, o lo latou faaaogaina mo togafitiga. E taua foi le manatua o le taimi o togafitiga ma le vevela Amur, e le tatau ona inu ava malosi, aua le ulaula, inuina le lauti malosi poo le kofe. E saʻo le tele o fomaʻi e fai mai - afai o se tagata inu, ulaula, o lona uiga, na te faʻaumatia lona ola maloloina ... pe aisea e te togafitia ai lenei mea. Se faʻaumatia o le taimi. Mafaufau i nei upu, aua o ia fomaʻi e saʻo. Manatua nei lapataiga ma ia ola maloloina!

Amur velvet po o, e pei ona taʻua ai, Amur cork tree, ma saienitisi - Phellodéndron amurénse o se laʻau faʻapitoa o le dioecious o le aʻa o le aiga, o le vevevet genus. Amur fellodendron e oʻo i lalo ifo o le 30 mita, ae o lenei tau e eseese ma e faʻalagolago i lo latou tulaga faʻafanua:

  • I le itu i saute, o lona maualuga e oʻo i le 28 mita, ma o le ogalaau e oʻo atu i le 1.2 m
  • I luga o le Amur, o nei laau e laʻititi ifo nai lo latou tagatanuu i saute ma ola e oʻo i le 15 mita le maualuga ma le afa mita le lautele
  • E latalata atu i Europa, o nei laau e foliga mai e le sili atu ona maoae, talu ai e na o le 5 mita latou te faʻaloaloa

Amur velvet i le avanoa avanoa ei ai se mea maualalo, tatala, ma faapaleina le pale, lea e ese mai ai, e maualuga lona maualuga i totonu o le vaomatua. O laulaʻau amur Amur ua le totogia, petiolate lau, lea e fuafua ile 3-5 pai. O laupepa e faʻamalosi i le foliga, i luga, e faʻafeagai ma le apex, e laiti, e masani lava o le atoa, o tamaʻi laiti e sili ona lauulu, matutua ma matutua tuai lafoaʻi. O le umi o le lau atoa e tusa ma le 25 cm, o laʻau taʻitasi e le sili atu ma le 10 cm, ma o le lautele e tusa ma le 3.5 cm. O lau o le Amur velvet fuga mai i le leva, i le tautotogo - amataga o le taumafanafana, ei ai le lanu meamata ma le manogi lelei, manu taua, latou te lanu samasama e ala i le autumn. Ma maua se paʻu kamea.

O le amur velvet e taua o le paʻu laau ona o le mea moni o lona ogalaau ei ai le paʻu vaivai, paʻu paʻu, lefulefu enaena i le lanu, ma i tagata talavou e tusa lava pe i ai se lanu siliva. O le fogafale luga o le vevela ma le maanuminumi i le paʻi.O le paʻu lava ia e lua laulau: o le pito i luga o le paʻu, e le sili atu ma le 5 cm i le mafiafia, o le pito i totonu, e ese le lanu samasama ma se manogi faapitoa e pei o laulaau.

Fuga i le amur vevelvet e amata i le na o le 20 tausaga talu ona amata le olaga. O nei laau e ola i le lona lua o vae tolu o le taumafanafana - i le amataga o Iulai, ma o le umi o lenei vaitau e tusa ma le sefulu aso. O fugalaau e laiti, ma e le sili atu i le 0.8 mm, ei ai se lanu samasama-lanu meamata ma e lima petala, i luga o le 3 mm le umi, faapea foi ma le tele o laumei e 2 taimi le umi nai lo petals. O fugalaau e aoina i fusi-palasi, e tusa ma le 10 cm le umi. O fugalaau e le faʻaalia ma e paʻuina e iniseti.

O fua o le Amur fellodendron o fualaau suamalie ma fatu e lima, o lo oi ai se lanu uliuli ma se manogi manogi. O le tele o nei vine ile lautele o le 1cm. O lo latou matutua e tupu ia Setema, ma o le vevela Amur e maua mai pe tusa ma le sefulu kilokalama o fualaau aina mo fualaau aina. Fualaau i laau taʻitasi i tausaga uma.

O le vevela Amur e matua manaʻomia lava i le susu ma le eleele, ma o lona aoga o mea e fafagaina e taua foi. O nei laau e matua mausali lava, e faigofie ona latou sao mai le afu, matagi malolosi ma ogaoga leaga, ma o latou aʻa e loloto le eleele, ona o le aʻa e matua malosi lava. O laau o le Amur paʻu laau e talia lelei le totoina o laau, ma faʻalaʻi sao i fatu, lea e tupu i le tausaga atoa. O le faʻamoemoega o le ola o se laau o le vevela Amur pe tusa o le tolu selau tausaga.

Tufatufaina

O le maota o le Amur vevevet e matua tele lava; e sosolo mai sasaʻe i Sisifo. O lenei laau e mafai ona maua i Saina, Korea, Iapani, Taiuani, Atumotu Kuril ma Sakhalin, Far East, le Amur Region ma le Itu Khabarovsk, faapea foi ma se laau toto ua maua i Amerika i Matu ma Europa atoa. E masani ona mafai ona e vaʻai i le vevela Amur i le Caucasus ma Central Central Asia. I le Rusia, o Amur fellodendron e manumalo i vaomatua o loo iai le tele o ituaiga o laau, e masani ona lautele i luga o laau, ma o latou nofoaga e sili ona fiafia i ai o mauga ma mauga o loo i luga aʻe o le sami e le maualuga atu i le afa kilomita, lea latou te ola ai i vao fefiloi ma vao.

O laau toto o le ituaiga o vevevet o loʻo taʻua o tagata anamua o sui o le flora, lea sa i ai muamua ao leʻi oʻo i le aisa.

Amur velvet sa masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa, ona e sili ona manaia o faʻaleagaga. E pei o vailaʻau, o ona laʻau ma fualaau 'aina, o le paʻu ma meaʻai e faʻaaogaina, ia o loʻo tamaoaiga i le mea o loʻo i ai mea e aoga mo le soifua maloloina o tagata.

O vaega nei sa maua i le paʻu o paranesi:

  • Ferulic acid
  • Polysaccharides,
  • Alkaloids:
    • Palamatine
    • Kandien
    • Magnoflorin
    • Berberine
    • Taumafa
    • Yatroricin,
    • Fellodendrin
  • Diosmin,
  • Phytosteroids:
    • Campesteriol,
    • Beta sitosterol,
    • Gamma Sitosterol
    • Dehydrostigmasterol.

O le vaega tele o le vevela Amur e mauoa i mea faʻapitoa e pei o le:

  • Pule
  • Coumarin
  • Saponins,
  • Fellodendrin
  • Carbohydrates
  • Palmitin,
  • Slime
  • Magnoflorin
  • Berberine
  • Phytosteroids,
  • E silia i le 15% o tannins
  • Taumafa.

O laulaau o paolo vevela e aofia ai elemene nei:

  • Vitamini PP ma C,
  • Coumarin
  • Laʻasaga taua
  • Alkaloid berberine,
  • Le vaega o mea faʻapitoa faʻapitoa:
    • Diosmin,
    • E tusa ma le 4% Fellavin
    • Felloside ma dihydrofelloside,
    • Fellamurin
    • Fellatin,
    • Amurensin
    • Noricariside,
    • Phellodendroside,
  • Tannins.

O fua o le laau Amur Cork o lo oi ai foi togafitiga faafomaʻi, ona o mea o loʻo iai i totonu o nei vaega:

  • Suauu taua, lea e:
    • Alkaloid itroricin,
    • Palamatine alkaloid,
    • Alkaloid berberine,
    • Diosmin,
    • Coumarin
    • Tannins
  • Carbohydrates.

I fugalaau, na faaalia ai le i ai o alkaloids ma diosmin.

O le paʻu o se laau o le vevela Amur e faʻaaogaina e fai ma vailaau faʻatasi ma mea nei: antipyretic ma anti-inflammatory. O se auala sili ona aoga i togafitiga o:

  • Faamai,
  • Hepatitis
  • Pleurisy
  • Malama o le tino
  • Paʻu afi,
  • Lē vaivai

I Iapani, i le avea o se vailaau mo le kanesa o le tino, e faʻaaogaina ai le paʻu vevevet. Ma o fomaʻi Tibet e faʻaaogaina se teuteuga o le paʻu o le amur o le veveve i le togafitiga o le dermatitis allergic, faʻamaʻi fatugao, ua faʻalauteleina i le lymph, ma le polyarthritis. Ma faʻatasi ai ma luga, o loʻo fautuaina ai tagata gasegase e faʻaaogaina le paʻu o le paʻu o le vevevet tree.

O laʻau ma le tele o vaega o le Amur cork tree o loʻo i ai mea nei mo togafitiga:

  • Tonic
  • Antibacterial
  • Hemostatic
  • Faʻailogaina o meaʻai,
  • Painkill
  • Antiseptic
  • Talia
  • Toto
  • Choleretic

E faʻaaogaina i vailaʻau Saina e fai ma vailaʻau e lelei ai le lelei o togafitiga i le togafitia ma faʻaitiitia le tulaga i faʻamaʻi nei:

  • Dyspepsia
  • Hepatitis
  • Toto
  • Faʻafefe, i fafo ma totonu,
  • Manua o le gasegase ma le maʻi o le manava,
  • Tele le vaivai
  • Pomaonia
  • Bone tuberculosis
  • Ofo tiga,
  • Faʻaleagaina
  • Bruises
  • Helminthiasis,
  • Elephantiasis,
  • Faʻailoa
  • Cholecystitis
  • Gallstones

I se faaopoopoga, o se teuteuga o le paʻu o se laau, o le vevela Amur o loʻo faʻaaoga lelei i fafo mo maʻi mata ma paʻu:

  • Conjunctivitis
  • Bruises
  • Eczema
  • Faʻaleagaina i le mucosa tautala,
  • Suafa
  • Scrofula

O togavao ma meaʻai e faʻaaoga mo le manava. E talitonu le aganuu faa-Korea e faapea, o fua fou o le vevela Amur e aoga tele mo le maʻisuka.

Mai le maʻisuka, e tatau ona ave le vevela Amur - 2-3 fasi fasi vine i taeao uma, i luga o se manava gaogao, e le faʻamaluluina, ae faʻamaʻi saʻo. Faatasi ai ma le faʻaaoga masani o fualaau vevela, o le suka o le a pa'ū ifo i le masani i totonu o le ono masina.

E mafai ona faatoilaloina le afaina ma le malulu faatasi ai ma le fesoasoani a le Amur cork tree, e faaaoga ai ona fua ao lei moe i le aofaiga o 1-2 fasi vaega, e aunoa ma le taʻele i vai. Afai ua na o le faʻaalia o faʻamaʻi, o le a le lava le taumafa o fualaau o le Amur vevela, ae afai e faʻalaʻi le maʻi, o le a tatau ona faia se faʻatulagaga tali tutusa mo ni nai aso.

E le gata i lea, o fua o nei laau o loʻo i ai ia vailaʻau faʻaleagaina, e mafai ona latou fesoasoani i le toto maualuga. Ina ia faia lenei mea, ave le 1-2 fualaau i aso uma 30 minute aʻo leʻi 'ai.

Mai le toilalo o le anufe, o le fua o le a fesoasoani: 30 kalama o le mu, 30 kalama o le vailaau 9%, 50 kalama o le paʻu o le paʻu veveve, le tutusa o le salicylic acid, 20 kalama o le sulfur ma le 820 karamu o le suauu sulfamine. Faʻafefiloi uma ma faʻapipiʻi nofoaga na afaina.

Mai i le oona, e faʻaaogaina: 4 kalama taitasi: paʻu vevevel ma le Chinese gentian, 5 kalama taʻitasi - angelica aʻa ma le pama palm catechu, 2 kalama elekone, elemene, fasi pepa, paʻu o le namonon, ma le 6 kalama o aʻa paony. O le faʻafefiloi o mea e faʻaaogaina e faʻaofia i le vai ona ave lea i le tautala.


Amur Velvet Tree

Amur Velvet Berry

Amur Velvet Berry

Amur velvet bast

Amur velvet o se paʻu laau. I le teritori o Rusia, e tupu tele lava i le Amur Region. Fua tasi i le 5-7 tausaga. Mo togafitiga faafomaʻi, o fua (vine) o le Amur velvet, bast, o nisi taimi o aʻa, lau, laumei e faʻaaoga. O se tulaga iloga o le Amur vevelvet berry o lona aoga i le togafitiga o le maʻisuka. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, o fualaau o le amur o le selu e fesoasoani i le maualalo o le toto toto, faʻamautuina le metabolism ma le pancreatic gaoioiga. O fualaau suamalie e mafai ona togafitia le maʻisuka ituaiga 2 pe afai e masani ona faʻamaʻaloina e tagata gasegase mo le 5-6 masina (o le taimi faʻapitoa e faʻalagolago i le matuia o le maʻi). O le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le suka i le toto ua mafai ona iloa i le vaiaso lona tolu o le taliaina.

Amur Velvet:
E fuga mai ia Iuni, o fua ia na amata mai ia Aokuso-Setema.

Tufatufaina:
O se laau faʻatasi ma le Manchurian type of range. I totonu o Rusia ua tupu i Primorye ma Amur.

Gaioiga faʻamaloilo:
O loʻo i ai i le Velvet bast ni mea faʻapitoa, antimicrobials, faʻamaʻi-inflammatory, hemostatic, faʻamaʻi faʻamaʻi, tino, ma mea e faʻamoemoe. O loʻo faʻaalia foʻi le faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻiga o anticancer ma meatotino faʻatau. E maua i le lapisi le mea e maua ai antimicrobial, o le suauu taua - anthelmintic, antimicrobial, properties antiseptic.
Laʻau vela e faʻaititia le toto suka ma puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka.
Faiga Faʻafofo
Mo togafitiga faafomaʻi e faʻaaoga ai palu, laʻau ma fua o le veveve.
Talosaga
O le muaʻi laula ma le laʻau vevela o Amur e faʻaaogaina i vailaʻau faʻasaina e faʻaleleia ai le manava ma le faimamaga, mo faʻamaʻi fatuga, pneumonia, maʻi ma le tonsillitis, tuberculosis bone, mo helminthiases, siama siama ma le amzybic dysentery ma isi faʻamaʻi pipisi. O le fala oona e faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi pipisi ma faʻafitauli o le tino. I fafo atu, o le teuteu o le gaʻo e faʻaaogaina mo paʻu o le paʻu ma mata, mo mumu ma momotu, mo le togafitia o manua o le taʻavale ma le manua o le paʻu.

Faʻatasi ma le maʻisuka. E tatau ona ave le vevela Amur 3-4 vine i le aso i le taeao i luga o se manava gaogao, 30 minute aʻo le i ai. I le taimi e talia ai, o fualaau aina e tatau ona fufulu, e le mafai ona fufulu. O le taumafa i aso taitasi o fua vevela e faʻamaonia ai le toto toto, metabolism ma le pancreatic gaoioiga. E le fautuaina e ave le silia ma le 5 vine. o loʻo i ai i le laau nisi mea e mafai ona afaina ai le tino. . O se taunuʻuga taua e maua i le masani ai - faʻaitiitia le toto toto i le masani.
Mo le puipuia mai o le maʻisuka, o meaʻai i aso taitasi o le muamua muamua o le vevela Amur e fautuaina.
Mo malulu ma fulu. E fautuaina e ave 1-2 vine i le po ao leʻi oʻo ile moe. O fualaau o le vevela Amur e tatau ona tatu ma le faaeteete ma uu i le gutu mo sina taimi. A maeʻa, e le mafai ona e inu vai mo le 5-6 itula. I le laasaga muamua o le maʻi, e tasi lava le fualaau e lava, pe a manaʻomia, e toe faia le fua.
Ma le toto maualuga. 30 minute aʻo lei faia se taumafataga, ave mai le 1 i le 2 vine o le Amur velvet (1 taimi i le aso), pe a manaʻomia, sili atu, ae le silia le 5.
Tulaga masani o le metabolism. E fautuaina e ave 1-2 vine i le taeao i luga o se manava gaogao, 30 minute aʻo le i ai. E faʻaleleia ai le gasegase ma fesoasoani e aveesea le mamafa ma le mamafa o le tino.
Faʻasalaga lautele:
1. E le fautuaina e ave le silia ma le 5 vine o le vevela Amur ona o loʻo i ai i le laau nisi mea e mafai ona afaina ai (i nai tootoo, pe a ese, latou te maua le faʻamalolo).
2. E le fautuaina e ave le ava, malosi lauti ma kofe, ulaula.
3. O fua o le vevela Amur, e pei o fua o soo se mea totino, e mafai ona mafua ai se faʻafefe o le tino.
4. Le fautuaina mo tamaiti laiti.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi.

O le vevela Amur o se laau laʻau faʻapitoa lea o loʻo i ai se pale matagofie matagofie ma ni laʻau fulufulu o loʻo tuʻuina i luga. E tusa ma le 28 mita le maualuga. Afai e te lauina laʻau o lenei laau i lou lima, o le a foliga mai se manogi masani. O lona ogalaau ei ai lona paʻu vaivai, o le paʻu vevela, le lanu enaena i lanu. O laulaʻau vevevet Amur o loʻo sosoʻo, e laʻitiiti faʻaloloa i le pito i luga. O ona fua e mauoa i totonu o mea aoga o mea aoga e afaina ai le tino o le tagata.

Ata o le paʻu

E faʻaaogaina o se sui failautusi. Ina ia saunia, 10 g o le paʻu malogo e sasaa mai i se ipu vai inu, tuʻu i luga o le afi ma faʻapipiʻi pe a ma le sefululima minute. Ona ua faʻamamaina ma faʻafefe le susu . E tatau ona faʻatolu faʻatolu i le aso.

O le mea lea, na matou suʻeina le mea o le vevela Amur ma le mea faʻamalolo o loʻo i ai.E aoga tele ona fua, lea e faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. Aua nei galo o nei vine ei ai tausuaiga ma e sili atu ma le 5 vaega i le aso e le tatau ona ave. A le o lena, e mafai ona matua afaina ai le tino.

O le vevela Amur o se laau laʻau faʻapitoa lea o loʻo i ai se pale matagofie matagofie ma ni laʻau fulufulu o loʻo tuʻuina i luga. E tusa ma le 28 mita le maualuga. Afai e te lauina laʻau o lenei laau i lou lima, o le a foliga mai se manogi masani. O lona ogalaau ei ai lona paʻu vaivai, o le paʻu vevela, le lanu enaena i lanu. O laulaʻau vevevet Amur o loʻo sosoʻo, e laʻitiiti faʻaloloa i le pito i luga. O ona fua e mauoa i totonu o mea aoga o mea aoga e afaina ai le tino o le tagata.

Amur velvet - mea aoga ma togafitiga o laulaau, fualaau aina ma le paʻu, faʻasalaga mo le faʻaaogaina, fualaau mo le sauniuniga o togafitiga faʻataʻitaʻi

Amur velvet o se laau faamalolo e iloa e le toatele, o ona fua o lo oi ai ni vailaau faafomai. Amur velvet e aoga e le gata mo ona fua: o lona paʻu ma laʻau e mafai foi ona manuia ai le tino.

O le fuga o le vevela Amur e masani ona amata i le ogatotonu o le vaitau o le taumafanafana, ma o le laau e fua mai i le amataga o le tautoulu.

O le vevela Amur o se laau e sili ona taua i tulaga o eleele. E manaʻomia e ia le fanua lafulemu, lea e masani ona susu. Amur velvet faʻafefe taimi malolo lelei ma e puipuia foi i matagi malosi.

O le totoina ma le tausia o le vevela Amur atonu e le maeʻa maeʻa. O le laau e faʻafeiloaʻi lemu le totoina o laau totō, e mafai foi ona faia e aunoa ma le susu mo sina taimi.

O a mea e tatau ona manatua pe a faʻaaoga fualaau?

E pei ona taua i luga i le maʻisuka, e taua tele le mulimuli i se meaai malosi, ma pe a oʻo i togafitiga ma le vevela Amur, e sili atu le malosi o manaʻoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, a uma ona ave fua mo le itiiti ifo ma le ono itula, e le tatau ona e inu kofe poʻo le malosi o lauti.

E masani lava ona tatau ona manatuaina o lenei laau, faʻapea foʻi ma le tele o isi, e mafai ona mafua ai le tele o gasegase. O le mea lea, mo soʻo se faaletonu o le soifua maloloina, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi.

E tutusa le taua ma e masani ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E tatau ona faia lenei mea ina ia aloese mai se paʻu mataʻutia pe, i se isi itu, o le oso i le suka.

O le aoga autu o le faʻaaogaina o le vevela o le faʻaolaina lea o le faʻaogaina o le inisalini. O le mea lea, afai o tatou talanoa e uiga i le togafitiga o gasegase o loʻo faia se analog o le inisalini tagata e ala i le iniseti, ona tatau lea ona faʻaeteete ma le faʻaeteete le puleaina o le suka toto, ma, pe a tatau ai, faʻaititia le fualaau o le vailaʻau.

O le isi itu lelei o le faʻaogaina o lenei laau o le mea moni lea e mafai ona maua ai se faʻalavelave faigata. Ua lauiloa o le maʻisuka e tele lava ina mafatia mai le toto maualuga, faafitauli o le ate, talo, ma isi maʻi gasegase.

O fua o le vevela Amur o le a fesoasoani i nei tagata suʻesuʻe uma i le taimi e tasi.

Faʻafefea ona ave tupe?

E pei ona taua i luga, o fua o le Amur velvet e mafai ona faʻaumatia i lona tino mama. Ae e mafai foi ona e kuka ma faʻafeʻai poʻo teuteu o lenei fale. I le tulaga muamua, e tatau ona e sasaaina laulaau o le laau i se ipu ava malosi, 70% ava malosi e talafeagai lelei. Lafo i lenei mataupu ua lava ma tolu sefulu kalama.

O le mea e tupu mai ai e tatau ona faʻamalosi mo le lua vaiaso. Ona tatau lea ona fufulu ma faʻafefiloi 15 faʻafefe tolu taimi i le aso. O le mea moni, o se vailaʻau faʻamalosi e sili ona fesoasoani i le hepatitis poʻo le cholecystitis. I le tulaga o le maʻisuka, e le mafai ona tupu le aʻafiaga manaomia.

Afai e te sasaa lau laʻau ma vai manino ma tumau mo le itiiti ifo i le lua itula, ona oʻo mai lea o le fua o le a fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o meaʻai lelei. E moni, e tatau ona e aveina tolu teaset i le tele o taimi i le aso.

Ina ia faʻaleleia le tulaga o le paʻu, e mafai ona e saunia ni mea mai le paʻu o se laau.E sefulu kalama o le paʻu, e tatau ona kuka mo le sefululima minute. E le gata i lea, o lenei meafaigaluega e fesoasoani i le faʻaleagaina o le gallbladder. E le gata i lea, o fesoasoani e fesoasoani e faʻamamaʻa ai le paʻu i le maʻisuka.

I le lautele, e tele suʻega masani e aofia ai le faʻaaogaina o le veveve. O i latou uma e aoga, ae na o faʻamaonia faapitoa lava. I le tulaga o le maʻisuka, e sili ona lelei le faʻaaoga o vine. Ma e na o se foliga masani lava. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻaalia ai uiga taua o le amataina o le maʻisuka lea e mafai ai ona amata le puipuiga.

Amur velvet: faʻaleagaina ma faʻamanuiaga mo faʻamaʻi

O le aganuu Amur cork ua matua taua lava i le malo anamua a Saina ma le tapuaiga. Na faʻaaogaina lona paʻu i totonu e fatu ai se vali lanu samasama, lea na faailogaina, ma, o lea, vavaeese ai talitonuga faalelotu ma tusi o mea tau pulega mai mea taua. Talu ai nei, o iloiloga o meainu na mafai ai e saienitisi ma le au tusitala faasolopito ona sailia aso o le vaitau anamua.

O le galu o le malaga mai Saina i atunuu eseese i le vaitau o le 1850 na maua mai ai le tagata moni, pe mo togafitiga faʻale-aganuʻu pe faʻafefe ai aiga. O le uluai siakiina o le Amur velvet i le 1856. Talu mai lena taimi, o lenei laau taua ua avea ma lauiloa e pei o se auala, teuteu ma togafitiga i le lalolagi atoa.

Atunuʻu faʻaleaganuʻu

Amur velvet e tupuga mai i le itu i Sasae o Rusia, Northern China, Korea ma Iapani, ma o loʻo faʻaleleia foi i India o se vailaau faʻamaʻi mo le fia selau tausaga. I Saina, e masani lava ona maua i vaega o Manchuria, Ussuri ma le vaitafe o Amur. E mafai e le Amur cork laau ona tetee atu i le tele o ituaiga o eleele; o le paleni o le acid-base o le pH e eseese mai le 5.0 i le 8.2. E sili ona lelei i luga o le susu, eleele mamago, ae mafai ona tetee atu i tulaga faʻaleagaina. Tetee i le lamala ma faapalepale le vevela ma le malulu.

Amur velvet ua avea ma filifiliga masani mo nofoaga i le taulaga. E i ai aʻafiaga o aʻafiaga e le faʻalavelave i lalo o fausaga. E faʻafefe foi i le eleelea eleelea i siosiomaga i le taulaga. E faʻaaogaina ona laupapa faʻamalosi lapisi mo pou eletise.

Ona oa latou mea e faʻamalolo ai, o vaega eseese (paʻu ma fualaau aina) o le Amur cork na faʻaaogaina i vailaau masani i Saina, Iapani, Korea ma Initia mo le afe ma afe o tausaga ma faaauau pea ona faʻaoga ma suʻesuʻe. O vailaau o vailaʻau o le laau e maua ai malosi malosi o antimicrobial ma vailaʻau.

O uiga masani

Amur velvet o se togafitiga taua ma matagofie, e masani ona tele i Asia ma Rusia. O lona igoa faasaienisi o le Phellodendron amurense. "Phello" i le faa-Eleni o lona uiga o le "paʻu", "dendron" - o se laau. O le Vaitafe o Amur e maua ai lona igoa masani, e fuafua ai le mea e sau ai le laau. O le aiga o Rutaceae, lea e masani ona lauiloa o le aiga o le taai.

Ona o lona foliga faapitoa, o le vevela Amur e taua tele e pei o se ata lafoia. O le faʻamaʻi fale e pei o le fale e maua ai se foliga mamalu tele. E mafai ona oʻo i luga o le maualuga e oʻo atu i le 35 m, faʻatasi ai ma le salalau o le totoa e toetoe tutusa ma lona maualuga. O le laau e tele-laina, lea e faaopoopo ai foi le mamafa i lona lautele ma le ata lafoia. O le vevela Amur e foliga mai o le paʻu ma se foliga mataʻutia ma se mea faʻapipii po o se mea palau. I lalo ifo o le paʻu, o loʻo i ai i le laau se lanu meamata lanu meamata ma mea taua. O le laau ua tuʻuina ese mai laulaʻau e fua mai ai mea manogi pe a nutimomoia.

O faʻamalolo e faʻamalo mai laulaau e eseese ma e tutusa ma fualaau suamalie, ae ua manatu o ni mea manogi faʻamaʻi. Amur vevelvet e oʻo i le matua faʻatoa fanau e 3-5 tausaga. O le laau e ese mai le tane ma le fafine (dioecious), o fafine e maua mai ai fugalaau le lelei e fua mai fua suamalie i le uliuli.O fua o le vevela o Amur e aofia ai fatu e lima e mafai ona tumau pea i le eleele mo le tele o tausaga. Velvet o se tagata ua leva ona ola, o loʻo tumau i taimi uma faigata ma olaga sili atu i le 300 tausaga.

Faʻaaoga vailaʻau

O le amur velvet, e igoa ia Huang Bai i Saina, e masani lava ona faʻaaogaina i le suauu faamalolo a Samoa, lea e manatu ai o se tasi o le 50 laau lapopoa, ae faʻaeteete. O le vailaau sili ona malosi o le vailaau oona, o le afifiina mai le paʻu ma fualaau aina e galue i fatugaʻo ma ua manatu o se vailaau i faamaʻi eseese. O suʻesuʻega talu ai nei ua faʻaalia ai e aoga le laau i le togafitiga o le maningitis ma le conjunctivitis. Huang Bai e tatau ona faʻaaoga i lalo o le vaavaaiga faʻapitoa ma e le tatau ona ave e tamaiti ma fafine aʻo maʻitaga.

  • Bark o se isi mea i vailaau faʻamaʻi.
  • E i ai le antibacterial, antirheumatic, choleretic, diuretic, expectorant, antipyretic, gaoioiga hypoglycemic.
  • Faʻaaoga tele i le ophtalmology ma le dermatology.
  • O Berries e masani ona faʻaitiitia le suka i le maʻisuka.
  • O tagata matutua ua faʻaalia mo le faʻaaogaina o se vasodilator ma tonic.
  • O fua e ave faʻaalia i le togafitiga o le manava faʻapipiʻi, o le dysentery, jaundice.
  • Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi, e aofia ai Trichomonas.
  • Gasegase urinary gase.
  • O le maʻi suka.
  • Malo malosi malosi.
  • Ma se lisi e le gata o tusi talosaga: enteritis, suauʻu, abscesses, sweat pati ma sili atu.

E masani ona faʻaaogaina faʻatasi ma Scutellaria baicalensis ma Coptis chinensis i se sauniuniga e taʻua o le "tuiina o laulaau samasama e tolu." E faʻatautaia i le faʻaogaina e faʻamalolo ai faʻamaʻi pipisi o le tino.

O le paʻu o laau e 10-tausaga le matua e seleseleina i le taumalulu po o le tautotogo ma faʻagogo mo le faʻaaoga mulimuli ane.

O nisi o suʻesuʻega ua faaalia ai o le mamafa o fafine o loʻo faia se faʻalavelave faʻalavelave o loʻo i ai se tuufaatasiga o vaega o le Amur velvet ma le magnolia mo le ono vaiaso, ua i ai le mamafa o le mamafa o le mamafa. O tamaitai o loʻo faia lenei mea faaopoopo e faʻaitiitia ai kalori nai lo le kulupu e pulea. O se tasi faʻamatalaga talafeagai e faapea o lenei oloa o loʻo i ai le malosi e faʻaitiitia ai le faʻalavelave ma le tele o ona manaoga. Ae o lenei manatu e na o se matemate, aua e le i faamaonia muamua pe o le oloa e faʻaitiitia ai le hormone o le vevela e taʻua o cortisol.

E tele lipoti o togafitiga manuia o le suauu o le psoriasis e faavae i luga o se vaega o le paʻu o Amur velvet, e aofia ai tamaiti. O lea suauu e fasi ai microbes ma faʻaitiitia ai le mumu ma le fula.

Vaʻaia togafitiga o le laau mo le maʻisuka

Fualaʻau o le paʻu lanu uliuli e tumau pea ona tautau i luga o lala seia oʻo ina tumu le taumalulu i vailaau. E tele vine, e aina i luga o se manava gaogao i le taeao, tuʻituʻi le suka i le 23% faatasi ai ma se aafiaga tumau i le aso atoa. O le tulaga autu e le o le inu i le vai, ae ia faigofie ona faimalie. O le faʻaaoga e faʻaalia mo le maʻisuka, aemaise lava le ituaiga lona lua.

Pe a ave le 5 fua, o le suka e faʻaitiitia le mamafa, lea e mafai ona oʻo atu ai i se taunuuga leaga, o lea e taua ai le le faʻaleagaina o fua. 2-3 vela vevela i aso taʻitasi o le a tuʻuina atu ai le togafitiga e manaʻomia.

Auala e faʻaaogaina ai Amur

O nisi vailaʻau i le philodendron e mafai ona faʻaitiitia ai le mumū ma le fula. O le isi elemene elemene, berberine, e mafai ona faʻaitiitia ai le toto toto ma le cholesterol leaga, faʻapea foi ma le puipuia o le ate mai mea oona. O le Berberine ua faʻavasegaina o le protoberberine, o se vaega o alkaloids isoquinoline. O ana meaola faʻapitoa o meaola e aofia ai le taofiofia o cytokines, lea e mafua ai le toe faʻafoʻi o le mumusu. E mafai foi ona galue malosi Berberine e faasaga i le tino. Ae ui i lea, i le tele o tui, e afaina ai le tino.

Faiga Faʻavae

Ole fua talafeagai o le philodendron e faalagolago i le tele o mea, e pei o le matua, tulaga o le soifua maloloina, ma le tele o isi tulaga.O loʻo i ai nei le le lava o faʻamatalaga faʻasaienisi e fuafua ai le ituaiga o fualaau talafeagai. Ia manatua o oloa masani e le o taimi uma e saogalemu ai, ma o vailaau togafitiga e tatau ona pulea lelei. Ia mautinoa ia mulimuli i faatonuga talafeagai i luga o igoa o oloa ma talanoa i lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaoga.

Faʻalogo, na o le aso!

Amur vevelvet: mea tau vailaʻau

O le vevela Amur, po o le Amur Cork tree (Phellodendron amurense) ua lauiloa ona o lona paʻu, vaivai, lauulu lanu enaena poʻo le lanu enaena-hina, lea e oʻo ile 7 cm le mafiafia. O le fafie o le fafie o se lanu manifinifi o lanu samasama-auro. Sa faʻaaoga muamua e maua mai ai se vali lanu samasama mo le valiina o ie ma le paʻu o le paʻu. O le gaʻo, ae le o le paʻu, e taua mo le faʻaaogaina o vailaʻau.

Faʻataʻitaʻiga ma faʻaaoga

Mo togafitiga faafomaʻi, lapisi, laulaau ma fua o le vevela Amur o loʻo faʻaaogaina.

O sauniuniga a le laau e faʻaaogaina e avea ma sui filifilia mo le hepatitis tumau, cholecystitis, hepatocholecystitis, maʻi gallstone. O loʻo iloa e uiga i le faʻaaogaina o fualaau oona e maua mai lenei laau e pei o tonic, antiseptic, antipyretic ma hemostatic agents.

E maua i le lapisi le mea e maua ai antimicrobial, o le suauu taua - anthelmintic, antimicrobial, properties antiseptic. O le muaʻi laula ma le laʻau vevela o Amur e faʻaaogaina i vailaʻau faʻasaina e faʻaleleia ai le manava ma le faimamaga, mo faʻamaʻi fatuga, pneumonia, maʻi ma le tonsillitis, tuberculosis bone, mo helminthiases, siama siama ma le amzybic dysentery ma isi faʻamaʻi pipisi. O se teuteuga o laʻau vevela o Amur ua faʻaaogaina e faʻalauteleina ai le manaʻo ma faʻaleleia le faimamagaina, e avea ma sui sili ona maualuga mo le toto o le hemorrhoidal. Fellavin o loʻo i le laupepa o loʻo galue e tetee atu i le siama o le herpes.


Amur o fualaau vevela e faʻaaogaina e avea o se anthelmintic, latou te togafitia ai faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma le vavalafo tautala.

O le taumafaina 2-3 fualaau suamalie i aso taitasi ua manatu e aoga mo le maʻisuka. I fualaau faʻataʻitaʻi, o fualaau vevela e faʻaaogaina e puipuia ma togafitia ai le malulu ma le fulu, ma le maualuga o le toto maualuga ma ia faʻavasega le metabolism. O fualaʻau e ave i luga o se manava gaogao, e le faʻamalulu. Ona o le maualuga o mea o loʻo gaosia, aua neʻi sili atu i le 5 vine i le taimi. I taimi o togafitiga ma fualaau vevela, e tatau foi ona e aloese mai le ulaula tapaa, faapea foi ma le inuina o le ava, malosi lauti poo le kofe. E faʻaaogaina e Tinamatua fualaau vevela e fai ma anthelmintic.

O loʻo i ai i le Velvet bast ni mea faʻapitoa, antimicrobials, faʻamaʻi-inflammatory, hemostatic, faʻamaʻi faʻamaʻi, tino, ma mea e faʻamoemoe. O loʻo faʻaalia foʻi le faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻiga o anticancer ma meatotino faʻatau. O le fala oona e faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi pipisi ma faʻafitauli o le tino.

I fafo atu, o le teuteu o le gaʻo e faʻaaogaina mo paʻu o le paʻu ma mata, mo mumu ma momotu, mo le togafitia o manua o le taʻavale ma le manua o le paʻu.

I le tele o atunuʻu mamao, o le veveve bast o loʻo faʻaaogaina e avea o se meaʻai mo le berberine, ma

Flavonoid sauniuniga Flacoside faʻatasi ai ma meaola e puipuia ai le ola e maua mai i laulaʻau vevela.

E tele le aafiaga o Berberine i le tino: e maualalo ai le toto, faʻagesegeseina le gaioiga o le fatu, mafua ai le faʻaaogaina o musika, faʻamalosia le vavaeʻesea o le pisa.

I togafitiga Saina, o le vevevet e masani ona faʻaaogaina ma faʻaaogaina mo faʻamaʻi eseese e pei o antipyretic, antisepic, hemostatic, tonic, mo togafitiga o jaundice, asthenia, dysentery, dyspepsia, filariasis, elephantiosis, i vailaau Tibet - mo faʻamaʻi o gaʻo, mata, maʻi faʻalamalo, afa , faʻamaʻi pipitaka, faʻamaʻi pipisi o le lymph, polyatritis, allergies, dermatitis.

O tagata o East East ma Amur Region e faʻaaogaina le vevele i foliga o teuteuga ma mea e feinu ai laʻau ma fugalaau.O teuteuga o fualaau aina ma le paʻu - mo le niumonia, leotele, pulupuka tuberculosis, diabetes, e pei o astringent, diuretic, antipyretic, anti-inflammatory, antiseptic, anthelmintic (anthelmintic), sui o le toto. I fafo atu, o se teuteu o le paʻu ma le gaʻo e faʻaaogaina mo le tele o faʻamaʻi paʻu. Tincture o le fualaau aina - i le maʻi pipisi, faʻamaʻi o le manava, vaʻa tautala. O le teuteu o le paʻu o laau laiti e faʻaaoga mo le maunu ma le lepela.

I faʻataʻitaʻiga manu, sauniuniga o veveve Amur e faʻaitiitia ai le toto, faʻateleina le teteʻe i tumutumu, hematomas, sarcomas, ma faʻaalia ai le faʻafiafiaga o le toto.

O le vevela Amur o se laau manaia o le meli; o lona gaosiga o le meli e oʻo atu i le 200-250 kg / ha. Meli na aoina mai le vevela Amur - lelei lelei, ei ai le malosi o le kanesa.

  • e le tatau ona e sili atu i le 5 vine o le Amur velvet, aua o nei fua o lo o aofia ai vailaau oona, pe afai e ave i luga o gasegase, e mafai ona afaina (i ni tootoo itiiti, e ese mai ai, i ai le malosi o le malosi),
  • e le tatau ona e inuina ava malosi, malosi lauti ma kofe, ulaula, poʻo le faʻaaogaina o fualaau mai fualaau vevela poʻo vaega o lona togalaau;
  • Amur fuamoa fuamoa e mafai ona afaina ai se faʻafefe,
  • solia i tamaiti laiti ma fafine maʻitaga.

Faʻaoga lelei

Amur Velvet Extract e faʻaaogaina e faʻamalosi ai ma faʻamama le paʻu. E le gata i lea, e faaosofia ai le faʻalauteleina o le collagen, faʻamalosia le faʻamamaina mama o le paʻu, puipuia le paʻu mai aafiaga leaga ma faʻamaʻi pipisi. I togafitiga faafomaʻi a Nanai, o le Amur velvet bast ua faʻaaogaina e togafitia ai le dermatitis ma le chronic dermatomycosis, ma o fualaau veveti e faʻaaogaina e avea o se suāuʻu manogi po o gaʻo gaʻo mo ituaiga dermatitis, dermatomycosis, fractures, burns, frostbites. I Saina, faatasi ai ma nisi ituaiga o eczema, o mea manogi ma palu na saunia mai le vevela Amur e faʻaaoga lelei.

Recipes

Mo maʻi faʻamaʻi o le pito i luga o le respiratory tract, ave 1 tbsp. otaota mago vevela o le vevela Amur, sasaa 200 ml o vai inu, mausali i se vevela mo le 3-4 itula, ave 0.3 ipu 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 30-40 aso.

Faʻamaʻi le kulimi ile pito i fafo ile 2 tbsp. Amur velvet ma le 1 ipu vai inu, faʻasolosolo 2 itula, faʻaaoga i fafo.

I le togafitiga o le angina, e faʻaaoga ai se teuteuga o le laau: 1 tsp. lapisi kuka kuka ma 200 ml o le vai mo le 15 minute. O lenei aofaiga o le susu e onā i le 3 atopa i le aso.

O le faʻaogaina o lau laulaʻau Amur o loʻo i ai se lelei lelei i togafitiga o neurodermatitis: sasaa le 6 g o laʻau ma le 1 ipu o le vai vevela, faʻafefete i totonu o se vai faʻafefiloi i totonu o se vai vai mo le 15 minute, faʻamalie i le vevela o le potu, faʻamalo ile 2-3 laulau o le kulimi ma aumai le vai inu vai . Ave 1 tbsp. 3 taimi i le aso pe a uma taumafataga. typhoid, hepatitis, faʻamaʻi pipisi o le lymph, polyatritis, allergies, dermatitis.

Ina ia saunia le fusi, ave le 20 g o laulaau ma fugalaau, sasaa 200 ml o le vai inu, ia tumau i le vai taele mo le 15 minute, lelei mo le 45 minute, faamama. Ave le 1/3 ipu i le faʻafefe 3-4 taimi i le aso pe a uma taumafa.

Mo se teuteuga, ave le 15 g o fualaau aina po o le paʻu, sasaa 200 ml o le vai inu, ia tumau i le taele mo le 30 minute, manaia mo le 10 minute, faamama. Ave 2 tbsp. punetipi 3-4 taimi i le aso pe a uma taumafa.


Amur vevevet cultivation

Amur velvet e lelei le faʻaleleia e fatu ma tuʻuina atu le tele o le totoina o le tagata lava ia. O le faafitauli i le taimi o lona totoina mai fatu o le uluai taumalulu lea o fualaau. O pupu na ola mai i le taumalulu mulimuli na tupu mulimuli ane ma e masani lava e le manaʻomia ona tuua. O le luluina e tatau ona faia aʻo leʻi oʻo i le taumalulu ma le faʻaaogaina o fatu. O le a foliga mai o le a le umi - i le faaiuga o Me, i le amataga o Iuni. E oʻo atu i le autumn, latou te oʻo i le maualuga o le 6-10 cm, mo le taumalulu latou te manaʻomia e ufiufi i laʻau matutu. I le 4-5 tausaga o le tuputupu ae o laau o le a oʻo atu i le maualuga o le 1 mita ma amata ona ola vave. O le fugalaau ma fualaau aina e tupu i le 8-10 tausaga.

Tuua Lau Faamatalaga