E mafai e le okroshka ma le pancreatitis: faʻasologa i le kefir

Le manogi, suamalie suamalie ma pulo. O le a e manaʻomia: 200 kalama o le musika, 1 kaloti, ½ ulu o le sipisi, 1-2 pateta, 70-100 kalama o le sipisi togafiti (E i ai loʻu tofo mushroom), 100 kalama o le susu poo le kulimi, sipuni sipuni. fuālaʻau manogi (mo le faʻavelaina), se fulufulu o meaʻai, masima, faʻalelei le eleele.

Meaʻai: Kisima 5-9% - 600 g Fuamoa moa - 3 pcs. Suga - 60 g Susu o le Sami - 1/4 tsp. Semolina - 180 g Manua vine - 50 g Moli fualaʻau - 100 ml Sauniuniga: 1. Mash.

O lenei pateta e matua manaia ma manogi, e pei o se falaoa o le itu mo soʻo se aano ma iʻa faatasi ma au, ua uma ona maua mai i le talo, ae o le mea na tunu ai - na ou filifili e tuʻuina atu sea fua o se fua e ese mai ai, aua o.

O le matagofie uma o le salati i totonu o le paʻu fuga. Fualaau aina: - 200 g o le paʻu laau - 300 g o siamupini - 2 aniani - 2 kāloti kuka - o se fusi - o le suauu olive e tofo - suauʻu manogi mo le tunu - masima e tofo.

Meaʻai: ● Breast chick - 1 Piece ● Eggs - 2-3 Piece ● Meaʻai - 1 Iti ● Faamama - Tofo ● Suauu - Ina ia tofo (sunflower poʻo olive) Sauniuniga: Saunia mea uma. O na mea uma lava.

O mea e tatau ona e iloa e uiga i le faamai

Pancreatitis e atiina ae i le mumū o le pancreas. E lua ituaiga o faʻamaʻi - gasegase ma tumau.

Pe a faʻalavelave le pancreas, o le tele o galuega tauave e nafa ma ia e mamafa ile tino. O faiga le lelei e mafua ai le vevela i le gaogaina, foliga mai o le faʻamalosi i le mea oona, o le le fiafia i le malosi o le metabolism, ma oso i le toto kulukose.

O mafuaʻaga autu o pancreatitis o le faʻaaogaina o le ava malosi ma faʻamaʻi gallbladder maʻi. O mea e mafua ai le ita e aofia ai mea e le masani ai i le vaega o meaʻai (taotoga, ulutala, gastritis, trauma, osofaʻiga o le alofa).

E le gata i lea, o le pancreatitis e mafai ona aliali mai i le talaaga o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o vailaʻau:

  1. vailaʻau
  2. Furosemide
  3. vailaʻau o loʻo i ai isrogens,
  4. fualaau oona.

O le gaioiga o le gland e aʻafia le aafia i faʻamaʻi e pei o le hepatitis B ma le C, o le i ai o maʻi mumusu i totonu o le gland, fatu ma vascular o maʻi, ma mumps epidermal. O le tulai mai o pancreatitis e faafaigofieina e ala i le faaletonu o le hormonal ma se predisposition. Peitai, e ui i le tele o mea e mafai ona faʻaaogaina, i le 40% o tagata gasegase e le mafai ona iloa le mafuaʻaga moni na faʻaosofia ai foliga vaaia o le mumu o le pancreatic.

O se pancreas maloloina e faalilolilo ai enzymes lea e mulimuli ane ulufale atu i le duodenum, lea e faʻafefiloi ma le talo. Afai o se tasi poʻo nisi mea faʻaosofia e aʻafia ai le galuega a le gland, mo se faʻataʻitaʻiga, o maʻa ua aoina i le talo, o le tino e maua ai enzymes, ae ona o le mausali o faiga e le mafai ona latou o ese mai ai.

O le iʻuga, o meaola e faʻaputuina i totonu o le gland, ma latou amata ai ona le faʻatauina meaai, ae o le tino o le tino. O nei mea uma e oʻo atu ai i le mumū tele. I le leai o se taimi talafeagai ma lelei le togafitiga, e faasolosolo ai pea le maʻi, o le gaioiga o le okeni e le lelei, o le maʻila e maua i luga o ona siama maloloina ma faʻamaʻi tiga.

O faailoga autu o pancreatitis:

  • vili
  • malaise
  • tiga i lalo o le ivi i le pito i luga,
  • malosi
  • vavao
  • manava manava
  • afaina.

E le gata i lea, o le mumu o le pancreatic e mafai ona iloa e ala i suesuega o suʻega. O le faʻasolosolo e faʻaalia ai tumutumu ma pito i tua o le okeni. O le suʻega o le toto o loʻo faʻaalia ai se faʻaopoopoga maualuga o leuukocytes, ESR ma se maualuga maualuga o enzymes pancreatic. Ina ia malamalama pe mafai ona 'ai le okroshka i le pancreatitis, e taua le malamalama i tulafono faavae o le taumafataga.

A maeʻa, o mea masani ma metotia o le sauniaina o le susu malulu mo faʻamaʻi pipisi e le mafai ona faʻaaogaina.

Kefir mo le maʻi pancreatitis

Manatua lena tausisia

O meaai paleni mo le pancreatitis e matua talafeagai lava ma e taʻalo ai i se galuega faʻapitoa.

O le fesili o le aofia ai o le kefir i le soifua maloloina mo le pancreatitis e talafeagai ma manaʻomia ai faʻamalamalamaga ma talanoaga. E le gata i lea, i totonu o le lomitusi o loʻo iai faʻamatalaga tetee:

- i nisi o lomiga latou te tusia ai o lefirfi ma le pancreatitis ua solia,

- I isi lomiga, e fautuaina e aofia ai lefir i le togafiti togafitiga mo pancreatitis.

O le auiliiliina o le aofia ai o lefir i le taumafataga e faavae i luga o mataupu faavae o meaai paleni mo pancreatitis - masini, masini ma le vevela o le totoina o totoga o meaola (pancreas). Faitau atili e uiga i mataupu faavae o meaai paleni mo pancreatitis iinei >>

O le isi, tatou te mafaufau i le auala e faʻafetaui ai e lefir i mataupu faavae o mea taumafa nei:

1. O le mataupu faavae o le faʻaaogaina o masini. E manino lava, e fetaui le kefir i lenei mataupu faavae. O le faifai pea o le kefir e ola ma e le mafua ai le ita i le mucous membrane o le manava ma le fatu.

2. O le mataupu faavae o puipuiga malu. Kefir e tatau ona i ai i le vevela o le potu. O le faateleina o le vevela o le a taʻitaʻi atu ai i le faʻaleagaina o le polotini, e mafua ai le fatuina o le sisi (50-55 tikeri). Kefir mai le pusaaisa ma le pancreatitis e le mafai ona onā.

3. O le mataupu faavae o le vailaau faʻamaʻi o le meaʻai ma ipu e mafua ai le faʻateleina o le puleaina o totoga o meaola (mo se faʻataʻitaʻiga, gaʻo po o le kefir kemu) e tatau ona vavae ese mai le taumafataga

  • Muamua faaiuga: kefir e tatau ona maualalo-gaʻo pe maualalo le gaʻo, talu ai o meaʻai gaʻo e faʻaaoga ai le faasela.
  • Le faaiuga lona lua: kefir ma pancreatitis e tatau ona vaivai. O le a le uiga o lenei mea? - Ua vaevaeina le Kefir i ni ituaiga se tolu e faalagolago i le taimi e matua ai: vaivai kefir - 24 itula, itula - 48 itula, malolosi - 72 itula. O malosi kefir e sili atu lona malosi o le iniseti ma e faʻaosofia ai le faʻateleina o le pulelaʻau (faʻasesega o suavai) o totoga masini. Weak kefir o loʻo i ai se manogi maaleale lemu ma ua faʻaalia mo pancreatiti. O le malosi kefir o loʻo i ai se faʻamalosiaga o le iniseti, vaivai lefir, i se isi itu, o loʻo i ai se aafiaga filemu.

Aotele le mea o loʻo i luga: Kefir mo pancreatiti ua faʻaalia mo le faʻaaogaina ma e tatau ona ausia manaoga nei:

  1. kefir e tatau ona vaivai - tasi-aso (taimi e taumafa 24 itula),
  2. tino maualalo (maualalo gaʻo),
  3. mea inu vevela e le faatagaina
  4. faʻatau lefir, faʻalogo i foliga vaaia. O le i ai o se tulaga tutusa, o le i ai o moli po o laʻau e faailoa ai le solia o le faiga faatekonolosi o le sauniuniga o le inu, le lelei le teuina po o le mutaaga o le oloa.

E faʻafefea ona faʻafefiloi i le pancreatitis tumau

  1. Ua fautuaina Kefir e ave le 200 ml 40-60 minute aʻo lei moe.
  2. E faʻaaogaina le Kefir e fai ma laei mo fualaau aina po o fuamoa fualaau suamalie.
  3. I falemaʻi paleni mo pancreatitis, ituaiga eseese o lefir e talia - bifidoc, biokefir, bifilife, etc., faʻapea foʻi le yogurt gaʻo. O se tuusaunoaga o oloa gaosi susu o loʻo aofia ai fualaau aina ma fua. O nei ituaiga o kefir ua faʻamaoaigaina i le bifidobacteria, lea e faʻasaʻoina ai galuega faʻaogaina ma puipui o le manaʻoga, faʻasolosolo gaioiga faʻasolosolo, synthesize vitamini B, amino acids ma proteins.

Calorie kefir

O le kalori content of kefir e faalagolago i le gaʻo gaʻo ma le tuufaatasiga o le vai, e eseese mai le 30 i le 56 Kcal.

  • gaʻo-leai - 30 kcal (fautuaina)
  • 1% - 40 kcal (fautuaina)
  • 2.5% - 53 kcal (mo se faʻataʻitaʻiga, i meaʻai faʻamaʻi ma pancreatitis i le tulaga o le faʻamagaloina faifaipea)
  • 3.2% - 56 kcal (e le fautuaina mo pancreatitis)
  • Puipuia - 3 g
  • Fats - 0.05 g
  • Carbohydrates - 3.8 g
  • B1 - 0.3 mg
  • B2 - 2.19 mg
  • C - 33 mg
  • Ca - 9 mg
  • Fe - 6.9 mg

Kefir i le tino pancreatitis

Lefir i le tino pancreatitis poʻo le taimi o le faʻavavevaveina o le pancreatitis e masani ona solia. Pe a tuua le laasaga o le faʻavavevave, e faʻafeiloai malie mai lefirfir.

  • 1 laasaga. Kefir volume = 50 ml (1/4 ipu),
  • 2 laasaga. Kefir volume = 100 ml (1/2 ipu),
  • 3 laasaga. Kefir volume = 150 ml (3/4 ipu),
  • 4 laasaga. Kefir volume = 200 ml (1 le ipu). O se tulaga lenei o le faʻamagaloina faifaipea.

Laasaga taitasi o ni nai aso, o le umi e faalagolago i le tulaga. E mafai ona e agai atu i le laasaga e sosoo ai, pe a tumau, mo ni nai aso, e leai ni lagona le fiafia pe tiga pe a uma ona fai le kefir. O le Kefir e tatau ona maualalo pe gaʻo-gaʻo (1%). E le taliaina le tuufaatasia o le faafefiloi i le taumafataga faatasi ai ma se isi mea fou na faʻafeiloai mai.

E leai se masalosalo o lefirifi e tunu i le fale o le a sili atu ona aoga nai lo se faleoloa.

O ai e le tatau ona inu i le kefir?

  • Gastritis ma le malosi tele o le manava. E oo lava i le aso e tasi o lefirfir (vaivai kefir) ei ai le elemene, o le faʻaaogaina o le kefir e tatau ona faʻaitiitia pe faʻaumatia. *
  • Tatala Talu ai ona o le tasi aso lefir (vaivai) ei ai lona aafiaga tele, o le faʻaaogaina o le kefir e tatau ona faʻaitiitia pe faʻaumatia. *

E faʻafefea ona kuka ai le gaʻo-kefe leva ina ia fetaui ma manaoga ole fomaʻi ma mea taumafa paleni mo pancreatiti ma taofi ona aoga aoga, faitau i ai iinei >>

Mea aoga o le kefir.

Faaiuga O le kefiroa e leai sona tino o se vaega o le taumafataga Nu 5p mo pancreatitis ma e aunoa ma se masalosalo o se oloa aoga. Mulimuli i fautuaga mo lona faʻaaogaina.

Pancreatic recovery methodologies

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O le tele o vaega o le pancreatic (pancreas) gland, lea e mafai moni lava ona "liusuavai", o lona vaivai, i nisi o tulaga e toetoe lava o le "tioata", o le manao e toe faʻaleleia le fausaga i le tele e mafai ai ma faʻalauteleina lona ola e faigofie ona malamalama - ona o le faʻateleina o lona soifua, lona lava.

Ae ina ia tali le fesili i le auala e toe faʻafoisia ai le galuega a se okeni, e toe faʻaleleia lona fausaga faatasi ai ma le toe faʻaleleia o sela, e tatau ona e suʻesuʻeina muamua mafuaaga mo lona toilalo.

Toe malosi le pancreatic pe a maeʻa le osofaia o pancreatitis

E tele auala e faʻailoa ai gland. O le faigofie ma sili atu le fasioti tagata ia i latou o le uaina, o vaega taʻitasi o lona tino o se "numera oti" lea e le mafai ona oʻo mai.

O tagata uma e le mama (ma e oʻo lava i le alofa) faʻaalia o se ipu vodka i laugutu (o le filifiliga o ni pia o pia) e tutusa ma le paʻiina o se tino vevela ma se vevela vevela. Ma le mea uma, o le ava malosi o le mea moni lava o se mea e gaosia ai le cauteris - ae o le cauterising mai totonu, talu ai e le afaina ai lona afaina, pe afai e afaina, o suamalie oona e ulu i totonu o le manava e mafai ona mafua ai le oti umi ma le tiga e pei o se lavea i le manava.

O le isi auala o le saosaoa ma tiga tiga e faasaga i le tino o ulaula. O le vasospasm mafua mai i le gaioiga a le nicotine e mafua ai ona maua le siama (le lava le toto), lea e mafua ai le oti o vaega o le tino, lea e le eseese i le tele o masini. Soo se sikareti uma i totonu o se pusa o se sulu i totonu o le meaʻai.

O le auala lona tolu o le "sosolo mai le malamalama" o le pancreatic gland o se feteenaiga faifaipea i le va o le mea e te manaʻo ai ma mea o loʻo maua - popole ile foliga masani.

O isi mea e "susunuina" e matautia foi:

  • 'ai le tele o mea taumafa e le fetaui ma le malosi o meaʻai o le tino, o le sili atu o le suamalie, faʻafefiloi, tumu i mea e' ai ma meaʻai e puipuia,
  • faatinoga o galuega sili ona faigata i taaloga ma tulaga talitutusa (faatasi ai ma le 100-kilokalama po o le sili atu le mamafa o le siitia o luga aʻe o se ulu),
  • faʻaaogāina o le ea poʻo le asu o se aai telē ma le tele o mea taʻitaʻia i totonu o le gas.

Faatasi ai ma le faʻaauau pea ona puipuia nei tulaga, o le fesili o le: mafai ona manuia atoa le pancreatitis - na o le taofia o le inu i totonu o le fale e mafai ona avea ma laasaga muamua i luga o le auala e toe faaleleia ai le pancreatitis, lea e masani ona masani ai (ua leva ona vaai i le vaivai i le taimi nei).

O le nofo i se falemaʻi ma le faʻamaoni ma le matelaina o le meaʻai lelei lea e mafai ona liua ai le vaaiga tuai o le lalolagi ma lafoaia le mea muamua na foliga mai "paia."

Seiloga ua e iloa le ogaoga o le tulaga ma suia le uiga faaalia i lou tino, e mafai ona aʻafia atoatoa le totoga o le okeni i fualaau faʻasaina ma le amataina o le toe faʻafouina o le tino.

O mataupu faavae lautele mo le togafitiga o pancreatitis ma gasegase tumau e:

  • malologa malosi malolo,
  • faʻaaoga i le nofoaga o le vaʻa o se aisa ice i afa uma itula-itula i vavao o le 1-3 itula aʻo lumanaʻi le amataga,
  • faʻamaʻi atoa,
  • le faaaogaina o fualaau faasaina,
  • o le faʻaaogaina o auala e taofia ai le gaogao o le gland,
  • fomaʻi togafitiga faafomai.

O mataupu faavae lautele o le faʻamafanafanaga i mataupu sili ona ogaoga e le eseese ma i latou i isi variu o le "gaʻo tiga": uluaʻi maʻi ma le mea faapena.

Togafitiga o se ituaiga masani o togafitiga faafomaʻi

Avanoa e faʻamalosi ai le soifua maloloina o le tino i lona faʻaleagaina faifaipea e matua sili atu nai lo le faagasologa gaioiga.

O le galo i se foliga masani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le pancreatic necrosis - necrosis o se vaega e sili atu pe itiiti ifo foi o le tino e aofia ai le gaʻoina o enzymes gland i totonu o le toto, faapea foi i totonu o le vaega o le manava ma le faaleagaina o fausaga o loʻo i ai iinei:

Vitio mai le tagata tomai faapitoa:

O le le fiafia, ma e sili atu foi ona leaga i nei faatulagaga e matua tigaina le tali atu i se vailaau matautia, e mafai ona oo atu ai i le oti mai le teʻi, ao faʻamaʻiina i latou e oʻo atu ai i le peritonitis.

E ui lava i le ogaoga maualalo o le pancreatitis o le tiga o le tiga, o lagona e matua malosi lava ma e manaʻomia ai le faʻaaogaina o analgesics manaia poʻo se tuufaatasiga o nei:

Mo tiga ogaoga, o nei fualaau oona e faʻaaogaina faatasi ai ma diphenhydramine poʻo isi faʻamalosi malolosi e faʻaaogaina (agai atu i Promedol poʻo Novocaine i luga o mea maualuga).

Ina ia mafai ona taofia-taofia le gaoioiga o le exocrine (digestive) o le pancreas, o fualaau nei e talafeagai:

  • Aminocaproic acid,
  • Trasilola
  • Ranitidine
  • Omeprazole

Ole vaega ole antibacterial agents (mo le faʻamoemoe o le puipuia o faʻamaʻi pipisi) ua tuʻuina atu:

O le faʻamamaina ma le toe faʻaleleiaina o loʻo faia e ala i le afaina o fofo:

I le avea ai o se faʻasolosolo, o faʻaaogaina o Cerucal poʻo ona faʻaoga tutusa e faʻaaogaina.

Le vaega:

Ina ia mafai ona toe faʻaleleia le pancreas, o se mea talafeagai le faʻaaogaina o fualaau e faʻafoisia ai:

A o faasolosolo pea le faʻalavelave, e fesoʻotaʻi le physiotherapy i togafitiga i le tulaga o:

  • ionotophoresis ma le Conrical poʻo le GHB (γ-hydroxybutyric acid),
  • o le ultrasound i le gland ma sili atu.

O le i ai o le manava, o le gau o le mamafa e avea o se faʻamatalaga mo le faʻaaoga umi:

  • Creon
  • Feso ma isi mea faapena.

I le i ai o cysts, suppuration maualuga, o le mea e ono tutupu i le pancreatic necrosis, o le gland ua toe faʻafouina ma le le mautonu o nei faʻatulagaga i fomaʻi maloloina.

Faʻataʻaiga o le suka mo le maʻisuka

I le ogaoga o le pancreatitis e mafua mai i gaioiga inflammatory-dystrophic, o se vaega taua o le tino o le pancreas ua suia i le tino o le tino o le tino.

Faatasi ai ma le taua tele o le aafia ai o tamaʻitaʻi o Langerhans, o le le atoatoa e atiina ae e le gata i fafo atu, ae o le intrasecretory foi, faatasi ai ma le atinaʻe o le maʻisuka, ua taʻua o le pancreatic (symptomatic) - ona o le pancreatitis.

Ona o le atinaʻeina o le kulukose o le tino, e mafai ona mafaufau i le maʻisuka ituaiga II.I totonu o le manava gaogao, o le kulukose toto e masani lava, ae a maeʻa ona 'ai, e faʻatupulaia, e mafua ai le hyperglycemia faaumiumi.

E tusa lava pe o le a le faʻaleagaina o le tupu o le pancreatitis i le maʻisuka ma faʻamaʻi uma o faʻamaʻi, o tagata mamaʻi o le mumu o le pancreatic inflammation e mafai ona aloese mai le atinaʻeina o lenei maʻi o le endocrin.

O foliga taʻitasi o le maʻisuka maʻi o le:

  • le mafai gasegase o le hypoglycemia,
  • leai se uiga o le ketoacidosis,
  • faʻaleagaina le faʻaleagaina o laʻau tetele ma le lautele, faʻapea foʻi ma le telefoni ma capillaries, nai lo le maʻisuka masani o ituaiga uma,
  • le aoga o fualaʻau maualalo i le suka i le amataga o le faʻaleagaina o le gland ma lo latou valea i le lumanaʻi,
  • maualalo le manaʻomia mo togafitiga insulin,
  • le gafatia e toe faʻafoʻisia le galuega o le gland mai le mauaina o tupe mai sulfonylurea ma biguanides (Metformin ma isi), faʻapitoa foi ma le faʻaaoga lelei o taumafa ma gaoioiga faʻapitoa.

Faatasi ai ma le i ai nei o le maʻisuka ma le pancreatitis i le tagata maʻi, o le togafitiga faafesootai e talafeagai uma mo le faasaʻoina o le gaosiga o le gaʻo ma le faʻaumatiaina o le eletise. Ona o le leai o se aoga mai le aveina o le laulau, ua faia ai togafitiga ma le pulega tutusa o le enzyme ma hormonal agents i lalo o le vaavaaiga o suʻega toto.

I tulaga o le hyperglycemia, o mea paleni uma ma le tatau ona tausisi i ai e taua tele. Faʻatasi ma le faʻaaogaina o oloa leaga uma mai ai (faatasi ai ma le teenaina masani o le inupia masani) e mafai ona ausia taunuʻuga moni i le tau faasaga i togafitiga tuʻufaʻatasia.

O vaega o le taumafataga mo le maʻisuka etiology o le maʻisuka o:

  • feteʻenaʻiga o gaʻo aano o manu, meaʻai ma meaʻai vevela (mayonnaise ma saula), faʻapea foʻi ma apu fou ma kapisi,
  • se faʻamapulaʻaina i le taumafa o falaoa (faʻatasi ai ma le maʻisuka naʻo le maʻisuka),
  • o le faʻaaogaina na o laʻau suamalie ma se atinaʻeina faapitoa (mo maʻisuka),
  • maualuga (100-200 g) mea e maua i le protein faigofie faigofie digestible i meaʻai ae le itiiti ifo i le 300-400 g fualaau faisua ma fua.

Vitio mai Dr. Evdokimenko:

Fofo faʻapitoa mo pancreas

I le togafitiga o ituaiga maʻi faʻapitoa e pei o le pancreatitis (aemaise lava i le tuufaatasiga o le maʻisuka), e le tatau i se tasi ona faalagolago i tupe na talafeagai pe a le maua e tagata le aoga o vailaau faʻaonapo nei.

O le mea lea, o isi auala o togafitiga e mafai ona fesoasoani i se fomaʻi fomaʻi o vailaau, faʻamaonia e le atinaʻeina o saienisi, e aunoa ma le suia. Ae ui i lea, faatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi togafitiga, e mafai ona faʻaaogaina (faatasi ai ma le aiaiga e faapea, i sina suiga itiiti i le tulaga o le maʻi, o le a ia liliu atu i se ofisa faʻapitoa).

Togafitiga i le fale (i le taimi o le vaitaimi o le faʻamalosia o le faʻasolosolo) e mafai ona faʻatino e ala i auala nei:

  1. Tea mai le plantain (1 tbsp. L. Mea mataʻu / 1 tbsp. Suavai suamalie), 100 ml 3 taimi / aso.
  2. Tea mai le paʻu o le tulu (50 g / 300 ml o le vai inu, e tumau ai le 2 itula), e faʻaaogaina tutusa (aʻo le i ai taumafa).
  3. O se teuteuga o le salu (3 tbsp. L / 1 l o le vai inu, tuu i se vevela mo le po) 100 ml i le aso.
  4. Tea mai siaki i le tutusa tutusa:
    • immortelle
    • taisies
    • St. John's wort
    • birch buds.
  5. O se pulufana o le susu o le yogurt ua faataatia i luga o le itulagi pito i luga i le po.

Pamekaisa mo le maʻisuka

E oʻo lava i le Aesculapius anamua i le vaitaimi o Avicenna ma Aristotle na fautuaina malosi le pomegranate mo le maʻisuka io latou maʻi. O lenei fualaau sa manatu o se togafitiga sili ona lelei mo le tele o faamai. Sa faamaloloina i latou i le mama, faamalosia le puipuiga, fesoasoani i fafine maʻitaga ina ia sili atu le aveina o le fetus.

  • Faʻatonuina o le Pameka
  • Pamekaisa i le maʻisuka ma lona aafiaga ile tino
  • E mafai faapefea ona e 'ai le rimoni mo le maʻisuka?
  • Contraindications

Afai tatou te talanoa e uiga i le "maʻi manaia", ona tulaʻi lea o le fesili saʻo: "E mafai ona 'ai le rimoni i le maʻisuka?". E tusa ai ma le tele o saienitisi ma endocrinologists, ioe. E tele fomaʻi e fautuaina e faʻafeiloaʻi i meaʻai i aso taitasi, ae i ni togi laiti.

Faʻatonuina o le Pameka

O le tele o meaʻai o loʻo iai i le sua sua suamalie ma ona ponaivi. O ponaivi mamele i le maʻisuka e faamamaina ai le tino o le tagata maʻi mai le cholesterol, ma o mea o loʻo i totonu o le polyunsaturated acids i totonu ia i latou e faʻaleleia ai le paleni o hormonal i tagata. Sei o tatou suesue i le mekasini o le rimoni.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le vailaau kemini o le mea suamalie ma suamalie o loʻo faapenei:

  1. Suavai.
  2. Vitamini A, C, E, Vaega B, H, PP.
  3. Organic acids (malic and citric).
  4. Puipuia, gaʻo ma gaʻo (glucose ma fructose).
  5. Micro ma elemene eleʻele: uʻamea, potassium, magnesium, fluorine, phosphorus, zinc, calcium.

O nei vaega uma ei ai sona aafiaga lelei i le tino atoa. Faatasi ai ma le fua saʻo o le oloa, o le a le tau mafaufau se tasi pe mafai ona 'ai le rimoni i le maʻisuka pe leai. O le malosi o se vailaau masani e mafai ona tuʻuina atu atoatoa i le tino mea e tatau ai.

O le mea sili e malamalama ai o le rimoni i le maʻisuka ua na o se faʻaogaina i le togafitiga o maʻi. E le mafai ona e faalagolago ia te ia. O le a faʻaalia ai le maualuga o lona aoga i le faʻalavelave faʻaaoga faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa.

Pamekaisa i le maʻisuka ma lona aafiaga ile tino

E sili ona aoga le faʻaaogaina o le rimoni i tagata mamaʻi ma le faʻamaʻi faʻamaʻi. E fautuaina le fua mo le faʻaaogaina i aso taitasi e fafine maʻitaga i le taimi o gaioiga. O loʻo aʻafia o ia i le fausiaina o sela mumu.

O aʻafiaga autu o le faʻamalologa o loʻo i luga o le tino o le rimoni:

  1. Fufulu ipu mai pusa atherosclerotic. Talu ai ona o le fesuiaiga o laititi ma veins e masani ona o faatasi ma le maʻisuka, o lenei aafiaga e aoga tele i togafitiga o le maʻi autu.
  2. O fua o le fuamoa ua i ai le igoa antipyretic.
  3. Ona o le i ai o vailaʻau faʻasaina ma elemene, o le oloa e avea ma vaega malosi i le faʻamautuina o le gaʻo ma gaʻo gaʻo. E taofia le gaogao ma meaʻai i le kulukose.
  4. O le suamalie o le suamalie o loʻo i ai le faʻamaʻi-inflammatory, astringent, antiseptic ma analgesic. O lenei mea e matua aoga tele mo le pancreatitis ma le tele o faʻamaʻi o le vaega o meaʻai. Na ia faʻaalia lelei o ia i le togafiti faʻatusa o le manava manava.
  5. Faateleina le manava ma le faʻatonutonuina o le faʻamalositino o le suka gaosia. O iinei e tatau ona e faʻaeteete. E taua tele le faʻalauteleina o le fua o se fofo masani e puipuia ai le atinaʻeina o gastritis.
  6. O le faateleina o le hemoglobin.

E pei ona mafai ona manino manino, e tatau ona faʻamama le rimoni i le maʻisuka, talu ai e aʻafia ai le tele o gaioiga (totonu) o loʻo faʻaleagaina e le kulukose maualuga. O le faʻaaoga masani o pi pi mumu e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiina ae o faʻalavelave matautia o le faʻamaʻi, e pei o le fatu, osofaia, poʻo le tauaso.

E mafai faapefea ona e 'ai le rimoni mo le maʻisuka?

Soo se mea o le a afaina ai le tino pe afai e te 'ai pe inu tele foi. E mafai foʻi ona e afaina i le vai manino. O lenei manatu e moni mo fualaau mumu.

O le tele o endocrinologists e fiafia i le faʻaaoga masani o le rimoni.

O le mea autu o le mulimuli i nai tulafono masani:

  1. E le sili atu nai lo le 100-150 g o meaʻai i le aso.
  2. Faʻaaoga fua na o fualaau aina. Afai e masalosalo le tagata maʻi e uiga i le umi o le fualaau aina i luga o le fata, e sili atu le na o le faʻasaʻo nai lo le popole mulimuli.
  3. Mataʻituina le kulūkose muamua aʻo leʻi maeʻa ona faʻaaogaina togafitiga.
  4. E sili le lelei ona 'aina fatu ma fatu. Latou te faʻagasolo le faagasologa o le faʻapalapalaina ma aofia ai se aofaiga faaopoopo o meaʻai.

Afai matou te talanoa e uiga i le vai o le rimoni, ona tatau lea ona e iloa nisi o vaega nei:

  1. E tatau ona tuʻuese le mauaina o meainu mai le faleoloa. Soo se kamupani gaosi oloa i le taimi o le gaosiga o ia oloa e faaopoopo atu i ai le puipuia ma le suka. A maeʻa le 1 ipu o le sua, o le kulukose o le a oso i luga le 100%, lea e matua le manaomia mo se maʻisuka.
  2. E tatau ona tuʻuina atu le fiafia i se vaiinu ua saunia fou.
  3. I le taimi lava e te leʻi aveina, e tatau ona faʻaalu le nectar natura i vai inu. O ia lava, e matua aʻafia ai le mucous membrane o le oral tautala ma le manava, ma e mafai ona faʻaosooso ai le atinaʻe o gastritis.
  4. E manaʻomia lou inu 50-60 drops of juice red, soluble i le ½ ipu vai 10 minute ao lei faia le taumafataga.

Contraindications

I le mea e te le popole ai pe mafai ona 'ai le rimoni i le maʻisuka - na o le talanoa i lau fomaʻi. O le a mafai ona ia agavaa e iloilo le setete atoa o le tino ma faʻaalia avanoa e lamatia ai.

O tulaga e le fautuaina e ave ai lenei fua poo lona sua o mea nei:

  • O le tulaga o le maualuga o le hyperglycemia,
  • Papatitis o le tino poʻo le duodenum,
  • Mafutaga inflammatory o le vavalafo tautala.

E mafai e le okroshka ma le pancreatitis: faʻasologa i le kefir

A maeʻa togafitiga o le pancreatitis, e tatau i le tagata maʻi ona suia atoa ana meaʻai. A uma, e le mafai e le pancreas ona faʻafeiloaʻi le tele o oloa e sili atu i luga o le totoga o le toto.

Ae o le oti pea e matua faigata lava, o nisi taimi e te manaʻo e togafitia oe lava i ni mea lelei. O se tasi o ia ipu o se okroshka lelei, lea e sili ona manaomia i se vevela vevela aso.

Ae i le tuufaatasiga o le susu malulu e leai se numera itiiti o mea taua. O le mea lea, o tagata o loʻo mafatia i le mumusu o le mumū o loo mafaufau: e mafai ona 'ai okroshka i le pancreatitis?

Pancreatit Principles Principles

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, o meaʻai e vaevaeina i mea masini ma e le o masini. O le ituaiga muamua e faʻaaogaina mo le tino pancreatitis, ma le lona lua mo le taimi masani, i le faʻamagaloina.

O le lisi mo faʻamaʻi o le tino o le parenchymal e faʻaalia ai le fua saʻo o meaʻai i le tino. O le mea lea, i aso uma e tatau ona i ai faʻamalosi (e oo i le 120 g), o le tele o ia mea e tuʻuina atu i meaʻai manu. O le aofaiga o gaʻo faatagaina i aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 80 kalama, 20% oi latou o mea totino.

O le fua o aso taʻitasi o gaʻo gaʻo e 350 kalama, lea e aofia ai le 40 g suka ma oʻo atu i le 30 g o mea na suitulaga. O se maʻi e tatau ona inu i le 2 lita o le vai i le aso ma e le sili atu i le 10 g masima. O le kalori o meaʻai i aso taʻitasi ma se tulaga mausali o le soifua maloloina e amata mai i le 2600 i le 2800 kcal.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le auala e kuka ai e leai se taua tele. E sili ona lelei le kuka, tao ma le kuka. O le ulaina ma le faʻaaogaina o le tele o le gaʻo e solia. Soo se oloa e fautuaina ina ia faʻaaogaina i le kukaina pe paʻu.

O isi tulafono taua o le tausinioga mo le afaina o le pancreatic:

  1. teena o mea ua fai ma vaisu,
  2. meaai e le tatau ona malulu pe vevela,
  3. e le mafai ona e gaogao,
  4. meaʻai e tatau ona faia i ni vaega laiti e oʻo atu i le 6 taimi i le aso.

Afai e te mulimulitai i nei tulafono uma, ona mafai lea ona aofia i nisi o taimi le okroshka ma le pancreatitis tumau i le faamagaloga i le lisi.

Ae o fomaʻi uma e le fautuaina le faʻaaogaina o lenei ipu, ma aʻo lei saunia, suesue le lisi o meaʻai faatagaina ma faʻasaina.

O a mea aoga e faʻaopopo i le okroshka ma le pancreatitis

O le fua mo se okroshka masani e aofia ai le faʻaaogaina o laei, kvass, sisi, kulimi kirimoli poʻo le mayonnaise. O nei mea uma ma le pancreatitis e le mafai ona faʻafefiloi, talu ai e ono mafai ona faʻaosoosoina ma faʻateleina le malosi o faʻamaoniga le lelei o le faʻamaʻi (flatulence, ita, tiga o le manava).

E sili le kuka kulroshka ma le kefir, kulimi mumu ma le vai. I le taimi lava e tasi, o oloa gaosi susu e tatau ona fou, e le sili atu ma le 24 aso talu ai, o le maualuga ma maua ai le gaʻo gaʻo e oo atu i le tasi pasene.

E tusa ai ma le vai oona, i le tulaga o le pancreatitis, e mafai ona faʻamaunuʻu meainu laiti ma le-------miva. O le vaega muamua e aofia ai vai, lea e le silia le 5 g i le lita. O le vaega lona lua e aofia ai se vai mafolafola tumu i vaega taua e oo i le 17 g i le 1 lita.

A aunoa ma se faʻagata i pancreatitis, e fautuaina e inu vai inu. Ma o le fuainumera o vailaau faʻamaʻi e tatau ona faatapulaaina. E manaʻomia le maua o le zinc, sulfur, calcium, bicarbonates ma le sulfate ions i le tuufaatasiga o le vaiinu. I le togafitiga o le pancreas, e aoga le faʻaaogaina o Luzhansky, Borjomi, Essentuki Numera 20 ma le 4.

O mea uma lava e manino ma le faavae o le okroshka, ma o a mea e mafai ona faaopoopo i le supa ina ia aua neʻi afaina ai le pancreas? Mai meaʻai a manu, meaʻai meaʻai e sili ona lelei. O nei pusi, moa, vela, lapiti ma toka.

Ma e tatau ona e faʻaaogaina na o itu e leai se gaʻo, paʻu ma tulu. O le auala fautuaina e kuka ai aano o manu o le kuka. E le mafai ona e faaopoopoina le puaa, kosi, mamoe, pato, vaega gaʻo o le tino maliu, mea faʻaalu, sooga i le falai, ulaula, sisi poʻo le taga ua gaosia e okroshka.

E faʻasaina foi le faʻaaogaina o ituaiga o iʻa (manulele, sardine, salmon) i totonu o le susu susu susu, salu, kukaina, salu pe faʻagogo. O ituaiga o iʻa e aofia ai le cod, pike perch, carp, hake, flounder, pollock, squid, mussels, shrimp ma pike.

O laumei o se tasi o mea taua o le ipu. Faatasi ai ma le faʻamagaloga mausali, 2-3 fuamoa e mafai ona faʻaopopo i le okroshka, e aunoa ma ni oona, talu ai ona o le tele o gaʻo, cholesterol ma e le lelei le taliaina e le pancreas.

E tusa ai ma fualaau aina ma laau, e faʻasaina le faʻaopopo i se maalili malulu ma pancreatitis:

  • radish (e tele le fiva, faʻafefe ai le afaina ma le mamafa i totonu o le manava),
  • sinapi
  • riki, kata,
  • uliuli pepa.

Mai fualaʻau faʻatagaina, e mafai ona e faʻapipiʻi kātiti koko ma pateta, peʻa lanumeamata laititi ma kuluka fou i luga o le okroshka. Ae ui i lea, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo lei faʻaaoga uma nei oloa.

E tusa ai ma le falaoamata, e le tatau ona 'ai e le tagata e maua i le pancreatitis le rai, falaoa fou, pusa ma pusa pasi.

O nisi taimi ei ai le falaoa o ananafi mai le falaoamata o le 1st ma le 2nd grade, pikapi, kuki keke i se aofaiga e le sili atu ma le 200 g i le aso.

Pancreatitis - o le a le ituaiga faʻamaʻi?

O le pancreatitis o se faʻamaʻi lea e mu ai le pancreas. O lenei totoga taua e nafa ma le gaosia o enzymes digestive ma le insulin i le hormone.

Ulupo, gastritis, faʻamaʻi o le manava, gasegase oona, togafiti, faʻamaʻi pipisi o le ate, faʻamaʻi o le cardiovascular system, system endocrine o mafuaʻaga autu o pancreatitis.

O lenei faʻamaʻi e masani lava ona aafia ai tagata e masani ona 'ai pe faʻafefe le ava malosi.

E lua ituaiga o atinaʻeina o pancreatitis: gasegase ma gasegase.

O togafitiga autu o se taumafa faʻapitoa. E mafai ona gafatia faʻatasi ma pancreatic pancreatitis? O lenei oloa gaosi oloa o se vaega taua o le taumafa.

O le aafiaga o le kefir i luga o le pancreas

Ina ia iloa pe mafai ona faʻaaoga le kefir mo pancreatic pancreatitis, e tatau ona mafaufau i lona aafiaga i luga o le pancreas.

Sa faia e le au atamamai ni iloiloga taua se tolu o lenei oloa susu, e aofia ai:

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega vailaʻau, e mafai e le kefir ona inu i tagata e mafatia i le pancreatitis. Ae ui i lea, i lalo o le tasi tulaga: o le elemene o le oloa e tatau ona faʻagasolo ma tatau ona maualalo le gaʻo.

O suʻesuʻega faʻamaʻoti na faʻaalia ai o le inuina o se meainu e naʻo le vevela e faʻamafanafanaina i le vevela vevela. Afai e sili atu le masani ole vevela, ona liu lea ile kefir i le kusi falaoa. Ma o le faʻaaogaina o se oloa mālūlū e faʻasaina i tagata mamai o loʻo i ai se paʻu mumū.

Faʻafetai i suʻesuʻega faʻainisinia, na maua ai le lelei o le malulu o le kefir e afaina ai le mucous membrane o le okeni ma fesoasoani i le faʻaleleia atili o le microflora.

Le aotelega: o le kefir ma le pancreatitis e mafai ona ulu atu i le lisi mo tagata mamaʻi e oʻo lava i mafatiaga mai lenei siama.

Mea aoga o le kefir

E mafai ona gafatia ma le pancreatitis? Mo se tali sao i lenei fesili, seʻi o tatou mafaufau i faʻamanuiaga o le oloa lava ia.

O le mea lea, o se lisi o uiga taua aoga o le faʻafefe:

  • e aofia ai le tele o vitamini ma minerale,
  • o le i ai o siama aoga e puipuia ai le faʻalauteleina o le vaomatua,
  • e aofia ai meaola o manu
  • Kefi calcium e vave ona gauai,
  • o meaai maualalo i le kalori o se tulaga taua mo pancreatitis.

Faʻafetai i le faʻaogaina o le kefir mo le mumunia o le tino i le tino:

  • faiga faʻasolosolo faʻasolosolo faʻaosofia,
  • ua faʻamalosia le tino puipuia
  • tisifiu ma siama toe faʻafouina vave
  • tiga faʻamaʻi
  • vomiting ua taofia
  • o le tui o le intestinal is normalized (faʻaitiitia o puipui o totoga totogo gaʻo: esophagus, intestines, stomach, etc.),
  • o puipui o le vaega o meaʻai e afaina ai ua afifiina.

O le susu susu susu o loʻo aofia ai lactobacilli ma bifidobacteria, lea e puipuia ai le tuputupu aʻe o siama faʻamaʻi i le tino o le tagata. I le avea ai o se vaega o le kefir, o loʻo i ai se porotini lea e faigofie ona ufiufi. O mafuaʻaga nei e mafua ai ona avea le vai inu lefir ma punavai autu o mea taumafa mo meaʻai gaosi.

Taliaina o le kefir i le tino pancreatitis

E mafai ona inu i le kefir ma se faʻavavega o pancreatitis? I le ituaiga o togafitiga faʻapitoa, faʻamaeʻaina ai le malologa o loʻo faʻaalia, lea e tatau ona mulimulitaia mo ni nai aso. O sea tali fiafia e mafua mai i le mea moni e faapea, o taʻaloga ma auala e aveesea ai le mealilo i le taimi o le mumū o loʻo malepelepe. Ma o le faʻaaogaina o mea taumafa o le a faʻaosofia ai le gaosia o enzymes e oʻo atu ai i le faʻaumatia o le pancreas. O lenei mea e mafai ona mafua ai se faʻaogaina o se mea e faʻaleagaina ai le vevela o enzymes digestive mai le tino.

I le taimi o le matelaina, o le faagasologa o le vavaeʻesea o le enzyme e fai sina siʻosiʻomaga, ma toe foʻi mai le tino o le tino.

E mafai ona gafatia faʻatasi ma le faʻamalosia o pancreatitis? E naʻo le aso lona valu pe a uma le amataga o faʻamaoniga. Kefir e tatau ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga faasolosolo malie, e le silia le 50ml i le aso.

O le inu susu atoa o susu e matua faasaina.

Afai e masani ona iloa e le tino kefir, ona mafai lea ona faateleina le numera i le aso i le tasi ipu tioata.

E mafai ona inu naʻo Kefir:

  • nonfat (e le silia le 1%),
  • fou
  • ola ola - e sili atu ma le vaiaso,
  • e aunoa ma ni vailaau vailaʻau, vailaʻau ma faʻasao,
  • vevela o le potu (malulu malulu e mafai ona mafua ai le pupuʻu, ma le vevela).

E sili atu le inu i le mea inu ao le i momoe, se itula ao le i momoe e avea o se 'aiga o le afiafi lona lua.

Kefir i le foliga masani o pancreatitis

Afai ua liua le maʻi i se foliga masani, o lona uiga e aoga tele le inuina o se ipu inu. Ae peitai, aua nei galo e uiga i tapulaʻa. Ole maualuga ole aso ole a le silia ile 200 ml. A le o lea, o le aʻafiaga o le mucosal o le ita ma le faʻavavevave o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino i le pancreas o le a faateleina.

Afai o se laasaga mausali o le faamagaloga e tupu, ona mafai ai lea e le fomaʻi ona faʻavaivaia le taumafataga, e pei o:

    faaopoopo i ai le meli, fualaau suamalie, fualaau masani ma sina sipuni,

Afai e te mulimuli i fautuaga manino a lau fomaʻi, e mafai ona e aloese mai iʻuga leaga.

O le fea lefir e filifili?

E le o mea uma e gaosi susu e talafeagai mo le faʻaaogaina i le pancreatitis. O lea, matou te filifilia kefir i tulaga nei:

  1. Suesue ma le faaeteete le tuufaatasiga o le oloa. Kefir e tatau ona faia mai le susu atoa e aunoa ma ni mea masani.
  2. Aua le faʻatau le kefir, lea na faia i luga o le faavae o le pama pama. O lenei vaega e leaga le afaina ai o le pancreas, e mafua ai le mumū.
  3. Aua nei faʻaleagaina le ola mama. E faasino lea i le biokefir poo le bifidocom. O le mea moni, o nei oloa e masani ma e ese mai le kefir na masani ona latou aofia ai vailaʻau ola. E mafai ona e faʻaaoga le biokefir poʻo le bifidok pe a uma le tofiaina o se fomaʻi.
  4. Afai o le kefir o loʻo i ai ni laʻau mimiti poʻo ni toto e ala i le paʻi, o lona uiga e le o matauina le tekinolosi saʻo o le oloa pe leai foi le ola. O sea oloa e faʻasaina ona faʻaaoga e le gata i tagata soifua maloloina ma tagata o loʻo mafatia i le mumusu o le mumū.
  5. Faʻatau kefir e le oona, o lona uiga, o se tasi e tupu i le aso.
  6. O le kefir fale nofofale e tatau ona saunia fou.

Ae pei o yogurt, e mafai ona faʻaumatia, ae naʻo le fou, kuka i le susu susu ma leai ni faʻasao. O le Yogurt mo pancreatitis o loʻo faʻaalia pe afai o le maʻi o loʻo i se tulaga o le faʻamagaloga i se faiga masani.

O aoga o le tango kefir ao le i momoe

E mafai ona gafatia faʻatasi ma pancreatitis mo se miti i le lumanai? Ioe e mafai. O le susu susu o oloa, inu i luma o le moe, fesoasoani e faʻasalalau le faʻaogaina o le faʻaogaina ma faʻafefe ai lagona o le ulu. I le faʻaopoopoga, o le calcium e sili ona lelei le malosi i le po.

Kefir o se vailaau sili ona lelei. O le mea lea, o fomaʻi e faʻaaoga le faʻafitiu e avea o se mea e pala.

E mafai ona inu lefir i le pancreatitis ma o le a le ituaiga pancreatitis? Filifili se oloa gaosiga maualalo maualalo. Ia mautinoa e vevela i le 20 tikeri aʻo leʻi faʻaaoga. E sili le inu i le kefir i nai sipili i le itula ao le i momoe.

I lalo o ia tuutuuga, o le a mautinoa ai se moe manaia ma le malolo. Ma o lenei mea e taua tele mo le vave faʻafouina.

Faʻafefea ona e faʻafefe oe?

E taua mo pancreatitis le inu o le kefir fou. O le mea lea, e aoga le iloa pe faapefea ona fai oe lava.

O le mea lea, e saunia ai le 1 lita o le kefirimi fale, e te manaʻomia:

  • mafanafana atoa poʻo le susu susu (900 g) i se tulaga mafanafana, ae le vevela,
  • faaopoopo le 100 g o le kulimi kulimi i le fale susu (e mafai ona e teuina, ae leai ni mea faʻaopopo) ma sina suka,
  • fefiloi lelei
  • ufiufi le atigipusa i le vai inu ma se ie mafiafia ina ia le maua ai le malamalama
  • tuʻu i se nofoaga mafanafana e faʻavave ai le faiga o le faʻamalosi,
  • pe a mavae le 24 itula ua saunia le ipu inu.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻafefiloi lelei. E fautuaina e inu lefir i le aso lava e tasi. Manatua e alu ese le 100ml mo le isi taumafataga. Tausi le meaʻai i le pusaaisa.

E ui lava i le tele o mea aoga o le kefir, e tatau ona faʻalauiloa i totonu o le taumafataga pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. E le gata i lea, e tatau ona e inuina lefir kefir malosi e tusa ai ma fautuaga a lau fomaʻi.

O le fua mo le okroshka ma le pancreatitis

I le faʻamasinoina mai le mea na muamua atu, e tatau ona saunia le sua malulu ma le mumu o le pancreas, ma matauina le tele o tulafono. Mo le ipu o le a e manaʻomia ai le "vaivai" kefir, ma le gaʻo o le 1% (1 lita), 2 pateta, 1 karoti, aano o meaʻai (150 g), kulimi suamalie 10% (2 sipuni), kukumba (1 fasi pepa), greens (dill, pasili).

O le fua mo le ipu e pei ona taua i lalo: faʻapipiʻi le kukama ma solo le pulupulu. O fualaau aina o loʻo totoe o loʻo kuka, faʻamaluluina, tipi ma tipi i totonu o ni nai vaʻa.

Turiki, lafumanu, vela, lapiti po o moa ua kuka ma taina. Ua sasaa le Kefir i totonu o se atigipusa loloto, kulimi suamalie, 5 g masima ua faaopoopo ma o mea uma ua maeʻa fefiloi.

Ona fufuluina lea o fualaau faisua, aano o manu fasi ma gutu fufulu i totonu ole paluga susu. Aʻo fai sina mea itiiti e fai ai le soufe kefir - e mafai ona tuʻuina atu i le laulau. Ae muamua, e te manaʻomia le mafanafana o le ipu i le vevela vevela.

Faʻalagolago i mea e fiafia i ai, o le fua mo le faia o le susu malulu e mafai ona suia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona suia le kefir i le vai oona ma le kirimigi poʻo le uʻu, aano o manu ma iʻa, ma fualaau faisua, faaopoopo peʻa lanumeamata ma beets tipi i le ipu.

E tatau ona maitauina o le okroshka ma le pancreatitis i luga o le kefir e foliga mai o se tuusaunoaga. E le mafai ona e 'ai i aso uma, ae e mafai ona e ulu i ai i nisi taimi i le taumafataga. O le aofaiga o le susu e mafai ona 'ai i le taimi e le sili atu i le 200 kalama.

Ae ui i lea, o le gastroenterologists ma nutritionists e le o fautuaina e 'ai soo i sea taumafataga, ae maise lava i le tino pancreatitis. E sili atu ona sui i le mucous soup ma le araisa, buckwheat, semolina poʻo le oatmeal. E fautuaina foi e faʻaaoga fua o fualaau faisua e faʻavae i le paukini, zucini, kāloti, fulufailaʻau, eggelu, tamato ma peʻa lanumeamata.

E faʻafefea ona kuka se okroshka aoga o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga