Taumafa mo le tino pancreatitis i tagata matutua

Muamua lava, o le tiga ogaoga i le itu tauagavale o le hypochondrium o loʻo faʻaalia ai le tupu o pancreatitis. O le faʻamaʻi lava e mafai ona tupu uma i le lapoa ma i le foliga masani. I soo se tulaga, o se vaega taua o le taumafa mo le mumū o le pancreas.

O le pancreatitis (mumū o le pancreas) o se tasi o faʻamaʻi ma le masani ai faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Pe a tupu, e iai ni faʻafitauli o le tino, aemaise lava, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ua faʻalavelaveina. Talu ai o le mea tonu lea mo lenei mea o le hormones o le pancreas e nafa.

I lenei tulaga, e le na o se auala faʻafefe o le faatumauina o le tino i lalo o le atuatuvale, ae o se togafiti togafitiga lelei. O le faʻaaogaina o se mea taumafa mo le mumū o le pancreas e fesoasoani e vave faʻafoʻi ai galuega a le okeni, puipuia ai le faʻaleagaina o le gaioiga o le tino, ma e masani ona aafia ai le faʻamautuina o le metabolism. Afai e mulimulitaia le taumafataga, o faʻafitauli o le faʻamaʻi lava ia ua faʻaitiitia, e faigofie ona faʻafeiloaʻi e le tagata le taimi faigata, ma o le taimi o le toe faʻaleleia ua televave le faatelevaveina. I lenei tulaga, o le galuega autu o le taumafataga o le faafaigofieina lea o le taumafaina o meaai, o lona gasegase, saunia o se pulega laveai mo le gastrointestinal tract atoa.

, , , , , , , , ,

O le a le meaʻai mo le mumu o le pancreas?

Pe a togafitia le maʻi o le pancreatic i se taumafataga, e le mafai ona e suʻeina ni fautuaga lautele i le tuufaatasiga o meaai, le ono mafai pe le mafai foi ona 'ai i nisi o oloa, ae faʻaaoga fua o taumafa ua i ai nei e fomaʻi.

O le masani masani o le faʻaaogaina o filifiliga o meaai (o laulau e taʻua o laulau o meaai), lea na atiae e Polofesa M. I. Pevzner.

O nei laulau uma ua mamanuina mo le faaaogaina i se faasologa patino o faamaʻi. E le gata i lea, o le taumafa atoa e filifilia i se auala e le mafai ai e ipu ma oloa o loʻo aofia ai ona faʻaitiitia le tulaga o le maʻi, e tusa lava pe ogaoga lona tulaga.

Aemaise lava, mo togafitiga ma se taumafataga mo le mumu o le pancreatic, o le laulau Numera 5p ua fautuaina. O lenei laulau ua mamanuina e taofia ai le puleaina o fafo o le pancreas, o se pulega filemu mo le gastrointestinal tract i le tulaga o mea tau vailaau ma masini faaonaponei, puipuia o le dystrophic pancreatic lava ia, ma le aafiaga i le ate ma le vevela ua taua.

E lima pe ono taumafataga i aso taitasi e ofoina atu. Auaunaga laiti. O le mea e masani ai, o le taumafataga e aofia ai meaai vevela poʻo le galala ma se faʻamautu e foliga manino.

O lenei taumafataga e maualalo i le malosi (1500-1700 kcal), faʻaitiitia le gaʻo ma le gaʻo gaʻo, e le aofia ai meaʻai e faʻamalosia ai le pulelasi o inumaga ma gland, faʻapea foʻi ma fiva lapoʻa.

O le pancreatic e faʻafefeteina ai le lisi meaai

O le taumafataga mo le togafitiga o le mumu o le pancreatic i lona tuufaatasiga siama e tatau ona aofia ai pe tusa o le 80 g porotini, 40 - 60 g o le gaʻo, 200 g o gaʻo. E fautuaina e inu pe tusa ma le 1.5 lita o le vai i le aso. Titi - e le sili atu i le 8 - 10 g.

O le meaʻai e aofia ai meaʻai mai le falaoa o le saito, paluga faʻamamafana, moa, lapiti poʻo le pipi, iʻa e maualalo maualalo i foliga o suauʻu poʻo faʻapulou, o omelettes fufulu (e le mafai ona e 'ai e sili atu nai lo le afa o le isu i aso taitasi i ipu eseese). E mafai ona faʻaaogaina le kulimi i le kuka (ae le o le mata), faʻapea foi le paluga pasty cheese, susu puddings susu. E mafai ona e faʻaaogaina le pata ma le suauʻu fuāina lelei i ipu saunia. O Porridge e tatau ona lafoaʻi, i le foliga o le moli po o le puddings. O fualaau faisua pei o pateta, kāloti, fulufailaʻau, zucini e mafai foi ona uu i foliga o puddings. O suauu e tatau foi ona avea ma vailaau mata - suamalie masi kulimi, soupamu mucous ma le faaopoopoina o karite, semolina, oatmeal, rice. Fautuaina e fufuluina fualaau suamalie, tila, moa, faapea foi ma le sua o le vao vao po o le vaivai lauti.

I soo se tulaga lava, o togafitiga o le togafitia o se meaai ma le mumunia o le mumua e filifilia e le fomaʻi, aua o soʻo se suiga i le taumafataga poʻo le lisi e tatau ona ogatusa ma ia ma e mafai foi ona faia muamua i le filifiliga a le fomaʻi.

Pancreatic Diet Recipes

E tele suʻe masani mo le kukaina o meaʻai o loʻo lisiina i luga o le lisi. Ae i le togafitiga o le mumu o le pancreatic ma se taumafataga, e tatau ona sui ia mea ina ia le afaina ai le soifua maloloina. O nai faʻataʻitaʻiga nei o fua o fualaau o le a le gata ina aoga, ae e lelei foi pe a faʻaaogaina se meaʻai e togafitia ai le mumū o le pancreas.

Meat cream soup

  • Palu gaʻo maualalo-100 g.
  • Lentils - 200 g.
  • Till (greens) - 50 g.
  • Titi ma i totonu ole aofaiga tele.

Ulutala muamua muamua mo le 20 minute, ona oʻo lea i le 1 lita o le vai. Otioti le aano i ni fasi fasi pepa ma tuu i le sima pe a latou sauni (pe a uma le 2 itula). Aʻo sauni le aano o manu, faʻafeiloaʻi mea uma o le apa i totonu o se mea faʻaleleia poʻo se mea faʻapipiʻi. Vaʻaia le kulimi ma le masima, teuteu ma gaʻo lelei. E mafai foi ona e tuu i totonu o se kulimi suauu mama e faia i falaoa o le saito.

Tea ma susu susu

  • Toa 1 pc (1 le protein ma le ½ yolk).
  • Suga 1 tbsp. l
  • Milu 1 ipu
  • Tea laulaau 3 teasisi.

Faʻaopopo lau lauti i le susu, aumai i se vevela ma lelei. Paʻu le fuamoa i le suka ma faaopoopo i le susu. Ona liligi lea i totonu o fausaga ma tuu i le ogaumu mo le tao mo le afa itula. O le ipu e faʻamafanafana.

Fualaau faisua

  • Zucchini 1 pc.
  • Kāreti 2 pcs.
  • Potato 2 pcs.
  • Vai 1 ipu.
  • Olive olive 2 teasisi.

Uʻu pateta ma kāloti, faʻasaʻo le zucchini mai le peel ma fatu. Tipi uma fualaau faisua i ni fasi fasi pepa. Ma, mo le uila, e mafai ona e faʻaaogaina se masini fafie e lua, pe tuu fualaau faisua i totonu o se sieve i luga o se uu aisa. A maeʻa ona latou sauniuni (i le 20-30 minute) e tatau ona faʻaopopo vai ia i latou (sili atu le mafanafana i se mafanafana mafanafana) ma le suauu olive, ona faʻafefete lea i totonu o se mea e gaosia. Afai e le mafai ona faʻaaogaina se mea faʻaleleia, ona fufulu lea o falalaʻau i totonu o se faʻavevela ma le faʻaopoopoga o le vai, ona faaopoopo lea o le suauu. E mafai ona faaopoopo le masima i ni vaega laiti.

E taua le manatua o le taumafataga mo le mumū o le pancreas e faʻaalia ai le mafanafana o le vevela o ipu, o latou uiga faʻapitoa, faʻapea foi ma se tofo e le faʻafefe, o lea e tatau ai ona e faʻaoga le masima ma isi mea manogi ma taimi faʻapitoa e mafai ai.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma le mumu o le pancreas?

Pe a togafitia le mumunia o meaʻai ma se meaai, e le sili atu ona fesootaʻi atu fautuaga i le lisi o mea taumafa e faʻatatau i le auala o loʻo faʻagasolo ai ma saunia. E tāua tele le faʻaaogaina o oloa e faigofie ona eli, ia maua se mea vaivai ma e le mafua ai ni faʻafitauli ma ni faʻafitauli pe a pasia le inumaga. O meaai e le tatau ona vevela tele pe malulu foi. O oloa e tatau ona mafanafana, e pei o le a sili atu ona vave ma sili atu ona lelei. E taua le gauai atu i mea manogi. A oʻo mai le pancreatitis, o meaai uma e tatau ona aofia ai le tele o masima, e le o ni meaʻai, afaina, mea vevela e faʻaleagaina ai le manaʻoga.

O le tautala e uiga i oloa maoti - o se meaai mo le mumū o le pancreas e aofia ai le 'ai o masini, aemaise lava le buckwheat, oat ma le araisa, e tatau ona kuka, pasi, fualaau faisua, e tatau ona kuka ma, pe afai e mafai, solo, masimasi soupese ma fualaau suamalie, nisi susu susu oloa, faʻaeteete e tatau ona faia i fuālaʻau fuālaʻau, talu ai o solofanua e ono mafua ai le ita tele, ae e le tatau ona e lafoaia atoa.

O le a le mea e le mafai ona 'ai ma le mumū o le pancreas?

O togafitiga faʻamaʻi mo le mumū o le pancreatic e faʻaalia ai le faʻaaogaina o le tele o meaʻai mo lena vaitau seia oʻo i le taimi o maʻi, ma le taimi o le toe faʻaleleia. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le pancreatitis, o loʻo faʻaauau foi ona faʻasaina meaai. Ae e tusa lava pe na manuia le maʻi, o le mea moni lava na afaina tele ai le soifua maloloina, o lea e taua ai le faʻaauau pea ona togafitia ma le faʻaeteete mea taumafa ma mea taumafa e aloese ai mai le toe foʻi.

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas i le aso muamua i le maeʻa ai o le osofaiga, o meaʻai e ala i le gastrointestinal tract ua matua vavaeeseina. O le tagata gasegase i luga o le faʻamautinoaina o fualaau e mafai ona maua ai le tele o meaʻai e tausia ai le tino i se auala le talafeagai.

A maeʻa lenei mea, e mafai ona e amata amataina le 'ai o meaʻai susu, e pei o le siʻisi falaoa, kefir. E le gata ina le aofia ai i aso muamua, ae faapena foi i se taimi mulimuli ane, o fua o fua, lea e masani ona manatu i ai o meaai. Latou te tamaoaiga i fualaau oona, ma o lenei mea e matua afaina i le gastrointestinal tract. Faʻaeteete faʻaeteete e tatau ona i ai apu masani ia i matou. O le mea autu o le faʻaesea o apu o le mūmū mūmū, lea e sili atu ona faigata mo le pancreas. Afai e te 'ai apu, ona leai lea o le peel ma ituaiga lanumeamata. E sili atu ona lelei le taoina o apu nai lo le taumafa. E pei o le tele o isi faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, i le togafitiga o le mumu o le pancreatic ma se meaʻai, e tatau ona e faia e aunoa ma le gaʻo, falai, mea vevela, inu, meaʻai vevela. E le tatau ona e 'ai i le areto a le farani, soʻo se falaoa e tatau ona faʻamago pe leai foi, o paluga mai fatuga atoa poʻo i latou e faʻamaʻavaleina otaota (mo se faʻataʻitaʻiga, millet).

Faailoga ma faailoga

A maeʻa le atinaʻe o le tino pancreatitis, e mafai e se tagata ona matau mea nei ma faʻaaliga:

  1. Tigā tiga i le itu, lea e ono tuʻuina atu i lalo o le tauau tauagavale. I lenei tulaga, o le tiga e tigaina, mamafa, tigā ma le tui. I se tulaga tuusaʻo, e faʻateleina. O meaai le lelei e mafai ona mafua ai le afaina o tiga.

Taua! Afai e le amataina togafitiga i le taimi, o le osofaia o pancreatitis e ono mafua ai se faʻalavelave matautia i le maʻi o le maʻi.

  1. Fefe.
  2. Naua ma vili.
  3. Leai o le fiaai.
  4. Pallor.
  5. Vaivai.
  6. Lanu samasama o le paʻu e mafua ai le faʻalavelave tele o le maʻi.
  7. Totoina.

E tatau ona e nofouta pe a oʻo mai faailoga muamua o pancreatitis, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai. O togafitiga faʻaleaganuʻu o le faʻamaʻi e aofia ai le suʻeina o le tagata gasegase, ultrasound o le tino o le manava, aoina mai o se siama ma le faʻaaoga toto.

Meaʻai mo le tino pancreatite

I se osofaiga mataʻutia o pancreatitis, e fautuaina le tagata maʻi ina ia mataʻituina le faiga o taumafa nei:

  1. I le lua aso muamua ina ua maeʻa le osofaʻiga, matau le matelaina. E manaʻomia ina ia mafai ai e le pancreas ona "malolo" ma faʻamalolo le mumu. I le taimi lea, e na o le tagata gasegase na te faʻatagaina le inu i mea e teuteu ai le rose, lanu lanumeamata e aunoa ma le suka ma le vai o le mineral e aunoa ma le kesi.

I le taimi lea, e faʻaalia ai foi se tagata e nofo i le falemaʻi ma maua ni vailaʻau na faatonuina e se fomaʻi.

  1. Pe a faʻaititia sina mea itiiti o foliga o le pancreatitis (e masani lava ona tupu i le aso lona tolu), ona tatau lea i le maʻi ona mulimuli i se meaai (laulau Numera 5) mo le isi lua vaiaso e sosoo ai.

Taiala o mea taumafa

O le tino o le pancreatitis diet ei ai mataupu faavae nei e tatau ona mulimulitaia:

  1. O lapisi e tatau ona saunia e aunoa ma le masima, suka, pepa ma isi mea faaopoopo. I se isi faaupuga, e tatau ona taʻe mea uma.
  2. O lapisi e le tatau ona falai ma suamalie. E sili ona lelei le kuka, kuka pe tao. O le faʻaaogaina o meaola manu i soo se ituaiga e faʻasaina foi.
  3. E le tatau i le tagata gasegase ona 'ai i mea malulu ma vevela vevela.
  4. E manaʻomia e le tagata ona inu se lua lita o le vai i le aso. O le sua o le vao vao, chamomile ma le lanu lanumeamata e sili ona aoga. E mafai foi ona faʻaaoga se teuteuga o fualaau mamago e aunoa ma le suka ma sua mai fualaau e le o ni fualaau.
  5. E sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i le vai poʻo le kukaina o ipu e faʻafaigofie ai le faʻaogaina o le faʻaogaina.
  6. E mafai ona e 'ai soo, ae i le taimi e tasi i ni vaega laiti.
  7. E tatau ona e tausisi i se taumafataga patino ma ai i le taimi e tasi.
  8. E le mafai ona e 'ai i le po. E taua foi le aloese mai le tagofiaina o meaai ma mea taumafa mamago.

O se lisi auiliili o oloa aoga mo le pancreas o loo faitauina iinei.

O mea taumafa masani mo meaai mo le pancreatitis o loʻo faʻatatau i le uiga sili ona faʻamalosi i le paʻu. O lenei mea e faʻamaonia e le mea moni o soʻo se "mea sese" meaai e mafai ona faʻateleina ai le faʻaogaina o le faʻamaʻi.

O le a le mea e mafai ma le mea e leai

O se faʻataʻitaʻiga mo le pancreatitis e aofia ai meaʻai ma meaʻai ua faatagaina:

  1. Fualaau faisua.
  2. Laʻau fagotaina ma moa.
  3. Porridge sa kuka i luga o le vai.
  4. Soupisi fualaau faisua.
  5. Faʻamatalaga.
  6. Kissels.
  7. Lago apu (o a latou suʻega eseese e mafai ona vaʻavaʻai i punaoa i le initaneti).
  8. Ole omeletini mai le protein.
  9. Soʻo se ituaiga o sisi falaoa.
  10. Lafasi le maualalo-gaʻo.
  11. Tea
  12. Laʻau vermicelli.
  13. Malamalama o le moli ma le siva.
  14. Lisi laulamu.
  15. Fagu.
  16. Meli
  17. Steaks o iʻa ma aano o manufasi.

E matua faasaina le 'ai o mea nei:

  1. Mea inu ava malosi.
  2. Le gaʻo.
  3. Laʻau gaʻo ma aano o manu.
  4. Soʻo se ituaiga o meaai kuka, meaʻai talafeagai ma meaʻai vave.
  5. Faʻamafa i meaʻai.
  6. Faigamalaga fou.
  7. Faʻasologa.
  8. Meaʻai suamalie ma gaʻo.
  9. Meaʻai suamalie.
  10. Sukalati
  11. Teu
  12. Garlic, aniani, mustard, mayonnaise ma ketchup.
  13. Pickles.
  14. Mea suamalie suamalie.
  15. Paʻu paʻepaʻe.
  16. Sausagesi.
  17. Toto.

Faatasi ai ma meaai lelei, o le a mafai e le tagata gasegase ona faʻaumatia se osofaiga o pancreatitis. E tatau ona manatua e faaopoopo atu i le pancreatitis, o le pancreas e mafai foi ona aʻafia i isi faʻamaʻi, e aofia ai le kanesa, lea e sili ona faʻamalosi. O le mea lea, aua le faʻamaʻagofie faʻamaʻi o lenei okeni.

O le matafaioi o le taumafa i le mumu o le pancreas

O le afaina o le pancreas e mafua ai ona solia le faiga o metabolic. O le mea muamua, muamua lava, e tau atu i le le lelei o totoga o meaola, ona oʻo ai lea i le le atoatoa o le tino atoa.

Plameric inflammation

O le muamua i le mumu o le "mimiti" o le gaioiga o le gland. Ona tigaina ai lea o le inisetila, lea e lamatia ai le solia o le gaosiga o le carbohydrate ma le faateleina o le toto suka.

O faʻafitauli o le tino pancreatitis e matua tiga lava

Faʻafitauli i le pancreas, o le a lagona e le fafine le vave vave. O le a faʻaalia mai ia i latou:

  • fufulu
  • gaoioi aʻo leʻi tupu le vomiting
  • osofaʻiga o tiga i le pito i lalo, o nisi taimi i le hypochondrium,
  • manava manava
  • lagona o le vaivai, vaivai le tumau.

Faʻasalaga ogaoga o le faʻamaʻi, fiva, samasama o le paʻu ma le sclera e mafai. O iinei tatou te manaʻomia ai fesoasoani faʻafuaseʻi mai fomaʻi.

E tusa lava pe le o malosi le osofaʻiga o le faʻamaʻi, e tatau lava ona e vaʻai i se fomaʻi. A uma lava, o le pancreatitis e mafai ona tupu i le pancreatic necrosis, lea e mafua mai i le oti.

O le tuufaatasia o togafitiga o gasegase o le tino o tino ua taʻua i luga e mautinoa lava e aofia ai se taumafa faapitoa e fesoasoani i le faapaleniina o metabolic processes ma taofia ai le mumu. O le mea mulimuli e mafua mai le faʻaaogaina o oloa e faʻalauteleina ai le gaosia o le enzymes (hyperenzymemia).

O le tulaga o le pancreatitis ua fuafuaina i le faia o suʻesuʻega

O mataupu faavae o le 'ai

O le taumafa mo faʻamaʻi o le pancreas e faʻavaeina e le gata i le faasaina o nisi oloa. O meaai uma e sui. O tulafono taua ia e fitu e teu i lou mafaufau.

  1. E le mafai ona e galo. Mo se aso, e le fautuaina tamaitai e faʻatau le silia ma le 2000 kilokalo. Ae tatau ona e inuina le tele o vai - a itiiti ifo i le 2.5 lita.
  2. E leai se fuga. Lisi i luga o le lisi autu e tatau ona faigofie - kuka pe kuka i totonu o se fafie faʻamaʻavale. O meaai anapogi e matua faasaina.

Ova malosi mo pancreatitis - o se mea moni lava

O le lisi e tatau ona taatele i ipu ma le tele o meaʻai gaʻo, vailaʻau suamalie ma le lipotropic elemene.

Punaoa o vailaʻau faʻamalosi ma faigofie

Mea aoga ma mea leaga

E talitonuina o le taumafataga mo faʻamaʻi o le pancreas e matuā mamafa. Ae o mea uma ona o le masani o taumafa faigofie ma meaai anapogi. O le mea moni, e mafai ona e kukaina le tele o ipu suamalie mai meaai e le faatagaina. Ma o le teenaina o nisi oi latou o le a le leaga ai le meaai.

O fualaau faʻatagaina ma fualaʻau o le a fesoasoani e faʻamalosia le taumafa.

Laulau. O meaʻai e mafai ona faʻaumatia, ma e faʻasaina.

Mea tau oloaFaatagainaFaasaina
MeatToa, lapiti ma le pisipolo, niniʻi paluga o le paluga, vela vevela pe kuka.O aano o manufasi faatasi ma gaʻo fulafula - puaa, tamai mamoe, patoʻi, kusi. Faʻafefete foi aano o manufasi, salu mafiafia ma le faʻafefe.
IʻaLaʻau e maualalo le gaʻo: cod, todock, zander, pike, coder cod.Mea manogi (anufe, salmon), faʻapea foi le caviar, vavave ma le moa, masima iʻa, ulaula ma le mago.
FuamoaI le ituaiga o omelati pulu vaʻa, o nisi taimi - e vevela. Le silia ma le lua i le aso.O le vevela pe a le o ni fuga matala, e pei foi o le mayonnaise.
MilikiLaʻu susu gaʻo ma le siʻi suka. O se fasi pepa o le pata e faatagaina i nisi taimi.Mea uma lava. O le margarine ma le asikulimi e sili ona leaga.
FalaoaLisi, keke, mamago ma ananafi falaoa.Soo se meaʻai, aemaise lava o meaʻai tuai, ma pancakes.
Cereals ma pastaPasi pasi, semolina, buckwheat, pateta, "Hercules" i luga o le vai.O isi mea uma, aemaise lava penina penina ma sana.
DessertsO sina masima laitiiti, meli ma le palamalade.Mea uma lava, aemaise lava keke ma sukalati ma kulimi pata.
Fua o fualaʻauPotatoes, beets, kāloti, pauka, zucini, broccoli, kukama. Faʻasusu ma tunu pe tao tao.Kapisi, tamato, legumes, ituaiga uma o radishes, sorrel, meaola, musigot, salati.
O fuaPuni, fualaau suamalie, palu tao ma pears.Fualaau suamalie, rimoni ona o le tele o meaola, vine, fig ma aso - ona o le mea moni latou te saofagā i le faʻaaogaina o le kesi.
MeainuPaʻu laʻau po o le vaivai lanu uliuli, suamalie fou ua faʻamamaina i le vai, vai e leai ni carbon mineral.Kofe malosi, lauti, sua suamalie.

E faʻasaina le kapeti paʻepaʻe fou, ae e mafai ona e 'ai sauerkraut i nisi taimi ma sina masima masima. E le afaina ai le kesi ma i le taumalulu e faʻamalosia ai le tino ma le vaitamini C.

O meaʻai, ketchups ma masima sili mo pancreatitis e le fautuaina. Ae ina ia mautinoa ai e le o se mea fou le ipu, e mafai ona e faʻaaogaina le manogi, o lenamon ma le mataua o le soya soya.

O meaai maloloina e aofia ai nusipepa. E i ai a latou meaola e ola ai le fulafula, ma le vaitamini E, lea e faʻamalosia ai siama faʻamau. O le mea sili mo pancreatiti o ni taamilosaga. Ae e mafai ona e 'ai na o ni nai mea laiti, talu ai o fatu o loʻo i ai le tele o gaʻo.

O le a le mea o loʻo i ai ma le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi

O le vaitaimi ogaoga o le pancreatitis o loʻo faʻaalia i osofaiga ogaoga. I le taimi lea, e fautuaina le tagata maʻi e anapogi. Ma faatasi ai ma na tiga, ou te le manao lava e fai. E mafai ona e inuina vai inu vai e aunoa ma le kesi, toga o le vao, sua e sili ona faʻamamaina mai fualaau e le o ni fualaau 'aina, o se teuteuga o selu oso, fualaau mamago. O le inu malosi malosi e taofia ai le tuufaatasia o enzymes digestive, e taofia ai i latou mai le tuiina o le iniseti ma aveesea ai toxins. O nei mea uma e faʻaitiitia ai le tiga.

A 'ai le laulau 5,' alofia meaʻai e maualuga i le cholesterol

E tatau ona e matelaina mo le sili atu i le lua aso, a maeʻa e fautuaina e le gastroenterologists table laʻau Numera 5P (o le filifiliga muamua). O mea e tatau ona e 'ai mo le isi lima aso i le maea ai o le anapogi:

  • mucous cereal po o soupisi fuamoa,
  • felafolafoaʻi meaʻai mai aano o manufasi poʻo iʻa,
  • vailaʻau pulu pulu uila,
  • vaʻa vaʻaia ma puddings,
  • fufuluina fualaau mama puree,
  • tao tao ma apu.

I le taimi o le faigata, o le fiaai o le a tineia ai masini fualaʻau masusu

E mafai ona e inu i le tilo, non-acidic compotes, herbal teas, teuteuga o le vao vao ma fualaau mamago, vai oona e aunoa ma le kesi.

Taumafa mo le pancreatitis le tumau

O taimi ogaoga i faʻamaʻi o le pancreas e suia i le faʻamalolo umi. I lenei taimi, e mafai ona faʻalauteleina le lisi autu e:

  • o falaoa, aniani, ma masi,
  • se vaega itiiti o le pata
  • faatagaina suti ma fua,
  • gaʻo vaivai tele i le susu,
  • suamalie vaivai pe malu-malo i le faiga o le pusa pasta.

O sea ituaiga taumafataga e matua faigata lava mo tamaitai ona o le faʻasaina o sukalati ma keke. Ae o sina meli itiiti i luga o keke poo marshmallows o le a susulu ai se mea e le masani ai. Afai o le vaitaimi o le faamagaloga e umi, ma a aunoa ma au ipu e sili ona e fiafia i ai, e mafai ona e gafatia, ae laitiiti tele.

Mai laʻau suamalie e mafai ai ona e gafatia ni marshmallows mo lauti

Laulau. Faataʻitaʻiga o le lisi mo le pancreatiti.

Aso o le vaiasoBreakfastTaʻalogaTaumafa
Aso GafuaOatmeal, lauti, keke.Sau sua mama ma seleni, iʻa kuka i fualaau faisua, tapena.Spaghetti ma le sisi, compote.
Aso LuaPudding curd, tii ma le meli.Vailaʻau kulimi suamalie, fagu moa tao tao ma beets, tea tipolo.Sisi vine ma fualaau faisua, kofe kofe i le susu.
Aso LuluCheesecakes i le meli, vaivai le kofe i le susu.Sailia suamalie, meaʻai gaʻo, tii ma marshmallows.Soʻo se falaoloa ma le tilo.
Aso TofiCarrots mashed with beets, iʻa fou, sua.Soup i le meatballs, falaleti o le buckwheat ma se fasi fasi moa kuka, tila.Palukin pai, compote.
Aso FaraileOlati aisa a le anufe ma paluga pateta, pulupa o le rosehip.Laʻau o fualaʻau, moa ma le araisa, tilo.O le omeletini o le vaʻa, vaivai le kofe ma susu, masi.
Aso ToonaʻiPasi ma le sisi, susu.Meatle noodle soup, pupuʻu iʻa e kuka ai le koko ma kāloti, lauti.Paʻu o vela vela ma palu pateta, lauti.
Aso Sa.Laʻau mumu suamalie, lauti ma ni meaʻai.Teu o le pateta pateta, fagalaʻau tao, se fasi fasi paluga o palu, sua sua.Mamoe moa vavalaʻau ma pateta, tiʻeli.

E tolu taumafataga ma faʻamaʻi pipisi e le lava. Manaʻomia meaai i le aso atoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le aoauli ma le maeʻa o ni nai itula i le maeʻa o le aoauli, e mafai ona e 'ai i le apu tao, sunmo, inu uaua. Aʻo leʻi alu i le moega, e aoga le ipu susu o le susu po o le compote.

Mea taumafa pe a uma le taotoga

I tulaga maualuluga e maua ai maʻi maʻi, e mafai ona manaʻomia lona vavalalata poo le aveese. A maeʻa taotoga, e lua aso muamua e fiaaai ai. A maeʻa se taumafataga vaivai. O le a tatau ai e le gata ina faʻamamaina otaota leaga, ae ia faʻaitiitia foi calories. I le pancreatitis e masani ai, e manaʻomia e fafine ona faʻaaoga le 2000 faaopoopo poʻo le itiiti ifo i le 200 kilokalo. A maeʻa le taotoga, e sili atu ona lelei le faʻatapulaʻaina o le calorie i aso taitasi i le 1,500 kilokalo ina ia mafai ai ona tuʻuina atu totoga o meaʻai.

A maeʻa le taotoga o le pancreatic, e manaʻomia se taumafa maualalo-kalori. Calorie Counting Table To Help You

O ipu i le fitu aso e fitu e tatau ona gaosia, fufulu. Ona mafai lea ona e aofia iʻa, iʻa ma fualaʻau.

Laulau. O se tasi o filifiliga mo le lisi o aso taʻitasi i le vaiaso lona lua talu ona maeʻa le taotoga.

'AiTausaga fuafuainaToto
Muamua7:30Faʻasalaga o le 'aiga e sasaina i totonu o se fagu fagu, Hercules, vaivai lauti.
Lua10:30Lua laʻau tipi.
Tolu13:00Laʻau o le sua o fualaau aina suamalie, moa faʻamaʻavale ma le falalaʻau pito i lalo, le kulimi ma le kuliki.
Fa15:30Compote i fusi.
Lima18:30Nisi vavalaʻau ma paluga pateta, paluga mama, pulupa o le rosehip.
OnoAe leʻi alu i le moegaSe ipu susu o susu susu.

Laʻau o le kuka suamalie ma croutons

Auaunaga e tatau ona laʻititi. E mafai ona faʻateleina le kalori mea o loʻo i le lisi ile lua vaiaso talu ona taoto.

Pancreatitis taumafa faʻatasi ma le suka maualuga

O le taumafataga mo faʻamaʻi pipisi e fesuisuiai, pe afai o le maualuga o le suka e faaopoopoina ai faʻamaʻi o le maʻi. Ina ia taofia le atinaʻeina o le maʻisuka poʻo le faʻalavelaveina o le tulaga pe afai oi ai, e fautuaina e fomaʻi le dietstol Numera 5P / 9. E faʻamoemoe e faʻamaonia mea taumafa, i le amanaia o le solia o le metabolism.

Afai e faateleina le suka i pancreatitis, o le faamamafa i le meaai e tatau ona faia i luga o fualaau faisua vaivai

O le a le uiga ese o sea ituaiga taumafa:

  • vailaʻau faʻamalosi faigofie - suamalie, fualaau 'aina, e leʻo faʻamavaeina
  • faateleina le tele o fiber (fualaau faisua, lala),
  • o le tele o gaʻo o le natura o laau,
  • E faʻatagaina le suamalie i luga o le fautuaga a se fomaʻi.

O fualaau faisua, e sili ona lelei le filifilia o mea e itiiti ifo i le 10 g o suauu taʻavale i 100 g (kukama, zucchini, cauliflower, beets, kāloti).

O taumafa e oo lava i le taimi o le faamagaloga e tatau ona matauina mo le le itiiti ifo i le tausaga talu mai le osofaiga mulimuli. A maeʻa ona e faʻateleina le taumafa. Ae e sili atu ona lelei le teenaina mai i meaʻai ma iʻa e sili ona gaʻo, gasegase gasegase ma le ava malosi.

Tulafono Lautele

O le toilalo na tupu i le faʻaogaina o meaʻai e mafua mai i mea eseese. Ae o le tele o taimi o nei mea e le lelei i le taumafataga. O le le lava o le gaosiga o le suasusu gaosia e aʻafia ai le vaevaeina o meaʻai, e oʻo atu ai i le gasegase o le faʻamaʻi. Faatasi ai ma le le amanaiaina o le taumafataga, ua leva ona maʻi le faamaʻi.

Ina ia faigofie le faʻatinoina o le duodenum e faʻatino ai lona vave gaioiga, o le faavae e tatau ona faʻaaogaina ai meaʻai mo le pancreatitis, faʻamatalaina e tulafono nei:

  • gaʻo, falai, ulaula mea ulaula e le aofia,
  • naʻo fua o mea taumafa e faʻaaoga i le kuka,
  • o le mataupu faavae o taumafa vaevaega ua faʻaofiina - i ni vaega laiti i le 3 itula,
  • naʻo le kukaina o meaai e faʻaaoga i se tulaga mafanafana,
  • 'aua le' ai ao taumafa lemu
  • tatou te le inu meaʻai.

E taua tele le tausisia o tulaga o le malosi i oloa - pe tusa ma le 350 g o gaʻo ma le 80 g gaʻo. I le tutusa ma le pancreatitis, ona o le le paleni o meaai, o faafitauli e tulai mai ma le manava, afaina o le biliary tract, ma o le maʻisuka e atiina ae. E taua lenei mea pe a filifilia se togafitiga togafitiga - o meaʻai e faʻataʻatitia e faʻavae i luga o faafitauli faʻafefe.

Meaʻai laʻitiiti

I le vevela tele o le pancreas, o le tagata gasegase e faasee atu i le 2-aso anapogi. O le tagata gasegase e naʻo meainu - e mai le rosehip decoction poʻo le faʻafefete, teas ma le vai faʻaputu (e oo atu i le 5 inumaga i le aso). O le isi ulugalii na faʻaumatia meaai i le mataua. A maeʻa lenei mea, o le taumafataga e faasolosolo malie lava ona faʻaopoopoina i taumafa maualalo-kalori i tamai atumaga.

O keke i le pancreatitis i le gasologa o le vaitausaga e ese mai le vaiaso 2. O elemene autu o taumafa e:

  • moli malamalama
  • fagu suavai
  • polotini (aemaise lava, sipuni vaʻa mai iʻa po o moa),
  • fualaau eletise maualuga
  • mai le inu - lanu meamata, sua fou, suamalie.

Afai e te le faʻagataina oe lava i nei fautuaga poʻo le le amanaʻiaina atoa o le meaai, o le a vave ona avea se pepa maoaʻe i se tusi. Ona atili ai lea ona faigata le meaʻai.

Faʻasologa o le Taʻaloga Taimi

O le mea lea e tatau i se tasi ona faʻatatau i meaai, filifili ma le faaeteete oloa i le lisi autu:

  • i aso uma ua tumu le tino i le puipuiga i le aofaiga o le 130 g (o le 2/3 o le meaola manu),
  • pata e faatagaina i ni mea laiti - e faʻaopoopoina i fatulaʻau,
  • susu e le fautuaina i lona tino mamā - e sili atu le kukaina o ipu ua fautuaina i luga, faʻaogaina,
  • aoga kefir fou le maualalo le gaʻo,
  • mea fautuaina laxative oloa - fualaau mama mai plums ma apricots.

Meaʻai mo le pancreatiti masani i se fomu malamalama e fesuisuiaʻi ma e aofia ai pulu, paluga gaʻo, ma isi mea faapena. Faatasi ai ma se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi, o faʻasalaga e faʻaalia i meaʻai. Mo aso e lua, o le maʻi e na o na ona inu. Mai le aso lona tolu, e saunia ipu vai i ni vaega laiti, saunia ma le suasusu e faʻamamaina i le vai. Pe a paʻu le tiga, o le pancreatitis diets i tagata matutua, ae e mafai ona kukaina ipu, e ui lava o le a tutusa lelei.

Le mea ua fautuaina

LisiFautuaga
Cereals (buckwheat, semolina, oatmeal, rice)Faʻasinua i luga o le vai faʻatasi ma le faʻasuaga mulimuli ane o susu. Faʻaauau le faʻaauau pea o le vaʻaia. Nai lo o cereal cereals cereal, o le falaoamata e masani ona faʻaaogaina - araisa poʻo le falala. O Porridge o se nofoaga sili ona lelei mo le manava suamalie na faʻaaogaina i le tiloti (ae faʻapea foi i le jam)
MuamuaE faʻapipiina faʻatasi i luga o le kuka. O le faavae o ipu e mafai ona gaosia ai fatu, lea e sili atu ona olo i totonu o se pusa mamae. E fautuaina e faʻaopoopo meaʻai fualaʻau, ae aua nei pasi. Faʻatauina i le suāuʻu manu, poʻo le susu (o nisi taimi o kulimi) e faʻatagaina
Fualaau faisuaO fua e mafai ona tuʻuina atu i ai pateta, kāloti, fulufailaʻau, peʻa lanumeamata, squash ma le paukini, faila i le meaai. E muamua ona kukaina, ona pala. O nisi taimi e faʻatagaina ai e se fomaʻi ona veleina, tatu kukama ma tamato
FuaFuga ma tao tao e na o apu o mea suamalie suamalie. Afai e te tago i fualaau mamago, ona latou eleele. O isi fualaau e talafeagai lelei mo siamu, paluga, moa, lali. E tele e le manaʻomia
MeatFautuaina moa, vela mea, palu gaʻo maualalo, lapeti, ma na o le paʻu pepa. O le suamalie o le mimiti e faia mai i le moa, o le tele o meaʻai ua maeʻa ona faʻaaogaina e fufulu. Afai e leai se laasaga o le vevela, e mafai ona e 'aina le lapiti tunu ma moa i ni vaega laiti
IʻaE na o le maualalo o vaituloto e filifilia. O le iʻa e tunuina ma 'ai i ni fasi vaega, pe o le tipi mai le fillet fou (naʻo le gaʻo)
MeaʻaiO le faavae o le taumafataga o le gaʻo susu gaʻo susu. Faʻaaogā le susu mo lavalava. O le kulimi laumua (o le filifiliga pito sili ona lelei) o se sauniuniga sili lea mo casseroles ma puddings. O faʻamaʻi faigata i meaai a le tagata gasegase e le filifilia ni ituaiga faʻamalosi ma faʻaaogaina naʻo na o le fugalaau. O le kulimi suamalie e mo le faʻauluina (i ni mea laiti)
FuamoaE mafai ona e kukaina se galala mai le 1 le oloa i le aso
Sauce DressingsUa saunia i luga o ni fuamoa fualaau faisua ma le faaopoopoina o le falaoamata falaoa, faapea foi ma le susu po o kulimi mumu
BakeryAumai le areto, ae tao le 1-2 aso ua mavae. O keke e mafai ona faatagaina ituaiga keke

O faʻamatalaga faʻamatalaina mo pancreatitis o le a mafai ai ona e faia se faasologa eseese. Afai e te mafaufau i fautuaga mo a latou sauniuniga, ona mafai loa lea ona e aloese mai le faʻamalosia o le maʻi.

Faatoaga pe o se vaega faasaina oloa

O le laulau o loʻo i luga ua maua ai le faavae mo le taumafa pancreatitis. E i ai foi se lisi o oloa e faʻatagaina pe faʻasaina atoa:

  • fala oona e faavae i luga o iʻa, moa, aano o manufasi, ma ipu ua saunia i luga ia i latou, faapea foi le okroshka,
  • mea uma falai, salu ma o loo i ai ni gaʻo,
  • ulaula meaʻai, paluga, mea manogi,
  • sausage, caviar iʻa, faʻasaoina,
  • lapisi, millet, paleni palesi, saito e le o aofia ai, o meaʻai e totoe o loʻo malepe,
  • ona o le maualuga o le cholesterol matāʻupu, ua aveeseina mai le taumafataga,
  • fua o fualaau aina suamalie e amataina ma le lapataiga ae le o taimi uma,
  • meaʻai ma ipu o loʻo i ai fiva felanulanuaʻi, e tatau ona faʻateʻaina le tagata maʻi (mushroom, legumes, o fualaʻau aʻa, blue, kāpeti paʻepaʻe),
  • vailaau faʻamalosi faigofie ei ai i aso, ituaiga uma o vine, faʻi, faʻafefeteina toto,
  • e le o fautuaina le susu ma se pasene maualuga o gaʻo, sisi sipisi, sisi kulimi suamalie,
  • faʻamaʻaʻese uma le kuka, ma sili atu ona falai fua,
  • e le fautuaina le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo ma le pailani, ma sili atu le faʻaaoga o le suauu manogi i ni vaega laiti mo le faʻaofuina o ipu,
  • ia faʻamavae atoa le koko sukalati ma pata, falaoamata (ogaumu ma falai), ituaiga eseese o asikulimi,
  • fale falaoa o tao tao fou e le fautuaina, ma matua teena oloa mai falaoamata keke,
  • taboo ua tuʻuina i luga o le lanu uliuli, sua o vine, ipu inu, inu ma le ava malosi.

E ui lava o le lisi o loʻo taua i luga ua taʻua o se vaega e tapulaa, mo lenei faʻamaʻi e sili atu le vavaeeseina atoatoa o mea mai le lisi mai le lisi. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le tele o faafitauli i le gastrointestinal tract.

Faʻailoga mo le faʻamalama o le pancreatic (meaai). O nisi tagata gasegase ua faitioina faapea o le lisi mo le pancreatitis ua matua faaitiitia.Ae e faigofie foʻi ona faʻavasega, faʻafeiloaʻi ituaiga o cereals, faʻafeiloaʻi ai aano o manu poʻo iʻa. Afai e te tufatufaina saʻo oloa i le aso o le vaiaso, ona foliga mai lea e le o se mea fou le taumafa.

O oloa faʻatagaina uma o loʻo aofia i totonu o le "pyramid food", o lea o le lisi e paleni lelei, e talafeagai mo le masaniga masani a le tino. O faʻataga (poʻo faʻasaina) o loʻo tuʻuina atu e le faʻatauvalea le taumafa. I le faaiʻuga o meaai leaga ma meainu mai le faʻaaogaina, o mea faʻaleagaina e aʻafia ai le aʻafiaga o le gaioiga o le maʻi mama ua na o le faʻaaogaina.

Faataʻitaʻiga o le lisi

Fafaga meaaiFaataʻitaʻiga o ipu
BreakfastPalu mafiafia o le tumau o le vai

Sulu mai le kusi kulimi

Herbal Tea TaʻalogaLago le apu

Laʻau o le Rosehip TaʻalogaSoo se vasega muamua faatagaina

Paʻu o le paluga gaʻo-gaʻo

Fualaau aina suamalie Toa teaMalamalama fualaau mama puree TaumafaPorridge (i lana faitalia)

O le iʻa fillet e faʻavaivai

Tea Ae leʻi alu i le moegaRosepi compote

E pei ona mafai ona iloa mai i le lisi o meaai mo pancreatitis, e leai se mea fou i lona tuufaatasiga. E sili atu le faʻalauteleina o le itu o faʻi lua faʻalauiloa i totonu o meaai i aso taʻitasi (i le taeao, mo se faataitaiga, semolina ma i le afiafi buckwheat). Nai lo o le meaʻai, o nisi taimi e fautuaina ai e kuka le pateta pateta.

O le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga na o le faamaninoina o le mataupu faavae o le filifilia o ipu, ma o loʻo faʻalauteleina i le sauniuniga o se taumafataga faalevaiaso. O le mea autu o le faʻagasolo mai le tulaga o le mataituina o tulafono faavae o mea taumafa ma meaʻai fautuaina.

Laʻau taumafa

Ua saunia ni souʻau i luga o le suavai suamalie, faʻafefiloi ma le susu ma tuʻu sina pata. O le suasisi suamalie e tunu i le susu o loʻo i ai se tofo muamua, pe afai e te faaopoopoina se moa moa mama i ai. O mea nei o se algorithm mo le kukaina o le uluai fualaau fuālaau muamua:

  • suauu zuciniini, kālati,
  • kapisi e faasoasoa i ni mea laiti laiti,
  • meaʻai e tuʻuina i totonu o se fagu, sasaa i vai inu ma tuʻu i le afi,
  • tunu seia oʻo i le susu, e faʻamafanaina le paluga ma sasaina i se mea faʻaleleia i le mama aʻiaʻi,
    tui i totonu o le susu, faʻaopoopo ma toe faʻapala.

Auina atu o le soup puree i le laulau, faia se laei o kirimi kiripulu (le faʻafefete) pe tuʻu sina pata.

Beetroot cutlets

O ia ituaiga ipu ua saunia e le gata mai aano o manu ma iʻa. E fesuisuiaʻi pe afai e te faia ni faʻamatalaga mai fualaʻau:

  • vela vevela ua vevela,
  • olo,
  • faaopoopo se sipuni o semolina, faʻaopopo ma faʻamavae,
  • i le faia o ni tipi, latou te taamilo i semolina.

O le ipu na faia faapitoa le vaʻa, ma faʻauʻuina le kulimi kirimoli i le laulau.

O se faʻamalama faʻamalosi ua faʻamalosia e saunia e tusa ai ma lenei fua:

  • 'oloʻo faʻafeiloaʻi kātiti koko i le vai mo le tusa ma le 15 minute,
  • Apu o le a vele ma vaʻaia, tipi ma faaopoopo i aʻa o aʻa,
  • aumaia i le faamalūlūina, o fua o loʻo lafoina i se tulaga mamae,
  • faaopoopo le susu, aumai i se vevela,
  • semolina faʻafeiloai malie, faʻafefe ma aveese mo ni nai minute,
  • i le suasusu e faʻamalieina i le 80 ° C, e muamua faʻafeiloaʻi le yolks, ona sasaina ai lea o le uila,
  • tuʻu i totonu o se fagu ma le doparivayut.

O nei fua o meaʻai uma o le a fiafia i tamaiti o loʻo iai faafitauli faʻalavelave.

O le maʻi pancreatic e leai se tausaga e gata ai - e mafatia foi tamaiti i lenei faʻamaʻi, e ui lava e seasea tupu lenei mea i lenei vaega. O taʻiala taʻitasi o loʻo taʻua i luga o loʻo faʻaaoga i tamaʻi maʻi. Ma o ipu e saunia mo i latou i le pancreatitis o le fagutu, e tatau ona e faʻaalia le mafaufau.

Ava moa

E fesuisuiaʻi le pele ma e manaia i le tofo, pe afai e te kukaina i se auala talitutusa:

  • folauina le moa (e talafeagai foi le pusi),
  • vavae ese le fusi mai ponaivi, liliu i totonu o meaʻai,
  • faia le suauu suamalie e ala i le faaopoopoina o falaoamata ma fuamoa moa,
  • paluga meaʻai, saula ma nisi o suauʻu manu,
  • A maeʻa ona fefiloi lelei, latou te faʻafeiloaʻi puipuiga e sasaina i totonu o se fofo faʻasaʻo,
  • ua tumu le masini i se pusa e afu ai le moli.

O se fua talitutusa tutusa e talafeagai lelei mo iʻa e kuka ai iʻa (e tatau ona fai sina salu i le kuka).

Curd Pudding

O le tele o tamaiti e fiafia i ipu kuka. O le pudding o loʻo ofoina atu o se mea sili lea i le sisiva:

  • o le falaoisi (e le o se mea suamalie) e solo i le faʻaaogaina o se faʻavevela,
  • diluted with milk in a ratio of 3: 1,
  • sasaa se sipuni o semolina ma faʻafeiloaʻi puipuiga (sasa muamua),
  • fefiloi, salalau i totonu o se atigipusa mo le taoina ma faʻafefiloi ile ogaumu mo le silia ma le 10 minute.

A filifilia le pancreatitis mo le soifua maloloina o meaʻai mo tagata gasegase, ave le lisi mo tamaiti 1-3 tausaga le matutua e fai ma faavae. E naʻo le filifili e amanaʻia le faʻaaloalo i luga o le mea e gaosia ai meaʻai ma tausisia ai tulafono o taumafa paleni.

O le anapogi anapogi

I le i ai o ni faʻafitauli i le pancreas, e tatau ona ulufale i totonu o aso malolo aso anapogi i le faigamalo ina ia faafaigofie ai le galuega a le mamanu maʻi. I le laasaga o faʻasalaga ogaoga, e fautuaina le anapogi faʻapitoa mo pancreatitis. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻamafiesea tiga o faʻaʻailoga.

A leai se mea e manaʻomia e teu ai meaai, e alu le faiga ile "tulaga moe". Na te faʻaaogaina ana taumafaiga uma e faʻafoʻi mai ai le aʻafiaga o le faafitauli i le masani ma amata le faagasologa o le toe faʻafouina o mea.

O le auala o le anapogi ma le umi e fuafuaina e le fomaʻi aoga. I se mamanu, e le sili atu i le 3 aso, e te ono matelaina i le fale, e le aofia ai uma gaioiga faaletino. O se vaitaimi uumi i lenei auala e manaʻomia ai le i ai i se falemaʻi - o le mataʻituina pea o lona tulaga e talafeagai.

I le ausia o le togafitiga talafeagai, o le tagata maʻi e faasolosolo malie ona toe foi atu i lona soifua maloloina. Muamua, o se ipu vai (mafanafana) e faʻatagaina mai le aoauli o le aoauli, pe a ma le itula - o se paluga (fualaau faisua), ma a maeʻa le isi itula o se moli mama (e mafai ona avea ma falaoamata).

O le taeao e sosoo ai, o le maʻi o loʻo maʻi i le pancreatitis e toe foi i le lisi masani, ma tuʻuina atu meaai i ni vaega laiti ile aso muamua. E le mafai ona faia i se tulaga tutoatasi le anapogi, o le a mafua ai le faaleagaina o le tino ma faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o maʻi pipisi.

Tuua Lau Faamatalaga