O le a le mea e fai pe afai ua maualuga le acetone i se tamaititi i lana urine: mafuaaga, togafitiga, puipuiga

10 minute Faʻasalalau e Lyubov Dobretsova 1552

O le acetonuria i le urine o se tamaititi (ketonuria poʻo acetonuria) o se tulaga masani lava masani. E mafai ona atiaʻe e le gata i le tulaga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le soifua maloloina o tamaiti, ma ona o le tutupu mai o faʻamaʻi masani o le fesuiaiga o le matuia (e fai ma faʻataʻitaʻiga, maʻi o le maʻisuka).

I le taimi lava e tasi, e tusa lava po o le a le uiga o mea e mafua ai le ketonuria, o lenei tulaga e sili ona matautia mo le tino o le tamaititi. Faʻaaliga faʻapitoa e aunoa ma se taimi talafeagai ma lava le tausiga o togafitiga faafomaʻi e mafai ona faʻateleina vave, seia oo i le amataina o le gugu ma e oʻo lava i le oti.

Le faʻatinoga o le tupu o le acetonuria i tamaiti

O le acetone maualuga i le urine o se tamaititi e tupu mai ona o le acetoneemia (ketoacidosis) - o le faaputuga o tino o le ketone (acetone, acetoacetic and beta-hydroxybutyric acids) i totonu o le toto. Faatasi ai ma le faateleina o le faʻaogaina o ketones i totonu o le toto, o fatugaʻo e amata ona vevela malosi mai le tino ina ia faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻafiaga. O le mea lea, i le faanatinati, o le faateleina o le anotusi o tino o le ketone ua maitauina, lea e faatatau i le acetonuria i fuainumera o le laboratory ae le o mataupu tau togafitiga.

Mai le vaaiga o le mulimuli, o le acetonuria o se taunuuga o le acetoneemia. I tamaiti, o faʻalavelave faʻafuaseʻi e masani ona mafua ona o le mea moni o nisi o okeni e leʻi lava le taimi e atinaʻe ai e fai ai a latou galuega autu. Ina ia malamalama i le ata atoa o le atinaʻe o le ketonuria, e taua le iloa po o fea ma pe faapefea ona ulufale le tagata i le toto ma pe aisea e matautia ai le faʻalauteleina o lona faʻamoemoe mo tamaiti. E masani lava, e le tatau ona maua e le tamaititi le acetone i le urine.

Ketones foliga mai o se vailaau i maʻi faʻafitauli - pe a faʻapipiʻi le glucose e protein ma lipids (gaʻo). Glucose (suka) o le punavai autu o le malosi mo le tino o le tagata. O loʻo faʻapipiʻiina mai i vailaʻau faʻamalosi faigofie e mafai ona faʻaogaina i totonu o taumafa taumafa. A aunoa ma le lava o le malosi e teuina, e le mafai e le tino ona galue masani (aemaise lava mo namu ma maso maso).

O lona uiga afai, mo nisi mafuaʻaga, o le kulūkose i totonu o le toto ua faʻaitiitia, ua faamalosia le tino e aumai mai ona lava fanua, talepe lipids ma le protein. O lenei gaioiga e faʻaleagaina ma e taʻua o le gluconeogenesis. Faatasi ai ma le lava gafatia o le tino e faʻaaoga ai tino oona ketone e mafua mai i le malepe o puipuiga ma lipids, latou te le maua le taimi e faʻapipiʻi ai i le toto.

O le acetone e faʻamaʻiina i totonu o le masini i ni mea e leai se leaga, ona aveʻesea lea mai le tino o le tagata ma faʻamaʻi ma le mimita. I mataupu e faʻavave ai le tino o le ketone nai lo le tino e faʻaaogaina ma faʻaaogaina, o latou aafiaga matautia e matautia mo faʻalapotopotoga uma. Muamua, o le tino o le tino (aemaise lava, le faiʻai o le faiʻai) ma le faʻaogaina o meaʻai - ona o le inupia, o le mucosa gastrointestinal (gastric tract) e ita, lea e oʻo atu ai i le vomiting.

O se taunuuga o ia soliga, e le maua ai e le fanau le tele o le vai - faatasi ai ma le mimi, vili, ma le ea foi. O lenei mea e mafua ai nisi faʻafitauli o le gataifale ma se suiga i le siosiomaga o le toto, i se isi faaupuga, o le acidosis metabolic e tupu. Le lava o togafitiga faafomaʻi talafeagai e taʻitaʻia ai oe, ma e mafai ona maliu le tamaititi mai le le atoatoa o le cardiovascular poʻo le faʻamalalaina.

E taua mo mātua le iloa pe aisea e mafai ai e ketonuria i tamaiti ona atiina ae, faʻapea foʻi ma faailoga autu o lenei tulaga. O lenei mea o le a fesoasoani ia i latou i le taimi e faʻaalia ai uluai faʻaaliga o togafitiga ma faia ni auala talafeagai e faʻaumatia ai. O le mea lea, o mafuaaga autu mo le faateleina o ketones i le toto, ma o le mea lea i le faanatinati o tamaiti, o loʻo mulimuli mai.

Faʻaititia le toto o le kulukose toto:

  • leai o se mea e faigofie ona faʻaogaina i le mea taumafa - faatasi ai ma vavalalata umi i le va o taumafataga, o se mea e le paleni poʻo le mamafa,
  • o se faaitiitia i le galuega o le gaosiga o gaʻo e fesootaʻi ma le le lava o enzymes poʻo lo latou gafatia,
  • faʻateleina le faʻaaogaina o le suka i totonu o le tino - manuaga, gaioiga, faʻalavelave, toe faʻafoʻiina o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi, mafaufau ma faʻafitauli faaletino.

Faʻaaogaina tele o faʻamalosi ma gaʻo i meaʻai poʻo ona o le gastrointestinal dysfunction, e mafua ai le faʻalavelaveina o latou gaioiga. O lenei mea e manaʻomia ai le tino e faia ni tulaga mo le faʻaaogaina malosi o puipuiga ma lipids, ma faʻaaogaina i le gluconeogenesis. O le maʻi suka e tu i fafo o se isi mafuaaga e mafua ai se maualuga maualuga o tino o le acetone, lea e taua o le ketoacidosis o le maʻisuka.

O lea ituaiga o gasegase e tupu ona o se leai o le inisalini, pe a le mafai ona gauai le maualuga o le kulukose pe a maualuga le maualuga ona o le faaletonu o le pancreatic. E tatau ona maitauina i le vevela o loʻo maitauina i le tamaititi mo se taimi umi, o le faateleina o le maualuga o le acetone i le toto ma le urine e mafai ona matauina. O mea nei o se laulau o le maualuga o le kulukose o le toto mo tamaiti o vaitausaga eseese.

TausagaFaailoga masani (mmol / l)
E oʻo atu i le 1 le tausaga2,8-4,4
1 le tausaga3,3-5
2 tausaga
3 tausaga
4 tausaga
5 tausaga
6 tausaga3,3-5,5
8 tausaga
10 tausaga ma luga atu

O le acetonemia i le tamaitiiti e masani lava ona faʻaalia i se faʻalavelave o nisi o faʻamaoniga, lea e taʻua o le acetone (AK). Afai o ia tuutuuga e toe faalua pe sili atu taimi, ona faʻamautu lea o le siama o le acetonemic syndrome (AS). Faʻalagolago i mea e mafua ai le faateleina o le acetone i totonu o le toto, tulagalua ma le lua AS o loʻo vavae ese.

O le a tupu aʻe nei mea e mafua mai i faʻamaʻi, pei o le:

  • faʻamaʻi o le natura faʻaleagaina, lea e faʻaalia i le maualuga o le fiva ma le vomia (faʻamaʻi, tonsillitis, SARS, faʻamaʻi pipisi),
  • somatic (faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, ate, fatugaʻo, thyrotoxicosis, anaemia, maʻi suka, ma isi mea),
  • ogaoga manua ona o le tiga, togafitiga o taotoga.

E masani lava ona matauina ile AS AS i tamaiti o loʻo mafatia i le neuro-arthritic diathesis (NAD), lea e taua foi o le uric acid. O le NAD e le o se faʻamaʻi - o se ituaiga o anomaly i le atinaʻeina o le faavae, faʻatasi ai ma se vavalalata i le tupu mai o aʻafiaga faʻapitoa i aʻafiaga o le siosiomaga.

Faatasi ai ma lenei suiga, o le tele naua o le gafatia, o se fesuiaiga i le palatini-lipid metabolism, ma le faaletonu o le enzyme e matauina foi. I le avea ai o se tulafono, o tamaiti e maua mai i le uric acid diathesis e faʻaalia i le vevela, faʻavavega ma le maualuga o le faʻamalosi. E le gata i lea, e tele lava ina muamua a latou tupulaga i le atinaʻeina o le atamai.

O lo latou tulaga faʻalagona e le mausali ma masani ona tuʻufaʻatasia ma le enuresis (faʻaletonu le pulea) ma le faʻamalosi. O suiga faʻapitoa i faiga faʻasolosolo i tamaiti o loʻo mafatia i le NAD e oʻo atu ai i tiga tiga i sooga ma ponaivi, faʻapea foʻi ma le manava. O nisi o aʻafiaga i fafo e mafai ona faʻaosoina ai le AK i totonu o se tamaititi ile uric acid diathesis:

  • meaai le lelei po o le le talafeagai,
  • popole popole, fefe, tiga,
  • sili atu lagona lelei
  • Faʻaauau le la
  • gaoioiga faaletino.

Aisea e sili ai ona faigofie tamaiti i le atinaʻeina o togafitiga?

Nondiabetic ketoacidosis o se togafitiga e masani ona matauina i tamaiti mai le 1 tausaga le matua i le 11-13 tausaga. O le mea moni, o tagata uma, e tusa lava po o le a le matua, o loʻo faʻaalia i faʻamaʻi pipisi ma isi faamaʻi, ma maua ai foʻi manua. Ae i le taimi lava e tasi, i tagata matutua, ketoneemia ma ona taunuuga, ketonuria, o se tulafono, tulaʻi na o se faʻalavelave o le maʻisuka i le tulaga o le taupulepulega.

O se taunuuga o suʻesuʻega, na foliga mai o lenei mea e mafua ona o le tulaga o le tino o le tamaititi, lea e avea o se vaega faʻaosofia i le atinaʻe o ketoacidosis.

  • Muamua, o le tamaititi o loʻo tuputupu ae malosi ma faʻanoanoa, lea e manaʻomia ai le sili atu le malosi nai lo le tagata matua.
  • I totonu o tamaiti, o faleoloa glucose e maua mai i le ituaiga glycogen e le o faia, ae o tagata matutua o lona aofaiga e mafai ai e le tino ona faʻatali malie i taimi faigata.
  • A o laʻitiiti, o loʻo i ai se le atoatoa o le tino o le enzymes lea e maua ai le faʻaogaina o le faʻaaogaina o tino o le ketone.

I le tele o tulaga, e le toe faʻalavelave le tamaititi i le amataga o le matua, e tusa ma le 12 tausaga le matua o le epetoneemic syndrome.

Faailoga o le acetonuria

O aʻafiaga o lenei tulaga e mafai ona tupu vave vave, ma i nisi tulaga e vave lava. E masani ona tupu lenei mea:

  • fomaʻi faʻasili pea, aemaise lava o se tali i le faʻaaogaina o le vai poʻo soʻo se meaʻai,
  • tiga i le manava o se natura spastic,
  • fiva
  • faalauteleina o le ate.

E i ai foi faailoga o le galala ma le inisua - o le mago ma le pallor o le paʻu, o le faʻaitiitia o le numera o le urine tuulafoaʻiina, vaivaiga, o le laulaufaiva ma le faʻafefeteina i luga o alafau. Ona maua ai lea o foliga o se faʻalavelave i le gaioiga o le tino tutotonu, - i le amataga o le ketoneemia o loʻo i ai se fiafiaga lea e vave ona suia e vaivaiga, faʻafefe, moe. O lenei tulaga e mafai ona atiaʻe ma avea ma se paʻu, ma i nisi tulaga e atiaʻe ai le maʻi faʻamaʻi.

Ae o le mea muamua lava o matua ma aiga o le tamaititi o le a gauai atu i ai, o le mea moni, o le manogi o le acetone mai le gutu, faapea foi ma le vomit ma urine. O le manogi o tino o le ketone e matua ese lava - o loʻo i ai se manogi manogi suamalie, faʻalauiloaina o se fua, ma le aotelega o apu apolo.

O le manogi e malosi tele ma e vave ona iloa pe a faʻafesoʻotaʻi ma le tamaititi, ae o nisi taimi e le mafai ona iloa, e tusa lava pe ogaoga le tulaga o le pepe ma o le tele o faailoga o le acetonia o loʻo i luga o foliga.

I le auiliiliga o le urine, ua matauina le ketonuria, i le biochemistry o le toto, o se faaitiitia i le maualuga o le kulukose ma chlorides, o le faateleina o le maualuga o le cholesterol ma lipoproteins, acidosis. I lenei tulaga, o le faateleina o le vevela toto o erythrocytes (ESR) ma le faateleina o le numera o leukocytes o le a fuafuaina i se suesuega lautele o le toto. Pe a oʻo mai le AS lona lua, o faʻamaoniga o le maʻi o loʻo aʻafia ai i faailoga o le ketoneemia moni.

E mafai ona e filifilia ketonuria i le fale e ala i le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga faapitoa. O le laupepa e tuʻu ifo i totonu o se pusa faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻamaualuga e faʻatusatusa i le lanu lanu e faʻaaogaina i le afifi. A maualuga atu le maualuga o ketones, o lona lanu e liu piniki, ma le maualuga, o le lanu e latalata atu i le lanu viole.

Auala e aveese ai ketones mai le urine

A oʻo mai faailoga o le acetoneemia mo le taimi muamua, o lona uiga foi o le acetonuria, e tatau ona e valaʻauina se fomaʻi pe asiasi i se falemaʻi mo fautuaga. Faʻalagolago i le mamafa o le maʻi o le maʻi, togafitiga o falemaʻi poʻo falemaʻi o le a faʻamaonia. Afai o le soifua manuia o le pepe e mafai ai ona togafitiga i le fale, o le a faamalamalama auiliili e le fomai mea e fai i matua e fesoasoani ai i lona tino ia soloia toxini.

I tulaga pe a faʻamautuina se faʻamautinoaga i tamaiti, o aiga e vave ona faʻafetaui ona faʻaaliga i le fale. Ma e na o tulaga faigata lava latou te maua ai togafitiga faafomai, lea e aofia ai le faia o se suesuega atoa o le tino ma le tofiaina o togafitiga faigata. O togafitiga faʻasolosolo ua atiaʻe i ni itu se lua - o le faʻaitiitia vave o le acetone ma le toe faʻaleleia o le kulūkose.

Ina ia faaopoopo i le le lava o le kulukose, e avatu ai i tamaiti se vaiinu suamalie. E mafai ona avea ma lauti, faʻaputuina a latou fualaau mamago, 5% vaifofo o le kulukose, faʻapea foi ma le vai vai vai-vai masini vai-vai. Ina ia faʻaitiitia le faʻamaina, e faʻafeinu le tama mai se sipuni i nai minute uma. O le aveeseina o le acetone, o le faamamaina o leema e faia i tamaiti (o nisi taimi e tusa lava pe i ai sina taimi masani), ma le toxins-removing drugs - enterosorbents ua faatonuina foi. E aofia ai mea nei: Enterosgel, Polysorb, Smecta.

O le inu tele o le vai o le a mafua ai le faateleina o le volumine o le urine, lea o le a fesoasoani foi e faaitiitia le maualuga o le ketones. O le mea lea, o le mea sili ona lelei e mataʻituina pe a suia meainu suamalie ma vai faʻalanu faʻapipiʻi poʻo vai mama, faapea foi ma le suka araisa. O le fomaʻi lauiloa ma le taʻitaʻia o Komarovsky e finau e le manaʻomia e tagata uma ona faʻamalosi se pepe e 'ai, ae tatau ona faʻaeteete ina ia mautinoa ai e le o fiaai.

Afai e le teena e le tama meaai, ona sili atu lea ona avatu ia te ia o meaʻai gaʻo suamalie faigofie-o le oatmeal vai poo le semolina porridge, pateta paluga, soupuni fualaau, apu tao. Faʻasalaga i le falemaʻi ma faia se togafitiga faʻasolosolo, o lona uiga o le faʻaofiina o togafitiga faafomaʻi e le o faʻamalosi.

Puipuiga

A uma ona aveeseina le pepe o faailoga o le AK, e tatau ona faia ni tuutuuga ina ia le toe maua ai lenei tulaga. Afai na maua le ketonuria mo le taimi muamua, o le a fautuaina e le fomai tamaiti se faʻamatalaga auiliili o le toto ma le urine ma o le a faatonuina ai le ultrasound o le pancreas ma le ate. Afai o nei faʻafitauli o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, ona tatau loa lea ona faʻataunuʻuina le soifuaga o le pepe ma o mea autu o ana meaʻai e tatau ona toe iloiloina.

Mo se tamaitiiti e faigofie i le ketonuria, o le moe lelei ma le malolo, faapea foi le masani ai i le ea fou, e taua tele. Tamaiti faʻatasi ma le NAD e manaʻomia le faʻaitiitia o le matamataina o televise ae le faatagaina e taʻalo i le komepiuta. O le mamafa o le mafaufau ma le aoga o taaloga e le manaomia. O le filifiliga sili mo ia tamaiti o le a masani ona asiasi i le vaitaele.

Aua nei galo e uiga i le taumafa faifai pea, lea e matua faatapulaa ai le taumafa o meaai, lea e faateleina ai le maualuga o le tino o le ketone. O le aano o aano o manufasi, pusi malosi, ulaula masi, ipu kuka, ma isi. O masini gasegase faigofie i le faʻamautuina e tatau ona iai i le taumafa - suka, honey, fruits, jam. Faʻatasi ai ma le maʻi o le acetoneemia (pe a fai, e fai ma faʻataʻitaʻiga, faʻalavelave tutupu i faʻafitauli uma o le ARVI), e tatau ona togafitia e le gata le faʻamaʻi, ae ia faʻaeteete foi ma le faʻaeteete le faʻateleina o le ava malosi ma le faʻalauiloaina o le maualuga o le suka.

E faapefea ona fausia le acetone i le tino?

Pe a faʻaaogaina, o meaʻai e gaʻoina i lalo i le kulukose ma faʻafefiloi i totonu o le toto i totonu o le manava. O le tasi vaega o le tuufaatasiga o meaola ninii e gauai i sulu ei ai le faamatuu atu o le malosi, ma le lona lua ua liua i le glycogen ma faaputuputu i totonu o le ate. Faʻatasi ai ma le malosi o le taumafa - faʻamalosi, faʻavaivaia galuega faaletino - glycogen toe ulufale i le toto.

I le tele o tagata, o le ate e maualuga lona gafatia, o lona uiga o le malosi o le malosi e le mafai ona alu ese mo se taimi umi. Ae i le 17-20% o tamaiti laiti, o le ate o le ate e na o sina vaega itiiti o le glycogen. Ma afai e vaivai, lipids (fat) e amata ona faʻaaoga e avea o se punaoa malosi. Pe a vaeluaina, faʻaalia le acetone poʻo le kiona. Afai e leʻo aveesea mai le gasegase mai le toto mo se taimi umi, o le soifua maloloina o le tamaititi e leaga.

O le Acetone e faʻafefe ai le vomiting o le faʻaleleia, faʻaosofia ai le vomiting. O le faʻamalaina e naʻo le faʻaititia ai o le gaʻo o le gaʻo, o se taunuuga o le faʻatupulaia o le maualuga o le acetone i le tino.

Le masani o le acetone i le urine

O tino o Ketone o ni mea faʻapitoa mo le gasegase e faʻasaʻo e le ate. O loʻo aʻafia i latou i le metabolism, o le tuʻuina atu o le malosi mai lipids. E aofia ai:

  • beta hydroxybutyric acid,
  • acetone
  • acetoacetic acid.
O le Acetone o se mea gau o fualaʻau gaʻo. E maua i totonu o le toto i ni vaega laiti tele.

O le mea lea, i le taimi o se faʻataʻitaʻiga lautele (OAM), e na o foliga o le acetone e maua. O lona maualuga ile asiasiga i aso taitasi e le sili atu ile 0.01-0.03 g.

Aisea e maua ai e se tamaititi le faateleina o le ketone

Afai e maua le acetone i le tino o le tamaititi, o lona uiga o le fesuiaiga o amino acids poʻo le lipids ua faʻavaivaia. Talu ai ona o le malosi o le tino, o le vaega o meaʻai e le lelei. I le le paleni, e 5% o tamaiti e iai ni faʻafitauli faʻaleagaga. Afai o le tino o le tamaititi e leai ni mea e gaʻo ai, o le lipid metabolism ua faʻagaoioia. Pe a gaʻo le gaʻo, e tele le acetone e faia, lea e oʻo atu ai i le oona.

O mafuaaga autu mo le faateleina o le acetone:

  • le lava le glucose taumafa ma meaai,
  • le tele o lipids i le taumafataga,
  • malabsorption o gaʻo i totonu o le manava,
  • le lelei i tamaiti,
  • mulimuli i se taumafa paleni
  • gasegase siama poʻo le faʻaleagaina o le vaega o meaʻai,
  • faʻamaʻi.

O le faateleina o le maualuga o le acetone i le urine e o faatasi ma le soliga o le paleni eletise-eletise, o se aafiaga e le aafia ai i luga o le vaega o meaʻai ma le tino o le tamaitiiti.

O se suiga i le mataupu o ketones o nisi taimi o se faʻaaliga o faʻamaʻi:

  • gastroenteritis
  • hémoliotic anemia,
  • faiʻai o le faiʻai
  • thyrotoxicosis,
  • faʻamaʻi pipisi,
  • O le maʻi a Itenko-Cushing,
  • maʻisuka faʻamaʻi,
  • hecatocellular carcinoma,
  • totoga o le kanesa (leukemia).

O mafuaʻaga e mafua ai le gasegase e aofia ai:

  • sili atu popolega faalemafaufau-lagona,
  • faʻafeiloaʻiga masani a ARVI,
  • neuroinfection
  • gasegase
  • vitamini ma le leai o se minerale,
  • gaoi manu.

O le maualuga o le acetone i le tino o pepe faatoa fananau mai i le 80% o mataupu e fesootaʻi ma le tuai o le toxicosis i le tina.

O le vaega aʻafia e aofia ai tamaiti ei ai diathesis neuro-arthritic, aua e faigofie i le faʻavaveina o le faʻaogaina o le tino ma glycogen faleoloa i le ate.

Faailoga o le maualuga o Acetone

O le tele o le acetone i le serum e maua i le 20% o tamaiti o se vaitausaga laʻitiiti. O se faʻafitauli o le gasegase e faʻaalia i faailoga o le inisua ma se manogi manogi mai le gutu.

Auala e fuafua ai le acetonuria i se tamaititi:

  • vili mo le sili atu i le 2-3 aso,
  • pallo o le paʻu
  • vaivaiga maso
  • fiva
  • mea maualalo fuamini
  • popole tele
  • tipi tigaina o le tino
  • manava manava poʻo le faʻamalosi
  • faaitiitia le fiaai
  • paʻu paepae i luga o le laulaufaiva,
  • moe i le moe
  • faʻaleagaina.

O le faateleina o le anotusi o le acetone i le faasolosolo o le taamilosaga e taʻitaʻia ai i le oona, o se faʻafitauli i le manuia o le tamaititi. E i ai le faʻavevesi, gasegase maso, fiva.

O le siʻitia i le maualuga o tino o le acetone e faʻatasi ma le inisua. O se taunuuga, o le fatugalemu o le popolega o le tino e faʻalavelaveina, o loʻo faʻafefe ai nofoaga tutotonu. O le mea lea, e leai se manaʻo o le tamaititi, e le muta ai le vomiting.

Aisea e matautia ai le kiona

O le faaputuputuina o le acetone i totonu o le tino e mafua mai i le gasegase o le acetonemic, lea e faaalia ai lava ia:

  • lapataiga
  • fiva
  • Tachycardia
  • vomiting faifai pea
  • ogaoga faʻamalolo
  • moe i le moe
  • Neurological Disorders
  • arrhythmia.

Afai e te le amanaiaina le faafitauli, o le ate e faateleina i le lapoa (faʻamalosi). I tagata gasegase i se faʻalavelave ogaoga o le gasegase o le acetonium, o foliga mai o le maningeal e aliali mai - o le feliuliuai o le tino, o le vevesi o maso o le tino.

Suesuega Laboro

O le acetone i se tamaititi ua fuafuaina e tusa ai ma le OAM. O le sini autū o le suʻega o le iloa lea o le aofaʻi o faʻamaʻaloga o le ketone i le urine. Ina ia faʻaaogaina mea sese i iuga, latou te saunia mo le siakiina 2 aso aʻo leʻi tuʻuina atu le biomaterial i le fale suesue.

Sauniuniga mo le OAM:

  • 2 aso aʻo lumanaʻi le suʻesuʻega, o meaʻai gaʻo ma le valivali e faʻaaogaina mai le taumafataga,
  • aloese mai fualaau faasaina ma mea taumafa faaopoopo,
  • aloese mai le mafaufau-lagona loloto ma le malosi faaletino.

I le aoina o urine, e tatau ona iloiloina tulafono nei:

  • na o le urine taeao e aoina pe a maeʻa le faʻaaogaina o le biomaterial,
  • i luma o le pa puipui, o loʻo faʻafefeteina faʻamaʻi i le fasimoli,
  • o le vaega muamua o le urine (40 ml) ua pasia, ma o le ogatotonu (60-100 ml) ua aoina i totonu o se pusa palasitika.

E le tatau ona aʻafia le paʻu i le pusa o meaola.

O le aoina o le suavai ua tuʻuina atu i le fale suesue i totonu o le 1-2 itula ina ua maeʻa le aoina.

Ina ia iloa le mafuaʻaga o le acetonuria, o loʻo faʻatulagaina nisi suʻesuʻega:

  • suʻega toto
  • suega o le kulukose toto
  • Faʻasologa o le polokalama urinary,
  • CT scan o le faiʻai.

E tusa ai ma taunuʻuga tau faʻamaʻi, e vaʻaia e le fomaʻi le faʻamaʻi mai le maningitis, faʻamaʻi o le intestinal, cerebral edema.

Home Acetonuria Test

Ina ia siaki le mea e maua i le acetone i le tino o le tamaititi, ua lava lea e faʻatau ai se suʻega i se fale talavai. E afaina i se reagent e suia lanu pe a faʻafesoʻotaʻi ma tino o le ketone. O le tikeri o le acetonuria ua fuafuaina i luga o se fuataga:

  • e oo atu i le 0.5 mmol / l - e le oi ai
  • 5 mmol / L - malamalama
  • e leai se sili atu nai lo le 4.0 mmol / l - averesi,
  • 10 mmol / L - mamafa.

Afai e tele le acetone, e tatau ona e faia se taimi atofaina ma le tamaititi. Faʻataʻitaʻi fomai e faʻaaoga le faʻaaogaina o faailo i le fale e mataituina le aoga o togafitiga.

Auala e faʻaititia ai le maualuga o le ketone

Faʻatasi ai ma le faʻaleleia o le tino, e le manaʻomia le falemaʻi. O togafitiga togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi e faavae i luga o faʻamatalaga o le OAM. O sini autu o togafitiga e aofia ai:

  • faaitiitia le aofaiga o acetone i le tino,
  • toe faʻafouina o le carbohydrate ma lipid metabolism,
  • Faʻasaʻoina o le ate.

Ina ia puipuia le gasegase o le gasegase, o se taumafataga, togafitiga fualaau faasaina ma le togafitiga o le physiotherapy ua faatonuina.

Fufulu taʻalo

Mo le faʻamālōlōina o se tamaititi, e tatau ona faʻaitiitia le gaʻo acetone i le tino. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o enemas faʻamamaina:

  • vili
  • fofola vavae
  • vaivaiga
  • leai se manaʻo
  • fiva.

Faʻapitoa o le faʻapipiʻiina o se enema:

  • e pei o se fufuluina o vai faʻaaoga o se vaifofo o le sodium bicarbonate,
  • ao lei amataina le folasaga, o le pito i lalo o le enema poo le pea e lubricili i le suauu moli,
  • ua faapipiiina le pito i lalo i le loloto i le loloto o le 3.5-5 cm,
  • 150-500 ml o le vai ua tui i totonu o le faʻasaʻo (o le numera e faalagolago i tausaga o le tamaititi),
  • e aunoa ma le faalauteleina o le enema, ua aveeseina ma le faaeteete le pito i lalo mai le aus.
O le faʻatinoga e faia 1 le taimi i le aso, ae naʻo luga o le fautuaga a se tamaititi.

Afai e maualuga le maualuga o le acetone i lana tama, o le a se mea e tatau ona ou faia?


O le faʻafitauli, o lenei tulaga e le gata i le leai o se togafitiga talafeagai e mafai ona afaina, ae mafai foi ona avea ma se faʻalavelave i isi faʻamaʻi, faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ma le maʻisuka.

O le mea lea, afai e aliali mai se faʻafitauli o le acetonemic mo le taimi muamua, e tatau ona e asiasi vave i le fomaʻi.

O le a ia fuafuaina mafuaaga mo le atinaʻeina o lenei maʻi ma faia ni tofiga talafeagai mo lona faigata (togafitiga e mafai ona gasegase). Ae ui i lea, i le tele o tulaga, afai na maua muamua e le tamaititi tino o le ketone i le urine, ma maua e matua le faatagaga mai le supavaisa, ona mafai lea ona togafitiga i le fale.

E le mafai ona e le mataala, aua o le falemaʻi o le a manaʻomia:

  • faatasi ai ma foliga vaaia o faʻalavelave (faʻavevesi, tiga, faʻaleagaina le vevela, fiva, leai se mafaufau),
  • afai e le mafai ona inu na o oe ile tamaititi,
  • i le leai o se faʻaleleia pe a uma le 24 itula mai le amataga o le tausiga.

I soʻo se tulaga, togafitiga i totonu o le falemaʻi ma i le fale ei ai ni faʻamatalaga autu se lua: faʻafaigofie le faʻamaʻapeʻaina o ketones mai le tino ma faʻatulagaina se faʻaaogaina tumau o le aofaʻi sao o le kulukose.

E taua le mataʻituina pea o le tulaga o le tamaititi e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga mo le acetone (faʻasolosolo), o loʻo faʻatau atu i mea uma i falemaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalosi faʻamalosi: 4 to 10 mmol / L.

Fomaʻi e faʻaititia ai le maualuga o le ketone


O le filifiliga o togafitiga ma togafitiga e faʻaaogaina ai vailaʻau o le aia tatau a le fomaʻi.

Matua o loʻo faia le mea sese, o loʻo faʻatulagaina ma fuafua tutoatasi le fua o vailaʻau faʻatau mo le faʻaaogaina i tulaga tumau ma i lalo o le vaavaaiga a le aufaigaluega fomaʻi.

I le fale, o se aofaiga faatapulaa o vailaau e mafai ma sili atu pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi.

O le mea lea, mo le faʻamoemoe o le fusia e ala i le faʻapipiʻiina ma le aveesea o oloa faʻaleagaina oona, e faʻaaogaina ai meaola oona: Gaʻo galue, Polysorb, Enterosgel.

Vomiting e le faatagaina ai le tamaititi e inu ma sili atu ona faʻapalapalaina le tuʻuina atu o vai i totonu o le tino. Faʻateʻa mo le faʻagaoioia o le faʻaogaina o le vomiting e mafai ona tuiina se sui soʻo, lea o le a fesoasoani e faʻamautu ai le tulaga. E masani ona faamatalaina Tserukal.

Ma le isi, toe faʻafoʻi le paleni masima. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina tamaiti i se auala ma masima: Regidron, Glucosolan, Orapit. E mafai ona e ofoina atu se kulūkose e maua ai le vaiinu, mo se faʻataʻitaʻiga, o se vaifofo 40% kulukose.

E mafai foi ona faʻaaoga le antispasmodics, ma, pe a tatau ai, antipyretic fualaau aʻo leʻi oʻo mai se taʻavale.

E le fofoina e vailaau faʻamaʻi le mafuaʻaga o ona foliga mai!

E faʻapefea ona aveese le acetone i se meaʻai?


O le faʻaaogaina o se meaai faapitoa mo le acetoneemia e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua.

Muamua - i le vaitau o le taimi, pe'ā uma ona fufuluina le manaʻoga i se vaifofo, o le faʻaaogaina o suamalie suamalie i minute uma 10.

Titi lauti, e le o le gaosiga ma sili atu vai inu (aluga o le suamalie), meainu suamalie, suavai mama ua faʻamalieina mo nei faamoemoega. E manaʻomia lenei mea e faʻalauteleina ai le volumini o le urine, lea o le a fesoasoani e aveesea ketones.

O loʻo i ai iloiloga o matua oe na feagai ma lenei faʻafitauli, e faʻaalia ai o le vaitaimi lea e maualalo ai le tino o tino o Pepsi-Cola. Ae ui i lea, o fomaʻi e le talitonu i lenei mea ma fai mai o soʻo se vaiinu suamalie o le ai ai se aafiaga talitutusa, o le mea autu lava na inu le tama i le tele o mea.


Ma le isi, ia e faʻaeteete ma faʻaeteete i meaʻai ma le oatmeal i luga o le vai. O le laasaga lona lua o le taumafataga o le usitaia lea o tulafono faʻasaoina faatasi ma le dietitian mo le puipuia o le toe foʻi mai.

O oloa ketogenic e le aofia mai le taumafataga: fala, gaʻo ma iʻa, ulaula meaʻai, meaʻai, kulimi, meaai kuka, hamu, koko koko, gaʻo, mayonnaise, kofe.

E oo lava i le auai i taimi masani i le lisiina o suauu sugary, o meaʻai talafeagai, o meaʻai ma meaʻai e matautia. Faʻatapulaʻa gaʻo o meaola i le tele e mafai ai, ae tuʻu le fualaau faisua, pei o nati, i se vaega itiiti.

O le faamamafa i le sauniuniga o le taumafa e tatau ona tuu i luga o fatu o fatu

O le faavae o le meaai e tatau ona fausia mai i oloa: pateta, cereals, oloa o le saito, fuamoa, susu, kefir, yogurt, fualaau faisua ma fua (sei vagana ai tamato ma furanu).

E le mafai ona e faʻamaʻaʻaʻaina uma gaʻo meaʻai, ma o le lisi e aofia ai le meli, siamu, moa gaʻo ma kuki, marshmallows, jelly. E tatau ona faatulaga le faigamalo i se auala e le silia le 3 itula i le va o taumafataga.

Ona o tapulaa o mea taumafa i tamaiti, o loʻo faʻamalosi pea e fomai tamaiti le aoga mo togafitiga o vailaau faʻamalosi i le tau malulu.

Togafitiga ma togafiti a tagata

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...


E le tatau ona tatou faʻagaloina o vailaʻau faʻapitoa e iai foi i totonu o lona faʻaaogaina o auala e mafai ona maua ai fesoasoani uma.

O ia meainu o le a fesoasoani i le vave aveeseina o le acetoneemia: suamalie paʻepaʻe suamalie, chamomile fusion, suamalie o fualaau aina mama (e tatau i vine).

E tatau ona latou onā i nai sipuni i minute uma 10. O le tele ma le inu tele o le ava o le a faateleina ai le urination, o lona uiga o le tino e faʻamama vave. E le gata i lea, o nei tupe e mafai ona faʻaaoga mo le puipuia, nai lo le faʻatali mo se manogi manogi o le acetone.

O le inu i le suamalie ma le sua o le suamalie ua lelei foi ona lelei, ona o loʻo i ai so latou tulaga faʻapitoa.

Compote ma vine e fesoasoani i le tau faasaga i le acetonuria

Mo tamaiti o loʻo i ai le atuatuvale poʻo soʻo se lagona malosi e pei o le faʻavae mo le atinaʻeina o le acetone, faʻamafanafana le teas, teuteuga o le valerian ma le lemon balm, otaota suamalie ua fautuaina mo le puipuiga i le taimi o le faʻamalologa.

I le tulaga lautele, o vailaau faʻapitoa ma faʻalapotopotoga faʻapitoa e autasi i tamaiti o loʻo lamatia e tatau ona tausisi i le faiga masani i aso taʻitasi o loʻo i ai le lelei o le faʻaogaina o le metabolic system.


O le pulega i aso taitasi e tatau ona aofia ai elemene nei:

  • faiga masani ae masani masani,
  • malaga faanatinati
  • a itiiti ifo ma le 8 itula o le moe,
  • paleni paleni
  • vai togafitiga.

Aua le faʻataʻitaʻiga i togafitiga faʻalapotopotoga pe a fai o le tulaga o loʻo mamafa.

Fautuaga a Dr. Komarovsky

Dr. Komarovsky o loo faamamafa mai faapea o le acetone i tamaiti o se vaega o le metabolism. Afai e te malamalama i le natura, e manino le mea e tatau ona faia i le tulaga o se manogi manogi mai le gutu.

Fesoasoani Muamua o le kulukose i totonu o fualaau poʻo totonu o le vai, pei o vine. Afai e ulufale le kullusese i le tino i le taimi, e mafai ona aloese le vili. I le tulaga o le amataina o le vomiting o le acetonemic, e tatau ona faia se tui tui ma i le taimi lea e tatau ona tuʻuina atu i le tamaititi le vai maualuga.

Faʻataʻitaʻiga taua:

  • meaola faasaina o manu,
  • tele vai inu,
  • aveina Nicotinamide (o se vaitamini e nafa ma le faʻatonutonuina lelei ole metabolism).

E le gata i lea, o le fesoasoani i faʻalavelave faʻafuaseʻi, e fautuaina ai e Dr. Komarovsky le teuina o fualaau kullucose ma le fructose.

Faatasi ai ma soʻo se faʻamalositino, popolega ma faʻamaʻi, e tatau ona faia faʻamalosi.

Dr. Komarovsky o loʻo tausisi mai e tatau ona vaʻaia le maʻisuka pe afai e iloa le acetone, talu ai o loʻo i ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae le mafai ona gauai.

Vitio aoga

Dr. Komarovsky o loʻo taʻu mai le mea e fai pe a fai e maua e le tamaititi le gaioiga i le urine:

O le mea lea, o le iloa o se vavaeese mai le masani o le anotusi o le acetone i totonu o le toto ma le urine ua faaalia ai le solia o le tulafono faatonutonu o le kulukose i le metabolism. E mafai ona puipuia le atinaʻeina o le maʻi o le acetoneemic. O le togafiti sili mo mātua o le faia lea o se uluai suʻesuʻega ma se fomaʻi e iloa ai mafuaʻaga ma faia ni auala e puipuia ai le toe faʻafoʻi.

O le puipuia o le acetone e tatau ona aofia ai le tuuina atu i tamaiti o se punavai o le kulukose ma le tele o le ava. O se vaega tāua i le vaitaimi faʻasalaga e faʻapitoa foi i se taumafataga lelei, faʻasalaga o le mafaufau ma le olaga, lea e fesoasoani lautele i le atinaʻe lelei o le tamaititi.

Fainu soo

O le togafitiga o le acetone i tamaiti i le fale e aofia ai le inu. Ina ia toe faʻafoʻi le paleni vai-electrolyte ma puipuia le faʻamaʻi, faʻaaoga e avea o se meainu:

  • vaivai tea ma le meli po o le suka,
  • fualaau aina
  • otaota vao.

Afai o le tamaititi ua faʻaleagaina e ala i le vomiting, ia tuʻuina atu pulu eletise ma eletini eletise - Regidron, Hydrovit, Orsol, Electral. Mo le toe faʻaleleia o le ate, e fautuaina e tuʻuina atu i le pepe ni vai faʻapitoa.

O le togafitiga o mea taumafa o se tasi lea o metotia aupito sili ona aoga e puipuia ai le maʻi o le gasegase i se tamaitiiti. Ina ia faia mo le leai o le kulukose, ua faʻafefiloi ai gaʻo vailaʻau masini i totonu o le taumafataga:

O le faʻaaogaina o oloa ma vaega o le protein, lipids ma amino acids e gata. I le taimi o togafitiga, o mea nei e le aofia mai le lisi autu:

  • iʻa
  • aano o manu
  • ulaula meaʻai
  • meaʻai vave
  • faʻasalaga,
  • meaʻai gaʻo.

Faatasi ai ma le faʻamalosi i tamaiti laiti, e tatau ona faʻateleina le taimi ole faʻaaogaina i le pusa. Afai ole tamaititi o loʻo fafagaina, faʻaaoga vailaau faʻasaina ma le maualuga o le kulukose.

Vailaʻau ma mea e gasegase

O togafitiga o vailaʻau e faʻamoemoe e faʻamalo ai le inupia ma gaioiga o le ate. Faʻatasi ai ma le faʻamalosi, o vaega nei o fualaau oona ua faʻaaogaina:

  • antiemetics (Domperidone, Tserukal) - faʻaitiitia le taoto ma le vomia,
  • o mea faʻapitoa (Glycine, Atomoxetine) - e maua ai se lagona toʻafilemu i luga o le tino, faʻaitiitia le popole ma le le fiafia,
  • antispasmodics (Drospa forte, No-shpa) - taofi faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi.

O tamaiti o loʻo i ai le tuʻinanau oona ua faʻasolosolo faʻasolosolo togafitiga. E aʻafia ai le puleaina o masima ma masosese masima.

Le faʻaleleia o le tulaga o le ate, fatufatu o faʻamaʻi-faʻapitoa - Hofitol, Artichol, Holosas, ma isi. Mo faʻamaoniga o le hypovitaminosis, e fautuaina ai sui sooupu - Multivit, Supradin Kids, Vitrum, Pikovit, Aevit. Mo le vave aveeseina o toxins, ua faʻaaogaina ai le sorbents - Polysorb Polyphepan, Filtrum, Enterosgel. O le faʻaaogaina o le vai alkaline e faʻateleina ai le faʻamamaina o toxins i le faʻavave.

O le a le matua e mafai ona faʻateleina

O le sili atu o le serum acetone e tupu i le 17-20% o tamaiti laiti. E tusa ai ma fuainumera, mo le taimi muamua, o le acetonuria e faʻaalia i le 2-3 tausaga. I tamaiti 6-7 tausaga le matutua, o le faʻateleina o le tino o le ketone e faʻatupulaʻia le tele, lea e fesootaʻi ma le toe fetuunaiga o le gastrointestinal tract.

I le taimi o le tamaititi - 11-13 tausaga - o mea o le acetonuria e mou atu i le tele o tamaiti. Afai e maualuga le maualuga o le acetone, e taʻu mai ai se maʻi ole gaʻo ona o le le lelei o mea taumafa.

O le fesuisuiai i le numera o ketones i tamaiti laiti i le 90% o mataupu e mafua ona o le le paleni.

Tuua Lau Faamatalaga