Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

O le maʻi suka o se faʻalavelave lavelave o le galuega mulimuli o le tino, lea e le lava le gaosia o le insulin.

E tusa ai ma fuainumera faafomaʻi, o le faʻamaʻi lelei i le va o le 16 tausaga i le 40 tausaga, e na o le 1%. O le lamatiaga o loʻo i ai i le mea moni o ona faʻaaliga muamua e mafai ona iloa i le taimi o le fanau mai. O le mea lea, o fomaʻi e fautuaina se suʻega mo le maʻi maʻisuka latene i le taimi o le maʻitaga. O le a fesoasoani e iloa ai togafitiga. E maitauina le faʻamaonia o le faʻamaonia i le tusa ma le 5% o fafine.

Faʻailoga faafomaʻi mo le suʻega

E tusa lava pe mautinoa e le maʻi o ia e leai sona faʻamaʻi, e mafai e le fomaʻi suʻesuʻe o le maʻitaga ona tusi mai se faʻamatalaga mo le auiliiliga. E talafeagai lenei mea e faʻamaonia pe faafitia ai masalosaloga a le fomaʻi. Afai e le o siakiina faailoga o le glucose, e foliga mai o le a fanau mai se fafine o loʻo i ai se maʻi maʻi i se fafine.

Ua faʻamaonia le suʻesuʻega i ia mataupu:

  • o se tamaitai e faitio i se lagona o le fia inu pea,
  • e tusa lava pe a uma ona inu le vai i le gutu o loʻo i ai se lagona o le matutu,
  • urination avea ma masani,
  • vave faʻafuaseʻi le paʻu o le mamafa
  • o le laina o le gase na maua i le maʻi suka,
  • o le tagata gasegase atonu o le ai ai se tamaʻi fomaʻi tele,
  • i le fanau mai muamua, o se pepe e sili atu i le 4.5 kilokalama na fanau mai,
  • suesuega o suʻesuʻega falesuesue o le toto ma le urine na faaalia ai le suka i meaola o meaola,
  • o le maitaga muamua na o faatasi ma le maʻisuka,
  • vaivai le i ai.

O se suʻega o le maʻitaga mo le maʻisuka (hidden) e tatau ona faʻataʻitaʻiina mo fafine o loʻo mamafa tele ma mafatia i le maualuga o le toto maualuga o se uiga mausali.

Contraindications mo le suʻega

O loʻo i ai le tele o vailaʻau faafomaʻi e le o faʻamaoniaina ai se suʻega suʻe.

Faatasi ai ma i latou o mea nei:

  • se tulaga o le maʻitaga o se fafine maʻitaga ua faʻavasegaina ogaoga,
  • o se gaioiga e le lelei tele ua iloa i totonu o le tino,
  • o loʻo i ai faʻafitauli faʻapope i le faʻasolosolo o meaʻai i totonu o le manava,
  • ua maua i faʻamaʻi masani o le gastrointestinal tract o se natura mumusu,
  • o loʻo i ai se manaʻoga mo taotoga e togafitia ai gaioiga gaioiga,
  • faʻamaʻi o le tino o le endocrine, lea e tulaʻi mai ai le maualuga o le glycemia,
  • fomaʻi mama
  • faateleina louroid function,
  • se faʻateleina o le kulukose ona o fualaau
  • glaucoma e togafitia ma talafeagai togafitiga,
  • afaina le ate.

Afai e maua se tasi pe sili atu faʻasolega i le maʻitaga, e le mafai ona avea se suega o le kulukosese ma se faʻamaoniga e le maua e le fafine le inisalini e le tino.

Fautuaina le umi

O le faia o se faʻamaoniga i le vaitau o le fanauina o se tamaititi o se galuega galue, ona o suiga masani i le galuega o galuega taua uma. O le mea lea, e taʻitaʻia ai le au atamamai e faʻatino le suʻega i le taimi o le maitaga (ma le glucose) i ni vaega se lua.

  1. Iloiloga tatau. E fautuaina e ave i luga o le 24 vaiaso. E mafai ona e faia au lava auiliiliga i totonu o se falemaʻi tumaoti pe maua se faʻasino i se falemaʻi faʻalavelave.
  2. Suesuega faaopoopo. O suʻega e aʻafia ai le faʻamaonia o le faapalepale o le fafine maʻitaga ile glucose. E faia pe'ā maeʻa le 75 ml o suavai suamalie mo se vaitaimi o le 25-26 vaiaso.

Afai e ono lamatia le tagata maʻi, e faatonuina e fomaʻi mo se vaitaimi e 16 vaiaso e foaʻi le toto mo le suka i le maʻitaga. Afai e leai ni masalosaloga o le atinaʻeina o togafitiga, e mafai ona siitia le vaitaimi i le 32 vaiaso. Afai e maua le suka i uluai suʻesuʻega, ona faia lea o le suʻega ile 12 vaiaso.

O le faʻatagaina ole suʻega ole fafine maʻitaga e tatau ona alu i luga ole manava gaogao. O lona uiga, a maeʻa le taumafataga mulimuli ma aʻo leʻi pasia le suʻega, e le itiiti ifo ma le 8 itula e tatau ona pasia. A maeʻa lenei mea, e tatau ona tuʻuina atu le toto mai se tamaʻi lima po o se vein (o le a mulimuli ane suʻesuʻeina i tulaga o suʻesuʻega). Ae o le taimi muamua e mafai ona e faia ai suʻega e aunoa ma le anapogi muamua. Afai o le taunuuga e sili atu nai lo tulaga masani, ma o le toto e aofia ai le 11.1 glucose, e tatau ona pasi se suʻega ole tino ole tino.

Afai i le taimi o le maʻitaga, o se auʻiliʻiliga mo le sugar latent e faʻaalia ai le faʻaopoopoga o le vailaʻau mo le taimi muamua, o le a faʻamaonia ai e le fomaʻi se faʻamatalaga mo togafitiga ma se endocrinologist.

Tulafono mo le sauniuni ma le tuʻuina atu o auiliiliga

I le vaitau o le fanauina o se tamaititi, o le fafine e gauai faapitoa i lona soifua maloloina. Soʻo se suʻesuʻega faaopoopo e mafai ona mafua ai le fiafia. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e faamasani i le auala e foai atu ai le toto mo le suka ma le kulukose, mea e te manaomia e sauniuni ai, ma o a tulafono mo le faʻapipiʻiina aʻo maitaga.

E tolu ituaiga o auʻiliʻiliga i le avega:

E eseese na o le taimi lea e tatau ona fesuiaʻi i le va o le faʻaaogaina o suamalie suamalie ma le toto sampling. O le mea lea, e aoga le mafaufau e faapea i le taimi o le maitaga, o le suʻi suʻega ma se avega e mafai ona faʻaalu taimi. O le falemaʻi e tatau ona faʻaalu mai le tasi i le tolu itula.

Ina ia le faia ni mea e le talafeagai, e sili atu le ave o le kulukose faatasi ma oe. O le a e manaʻomia foi se fagu vai e leai se vai (0.5 lita ua lava). Faʻalagolago i le mataupu o le falemaʻi, o le a lipoti mai e le fomaʻi mataʻitusi le maualuga o le kulukose ma le ituaiga o suʻega aʻo leʻi faia le suʻega. O le ituaiga faigofie o le kulukose o le suka, o le a tatau ona solo i totonu o le vai, o se taunuuga o le a maua ai se suavai suamalie mo le mamafa i le tino.

  1. I le averesi, o le suʻeina o le toto mo fafine maʻitaga mo le maʻisuka maʻi maʻisuka e manaomia ai le 50 kalama o le kulukose.
  2. Afai o se suʻega e lua itula e faʻaalia, 75 kalama e manaʻomia,
  3. Mo se suʻesuʻega e tolu-itula - 100 kalama.

O le masini e faʻafefeteina i le 300 ml o le vai, ma inu i luga o se manava gaogao. Afai o le suavai e sili ona suamalie ma mafua ai se mea faʻafefete, e mafai ona faʻaopopo i ai ni nai mataua o le sua o le tipolo. E taua tele le tausisia e le tagata gasegase i le meaai mo le 72 itula aʻo leʻi faia se suʻega: aua le 'ai le gaʻo, suamalie ma le vevela, ia pulea le vaega tele.

I le fale suesue, o le a maua e se fafine maʻitaga le toto mai se tamatamailima po o se vein mo suʻesuʻega. Ona tatau ai lea ona ia inuina le vaifofo sauniuni ma faatalitali mo le taimi, e tusa ai ma le ituaiga o suʻega, mulimuli ane ona toe faʻaaogaina lea o le meaola.

Faamatalaina o Tali

I le taimi o le maʻitaga, o le taunuuga o le auiliiliga, maualuga o le suka o le toto ma se avega ua tuuina mai i tulaga taua:

I le tulaga muamua, o fuainumera mai le 3.3 i le 5.5 mai le tamatamailima (mai le vein 4-6.1) ua manatu o le masani, i le lona lua 60-100.

Faatasi ai ma le faateleina o faailoilo, ua talitonu ai o se fafine maʻitaga ua maua le maʻisuka lese. Ae ui i lea, i ni tulaga faʻalavelave pe faʻaleagaina, atonu e sese. O le mea lea, e fautuaina e ave le auʻiliʻiliga i le soifua maloloina lelei ma le mafaufau. E matua faʻasaina foʻi le aʻafiaina o aʻafiaga (faʻaitiitia le toto suka i le taofi o le faaaogaina o meaai suamalie). E le gata o le olaga o le lumanai, ae o le soifua maloloina foi o le tamaititi e faalagolago i lenei mea.

Suʻega o le maʻisuka lilo i le taimi o maitaga

O le tulaga o le maʻitaga lava ia o se vaega o le diabetogenic. O lona uiga i le taimi o le fanauina o le pepe, atonu e le mafai e le tino o le fafine ona feagai ma le avega ma o le a ia maua le maʻisuka. E le gata i lea, i le taimi lea, o le tina faʻamoemoe o loʻo lamatia le faʻamalosia o faʻamaʻi masani.

O le suʻega o se suʻega mamafa i le kulukose - o loʻo faʻaalia ai se soliga o le metabolism o le carbohydrate i totonu o le tino maitaga. Aʻo leʻi suʻeina, o loʻo maua e se fafine aʻoaʻoga malosi. E faʻalua ona faia le suʻesuʻega faalua - i le 8 po o le 12 vaiaso o le maitaga (i le taimi o le lesitalaina o se fafine) ma i le 30 vaiaso. I le va o le suʻesuʻega, ua maua ai e se fafine se auiliiliga e fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le toto mo le auʻiliʻili mo le maʻisuka latent e mafai ona ave mai le tamatamai lima po o le vein vein. Aʻo leʻi faia le faʻataʻitaʻiga, e matua faasaina ona 'ai. O se mea manaʻomia muamua mo se taunuʻuga saʻo. O le taumafaina o le a mafua ai le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea o le a mafua ai ona aliali mai se sese.

Faia

O le iai o le maʻisuka o le maʻisuka e le mafai ona faʻamoemoe e ala i faʻamaumauga patino. O le mafuaʻaga lea e manaʻomia ai se suega o le faʻapalepale kullusese. O le faʻapipiʻiina o le toto e faʻatino 3 taimi:

  1. Muamua fua le fua o le maualuga o le suka. O le taimi lava e ave ai le toto muamua, o le kulukose e vave suia e le suʻega fesoasoani. Afai o le 5.1 mmol / l, e faia e le fomaʻi se suʻesuʻega muamua o le maʻisuka ituaiga. E iai le faailoga o le 7.0 mmol / L, o le maʻisuka faʻaalia (muamua iloa) o loʻo iloa i se fafine. E le gata i lea, i itu uma e lua, ua faʻamutaina le suʻega.
  2. Afai e faʻaauau pea le suʻega, e ofoina atu le fafine maʻitaga e inu se vaifofo (sua suamalie) ile 5 minute. Ole maualuga o le vai e 250-300 ml (tioata). O le taimi lava e talia ai le fofo, e amata le amataina.
  3. I nisi o vaitaimi (pe a maeʻa le 1 ma le 2 itula), e tatau i se fafine ona fai ni samples toto. Afai e maua mai iʻuga e maua ai le maʻisuka tumau i le maeʻa ai o le toto o le toto, e taofi le suʻega.

I le lautele, o le auʻiliʻiliga e 3-4 itula. I le taimi o le suʻesuʻega, e le faatagaina le fafine e 'ai, savali ma tu. E mafai ona e inu vai. O suʻega o suʻega e suʻesuʻeina e fomaʻi-gynecologists, fomaʻi ma fomaʻi lautele.

Tulaga masani mo fafine maʻitaga:

  • ole plasma vevela e tatau ona itiiti ifo i le 5.1 mmol / l glucose,
  • I le itula talu ona maua e se fafine se vaifofo suamalie, e tatau ona itiiti ifo i le 10.0 mmol / l le mamafa o le kulukose,
  • ina ua mavae le 2 itula - itiiti ifo i le 8.5 ma sili atu nai lo le 7.8 mmol / l.

O fafine e maua i le maʻisuka faʻafeusuaʻiga e mafai ona latou atiae le maʻisuka ituaiga 2 mulimuli ane. O le mafuaʻaga lea e mataituina ai ia tagata maʻi e se fomaʻi-fomaʻi ma le endocrinologist.

Faʻaiʻuga o le maʻisuka faʻateʻa

O suʻesuʻega na maua ai le mafuaʻaga autu o le faʻaleagaina o le gasegase o le gataifale i le taimi o le fananau mai, o le faʻavasegaina lea o le gaosia o le inisalini i le tino o le tina ma manaoga o le tino o le fafine ma le fetus. E le pei o le inisalini, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i le toto, o hormones e faʻalautele ai le maualuga o le suka e gaosia e le fafine i le endocrin system ma le fetus. O lenei mea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga.

I le gase o le pepe, o le gaosiga o le insulin e amata i le 30 vaiaso o le maʻitaga, o le mafuaʻaga lea e le toe tupu ai le maʻisuka ile maʻitaga i le maea ai o lenei taimi. O le gaosia o hormones, o le gaioiga lea e faʻafeagai ma le inisalini, e faia i le pito o le motherochorus o le tina ma le fusi, faapea foi i le placenta.

Tisipisi gasegase - tulaga aʻafia

Faʻamatalaga o tulaga lamatia, o le faʻamaonia lea e mafai ai ona tatou iloa tamaitai o loʻo i ai le maualuga o le maʻisuka ao leʻi maitaga. E aofia ai:

  • O le matua o se tamaʻitaʻi ua matua atu i le 35-40 tausaga (i totonu o ia tina maitaga, o le lamatiaga o le gasegase o le gasegase o le gataifale o le 2 taimi e maualuga atu nai lo fafine e 20-30 tausaga)
  • O le i ai o le maʻisuka i aiga vavalalata (pe afai o lenei maʻi na maua i se tasi o matua, o le lamatiaga e faʻaalua 2 taimi, ma pe a fai lua - sili atu i le 3 taimi),

  • Oʻoiʻamea aʻo leʻi maʻitaga (ua faailoa mai i luga o le tino o le tino e le o iai ni faaletonu endocrin i le tino lea e mafai ona tupu i le ituaiga o gasegase o le maʻisuka i le taimi o le gaioiga),
  • O se faʻaopoopoga taua o le mamafa o le tino i le tauleʻaleʻa (pe a oʻo i le taimi o le matua o le teineitiiti o le mamafa, o le aʻafiaga o solitulafono e faʻatupulaʻia e 1.5-2 taimi),
  • O se talafaʻasolopito faʻamaʻi - faʻalavelave faʻafuaseʻi ma o loʻo faʻaalia e ono mafai ona solia le gaʻo gaʻo,
  • Faʻaalia o le maʻisuka i taimi o maʻitaga talu ai,
  • O amioga le lelei (ulaula tapaa ma le ava malosi e i ai se fusi tuusaʻo i le tulaga o le tino).
  • Faailoga o le maʻisuka faʻasalaga i le taimi o le maitaga atonu e aofia ai:

    • Faʻasolosolo vave ma faʻamalosi urination
    • O le fia inu, lea e le lelei ona faʻaumatia e soʻo se meainu,
    • Vaivai,
    • Faʻaleagaina
    • Faʻaaoga lemu seia oʻo i le vaiaso lona 27 - e tusa lava pe o le meaai a le fafine ua maʻitaga e faʻapitoa i le physiologically, ma na te mauaina uma mea e tatau ai, o le mamafa o vaiaso maualalo e le masani ai.

    Faʻamatalaga o le maʻisuka faʻamaʻi ao maʻitaga

    O le auala autu mo le siakiina o le gasegase o le gaosiga o le gaʻo e tumau pea le suʻega ole toleniga o le kulukose. Afai i le taimi o le faamauina o le fafine maʻitaga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tumau pea, ma o lenei vailaau e toesea i le vevela, ona faia lea o lenei suʻega i le 24-28 vaiaso o le maitaga.

    I le mea na tupu, i le taimi o le asiasiga muamua i le falemaʻi, o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto ma le glucose e maua i le urine, ona mafai lea ona faʻataʻitaʻiina muamua lenei suʻesuʻega. E le gata i lea, o le suega o le toleniga o le glucose e oo atu i le 24 vaiaso e mafai ona fautuaina atili pe afai e maua le suka i le isi suʻesuʻega.

    O se tasi o taunuuga lelei o lenei suʻesuʻega e le faatagaina ai le siamaina o le maʻisuka, o taunuuga o suega e tatau ona faalua ona siakiina. Afai i le taimi o faʻasalaga faʻatagaina, o faʻamaoniga uma e tumau pea, ae o le fafine e maualuga lona lamatia o le maʻisuka, ona fautuaina lea ole toe faia pe a uma le 32 vaiaso o le maitaga.

    Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga

    Afai o se fafine i soo se laasaga o le maitaga e faʻaalia ai le solia o le gaosiga o le gaʻo, o le tofiaina o togafitiga talafeagai e faʻamalosia. Mo tina faʻamoemoe, o le taumafataga o loʻo tumau pea le taua tele - ua fautuaina i latou e toe iloilo a latou meaʻai, faʻatapulaʻa le aofaʻi o vailaau faʻamalosi i totonu ma faateleina le numera o mea faigata.

    o le aofaʻi o le porotini e tatau ona fetaui ma tulaga faʻasolosolo mo fafine maʻitaga, ma fautuaina lipine e faʻaitiitia ma faʻalogo i le faʻaaogaina o gaʻo fualaʻau.

    E tatau ona manatuaina o se taumafataga i le togafitiga o le maʻisuka e maua ai iuga sili ona lelei pe a fai o suiga i le taumafataga e tuʻufaʻatasia ma le gaioiga faaletino o le tina o loʻo faʻamoemoe. O faʻalavelave faapitoa o faʻamalositino mo fafine maʻitaga, o loʻo fautuaina.

    Afai e aliali mai o le taumafa ma le gaioiga faaletino e le mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le suka i le suka, atonu e ono manaʻomia le faʻatonuina o le inisalini, le tulafono ma le vailaʻau lea e faʻasolosolo taʻitasi e le fomaʻi. O pusa ua faatonuina mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o matua ua matua solia i le taimi o le maitaga. O le maʻi suka i le taimi o le maitaga e mafai ona oʻo atu ai i le toʻatele o tamaʻitaʻi - i lenei tulaga, e mafai ona manaʻomia le vaega caesarena mo le faʻatagaina.

    Tina maʻi

    O le mea e lelei ai, na o le sefulu i le luasefulu pasene o fafine i le galuega e aʻafia i le maʻisuka faʻamaʻi. I le taimi lava e tasi, seasea lava, ei ai se vaega faapitoa o tina o loʻo faatalitali i le maʻisuka ao maitaga. O tamaitai nei:

    • Fuafuaina le maʻitaga ina ua mavae le tolusefulu tausaga,
    • O le i ai o tagata o le aiga o loʻo maua i le maʻisuka,
    • Gasegase
    • I le maʻitaga talu ai, o mafatiaga mai le maʻisuka ituaiga,
    • O le mamafa
    • I pepe na fanau mai muamua, o le fananau mai o tamaiti o le mamafa tele, pe ua maliu mo se mafuaaga e le taua,
    • Se fuainumera tele o le vai o le amniotic.

    E manaia lenei mea! E tusa ai ma fuainumera, mauaina le maʻisuka aʻo maitaga e sili atu ona faigofie i tamaitai o Aferika ma Latina Amerika. I sui o le tagatanuu o Europa, o se tulaga e le masani ai.

    Faailoga o le maʻi

    O le mea moni, o se fafine o loʻo i ai i se tulaga e masani lava ona lagona le suia o lona tino, ma o faʻamaʻi o le maʻisuka e leʻo faʻaalia e le ogatasi ma le soifua manuia lautele.

    Ae afai e te mauaina ni uiga i totonu ia oe lava, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, o le a tuʻuina atu se faʻamatalaga mo suʻega. E sili atu le puipuia o le maʻi ma amata togafitiga i le taimi nai lo le mafatia i faʻalavelave na aʻafia ai le maʻi. Ma o lea, o le maʻisuka ao maitaga, faʻamaoniga:

      Manaʻo tumau e inu, inuina le tele o vai. I lenei tulaga, o le gutu malogo e masani lava ona lagona,

  • Suiga i le manaʻo. E manaʻo le teine ​​e 'ai tele, pe leai foi se manaʻo e' ai,
  • E masani ona fai ma faʻasolosolo, e mafai ona tiga i nisi o taimi,
  • O se lagona o vaivaiga, le fiafia, le naunau e faia se mea,
  • O le le lava ma le naunau faifai pea e moe,
  • Paʻu o le mamafa o le mamafa ona o le leai o se mafuaaga manino, poʻo se mea mamafa mamafa,
  • Faʻafitauli leaga. Pogisa i mata, ata pupuu,
  • O le malosi o le sasaina e mafai, aemaise lava luga o le mucous membranes.
  • E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o faailoga o le maʻisuka aʻo leʻi maitaga e le faapitoa le iloga mai le tulaga lautele. O le mea lea, e tatau ona e gauai atu i lou soifua maloloina, i se taimi vave lava e mafai ai ona lesitala, i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi, faʻatonuina le faʻatinoga o suʻega talafeagai ma mulimuli ma le agamalu i fautuaga a se fomaʻi. Faatasi ai ma lenei uiga, e tusa lava pe taufaamatau i faamai, e mafai ona e tausia le ola maloloina mo oe lava ma lau tama.

    Faʻamaumauga o suʻesuʻega

    I luga, na matou iloa ai o le maʻisuka malosi i le taimi o le maitaga ua natia, ona o faʻamaoniga faʻapitoa. O le mea lea, e tatau ona tofotofoina tina uma o loʻo faʻamoemoe mo le suka o le toto. O aiaiga faʻatagaina mo le suʻega o le aloese mai soʻo se meaai tina mo le valu itula ao lei faia le suʻega ma le leai o se faʻalavelave ma le faʻalavelave faaletino i le tino.

    O le auiliiliga o le maʻisuka latent i le taimi o le maʻitaga ua faia e pei ona taua i lalo:

    1. O se fafine e ave toto mai se vein
    2. Latou te tuʻuina atu se vaega itiiti o le vai e inu ai ma le kulūkose malogo ua solo i totonu,
    3. Ave le toto mai le vein i le itula pe a uma ona inu sua suamalie,
    4. Latou te ave le toto pe a mavae le isi itula. E fesuiaʻi, lua itula pe a uma ona inu se paluga suamalie.

    O auiliiliga na maua mai e auiliili ma faatusatusa i le masani. I se tagata soifua maloloina (faia o se tofitofiga mo maualuga maualuga o le suka i totonu o fafine maʻitaga), o faʻataʻitaʻiga masani e faapenei:

    • Aʻo le i faia le fofo - 5.5 - 6.9 g / mol,
    • E tasi le itula talu ona ave le sua suamalie - 10.8 - 11.9 kio / mol,
    • Lua itula pe a maeʻa le faʻafefiloi o le uaina - 6.9 - 7.7 kata / mol.

    I se fafine e maua i le maʻisuka, o le a sili atu le maualuga o faailo:

    • A o le i faia le fofo - 7.7 kene / mol,
    • A maeʻa le itula - 11.9 kalama / mol,
    • Lua itula mulimuli ane, 11.9 kalama / mol.

    Faatasi ai ma taunuuga sili ona manaia i le taimi o le uluai iloiloga, aua le popole, faapea foi ma le vave faia o faaiuga. Atonu ei ai se mea sese i le auʻiliʻiliga mo le maʻisuka aʻo maitaga, ma e tele isi mea e mafai ona aʻafia ai taunuuga o le suʻega.

    Afai ei ai se masalosaloga o le ituaiga 1-2 maʻi suka i le taimi o le maitaga, o le a faatonuina oe e lau fomaʻi se isi suʻega. Afai e fetaui iʻuga o nisi o suʻega, o le a maua oe i le maʻi maʻisuka.

    I le tulaga lautele, afai o loʻo fuafua e se teineititi se maʻitaga, e tatau ona ia faʻatinoina lenei tulaga i lona olaga. O le mea lea, afai ei ai ona faafitauli i le mamafa o le mamafa, o le a le afaina le toe aumaia o le tino i le masani muamua, ina ia aloese ai i nisi faafitauli i le tauaveina o le fomaʻi ma faʻamaʻi mafai.

    O le faʻatinoga o le maʻitaga mo le maʻisuka o se faiga e sili ona faigata, ae e le o iai se mea e sili ona faigata. O mea uma e manaʻomia mai ia te oe o le siaki masani o le suka o le toto ae e te leʻi nofo i lalo e 'ai ma lua itula pe a uma ona' ai.

    O le a talafeagai foi mai lea taimi i lea taimi le siakiina o le urine mo le i ai o elemene eletise i totonu, lea o le a faailoa mai ai o le le pulea o faagasologa e taofia pe leai foi.

    E oʻo lava i le tina faʻamoemoe e manaʻomia ona mataʻituina lana tagata ma ana meaʻai. O le mea moni, o se teine ​​i se tulaga e le tatau ona matelaina ma tausisia se taumafataga malosi, ae ua ia te ia le tiute e faatapulaa le taumafaina o se tele o meaʻai gaʻo.

    O le tele o vailaʻau faʻataʻitaʻi ua fuafuaina mo le aso, pe a ma le 40-50 pasene e tatau ona fai i le taeao. O ituaiga nei o cereals, fatuga atoa, falaoa.

    E le mafai ona 'aina mea taumafa ma sauniuni vave, ona o loʻo aofia ai se tele tele o meaʻai gaʻo, ma mafua mai ona o le eseese o le kuka. O meaai nei e pei o cereals, noodles, soups ma vave faʻafefiloi pateta.

    O selu e pei o sukalati, keke, falala ma isi meaʻai e sili ona manaia e faʻasaina foi i fafine o loʻo mafatia i le maʻisuka aʻo maitaga. E le mafai ona e fatuina fatu ma fualaau aina e aofia ai le tele o suka (persimmons, peaches, apples apples and pears).

    O meaai uma e tatau ona kuka i se auala agamalu, o lona uiga, kuka, tao pe ausa. Faʻasusu meaai e le fautuaina.

    Afai e tupu pea le gasologa o le kuka, ona e tatau lea ona fuluina i fuālaʻau fuālaʻau, ae le o le gaʻo manu.

    I luga o meaʻai uma o aano o manu fasi aʻo leʻi kukaina, e tatau ona vavae ese le gaʻo gaʻo. I manu - gaʻo, luga o se manulele - paʻu.

    E mafai ma aoga le 'ai tele o laʻau, e le o suamalie suamalie ma fualaau aina, zucini, kukama, tamato, pi, letisi, puʻamu.

    Afai e masani ona tigaina le nausea i le taeao, ia taofi kuki le faʻasalalauina po o ni meaʻai i tafatafa o le moega. Taumamafa lelei pe a uma ona e ala i luga, o loʻo taoto pea.

    Faatinoga faaletino

    E le gata i lea, ina ia faatumauina foliga lelei faaletino, e manaʻomia le mamafa. E le masalomia, ao lei alu i le faletaalo, e le afaina le feutagai ma lau fomaʻi ma filifili le ituaiga o avega e te fiafia i ai.

    E mafai ona e faia yoga, savali, aau. Aloese mai se taaloga e mafai ona iu i se manuaga faaletagata lava ia ma le maualuga o gaoioiga faaletino. Ia aloese foi mai le atuatuvale i le manava (toso ma isi).

    Afai e te lagona le vaivai ma le le toʻa, e tatau ona e faia sina malologa puupuu. Alu i totonu mo taaloga mo le luasefulu minute - o le itula, tolu taimi i le vaiaso.

    E faʻapefea ona iloa le maʻisuka tumau i fafine maʻitaga

    O le maʻisuka maualuga o le gasegase o le solia lea o le metabolism o le carbohydrate, ua faailoaina mo le taimi muamua i le maitaga. O mafuaʻaga o le faʻamaʻi e leʻi atoatoa ona malamalama. O le maʻi suka i le taimi o le gasegase e mafai ona taʻitaʻia ai, le vave fanau mai, faʻamaʻi o pepe fou, ma aʻafiaga umi i le tina.

    O se auiliiliga mo le maʻi o le maʻisuka latent i le taimi o le maitaga ua faʻamaonia mo le taimi muamua pe a asiasi se fafine i se fomaʻi. O le isi suʻega e faia ile 24-28 vaiaso. Afai e manaʻomia, o le tina o loʻo faʻamoemoe e suʻesuʻeina atili.

    O le a lenei mea

    O le gasegase o le maʻisuka Latent e taumafai e atinaʻe lemu nai lo le maʻisuka ituaiga, e mafai e fomaʻi ona iloa lelei o le ituaiga 2.

    O le ituaiga 1 o se maʻi autoimmune lea e osofaia ai le tino o le tino ma fasioti ai siama insulin. O mafuaʻaga e mafua ai ona maua le maʻisuka i taimi uma ona o le ituaiga 2 o le atinaʻe lea i se taimi umi atu nai lo le maʻisuka ituaiga 1 i tamaiti poʻo tupulaga talavou.

    E ui lava o le maʻisuka ituaiga 1 e masani ona tupu vave, o nisi taimi i totonu o nai aso, ua amata lemu lemu, e masani lava ona sili atu i le tele o tausaga.

    O le faʻagasolo lemu o faʻamaoniga o loʻo matauina i tagata e sili atu i le 35 tausaga le matua e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni e faʻamaonia muamua e le fomaʻi le sese ma sese ai mo le maʻisuka ituaiga 2.

    O faʻamaoniga muamua e aofia ai:

    • Lagona le vaivai i le taimi atoa poʻo le vaivai masani pe a uma ona 'ai,
    • Ulu i luga o le ulu, totogo,
    • O le fiaʻai i le taimi lava e 'ai (aemaise lava i fafine maʻitaga).

    Aʻo faʻaauau le atiaʻeina o le tino, o le malosi o le tagata e maua ai le inisalini o le a faasolosolo malie ona faʻaitiitia, ma o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i foliga o faʻamaoniga e pei o le:

    • O le le mafai ona faʻaaogaina lou fiainu
    • O le manaʻomia mo le faia soo,
    • Vaʻai matala
    • Faiva.

    E tāua tele le iloa o faʻamaoniga i se taimi muamua, talu ai o le suʻesuʻega o le maʻisuka latene i se taimi mulimuli ane, e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o faʻafitauli.

    Gaoioiga masani

    O faʻataʻitaʻiga masani o loʻo iloa iʻuga o suʻega e lua.

    E lua metotia e siakiina ai:

    1. Ole suʻega glucose toleniga ole suʻega suamalie e aofia ai le 75 g o le kulukose ma le tolu suʻega toto. O se faʻamatalaga ua faia pe afai o le tasi o le tolu o suʻega toto e tutusa ma tutusa ma sili atu nai lo:
      • 5.1 mmol / L i luga o se manava gaogao
      • 10 mmol / l 1 itula pe a uma ona inu sua suamalie,
      • 8.5 mmol / l 2 itula pe a uma ona inu le suka.
    2. O le auala lona lua e faia i ni laasaga se lua. E amata i se suʻega o le toto e fua i le kulukose 1 itula pe a uma ona inu se suamalie suamalie e aofia ai le 50 g glucose i soo se taimi o le aso. Afai o le taunuuga:
      • I lalo o le 7.8 mmol / L, o le suʻega e masani.
      • O le 11.0 mmol / L o le maʻisuka.

    Afai e mai le 7.8 i le 11.0 mmol / l, ole a talosaga le fomaʻi mo se suʻega lona lua o le toto, fua le maualuga o le anapogi o le toto glucose. O lenei mea o le a faʻamaonia ai le faʻamaonia pe afai e tutusa ma tutusa le tau ma le sili atu nai lo:

    • 5.3 mmol / L i luga o se manava gaogao
    • 10.6 mmol / l i le maea ai o le 1 itula talu ona faʻaaogaina se vai suavai,
    • 9.0 mmol / L 2 itula pe a uma ona inu sua suamalie.

    Togafitiga metotia

    Talu ai ona o lenei ituaiga o siama e amata lemu, o nisi tagata gasegase atonu ua lava le insulin ia latou lava ia pulea a latou sukū e aunoa ma le manaomia mo le inisalini mo ni nai masina, ma o nisi taimi i tausaga pe a uma le uluaʻi suʻesuʻega.

    I nisi tulaga, o le togafitiga o le inisalini e ono tuai. Ae ui i lea, ei ai le mafuaaga e talitonu ai o le amataga o togafitiga o le inisalini i le taimi lava e maeʻa ai le suʻesuʻeina o le maʻisuka latiti o le a fesoasoani e faʻamautu lelei ai le malosi o le pancreas e maua ai le inisalini.

    Ole suʻega faifaipea ole maualuga ole kulukose o le toto e fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka le tumau. I le taimi o le maitaga, e tatau i fafine uma ona faʻatau se mita ile kulukose toto - o se glucometer. E tatau ona faia suiga mai le 3 i le 4 taimi i le aso - i le taeao i le maeʻa ai o le moe, i le aoauli, pe a uma le 'aiga o le afiafi, ao le i momoe.

    Togafitiga o le faamai e tatau ona taulai atu i le puleaina o le hyperglycemia ma puipuia ai soo se faafitauli. E taua tele le tausisia o le peta cell function i totonu o maʻi mo le umi e mafai ai.

    Mea taumafa ma gaioiga faaletino

    O le paleni taumafa e taua mo le puleaina o kulūkose i le taimi o se maʻi maloloina. Afai ei ai le maʻisuka faʻaseʻe poʻo le maʻitaga, e tatau ona faia ni suiga faapitoa i le meaai a le tina, e aofia ai le aofaʻi o gaʻo inu i taumafataga taʻitasi. O se taumafataga faʻatonuina o le faavae o togafitiga. E taua tele le le faʻaaogaina atoa o meaʻai gaʻo, ae ia tufatufa atu i le aso atoa.

    E tatau ona aofia i au mea taumafa i le taimi o le maitaga:

    • Puipuia
    • Ava Taua Taua (OMEGA-3-6-9),
    • uʻamea
    • lipine
    • Vitamin D
    • Kalaku

    O gaoioiga faaletino e fesoasoani foi i le pulea o le suka i le taimi o le maitaga. ma e tele le aogā o le soifua maloloina mo fafine maʻitaga.

    O se fafine maʻitaga ua fautuaina ia le itiiti ifo ma le 150 minute o gaoioiga faaletino i le vaiaso, lelei, ia le itiiti ifo i le 3-5 lesona o le 30-45 minute i le taʻitasi.

    Gaioiga saogalemu cardiovascular (faia ma le agamalu ma le malosi) i le taimi o le maitaga e aofia ai:

    • Savaliga
    • Siva
    • Tietie i se uila
    • Vaa
    • Mea taʻavale tau taʻaloga,
    • Suega i le laufanua
    • Lotogi (agavaʻa).

    Faʻaaliga ma faʻafitauli faigata

    Ketoacidosis o se faʻalavelave puupuu o le faʻalavelaveina o le maʻisuka latent, aemaise lava pe a uma le tele o lona malosi e gaosia ai le insulin. Ketoacidosis e matautia mo le tina ma le tamaititi.

    O faʻafitauli faʻafitauli umi e aofia ai:

    • Loto fatu ma le taia,
    • Retinopathy (faʻamaʻi faʻamaʻi),
    • Nephropathy (faamaʻi fatu fatu),
    • Neuropathy (faʻaoga o le maʻi),
    • E mafai ona fanau vave le pepe
    • Faʻailogaina
    • E tele tele pepe
    • Faafitauli o le Leg (poloka, fulafula).

    I le faaiuga

    O le maʻitaga o se taimi faigata, faʻalagona ma faʻalagona. O le faatumauina o le maualuga o le suka o le toto i le taimi o le maitaga e fesoasoani e puipuia faafitauli ogaoga mo le tina ma lana pepe. O le tausiga vave ma le faifai pea o le faʻalavelave faʻalavelave e taua i le iloiloga o le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka latū ma faʻamautinoa le maualuga o le maualuga o le toto.

    Faʻafefea ona iloa se mea e ono aʻafia ai

    O le tulai mai o le maʻisuka ituaiga e sili atu ona i ai i le i ai o ni tulaga lamatia i le aiga ma le talafaasolo- pito o le olaga o se fafine. O le faʻaalia o le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto e faʻalagolago lava i uiga o genetics ma le faavae o le fafine maʻitaga.

    O le mea lea, o mea nei e aofia ai le amataga o le faʻamaʻi:

    • afaina
    • Tausaga matua (sili atu i le 30)
    • mataupu o le maʻisuka i aiga vavalalata,
    • faamai pipisi o faʻaopoopoga ma ovaries,
    • mala o le endocrine,
    • o le amataga o le maʻisuka ao lei fanauina le tamaititi,
    • polyhydramnios
    • se talaaga o le faapau pepe e leai se taimi.

    Faailoga o le maʻi faʻavae

    O le mamafa o le ata o le falemaʻi e faʻalagolago i tulaga nei:

    • Mai le tausaga faʻasolosolo na faʻaalia ai le maʻi.
    • Le maualuga o le taui o le togafitiga.
    • Le i ai o faʻasalaga faʻamalositino i le tino.
    • Auai i le lona tolu o masina o le gestosis.

    E faigata ona fuafua le amataina o le maʻisuka i le taimi o le maitaga, o le mea lea o suʻega toto ma urine mo le kulūkose o le auala sili lea e faʻamaonia ai suʻesuʻega, e faʻavae i ai le faʻamaʻi mulimuli.

    O le faailoga autu o le faʻamaʻiina o le inisalini o le faateleina o le maualuga o le suka i luga o le manava gaogao i le 7 mmol / L, ma o lona tau aoga e sili atu i le 11.5 mmol / L i le aso atoa.

    Faailoga o se tulaga faʻaleagaina ao faagasolo le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi:

    • faateleina le tele o vai faʻaalu i le aso,
    • faʻaoga faifaipea,
    • fiaai pea
    • vevela paʻu ma le mucosa,
    • sasaina ma le mu o le paʻu, aemaise lava i le urethra,
    • vaivai,
    • suiga i le tino vaaia,
    • moe le moe.

    I le avea ai o se tulafono, e le masalosalo tamaitai i le atinaʻeina o le maʻisuka faʻamaʻi, ma mafaufau o faʻamaʻi faʻamaʻi o le faʻamaʻi o faʻaaliga faʻapitoa o le maʻitaga.

    E sili atu le faigata ona faʻamaonia le faʻamaʻi ma se tulaga lelei o le glycemia, talu ai e leʻo iloa le kulukose i suʻesuʻega o le urine.

    Faailoga o le maʻisuka latene i fafine maʻitaga

    O le maʻisuka faʻasalaga Latent o se faʻamaʻi matautia mo se fafine i le vaitau o le fanauina o se tamaititi. E faigata ona iloa le tupe, aua e lagona le maʻi ma e le faʻaalia ai faitioga o le soifua maloloina. O le ata faʻataʻitaʻi o le maʻi e amataina lemu, ma faʻamaonia e tagata atamamai o le maʻisuka ituaiga 2.

    O faailoga pito sili ona masani ai o lenei ituaiga o faʻamaʻi:

    • lagona le lava o le vaivai
    • televave masani
    • fiaai pea, e tusa lava pe a uma ona 'ai,
    • fiainu
    • faʻaoga faifaipea,
    • gaogao.

    O tamaitai ua taʻi 35 tausaga o loʻo lamatia le faʻagasolo malie o le faʻalauiloaina o faʻamaʻi, lea atonu e leʻo maua e se fomaʻi.

    Ina ia iloa le atinaʻeina o togafitiga i se maitaga maʻitaga, o loʻo i ai se suʻega faapitoa e mafai ai ona e faʻatuina le maualuga o le glycemia i luga o se manava gaogao ma a maeʻa ona faia se kulūkose.

    Pe a iloa le tikeri o le gasegase o le carbohydrate i totonu o le tina faatalitali, o le mataituina lelei o faailo o le kulukose mulimuli e tatau, lea e faia i lalo o le vaavaaiga a se endocrinologist.

    Le atinaʻe o le matua ma le malala i le maʻisuka

    O le faʻaosofia o le faʻalavelave o le faʻamaʻi i le lona lua poʻo le tolu tolu masina o le maitaga o le atinaʻeina o le matua. O se tulaga le faʻaleagaina e tupu i le talaaga o le maʻisuka, ma o le ata o le falemaʻi e sili atu ona ogaoga nai lo tamaitai masani. E tusa ai ma fuainumera, o le 33% o tina faʻamoemoe o loʻo maua i le maʻisuka faʻamaʻi e afaina mai le matua.

    O le maʻi faʻaleagaina eo mai faatasi ma le edema, talu ai ona o le gaʻo o loʻo faʻaalia i se avega mamafa ina ia mafai ona aveese le tele o le vai ma le glucose mai le tino o le fafine. O se taunuuga, o loʻo i ai le soliga o le paleni vai-electrolyte ma e le mafai e fatuga ona aveese le tele o le vai, ua amata ona faaputuputu i totonu o masini. I suʻesuʻega o le urine, ua iloa ai se porotini o lona faʻatonuga e faalagolago i le tulaga o le taui o le maʻi faʻavae. E le gata i lea, o suiga o le toto o le a suia, e amata ona tupu pea, ona o le tele o le tafe o le vai i totonu o le toto.

    Faʻasaga i tua o maʻi o le maʻisuka, o faʻafitauli o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular e amata ona faateleina.

    O le tagata gasegase o loʻo i ai vaega nei o faʻamaoniga:

    • mamafa taua maua
    • lagona le mautonu
    • tuputupu ae popole
    • faʻafefe
    • le maualuga o le maualuga o le toto,
    • musele maso
    • mafaufauga faaletonu
    • faʻavavega tele.

    O le tagata gasegase e iai mea nei:

    • maualuga le toto maualuga
    • ogaoga tiga i le manava,
    • faʻanoanoa vaaia
    • faʻauʻu i le vomiting
    • faaitiitia galuega faatino o le urine,
    • musele
    • leai se mafaufau.

    O se vaega faʻaosofia i le atinaʻeina o faʻamaʻi o se gasegase o le genetic, mamafa ma faʻamaʻi o le cardiovascular system.

    Maʻisuka phenopathy o le fetus

    O maualuga maualuga o le glycemia tina e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o suiga faʻapitoa i le placenta ma totoga uma o le tamaititi. O le mea lea, o le sili atu o le inuina o le kulukose i le tamaititi e taitai atu ai i suiga o le tino i totonu o sela o le pancreas, ma i le tulaga o le maʻisuka i totonu o le tina, o le a faaitiitia ai sela o le okeni.

    I le fanau mai, o le tamaititi ua tolopoina le atinaʻeina o le tino o le tino ona o le faʻaleagaina o le ate ma le toto o se fafine maʻitaga.

    O faʻamaʻiga nei o falemaʻi e mafai ona matauina i se tamaititi maʻi:

    • se lapoa tele i le fanau mai,
    • faʻapuʻupuʻuga o le tui vavalo,
    • paʻu cyanotic
    • tiga faʻafuaseʻi
    • malformations faaletonu o le cardiovascular system,
    • o se faʻaopoopoga o le tele o le ate ma faʻafeiloaʻi,
    • tifaga o fulufulu mata.

    Macrosomy

    O le faʻamaʻi ile talaaga o le maʻisuka i le tina e taatele ma o le mafuaaga autu lea o le fanau mai o se tina maʻitaga, talu mai le fanau mai o le pepe tele. O le faʻaogaina o loʻo faʻatinoina e le vaega lenei, o lenei mea e fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o sooga o le tamaititi lea e ono tupu i le taimi o le fanau mai.

    Faailoga o faʻamaʻi o le maʻi

    O le metotia o faʻamatalaga sili ona faʻamaonia o faailoilo lea o le ultrasound, e mafai ona faʻamaonia pe le aofia ai ni faʻafitauli faʻafuaseʻi mai le fomaʻi, faʻapea foi le iloiloga o le tulaga o le placenta ma le vai o le amniotic.

    O le kulukose maualuga i le toto o le tina e fesoasoani i suiga nei i le placenta:

    • faapaina ma le mafiafia o puipui o toto toto,
    • sikuea o le sosoʻo,
    • necrosis o le vaega eleele o trophoblasts,
    • se faateleina i le placenta i tua atu o le vaitaimi faatonuina,
    • faatelegese le toto i totonu o vaa.

    Faailoilo o le Ultrasonic o le solia o le tamaititi:

    • vaega le talafeagai o le tino o le pepe,
    • uia o le itu o le nofoaga o le pepe i totonu o le matua,
    • foliga matagata
    • polyhydramnios.

    O tamaitai e lamatia le tutupu mai o lenei faamai e tatau ona mataʻituina pea le glycemia e puipuia ai faafitauli i le lumanaʻi.

    E fautuaina e tagata faapitoa ia faia e tamaitai le faʻasaʻoga o le olaga aʻo tausia le mamafa masani o le tino faatasi ai ma le fesoasoani i meaai faʻapitoa ma se seti o faʻamalositino. E tatau ona faʻaesea le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa e faʻaleleia ai le faapalepale o le tino i le kulukose, e pei o le glucocorticosteroids. A oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga o le maʻi, e tatau loa ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi.

    O le maʻisuka faʻamamaʻi o se maʻi ogaoga, aua e leai ni mea e mu ai le maʻi. O le mea lea, e taua mo se fafine maʻitaga le resitalaina ma se fomaʻi i le taimi ma ia faia e le aunoa suʻega e fuafua ai le maualuga o le kulukose i le toto ma le urine.

    O le maʻitaga o se vaitau faapitoa i le olaga o se tamaitai. I le faʻafetaui i se olaga faʻafouina fou, o le tino o le tina faʻamoemoe e faʻaaogaina uma metotia ua mamanuina e faʻaolaina ai lenei olaga. O suʻega masani i le taimi o le maitaga ua avea ma faʻamalosia mo se fafine: faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai e le fomaʻi ona vave iloa soʻo se faaletonu i le gaioiga o le tino, lea e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻamoemoeina. O se tasi o faailo sili ona taua lea e vaʻaia ma le totoʻa e le fomai ao aʻoina e se fafine se pepe o le maualuga o le suka i le tino o se fafine maʻitaga. Ma o suʻega toto ma suʻesuʻega faʻamalosi e fesoasoani e fuafua ai.

    E mataʻituina le siakiina o le maualuga o le suka i le taimi o le tuputupu aʻe o le fetal, pe a fai na o le mafuaʻaga e faapea o le maʻitaga lava, e pei ona fai mai fomaʻi, o se "diabetogenic" mafuaʻaga. O le mea lea, o le taimi o maitaga o faʻamaʻi na tutupu i se taimi e le mafaamatalaina e masani ona faʻaalia. O fomaʻi e aofia ai tamaitai e iai le gasegase o le faʻamaʻi, o fafine e maʻitaga i le mavae ai o le 30 tausaga (o le lamatiaga o le tuputupu aʻe o le maʻisuka faʻateleina i le matua), o fafine ua mamafa tele, fafine ua uma ona maitaga, ua lamatia le mauaina o le maʻisuka i taimi o gaioiga. e faʻapea foi ma tamaitai oe atonu na misia le maʻisuka i taimi o maʻitaga talu ai (i lenei tulaga, o le fananau mai o pepe lapopoa ua salalau, ua sili atu i le 4.5 kilokalama ma ua tupu 55-60 senitimita).

    O faʻaʻailoga o le maʻisuka, e faʻaalia i le taimi o maitaga, e mafai ona faʻateleina le urination, faʻalauteleina o le 'ai, pala mago ma vaiinu, vaivaiga, maualuga toto maualuga. Ole taimi e maua ai le maʻisuka e le avea ma se faʻalavelave mo le fanauina o se tamaititi: mataʻituina ma le faʻaeteete, le siakiina pea o le suka e faʻaaoga ai meaai faʻapitoa e ono mafai ai ona tumau ma fanauina se pepe maloloina ma malosi.

    O le suʻi suʻe e faia i le va o le 24 ma le 28 vaiaso o le gaioiga. O le mea moni, o sina laʻititi laʻititi i maualuga o suka, e tusa lava pe maua i le taimi muamua o le suʻega, atonu e le tumau. Ina ia mautinoa o loʻo i ai se suka maualuga e maualuga le maualuga, o le a manaʻomia se faʻamatalaga. O le maualuga maualuga o le suka o le toto e fuafua i se suʻesuʻega, faʻapea foʻi ma se suʻega toto.

    O le mea moni, o se maualuga maualuga o le suka i le tino o se fafine maʻitaga e le seasea lava i aso nei. Pe a ave se pepe, o le avega i luga o le pancreas e maua ai le inisalini e faʻatupulaʻia tele. Ma afai e le mafai e le pancreas ona taulimaina lenei avega, o le maualuga o le kulukose o le toto e vave ona faateleina. O lenei mea ofoofogia e iai sona igoa faʻapitoa - o loʻo taʻua o "maʻisuka maʻitaga" - o se tulaga vavalalata i le va o le maʻisuka ma le maʻisuka moni. O le maʻisuka maʻi e faʻaalia i le maualuga o le toto, ae a uma ona fanau le pepe, i totonu o le 2-12 vaiaso, toe foʻi mai le maualuga o le suka. Ae ui i lea, o le puleaina o le maualuga o le suka ma le gauai tele atu i le soifua maloloina o se tagata pe a maitaga tamaitai maʻitaga i le maʻisuka o le a faamalosia.

    E tatau ona e iloiloina muamua au meaʻai. O mea taumafa e faʻamaʻagofie ai le gaʻo - suālaʻau, mea faʻafiafia, suamalie, palu pateta e le tatau ona 'aina. E tatau foi ona e lafoaia sua o fualaau suamalie ma vai suamalie, e le manaomia foi le taumafaina o fualaau aina tele. E le tatau ona e musu uma mai le gasolo malie o le gaʻo (gaʻo, buckwheat, rice, pateta), ae o le a faʻaitiitia lava a latou meaʻai. O le faia o se meaai mo fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka o se galuega faigata tele, aua e talafeagai e le gata ina faʻaitiitia le aʻafiaga o le pepe mai le suka maualuga, ae ia tuʻuina atu foi ma mea aoga talafeagai uma e mafua mai i meaai. O le mea lea, o feutagaiga ma se tagata tomai faapitoa mo le filifilia o se taumafataga o le a le sili atu le maoae. O le mauaina o se glucometer o le a faʻaaogaina foi - faatasi ai ma lana fesoasoani o le a mafai foi ona fuaina le toto toto.

    I le taulai atu i lo latou lava soifua maloloina ma le tulaga, tausi pea i latou lava ma le pepe, o le a fanau moni le pepe i le soifua maloloina ma malosi.

    Mafuaaga o le faamai

    I le taimi o le maitaga, o le tino o le endocrine faaopoopo, o le placenta, e aliali i totonu o le tino. O ona hormones - prolactin, chorionic gonadotropin, progesterone, corticosteroids, estrog - faʻaitiitia le faʻafitauli o le tino o le tina i le inisalini. O meaola i le inisalini na maua mai, o le vaevaeina o le hormone i le placenta e lauiloa. O le metabolism o tino o le ketone ua faʻaleleia, ma o le kulukose e faʻaaogaina mo manaoga ole fetus. I le avea ai ma taui, o le faʻamalosia o inisalini e faʻaleleia.

    E masani lava, o le atinaʻeina o le inisalini o le mafuaʻaga lea o le faateleina o le kulukose toto pe a uma ona 'ai. Ae o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e le fetus i le taimi o le suʻesuʻega o le anapogi toto e oʻo atu ai i sina hypoglycemia. Faʻatasi ai ma le genetic predisposition i le maʻisuka, o le mea faʻapipiʻi e le mafai ona tatalia le faaopoopoina o le avega ma faʻamalosi.

    I le lamatiaga mo lenei faʻamaʻi o fafine:

    • mamafa tele
    • silia ma le 30 tausaga
    • mafatia i le faʻamaoni,
    • faʻatasi ai ma se tala faʻasolopito matuia leaga
    • ma faʻafitauli o le gasegase o le tino gasegase na maua aʻo lei maʻitaga.

    O le maʻi e amata i le 6-7 masina o le maitaga. O fafine e maua i le maʻisuka ituaiga e maualuga le maualuga o le atiaeina o se fomaʻi o le maʻi i le mavae ai o le 10-15 tausaga.

    O le siama o le maʻisuka latene i fafine maʻitaga i le tele o tulaga, e faigata ona o lona soymptomatic course. O le auala autu e fuafua ai faʻafitauli o le gasegase o suʻesuʻega suʻesuʻe.

    Iloiloga a le Peraimeri

    Afai ua faamauina se fafine maʻitaga, ua fuafuaina le maualuga o le kulukose plasma. Ua ave le toto toto mo suesuega. E le tatau ona e 'ai e le itiiti ifo i le 8 itula aʻo leʻi suʻeina oe. I tamaitai maloloina, o le faailoga e 3.26-4.24 mmol / L. O le maʻi suka e maua i le maualuga o le kulukose o maualuga i luga aʻe o le 5.1 mmol / L.

    O le auʻiliʻiliga mo le hemoglobin glycosylated e mafai ai e oe ona faʻatuina le tulaga o le metabolism gaʻo i le 2 masina. E masani lava, o le maualuga o le hemoglobin glycosylated e 3-6%. O se siitaga e oʻo atu i le 8% o loʻo faʻaalia ai le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka, faatasi ai ma le 8-10% o tulaga lamatia e faʻapitoa, ma le 10% pe sili atu - maualuga.

    Ia mautinoa e suʻesuʻe le urine mo le kulukose. 10% o fafine maʻitaga o loʻo mafatia i le glucosuria, ae atonu e le aʻafia i se tulaga o le hyperglycemic, ae o le solia o le gaosia o le gaʻo glomeruli poʻo le plonlonephritia masani.

    Iloiloga i le 24-28 vaiaso o le gaioiga

    Afai i totonu ole suʻega muamua o faʻataʻitaʻiga e tolu e leʻo faʻaalia ai faʻafitauli o le gaʻo gaʻo, o le isi suʻega e faia i le amataga o le 6 masina. O le faʻamoemoeina o le faapalepale o le kulukose e le manaʻomia ai se sauniuniga faapitoa ma faia i le taeao. O le suʻesuʻega e aofia ai le fuafuaina o le anapogi i le toto carbohydrate, tasi le itula i le maeʻa ai o le 75 g o le kulukose, ma le isi 2 itula. O le tagata maʻi e le tatau ona ulaula, faʻagasolo lelei, ave vailaʻau e aafia ai le taunuuga o le auiliiliga.

    Afai e maua le hyperglycemia i le taimi o le suʻega o le faataitaiga muamua, o laasaga o suʻega nei e le o faʻatinoina.

    O le naunautaiga o le faapalepale o le kulukose e faʻasaina i mataupu o:

    • ogaoga ogaoga
    • faʻamaʻi pipisi
    • faʻavavega o le pancreatitis,
    • le manaʻomia o le moe.

    O le uluaʻi anapogi a le fafine maʻitaga o le toto glucose e maualalo ifo nai lo o se fafine e le o maʻitaga. A maeʻa le itula o faamalositino, o le glycemia level o se fafine maʻitaga e 10-11 mmol / L, pe a uma le 2 itula - 8-10 mmol / L. O le tolopoina o le paʻu i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ao faagasolo le vaitaimi o le gaioiga e mafua ona o se suiga i le fua faatatau o le faʻaaogaina i le gastrointestinal tract.

    Afai e maua le maʻisuka i le taimi o le suʻega, e faʻamaonia le fafine i le endocrinologist.

    O suiga faʻaleagaga o le gaosiga o le gaʻo i le tele o fafine e maua i le taimi o le maitaga. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e fuafua lelei. O le maʻi suka e matautia mo le soifua maloloina o le tina ma le tamaititi. O suʻesuʻega muamua o mea faʻavavevave e talafeagai mo le taimi e togafitia ai le faʻamaʻi.

    Faailoga mo le suʻeina o le maʻisuka i le taimi o le maitaga

    E masani lava o le toe faʻafoʻi o nisi o faʻamaʻi e tupu i le taimi o le maitaga. O loʻo i ai se avanoa e atiaʻe ai le maʻisuka latene. Mo le talitonu atoatoa i le leai o lenei faʻamaʻi, ua fautua mai e le fomai e maua e se fafine maʻitaga se suʻi suka.

    O se auiliiliga i le taimi o le maitaga ua tuuina mai i mataupu nei:

    • fia inu pea
    • faʻaoga faifaipea,
    • maʻi faʻamaʻi o le maʻisuka
    • pe a ave se tamaititi e mamafa tele,
    • i le taimi o suʻesuʻega o fua o suʻesuʻega o le toto ma le urine, o le suka na maua i le tuufaatasiga o meaola o meaola,
    • vaivai ma le vave paʻu o le mamafa.

    Fautuaina aso o suʻega ma tulafono faʻavae

    Ole laasaga muamua o suʻesuʻega o le maʻisuka latent e mai i le 16 i le 18 vaiaso o le gaioiga. I nisi tulaga, o se suʻesuʻega e fuafua i le 24 vaiaso.

    Afai i le taimi o le suʻega o meaola o loʻo i ai le maualuga o le suka, ona faʻatulaga lea o le suʻega i le 12 vaiaso.

    O le vaega lona lua o le suʻega e pa'ū i le vaitaimi mai le 24 i le 26 vaiaso. O le i ai o se maualuga maualuga o le suka i lenei taimi e mafai ona afaina ai le tina, ae o le tamaititi foi. O sauniuniga talafeagai e taua mo le suʻega toleniga o le kulukose

    O fautuaga nei e ao ona matauina:

    • tolu aso aʻo leʻi faia le suʻega, e tatau ona e saunia se lisi o aso taʻitasi ma le 150 kalama o meaʻai,
    • o le taumafataga mulimuli e tatau ona aofia ai le itiiti ifo ma le 50 kalama o meaʻai gaʻo,
    • 8 itula aʻo leʻi faia le suʻega e le tatau ona 'ai meaai,
    • aua le tagofia mea taumafa ma vitamini i le suka aʻo leʻi faia le suʻega,
    • faʻasolosolo e ono aʻafia ai le le saʻo le iʻuga o le auʻiliʻiliga, o lea e tatau ai ona e talanoa muamua i lau fomaʻi,
    • i le taimi o le suʻega atoa e tatau ona i ai ile tulaga o le nofo ai.

    E faʻapefea ona suʻe se suʻega toto mo suka lilo?

    • ave toto mai se vein e fua ai le kulukose,
    • ona inu lea e le tagata maʻi se vaifofo monosaccharide,
    • ona toe ave lea o le toto i le itula ma le lua itula i le maeʻa ai o le vaifofo i le fuaina o taunuuga.

    Glucose mo le auʻiliʻiliga e faʻaleagaina i le tuʻuina atu o le 300 ml o le vai faʻamamā ma le 75 g o le palapala vevela.

    I totonu o le 5 minute, e tatau ona onā le fofo.

    Fua o le suʻega o le toto: masani ma faʻalavelave i fafine maʻitaga

    • i le uluai anapogi, o faailoga e le tatau ona sili atu i le 5.1 mmol / l,
    • pe a uma le pa lona lua, lea e faia i le itula e tasi pe a maeʻa ona fofo, e masani lava o le fua faatatau e oʻo atu i le 10 mmol / l,
    • pe a uma le taimi lona tolu o le foai toto, lea e lua itula talu ona maeʻa le avega, e le tatau ona sili atu le maualuga o le kulukose i le 8.5 mmol / l.

    I le tulaga o faailoga maualuga i luga o le maʻitaga maʻitaga, e mafai e le tasi ona maua le i ai o le maʻisuka faʻamaʻi. O lenei suʻesuʻega e le afaina. Aʻo, o le kulūkose e faʻaitiitia pe a uma le lua masina talu ona tuʻuina.

    Peitai, o lenei tulaga e le mafai ona manatu e masani, aua e mafai ona afaina ai le tamaititi. O le mea lea, e manaʻomia le faʻatalanoaga ma se endocrinologist, lea, afai e tatau ai, o le a faʻatonuina ni suʻesuʻega faaopoopo poʻo le faia o se meaʻai faapitoa.

    O le maualuga o le kulukose o le tino e mafai foi ona afaina ai le maitaga, aua o mea gaʻo e aafia i le faia o le faiʻai o le pepe.ads-mob-2

    Taʻiala mo le suʻesuʻeina o le maʻisuka latene

    Afai o le maualuga o lona toto aʻo leʻi 'ai e sili atu nai lo lenei faailo, ona maua ai lea e le fafine se maʻi gasegase.

    I le suʻega lona lua i le itula, i le tulaga o le maʻisuka, o le a eseese le fuainumera mai le 10 i le 11 mmol / L.

    A maeʻa le foai lona tolu o le toto, faia i le lua itula i le maeʻa ai o le fofo, o faʻamaoniga mai le 8.5 i le 11 mmol / l pe sili atu e talafeagai mo le fuafuaina o le maʻisuka.

    Vitio faʻatalanoa

    E faʻapefea ona tuʻuina atu le suʻega ole toleniga o le glucose i le taimi o le maitaga:

    O se auiliiliga e fuafua ai le maʻisuka o le maʻisuka i le taimi o le maitaga e taua, talu ai o le lamatiaga o lenei faamai o loo i ai i lona tulaga le talafeagai, lea e ono afaina ai le tulaga o le soifua maloloina o le tina ma le tamaititi o loo fanau mai.

    Aʻo leʻi pasia le suʻega, e taua le sauniuni lelei ma mulimuli i fautuaga uma ina ia faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua ni iuga leaga.

    Tuua Lau Faamatalaga