Suʻega o le toto mo le inisalini

Afai o se tagata e fia inu pea, faʻagogo le gutu, ma faʻavave i luga o le paʻu le faʻamaloloina o le tino - o se taimi lea e faʻafesoʻotaʻi ai se endocrinologist ma ave se suʻega insulin. O le vave lava ona faia lenei mea, o le sili atu lea: o le le amanaiaina o faailoga o le a faʻaosofia ai le atinaʻeina o le maʻisuka, o le taunuuga lea o le a pa'ū ai le tagata i se siama, ma, afai e le o saunia le togafitiga faafomaʻi i le taimi, e mafai ona tupu se taunuʻuga.

Tulaga masani

O le inisalini o le hormone e gaosia e tamaʻitaʻi o Langerhans (o se faʻamatalaga na tuʻuina atu e saienitisi i peta beta o le pancreas). O le galuega autu o le inisalini o le faʻamautinoa lea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o se tulaga masani mo le ola o le tino.

O homone sapalai glucose ma isi meaʻai i vela uma o le tino, ma tuʻuina atu le tino ma le aofaiga talafeagai o elemene aoga. Afai o tamaʻitaʻi o Langerhans e amata ona tuʻuina atu le inisalini i lalo o le masani, o le sela e maualalo ai meaʻai, e mautinoa e afaina ai i latou: amata ona latou fiaai ma feoti, e mafua ai le le lelei o le tino.

O le isi sini o le inisalini o le faatonutonuina lea o le metabolism o gaʻo, gaʻo ma pulu, i le taimi lea e liua ai aʻafiaga i maso maso, ae puipuia ai le faʻaogaina o musika. E le gata i lea, e ala i faʻafitauli matuia, o le inisalini e suia ai le glucose e mafai ona afaina ai le tino i le glycogen.

O le hormone e teuina i le ate ma maso, fatuina o se ituaiga "nofoaga" (o le mamafa o le glycogen i le ate o se tagata matua e mafai ona oʻo i le 120 g). O le taimi lava e amata ai ona lagona e le tino se faaletonu o le suka, o le glycogen lea na teuina i totonu o le ate ua malepe i lalo o le malosi o enzymes, ua liua i le kulukose ma ulu atu i le toto.

O le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e faalagolago lava i meaʻai na maua i totonu o le tino: ina ia mafai ona faʻaaogaina ma aveese mai ai le malosi mai le toto, o le tele o le kulukose i totonu o le toto e faʻateleina ai. I le tali atu i lenei mea, o le pancreas e tuʻuina mai se faailo mai le faiʻai e faʻateleina le faʻasalaga o le inisalini: a leai, o le suka maualuga o le a afaina ai le tino.

O lenei tulafono e le aʻafia ai naʻo tamaiti e tumau le maualuga o le hormone e tusa lava pe a maeʻa se taumafataga manaia (na o le taimi o le tamaititi e faʻalagolago ai le gaosiga o le inisalini i meaʻai e 'ai).

Ona o le faalagolago o le hormone i meaai, o suʻega uma e fuafua ai le aofaʻi o le inisalini i totonu o le toto e ave i luga o se manava gaogao. I se tagata soifua maloloina, o le maualuga o le insulin o:

  • i tagata matutua: mai le 3 i le 25 mcU / ml,
  • i tamaiti: mai le 3 i le 20 mkU / ml,
  • aʻo maitaga: mai le 6 i le 27 mk units / ml,
  • ina ua mavae le 60 tausaga: mai le 6 i le 36 mkU / ml.

O nei faʻamatalaga e mafai ona fesuisuiai, aua o le tele e faalagolago i le lelei o le tagata na saunia lona tino e fuafua ai le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. O le aso ao lumanaʻi le foai toto, e tatau ona e lafoaia le faʻaaogaina o fualaau oona, afai e leai se avanoa, talanoa i lenei mea ma le fomaʻi. O le toto e masani ona tuʻuina i le taeao i luga o se manava gaogao, o le taimi i le va o le faʻataʻitaʻiga ma le taumafataga mulimuli e tatau ona le itiiti ifo ma le sefululua itula.

O faʻamatalaga sili ona saʻo mo le fuafuaina o le setete o le pancreas e mafai ona maua pe a lua foai faalua le lua i le vaeluaga o le lua itula. Ina ia faia lenei mea, pe a uma le faʻataʻitaʻiga muamua, e tatau ona e inu i se vaifofo o le kulukose ma pe a mavae sina taimi ona toe pasi lea o le auiliiliga.

O sea suʻesuʻega e mafai ai ona e mauaina faʻamatalaga sili ona saʻo i le lelei o loʻo galue ai le pancreas ma o le inisalini e gaosia. Afai o le faʻamaumauga o loʻo taʻu mai ai o le maualuga o le hormone e gaosia pe maualalo, e faʻaalia ai le maʻisuka faasolosolo ma le atinaʻeina o faʻafitauli e fesootaʻi ma lenei maʻi.

E itiiti nai lo masani

O le le atoatoa o le inisalini e mafua ai le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ona o le amata ona matelaina o sela, talu ai e le mafai e le inisalini ona tuʻuina atu mea uma i le aofaiga talafeagai o le kulukose ma isi mea aoga. O le metabolism i le va o proteins ma gaʻo o loʻo faʻalavelaveina foi, o le glycogen e le o toe teuina i le aofaiga tatau i le ate ma maso.

O le maualuga maualuga o le toto e mafua ai le galala tele, fiaai pea, le mautonu le tino, ma le masani ai. Afai e te le matauina nei faailoilo i le taimi ma e le faia fua, o le gau o le hormone o le a taitai atu ai i le atinaʻe o le maʻisuka e faalagolago ile inisalini 1.

O le inisalini maualalo e mafai ona faʻaalia e:

  • o se olaga le tauagavale po o le umi, malosi malosi faaletino, aemaise lava i luga o se manava gaogao,
  • pituitary poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • 'ai le tele o taumafa leaga ma' ai tele,
  • maʻi pipisi ma maʻi tumau,
  • popole le popole, popole.

Afai e te maitauina le le lava o le insulin i le taimi ma amata togafitiga e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le suka i le toto, e mafai ona taofi le atinaʻe o le maʻisuka. E mafai ona e faʻaititia le maualuga o le kulukose ma le fesoasoani o se taumafa faapitoa (e iloa e tagata uma le afaina o le suka, falaoamata paʻepaʻe mo le tino), togafitiga insulin ma fualaau faasaina, o le gaioiga o le toe faʻafouina o suauu pancreatic, faʻamalosia le puipuiga, ma faʻaaoga foʻi fualaau oona e faʻafefea ai toto toto.

O se togafitiga togafitiga e tatau ona faia e se fomaʻi e faʻaititia ai le maualuga o le inisalini i totonu o le toto: faʻamaonia le faasaina o le tagata lava ia, aua e mafai ona afaina ai le tino.

I le tulaga o le maʻisuka, e tatau i le fomaʻi ona faatonu se vailaau ma filifili le fualaau e sili ona lelei mo le faʻatumu o le le atoatoa o le insulin i le tino. A maeʻa lenei mea, e tatau ona suʻe suʻega i taimi taʻitasi ina ia maua ai e le fomaʻi le avanoa e mataʻituina ai le maualuga o le inisalini i le toto ma faasaʻo i se taimi tatau. O oe lava e le mafai ona faia i soo se tulaga.

Luga masani

O se maualuga maualuga o le inisalini e le itiiti ifo le lamatiaga, aua e mafua ai ona le suia le suiga o le natura i vaega taua uma o le tino. O le taunuʻuga o le faʻamaʻi o le ituaiga 2 ole maʻisuka e le o le insulin. E tupu lenei mea ona, ona o le faateleina o le inisalini, o le tele o le kulukose i totonu o le toto e paʻu malie ma e le mafai e le tino ona liua meaʻai e oʻo mai i le malosi.

E le gata i lea, o le sili atu o le homone e le mafai ai ona maua gaʻo gaʻo e auai i le metabolism. E tuʻuina atu lenei mea faʻatasi ma le gatete, afu, palpitations, osofaʻiga o le fiaai, faʻalavelave, faʻavaivaia.

O le tali lava lea e tasi i le tino e matauina i le tulaga o le maualuga o le inisalini sauniuniga, lea e mafua ai se maʻi ua taʻua o le maualuga o le pancreas, pe a amata ona gaosia le inisalini i le tele naua. Faatasi ai ma mafuaʻaga o le gasegase pancreatic o mea nei:

  • sili atu le malosi faaletino (aemaise lava le leaga i tamaitai),
  • popole
  • maʻi ate
  • ituaiga 2 maʻisuka
  • sili atu i le tino o le hormone tupu,
  • afaina
  • o le i ai o le insulinoma (o se tuma e atiae i totonu ole tino peta pancreatic, lea e mafua ai le faateleina o le inisalini)
  • faʻavaivaia le kulukose i suauu ona o le leiloa o lo latou lagona ile inisalini,
  • polycystic ovary,
  • le lelei o le pituitary gland,
  • tumutumu o le tino,
  • maʻi o le pancreatic.

O le togafitiga e faʻalagolago i le mafuaʻaga na mafua ai le faateleina o le inisalini. I le faaopoopo atu i vailaʻau, e tatau i le tagata maʻi ona tausisia se meaʻai (pe afai e mafai, aveese meaʻai e afaina ai le tino), o le tino faʻaletino faaletino, o le a manuia le vaalele i le ea fou.

O a faailoga e iloa ai e tatau ona pasia se auiliiliga? O le a se mea e tatau ona ou suʻeina?

E masani lava, o le suʻeina o le inisalini ua faʻamaonia e faʻamaonia pe faafitia ai se siama o le maʻisuka. E le gata i lea, o le mafuaaga mo le toe faafoi o le iai poʻo le masalosalo o faʻamaʻi pipisi. O i latou e mataʻituina le soifua maloloina e tatau ona gauai atu i uiga nei o loʻo i totonu o le tino o le tagata:

  1. Suiga o le mamafa, i luga ma lalo. O se faʻaaliga sili lea ona mataʻutia pe afai e leai ni suiga i meaʻai ma le gaoioi na tutupu i le olaga o se tagata. O lona uiga, afai o se tagata e alu ma 'ai i le paʻu tutusa e pei o lea aso ma lea aso, ma le mamafa o lona tino, o lona uiga o nisi ituaiga o faaletonu ua tupu i totonu o le tino. Ina ia iloa, e tatau ona e faia se suʻesuʻega.
  2. O le vaivai, le lava o le gafatia o le galue o ni faailoga foi ia o le faalavelaveina o soo se faiga. Ina ia iloa mafuaaga o lenei tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e faia le suʻega talafeagai ma suʻega suʻe, e aofia ai le insulin.
  3. O le isi faailoga o le solia o le gaosia o le homone o loʻo i luga o le umi o le faʻamalolo o manua. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tipi poʻo le abrasions e umi se taimi e tafe ai ma faʻafefe. O lenei faailoga e taʻu mai ai foi se suiga i le tuufaatasiga o le toto o le tagata.

E faʻapefea ona faia le auʻiliʻiliga? Filifiliga Suesue Faʻamatalaga

E mafai ona faia se suʻega insulin i auala e lua:

  1. O le auala muamua e pasia ai lenei ituaiga o auiliiliga e taua o le fiaaai. O loʻo taʻoto i le mea moni e faapea, o le faʻaaogaina o meafaitino e faia i luga o se manava gaogao. Aʻo faia le auʻiliʻiliga i lenei auala, a uma le taumafataga mulimuli, e 8 itula e tatau ona pasia. I lenei itu, o le faʻapipiʻiina o le auʻiliʻiliga ua fuafuaina mo taeao.
  2. O le auala lona lua e fuafua ai le maʻi o le tagata i le maʻisuka o le faʻaaoga lea o le kulukose. O le tagata inu e inu i se vaega patino, e faatali mo le lua itula ona foai atu lea o le toto.

E i ai le isi filifiliga mo le suʻeina o le toto mo le inisalini. E aofia ai le tuufaatasia o metotia e lua. O lenei filifiliga e sili ona saʻo. Muamua, e faia e se tagata se suʻega toto mo le inisalini i luga o se manava gaogao, ona faʻaaogaina lea o le kulukose, a maeʻa ona ia faʻatali mo ni nai itula ma toe ofoina atu le toto. O lenei auala e mafai ai e oe ona vaʻai i le ata o mea o loʻo tupu i totonu o le tino i le sili atu. Ae ui i lea, mo se suʻesuʻega puipuia, ua lava lea e foaʻi ai le toto i le taeao, i luga o se manava gaogao.

Sauniuniga mo le suʻesuʻega. O le a le mea e tatau ona faia aʻo leʻi suʻeina? Fautuaga fomaʻi

O lenei ua e iloa le suʻega o le inisalini, pe faapefea ona ave. Ia tatou talanoa nei pe faʻapefea ona saunia lelei. E tatau lea mea ina ia taunuʻu ai le taunuuga.

  1. Aʻo le i tuʻuina atu le toto i se manava gaogao, e tatau ona matauina le aloese mai meaʻai mo le valu itula. I le taimi nei, e le mafai ona e 'ai ma inu meainu. E naʻo vai mama e mafai ona faʻaumatia.
  2. E le mafai ona e faia se auʻiliʻiliga pe a fai e gasegase le tagata maʻi i soʻo se togafitiga, o lona uiga, e manaʻomia vailaʻau. O le mea moni e mafai ona latou aʻafia ai taunuuga. O le toto mo le inisalini e tatau ona tuʻuina atu ao le i faia le togafitiga, pe le itiiti ifo ma le fitu aso talu ona maeʻa. E le gata i lea, o le tagata maʻi e tatau ona logoina le fomaʻi o loʻo feagai o ia ma togafitiga, pe o le a le taimi na taofia ai lona aveina o tupe. I le mataupu pe a umi le togafitiga, ma o auiliiliga mo le inisalini o se vaega taua o le togafitiga, e tatau ona faamaopoopo ma le fomai le avanoa e faalavelaveina ai le faaaogaina o vailaau ina ia mafai ai ona faia le toto sampling.
  3. 24 itula ao leʻi faia le suʻesuʻega, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai patino, faʻaaogaina, ma le musu e 'ai meaʻai gaʻo ma inu ava malosi. Ma le isi, e te le manaʻomia le faʻaaogaina o soʻo se gaioiga faaletino.
  4. I le mataupu pe a faaopoopo i le foai toto, o le tagata maʻi e faʻamaonia ituaiga ituaiga o suʻega e pei o ultrasound poʻo le X-ray, ona tatau loa lea ona e pasia le mea mo le suʻega, ona e alu lea i isi ituaiga o taualumaga.

Inumaga insulin (suʻega toto): masani, suʻesuʻeina o tusitusiga

E pei ona taua i luga, o le maualuga o le insulin i le toto o le tagata e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le taumafaina o meaai. O le mea lea, mo le saʻo i luga o se manava gaogao, ua faia ai se suʻega insulin.

O le masani o le i ai o lenei vailaʻau i le toto o le tagata e 1.9-23 μm / ml. O lenei mea mo se tagata matua. O le masani i tamaiti e mai le lua i le luasefulu micron / ml. Mo fafine maitaga, o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga. Mo i latou, o le masani masani mai le ono i le 27 μm / ml.

Faʻaalia uiga taua o le inisalini i totonu o le toto. O le a le uiga pe afai o lenei hormone e tele pe itiiti foi?

I le tulaga o le inisalini i totonu o le toto o se tagata o loʻo i lalo ifo o le tau maualalo, o loʻo faʻamaonia mai ai le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo i ai i le tino. I le isi itu, faatasi ai ma se faʻateleina o le taua, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le i ai o le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka i le tino.

E tatau foi ona manatuaina o fafine maʻitaga o loʻo i ai isi faʻamaoniga o tulaga masani, o lo latou taua e sili atu ona maualuga.

O lenei ua e iloa le auala e tofotofoina ai ile inisalini. O le faʻamatalaga o le auʻiliʻiliga ma le masani o le faʻaaliga o loʻo iloiloina i lenei tusiga.

E manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi ona manatua e sili atu le faʻamaonia o le faʻamaʻi i se taimi vave nai lo le togafiti o ona faʻatonuga.

Suʻega o le toto mo le inisalini: tulafono o le tuʻuina atu, filifili ma le masani

O le tele o le inisalini i totonu o le toto e suia pea i le aso atoa e tali atu ai i le tafe o le kulukose i totonu o vaʻa. I nisi o faʻamaʻi, o le paleni faʻalavelave e faʻalavelaveina, o le faʻasalaga o le hormone e amata ona ese mai tulaga faʻale-tino. O se suʻega toto mo le inisalini e mafai ai ona e iloa lenei suiga i le taimi.

I nisi tulaga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le maʻi faʻasolosolo, o le suʻesuʻega taimi e taua tele, talu ai o loʻo maua e le tagata maʻi le avanoa e faʻamalolo ai maʻi faʻalavelave ma puipuia ai le maʻisuka. O lenei auʻiliʻiliga e mafai ai e oe ona iloilo le gaoioiga a le pancreas, o se vaega taua o se seti o suʻesuʻega e iloa ai le mafuaʻaga o le hypoglycemia. I le maʻisuka, o le tele o le anapogi o le inisalini i totonu o le toto e faʻaaogaina e fuafua ai le faʻasologa o le insulin resistance.

Ole inisalini o le hormone autu i totonu o le faʻalavelave faʻapitoa o le faʻatonutonuina ole metabolism. E maua i le pancreas faatasi ai ma le fesoasoani o sela o se ituaiga faapitoa - vela beta, o loʻo i totonu o tamaʻi motu o Langerhans. O le inisalini e faʻasaʻoina i totonu o le toto ma le faateleina o le glucose concentric i totonu. E faaosofia ai le fesuiaiga o le kulukose i totonu o le tino, ona o lona maualuga i le toto ua faaitiitia, ma pe a mavae sina taimi ua faaitiitia le maualuga o le hormone. Ina ia iloilo le gaosiga o le inisalini, e ave le toto i luga o se manava gaogao, pe a maeʻa le taimi o le fiaai o se taimi. I lenei tulaga, o lona aofaiga i tagata soifua maloloina e masani lava ona fetaui ma le masani, ma o soo se suiga o se faailoga lea o faalavelave i totonu o le metabolism.

O se faʻataʻitaʻiga na faia i luga o se manava gaogao i le tele o falemaʻe e mafai ona taʻua o insulin, e le o le insulin, IRI. Tuuina atu i mataupu nei:

  • tupe mama po o tupe leiloa lea e le mafai ona faʻamatalaina e uiga i meaʻai,
  • hypoglycemia i tagata e le maua togafitiga mo le maʻisuka. O loʻo faʻaalia i se lagona o le fiaaai, vaega o le gatete, moe,
  • pe afai o le maʻi e tele faʻamaoniga faʻapitoa o tagata vaʻaia: meaʻai ma se BMI> 30, atherosclerosis, siama cardiac, ovary polycystic,
  • i ni tulaga masalosalo, e faamanino ai le ituaiga o maʻi suka poʻo le filifilia o togafitiga e sili ona lelei.

O se suʻega insulin e mafai ai ona e:

  1. Faailoa poma, lea e aofia ai suauʻu e mafai ona maua ai le inisalini. I lenei tulaga, o le hormone ua tuusaʻo atu i totonu o le toto e aunoa ma le mautinoa, i se aofaiga tele. O le auʻiliʻiliga e faʻaaogaina e le gata i le mauaina o se neoplasm, ae ia iloilo foi le manuia o lona togafitiga faʻapitoa, e taofiofia ai toe faʻafoʻi.
  2. Iloilo le gafatia o le tino ile inisalini - faʻamalosia ile inisalini. I lenei tulaga, e tatau ona e suʻeina se suʻega kulukose. O le faʻamalosia o inisalini o se uiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma faʻafitauli o loʻo muamua atu i ai: faʻasologa o vailaau faʻasolosolo ma le maʻi faʻasolosolo.
  3. I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2 tumau, o le auʻiliʻiliga o loʻo faʻaalia ai le tele o le hormone e maua mai i le pancreas ma pe o le a maua e le tagata gaʻo masini e maualalo ai le suka poʻo injections inisalini e tatau ona faʻatulagaina. E faia foi le auʻiliʻiliga pe'ā maeʻa togafitiga o tulaga maualuga o le hyperglycemic, pe a oʻo mai le maʻi maʻi mai le insulin administration i togafitiga masani.

I le maʻisuka ituaiga 1, e le faʻaogaina lenei auiliiliga. I le amataga o le faʻamaʻi, o le a faʻalavelave ai le faʻamalamalamaina o ona taunuuga i le amataga o le faʻamaʻi, ina ua maeʻa le togafitiga, o sauniuniga inisalini e foliga tutusa i le fausaga o la latou lava homone. O le isi auala sili i lenei mataupu o le C-peptide analysis. O lenei vailaʻau o loʻo faʻapipiʻi faʻatasi ma le inisalini. E le tali atu tagata faʻatagata, ma o le C-peptide insulin preparations e le o iai.

Faʻatasi ai ma le musika o le dystrophy, o le syndrome o Theenko-Cushing, o le gasegase o le pituitary function, o le ate, o le tatau ona mataʻituina le faatinoga o totoga uma, o le mea lea, maʻi, ma isi suʻesuʻega, e tatau ona suʻesuʻeina e le aunoa mo le inisalini.

O le tele o le inisalini i totonu o le toto e le gata e faalagolago i le maualuga o le kulukose, ae faʻapea foi i luga o isi numera: gaioiga faaletino, fualaau faasaina ma e oʻo lava i le lagona faʻalagona o se tagata. Ina ia mafai ona faatuatuaina taunuuga o le auiliiliga, o sauniuniga mo lea mea e manaʻomia ona mataʻituina:

  1. Mo le 2 aso, ia le aofia ai meaʻai gaʻo. E le talafeagai le teena o meaai ma le tele o le gaʻo.
  2. Mo se aso, aveese uma avega mamafa, e le gata i le faaletino, ae faapena foi mafaufau. O le popole i le afiafi o le auiliiliga o se mafuaaga lea e tolopo ai foai toto.
  3. O se aso e le inu ava malosi ma le malosi, aua le suia le masani masani. Faʻamālōlō taimi le tumau uma vailaʻau pe afai e le afaina ai le soifua maloloina. Afai e le mafai ona faalēaogā, taʻu i le tagata faigaluega suʻesuʻe.
  4. 12 itula e le 'ai. Naʻo vai e leʻi faʻasosoʻoina e aunoa ma le kesi e mafai ona faatagaina i lea taimi.
  5. 3 itula e le ulaula.
  6. 15 minute aʻo lei ave le toto, nofo filemu pe taooto i luga o le moega.

O le taimi sili e faia ai le suega o le 8-11 i le taeao. O le toto e aveesea mai se vein. Ina ia faafaigofie lenei faiga mo tamaiti laiti, afa itula ao le i amataina, e tatau ona latou tuuina atu se ipu vai e inu.

Vailaʻau faʻapitoa e aʻafia ai tulaga o inisalini:

O le suʻega o le inisalini o le suʻega masani lea o le siama, ma o le inisalini o le homone sili ona suʻesuʻeina i le lalolagi. I Pubmed, o se tasi o faʻamaumauga sili ona tele o faʻasalalauga i le lalolagi, e sili atu i le 300,000 faʻasalalauga ma mau faasino i lenei hormone.

I se faapuupuuga, o le inisalini o se pulelaʻau autu o le gaʻo gaʻo i totonu oo tatou tino. E faapefea ona galue lenei hormone?

Inisalini (mai le latina Latine - island) o se tuufaatasiga polypeptide o le natura o le protein, o loʻo faʻapipiʻiina i potu o motu o le pancreas. O lona aoga autu o le pa'ū o le toto toto (glucose). O le kulukose mai le toto i lalo o le aafiaga o lenei hormone e matua loloto lava le gauaiina e masini eseese, ma pe a mavae le faaitiitia o lona mamafa, o le inisalini i totonu o le toto e pa'ū foi i le masini tali.

O le faʻatinoina o le gaioiga o lenei hormone o le faʻateleina lea o le maualuga o le mafai ona mafai ona faʻaaogaina o sela mo le kulukose. Ae o le glucose, lea na oʻo i totonu o sela ona o le gaioiga o le inisalini, e tatau lava ona faʻagasolo iina. O le mea lea, o le laasaga e sosoo ai i le aafiaga o lenei hormone i luga o le metabolism o gaʻo, o le faʻavaeina o le salu o manu, poʻo le glycogen mai le kulukose. Glycogen o se ituaiga o le malosi o le malosi ma, o le faaputuputu i le ate, e faamautinoa e ala i le vaivai o le gaosiga o le gaosiga e le tino i le va o taumafataga, faapea foi i le muamua lua i le tolu aso o le anapogi.

O le malepelepe o le sela o le manu e tupu i lalo o le aafiaga o se isi hormone, lea e tutusa ("fili") i lana galuega. E taua o le kalukagonoa, o lana galuega o le faateleina o le suka i le toto plasma, e faʻaaogaina ai manaoga o le tino, aemaise lava o le tino maso. O le inisalini e fesoasoani foi i le tuufaatasiga o le palatini ma mea gaʻo, o lona uiga, e iai lona aʻafiaga. I le i ai o le inisalini, o le gaioiga o le glucagon ua faʻasaʻoina, o le mea lea e mafai ai ona manatu lenei hormone o se mea e le faʻasaina, o lona uiga, o se kulupu e puipuia ai le faʻamaʻiina o aʻafiaga, gaʻo ma le masini manu.

O le faʻatonutonuina o le metabolism o le tino e matua faigata lava ma e faia i le tele o tulaga, ma i faʻamaʻi e pei o le maʻisuka 1 (o le insulin-dependent) ma le ituaiga 2 (tutoatasi), ua solia le taualuga. I nisi tulaga, o le tagata maʻi e i ai se paʻu e faʻamalosi ai le tele o le homone i totonu o le toto, ma o lenei tumo ua taua o le insulinoma. O se taunuuga, o le tagata maʻi e atiaʻe le tele o le tino o le hypoglycemia pe a fai e laitiiti tele le kulukose i totonu o le toto.

O le suʻesuʻega o le inisalini i le toto, o lea, o se suʻesuʻega autū o le gaosiga o le gaʻo ma le mea muamua, e fesoasoani i le faʻamaonia o le mafuaʻaga o tulaga eseese o le hypoglycemic, ma fesoasoani foi i le siama o le inisalini pancreatic. O le faʻamaʻi autu lea e faʻaalia ai le filifilia o se suʻega toto mo le inisalini o le maʻisuka. Fluctuations i le maualuga o lenei hormone i tagata mamai e maua i le maʻisuka e lautele lava, ma e faalagolago, muamua lava, i le ituaiga o faamaʻi ma lona ala. I le ituaiga maʻisuka ituaiga 1, e le mafai ona maua mai i totonu o sela o le pancreatic lenei hormone, e masani ona mafua mai i le togafitiga o le autoimmune, ma o le mea lea o loʻo i ai pea le leai o se inisalini i totonu o le toto, lea e leai se mea e toe faʻatumu ai.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le tulaga e faʻafeagai ma le faʻafeagai. E tele le inisalini i totonu o le tino, e sili atu nai lo le mea e tatau ai, ma o sela o le pancreas e maua ai e taumafai i le mea sili, ae o fusi e tatau, pe a faʻasaʻo le hormone, faʻaaloalo ia tuu le kulukose i totonu o latou sela. O lenei tulaga o lona uiga o le faʻamalosia o le inisalini ua atiae i totonu o masini. E taua tele mo tagata gasegase o loʻo maʻi i nisi taimi o le faʻamaʻi e filifili ai le fesiitaiga o le tagata mai mai ituaiga o meaola o le homone i le suka e faʻaititia ai le suka i foliga o papa, ma le isi itu.

E masani ona talitonu o le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia le faʻamaʻoina e le insulin, ma o tagata matutua e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona naʻo le faʻaaogaina o fualaau o suka. E le saʻo lenei mea, o nisi taimi o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia foi vasega pupuu o togafitiga.

I maʻi gasegase o loʻo mafatia i le maʻi pipisi, e tatau ona tuʻuina atu le toto i lenei hormone ina ia iloa ai le solia o le faapalese o le kulukose, lea e masani ona faʻaalia ai le atinaʻe o prediabetes.

O le suʻega o le inisalini o loʻo tuʻuina atu foi i faiga faʻa-gynnecology. Afai ei ai i se fafine se siama o le ovary polycystic, ona manaʻomia lea o lenei suʻesuʻega e le aunoa.

E tatau ona maitauina o le fuaina o le inisalini i totonu o le toto e le mafai ona ausia i taimi uma e ala i lona tuusaʻo tuusao. I latou na gasegase lenei mea mo se taimi umi talu ai ona o le maʻisuka, o auupega patino e mafai ona fausia e ono mafai ai ona faʻasese le iuga o suʻega. O lona uiga e sili atu le lelei o le suʻesuʻeina o lenei hormone, ae ia iloa le tuusao e ala i le suʻesuʻeina o le maualuga o le C-peptide i le toto, talu ai o le maualuga o lenei peptide e fetaui ma le maualuga o le insulin. O le a lenei mea O fea e sau mai ai?

O le C-peptide lava ia o se vaega o le muaʻi vailaau o le inisalini, lea e faʻamalolo mai lenei mole mole e ala i le fausiaina o le hormone. O lenei auiliiliga o le a talanoaina i lalo. Mo le taimi nei, e tatau ona e iloa o le C-peptide o se "otaota" e le lelei le ola, ae o i latou ma le hormone malosi e fesoʻotaʻi lelei.

E faʻapefea ona foai toto? O le toto e foai atu e aofia ai le sau i le fale suesue i luga o se manava gaogao. O le taimi o le anapogi ma le malologa i le po e tatau ona le itiiti ifo i le 8 itula, ma e mafai ona pasi saʻo le auiliiliga i le va o le 8 i le 14 itula o le anapogi.

E taua tele le iai i le tino ma le lagona faʻaletino i le aso ao lei faia le suʻesuʻega, ole tulafono ole faʻasaina ole ava malosi, ma afai e ulaula le tagata maʻi, e tatau ona aloese mai le ulaula pe a ma le tasi itula ao leʻi faia le suʻesuʻega, talu ai ona o le nicotine e mafai ona suia le iuga ole suega. O le a le taunuuga o le suʻesuʻega mo?

E tatau ona tuʻuina atu se auiliiliga:

  • muamua lava, i le mea e tupu ai o le tagata maʻi e iai faʻamaoniga o se tulaga o le hypoglycemic, lea e faʻafefe ai le fomaʻi.

O nei faʻaʻailoga e aofia ai le faʻafuaseʻi ma le faʻafuaseʻi o le vaivai, o le vevela, ma se lagona faapitoa o le gatete i le tino atoa, poʻo lima. O le tagata maʻi e liliu ile paʻu, o loʻo iai sona afu malulu, tachycardia e atiina ae. O le fefe le fefe ma le atuatuvale e foliga mai, pogisa i mata,

  • i tagata mamaʻi ma se maʻi pipisi,
  • i fafine ua maua i le ovary polycystic,
  • e faʻatalanoaina le mataupu o suiga suiga i tagata mamai,
  • ma se masima masalomia o le pancreas, lea o se insulinoma e faʻamalosia.

Afai e masalomia lenei manava, o le tagata maʻi foi e atiina ae osofaʻiga o le hypoglycemia, ae o le a masani ona faʻaauau ma tumau i le natura, ma o nisi taimi e oʻo lava i le faʻaleagaina, e mafai ona liua i se vailaʻau hypoglycemic.

Ole tau ole suʻeina ole inisalini ile faleoloa faapisinisi e mai le 500 i le 1,500 rubles, e masani lava mo le tasi aso galue.

O le a le mea e faʻaalia mai i le iuga? O le masani masani o fua faatatau mo lenei hormone e mai le 2.7 i le 10.4 μU / ml.

O le ae maua foi le aoga o le Inisalini toto ole aoga.

O nei faʻamatalaga e mafai ona fesuisuiai ma o le a faʻalagolago i le tekonolosi o le suʻega, ae i le taimi lava lea e tasi, o le a faʻaalia ai tuaoi i faʻamaumauga na tuʻuina atu.

I le taimi lava e tasi, e manaʻomia e le fomaʻi ona manatua o le tulaga masani o tulaga faatauaina o le a aoga pe afai e saʻo le suega o le toto, pe afai o le palu o le po ua uma ona faʻamaonia ma o le a le sili atu le mamafa o le tagata maʻi, ma e le sili atu le sili atu i le 30. O le mea e tatau ona fai nisi teuteuga, ma na o le tulaga lea o le filifilia o faaiuga o le a sao.

O le a le taimi e tupu ai le maualuga o tau faʻamaufaʻailoga? Muamua lava, o le a talanoa e uiga i se faʻamaoniga talafeagai o le insulinoma e faʻamalosia, ma e uiga i le siama o le maʻisuka tutoatasi 2 ituaiga.

I nisi tulaga, o le ate, lea e le mafai ona vave faʻaumatia le inisalini ua le aoga, o le "tuuai" mo le faateleina o le mamafa o le hormone. O le tagata gasegase e mafai ona i ai se faʻafitauli o le hormonal e pei o le acromegaly poʻo Cushing synd syndrome. I le tele o le meaʻai, o le a maualuga foi le tau, ma, ioe, o le suʻeina o le toto mo le inisalini o le a maualuga pe afai o le tagata maʻi na faʻaaogaina lenei mea i le afiafi, faʻagaloina pe faapefea ona sao toto.

Ae e tatau foi i le fomaʻi ona mafaufau e tele tele vailaʻau e mafai e le tagata maʻi ona ave, lea e mafai ona aʻafia ai taunuuga o suʻega. O vailaʻau nei e mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga ole maualuga ole inisalini ile plasma toto:

  • Glucose
  • O le tuputupu aʻe o le homone,
  • Levitopa fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase i le pisapisa,
  • Ave faʻamaʻi faʻamaʻi i fafine,
  • Togafitiga ma le coryicosteroid hormonone prednisone,
  • Quinidine, faʻaaogaina e togafitia ai faʻataʻavalega cardiac,
  • Vailaʻau o le potassium-sparing diuretic Veroshpiron.

E tele isi vailaʻau e aʻafia ai le gasegase o le inisalini.

Na taʻua i luga e faapea, afai e atiaʻe e se tagata siama i le hormone, ona mafai lea ona pasia se auiliiliga mo se C-peptide. O nei mea e lua, inisalini ma le C-peptide, o loʻo iai i ni tulaga maʻoti ma saʻo. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le faʻatupulaia o le C-peptide e tusa ma le 5 taimi maualuga atu nai lo le taua o le inisalini i le plasma toto. E mafua ona o le fua le tutusa o le aveeseina o nei metabolites mai le toto.

I aso nei, o le fuafuaina o le maualuga o le C-peptide e sili atu ona lelei nai lo le faia o suʻega insulin. O le mea moni, o le C-peptide e sili atu ona lemu lemu nai lo le hormone malosi, ma o lea o lona mausali i totonu o le toto e sili atu le maualuga, ma o le taunuuga e sili atu ona faʻatuatuaina, e ala i le faʻatulagaina ma le "faʻalelei" o fesuiaiga o taimi. E le gata i lea, o le C-peptide i le toto plasma e maua ai le fesuiaiga tutusa i le maualuga ma lalo, faapea foi ma fesuiaiga i le inisalini.

Ae e tasi le faaaliga. Inisalini ua faʻaumatia i le ate, ma C-peptide i fatugaʻo. O le mea lea, e tatau ona manatua i le mafaufau afai e maua e le tagata gase ma le fatu fatu, ona tatau lea ona faia ni fetuutuunaiga ina ia faʻamaonia lelei le suʻega. Ae, i le isi itu, afai o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e afaina mai le ate, ona fesoasoani lea o se suʻe C-peptide e aloese ai mai mea sese faʻamaonia ma faʻaalia ai le saʻo o le metabolism faʻamaumauga, lea e le maua pe a suʻesuʻeina se hormoni malosi.

O le mafuaʻaga lea, ona o le sili atu o le faʻatuatuaina o lenei suʻesuʻega, o faʻamatalaga mo le suʻesuʻeina o le C-peptide e lautele atu. I le faaopoopo atu i mafuaʻaga ua uma ona faʻamatalaina i luga, o se suʻesuʻega mo se C-peptide e talafeagai mo:

  • vavalo le ala o le maʻisuka,
  • Iloiloga ole galuega ole cell cell i tagata mamai ile maʻisuka pe afai latou te inuina le inisalini,
  • faʻamaʻiina o le maʻisuka maʻi, pe afai o loʻo maʻi le fafine maʻitaga i lenei faʻamaʻi,
  • Suʻega peptide fesoasoani e malamalama ai pe faapefea ona faʻamaloloina le inisalini ma faʻaumatia i tagata mamaʻi i faʻamaʻi ate, e tusa lava pe latou te le maua le maʻisuka.

O tulaga faatauaina o lenei metabolite le atoatoa i se tagata soifua maloloina e fesuisuiaʻi i tulaga maualuga: mai le 300 i le 2450 picomoles i le lita, ma e le faalagolago i le ituaiga o tagata ma le matua.

E le pei o le inisalini, o le faʻateleina o C-peptide e mafai ona faʻatele pe faʻaititia. I le tulaga muamua, o loʻo matou talanoa e uiga i faʻamaumauga tutusa mo mafuaʻaga lava e pei o le suʻesuʻeina o le inisalini, ae o loʻo i ai foi isi faʻamaonia. O nei mea e aofia ai le somatotropinoma ma le le atoatoa. O le maualuga o lenei peptide e faaitiitia i lalo o tulaga faigata, ma le faaleagaina o le ava malosi.

I le faaiuga, e tatau ona faapea o loo i ai foi le proinsulin. O le mea lava lea e tasi e kilia ai le C-peptide ma le hormone malosi. O loʻo i ai i lenei faiga e teuina le hormone i le lumanaʻi. O lenei vailaʻau e pei o lauroglobulin i lona gaioiga. O se tasi o tusiga e uiga i tui puipui i lauroglobulin na taʻua ai o nei meaola lapopoa o fale ia o hormones thyroid, lea e pipii ese ai a latou kulupu pe a manaʻomia. O le mole mole o le proinsulin e tutusa lava.

I faʻataʻitaʻiga, o suʻesuʻega o lenei vailaʻau e fesoasoani e iloilo ai le tulaga o suauu peta pancreatic e faʻamalosi ai le homone. O se vaega o lenei vailaau e sefulu taimi e sili atu ona maualalo ai meaola, ma e tolu taimi le umi o lona i ai i totonu o le toto, pe a faatusatusa i le inisalini. I le mea e tupu ai se maʻi mumusu o sel laiti, o le a faasolosolo malie ona suia le siakiina i lenei vailaʻau, ma o le hormone o le a faʻasaʻo faʻaitiitia, faʻapea foi ma le insulinoma. O le mea lea, e le tatau ona faʻaitiitia le suʻesuʻega o le gaʻo gaʻo i le na o le tasi le suʻesuʻega o le inisalini malosi.

Suʻega insulin: sauniuniga ma tau, faʻapefea ona suʻe le suʻega?

O le suʻeina o le toto mo le inisalini e mafai ai ona faʻamaonia vave le vailaau o faʻamaʻi tuga e ono faʻaitiitia ai le lelei o le ola. O se suʻega o le inisalini, lea e faia i lea taimi ma lea taimi, e mafai ai ona e faʻasilasila vave le toilalo ma amata togafitiga faʻamalositino.

O le inisalini o se hormone popo lea e taua tele mo ituaiga uma ma okeni o le tino. O lenei hormone e maua ai le felauaiga o meaʻai i sela.

O le inisalini e aofia i le tausisia o le paleni masani o le carbohydrate. O le hormone e gaosia i le cyclically, o lona faʻaoʻoina i le toto e masani lava ona faʻaleleia pe a uma ona 'ai.

O lenei hormone e nafa ma mea faʻapitoa faʻatetini, faʻapea foʻi ma fegalegaleaiga a carbohydrates, proteins ma gaʻo.O lenei hormone e aʻafia i le faagasologa o le malosi ole gasegase ona o glycogens, o lana matafaioi o le fatuina o malosiaga.

O le pancreas e maua ai le inisalini e faʻaaoga ai faʻapitoa faapitoa e taʻua o motu o Langerhans. I le tulaga o le le atoatoa i la latou galuega ma le faaitiitia o le gaosiga o le inisalini i le 20%, o le ituaiga muamua o le maʻisuka e amata ona faia i totonu o le tino o le tagata.

O nisi taimi e tulaʻi mai se tulaga pe a oʻo i le tele o le inisalini e gaosia e le faʻaitiitia, ae ui i lea, e le taliaina e sela. O lea la, o le inisalini o le teteʻe. I lenei tulaga, faʻapipiʻi le maʻisuka ituaiga 2.

Afai ei ai se masalosaloga o le i ai o sea togafitiga, ona tatau loa lea ona faia se auiliiliga e siaki ai le tele o le hormone na gaosia, talu ai ona o le maʻisuka e tele ni faʻafitauli eseese. Taʻaloga o le toto i le insulin:

  • 3 - 25 mcU / ml mo tagata matutua,
  • 3 - 20 μU / ml mo tamaiti,
  • 6 - 27 micron Unit / ml mo le maʻitaga,
  • 6 - 36 mcU / ml mo tagata pe a mavae le 60 tausaga.

Ole maualuga o le inisalini i tamaiti laiti e le suia ona o le aofaiga ma uiga o meaʻai latou te faaaogaina. O le mafaufau i le inisalini e tupu i le taimi o le talavou. O le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e faʻatatau tonu lava i le aofaʻi o suauu e sau ma meaai.

I totonu o le toto, o le inisalini e oso pe a oʻo mai le tele o mea inu i totonu o le tino. O le mea lea, ia fuafua le suʻega o le inisalini e tatau ona e faia i luga o se manava gaogao. E le faia suʻesuʻega pe a maeʻa le inisalini.

Afai o le maualuga o le inisalini e le masani ai, ona faʻamaonia ai lea o le maʻisuka, pe a sili atu - e uiga i faʻatonuga talafeagai i le pancreas. Ole suʻesuʻeina ole taimi e mafai ai ona e mauaina se maʻi i le amataga.

Suesueina o insulin - pe faapefea ona faia le suʻega, sauniuniga

O le inisalini o se hormone pancreatic lea e gaosia e tamaʻitaʻi o Langerhans.. Afai o se faaletonu o nei mea o loʻo maua i totonu o le tino, o le maʻisuka sene o le ituaiga muamua e atiina ae. O siama o nisi tagata e puipuia mai i lenei hormone, lea e mafua ai le maʻisuka ituaiga 2.

Afai e te le amata togafitiga faʻamalositino i le taimi nei, e mafai e se tagata ona feagai ma faʻalavelave matuia i se faʻalavelave matautia. O le suʻega o le inisalini o le a fesoasoani i le siakiina e le aunoa o le faʻaoʻoina o nei meaola e faʻaaogaina i le toto.

E nafa ma le metabolism ma le tele o isi galuega tauave, e pei ole:

  1. O le salalau o le kulukose i le muso ma le gaʻo,
  2. Faʻaopoopoga o le permeability o silasila,
  3. O le faaputuputuina o palatini i totonu o le tino,
  4. Le vaevaeina o gaʻo i le malosi.

Faateleina le gaioiga o enzymes ua mamanuina mo le faia o le kulukose i le ate.

Ole inisalini o se vaega taua ole faagasologa ole metabolic i totonu o le tino. A aunoa ma lea, o le kulukose e le o gaosia ma faaputuputuina i le toto, lea e mafua ai le gasegase hyperglycemic. O se tulaga matautia lenei e manaʻomia vave togafitiga faafomai. E faigofie ona afaina.

Inisalini o se hormone e faʻaalia ai le lelei o le pancreas. E tusa lava pe leai sau mafuaaga e te popole ai e uiga i lenei okeni, e tatau lava ona e faia sea suʻesuʻega mai lea taimi i lea taimi.

E tatau lenei mea ona o mafuaaga nei:

  • Ona o le malosi o le mamafa o le tino,
  • I le i ai o se gaosiga o le genetic,

I le taimi nei, e lua auala mo le fuafuaina o le tele o inisalini i totonu o le toto: suʻesuʻega o le fiaai ma se suʻega toleniga o le kulukose. I le tulaga muamua, o le toto toto ua tosina mai, lea e suʻesuʻeina i tulaga o suʻesuʻega.

I le lona lua - o le tagata gasegase e suʻeina se suʻega toto mai le tamailima i le tolu taimi:

  • I luga o se manava gaogao. A maeʻa lena mea, na te inuina se vaifofo o le 75 mg o le kulukose,
  • I le itula
  • Ma le itula mulimuli ane.

Ina ia mafai ona faʻamaonia le inisalini e faʻaalia ai faitauga saʻo, e tatau ona e mulimulitai i ni nai tulafono faigofie aʻo leʻi foaiina atu le toto.

Latou te aofia ai fautuaga nei:

  • O le toto e ofoina atu e manaʻomia i luga o se manava gaogao, aʻo fautuaina e matelaina mo le itiiti ifo ma le 8 itula.
  • O le aso ao lumanaʻi le pa, lafoai uma malosi malosi faaletino.
  • 12 itula aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, musu e 'ai meaʻai e maua ai le suka.
  • Mo le 8 itula - mumusu e 'ai meaai, e mafai ona e inuina vai inu.
  • Mo le 2 aso, faʻafesoʻotaʻi i se meaʻai faʻalaʻau faapitoa, lea e aofia ai le teena atoatoa o mea leaga.
  • Aua le ulaula i le 2 itula.
  • Taofi le inuina o fualaau i totonu o le vaiaso. Ae ui i lea, ao lei faia lenei mea, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi e fuafua pe o le a afaina oe.

Ia manatua o hormones e le afaina ai le maualuga o le insulin i totonu o le toto. O le mea lea, o le faʻanofoina e le tatau ona avea ma faʻalavelave i lenei auala o le suʻesuʻega i fafine. Ina ia fuafuaina lenei vailaʻau i totonu o le toto, totoina le toto vevela.

Soo se soliga o le tino masani o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona faʻaalia ai soliga matuia i le tino. Afai e maua le lua faʻasalaga, o le a iloa e le fomaʻi le tele o meaʻai. Afai ua fuafuaina se faaletonu ogaoga, ona mafai loa lea ona atiaʻe se insulin.

E taua tele le iloa o le faʻamaoniga tonu o le inisalini ina ia mafai ona pulea le ala o le gaʻo ma gaʻo gaʻo. O le faailoga lea e sili ona taua i le fuafuaina o le hypoglycemia, aemaise lava pe afai e atiina ae i le taimi o le gaioiga.

O le sili atu le taua o le suʻesuʻeina o le numera o le inisalini fuafuaina i le plasma toto. O nisi taimi e suʻesuʻeina i le fatuga, ae o se suʻesuʻega e le o taimi uma e moni, ona e matua aʻafia ai le togafitiga o anticoagulant. Mo le maua o faʻamaumauga saʻo, e fautuaina e ave se suʻega o le faapaleni kullukose.

O tulaga masani mo lenei suʻesuʻega o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

O le insulin i totonu o le toto o le tagata e faailoa ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2. O le masani lava, o lona ala e faigata tele i le tele o meaʻai, ona o le a matua leai se faʻafitauli o le faapaleni o le kulukose: pe a uma ona faia le fofo, o le toto toto maualuga e oʻo atu i ona tapulaa faʻamau, pe a maeʻa ona le faʻasologaina mo se taimi umi.

Ona o le le atoatoa o le tui o le inisalini i le toto o se tagata, o lona maualuga o le kulukose e maualuga. O lenei mea e mafua ai le matelaina o le telefoni feaveaʻi, talu ai e le mafai ona latou faaputuputuina se aofaiga talafeagai o mea aoga.

O faʻamalositino gasegase o loʻo pagatia, protein ma le paleni gaʻo o loʻo faʻalavelaveina. Musele ma le ate e le lava le glycogen e maua, o le mea lea e le lagolagoina ai le metabolism masani.

O sea soligatualfono e mafai ona iloa i faʻamaoniga nei: o le tagata e amata ona faitio i le fiaaai, fiainu, vave vave ma le le atoatoa o le tino - o lona soifua maloloina e matua mamafa lava. E toʻatele tagata latou te le o vaʻavaʻai i na faʻavavega mo se taimi umi, ona o le tele o faʻalavelave faigata.

Ole mafuaʻaga o le le lava o le inisalini ile toto e mafai ona iloa:

  1. Maʻi faʻamaʻi ma siama,
  2. Soifuaga masani
  3. Tauga mamafa
  4. Faʻaleagaina o le fatu
  5. Faatoilaloina o lagona,
  6. Le faʻaaogaina o mea leaga,
  7. E masani ona 'ai
  8. Paʻi cardiovascular.

Afai e le mafai ona e amataina se togafitiga manino ma atoatoa ile vaega muamua, e mafai e se tagata ona atiae le maʻisuka. I le siakiina i le amataga o le atinaʻe, o se faʻaletonu e faigofie ona taofia e se paleni paleni mea taumafa, togafitiga insulin i laulau, ma isi fualaau e toe faʻafoʻi ai le pancreas.

Aua neʻi galo e uiga i le manaʻoga ia tausia pea le malosi, faʻapea foʻi fualaau e afaina ai toto toto.

O le maualuga o le inisalini i le toto o le tagata e matua lamatia tele lava. Talu ai ona o sea solitulafono, o maʻi ogaoga e mafai ona tupu i totonu o le tino, lea o le a le gata ina afaina ai ni faafitauli matuia, ae e oo foi i le oti.

Afai e te le amata togafitiga mo lenei suiga i le taimi, o le a vave ona feagai le tagata ma le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2. E afua ona o le mea moni e le faatagaina e le fausia o le cellular le inisalini e pasia ai, ona o le mea e tumau ai i totonu o le toto. E le aoga, talu ai e le mafai ona gaosia le meaʻai i totonu o le tino.

Faatasi ai ma mafuaʻaga e mafai ai ona maualuga le inisalini i le toto nai lo le masani, ei ai:

  • O le mamafa
  • Faʻaleagaina le tui ile inisalini,
  • Pancreatic cancer
  • Polycystic ovary,
  • Pituitary Disease

Na o le fomaʻi o le a mafai ona fai saʻo le mea na mafua ai le faateleina o le tui o le insulin i totonu o le toto. O le a ia faia faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo, i luga o le faavae o le a ia tusia ai faaiuga. E naʻo le auala lenei o le a mafai ai ona faʻataʻitaʻiina se togafitiga lelei ma atoatoa o togafitiga.


  1. Akhmanov, Mikhail Diabetes. Ua alu le olaga! E uiga i lou maʻisuka (+ DVD-ROM) / Mikhail Akhmanov. - M.: Vector, 2010 .-- 384 itu.

  2. Nikolaychuk L.V. Togafitiga o le maʻisuka ma laau. Minsk, lolomiina fale "Upu o Onapo Nei", 1998, 255 itulau, faasalalau 11,000 kopi.

  3. Toiler M. ma isi. Meaʻai mo le maʻisuka: meaʻai maloloina ma lelei mo le aiga atoa (faaliliu mai ai.). Moscow, lomia le fale "Kristina i K °", 1996,176 p., Circulation e le o faamaoti mai.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga