Ole suālaʻau toto i se tamaitiiti e 4 tausaga i luga o se manava gaogao: o le a le maualuga e masani?

O le gasegase o le gaosiga o le gaʻo i totonu o se tamaititi e masani lava o se faʻaaliga o se mea na mafua mai i le faʻasologa o mea e fesootaʻi ma le solia o le fausaga o chromosomes. Afai e maua e le aiga vavalalata le maʻisuka, ona iai lea o se tamaititi i se tulaga lamatia ma e manaʻomia ona tofotofoina mo le kulukose toto.

Pe a oʻo mai faʻamaoniga e ono aʻafia ma le maʻisuka, o le valaau faanatinati i se endocrinologist e na o le pau lava lea o le avanoa e tausia ai le soifua maloloina, talu ai o uiga o le maʻisuka i tamaiti e mafai ona televave le atinaʻe ma se uiga e faʻapipiʻi ketones i le toto. Ketoacidosis atonu o le uluaʻi faʻaaliga o le maʻisuka tamaititi i le foliga o se coma.

Mo le faʻamaonia saʻo, e ono manaʻomia le mataʻituina o le kulukose, o le mea lea, e tatau ona e iloa e le gata o le glycemia i luga o se manava gaogao, ae faapena foi le maualuga o le suka o le toto i tamaiti pe a uma ona 'ai.

Suauu toto i tamaiti

O le maualuga o le suka o le toto i se tamaititi e faalagolago i le tulaga o le soifua maloloina ma le matua, faatasi ai ma faʻamaʻi o le endocrin system, faʻaleagaina le puipuiga, faʻapea foi ma le le tatau ai ona fafaga, e mafai ona sui.

A aunoa ma le kulukose, o le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le tino o le tamaititi e le mafai, ona e taua mo le fausia o le adenosine triphosphoric acid, o le autu autu o le malosiaga. Glycogen e avea o se tamaoaiga o le kulukose i totonu o le tino. E teuina i totonu o sela o le ate ma le muso o le tino mo le faʻaaogaina i le vaitau e le maua ai mea inu.

E mafai foi ona faʻaaogaina Glycogen i le taimi o gaioiga faaletino, maua ai maso ma le malosi mo galuega masani. O nei mea uma e tutupu i lalo o le pulea o le faiʻai ma le toto o le endocrin, lea e puleaina ai le tafe o le inisalini ma hormones contrainsular.

O le matafaioi o le kulukose e le faatapulaaina na o le auai i le gaosiga o le gaʻo. O se vaega o puipuiga, e aofia ai vailaau o DNA ma le RNA, faapea foi ma le glucuronic acid, lea e tatau ona faʻaitiitia ai toxins, vailaʻau, ma aveese le sili atu o le bilirubin. O le mea lea, e taua tele le tuʻuina atu o le kulukose i sela e tumau ma i le tele o mea.

Faatasi ai ma se faaitiitia o le kulukose toto, lea e mafua ona o tagata e taliaina i puipui o toto toto, o lona tulaga e mafua ona o le galuega a ia ituaiga o hormones:

  • O le hormonone adrenocorticotropic mai le pituitary gland. Tuuina atu le pulepulega o le catecholamines ma le cortisol.
  • Catecholamines e faʻaleleia ai le gau o le glycogen i totonu o le ate, na gaosia mai e le grencolenes. E aofia ai le adrenaline ma le norepinephrine.
  • Cortisol i le ate e amata ai le faʻaogaina o le kulukose mai le glycerol, amino acids ma isi mea e leai ni carbohydrate.
  • Glucagon ua faia i le pancreas, o lona faʻasaʻoina i totonu o le toto e mafua ai le vaevaeina o fale glycogen i le ate i kulukose.

O le 'ai e mafua ai le pulefaʻatasia o peta beta, o le nofoaga lea o le inisalini faʻasologa i le pancreas. Faʻafetai i le insulin, o kulukosese molekone e faʻatoʻilaloina ai siama ma faʻapipiʻiina i totonu o metotia.

O le inisalini e faʻamalosia ai foi le fausia o glycogen i le hepatocytes ma musika musika, faʻaleleia le faʻavaeina o palatini ma lipids. I se tino maloloina, o nei faagasologa e fesoasoani i le faaitiitia o le maualuga o le glycemia i faailoilo ole tausaga.

Le masani o le suka i le toto o se tamaititi

O suʻega o le kulukose o le toto i se tamaititi e mafai ona ave i se falemaʻi poʻo se fale suesue faalilolilo, ae manaʻomia ona e mafaufau pe a faʻaaogaina auala eseese mo le fuafuaina o le masani, e mafai ona eseese, o lea e tatau ai ona e filifilia se tasi suʻesuʻega mo le mataituina.

O le tulaga o le pepe, o le taimi ua mavae talu mai le fafaga mulimuli, e taua foi, aua o suiga o le glycemia e suia i le aso atoa. O le mea lea, ao leʻi faia le suʻega, e tatau ona e faia aʻoaʻoga.

Ua faia se auiliiliga i luga o se manava gaogao. A maeʻa le fafaga mulimuli, lea e tatau ona 10 itula aʻo leʻi faia le suʻega, e mafai ona inu le tamaititi i le vai inu masani. Afai e te suʻeina se pepe faatoa fananau pe pepe i luma o le ono masina, ona oʻo loa lea i le suʻega, e mafai ona e fafaga le tamaititi mo le 3 itula.

E le fautuaina tamaiti e fufulu o latou nifo, e pei o suamalie masani a tamaiti e suamalie ma e mafai ona gaʻo mai le suka. Mo pepe faatoa fananau mai, o tulaga maualuga o le toto suka mai le 1.7 i le 4.2 mmol / L, mo tamaiti laiti - 2.5 - 4.65 mmol / L.

Mo tamaiti mai le tasi le tausaga i le 14 tausaga le matutua, o le suʻesuʻega o loʻo iloiloina i totonu o le masani (i le mmol / l) faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga nei:

  1. Mai le 1 le tausaga i le 6 tausaga: 3.3-5.1.
  2. Mai le 6 tausaga i le 12 tausaga: 3.3-5.6.
  3. Mai 12 tausaga ma luga 3.3 -5.5.

Iloiloga o tamaiti laiti i le leai o faitioga e ono ono maua i le maʻisuka e faia i lea tausaga ma lea tausaga, ma afai e mamafa le tamaititi i le faʻamaoni, ona oʻo lea ile 3-4 masina. O ia tamaiti ua lesitalaina i se fomaʻi maʻi ma e mafai ona faʻataʻitaʻiina se suʻesuʻega loloto o le metabolism.

Afai e iai ni faailoilo maualuga i le auiliiliga mo le kulukose, ona masani lea ona fautuaina e le fomaʻi e toe ave, talu ai e mafai ona aafia i le faʻaaogaina o le tele o le vai, faʻalavelave moe, maʻi faʻalavelave, ma faʻalavelave i moe ma meaʻai.

O le anapogi ma le toto suka i le maeʻa o taumafataga e mafai foʻi ona fesuisuiai tele.

Faʻateleina le toto toto i tamaiti

Afai e le faʻatagaina e se tamaititi mafuaaga uma mo se suʻesuʻega sese (faʻalagona pe faaletino, faʻamaʻi), ona tatau lea ona faia se suʻesuʻega faaopoopo mo le maʻisuka. I le faaopoopo atu i le maʻisuka lava ia, o le maualuga lona maualuga o le suka i tamaiti e tupu i faʻamaʻi o le pituitary gland, le gaogao o le hypothalamus function, ma gasegase o le gaʻo.

E le gata i lea, o le hyperglycemia i totonu o se tamaititi e mafai ona tupu i faʻamaʻi o le thyroid gland, faʻaleagaina o le tino, e le tele lava i le pancreatitis. E le o maua i le taimi, o le epilepsy e mafai ona faʻaalia i le maualuga o le kulukose. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o hormones corticoroids e togafitia ai faʻamaʻi pipisi e faʻaleleia le toto toto i tamaiti.

O le faafitauli e sili ona taatele o le faaletonu o le tino i le tauleʻaleʻa o le oona tele, aemaise lava pe a le gaʻo le gaʻo, ae i totonu o le manava. I lenei tulaga, o le tino o loʻo i ai se meatotino faapitoa o le tuʻuina atu o meaʻai i le toto e faʻaitiitia ai le tali o sela i le inisalini. Ma e ui atonu e tele le inisalini i totonu o le toto, ae o lona aafiaga e le mafai ona faʻaalia.

Afai e maualuga le suka o le toto i le 6.1 mmol / l ma o le tamaititi na i ai ia faailoga e iloagofie ai le maʻisuka, o ia o le togafitiga o le maʻisuka. Faailoga e tatau ona afua ai popolega:

  • Tumau tumau e inu.
  • Faʻateleina ma faʻaauau pine, moe.
  • E masani ona fesili mai le tamaitiiti mo meaai.
  • O se faʻaopoopoga faʻatupulaia o laʻau suamalie e aliali mai.
  • E le maua le mamafa i le faateleina o le manaʻo.
  • E lua itula talu ona 'ai, e maʻi le tamaitiiti, e manaʻo e momoe.
  • O tamaiti laiti e faʻavaivai pe le faʻamalosi.

O le maʻisuka e seasea lava ona tupu e aunoa ma se togafiti poʻo se mea e tupu mai, ae o le faafitauli e le mafai ona iloa, o le mea lea, pe a iai se masalosaloga o le maʻisuka, e tatau ona suʻe le tamaititi. I ia tulaga, o le suʻega o le toleniga o le glucose ua faʻamatalaina, pe ua taua foi o le "piko suka".

Soo se faʻaaliga o le maʻisuka, e oʻo lava ile sueina o le toto, faʻapea foi pe afai o le pepe na fanau mai e maualuga lona mamafa nai lo le 4.5 kilokalama, e i ai ona aiga e maua i le maʻisuka, poo iai faʻamaʻi pipisi, paʻu o le tino, faʻaletonu vaaia e le fetaui i le masani masani ile falemai, faʻamatalaga mo le suʻega o le mamafa.

O sea suʻega e faʻaalia ai le maualuga o le kulukose o le toto pe a uma se taumafataga, pe faapefea vave ona faʻasalaina le inisalini i le faʻaaogaina o le kulukose, pe i ai se faʻalavelave tele o le atiaʻe o le maʻisuka i totonu o se tamaititi.

Aʻo leʻi faia le suʻega, e le manaʻomia le sauniuniga faapitoa, e tatau i le tamaititi ona mulimulitai i le masani masani ma tufa le suʻega 10 itula pe a uma le 'aiga i le taeao. I le aso o le suʻega, e mafai ona e inu sina vai manino. O le tamaititi e tofotofoina mo le glucose anapogi ma le maeʻa ai o le kulukose pe a uma le 30 minute, itula ma le lua itula.

Ole fua o le kulukose e tatau ona fuafua e fuafua i le mamafa o le tino o le tamaitiiti - 1.75 g i le 1 kg. Glucose paʻu e faʻafefeteina i le vai ma e tatau i le tamaititi ona inuina. O le masani mo tamaiti e manatu pe a maua le kulukose i le maualuga i lalo ifo o le 7 mmol / l pe a uma le lua itula, ma afai e oʻo atu i le 11.1 mmol / l, o le tamaititi e le lava le faapalepale i gaʻo, lea e mafai ona tupu i le maʻisuka.

Afai e maitauina numera maualuga atu, o le mea lea e fiafia i ai se siama o le maʻisuka. O vaega o le maʻisuka i tamaiti o:

  1. Faʻafuaseʻi amataga.
  2. Aʻoga tele.
  3. Agavaʻa i le ketoacidosis.
  4. O le tele o le maʻisuka ituaiga 1 e faʻamalieina ma le manaʻomia mo togafitiga insulin.

Latent (latent form) o le maʻisuka e masani lava ona tupu i le faʻamaʻi 2 ma faʻamaʻi ile gaʻo, faʻapea foʻi ma le siama o le vailatini poʻo le manua.

O ia tamaiti ua faʻaalia le tapulaʻa o gaʻo i a latou meaʻai ma le faʻaitiitia o le mamafa o le tino i le masani ai.

Tuʻuina o le toto i totonu o se tamaititi

O le suatia o le suka i lalo ifo o le masani i tamaiti e mafai ona tupu i le taimi o le fiaai, aemaise lava pe a le mafai ona inu vai tele, ma faʻamaʻi o le tino, pe a, e ui lava i le 'aina, e faʻaumatia e le tamaititi ana meaʻai e ala i le palacreatic enzymes. E mafai ona faia lenei mea i le pancreatitis i le gasegase poʻo le taimi masani.

O le tafe o le kulukose mai le inumaga e faaitiitia i le gastroenteritis, colitis, syndrome syndrome, maʻi o le manava, ma le oona. O le mafuaʻaga o le hypoglycemia i le maʻi suka i le taimi o le tamaitiiti o maʻi faʻamaʻi mulimuli ma le faʻaitiitia o le gaioiga o le tino ma faʻaitiitia le pulefaʻatonu o hormones mai le ogatotonu o le suka, thyroid gland.

E le gata i lea, o osofaia o le hypoglycemia e tupu i le gaʻo. E mafua ona o le tele o le inisalini i totonu o le toto - pe a 'ai ma faʻataʻavaʻavaʻa faigofie, o le faʻaosofia atili o lona manava o mafuaʻaga ma o le kulūkose e pa'ū i le toto i lalo o tulaga masani.

O mataupu e sili atu ona tupu o le hypoglycemia e tupu pe a:

  • O le insulinoma o se fomaʻi e mafua ai le tele o le pulelasi o le inisalini.
  • Manua ogaoga poʻo le faʻalavelave tupuga.
  • Fafano i le arsenic, chloroform, fualaau oona, salts o metale mamafa.
  • Maʻi toto: leukemia, lymphoma, hemoblastosis.

O le tele lava o togafitiga o le maʻisuka i tamaiti ma le filifilia o se tui o le inisalini, gaioiga faaletino, le lelei o mea taumafa, e mafai e tamaiti ona aʻafia i osofaiga o le hypoglycemic. E mafai ona latou atinaʻe ma le soifua maloloina lelei. O le atuatuvale, fiafia, ma le sosolo e faafuaseʻi ona aliali mai. O le a aoga le faitau oa tatou tusiga i luga o le puipuia o le maʻisuka i tamaiti.

Afai e mafai e se tamaititi ona tautala, e masani ona ia talosagaina ni mea suamalie po o ni meaai. Ona oʻo mai ai lea o le vevela, vevela, le gatete lima, o le mafaufau e faʻalavelaveina, ma o le a pa'ū le tamaititi, e tupu ai le maʻi maʻi. I ia tulaga, e tatau ona e ave faanatinati le kulukose, suka poo le sua suamalie. O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻaauau pea le autu o le suʻeina o le suka.

O le a le maualuga o le suka o le toto o se tagata maloloina?

O laulau o loʻo i lalo o faʻamatalaga ina ia mafai ai ona e faʻatusatusa fua o le suka toto mo tagata soifua maloloina ma maʻisuka.

Suauu totoTagata soifua maloloinaPreditebetesO le maʻi suka
I soo se taimi, ao poʻo le po, mmol / lLalo 11.1Leai se faʻamatalagaLuga 11.1
I le taeao i luga o se manava gaogao, mmol / lLalo 6.16,1-6,97.0 ma luga
2 itula pe a uma se taumafataga, mmol / lLalo 7.87,8-11,011.1 ma luga

  • Faailoga ma faailoga i tagata matutua ma tamaiti, tamaitai ma alii
  • O a suʻega e manaʻomia ona pasia, sei vagana ai le toto mo le suka
  • O a fua o loʻo e maua i le maʻisuka?
  • E faʻapefea ona iloa le maʻisuka ituaiga 2 mai le maʻisuka ituaiga 1

O le maualuga o tulaga maualuga o le suka o loʻo lomia i luga. Ae ui i lea, ua matua tele lava ina ia faafaigofie ai le galuega a fomai, faaitiitia le silo i luma o ofisa o endocrinologists. O loʻo taumafai tagata ofisa e faʻamalosia le fuainumera, faʻaitiitia i luga o le pepa le pasene o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ma vailaʻau. Tisaia suka suka maua mai mafatiaga ogaoga ma le tumau e aunoa ma le togafitiga lelei.

Ole siata o le kulukose o le toto atonu e te maua ai se lagona o le soifua lelei, lea o le a sese. O le mea moni, i tagata soifua maloloina, o le suka e tumau pea i le va o le 3.9-5.5 mmol / L ma toetoe lava a le mafai ona oʻo i luga. Ina ia tulaʻi i le 6.5-7.0 mmol / l, e tatau ona e 'aina le tele o kalama o kulukose mama, lea e le tupu i le olaga moni.

I soo se taimi, ao poʻo le po, mmol / l3,9-5,5
I le taeao i luga o se manava gaogao, mmol / l3,9-5,0
2 itula pe a uma se taumafataga, mmol / lE le sili atu nai lo le 5.5-6.0

E tatau ona amata ona e popole pe afai o se tagata ei ai le suka e tusa ai ma taunuuga o le auiliiliga na foliga mai e sili atu nai lo le tulaga masani. E le tatau ona e faʻatali seia oʻo i luga i faʻailoga aloaia. Faʻavave amata ona fai laasaga e faʻaitiitia ai lou kulukose toto. Matamata i se vitio pe faapefea ona puipuia lau kulukose o le toto ona o meaʻai gaʻo, gaʻo, ma gaʻo.

O le a tele ni tausaga aʻo leʻi oʻo i le suʻesuʻeina o vailaʻau o le maʻisuka poʻo le maʻisuka e mafai ona faia i luga o le maʻa. Ae ui i lea, o nei taimi uma, o faʻafitauli o le maʻisuka o le a atiina ae e aunoa ma le faʻatali mo se suʻesuʻega aloaia. O le toʻatele oi latou e le mafai ona faʻafitia. I le taimi nei, e leai lava se auala e toe faʻafoʻi ai le toto na faaleagaina ona o le toto maualuga. Pe a oʻo mai na metotia, mo le tele o tausaga, o le a taugata ma e le mafai ona mafai ona maua e tagata.



I le isi itu, o le mulimuli i fautuaga faigofie o loʻo otooto atu i luga o lenei 'upega tafaʻilagi e mafai ai ona e tausia au kulūkose tumau ma tumau, pei o tagata soifua maloloina. O lenei mea e puipuia mai ai i le maʻisuka faafitauli ma e oʻo lava i "faʻafitauli masani" o le soifua maloloina e mafai ona atinaʻe ma le matua.

Mafuaaga o fesuiaiga i le glucose concentration

E lua mea taua e aʻafia ai le maualuga o le suka i le plasma toto i tamaiti. Muamua o le faʻaleagaina o le tino o totoga e nafa ma le tala faʻasolopito. O le mea moni, i le amataga o le olaga, o le pancreas, pe a faʻatusatusa i le ate, fatu, mama, ma le faiʻai, e le o se mea taua taua.

O le mafuaaga lona lua mo le fesuiaʻiga o kulūkose o vaega taua ia o le atinaʻeina. O le mea lea, i le 10 o ona tausaga, e masani lava i le tele o tamaiti e oso i le suka. A o faagasolo lenei vaitaimi, o le malosi o le faʻamalolo o le hormone e tupu, mafua ai ona tuputupu aʻe uma fausaga o le tino o le tagata.

Ona o le gaioiga gaioiga, o le toto o le suka e suia i taimi uma. I lenei tulaga, e tatau i le pancreas ona galue i se auala malosi e maua ai le tino ma le inisalini e aofia i le malosi ole gasegase.

Faailoga o le maʻisuka i tamaiti

E seasea lava, o soliga ogaoga o le gasegase o le endocrine i tamaiti e mamafatu, o lea e tatau ai i matua ona gauai atu i faailo nei e siitia ai le suka toto:

  • o le tamaititi e fia inu pea, e tusa lava pe na te le faia ni taotoga faaletino, e leʻi momoe, e leʻi 'aina le salima, ma isi,
  • o le tamaititi o loʻo fiaaai pea lava pea, e tusa lava pe na te 'aina le afa itula talu ai. O le mamafa o mea e maua, e tusa lava pe faʻalauteleina le 'ai, e masani lava e le tupu,
  • faʻaauau faifaipea
  • o loʻo i ai faafitauli faʻaaliga
  • faʻamaʻi pipisi
  • masani ona faʻaleagaina paʻu
  • o nisi tamaiti e toesea le gaioiga i ni nai itula talu ona 'ai, manaʻo e moe pe na o le malolo,
  • o nisi tamaiti (aemaise lava tamaiti laiti) e ono oʻo i le faʻafefe, faateleina le faʻalelei,
  • sili atu le naunau mo laʻau suamalie o se tasi lea faʻailoga e mafai ona maua e le tamaititi se maʻi pipisi endocrine.

E ese le eseesega o le kulukose o le toto mo tamaitai ma alii?

O le masani o le suka toto e tutusa mo tamaitai ma alii, amata mai le talavou. E leai ni eseesega. O le lamatiaga o predabetes ma le ituaiga 2 maʻisuka mo tagata e faateleina tele i tausaga taʻitasi taʻitasi. Mo tamaitai, o le lamatiaga o le maualuga o le suka e tumau pea seia oo ina tupu mai le taamilosaga. Ae o lea, o le tele o taimi o le maʻisuka i fafine e faatelevave vave, puʻeina ma feʻaveaʻi tamaʻitaʻi. Po o le a lava le uiga o le kenera ma le matutua o se tagata matua, e tatau ona e iloa le maʻisuka i le tutusa o tulaga o le kulukose toto.

Mafuaʻaga mo le vavae ese mai le masani

O le faʻatupulaʻia o le suka i totonu o le toto e faalagolago i le tele o mea - o meaʻai o le pepe, o le galuega o le gastrointestinal tract, o le maualuga o le hormonal. O suiga i le tulaga masani e mafai ona le gata ona o le maʻisuka. E mafai ona latou faia:

  • togafitiga o le tino o le endocrine,
  • mala o le pancreatic
  • faʻaleagaina o meaola
  • sili atu le malosi faaletino,
  • popole
  • le faʻaaogaina o nisi vailaʻau faʻapitoa,
  • carbon monoxide inisua.

E uiga i aʻafiaga faʻapitoa i le tino e le gata o se faʻaopoopoga, ae o se faʻaitiitia foi o le suka o le toto. O suʻesuʻega saʻo e tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega faaopoopo e mafai ona faia e se fomaʻi.

Mo le auʻiliʻili e tuʻuina atu ai le sao saʻo, e tatau ona faia i luga o se manava leai. Aʻo leʻi aoina le toto, e le fautuaina le 'ai e le itiiti ifo ma le sefulu itula. Faatagaina e inu nisi vai mama.

E sili atu le tolopoina o le togafitiga mo le faamamaina o nifo mo se vaitaimi pe a maeʻa auʻiliʻiliga. O tafaoga a tamaiti e masani lava ona aofia ai le kulukose - e mafai ona faʻamaonia faʻamatalaga o suʻega.

E mafai ona faia fua i le fale. O lenei mea o le a fesoasoani i se masini feaveaʻi - o se glucometer. Atonu ei ai ni mea sese laiti, aemaise lava pe afai o oe o se tagata e leai se poto masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, o suʻega faʻasolosolo e teu i fafo e mafai ona faʻasese ai faʻamaumauga. O le saʻo aʻiaʻi e naʻo se suʻesuʻega suʻesuʻega e maua ai.

O le kulukose o le pepe e tatau ona taofiofia ina ia iloa ai se maʻi tuga i le taimi ma amata togafitiga.

O le kulukose masani i se tagata maloloina

O se faailoga taua e iai foi se isi igoa na fuafuaina i le 18 senituri e le physiologist K. Bernard - glycemia. Ma, i le taimi o suʻesuʻega, na latou fuafuaina le mea e tatau ona i ai i le tagata maloloina.

Ae ui i lea, o le numera fuainumera e le tatau ona sili atu nai lo numera o loʻo faʻasinoina mo setete patino. Afai o le tau masani e sili atu nai lo tapulaa taliaina, ona tatau loa lea ona avea ma mafuaaga o le gaioiga vave.

Anapogi ma Faatinoga Laulau

E tele auala e iloa ai mea e le masani ai. Masalo o le mea taatele o se suʻesuʻega faʻatusatusa o le suka o le toto mai le masani i luga o se manava gaogao. E aofia ai le ave o mea mo le fua o le carbohydrate 1/3 po o le ½ o le aso talu ona 'ai soʻo se meaʻai. E tusa o le aso e fautuaina e taofi le faʻaaogaina o tapaa, mea inu ava malosi, meaʻai vevela.

Laulau 1. O le a le maualuga o le suka o le toto e tatau ona i ai i se tagata soifua maloloina ma faʻasesega (8 pe sili atu itula e aunoa ma ni meaai)

O le mataʻituina e le tagata lava ia e ala i le siakiina e le tagata lava ia, e fautuaina mo le hyper- ma le hypoglycemia o le eseesega o le matuia. E moni lava le fuafuaina o le suka i luga o se manava gaogao, e ala i le ave o le toto mai se tamailima ma suʻesuʻeina le faataitaiga i se masini faapitoa - o se glucometer.

Ina ia iloa ai le solia o le faapaleʻaleʻa o le carbohydrate, e iloa ai le tele o isi faʻamaʻi, e mafai e le endocrinologist ona fautuaina se suega o le mamafa (glucose tolerance). Ina ia faia se suʻega toto mo le suka ma se avega, o se faʻataʻitaʻiga e ave i luga o se manava gaogao. E le gata i lea, e taumafaina e le tagata suʻesuʻe le 200 kalama o le vai mafanafana suamalie i le 3-5 minute. Laasaga maualuga e toe faia pe a uma le 1 le itula, ona sosoo ai lea ma le 2 itula mai le taimi o le faʻaaogaina o le fofo. O le masani ole maualuga o le suka ma se avega pe a uma le taimi atofaina e le tatau ona sili atu i le 7.8 mmol / l. O tau faʻatatau i isi tulaga e foliga tutusa ma mea o loʻo faʻaalia i lalo.

Pusa 2. O le fua faatatau ma le faʻaaogaina o le suka o le toto na maua i le 1-2 itula i le maeʻa ai o se taumafataga

Faailoilo (mmol / l)Feʻau
e oo i le 7.8E maloloina
7,8-11Faʻaleagaina le kulukosese
sili atu ma le 11SD

Rafalsky post-glycemic coefficient 2 itula talu ona 'ai

O se uiga taua o le faateleina o le maualuga o le gaʻo pe a uma ona faamalieina le fiaai. A maeʻa ona 'ai, toto maualuga le maualuga o le suka i luga ma mai le 3.3-5.5 millimita i le lita e mafai ona oʻo i le 8.1. I le taimi nei, e lagona e se tagata le atoatoa ma le malosi o le malosi. O le fiaai e foliga mai ona o se faaitiitia o le gaʻo. O le maualuga o le suka o le toto e amata ona paʻu vave i le 2 itula i le maeʻa ai o se taumafataga, ma e masani lava o le tino "e manaʻomia" meaai i le taimi.

I le maualuga o le kulukose, e tatau ona vavae ese le suka mai le meaʻai.

Mo le faʻamautinoaina o le tele o faʻamaʻi, o le Rafalsky coefficient e tāua tele. O se faailo e faʻaalia ai le gaioiga o le mea faʻapipiʻi. E fuafua i le vaevaeina o le tau o le maualuga o le suka i le vaega o le hypoglycemic pe a mavae le 120 minute mai se tasi o kullukose avega e ala i le anapogi o le faasinoala toto. I totonu o se tagata soifua maloloina, e le tatau ona sili atu i le 0.9-1.04. Afai o le numera e mauaina e sili atu i le faʻatagaina, ona mafai lea ona taʻuina atu maʻi o le ate, le atoatoa le tino, ma isi.

O le Hyperglycemia e masani lava ona tusia i le matua, ae mafai foi ona iloa i se tamaititi. O aʻafiaga o aʻafiaga e aʻafia ai le gasegase o le tino, faʻafitauli i le endocrin system, metabolism, etc. O le iai o mea e ono manaʻomia i se pepe o le faavae lea mo le aveina o mea mo le gaʻoina i le leai o ni faʻamaoniga o le maʻi.

E tatau i tamaitai ona iloa le glycemia na faamauina i le leai o ni faʻalavelave. O le maualuga o le suka o le toto, e faʻavae i luga o mea e fesoʻotaʻi, o le 3.3-8 mmol / L. Afai o tatou talanoa e uiga i le taunuuga na maua mai i le suʻeina o se faʻataʻitaʻiga i luga o se manava gaogao, ona maualuga lea o le tau aofaʻi 5.5 mmol / L.

O le faailo e leai se eseesega i le itupa. I totonu o se tamaloa e leai se fomaʻi e le 'aina le meaʻai mo le 8 po o le sili atu itula aʻo leʻi faia le auʻiliʻiliga, e le mafai e le toto toto ona sili atu i le 5.5 mmol / L. O le tapulaa maualalo mo le faʻatonuga o le kulukose e talitutusa lava ma fafine ma tamaiti.

Aisea e mafai ai ona maualuga le fuainumera i le matua?

Ole laʻititi ua manatu o se tulaga lea e matua faateleina ai le ono mafai ona maua le maʻisuka. O le mea moni, tusa lava pe a mavae le 45 tausaga, o le faailo e masani ona sili atu nai lo le suka gaʻo. Mo tagata e sili atu ma le 65 tausaga, o le maualuga o le ausia o tulaga maualuga o le kulukose o loʻo faʻalauteleina.

Suauu toto

Faʻatagaina tele

I le taimi muamua, na faasilasilaina ai le tulaga masani o le suka o le toto e taliaina mo se totoga e le o iai ni mea sese. O le iuga mulimuli e le afaina i le matua poʻo le itupa. Ae ui i lea, i le tele o faʻamatalaga e mafai ona e maua faʻamaumauga i luga o le faʻatagaina o le maualuga o le kulukose mo tagata pe a mavae le 60-65 tausaga. Suauu toto e mafai ona amata mai le 3.3 i le 6.38 mmol / L.

Preditebetes

Preditebetes e masani ona iloa i le matua pe a iloa le hyperglycemia. O le faaupuga e faatatau i se olaga le tumau i le taimi lava lea ao lei tupu le maʻisuka. E tele lava ina iloa pe a uma le amataga, ona o le toesea po o le le lava foi o le ata o le faailoga. I le faaopoopo atu, e le masani ona feagai le tagata maʻi ma faʻafitauli leaga, o le mea lea e le fiafia ai o ia i le masani o le suka i totonu o le toto, e oo lava i le tulaga o le faatiga.

Ina ia iloa le tulaga, e fautuaina se suega o le faapaleni kulukose. O le taunuʻuga na maua i le taimi o le suʻesuʻega e mafai ai ona tatou vavalalata vaʻaia mai le tino o le maʻisuka. Aʻo faʻatulagaina taimi talafeagai (toe iloiloga o le olaga, faʻavasegaina o le mamafa, faʻasologa o togafitiga faʻasolosolo), o se numera tele o tagata mamaʻi e faʻaaogaina le aloese mai le atinaʻe o le maʻisuka.

O se tuufaatasiga o faamai pipisi e tulai mai e mafua mai i le solia o le malepe o mea -ona ona o le le lava o le inisalini o eseese etiologies, e oo atu ai i le hyperglycemia. Ole taimi masani, o le aofaʻi o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻafitauli o loʻo faʻaateleina le faʻatuputeleina. I le 13-15 tausaga uma, o le numera o tagata gasegase o loʻo maua le maualuga o le suka i le toto ona o le maʻisuka e faʻaluaina. Toeitiiti atoa le afa o maʻi na ola i le valea o latou lava siama.

O le nofoaga muamua i le faʻaaogaina i le mavae ai o le 40 tausaga o loʻo nofoia e le togafitiga o le ituaiga lona lua. O le faʻasalaga o le inisalini e tumau pea le masani, ae o le tino e le mafai ona aʻafia ona aʻafiaga. O le tulaga e mafai ona fesootaʻi ma se faʻaitiitia o le gaioiga o molelaʻau inisalini poʻo le faʻaumatia o faʻaleleia i luga o siama. I le taimi lava e tasi, o le sili atu o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto ua faamauina (o le masani ma faailoga mo togafitiga o loʻo faʻaalia i laulau i luga e aunoa ma se faʻamatalaga i le matua). E sili atu le taua i le 2-4 taimi.

I fafine pe a uma le 50 tausaga

I le oʻo atu i se tausaga, o fafine uma e feagai ma le misa. O lenei gaioiga o se faʻaaogaina malie o galuega faʻatinoina ona o le matua o le soifuaga masani o faʻalapotopotoga uma. O le faʻataʻitaʻiga e faʻatasi ma le togi i le vevela ma le malulu, vevela, faʻalavelave le mafaufau, maʻi vevela, ma isi.

O faʻavavega o le Hormonal ei ai sona aafiaga taua i le maualuga o le suka. I le matua o le 45-50 tausaga, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona sili atu nai lo le masaniga ua tuʻuina atu i le laulau. O lenei tulaga e manaʻomia ai le gauai faapitoa i le vaega o tamaitai ma fua. E fautuaina le faia o se faʻataʻitaʻiga mo le faʻasalalau i le tasi taimi i le ono masina e puipuia ai le atinaʻe poʻo le vave iloa o faʻamaʻi tuga.

I alii pe a uma le 50

O sui o le malosi malosi o feusuaiga e sili atu ona maua i le hyperglycemia. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai tagata ina ia faia suʻega masani ma puipuia ma le mautinoa le tele o le suka o le toto e pei o le masani. O le tulaga atonu o le taunuuga o se numera faateleina o tulaga le lelei e siomia ai le tamaloa, e pei o:

  • ogaoga mamafa mamafa,
  • i taimi uma e tulaʻi mai tulaga faigata,
  • mamafa tele
  • afaina o le tino,
  • ulaula ma inu, ma isi.

E faʻapefea ona suʻeina le suʻega mai le vein pe mai se tamatamailima?

O le tele lava mo se suʻesuʻega atoa, ua lava lava le faʻatautaia o le pa. O fua masani o le suka i totonu o le toto na maua mai tamatamailima i tagata matutua ma tamaiti i luga o se manava gaogao o loʻo faʻaalia i le laulau i luga. Ae peitai, afai o le sini o le faia o se suʻesuʻega auiliili, ona le lava lea.

O se suʻega toto mo le suka mai se vein e mafai ai e oe ona siaki suiga i le setete i faʻalapotopotoga, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faia se suʻesuʻega ma se avega. O le mea e faʻaaoga vave ai le sao o le kulukose i totonu o le tino, e faʻaalia ai sina fesuisuiai.

O le Hyperglycemia e faʻaalia i le tele o faʻailoga. Latou te faʻatagaina oe e masalomia le sili atu o le kulukose i le toto aʻo leʻi faia auʻiliʻiliga.

Laulau 3. Mamanu o le glycemia

SainiFaʻamatalaga auiliili
Uiga masaniSe faʻateleina o le tele o le urine mai le 1-1.5 lita i le 2-3 lita i le aso
Le i ai o le kulukose i totonu o le uilaO se tagata soifua maloloina e leai se gaʻo i le urine
Tele le galalaE fesoʻotaʻi ma le faʻateleina o le faʻamaʻi ma faʻapupulaina le toto toto
ItchingO tagata maʻi e faitio i le vevela o le paʻu ma mucous membranes
O le faateleina o le fiaaiOna o le le mafai e le tino ona faʻaaogaina le kulūkose, ma e mafua mai i le le atoatoa o le tino, o le ai ai o se faʻafitauli maʻi. E taumafaina e se tagata le tele o meaai, ae tumau pea le fiaai
Paʻu mamafaE masani ona matauina e uiga i le talaaga o le "tuinanau" tuinanau. O le mamafa o le paʻu o nisi taimi e oʻo atu ai i le faʻaogaina ma e fesootaʻi ma le faʻafanoga o lipids ma proteins ona o le glucose deficiency in tissues

E le gata i lea, o le ulu tiga, vaivai, mago i le vavau o le tautala, ua iloa le faaletonu, ma isi. Afai e te mauaina soʻo se faʻailoga o loʻo i totonu o le laulau, e fautuaina e suʻe se suʻega mo le usitaia o le suka toto. E manaʻomia foʻi faʻatalanoaga mulimuli i le Endocrinologist.

Mafuaʻaga o Suga Suavai

O le Hyperglycemia e le naʻo le solia o le maualuga o le gaʻo. O le faaitiitia i le maualuga i se faailoilo o le 3.2 mmol / L pe itiiti foi ua taʻua o le hypoglycemia. O le tulaga e mafua ona o le faateleina o le toto, pallor o le paʻu, tele le salu, vaivai ma isi faʻailoga. O mafuaaga o le aiaiga e aofia ai:

  • faʻamaʻi
  • sili atu le malosi faaletino
  • faʻapapa toto
  • ava malosi
  • siama o le hormone, ma isi.

O uiga o se tagata e leʻi suʻesuʻeina meaʻai e masani ona oʻo i le faʻaitiitia o le suka o le toto e fesoʻotaʻi ma le masani, ae maise lava o le tulaga e tupu pe a maeʻa le faʻaaogaina o le gaʻo i gaʻo o le faʻaitiitia o le tele o fiber ma elemene aoga. O le hypoglycemia e tupu foi ona o le le atoatoa o meaʻai. Atonu o se taunuuga o le le atoatoa o le gafatia o totoga taua, o le tino le atoatoa o le tino, maʻi faaumiumi.

O le a le tulaga lamatia o le faʻaaogaina?

Ole tulaga ogaoga o le hypoglycemia o le hypoglycemic coma. O le tulaga e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le aofaʻi o meaʻai gaʻo i le plasma. O uluai laasaga eo mai faatasi ma se lagona malosi o le fiaai, suiga faafuasei o lagona, faateleina le fua o le fatu. A o maʻi le tagata maʻi, o loʻo feagai o ia ma se faʻalauteleina o le toto, i nisi tulaga, ua le iloa. I le ogaoga o le tulaga o le coma, o le tagata ua leiloloa le tele o mafaufauga ona o le faaleagaina o le tino. O le mea e lelei ai, o le hypoglycemic coma e masani ona lamatia ai le soifua o le tagata maʻi. Ae ui i lea, o toe foi masani e faateleina ai le lamatiaga o le atiaeina o isi maʻi tuga.

Laulau 4. O faʻalavelave e mafua mai i maualuga maualuga o le carbohydrate

IgoaFaʻamatalaga auiliili
Lactic acid comaE tupu ona o le faaputuputu o le lactic acid. E mafua ona o le fenumiai, maualalo o le toto maualuga, o se faaitiitia o le aofaiga o le urine ua aluese.
KetoacidosisO se tulaga matautia e taʻitaʻia ai le faʻavaivaia ma le faʻalavelaveina o galuega taua a le tino. O le mafuaʻaga o le faʻalavelave o le faaputuputuina lea o tino o le ketone.
O le hyperosamola comaE tupu ona o le le atoatoa o le tino, o le tele o maʻi i le sili atu i le 65 tausaga. I le toesea o togafitiga vave e oʻo atu ai i le oti

Ae a pe afai o le tau e sili atu nai lo le tapulaʻa faʻatulagaina?

A tupu se mea e sili atu nai lo faailoga ua uma ona faʻamaonia, e te le manaʻomia le fefe. E taua tele le iloiloga o mea moni e mafai ona tupu i le faateleina o le taua, mo se faataitaiga, e toatele ua galo o le masani o le suka toto pe a uma ona 'ai e maualuga.

E le mafai ona faia se tonu e filifili ai le mafuaaga, e tatau ona sailia se fesoasoani mai se fomaʻi. A maeʻa ona faʻamaonia le togafitiga, e manaʻomia le mulimuli ma le faʻaeteete i fautuaga a le fomaʻi. Aemaise lava, o se matafaioi tele e faia e:

  • taimi talafeagai o le faʻaleleia o sauniuniga faʻapitoa,
  • taumafa
  • tausisia o le pulega o le afi,
  • siaki masani o kulukose
  • togafitiga o faʻamaʻi pipisi, ma isi.

Faʻasaga i le fesili o le a le vevela o le tino o se tagata soifua maloloina, soo se tasi, e aunoa ma le faatuai, o le a tali - 36.6 tikeri. O le mauaina o faʻamatalaga i luga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga o le a le fetaui ma faigata. E ui lava i le mea moni o le faʻatonuga o le kulukosese o se mea taua tele mo le olaga, ae le o tagata uma e iloa le maualuga o le suka e manatu masani i tagata matutua.

Ma mo fafine aʻo maʻitaga?

O le maʻisuka faʻamamafa o se maualuga maualuga o le suka o le toto lea na muai iloa i tamaitai ao maitaga. O lenei maʻi le gasegase e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o le a fanau mai le pepe tele (sili atu i le 4.0-4.5 kilokalama) ma o le fanau mai o le a faigata. I le lumanaʻi, e mafai e se fafine ona atiae le maʻisuka ituaiga 2 i se matua laʻitiiti. O fomaʻi e faʻamalosi fafine maʻitaga e tuʻuina atu le toto mo le kullusese plasma glucose, faʻapea foi le suʻega o le toleniga o le glucose ina ia maua ai le maʻisuka faʻamaʻi i le taimi ma ia pulea.

I le afa muamua o le maʻitaga, o le suka e masani ona faʻaititia, ona oʻo ai lea i le fanau mai lava. Afai e oso maualuga, e ono i ai ni aʻafiaga i le fetus, faʻapea foʻi ma le tina. O le mamafa o le tino o le fetus 4.0-4.5 kilokalama pe sili atu e taua o le macrosomy. O fomaʻi o loʻo taumafai e faʻafaigofie le faʻaogaina o le kulukose i le toto o fafine maʻitaga, ina ia leai se masotoma ma e leai se mamafa o fanau. O le taimi nei ua e malamalama pe aisea ua tuʻuina atu ai i le afa lona lua o le maʻitaga le taʻiala ile toleniga o le kulukose, ae le o lona amataga.

O le a le tau o le suka mo le maʻisuka faʻamaʻi?

Sa faaaluina e saienitisi le tele o taimi ma taumafaiga e tali fesili:

  • O le a le suka o le toto e ola maloloina ai tamaitai i le taimi o le maʻitaga?
  • I le togafitiga o le maʻisuka faʻamalosi, e tatau ona maualalo le suka i le masani o tagata soifua maloloina pe mafai ona teuina maualuga?

I le masina o Iulai 2011, na lolomiina ai se tusiga i le gagana Peretania i le mekasini o le Diabetes Care, lea ua avea ma punaoa faʻavae i lenei mataupu.

I le taeao i luga o se manava gaogao, mmol / l3,51-4,37
1 itula pe a uma se taumafataga, mmol / l5,33-6,77
2 itula pe a uma se taumafataga, mmol / l4,95-6,09

Glucose o le plalasma mo le puleaina o le maʻisuka gestation e tumau pea le maualuga nai lo tamaitai maloloina. Ae ui i lea, seia oo i le taimi talu ai nei, sa maualuga atu. I totonu o mekasini a le aufaʻataʻitaʻi ma lauga, o le a faʻaauau pea felafolafoaiga pe tatau ona tuʻuina ifo. Ona o le maualalo o le tau o le suka maualuga, o le tele o le inisalini e tatau ona e tui i se fafine maʻitaga. I le faaiuga, na latou filifili ai e manaʻomia pea ona latou faʻaitiitia. Talu ai o le aʻafiaga o le macrosomia ma isi faʻafitauli o le maitaga na maualuga tele.

Faʻasalalau mai fafoFaʻa-Rusia gagana
I le taeao i luga o se manava gaogao, mmol / lE leai se maualuga atu i le 4.43,3-5,3
1 itula pe a uma se taumafataga, mmol / lLe sili atu nai lo le 6.8Le sili atu nai lo le 7.7
2 itula pe a uma se taumafataga, mmol / lE leai se maualuga e sili atu nai lo le 6.1Le sili atu nai lo le 6.6

I le tele o tulaga e maua ai le maʻisuka, o le suka e mafai ona tausia masani e aunoa ma ni tui inisalini. O le ae mauaina le tele o faamatalaga aoga i le Gestation Diabetes and Diagnosis Diabetes. Afai e manaʻomia pea le injections, ona avea lea o siama o le inisalini e maualalo ifo nai lo na o loʻo faʻatulagaina e fomaʻi.

O i ai se laulau o fua o le suka i tamaiti i le matua?

I le tulaga aloaia, o le suka toto i tamaiti e le faalagolago i tausaga. E tutusa lava mo pepe faatoa fananau mai, tasi le taʻi tausaga le matutua, tamaiti aʻoga muamua, ma tamaiti matutua atu. Le faʻamatalaga aloaia mai le Dr. Bernstein: i tamaiti e oo i le matua, o le sugar masani e tusa ma le 0.6 mmol / L lalo ifo nai lo tagata matutua.

Matamata i se vitio lea e talanoaina ai e Dr. Bernstein le maualuga o le kulukose ma le auala e ausia ai ma le tamā o se tamaititi e iai le maʻisuka ituaiga 1. Faatusatusa i fautuaga a lau finocrinologist, faapea foi ma le maʻisuka.

O le maualuga o le kulukose o le toto i tamaiti o le maʻisuka e tatau ona 0.6 mmol / L lalo ifo nai lo tagata matutua. E faatatau lea i le sugar sugar ma pe a uma ona 'ai. I se tagata matua, o aʻafiaga o le hypoglycemia ogaoga e mafai ona amata i le suka o le 2.8 mmol / L. E mafai e le tamaititi ona lagona le masani ma se faailoga o le 2.2 mmol / L. Faatasi ai ma ia fuainumera i luga o le lau o le mita e leai se mea e tatau ai ona ilia le faailo, fafaga faanatinati le tamaititi i gaʻo.

Faatasi ai ma le amataga o le talavou, o le kulukose toto i le tupulaga talavou e oʻo atu i le maualuga o tagata matutua.

O le a le maualuga o le suka toto mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka?

O le fesili o lona uiga o le toto toto i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona maualuga atu nai lo tagata soifua maloloina, ma o le mea masani lenei. Leai, faatasi ai ma soʻo se faʻateleina o aʻafiaga o suka i le tuputupu aʻe o le maʻisuka. O le mea moni, o le fua o le atinaʻeina o nei faʻafitauli e le tutusa mo tagata uma e maua i le maʻisuka, ae faʻalagolago i le ogaoga o le maʻi. O le maualuga o le kulukose o le toto mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga 1, faʻamaonia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina, e maualuga tele. O le faʻaleagaina lea o mea e fiafia i ai tagata gasegase, e faʻamalosia ai fuainumera, e faafaigofie ai le galuega a fomaʻi ma fomai.

I le taeao i luga o se manava gaogao, mmol / l4.4–7.2
2 itula pe a uma se taumafataga, mmol / lLalo 10.0
O le hemoglobin glycini HbA1c,%Lalo 7.0

O fua o suga mo tagata soifua maloloina o loʻo tuʻuina atu i luga, i le amataga o lenei itulau. Afai e te manaʻo e aloese mai faʻafitauli o le maʻisuka, e sili atu le taulai atu i ai, ae le faʻalogo i tala malie a le endocrinologist. E tatau ona ia tuʻuina atu galuega i ana paaga o loʻo feagai ma faʻafitauli o le maʻisuka i fatuga, mata, ma vae. Tuu atu i nei tagata faapitoa e faia a latou fuafuaga i le tau o isi maʻisuka, ae le o oe. E mafai ona e faʻamausali lelei lau faʻatinoga, e pei o tagata soifua maloloina, pe afai e te mulimuli i fautuaga o loʻo tuʻuina atu i lenei 'upega tafaʻilagi. Amata i le toe iloiloina o le Diet for Diabetes article. E talafeagai mo tagata mamaʻi e iai le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1. Faamolemole ia matau e leai se manaʻoga ia fiaai, ave ni vailaʻau taugata, faʻaaoga tui inisalini.

O le a le masani o le suka aʻo leʻi 'ai, i luga o se manava gaogao?

I le soifua maloloina o tamaitai ma alii matutua, o le sugar sugar ei ai i le tulaga e 3.9-5.0 mmol / L. Masalo, mo tamaiti mai le fanau mai i le talavou, o le masani masani e 3.3-4.4 mmol / L. E 0.6 mmol / L lalo ifo nai lo tagata matutua. O le mea lea, e manaʻomia e tagata matutua ona faia se gaioiga pe a fai ei ai le kulukose plasma glucose o le 5.1 mmol / L poʻo le maualuga.

Amata le togafitiga e aunoa ma le faʻatali seia oʻo i le maualuga o le tau i le 6.1 mmol / L - o le fuainumera o le fuainumera i tulaga aloaia aloaia. Faamolemole ia matau, mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e manatu le fomaʻi e masani ona masani ai le sugar sugar 7.2 mmol / l. E toetoe tasi ma le afa taimi lenei e maualuga atu nai lo tagata soifua maloloina! Faatasi ai ma ia maualuga maualuga, o le maʻisuka faigata e tupu vave vave.

O le a le masani masani o le suka toto pe a uma ona 'ai?

I tagata soifua maloloina, o le suka pe a uma le 1 ma le 2 itula pe a uma le 'ai e le sili atu i le 5.5 mmol / L. Latou te manaʻomia ona 'ai le tele o meaʻai' oloʻo mafai ona tulaʻi mo ni nai minute i le 6.0-6.6 mmol / l. O le maʻisuka oe mananao e pulea lelei a latou maʻi e tatau ona taulai atu i le kulukose o le toto maloloina pe a uma ona 'ai. E ala i le mulimuli i se taumafataga maualalo, e mafai ona ausia nei tulaga, e tusa lava pe e iai lou maʻisuka ituaiga 1 ma, e le gata i lea, o se maʻisuka ituaiga 2 ituaiga.

O le a le masani o le suka o le toto mai se tamatamailima i se glucometer?

O faʻamatalaga uma i luga o lona uiga o le suka e fuaina e faʻaaoga ai se glucometer, e aveesea le toto mai se tamatamailima. E mafai ona e oʻo atu i se glucometer e faʻaalia ai taunuuga e le o le moli / l, ae i le mg / dl. O vaega nei o kulukose toto toto. Ina ia faaliliu mg / dl i mmol / L, vaevae le iuga i le 18.1818. Mo se faataitaiga, 120 mg / dl e 6.6 mmol / L.

Ma pe a ave le toto mai se vein?

O le fua o le suka i le toto mai se vein e laʻititi maualuga atu nai lo le toto capillary, lea e aveesea mai se tamatamailima. Afai e te foaʻi mai le toto mai se vein mo le suka i totonu o se falesuesue faʻaonapo nei, ona i luga o le pepa o le a avea ma au numera, faʻapea foʻi ma masani masani, ina ia mafai ai ona vave faʻatusatusa ma faʻatusatusa. O tulaga masani e ono fesuisuiai i le va o fale suʻesuʻe, faʻalagolago i le mea e tuʻuina atu meafaigaluega ma le auala e faʻatino ai suʻesuʻega. O le mea lea, e leai se aoga i le sailia o le Initaneti mo le fua o le suka toto mai se vein.

Suauu toto mo le maʻisuka: talatalanoaga ma tagata gasegase

O le suʻega toto mo le suka mai se vein e sili atu ona saʻo nai lo le tamatamailima. O le tele o kulukose e ulu atu i le toto mai le ate. Ona salalau lea i totonu o le tino e ala i vaa tetele, ona ulu atu ai lea i nai tamai capillaries i tamatamai lima. O le mea lea, o loʻo i ai sina suka sili atu nai lo le toto capillary. I le toto suauu na aveesea mai tamatamai lima eseese, o le kulukose e mafai ona eseese. Ae ui i lea, o le fuaina o lou suka toto mai lou tamatamailima i le mita o le kulukose toto e faigofie lava ona maua i le fale. O lona faigofie e sili atu nai lo le aufaasese uma. O le sese o le mita kullukose o le 10-20% e manatu lelei ma e le afaina ai le puleaina o le maʻisuka.

O le a le masani ai le suka mo tagata e silia i le 60?

Fai mai taʻiala aloaia e mafai e tagata maʻisuka matutua ona maua le toto maualuga maualuga nai lo le tupulaga talavou ma le vaeluaina. Ona o le matua o le tagata gasegase, o le maualalo o lona ola. E pei lava, afai e le tele se taimi e totoe, o le a leai se taimi e tupu ai faʻafitauli o le maʻisuka.

Afai o se tagata e sili atu i le 60-70 tausaga e mafua ai ona ola umi ma leai ni faʻafitauli, ona tatau lea ona ia taulai atu i tulaga o le kulukose mo tagata soifua maloloina. Ua tuuina atu i luga i le pito i luga o le itulau. O le maʻisuka e mafai ona faʻatonu lelei i soo se matua pe afai e te mulimuli i fautuaga faigofie o loʻo otooto atu i luga o lenei 'upega tafaʻilagi.

E masani lava ona foliga mai e le mafai ona ausia le lelei o le suka i tagata matutua ona o le leai o se uunaiga e tausisia ai le tulafono. I le avea ai ma 'alofaga, latou te faʻaaoga le leai o ni meafaitino, ae o le mea moni, o le faafitauli o le faʻaosofia. I lenei tulaga, e sili atu mo aiga ona o mai i se maualuga maualuga o le kulukose i se tagata matua, ma tuu mea uma e alu e pei ona tatau ai.

O le maʻisuka e mafai ona paʻu i totonu o se paʻu pe afai e maualuga le suka i le 13 mmol / l ma le maualuga. E fautuaina le tausia o faʻamaufaʻailoga i lalo ifo o lenei laasaga e ala i le ave o fualaau ma injections inisalini. O tagata matutua e masani lava ona latou inu i se taumafaiga e faʻaitiitia le fula. O le le atoatoa o le inu o le tino e mafai foi ona mafua ai le maʻi o le maʻisuka.

O le a le uiga pe afai e maualuga le inisalini toto ma o le suka e masani lava?

O lenei maʻi le gasegase ua taʻua o le inisalini (le maualalo le lagona i le inisalini) poʻo le maʻi gasegase. I le avea ai o se tulafono, o gasegase e maualuga ma maualuga le maualuga o le toto. E le gata i lea, o le faʻamaʻi e mafai ona faʻateleina i le ulaula tapaa.

O le pancreas e maua ai le inisalini e faʻamalosi e galue ma le faʻaopoopoga o le avega. I le aluga o taimi, o le a faʻaitiitia lona punaoa ma o le a misia le inisalini. O faʻamuamua e muamua muamua (faʻavaivaia le glucose toleni), ona faʻataʻitaʻi ai lea o le maʻisuka 2. E oo lava i se taimi mulimuli ane, o le T2DM e foliga mai e alu i le maʻisuka ituaiga 1. I lenei laasaga, e amata ona le mafai e le au gasegase ona maua le mamafa.

O le toʻatele o tagata e maua i le inisalini faʻamaʻi e mate mai i le fatu o le fatu poʻo le stroke ao leʻi tupuina le maʻisuka. O le toʻatele oi latou na totoe i le tulaga o le T2DM mai le faʻalavelave tasi o le fatu, o faʻalavelave i fatuga poʻo vae. O le faamaʻi e seasea oʻo i le maʻisuka ituaiga 1 ma le faʻamaogaina atoatoa o le pancreas.

Faʻafefea ona togafitia - faitau tusiga e uiga i meaʻai, o fesoʻotaʻiga o loʻo tuʻuina atu i lalo. Aʻo leʻi amataina le maʻi suka, o le faʻamalosia o le inisalini ma le maʻi faʻasolosolo e faigofie ona pulea. Ma e le manaʻomia ona e matelaina pe galue malosi. Afai e le togafitia, e maualalo avanoa e ola ai seʻia oʻo i litaea, ma sili atu, ia ola ai mo se taimi umi.

58 faʻamatalaga i luga o le "toto Suga Suuga Rate"

Talofa E 53 oʻu tausaga, maualuga 171 cm, mamafa 82 kilokalama. E masani ona siaki loʻu toto suka, ae e le mafai ona ou iloa pe maua loʻu maʻisuka. O le aso ao leʻi oʻo i taumafataga, ma le 15 ma le 60 minute talu ona 'ai, e masani ona ou 4.7-6.2 faailoilo. Ae peitai, i le taeao i luga o se manava gaogao e masani ona 7.0-7.4? E lelei lenei mea?

E iai lau maʻi suka. Ou te le tuua o ia e aunoa ma togafitiga i lou nofoaga. I le aluga o taimi, o maualuga o le kulukose e ono maualuga atu.

E faʻafefea ona faʻamaonia le suka o le anapogi, faitau i ai iinei - http://endocrin-patient.com/sahar-natoschak/.

Talofa. O le a ou taʻuina atu ia te oe sina talaaga laitiiti. O lenei la ua 24 ou tausaga, umi ma le vevela, mamafa 56 kg. Polokalama, ou te nofo tele i le komepiuta. O le valea, na ia 'ai tele le ava malosi, kofe ma selu, ma na' ai foi ina ia le fia moe. Ina ua mavae ni nai tausaga o lenei faatulagaga, na amata ona amata ona leaga tele taimi, aemaise lava pe a uma se savaliga po o se faamalositino faaletino. E osooso le mamafa, e ui lava e masani ona maualalo. O le fatu e amata ona paʻu malosi, fia inu ma malulu malulu foliga. E foliga mai o le a ou vaivai.

O faʻamaoniga e tutusa ma se faʻalavelave maualuga. Corvalol ma malolo ma le moe na fesoasoani e aveese nei faailoga. I lenei setete, sa le mafai ona ou faia se mea pe faimalaga solo. E le gata i lea, a maeʻa ona maua sina kofe o le kofe po o le malosi, e mautinoa lava le leaga. O le mea lautele, na ou iloa e tatau ona sui lou olaga. Ua pasi tamaiti. Mo le 2 masina i le taimi nei ua ou taumafai e ave le mafaufau - taʻitaʻia se olaga sili atu ona lelei ma ola maloloina, ou te le toe inuina le lapisi, ou te 'ai masani.

Ae o taimi uma lava na tutusa uma lava le leaga, aemaise lava pe a itiiti sina vaivai, ma o nisi taimi e pei lava o lena. Na amata foi ona tulai mai le le fiafia i taimi uma. E tupu le ala ou te ala ai i le 4 i le taeao, ma e le mafai ona ou moe mo ni nai itula. Sa ou manatu o lenei loto e mafua mai i le kofe, Red Bull, ma isi. Sa ou faia se suesuega auiliili: fatu, ultrasound abdominal, suega. Leai se eseesega iloga mai le masani, ae vagana ai maualuga maualuga. E lua taimi mai le tamatamailima i luga o se manava gaogao i aso eseese. O le taimi muamua e 6.6. Sa ou manatu ona o le susu na ou inu ai mo le po. O le isi taimi na ou le 'ai ai i se mea mai le aoauli, e 5.8 i le taeao.

I se tulaga lautele, o se masalosaloga o le muaʻi maʻi. Na latou auina mai ni suʻesuʻega - hemoglobin glycated, ma isi. Mo sina taimi, masani lava ona aloese mai le suamalie, ae na ananafi na 'ai le kusi falaoamata ma le fagu. Pe a ma le 15 minute, na toe leaga tele: o le vevesi, o le fatu o le fatu, o le mamafa 130/90, o le fiainu ma, e pei o le, le mautonu. Sa ou manatu e mafua mai i le oso i le suka, ma amata ona vaavaai mo faamatalaga. Ou te matua fiafia lava ina ua ou mauaina lau saite. Sa ou aoaoina le tele ma malamalama, faitau i le po atoa.

E tele fesili mo oe:

1. Soo se mea lava e tusia ai, o le mea muamua o le a le mautonu, ae o loʻo i ai ni tuusaunoaga, aemaise lava i le mamafa o tagata. Ae talu ai ou te sili atu le faʻafeagai o le mamafa, e mafai ona aʻafia oʻu uiga i tagata o le a tupu?

2. E mafai e le hypoglycemia (pa'ū pa'ū) ona i ai muamua ma faʻaalia tele? Mo se faataitaiga, pe a ou lelava ma fiaai ou te savali i nai kilomita. Afai o lea, e faʻapefea ona e faʻamalamalamaina le tulaga leaga, i le isi itu, pe a uma ona 'ave meaʻai ma le maualuga o le suka? E pei o le siʻisi sisi ma siaki i le mataupu mulimuli.

Faafetai tele mo tali! I le faʻamasinoina e iloiloga, o lau 'upega tafaʻilagi ua sili atu le lelei o le olaga mo le toʻatele.

E mafai e le hypoglycemia (pa'ū i le suka) ona faʻataʻitaʻi ma foliga malosi?

Ioe, ou te le iloa se mea e le masani ai i lou maʻi

faʻapefea ona e faʻamatalaina le tulaga leaga, i le isi itu, pe a uma ona 'ave meaʻai ma le maualuga o le suka?

E mafai ona faʻamatalaina i le faateleina o le suka, mafiafia o le toto, le lava le aoga o le kulukose i totonu o siama.

pe mafai ona fesootaʻi oʻu faailoga ile vaʻaia?

E tatau ona e faʻatau se glucometer faʻatau mai fafo ma ni fasi pepa se 100 suʻega. Fua le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, 2 itula pe a maeʻa taumafataga taitasi. E mafai lava ona e faʻaopoopoina ao leʻi oʻo i le aoauli ma le 'aiga o le afiafi. Faʻaopoopo faʻamatalaga i nai aso. E mafai ona faʻaaoga e faʻamasino ai le matuia o lau maʻi.

Auina mai mo le auʻiliʻili - hemoglobin glycated

E manaia le lipotia o iuga, faʻatusatusa i le masani. O le tuʻuina atu o lenei auʻiliʻiliga e le faʻaitiitia ai le tatau ona mataʻituina le malosi o le suka e faʻaaoga ai fua masani o le glucometer.

E 58 ou tausaga, maualuga 182 cm, mamafa 101 kilokalama.
Glucose o le toto: 6.24 - iloiloga o le 11/19/2017, 5.85 - iloiloga o le 11/25/2017.
Faamolemole tali mai i nei taunuuga.
Fautuaina le mea e fai?

Faamolemole tali mai i nei taunuuga.

Le eseesega i le va o le 5.85 ma le paepae 6.0 - sese o fua

Suʻe i lenei taumafataga - http://endocrin-patient.com/dieta-pri-saharnom-diabete/ - faʻatau foi se mita saʻo ile kulukose toto i le fale ma o le taimi e fuaina ai le suka. Atiae se masani masani o faamalositino masani. Faʻaalu se taimi mo lenei mea.

Talofa O loʻu atalii e 2 tausaga 9 masina. O le suka anapogi e lelei 3.8-5.8. Ae tasi le itula talu ona 'ai, e oʻo i le 10, o nisi taimi i le 13. A maeʻa le 2 itula, e 8 mmol / l. I le taimi o le aso e paʻu i le 5.7. O le hemoglobin glycated na toe faʻavaivai - 5.7%. C-peptide - 0.48. O le insulin o le masani. O faʻasologa i le inisalini o le masani. O vailaʻau i peta peta e lelei, i le GAD - 82.14 IU / ml. E leai lava ni faʻamaoniga. Tamaiti malosi. Faamolemole taʻu mai le mea e fai. Pe o le maʻisuka? O aʻu o le tina - O aʻu lava e maʻi i le maʻisuka ituaiga 1.

O le suka anapogi e lelei 3.8-5.8. Ae tasi le itula talu ona 'ai, e oʻo i le 10, o nisi taimi i le 13. A maeʻa le 2 itula, e 8 mmol / l. I le taimi o le aso e paʻu i le 5.7. O le hemoglobin glycated na toe faʻavaivai - 5.7%. Pe o le maʻisuka?

Ioe, ua amata le maʻisuka mimimune.

Ou te manatua o le suka suka mo tamaiti e oo i le taulealea e tusa ma le 0.6 mmol / L lalo ifo nai lo talavou ma tagata matutua. O le mea lea, o le faailoga 5.7 e le itiiti ifo i le 1.5 taimi le maualuga nai lo le masani.

Faʻafeiloaʻi le tamaititi i se taumafataga maualalo-gasegase - http://endocrin-patient.com/dieta-pri-saharnom-diabete/ - faʻaauau pea ona mataʻituina le maualuga o le kulukose o le toto, tui inisalini i lalo maualalo pe a manaʻomia

E leai lava ni faʻamaoniga.

Lelei, faʻatali seʻi oʻo mai le vomiting ma le le malamalama. O le a le faʻavaivaia tagata uma: o le tamaititi, o oe, le falemaʻi, le 'au e faʻamafanafana.

O faʻasologa i le inisalini o le masani. O vailaʻau i peta peta e lelei, i le GAD - 82.14 IU / ml.

O nei suʻega e le mafai ona aveesea, vaai le tusiga i luga o le siama o le maʻisuka - http://endocrin-patient.com/diagnostika-diabeta/

Talofa E 6 masina le matua. Aʻo ave le toto mo le suka mai le tamatamailima pe a uma le 2 itula o le fafagaina o le paluga na faʻaalia le 4.8. I le toe faʻafoʻiina mai se vein (plasma) i luga o se manava gaogao, 8 itula talu ona 'ai, o le taunuuga e 4.3. I luga o le fomu, o tulaga faatauaina 3.3-5.6 ua faailoaina. Na ou faitauina foi mo tamaiti o le 6 masina, o le tapulaa maualuga e 4.1. E faapena? O le a le mea e fai ma pe faapefea ona malamalama i le auiliiliga? E ola aʻe le suka a le tamaititi?

O le taunuuga o se umi umi, ioe

O le a le mea e fai ma pe faapefea ona malamalama i le auiliiliga?

E tatau ona e talanoa i le fomaʻi ma le fomaʻi ma toe suʻe suʻega i le tele o taimi e fai mai ai le fomai. Aua e te fefe i luma o le taimi. E leai se aoga na e le tusia mafuaaga na mafua ai ona e siaki le suka i le tamaititi.

Talofa O le tama e 6 tausaga. Na pasia se iloiloga o le suka mai se tamatamailima i luga o se manava gaogao - na faaalia ai se aoga o le 5.9. Mai Vienna - 5.1. O le mamafa e tusa ma le 18-19 kg, le maualuga 120 cm. Na ou filifili e suʻe suʻega aua na faʻalavelaveina aʻu e le ARVI mai le manogi o le acetone mai loʻu gutu ma le urine. Urinalysis na faaalia ai le taua o tino kene 15.Ou te malamalama o faʻamaoniga e le masani? O le fea fomai e faʻafesoʻotaʻi?

Ou te malamalama o faʻamaoniga e le masani?

O le fea fomai e faʻafesoʻotaʻi?

Fai suʻesuʻega toto mo le C-peptide ma le hemoglobin glycated. E faigofie ona e mauaina i luga o le Initaneti auala e iloa ai o latou taunuuga. Aua le faʻaaluina tupe i suʻega o le antibody.

le afaina i ni gasegase mimiti viral infections, le manogi o le acetone mai le gutu ma le urine. Urinalysis na faaalia ai le taua o tino kene 15.

I tamaiti, o le acetone (ketones) i le urine ma le toto e masani lava ona aliali ma pasi na o latou. E toetoe lava a le aoga le siakiina. I le toto kulukose o le toto i lalo ifo o le 8-9, o le acetone e le matautia. Ma afai e maua le suka, e masani ona faʻapitoaina e ala i le iniseti o le inisalini. O le tagata gasegase e tuʻuina atu i ai le tele o le vai, pe a manaʻomia, faʻamalosia e inu, ina ia aua nei tuʻuina se laʻau. O le siakiina o acetone e le talafeagai, e le suia le togafitiga mai iʻuga o lenei suʻega.

Talofa O loʻu atalii e 8 tausaga le matua, umi, umi. E maualuga le 140 cm, e tusa ma le 23 kilokalama. E taʻitaʻia se olaga ola malosi, o loʻo auai i mea faʻapitoa. E matua fiafia lava i le suamalie. Na ia talosagaina se mea manaia i taimi uma. Mai le amataga o lenei tausaga aʻoga sa amata ona ou le popole, telegese. I le taumalulu, ua pau le vaaiga ma ua faaauau pea ona paʻu. Faʻailoa i le faʻavaveina o le myopia. Mo le lua masina i le taimi nei, o le tele o le taotoga e leai se taimi na popole, ma e ono itiiti le vomiting. O nei osofaiga e matauina i se manava le aoga po o le taimi o le atuatuvale i le aʻoga-suʻega, ma isi. Na latou o atu i se neurologist, faia se EEG ma le IRM - na latou maua se mea sei vagana ai le dystonia vegetovio. Sa matou filifili e foai atu le toto mo le suka. Na latou ave i le fale le tasi paʻu o paʻu mai aiga. 1.5-2 itula i le maeʻa ai 6.4. I le afiafi, ina ua ou maʻi, ona sa ou fia 'ai, - 6.7. I le taeao i luga o se manava gaogao 5.7. E tatau ona fesoʻotaʻi le ola maloloina i le toto suka? A maeʻa ona 'ai, e maualuga le faʻasolosolo ma i luga o se manava gaogao e sili atu nai lo le masani. Faatasi ai ma nei faailoga maualuga, e masani lava ona fesili le tamaitiiti mo ni mea suamalie. Po oe aoga le faia o se isi suʻega?

E tatau ona fesoʻotaʻi le ola maloloina i le toto suka?

Po oe aoga le faia o se isi suʻega?

O le suʻega sili ona taua o le toto mo C-peptide. E maua foi le hemoglobin glycated.

Talofa O loʻu afafine e 12 tausaga le matua, i le aso, i luga o se manava gaogao na latou pasia ai se suʻega toto mo le suka - o le taunuuga e 4.8 mmol / L. Fai mai le fomai e maualalo le suka. E pei foi, e manao o ia e faatau ni pene faamama ma ave faatasi ma ia i le aoga. Afai e te lagona le vevela, faʻamavae. Ma sa fautuaina foi e ia ia vine mamago ma inu le vai lea na sua ai le vine, ona ia ai lea. Faamolemole taʻu mai ia te aʻu pe na latou taʻu saʻo mai ia te au ma ua ou filifilia se "togafitiga"? Faafetai tele mo lou gauai ma fesoasoani!

pasia se suega toto mo le suka - o le taunuuga e 4.8 mmol / L. Fai mai le fomai e maualalo

Aua le toe alu i lenei fomaʻi. E manaia le tusiaina o se faitioga ina ia mafai ai e pulega ona iu ina ia aʻoaʻoina tulafono.

Faamolemole taʻu mai ia te aʻu pe na latou taʻu saʻo mai ia te au ma ua ou filifilia se "togafitiga"?

Leai, o lenei mea uma ua le atoatoa, i le maualuga o tagata o loʻo nofo i luga o le nofoa e le fale.

O loʻu toalua e 33 tausaga, maualuga 180 cm, mamafa 78 kilokalama. Suauu anapogi 5.5-6.0, pe a uma le 'aiga i le 6.7. Na amata ona tulaʻi i le tausaga talu ai i se manava gaogao i le 5.8. O nei numera e sili atu le maualuga. O le hemoglobin glycated e 5.5% i le tausaga talu ai. I le taimi lava e tasi, na maua ai se togavao o le esophagus. O le maʻi suka e leʻi tuʻuina atu ia te ia i lena taimi. O le taimi nei e masani ona lagona le vaivai. Tinamatua ma tina o le maʻisuka ituaiga 2. E tusa ma le tausaga ma le afa pe faapefea ona leiloa se kilogram i le 4. O le maʻisuka ituaiga muamua poʻo le lua? E leai se mamafa o le mamafa. Faʻafetai mo le tali.

E tusa ma le tausaga ma le afa pe faapefea ona leiloa se kilogram i le 4. O le maʻisuka ituaiga muamua poʻo le lua?

Lisi le maʻisuka LADA e ono foliga mai. E fautuaina e suʻe se suʻega toto mo le C-peptide ma le hemoglobin toe glycated. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻega, atonu e ono oʻo mai le taimi e tuiina ai le inisalini laitiiti, faʻaopopo i le taumafataga. Aua e te paie ma fefefe i le injections.

E mautinoa lava o loʻo i ai nisi faʻamaʻi, sei vagana ai toto maualuga toto maualuga.

Sergey, faafetai mo le tali! O le hemoglobin glycated 5.6%, C-peptide 1.14 na toe maua. Ua fai mai fomaʻi e leai se maʻisuka, o iuga uma lava o loʻo i totonu o taʻaloga masani. E faʻapefea ona I le taimi nei, na o le pipii atu i se taumafataga maualalo-gaosiga? Pe e le o le maʻisuka?

E faʻapefea ona I le taimi nei, na o le pipii atu i se taumafataga maualalo-gaosiga?

E miliona ma miliona tagata na tausisia lenei taumafataga, ma e le afaina ai se tasi i le taimi nei :).

Le afiafi lelei Taʻu mai, faamolemole. O loʻu atalii e 4 tausaga, ua tatou mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 mo le tausaga ma le afa. E tolu aso o le vevela. Na latou pasia le suʻega o le toto ma le faʻamalosi - o le toto ua lelei, ae o le kulukose 1% na maua i le urine. E mataʻu pe leai?

1% glucose na maua i le urine. E mataʻu pe leai?

O le suʻesuʻeina o le kulukose i le urine o lona uiga o le maʻisuka e matua le lelei ona pulea, ma o le maualuga o le suka o le toto o le sili atu i le 9-10 mmol / L. Afai e te faʻaauau pea i lenei vein, o faʻafitauli ogaoga i se tamaititi e ono tupu ae ao le i matua.

Lelei lelei O loʻu atalii e 11 tausaga le matutua, latou te fuaina le suka i luga o se manava gaogao ma se glucometer fale - 5.7. Ua maeʻa. Ua i ai le maʻisuka? O le a le mea tatou te faia? Faafetai

Faʻaliliuina le aiga atoa i se taumafataga maualalo maualalo, fai aʻoaʻoga faaletino

Lelei taimi o le aso! O laʻu tama tama e 1 le tausaga, mamafa 10.5 kilokalama, maualuga 80 cm. Na te inuina le tele o vai. Na ma filifili e foai atu le toto mo le suka, o le taunuuga e 5.5.
Faamolemole taʻu mai, ole maʻisuka? Ma o le a le mea e fai?
Faafetai i le taimi muamua.

Faʻaauau pea le matauina, aua e te popole

Le aso lelei! E 34 oʻu tausaga, maualuga 160 cm, mamafa 94 kg. Na latou maua le maʻisuka ituaiga 2 i le tausaga talu ai. I le taimi muamua sa ou le faalataina lenei taua. Sa 'ai e ia mea uma. Na faʻatinoina i le lua masina talu ai, aveese le maa i totonu o le fale. O loʻo i ai se pulu. Pressure 140-150 i le 90-110. Lavea toto toto e aunoa ma le faʻaaogaina o le Diabeton MV 5.2. Faʻatasi ai ma lenei fualaau faasaina - 4.1. A maeʻa ona 'ai pe a uma le lua itula - 5.4. Afai ou te le solia le meaai, e lelei mea uma. Ae afai ou te gaoia, ona oʻo lea i le lua itula 7.2. Afai tatou te 'aina laʻau suamalie, e oso i luga le suka 10. Fesili: Pe ou te manaʻomia pea ona inu le metformin? O le a le mea e fai i le mamafa? Ma o le a loʻu maʻi suka?

Fesili: Pe ou te manaʻomia pea ona inu le metformin? O le a le mea e fai i le mamafa?

Afai e te manaʻo e te ola, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoʻa le ituaiga 2 o togafitiga o maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i luga o lenei 'upega tafaʻilagi. Ma mulimuli i fautuaga. O le faʻamalosi e faʻamaopoopoina i le suka o le toto.

Talofa. O aʻu o se teine ​​18 tausaga, maualuga 176 cm, e mamafa le 51 kilokalama.
I le taumalulu, na mafatia o ia mai le norese o le anorexia, ma talu mai Fepuari ua ou toe malosi. O Ianuari na ia faia ai se suʻega masani o le toto mo se manava gaogao, o le fua faatatau e 3.3.
Ina ua maeʻa ni nai masina, na amata ona amata le malosi o le malosi (oʻo atu i le 74/40), o le ulu tiga, o le fiaai tele lava, o le lagona o loimata (loimata, le fiafia), fafagu i le ogatotonu o le po, le fia inu tele.

Ia Mati, o fua o suka i luga o se manava gaogao e 4.2.

Ae talu ai nei, o nei faailoga na seleseleina + o se faaputuga io latou gutu na faaopoopo atu ia i latou. Mo le lelei o le fiafia, sa ou fuaina le tele o vai ou te inu i le aso. 6 lita na sau. Sa ou alu i le fomai, na ia fai mai e foai vave le toto.
I luga o se manava gaogao mai se vein, o le fua faatatau e 3.2.
A maeʻa ona 'ai (lua itula mulimuli ane) 4.7.
E tele taimi e leai se fiaaai i le aoauli. Ma e masani lava i tausaga talu ai nei o loʻo i ai faʻamaoniga o le hypoglycemia - vaivaiga, vevela, naunau malosi e 'ai fualaʻau, ulavale, ita.
Ua uma ona ia aloese uma fomai, e le mafai ona latou faia se tala lelei.
E tatau ona ou popole i lenei mea? Ma o le a le faʻatatauga e fai?

E tatau ona ou popole i lenei mea? Ma o le a le faʻatatauga e fai?

O lou kulukose toto e le maualalo. O ou faafitauli e le o soʻu vaega, ma e le tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist.

Talofa. Ua 32 oʻu tausaga, o se fafine, mamafa 56 kilokalama. O le hemoglobin glycated - 5.0%. Inisalini - 5.4, glucose o le anapogi - 4.8, index insistence resistance - 1.1. I le taeao ina ua uma ona ala, sa i ai le sugar i le taimi e 3.1, sa ou fefe ona e matua laitiiti lava. A maeʻa ona 'ai i le aso lava (2 itula pe a uma le' aiga o le taeao, aoauli, 'aiga o le afiafi) - mai le 4.2 i le 6.7. E masani lava o le suka i le taeao mai le 4.0 i le 5.5. I le po pe a mavae le 2 itula pe a uma le 'aiga o le afiafi, o le fua e 6.2, ma i le taeao, 3.1. O le a se mea e mafai ona fesootaʻi i lenei mea? O a fua o le suka i le po? I le tele o punaoa latou te tusi ifo i lalo ifo o le 3.9, ona sui ai lea i le 3.9. Faafetai

I le taeao ina ua uma ona ala, sa i ai le sugar i le taimi e 3.1, sa ou fefe ona e matua laitiiti lava.

E le laʻititi ma e le afaina, e le tatau ona e popole

Le afiafi lelei O le taeao nei sa ou fafagaina le pepe i se paluga, ina ua mavae le itula ma le afa sa latou foai atu le toto mo le suka. Na oʻo mai iʻuga 5.5. Ua 11 masina le matou. Pe tatau ona ou fefe? Pe o le maʻisuka?

toto foaʻi mo le suka. Na oʻo mai iʻuga 5.5. Ua 11 masina le matou. Pe tatau ona ou fefe? Pe o le maʻisuka?

Aua e te fefe i soo se tulaga.

Faitau e uiga i uiga o le maʻisuka i tamaiti e oʻo atu i le tausaga iinei - http://endocrin-patient.com/diabet-detey/

Saili po oa nisi faʻataʻitaʻiga e manaʻomia ona e faia iinei - http://endocrin-patient.com/diagnostika-diabeta/

Lelei lelei Afafine 4 tausaga, mamafa 21 kg. Na te inuina le tele o vai; e masani ona alu i le faletaele. E seasea ona lavea pisa, ae matua vaivai lava, e ui o le taimi nei e le mafai ona faia faamalositino faaletino ma savali. Totogi toto mo le suka - o se faailoga o le 5.1. Tau mai ia te aʻu, o mea uma lava e masani ai? Faafetai i le taimi muamua!

Afafine 4 tausaga, mamafa 21 kg. Na te inuina le tele o vai; e masani ona alu i le faletaele. Totogi toto mo le suka - o se faailoga o le 5.1.

E tusa ai ma faʻamatalaga na e tuʻuina atu, e le mafai ona e tuuina mai se tali saʻo.

Toe faitau le itulau http://endocrin-patient.com/diagnostika-diabeta/. E mafai ona e faia ni suʻega faaopoopo o loʻo lisi atu i ai.

O laʻu tama teine ​​e 10 tausaga, maualuga 122 cm, mamafa 23.5 kilokalama. Glucose e suia mai le 2.89 i le 4.6 i luga o se manava gaogao, ma a maeʻa ona 'aʻai ina ua mavae le lua itula e 3.1 = 6.2. O nisi taimi e sili atu ai le fiaaai, talosagaina pea le suamalie. Taʻu mai, o le a lea?

O le fesili e sili atu nai lo loʻu malosi; e le foliga mai o le maʻisuka

Afafine e 11 tausaga le matutua, maualuga 152 cm, mamafa 44 kilokalama, suega toto mo le suka i le taeao i luga o se manava gaogao - 6. E leai se mea e faalavelaveina, na latou faia mo se suʻega a le aʻoga. O le mea moni, o le po na muamua atu ma le taeao ao leʻi faia le suʻega, sa popole tele o ia ma tagi, ona sa fefe o ia e tuʻuina atu inisiua ma suʻe suʻega. O lenei vaʻaia?

E manaia le faia o se auiliiliga mo le hemoglobin glycated ma le tele o taimi e toe fai le fua o le sugar sugar i aso eseese

Talofa. O le tama e 8.5 tausaga le matua, e sili ona manaia ma malosi tele, ae popole. Na te fesili pea mo le suamalie, pe ana fai e le o pulea, pe ana fai na te 'aina. Matou fuaina le suka i le taeao i luga o se manava gaogao ma se glucometer fale - 5.7. O se tinamatua e iai le maʻisuka ituaiga 2 e fai mai e leaga ma e tatau ona faia se mea. Ua i ai se mafuaaga e popole ai? Faafetai lava!

Ioe, o se faailoilo maualuga, ia fai soo le fua

Talofa O loʻu tinamatua na maua i le maʻisuka ituaiga 2. Sa ia siaki au mo le suka i tausaga uma ao ola o ia. Ina ua ou maʻitaga i le 26, o le suka sa laʻititi nai lo le masani. Sa ou 'aina vine ma keke i loʻu aso fanau. Sa ia puleaina le suka: i luga o se manava gaogao 5.3, pe a uma ona 'ai (tea ma pancakes faatasi ai ma siamu ma kirimi kirimoli) 6.1, pe a mavae le 2 itula 5.8. Sa masani ona ou alu soo i le faletaele ma o lea e masani ona ou alu. O nisi taimi o loʻo i ai le vevela, le mamafa 110/70. Ua 28 oʻu tausaga, o le maualuga o le sugar sugar o le 4.9. E aoga le siaki i fafo i le 2 itula talu ona 'ai?

fua o le sugar sugar 4.9. E aoga le siaki i fafo i le 2 itula talu ona 'ai?

O fua o le suka i le toto e leʻi faʻaleagaina ai se isi

Lelei lelei O aʻu o se tamaitai, 36 tausaga, maualuga 165 cm, mamafa 79 kg. O le faʻamaoniga o le prediabetes o le ituaiga 2.
E faalavelave ia te aʻu i le taeao o le maualuga o loʻu suka i nisi taimi e oʻo atu i le 10, ae i le aoauli o le a pa'ū i le masani, ma i le afiafi e oo atu foi i le 4.2-4.5. Aisea e maualuga ai le maualuga o le suka i le taeao?
Faafetai

Aisea e maualuga ai le maualuga o le suka i le taeao?

Talofa. Ua ou maʻi i le maʻisuka mo le 3 tausaga. 09/19/2018 na fanau mai se tama, matou te masina ma 12 aso le matutua. Tina, ao ou moe, na tonu i le tamaititi e siaki le suka i le 16:00. Faailoga 6.8. O se faailoga o le maʻisuka faatoa fanau mai?

Faailoga 6.8. O se faailoga o le maʻisuka faatoa fanau mai?

Ou te le iloa le masani mo pepe. Talanoa i lau fomaʻi.

Hello Sergey, o le a le masani o le suka pe a uma se taumafataga? Faʻafetai mo le fesoasoani.

ma o le a le masani masani o le suka pe a uma ona 'ai?

Afai o le maʻisuka e naʻo le taumafa e naʻo meaʻai e maualalo-carb, e aunoa ma ni mea faasaina, o lona suka e le tatau ona tulaʻi i le sili atu i le 0.5 mmol / l, pe a faʻatusatusa i faʻamaufaʻailoga aʻo leʻi 'ai. Afai e maualuga le kulūkose e 1-2 mmol / l pe sili atu - o loʻo e faia se mea sese. E le tutusa uma oloa, pe o le inisalini e tatau ona tui.

62 tausaga, maualuga 175 cm, mamafa 82 kilokalama. I le taimi o se suesuega faaletino, na maua muamua le suka mai se tamatamailima i luga o se manava leʻo 6.2, mai le vein i le aso e sosoo ai 6.7. Ole hemoglobin glycated 5.5%. Mo le tele o tausaga (e masani lava mai le 13-14 tausaga) faʻatasi ai ma le lemu o le taeao i le galuega (pe a ma le 9 itula) faʻapea foi i le aoauli e tusa ma le 13 itula (e te tuua le laulau e le o fia taumafa, e pei ona fautuaina e le au fai meaʻai) i le eria 11.30-12.30 ma 15.30-16.30 ei ai faʻamaoniga o le hypoglycemia. O nisi vaivaiga, faʻamafanafana malulu malulu. Ou te taumafai e 'ai se mea (lole, paʻu) i luma o lenei vaitau e puipuia ai. O ananafi na ou le faia ma le maaleale, sa ou fuaina le suka (Sa ou faatauina se glucometer) 4.1. Ae o le tasi lea o mea e matauina. Tigā, televave vave, afu pala, e le o matauina. O le meaai ua amata ona faʻaaoga. Pe o le maʻisuka? O afea e te manaʻomia ai lau togafitiga? E faigata tele ona maua e se endocrinologist.

i le itulagi o le 11.30-12.30 ma le 15.30-16.30 e iai faʻamaoniga o le hypoglycemia. O nisi vaivaiga, faʻamafanafana malulu malulu.

Mo le tele o le mamafa o tagata, e tupu lenei mea. Na ou mauaina foi i le taimi atofaina. Tuʻu sina taimi i le maea ai o le fesuiaiga i meaʻai paleni. Tau lava e te le taumafai e faʻatapulaʻa calories ma gaʻo, alu fiaai.

O afea e te manaʻomia ai lau togafitiga?

Ou te manatu e te manaʻomia. E taua tele i le 100% le vaʻaia oloa faʻasaina o loʻo lisiina iinei - http://endocrin-patient.com/chto-nelza-est-pri-diabete/.

Talofa. O le tama teine ​​e 9 tausaga, maualuga 154cm, mamafa 39 kilokalama. Lua aso talu ai, na matapogia, mamafa ma le vevela e masani lava. O le aso o se maʻi itiiti lava. Na pasia se suʻega toto mai se vein, glucose 6.0 mmol / L. Na fai mai le matou fomaʻi, o le masani lenei. Tuuina atu i le neuropathologist. Ou te fefe e le o lea mea. O se faailoga o le maʻisuka? Ma o a suʻega e sili atu ona lelei le pasi mo se taunuʻuga saʻo?

Na pasia se suʻega toto mai se vein, glucose 6.0 mmol / L. Na fai mai le matou fomaʻi, o le masani lenei. Ou te fefe e le o lea mea. O se faailoga o le maʻisuka?

E mafai ona maualuga le suimui ona o le atuatuvale. O le faʻamasinoina o mea na e tusia, ua vave tele le fefe.

O loʻu maʻisuka e 45 tausaga. E 55 oʻu tausaga. E i ai uma faʻafitauli. O le CRF ua maeʻa le laasaga 4. E leai se mea e mafai ona e faia. Protein - e le silia le 0.7 i le kilokalama o le mamafa. Maofa, calcium (tele gaʻo oloa) e tuʻuese. E faʻafefea ona ou mulimuli i se meaʻai maualalo-gaosiga? E leai se mea?

E faʻafefea ona ou mulimuli i se meaʻai maualalo-gaosiga?

E foliga mai, leai, o le nofoaafi ua maea.

Na ou faalogo mai i le pito i lalo o loʻu taliga e faapea i atunuu Peretania i le fafagaina o tagata gasegase e pei o oe, latou te taulai atu i le suauu olive. Ae ou te le iloa auiliiliga. Ma o le a ou le iloa.

Lelei taeao O laʻu tama teine ​​(e 8 tausaga lona matua) ua le mautonu. Na matou liliu atu i se neurologist - na latou faia le epilepsy, ae ina ua maeʻa le EEG o le moe i le ao ona latou aveeseina lea. O le toto foaʻi mo le suka - faʻaalia le 5.9 i luga o se manava gaogao. Ona latou pasia lea o le c-peptide ma le inisalini - masani, ae o le vailaʻau D ma le calcium 1.7. O le endocrinologist na mauaina "Le onosai anapogi anapogi". O lenei matou te fuaina i aso uma i le taeao i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai, isi 2 itula i le afiafi - o mea uma e foliga mai e masani, 4.7-5.6. I le taimi lava e 7.1 ma le 3.9. O le a sau tala e uiga i nei faailo?

O le a sau tala e uiga i nei faailo?

E foliga mai, o faʻamaoniga o le tamaititi e le mafua ona o le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga