Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le atherosclerosis ma le faʻalauiloaina o le ola: fua o le tino mai maʻi

Atherosclerosis o se maʻi ogaoga ogaoga ogaoga lea e aofia ai le tuʻuina atu o le cholesterol sili atu i luga o le mea o loʻo i totonu. O se taunuuga o lenei mea, o se faʻasologa masani o le manava o le afi e atiina ae i totonu o vaa, ma o lo latou lumanaʻi e faʻataʻatia faasoloatoa. E pei ona e iloa, o le vaapiapi o le vasini vascular, o le sili atu foi ona leaga le toto i totoga tutusa. O lenei faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le tele o aʻafiaga leaga mo le tino, ma o lea e taua ai le iloa o lona pathogenesis mai ma i.

O le togafitiga o le atherosclerosis e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le cholesterol. I le faia o lenei mea, faʻaaoga vailaau anti-atherosclerotic (Statins, Fibrates, resins exchange-resins ma sauniuniga o meainu o le nicotinic), faʻamalositino faifaipea e faʻaitiitia ai le mamafa, ma o mea taumafa e maualalo i le cholesterol ma gaʻo manu e taua foi. Afai e manaʻo ai, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻasalalau ia e faigofie ona saunia i le fale.

O le fomaʻi mo le atherosclerosis e faʻalagolago i le maualuga o le faʻaleagaina, o lona umi ma luga o le lelei o togafitiga o tagata gasegase.

Mo le puipuiga, e fautuaina e lafoaʻi masani leaga, faʻaauau ona auai i taaloga, tausisia le malosi faaletino ma meaʻai.

Aisea e atiaʻe ai le atherosclerosis?

O le atherosclerosis o se mea faʻapitoa lea o le telefactorial process. O le mea lea, e mamao mai se tasi mafuaʻaga e mafai ona taʻitaʻia ai. I le taimi nei, e le o mafuaaga uma o le faamai ua mafai ona faʻatutuina. Ua faailoa mai e fomaʻi ni tulaga lamatia e faateleina ai le ono mafai ona faia se togafitiga.

O faʻafitauli sili ona lamatia e masani ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le faʻamaʻi o:

  1. Vaʻaiga faʻapitoa - o le aʻafiaga o le atherosclerosis i aiga vavalalata e masani ona matauina. Ua taʻua lenei mea o se "talafaasolopito o aiga ua mafatia."
  2. O le mamafa tele e le lelei mo soʻo se tasi e faaopoopo i kilokalama, ma mo le atherosclerosis o se tulaga sili ona lelei, talu ai o le gasegase e faʻaleagaina ituaiga uma o metabolism, e aofia ai le lipid metabolism.
  3. Ava oona - e aʻafia ai aʻafiaga uma ma toto toto, ma suia malie ai o latou fausaga.
  4. O le ulaula - nicotine e iai sona aafiaga leaga i luga o mama, e faʻapupulaina ai le permeability o le puipui vascular, e sili atu le palasi ma itiiti le fua.
  5. E amata ona matauina e tagata le uluai faaaliga o le atherosclerosis i le 10 tausaga muamua atu nai lo tamaitai, ma e fa faafia ona sili ona mai.
  6. Tausaga - e taua tele i le atinaʻeina o le faʻamaʻi, aua a mavae le 40 tausaga o le a sili atu ona faʻafesoʻotaʻi le tino i faʻafitauli faʻapitoa
  7. O le maʻi suka atonu o se tasi lea o mafuaaga e sili ona matautia, aua o le maʻisuka e faʻaleagaina ai mea laiti i totonu o vaa laiti ma tetele (micro- ma macroangiopathy), lea e na o le saofaga i le teuina o pusa atherosclerotic i totonu o puipui.
  8. O le olaga masani - faatasi ai ma se vaega itiiti o gaoioiga faaletino, soo se tagata e amata malie ona maua le mamafa, ona amata loa lea o le faagasologa.
  9. Soʻo se faʻalavelave i le lipid metabolism, aemaise lava, o le faʻaitiitia o le maualuga o le lipoproteins maualuga, e "lelei," ae le o le atherogenic cholesterol.
  10. O le faʻasologa o le gasegase o le igoa lautele lea mo ia ituaiga o faʻaaliga e pei o le maualuga o le maualuga, o le ituaiga o meaʻai tele (sili ona tele o gaʻo i totonu o le manava), maualuga triglycerides ma le faʻavaivaia o le kulukose (atonu o se faʻamaʻaloga o le maʻisuka).

E le gata i lea, o aʻafiaga lamatia e aofia ai le faʻaalia o le tino o faʻalavelave masani o le tino ma le mafaufau.O le afaina o lagona e taitai atu ai i le mea moni e faapea, ona o na mea, o le mamafa e masani ona tulai mai, ma o vaa, i le isi itu, e aafia i le ogaoga o le spasm.

Faʻaiʻuga o le atherosclerosis: faʻamaoniga ma le atinaʻe matautia o le faʻamaʻi

E mafai ona puipuia mai faʻafitauli o le atherosclerosis. Mo lea, o le tagata maʻi e tatau ona matua tausisia uma faʻamaumauga a le fomaʻi.

O fomaʻi e fautuaina tagata maʻi e faʻaaoga vailaʻau e fesoʻotaʻi ma statins, fibrates, ma le faʻamavaeina o meainu. Mo faʻamoemoega o ausilali, nootropics, kemukino, mea faʻapitoa o le nicotinic, complexive multivitamin, fualaau o le hypotonic e faʻaaogaina.

Mea Fai Fomai e uiga i le Maualuga

Sa ou togafitia le toto maualuga mo le tele o tausaga. E tusa ai ma fuainumera, i le 89% o mataupu, o le maualuga o le toto maualuga e maua i le fatu fatu poʻo le stroke ma maliu ai se tagata. E tusa ma le lua vaetolu o tagata maʻi ua maliliu nei i le 5 tausaga muamua o le maʻi.

O le isi mea moni, e mafai ma e tatau ona tuʻuina atu le mamafa, ae e le fofoina ai le maʻi lava ia. Naʻo le vailaʻau faʻasaina ua fautuaina aloaia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga ma ua faʻaaoga foi e cardiologists i la latou galuega o le NORMIO. O le vailaʻau e afaina ai le mafuaʻaga o le maʻi, lea e mafai ai ona faʻaumatia uma le toto maualuga. E le gata i lea, i lalo o le polokalama a le malo, e mafai e tagata uma o le malo o Rusia ona maua NO .

A aunoa ma le toilalo, o se taumafataga ma faamalositino togafitiga ua faatonuina. Mo faamoemoega o ausilali, o vailaau masani e mafai ona faʻaaogaina. O le fomaʻi ma faʻafitauli o le a faalagolago i le nofoaga o le atherosclerotic plate. O mataupu e sili ona lamatia o taimi ia e aʻafia ai pusa i luga ole ulu, ua poʻo le fatu.

Faʻaiʻuga o le tui o le atherosclerosis

Atherosclerosis o le tootoo e seasea lava. Ae o lenei maʻi e afaina i le tele o taunuuga matautia. I le tulaga lautele, o le atherosclerosis o le abdomina aorta e muamua lava le le mautonu.

Faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le atherosclerotic plate o le tagata maʻi e iai ni maʻi le atoatoa - o le mamafa i totonu o le manava pe a uma ona 'ai, vomiting poo le faʻaauau, pala, paʻu, tiga o le manava.

I le gasegase o le atherosclerosis o le manava, o le maʻi e maua ai le gasegase toto, totogo, paʻu o le toto, o le faʻaitiitia o le manava, ma le paʻu mamafa mamafa.

  1. Gangrene o le manava.
  2. Toto maualuga.
  3. Faʻafitauli i le galuega a gaʻo.
  4. Faʻamau maʻi.
  5. Aoric anerysm.

Afai e atiaʻe le atherosclerosis o le aorta, ona mafai lea e le tagata maʻi ona aʻafia i le angina pectoris, maʻi fatu fatu, ma le arrhythmia.

Atherosclerosis o le ua ma le faiʻai: iuga e mafai

O le atherosclerosis e tele, lea e aʻafia ai ipu o le ua ma le faiʻai, e matua lamatia lava. Faatasi ai ma lenei ituaiga o atherosclerosis, o le togafitiga o le olaga e matitiva i lalo o le tulaga o le togafitiga le tumau.

Afai e afaina le ua ma le faiʻai i ni atherosclerotic plaques, o le a gasegase le mafaufau ole mafaufau. E sili atu lona faʻamalosi, manatua mea tutupu e sili atu le leaga, faitioga o le ulu o le ulu ma le le mautonu. E le gata i lea, o se tagata e atiina ae se soliga o le faʻamaopoopoina o gaoioiga. O le atherosclerosis o le ua ma le faiʻai e mautinoa lava e taʻitaʻia ai faʻafitauli o le cerebral.

O lenei ituaiga o maʻi e mafua ai le atinaʻeina o faʻafitauli nei:

  • Dementia (dementia).
  • Tigāina E le gata i lea, o le tagata gasegase e mafai ona atiina ae faʻasolosolo faʻamaʻi ma le gasegase.
  • Faʻaogaina o le Cerebral.
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi.
  • Hypoxia o le faiʻai.
  • O suiga o le fomaʻi ma suiga i le mafaufau.
  • Focal sclerosis.
  • Thrombosis
  • Loto o le fatu.

E masani lava, o togafitiga lē lelei o le atherosclerosis o le ua ma le faiʻai e gata i le maliu o le maʻi.

Renal atherosclerosis: faʻafitauli

O pusa atherosclerotic e mafai ona aʻafia ai ipu o fatugaʻo. E leʻo malamalama lelei le faʻaleagaina o lenei faʻamaʻi. Ae o fomaʻi e fautua mai o fatuga o fatuga e tele lava ina atiae e tetee atu i le talaaga o le maʻisuka, ma le faʻaaogaina o le tele o le ava ma i ai se mea e le paleni taumafa.

O le uiga pito sili ona taua o lenei maʻi o le toto maualuga. E le gata i lea, e tulai mai ona o le leai o se mafuaʻaga. I laʻasaga mulimuli, o le atherosclerosis o fatuga e aliali mai i le maualalo o tiga ma faʻafitauli o le dysuric.

  1. Renal ario stenosis.
  2. Faʻafitauli matuia laititi.
  3. Renal artery aneurysm.
  4. Maualuga maualuga lona maualuga.

I tulaga maualuga, atherosclerosis e oʻo atu ai i le oti o le fatugaʻo.

O taunuʻuga o le atherosclerosis o le loto

Pathanatomy ua faailoa mai o le ituaiga sili ona matautia o le atherosclerosis o le atherosclerosis o le fatu. O maʻi e masani lava ona taʻitaʻia ai le atinaʻega o taunuʻuga matautia.

E le o iloa lelei le pathogenesis o le maʻi. Ae o le aorta ma toto toto o le fatu lea e tele lava ina afaina i pulu cholesterol. O le faigata e taʻoto i le mea moni e faapea, o le atherosclerosis o le fatu e le faʻaalia i le amataga.

E na o le taimi lava e atiina ae ai e le tagata maʻi uiga iloga - puupuu le manava, tiga i totonu o le fatafata, tele vevela, mumu o foliga, oso i le toto maualuga.

O le fomaʻi mo le atherosclerosis o le loto e masani ona le lelei, aemaise lava i mataupu e tuʻuina atu ai e le plaques i latou e fuafua. I lenei tulaga, e manaomia le togafitiga faʻapitoa faʻafuaseʻi.

O a faʻafitauli ma taunuuga o le cerebral arteriosclerosis: o le a le mea matautia?

O le tuputupu aʻe o pepa atherosclerotic e faasolosolo malie lava, e mafua ai le faʻaitiitia o le toto totoina i totoga ma le solia o le fausaga o le puipui vascular. O loʻo faʻaputuina gaʻo i totonu o maʻa, faʻaalia e ala i taunuuga e pei o le afaina, o fatu, osofaʻiga. O le afaina o Ischemic (infarction cerebral) o se tasi lea o maʻi e lima e mafua ai le maliu o le tagata. E le gata i lea, o le atherosclerosis e aʻafia ai vaʻa o le manava, pito i luga ma pito i lalo.

I le tusiga o le a tatou mafaufau i faʻafitauli o le atherosclerosis, vaʻai i aʻafiaga e mafai ona taʻitaʻia ma le mea e sili ona matautia.

O le a le mea e oʻo atu i le atherosclerosis?

O le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi i vaega e fafagaina ai vai mama. Mamanu matautia:

  1. Maʻi maʻi fatu lilo
  2. Maʻi Cerebrovascular.
  3. Auric atherosclerosis, faʻamau ma mesenteric arteries ma vaʻa o vae e aʻafia.

O le a le matautia o le faaleagaina o cerebrovascular?

A faʻapipiʻi le toto i le faiʻai i le toto, e amata ona vela ma afaina le ulu. Ua vaivai le mafaufau, ua faʻaitiitia le faʻaaliga ma le faʻamaualuga. Afai e le togafitia, e mafai e le mafaufau ona suia i nisi taimi..

I taimi mulimuli o le faamaʻi, o le a le toe maua e tagata maʻi le paʻi ma le mea moni, latou te le puleaina a latou mea e fai, latou te le taliina a latou amioga. O le taʻavale e taʻitaʻia ai pe leai se malosi.

I le taunuuga o le atherosclerosis, o le faiʻai o le tino e iʻu ile ataliʻi, ua amata ona le mautonu lagona. Faʻalauiloa le atherosclerosis e matautia, e leai se localization manino, e salalau solo i vasa ma vaʻa lata ane. E vavalalata lauulu, toto le toto.

O puipui lapisi o loʻo faʻaauau pea, o mea e vaivai ai ua leiloloa, e sili atu ona vevela. E vave ona ola papa. O faʻalavelave faʻaleagaina e oʻo atu ai i le paʻu, vavae toto toto, cerebral hemorrhage.

Faʻaiʻuga o le atherosclerosis mo le fatu

O le le atoatoa o le tino e masani ona faʻasolosolo pe mamafa. Afai o le aʻoga e faʻasolosolo, o le lumen e faʻasese lemu.

Isi faʻafitauli o le atherosclerosis e tupu:

  • fesuiaiga o ituaiga,
  • hypoxia
  • suʻesuʻega
  • o le vaega o le sclerosis ua tupu.

O taunuuga o liona o pito i lalo

O le Cholesterol e faʻamalo i lalo ifo o laʻau, o se tagata e mafatia mai le vaivai i vae. O paʻu o loʻo faʻalavelaveina ma tingling, faʻalauteleina le vevela o le tino, faʻaitiitia le faʻalogo. E faʻapupulaina se faʻalogo faʻaosooso.

Afai e te le amanaiaina togafitiga o fualaau faasaina ma e le fetuutuunaʻi lou ituaiga olaga, e tupu ai le necrosis o le mea mama. O le faʻaleleia o vae o le a vaʻavaʻai.Gangrene, maʻi gaʻo.

O le cholesterol o le papa e tupu ma vavae ese mai le aorta. E savali o ia i totonu o le totoga, oʻo i vaʻa ma faʻafefe i latou. Le faʻamaʻaloga e le tuʻuina atu ai i le cholesterol se faʻataʻitaʻiga atili. O le toto e tuʻuina atu i se vaega pe maeʻa.

I totonu o masini e fafagaina e le aluga, o le gangrene e atiina ae. Ona o le faʻavaivaia o pa puipui lapotopoto e faʻamaʻiina i lalo o palesla cholesterol, faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo faʻamalositino e atiina ae - ola faʻasolosolo. O le lumanaʻi lumanaʻi e faʻalauteleina i le lautele. Ona o le toto, e maliu se tagata pe afai e le faia se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O faʻapogai autu o le atherosclerosis

I le amataga, o le faʻamaʻi e le mautonu. O faʻamatalaga muamua e aliali mai pe a oʻo mai faʻafitauli i totonu o le tino ona o le atinaʻeina o togafitiga. O faʻataʻitaʻiga o gasegase o le atherosclerotic o laʻau e faʻalagolago i le faʻasalalau o le gaioiga. O vaʻa eseese e mafai ona faʻaalia i le gaioiga, o le mea lea, o faailoga e mafai ona i ai ni eseesega.

Atherosclerosis o faʻamaʻi faʻamaʻi. I lenei tulaga, o loʻo maua mafatiaga faʻamaʻi poʻo le matelaina o maliu. Latou te aveina le toto faʻamaʻi toto i le fatu. Pe a aʻafia i latou, o le myocardium e le lava le okesene e maua, ma e mafai ona faʻaalia i foliga o faʻamaʻi angina. O le Angina Pectoris o se faʻamaoniga tuusaʻo o le maʻi fatu fatu (CHD), lea e oʻo ai i le tino ma le ogaoga o le mu, faʻamaʻi tiga i tua o le sternum, puupuu le manava ma le fefe i le oti.

Angina pectoris e igoa o angina pectoris. O na osofaʻiga e masani lava ona tutupu ao faʻaosoosoina le malosi o le tino, ae faʻatasi ai ma le tele o faiga faʻaauau, e mafai ona latou faʻalavelave i le malologa. Ona tuu lea o le siama o le angina pectoris. O le tele o mea leaga e mafai ona faʻaleagaina ai le gaʻo e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaogaina o le myocardial - necrosis o le "necrosis" o le site o le myocardial. Ae paga lea, pe a ma le afa o mataupu, o le fatu fatu e mafai ona oo atu ai i le oti.

Aoric atherosclerosis. O le tele o taimi e mafatia ai le faʻailoga. I lenei tulaga, o faitioga a tagata gasegase e mafai ona vavalalata, mo se faataitaiga, o le vaivaiga, vaivaiga lautele, o nisi taimi e vaivai, itiiti le tiga o le pusa.

Atherosclerosis o gaʻo (cerebral arteries) (vaʻaiga faʻapipi). E i ai se faʻamatalaga faʻapitoa. O tagata maʻi e faʻalavelaveina i mafaufauga faaletonu, latou te matua pagatia, o latou uiga e masani ona sui. E ono i ai ulu o le ulu ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular (faʻasolosolo faʻasalaga o le ischemic). O ia ituaiga o gasegase e iloa e le Ribot sign: e mafai ona latou manatuaina mea na tutupu i le sefulu tausaga talu ai, ae toetoe lava a le mafai ona taʻuina le mea na tupu i le aso pe lua talu ai. O aʻafiaga o ia soliga e matua le lelei - o se paʻu e mafai ona tupu (maliu o se vaega o le faiʻai).

Atherosclerosis o le mesenteric (poo mesenteric) arteries. I lenei tulaga, o vaʻa e pasia i le feʻau o le inumaga o loʻo aafia. O se faiga faapena e seasea ona tupu. O le a faʻalavelave tagata i le vevela o tiga i totonu o le manava, faʻalavelave o le manava (papigā poʻo le manava). O se taunuuga matuia atonu o se fatu osofaia o le inumaga, ma mulimuli ane gangrene.

Atherosclerosis o arteries o fatugaʻo. Muamua, o maʻi e amata ona faʻateleina le mamafa, ma e toetoe a le mafai ona faʻaitiitia i le fesoasoani o fualaau faasaina. O le maualuga lea o le maualuga (maualuga, symptomatic) maualuga. E ono iai foʻi le tiga i le vanu o le lumbar, faʻafitauli laiti ile urination. O se faagasologa malosi e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻeina o le le atoatoa.

E i ai foi le atherosclerosis o laʻau o pito pito i lalo - masani lava o le gaoia, o lona uiga, o le afaina o le lumenia o le vaa.

O le faʻamaoniga muamua o le "faʻagasologa o le faʻamalosi" o maʻi - e le mafai e tagata maʻi ona savavali mo se taimi umi e aunoa ma le taofi. E masani ona latou taofi aua latou te faitio i le paʻu o vae ma vae, o se lagona mu i totonu, pale paʻu poo le cyanosis, o se lagona o le "goose bumps".

Aʻo isi faitioga, e masani ona faʻalavelaveina le tupu aʻe o lauulu i luga o vae, faʻavaveina o le paʻu, foliga mai o ulupala o faʻamalolo e le o faʻamalolo, o se suiga i foliga ma lanu o fao.

Soʻo se mea e afaina ai le paʻu e oʻo atu ai i maʻi papala, lea e mafai ona tupu mulimuli ane i le gangrene. O lenei mea e sili ona lamatia mo le maʻisuka, ma o le mea lea e matua fautuaina ai latou te tausia lelei o latou vae, fai ni seevae e le gaoia, e le sili atu ona maualuga o latou vae ma sili ona tausia.

O le pulusation o le gaʻo o le pito i lalo ole pito i lalo e mafai foi ona mou atu.

O a faʻafitauli o le atherosclerosis?

Atherosclerosis o se togafitiga o le atinaʻe lea e oʻo atu ai i le faʻaalia o le tele o faʻafitauli.

Atherosclerosis o loʻo taumafai e alualu i luma ma le mausali.

O lenei meatotino o le togafitiga e faapitoa lava le faalauiloa pe a le o matauina le togafitiga ua faatonuina e le fomai, pe i se tulaga aoao pe a le oi ai.

O aʻafiaga ogaoga o le atherosclerosis o:

  • anerysm
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • taʻavale
  • loto vaivai.

Aneurysm o le vevelaina o le puipui lapoa ma lona faʻasolosolo ma le faʻavaeina o se uiga "sac". O le tele o taimi, o le anerysm o loʻo faʻavae i luga o le laupepa o le teuina o se pusa cholesterol ona o le malosi o lona mamafa i le puipui o le vaa. O le tele lava o taimi, e amata ai ona tuputupu ae se anerysm. O se taunuuga o lenei mea, o tagata gasegase e faitio i le tiga o le pusa, e masani lava i le po po o le taeao.

E faʻateleina le tiga pe a sii i luga lima, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a feteʻenaʻi. Faatasi ai ma le faateleina o le tele o le anerysm, e mafai ona tuu ai le mamafa i totoga tuaoi. O lenei mea e mafai ona o mai faatasi ma le foliga mai o le vavalalata (ona o le mamafa o le nerve laryngeal), puupuu le manava (ona o le faamalosi o le bronchi), tale, tiga i totonu o le loto (cardiagia), vevela, ma le leai o se malamalama. E mafai ona tuʻuina le tiga i le tui o le totoa ma le vaega o le scapula.

O le valoʻaga i le auai o le aisysm e matua faʻaleagaina, talu ai e mafai ona amata ona faʻamalosi pe oʻo foi i lalo. Stratification o se mea e manaʻomia muamua mo le malepelepe, talu ai o le mea o loʻo i ai i totonu o le anerysm le vavaeʻese uma o le faga o le uaea, agai atu i fafo. O le vaeluaga o le tino toetoe lava o le vave lava ona taitai atu i le oti. O maʻi e maua i le gasegase e tatau ona aloese mai soʻo se malosi faʻaletino ma lagona, aua o nei mea uma e mafai ona taʻitaʻia vave ai.

Loto o le fatu - e mafai ona tuʻuina atu i le ventricular ma faʻatau saʻo. O le gau o le fatu e faʻaalia mai i le totoina o le toto i le pulmonary circulation. Ona o lenei mea, o le edema pulmonary ma le ogaoga o le manava.

E maua e tagata maʻi se tulaga faʻamalosi (situs), e faigofie ai ona latou manava. Faʻasalaga fatu, o se liʻo tele o le toto totoʻa e pagatia.

O le faateleina o le ate ma le vevela, o le fulafula o veins o le pito i luma o le paʻu, o le fulafula o pito i lalo, o le fulafula o veau o le ua, tachycardia (vave pulse), puupuu le manava ma le tale ua matauina.

O togafitiga faʻapitoa e fesoasoani e aloese ai mai faʻafitauli.

Faailoga o se fatu fatu ma le stroke

O le faʻaleagaina o le maʻisuka i le maʻisuka e mafai ona tupu ona o le atherosclerosis.

Faʻatasi ai ma se faʻapuʻupuʻu tele o le lumanaʻi o le gaʻo (e tasi poʻo le sili atu), o le toto faʻamalosia ma le okesene e le mafai ona tafe atu i le myocardium, ma o le vaega tutusa o le muso o le fatu e maua le necrosis. E faʻatatau i le maualuga o se osofaiga o le fatu, o loʻo faʻaalia ai faailoga i suiga eseese.

O tagata maʻi e faitio i le faafuasei, tiga ogaoga o le fatafata, e oo lava i le leiloa o le mafaufau. O le tiga e mafai ona susulu (tuu) i le lima tauagavale, tua, pito i luga, e ono mafai ona o mai faatasi ma le manava manava. O maʻi e manaʻomia ona maua i togafitiga faʻapitoa i le vave e mafai ai, ona o le oti e mafai ona tupu vave.

O le afaina o se mea e le o se vaega o le faiʻai o loʻo atiae ma le cerebral atherosclerosis.

O loʻo iai le tele o filifiliga mo le taʻavale, ae o le tautala e masani ona tupu (e le malamalama le tagata maʻi i le tautala na tautala atu ia te ia pe le mafai ona faʻatulagaina ia lava), le faʻamalosia o le faʻamaopoopoina o gaioiga, se vaega poʻo le leai foi o le lagona lelei i vae, e matua ogaoga le tiga i le ulu. O le mamafa o le paʻu e tupu malosi.

Ole togafitiga e tatau ona vave amataina, ona o le liona e mafai ona aafia ai nofoaga taua i totonu o le mafaufau (respiratory and vasomotor), o le tagata gasegase e mafai ona tumau le le atoatoa po o le pau i totonu o se tino. O le mafaufau atamai e toe faʻafoʻisia lemu ma lava le taimi talafeagai.

O faʻafitauli o le atherosclerosis o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

E toafia o nonofo faatasi ma ia?

O le fomaʻi e faalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi, o le gasegase o le faʻamaʻi ma uiga taʻitasi o le tino o le tagata. O le maualuga o aʻafiaga o le faʻamaʻi i le tino e taua tele.

E tusa ai ma fuainumera, i le muamua o le 5 tausaga talu ona amata le faʻamaʻi, 55% o tagata mamaʻi na maliliu. O le mafuaʻaga o le maliu o le strobral stroke, o le fatu ma le maʻi o le gaʻo. O le mea e sili ona lamatia ai le ola o le faaleagaina o faiʻai.

E faapefea ona togafitia?

  1. Afai e le oi ai faʻamatalaga ile falemaʻi, e fautuaina le faʻaleleia o le olaga. Tuu le ulaula, taumafa ava, faateleina le gaioiga faaletino, tausisia se meaai faapitoa.
  2. I le i ai o faʻamatalaga faʻapitoa, faʻataʻitaʻiina togafitiga fualaau.

Tulafono e faaaoga i togafitiga, e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase i ituaiga uma o faʻamaʻi, fafine maʻitaga ma tagata matutua. Afai o se tagata e mafatia i le ate poʻo le faʻaaogaina o le ava malosi, e faʻataʻitaʻiina ai fuainumera faʻasalalau pe a uma se suʻega faafomaʻi. Afai o aʻafiaga e le tupu, e umi se taimi e ave ai.

Vailaau faafomai ua faatonuina e se fomai:

Fitipela na faʻaaogaina:

Puipuiga

Auala puipuia:

  1. Faʻalo le ulaula. O le ulaula tapaa e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le fatuina o pathoces cardiovascular.
  2. Soo se taeao, fai faʻatinoga, tumau mai le 15 i le 20 minute. Savalivali i le ea fou, faʻaaoga se taavale laitiiti.
  3. Aveese le mamafa o le mamafa. O faʻasalaga faaopoopo e mafua ai pathologies cardiovascular.
  4. Taumafa i le taumatau.
    • meaola manu e itiiti lona faʻaaogaina,
    • aofaiga tele o fualaau faisua ma fualaau aina,
    • fiber e lelei mo vaʻa toto,
    • o meaai e filifilia i ni nai kalori,
    • 'ai le porotini - falaoa lafumanu, iʻa e maualalo le gaʻo ma aano o manufasi, sisi, oloa susu,
    • faaitiitia le aoga o le masima i le 5-6 g i le aso, e sui ai le masima le sua o le lemon,
    • tipi meaʻai na kuka, pi ma pi,
    • 'ai le falaoa lanu enaena ananafi, tuʻu le tao tao.

Faʻamaumauga o le Atherosclerosis: Faʻaleagaina o le tino

  1. O a mea e aʻafia ai e le atherosclerosis?
  2. Faaleagaina o vaʻa o le ua
  3. Faaleagaina o vaʻa o vae
  4. Atherosclerosis o vaʻa o pito i luga
  5. O le atherosclerosis o le gaʻo
  6. Faʻaiʻuga masani
  7. Atherosclerosis o le inumaga: faailoga ma togafitiga
  8. Suesuega o le poto

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

Atherosclerosis o se tasi lea o faʻamaʻi pipisi faʻasalalau i le lalolagi. O lenei togafitiga e faʻaalia i le faʻaleagaina o arteries ona o le soliga o ia faiga e mautinoa ai le gaosia o gaʻo. I le mea mulimuli, pe a uma le tuʻuina o le cholesterol (poʻo se isi ituaiga o gaʻo) i luga o le puipui i totonu o le vaa, o loʻo i ai le leiloa o lona elasticity ma elasticity. Ma o lenei mea ua oʻo atu ai i se faʻaitiitia o le toto.

O faʻamaʻi uma e fesootaʻi ma le cardiovascular e matautia ma o latou taunuuga. O faʻafitauli e mafua ai le maliu o tagata gasegase. Ma o loʻo matou talanoa e le gata i se fatu fatu poʻo se faʻamaʻi, ae faʻapea foi le tele o isi faʻafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le necrosis o le tino poʻo le atinaʻeina o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le okeni aʻafia.

E tusa ai ma fuainumera, o le atherosclerosis, o le faʻamatalaga ua matou tuʻuina atu, e sili ona taatele i atunuu faʻatautaia, i aai tele, ma e masani ona matauina i tagata matutua, ma o le lamatiaga o le atherosclerosis i alii e 2-3 taimi maualuga nai lo tamaitai.

O a mea e aʻafia ai e le atherosclerosis?

E pei ona uma ona taʻua, ma le atherosclerosis, o le a matua aʻafia lava i ai. Ae ui i lea, i le lumanaʻi, e faʻatatau i vaega o loʻo aʻafia i le faʻamaʻi, o le ono mafai ona faʻaleagaina isi totoga o loʻo aliali mai foi.

  • Faʻamataʻuina le faʻamaʻiina o siama oona, e tiga le fatu. Ma afai e te le faia fua talafeagai, ona maualuga lea o le aʻafia o se fatu fatu poʻo le angina pectoris.
  • O gaʻo a Carotid e aʻafia ai le faiʻai. O a latou mea leaga e mafai ona oʻo atu ai i se osofaʻiga faʻafuaseʻi poʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi (tutusa lava ma se microstroke).
  • Faʻatasi ai ma le atherosclerosis o laʻau o le gaʻo, o le toto i totonu o vae e mafai ona faʻavaivaia, lea e oʻo atu ai i le fausia o le gangrene.
  • O le atherosclerosis o laʻau o le intestinal e mafua ai le afaina o le intestinal.

Faatasi ai ma faafitauli sili ona lamatia, e lua e mafai ona iloga: o le vavaega o le tino (anerysm) ma le maʻi fatu fatu. O le mea lea, ona o le gau o le aorta, ua toetoe lava a leai se toto na tupu, lea e masani ona oo atu ai i le oti. I le tulaga lona lua, o vaʻa e taʻitaʻi atu i le myocardium e vaapiapi, e mafua ai le oso aʻe o le fatu.

Faaleagaina o vaʻa o le ua

Sei o tatou mafaufau i auiliiliga auiliili o le atherosclerosis o galari arteries - ipu o le ua, talu ai e masani ona latou fetaiai. Manatua lena O nei vaʻa e aafia ai e le gata i le faiʻai, ae o le tino atoa foi o le tino.

O se tasi o mafuaʻaga autu o le atinaʻeina o le faʻamaʻi i lenei itu o le osteochondrosis o le tino. O faʻamaʻi e mafai ona iloa e ala i faʻamaoniga faʻaalia lea e fesuisuiai e faalagolago i le tulaga o loʻo i ai le maʻi.

O le mea lea, o se aganuu le iloa o vaega e tolu:

  1. I le taimi muamua, o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le faʻatinoga e tupu: vaivai, mafaufau faʻaletonu, le mautonu, faʻalavelave, maʻi vevela ma le vevela, gasegase. E masani lava, e iai foʻi le faʻalavelave moe.
  2. I le laasaga lona lua, e tutusa uma lava faailoga e mafai ona matauina, ae o loʻo i ai i le faʻalauiloa atili. O nisi taimi latou te faaopoopoina ai: o le le fiafia, o le le mautonu, le fefefe leai se mafuaʻaga po o le le fiafia.
  3. O le lona tolu o loʻo aliali mai: faʻaitiitia le gaioiga o le mafaufau, faʻaitiitia o le faʻamaopoopoina o le feʻaveaiga, faʻaleagaina.

O le tele o taimi, o le atherosclerosis e aʻafia ai laʻau o le vaega brachiocephalic, mo se faʻataʻitaʻiga, vertebral and carotid. O se suʻesuʻega o le atherosclerosis e fesoasoani e puipuia lenei mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, o faiga faʻavae e pei o vailaau faʻasolosolo ma MRI ua lauiloa nei.

O le mea lea, o faʻafitauli o lenei ituaiga faʻamaʻi e mafai ona taua:

  • Tigāina
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi,
  • Dementia (dementia).

Faaleagaina o vaʻa o vae

O le isi masani masani o le atherosclerosis o arteries o pito i lalo, lea e afaina ai vaa. E taua le matauina iinei o le faaleagaina o vaituloto, e le gata i vae, ae mafai foi ona paʻu lima, ae e tupu tele lenei mea i taimi uma.

E faigata tele ona iloa le faʻamaʻi i le taimi, talu ai na o le 10-12% o tagata maʻi e faʻaalia ai faʻamaoniga. O suʻega tutusa ma suʻesuʻega e mafai ona fesoasoani i lenei mataupu.

O faʻamaoniga e toe faʻalagolago i le laasaga o loʻo i ai le tagata maʻi. I le aotelega, e fa o latou:

  • Muamua e masani ona matauina: o le tiga i vae ma le umi o savali, o le tingling sensing, sweat sweat. E mafai e se tagata ona savali saogalemu i se mamao e 1 kilomita.
  • I le lona lua: faʻamalosia le tiga o le vae, suia le chromate, leai se toto e maua. E mafai e se tagata ona faigofie ona foia le 200 m.
  • I le lona tolu: o le tiga e oʻo lava i se tulaga filemu, pe a malolo. E faigata mo se tagata ona foia se mamao o le 25 m.
  • Fa: atrophy meaola, faailoga o le gangrene.

I se fesili taatele e uiga i le a le mea e masani ona aafia i le atherosclerosis o pito i lalo, ua fai mai tagata popoto o nei mea o le tamaitai.

Faʻatasi ma faʻafitauli sili ona taatele o mea nei:

  • Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, o meaʻai paleni e faʻaleagaina, o lona uiga, o le ischemia e tupu. E aofia ai le foliga mai o le gangrene. Ae ui i lea, e le tatau ona e manatu e na o le pau lava le auala e aveesea ai o le vaeluaina, i le taimi nei, le tele o isi togafitiga togafitiga na faia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaaoga ai fualaau faʻapitoa,
  • Tigāina
  • Loto o le fatu

Atherosclerosis o vaʻa o pito i luga

E pei ona taʻua muamua, o lenei ituaiga faʻamaʻi e toetoe lava a le masani, ae e le mafai ona e le amanaiaina. O mafuaʻaga e tulaʻi mai ai e le ese mai isi ituaiga.

O faʻamaoniga e, mo se faʻataʻitaʻiga, o mea nei: o le gaogao i lima, pallor o lima, alofilima malulu, le lava le tumau o le pulupulu i le tapulima.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

A aunoa ma se togafitiga talafeagai, e foliga mai o le a sili atu le leaga o taunuuga:

  • Tissue necrosis
  • Sogi o lima na mafua ona o suiga i le toto
  • Le faʻavaeina o le gangrene i luga o tamatamailima.

O le atherosclerosis o le gaʻo

Faʻaleagaina o le tino i luga o le sami e mautinoa lava e tau atu ai i le toe faʻaaogaina o galuega. O se vaega o lenei ituaiga o faʻamaʻi o le faʻaalia lea o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le symptomatic, lea e manatu e faigata ona togafitia. E le gata i lea, o le tagata gasegase, aemaise lava pe a maʻi i le maʻisuka, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le le atoatoa.

Faatasi ai ma le tele o faailoga iloga o toto maualuga. O le tele lava o taimi, e le sili atu i mea e lamatia ai, ae mo se taimi umi e teuina i se tulaga e masani ai masani. O isi faʻailoga o: faafitauli i le urination, tiga i totonu o le manava, maualalo le maualuga o le potassium i le toto.

O le mea lea, i aʻafiaga o le faʻamaʻi, ei ai:

  1. Stenosis O le vavalalata o le lumena i totonu o le vaa e oʻo atu ai i le mea moni o le fatuga amata e "faʻamago", ma o lona gaioiga e faʻapitoa ona leaga pe taofia atoa foi,
  2. Faʻatoʻilaloina o fatu
  3. Vaevaega faʻaleagaina ona o le gasegase o le sosolo.

Faʻaiʻuga masani

O se tasi o taʻiala faʻapitoa e maua ai se laulau lelei e faʻaalia ai aafiaga o le atherosclerosis.

FaʻalavelaveLe masiniFaataitaiga
Faʻamatalaina ma le faʻatulagaina o le vaaFaʻaauau le tuputupu aʻe vave o le faʻailo

Lafoaʻi o le palapala

Myocardial ischemia
Faatulagaina o Thrombus ma le faalavelaveinaPapae papa

Lafoaʻi o le palapala

Faʻaleagaina o le myocardial, angina pectoris

Faʻasalalauga faʻapitoaO le faʻaogaina o mea e le o le atheromatous mai vaʻa tetele e laʻititiO le taʻavale

Faʻaitiitia le malosi o puipui puipuiAtrophy cell cellAoric anerysm

Atherosclerosis o le inumaga: faailoga ma togafitiga

Atherosclerosis o laʻau o le intestinal o se faʻamaʻi lea e teu ai le cholesterol i luga o puipui o toto toto, ma faʻalavelave ai le lelei o le tuʻuina atu o meaʻai i le tino. O lenei togafitiga e iai uiga nei:

  • Paʻa i totonu o le manava o le manava, lea e masani ona amata i le 20-30 minute pe a uma ona 'ai ma e le silia le 2 itula,
  • O le faʻamalosi poʻo le manava, faʻalagolago i uiga o le tino,
  • Tesema e alu faʻatasi ma le taoto
  • Totoina
  • Faʻaitiitia o le toto
  • Leai o le fiaai
  • O nisi taimi e tafe le toto.

E tele mafuaʻaga e mafai ona tupu ai se faʻamaʻi, ae o mea e pei o le fulafula o le tino, o le fatu o le fatu, o le tino e faʻamalosi ai le gaʻo, ma o nisi o gasegase e masani ona afaina ai.

O le atherosclerosis o vaimini, o mea na matou suʻesuʻeina, e masani lava ona vaevaeina i vaega. I la tatou mataupu, e tolu i latou:

  • I le laasaga muamua, ua tupu mai le sechemia, o lona uiga, o le faʻaitiitia o le toto toto. Faatasi ai ma togafitiga talafeagai ma vave, o le a taofia le faamai, ma o le a toe galue le iniseti masani.
  • Ona amata loa lea ona tupu vave faailoga, lea, i le tele o tulaga, e oo atu ai i le oti o se vaega o le manava. O lenei faagasologa e ogatasi ma tiga matuia.
  • I le faaiuga, o le ai ai le malepe o le inumaga, lea o le a mautinoa lava e tau atu i le oti.

I le taimi, o le faʻamaʻi e mafai ona iloa naʻo le fesoasoani mai o suʻesuʻega a le fale suʻesuʻe. E masani ona masani i auala e pei o le ultrasound, FGS ma le aortoterteriography.

Afai e maua se togafitiga, o le a tatau ona ave faʻamalosi fua talafeagai. O togafitiga uma e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O togafitiga masani e aofia ai mea nei:

O se taumafataga faapitoa e faʻamoemoe e faʻaitiitia le maualuga o lipids ma cholesterol i le toto o le maʻi.

  • O le togafitiga ma togafitiga o le hypocholesterol,
  • Aveina o vailaʻau e faʻaleaʻo ai toto,
  • Faʻalavelaveina o le atinaʻe o le thrombosis,
  • Laititi maualuga o le toto maualuga ma fualaau
  • I tulaga ogaoga, e mafai ona faia gaoioiga.

O le mea moni, e le manaʻomia ona e mafaufau e uiga i togafitiga ma togafitiga faʻaleaganuʻu, aua latou te le aumaia le mea e manaʻomia. Ma e uiga i aʻafiaga ma faʻalavelave faʻafuaseʻi ona o le le talafeagai poʻo le le lava atoatoa o togafitiga, ua uma ona faʻamatalaina auiliili.

Suesuega o le poto

Afai e te manaʻo e manatua se tasi taimi ma mo mea uma o loʻo aʻafia i ai i le atherosclerosis, o se suega e faia i fesili faigofie e mafai ona faia lenei mea mo oe.

O a ituaiga o vaa e mafai ona aʻafia?

  • Arterioles,
  • Veins
  • O faʻatautau o (muscular) ituaiga e faʻaaoga.

O le fea o puipui o le vaa e aʻafia?

  • Totonu
  • Fafo
  • O fafo ma totonu.

O a suiga i totoga e mafai ona maua i le atherosclerosis oona?

  • Faʻatoʻilaloina o fatu
  • Faʻavae Gangrene i pito i luga,
  • Atrophy o le ate.

O le a le mea e le o se vaega i le atiina ae o le faamai?

  • O le maʻi suka
  • Fuʻa
  • O le faateleina o lipoprotein maualuga (HDL) i le toto.

O a suiga e tupu i le atherosclerotic nephrosclerosis?

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • Ua faaitiitia le tele o fatugaʻo,
  • O le maualuga o fatugaʻo e lelei ona fatuina,
  • O luga o le luga e faia se foliga lanu.

Tali: 1-3, 2-1, 3-1, 4-3, 5-1.

Ituaiga o Atherosclerosis

Atherosclerosis o loʻo i ai se eseʻese ata o le falemaʻi. E faʻalagolago i le ituaiga atherosclerosis.

O le atherosclerosis o le gaʻo matelaina o le leona o le muso o le fatu. I le atiina ae o faailoga, o le taua tele o le:

  • angina pectoris
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • faasalalau cardiosclerosis

Aoric atherosclerosis e mafua ai le faaleagaina o le aorta. I lenei tulaga, o loʻo faʻatautaia le faʻalauteleina o le ola. O lenei faagasologa e mafai ona togi.

O se faʻalavelave o le anerysm moni. O le a le mea e faʻaalia i le solia o le gaioiga o le manava ma faʻafefe.

Atherosclerosis o gaʻo o le cerebral. Le faagasologa o le faaleagaina i le faiʻai. O le mea lea - miti. O le fea, e le masalomia, e mafai ona taʻitaʻia ai i le paʻu.

Atherosclerosis o ipu o pito. E mafai ona oʻo atu i le gaioiga o le gaioiga o vae. I le le faʻamalosia ma le faʻaogaina o mea e fai.

Atherosclerosis, e pei ona taʻua i luga, e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga. O le falemai o le faamai o le a fuafuaina e fuafua i le localization o le faagasologa.

O faʻataʻitaʻiga masani o le faʻamaʻi e faapenei:

  • angina pectoris
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • faʻateleina o le tino,
  • toto maualuga
  • faigata le manava
  • solia le gaioiga o le foloina

O nei mea uma, o le tasi itu poʻo le isi, o uiga ia o uiga masani o le atherosclerosis. O le aorta e lauiloa o se vasoa tele.

O le faʻasalaina o le tele o le uaea e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga. Seia oʻo i le oti.

Faʻailoga

E tele auala mo le suʻesuʻeina o le atherosclerosis. I le mea muamua, e iloga le faʻaaogaina o se emenesis. O lenei faʻamatalaga onosaʻi. O faʻamatalaga e aofia ai le faʻasologa o mea na tutupu.

I le nofoaga lona lua o faitioga. Seʻi manatu o le palino o le paʻu. Manatua le mafaufau. Tigā toto maualuga.

Ona faia lea o suʻesuʻega falesuesue. O le toto ma le faʻamalosi e faʻaalia ai se mea e le lelei. O se suʻesuʻega sili atu ona auiliili o le biochemistry.

O se suesuega o meaola o le toto e faaalia ai le faateleina o mea o loo i ai se mea.

Se suʻega toto mo le cholesterol. Faʻamatalaina le ata lautele o le atherosclerosis. I lenei tulaga, o le faateleina o le gaʻo o le gaʻo e maua.

Serological toto test. E aofia ai i le fuafuaina o auupega e maua i le faʻamaʻi.

Suesuega elekonolosi. E faʻaalia ai le solia o le paʻu o le cardiovascular system.

O faʻamatalaga faʻapipiʻi e faʻaaoga foi o se metotia. E fuafua ai le i ai o paʻu i totonu o le membrane vascular.

Chef x-ray. E faʻaalia ai le faʻalavelave i le toto. Tele lava i totonu o vaʻa o le fatu.

I tagata matutua

Atherosclerosis e aafia ai tagata e mamafa le mamafa o le tino. E tele lava i le va o le 45 ma le 70 tausaga.

Faateleina i alii. E le mafai ona pagatia fafine. E ui lava i totonu ia i latou o loʻo i ai tulaga o le faʻamaʻi.

O le atherosclerotic plate plate ua iloa e mafua ai le faʻaititia o le lumena o le vaa. O le fea e mulimuli ane iʻu ai i le fausiaina o se toto toto.

Le tele o le atherosclerosis e aafia ai tagata matutua. E mafai ona mafua lenei mea i se faasologa o mea moni:

  • solia o le lipid metabolism,
  • maualalo le tino faaletino
  • maualuga le toto maualuga

O nei mea uma e mafai ona afaina ai maʻi. Seʻia oʻo i le oti o se okeni taua. Tatou fai atu loto.

O le atherosclerosis i tamaiti e mafai ona tupu i se matua. E tusa ai ma fuainumera, i le 15 tausaga. O le a se mea taua i le puipuia o tui vaʻaia.

Atonu e le masalosalo matua i le faagasologa. Talu ai o loʻo alu lemu le maʻi.

E tāua tele le mulimuli i togafitiga puipuia. O lona uiga, fetuʻunaʻi meaʻai. E tatau i le tamaititi ona 'ai sina meaʻai leaga.

O le faʻalauteleina o mea o loʻo maua i gaʻo gaʻo e oʻo atu ai i faʻafitauli faʻapitoa. Tupe maua mamafa o se mea le lelei. O lenei vaega e fesoasoani i le atinaʻeina o le faamai. O lenei tulaga e faʻaaogaina i tamaiti faʻaonapo nei. Afai muamua, o le atherosclerosis o se faamaʻi o tagata matutua. Atherosclerosis tamaiti ua amata nei.

O a auala sili e togafitia ai. Le togafitiga o le atherosclerosis o le a faapenei:

  • aʻoaʻoga faaletino
  • oti
  • meaola faasaina o manu,
  • fualaau faisua ma fua
  • togafitiga fualaau faasaina
  • vitamini fua

E taua le mulimuli i le taumafataga. Suia lau meaai e fiafia ai i gaʻo fualaʻau. Vagana ai gaʻo manu.

Fualaau faisua ma fualaau aina e manaʻomia mo le faʻaleleia lelei o meaʻai i le tino. O le fea itu lelei e aafia ai le metabolism.

O togafitiga o vailaʻau e aofia ai le ave o le acid ascorbic. Ma o se taimi umi lava.

Iodine sauniuniga. I le ituaiga o tincture. Sayodin papa. Faʻaaoga umi o le methionine. E faʻapea foʻi le filifili ma le lacithin. O le aoga o vitamini B12 ma le B6 e taua.

E mafai ona puipuia le atherosclerosis. O lona uiga, ia taofi le taofiofi o paʻu toto. Maliu o se okeni ona o maʻi le mama.

O le suʻesuʻega mo le atherosclerosis e lelei i le mataupu o:

  • soifua maloloina
  • faʻasaʻoina o malosiaga
  • togafitiga faʻapitoa

O se taʻiala lelei e mafai ona faʻatumauina. Ae e faalagolago i le tagata. Afai e taʻitaʻia e se tagata se olaga ola maloloina. Faʻamaonia le sao lelei.

O se faʻamaoniga le lelei e matauina pe a oʻo mai faʻafitauli. E ono afaina.

E mafai ona e taofi saʻo le faagasologa. Papala e le mafai ona taʻitaʻia ai le thrombosis. E na o le tatau lava ona faʻataʻitaʻi le faagasologa o le faʻamalologa.

I le tele o auala, o le a faalagolago i le ituaiga o atherosclerosis. O lona uiga, mai le faʻatonuina o le faʻagasologa.

Le faʻamanuiaga sili ona lelei mo le atherosclerosis. Ae ei ai tuusaunoaga!

O se faʻafitauli leaga e mataʻituina ma faʻamaʻi totoʻa. Lea e taʻitaʻia saʻo ai le oti o totoga ma fusi.

Vaitaimi le olaga

Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, e le faʻavaivaia le faʻamoemoe o le olaga. Na o faailoga na e aafia ai le atoaga o le olaga e mafai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le cerebral arteriosclerosis e mafai ona faʻaalia i ni auala eseese. Faapea o se faaitiitia o le mafaufau ma le mafaufau.E faʻapea foʻi ma le le mautonu.

Atherosclerosis i le iai o faʻafitauli. Po o ni taunuuga ogaoga e ono afaina. O lona uiga, o le toto o okeni. O le a le faʻaalia o se faʻafitauli matuia faʻasalaga.

O le iʻuga, o le faʻamoemoega o le ola ua faʻaitiitia. Atonu e oti le tagata. Ola umi ma ia togafitia i le taimi! O lenei mea o le a mafai ai e oe ona maua se taimi ma puipuia ai faʻafitauli!

Le masini o le maliu faafuaseʻi mai le atherosclerosis

Atherosclerosis o se tasi o faʻamaʻi masani i luga o le paneta, e aafia ai le fatu ma toto toto o isi totoga taua. E tusa ai ma fuainumera, e silia ma le 17 miliona tagata i le lalolagi atoa e maliliu i tausaga uma ona o lea.

Afai e le faia ni metotia e puipuia ai ma togafitiga lenei faʻamaʻi i se taimi talafeagai lea e aloese ai i le 80% o maliu, pe a mavae le 15 tausaga, o le maliu ma le atherosclerosis o le fatu ma toto toto o le a aafia ai le tusa ma le 23 miliona tagata i le tausaga.

Faʻamatalaga o aʻafiaga

Atherosclerosis e atiina ae pe a afaina ai le tino i le tele o mea leaga:

  • O faʻamatalaga uma i luga o le 'upega tafaʻilagi e mo naʻo le taʻiala ma e LE FAIA se taʻiala i le faʻatinoga!
  • E mafai ona e faʻaolaina le EXACT DIAGNOSIS Na o se FAITOA!
  • Matou te ole atu ma le agalelei ia te oe ia aua nei e mafaufau ia te oe, ae sainia i se tagata tomai faapitoa!
  • Soifua Maloloina i oe ma e pele ia te oe!
  • maualuga maualuga o le cholesterol ma LDL (lipoproteins maualalo) i totonu o le toto,
  • maualuga le toto maualuga
  • ulaula
  • afaina
  • maʻisuka
  • leai se gaioiga faʻaletino, maualalo le gaoioi,
  • ava malosi
  • tane, lea e matauina ai le atinaʻe o le atherosclerosis i le averesi o le sefulu tausaga talu ai faʻatusatusa i tamaitai,
  • i le matua o le 60 tausaga,
  • faʻasologa o togafitiga.

O tagata e tele nei mea aʻafiaga e 2-3 taimi sili atu le avanoa e atiaʻe ai le faʻamaʻi nai lo i latou e le o iai.

Sue lemu

I le atherosclerosis, ua paʻu ai puipui o arteries, faʻaalia i le faʻaputuina o le lipids i totonu ia i latou, o le tupu aʻe o mea fesoʻotaʻi ma le fausiaina o atherosclerotic plate e vaapiapi ai le lumenia o le vaa, faʻalavelave i le masani masani o le toto toto.

O le suʻesuʻega ua faia e fuafua i le faʻaalia o le faʻafitauli o le tino i tino taʻitasi o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, o le faaleagaina o vaʻa o le fatu e oʻo atu ai i le angina pectoris ma le fatu o le fatu, vaʻa vaʻaia i lona atisiʻe ma le faʻasolosolo.

O le alualu i luma o le faʻamaʻi e tupu faʻafuaseʻi mo le tagata gasegase o ia lava ma o le faʻafitauli faapitoa lea o le atherosclerosis. Ua suia faasolosolo malie le puipui o le vaa, ma o faailoga o le faamai, o lona faaaliga o le falemaʻi, ua na o le pau lava o le papa e toetoe lava a uma ona sosolo ai le toto o le toto.

E faapefea ona atiaʻe le atherosclerotic plate plate?

I le faagasologa o le atherosclerotic plateque formation, o le puipui o le aluga ma lipids o loʻo faʻasalalau i totonu o le toto e aofia ai.

O se toto toto maloloina e tolu laupepa: o le mimitila o loo ufiufi i totonu, o fiva musele o loʻo i totonu o le ogatotonu, ma le faʻasalaga - o le pito i fafo o loʻo aofia ai mea faʻapipiʻi. O fiva musika ma le methiolum e aofia i le fausiaina o ni atherosclerotic plate.

I le gaʻoina o gaʻo o loʻo ulufale i totonu o le tino i meaʻai, faʻamaʻi ma le cholesterol. Latou te ulu atu i le toto mai le vaega o meaʻai, ma fatuina ai masini protein e taʻua lipoproteins.

E tolu ituaiga o mea nei:

I le maualalo o le laʻititi, o le HDL e mafai ona faigofie ona ulufale atu i totonu o le puipui o le vaa, ae ia alu ese foi. O lenei vaega o le lipoproteins e saogalemu atoatoa ma e le mafua ai le fausia o papa.

O isi vaega ninii e totoe o loʻo faʻaalia i lapopoʻa lapoa ma itiiti le gaoioi, e taofia ai i latou mai le tuʻuina o puipui o le uaea. O loʻo aafia tuusaʻo i le atinaʻeina o le faʻamaʻi.

I lalo o le aʻafiaga o mea leaga, o le totonugalemu o le puipui o le vaa ua leai sona malosi ma le le mafai ona gafatia, lea e tau atu i le faaputuputuina o lipoproteins. O lenei mea e saofaga i le faʻateleina o maso maso o le ogatotonu papala ma lo latou malaga i le mimiti. E faasolosolo lava, latou te suia ma amata ona gaosia le mea e fesoʻotai ai, lea e maua ai le atherosclerotic plate.

Maliu faʻafuaseʻi mai le atherosclerosis

O le maliu faafuaseʻi mai le atherosclerosis o le fatu e masani lava ona tupu pe a afaina peʻa.

O le maʻi e tolu vaega:

O nei laasaga uma e mafai ona oʻo atu ai i le oti faafuaseʻi, ma seia oʻo i le amataga, o le faʻamaʻi e ono aliali mai o le lototiga.

O nisi taimi o tagata o loʻo i ai se faʻalavelave faʻaleagaina o lapisi, o le faʻavaeina o le toto ma uila tetele i le fatu o le fatu, ola umi, feiloai i se matua matua, ma maliu ona o se isi faʻamaʻi.

Ae o loʻo i ai foi le oti o tagata talavou lelei o loʻo i ai le atherosclerosis i le uluaʻi laasaga, o le aofaʻi o pusa e laʻititi ma o le mafuaʻaga o le oti o se faʻavalea o mea e mafua ai le matelaina o loʻo i ai. Talu ai i totonu o se faʻatapulaʻaina o le tino o le tino, lea e mafai ona toe totogi mo le gasegase o le gasegase i le gaʻo, e le lava, vave vave le oti.

O le afaina ai o le ola i totonu o le faiʻai (faʻamalositino o le ischemic) e oʻo atu ai i le atinaʻeina o se mea e faʻamamafa ai le meaʻai o le faiʻai. E tupu pe a aʻafia le atherosclerosis i fua o loʻo tuʻuina atu i le faiʻai meaʻai, ma le faʻapipiʻiina o toto i totonu. E masani lava ona tupu le afaina i le toto maualuga.

Faʻaaliga faʻapitoa

Ona o le mamafa o le aʻafiaga o le toto, e lua ituaiga o atherosclerosis e iloga:

  • O le siʻitia o le lumenene o le faga e itiiti ifo ma le 50% o lona lautele. I lenei tulaga, atonu e le lagona e se tagata toetoe lava o ni faʻaʻailoga o le faʻamaʻi ae le o se fesoasoani faafomaʻi.
  • O faʻalavelave faʻaitulagi i totoga taua (loto ma le faiʻai) e faʻafuaseʻi ona tupu faʻafuaseʻi ma le atuatuvale o le popole, malosi faʻaletino faaletino, faʻatasi ai ma le faʻateleina o le toto maualuga, faateleina le ono afaina ai le fatu poʻo le stroke.

O le localization o vaʻa ua afaina e fuafuaina le ituaiga atherosclerosis:

  • atherosclerosis o le aorta,
  • loto
  • cerebral (afaina ai le brachiocephalic arteries),
  • lautele (faʻaleagaina laʻau o pito pito i lalo),
  • laititi
  • mesenteric (e aʻafia ai vaʻa faʻaogaina),
  • lautele ma multifocal - e faʻaalia i le faʻaleagaina faʻaleagaina o fua o loʻo i le tele o vaega o le tino.

E mafai ona maʻitaga i le atherosclerosis ma pe oa ni faʻafitauli e mafai, faitau i inei.

  • E i ai le solia o le toto i le itu tauagavale o le fatu maso, lea e nafa ma le tuʻuina atu o le toto i le tino ma totoga o le tino atoa.
  • O se soliga ogaoga o lana galuega, o le uiga o le faʻaleagaina tele o le myocardial, e matemate.
  • O faʻafitauli o le maʻi e faʻalagolago i le maualuga lea na tupu ai le liona.
  • Afai o le ituaiga o faʻamaʻi e le o le malosi, e lagona le manava, o le tiga o le ulu o le ulu, o le vevela, o le le mautonu, mafaufau vaivai puupuu.
  • Faʻatasi ai ma le ituaiga o atherosclerosis, thrombosis o le gaʻo o le mafaufau ma le atiaʻeina o se maʻi pipisi.
  • Masalo o le atinaʻeina o le TIA - osofaʻiga faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi.
  • O ni faʻalavelave lavelave faʻasalalau i totonu o le faiʻai e le gata i se aso, lea e iloa ai le vaivai, maʻi tigaina, le tumau o le tautala, vaʻavaʻai, vaivai o musika (paresis) i le tasi itu o le tino, e mafai ona tupu le vomiting.
  • Faʻavaveina o le faʻalogo, faʻaletonu le vaʻai, paleni (faʻavauvau pe a savali), se lagona o le paʻu i le lima taumatau, ma le malulu i ai o loʻo faaopoopo i le vevela ma le ulu.
  • O musele o lenei atrophy lima, o mai ile gaʻo, atonu e foliga mai, ma le garegrene malolo i tamatamailima.
  • E taʻitaʻia ai le maualuga o le maualuga, e faʻaalia i le faʻateleina o le faʻateleina o le faʻaogaina ma le diastolic pressure.
  • I le mesenteric atherosclerosis, o le tiga i le pute e matauina i se taimi pe a uma ona 'ai, afaina, faʻaoʻo poʻo ni faʻalava vavae, e ono tupu le vomiting.
  • O le gasegase o le faʻamaʻi e mafai ona faʻalavelaveina ai le atinaʻeina o le faʻaogaina o le intestinal.

O le ola e aveesea le atherosclerosis.

Faʻasalalau i le aso 21 o Aokuso, 2009

E le gata i le le lava o le malamalama o le paala poʻo le le naunau e faʻaaogaina.

Fai mai tagata popoto O Belarusians e iai mea lelei faʻale-natura latou te ola umi ai. Moni, soo se mea e mafai, e pei ona e iloa, e mafai ona leiloa. O se mafaufauga manino o la tatou togafitiga le lelei o lo tatou lava soifua maloloina, o le masani lea o le maʻi cardiovascular i se taimi e matua laiti lava. Ulu o le Laboratory of Heart Surgery, National Republic Scientific and Practical Centre "Cardiology", Doctor of Science Sciences, Professor, Chieflance Cardiac Surgeon o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo o Belarus Yuri Ostrovsky fai mai o lenei lala o vailaau faafomai i aso nei o loo i ai avanoa talafeagai uma e faaleleia atili ai le tulaga lelei o le soifuaga o tagata gasegase i maʻi ogaoga o le fatu ma toto. Ae o Belarusians o le a le manuia i le faateleina o le ola o le olaga e ala i tekinolosi maualuga.

- O se tasi o mea sili ona taua e iloilo ai le tulaga o le atinaʻeina o le setete o le, e pei ona e iloa, le maualuga o le soifuaga o tagata tagatanuu. I vaitaimi o Soviet, o le averesi o le olaga i Belarus o se tasi o tulaga maualuga i isi tagata o le Iuni, pe afai e te le amanaiaina tagata Caucasian. E le gata i lea, o le tulaga o le ola o Belarusians i lena taimi e ese mai le soifuaga o tagata Europa. O lenei mea e iloa ai o le fatuga o tatou tagata ia te ia lava e lelei. Ae ui i lea, o le ola vavalalata a tagata o se mataupu lautele. Ma mafutaga, ma tamaoaiga, ma fomaʻi.

E tatau ona matauina o nisi suiga lelei ua matauina talu ai nei i itu uma, ae e tele mea e tatau ona faia e se tagata na o ia lava. Faʻatoʻa tuʻuina atu e Genetics le faʻavae autu, mafai, ae mafai ona faʻaalu atoa le mea sese. Muamua lava, ou te manatu e tatau ona tatou talanoa e uiga i le maualuga o le malamalama o le paal i le tulaga o le physiology ma le biology. E tatau i le faitau aofaʻi ona iloa e mafai ona faʻaaoga lelei le gasegase, e pei o le tausisia o se soifua maloloina lelei. E le o aʻu o se lagolago o ia faiga faigata e pei o le teena atoa o le ava malosi. Afai e inu ava malosi, muamua muamua - mūmū mū. Ma, ioe, e le sili atu ma le tasi le tioata i le aso. E moni, e taua le 'ai eseese. O le mea moni, e tatau ona foia lou lava paie, le gaioiga. Ae peitai, afai o nei mea uma e lei taatia mai talu mai le laʻitiiti, ona oʻo lea i le matua ua matua le amanaiaina.

• O le a tonu le mea tatou te aʻafia ai pe a tatou taumafai e faʻalauteleina le ola ma le fesoasoani o se soifua soifua maloloina?

"Ua e alu i Iapani?"

"Ona e iloa lea mea latou te faia e ola ai" i lalo o le ivasefulu. "

"E leai se mea matou te le iloa." Muamua lava, o se meaʻai eseese e iai le tele o iʻa ma fualaau faisua, lava gaioiga faaletino.

- E 30-minute le savali i le aso?

- E 10 kilomita le mamao i le aso. Mo se faataitaiga, ou te tamoe i le 4 kilomita i le taeao.

- Po o le a lava le faʻavaeina o se soifua maloloina, o le a tatou oti pea. Mai maʻi faʻamaʻi pipisi e aofia ai.

- O le a le mea tonu tatou te tolopo?

- O le faagasologa o le atiina ae o le atherosclerosis, i lalo ifo o lea mea o loʻo taoto ai se faiga faʻalavelave - o le fesuiaiga o le cholesterol. I nisi tagata, o le atherosclerosis e vave ona tupu ona o uiga o le kenera. O na ituaiga gasegase e tatau ona iloa muamua ma togafitia muamua. Ae o isi, o latou faafitauli e mafua mai i le tele o gaʻo manu i le taumafataga, lea e taʻitaʻia, i le faasologa, i le sili atu o le cholesterol i le toto.O le Cholesterol e teuina i totonu o vaa, ma o se taunuuga o lea mea na faasolosolo malie ai ona vavalalata, o lona uiga o le taumafa o nisi o totoga ma suauʻu ua faʻalavelaveina. Ma a faʻapea e faʻalavelaveina meaʻai, ona faʻamaonia lea o le galuega. Afai o tatou talanoa e uiga i le fatu, iinei, faʻafetai i se upega saogalemu saogalemu, o se faʻafitauli e faʻaalia ai o ia o se faʻamaʻi tiga - angina pectoris. O le tiga o se tino lelei o meaola faʻapitoa i totonu oa tatou faiga uma. Angina pectoris o lona uiga e tatau ona e taulimaina le faafitauli. Faʻasoifua maloloina poʻo le taotoga.

- I le faʻamuamua, e mafai ona e ola i tupe o le cholesterol. Aisea, e ui i lea, e tupu mai se faʻalavelave faʻaleagafesa - o se fatu oso. se afaina?

- O loʻo i ai le tele o togafitiga puipuia na tuʻuina mai ia i tatou i le natura. O le mea lea, afai o se vaa ua afaina i pusa cholesterol, o isi, e le mafai ona faaleagaina ni vaa e mafai ona ave i luga se avega mamafa. Lona lua, O a tatou ipu e ufiufi i sela o le endothelial faapitoa lea e puipuia ai le fausia o pupuni toto. O le toto toto, o le mea lea, o se mea e puipuia ai meaola. A leai, o le a maliu le tagata i le mea muamua na faaleagaina i le tamatamailima, o le gasegase laitiiti. O lenei masini e galue i le mea e soli ai le amiosaʻo o vaʻa ma toto toto. O le mea moni, i lenei tulaga, o le fausiaina o pusi toto i totonu o le vaa e poloka ai le lumen. O le mea lea o le mala.

• O le a le mea e fai e le ulaula, faʻamalositino poʻo le popolega i le mea mulimuli?

- O le ulaula e mafua ai le vaʻaia o toto toto. O le spasm o se totoga o le toto, ma o fea e maua ai le maʻi, e masani lava ona i ai se avanoa mo le thrombosis. Gaoioiga faaletino - toleniina o le vaa. O le mamafa o le uta, o le sili atu foi lea o le faʻaaogaina o vaa ma le faʻaopoopoga. O le atuatuvale o se uiga tetee o le tino lea e taupulepule e tau. O se aofaiga tele o adrenaline ma norepinephrine e tuʻuina atu i le toto. O nei hormones e taʻitaʻia ai i vasoconstriction, faʻavave. Ma o fea oi ai se vaʻaia, ei ai le thrombosis.

- E faapefea ona "tufatufaina" le atherosclerosis i le tino?

- I le tulaga lautele, o le faagasologa o le vasoconstriction ona o papala cholesterol e tupu i vaituloto uma o le tino o le tagata. A e ui i lea, i se tasi e mafai ona ia iloa o ia o le solia o le toto i le lala, i le isi - o le ulu, i le lona tolu - fatuga, i le lona fa - o le fatu. O lo tatou nofoaga tutotonu e feagai ma mataupu faigata pe a lagona e le atherosclerosis lagona i le tele o "nofoaga". O ia tulaga e mafai ona faasaʻoina faasolosolo, ma mafai i le taimi e tasi.

- O tagata poto "faasaʻo" le tulaga, ae mulimuli i mea uma, o le a le mea na mafua ai lenei mea, o se olaga le lelei, faaauau pea ona faagaioia, ma o le tagata foi ua avea ma se tagata maʻi mai le nofoaga tutotonu.

- Afai e faʻaauau e se tagata le ola na ia soifua muamua ai, ona leai lea o se mea e tatau ona tatou faia. A maeʻa le taotoga, e masani ona maua e le tagata maʻi ni auiliiliga auiliili i luga o le taumafa tutusa ma le tausiga faafomaʻi. O se taunuuga lelei o le a naʻo pe afai e mulimuli i fautuaga. I le tulaga lautele, o le taotoga o se taimi fouvale. Seʻi tatou fai mai e leai se toto totoga - matou te toe faʻafoisia le galuega. O loʻo i ai i faitioga faitioga. O le mafaufau, o se taimi taua mo se tagata. Ioe, na ia manatu e mafai ona toe faia mea uma na ia faia muamua. O lea, e le o lea! Afai e tutusa le olaga, o le a toe foi atu le tagata i se tulaga ogaoga ma toe faʻamalosia. Ma o le faʻatagaina e sili atu ona faigata mo le fomai tipitipi ma le maʻi.

• O le a le eseesega taua i le va oa tatou taotoga faʻapitoa faʻapitoa?

- O le taotoga e tutusa. E na o tatou lava mea uma e "nonoa" i se tausaga laʻitiiti. I Sisifo, o loʻo galulue tagata i le 75 tausaga. Ma matou gaioiga pe'ā uma le 50 o ou tausaga, ma o lea e tatau ai ona faia ina ia mafai ai ona faʻatupulaia le ola o lenei tagata i le itiiti ifo ma le 75 tausaga. Ua faamalosia i matou e tulimatai i luma, faʻaaoga ia avanoa o le a mafai ai e lenei tagata ona ola i le umi e mafai ai.

- E faʻapipiʻiina le nofoaga tutotonu i le tulaga o faalapotopotoga talafeagai a le lalolagi?

- Ou te manaʻo ia sili atu. Ma o le fuafuaga lenei mo le atinaʻe atili o le faʻalapotopotoga.E iai a matou aufaigaluega lelei, malosi. E tatau ona i ai ituaiga tagata faapitoa i nofoaga tutotonu uma. O loʻo faʻaauau nei aʻoaʻoga i luga o le faavae o le matagaluega a le Belarusian Medical Academy of Postgraduate Education.

- O nofoaga faʻapitonuʻu o le cardiological e tatau ona faia i se vaega o tagata mamaʻi, e ui i lea, atonu o nisi oi latou o le a mananao e alu i se faʻalapotopotoga faʻapitoa. E faapefea ona mafai?

- O faʻatulagaga faʻatautaia o loʻo faia ma o le a faia i totonu o nofoaga faʻaitulagi, ma o le a tuʻuina mai ia i matou e tagata sili ona faigata. I le tasi itu, e le mafai ona tatou faia, mo se faʻataʻitaʻiga, e sili atu ma le 2,000 le maualuluga o le mafaufau i le tausaga. E le mafai e le tekinolosi ona le mafai. O le mea lea, o loʻo matou o atu i le itulagi e toleni tagata tomai faʻapitonuʻu i totonu o le lotoifale. I le isi itu, e manaʻomia ei tatou lava tomai faʻaleleia atili o latou tomai ma atinaʻe tekonolosi fou. Ua maua le taotoga o le Cardiac, ma e mafai lenei mea i se tufatufaina o mea tau tupe. O le togafitiga masani o valve o le a faasaʻo i soo se nofoaga tutotonu.

- E i ai ni faasea ma faitioga i nofoaga autu?

- O le laina i lenei mataupu o se lisi faatalitali. E manaʻomia mai le manatu o le faʻaaoga tatau o meafaitino ma mea faʻapitoa, ae o le vaitaimi e le tatau ona sili atu nai lo le tatau - tolu masina - mo faʻatulagaga fuafuaina. Mo faalavelave faʻafuaseʻi ma faʻalavelave tutupu faʻafuaseʻi, o lea ituaiga, ioe, e le o.

• O le a le tele o le manaʻomia mo le faʻaaogaina o fatu?

- 100 tagata maʻi i le tausaga i Belarus e manaʻomia se togafitiga faʻapitoa. E leai se mea e mafai ona ofoina atu i nei tagata. O le tau ma le tele lava o le faia o sea ituaiga o gaioiga - e tusa ai ma le mataupu o loʻo totoe - e le mafai ona maua mo a tatou gasegase i Sisifo. Ou te talitonu o se atunuʻu e lava le atinaʻe e tatau ona faia ia gaioiga.

- O le a sou manatu e uiga i le faʻapipiʻiina o tautua totogi i ofisa o le setete?

- E taua mo i tatou taʻitoʻatasi le mauaina o togafitiga faafomaʻi i le taimi e manaʻomia ai. Talu ai tatou te totogiina uma lafoga, e aofia ai le soifua maloloina, ua tatou agavaa e tausia le tausiga faafomaʻi. Mo auaunaga totogi, mo lenei mea o loʻo i ai faleoloa faapisinisi e fesoasoani e aveesea ai silo. E taua tele le galulue o polofesa i le setete atoa ma le totogiina o togafitiga faafomaʻi.

- O le a le mea o loʻo galue ai le nofoaga autu i le taimi nei, pe a sili atu ona maualuga le pito i luga o le tausiga o le cardiological - o le fatuina o fatu?

- O le galuega muamua o le atinaʻeina o nofoaga tutotonu i totonu o itulagi, lea o le a aveesea ai le faafitauli o le lisi faʻatali. O le lona lua o le atinaʻeina o tekinolosi fou e faʻamoemoe e faʻamaonia le lelei o le taotoga o taotoga maualuga, ma o lenei aafiaga e tausia mo se taimi umi pe a maeʻa ona faatinoina. O le a tatou faʻaauau pea ona agai atu i auala faʻafefe o togafitiga, ma le faʻaitiitia o le faʻalavelave, itiiti le taimi faʻaalu i le falemaʻi, vave ona toe foʻi i se olaga masani. Mo le totoina o totoga, o le faʻatinoina o le polokalame o le totoina o le toto o loʻo i luma, ma mulimuli ane, o le tino ma le fatu.

Faatalanoaina Svetlana BORISENKO. nusipepa "Zvyazda", Mati 2009.

O le a le umi e ola ai le toto maualuga?

E ese le uiga ese o le fesili. E mafai e le tasi ona fesili ma le manuia tele o le "fatuga", "ulcer" soifua, ma isi. Ma, ioe, aua nei maua se tali umi ua faatalitali i ai.

E naʻo tagata e iai se fesili faapea e sau soo i laʻu saite, ma le faʻamoemoe e faʻalogo i se mea e faʻamafanafanaina ai. I le taimi muamua sa ou le iloa, e le iloa pe faapefea ona tali atu i lenei mea. Ma o lenei ua ou iloaina lena mea e tatau ona tatou taumafai e faia a tatou faaiuga i lenei mea faanatinati. O lona uiga, ia filifili pea e taulimaina le faafitauli.

Ia, muamua, e tatau ona e malamalama i le uiga o le talatalanoa e uiga i le ola. Afai o lenei olaga ola o se mea e tasi. Afai e ese le faaleagaga. Afai o fegalegaleaiga - o lona tolu. Afai o le olaga e patino, e le mafaamatalaina - lona fa. E foliga mai e leai se lima ma le mamalu i le Atua. Ae o le mea muamua, aʻo ou malamalama i ai, o loʻo atagia pea le olaga muamua - ola. Mo nisi mafuaaga E foliga mai ia te aʻu, o le mea tonu lava lea na i ai i latou na faʻatupuina lenei talanoaga faigata.

O le a la le mea e aʻafia ai lo tatou olaga ola?

Soifuaga Maʻi, aemaise le faʻamaʻapeʻa? Faiga o meaai paleni, mafanafana tulaga ese? Fai mai Gerontologists e tusa lava pe a tuʻuina se tagata i tulaga lelei o le faʻataʻitaʻiga: fafagaina o ia i mea paleni, faʻasoa ia te ia e tusa ai ma nisi faʻataʻitaʻiga o le faʻaleleia atili, aumai le pulea o le tagata lava ia, togafitiga faafomai i le atoatoa, ma isi. ona ola lea o lenei tagata i le tele o tausaga e pei o ana gaioiga faigaluega. O lona uiga, o mea uma lava e faʻavae i luga o fatu. Ae o le tasi itu o le iloiloga o lenei lomiga. Ae ui i lea, e tele itu taua ma taua. Ma o fea e maua karma, Fate, i le faaiuga?

O fea e maua ai le malosiaga malosi eletise? O se tasi e ita tele - faigamalo! Faʻasaga! manatu faʻapitoa! E leai se mea o le ituaiga.

O le mea moni lea. Sa tatau ona ou vaai i tagata gasegase o le gasegase na ola i luga o fualaau aina i se tausaga taʻutaʻua ma o le falemaʻi na tu i le taimi e lata i le fale.

O le mea lea, na sao mai ai maʻi mamaʻi i le fesoasoani a fomaʻi i le tele o tausaga.

O lea la e tatau ona faʻaleleia togafitiga. E sili atu i le tasi taimi na ou vaai ai i ni talavou laiti oe na fiafia foi e togafitia e se fomaʻi ma o ai na talepeina se lavea, pe sili atu ona leaga ... O le a la? Pe o vailaau e afaina ai le ola? Leai, ioe. O se tali karmic lenei. O le karma lenei tagata: vi-karma, a-karma, ma le karma. O lona uiga, o karma lava ia e eseese. O le a ou le faalauteleina i le faʻamatalaga - mo se taimi uumi ma mo nisi e le o se manaia tele. Karma o se gaoioiga. O le taimi nei o se taunuuga o le taimi ua tuanai ma le mafuaaga o le lumanaʻi. Ae o le a ou taumafai ia malamalama: o lenei tagata o loʻo i ai se Fate e faʻamalieina le mea e tatau ona faia. Ma e leai se mea faʻapitoa iinei.

O le isi mea e mafai e se tagata ona aʻafia lana lava karma e ala i le suia tele o lona olaga. Ona faʻafeiloaʻi lea e le Falemeli o le Faʻamasinoga le galuega faʻatulagaina. O lona uiga, o le polokaina o le faasologa tatau i se taimi atofaina mo se tagata ua tuʻuina atu ua tolopoina ma faʻafeiloaʻi i se isi taimi o gaioiga. Ae o lenei filosofia e le o manino atoatoa i nisi, ma o le mea lea o le a ou taumafai ai e faigofie.

Taʻu se tagata o loʻo mafatia i le maualuga. na vave ona suia lona olaga, na ia tuulafoaia le ituaiga o tuinanau. O le a se mea e tupu? - faamautuina e le gata o le soifua maloloina, ae o le agaga foi. Ae a oʻo i le taimi, pe a suia le olaga, o loʻo faʻaauau pea ona ola i le tulaga o tuinanau, poʻo, i le lautele, valea, o le faʻataʻitaʻiga muamua i le umi o le ola, e le mafai ona i ai se tautalaga o le toe faʻafoʻisia atoatoa.

O le isi karma, karma taitoatasi. Ma e le mafai ona e faʻaumatia lenei tali faʻafefe i soo se vailaau.

O le talanoaga o le valea atoa. E tofu i tatou uma ma se tele o faʻataʻitaʻiga pe a ola se tagata gasegase matua i se matua matua. Ma pe a maliu se alii talavou atoa mai se mea faatauvaa masani. O le tagata e manaʻo i mea faitino e vave faʻaalia: se faʻalavelave! O le faamatalaga e valea. O faataitaiga uma e lua e faatatau i karma.. O loʻo matou talanoa e uiga i le Fate, e pei o se faalavelave faʻafuaseʻi e fesootai ma lenei tagata.

Ma i lalo o le aotelega e mafai ona tatou fai atu ai: o le olaga o le tagata e le faalagolago i lona olaga, o ona gutu, ae o le a le tele o lana karma. O le isi mea, e mafai e se tagata ona aʻafia lana lava karma ma se suiga tele o le olaga, ma, sili atu i mea uma, ola faaleagaga. Ma o le mea lea, o le uia o le ala o le le faʻasaʻoina togafitiga mo le maualuga. I le tele o taimi, o le a mautinoa le manino o le tagata e faatatau ia te ia lava, ma, i le faamautuina o lona soifua maloloina, o le a ia suia ai lona agaga e le gata i lona Agaga, ae o lona agaga foi. Ma, o le mea lea, o loʻo i ai se avanoa tele e ola ai i se olaga patino sili atu ma sili atu ...

O le mafutaga o le maualuga i le malamalama o tagata

Mafuaaga, ituaiga, faailoiloga ma taunuuga o se paʻu

  • Ua afaina le Ischemic
  • Hemorrhagic stroke
  • Fesoasoani muamua mo le faʻamaʻi
  • Toe faʻaleleia ma toe faʻaleleia pe a uma le taʻavale
  • Puipuia o le malosi
  • E faʻapefea ona maua se faʻaletonu?
  • Togafitiga o togafitiga o tagata taʻavale
  • Taumafa pe a uma le taia
  • Mea sili ona lelei o le paʻu
  • Siata o le le mafai ona tupu

O loʻo faʻaalia mai ai i le tele o mafuaʻaga o le faʻamaʻi. E faʻamaonia ai le eseesega o le faʻamaʻi i fafine ma alii i nisi tulaga e eseese. O mafuaaga o le taia o tamaitai e masani lava ona taoto i le vaalele o le pathophiosiology o le taimi lelei ma le moa. i totonu o tagata, latou te fesoʻotaʻi atu i aʻafiaga faʻapolofesa, masaniga leaga. O eseesega i le pathogenesis ma taunuuga o le paʻu o vaega o alii ma tamaitai e fesootaʻi ma foliga tutusa.

Fomaʻi i tupulaga laiti ma le vaeluaina

Lesesese Ischemic - mea masani e le masani ai i tamaitai ma alii, (maualuga maualuga ma le atherosclerosis).

Faʻasologa o le tuʻi o le Ischemic i le vaʻaia o le tane i le:

fafine - rūmatism o le fatu i foliga o se fatu cardiogenic o le faiʻai (faʻalavelaveina o le fatufatu o le cerebral center ma le gaʻo po o le ea i luga o le itu tauagavale o le fatu),

tagata - faʻalavelave faʻasalaga o vaʻa o le ua (faʻaleagaina ma le faʻapipiʻi mulimuli ane o le gaʻo uloto i totonu o uaua),

O le faʻasolosolo o le hemorrhagic - o mea e le masani ai mo tamaʻitaʻi ma alii, (o mea taua, o le maualuga o le toto maualuga.

Faʻailoga faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma se faʻataʻitaʻiga o tagata i le:

fafine - o le maualuga lea o le maualuga,

alii - o lenei mea o se vailaau tuai, o le faʻasolosolo o le uaea, o le subarachnoid hemorrhage.

I tamaitai talavou i le taimi o le gestation (gestation), o le afaina o le hemorrhagic e atiina ae le valu i le iva taimi e sili atu nai lo alii i tausaga tutusa.

O vaega o le aʻoga ma aʻafiaga o taʻavale i tupulaga talavou. Faʻatasi ai ma le faʻavae o le ischemic, o le faʻamaʻi e masani lava ona tupu mai i se malamalama manino ma atiaʻe se talaaga o le le atoatoa o le neurological. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le taʻavale i fafine e atiina ae i le fatu cardiogenic embolism o le faiʻai, i tane e pei o le arteriosclerosis ma le thrombosis o gaʻo autu.

Manunuʻa i tagata matutua

I le 65 tausaga i le 79 tausaga, o taʻavale e sili ona taatele i alii, ma pe a mavae le 80 tausaga - i fafine.

O mafuaʻaga autu o le taʻavale i luga o tagata matutua e matua maualuga lava i le:

alii - toto maualuga, maualuga maualuga o le cholesterol toto,

fafine - faʻamalosia o le faʻamasinoga, faʻamaʻiina o gaʻo, afaina fatu fatu, cardiovascular failure.

Faʻavae o le aʻoga ma aʻafiaga o tafe i luga o tagata matutua. E masani lava ona tupu i se talaaga o le le atoatoa o le neurology, ma le maualuga o le le atoatoa. O loʻo faʻamatalaina e se faʻalavelave faʻamuamua (state o le soifua maloloina i luma o le faʻamaʻi) e uiga i se talaaga o faʻamaʻi faʻamaʻi, suiga o tausaga i fausaga o le faiʻai. Tagata mamai i le 65 tausaga o le matutua ua oʻo atu i le tolu faʻaopoopoga o le aʻafiaga o le toe faʻafoʻi o le paʻa pe a faʻatusatusa atu i faʻamaʻi pipisi i le talavou.

O mafuaʻaga ma faailoga o le atherosclerosis o vaʻa o le ulu

O le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia ua taʻua i le taimi nei o se faʻamaʻi na paʻu i tagata o loʻo atiaʻe le tele o atunuu. O se faʻamaʻi faʻamaʻi tumau, mafua mai i le solia o le lumenia o le vaa e ala i fagu ua faia. O le Cerebral sclerosis o toto toto o se tasi lea o mafuaʻaga autu e aʻafia ai le ola o se faitau aofaʻi.

Mafuaaga o le faamai

O le atherosclerosis o le faiʻai e faʻaalia i le faʻalauteleina o tino o puipui i totonu o toto toto.O mea manogi e faʻaleagaina ai le tino o le tino, e faʻaputuina ai le uila (plaques), lea e faʻafefeteina ai le lumenia o le gaʻo. O faʻamaufaʻailoga e aofia ai le calcium ma gaʻo, o le auala o loʻo i ai nei ua pipii, taofia le tafe o le oxygen i se vaega faapitoa i le toto.

E ui o le vaitau e sili ona fiafia i ai mo le faamaʻi o tagata e silia i le 60 tausaga le matutua, o fuainumera o loʻo faʻaalia ai e mafai ona maua e se tagata se maʻi e tusa lava pe 40 tausaga le matua. O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le faiʻai o le mafaufau ua manatu o le faʻavaeina o pusa cholesterol tuusao i puipui i totonu o toto toto. E i ai isi mea faʻapitoa:

  • tausaga o tausaga mai le 60 tausaga,
  • genis predisposition
  • solia o le gaʻo ma le gaʻo gaʻo,
  • faaauau pea le faateleina o le toto,
  • maʻi o le ate ma le gaʻo,
  • mafatiaga faalemafaufau-faalelagona,
  • ituaiga olaga sese ma masani leaga.

Talu ai nei, ua i ai le faateleina o le atherosclerosis, e masani ona tau atu i le le atoatoa ma le oti, o le mea lea, faatasi ai ma faafitauli o le faamai, o le fesili e tulai mai i le toatele o tagata e ola i na ituaiga o le mafaufau.

Faʻafefea ona iloa le faʻamaʻi i le taimi

I le soliga o le metabolism o le cholesterol, e matua afaina ai ipu tetele ma vaʻaia. I le faaopoopoga i le vavalalata o le lumen ma le leai o se toto e maua i toto toto o le faiʻai, ei ai se tulaga lamatia o le tafieseina o le maa, afaina o tamai vaa ma se taufaamatau i le olaga.

O se tasi o uluaʻi faʻamaoniga o le i ai o se ulu tiga e fesootaʻi ma le leai o se okesene i totonu o le faiʻai.
O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i se maʻi le mautonu. E mafai ona faʻateleina i le faʻamalositino, i le aluga o taimi, e maua ai pea le tiga. E mafai ona atiaʻe le tuʻi o le cerebral cerebral. O isi faailoga e lauiloa:

  • totogo, tatagi i taliga ma foliga o lago i le vaai,
  • le mautonu le gaioiga ma le le atoatoa o le faamaopoopoga o gaoioiga,
  • o foliga ua ufitia i le afu ma le susulu,
  • O le moe i le po ma le moe
  • galo ona o mea na tutupu lata mai,
  • gatete o le ulu, lima.

Suiga o amio - faateleina le masalosalo, popolevale, loimata, i le taimi lava e tasi e mafai ona matauina le le fiafia ma le atuatuvale.

I se taimi muamua, o le auga o loʻo vaivai - o le maʻi tigaina, o nisi taimi o le gau lona lua, o se taliga laiti. E tele taimi e ola ai tagata e aunoa ma le gauai atu i ia "mea leaga". I le isi laasaga, o le maʻi e aʻafia ai le psyche. O le atamai, gauai atu, manatua faaitiitia mea vaivai, vaivaiga e foliga mai, ma le le atoatoa ua leiloa.

O le vaega mulimuli e aafia ai le lelei o le olaga ma lona umi. E galo tagata i mea autu (aso, igoa, igoa o mea faitino), e le mafai ona toe galue. O le tikeri lona tolu o le sclerose vascular e oʻo atu ai i le le atoatoa, fatu fatuga, taʻavale, teteʻe.

Togafitiga o maʻi o le cerebrovascular

O se faʻamaʻi faʻalavelave tau ola e manaʻomia le togafitiga umi, faʻapitoa ma le tausiga o le maʻi. E leai se vailaʻau masani mo le faʻaumatia o le atherosclerosis, o le togafitiga e aofia ai togafitiga faʻasoifua maloloina ma le physiotherapy.

Fomaʻi togafitiga faʻapitoa - massage, gymnastics, faʻaleleia o masini vascular ma faʻaleleia le tafe toto. O le faʻatulagaina o ia taualumaga e faʻalagolago i le tulaga o le faʻaleagaina o vailaʻau ma le tulaga lautele o le maʻi. Atherosclerosis o laʻau o le faiʻai ua maua ai le fuafuaga mo togafitiga nei:

  • ave fualaau faʻasaina i lalo ifo o le cholesterol,
  • vailaʻau vasodilator
  • iodine-aofia ai oloa
  • fualaau oona e lagolagoina ai le faiʻai,
  • multivitamins faʻatasi ai ma microelements.

O le atherosclerosis Cerebral e mafai ona mafua mai i le atuatuvale, popolega, lagona le lelei. I lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, mea faʻasao ma mea faʻasao ua faʻaalia. E le gata i lea, o le maʻi e manaʻomia ai le puleaina o le mamafa o le tino, ulaula le ulaula, ma le faʻasaina o le toto. Mo lona lava soifua maloloina, e tatau i le tagata maʻi ona malamalama e le tatau ona ia 'ai meaai e maualuga i le cholesterol.

E mafai ona e faʻaaoga nisi togafitiga faʻa-tagata:

  • asiasiga i aso taitasi o se sipuni sipuni o sua o pateta ua saunia fou,
  • e lelei le inu i se meaʻai suamalie i le gasologa o le aso,
  • o se faʻafefiloi o galati gaosi ma le meli - o se sipuni ao leʻi 'ai,
  • e tatau ona e 'ai tele aniani aniani.

Faʻalavelave ma aʻafiaga o le faʻamaʻi

O le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia e lamatia ai le ola ona o ona faʻafitauli. O se tasi oi latou o le maʻi o le cerebral ischemic stroke. O taunuuga o le atherosclerosis vascular o se faaitiitia o le mafaufau (dementia), o le leiloa o tomai masani ma tomai.

O le aʻafiaga o togafitiga e mafai ona mataituina ma le atinaʻeina o le muamua poʻo le lua foʻi laasaga. Afai ua pasi le faamaʻi i le taimi mulimuli, o le togafitiga e le lelei. Paresis, leai se lagona faʻalogo, tautalaga ma faʻaaliga vaʻaia o loʻo matauina.

O lenei tulaga e manaomia ai le tausiga faifaipea ma le vaavaaiga o le maʻi. E le mafai ona iloa tonu pe o le a le tele o le mea na tuua e se tagata e ola ai. O le faʻamaʻi e afaina ai tagata matutua, ae o tupulaga talavou e le puipuia mai lona tulaga. E tusa ma le 70% o tane ma le 40% o fafine e mafatia i le faaletonu o le faiʻai aʻo leʻi oʻo i le 40 tausaga. Ma i le matua pe a ma le 60 tausaga, o le ata e oʻo atu i le 100%. O le faʻamoemoe o le ola ua faʻaitiitia le malosi, o le fuainumera o le tino e oʻo atu i le 58%.

Sauniuniga mo le atherosclerosis o pito i lalo

O le togafitiga atoatoa o le atherosclerosis o loʻo faʻaumatia ai pito i lalo e aofia ai vailaʻau, suiga o le olaga, togafitiga o faʻafitauli ma faʻamaʻi faʻamaʻi. I nisi o tulaga, o se taotoga ua faatonuina, o lona ituaiga e faalagolago i le nofoaga o papa ma uiga o le faamai i tulaga taitasi. I uluaʻi laʻasaga, o togafitiga mai togafitiga faʻaleaganuʻu e lelei le faʻaleleia o togafitiga.

Ae e te leʻi amata togafitiga mo soʻo se faʻamaʻi, e manaʻomia ona e malamalama i foliga o vailaʻau ua faatonuina e fomaʻi. O le atherosclerosis o vaʻa o pito pito i lalo e manaʻomia ai se mafutaga talitutusa.

O vailaʻau faʻatauina ma le atherosclerosis e masani ona vaevaeina i ni vaega:

Tulafono O vailaau o loʻo iai i vailaau o lenei vaega o loʻo i ai le malosi e faatumauina ai le paleni saʻo i le va o le tino talafeagai ma gaʻo leaga o loʻo i totonu o le toto. La latou galuega autu o le faʻaitiitia o le cholesterol. O fuainumera uma e faʻamoemoe e poloka ai enzymes e fesoasoani e maua ai le lipid.

O nei vailaʻau e le mafai ona aveesea faʻamaumauga o loʻo i ai nei mai puipui o toto toto, ae mafai ona taofi lo latou tuputupu aʻe ma taofia le fusi o le lumen.

Fiti. O le vailaau faasaina ua faatonuina foi i lalo ifo o le cholesterol, ae vagana ai pe afai o le tagata gasegase ua solia mo soo se mafuaaga, fuainumera. Fivarate faʻaitiʻitia le faʻasalalauga o triglycerides, faʻateleina le vaevaeina o le cholesterol ma faʻalavelave ai lona aafiaga.

O loʻo faʻamaonia e le atiata ACE le puleaina o le toto. Latou te le gaoioi e faʻaumatia le atherosclerosis, ae faʻaola le maʻi mai faʻalavelave, faʻaalia e pei o fatu ma oso.

Beta poloka. O le vailaʻau e faʻamaonia mo faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma le maualuga o le toto maualuga, pe a fai e faʻafefete faʻafuaseʻi.

Antiplatelet sui. O vailaau i lenei vaega e matua faʻaitiitia ai le toto, puipuia ai pupuni mai le pipii i papa, ma faʻaitiitia atili ai le lumen.

O le tagofia o fualaau mo le atherosclerosis o pito i lalo, e tatau ona taʻitaʻia oe e le polokalame na faatonuina e lau fomaʻi. O le le masani ai o le faaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona faaosofia ai le faaitiitia o le mamafa. O se taunuuga, o le toto e le mafai ona pasia le vaega vaapiapi, ma o le a le toe mafai ona faʻaaogaina masini vae i le okesene.

O le atherosclerosis o pito i lalo ifo o loʻo pito sili ona faʻataʻitaʻiina i le pepa. E le taugata ma e avanoa i taimi uma mo le faʻatau.

Simvastatin (Vasilip). Ua faatonuina i latou e tusa lava po o le a le maualuga o le cholesterol i le toto.Avanoa i totonu o fualaau o 10, 20 ma le 40 mg. Talia tasi i le aso.

O le vailaʻau faʻasaina i le maitaga, maʻi o le ate. Faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le ava, endocrine ma faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, e le fetaui le fuainumera ma le tele o isi vailaʻau.

Lovastatin. O le fualaau faasaina e aoga i le amataga o le atherosclerosis, poloka le gaosiga o le cholesterol ma faaitiitia ai le tuufaatasiga o triglycerides. Maua i le 20 ma le 40 mg. E fautuaina ia laumei ina ia 'ave faʻatasi ma meaʻai mo le faʻaleleia atili. Faalua faalua.

O faʻamaoniga e tutusa ma Vasilip. E le fautuaina e faʻapipiʻi faʻatasi ma vailaau faʻamaʻi ma faʻamalolo.

Atorvastatin. Toe faʻafoʻisia le paleni faʻalavelave i le va o lipoprotein. E maua i se faʻagasolo maliega o le metotia.

Faʻailoaina i faʻamaʻi ate ma faʻamaʻi maʻi. Ole fualaau faasaina e le afaina ai le gaioiga o fatugaʻo.

Ramipril. E aʻafia i le vaega o le inhibitors. O le fualaau faasaina e sili ona aoga mo le tapeina o le atherosclerosis. O laʻamaga e ave i soo se taimi ma togafitiga faʻaauau.

Le faʻamaonia i le le atoatoa ma le le faʻamaonia.

Acetylsalicylic acid (lea e lauiloa foi o le aspirin) o se vaifofo mo le atherosclerosis o pito i lalo ma le faʻaaogaina pea o tootoo laiti e faʻaitiitia ai le toto. Ole fua ole aso e 150 mg. E tolu taimi i le aso.

Contraindications - fomaʻi matala, faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma le ate, faʻapea foi ma le mai i le aspirin.

Clopidogrel (aka Plavix) e masani ona suitulaga le aspirin ma faʻamaʻi faʻamaonia. Tofiga pe a maeʻa faʻatulagaga o tui. E maua ile 75 mg tablets, e faʻaalu i le aso. O lenei fualaau faasaina e maualuga lona tau.

O fualaau mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e faʻaitiitia ai uiga o le atherosclerosis o pito i lalo ma faʻalauteleina le toe faʻaleleia.

Painkillers

Faʻatasi ma le atherosclerosis o vaʻa o pito pito i lalo, e masani ona tupu le tiga. I vaega 3 ma le 4, latou te taunuʻu i le malologa ma le po. Ina ia momoe ma le filemu, e manaʻomia e tagata maʻi ona faʻamalolo le tiga i sina taimi le tumau.

Alu i le laulau o mea

  • Faʻamatalaga - faʻasaʻo ituaiga uma o tiga, faʻasaʻo le fiva ma maso maso.
  • Ketorol - faʻasaʻo le tiga o soʻo se malosi. E masani ona faamatalaina pe a uma le taotoga. Ole fua ole aso e le tatau ona sili atu i le 40 mg.

  • Leai-spa - faʻaitiitia le tiga o le natura spastic. E maua i totonu o laupepa, capsules ma injections. Faatagaina e le sili atu i le 80 mg i le aso.
  • Spasmalgon e faʻapipiʻi siama maso ma faʻasaʻo faʻafuaseʻi osofaʻiga i se taimi pupuu. O loʻo i ai se lisi tele o faʻasolega.

E le mafai ona ave faʻamatalaga mo le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo e aunoa ma le feutagai ma se fomai tipitipi fomai, ona o le maʻi e le matauina le amataina o le necrosis. E le gata ina afaina ai le gau o le tino, ae faapea foi ma le afaina o le tino.

Soʻo se vailaʻau mo le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo e faʻavaivaia ai le tino i le faagasologa o le faʻafitia o le maʻi. Ina ia lagolago ma tuʻuina atu le malosi i le tagata gasegase, e faʻatonuina e fomaʻi ia vitamini ma mea faʻaopopo minerale:

  • Vitamini mai le vaega B, C, E
  • Folic acid
  • Kalaku (pe a fai e le atiaʻe le faʻasologa)
  • Omega 3
  • Elemene o siama ma chromium

O le au fai togafiti o togafitiga masani e iloa le auala e saunia ai vailaau mo le atherosclerosis o pito ma o latou lava lima. O faʻamalologa ma mea faʻamalosi e faʻatasi ma togafitiga faʻaleaganuʻu i le amataga, e le gata na te taofia le atherosclerosis, ae faʻamalolo ai foi le palapala cholesterol.

O fualaau o loʻo faʻaaoga mo le atherosclerosis o pito i lalo e maua ai se aoga aoga i le gasegase o le faamai ma taofi ai le alualu i luma o le maʻi, ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga.

O vailaʻau faʻamaʻi mo le atherosclerosis o vae e mafai ona faʻatau i le tele o falemaʻi.

Massage ma le atherosclerosis o vae e fesoasoani e faʻamalolo ai spasm ma puipuia ai vaega ua aʻafia mai tiga tiga.

Tuua Lau Faamatalaga