Sa taofia e le fomaʻi Moscow ni lima mo le maʻi gasegase

O metotia faʻaonapo nei mo le suʻesuʻega ma le togafitia o maʻi faʻafomaʻi ua fesoasoani ai tagata faapitoa o Moscow mai le falemai o Veresaevskaya vagana ai le ola ma le vae o le tagata maʻi i se gaioiga masani na amataina ona o lona maʻi suka. E le tatau ona alu le fafine i le gaoi.

O le maʻi suka o se faʻalavelave ogaoga i le fusi o le tino e mafua mai i faʻafitauli o le gasegase i tagata e maua i le maʻisuka. O se tagata e atiina ae tiga e faʻalauteleina, vavave, manua, ma faʻasologa faʻatasi. I le aluga o taimi, o le tele o maʻi pipili e aliali mai i luga o vae, lea e oʻo atu ai i le necrosis - ma le le togafitiina o le maʻisuka vae, e mafai ona tupu le gangrene.

O le tagata gasegase na oʻo atu i fomai o Moscow i se tulaga lamatia o le maʻisuka. Ae o fomaʻi, i le faʻaaogaina o le angioscanning ultrasound, na mafai ona toe faʻafoʻi vaʻa na faaleagaina ma e le o vavaeeseina le vae o le tagata maʻi, na lipotia mai e Vesti.ru. O se vaega o tagata faasaienisi i lalo o le vaavaaiga a se fomai tipitipi MGMSU ia i latou. A.I. Evdokimov Rasul Gadzhimuradov ausia le toe amataina o le tafe toto i luga o fua.

Ultrasonic angioscanning e mafai ai e oe ona suʻe le setete o vaa - la latou vaʻa, le tele o le lumen, ma ia maua ai faʻamatalaga i luga o le toto. O le metotia e faʻavae i luga o le faʻaogaina o le aafiaga o le Doppler i le sailia o maʻi i le galuega o le cardiovascular system.

I taimi muamua, o ia gaioiga sa faia i le auala taatele, lea na atili faateleina ai le lamatia o le necrosis i tagata mamisuka. O le taimi nei ua toe faʻaleleia le toto e faʻaaoga ai siama, ma o manua e togafitia i le cavitation ultrasound.

Muamua, na tusia e MedicForum e uiga i le gasologa o gaioiga fou fou e vavae ai masaga Siamese na faia e fomai tipitipi a Chelyabinsk.

X-ray o fomai tipitipi o le Falemai Falemai. V.V. Veresaeva (Moscou) na faia le taotoga e aunoa ma se mea na tupu se tasi ma laveaiina le fafine mai le toesea o le vae. Na lipotia lenei mea i medrussia.org i le falemai.

E pei ona lauiloa, o se tagata maʻi e 68-tausaga le matua na ulufale i le falemai ma faitioga o le tiga faifai pea i lona vae taumatau.

"E lua tamatamailima o le vae taumatau na talia i le gangrenia mago i luga o le ulufale i le falemai, ma o loʻo i ai se ulutala matala leʻoʻoʻo i luga o le fao palano o le tootoo tele. I le silia ma le 20 tausaga talu ai, na mafatia ai se fafine mai le maʻisuka malosi, lea na faʻapupulaina ai faʻafitauli, e aofia ai le maʻi ua taʻua o le maʻisuka foot syndrome. Fai mai le fafine o le faaletonu o le soifua maloloina na tupu ina ua uma ona ia liliu ma le le iloa se ipu mafolafola vevela i luga o lona vae ma maua ai se vevela vevela. Muamua, na lanu mumu tamatamailima, ona oʻo mai ai lea o se maʻi e le faʻamalolo, "na fai mai ai sui o le fomaʻi.

"O le faʻamaloiloina o le vaeluaina o vaʻa pito i lalo na faʻaalia ai le tele o mea leaga i le tulaga o le suilapalapa ma le vae vae," na fai mai ai le fomaʻi, o se fomai tipitipi vascular i le falemai na faaigoaina V.V. Veresaeva Kazbek Valerievich Cheldiev. - O le suʻesuʻega e le faʻavauvau - ogaoga o le vae vae, ua tapunia vae o vae. O le tulaga e ogaoga, e vave lava ona salalau le gasegase vave ona o le le lava o le toto, e le lava le okesene ma maliu. Na manaʻomia se galuega faanatinati. "

O le tagata gasegase na maua ai le tele o faʻamaʻi pipisi. O le aʻafiaga o faʻalavelave ogaoga pe a uma le taotoga vascular o se maualuga tele.

O le tagata gasegase sa faagaoioia i luga o se punoto i le fausua o le femoral i lalo o le faʻamaʻi o le lotoifale.

O le au taʻavale, o loʻo taʻitaʻia e le ulu o le matagaluega a X-ray auala faʻapitoa o suʻesuʻega ma togafitiga, o Sergei Petrovich Semitko, na faia ai le tele o itula e toe faʻafoʻi ai le toto i le itu taumatau. Na faʻatautaia le faʻaaogaina o masini, na maua mai ai le tele o masini o le thrombotic mai mea uma na afaina, o le angioplasty o paluni ma le faʻamaʻiina.

"Na faʻapipiʻiina se kapiti faapitoa i totonu o le alaga e ala i se pupu. E faigofie tele. O le taotoga na faia i lalo o le radiation radiation, o le ata i le taimi o le taotoga na faʻaalia i luga o se mata, ina ia mafai ai ona pulea pe faapefea ona agai atu le pusi i le vaʻa na faʻaleagaina. A maeʻa le faʻaaogaina o le meafaifaʻaili, faʻapipiʻi le nofoaga, e faʻapipiʻiina se pusa paluni, lea, ona o le faʻafefeteina i le fesoasoani a le X-ray contrast fluid, toe faʻafoʻi mai le lumena o le faga. O le puipuia o le aʻafiaga o le palakalafi, ua faʻapipiʻiina ai se fausaga uʻamea i vaega o faafitauli - o se mea e faʻamalosia ai le lumanaʻi o le faga, "o le tala lea a Sergei Petrovich Semitko, o se fomai tipitipi x-ray.

Ona o le ogaoga o le faaleagaina o vaa, o le tele o manipulations na faia e fomai tipitipi mo le tusa ma le 4 itula. O le taotoga na manuia - ua toe faʻaleleia le fatu o le tino. O le tagata gasegase na vave ona lagona le lelei ma sa faʻatuina mo le togafitiga. O lona isi tulaga o le a faʻalagolago i le saʻo o le a ia usitaia fautuaga a fomaʻi.

E pei ona lipotia muamua, o fomaʻi o le falemaʻi o le laumua. F. I. Inozemtsev na toe faafoi atu i le tagata gasegase, o le na faamataʻuina i le toesea, le mafai ona savali. Faitau atili: Na faʻatonuina e fomaʻi Moscow mea taufaamatau o le tipi

Faʻailoga faʻafitauli

O le maʻi o le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e mafai ona faʻaalia i ni ituaiga eseese.

E tolu ituaiga autu. O se mea faʻapitoa pe a afaina ai le laʻau, ma i le maʻisuka, o le tulafono, o vaʻa laiti i lalo o tulivae. Ma le fomaʻi o le neuropathic, pe a afaina ai ni neura lautele. O loʻo i ai foi se foliga fefiloi.

Faʻatasi ma le neuropathy, e lagona e tagata maʻi le le mautonu o pito, o le lagona o le tafe o "goosebumps", o le faaitiitia o le tiga ma le mafaufau lelei. Latou te le lagona le faʻavevesi. E le lagona e le vae le lagolago lagolago. E masani ona i ai le faʻaitiitia o le faʻalogo lelei, ole maʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, ao leʻo le suʻega e leʻo lagona le mea o loʻo faʻagaoioi ai e le fomai lona lima i luga poʻo lalo. Ae ui i lea, i nisi tulaga, e mafai ona mataituina le faateleina o le faʻaleagaina o le patho, faatasi ai ma soʻo se moli paʻu i luga o le paʻu o vae, o gasegase e matuia tiga. E ui i le numera, ma le neuropathy, o vae e mafanafana, lanu piniki.

Faʻatasi ai ma suʻesuʻega, o vae e malulu, o le a le mautonu, e faitio tagata i le malulu i totonu o vae. I le taimi o le suʻega, soʻo se fomaʻi e faʻaalia se faʻaitiitia poʻo le leai foi o le pulunation i luga o vae. O lenei mea e faamaonia ai le ultrasound o vaa.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e pei o se tulafono, o gasegase matutua ma ua uma ona latou faʻaalia faailoga o le atherosclerosis o arteries o pito i lalo, ona o le matua tausaga. O le mea lea, afai o le ultrasound scan faʻaalia le atherosclerosis, e le o se maʻisuka foot syndrome. O le tafe toto e masani lava ona totogiina i le atinaʻeina o mea faaopoopo, aemaise lava i tamaitai. Atonu latou te le atoatoa le malosi i le pito i luga o le eleele ma le poplite, ma o vae e mafanafana, lanu piniki, e aunoa ma ni faailoga o le ischemia. E tatau ona amanaia lenei mea.

O se ituaiga faʻafefiloi o le maʻi o le maʻisuka vaevaega, taʻitasi, e taʻu mai ai le faʻaalia o soʻo se tasi o faʻamaoniga o loʻo i luga.

Faʻaola oe lava

O se tasi o mea e sili ona taua mo tagata mamaʻi ma le TAS, e tusa lava po o le a le foliga, o le suʻesuʻeina o le tagata lava ia ma le tausiga o ia lava. O le tausisia o faiga faigofie e pulea ai le maualuga o le glycemia ma le tausiga o le vae, e tusa ai ma fuainumera o le lalolagi, e mafai ona faaitiitia le numera o le amputation i le 2 taimi.

E tatau ona e suʻeina ou vae, tua ma lau laau i aso uma. Pe o iai ni lanu moana, lanu paʻepaʻe (leai se toto), faʻamatalaga faʻaanamua, maʻi. I sina masalosaloga, e faanatinati le faafesootai o se fomai tipitipi.

O vae e tatau ona fufuluina i aso uma i le vai mafanafana, aua le sola! A maeʻa lena mea, faʻafefe vae, e le o le afaina, ae faʻafefe. A maeʻa faʻapipiʻi ma se kulimi faapitoa mo le maʻisuka, e tele naua ituaiga o falemaʻi.

E le mafai ona e savali e leai ni seevae, e oo lava i le fale, ina ia le faaleagaina faʻafuasei le paʻu. Soʻo se faʻaleagaina i le maʻisuka e mafua mai i le supuption o le manua.

E tatau ona e gauai atu i le filifilia o seevae, e sili ona lelei le faatau o seevae i le afiafi, pe a fulafula vae. E le lava le maʻisuka, o seevae pito sili ona lelei o sasakers, pe a paʻu paʻu, manava.

O tagata maʻi e tatau ona mataituina e fomaʻi o talaʻaga eseese, talu ai o le maʻisuka e aʻafia ai na o vae, ae o fatuga foi, mata, ma isi totoga. O le mea lea, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga ma nisi tagata faapitoa: o le endocrinologist, o se fomai tipitipi vascular, o se fomai tipitipi, o se fomai tipitipi (poto faapitoa i fomaʻi), ma se neurologist.

O le faafitauli ogaoga o tagata gasegase i le SDS o le latou le pulea o latou tulaga, tulaga o le glycemia (maualuga o le toto), ma le tulaga o le tino. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le necrosis, gangrene ma oʻo ai i le tosoina.

Puipuiga ma togafitiga

O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau tusi ma tusi faʻapitoa, mekasini, upega tafaʻilagi mo maʻi, tusitusi, o se tulafono, i se gagana manino.

Latou te tusitusi ma aʻoaʻo le maʻisuka pe faapefea ona tausia o latou vae ma le auala e iloa ai faailoga muamua o le faʻaleagaina. Talu ai o le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le TAS, e tatau ona mataʻituina e le endocrinologist poʻo le fomaʻi. O le aloese mai maʻi o le maʻisuka vae ma isi faʻafitauli o le maʻisuka, o faʻasalalauga faʻavaitaimi a le fomai tipitipi podologist, fomai tipitipi vascular, ma le optometrist e talafeagai.

O le maʻisuka e togafitia tutusa i le lalolagi atoa, o loʻo i ai le faʻalauteleina o le suka-o le faʻaitiitia o fualaau oona o loʻo faʻatulagaina. E tatau ona ou fai atu, i fafo atu, o se faiga e sili atu ona atiaeina o aoaoga ma le faaosofia o tagata gasegase, lea e maua ai taunuuga lelei. E sili atu le fausiaina o le masini e pulea ai le masini ma o nei tagata gasegase e mataituina e se vaega multidisciplinary o fomaʻi. Ae mo metotia togafitiga tekonolosi, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a tupu se vasoconstriction, e faia e angiosurgeons le taotoga faʻapitoa. O lenei vaega o galuega i Rusia e masani lava ona atiae i le tele o multidisciplinary centers. E faʻaitiitia le faʻapitoa i mea o loʻo latou aʻafia ai.

3 Fesili e uiga i le faʻamaʻi pipisi o le suka

Ua ou maʻi i le maʻisuka mo le 15 tausaga, ou te lagona le afaina i le mulivae i loʻu vae tauagavale. Pe o se faailoga lea o le vae o le maʻisuka?

O se tasi lea o faailoga o faʻamaʻi neuropathic e taatele i le maʻisuka. O le neuropathy o le maʻisuka e tatau ona togafitiga, neurologists ma endocrinologists latou te tuʻuina atu faʻamaumauga, e masani ona faʻaaogaina faʻamalositisi. Afai ei ai ni faailo o le mumu, afaina o le paʻu, hyperkeratosis, ulutala poʻo le faaletonu o vae ma tamatamailima, e taua tele le aliali mai o le fomai tipitipi o le podologist.

Ma e uiga foi i le leai o se lagona. E tatau ona manatuaina i lenei tulaga, o le aʻafiaga o le faʻaleagaina (tipi) e faʻaopopo, ma o soʻo se paʻu o le paʻu e maua i le maʻisuka e mafai ona atiaʻe e avea ma se mea o le purulenti.

E 68 oʻu tausaga, ituaiga maʻisuka ituaiga 2 ua 10 tausaga le matua. E i ai loʻu ulupo i luga o le tasi ma le toe, a ua uma ona faia se mea e pipili, e taofia ai le savali. Faʻafefea ona togafitia i latou. Sa ou i ai i lenei faafitauli mo le 2 tausaga, na ou ofoina mai le tosoina o tamatamailima, ae ou te musu (glucose e oo i le 10), E le mafai ona ou moe e aunoa ma totini, o oʻu tamatamailima e fai si faaletonu, latou te le faasaʻoina atoatoa?

E foliga mai, tatou te toe talanoa e uiga i le neuro-ischemic form of SDS.

E manaʻomia lou mataʻituina o lou suka i le taimi atoa. Mataʻituina le malosi o le atinaʻeina o maʻi pipisi. Afai e leai se faʻaogaina o le pullent, o lau galuega autu o le faʻamautinoa e le tupu le mumū. I le faia o lenei mea, ia faʻaaoga masani le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina o loʻo faʻatau atu i falemaʻi (chlorhexidine, miramistin), o lau galuega e le tatau ona sosoʻo le ulugaliʻi i le suauu, ae faʻamago.

Ae paga lea, e le mafai ona togafitia le maʻi o le maʻisuka i le fale e aunoa ma le vaavaaiga a fomaʻi. O lau galuega o le faailoaina lea o faailoga muamua o lenei faʻalavelave. O le mea lea, o le taimi lava e te vaʻai ai i le edema, mumu o le tamatamailima, e faanatinati le alu i se taimi atofaina ma se fomai tipitipi poʻo le purulenti poʻo le vascular. O nei mea faʻalavelave faʻalavelave, e tatau ona pulea.

E leai se mea e mafai ona e vavae ese ai le pulu i luga o le maʻi, e aoga e pei o se laei ola.

Ae mo le toesea i le tulaga tamatamailima na fautuaina oe e fomai, o le a ou le amanaiaina a latou fautuaga. O le mea moni, afai o le faagasologa o loʻo agai i luma - o le vaega o le ischemia (crust) faʻapupulaina, e mafai ona vave alu i le vae pe vae lalo ma e mafai ona e le gata i lou tamatamailima, ae o lou vae foi. Ina ia aua nei misia le taimi, e tatau ona e foliga mai o se fomai tipitipi vascular i se falemai i le itulagi.

O le a se mea e mafai ona e fai e uiga i togafitiga o le maʻisuka vae e ala i le pueina? O le masini e ofoina atu i luga o le Initaneti, e aoga le taumafai?

Ultrasonic ma telefoni feaveaʻi faʻafesoʻotaʻi i se tasi auala poʻo le isi faʻaleleia atili le popolega i le gaʻo ma le toto. O le a leai se afaina mai lenei mea, ae naʻo pe afai e leai se faagasologa purulenti. Muamua lava, latou te faʻaleleia le tafe o le toto microcircular, "o loʻo momoe" capillaries "moe. Ma a aunoa ma le tafe toto e le mafai. E fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi tipitipi.

Ituaiga ma foliga o le tipi i le maʻisuka

O le metotia o le tipi i le maʻi suka e ese mai le vavaeina i isi faʻamaʻi:

  1. O le faʻaleleia e masani lava ona maualalo (tamatamailima, vae, poʻo le vae pito i lalo) ona e seasea lava ona faʻaleagaina le fausua o le femoral.
  2. E le masani ona faʻaaogaina se tafaoga faʻasalalau, aua o lenei mea e mafai ona faʻamalosia ai le gataifale.
  3. I le vae, o le toesea e masani ona faia e le o tulaga masani. O le sini autū a le fomaʻi o le faʻasaoina lea o le tele o mea e mafai. O le mea lea, o tamatamailima lima ma le lima e mafai ona tumau, ma 2,3,4 o le a aveesea.
  4. O se faʻamaʻi pipisi mulimuli ane e seasea lava ona nonoa.
  5. O manua ua aʻafia e tatau ona faʻamaonia, ona o le faʻalauteleina o gaioiga e salalau i luga o latou ala.

O le ponaivi ua lūlūina i le faʻavae faʻavae o masini mūmū. O nei faʻatinoga e faʻatinoina vave pe'ā oʻo le lamatiaga o le ola o le tagata maʻi.

Aveesea faʻasalalau

O se mea le lelei o le faʻamavaeina o pepa o le faʻaaogaina lea o se mea e faʻaaoga ai le paʻu. E le talafeagai mo prosthetics, o le mea lea, o le isi taotoga e manaʻomia e fausia ai le tumutumu saʻo.

O le taotoga e sili atu le umi, ae vave ona faia e le fomai le tumutumu saʻo.

Ituaiga o le toesea e tusa ai ma faʻamatalaga:

  • Peraimeri (e masani lava ona faia faʻamalosi pe a fai i totonu ole tisipese le faiga e le faʻafefeteina o le faʻaleagaina o toto toto ma neura ma isi metotia e le aoga).
  • Maualuga (o le taotoga e masani lava ona faia i le 5-7 aso, pe afai o togafitiga faʻamalosi ma le toe faʻafoʻiina o le tafe toto e leʻi maua fua, ma e leai ni tulaga e lamatia ai le ola).
  • Faʻaauau (faʻaaoga e fai ai le saʻo saʻo, sili atu pe'ā maeʻa le faʻamavae lapotopoto).

O lenei taotoga e faia i lalo o le faʻaleagaina o le tino. A mulimuli uma fautuaga a le fomaʻi, o le faʻamalologa e tupu vave ma e leai ni aʻafiaga ogaoga.

E leai se faʻafitauli ogaoga pe a uma ona aveese le tamailima.

O le fomaʻi e masani ona lelei pe a fai o le faʻailoga e faia i le taimi ma faʻamalolo ai le manua.

E tāua pe'ā uma le faʻamaloloina o maʻi e ave ai le tausiga sili atu o vae.

O le a avea lenei ma se puipuiga mo le atinaʻeina o le gangrene faifai pea.

  • Lafoaʻia o le vae i aso taitasi ma le faʻamamaina.
  • O seevae e tatau ona faʻasalalau ma faʻalelei, e le o le tuiina o le vae. E fautuaina le tuʻu faʻamavae o seevae i seevae, ina ia aua neʻi faʻamavae le vae.
  • O aso uma e manaʻomia ai e le tagata maʻi ona suʻe vae mo sana ma manua ina ia faʻamalolo ai i le taimi.
  • Taʻaloga lelei mo taʻaloga pito i lalo. O lenei mea e faʻaleleia ai le toto i totonu o masini ma puipuia ai le atinaʻe o suʻesuʻega.
  • Massage vae ile faalua i le aso. O le taʻiala o le feaveaiga e tatau ona mai i le vae i le taualuga. Ona taoto lea i luga o lou tua ma sii ou vae. O lenei mea e faʻasaʻo ai le edema ma toe faʻafoʻi ai le vevela.O lenei mea e faʻapupula ai le tafe o le toto toto i tisipenisione. Ua lava a latou okesene ma meaʻai.
  • E le mafai ona e savali e leai ni seevae e taofia ai le faaleagaina o le paʻu.
  • Faʻaauau pea le toto o le suka i totonu o le laina.

I le maʻisuka, o loʻo afaina ai capillaries ma o le toesea o le maualuga e masani ona maualalo.

Ae i le matua, o maʻi faʻasosoʻo o le atherosclerosis vascular. O lona tulaga i le maʻisuka e sili atu ona faigata. O le iʻuga, o le faʻaumatia o le atherosclerosis e atiaʻe.

O vaʻa tetele e faʻaleagaina, e aofia ai le faʻaipoipo masani ma le faʻafefeteina o laupega femoral. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o vae, i le matua, e masani ona maualuga le maualuga o le tino (luga aʻe o tulivae).

Togafitiga ole vae o le maʻisuka e faia ile tele o itu:

  • glucose metabolism control,
  • taotoga togafitiga o manua,
  • ave fualaau faʻamaʻi
  • laʻuina o le nofoaga na afaina pe a savali,
  • asiasiga i aso taitasi, tausisia o tulafono o le tausiga o vae.

O nisi laasaga talafeagai e mafai ona faia i na o falemai faafomai faapitoa, ae o togafitiga autu o loʻo i le fale. E manino lava, e tatau ona e taumafai e aumai le kulūkose e latalata i mea masani e mafai ai.

Faitau le tusiga "Faʻapefea ona Faʻaitiitia le Suga Suga" i nisi auiliiliga. I le i ai o se manua pipisi, o le togafitiga masani e manaʻomia. E le mafai ona faʻamapulaʻa i le ave o vailaʻau e aunoa ma le auai o se fomai tipitipi.

E tatau ona ia aveesea uma mea e le mafai ona ola. O tagata maʻi e aʻoaʻoina i aso taʻitasi ma tausia le manua seia maeʻa faʻamalolo. E faia lenei mea e tagata tomai faapitoa o loʻo galulue i ofisa o le maʻisuka vae.

O le toe faʻaleleia mai o le maʻi suka e moni, pe a le faʻavalevalea

E tele siama ituaiga siama e mafai ona mafua ai manua ma vae maʻi. Muamua, faatasi ai ma le fesoasoani o auiliiliga, latou te iloa po o fea microbes e maua ai ni faafitauli, ona faʻataʻitaʻiina ai lea o vailaau e faʻamalosia ai latou.

O fualaau faasaina lautele ma le tele o ituaiga o gaoioiga fesoasoani e le sili atu ma le 50-60% o mataupu. E leʻo faʻamatalaina faʻamatalaga faʻamaʻi faʻamatalaga i luga o lenei itulau ina ia le faʻamalosiau ai tagata gasegase i le mafaufau. Ae sili atu ona taua, pe afai o se maʻisuka ua osofaia e siama ua atiaʻe le tetee atu i vailaʻau faʻaonapo nei.

O le gangrene, o le phlegmon, o le toesega loloto o ni faʻalavelave matuia e lamatia ai le soifua poʻo le saogalemu o le tino o le maʻi. Mo a latou togafitiga, e masani lava ona faʻaaogā faʻamaʻi faʻamaʻi i le falemaʻi.

O le manuia e faalagolago lea i le faʻaeteete o togafitiga o le manua. I tulaga leaga, e ave vailaʻau faʻamaʻi i le fale e togafitia ai le maʻi suka.

E taua tele le faʻamaloloina o le vaega na aafia ai le vae. E tatau ona e taumafai e tufatufaina atu le mamafa e tupu pe ae savali, sili atu. O se tagata soifua maloloina e iai vaevaega o le vae, taumafai e aua le laa i le manua ina ia aloese mai le tiga.

Ae peitai, o le tele o le maʻisuka latou te le lagonaina lenei tiga ona o le neuropathy. Latou te savavali i manua pe a savali. O lenei mafuaaga e mafua ai ni manuʻa ma poloka faamalolo. E mafai ona tosoina mo le tele o masina poʻo ni tausaga foi.

Togasolo o le vae na lavea e mafai ona ausia i le faʻaaogaina o laei faʻapitoa e faia i mea faʻapitoa polymer. O lenei laei e taua o le le maluelue. Aua e te faʻafememeaʻi i se fomaʻi antibacterial lea e faʻaaoga i le manua.

Mo faʻamatalaga, nofoaga faʻapitoa faʻafesoʻotaʻi e togafitia ai vae o le maʻisuka. O seevae Orthopedic e lelei mo le puipuia, ae mo le togafitiga o mataupu ua leva ua le lava. Fesili atu pe mafai ona tuʻuina atu i le tagata maʻi se laʻei faʻapitoa.

O togafitiga i fale e aofia ai le mulimuli i tulafono mo le tausiga o vae, fautuaga mo le laueseina o le vae ua afaina, ausia ma tausia lelei le suka o le toto. Ona o le tulaga faaletonu o le mafaufau, o le tele o tagata gasegase e le mananao e mulimuli ma le faamaoni i le tulafono, ua le amanaia le faatinoina o taualumaga talafeagai. O aiga o le maʻisuka ma le tagata gasegase e tatau ona mafaufau e uiga i se tali i lenei faafitauli.

O le tagata tomai faʻavae o loʻo taʻua o le podiatrist. E le tatau ona fenumiai ma se tamaititi. O le mea sili e tatau ona e aʻoina: aua le faʻatagaina o ia e aveese sana! Talu ai ona ua maeʻa ona aveeseina, o manuʻa e tumau pea e avea ma nofoaga mo siama faʻamaʻi.

O le aveeseina o sana e masani ona taʻitaʻia ai le gangrene. E le mafai ona faia i soo se tulaga. I le faaopoopo atu i le podiatrist, atonu e te manaʻomia le auai o se fomai tipitipi ma le orthopedist. O le vaega taua i le togafitiga e tatau ona faia e se endocrinologist, o ia lea e fesoasoani i le tagata maʻi e tumau le toto toto.

Afai e lei amataina le gangrene ma e leai se toesega, o le mea lea, i le mataupu faavae, o le maʻisuka vae e mafai ona faamalolo atoatoa. Peitai, e le faigofie. E taua le faʻaititia o le suka toto i le masani ma tumau i le mausali i le 3.9-5.5 mmol / l, pei o tagata soifua maloloina.

Mo le faia o lenei mea, ia sui i se mea e maua ai le maualalo o meaʻai ma e le faʻavalevalea e aʻafia le inisalini i fua saʻo e faʻaopopo i se meaʻai maloloina. Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻi i le laasaga o le maʻisuka togafitiga ole maʻisuka poo le ituaiga 1 polokalame e pulea ai le maʻisuka.

E tatau ona e aʻoaʻo pe faapefea ona faʻatusatusa saʻo le inumaga o le inisalini ma mulimuli i le tulafono i aso uma, e le faia ni tuusaunoaga mo vaiaso vaiaso ma aso malolo. Ae peitai, o le taimi ma le malosi o le a faʻaaluina o le a totogi. Talu ai o le tulaga masani o le kulukose i totonu o le toto e puipuia ai e le gata mai le vae o le maʻisuka, ae mai i isi faʻafitauli.

E leai se meaʻai, e ese mai i le taumafataga maualalo, e mafai ona maua ai le maʻisuka e faʻamausali ai le maualuga o le suka e aunoa ma ni meaʻai. E leai ni faʻataʻitaʻiga faavavega, o laei ma togafitiga faʻafomaʻi e mafai ona faʻamalolo ai le maʻisuka o faʻafitauli o le tino e aunoa ma le agai i se olaga ola maloloina.

O le mafuaʻaga autu o le vae o le maʻisuka o le neuropathy, o le leai o se lagona o fiva nasu. O lenei faʻalavelave e matua mafai ona toe faʻafouina. A mavae le tele o masina o le faatumauina o le toto masani o le toto, o le a faʻaleleia le faʻaleleia o neura.

O le atherosclerotic plate na faia i totonu o vaa o le a le toe mou atu. Ae ui i lea, e mafai ona faʻagesegese lo latou alualu i luma ma faʻaleleia le toto i vae. Ua toe faʻaleleia le mafaufau ma le paʻu o paʻu na faʻalavelaveina mo se taimi umi e faʻamalolo ai.

Tagata mamai e le faʻavalevalea e teu lelei le suka ia ola i se matua tuai, e pei o tagata maloloina. Ae ui i lea, o tagata gasegase e suʻe togafitiga faʻataʻitaʻi mo le togafitiga o manuʻa pipisi i luga o latou vae, nai lo le faʻanatinati atu i se fomaʻi, vave maliu.

Fofo faʻapitoa

Leai togafitiga mo togafiti o le maʻisuka e fesoasoani, faapea foi ma meaola manu. I luga o le Initaneti, e mafai ona e maua fautuaga mo le faia o vai taele ma meaola mo vae ua afaina mai ia togafitiga:

  • fatu sinapi
  • uʻu le suauu
  • teuteu o cherry bird,
  • isi laau masani ma masani.

Aloese mai nei potumati. Tusia masani mo le maʻisuka ma ona faʻafitauli o se mailei.

Aʻo maʻi le tagata maʻi, e mafai ona ia atiaʻe gangrene. O le a oʻo atu ai i le tosoina poʻo le oti. O le tele o tagata gasegase o loʻo suʻeina se ituaiga o vailaau Cuban faavavega e vave ma faigofie ona togafitia mai le vae o le maʻisuka.

O nisi o maʻisuka latou te taʻele vai i le fale. Ae ui i lea, o le suamalie e le o se auala talafeagai e faʻamaʻi ma faamaluluina ai le paʻu. Nai lo le faia o le taele, e manaʻomia lou puipuia o ou vae mai le tele o fesoʻotaʻiga ma vai. Talu ai ona o le umi o le faʻaaliga i le vai, o le paʻu e sili ona faigofie ona faʻaleagaina.

Mai le maʻisuka vae saʻo e le fesoasoani:

  • sodium thiosulfate,
  • toso galulolo.

I le faʻaaluina o le maʻisuka, oeo loʻo fai ma vaisu i togafitiga faʻasolosolo, ua faʻatumu e fomai tipitipi a latou fuafuaga mo le toesea. O tagata faʻapitoa e taulimaina faʻafitauli o le maʻisuka io latou fatugaʻo ma le vaai e le nonofo foi e aunoa ma se galuega.

Tuua Lau Faamatalaga