Togafitiga ma togafitiga faʻa-aganuʻu mo le maʻisuka ituaiga 2: fualaau aina, meaai

O le maʻisuka ituaiga 2 o le taatele lea o ituaiga eseese o lenei maʻi. O ia maʻi - 90% o le numera atoa o tagata gasegase e maua i maʻi. O lona mafuaaga, i le avea ai o se tulafono, o se olaga olaese ma se aofaiga tele o tupe faaopoopo. E masani lava, o le maʻi e mafai ona mafua mai i le faʻamaoni. Faʻatasi ai ma aganuʻu, togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga faʻalautele mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona aoga tele. O meaʻai talafeagai e taua tele i le tausia o le soifua maloloina lelei. Seʻi o tatou talanoa e uiga i mea e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka. Tatou te aʻoaʻoina foi pe faʻafefea ona togafitia i isi metotia.

Maʻi Description

O le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le maʻisuka e leai se inisalini ole maʻi suka ole maʻi ole endocrine. E mafua mai i le faateleina o le suka o le toto. O le mafuaaga autu mo lona atinaʻe o le faʻaitiitia o le fegalegaleaiga o sela o le tino ma le inisalini, o lona uiga, o le hormone o le pancreas. O le tagata matua atu, o le sili atu foi lea o lona lamatiaga o le "mauaina" o se maʻi - ituaiga 2 maʻisuka. O le maʻi e taatele. E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 20% o faʻamaʻi uma i tagata matutua e sili atu i le 65 e pau tonu lava i luga o le sea o le maʻisuka. O se mea ofoofogia: i Aferika, e leai se tasi na foia faafitauli i lenei ituaiga.

Meaʻai masani

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e fautuaina e tagata atamamai e faʻaaloalo i nisi tulafono faʻavae paleni. Muamua, e tatau ona itiiti ifo i le 6 aʻai i le aso. E ono taimi o le numera sili ona lelei mo le tausiga masani o le olaga. Lona lua, taumafai e vaʻavaʻai faʻamalosi tino māmā faigofie mai le meaʻai. Fiber e tatau ona suitulaga. Lona tolu, e tatau ona faʻaaoga e pei o le suka ma le masima, faʻapea foʻi ma gaʻo meaʻai. O le taumafa e tatau ona faʻavae i luga o le mataupu faavae o le saʻo lelei o fua o oloa: gaʻololo ma gaʻo e leʻi faʻamatufaina i aso taitasi - 80%, protein - 20%.

Taunuʻuga Paʻu

O paʻu faaopoopo e masani lava ona o mai faatasi ma lenei faʻamaʻi. Ina ia maua se lagona lelei, e tatau ona e taumafai e aveese le mamafa e le manaʻomia. Ona faigofie ai lea ona galue le tino. O le mamafa o le tino e mafai ona ausia e ala i le lelei o taumafa ma faamalositino masani. E tatau ona e faʻamalositino i taimi uma ona o le faʻaleleia o lou inisalini. Ma e taua tele lenei mea mo tagata e maua i le maʻisuka. O le mea moni o le inisalini e le mafai ona iloa e sela, o le mafuaʻaga lea e le o gaosia ai gaʻo paluga, o le mea autu lea o lenei maʻi.

E fautuaina e 'ai lemu lemu i le lemu, faʻamalo lemu. A alu ese le fiaaai, e tatau ona taofi vave tagata maʻi e iai le maʻisuka ituaiga 2. O le isi mataupu taua o le faʻaaogaina lea o vai mama. Ina ia tumau le paleni, ia le itiiti ifo i le 2 lita e manaʻomia i aso uma, ma e leai se isi inu inu ua amanaia.

E tatau ona e masani i le manatu e tatau ona tausia le meaai seia oʻo i le iʻuga o ou aso. Faafetai i meaai lelei, o le a umi se taimi e ola ai se tagata. Ma o le a leai ni faʻafitauli. O le soifua o se tagata maʻi i le maʻisuka ua 20-30% le itiiti ifo pe a faʻatusatusa atu i se tagata soifua maloloina. O le mea lea, aua nei e le amanaiaina ia tulafono faavae ma ia faia foi ia laitiiti. O nisi taimi, e tusa ma le tasi i le masina, e tatau ona e faatulagaina aso anapogi, lea e le tatau ona silia le 800 iunite i le aso. E mafai, e fai ma faʻataʻitaʻiga, fai se apu, keke tiisi poo le kefir vaiaso, 'ai naʻo le oatmeal pe le sili atu i le 400 kalama o aano o meaʻai e kuka.

Maʻisuka Herbal Tea

O togalaau vao e mafai ona fesoa- soani tele i tagata mamaʻi ia tumau pea le soifua maloloina. O se mea sili ona suamalie o le fagu anise. E fesoasoani i le faʻaleleia atili o le tino. I le taimi lava e tasi, o faagasologa faʻava-o-tino e vave televave, lea e fesoasoani i le faagasologa o le leiloa o le mamafa. O le tea mint e aoga tele. Na te taofia le fiaaai ma pulea ai le manaʻo.

E oo lava i le lanu lanumeamata masani e fesoasoani e aveesea le mamafa. Ma faafetai i le tele o vitamini ma antioxidants lea o loʻo tumu ai, o le a foliga mai ma le soifua maloloina o le a faaleleia. I le taimi lava e tasi, e sili atu le lafoai uma o mea inu. Faatasi ai ma i latou, mo se faataitaiga, vai susulu, suamalie, kofe ma le ava ua faatauina i le faleoloa.

Faasaoina ma Faasaina oloa

Muamua, mafaufau i mea e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka. Faatasi ai ma mea ua fautuaina e tu i fafo:

  1. Fualaau faisua. Latou te faia se salati i le faʻaopoopoga o le sua o le tipolo, faʻasuina i sina vaega o le suauu. Pe tao i a latou lava suasusu.
  2. Paʻu ma falaoa, sei vagana ai suka ma le suka.
  3. Meaʻai maualalo-gaʻo ma meaʻai aano.
  4. Suna-susu set.

Ae o oloa nei mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a matua le manaomia:

  • sweets, suka ma le meli,
  • pateta ma araisa
  • palu ma meaʻai gaʻo, faʻapea foʻi ma sausa,
  • falaoamata ma saito mai ai,
  • vine, faʻi, vine, apricot, meloni, apricots mago, aso, fig, persimmons.

O le mea mulimuli e mafua mai i le mea moni o oloa e matua suamalie lava. Ae ui i lea, o fomaʻi e masani ona le malie. Mo se faʻataʻitaʻiga, e iai le feeseeseaiga pe i ai aso mo le maʻisuka ituaiga 2 pe leai foi. O nisi e teteʻe, ma taʻuina le mea moni o le togafitiga e 70% le suka. O le mea lea, o loʻo i luga o le pa ma faʻi, vine ma isi. Ae o tagata atamamai Isaraelu ua latou tetee. Latou te talitonu o aso e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e aoga, aemaise lava fua o le ituaiga o Majhol. Ae e manaʻomia ona faʻaaogaina i na o ni tapulaa faʻapulaʻa.

Laulau 9 mo le maʻisuka ituaiga 2

I Rusia ma atunuu tuaoi, o lenei taumafataga ua maua le tufatufaga sili. E masani ona faʻamatalaina mo faʻamaʻi o le agamalu ma le agavaʻa, pe afai o le mamafa e le mamafa tele. Pusa 9 mo le maʻisuka ituaiga 2 o se paleni taumafa lea e maualuga ai le 350 kalama o gaʻo, 100 - protein ma le 80 - gaʻo o loʻo faʻaaogaina i le aso. O le numera atoa o lipids, a itiiti ifo o le lona tolu e tatau ona tupuga mai.

O lenei taumafataga o le faʻatapulaaina o kalori, meaola gaʻo ma gaʻo le faʻasaina. I le fesuiaiga, e fautuaina e ave tele fiva ma vitamini pe a mafai ai. O le tele o meaʻai e ofoina mai i le taumafa e maualuga ai le toto suka. I lenei tulaga, o le metabolism e faaitiitia. O le mea e sili ona le lelei iinei o le lagona le maalofia o le fiaaai o le a vave ona oʻo atu i se vaeluaga, mulimuli ane o le a toe foi mai kilokalama ua leiloloa. O le mea lea, i le taimi nei, o isi meaʻai laiti-carb e sili atu ona fautuaina nai lo lena.

Ituaiga 2 maʻisuka: o le lisi o vaiaso

E tatau i tagata maʻi ona tausisia i taimi uma se taumafataga maualalo. Ae peitai, o meaai e tatau ona eseese. Mafaufau i se faʻataʻitaʻiga o le maʻisuka menu mo le vaiaso.

I le Aso Lulu, Aso Lulu ma le Aso Toonai e mafai ona e 'ai i mea nei:

  1. Breakfast - 200 kalama o le oatmeal kuka i le susu, o se fasi falaoa fala ma le lauti e aunoa ma le suka.
  2. Taʻaloga - lauti e aunoa ma le suka ma se lanumeamata lanumeamata.
  3. Taʻotoga - 250 grams o le borsch, 70 - kuka, 100 - salati fualaʻau. I lenei mea e te manaʻomia e faʻapipiʻi i ai se fasi falaoa ma se minerale.
  4. Snack - broth o rose rose ma le 100 kalama o le syriki.
  5. Dinina - 150 kalama o cutisi kapisi ma aano o manu ma moa fufulu.
  6. A o lei alu i le moega - o se ipu malamalama o le terfir poo le susu susu.

I le Aso Lua ma le Aso Tofi latou te 'ai pei o lenei:

  • Breakfast - 150 kalama o le siʻisiʻi susu ma le falaoa (buckwheat poʻo le oatmeal), se fasi falaoa ma le lauti e aunoa ma le suka.
  • Taina o le 'aiga - fualaau suamalie e aunoa ma le suka.
  • Taʻaloga - 250 grams o le suka, 70 - meaʻai a le aiga, 100 - kapisi, faʻapea foʻi le tieli, se fasi falaoa, vai inu.
  • O se meaai i le aoauli o le apu.
  • Dinina - 200 grams o fualaau 'aina faʻatasi ai ma aano o manufasi, schnitzel, se fasi falaoa, se salu o sisi vao vao.
  • Aʻo leʻio alu i le moega - maualalo le yogurt.

O le taumafataga mo le vaiaso atoa o loʻo mulimuli mai:

  1. Breakfast - 200 grams o le alalaʻau alalaʻau ma beets tipi, susu susu susu ma se fasi falaoa, kofe e aunoa ma le suka.
  2. Taumafa - fualaau suamalie.
  3. Taʻotoga - 250 grams o le iʻa, 200 - aano ma le squash caviar, se fasi falaoa ma le vai o le lemon.
  4. Taumafa - salati fualaʻau ma le lauti e aunoa ma le suka.
  5. Taumafa - 150 kalama o le keke, kapisi, se fasi falaoa ma le lauti e aunoa ma le suka.
  6. Ae leʻi alu i le moega - o se ipu susu.

Ina ia ausia se taunuuga aupito sili ona lelei, e tatau ona e faaopoopo mea teuteu mai togalaau togafitiga i meaʻai talafeagai. Mafaufau pe o fea o le a aoga mo le maʻisuka.

Laʻau faʻamaʻi

O togafitiga faʻalaʻau ua amata ona sili atu ona lauiloa i lea tausaga ma lea tausaga. Ma e le o se mea e ofo ai. A uma mea uma, o aʻafiaga e iai se faʻalavelave faʻapitoa i le tino ma, o se tulafono, e ese mai le tele o vailaʻau, e le afaina. O se laau lauiloa e fesoasoani e maualalo le suka toto o le Amur velvet. O ona fua e faaleleia ai le soifua maloloina ma taofi le alualu i luma o le maʻi. O le tulaga o le maʻi e faʻaleleia mai le vaiaso lona lua o le ulufale. Ma faafetai i le masani ona faʻaaogaina mo le 5-6 masina, o le a mafai ona faʻatagaina nisi o mea e le taliaina i totonu o le taumafataga.

Mo le teuteu, vao mamago, fugalaau poʻo laʻau e masani ona nutimomoia. O nei vailaau e masani ona inu i se mea fou. 2 leotele puno o meaʻai kuka kuka ua faaopoopo i se ipu vai inu. O le faʻamalosi, o le vai inu i le aso e tasi.

E tele isi faʻaʻauʻau e togafitia i togafitiga faʻalautele mo le maʻisuka ituaiga 2. Faatasi ai ma i latou:

  • masani masani
  • marshmallow masani,
  • mutia lauusiusi,
  • lingonberry
  • lūlū fatu,
  • paʻepaʻe paʻepaʻe
  • aai
  • lapotopoto solo,
  • elecampane maualuga
  • grayberry blackberry,
  • ginseng
  • Faamalu
  • yarrow
  • palu clover
  • goatberry officinalis,
  • Faʻailogaina o upega
  • laurele lauiloa,
  • lanu masani
  • Schisandra chinensis,
  • burdock
  • aniani,
  • tapuni latalata
  • luluina o avo,
  • vailaau faafomai,
  • hay fenugreek
  • lapoa tele
  • tea tiki
  • Milk Terra
  • lapalapa,
  • bearberry,
  • taatele masani,
  • lanu
  • kaluka
  • Salvia officinalis,
  • o loʻo faʻauʻu Eleutherococcus,
  • fanua amo.

O teuteuga o nei mea e faia tutusa. E lua laulau punetipi o laʻau tipi ua faaopoopo i se ipu vai inu.

Isi togafitiga faa-tagata

I le faaopoopo atu i mea ua taua muamua, e iai isi auala e fesoasoani ai e tau ma se faʻafitauli faʻapitoa. O le a faʻamatala puupuu pe faʻapefea se isi mea e mafai ona e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitiga faʻa-tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suauu paluga e mafai ona faʻaititia ai le maualuga maualuga o le tino i totonu o le tino. I le taimi lava lea e tasi, e mafai e paʻu o aspen ona maualalo le maualuga o le suka. O fualaau faisua e mafai foi ona faaitiitia lenei faailoga. Ae ui i lea, e faasino i meaʻai e le manaomia i le maʻisuka. O le mea lea, e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete. E matua aoga lava mo tagata mamaʻi, o le kinamoni ma le aʻa o le aʻa.

Faaiuga

O le mea lea, tatou te iloa e ui lava i le ogaoga o le faʻamaʻi, o togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona ese tele. O le mea lea, o le filifilia o auala talafeagai mo oe lava, e mafai ai ona faatumauina lou ola maloloina i se tulaga lelei.

Tuua Lau Faamatalaga