Faatonuga mo le faʻaaogaina o vailaʻau, faʻatusatusaga, iloiloga

Pepa vali ata, 40 mg

E tasi le api e aofia ai

gaioiga galue - calioum atorvastatin 41.44 mg (tutusa i atorvastatin 40.00 mg)

itagata faʻapitoa: povidone, sodium lauryl sulfate, calcium carbonate, microcrystalline cellulose, lactose monohydrate, sodium croscarmellose, crospovidone, magnesium stearate,

atigi: Opadry White Y-1-7000 (e aofia ai le hypromelilose, dioxide (E 171) ma le macrogol 400)

Lau lapotopoto laulau e ufiufi i se paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe, faʻafeiloaʻi

Fale faʻamaloilo

O le Atorvastatin e vave faʻaleleia pe a uma le faʻafofoga tautala, o lona faʻasaga i le plasma toto e oʻo i le maualuga pe a uma le 1-2 itula. O le maualuga o le inu ma le maualuga o le atorvastatin i le toto plasma e faateleina i le fua faatatau i le fualaau. O le le atoatoa o le olaola o le atorvastatin e tusa ma le 14%, ma le ola maloloina o le gaoioiga inhibitory faasaga i le 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme A reductase (HMG-CoA reductase) e tusa ma le 30%. O le le maualalo o le bioavailability e mafua mai ile metabolism i le mucous membrane o le gastrointestinal tract ma / poo le taimi o le "uluaʻi fua" e ala i le ate.

O mea taumafa e faaitiitia ai le fua faatatau ma le tikeri o le faaaogaina o fualaau faasaina (e tusa ma le 25% ma le 9%, e pei ona molimauina i taunuuga o le fuafuaina o Cmax ma AUC), ae o le faaitiitia o le lipoprotein cholesterol (LDL-C) e tutusa ma lena pe a ave le atorvastatin i luga o se manava gaogao. I le maeʻa ai o le atorvastatin i le afiafi, o le maualuga o le plasma (Cmax ma AUC e tusa ma le 30%) nai lo le maeʻa i le taeao. O se sootaga vavalalata i le va o le tikeri ma le fualaau o le vailaʻau na faʻaalia.

O le averesi o le tufatufaina o atorvastatin e tusa ma le 381 lita. Faʻafesoʻotaʻiga ma pulu plasma o le itiiti ifo ma le 98%. O le erythrocyte / plasma atorvastatin content ratio e tusa ma le 0.25, o lona uiga. atorvastatin e le sao i totonu o sela mumu toto.

Atorvastatin e tele lava lona metabolised e fai ai ni faʻamatalaga ortho- ma para-hydroxylated ma ituaiga oloa faʻatoʻa faʻamaʻi peta. O le metabolites Ortho- ma para-hydroxylated o loʻo i ai le aʻafiaga o le HMG-CoA reductase. E tusa ma le 70% le faʻaitiitia o le gaoioiga a le HMG-CoA reductase e tupu ona o le gaioioiga o le gaioiga o le metabolites. I le metabolism o atorvastatin, o le ate cytochrome P450 3A4 e taua tele le taua: o le faʻateleina o le atorvastatin i le toto o le tagata plasma maualuga e faʻalauteleina ao ave le erythromycin, o le inhibitor o lenei isoenzyme. O le Atorvastatin, i le itu, o se tagata e vaivai le initaneti o le cytochrome P450 3A4. O le Atorvastatin e leai se aafiaga ogaoga i le plasma concentration of terfenadine, lea e maua mai i le cytochrome P450 3A4, o le mea lea, atonu e leai se aoga tele o le atorvastatin i pharmacokinetics o isi tumutumu o le cytochrome P450 3A4.

Atorvastatin ma ona metabolites e mafua mai i le talo ona o le faamaʻi pipisi ma / poʻo le faʻasologa o le gasegase (atorvastatin e le afaina ai le gasegase o le iniseti). O le afa o le ola o le atorvastatin e tusa ma le 14 itula. O le gaoioiga faʻasaʻo e faasaga i le HMG-CoA reductase e faʻaauau pea mo le 20-30 itula, ona o le i ai o metabolite malosi. A maeʻa le faʻafofoga tautala, e itiiti ifo ma le 2% o le atorvastatin e maua i le urine.

Vaega faʻapitoa maʻi

Matua: o le plasma concentrations of atorvastatin i tagata e 65 tausaga le matutua ma sili atu e maualuga atu (Cmax pe a ma le 40%, AUC e tusa ma le 30%) nai lo tamaiti talavou, eseʻesega o le saogalemu, faʻamalosia poʻo le ausiaina o lipid-lowering therapy the goals le aofaʻi o tagata e leʻi maua.

Tamaiti: o suʻesuʻega o vailaau mo togafitiga o fualaau faʻasaina i tamaiti e leʻi faʻatautaia.

Itupa: o le maualuga o le atorvastatin i le plasma toto i fafine e eseese (Cmax e tusa ma le 20% le maualuga, ma le AUC e 10% lalo ifo) mai i alii,

Faʻasalaga o Renal: o faʻamaʻi fatuga e le afaina ai le maualuga o le atorvastatin i le toto plasma poo lona aafiaga i luga o le metabolism lipid, o le mea lea, o suiga o le fomaʻi i tagata maʻi e le o manaʻomia le galuega fesoasoani e le manaʻomia.

Tomaʻi: o le totogia o le masalo e le mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le faʻamaonia o le atorvastatin, talu ai o le vailaʻau e matua fesootaʻi ma pamu plasma.

Faʻasologa o le gaʻo: O le atorvastatin concentration e faʻateleina le maualuga (Cmax e tusa ma le 16 taimi, AUC e tusa ma le 11) i tagata mamai o le liver cirrhosis (Childe-Pugh B).

Pharmacodynamics

O le Atoris® o se vailaʻau faʻasaina o le lipid, o se inhibitor faʻamaoni filifilia o le HMG-CoA reductase, o se enzyme autu lea e liua ai le 3-hydroxy-3-methylglutaryl-CoA i le mevalonic acid, o se vailaʻau i steroids, e aofia ai le cholesterol. I maʻi gasegase o le hypercholesterolemia ma le dyslipidemia tuufaatasi, Atoris® maualalo le cholesterol (Cs), lipoprotein cholesterol ma le apolipoprotein B ma le lipoprotein cholesterol (LON). e mafua ai le faateleina o le maualuga lipoprotein cholesterol (HDL-C).

I totonu o le ate, triglycerides ma le cholesterol e aofia i le tuufaatasiga o le lipoproteins maualalo maualalo (VLDL), ulufale i le plasma toto ma ave i totonu o masini lautele. Le lipoproteins e maualalo le maualalo (LDL) e maua mai le VLDL, lea e faʻatafunaina e ala i fegalegaleaiga ma tagata LDL faʻamaonia maualuga.

Atoris® faʻaitiitia le faʻamalosia o le cholesterol ma le lipoproteins i le plasma toto, faʻasaina le HMG-CoA reductase ma le synthesis o le cholesterol i le ate ma le faʻaopoopoga o le "ate" LDL receptors i luga o le cell cell, lea e oʻo atu ai i le alualu i luma ma le catabolism o le LDL cholesterol.

Faailoga mo le faʻaaogaina

- faatasi ai ma se taumafataga mo le togafitiga o tagata gasegase ma le maualuga o le plasma content o le cholesterol atoa, HDL-C, apolipoprotein B ma triglycerides, ma le faateleina o le HDL-C i tagata gasegase o le hypercholesterolemia muamua (heterozygous aiga ma le hypercholesterolemia e le o ni aiga), tuufaatasiga (mixed) hyperlipidemia IIa ma le IIb e tusa ai ma le Frederickson), faatasi ai ma le faateleina o le anotusi o triglycerides i le plasma toto (ituaiga IV e tusa ai ma Frederickson) ma tagata gasegase i le dysbetalipoproteinemia (ituaiga III e tusa ai ma Frederickson), i le leai o se lelei atoatoa i le oterapii

- faʻaitiitia ai le maualuga o le plasma toto o le cholesterol atoa ma le LDL-C i tagata mamaʻi ma le hypercholesterolemia aiga faʻatasi ma le leai o se aoga o togafitiga o meaʻai ma isi togafitiga e leai ni togafitiga o togafitiga

- faʻaitiitia le lamatiaga o le maliu o le fatu fatu faʻamaʻi ma mea e lamatia ai le atinaʻeina o le myocardial infarction, angina pectoris, stroke ma faʻaitiitia le manaʻomia mo le toe faʻafouina o maʻi i maʻi mamaʻi cardiovascular ma / poʻo le dyslipidemia, faʻapea foi pe a le maua nei maʻi, tulaga lamatia mo le atiina ae o faamai pipisi o le fatu, e pei o le matua e sili atu ma le 55 tausaga, ulaula, toto maualuga, faamuamua maualuga o plasma o le HDL-C, ma mataupu o le amataina o le fatu o maʻi fatu fatu i aiga

- faatasi ai ma se taumafataga mo le togafitiga o tamaiti e taʻi 10-17 tausaga le matutua ma le maualuga o le plasma content o le cholesterol atoa, LDL-C ma le apolipoprotein B ma le heterozygous familial hypercholesterolemia, pe afai e uma le togafitiga o le LDL-C tumau> 190 mg / dl poo le maualuga LDL tumau> 160 mg / dl, ae o loʻo i ai mataupu o le vave atinaʻe o le maʻi cardiovascular i totonu o aiga poʻo le lua pe sili atu faʻafitauli lamatia mo le atiina ae o le maʻi cardiovascular i se tamaititi

Tosiga ma le pulega

Aʻo leʻi amataina togafitiga faʻatasi ma Atoris®, e tatau ona e taumafai e maua le puleaina o le hypercholesterolemia e ala i taumafa, faamalositino ma le mamafa o tagata mamaʻi i le gasegase, faapea foi le togafitiga o le maʻi maualalo. Pe a faatonuina le fualaau faasaina, e tatau i le tagata maʻi ona fautuaina se meaʻai masani o le hypocholesterolemic, lea e tatau ona ia mulimulitaia i le taimi o togafitiga.

O le fualaau faasaina e ave i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai. O le fualaau o le vailaʻau e eseese mai le 10 i le 80 mg i lea aso ma lea aso, e filifili ai e tusa ai ma mea muamua o le LDL-C, o le faamoemoega o le togafitiga ma le aafiaga o le tagata lava ia. I le amataga o togafitiga ma / poo le taimi o le faateleina o le fua o le Atoris®, e tatau ona mataʻituina le lipid content i le toto plasma i le 2-4 vaiaso ma fetuutuunai le fualaau e tusa ai.

Pepa hypercholesterolemia ma le tuufaatasiga (mixed) hyperlipidemia: mo le tele o tagata gasegase - 10 mg i lea aso ma lea aso, o le togafitiga faʻapitoa e faʻaalia i totonu o le 2 vaiaso ma e masani ona ausia le maualuga i totonu o le 4 vaiaso, faatasi ai ma togafitiga faaumiumi, o le a tumau pea le aafiaga.

Homozygous familial hypercholesterolemia: 80 mg i le aso (i le tele o tulaga, o togafitiga na mafua ai ona faaitiitia i totonu ole LDL-C ile 18-45%).

Sisifo dyslipidemia i tagata gasegase pediatric: O le kulimi amata fautuaina e 10 mg i le aso. E mafai ona siitia le fua i le 80 mg i le aso e tusa ai ma le tali a le falemai ma le faapalepale. E tatau ona filifilia i le tagata lava ia le mea e fautuaina ai le togafitiga.

Faaaoga faʻamaʻi ma faʻamaʻi ate: vaai "Contraindications."

Faʻafitauli i tagata gasegase i le le atoatoa: afaina o fatu fatu e le afaina ai le maualuga o le Atoris® i le plasma toto pe o le tikeri o le faaitiitia o mea o LDL-C, o le mea lea e le manaomia ai le suia o le fualaau faasaina.

Faaaoga i tagata matutua: e leai ni eseesega i le saogalemu, malosi, poʻo le ausia o sini o le lipid-lowering therapy i matua matutua faʻatusatusa i le faitau aofaʻi lautele.

Faʻaiʻuga

tiga i le faai ma le larynx, maunu

dyspepsia, nausea, flatulence, faʻanoanoa o le tino, paʻu, manava

afaina o le tino, tiga i vae, musele musika, myalgia, myositis, myopathy

faʻamaoniga faʻaleagaina o le ate, faʻateleina le fatu o le creatin phosphokinase (CPK)

vaivai vaivai maso, tiga o le ua

malaise, fiva

le faʻaalia o lanu paʻepaʻe paʻepaʻe i le urine

O aʻafiaga o loʻo taua i lalo na faʻamaonia i suʻesuʻega o faʻatauga:

afaina o aʻafiaga (aofia ai le anaphylaxis)

tupe mama

hypesthesia, amnesia, totogia, tofo i le tofo

Stevens-Johnson maʻi, gasegase i luga o le epidermal, erythema multiforme, faʻanoanoa mataʻutia

rhabdomyolysis, toe maua ai le tiga

paʻu o le pusa, o le edema lautele, vaivai

Contraindications

hypersensitivity i soʻo se vaega o le vailaʻau

gasegase o le ate poʻo le faʻateleina o le serum transaminase (sili atu ma le 3 taimi faʻatusatusa i le pito i luga o le masani) o le amataga e leʻi iloa

maʻitaga ma fafine lactating, faʻapea foʻi ma fafine o loʻo gafa ma e leʻi faʻaaogaina metotia talafeagai o le faʻasaina

o gasegase e maua mai i le lactose inelive, le LAPP-lactase le maualalo o le enzyme, malalu o le glucose-galactose malabsorption

Tafaoga faʻamalosi

O le lamatiaga o le atinaʻeina o le myopathy e faateleina i le taimi o togafitiga ma le HMG-CoA reductase inhibitors ma le faʻaaogaina tutusa o cyclosporin, o mea e maua mai i le suka gaosia ai le suka, acidic nicotinic ma le cytochrome P450 3A4 inhibitors (erythromycin, agents antifungal e fesootai ma azoles).

P450 3A4 Inhibitors: atorvastatin e maua i le cytochrome P450 3A4. O le faʻaaogaina tutusa o le inorvastatin ma cytochrome P450 3A4 inhibitors e mafai ona oʻo atu ai i le faʻateleina o le plasma concentrations o atorvastatin. Le maualuga o le fegalegaleaiga ma le malosi o le aafiaga e faalagolago i le fesuisuiai o le gaoioiga i le cytochrome P450 3A4.

Conveyor Inhibitors: atorvastatin ma ona metabolites o ni mea ia o le OATP1B1 e feaveai. OATP1B1 inhibitors (e pei o, cyclosporine) e mafai ona faʻateleina le bioavailability o atorvastatin. O le faaaogaina tutusa o le 10 mg o Atoris® ma le cyclosporine (5.2 mg / kg / aso) e mafua ai ona faateleina le faʻaalia o le atorvastatin e 7.7 taimi.

Erythromycin / clarithromycin: ma le faʻaaogaina o le atorvastatin ma le erythromycin (500 mg fa taimi i le aso) poʻo le clarithromycin (500 mg faalua i le aso), lea e aʻafia ai le cytochrome P450 3A4, o se faʻaopoopoga i le maualuga o le atorvastatin i le plasma toto na matauina.

Puipuia inhibitors: o le faʻaogaina faʻatasi o le atorvastatin ma inhibitors protease e taua o le cytochrome P450 3A4 inhibitors na o faatasi ma le faateleina o le plasma concentrations of atorvastatin.

Diltiazem hydrochloride: o le faaaogaina tutusa o le Atoris (40 mg) ma le diltiazem (240 mg) e mafua ai le faateleina o le concentration o atorvastatin i le toto plasma.

Cimetidine: o se suʻesuʻega o fegalegaleaiga a le atorvastatin ma le cimetidine e leʻi faʻaalia ai fegalegaleaiga faʻapitoa i le tino.

Itraconazole: o le faaaogaina tutusa o Atoris (20 mg-40 mg) ma le itraconazole (200 mg) e oʻo atu ai i le faateleina o le AUC o atorvastatin.

Fualaau suamalie: e aofia ai le tasi poʻo le lua vaega e faʻasaina ai le CYP 3A4 ma e mafai ona faʻapupulaina le maualuga o le atorvastatin i le plasma toto, aemaise lava i le tele o le taumafaina o le sua o le vine (silia ma le 1.2 lita i le aso).

Inductors of cytochrome P450 3A4: faʻaoga tutusa o Atoris® faʻatasi ma cytochrome P450 3A4 inducers (efavirenz, rifampin) e mafai ona taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le plasma concentrations o atorvastatin. E tusa ai ma le lua vaega o le faatinoga o le rifampin (induction of cytochrome P450 3A4 and inhibition of the enzyme inhibit OATP1B1), ua fautuaina e faatonuina Atoris® i le taimi lava e tasi ma le rifampin, talu ai ona ave le Atoris® i le maea ai o le rifampin, e mafua ai le maualalo o le atorvastatin i le plasma toto.

Anetusi: o le taumafaina tutusa o se taofiga e aofia ai le magnesium ma le aluminium hydroxides ua faaitiitia ai le maualuga o le atorvastatin i le toto plasma e tusa ma le 35%, ae ui i lea, o le tikeri o le faaitiitia o le anotusi o le LDL-C e tumau pea e le suia.

Antipyrine: O le Atoris® e le afaina ai le pharmacokinetics o le antipyrine, o le mea lea, o le fegalegaleaiga ma isi fualaau oona e maua mai i le same isozyzymes cytochrome e le o faamoemoeina.

Colestipol: faatasi ai ma le faʻaaogaina o le colestipol, o le faʻaogaina o le atorvastatin i le plasma toto na faʻaititia e tusa ma le 25%, peitaʻi, o le lipid-lowering effect o le tuufaatasiga o le atorvastatin ma le colestipol e sili atu nai lo fualaau taʻitasi taʻitasi.

Digoxin: Faatasi ai ma le faʻafoega faifaipea o le digoxin ma le atorvastatin i se fuasela o le 10 mg, o le faʻaleniina o le digoxin i le toto plasma e leʻi suia. Ae ui i lea, a faʻaogaina le digoxin faʻatasi ma le atorvastatin i se fualaau o le 80 mg / aso, o le maualuga o le digoxin na faʻatupulaia e tusa ma le 20%. O tagata e maua le digoxin faʻatasi ma Atoris® e manaʻomia ai le mataituina talafeagai.

Azithromycin: faatasi ai ma le faʻaaogaina o le atorvastatin (10 mg i le aso) ma le azithromycin (500 mg i le aso), o le maualuga o le atorvastatin i le plasma e leʻi suia.

Faʻamataʻu tautala: faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le atorvastatin ma le faʻamalosi faʻamataʻu e aofia ai le norethindrone ma le ethinyl estradiol, na i ai le faʻalauteleina o le AUC o le norethindrone ma le ethinyl estradiol e tusa ma le 30% ma le 20%, i le faasologa. O lenei aafiaga e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia se fomaʻi faʻamataʻu mo se fafine o loʻo aveina Atoris.

Warfarin: E leai se fegalegaleaiga taua ma le taua o le atorvastatin ma warfarin na iloa.

Amlodipine: faatasi ai ma le faʻaaogaina o le atorvastatin ma le amlodipine 10 mg, o vailaʻau o le atorvastatin i le tulaga o le paleni e leʻi suia.

Fusidic acid: o suʻesuʻega e uiga i fegalegaleaiga a le atorvastatin ma fusidic acid e le i faia, ae ui i lea, o mataupu o le rhabdomyolysis ma lo latou faaaogaina tutusa na lipotia mai i le maeʻa ai o suʻesuʻega. O le mea lea, e tatau ona mataitu tagata gasegase, ma afai e tatau ai, e mafai ona taofia le taimi o le Atoris® togafitiga.

Isi togafitiga faʻatasi: pe a faʻaaoga le atorvastatin e faʻatasi ma faʻamaʻi alofesa ma sorogens, e leʻo matauina ni fegalegaleaiga e le manaʻomia.

Faatonuga faapitoa

Gaioiga i le ate

A maeʻa togafitiga ma le atorvastatin, o se mea taua (e sili atu i le 3 taimi e faʻatusatusa i le maualuga pito i luga o le masani) faʻalauteleina i le gaʻo o le "ate" transaminases sa maitauina.

O le faateleina o le gaioiga o le gasegase o le gasegase masani e masani lava e le o faʻatasi ma jaundice poʻo isi faʻamalositino. Faatasi ai ma se faaitiitia i le fua o le atorvastatin, le tumau pe le atoa foi le faamutaina o le fualaau faasaina, o le gaioiga o le gasegase o le gasegase na toe foi mai i lona tulaga muamua. O le toʻatele o tagata gasegase na faʻaauau pea ona ave i le toesega i se faʻaititia o le dose e aunoa ma ni aʻafiaga.

E tatau ona mataʻituina faʻamaoniga o le galue o le ate i le taimi atoa o togafitiga, aemaise lava i le faʻaalia o faʻamalologa o le ate o le ate. I le tulaga o le faateleina o mea o loʻo iai i le gasegase o le gasegase, e tatau ona mataʻituina a latou gaoioiga seia oʻo ina oʻo i le tapulaʻa o le masani. Afai o se faʻaopoopoga o le galuega AST poʻo le ALT e sili atu ma le 3 taimi faʻatusatusa i le tapulaa pito i luga o le masani, e fautuaina ia faʻaitiitia pe faalēaogāina le toto.

Gaioiga o musika

I le faatonuina o Atoris® i vailaau o le hypolipidemic faatasi ai ma vailaau o le fibroic acid, erythromycin, immunosuppressants, fualaau azole ortifisic acid, e tatau i le fomaʻi ona mafaufau ma le totoa ia manuia aoga ma mea lamatia o le togafitiga ma siakiina e le aunoa ia tagata mamaʻi e iloa ai le tiga po o le vaivai i muso, aemaise lava i le taimi muamua masina o togafitiga ma ao faagasolo vaitaimi o le faateleina o tui o soo se vailaʻau. I ia tulaga, o le fuafuaina o le CPK e mafai ona fautuaina, ae le o le mataituina e puipuia ai le atinaʻeina o le myopathy ogaoga. Atorvastatin atonu e mafua ai le faateleina o le gaoioiga fai fatu phosphokinase.

I le faʻaaogaina o le atorvastatin, o mea e le masani ai o le rhabdomyolysis ma le faʻaogaina o le le atoatoa ona o le myoglobinuria ua faʻamatalaina. Atoris ® togafitiga e tatau ona faamutaina pe taofia atoa pe a iai ni faailo o se myopathy atonu o se tulaga lamatia mo le atinaʻeina o le le atoatoa ona o le rhabdomyolysis (e pei o le maʻi ogaoga tuga, o le vavalalata o le tino, o le taotoga ogaoga, o le gasegase, le gasegase, endocrine ma le electrolyte faalavelave ma le le pulea o le saisai).

Faamatalaga mo le maʻi: e tatau ona lapatai tagata maʻi e tatau ona latou vave feiloaʻi i se fomaʻi pe a oʻo mai le tiga poʻo le vaivaiga i totonu o maso, aemaise lava pe afai eo mai faatasi ma le malaise poo le fiva.

Faʻaaoga ma le faʻaeteete i tagata gasegase e faʻaleagaina le ava malosi ma / poʻo mafatia mai faʻamaʻi ate (talafaasolopito).

O tagata mamaʻi e leai ni maʻi fatu faʻamaʻi (CHD) faʻatasi ai ma se faʻafuaseʻi o le stroke poʻo le faʻasolosolo faʻafuaseʻi (TIA) na faʻaalia ai le maualuga o le afaina o le gasegase o le tino na amata ona maua le atorvastatin i se fualaau e 80 mg pe a faʻatusatusa atu i tagata maʻi maua placebo. O faʻamaʻi pipisi na faʻaalia ai le tele o aʻafiaga o le taʻavale faifai pea. Ae ui i lea, o tagata gasegase e maua i le 80 mg e leai ni taʻaloga o soʻo se ituaiga ma e leai ni maʻi fatu fatu.

Tina ma le lactation

O tamaitai o le tausaga fanau e tatau ona faʻaaogaina auala talafeagai mo le faʻasaina i taimi o togafitiga. O le Atoris® e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tamaitai o le tausaga faʻa-pepe pe afai o le tulaga o le maʻitaga e maualalo tele, ma ua logoina le tagata maʻi e uiga i le ono lamatia i le tamaititi i le taimi o togafitiga.

Specialfaʻatumuina lapataʻiga

Atoris® o loʻo iai le lactose. O maʻi e maua mai i faʻamaʻi faʻatoʻa faʻaleagaina faʻalavelave le faapalepale, Lapp lactase deficiency, poo le kulukose galactose malabsorption e le tatau ona ave lenei fualaau Faʻapitoa o le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le malosi e ave ai se taavale ma faʻalavelave lamatia

Aumai le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina, e tatau ona faʻatino le faʻaeteete pe a ave taavale ma isi faʻalavelave lamatia.

Ma le faʻaeteete

Alcoholism, o se talafaasolopito o maʻi o le ate.
I maʻi gasegase ma aʻafiaga faʻafitauli mo le rhabdomyolysis (faʻaogaina o le tino, hypothyroidism, faaletonu o le muscle ua afaina i le talafaasolopito o le tagata maʻi poʻo talafaasolopito o aiga, o aʻafiaga o le HMG-CoA reductase inhibitors of statins or fibrates on tissue muscle, history of the ate and / / poʻo gasegase e faʻaaogaina le tele o le ava malosi, tagata matutua matutua ua sili atu i le 70 tausaga le matutua, o tulaga e mafua ai le faateleina o le plasma concentrations o atorvastatin, mo se faataitaiga, fegalegaleaiga ma isi vailaʻau).

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le taimi o le susu

Atoris® ua faʻailogaina i le maʻitaga ma aʻo pepe. O suʻesuʻega a manu e faailoa ai o le lamatiaga i le tamaititi e sili atu i soʻo se faamanuiaga i le tina.
I fafine o loʻo faʻatoa fanau mai e le faʻaaogaina metotia faatuatuaina o le faʻasaina, e le fautuaina le faʻaaogaina o Atoris. Pe a fuafuaina le maʻitaga, e tatau ona e taofia le faʻaaogaina o Atoris® ia le itiiti ifo ma le 1 masina ao le i fuafuaina lou maʻitaga.
E leai se faʻamaoniga o le vaevaega o le atorvastatin ma susu susu. Ae ui i lea, i nisi o manu vaefa i le taimi o le lactation, o le faʻateleina o le atorvastatin i le toto ma le susu e talitutusa lava. Afai e talafeagai le faʻaaoga o le fualaau faasaina Atoris® i le taimi o le susu, ina ia aloese ai mai tulaga lamatia i tamaiti laiti, e tatau ona taofia le tausiga o le susu.

Tosiga ma le pulega

Aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o le fualaau faasaina o le Atoris®, e tatau ona faʻafeiloaʻi le tagata maʻi i se meaʻai e faʻamautinoa ai le faʻaitiitia o le maualuga o le lipids i le plasma toto, lea e ao ona matauina i le taimi o le togafitiga atoa ma le vailaʻau. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e taumafai e ausia le puleaina o le hypercholesterolemia e ala i le faamalositino ma le mamafa o tagata mamaʻi i le gaʻo, faapea foi le togafitiga mo le maʻi maualalo.
O le fualaau faasaina e faia i le tautala, e tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga. O le fualaau o le vailaʻau e eseese mai le 10 mg i le 80 mg i le aso ma ua filifilia e amanaʻia le uluai faʻasalaga o le LDL-C i le plasma toto, o le faʻamoemoe o le togafitiga ma le togafitiga o le tagata lava ia.
Atoris® e mafai ona ave faʻatasi i soo se taimi o le aso, ae i le taimi tutusa i aso uma. O le togafitiga faʻapitoa e mataituina i le maea ai o le 2 vaiaso o togafitiga, ma le maualuga o le malosi e atiaʻe pe a maeʻa le 4 vaiaso.
I le amataga o le togafitiga ma / poo le taimi o le faateleina o le fualaau, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le lipids i le plasma toto i le 2-4 vaiaso ma fetuutuunai le fualaau e tusa ai.
Pepa hypercholesterolemia ma le tuufaatasiga (mixed) hyperlipidemia
Mo le tele o tagata gasegase, o le fua fautuaina o Atoris® e 10 mg i lea aso ma lea aso, o le togafitiga faʻamaʻi e aliali mai i totonu o le 2 vaiaso ma e masani ona ausia le maualuga pe a uma le 4 vaiaso. Faatasi ai ma togafitiga faaumiumi, e tumau pea le aafiaga.
Homozygous familial hypercholesterolemia
I le tele o tulaga, e 80 mg o loʻo faʻatulagaina i le aso (o le faʻaitiitia o le maualuga o le LDL-C i plasma e 18-45%).
Lesemalo o le aiga o le Heterozygous
Ole fua muamua ole 10 mg i le aso. O le fualaau e tatau ona filifilia taitoatasi ma iloilo le talafeagai o le fualaau i vaiaso uma e 4 ma le mafai ona siitia i le 40 mg i le aso. Ma, a le o le fualaau e mafai ona faateleina i le sili atu i le 80 mg i le aso, pe mafai foi ona faʻapipiʻi faʻasalaga o siama kulimi ma le faʻaaogaina o le atorvastatin i se fuasela 40 mg i le aso.
Faʻaleagaina o le faʻamaʻi cardiovascular
I suʻesuʻega o puipuiga muamua, o le fua o le atorvastatin e 10 mg i le aso. O se faʻasologa o fualaau faʻapitoa atonu e manaʻomia ina ia maua ai tulaga LDL-C faʻatasi ma taiala o loʻo i ai nei.
Faaaoga i tamaiti mai le 10 i le 18 tausaga faʻatasi ma le heterozygous familial hypercholesterolemia
Ole laasaga ole fautuaina ole 10 mg ile aso. O le fualaau e mafai ona faateleina i le 20 mg i le aso, e fuafua i le aoga. O le faʻapitoa i se fualaau o le sili atu ma le 20 mg (e tutusa ma le dose ole 0.5 mg / kg) e gata.
O le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona filifilia e faalagolago i le faʻamoemoe o le lipid-lowering therapy. E tatau ona faia le fetuunaiga ile taimi e tasi i le 4 vaiaso poʻo le sili atu.
Faʻasologa o le gaʻo
Afai e le lava le galuega o le ate, e tatau ona faaititia le fua o le Atoris®, ma le vaavaaia e le aunoa o le gaoioiga o le "ate" transaminases: aspartate aminotransferase (AST) ma alanine aminotransferase (ALT) i le plasma toto.
Faʻasalaga o Renal
E le afaina ai le maualuga o le atorvastatin poʻo le tikeri o le faʻaititia o le maualuga o le LDL-C i le plasma, o le mea lea, e le manaʻomia le faʻaleleia o fualaau (vaai le vaega "Pharmacokinetics").
Tomaʻi matutua
E leai ni eseesega i le malosi ma le saogalemu o le atorvastatin i tagata matutua matutua pe a faʻatusatusa atu i le faitau aofaʻi o tagata, e le manaʻomia le fetuunaiga o fualaau (vaai i le vaega Pharmacokinetics).
Faaaoga faʻatasi ma isi vailaʻau
Afai e manaʻomia, faʻaoga tutusa ma le cyclosporine, telaprevir, poʻo le tuufaatasiga o tipranavir / ritonavir, o le fualaau o le fualaau oona Atoris® e le tatau ona sili atu i le 10 mg / aso (vaai vaega "Faatonuga Faapitoa").
E tatau ona faʻaauau le faʻaeteete ma o le fua pito sili ona maualalo o le atorvastatin e tatau ona faʻaaogaina aʻo faʻaaogaina i le HIV protease inhibitors, inhibitors viral hepatitis C inhibitors (boceprevir), clarithromycin and itraconazole.
Fautuaga a le Sosaiete Sosaiete a le Cardiology, le Sosaiete a le Atunuʻu mo le Suesuega o Atherosclerosis (NLA) ma le Sosaiete Lotu a le Cardiosomatic Rehabilitation and Secondary Prevention (RosOKR)
(V iloiloga 2012)
Ole maualuga o le LDL-C ma le LDL mo tagata e maualuga le lamatia o: ≤ 2.5 mmol / L (poʻo le ≤ 100 mg / dL) ma le ≤ 4.5 mmol / L (poʻo le ≤ 175 mg / dL) ma mo tagata mamaʻi e maualuga tele le lamatia: ≤ 1.8 mmol / l (poʻo le ≤ 70 mg / dl) ma / poʻo, afai e le mafai ona ausia, ua fautuaina e faʻaititia le maualuga ole LDL-C ile 50% mai le tau muamua ma le ≤ 4 mmol / l (poʻo le 150 mita / dl), i le faasologa.

Faʻamataʻuga itu

Maʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi:
masani: nasopharyngitis.
Faʻafitauli mai le toto ma le tino o le tino:
seasea lava: thrombocytopenia.
Faʻafitauli faʻaletonu o le tino:
e masani lava: faʻamaʻi maʻi,
e seasea lava: anaphylaxis.
Faʻaleagaina o le metabolism ma meaai paleni:
e le masani ai: gaioiga mamafa, anorexia,
seasea lava: hyperglycemia, hypoglycemia.
Mafaufauga mafaufau:
e masani lava: faʻalavelave moe, e aofia ai le siʻomaga ma miti "moe",
masani le iloa: atuatuvale.
Faʻasalaga o faʻalavelave popole:
e masani lava: maʻi tiga, maʻivaʻa, paʻuʻesega, maʻi o le asthenic,
e le masani ai: o le neuropathy lautele, le faʻamaʻi pipisi, le lelei le tofo, leiloloa poo le leiloa o le mafaufau.
Faʻalogo faʻafitauli ma le lebyrinth maʻi:
e le masani ai: tinisitus.
Vaivaiga mai le manava o le tino, pusa o le pusa ma le vavalaʻau:
e masani lava: tiga faʻata, gaugau,
e masani ona le iloa: vaʻavaʻavaʻavega o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻasela (e masani lava faʻaaoga umi).
Faʻasologa o meaʻai:
e masani lava: faʻaleagaga, dyspepsia, leu, manava, manava (afaina), tiga o le manava,
e le masani ai: vomiting, pancreatitis.
Faʻaleagaina o le ate ma le vaeluaina o le ate:
e seasea ona tupu: o le hepatitis, jalestice jaundice.
Faʻafitauli mai le paʻu ma gaʻo faʻapipiʻi:
e masani lava: vevela paʻu, paʻu,
e masani lava: urticaria
e seasea ona maua: angioedema, alopecia, feʻaveaʻi faʻavalevalea, erythema multiforme, maʻi Stevens-Johnson, faʻasolosolo e le o se mea na tupu.
Faʻasalaga o le musika-siaki ma le fesoʻotaʻiga:
e masani lava: faʻamalologa, faʻasolosolo, tiga, tiga o sooga,
e le masani ai: myopathy, maso maso,
e seasea ona maua: myositis, rhabdomyolysis, tendopathy (i nisi tulaga ma le gau o le tendon),
e masani ona le iloa: mataupu o le vavalalata puipuia e uiga i le myopathy.
Faʻaleagaina o gaʻo ma le urinary tract:
e le masani ai;
Faʻaleagaina o faʻamaʻi ma mammary gland:
e le masani ai: faʻaleagaina feusuaiga,
seasea lava: gynecomastia.
Le mautonu lautele ma le le atoatoa i le nofoaga o tui:
E masani lava: edema lautele,
e masani lava: tiga o le pusa, malaise, vaivai, fiva.
Laboratory and instrument instruments:
e le masani ai: faʻateleina le gaioiga o aminotransferases (AST, ALT), faʻateleina le gaioiga o le serum creatine phosphokinase (CPK) i le plasma toto,
seasea lava: faateleina le maualuga o le hemoglobin glycosylated (HbA1).
O le mafuaʻaga mafuaʻaga o nisi o aʻafiaga le talafeagai ma le faʻaaogaina o le fualaau faasaina o le Atoris®, lea e taua o le "matua le lava", e leʻi faavaeina. Afai e aliali mai ni faʻafitauli matuia e le manaʻomia, e tatau ona faamutaina le faʻaaogaina o Atoris.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le faʻaaogaina o le atorvastatin ma le cyclosporine, faʻamaʻi (erythromycin, clarithromycin, chinupristine / dalphopristine), inhibitors protease inhibitors (indinavir, ritonavir), agents antifungal (fluconazole, itraconazole, ketoconazole) poo le nefazatone e ono faateleina ai le toto, faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻe o le myopathy ma le rhabdomyolysis ma le le atoatoa. O le mea lea, faatasi ai ma le faʻaaogaina o le TCmax erythromycin, o le atorvastatin e faʻalauteleina e 40%. O nei vailaau uma e taofia ai le iso isozyzy o le CYP3A4, lea e aofia i le metabolism o le atorvastatin i le ate. E tutusa le fegalegaleaiga faʻapea ma le faʻaaogaina o le atorvastatin ma fibrates ma le kulicoticic acid i lipid-lowering doses (sili atu ma le 1 g i le aso).
O le faʻaaogaina o le ezetimibe e fesoʻotaʻi ma le atinaʻega o mea leaga, e aofia ai le rhabdomyolysis, mai le masukalokeletal system. O le aʻafiaga o ia gaioiga e faʻapupulaina i le faʻaaogaina o le ezetimibe ma le atorvastatin. E mataʻituina le mataʻituina mo nei maʻi.
O le faʻaoga tutusa o le atorvastatin i se fuasela o le 40 mg ma le diltiazem i le fualaau o le 240 mg e mafua ai le faateleina o le faʻasalaga o le atorvastatin i le plasma toto.
CYP3A4 Isoenzyme Inductors
O le faʻaaogāina o le atorvastatin ma tagata faʻatoʻatele o le CYP3A4 o le isoenzyme (mo se faʻataʻitaʻiga, efavirenz, rifampicin poʻo le Hypericum perforatum) e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia i le faʻasalaga o le atorvastatin i le plasma toto. Ona o le faaluaina o le faiga o fegalegaleaiga ma le rifampicin (inducer o le CYP3A4 isoenzyme ma le hepatocyte inhibitor protein translate OATP1B1), ua fautuaina le tolopoina o le pulega o le atorvastatin, ona o le faaaogaina tutusa o le atorvastatin ma le rifampicin e mafua ai le faaitiitia tele o le concentration o le atorvastatin i le plasma toto. O faamatalaga e uiga i le aafiaga o le rifampicin i le maualuga o le atorvastatin i hepatocytes e le o maua, o le mea lea, afai e le mafai ona aloese le faaaogaina tutusa, o le aoga o sea tuufaatasiga i taimi o le togafitiga e tatau ona mataitu lelei.
Talu ai ona o le atorvastatin e maua i le isoenzyme CYP3A4, o le faʻaaogaina o le atorvastatin ma inhibitors o le isoenzyme CYP3A4 e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaopoopoga i le maualuga o le atorvastatin i le plasma toto.
OATP1B1 felauaiga o inhibitors protein (e pei o, cyclosporine) e mafai ona faateleina le bioavailability o atorvastatin.
Faʻatasi ma le faʻaaoga faʻatasi (faʻamalolo o magnesium hydroxide ma alumini hydroxide), o le faʻaititia o le atorvastatin i le plasma toto e faʻaititia.
Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le atorvastatin ma le colestipol, o le faʻaogaina o le atorvastatin i le plasma toto ua faʻaititia i le 25%, ae o le togafitiga o le tuufaatasiga e maualuga atu nai lo le aafiaga o le atorvastatin naʻo ia.
O le faʻaoga tutusa o le atorvastatin ma fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le maualuga o hormones faʻamaʻi (e aofia ai le cimetidine, ketoconazole, spironolactone) e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le faʻavaivai o hormones (steroid hormones) (e tatau ona faʻamaonia).
I maʻi gasegase i le taimi lava e tasi e maua ai le 80 mg o le atorvastatin ma digoxin, o le maualuga o le digoxin i le toto plasma e faateleina e tusa ma le 20%, o le mea lea, e tatau ona mataituina ia tagata maʻi.
Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le atorvastatin faatasi ai ma fomaʻi mo le faʻafofoga tautala (norethisterone ma le ethinyl estradiol), e mafai ona faateleina le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻalautele lo latou gauai i le plasma toto. E tatau ona mataituina le filifiliga o fomaʻi i fafine e ave atorvastatin.
O le faʻaoga faʻaaogaina o le atorvastatin ma warfarin i aso popo e mafai ona faʻateleina le aafiaga o warfarin i le tui toto (faʻaitiitia o le taimi o le prothrombin). O lenei taunuʻuga o le a mou atu pe a mavae le 15 aso o le faʻaaogaina o nei fualaau.
E ui i le mea moni o suʻesuʻega o le faʻaaogaina o colchicine ma atorvastatin e leʻi faʻatautaia, o loʻo i ai lipoti o le atinaʻeina o le myopathy i lenei tuufaatasiga. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le atorvastatin ma le colchicine, e tatau ona faʻatino le faʻaeteete.
Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le atorvastatin ma le terfenadine, o suiga taua i le pharmacokinetics o le terfenadine e leʻi iloa.
O le Atorvastatin e le afaina ai le pharmacokinetics o le phenazone.
O le faʻaogaina faʻatasi ma ni inhibitors protease e taʻitaʻia ai le faateleina o le plasma concentrations o atorvastatin.
Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le atorvastatin i se fuataga e 80 mg ma le amlodipine i se fua faatatau o le 10 mg, o le pharmacokinetics o atorvastatin i le tulaga paleni e leʻi suia.
E i ai tulaga o le rhabdomyolysis i tagata mamaʻi e faʻaaoga ai le atorvastatin ma fusidic acid.
Faʻaauau togafitiga
I le faʻaaogaina o le atorvastatin faʻatasi ai ma le soona faʻamalosi ma le estrogens e avea o se vaega o le fomaʻi togafitiga, e leai ni faʻailoga o fefaʻatauaʻiga taua e le manaʻomia.
O le faʻaaogaina o le sua o le vine i le taimi o le faʻaogaina o le Atoris® e mafai ona taʻitaʻia ai le faateleina o le plasma concentrations of atorvastatin. I lenei itu, o tagata e gasegase o fualaau faasaina Atoris® e tatau ona aloese mai le inu o le sua o le vine nai lo le 1.2 lita i le aso.

Faʻasalaga

Faailoga: faʻateleina aʻafiaga o itu.

Togafitiga: e leai se vaifofo faapitoa mo le togafitiga o Atoris® overdose. I le tulaga o le maualuga, o togafitiga faʻapitoa e tatau ona faʻatinoina (pe a faʻatonu e le fomaʻi). Talu ai ona o le vailaau faʻamalosi e fusifusia ai i masini plasma, o le maualuga tele o le faʻamalologa o le Atoris® i le taimi o le hemodialysis e le mafai.

Tagata e Faamauina le Tusi Faamaonia

Krka, dd, Novo Mesto, Slovenia

O le tuatusi o le faʻapotopotoga e talia talosaga mai tagata faʻatau i luga o le tulaga lelei o oloa (oloa) i le Malo o Kazakhstan

Krka Kazakhstan LLP, Kazakhstan, 050059, Almaty, Al-Farabi Ave. 19,

fale 1 b, 2nd fale, 207 tofi

tel.: +7 (727) 311 08 09

fax: +7 (727) 311 08 12

11.04.05

Ata 3D

Palama vali ata1 le.
autu:
mea galue malosi:
atorvastatin calcium10.36 mg
20.72 mg
(e tutusa ma le 10 po o le 20 mg o le atorvastatin, i le faasologa)
tagata faʻapitoa: povidone K25, sodium lauryl sulfate, calcium carbonate, MCC, lactose monohydrate, sodium croscarmellose, magnesium stearate
ata tifaga:Opadry II HP 85F28751 paʻepaʻe (polyvinyl alcohol, titanium dioxide (E171), macrogol 3000, talc)
Palama vali ata1 le.
autu:
mea galue malosi:
atorvastatin calcium31.08 mg
(tutusa ma le 30 atorvastatin)
tagata faʻapitoa: lactose monohydrate, MCC, hyprolose, calsormellose sodium, crospovidone, ituaiga A, polysorbate 80, sodium hydroxide, magnesium stearate
ata tifaga:Opadry II HP 85F28751 paʻepaʻe (polyvinyl alcohol, titanium dioxide (E171), macrogol 3000, talc)
Palama vali ata1 le.
autu:
mea galue malosi:
atorvastatin calcium41.44 mg
(tutusa ma le 40 mg o le atorvastatin)
tagata faʻapitoa: povidone K25, sodium lauryl sulfate, calcium carbonate, MCC, lactose monohydrate, sodium croscarmellose, crospovidone, magnesium stearate
ata tifaga:Opadry paʻepaʻe Y-1-7000 (hypromelilose, dioxide (E171), macrogol 400)

Faʻamatalaga o le pepa faʻatumu

Pusa, 10 ma le 20 mg: lapotopoto, sina biconvex, ufiufi i se ata vali ata lanu paʻepaʻe. Kink manatu: paʻepaʻe paʻepaʻe ma se ata vali ata paʻepaʻe poʻo le paepae sinasina.

Pusa, 30 mg: taamilosaga, sina biconvex, ufiufiina i se ata vali lanu paʻepaʻe po o le paepae sinasina, ma se paʻu.

Pusa, 40 mg: tafatafa, sina biconvex, ufiufi i se ata vali ata paepae pe toetoe lava paepae. Kink manatu: paʻepaʻe paʻepaʻe ma se ata vali ata paʻepaʻe poʻo le paepae sinasina.

Pharmacodynamics

Atorvastatin o se sui soʻo mai le vaega o statins. O le autu autu o le gaioiga o le atorvastatin o le faʻasaina lea o le gaoioiga a le HMG-CoA reductase, o se enzyme e faʻamalosia le liua o le HMG-CoA i le mevalonic acid. O lenei suiga o se tasi o laasaga muamua i le filifili o le faʻasologa o Chs i le tino. Faʻaleagaina o le XC i le atorvastatin e taʻitaʻi atu ai i le faʻaleleia atili o le tali atu o le LDL i totonu o le ate, faapea foʻi ma mea faʻapipiʻi. O nei atigipusa e fusifusia ia particles LDL ma aveese mai le plasma toto, lea e mafua ai ona faaitiitia i le maualuga o le LDL-C i le toto.

O le aʻafiaga o le atorvastatin o le antiatherosclerotic o se taunuuga o lona aafiaga i puipui o toto toto ma vaega toto. Atorvastatin e taofiofi le faʻapipiʻi o isoprenoids, o mea ia o le tuputupu aʻe o siama o le totonugalemu o totonu o toto toto. I lalo o le malosi o le atorvastatin, faʻaleleia atili le faʻaleleia o le toto i luga o le toto, o le maualuga o le LDL-C, LDL (Apo-B), triglycerides (TG) ua faaitiitia, ma le faateleina o le HDL-HDL ma Apolipoprotein A (Apo-A).

Atorvastatin e faʻaitiitia ai le viscosity o le plasma o le toto ma le gaioiga o nisi o mea e faʻasolo ai le faʻamalosi ma le faaputuga platelet. Talu ai ona o lenei mea, ua faʻaleleia ai le hemodynamics ma faʻamaonia ai le tulaga o le faiga faʻavae. HMG-CoA retaase inhibitors e aafia ai foi le metabolism o macrophages, poloka ai lo latou faatoaagaina ma taofia le malepe o atherosclerotic plate.

I le avea ai o se tulafono, o le togafitiga o le atorvastatin e matauina i le mavae ai o le 2 vaiaso o togafitiga, ma o le maualuga o le malosi e atiaʻe pe a maeʻa le 4 vaiaso.

O le atorvastatin i se fualaau e 80 mg e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli o le ischemic (e aofia ai le oti mai le myocardial infarction) e 16%, o le aʻafiaga o le toe falemaʻi mo angina pectoris, faʻatasi ai ma faailoilo o le myocardial ischemia, e 26%.

Pharmacokinetics

O le absorption o Atorvastatin e maualuga, pe a ma le 80% o loʻo aʻafia mai i le mea e gaosia. Le maualuga o le inu ma le faʻamaʻi i le plasma toto e faʻatupulaia i le fua faatatau i le fualaau. Tmax i le 1-2 itula. I fafine, Tmax maualuga atu i le 20%, ma le AUC maualalo ifo i le 10%. Eseesega i le falemaʻi i gasegase e oʻo i le matua ma le itupa e le taua ma e le manaʻomia le faʻamautuina o fua.

I tagata gasegase i le cirrhosis alcoho o le ate Tmax 16 taimi maualuga nai lo le masani. O le taumafataga itiiti e faaitiitia ai le saoasaoa ma le umi o le faaaogaina o fualaau faasaina (e 25 ma le 9%, faasolosolo), ae o le faaitiitia o le maualuga o le LDL-C e talitutusa ma le faaaogaina o le atorvastatin e aunoa ma se meaai.

O le bioavailability o le Atorvastatin e maualalo (12%), o le bioavailability o le inhibitory action against HMG-CoA reductase e 30%. Laititi le maualalo o le bioavailability e mafua mai ile metabolism i le gaʻorose gastrointestinal ma le uluaʻi laʻau i le ate.

Vasega Vo atorvastatin - 381 l. E sili atu ma le 98% o le atorvastatin e fusifusia i pulu plasma. Atorvastatin e le pasia le BBB. O le gasegase i le ate i lalo o le gaioiga o le isoenzyme CYP3A 4 o le cytochrome P450 ma le faʻaaogaina o metabolites pharmacologically active (ortho- and para-hydroxylated metabolites, products of oxidation beta), e mafua ai pe tusa ma le 70% o le gaoioiga inhibitory faasaga i le HMG-CoA reductase, mo le 20-30 itula .

T1/2 atorvastatin 14 h. E faʻateleina i le talo (e le o aʻafia i le ogaoga o gasegasepatopes, e le o faʻamalosi i le taimi o le maʻi). E tusa ma le 46% o le atorvastatin e mafua mai ile intestine ma e itiiti ifo i le 2% mai fatugaʻo.

Vaega faʻapitoa maʻi

Tamaiti. E le lava le faʻamatalaga i se suʻesuʻega tatala e 8-vaiaso o vailaʻau mo tamaiti (6-17 tausaga le matua) ma le hypertemazygous familial hypercholesterolemia ma se uluai faʻasalalauga o le LDL cholesterol ≥4 mmol / l, togafitia i le atorvastatin i le ituaiga o pusa tioata o le 5 po o le 10 mg poʻo le papa, ata-ufiufi, i se fua o le 10 po o le 20 mg 1 taimi i le aso, i le faasologa. Pau lava le taua tele i le faʻataʻitaʻi o le pharmacokinetic o le faitau aofai o tagata na mauaina le atorvastatin o le mamafa o le tino. O le manino manino o le atorvastatin i tamaiti e le eseese ma lena i tagata matutua o loʻo i ai le fua faʻasoa i le mamafa o le tino. I le tele o gaioiga o le atorvastatin ma le o-hydroxyatorvastatin, sa maitauina ai le maualalo o le LDL-C ma le LDL.

Tomaʻi matutua. Fmax i le plasma toto ma le AUC o fualaau faasaina i tagata matutua (e sili atu i le 65 tausaga) e 40 ma le 30%, i le faasologa, maualuga atu nai lo i tagata matutua matutua. E leai se eseesega i le aoga ma le saogalemu o le vailaʻau poʻo le ausiaina o sini o le lipid-lowering therapy i tagata matutua matutua pe a faatusatusa i le faitau aofaʻi lautele.

Faʻasalaga le toe galue. O le le atoatoa o le galuega e le afaina ai le maualuga o le atorvastatin i le toto plasma poo lona aafiaga i luga o le metabolism lipid; o le mea lea, o le suia o le fomaʻi i tagata mamaʻi e le o manaʻomia le galuega.

Galuega gaʻo maʻi. Ole maualuga o le fualaau faasaina (Cmax - e tusa ma le 16 taimi, AUC - e tusa ma le 11 taimi) i tagata gasegase o le liver cirrhosis (vasega B e tusa ai ma le Igilisi Child-Pugh).

Faailoga o le fualaau faasaina Atoris ®

- o se faʻaopoopoga i se taumafataga e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol, cholesterol-LDL, apo-B ma le TG i le plasma toto i tagata matutua, tupulaga talavou ma tamaiti e 10 tausaga pe sili atu foi i le hypercholesterolemia muamua, e aofia ai le hypercholesterolemia faaleaiga (heterozygous) poo le tuufaatasia ( fefiloi) hyperlipidemia (ituaiga IIa ma le IIb, i le faasologa, e tusa ai ma le faavasegaga o Fredrickson), pe a le lava le tali atu i meaʻai ma isi togafitiga e leai ni vailaʻau,

- ia faaitiitia le maualuga o le Chs, Chs-LDL i plasma i tagata matutua ma gasegase o le hypercholesterolemia aiga e avea o se fesoasoani i isi auala e togafitia ai lipid-lowering (mo se faataitaiga, LDL apheresis), pe afai e le o maua ia auala togafitiga.

puipuiga o le maʻi cardiovascular:

- puipuia o faʻamaʻi cardiovascular i tagata matutua i le maualuga le lamatiaina o le atinaʻeina o mea faʻapitoa i le cardiovascular, faʻaopopo i le faʻasaʻoina o isi mea aʻafia,

- puipuiga faʻaluaina o faʻafitauli faʻapitoa o le cardiovascular i tagata mamaʻi na maua i le fatu fatu (CHD) ina ia faʻaitiitia ai le soifua maloloina o le tino, faʻaleagaina o le myocardial, strokes, toe falemaʻi mo angina pectoris ma le manaʻomia mo le toe faʻafouina.

Tina ma le lactation

O le fualaau faasaina o le Atoris ® ua solia i le taimi o le maʻitaga ma aʻo pepe. O suʻesuʻega a manu e faailoa ai o le lamatiaga i le tamaititi e sili atu i soʻo se faamanuiaga i le tina.

I fafine o loʻo faʻatamaʻi tausaga e le faʻaaogaina metotia faatuatuaina o le faʻasaina, e le fautuaina le faʻaogaina o Atoris. Pe a fuafua se maʻitaga, e tatau ona e taofia le faʻaaoga o Atoris ® ia le itiiti ifo ma le 1 masina ao le i fuafuaina lou maʻitaga.

E leai se faʻamaoniga o le vaevaega o le atorvastatin ma susu susu. Ae ui i lea, o le maualuga o le atorvastatin i le toto ma le susu o lactating manu e talitutusa lava i nisi meaola. Afai e tatau ona faʻaaoga le fualaau faasaina Atoris ® i le taimi o le susu, ina ia aloese mai le lamatiaga o mea leaga i pepe, e tatau ona taofia le tausiga o susu.

Faiga faʻapolopolo

Ata vali ata, 10 mg ma le 20 mg. 10 papa i totonu o se pupuʻu (faʻapipii) o se mea tuʻufaʻatasi polyamide / alumini pepa alumini / PVC-alumini pepa (Cold forming OPA / Al / PVC-Al). 3 po o le 9 o. (paʻu) o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa kata.

Pepa vali ata, 30 mg. 10 papa i totonu o se mea mataʻu o mea tuʻufaʻatasia e faʻalauteleina le polyamide / alumini / PVC-alumini pepa. 3 f. (paʻu) o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa kata.

Pepa vali ata, 40 mg. 10 papa i totonu o se pupuʻu (faʻapipiʻiina) e faia i se mea tuʻufaʻatasi polyamide / alumini alumini / PVC-alumini pepa. 3 f. (paʻu) o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa kata.

Faʻatau

1. JSC "Krka, dd, Novo mesto". Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia.

2. LLC KRKA-RUS, 143500, Rusia, Moscow Region, Istra, ul. Moskovskaya, 50, i le galulue faatasi ma JSC "KRKA, dd, Novo mesto", Šmarješka lata 6, 8501 Novo mesto, Slovenia.

Tel.: (495) 994-70-70, fax: (495) 994-70-78.

Pe a afifiina ma / poʻo le afifiina i se atinaʻe Rusia, e tatau ona faʻaalia: "KRKA-RUS" LLC. 143500, Rusia, Moscow Region, Istra, ul. Moscow, 50.

Tel.: (495) 994-70-70, fax: (495) 994-70-78.

CJSC Vector-Medica, 630559, Rusia, malo o Novosibirsk, itu a Novosibirsk, r.p. Koltsovo, fale 13, fale 15.

Tel./fax: (383) 363-32-96.

Sui o le ofisa o Krka, dd, Novo mesto JSC i le Russian Federation / faalapotopotoga taliaina o faitioga a tagata faatau: 125212, Moscow, Golovinskoye sh., 5, bldg. 1, fola 22.

Tel.: (495) 981-10-88, fax (495) 981-10-90.

Faʻamatalaga

O le Atoris ® na o le pau lea o le atorvastatin e maua ai se faʻamaoniga taua i luga o le aoga ma le saogalemu.

I nisi o suʻesuʻega, na maua ai faʻamatalaga nei.

Suesuega INTER-ARS. O se suʻesuʻega faʻatusatusa faavaomalo o Atoris ® (Krka) ma le uluai atorvastatin. O le suʻesuʻega na faia i le 16 vaiaso ma sa faia i atunuu e 3 (Slovenia, Polani ma le Czech Republic). O le suʻesuʻega e aofia ai tagata mamaʻi e lua na tuʻuina atu i ni vaega se lua - e tasi le vaega na maua le vailaau Atoris ® (n = 57), o le isi na maua le uluai atorvastatin (n = 60). I le taimi na maeʻa ai le suʻesuʻega, o le fua faatatau o Atoris ® e 16 mg. O le suʻesuʻega na faʻamaonia ai le fetaui lelei o le Atoris ® i le uluai atorvastatin i le faʻasaoina o le fusi o le lipid. Atoris ® foi na faʻaalia aafiaga tutusa ma le uluai atorvastatin i le faʻaitiitia o le C-reactive protein. O le faʻamaumauga o le faapalepale o Atoris ® ua faʻatusatusa atoatoa i le faʻamaoniga o le faapalepale o le uluai atorvastatin.

Suesuega ATLANTICA. Iloiloga o le lelei ma le saogalemu o Atoris ® i togafitiga faʻagaʻi umi o tagata gasegase ma le dyslipidemia ma le faateleina o le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi cardiovascular. O le suʻesuʻega e aofia ai le 655 tagata gasegase. O tagata gasegase na vaʻaia i ni vaega se tolu.

O maʻi o le kulupu A (n = 216) na maua Atoris ® i se vailaʻau e 10 mg, na maua ai e le tagata na maua i le Group B (n = 207) Atoris i le 10 mg i le 80 mg (o le fua faatatau i le faaiuga o le suʻesuʻega e 28.6 mg ), o gasegase i le kulupu C (n = 209) na maua togafitiga faʻasolosolo (suiga o olaga, togafitiga faʻamalositiga e aofia ai togafitiga lipid-lowering).

O le suiga pito sili ona taua i le LDL-C (42% faaitiitia), OXc (30% maualalo), TG (24% decrease) i le mavae ai o le 24 vaiaso na matauina i tagata gasegase e sili atu le malosi o le togafitiga ma le atorvastatin (vaega B) faʻatusatusa i maʻi maua Atoris ® i se vailaau e 10 mg, ma e gasegase e maua togafitiga masani.O le suʻesuʻega na faʻaalia ai le malosi ma le saogalemu o Atoris ® mo togafitiga umi mo tagata maʻi ma le dyslipidemia ma faʻateleina le lamatiaga cardiovascular.

Suʻesuʻega ATOP. Iloiloga o le lelei ma le saogalemu o Atoris ® i le tele o tagata maʻi maʻi (tagata gasegase e maua i le toto o le fatu, maʻi faʻasolosolo, maʻi o le maʻisuka, faʻamaloloina o faʻamaʻi o gaʻo e le o ni mea e ola ai). O le umi o le suʻesuʻega e 12 vaiaso. Na maua e le tagata maʻi (n = 334) Atoris ® i fua o le 10 i le 40 mg. O le averesi o aso taitasi o Atoris ® i le faaiuga o le suʻesuʻega e 21.3 mg. Atoris ® togafitiga na mafua ai le faʻaitiitia o fuainumera taua i le LDL-C e le 36% ma le OXc e 26%. O le suʻesuʻega na faʻamaonia ai le malosi o le togafitiga faʻamalosi ma le lelei o le fausiaina o Atoris ® i se vaega tele o tagata gasegase.

Suesuega FARVATER. Iloiloina le lelei o le aafiaga o fualaau faasaina Atoris ® 10 ma le 20 mg i luga o le lipids, C-reactive protein ma le fibrinogen i tagata mamaʻi e maua ai le maʻi o le fatu ma le dyslipidemia. O le suʻesuʻega e aofia ai le 50 tagata gasegase na maua, i le maea ai o le randomization, le atoris ® i fua o le 10 po o le 20 mg / aso. O le faʻaogaina o fualaau o le Atoris ®, i le 10 ma le 20 mg / aso mo le 6 vaiaso, na faʻatasi ma se faʻaitiitia iloga i le maualuga o OXs, TG ma Chs-LDL. I le vaega o tagata gasegase na maua le 10 mg / aso o Atoris ®, o lenei faʻaitiitia o le 24.5% (OXc), 18.4% (TG), 34.9% (Chs-LDL), ma i latou na mauaina Atoris ® 20 mg / aso - 29.1% (OXc), 28.2% (TG), 40.9% (LDL-C), i le faasologa. Ina ua mavae le 12 vaiaso o togafitiga, na faateleina le ESA (vasodilio-faalagolago vasodilation) i le 40.2% (10 mg / aso) ma le 51.3% (20 mg / aso). O le mamafa o le puipui o le tino na faaitiitia e le 23.4% (p = 0.008) ma le 25.7% (p = 0.002) i vaega o le 10 ma le 20 mg / aso. O le suʻesuʻega na faʻaalia ai le faʻaitiitia lelei o le maualuga o le lipid ma aʻafiaga i le gasegase e maua i le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le hyperlipidemia.

Suesuega OSCAR. Iloiloga o le lelei ma le saogalemu o Atoris ® ile faiga masani ole falemaʻi. O le suʻesuʻega e aofia ai le 7098 tagata na maua le atka o le kamupani Krka - Atoris ® (10 mg / aso). I le maea ai o le 8 vaiaso o togafitiga ma Atoris ®, o le maualuga o OX na paʻu i le 22.7%, Chs-LDL - e 26.7% ma TG - e 24%. O le aofaʻi o le cardiovascular risk na faʻaititia e le 33%. O le suʻesuʻega na faʻaalia ai le lelei ma le saogalemu o Atoris ® ile faiga masani ole falemaʻi.

1. Inter Ars. Faʻamatalaga i faila, KRKA d.d., Novo mesto.

2. ATLANTICA (Malosiaga ma le saogalemu o Atoris (atorvastatin, KRKA) ma lona aafiaga ile lamatiaga ole fatu cardiovascular events i tagata mamaʻi ile hyperlipidemia) - Belenkov Yu.N., Oganov R.G. Scientific Dispensary Department o le Institute of Cardiology ua faaigoaina mulimuli ane A.L. Myasnikova.- FGU RKNPK Rosmedtekhnologii.// Cardiology.- №11.- 2008.

3. ATUA. Faʻamatalaga i faila, KRKA d.d., Novo mesto.

4. FARVATER (Taunuuga o Atorvastatin i luga o le vascular wall and CRP) - A. Susekov, V. Kukharchuk.- FGU RKNPK Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Russian Federation ma SR Moscow.- 2006.- Cardiology.- No. 9.- 06.- P.4-9 .

5. Shalnova SA, Deev AD. Lesona mai le OSCAR suesuega - Faʻafitauli o le Epidemiology ma togafitiga o tagata gasegase maualuga i togafitiga faʻapitoa masani 2005-2006 // Lapataiga ma le puipuia o le cardiovascular - 2007.- 6 (1).

Homozygous hypercholesterolemia

Ole fua ole fua ole tutusa ma isi ituaiga hyperlipidemia.

Ole fua muamua e filifilia taitoatasi e faalagolago i le ogaoga ole maʻi. I le tele o tagata gasegase e maua mai i le hypercholesterolemia, e sili atu le lelei o le togafitiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i aso taitasi o le 80 mg (tasi). O le Atoris® e faʻaaogaina e fai ma togafiti e togafitia ai isi togafitiga (plasmapheresis) poʻo le togafitiga autu pe afai e le mafai ona togafitia togafitiga ma isi auala.

Faaaoga i tagata matutua

I tagata matutua ma gasegase e maua i fatuga o fatugaʻo, e le tatau ona suia le fualaau o Atoris. E le afaina le tele o le atorvastatin i le plasma toto pe o le tikeri o le maualuga o le maualuga o le LDL-C ma le faaaogaina o le atorvastatin, o le mea lea, e le manaomia le suia o le fualaau o le vailaʻau.

Galuega gaʻo maʻi

I tagata gasegase ma le gase o le galuega, e talafeagai le lapataiga (ona o le faʻaitiitia o le fualaau faasaina mai le tino). I se tulaga faapena, e tatau ona mataituina ma le faaeteete ia vaega o suʻesuʻega ma suʻesuʻega suesue (siakiina masani o le gaoioiga o le aspartate aminotransferase (ACT) ma alanine aminotransferase (ALT)). Faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga tele o le gaioiga o faʻamaʻi pipisi, o le fua o le Ator e tatau ona faʻaitiitia pe togafitia togafitiga.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

Atoris ua solia i le maʻitaga ma ao faagasolo le susu. O suʻesuʻega a manu e faailoa ai o le lamatiaga i le tamaititi e sili atu i soʻo se faamanuiaga i le tina.

I fafine o loʻo faʻatoa fanau mai e le faʻaaogaina metotia faatuatuaina o le faʻasaina, o le faʻaogaina o Ator e le fautuaina. Pe a fuafua se maʻitaga, e tatau ona e taofia le faʻaaoga o Ator i le itiiti ifo ma le 1 masina ao le i fuafuaina lou maʻitaga.

E leai se faʻamaoniga o le vaevaega o le atorvastatin ma susu susu. Ae ui i lea, i nisi o ituaiga meaola, o le maualuga o le atorvastatin i le toto ma le susu o lactating manu e talitutusa lava. Afai e tatau ona faʻaaoga le fualaau faasaina Atoris i le taimi o le lactation, ina ia aloese mai le lamatiaga o le atinaʻeina o mea leaga i pepe, e tatau ona taofi le susu.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faatasi ai ma le faʻaaogaina tutusa o Ator ma le diltiazem, o le faateleina o le maualuga o le Atoris i le plasma toto e mafai ona matauina.

O le aʻafiaga o faʻafitauli e tupu pe a faʻaogaina le Ator i fibrates, acidic nicotinic, antibiotic, agents antifungal.

O le aoga o Ator ua faaitiitia i le faaaogaina tutusa o Rifampicin ma Phenytoin.

Faʻatasi le faʻaaogaina o sauniuniga faʻataʻitaʻi, lea e aofia ai le alumini ma le magnesium, o le faʻaitiitia o le maualuga o le Atoris i le plasma toto e mataituina.

O le aveina o Atoris ma le sua o le vine e mafai ona faateleina le maualuga o le vailaʻau i le plasma toto. O tagata maʻi e ave Atoris e tatau ona manatua o le inuina o le vine vine i se voluma e silia ma le 1 lita i le aso e le taliaina.

Tuua Lau Faamatalaga