Fualaau mo le maʻisuka

Maeu le manaia o le ola maloloina, o faitotoa uma e tatala atu i ou luma. Ua tumu le olaga! E leai se faʻatagaina poʻo ni tapulaa. Ae le o tagata uma e matua laki. Ma e toatele e tatau ona feagai ma le siama o le maʻisuka i la latou faigamalaga. I lenei tulaga, e le mafai e le tino o le tagata ona faʻaaogaina le malosiaga e maua mai i meaai ma faʻasoa sao i le tino atoa. Maliu faʻasolosolo faʻaleagaina.

I le maʻisuka, e faʻaitiitia lona tulaga, e tatau i se tagata ona tausisi i se meaʻai. Muamua lava, faʻatapulaʻa le faʻaogaina o meaʻai gaʻo, faʻaititia le kalori o mea taumafa ma, sili atu ona taua, faʻamalosi lau taumafataga. Faʻamuʻu le lisi ma vitamini mo maʻisuka, fesoasoani i le vine.

Fua o fua

O le a le aoga o le 'aina o fua? Faʻaaogaina o le fua i meaai i aso taitasi, o le ae mauaina mea nei:

  • Faʻaleleia tino
  • Faateleina le puipuiga,
  • Tulaga masani o le metabolism,
  • Faʻaleleia le pulelaina o talo.

O faʻamanuiaga o se tamaititi i fafo i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

E mafai e tagata maʻisuka i fualaau aina, e tele tagata o loʻo mafatia i lenei maʻi o le a fesili? Seʻi o tatou taumafai e iloa pe faʻapefea ona aafia le tino o le tagata maʻi i lenei fatuga:

  • Faʻaitiitia le toto toto
  • Faʻaleleia le faʻafefeteina,
  • Faʻamuʻu le faʻafefe o gaʻo.


O fuamini e fai ai fualaʻau, e pei ole E ma le C, fesoasoani e faamalosia ma puipui toto toto i le maʻisuka ituaiga 2. Faʻamatalaga elemene o le potassium ma le magnesium e fesoasoani e faʻaititia le mamafa. Vitamin A faateleina le tetee atu i le mafatiaga o le tino, ua iloa e tagata uma o le filemu ma le mafaufau maloloina o fesoasoani aupito sili ia i le taua e faasaga i soo se maʻi.

Sa suesue e saienitisi le mea moni e faapea, o le flavonoids e ulufale atu i le 'ulu, pe a faʻaaogaina, e fesoasoani e faʻaleleia lagona o le tino i le inisalini. Ma o nei mea foi e fesoasoani i le aveesea o mea leaga mai le tino. O fualaau aina mo le maʻisuka o le a faamaloloina i le mafai ai ona maualalo le suka o le toto. O le a fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le insulin i suʻesuʻega.

O le suamalie suamalie o le suamalie e fesoasoani ai i le maʻisuka i le masini vai. Faʻatinoina le faʻaogaina o le tino ma le faʻafouina o le tino.

Faʻafefea ma le tele o le 'aina o fua

I le faagasologa o le tetee atu i le maʻi na sili atu ona lelei, ua fautuaina e tausisia nisi tulaga ma tulafono mo le faʻaaogaina o le fua.

O le aoga tele o le a faʻamaʻaina muamua le sua o le vine, inu ao le i ai.

Ae e tatau ona e manatua o le meli po o le suka o se mea e le manaomia i le sua.

O le fua o le fualaʻau e faalagolago tonu i le itupa ma ituaiga o le maʻisuka.

Ole fua ole aso e fautuaina ole fua ole 100-350 km i le aso. E mafai foi ona faʻaaogaina e avea o se vaega i salalaʻau eseese, faʻaaoga le suavai mo se sauʻai i aano o manu, iʻa, ma meaʻai.

E tatau ona manatua e uiga i tulafono o le 'aina o fua i meaai:

  • Inu sina meaʻai ao leʻi 'aʻai,
  • E leai se sili atu nai lo le 3 faʻasalaga o le suasusu fou o le sua i le aso,
  • Aua nei faaopoopo le suka ma le meli.

Contraindications

Aua neʻi galo o le faʻaaogaina o le vine i le maʻisuka ei ai le tele o faʻailoga. Ma afai e te le amanaʻiaina ni vaega o lou tino, e mafai ona e afaina pe ae ai i lenei fua.

O le lisi lenei o nisi tapulaa:

  • Maʻi gastric ma le 12 ulutala duodenal. O le fua e maualuga lona eleʻele, lea e mafai ona fesoasoani i le faʻaleagaina o le faʻamaʻi o le manava ma le fatu. O fualaau e mafai ona mafua ai le tiga ma le faʻafuaseʻi o maʻi.
  • E fautuaina e faʻaititia le faʻaaogaina o fua masani mo tamaiti o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1. Meaʻai e maua ai meaai poʻo diathesis e mafai ona atiaʻe.
  • E manaʻomia foi e tagata o loʻo mafatia i le maʻi mama le nofouta i le mataupu o le 'ai o fua.
  • Faamai o fatuga ma fatu urinary. E mafua ai le urolithiasis.
  • Faʻi maʻi.

Fautuaga mo le maʻisuka

Pe a filifilia se vine, e tatau ona e manatua e tatau ona lapoa, mamafa i se paʻu manaia. O se faailoga o le lelei atoatoa o se mea manogi malosi. O maʻi suka e tatau ona manatuaina o fualaau mumu e sili atu le maloloina nai lo piniki ma samasama.

A o lei alu i le moega, o le suasusu fou e pipiʻi le mea saʻo ua saʻo. Tryptophan, o se vaega o le fualaau suamalie, ei ai se lagona toʻafilemu i luga o le tino ma avatu ai se moe lelei ma malolo.

Afai e te manaʻomia le leiloa o le mamafa, ona aofia lea i le lisi o le 200 grams o fualaau fou. O le aofaʻi o le a alu 3-4 kilokalama i le masina.

O fua o le vine e le ogatasi ma fualaau faasaina e maualalo ai le toto, faapea foi ma fualaau oona. E taua le manatuaina e leai se tulaga e tatau ai ona e inuina le vailaau faʻasaina. Vaega e mafai ona tali atu i se vailaau ma faʻaleagaina le tino. Aua le tuufaatasia le fetus ma le paracetamol. O le mea lea, o le vailaau e avea ma mea matautia i le tino. O le va i le va o le tagofia o vailaʻau ma le 'ai o le' ulu e tatau ona le itiiti ifo i le 2 itula.

O le fua o le a lelei teuina i totonu o le pusaaisa i luga o le fata mo aso e 10.

Laʻau vine

  • Suavai 500 ml
  • 2 fualaau aina
  • 10 kalama o soʻo se suka e suia, ae le o le fructose.

Paʻu, tipi ma faʻapipiʻi le fua i totonu o le vai mo le 25 minute, seia oʻo ina faʻateleina le masini. O le afi e tatau ona fai ma mea e tatau ona fai. O le isi, faʻaopoopo le suka, suia. Matou te aveese e faamautu mo le 2-3 itula.

O lenei oloa e tatau ona faʻaumatia e le silia le 40 kalama i le aso.

Fualaau o le vine

Faʻamasala le fualaau suamalie i totonu o se mea faʻaleleia. Liligi le ipu malamalama ma se ipu vai suamalie. Faʻaopopo le suka, sui. Liligi i totonu o siama ma tuu i totonu o le pusaaisa seia maeʻa.

Puipuiga o le maʻisuka

O tausaga taʻitasi, o le faʻamaʻi e afaina ai le faateleina o numera o tagata. O le mea lea, o le puipuia ma le faʻaeteete o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka ma faʻaitiitia ai faʻafitauli mai le maʻi.

E tatau ona manatua o le maʻisuka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia ma e aloese ai e te manaʻomia le faʻalauiloaina o nai suiga laiti i lou olaga. E aofia ai:

  • Tulaga masani o le mamafa.
  • Tumau masani.
  • Faʻalēaogāina masani leaga.
  • Meaʻai paleni paleni e faʻamaonia lelei meaʻai. Faʻamalie lelei.
  • Suʻega toto mo le maualuga o suka.
  • Miti lelei.
  • Le lava le popole.

O se fesoasoani i togafitiga puipuia o le a avea ma vine. Ona o le maualuga o meaʻai o vitamini ma minerale, o le a faʻamamaina ai le tino ma faʻamalosia ai le tino puipuia.

E mafai ma tatau ona taulimaina maʻi, ma le natura ma ona vaega o le a avea ma fesoasoani fesoasoani.

Fualaau mo le maʻisuka

Fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2 o se tasi lea o fua sili ona lelei, lea e malosi lona faalauiloaina e endocrinologists. Ma e matua tauamiotonuina lava. O loʻo talitonuina o lona faʻaaoga masani e mafai ona faʻaleleia lelei ai taunuʻuga mai togafitiga o le faʻamaʻi.

E tele ma sili atu fomaʻi o loʻo tuʻuina atu i totonu o le taumafataga mo o latou gasegase i le hyperglycemia faifaipea. Ae pe oi ai se tulaga lamatia mai se ituaiga togafiti? Mo le taliina o lenei fesili, e tatau ona malamalama i le faʻaaogaina o le faatosina a le tamaititi i le tino o le tagata.

O le a le vine e aofia ai

O le fua lava ia o se lala o le moli ma le pati. O le laau e mafua mai i le faʻalelei. O le fua o loʻo i ai foliga vaaia ma se mea oona, lea e fiafia ai le toʻatele, aʻo isi e leai. Ae ui i lea, o uiga autu o le 'ulu e mafua ona o lona fomaʻi faapitoa.

E aofia ai:

    Suavai. O le tele o fiber ma pectin fibers. Organic acids. Ole suāsusu taua. Carbohydrates. Le tele o le fructose ma le sologa manuia. Minerale Potassium, magnesium, fulukalama, seleni, calcium. Vitamini o le vaega B (1,2), C, A, E, PP.

O nei mea taua uma o loʻo i ai se aoga aoga i le tino ma faʻamautinoaina lona tulaga masani. E taua le fua o fualaau aina e fua i le maualuga o le suka i totonu o le toto.

Fualaau mo le maʻisuka: mea aoga

O faʻataʻitaʻiga i le falemaʻi i San Diego ua faʻaalia ai o le taumafaina o le afa o fualaau aina i aso taitasi e faʻaluaina lona aoga. O le mea lea, o lona manaʻomia mo se taumafa o le maʻisuka ua faʻamautuina le faʻavaeina.

O aʻafiaga autu o le faʻamalologa o se fomaʻi oona o mea nei:

Faʻaleagaina gasegase

E ui lava i uiga lelei uma, o le fua oona o loʻo i ai le tele o faʻailoga ma tapulaʻa.

E aofia ai:

  1. Pepela ulcer o le manava poʻo le duodenum. E le sili atu le fautuaina e faʻaaoga le fomaʻi i tagata mamaʻi i nei faʻamaʻi faʻamafanafana. E maualuga le eleʻele o le vine, lea e faʻateleina ai le ala o nei faafitauli.
  2. E le manaʻomia le tuʻuina atu o meaʻai faʻapitoa i ni aofaiga tetele i tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O le fua lava ia e tumau pea i fafo atu o le tino. E pei o le tele o fualaʻau o le citrus, e aofia ai allergens malolosi, lea e mafai ona mafua ai le atinaʻe o allergies meaai poʻo diathesis. O le fofo pito sili ona lelei o le taumafai lea e faʻaopoopo sina meaʻai i le taumafataga o se suʻega. Afai e leai se tali e le manaʻomia, lagona le saoloto e ofoina atu i lau tama.
  3. E matua fautuaina lava e faapea, o tagata gasegase o loʻo iai i le taimi nei, e le mafai ona faʻaaloalo i le faʻaaogaina o le oloa.

E mafai faapefea ona e 'aina le vine?

E leai se faʻatulagaga mausali mo le faʻaaogaina o mea lelei oona i meaai. O se tasi lea o fua e seasea ona mafai ona gaosia i ni aofaiga tetele. Ae ui i lea, e masani ona le mafai e le tagata ona 'aina le silia ma le tasi le vine. O le mea lea, e fautuaina e faʻaaoga uma fualaau aina i le aso poʻo le afa.

O le tele o taimi e 'ai faʻatasi, na o le tilotilo. E faʻaaogaina e fai ma mea teuteu mo aano o aano o aano o manufasi, i sauga, salakeke. O le sua o le vine e tumau pea ona lauiloa. O le faavae o le tele o cocktails ona o lona tofo lelei.

Ua fautuaina le maʻisuka e inu 150-200 ml o le vai inu fou i le aso tolu i le aso ao le i taumafa. E le tatau ona e faʻaaogaina lenei faiga, talu ai o se membrane mucous maloloina e le "fai" faafetai i lē e ona mo se faʻateleina o le malosi o le manava. E tatau ona e matauina taimi uma.

O le maʻisuka ma le ituaiga 2 maʻisuka e vavalalata faʻatasi. I le taimi lava e tasi, e fautuaina e tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o vailaʻau masani faʻatasi ma se fua o fualaau 'aina e maua ai le taunuʻuga sili ona lelei o togafiti.

E moni e lelei le vine mo le maʻisuka?

Ma o a isi fua e lelei ona 'ai mo le maʻisuka? E mafai ona faʻaaoga fualaau mo le maʻisuka. I se tulaga lautele, o lenei faʻamaʻi e fautuaina ai e 'ai le tele o fualaʻau mata ma fua. O fualaau aina ma pia e sili ona suamalie ma suamalie ma suamalie, e pei o apu a Antonov, lemoni, moli, vine, fuamū mūmū, selu, lingonberries, sosolo sulu ma isi, mauoa i vitamini C. Apricot, pineapples, bananas, pears, peaches e le fautuaina, melons, vine. Mai fualaau faisua - laʻau paʻepaʻe, fuluʻilaʻau, salati, rutabaga, radishes, kukama, zucini, beets, kāloti. E tatau ona faatapulaʻa le kuka.

E mafai ile vine ile maʻisuka?

I le olaga faʻaonapo nei, o le faafitauli o le maʻisuka e matua leaga tele, talu ai o le tele o tagata i le lalolagi atoa o mafatia i lenei faʻamaʻi. Mo le maʻisuka, o se tasi o mea sili ona taua i le olaga o le mulimulitaʻi lea i se meaʻai e tatau ona matua faʻamautuina ai mea o loʻo faʻamamaina ma suʻavaʻavalea i taimi uma, ma e le sili atu i tulaga masani.

Fua o le fualaau aina suamalie e maua mai i le sopoia o se moli ma se pulu. I fafo, e foliga mai o se lanu moli tele ma pulu mūmū, o loʻo i ai se tofo pe oona. O le tuufaatasiga o le fualaau aina e aofia ai gaʻo, gaʻo, gaʻo, fiber, protein, vitamini, lectin, elemene elemene. O fua e aofia ai:

    o fuālaʻau taua, glycosides, carotene, vitamini D ma le PP, ascorbic ma isi meaola malosi, B vitamini, pectin, potassium ma calcium, fluorine, zinc, ma isi.

O le fua e aofia ai le naringin (o le mea e mafua ona o lona oona), lea e avea ai le vine ma se togafitiga e tatau ai mo le maʻisuka ituaiga 2, ona o lona i ai i le tino e mafua ai le lelei o le inisalini. I le maʻisuka ituaiga 1, o le fua e mafua ai le faʻaitiitia o le kulukose plasma ma faʻaitiitia ai le manaʻo o le tino mo le inisalini.

I le tulaga lautele, o le masani ona taumafa o le 'ulu e fesoasoani i:

    o le faʻasalalau masani o le faʻamaʻi o le tino, faʻaitiitia o gaʻo, faʻateleina le puipuiga, togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma le malulu, ei ai le faʻamalosiaga, o se faʻasolosolo mo maʻi fatu, faʻaitiitia le gasegase o le toto, faʻasaʻo le anemia.

E mafai ona e ave le vine mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka i lona masani masani ma i le foliga o le suamalie o le sua, cocktails, desserts and salads. E mo le togafitiga e lelei tele le faʻaaogaina o fualaau aina fou. O fua e teuina mo se taimi umi e aunoa ma se aoga o meatotino aoga, ina ia mafai ona vaeluaina le mauaina i ni vaega.

E faʻapefea ona 'ai lenei fua

E lua ituaiga o faʻaaliga. I le maʻisuka ituaiga 1, o le tino o le maʻi e maua ai le inisalini, ae e laʻititi lava. I le maʻisuka ituaiga 2, e maua ai le inisalini ma ua lava, ae e le mafai e le tino ona ufiufi.

E mafai ona tatou fai atu o le faʻagasologa o faʻamaʻi e ese, ae o taunuuga e tutusa lava: o le inisalini e le galue, ona o le glycogen i le toto e le o gaosia, ma o le mea mulimuli e mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaaogaina o le 'ulu e faʻaolaina ai le lagona o le tino i lona lava inisalini, ma o le a tuleia ai le amataga o le metabolism. O le gaioiga e talitutusa ma mea na tuʻuina mai e vailaau faatonuina mo lenei faʻamaʻi.

O le fua e matua aoga tele i mataupu o vailaau faʻasolosolo - pe a iai sina laʻititi laʻititi i le maualuga o le suka, ae e faigata ona faʻatuina oe lava ia. O le maʻisuka e masani lava ona avea ma maʻi le mautonu i tagata ua mamafa tele. I le taimi lava e tasi, o le maʻisuka, o le mea moni, e fesoasoani i le maua o le mamafa, talu ai o le suka e leai se tino e naʻo le gaʻo.

O le 'ulu e faʻateleina ai foi le gau o gaʻo ma lo latou aveeseina malie mai le tino. I le taimi lava e tasi, o le faʻaleleia atili o le inisalini e mafua ai le faʻavaveina o metabolic processes. O se taunuuga, o le tagata maʻi e faasolosolo lava ina le toe mamafa lona mamafa. E tatau ona maitauina e le tatau ona faatapulaaina le maʻisuka i le faʻaaogaina o le fua.

Faaopopo i lau tusi. Ole numera o mea aoga o le 'ulu e le o lona uiga e vave ona e fesuiaiga i le fua o le' ulu e faʻaitiitia le mamafa. O lea ituaiga taumafa e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le estrogen hormone i fafine, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le aʻafia o le kanesa o le susu. O le mea lea, ao leʻi toe sui i se taumafa faapena, e tatau ona e faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa.

Uiga masani o le Fua

Ina ia puipuia le maʻisuka, e tatau ona e mataʻituina le maualuga o le toto suka, ma filifili ai oloa o le a le matua faateleina ai lenei maualuga. O le fua o le vine i lenei tulaga o le a sili atu ona puipuia. I le faaopoopo atu i le mea moni e fautuaina le fualaau mo le maʻisuka, e masani lava ona aoga le 'ai, talu mai lena mea ei ai le tele o mea aoga:

    fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto, faʻamalosi ai le tino o le toto, faʻamalosia le puipuiga, faʻaleleia o fuamalie, faʻaleleia le lelei o le gaʻoina o meaʻai gaʻo, faʻaleleia le galuega o le ate, faʻavave le faʻafefe o gaʻo ma le aveesea mai le tino.

Mo togafitiga lelei o le maʻisuka ma faʻamaʻi o le system endocrine, ua faʻaaoga lelei e le au faitau. E aofia ai se faiga tulaga ese, pateni lea e sili ona aoga i le togafitia o le maʻisuka ma faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le endocrin system. O se tasi lea o mea pito i sili ona aoga, e vavalalata, tupe.

O aoga aoga o lenei fualaau ua maua ai le tele o faʻamaoniga e faʻapea, i aso nei, o kamupani vailaʻau e tuʻuina atu fualaau faasaina e faavae i luga. Ae ui i lea, e manino lava e leai se vailaʻau poʻo se faʻaopoopoga e sili atu nai lo se mea masani.

O mea e tatau ona iloa e le maʻisuka e uiga i le vine

Fualaau mo le maʻisuka o se tasi o fua o le citrus e fautuaina mo le faʻaaogaina toetoe lava o soʻo se meaai e aʻafia i le maʻisuka. E tele naua mea aoga, o se tasi o ia gafatia e talepe ai gaʻo, lea e aoga tele mo le T2DM, lea e masani ona faʻatasi ma le oona.

O vailaʻau ma elemene o loʻo aofia ai i lenei citrus e mafai ona lagolago le tino o le maʻisuka, faʻafouina le malosi ma faʻamalosia le puipuiga. O loʻo i ai vitamini A, C, PP, gaʻo siama ma isi. Fualaau mo le maʻisuka o se puna lelei o le potassium, calcium, iron, zinc, ma isi.

E faʻafefea ona aʻafia o tatou tino ile fua o le maʻisuka?

O le suʻesuʻega o meatotino o le vine e faia e tagata Amerika meaʻai mai San Diego. O se tasi o vaega o taumafa i aso uma o le maʻisuka o le fua o vine, o se vaega e tatau ona 'aina pe a maeʻa taumafataga taʻitasi. O se taunuuga o le faʻataʻitaʻiga, o le faʻaitiitia o le suka o le toto i tagata mamaʻi ma le faʻaitiitia o le maualuga o le inisalini i le plasma toto na maua.

O le faʻaaogaina o le vine i le maʻisuka ei ai sona aafiaga lelei i le metabolism ma faʻaitiitia ai le maualuga o le "leaga" cholesterol i le tino. Ina ia mafai ona ausia nei taunuuga, e tatau ona e taumafa ia le itiiti ifo ma le 1 fua o lenei laau i aso taitasi. E i ai le tofo o le fualaʻau ona o le mea moni o loʻo i ai le vailaʻau. I le tino, o lenei vailaau ua liua i se antioxidant.

Faʻafefea ona faʻaaoga fualaau mo le maʻisuka?

O fua o lenei laau e mafai ona faʻaaogāina i se mamanu mamā pe faaopoopoina i salakeke eseese. O fualaau suamalie fou mo le maʻisuka ua fautuaina mo le faʻaaoga i le aofaiga 100-300 g i le aso, ao leʻi oʻo i taumafataga. Aua nei faʻaaogaina ni mea faʻaopopo eseese i foliga o le meli po o le suka ina ia faʻavaivaia le tofo oona o le sua.

O fua o lenei laau e tasi le mea manaia e faatatau i vailaau: o le vine e mafai ona faʻavaivaia pe faʻaleleia ai le aoga o se vailaʻau faapitoa. O le mea lea, ina ia aloese ai i le le lelei o taunuuga, i le taimi o togafitiga e tatau ai ona faʻatalanoa se fomaʻi pe musu foi e faʻaaoga lenei citrus mo sina taimi.

Fualaau: afaina ma afaina ai le tino, 9 mea aoga o le suavai mo tamaitai ma alii

E ala i le sopoia o se moli ma se puro, na maua ai se vine i Barbados i le ogatotonu o le 18 senituri. O le laau e oʻo i le 12 mita le maualuga ma fua e oʻo i le afa kilokalama. O faʻamanuiaga ma aʻafiaga o le 'ulu e faʻalagolago i mea eseese ma meaʻai.

Ae ui i lea, e leai lava se maliega i luga o ituaiga ma mea taua. E tusa ai ma nisi o tagata atamamai, o lenei mea o se fua moni o le fasioti tagata, ae o isi e manatu o se fualaau oona. O loʻo i ai se manatu e uiga i le taitaiseseina o tagata e uiga i tausaga o se fafine na ofuina i le manogi o le tamaititi.

Fua o fualaau aina - 9 Faamanuiaga

O le mafutaga o le vine ma le pulu ma le moli na maua ai se fualaau suamalie suamalie. E moni lenei mea i le ascorbic acid. Naʻo le tasi le fua e lava e toe faʻatumu ai mea manaʻomia i aso uma. I le faaopoopo atu i lenei vaitamini, o loʻo aofia ai le PP, B, D ma le A. Faʻamatalaina elemene ma elemene masani ma le faʻalauiloaina o le vailaʻau o le glycoside naringin, e fai ma sui o faamanuiaga o le vine mo le tino o le tagata:

    Naringin e osofaʻi cholesterol leaga. Puipuia mai le atinaʻe o sela o le kanesa. E faʻaleleia ai le tafe toto i totonu o vaʻa ma vailaʻau, faʻamalosia ma faʻamalosia atili. Fesoasoani e taofia faʻamaʻi o le ate e poloka ai le galuega o vailaʻau. O le vine e fufulu le ate o elemene leaga. O le tamaititi ua i ai se aafiaga faʻasolosolo e faasaga i le fatu o le hepatitis virus i totonu o le tino. Ae o aogā ma aʻafiaga o le 'ulu i lenei tulaga e faʻatalatala ona o le mafai ona onā ona o le faʻamalosagaina o fualaau faasaina. O le tofo o le oona e tuuina mai e glycosides aoga mo totoga o meaʻai. E faʻaaoga lenei mea i le faʻaleleia atili o le gaosiga o le talo, le faʻaumatia o le faʻamalosi, faʻateleina o le eletise ma faʻaleleia ai le gataifale lipid. E fesoasoani le fualaʻau e faʻasaʻo totoga o le toto. E faʻafilemu e le tamaititi le fatugalemu o le tino, faʻamaonia le moe ma faʻaleleia le lelei lautele ma le faʻatinoga. I le cosmetology, e faʻaaogaina e faʻamaeʻaina ai le paʻu, faʻamalo ese ai le vaʻa ma le vaitau o tausaga.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai le lelei o le 'ulu mo le tino i tagata o loʻo mafatia i le anemia. O anufe mūmū e faʻaumatia le fatu. Pepele o le vine E le na o le fualaau aina e iai ona mea lelei, ae o lona atigi pito i fafo, poo le peel. E le gata i lea, e oo lava i le foliga malogo, e faasaoina uma lava. O aoga o le 'ulu' ulu e faʻalautele atu i le visepisi, anti-inflammatory, antioxidant ma le faʻamamaina.

O se aofaiga tele o le pectin i le fiva i le tuufaatasiga e maualalo ai le cholesterol ma le calorie. Ma o le lauti sauniuni ma le faʻaopoopoga o le pele o lenei fua o le a faatumuina i le mana, manogi ma le tau mo le aso atoa. Faatasi ai ma lana fesoasoani, ua aveesea uma toxins mai le tino ma totoe o meaʻai. O le fua o le vine e aoga i mea teuteu ua saunia i lona faavae.

Kamupani faʻamalolo o loʻo faʻaaogaina faʻapitoa mai fualaau aina, lea e maua ai se lagona faʻafiafia. O le manogi e faʻamalosi ai le tino puipuia ma faʻalogo le tino atoa i lona atoaga. O le pele o le fua, faaopoopo i le tilotilo, agavaʻa lelei ma fufulu mama le paʻu. A maeʻa le faʻatinoga, e tatau ona faʻaaoga le sunscreen ona o le faʻalauteleina o le lagona o le paʻu i le susulu o le la.

O le atigi pito i luga o le fomaʻi e puipuia mai faʻamaʻi pe a faʻaaogaina i le maina ma le tipi. O le Psoriasis ma aʻafiaga o anufe o le namu e togafitia foi i le peel. O mea faʻaleagaina e fesoasoani e taofi ma faʻagesegese le faagasologa o le matua ma maua ai se puipuiga mai le faʻaalia o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Suafa Fua mo Tamaitai

E faʻamautuina e le 'ulu fua uma i le tino mo le olaga masani. Naʻo le tasi le fua e 'ai i aso taitasi e tumu i mea uma e manaʻomia. E aoga le fualaʻau mo fafine ei ai se laumei agavaʻa, aveeseina le leai o se mea e tatau ai ma faʻaitiitia le faʻaleleia.

E faʻamamā e le fetus le tino o mea leaga na faʻaputuina i totonu e ala i meaola faʻasaina i le tuufaatasiga. E faʻaaogaina le suālaʻau 'aina i le aromatherapy - faʻaopoopo le suauʻu i le faletaele i le fuasei 20 gogo / 100 l vai. Ina ia maua se malosi, o le 30 minute le umi e lava.

O le i ai o le pectin e fesoasoani e faʻaitiitia le leaga o le cholesterol, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o fatu i osofaʻiga o fatu. Fua i le taimi o le maitaga O le aoga o le 'ulu i le maʻitaga e tele, faʻafetai i le tele o vitamini C i totonu.

E fesoasoani i le saʻo ma le atinaʻeina o le pepe i le manava o le tina, ma faʻamalosia ai le tuputupu ae o ni masini fou. O se taʻitaʻaiga o meaʻai e maua i le tino. I le taimi o le maʻitaga, e aoga foi le 'ulu i le puipuia o le toxicosis, lea e mafai ai ona faʻaaogaina masani mea uma. I le tau malulu, o le a puipuia e ponaivi oona mai le malulu.

O aoga o le vine mo se fuainumera

O le masani ai o le lipid metabolism, faʻamalosia o le ate ma se mea e fai ma le aganuʻu malie e maua ai fua o le fua o le fua. Mo le soifua maloloina o le ate, e fautuaina e faʻaaoga fua faʻatasi ai ma se ata tifaga i luga o le pipi, e fai ma vailaʻau. Faia faʻataʻitaʻiga i luga o isumu na faʻatuina Aafiaga lelei o le faʻalogo i luga o metabolic processes, faʻamaonia:

  1. I le fetuunaiga o le cholesterol o le toto ma le triglycerides,
  2. I le poloka o le inisalini feeseeseaiga,
  3. I le faʻamautuina o le metabolism.

E le gata i lea, o le aʻafiaga o lenei vailaau e le faʻalagolago ile calories e 'aina, e aʻafia ai le carbohydrate ma meaʻai gaʻo. E na o le 3 lala o le fualaau aina e lava mo le manuia o le leiloa o le mamafa - ua faʻalauteleina faiga faʻavaomalo ma ua faʻaitiitia le fiaai.

O le i ai o suauu taua i fualaau aina e fesoasoani i le faʻatonutonuina o le maualuga o le vai i totonu o le tino ma puipuia le teuina o gaʻo. O latou aʻafiaga e oʻo atu i le vai oona, faʻapupulaina lona gaosiga.

Fualaau mo tagata

E aoga le fualaʻau mo tane e faʻafaigofieina le toto ma faʻaitiitia le "leaga" o le cholesterol levels. A uma mea uma, e masani ona masani tagata uma i le 'ai o meaʻai ma mea mamafa e tumu i mea leaga lipoprotein. O lenei fua e mafai ona faʻaumatia le inupia.

I lenei tulaga, ua lava lea e inu ai le ipu e 1 o le vai fou pe ua toe faʻafou i le taeao. Ma e manaʻo tagata e foliga lelei e le itiiti ifo nai lo tamaitai, lea e fesoasoani foi i le 'ulu. Hoods mai lenei fualaau aina ua faaopoopo i taumafa a tagata taaalo.

Fualaau aina e aoga tele mo tamaloloa e ala i le gafatia e faʻanofo ai le manava, lea e foliga mai ona o le faʻaaoga masani o pia. Ae i le taimi lava e tasi, e le tatau ona galo se tasi i le manaʻomia o le faʻamalositino ina ia maua ai se lelei sili atu.

Fualaau suamalie, penefiti ma mea leaga - 11 mea moni

O le faʻaaogaina o le tasi tioata o le sua o le vine e tutusa lelei ma le selu. O suʻesuʻega na maua ai le silia ma le 50 vaega i lona tuufaatasiga, i ai se aafiaga faʻasolosolo e uiga i tumutumu faʻamaʻi, e aofia ai:

    Le faʻamalosiina o le puipuiga o le tino ma le faʻaaogaina o aʻafiaga faʻamaʻi ma antipyretic. Faamalosia o le faʻaalia o le inisalini. Faʻaitiitia le gokeicity. Faʻaleleia o le meaʻai. Aveesea o mea leaga. Faʻasao le ita, vaivai ma le popole. Faʻavaveina o metabolic processes. Lafoaia o maa. Fesoasoani e faʻaumatia faʻamaʻi fatuga ma le vevela. Puipuiga o foliga o cholesterol pusa. Faʻaitiitia le mamafa ma aʻafiaga lelei ile CVS.

Ina ia maua le maualuga o le aoga mai le vine vine e aunoa ma se afaina, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi pe afai e te pagatia i gastritis ma ave vailaau. Faʻaaoga ma le faʻaeteete faʻatasi ma vailaau faʻasaina, antitumor ma vailaʻau faʻasolosolo.

O le fualaau mo le maʻisuka o le fuataga autu lea. O le aofia ai i aso uma o lenei fua i le i ai o le maʻisuka e faʻaitiitia ai le kulūkose i totonu o le toto, faʻaititia le maualuga ole inisalini.

Fualaau mo le maʻisuka e aoga tele i le tausisia o le gaosiga o le gaʻo. E le fautuaina e 'aina lenei fualaau aina ma le maualuga o le gastric acidity. E manaʻomia e tagata uma ona inu le 200 kalama o le sua o le vine i le tolu aso i le aso ae leʻi 'ai e faʻaleleia le lelei. E mafai ona e faʻaopopo i salakeke ma vailaʻau.

O le fualaʻau e afaina ma solia i tamaitai pe a faaopoopo i meaai i aso taitasi i se aofaiga e sili atu i le ¼ le vaega atoa o le fetus atoa. O lea faʻaaoga e faʻaititia ai le lamatia o le kanesa o le susu e tusa ma le 30 pasene.

O le fualaʻau e afaina ma solia i le taimi e ave ai faʻamaʻi faʻamaʻi. E le fautuaina le faʻaaogaina faʻatasi ma vailaʻau e mafua ai le toto maualuga ona o le faʻasaina oa latou meatotino.

Maʻisuka, aua le fefe i le 'ulu

O le vine o se isi fualaau suamalie lea e fetaui ma faamatalaga uma o lenei vaega o fualaau suamalie. Fualaau mo le maʻisuka e mafai ma talafeagai. O fualaau suamalie e mumu ma sinasina. O fua mumu e sili ona suamalie ma le redder o le tino, o le suamalie o le fua.

Afai e te filifili e faʻaopoopo i au mea taumafa ma le 'ulu, o le a lava le mea e tasi i le aso e lava. E mafai ona e vaeluaina le dose ile lua, afa i le aso. E leai se faʻamaoniga faapitoa mo le faʻaaogaina o le vine, ae o le mea moni o le tuufaatasiga o loʻo i ai Naringin, lea e mafai ona aʻafia ai le gaʻo i le ate, ma e le faʻaleagaina ai le oloa pe'ā e inu vailaʻau. E le gata i lea, e le afaina ai fualaau o le maʻisuka faapitoa.

Laʻau susulu laititi-o mea aoga ma faʻailoga

O le vine o se fualaau suamalie. O le fua na foliga mai o se taunuuga o le sopoia o se moli ma le pulu. O laau vao e ola ai e oʻo i le 12 mita le umi, ma o le fua lava ia e tusa ma le 500 kalama. O fualaau suamalie e sau i le tele o ituaiga.

Eseese eseese mai le tasi i le isi i le lanu (samasama, lanu paepae ma le piniki) ma isi meatotino, lea o le a faamatalaina i lalo. E taua le tautala i luga o le autu o aoga ma mea leaga o le 'ulu, ua leva ona tele fefinauaiga. O le a matou taumafai e faʻamatalaina uma aoga aoga ma le leaga o lenei fualaau faʻafefeteina.

O le a le mea taua i le vine?

O le tuufaatasiga o le 'ulu e aofia ai mea aoga ma vitamini aoga, e pei ole: B1, P, D, C ma le provitamin A. I le auala, o loʻo aofia ai le tele o vitamini C nai lo lemoni. O se faleteuoloa foi o meaola oona, suauu meli, pectin, meaola, o suauu taua ma se mea e taua o le naringin.

O se 'oa taua o le naringin o paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, e le fautuaina e aveese ona oa latou vailaau mo togafitiga. A uma mea uma, e aoga mo le gastrointestinal tract ma fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol toto. E talitonuina o le manogi ma aoga aoga o le 'ulu o le a afaina ai se tagata, fesoasoani e tausia lelei o ia ma faʻamaonia le tele o gaioiga o le tino.

O lenei fualaau o se vaifofo mautinoa mo le sili atu ma le atuatuvale. O le fualaʻau e saʻo le mafaufau o se tasi o meaʻai sili ona lelei i le tele o meaʻai. Ina ia ausia le manaʻoga e manaʻomia, e le o se mea talafeagai le matauina; na o le faʻaopoopoina o le afa o le 'ulu i au meaʻai i aso taitasi. Ae a faʻapea o lenei afa o le a faʻaopoopoina ai taumafataga taʻitasi, o le a le umi ona oʻo mai iʻuga.

O lenei metotia na tofotofoina e tagata fai meaʻai mai San Diego, o le na faia le suʻega ma oʻo mai ai iʻuga lelei. Ina ua mavae le fa masina, o le vaega na 'aina fualaau aina ma' aiga taʻitasi na paʻu pe tusa ma le lua kilokalama, ao le kulupu na 'ai pei ona masani ai e leʻi suia.

Na tofotofoina e fomaʻi ia mataupu, oe na faailoa mai o suiga i le mamafa na tupu ona o le mea moni na togi ifo e le 'ulu le maualuga o le kulukose o le toto ma le maualuga o le insulin. O lea la, na maua ai se vailaau e fautuaina mo le maʻisuka, ona e maualalo ai le suka toto ma e talafeagai lelei mo le puipuia o le maʻisuka.

Fualaau aina, o lona aoga aoga e faʻaaogaina e le gata mo manaʻoga i totonu o le tino, e faʻaaogaina foi mo le gaosia o ituaiga vali eseese. E le gata i lea, o le fualaʻau e faʻaaoga lelei i le kuka, pe a faaopoopo atu i le kuka kuka, e faʻaaogaina e avea ma se faʻavasegaga mo le kuka.

O aoga aoga o le 'ulu e le muta iina. Pectin, e pei o le naringin, e maualalo ai le toto cholesterol, lea e avea ai o se oloa taua mo i latou o loʻo mafatia i le fatu ma vascular vases. E faʻamalosia ai foi le faia o ni misa i fafine.

E mafai foi ona togafitia togafitiga o le vine mo le fatu. Afai e te faʻagogo, aʻo maeʻa fufulu, ona e faʻaaogaina lea o le sipuni i le aso, o le a faʻamalieina ai le tiga i totonu o le manava (aʻo leʻi faʻafefe ma folo, e tatau ona toe faʻafefe le paluga). Ae o le faʻaaogaina o le pito i fafo e sili atu ona lelei le teena, aua o kopi mai fata e togafitia i vailaʻau.

O fualaau e mafai ona le gata ina aoga, ae e afaina foi i tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le tatau ona faʻaumatia e maʻi pipili ma tagata e maualuga le malosi o le manava.O fafine e inu fuaina fualaau fualaau e le tatau ona 'ai fua, aua e le gata ina aʻafia ai o latou aʻafiaga, ae matua afaina ai foi lo latou ola maloloina.

Ole fualaau e le manaomia e faʻaaoga mo faʻafitauli o le ate, ma e oʻo lava i le faʻaaoga umi o lenei fualaau aina e mafai ona mafua ai faafitauli i le nifo niila. Manatua o mea uma lava e lelei i le faʻalelei. E faatatau foi lenei i le faʻaaogaina o le vine.

Lapataiga Chemistry!

E taua le lapataia o tagata e fiafia i fualaau. Toeitiiti lava i soo se mea lava o loʻo ola ai vine, latou te saili e puipuia i latou mai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi eseese e aʻafia ai i latou. Ina ia faia lenei mea, e togafitia i latou i ni vailaʻau vailaʻau eseese.

O nisi oi latou o le lona lua e fufulu ai le fualaau aina, lea e maua ai ei latou le lanu "varnished" foliga. O le mea lea, pe a filifilia se fua, ia faʻaeteete i ona foliga vaaia. Filifili fualaau aina ma se paʻu masi e leʻo faʻapipiʻiina i ni mea faʻapitoa.

Fualaʻau - pe faapefea ona filifili

Filifili le mea sao, fou ma sili atu ona taua le faatumulia i mea aoga o le vine, e mafai ona e gauai atu i ni mea taua. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faigofie o le filifiliga o se fetus e le o atoatoa ma lona mamafa. O le fua o le juicier o le tele o le mamafa.

O le tofo o le vine e faalagolago ile aofaiga o peta - carotene i totonu. O le susulu atu o le paʻu o le fotus, o le sili atu lea o le aofaʻi o peta - carotene o loʻo aofia ai i lona fatuga ma o le suamalie ma le tofo o le ai ai. Aua e te fefe i fua o lanu enaena po o lanumeamata. Pe a filifilia se vine, o le mea autu lava e mamafa, mama ma faʻafefe.

A filifilia se fua, e tatau foi ona e taulai atu i le manogi. O fualaau suamalie ma fuamalie e matua malosi tele. I le auala, o le fualaʻau mumu ua i ai le numera aupito maualuga o meatotino aoga ona o le mea o loʻo i ai i le sili atu o le lycopene, o se vailaʻau lelei tele.

O le faʻaaogaina o le vine e mafai ona faʻafitauli ona o le mea moni e matua faigata lava ona fufulu saʻo. Ae afai e te iloa le auala e fai saʻo ai, ona e le o se faafitauli. E masani lava, o le fua e tatau ona mulumulu lelei. A maeʻa lena mea, ia tipiina ni nai minute umi i se manoa maʻai, ona prying lea o le paʻu ma se naifi, o le a faigofie tele ona aveese.

Ma le isi, o le fualaau aina e tatau ona tipi i fasi pepa, ia aveese loa fasi pepa paʻepaʻe mai ia i latou. Ae afai e le faʻafefe oe, ona sili atu lea ona lelei le 'ai, talu ai o nei vaega, pei ona uma ona tatou fai mai, o loʻo i ai aoga aoga. Mo i latou e le manaʻo e faʻafefe i le fufuluina o le fetus, o loʻo i ai se isi auala.

O fua fou e le fautuaina mo le umi o taimi e teu ai. O le fua o le vine, o le itiiti o le a teuina. Mo nei fua, o pusa pito i lalo o le pusaaisa poʻo fualaau aina faapitoa e sili ona talafeagai. O le ola aupito maualuga o fualaau aina e 10 aso. A maeʻa ona latou faʻamago, lea e vevela ai lo latou tofo ma le manogi.

Tuua Lau Faamatalaga