Suauu toto i fafine pe a uma le 30: anapogi lima ma le vein count

Le masani o le suka toto i fafine pe a mavae le 30 tausaga - Tulaga masani o suka

Mo tamaʻitaʻi ma tamaʻitaʻi, e tatau ona pulea le maualuga o le suka. O lona faailoilo e ono faʻaalia ai e le gata o le maʻisuka, ae o isi faʻamaʻi tuga foi. Ina ia aloese mai faafitauli ma tausia lou ola maloloina, e tatau ona e faia i taimi uma, i le ono ono masina, suʻe se suʻega toto e iloa ai le suka o le toto, ma mo nisi tagata e taua le faia o lenei mea pe a uma ona 'ai soo.

I tamaitai, o le masani o sea ituaiga o faailoilo e suia i le olaga atoa; e iai mea e le masani ai pe a tumau pea le suia. O le kulūkose i le vaʻalele lelei e le gata naʻo le matua, ae faʻapea foʻi i le tulaga o le tino o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, ao maʻitaga, o le maualuga o le faʻatagaina. I le fesoʻotaʻiga ma nei tulaga, e iai faʻataʻitaʻiga eseese mo fafine, ma e tatau ona e iloa pe o le a le tele o latou, aemaise pe a uma le 30 tausaga.

E faapefea ona avea se auiliiliga e fuafua ai le maualuga o le toto i fafine

I le faʻamuamua, mo tamaitai e leai ni tulaga faʻapitoa mo le suʻeina. O le toto sampling e tatau ona faia mai le 8 i le 11 itula, i luga o se manava gaogao, ma o le taumafataga mulimuli ao leʻi faia lenei mea e le itiiti ifo ma le 8 itula. Afai e te suʻeina se suʻega toto mo le maualuga o le suka (o lona uiga, e leai se avega), ole aso ole aso ole aoina o le toto e leai se mea e tatau ona e pipii ai i se meaʻai poo le faʻatapulaaina oe lava i lau masani. Ae ui i lea, e le fautuaina e ave le ava malosi, aua e tele le suka, lea e mafai ona faʻaseseina ai le iuga. E talafeagai le faia o se auʻiliʻiliga pe afai e maua e se fafine lagona nei:

  1. Tumau pea o le ulu.
  2. Vaivaiga ma le vevela, leai se mafaufau.
  3. O le lagona faifaipea o le fiaaai, lea a uma ona 'ai e avea ma mea vaivai.
  4. Soa malosi, faʻavaivaia.
  5. Uiga faifai pea.
  6. Toto maualuga pe maualalo toto.

E le gata i lea, aua nei galo e uiga i aʻafiaga le lelei o le atuatuvale, atuatuvale ma le atuatuvale faalemafaufau. E mafai ona latou faʻateleina maualuga le kulūkose, o lea e fautuaina ai e aloese mai tulaga faʻalavelave ma le ogaoga o galuega aʻo lei faia se suʻega toto. Afai e le masalosalo taunuuga o le auʻiliʻiliga, o lona uiga, e tatau ona e toe faʻamanatu pe a uma ona 'ai.

Toto toto pe a uma ona 'ai pe a uma le 2 itula

E faapefea ona sui le kulukose i le matua

O le masani o le kulukose i luga o se manava gaogao mo fafine pe a mavae le 30 tausaga, e tusa ma le 3.3-5.5 mmol / L. Afai e silia i le 6.5 mmol / l, ona mafai lea ona avea ma se faailoga o le maʻisuka. O lenei tulaga masani e sili ona mataʻutia, aua e le amanaia ai le taua o le vaitau o se tamaitai ma lona talaaga faʻasalaga. O se laulau o faʻamatalaga o le maualuga o le suka i totonu o le tino o feusuaiga lelei e foliga faapenei:

  • i le 14 i le 45 tausaga, o le faʻamaonia o le kulukose o loʻo i totonu o le averesi, o lona uiga, mai le 3.3 i le 5.5 mmol / l,
  • mo tamaitai e 45 i le 60 tausaga, o le maualuga o le suka e maualuga lemu: mai le 3.8 i le 5.9 mmol / l,
  • i le matua o le matua mai le 60 i le 90 tausaga, o se ata i totonu o le rataus o le 4.2 i le 6.2 mmol / l ua manatu e masani.

E tatau ona fai mai ei ai tulaga pe a oʻo ina le faʻaititia le maualuga o le kulūkose e le fesootai ma le siama o le maʻisuka. O le mea lea, i tamaitai i le taimi o le menopause, e mafai ona maualuga tele. O le mea lea, oi latou i le va o le 40 ma le 55 tausaga e manaʻomia ona sili atu ona mataituina ia iloiloga. E le gata i lea, o le maualuga o le suka e maualuga pe afai e mafatia se fafine i se maʻi faʻamaʻi pe o se tasi foi. O le mea lea, e sili ona lelei le faia o suʻega i le leai o faitioga pe fai mai foi ei ai nisi pe a faʻamatalaina taunuuga.

O le masani o le suka i le toto i se tagata maloloina i le taimi lava e uma ai ona 'ai

Ona o le tulaga le mautonu o talaaga o tamaitai, tulaga faigata o loo masani ona tulai mai i le lalolagi nei, ma le tele o isi itu, o le uiga lelei o le feusuaiga e manaomia ona sili atu ona gauai atu i lo latou soifua maloloina, ma aemaise lava i le masani o le suka o le toto. Afai e te matauina ni mea sese, e tatau ona e gauai faapitoa i le taumafataga. Muamua lava, e tatau ona vavaeese mai le taumafataga poʻo le faʻaitiitia o le taumafaina o suti, fualaau suamalie ma falaoamata. Ma le isi, e tatau ona e faʻalauteleina le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo palu: pata, leki ma le falaoa.

O aʻafiaga o le toto maualuga

O le suka e aliali mai i totonu o le mafaufau o le tagata pe a uma ona 'ai se taumafataga ma gaʻo. O lenei manatu e laʻititi lava, talu ai o loʻo tatou talanoa e uiga i se gaʻo o le malepelepe o gaʻo - kulukose, lea e ulu atu i le toto ma e feaveaia i totonu o masini ma sela.

Pe a faʻavaivaia le glucose, e faʻasao le malosi e tatau ai mo galuega taua o sela. E faʻaalu e le tino glucose ile:

O le faateleina o le kulukose o le toto e tupu pe a faʻaumatia le inisalini. O lenei hormone e maua ai suauʻu pancreatic. O le mea lea, o le auala o le kulukose i totonu o puipui o vaʻa ua faʻamautinoaina.

O le toto maualuga e mafua ai nei maʻi:

  1. toto toto. E leai se suavai lelei o le suavai matafe, e mafua ai ona paʻu le saoasaoa o le toto. O le iʻuga, o le thrombosis e tupu, ma o le toto e faʻaalia i totonu o capillaries - o lona uiga, toto toto,
  2. faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le suka toto e vevesi ai toto toto. O le leiloa o le elasticity e amata, o vaa e avea ma mea e pala. A faʻapipiʻi toto, e mafai ona pupuni puipui, e faʻapea foʻi ona tupu le toto i totonu,
  3. maualuga le maualuga o le suka e faalavelaveina ai le toto i totoga ma tino. O le a amata ona leai ni meaʻai paleni, e faʻaputuina otaota leaga. Faʻamamaina le amata, o manua e le lava le malosi, o tino taua ua faʻaumatia,
  4. o le leai o se okesene ma mea taumafa e faʻalavelaveina ai le gaioiga o sela o faiʻai,
  5. faʻamalositino o le fatu cardiovascular faʻalauteleina
  6. faʻanatinati fatuga amata.

Faailoga masani

A maeʻa ona 'ai meaai, e faʻaititia le aofaʻi o le kulukose. A maeʻa sina taimi, o le glucose e alu i totonu o sela, o loʻo i ai faalua ma tuʻuina atu le malosi.

A maeʻa le taumafataga i le sili atu ma le lua itula, ma maualuga le maualuga o le kulūkose, o loʻo i ai le le atoatoa o le inisalini, ma e ono tupu aʻe le maʻisuka.

O tagata uma e maua i le maʻisuka e manaʻomia le fuaina o a latou suka i aso uma. E manaʻomia foʻi suʻesuʻega mo tagata o loʻo i ai se setete o vailaau. O lenei tulaga e faʻaalia i le maualuga o le kulukose, ae i le va o le 7 mmol / L.

Mo le auʻiliʻili ile glucometer, o le a manaʻomia le toto mai le limatusi. O le fale o le masini o se masini laʻititi ma se faʻaaliga. E aofia ai nila ma fasi. A uma ona tapunia se limatusi, o le a alu ifo se mataua o le toto i luga o le fasi pepa. O faailoga e faʻaalia i le faʻaaliga pe a maeʻa le 5-30 sekone.

I se fafine, o le fuainumera e masani lava 3.3-5.5 mmol / l, pe a fai e ave le toto i le taeao i luga o se manava gaogao. A oʻo i le maualuga o le fuainumera 1.2 mmol / L maualuga nai lo le masani, o le a faʻaalia ai faailoga o le faʻapalepale kulukose. O se numera e oʻo atu i le 7.0 o loʻo faʻaalia ai le ono mafai ona iai se maʻi o le maʻisuka. pe a sili atu le tele o faailoilo, o le fafine e maua i le maʻisuka.

O le laulau masani o loʻo faaalia ai le siʻitia o le tausaga o le fafine ma faʻafeiloaʻiga masani tutusa, e ui i lea, o isi itu ma uiga e le amanaiaina. O le aoga masani mo le matua o le 14-50 tausaga o le masani lea o le 3.3-5.5 mmol / l. I le 50-60 tausaga le matua, o se faailoga o le 3.8-5.9 mmol / L. O le masani mo se fafine mai le 60 tausaga o le 4.2-6.2 mmol / l.

I le faia o le misa i se fafine, o le glucose e faʻapupulaina le pathologically. A maeʻa le 50-60 tausaga, e manaʻomia ona e mataʻituina le toto suka. O faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi e aafia ai le kulūkose.

O faailoga autu o le tino o le tino ua suia i le taimi o le maitaga. I le avea ai o se tulafono, o le glucose indicator i lenei taimi e fai si laʻititi, e pei ona tuʻuina atu e se fafine le fetus i elemene talafeagai.

I le 31-33 tausaga, o le maualuga o le glucose e oʻo atu i le 6.3 mmol / L e le o se mea faʻaleaga. Ae, i nisi tulaga, ei ai se tulaga o le glucose ao leʻi tuʻuina atu e 7 mmol / l, ae mulimuli ane toe foi i le masani. O faʻaʻailoga e taʻu mai ai le maʻisuka faʻamama.

O le kulukose maualuga e afaina i le fusi. O le tulaga e tatau ona faʻapitoa e faʻaaogaina togafitiga masani. O fafine ei ai le gasegase o le genetic atonu e lamatia mo le maʻisuka faʻamaʻi. O fafine na maʻitaga i le 35 tausaga ma mulimuli ane o loʻo lamatia foʻi.

I le auala, ma le maualuga o le toto, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le maʻetuka o le homopathy e faʻapupula.

Toto gaʻo faatagaina i le 30 tausaga

O loʻo faʻaaoga le mea i luga o se manava gaogao ina ia saʻo lelei taunuʻuga. E mafai ona e inu na o le vai e aunoa ma ni tapulaa, e faasaina meaai i le 8 itula aʻo lei amataina le toto. E mafai ona ave le toto mai se vein pe mai se tamatamailima, ae o le auala lona lua e le matua tiga, ma o le lona lua e sili atu ona saʻo.

E tatau ona e iloa le masani o le suka o le toto i fafine pe a mavae le 30 tausaga. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaoga ai se laulau faapitoa. Afai ole sili atu i luga o le 5.6 mmol / L. Afai ua oʻo i le 31 tausaga le matua pe sili atu foi, o suʻesuʻega faaopoopo e tatau ona faia faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, se suʻega o le faapaleni kullukose. Faʻavae i luga o taunuʻuga o suʻega, o le a lipoti mai e le fomaʻi le suʻesuʻega.

E pei ona e iloa, o loʻo i ai mea e iloa ai le suka o le toto, e faʻapupula foi ona o le matua. A maeʻa pe a ma le 33 tausaga, e amata e tamaitai ona suia suiga o tausaga e tatau ona mataituina.

Talu ai e le mafai ona taofi suiga o tausaga, e tatau ona faʻaitiitia lo latou malosi e ala i le taʻalo i taʻaloga ma taʻitaʻia se olaga ola maloloina. I le mavae ai o le 40 tausaga, e tatau ona e mataʻituina le kulukose. I le 41-60 tausaga, e amata ai ona i ai ni misaopaga a tamaitai, lea e faʻaalia i suiga o le hormonal e aafia ai le tele o gaioiga, e aofia ai le aofaʻi o kulukose i totonu o le toto.

O le toto o le foaʻi toto e le ese mai i le matua ma e faia i luga o se manava leai. Aʻo lei faia le faʻatinoga, e te le manaʻomia ona e nofo i luga o ni meaʻai ma faʻasalaga oe lava i ni aʻoaʻoga mamafa i taaloga. O le galuega e le faʻaʻoleʻole i masini, ae ia faʻatūina le faʻamaonia saʻo.

Aʻo leʻi oʻo i le toto sampling, e fautuaina e fomai e te le suia lou olaga. E sili le vavaeeseina o meaʻai ma falaoa suamalie i ni aofaiga tetele i ni nai aso aʻo leʻi asiasi i le falemaʻi. Afai ei ai i se fafine le galuega i le po, e tatau ona e ave se aso ma moe lelei i luma o le suʻega.

O le fautuaga lava lea e tasi i isi mataupu uma, talu ai e le manaʻomia le faʻaaogaina aʻo leʻi suʻeina. E mafai ona latou faʻafesuiaʻi taunuuga o le suʻega, o se taunuuga lea o le a latou manaʻomia e toe faʻafoʻi:

  1. leai se moe
  2. gasegase
  3. mamafa malosi faaletino.

Ua lipotia mai e saienitisi e faapea o le maʻisuka e le o insulin-dependent dependent o le maʻisuka e masani lava ona matauina i le matua o le 50-40 tausaga, i le taimi nei e masani ona maua i le 30, 40 ma le 45 tausaga.

O mafuaʻaga o lenei tulaga i tamaitai o ni uiga le lelei, o se uiga o le gaʻo ma faafitauli i le taimi o le fanau mai. Faʻaalia foi aʻafiaga le lelei o le atuatuvale, mamafa mamafa, lea e tuʻituʻi ai faiga faʻavavela.

Tinaʻitaʻi mai le 37-38 tausaga e tatau ona iloa o loʻo i ai se isi laulau o igoa o faailoga o le toto suka. I totonu e manaʻomia ona e tilotilo i tulaga faʻamaonia o kulukose. Afai e aveese le toto mai se vein, ona masani lea o le 4.1-6.3 mmol / L; afai mai se tamatamailima, ona 3.5 - 5.7 mmol / L.

Vaega o le suʻesuʻega

Mo tamaitai, e leai ni tulaga faapitoa mo le auiliiliga. O le toto e ave mo le auiliiliga mai le 8 i le 11 i le taeao. O le meaai mulimuli e tatau ona 8 itula muamua.

E faʻapefea ona saunia mo foai toto mo le suka? Afai o se suʻega masani o le toto e ave i luga o se manava gaogao, i ni nai aso ao leʻi faia le auʻiliʻiliga, e te le manaʻomia le tausisi i se meaʻai poʻo le faʻamalosi oe i lau masani masani.

Leai se mea e inu ai le ava malosi, aua o loʻo i ai le tele o suka, lea e mafai ai ona leaga taunuuga. E tatau ona faia se auiliiliga, aemaise lava i le 30-39 tausaga e iai:

  • feʻaveaʻi faifai pea
  • vavao
  • vaivaiga, faavaivaia,
  • ogaoga fiaai, paʻu ma le pala,
  • faʻaauau faifaipea
  • toto maualalo pe maualuga.

I le faaopoopo atu i ai, e taua le manatuaina ina ua mavae le 34-35 tausaga, o le aʻafiaga le lelei o le atuatuvale ma popolega faalemafaufau i tulaga masani o le tino ua faateleina. O aʻafiaga leaga e mafai ona mafua ai faʻafitauli iloga o le kulukose, o lea e tatau ai ona aloese mai le mamafa o galuega i luma o le suʻeina o le suʻega toto. Afai o le suʻega e le mautinoa, ona tatau lea ona faia se isi suesuega pe'ā uma ona 'ai.

I le vitio i lenei tusiga, o le a talanoa le fomai e uiga i tulaga masani o le kulukose i totonu o le toto.

Tuua Lau Faamatalaga