Vaʻa 2 i le maʻisuka lanu meamata

E faʻalagolago lava le iloa e 2 lita o le vai i aso taitasi e aoga ai le soifua maloloina o tagata. O se vaega o lenei vai e mafai ona sui saogalemu i le lanu lanumeamata.

Vitamini, antioxidants ma isi mea aoga o loʻo i totonu o le lauti e mafai ona puipui mai le atinaʻe o maʻi cardiovascular ma le maʻisuka.

O tala masani uma e alu e uiga i Tibetan oolong tea ma ona mea faʻamalolo e mafai ai ona e pulea le kulūkose. Ua taua e saienitisi nei mea na ausia i catechins ma polyphenols o loo aofia ai i totonu o le ava.

E tusa ai ma nisi o lipoti, o tagata e faʻamaʻaina le silia ma le 3 ipu ti lauti i aso taitasi e faʻaititia ai le lamatiaga o le faatupuina o le suka i le 1/5.

O le tala lelei na sau i le aso na muamua atu. Sa faia e saienitisi mai le Kolisi Faafomai o Georgia (USA) suʻega i suʻega suʻesuʻe. Na iu lava i lena antioxidant EGCG , lea e sili atu i le lanu lanumeamata, o loʻo tau faasaga i le faʻaaogaina o mea e pei o le mago ma le eleele. O le lauti tiiti o le a faʻagesegese ma e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi mimimune - o le maʻisuka 1 ma Sjogren syndrome.

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o le lanu lanumeamata o se meainu ua faamaonia i le togafitiga o le prostate ma le togafitiga o le tele o siama i luga o le eleele.

Saina lanumeamata lanumeamata

Talofa tast taste ma manogi suamalie e faamanatuina ai se orchid
Gunpowder tofo o fualaau mamago ma sina paʻu laitiiti
Bilochun malosi malosi o fugalaau ma manogi manogi
Yoon Woo manogi malosi ma manogi o fatu
Huangshan Maofeng fugalaau manogi ma le manogi moli

Iapani tiamata lanumeamata

Setema tot toto
Midori Thani manogi suamalie manogi ma se peach note
Gyokuro suamalie ma le manogi e aunoa ma le ita
Bantya oona ma le manogi malosi o le lauti lanumeamata
Ryokutya manogi manogi ma manogi

Ceylon tea

Oloa Pearl fugalaau manogi ma le tofo
Green Southap tofo fou ma le manogi manogi

I le filifilia o lau laʻau e sili ona e fiafia i ai, e tatau foi ona e iloa auala e saʻo ai.

E faʻapefea ona totoina le lauti lanumeamata

A faʻaaogaina le lanu meamata, ia manatua e matua faʻaolaina ma e le tatau ona onā i le po. O le a le aoga atoa foi le inu o se lauti matagofie tele. Taumafai e faʻagata oe i le maualuga o le tasi le lita tii i le aso e aloese ai mai faʻafitauli faʻafuaseʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le maʻitaga, e tatau ona lafoaia le lauti lanumeamata atoa, talu ai e faʻafefeina ai le avefeʻau o le folic acid, lea e talafeagai mo le atinaʻe o le mafaufau o le tamaititi.

I le vevela, e le tatau ona e inuina le lauti ona o leophylline i lona tuufaatasiga, lea e na ona siitia ai le vevela.

O le lanu laititi e faʻapupulaina le eleʻele i totonu o le manava, o lona uiga e faʻasaina i le maʻi maʻi o le maʻi.

E i ai isi aʻafiaga o le lanu lanumeamata, e masani lava ona aʻafia ma le caffeine i lona fatuga. Ae na o le faʻaaogaina le inu o le vai e foliga mai ai.

O le a le laumei lanu e tatau ona e inu ai pe afai o loʻo maua oe i le maʻisuka?

O suʻesuʻega e faʻaalia ai e leai ni aʻafiaga leaga mo le inu o lauti tiamata pe afai e te le o faaopoopoina le suka. E le fautuaina le maʻisuka e faaopoopo le suka i mea inu, ae sili atu le inu o le laititi e leai se tiso poʻo le lauti ma meaʻai suka, e pei o le stevia.

Stevia - o se suka e suitulaga lea e sau mai laulaau o se laau stevia. O se suʻesuʻega i le tusitala o le Appetit o loʻo faʻapea mai o suamalie e maualalo le kalori e masani ona faʻaaogaina e tagata e maua i le maʻisuka (e aofia ai le aspartame ma le sucrose), o le stevia na o le pau lea na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le suka toto ma le insulin i lalo o le 'ai.

Afai e te maua le lanu lanumoamata tele tele, lafo ese le meli po o le laʻau suka (paʻu paepae poʻo paʻepaʻe) ma nai lo le filifilia o se mea suamalie e pei o stevia.

A e inuina le lanu lanumeamata, o le isi mea e te manatuaina o le caffeine, lea e aʻafia ai le toto toto ma le toto. O lenei mea e sili ona popole i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, oe e 2-4 taimi e sili atu ona mate mai le maʻi fatu pe a faatusatusa i tagata e leai se maʻisuka.

O se auala lelei e iloa ai pe faʻapefea ona e tali atu i le tele o le kafa i le lanu lanumeamata o le siakiina o lau suka i le toto aʻo leʻi inu lauti, ona tasi lea i le lua itula mulimuli ane. Afai o loʻo ei ai pea i le laʻasaga muamua ao leʻi oʻo i le taimi mulimuli ane, e te leʻi oʻo i lau tapulaa. E fautuaina foi le faʻaaogaina o se siaki eletise eletise i le fale e pulea ai le toto.

O le tala lelei o le lanu lanumeamata e aofia ai le tele o caffeine nai lo le kofe po o le keke uliuli. E tusa ai ma le Mayo Clinic, i le 250 ml o lanu lanu meamata, e tusa ma le 25-29 miligrams (faatusatusa i le 95-165 mg) mo le aofai tutusa o kofe falaoa ma mai le 25 i le 48 mg mo tea tipi.

Ae afai o lou tino e nofouta ile caffeine, e mafai pea ona avea ma faafitauli. O le mafuaaga lena e taua ai le gauai atu i au lava tali.

Isi teas e sili atu le pulea o le maʻisuka ituaiga 2

O le eseesega i le va o le lanumeamata, o le tea ma le keke uliuli o le auala lea e faʻatautaia ai. O le lauti lanu meamata mai le laʻau fou e puipuia ai le faʻamalosi. O lea e tumau ona lanu lanu meamata ma mea faʻasolosolo. Oolong lauti e fai sina vevela, ma o le keke uliuli ua maeʻa maeʻa.

O nisi tagata latou te fiafia i le lanu uliuli po o le tea ona o lo latou sogasolo i le tofo (atonu e sili atu le vevela o le lauti lanumeamata). Pe a faatusatusa i le lanu meamata, o le lanu uliuli ma le oolong e le tutusa le maualuga o le antioxidants ma maua ai sina caffeine, ae e le faapea o latou o se filifiliga le lelei.

    Faʻaaliga muamua mai le vaega: Meainu ma le maʻisuka
  • Laa e Fesoasoani e Puipuia ma Puleaina le ituaiga 2 Tisuka

O le faʻapogai o le talavou o loʻo tumau pea le le mautonu, ae o loʻo i ai se mea e foliga mai e latalata: lanu lanumeamata. Sa inu e tagata le lauti ...

O fua aoga mo le maʻisuka ituaiga 2

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e iloa lelei pe faapefea ona faʻalavelave i lenei faʻamaʻi ma le faigata ona mulimuli i meaʻai faʻapitoa ...

Maʻisuka ma le ava malosi

I le toeitiiti lava o tofiga uma, ou te faʻalogo i le fesili: "Fomai, pe mafai ona ou inuina ava malosi?" O le tali atonu e ese ma e faalagolago ...

Maʻisuka ma le ava malosi: e mafai ona ou inuina le ava malosi po o se faasaina malosi?

O le maʻi suka o se maʻi o le endocrine i se natura masani o le kosi, e faʻaalia ai le faʻagasolo i le siitia faaletausaga o le numera o tagata mamaʻi. Taua ...

Manao e tumau i le soifua maloloina? Aua le inuina mea inu gaʻo!

E tofu i tatou ma se naunautaiga mo nisi meainu. O se tasi e pei o le kofe, e le mafai e se tasi ona faia ...

O a aoga o lauti lanumeamata

Teu tiiti o se mea e sili ona fiafia i ai tagata o Sasae. E talitonuina o se tu masani aganuu e pei o le lauti o loʻo iai aʻafiaga Iapani. I totonu o lenei atunuu, e pei o Saina, latou te mafai ona talisapaia le soifua maloloina ua tuʻuina mai e le natura ma taumafai e faʻamautinoa i le olaga atoa. O le inu mai laau ma aʻa e taua tele i lenei mea.

O le a le lanu lanumeamata? O le toʻatele e manatu sese o se meainu ua saunia i luga o le faʻavaeina o lauʻau maloloina ma fugalaau. Ae e le saʻo lenei mea. O le lauti tiamata e maua mai laulaau o le laau e tasi o le uliuli masani. E fesuisuiaʻi lanu meamata pe a maeʻa le faʻamalosi, lea e faʻaaogaina ai le faʻamaʻiina o le masini.

O le oloa e maua ai ua taua o le lauti lanu meamata. E ese mai i le uliuli i se maualuga maualuga o tannins, lea e fesoasoani i le faʻamautuina o le gastrointestinal tract. O loʻo i ai foi le caffeine ma le tianine, lea e iai le malosi e faʻamalosia i le cardiovascular system.

O le lanu lanu meamata e fautuaina mo le maʻisuka?

Green tea o se oloa maualalo-kalori. O se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e masani ona tuʻufaʻatasia ma le faʻavaeina ma le faʻaputuina o mea faʻapipiʻi i totonu o le tino. I lenei fesoʻotaiga, o le mamafa o le tino o tagata gasegase o loʻo faʻateleina le faʻatupulaia. Mo lenei mafuaaga, o meaai maualalo-calorie, e aofia ai le lanu meamata, e tatau ona i ai i le taumafa a tagata faapena.

O lona faʻatautaia o kalori, e tusa ai ma tagata suʻesuʻe, e latalata i zero. Ae o le tasi lea o vaega o ona aafiaga aoga i le tino o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le tuufaatasiga o le lauti lanumeamata e aofia ai antioxidants, o lona aoga ua leva ona faamaonia e saienitisi. O vailaau faʻamaʻi nei e mafai ona aveesea faʻamalolo saoloto mai le tino ma faʻafitia ai le atinaʻe o sela o le kanesa.

Pe a faʻaaogaina, o vailaau aoga e ulu atu i totonu o le toto e le tuusao e ala i le paʻu. Ole mafai lea ona faʻaaogaina le faʻaogaina o le tino ma le antioxidants ma mea faʻamalosi. E faʻaaoga foi lenei mea ia i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka.

Le aʻafiaga o le lanu lanumeamata i luga o le fualaau aina

O faʻasalaga o aoga o le lanu meamata e le o faʻamaonia. E faʻamaonia i latou i suʻesuʻega uumi o aʻafiaga o lenei oloa i le tino o tagata ola maloloina ma maʻi. O mamanu ua faailoaina e mafai ai ona matou fautuaina lenei vaiinu e faʻamaonia le galuega o le gastrointestinal tract.

E maitauina, o le faʻaaogaina o le lanu lanumeamata, o totoga uma o le gastrointestinal tract ua amata ona sili atu le lelei, o le tiga ma le ita ma le manava o loʻo alu ese. Ae ina ia ausia lenei taunuuga, o le vai inu e tatau ona avea ma vaega taua o le taumafataga.

O i latou na mulimulitai i lenei fautuaga o le a le pine ae iloa o latou tino e malolosi ma o latou nifo e mama. O le isi itu lelei lea o le inu o le lauti tipi. O le mea lea, e talafeagai le gauai atu i ai ina ia afaina ai i taimi uma o stomatitis ma totoga o le toto.

Le aʻafiaga o le lanu lanumeamata i luga o le faiga o meaʻai

O le lauti laititi ei ai lona aoga i le faiga o meaʻai. O le tuufaatasiga o lenei oloa e aofia ai vailaʻau o loʻo i ai le malosi o le toto. O lenei meatotino o le meainu e mafai ona faʻaaogaina mo le cystitis, faʻanoanoa o le urination ma le faatumauina o le urinary i le tulaga o faʻamaʻi o le vevela male male tamaʻi faafitauli.

O le lanu tiamata ei ai sona aafiaga lelei i le gaioiga o feusuaiga (libido). E tutusa lelei lenei mea i le tane ma le fafine. O le aʻafiaga o le faʻaleleia o le gaioiga e mafai ona faʻaaogaina mo faafitauli ma le mafaufauina ma le togafitia o faʻamaʻi o le tino.

Le aafiaga o le lanu lanumeamata i luga o le cardiovascular system

E pei ona taʻua muamua, o le lanu lanumeamata ei ai le tele o aʻafiaga i luga o le gaioiga o le cardiovascular system. O lona malosi e faʻafaigofieina le toto maualuga e mafai ona faʻaaoga e tagata gasegase maua i le maʻisuka. Faatasi ai ma lenei faamai, e matua mafatia lava vaa. O le mea lea, mo le tino, soʻo, e itiiti lava le lagolago e taua.

E taua mo i latou oe filifili e inuina lenei vai mo le faʻamoemoe o le faʻamalologa ia iloa tulafono mo le sauniaina o lauti lanumeamata. Muamua lava, e tatau ona e manatua o lenei vaiinu e le talafeagai mo se taimi umi e teuina ai i totonu o se pusaaisa.

Teu tiiti e tatau lava ona vave saunia. E naʻo le tulaga lenei, e mafai e se tasi ona faʻamoemoe mai i le le mautonu le aoga mo le tino.

E mafai e le maʻisuka ona maua le lauti lanumeamata? O aoga o le lanu meamata mo ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

  • lagona o le inisalini i le tino - faʻaitiitia le maualuga o le suka,
  • aʻafiaga aʻafia mai le tagofia o vailaʻau e faʻaitiitia,
  • sili atu gaʻo gaʻo le tino
  • o le pancreas e amata ona sili atu lona lelei.

I le tino o le tagata gasegase ma le suka suka, o totoga uma e galulue ma le le atoatoa. E le o le faapea o se meainu e mafai ona toe faʻafoisia uma le maʻi. O le taumafaina i aso uma o le lanu lanumeamata o le a fesoasoani i le maʻisuka e faʻaititia le maualuga o le kulukose ma puipuia ai le atinaʻeina o se ituaiga o faʻamaʻi lona lua, faʻapea foʻi ma le faʻaumatia faʻamaʻi faʻamaʻi:

  1. O le aʻafiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le gastrointestinal oncology ua faʻaitiitia.
  2. O le cholesterol leaga e afaina mai le tino, o le maualuga o le aoga o le cholesterol e tulaʻi mai.
  3. O le atinaʻeina o fusi toto e taofi. E faʻaitiitia le lamatiaga o le fatu ma oso ai.
  4. O le toto toto e faʻamautuina.
  5. O le meainu e fesoasoani e faʻaitiitia ai siama faʻamaʻi i totonu o le vavagana o le tautala.
  6. O le lauti tiiti e aʻafia ai aʻafiaga saoloto.
  7. O slag ma toxins ua alu ese mai le tino. E sili atu le lelei o le ate.
  8. Ua tulai le malosi.
  9. O le vai inu e fesoasoani e faatumauina le paleni o le tino i le tino o le tagata maʻi.
  10. Green tea o se vailaau faʻasaina. Ua aluese le atuatuvale ma le vaivai.
  11. Le faagasologa o le vaeluaina o gaʻo tele.

E ui i mea aoga uma o se vai inu lanu, e tatau ona e manatua o mea uma e tatau ona masani. Aʻo leʻi faʻaogaina, faʻafesoʻotai lau fomaʻi

Vaega o le sauniuniga ma le faʻaaoga

O tagata maʻi e maua i le suka suka ua fautuaina e inu i le tolu i le fa ipu o le vai i le aso. Teu tiiti e aofia ai caffeine. O le faʻaaogaina tele o lea mea e mafai ona afaina ai le tagata maʻi.

O se vaiinu e sili ona saunia i le fale. Recipes:

O se vaiinu o le a fesoasoani e faʻamalosia ai le vaʻai a le tagata maʻi. O le tea e sili ona aoga mo maʻi o le insulin. O le sauniuni e faigofie. Mo le 1 lita o le vai, tatou te manaomia 100 kalama o lanu lanu moana. Suauu mo le 10 minute, ma alu e momoe mo le po. E fautuaina e ave le 0.5 kapu i le taimi. O nai mataua o le sua o le tipolo e le afaina.

Blueberry Garlic Tea

O le faʻafefiloi e pala, ae aoga! Vae 3 tbsp. l laulaau lauulu i le 1 lita o le vai inu. Tuu le faʻaigoa seʻia maeʻa. Saunia 3-4 laʻau o le karika gaogao, pasili mago ma lemoni i le 3 tbsp. l Matou te auina atu mea aoga i le lauti toʻa. Inu i ni nai aso e tuu ai i se mea pogisa. Ave le 20 kalama ao leʻi 'aʻai.

Mulima Tea Tea

Ave 1 tbsp. l totō aʻa ma 300 ml o vai. Suauu ile vevela vevela mo le lima minute. Matou te tausisi i le tasi itula. Ona togafiti lea o le vai ma ave le 100 ml ao lei faia ni taumafataga e sili atu ma le faatolu i le aso.

Teu Teu Teu

I le 1/10 Ata. l otaota tatou te manaʻomia 300 ml o vai inu. Matou te fafagaina, ma aumai i se vevela i luga o se afi. Faʻafiafia ma faamama. Vaevae le lauti i ni tautua se lua. Taumamafa ao leʻi 'ai. E faʻamautuina e le kulupa le maualuga o le suka, faʻasaʻo le tiga o le fatu, faʻaitiitia le mumū, ma faʻaitiitia le lamatiaga o le kanesa.

Nu. 1 Laʻau Faʻauʻau Faʻaitiitia Suga

O le a matou saunia le 20 kalama o dogliose, mint, elderberry, chamomile, se manoa ma laulaau lanu. Tatou te kukaina meaʻai i le vai inu i le fua faatatau o le 1: 5. Tuʻu e faʻaaoga mo le 10 minute. Ua saunia le Tea. O le vai e faʻaleleia faiga faʻava-o-tino ma faʻaleleia le maualuga ole kulukose. E mafai ona e inuina se ipu i se taimi e le o toe taumafa.

# 2 Laulaʻau Teu Faʻaitiitia Suga

O le a matou sauniuni i le tutusa tutusa o laulaʻau paina, o le galega togafitiga, le maualuga o le manulele ma le moa. Sasaa otaota i vai inu i totonu o le 300 ml. Matou te le gauai mo se taimi umi. Ave le 0.5 ipu ao leʻi amataina se taumafataga i le ao.

O le faʻaaogaina o le vai e tagata gasegase i gasegase maualuga o le a faateleina ai le puipuiga o le tino, faʻafetaui le mamafa o le mamafa, faʻaleleia galuega a le faʻaogaina o meaʻai ma faiga faʻafomaʻi. Mo le 1 lita o le vai ua kuka, saunia 2 tbsp. l otaota. Faʻatasi ma tuʻu i lalo mo se itula. E fautuaina e ave se ipu se tasi ae leʻi faia se taumafataga. Tea e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa. I totonu o le tolu aso, o lona aoga aoga e le o leiloloa.

O le vai inu o le togafitiga sili lea mo togafitiga o le insulin. Fesoasoani i le ate, faʻamaloloina le vaivai ma maua ai le puipuiga. Liligi le 30 kalama o laʻau laʻau ma le vai inu i se voluma o le 0.5 lita. Pe a ma le 10 minute, ua sauni le lauti! E tatau ona e inuina le vai i ni vaega laiti 30 minute ao lei faia le taumafataga.

Teu tiiti ma le meaola

Faʻaopopo se vaega itiiti o le chamomile i le lauti tiamata ua maeʻa. Matou te tausisi 10 minute ma amata ona ave. O le vao e iai ona aafiaga antibacterial ma anti-inflammatory. E le sili atu i le tolu taimi tatou te inu ai i le aso.

O le inuina o se inuinu ei ai aoga tele mo ituaiga uma o suka suka. Matou te saunia ni vaʻaiga, falemaʻi, vaʻavaʻa, St. John's wort, sosoʻo sipuni, chamomile, vine ma blueberries. Afai e le mafai ona aoina fualaau, e mafai ona e faʻatau i se fale talavai i foliga masini.

E tasi le sipuniti o le ti o le laʻau e tafe ai vai inu i se voluma o 200 ml. Matou te maitauina 5-7 minute. E leai se manaʻoga e tapunia le tapuni. E tatau ona tumu le vai i le okesene. Matou te maua le tasi auaunaga. E tusa ma le afa itula ao lei faia se taumafataga.

E le fautuaina e fufuluina atili le mutia nai lo le faʻataʻitaʻiga i le faʻamalosaga ina ia le afaina ai lou soifua maloloina. Faitau atili e uiga i le lauti monastery - faitau iinei.

O le lauti lanumeamata a Seleznev

E sili ona lauiloa i tagata mamaʻi suka. O se pusa afifi ua faatauina i le fale talavai. O le faaputuga e aofia ai le tele o laau: rosehip, blueberries, hawthorn, laulaʻau lau, lafumanu i le fanua, plantain, knotweed, wort St. John, laʻau birch, mint, fasi, fualaʻau, laʻau paga, aʻa.

O le faʻaaogaina i aso uma i tagata mamai e maua i le maʻisuka, faʻaleleia atili le vaʻaia, totoina le toto toto, faʻasaʻo puipuia, ma le maualuga o le suka. O meatotino o lauti ei ai le aoga aoga i le tino atoa. O le togafitiga e 4 masina. Ona malolo - 30-60 aso. Tau lava o le inu 3 vasega. E tasi le ato ua mamanuina mo le mauaina e tasi. Matou te ave le tasi ipu malamalama i luma o le taumafataga 1-2 taimi i le aso.

Le afaina o le lanu meamata ma le faʻailoga

E aliali mai o se mea lanu meamata e leai se leaga e le faigofie e pei ona foliga mai! E tasi le ipu tii e aofia ai le 30 kalama o kafiini. O le tele o le taumafaina o le ava e mafai ona oo atu ai i le le mautonu, ita, maʻi tigaina, arrhythmia, leai o le fiaai.

  • cardiovascular disease
  • afaina o le neurological
  • toe le manuia
  • manava manava.

Afai ei ai ni faafitauli faapena a le tagata maʻi, aua e te leiloa le loto. Leai se mea e tatau ona e lafoaia le lanu lanumeamata. O se ulugalii inu inu i le aso e le afaina. O tagata maʻi e maua i le suka e mafai ona inu e le sili atu nai lo le 3-4 ipu ipuinu i aso uma. E fautuaina e tagata tomai faapitoa le faaopoopoina o isi laau i lauti masani, mo se faataitaiga, chamomile, mint, rosehip. O lea la o le mea inu e sili atu ona iloa e le tino. O aʻafiaga o le a itiiti ifo.

O mativa mativa o mea inu vevela e sili atu ona leaga nai lo le lelei o le tino. E tatau ona e aʻoaʻo e filifili sao.

Auala e filifili ai lauti tiamata

E sili atu ona lelei le faʻatau o se vaiinu i faleoloa faapitoa ma faleoloa lauti. O lea e mafai ona e maua le fautuaga a se fomaʻi agavaa.

O le faʻavae autu mo le lelei o lauti tiamata:

  • E tatau ona tele le inu.
  • Faʻafiafia le ola o lauti - e le sili atu ma le lua tausaga.
  • O lau o le lauti lelei ei ai lau lanu meamata lanu meamata ma e mama i le paʻi.
  • O ituaiga sili ona lelei o le ava ua tupu i Saina ma Iapani.
  • O le tea e tatau ona teuina i pepa alumini poʻo pepa pepa. E le taliaina le teuina o Cellophane mo le teuina.
  • O le koneteina e tatau ona faatumuina i le tele e mafai ai i lau lauti.
  • Fautuaina o le humidity e 3-6%. O le siʻitia o le saofaʻi e fesoasoani i le fausia o le mamanu, o le faaputuputuina o mea matautia ma mea matautia.

Auala e fuafua ai le susu susu o le lauti?

Afai e te kiliki i le ti ma vave faʻasaʻoina, o le laulaʻa e faʻaaoga lona foliga muamua. O le mea sili lea ona lelei le inu. O le susu susu o le a tumau pea e le suia. O se mea inu e sili atu i luga o meaʻai o le a malepe vave.

O tagata gasegase e le fautuaina e inu leona malosi. Faʻalogo lelei i le lau o laulaau. O le tele o latou teu, o le malosi o le inu.

O tagata maʻi ei ai gaʻo suka e tatau ona nafa ma a latou meaʻai. Tea tiulati, e ui i lona taua, e mafai ona afaina. E sili atu le inu i le vai ua saunia i le fale. Aoina fatu i le taumafanafana ma faʻagogo. E mafai ona faʻatau mea faʻatau mo le lauti i falemaʻi. Ia mautinoa e gauai atu i le aso e muta ai.

Tuua Lau Faamatalaga