Sa matauina e Apple le iloa o le maʻisuka e ala i le fatu fatu

E mafai e le Apple Watch ona iloa le maʻisuka i se amataga vave ma le sao atoatoa o le 85%, o saienitisi i le Iunivesite o Kalefonia i San Francisco na maua i le amataina o Cardiogram. I le avea ai o se vaega o le suʻesuʻega, o suʻesuʻega o tagata e 14,000 na suʻesuʻeina, i totonu o le 463 lea na faʻaalia mai ai le maʻisuka e le o mautinoa.

E tusa ai ma le saunoaga a Johnson Xie, o le na faavaeina le cardiogram startup, ina ia iloa ai le maʻisuka, e le manaʻomia e le Apple Watch ona maua le toto o le tagata. O togafitiga uma e faia e le o se faʻalavelave faʻafuaseʻi. Ina ia iloa faʻamaoniga o le maʻi, o le matamata e faʻaaogaina ai le siakiina o le fatu ma polokalame faʻapitoa.

"E fesoʻotaʻi o tatou loto i le paʻu e ala i le faʻaogaina o le tino," o lana tala lea. - I tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, e tusa lava po o le a le tulaga, o le fesuiaʻiga o le fatu o le uiga. O se suʻesuʻega i le 2015 e le Framingham Heart Study ua iloa ai o le maualalo o le fatu ma le tachycardia e masani lava o se taotoga o le maʻisuka. "

E pei o le maualuga o le maualuga o le maualuga ma le moe i le moe, o le aʻoga o aʻoaʻoga e faʻaaoga ai le tagata lava ia e faʻaaogaina mo suʻesuʻega, aʻo leʻi amataina le suʻega, latou te suʻeina faʻamatalaga e sili atu ma le 33,000 tagata e maua i le maʻisuka ma isi faʻamaʻi. O lenei mea o le a mafai ai ona mataʻituina e le gata ina faʻaalia faailoga o le maʻisuka, ae le faʻalavelaveina ai foi ma isi maʻi.

Afai o mea uma e tusa ai ma le fuafuaga, e mafai ona aliali mai le foliga o le maʻisuka i le polokalama Cardiogram i se taimi mulimuli ane i lenei tausaga.

Apple Watch Aoao e Iloa le Maʻisuka e le Heart Rate

O Brandon Bellinger, o le fausiaina o le pepa faafomaʻi a Cardiogram, na fai mai o le siama o le maʻisuka na umia e Apple Watch na mafai ona iloa ai se "maʻi manaia" i le 85% o ē e ona.

E leai se vitio faʻasalalau mo lenei tusiga.
Vitio (kiliki e taʻalo).

O nei taunuʻuga na maua mai i suʻesuʻega na faia e le Cardiogram i le galulue faʻatasi ma saienitisi mai le Iunivesite o Kalefonia i San Francisco. O le faʻataʻitaʻiga e aofia ai le 14,000 tagata, e 543 na maua ai le faʻamaoniga aloaia o le maʻisuka. I le maeʻa ai o le suʻesuʻeina o fuainumera o fuainumera na aoina e le Apple Watch, o loʻo fausia i totonu o le fatu le mataʻituina o le tino, na mafai ai e le cardiogram ona fuafua le maʻisuka i le 462 mai le 542 tagata, pe 85% o tagata gasegase.

I le 2015, o le suʻesuʻega faʻavaomalo o le Framingham Heart Study, na faʻamaonia i le soifua maloloina o le cardiovascular system, na maua ai le iloa o le fatu i le taimi o le faamalositino ma le malologa e mafai ona faʻaalia ai le i ai o le maʻisuka ma le maualuga i le maʻi. O lenei mea na mafua ai le atinaʻeina o masini komepiuta i le manatu e faapea o se fua masani masani o le fatu fatu e fausia i gaioiga e mafai ona avea o se mea e iloa ai nei maʻi.

I le taimi muamua, o Bellinger ma ana paaga na "aoaoina" le Apple Watch e iloa ai le atuatuvale o le fatu o le tagata faaaoga (faatasi ai ma le 97% le saʻo), poleni o le po (ma le 90% sao) ma le hyperthesis (ma le 82% sao).

O le maʻisuka, faatasi ai ma lona saoasaoa o le faasalalauina, o se fetuu moni lea o le 21st seneturi. O le tele o auala o le a vave maua ai lenei faʻamaʻi, o le tele o faʻafitauli e tulaʻi mai i lenei faʻamaʻi e mafai ona alofia.

A o taumafai e fausia ni gaioiga e leai se totogi e leai se totogi mo le fuafuaina o maualuga o le kulukose o le toto ina ia mafai ona iloa ai le maʻisuka, o le mea o loʻo iai i le taimi nei ua faʻaalia ai e lava le naʻo le sopoia masani masani o le fatu ma le polokalama algorithm i totonu oa tatou auupega, ma voila, manaʻomia.

O le a le isi? Bellinger ma le 'au e faʻaauau pea ona suʻesuʻe mo avanoa e faʻamaonia ai isi faʻamaʻi matautia e faʻaaoga ai le fua o fua o le fatu ma le faʻatinoina o talosaga. Ae ui lava i lea, e oʻo lava i tagata atiaeina Cardiogram latou te faamanatuina i latou o loʻo faʻaaogaina, mo le taimi nei, i sina masalosalo e iai lou maʻisuka po o togafitiga, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi, ae le faʻalagolago i le Apple Watch.

O le upu autu e talofa. E le o tutu lelei ia saienitisi, ma i le lumanaʻi, e mautinoa lava, o le Apple Watch ma isi tagata e siakiina le tino o le a avea ma fesoasoani tele mo i tatou i le tausia o le soifua maloloina.

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

O fualaau uma lava, pe a tuʻuina atu, na o se taunuuga lē tumau, o le taimi lava na taofi ai le meaʻai, na faʻateleina ai le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na maua mai ai taunuuga taua o Dianormil.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O Dianormil na faʻaalia se aafiaga malosi i uluaʻi amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
maua le dianormil TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faatauina atu o le Dianormil le moni ua sili atu ona masani.
E ala i le tuʻuina o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamautinoa oe e maua se oloa lelei mai se gaosiga faʻapitoa. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau o femalagaiga) i le mea e le o iai se togafiti o togafitiga.

Na aʻoaʻo le Apple Watch e iloa le maʻisuka ma le sao atoatoa o le 85%

O le Iunivesite o Kalefonia, San Francisco (UCSF) ma le Cardiogram Health Services ua latou faia se polokalama faapitoa a le Apple Watch smartwatch lea, e ala i le natura o le fatu, e fuafua ai pe maua e se tagata le maʻisuka. O suʻega i luga o le 14,000 tagata na faʻaalia na faʻaalia le saʻo lelei o le masini i le 85% o mataupu.

O le fesoʻotaʻiga i le va o le maʻisuka ma le tino o le tino o le tino e mafai ai ona e iloa le maʻisuka e ala i faitauga o fuainumera o fua o le fatu, fai mai UCSF ma tagata suʻesuʻe Cardiogram.

O le fesoʻotaʻiga o le neural DeepHeart suʻesuʻeina faʻamatalaga na maua mai i le 14,000 tagata faʻapitoa o Apple Watch, e toʻa 544 na maua muamua i le maʻisuka. O maketi mataʻutia na mafai ona mafai ona faʻamautinoa lelei le faʻamaʻi i le 462 tagata gasegase (85%).

Cardiogram o se tusi talosaga mo tagata e umia le smartphone e iloa ai faʻamatalaga mai mea taugata - Apple, Fitbit, Garmin ma le Android. O le auʻaunaga e faʻavae i luga o fesoʻotaiga o vaʻaiga e faʻamatala ai faʻamatalaga i luga o le fatu ma le faʻaaogaina o tagata. I latou lava, o nei faʻamatalaga e leai se aoga, ina ia maua se faʻamaʻi, e tatau ona aʻoaʻoina le faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai faʻamaumauga.

Ia Aperila 2017, na lauiloa ai na faafaigaluegaina e Apple se vaega o inisinia o meaola e ola ai e fausia ai ni masini eletise e leai ni oso. E tusa ai ma le fuafuaga a le kamupani, o nei masini o le a faʻapipiʻiina i le Apple Watch, o lea e mafai ai e tagata faʻapitoa ona mataʻituina pea a latou suka. Ma ia Tesema o lena tausaga, na faamaonia ai e le United States Food and Drug Administration (FDA) le uluai electrocardiograph mo Apple Watch.

AI i le Apple Watch na aoao ina ia iloa vave faailoga o le maʻisuka ma le 85% saʻo

E sili atu ma le tasi le tala na faʻalogo ai Apple o loʻo faigaluega i luga o se mita e le o osofaia le Apple Watch. O le taimi nei, ua faʻamaonia e saienitisi o le fatu o le fua o le fatu i le gasologa o augatupulaga o loo i ai nei e mafai ona iloa lelei le maʻisuka i le amataga.

I se suʻesuʻega e faʻaaoga ai le Apple Watch ma le Android Faʻaofuofu mata, na faʻapipiʻi ai e le au atinaʻe mai le Cardiogram ma le Iunivesite o Kalefonia i San Francisco se fesoʻotaʻiga uumi ua taua o DeepHeart e iloa ai tagata e maua i le maʻisuka mai le 85% o tagata soifua maloloina.

O suʻesuʻega e aofia ai tagata e 14,011 tagata o le Cardiogram. O le faʻamatalaga na maua mai ia i latou na fesoasoani i le aʻoaʻoga a DeepHeart, lea na iloiloina ma faʻatusatusa ai faʻamatalaga o tagata mamaʻi ma soifua maloloina. Ma le isi, e le na o le maʻisuka, ae e uiga foi i le maualuga o le maualuga o le maʻisuka, o le moe i le moe, le toilala ma le maualuga o le cholesterol.

O le loloto o aʻoaʻoga algorithms e manaʻomia ai le tamao'āiga o faʻamatalaga, le faitau miliona o faʻataʻitaʻiga faʻamaonia. Ae ui i lea, i vailaau, o faʻataʻitaʻiga uma, o lona uiga o le olaga o se tagata o loʻo lamatia - mo se faʻataʻitaʻiga, o tagata ia e leʻi leva ona ola mai i le fatu fatu. Ina ia foia lenei faafitauli, na faʻaogaina e le au suʻesuʻe ni metotia faʻaletausaga se lua faʻapitoa, e mafai ai ona maua le faʻaaogaina o faʻamatalaga ma le faʻamaonia e faʻatele ai le saʻo.

Na mafai ona faia lenei mea ona o le fesoʻotaʻiga i le va o le maʻisuka ma le tino o le tino. O le iʻuga, e mafai ona iloa e DeepHeart le maʻisuka e ala i le fua o le fatu. Aemaise lava, e oʻo lava i le amataga o le faʻamaʻi, o le mamanu o le fesuiaiga o le fatu e fesuiaʻi tele ina ia mafai ai ona iloa lenei suiga.

Ae mo le glucometer e leai se osofaʻiga mo Apple Watch, o nai tausaga o le a pasia aʻo lei faʻatinoina lenei tekinolosi. Fai mai co-founde cardiogram Brandon Ballinger, ua sauni le kamupani e faʻapipiʻi i se mataʻitaʻiga DeepHeart pe a faʻapea o loʻo faʻapena ona faʻapipiʻiina se leo.

Cardiogram o le a faʻaauauina suesuega i lenei itu i le 2018. O se tasi o suiga sili ona taua ua fuafuaina o le faʻaopoopoga lea o le DeepHeart i le app e faʻapipiʻi fuainumera faʻamaumauga.

Aua e te misia le tala a Apple - teu i la matou telefoni Telegram, faʻapea foi ma le YouTube YouTube.

E mafai e le Apple Watch ona iloa le maʻisuka ma le 85% saʻo

Sa faia e saienitisi mai le Iunivesite o Kalefonia se suʻesuʻega tele lava lea na sili atu i le 14,000 tagata faaaoga Apple Watch ma le Android Wear sa auai. E tusa ai ma i latou, e mafai e le gasegase Apple ona iloa le maʻisuka i le amataga, e faʻaaoga ai na o fuainumera fua o le fatu.

O lenei suʻesuʻega na faia faʻatasi ma le atinaʻeina o le pepa Cardiogram. I le faʻaaogaina o le Networks DeepHeart, sa suʻesuʻeina ai e saienitisi le faʻamaoniga o le soifua maloloina o tagata e 14,000 o loʻo faʻatoga. E tusa ai ma le au suʻesuʻe, o le auala lenei ua iloa ai le maʻisuka, toto maualuga, apnea, maualuga cholesterol ma le tele o faʻamaʻi.

"I le taimi muamua, o le tele o suʻesuʻega sa faia na faaalia ai o le maualuga o le fatu ma le maualalo o le fatu e mafai ona valoia le atinaʻe o le maʻisuka i le 9-12 tausaga. E ala mai i nei suʻesuʻega, na mafai ai ona matou aʻoaʻoina le diabetes DeepHeart e faʻaalia ai le maʻisuka e faʻavae i le fatu, "o le tala lea a Johnson Xie, o se tasi o tagata atiae le Cardiogram.

Na maua ai o le sao atoatoa o le 85%. Ua lava lenei mea e faʻamaonia ai nisi suʻesuʻega faafomaʻi e faʻamaonia ai le siama. O taunuʻuga o lenei suʻesuʻega na tuʻuina atu i le Loto Rhythm Society i le masina o Me 2017 ma le saienitisi a le American Heart Association ia Novema 2017. O le taimi nei o loʻo fuafua le au atinaʻe e faʻaaogaina le fesoʻotaʻiga o le neural DeepHeart i totonu o le polokalama Cardiogram, lea e mafai ona faʻaogaina e aunoa ma se totogi mai le Faleoloa Store.

Mulimuli i tala fou a Apple i la tatou Telegram channel, faapea foi i le MacDigger app i iOS.

Mulimuli i tala fou a Apple i la tatou Telegram channel, faapea foi i le MacDigger app i iOS.

Auai matou i luga o le Twitter, VKontakte, Facebook, Google poʻo le RSS e tausia tala fou mai le lalolagi o Apple, Microsoft ma Google.

Sa aʻoaʻoina e saienitisi Apple Watch e faʻamaonia maʻi fatu

Tagata suʻesuʻe i le Iunivesite o Kalefonia, ua tuufaatasia e San Francisco ni mea e fua ai le fua o le Apple Watch ma le atamai. O se taunuuga, na faia ai se algorithm e maua ai le cardiac arrhythmia ma le sao atoatoa o le 97%.

Sa aoina e saienitisi le molimau a tagata e 6,000 o le polokalama Cardiogram mo le Apple Watch, o le na fuaina o latou fatu i le faaaogaina o le telefoni matagi ua fausia i totonu o le masini mo le tele o masina, ma faaaogaina nei faamatalaga e aoaoina ai le fesootaiga faanatinati. O le iʻuga, o le algorithm na aʻoaʻoina e iloa le eseesega o le masani o le fatu ma le faʻamalamalamaina o le inisitituti, poʻo le faʻamalosia o le inisitituti, e tusa ai ma Totogi Faʻasologa.

Na faʻamaonia e le au suʻesuʻe le aoga o le algorithm i se faʻataʻitaʻiga e aofia ai le 51 tagata gasegase e maua ai le cardiac cardiac - o se togafitiga faafomaʻi lea e toe faʻaleleia ai le fatu fatu. Latou te tuʻu uma i luga o le Apple Watch ma le polokalame a Cardiogram ua faʻapipiʻiina i le 20 minute ao lei faia le faʻatonuga ma aveese ile 20 minute mulimuli ane. O le algorithm na faia e saienitisi na tonu le faʻamamaina o le tui i le 97% o mataupu.

"O taunuʻuga oa matou suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai mea masani e mafai ona faʻaogaina, e pei o mataala mataʻutia, faʻatagaina oe e siaki lou fatu fatu, suʻesuʻeina mea faʻalavelave e pei o le filailiga o le torial, ma ofoina atu togafitiga faafomaʻi. Ma o nei mea uma e aunoa ma se taumafaiga malosi i le vaega o gasegase, "o le tala lea a Gregory Marcus, o le ulu o le matagaluega o suʻesuʻega i le ofisa o cardiology UCSF.

O le lua itu puipuia ua faamaonia lona aoga

I le tausaga ua teʻa, na faia ai e saienitisi mai le Vladimir State University le latou lava masini mo le siakiina o le galuega o le fatu i le fale i le tausaga talu ai. O le masini na latou atiaeina i luga o le faavae o le atamai e le gata ina iloiloina ai le gaioiga o le loto, ae ia iloiloina foi le tulaga masani o le tino - gaoioiga faaletino, tulaga o le popole, faapea foi ma le masani i nisi ituaiga vaisu, mo se faataitaiga, ulaula.

Sa aʻoaʻoina lelei e Apple Watch le maʻisuka i le 85%

O le Iunivesite o Kalefonia, San Francisco (UCSF) ma le Cardiogram Health Services ua latou atiaʻe se polokalama faapitoa mo le watch watch watch a Apple Watch, lea, e tusa ai ma le natura oo latou fatu, e fuafua ai pe maua e se tagata le maʻisuka. O suʻega i luga o le 14,000 tagata na faʻaalia na faʻaalia le saʻo lelei o le masini i le 85% o mataupu.

O le fesoʻotaʻiga i le va o le maʻisuka ma le tino o le tino o le tino e mafai ai ona e iloa le maʻisuka e ala i faitauga o fuainumera o fua o le fatu, fai mai UCSF ma tagata suʻesuʻe Cardiogram.

O le fesoʻotaʻiga o le neural DeepHeart suʻesuʻeina faʻamatalaga na maua mai i le 14,000 tagata faʻapitoa o Apple Watch, e toʻa 544 na maua muamua i le maʻisuka. O maketi mataʻutia na mafai ona mafai ona faʻamautinoa lelei le faʻamaʻi i le 462 tagata gasegase (85%).

Cardiogram o se tusi talosaga mo tagata e umia le smartphone e iloa ai faʻamatalaga mai mea taugata - Apple, Fitbit, Garmin ma le Android. O le auʻaunaga e faʻavae i luga o fesoʻotaiga o vaʻaiga e faʻamatala ai faʻamatalaga i luga o le fatu ma le faʻaaogaina o tagata. I latou lava, o nei faʻamatalaga e leai se aoga, ina ia maua se faʻamaʻi, e tatau ona aʻoaʻoina le faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai faʻamaumauga.

Ia Aperila 2017, na lauiloa ai na faafaigaluegaina e Apple se vaega o inisinia o meaola e ola ai e fausia ai ni masini eletise e leai ni oso. E tusa ai ma le fuafuaga a le kamupani, o nei masini o le a faʻapipiʻiina i le Apple Watch, o lea e mafai ai e tagata faʻapitoa ona mataʻituina pea a latou suka. Ma ia Tesema o lena tausaga, na faamaonia ai e le United States Food and Drug Administration (FDA) le uluai electrocardiograph mo Apple Watch.

2018: E iloa e Garmin le auala e iloa ai le maualuga o le toto maualuga, maʻi suka ma le manava faimamafana

Ia Aukuso 2018, na faasilasila ai e Garmin o le cardiogram cardiovascular function app o loʻo fesoʻotai nei ma masini uma a Garmin e aofia ai le mataʻituina o le telefoni feaveaʻi. O faʻamatalaga mai le siakiina o le fatu e faʻapipiʻiina e se AI-faʻavae algorithm e taʻua o DeepHeart, lea e mafai ona iloa ai tulaga faʻanatura e fa: faʻapipiʻiina o le inrial, faʻatapulaʻaina o le tino i le moe, toto maualuga, ma le maʻisuka.

O le Cardiogram application e faʻamatalaina le faʻamatalaga na aoina mai e masini Garmin gadgets ma fesoasoani i tagata faʻaaoga e sili atu ona malamalama i le auala e aafia ai lo latou ola maloloina i le galue ma le moe. Faʻafetai i le tuʻufaʻatasia faʻatasi e ala i le Garmin Health API, o le talosaga e mafai ona maua i le tele o faʻamatalaga saʻo, lea e mafai ai faʻataʻitaʻiga faigata. Cardiogram na atiina ae lenei talosaga i le galulue soosootauau ma le Matagaluega o Cardiology, Iunivesite o Kalefonia, San Francisco. O le faʻamautinoa o faʻamaumauga na mauaina e le Cardiogram talosaga na faʻamaonia e le fomaʻi, ma na latou avea ma faavae mo le tele o suʻesuʻega, o ona taunuuga na lolomiina i tusi faasaienisi.

E talitonu le au atiaeina o le tuʻufaʻatasia o masini maualuga o Garmin e maua ai faʻamaoni faʻamaoni ma le DeepHeart algorithm Cardiogram e mafai ona faʻaleleia atili ai le lelei o le olaga mo tagata mamaʻi ma faʻaititia ai le tau o le soifua maloloina i le lumanaʻi.

E amata mai ia Aokuso 2018, e mafai e tagata o Garmin mea faʻapitoa ona mataʻituina le polokalama Cardiogram mai le Faleoloa Store ma le Google Play Store. E mafai foi ona latou auai i suʻesuʻega o le cardiological mRhythm na faia e le Iunivesite o Kalefonia.

2017: Faauigaga o le maualuga o le toto maualuga ma le manava faanatinati i se miti

I le faaiuga o Oketopa 2017, na faʻatuina mai ai e cardiogram se kopi fou o le talosaga o le igoa tutusa lea, o le faagasologa o fuataga o le fatu na maua e Apple Watch. Na fesoʻotaʻi le polokalame i se fesoʻotaʻiga faʻapitoa na fatuina e taʻua o DeepHeart, faafetai lea na mafai ai e le matamata matala ona fuafua lelei le maualuga o le maualuga ma le apnea (faʻamalosi) i se miti.

O le aoga o le polokalame na faʻamaonia e se suʻesuʻega na faia faʻatasi ma le Iunivesite o California San Francisco (UCSF). Faʻamaumauga na aoina mai le 6115 tagata e iai Apple Watch, ona suʻeina lea e le DeepHeart neural network.

Cardiogram na aoina 30 piliona fua, e aofia ai faʻamaumauga e uiga i le fatu ma le numera o laʻasaga na faia, ona faʻaaogaina lea e ala i le faʻaaogaina o le poto.

O suʻega o suʻega na faʻaalia ai e mafai e le fesoʻotaʻiga o le neural ona iloa le maualuga o le maualuga i le 82 pasene le saʻo, ma le maua o le moe i le 90 pasene le saʻo.

E faavae i luga o mataupu faavae na faʻatuina muamua, o loʻo fautua mai ai o tagata e maualalo le fatu o le fesuiaiga o le 1.44 taimi e sili atu ona lamatia ai le maualuga, ma o algorithms e mafai ona faʻamautuina lelei le maua o le moe i le mafaufau, ma Cardiogram ma le UCSF na suʻeina se vaega o tagata e suesue ona aʻoaʻo ai lea o le faʻaaogaina o le neural DeepHeart e siaki ai metotia fou.

O le komepiuta na faʻaaogaina faʻaaogaina faʻamatalaga mai le 70% o tagata suʻesuʻe, ona tofotofoina lea i le totoe 30%. E tusa ma le 6115 tagata na auai i le suʻega, na maua ai le manava o le moe i le 1016 tagata gasegase ma le maualuga i le 2230. O taunuʻuga o le suʻesuʻega e matua manuia lava, ma Cardiogram e talitonu o gaioiga e pei o Apple Watch e mafai ona faʻaogaina e avea ma auala aoga e siaki ai maualuga le maualuga ma le manava moe. O suʻesuʻega faʻaopoopo, o tupulaga e toe iloilo e tagata tomai faapitoa i lenei matata, o le a manaʻomia e fuafua i le lumanaʻi pe mafai ona maua e nisi gasegase isi faʻamaʻi, aua o le fuafuaina o mea faʻapitoa faʻafomaʻi e manaʻomia pea.

E tusa ai ma le World Health Organization (WHO), e oo mai i le 2017, o tagata uma e lima o loʻo i ai le maualuga i le lalolagi e leʻi maua i lenei faʻamaʻi, ma e 80% o tagata e le moe i le moe latou te le masalomia latou maʻi.

I le lumanaʻi, ua fuafuaina e le Cardiogram le faalauteleina o ana suʻesuʻega i tulaga faʻasoifua maloloina faʻapitoa e pei o le muaʻi maʻi ma le maʻisuka.

E tusa ai ma le co-founde cardiogram Brandon Ballinger, Cardiogram mo Apple Watch ma isi masini e leai se totogi. Ua fuafua le kamupani e faʻaopopo ni faʻalauiloa i le lumanaʻi o le a fautuaina ai le tagata faʻaaoga e siakiina le faʻamalosia o le atrial ma isi faʻalavelave faʻafuaseʻi i totonu o le loto. Ina ia aua le feteenai ma tulafono o le Food and Drug Administration (FDA), o le talosaga e na o le fautuaina o se tagata e faia se suʻega, ae le o se mea na tupu.

O le Cardiogram o le a mafai ona maua e ala i le faʻatauina atu o masini talafeagai mo suʻesuʻega i fale, ma le totogiina o le inisiua a le tagata e inisiua. O le a tuʻuina atu foi i le app fautuaga pe a maeʻa faʻamaonia pe faʻafesoʻotaʻi tagata ma fomaʻi ma faufautua i luga o se soifua maloloina. O nisi o vaega ua faamatalaina e fuafua e faalauiloaina i le 2018.

Na aoao mai le Apple Watch e iloa muamua le maʻisuka i le amataga

E pei ona maua e saienitisi i le Iunivesite o Kalefonia i San Francisco ma a latou paaga i le amataga o Cardiogram, e mafai e Apple Watch ona iloa faailoga o le maʻisuka i le amataga o le atinaʻeina o le faamai (o le saʻo o le siama ma i latou e latalata i le 85%). O le mea lea, i le taimi o le suʻesuʻega, sa suʻesuʻe auʻiliʻili e saienitisi faʻamatalaga o tagata e 14,000. E foliga mai e 463 tagata e leʻi masalomia latou maua le maʻisuka. O maketi mataʻutia na mafai ona iloa faʻamaoniga o se faʻamaʻi e le i maua muamua i nei tagata.

Johnson Xie, o le na faavaeina le cardiogram startup, na ia faamalamalama mai o le siakiina o le fatu ma polokalama faapitoa e faaaoga e iloa ai faailoga o le maʻisuka. O le mea lea, o togafitiga uma e faia e le o se osofaiga ma mo le tele o itula e le manaʻomia ona maua le toto o le tagata.

"E fesoʻotaʻi atu o tatou loto i le faʻalavelave faʻapitoa e ala i le faʻaogaina o le tino, -o lana tala lea. - I tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, e tusa lava po o le a le tulaga, o le fesuiaʻiga o le fatu o le uiga. O se suʻesuʻega i le 2015 e le Framingham Heart Study ua iloa ai o le maualalo o le fatu ma le tachycardia e masani lava o se taotoga o le maʻisuka. "

Ina ia iloa faailoga muamua o le maʻisuka, e pei o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka, o le faʻaaogaina o le aʻoaʻoga o le tagata lava ia. Aʻo leʻi amataina le suʻesuʻega, latou te auʻiliʻili faʻamatalaga auiliiliga o se numera patino o tagata (le numera o tagata auai i le suʻega, o se tulafono, sili atu i le 33,000) oe maua le maʻisuka ma isi maʻi. O lenei faiga e mafai ai e Apple Watch ona faʻamaonia maʻi o le maʻisuka e aunoa ma le faʻalavelaveina i isi faʻamaʻi.

Afai o mea uma e tusa ai ma le fuafuaga, o le lapataiga muamua mo faailoga o le maʻisuka e mafai ona aliali i le Apple Watch i le Cardiogram app i se taimi mulimuli ane i lenei tausaga.


  1. O lau uila. Physiology ma Falemai, Fale Lomiga a le Setete o Fomaʻi - M., 2014. - 452 c.

  2. Kalinchenko S. Yu., Tishova Yu. A., Tyuzikov I.A., Vorslov L.O. O le gasegase ma le maʻi gasegase i alii. Setete o Faʻataʻitaʻiga, Faʻataʻitaʻiga Faʻapitoa - M., 2014. - 128 p.

  3. Dedov, I.I. Faamai o le endocrine system / II. Tamamatua. - M.: Medicine, 2000. - 555 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga