Maʻisuka Lipodystrophy

O faʻamaʻi uma o le paʻu ua vaʻaia i ni vaega se lua.

  • paʻu o le paʻu e mafua mai i faʻafitauli o le maʻi suka, aemaise lava, neuro-ma le faʻavevesi, faʻapea foʻi ma faʻafitauli o le maʻisuka.
  • maʻisuka xanthomatosis,
  • maʻisuka dermatopathies,
  • maʻi o le maʻisuka.

O pathologies faʻalua o maʻi paʻu e mafua mai i siama ma siama. E aʻafia ai ma faʻamatalaga e mafua mai i vailaʻau e aʻafia ai le maʻisuka, mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. toxidermy,
  2. urticaria
  3. afsimatous reactions.

Liona o le paʻu e mafua mai i le maʻisuka, o se tulafono, umi se taimi, e faʻaalia i faʻalavelave faifai pea. Togafitiga ma le suʻesuʻega o tala faʻamataʻu o le galuega lea a se dermatologist ma endocrinologist.

O le maʻisuka ituaiga dermatopathy

O le maʻisuka dermopathy e taua o se suiga i le fausiaina o toto laiti, lea e mafai ona faamatalaina muamua i foliga o papules, ona avea ai lea ma foliga o ni sikuea ua gaogao.

Faʻaleagaga e tupu i le i ai o le maʻisuka. I le taimi muamua, o lanu mumu po o papulesi o loʻo i luga o le paʻu o se tagata, o lona lapoa e mai le 5 i le 10 mm. O faʻasalaga o loʻo manino lava i le ata.

E masani lava, o paʻu o le paʻu e aliali i luga o itu uma e lua, ae o loʻo i ai ni tulaga pe a faʻapipiʻi foliga i isi vaega o le tino. O aʻa i luga o vae mai le maʻisuka e le manaʻomia se togafitiga faapitoa.

O nei mea e sili ona mataʻutia o le lanu enaena lanu enaena. I le taimi muamua, e toatele tagata latou te aveina i latou mo vaitau matutua e fausia ma le matutua.

A maeʻa sina taimi, ona fefaʻasoaʻi ia mea e vaʻaia e le tasi ma le isi ma avea ma vevela, o le paʻu i nei eria o loʻo mimiti.

O le amataga o le dermopathy e le o manino lava mo togafitiga faʻaonapo nei. O le a le mafuaʻaga tonu e le iloa ai le faaletonu o le paʻu, ma o le dermopathy o se mealilo.

O le mea masani, o faʻafitauli o le paʻu e foliga mai i tamaloloa e iai se talafaasolopito umi o le maʻisuka. O faʻamaoniga e masani ona le auai. Ae ui i lea, i nofoaga ua aafia, atonu e ono:

I le taimi nei, o togafitiga faafomaʻi mo dermopathy e le oi ai. O le tulaga e pasia ile tausaga e tasi - lua tausaga.

I le avea ai o se tulafono, o le dermopathy o le maʻisuka e maua i le tele o faʻafitauli o le maʻisuka, ma masani ai:

2 tausaga talu ona aliali mai uluaʻi fasi, o mea uma lava e alu ese. E foliga mai o le paʻu o le paʻu i luga o le tino, e ese mai le lanu.

O le maʻisuka dermopathy ma microangiopathy ua faʻamoemoeina i luga o le faavae o le biopsy o vaega ua afaina o le paʻu. E tele fomaʻi e talitonu e foliga mai ua afaina, e pei o le ata. Ae pe a tuiina vae o se maʻi suka i se samala, e le o iai ni mea i lenei nofoaga.

Tomai masani

I le taimi nei, o vailaau aloaia e leai ni togafitiga lelei mo le maʻisuka dermopathy. Ua maua e fomaʻi le faʻamautuina o le faʻaleagaina o loʻo faia i le ala le tumau o le maʻisuka.

Ina ia faaitiitia le foliga mai o le dermopathy, e taua le mataʻituina o le maualuga o le suka, fuaina muamua aʻo leʻi uma ona 'ai. E le gata i lea, e tatau ona pulea:

  • fua o le tino
  • mafaufauga hemoglobin glyc.

A maeʻa ona faʻatuina lenei suʻesuʻega, fai mai fomaʻi:

  1. lapopoʻa tele o sauniuniga vascular (e oʻo lava i fua masani o suka),
  2. lipolic acid
  3. vitamini B.

Tomai faʻavae

O le faʻaaogaina o togafitiga faʻasolosolo ua faatagaina, latou te faʻafaigofie le soifua manuia o se tagata maʻi. Faʻafetai i togafitiga faʻale-aganuʻu, o le lamatiaga o le mauaina o le dermopathy o tagata maʻi na maua i le maʻisuka ua faʻaitiitia.

Lalo o suʻega sili ona aoga: E tatau ona e ave le 100 g seleni ma le 1 lemoni. O ponaivi uma e aveesea mai le lemoni, ma o le pi ma le pulupulu o loʻo faʻafefeteina i totonu o se mea e gaosia. E faʻafefe foi leleti ma fefiloi ma lemoni.

O le mea e tatau ai ona faʻafefiloi e tatau ona tuʻuina mo le 1 le itula i totonu ole vai vai. O le meafaigaluega e ave le sipuni 1 i le taeao ao leʻi 'ai. O le togafitiga e le gata i le lua tausaga. O le faʻafefiloi e manaʻomia le teuina i totonu o le pusaaisa.

O se vailaau mo St. John's wort, oak oak ma mint leaves. O mea uma lava e faʻafefiloi i tutusa tutusa ma sasaa i tolu ipu vai. E tatau ona tuʻu le masini i luga o le vevela vevela ma aumai i se mea e vevela, ona malulu ma vevela. Sulu se teuteu ma se teuteu ma faʻaaoga i vaega o maʻi o le paʻu. O lenei togafitiga faʻasalalau e faʻamalolo ai le maʻemaʻe.

Laʻau laʻau. O le laau e vevela ma faʻaaogaina i vaega mumū o le paʻu.

Decoction o birch buds. E manaʻomia se meafaigaluega e faʻamalolo ai le tigā ma le ita. I totonu o le fala, fufulu susu ma faʻaoga i nofoaga na afaina.

Patemea e faia i le ufi ma le manoa. O mea e faʻaaogaina e faia ile tutusa tutusa.

Taofiaga

Ina ia puipuia lelei le dermatosis, e taua le mataʻituina o lou tino e pei o:

  1. faʻaaoga vailaʻau mālūlū mama,
  2. faʻaaoga suauu
  3. fai ofu e faia mai ie masani, suia i latou i taimi uma,
  4. aveese masini ma aveese le paʻu ua oti i le pumice.

Afai o se vevela poʻo ni manua e aliali mai i luga o le paʻu, e manaʻomia se asiasiga faanatinati i se tagata faʻatau.

O le fomaʻi o fomaʻi e faʻatatau tonu lava i le aoga o le faʻasaʻoina o le metabolism ma le tulaga lautele o le maʻi e maua i le maʻisuka.

Faiga o le maʻi

Le vaegaSui
MetaboliteMethionine
"Methyluracil"
Faamalologa Toe FuataʻigaActovegin
Panthenol
HepatoprotectorsUrsofalk
Heptral
Faʻaʻoleʻole ma faʻasalalauCurantil
Pentoxifylline
VitaminiA, E, C
CorticosteroidsSoo se mea oona poo le fualaau faasaina

E le gata i lea, o metotia faʻaleleia a le lotoifale ua faʻamatalaina, o le faʻaaogaina o metotia faʻasalalau e mafai. O faʻatulagaga talafeagai e lisiina i le laulau:

Ina ia puipuia le pa'ū o le gaʻo oona, e taua le siakiina o lau kulukose i taimi uma.
  • Mulimuli i se taumafataga.
  • Mataitu le maualuga o le kulukose.
  • Suʻe isi nofoaga o tui.
  • Mulimuli i le auala mo le puleaina o le inisalini. Faʻaaogā le inisalini e faʻamafanafanaina i le vevela o le potu, o aʻa faʻamalosi, ma togafiti nofoaga faʻapipiʻi ma le ava malosi.
  • Faʻaaoga auala faʻapitoa o le puleaina - tuila, peni, pamu.
  • Aloese mai le afaina o le paʻu.
  • Aua e te faia ni laei e faia mai ie lalaga - mea faʻalanu, o fulufulu mamoe.

O le aoga o ituaiga lipodystrophy togafitiga e oʻo atu i le 92.8%.

I le faaopoopo atu i le taufaʻamataʻu o faʻalavelave purulenti, lipodystrophy e oʻo atu ai i le lamatiaga o le le saʻo o fua o inisalini. I nofoaga ua afaina, o le maualuga o le absorption o le vailaau faasaina ua faaitiitia ina ia atoatoa le tetee. E le gata i lea, o le faʻamaʻi o loʻo faʻapipiʻi ma faʻateleina ai le tulaga o isi suiga o le hormonal ma le metabolic (faʻataʻiloga, faʻalaʻau). O le mea lea, e matua taua tele le manatuaina o puipuiga ma mulimuli i fautuaga a le fomaʻi e puipuia ai faʻafitauli.

Tuua Lau Faamatalaga