I le afiafi, o le suka toto e masani lava, ma o le taeao e siitia ai: aisea e tupu ai lenei mea

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le inisalini o le hormone o se tasi lea o mea taua i le tino o le tagata. A aunoa ma lea, o le faiga masani o le tele o polokalama e le mafai. Muamua lava, e fesoasoani i le fuafuaina o le maualuga o le suka i totonu o le toto o se tagata ma, pe a tatau ai, fetuunai.

Ae o nisi taimi e oo lava i le suka masani, o le inisalini ua matua faateleina. O mafuaʻaga e tupu ai lenei mea, e pei ona molimauina e le maualuga maualuga o le suka poʻo le inisalini i totonu o le toto, nai lo le taufaamatau, e maualalo.

Inisalini ma lona uiga

E pei ona fai mai, e leai se gaioiga i le tino o le tino e masani lava ona maua e aunoa ma le insulin. O loʻo galue malosi o ia i le faʻamavaeina o puipuiga ma gaʻo. Ae, o le mea moni, o le galuega autu o le pulea lea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai e gau le maualuga o le suka, o le a le tupu le malosi o le tino i le tino i se fua faatatau tutusa.

Inisalini i se soifua maloloina, o le tino masani o le tino o loʻo i ai i ni aofaiga:

  • I tamaiti, mai le 3.0 i le 20 UU / ml,
  • I tagata matutua, mai le 3.0 i le 25 UU / ml.

I tagata matutua o latou tausaga ua sili atu i le 60-65 tausaga, o le inisalini e mafai ona aofia ai i se aofaiga e oo atu i le 35 mcU / ml. O nei mea uma o faailoga masani ia. Afai e sili atu le maualuga o faailoga, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi i se taimi vave lava - o le a ia faʻavaeina mafuaʻaga ma faʻamatalaina pe aisea e maualuga ai le maualuga o le inisalini.

O se atugaluga faapitoa e tatau ona avea ma se tulaga e maualuga ai le hormone, ma tumau pea le suka. Mo le faigofie o le siakiina o le maualuga o le insulin ma le kulukose i le fale, e tatau ona i ai i taimi uma se glucometer.

E tatau ona suʻe fua suka i le tele o taimi i le aso - sili atu pe a ma le 5, ina ia mafai ai ona maua le ata sili ona manino.

Ae afai e le mafai, ona tatau lea ona siaki le suka ia le itiiti ifo i le faalua i le aso: i le taeao pe a maeʻa, ma i le afiafi, aʻo lei alu i le moega.

Aisea e maualuga ai le inisalini - mafuaʻaga

Afai e maualuga le inisalini, e faʻaalia i taimi uma se gasegase ogaoga i le tino, o se mea e le saʻo ma le soifua maloloina. Muamua lava, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 - o le tino lea o le faʻamaʻi o ia ituaiga o faʻamaoniga o uiga ia.

E masani lava, o maualuga maualuga o le hormone ua faailoa mai ai le maʻi o Cushing. Faʻasalaga, o se maualuga maualuga o le hormone tupu i totonu o le toto e matauina tutusa. O le suauu, e ui i lea, e tumau pea le masani.

O le inisalini maualuga o se tasi lea o faailoga o faafitauli ogaoga o le ate. E masani lava, o le tutusa o faailoga e iloa ai le i ai o insulinomas - o se kuluma e gaosia ai lenei hormone.

O le myotonia o le Dystrophic, o se faʻamaʻi faʻaleagaina o le neuromuscular, o se isi mafuaaga lea mo le faateleina o le maualuga o le insulin. E mafai foʻi ona e masalomia le uluaʻi laasaga o le oona ma le faʻaitiitia o le lagona o suauu tino i le homone ma gaʻo kulū e maua mai ai.

Po o le a lava le mafuaʻaga o le faʻafuaseʻi o le faateleina o le inisalini, o se maeʻa maeʻaeʻa, suʻesuʻega auiliili o le tagata maʻi.

Taua: masani ona faateleina le hormone pancreatic i tamaitai i le vaitau o le gaioiga. E talitonuina talu ai ona o le tino ua alu i se tulaga fou o le tino, o ia suiga e matua masani lava. Peitai, e ui i lea, e fautuaina e mataʻituina lou lelei, meaʻai ma le mamafa.

E le mafai ona tatou le amanaiaina le mea moni e faapea o le suiga i le maualuga o hormones i le tino o le tino e masani ona fesootaʻi ma le tele o neoplasms - ae maise lava, e mafai ona atiaʻe e ovaries polycystic ovaries poo ovaries. O se uiga iloga i lenei tulaga o le faateleina ma le malosi o le gaʻo o le gaʻo i totonu o le manava i luga o le manava.

O faʻamaʻi uma ua taʻua i luga e amata ona atiaʻe i le talaaga o le faateleina o le inisalini i totonu o le tino. Ae o loʻo i ai faʻamaʻi e mafua mai i le feteʻenaʻi, se faʻaitiitia poʻo le faʻaleagaina o le inisalini poʻo le suka o le toto. O le a le mea e tatau ona fefe ai i lenei tulaga?

O le lamatiaga o le faʻaititia o le inisalini

Afai e matauina se toso malosi o le inisalini, e tatau ona vave ave vave ia mea, aua o lenei mea e mafai ona avea ma se faailoilo o ia ituaiga o gaioiga ma patho:

  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • Vavave a le tagata
  • Maʻi faʻamaʻi
  • O le faʻasalasituitu o se faʻamaʻi e aʻafia ai le gasegase pituitary.

Afai o le tagata gasegase ua faʻavaivaia i le tino, o taʻaloga malosi mo se taimi umi, o le maualuga o le inisalini e mafai foi ona paʻu tele. I le tulaga masani, i soo se tulaga, e tatau lava ona e gauai faapitoa i le setete o le pancreas ma le suka - e mafai ona sili atu nai lo le masani ma le maualalo o le insulin.

O le faʻamoemoeina o le maualuga o le inisalini e tele sona sao mo na gasegase na maua i le taimi nei, e leʻi faʻamautuina le ituaiga o faʻamaʻi, ma e leʻi filifilia togafitiga togafitiga. O le polokalame ua filifilia, lea o le a tatau i le maʻisuka ona tausisia mo aso uma o totoe o lona soifuaga, o le a faalagolago i luga o faʻamatalaga na mauaina.

Auala e fuafua ai le maualuga o le hormone e ala i le ola lelei

E taua tele le pule tutoatasi i le maualuga o le insulin ma le suka. O le faia o lenei mea e le faigata e pei ona foliga mai, e tusa lava pe leai se glucometer ma le mafai ona pasi suega suʻesuʻe suʻesuʻe - e lava lava le mataʻituina lelei o faailoga e auina mai e le tino.

E tusa lava pe itiiti fesuiaʻiga i le fua o le hormone vave ona aafia ai le aofaiga ole kulukose. O nei mea uma e le afaina ai le manuia o le maʻi.

Afai o le inisiua o le inisalini na vavae ese mai le faailoga faatagaina, faʻaititia pe faʻaititia, e mafai ona fuafuaina i faailoga nei:

  1. Oona, lea e matua faigata lava ona tineia,
  2. Tue le paʻu
  3. Faʻavaʻa vave,
  4. Lethargy
  5. Vaivai

Afai o le maualuga o le hormone e tumau pea mo se taimi umi, o le faʻamalolo umi o maʻi e oʻo lava i manuaga laiti, o maʻila ma tuʻimomomoina ua matauina. O le mafuaʻaga lea mo maʻi uma o soʻo se manua ma gaioiga e matua le manaʻomia.

O le faagasologa o le toe faʻaleleia o mea o le a faʻagesegese ma tiga, o manuʻa e ono afaina ai ma le susulu. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, veins varicose, ulia o le gaʻo e masani ona taʻitaʻia ai le gangrene. I tulaga maualuga, o lenei mea e taufaamatau i le vavaeeseina o le lima.

Afai o le faʻaititia o le inisalini e maualuga, e masani lava ona faʻavave vave le suka toto. O lenei mea o loʻo faʻaalia i faailoga nei:

  1. Faafuasei osofaiga o le fiaaai.
  2. Tachycardia, faʻalavelave masani.
  3. Malosi malosi i le tino atoa.
  4. Faateleina le vevesi.
  5. O se tulaga e latalata i le faʻanoanoa e vave foi.

O nei faʻaaliga uma e fautua mai ai e manaʻomia e le tagata maʻi se tausiga faʻanatinati vave, e le mafai ona e faatuai

O le a le mea e lamatia ai le faateleina o le fua o le insulin

O le faateleina o le toto o le inisalini o le lamatiaga matautia e le gata mo i latou e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, ae mo tagata soifua maloloina uma. O lenei faʻalavelave e mafua ai ona oʻo i se gasegase ogaoga o le tele o totoga o le lotoifale, faʻaletonu galuega.

Muamua lava, o le tele o insulin i totonu o le tino e aʻafia ai le gaoioi o puipui o toto toto ma fausaga. Ma o lenei mea e lamatia ai le atinaʻe o le maualuga o le maualuga. E tusa ai ma lea, pe a faʻapetele le fatuga o le tino, o le aʻafiaga o faʻafitauli eseese o le cardiovascular system e faʻapupula.

E tigaina foi le gaʻo o le carotide, e aofia ai ona sela ma puipui e amata ona malulu ma faʻafefe, ma e mafua ai ona faʻaitiitia le toto i le faiʻai. I faʻamaʻi matutua, o lenei faʻalavelave e faʻaalia i se faʻafitauli i le manatuaina ma le manino o mafaufauga, tali faʻatuai, ma isi faaletonu o galuega.

O le mea sili ona leaga o le faʻaititia o le inisalini e mafua ai ona fausia le maʻisuka ituaiga 1. O lenei fomaʻi o le faʻamaʻi e mafua mai i suiga e le masani ai i le toetoe lava o tagata uma ma okeni. I le faaopoopo atu, e aunoa ma le iniseti masani o le inisalini, e le mafai e le tagata gasegase ona toe faia se aso e tasi.

Fautuaga: afai ei ai se masalosaloga o le fua o le hormone ma le suka o le toto e alu ese mai le masani, e tatau ona pasi le suʻega talafeagai i se taimi vave e mafai ai.

Ole a vave ona faia ni laʻasaga pe a faʻamaonia le vaeluaina, o le tele o avanoa e aloese mai ai i ni faʻafitauli matuia. O nai suiga laiti e le mafai ona le amanaiaina, e tatau ona suʻesuʻeina i le taimi ma faia togafitiga faʻatagaina.

O nei fuataga e taua tele i mataupu e matua taua tele ai suiga o le inisalini, ao tumau pea le suka i le tulaga masani. O lenei mea mataʻutia e sili ona matautia, e le mafai ona mafaufau le tulaga o le maʻi e tumau, e manaʻomia e ia se fesoasoani faafomaʻi.

I le avea ai o se faaiuga, e mafai ona tatou fai atu o le pulea o le maualuga o le insulin i totonu o le tino e tutusa lava le taua e pei o le maualuga o le suka. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono uma ma fautuaga, e mafai ona faatumauina le faagaoioia o totoga taua i se tulaga maualuga ma puipuia ai le fausiaina oo latou maʻi mamai i se taimi talafeagai.

Aisea e tulai mai ai le toto toto i le po

O le tulaga pe a oʻo i luga le suka i le po e fesoʻotaʻi ma le meaʻai poʻo le faʻamalolo i le tino. Afai o le kulukose i le afiafi e le sili atu i tulaga e taliaina - o le tulaga e manatu e masani, talu ai i le taeao e sili atu ona maualalo le faʻailoga aʻo leʻi 'ai. Afai e maualuga le suka i le taeao, o le a faailoa mai ai le maʻi o le "Morning Dawn" i le maʻisuka poʻo le tele o meaʻai, inu ava i le po na muamua atu. Faʻafouina o le tino i faʻataʻitaʻiga (mamafa mamafa, mafaufauga mafaufauga, faʻasologa) faʻalauiloaina se le mautonu mo se taimi puupuu, a maeʻa ona toe foʻi i le masani. I isi tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist mo se fesoasoani.

Tausaga masani

O le suka i le toto suka i le maʻisuka ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1 o faailoga taua ia. O le masani mo se tagata soifua maloloina e masani lava ona tuʻuina le maualuga o le 3.3-5.5 mmol / l - le kuka (sugar i le taeao i luga o se manava leʻo). O le tulaga lea o le suka i le taeao o le tulaga maualalo (i le fua faatatau o fua o aso taitasi) ma le suka i le moe i le taimi e momoe ai e masani lava masani. O le masani o le suka toto e faʻamaonia ai se tulaga lelei o le maʻi, le leai o ni faʻafitauli leaga. O se faailoga i luga atu o le 5.5 mmol / L o loʻo faʻaalia ai le solia o le tino ma suiga talafeagai. E mafai ona e fuaina le kulūkose i luga o oe lava poʻo faatasi ai ma le fesoasoani a suʻega suʻega e tatau ona faia i le taeao. O le anapogi o le toto suka e fuaina.

Toe foʻi i le laulau o mea

Aisea e tulaʻi mai ai taimi?

O mafuaʻaga o le suka e le faʻaalia i taimi uma le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le maʻisuka ituaiga 1. Atonu e sili ona tele ona o mafuaʻaga faʻapitoa faʻale-tino.

  • malosi malosi faaletino
  • maualuga maualuga o le gauai ma le mafaufau,
  • fefe
  • ao maitaga
  • popole

O ia tulaga e mafai ona tupu ai le toto maualuga o le toto, lea e faʻaleleia mo se vaitaimi pupuu ma e tutoatasi lava e toe foi i le masani.

O meaʻai vevela e mafai ona mafua ai le faateleina o le kulūkose i le afiafi.

Afai o le a masani le faateleina o le masani o le afiafi, o le mafuaʻaga atonu e mamafa, meaʻai gaʻo poʻo mea caffeine. O meaʻai vevela ma meaʻai vevela e mafai foi ona faʻafefeteina se maualuga maualuga. I le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, o lenei tulaga e aofia ai i luga o le kapeta ma mea taumafa, aemaise i le afiafi. O faʻamaʻi pipisi ma corticosteroid e mafua ai le maualuga o suka. O le faaletonu o le tino i totonu o le okeni e faia ai se tulaga pe a oso le kulūkose:

  • maʻi ate
  • faafitauli i le faiga o le endocrine,
  • maʻi o le pancreas
  • faʻaleagaina o mea faʻaleaga.

O le maualuga o le suka e mafai ona maua pe a leai se moe, faʻavaleaina o le ava ma fiva. Afai o le kulukose e le masani ai, e tatau i le tagata maʻi ona gauai atu i le malosi o le galue, faateleina le tele o le malologa ma puipuia ai le matelaina. O mafuaʻaga o ia tulaga o loʻo faailoa mai ai le manaʻoga e faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi mo se fautuaga ma se suʻesuʻega. O le le amanaiaina o faailoga e mafai ona oo atu ai i faafitauli matuia o le soifua maloloina. O maʻi suka e masani ona mafatia mai le Morning Dawn Syndrome. I lenei setete, o le kulukose e maualuga atu i le 6.1 mmol / L. E na o le fesuiaiga lenei e le fomaʻi e ala i le suia o le metotia ma le taimi ole pulega ole inisalini.

Toe foʻi i le laulau o mea

Mafuaʻaga o le aoauli i le toto suka

O le taumafa i le moe e mafua ai le oso i luga o le kulukose toto.

I le maitauina o mea e faamatala ai pe aisea ua maualuga ai le faailo o le kulukose i le taeao, e tatau ona e faailoa atu se tulaga e ono suia. O le maualuga o le kulūkose i luga o le po e fesoʻotaʻi ma taumafa. I le afiafi e tulai mai ona o:

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • maualuga gaʻo gaʻo i meaʻai
  • gasegase aʻo lei moe.

I se tulaga faapea, ua faamalosia le tino e faʻaalu le tele o le malosi ma faʻaaoga punaoa natia. Le lava o mea taumafa i le aso atoa ma sili atu i le afiafi e soli uma ai metabolic processes i totonu o le tino, ma o le masani o le kulūkose e faʻalavelaveina. O le faʻaitiitia o ia i ia tulaga e na o le fetuunai o le meaai ma lau meaai.

Toe foʻi i le laulau o mea

Le mea e fai

O le faʻaitiitia o le kulukose o le toto, lea e maualuga atu i le tulaga masani, e na o le fesoasoani o togafitiga faʻaleaganuʻu ma mea lelei e tatau ai. O le faʻaaogaina mai le lisi o oloa e faʻaosofia ai le oso i le kulūkose, o le teenaina o le ava o le a fesoasoani e faʻamautu ai le faʻatinoga. I isi tulaga, na o vailaau e fesoasoani. I fafine maʻitaga, e le manaʻomia ona faʻatulafonoina le toto o le suka, talu ai o lenei mea e mafua ona o se suiga i le tulaga o le physiological ma le tala faʻasolopito. Afai o le kulukose i luga o se manava gaogao i le taeao e sili atu i le 7 mmol / L, ma le 2 itula pe a uma le taumafataga o loʻo i ai se faʻaopoopoga i le 11 mmol / L - o le tulaga e matautia ma faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka. I lenei tulaga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

E faapefea ona fesuisuiai le kulukose i le gasologa o le aso

Toeitiiti lava o suiga uma oo tatou tino e aofia ai ma suiga o le soifua maloloina ma faafitauli tau le soifua maloloina. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma se avega i luga o se okeni, o se tali e mafai ona avea ma se faʻateleina o le suka ma se faʻamaʻi e pei o le hyperglycemia.

O taeao uma e fafagu ai lou tino, e mafua mai i faailo o hormones o le tuputupu ae. Mo sina taimi i taeao o le taeao latou te taofiofia ai le malosi o le inisalini i luga o kulukose, ma tuʻuina atu le "logo" e uiga i le amataga o le ala o le tagata. O le faateleina o le kulukose o le toto e pa'ū i le va o le fa ma le valu i le taeao. O le maualuga maualuga o le suka e mafai foi ona mafua mai i le faʻasaʻoina o se fualaau faaopoopo o le kulukose mai le ate, lea e fesoasoani e fafagu ai ma amata galuega galue.

O le mea moni, e tatau ona mataʻituina pe faʻapefea ona tulaʻi pe pa'ū le suka. Ma afai o le faʻateleina e oʻo i le aso atoa, ona sili atu lea ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faapitoa o le a ia fautuaina oe fualaau faasaina e fesoasoani e fetuunai le togi o le insulin i le afiafi. O le insulin i le taeao o le a fesoasoani e faapaleni le kulukose mai le ate. E le gata i lea, o loʻo i ai se auala soifua maloloina e faʻaitiitia ai le "faʻamalosi o le taeao" e aunoa ma le tagofia o fualaau. O le alu ese atonu o le teenaina o le faʻaaogaina o le tele o meaʻai gaʻo mo le 'aiga o le afiafi. E mafai ona taofiofia le osofia o le taeao i le suka o le toto e ala i le tuiina o le insulin i le va o le fa ma le ono i le taeao. O lenei mea o le a fesoasoani e taofia ai maʻi o le taeao, ae o le faʻamaumauga e tusia tuusaʻo e lau fomaʻi. I tulaga o le le talafeagai po o le le talafeagai foi o le faaaogaina o le suka-lowering tablets, e mafai ona e mauaina se maʻi e pei o le hypoglycemia.

Mafuaʻaga mo Fua o le Sugar

Aʻo suʻesuʻeina suʻega o le toto o le tagata maʻi, e mafai ona faia se manatu sese e uiga i le maʻisuka.O le faateleina o le kulukose o le toto e le o taimi uma e taʻu mai ai se mea na tupu ma le i ai o maʻi matautia. Afai tatou te mafaufau i mafuaaga autu e oso ai le suka i totonu o le toto, ona le tatau loa lea ona vavaeese tagata maloloina atoatoa. E i ai suiga o le tino i le tino o le tagata lea e mafua ai le maualuga o le kulukose o le taeao. I le olaga faʻaonapo nei, ei ai tulaga e matua taua ai pe a pa'ū mataʻutia pe faateleina i le suka. O lo o matou talanoa e uiga i tulaga ogaoga, ma o le ita ita e le tumau ma leai ni taunuuga ogaoga mo tagata. O se faʻataʻitaʻiga o suiga nei i le olaga i aso uma:

  • mamafa faaletino, aoaoga po o le tele o galuega faaletino i falefaigaluega,
  • faʻalauteleina ma faʻalautele le mafaufau faʻaletino (suʻega pasi, faia o se lipoti),
  • ogaoga tulaga e lamatia ai le olaga o se tagata,
  • se lagona malosi o le fefe po o le fefe,
  • feagai ma tulaga ogaoga faigata (leiloa oe pele).

O mafuaaga uma nei e le tumau, ma o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e toe foi mai i le tino i le taimi lava e maeʻa ai le faʻaogaina o le tino o mea e faʻaosoina ai luga. Afai e oso le suka i ia tulaga, o lona uiga e le o le mauaina o soʻo se faʻamaʻi tuga. O lenei amioga o le tino e tatau ona avea o se puipuiga puipui e fesoasoani i se tagata e foia ai faigata ma toe foi mai i le masani.

Ae e le tatau ona galo ia i tatou mafuaaga sili ona taua mo le faateleina o le kulukose i totonu o le toto. O suiga faʻapitoa i le tino e mafai foi ona avea o se punavai o sea faafitauli, ma o le maualuga o le taeao i le tulaga masani o le kulukose atonu o le faailoga muamua lea mo togafitiga vave.

O ituaiga nei o faʻamaʻi e aʻafia ai le toto toto:

  • osofaia o le epilepsy
  • tiga tiga
  • faiʻai le faiʻai
  • tiga tiga
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • faiʻai le faiʻai
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • Togafitiga
  • manuʻa ma gau
  • togafitiga i le ate.

Faailoga o le Maʻisuka

Faʻateleina le suka o le toto, e mafai ona e matauina ni suiga poʻo ni uiga o se maʻi ogaoga mo le maʻi. O le taatele o le fia inu pea. O lenei mea e tupu mai i le mea moni e faʻapea, o le maualuga o le suka, e faʻavaivai ai pea le vai i le tino ma e le mafai ona uuina mo se taimi umi. O se faaopoopoga po o se tasi o faailoga o le maʻisuka o le gutu malogo. Glucose e faʻafefe uma le vai o loʻo sau, lea e oʻo mai ai se faailo mai totoga uma e uiga i le le lava o le vai i le faiʻai.

O se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona lagona le faʻaauau pea ona ia faʻamalosi ma matau le faateleina o le tele o le vai e tafe. E iai foi se faailoga o le maʻi o le maualuga maualuga o le toto maualuga, lea e faailoa ai le solia o fatugaʻo. E le gata i lea, i tulaga eseese ma eseese tikeri o le faamai, o le maʻisuka e mafai ona mafatia mai le tele o mea leiloa po o le mamafa.

O le a le mea e faʻatau ai le faʻaitiitia o suka

E i ai taimi e tupu ai se faʻaititia o le suka. O se faafitauli ogaoga lenei e pei o le maualuga o le kulukose. O le tele lava o taimi, e mafai ona iloa e le tagata gasegase faailoga muamua pe a oʻo i lalo ifo le 4 mmol / L..

O le a le mea e faʻafefe ai se faʻaitiitia o le suka? O lenei mea e sili ona lamatia mo le maʻisuka, lea e aofia ai aʻafiaga ogaoga. O faʻamaoniga autu o lenei maʻi e mafai ona mafaufauina: o se lagona faifaipea o le fiaai, vaivai ma le masani malaise, salu le masani ai, faʻalauteleina le fatu ma le lagona o le tingling i le laugutu.

O le a le mea e faʻafefe ai se faʻamalologa o se faʻaitiitia pe faateleina i le suka o le toto? I tulaga maualuga, pe a mafua ona o le pa'ū o le kulukose o le toto i le 55 mg / dl, e amata e le tagata ona gaioiga le gaioiga. Mai se faaletonu o le suka i totonu o le tino, o lenei okeni e le toe mafai ona galue, ma e le mafai e le tagata gasegase ona tali lelei atu i le lalolagi o loo siomia ai o ia. I le paʻu faʻafuaseʻi i le kulūkose, e le mafai e le tino o le maʻi ona toe faʻafoʻisia lona tulaga muamua, ma afai e faʻaitiitia i le 30 mg / dl, o le faʻamalolo ma le oti e mafai.

Puipuia faʻamaʻi

Ina ia puipuia le maʻisuka ma isi faʻamaʻi uma e faʻalagolago i le tuʻuina atu o le kulūkose i lou tino, e tatau muamua ona e tausisi i meaʻai faapitoa ma mataʻituina au meaʻai.

O le mea pito sili ona taua o le pulea lea o le aofaʻi o suka e faʻaaogaina i le aso ma oloa gaʻo uma.

Faʻatapulaʻaina oe lava i mea faʻafiafia, sugary fruits and spirits. Ina ia ausia le tulaga o le maualuga o le suka toto, o le a le lava le tasi meaai. E fautuaina e fomaʻi le faʻaofuina o lou tino i le tino i aso uma ma faia faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. Taumafai e savali i le ea fou i aso uma ma maua ni lagona lelei. E le gata i lea, e tatau ona e faʻalogo i lou tino ma afai e te vaʻaia tutusa faailoga ma faailoga o le maʻi, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi.

Aisea e masani ai le suka o le toto i le afiafi ma siitia aʻe i le taeao: mafuaaga

Ina ia malamalama i mafuaʻaga mo le faʻatupulaʻia ma le faʻaitiitia o le suka i taimi eseese o le aso, e tatau ona e faʻamalamalamaina uiga o le tino e fesoʻotaʻi ma lenei mea ofoofogia. O le mea lea, o le asō o le a tatou auiliiliina pe aisea e oʻo ai i faʻamaumauga masani i totonu o le tino i le afiafi, ma i le taeao e tulaʻi mai.

O le toto maualuga o le suka o se faafitauli e popole i le tele o le maʻisuka. E matua taua lava pe afai o le suka e masani lava i le po ma le afiafi, ma e ala i le taeao ma le aoauli.

O taimi uma lava e te vaʻai ai i se maualuga maualuga o lenei faailo i totonu o le tino, e tatau ona e malamalama o loʻo i ai mafuaʻaga mo lenei mea e tatau ona vave iloa ma faʻaitiitia.

O le asō o le a tatou iloiloina pe aisea e maualuga ai le suka toto i le taeao, e ui lava o le masani i le po na muamua atu. O lea, aisea e ala ai le kulukose toto i le taeao, e faalagolago i le tele o mea.

O fomaʻi e uiga i le maʻisuka

Fomaʻi fomai, Polofesa Aronova S. M.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaʻau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO.

Aisea e fai ai faailoga i le taeao

Afai ei ai sau suka maualuga i le taeao, atonu e tele mafuaaga mo lenei mea. E mafai ona faʻaumatia uma i latou, ae muamua e tatau ona e filifili po o fea e faʻatatau ia te oe:

  • Morning Dawn Syndrome. O se mea ofoofogia lea e faʻaaoga ai hormonia faapitoa i le taeao e faʻamalolo ai gaʻo, lea e vave paʻu ma ulu i le toto. O lenei tulaga e mafai ona pasi lava ia, e aunoa ma lau osofaʻiga, ae o loʻo i ai taimi e atiaʻe malosi ai. Afai o le mea lea e maua ai le suka i le taeao, ona e talanoa lea ma lau fomaʻi lau meaʻai ma vailaʻau o loʻo e tago ai,
  • Somoji syndrome. O le isi lea mea e mafua ai le maualuga o le suka i le taeao nai lo le afiafi. E tupu lenei mea ona o le po ua faʻaitiitia le tele o le aofai. I le tali atu i le atuatuvale na tulai mai, ua faʻaaogaina e le tino ia fanua faʻaagaga, o le mea lea na amata ai le malepelepe o mea e gaosi ai meaʻai gaʻo, ma o le faʻasolosolo pea o faʻasologa.

O mea ia e faʻamatalaina ai le ala e ala ai le toto toto i le taeao. E mafai ona faʻaumatia uma i latou pe afai tatou te faʻataunuʻu saʻo le mataupu o togafitiga. Ae o le glucose o le taeao e maualuga atu i luga masani - e le na o le pau lea o le faafitauli mo le maʻisuka.

Mafuaʻaga o le maualuga o le kulukose i le po

Afai e te fia iloa pe aisea e tulai mai ai le aofaʻi o lenei vaega i le toto pe a uma le 'aiga o le afiafi po o le po, ona suesue lea o le lisi o mea moni:

  • E te 'ai mea taumafa i luga o mea inu gaʻo mo le' aiga o le afiafi. O se tulaga masani lea pe a amata le vaeluaina o le malosi ma o le a tulaʻi mai uma faailoga,
  • E te 'aina sina mea taumafa i le aso atoa, ma e ai i le po. Ma o le avega sili i luga o le tino e pau tonu i le pogisa.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le tali i le fesili pe aisea e tulaʻi ai le suka i le afiafi e manino. E leai se hormones po o fualaau e aafia ai lenei mea. O mea uma e uiga i au meaʻai. Faʻataʻitaʻia pe a maeʻa ona faʻatalanoa muamua i lau fomaʻi e aloese mai faʻafitauli. E mafai ona faʻamatalaina lau fale talavai.

E leʻo se mea talafeagai, ae sili atu le faafitauli: aisea e masani ai le suka toto i le afiafi ma faʻaeaina i le taeao?

O tagata masani e masani ona talitonu o loʻo maualuga le maualuga o le suka i le toto pe a maeʻaeʻa le gaʻo.

Ma e maeu lo latou maofa pe afai, a uma ona faia se suega i le fale, latou te iloa o le anapogi glucose faitau i le taeao e sili atu nai lo tulaga uma.

O le mea moni, o gaioiga e faia i totonu o le tino ei ai sina uiga eseʻese. Ma ina ia aua le faateia i le taunuuga, e tatau ona faamasani oe ia latou foliga.

Aisea e masani ai le suka o le toto i le afiafi ma le maualuga i le taeao?

E te alu e moe i glucose masani, ma ala aʻe i luga ma le maualuga o le kulukose, ma e faʻalavelave ai oe ... E tatau ona avea ma isi auala. O le mea moni, ei ai mafuaaga mo lenei tulaga o mataupu.

Faatasi ai ma tulaga e mafua ai le faateleina o le kulukose i le taeao o mea nei:

  1. i le afiafi na e 'ai tele meaʻai gaʻo, mafua ai le maualuga o le maualuga o le suka,
  2. o se osofaiga o le hypoglycemic na mafua ai le faateleina o le toto o suka,
  3. e te alu e moe e aunoa ma le 'aiga o le afiafi, o se taunuuga o le tino e tatau ona faʻaaogaina fanua faasao,
  4. o loʻo e le tagofia vailaʻau. E mafai foi e le fomaʻi ona filifili le mea sese mo oe.

Afai e maualuga le suka ona o mafuaaga o loʻo i luga, ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi. O le a tuʻuina atu oe e le fomaʻi mo se suʻega, e tusa ai ma taunuuga o le a ia filifilia ai le sao saʻo e mafai ona tuʻuina atu i le tino le mea e manaʻomia.

Afai o le mafuaaga o le oso o se popolega faifai pea, e tatau ona toe iloilo lau lava ituaiga olaga. A leai, e oʻo lava i le faʻaaoga pea o vailaau faʻamaʻi e le fesoasoani ia te oe.

Afai o loʻo e soifua maloloina, o le toʻafilemu, o se masani lelei i aso uma ma se paleni taumafa o se fualaau sili lea e puipuia ai le faateleina o le kulukose. O nei gaioiga o le a fesoasoani i le faʻafaigofieina o faʻataʻitaʻiga ma puipuia a latou oso.

Aisea e tulai mai ai le glucose anapogi?

O maualuga maualuga o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao e mafai ona tutupu e tusa lava pe lelei atoatoa tagata. O le faʻavae o lenei taunuʻuga o faiga masani ia e tutupu i le tino o le tagata.

A oi ai se tagata i se tulaga moe, o le maualuga o le suka o le maualuga lea o le maualuga.

I le taeao, o le galuega malosi o hormones e amata, o lona auai e aafia ai le fagua. I se taimi patino, o le gaioiga o le inisalini i le kulukose o loʻo taofiofia, o se taunuuga o lea ua faia ai se faailo e uiga i le amataga o le ala mai.

E le gata i lea, o le mafuaʻaga o se osofaʻi malosi i le taeao e mafai ona tuʻuina atu se vaega faaopoopo o le kulukose mai le ate. O le maualuga o le maualuga o le kulukose o le toto e mai le 4 i le 7 i le taeao.

O le taimi lea na amata ai itula amata, pe a ala mai le tino o le tagata ma amata galuega galue.

Aua e te maofa pe afai o taunuuga o fua i taeao e maualuga atu nai lo le masani.

Mafuaaga o le maualuga o le suka i le taeao i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

Tusa 1 ma le ituaiga 2 tagata gasegase e masani lava ona faitio i le osooso malosi i le kulukose i le taeao.

O le tele lava o taimi, o lenei mea mataʻutia ua matauina mai le 3 i le 5 i le taeao, lea na ia maua ai le igoa o le pese "taeao taeao" mai tagata tomai faapitoa.

O lenei maʻi e le maua i tagata uma e maua i le maʻisuka. I le tele o tulaga, e mafatia tamaiti talavou.

E le gata i lea, o le "ata o le taeao" e faia ai e ia ma tagata matutua, e tusa lava pe o le a le ituaiga faʻamaʻi. I le taimi nei, o mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e le o faʻamautuina e tagata atamamai.

Ae ui i lea, o saienitisi o loʻo fautua mai o le mea autu e mafua ai le osooso malosi o le faiga masani o le endocrine e faʻaalia i le fafagu ma faʻaalia i tino uma o le tagata.

Faatasi ai ma mea e ono mafua ai le amataina o "taeao o le taeao" e aofia ai:

  • telefoni fufulu
  • popolega na tupu i le aso na muamua atu
  • uiga taitasi o le tino,
  • le toesea ole inisalini
  • afaina o totoga i totonu o se mea masani poʻo le faʻalauteleina o le natura.

Ina ia iloa le maʻi, o le ae faia se suʻesuʻega faaopoopo i le fale mai le 00 i le 7 i le taeao.

Mafuaʻaga o Suga Maualuga i le Afiafi o le Taeao

O le mafuaaga mo le maualuga o le suka i le aso maualalo po o le aso masani i le maʻisuka o loo taoto i le "taeao taeao" syndrome.

I le vaitau mai le 3 i le 5 i le taeao, e amata loa ona faia e le tino le faasao o le suka mo le aso o sau, faʻaaogaina faʻasao faasao poʻo le faʻaaluina o le taumafataga na 'aina le aso na muamua atu.

O na oso i totonu o faailoilo o loʻo matauina foi ia i latou e le o maua i le maʻisuka. Ae ui i lea, o tagata soifua maloloina latou te le matauina na suiga ma e le tali atu ia i latou.

I nisi tulaga, pe a maʻi muamua se tagata maʻi poʻo le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga 2, o le mafuaʻaga o se suiga tele i faʻataʻitaʻiga o se taumafataga tele, faʻaaoga i le aso muamua, poʻo se tulaga faigata.

O le faafitauli e manaomia ai le mataʻituina pea e se tagata tomai faapitoa, ma i le tulaga o le malosi tele o le masani, faʻaaogaina togafitiga faafomaʻi.

Aisea e maualuga ai le kulukose i le po, ma masani i le ao ma le taeao?

I togafitiga faafomaʻi, o loʻo i ai foi le fesuiaiga o tulaga pe a oʻo mai le suka i le po, ma i le taeao e toe foi i le masani ma tumau i lena tulaga i le aso atoa.

O le mafuaʻaga o ia suiga o loʻo taoto i le le lelei o le 'ai o meaai. O le mafuaaga autu o le oso i le po o le taumafa i le taimi e momoe ai poʻo le faʻaleagaina o le gaʻo i le afiafi.

I se tulaga faapena, e tatau i le tino ona faʻaalu le tele o le malosi e gaosia ai le kulukose sa faʻamalosia.

O le leai o se meaai i le aso ma le mamafa o mea taumafa i le afiafi e oʻo atu ai i faʻalavelave i le gaosiga o gaʻo, o se taunuuga o le maualuga o le suka i totonu o le toto e mafai ona tulaʻi vave.

Pau lava le ala e faʻafaigofieina ai le maualuga o le suka o le faʻafetaui lea o le lisi, faʻapea foʻi ma le tufatufa o mea taumafa i ni vaega laiti.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le suka o le taeao

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, ulia, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

O lenei fesili e fiafia i le tele o tagata gasegase. O le faailo o le gaʻo masani o le suka i le toto paʻu mo tagata soifua maloloina i le taeao i luga o se manava gaogao e 4.0-5.5 mmol / l.

E tusa lava pe oe maua le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 poʻo le maʻisuka, e manaʻomia ni fua faʻataʻitaʻi.

Faʻasasani oe lava i se vave taumafataga. Taumafa ia le itiiti ifo i le 4 itula aʻo lei moe. E sili pe afai o le vaeluaga o le taumafataga mulimuli ma le moe e 5 itula (mo se faataitaiga, fai le 'aiga i le 18.00 ma alu e moe i le 23.00).

I le faaopoopo i le vave o le taumafataga o le afiafi, o le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona suʻe metformin i le faʻalauteleina o meaʻai (mo se faʻataʻitaʻiga, Glucofage Long). O le vailaau faasaina e mafai ai e oe ona tuʻuina faailo i totonu masani masani e oʻo lava i le taeao.

Pusa Faʻasologa Tausaga Faʻasologa

Mo le maʻisuka o loʻo mafatia i se ituaiga o le insulin-o le faʻamaʻi, ua fautuaina e faʻaaoga le insulin i taimi umi i itula o le afiafi e faʻasaga ai faʻamau.

Ma ia manatua, e leai se meaʻai e mafai ona faʻaititia ai taeao! O le faaitiitia e mafai ona tupu pe i lalo o le aafiaga o vailaau, pe o se taunuuga o le faasaʻoina o le meaai ma masani masani i aso taitasi. O le mea lea, e le tatau ona e tausisia fautuaga i luga o le faʻaaogaina o nisi meaʻai e maualalo ai le suka e le mafai e tagata faʻapipiʻi ona tufatufa atu i luga o le Upega i luga o fonotaga.

Aisea e ala ai le toto toto i le taeao i luga o se manava gaogao? Tali i le vitio:

Le mataʻituina o le toto toto i le taeao, e le tatau ona faʻafesoʻotaʻi le fale suesue. E mafai ona faia fua i le fale, e faʻaaoga ai se glucometer masani.

O le faateleina o le kulukose i le taimi lava e tasi o se logo mataʻutia mo le maʻi. O fua faʻatupulaia e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻisuka pe mafai foi ona avea ma se taunuuga o se taumafataga le talafeagai.

O le anapogi o le suka toto: o le masani o le faʻaitiitia lea. O le afifi o le taeao

Anava toto toto: saili mea uma e te manaʻomia. Faitau pe o le a lona masani, le auala e faia ai se auʻiliʻiliga mai se tamatamailima ma mai se vein, ma sili ona taua - pe faapefea ona faʻaitiitia lenei faʻaʻailoga i se soifua maloloina lelei, ave fualaau ma inisua. Malamalama pe o le a le mea e tupu i taeao o le taeao, pe aisea e maualuga ai le kulūkose i le taeao i luga o se manava gaogao malosi atu nai lo le aoauli ma le afiafi.

O le anapogi o le toto suka i le taeao: tala auiliili

E faʻapefea ona faia se suʻega o le kulūkose anapogi?

E manino lava, e le mafai ona e 'ai i se mea i le afiafi. Ae i le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona faatagaina le manava o le tino. Inu vai ma laʻau tila. Taumafai e aloese mai le faʻafitauli faaletino ma faalelagona i le aso ao leʻi faia le suʻega. Aua le inuina ava malosi tele.

Afai o loʻo i ai se faʻamaʻi manino poʻo le faʻamaʻi i le tino, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le a faateleina. Taumafai e faʻaaoga lenei mea. I le tulaga o se suʻega o le suʻega e le manuia, ia e mafaufau pe oe maua le nifo o le nifo, fatuga o fatugaʻo, siama o le urinary tract, poʻo se malulu.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

O le a le mea e anapogi ai le toto?

O se tali auiliili i lenei fesili o loʻo tuʻuina atu i le tusiga "O le fua o le toto sugar". O loʻo faʻaalia ai tulaga masani mo tamaʻitaʻi ma tamaʻitaʻi matutua, tamaiti o vaitausaga eseese, fafine maʻitaga. Malamalama pe faapefea ona ese le kulukose o le toto mo tagata soifua maloloina ma tagata e maua i le maʻisuka. O faʻamatalaga e tuʻuina atu i le tulaga o laulau faigofie ma ata.

E faʻapefea ona ese le suka mai le taumafa ao leʻi faia le taeao?

E leai se eseesega pe a fai e 'ai lau taeao i le vave lava, i le taimi e te ala ai i le taeao. O le maʻisuka e le 'ai i le afiafi pe a ma le 18-19 itula, e masani ona taumafai e vave ai le taeao i le taeao. Talu ai latou te ala lelei ma malolo lelei.

Afai na e 'ai i le leva o le afiafi, o le taeao e te le manaʻo ai e' ai le taeao i le vaveao. Ma, e foliga mai, o le tuai o le 'aiga o le afiafi o le a faʻaleagaina ai le lelei o lau moe. Faʻapea o le 30-60 minute poʻo le sili atu foʻi e alu i le va o le ala i luga o le taeao. I lenei tulaga, o le fua o le fuaina o le suka i le maeʻa ai o le ala ma ao le i ai, o le a ese.

O le aafiaga o le taeao o le taeao (vaai lalo) e amata ona galue mai le 4-5 i le taeao. I le itulagi o 7-9 itula, e faasolo ina vaivai ma mou atu. I le 30-60 minute e faʻamalosi e faʻavaivaia. Ona o lenei mea, o le suka o le toto aʻo leʻi 'ai taumafa atonu e maualalo ifo nai lo le taimi e uma ai.

Aisea e maualuga ai le maualuga o le suka i le taeao nai lo le aoauli ma le afiafi?

E taua lea mea o le taeao o le taeao. O loʻo faʻamatala auiliili i lalo. O le suka i le taeao i luga o se manava gaogao e maualuga atu nai lo le aoauli ma le afiafi, i le tele o le maʻisuka.

Afai e te matauina lenei mea i le fale, e le manaʻomia ona e mafaufau i se mea faʻapitoa i le tulafono. O mafuaʻaga o lenei faʻalavelave e le o faʻamautuina, ma e le tatau ona e popole ia i latou.

Fesili e sili atu ona taua: pe faʻafefea ona faʻasalalau le maualuga o le kulukose i le taeao i luga o se manava gaogao. Faitau e uiga i lalo.

Aisea e maualuga ai le maualuga o le suka i le taeao, ma pe a uma ona 'ai e avea ma masani?

O le aafiaga o le taeao o le taeao o le taeao e muta i le 8-9 i le taeao. O le tele o le maʻisuka e faigata tele ona faʻasaʻo le suka pe a uma le 'aiga o le taeao nai lo le maeʻa o le aoauli ma le' aiga o le afiafi.

O le mea lea, mo le taumafataga o le taeao, e tatau ona faaitiitia le aoga o le carbohydrate, ma mafai ona faateleina le fua o le inisalini. I nisi o tagata, o le taeao o le taeao o le taeao e faʻavaivaia ai ma vave ona taofi.

O nei gasegase e leai ni faafitauli matuia ma o latou kulukose o le toto pe a uma le 'aiga o le taeao.

O le a le mea e fai, pe faʻapefea ona togafitiga pe afai o le suka e na o le taeao lava e alu ai i luga o se manava gaogao?

I le tele o tagata gasegase, o le toto toto e na o le taeao lava e tulai mai i luga o se manava gaogao, ma i le ao ma le afiafi ao lei moe, e tumau pea le masani. Afai ei ai sou tulaga, aua e te manatu oe o se tuusaunoaga. O le mafuaʻaga o le vaveao o le taeao, lea e taatele i le maʻisuka.

O le suʻesuʻega o le prediabetes poʻo le maʻisuka. E faʻalagolago i le maualuga o le maualuga o lou kulukose. Vaʻaia fua o le suka toto. Ma mai iʻuga o le auʻiliʻiliga mo le hemoglobin glycated.

Togafitiga o maualuga maualuga o suka i le taeao i luga o se manava gaogao:

  1. Tetee i afiafi tuai, aua nei 'aʻai pe a ma le 18-19 itula.
  2. Aveina o le metformin fualaau faasaina (sili Glucofage Long) i le po faatasi ai ma le faʻalemuina malie o fualaau mai le 500 i le 2000 mg.
  3. Afai o meaʻai muamua ma le fualaau o le Glucofage e le lava le fesoasoani, e tatau lava ona e faia se insulin umi i le afiafi ao lei moe.

Aua e te le amanaiaina le faafitauli. O le le fiafia i ai e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka i le gasologa o nai masina poʻo tausaga. Afai o le maʻisuka e faʻaauau pea ona 'ai le taumafataga o le afiafi, e le o fualaau oona po o inisalini o le a fesoasoani ia te ia e toe aumai le suka i le taeao.

O le a le mea e fai pe afai o le keva anapogi e 6 ma luga? O le maʻisuka pe leai?

O lau fomaʻi atonu o le a taʻuina atu ia te oe o le suka o le anapogi e 6.1-6.9 mmol / L o loʻo togafitia, ae leʻo se faʻamaʻi matautia.

O le mea moni, faatasi ai ma nei faailoilo, o faʻafitauli masani o le maʻisuka e tupu aʻe i le sologa lelei. E maualuga lou lamatiaga o le fatu o le fatu ma le maualalo o le ola.

Afai o le fatu ma le toto o loʻo fafagaina e faigata, ona lava lea o le taimi e faamasani ai i faafitauli matautia o le vaʻaia, gaʻo ma vae.

Suauu anapogi o le 6.1-6.9 mmol / L o se faailo e manaʻomia e le tagata maʻi se togafitiga ogaoga.

E tatau ona e suʻe pe faʻapefea ona amio lau kulukose pe a uma ona 'ai, faʻapea foʻi ma le suʻeina o le hemoglobin glycated, ma siaki le gaioiga.

Faitau le tusiga "Suʻeina o le maʻisuka" ma fuafua po o fea ituaiga o faʻamaʻi e sili atu ona e masani i ai. A maeʻa lena, faʻaaoga se fuafuaga o le maʻisuka ituaiga 2 ole maʻisuka poʻo le ituaiga 1 polokalame e pulea ai le maʻisuka.

O le afifi o le taeao

Mai le 4:00 i le 9:00 i le taeao, o le ate e sili ona aveʻesea le insulin mai le toto ma faʻaumatia ai. Ona o lenei mea, o le tele o le maʻisuka e le lava le insulin i vaveao e tausia ai le maualuga o latou suka. O maualuga o kulukose e maualuga pe a fuaina pe a uma ona fafagu i luga o se manava gaogao.

E sili atu ona faigata le faʻasaʻoina o le suka pe a uma le 'aiga o le taeao nai lo le maeʻa o le aoauli ma le' aiga o le afiafi. E taua lea mea o le taeao o le taeao. E le o matauina i maʻisuka uma, ae i le tele. O lona mafuaʻaga e fesootaʻi ma le gaioiga o le adrenaline, cortisol ma isi hormones lea e ala ai le tino i le taeao.

O le faateleina o le suka mo le tele o itula o le taeao e faʻaolaina ai le atinaʻega o faʻafitauli masani o le maʻisuka. O le mea lea, o tagata gasegase maaleale e taumafai e taofiofi ata o le taeao. Ae e le faigofie ona ausia.

O le gaioiga o se inisalini umi, faia i le po, i le taeao e faʻavaivaia pe ua maeʻa foi. E tusa lava pe itiiti le aoga o le meaʻai na faia i le po.

O le taumafai e faateleina le fua o le inisalini lautele e tui i le afiafi e mafai ona taitai atu ai i le hypoglycemia (maualalo le toto suka) i le ogatotonu o le po. O le faaitiitia o le kulukose i le po e mafua ai le pogisa, palapeti ma le sulu.

E faapefea ona faʻaititia le toto toto?

Manatua o le suka maualuga i le taeao i luga o se manava gaogao, e pei o soo se isi taimi o le aso, e 4.0-5.5 mmol / l. Ina ia ausia, muamua lava, e tatau ona e aʻoaʻo e 'ai vave. Taumafa i le afiafi pe a ma le 4 itula aʻo lei moe, ma sili atu ile 5 itula.

Mo se faʻataʻitaʻiga, fai le 'aiga o le afiafi i le 18:00 ma alu e moe i le 23:00. Mulimuli ane o le taumafataga o le a faateleina le anapogi o le toto glucose i le taeao e sosoo ai. E leai se inisalini ma fualaau o loʻo ave i le po o le a faʻaolaina ai oe mai lenei mea.

E oʻo lava ile inisalini Treshiba sili ona fou ma aupito sili ona maualuga, lea o loʻo faamatalaina i lalo. Fai vave le 'aiga o lau' aʻai maualuga.

Faʻailoga i lau telefoni feʻaveaʻi afa afa itula ao lumanaʻi le taimi sili ona lelei mo se taumafataga afiafi.

O le maualuga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona taumafai e ave Metformin paluga o le ao Glucofage Long. E mafai ona faasolosolo lemu le siʻosiʻomaga i le maualuga o le 2000 mg, 4 papa o le 500 mg. O lenei vailaau e aoga ile toetoe lava o le po atoa ma fesoasoani ai i tagata gasegase e maua le maualuga o le suka i le taeao e sosoo ai i luga o se manava gaogao.

Mo le faʻaaogaina o le po, e na o glucophage o meaʻai e umi ona fai. O a latou tagatanuu taugofie e sili atu le lelei e le faʻaaogaina. I le gasologa o le aso, i le aiga o le taeao ma le aoauli, e mafai ona e faia se isi laulau masani o le metformin 500 poʻo le 850 mg. Ole aofaʻi ole fua ole aso o lenei vailaʻau e le tatau ona silia le 2550-3000 mg.

Ina ia faʻaitiitia le kulukose i le taeao i luga o se manava gaogao, e le tatau ona e faʻaaogaina soʻo se isi lava mea sei vagana ai metformin. Siaki le lisi o vailaau leaga o le maʻisuka. Tetee e ave vave loa.

O le isi laasaga o le faʻaaogaina o le inisalini. Ina ia maua le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, e tatau ona e tuiina le inisalini tele i le afiafi. Faitau atili i le tusiga "Iloiloga o tui o le insulin umi mo le injections i le po ma le taeao."

E maua uma ai faʻamatalaga talafeagai.

Malamalama pe aisea e sili atu ai ona lelei le inisalini o Tresiba i aso nei nai lo ona tagata. Matamata i se vitio lea e faʻamatala manino ai e Dr. Bernstein pe faʻafefea ona taofiofi le ata o le taeao o le taeao. Afai e te taumafai, o le a mautinoa lava e maua le maualuga o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao.

Amata ona e tuiina le inisalini, e tatau ona e faʻaauau pea ona mulimuli i se taumafataga maualalo ma le vaveʻai, e pei ona faamatalaina i luga.

O le a le mea e 'ai i le afiafi mo le' aiga o le afiafi po o le po ao leʻi alu i le moega ina ia masani ai le suka i le taeao e sosoo ai?

Eseese ituaiga o meaai e sili atu pe itiiti ifo foi le malosi e faateleina ai le toto suka. Faʻalagolago i nei meatotino, faʻapena foi i luga o mea o vitamini ma minerale, o meaʻai e vaevaeina ma faʻasaina ma faʻatagaina mo le maʻisuka. Ae leai se meaai e faʻaitiitia ai kulukose!

E mautinoa lava e te iloa o le suka gaʻo toto e maualuga ai le suka toto pe a maeʻa ona faʻafefe ma faʻafefe. Ae paga lea, o le suka e mafua foi ona o le lautele o puipui o le manava e ala i meaai e aina. E tupu lenei mea e tusa lava po o le a le mea na 'ai e se tagata, e oo lava i le vao laupapa.

I le lagonaina o le faʻalauteleina o puipui o le manava, e tuʻuina atu ai e le tino le kulūkose i totonu o le toto mai ona faʻaagaga i totonu. O le auala lenei o hormones matautia, na maua i le vaitau o le 90, galue. Dr. Bernstein i lana tusi e taʻua ai o le "aafiaga o se faleaiga Saina."

E leai se meaʻai e mafai ona faʻaititia le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, pe a 'ai i le afiafi, ma sili atu, i le po ao lei moe. E tatau ona fai se taumafataga ma faʻatagaina oloa ma ia mautinoa e le silia i le 18-19 itula. O le maʻisuka e le faʻaumatia le masani o le faia o le taumafataga o le afiafi, e leai ni vailaʻau ma inisalini e mafai ona fesoasoani e toe aumaia le suka i le taeao.

E faʻafefea ona aʻafia le suka i le taeao i luga o se manava gaogao i le taumafa ava malosi?

O le tali i lenei fesili e faʻalagolago i:

  • ituaiga taʻitasi o le maʻisuka,
  • le aofaiga o le ava ua ave
  • afaina
  • ituaiga o meainu malolosi na faʻaumatia.

E mafai ona e faʻataʻitaʻi. E le faʻatagaina le maʻi suka e faʻaaoga lelei le ava malosi. Ae ui i lea, o le inu malosi o le tele o taimi e sili atu ona lamatia nai lo tagata e maua i le glucose metabolism. O le tusitusiga "Ava malosi mo le maʻisuka" e aofia ai le tele o faamatalaga manaia ma aoga.

Aisea e maualuga ai le suka i le taeao

Ina ia malamalama i mafuaʻaga mo le faʻatupulaʻia ma le faʻaitiitia o le suka i taimi eseese o le aso, e tatau ona e faʻamalamalamaina uiga o le tino e fesoʻotaʻi ma lenei mea ofoofogia.

O le mea lea, o le asō o le a tatou auiliiliina pe aisea e oʻo ai i faʻamaumauga masani i totonu o le tino i le afiafi, ma i le taeao e tulaʻi mai.

O le toto maualuga o le suka o se faafitauli e popole i le tele o le maʻisuka. E matua taua lava pe afai o le suka e masani lava i le po ma le afiafi, ma e ala i le taeao ma le aoauli.

O taimi uma lava e te vaʻai ai i se maualuga maualuga o lenei faailo i totonu o le tino, e tatau ona e malamalama o loʻo i ai mafuaʻaga mo lenei mea e tatau ona vave iloa ma faʻaitiitia.

O le asō o le a tatou iloiloina pe aisea e maualuga ai le suka toto i le taeao, e ui lava o le masani i le po na muamua atu. O lea, aisea e ala ai le kulukose toto i le taeao, e faalagolago i le tele o mea.

O tusiga lauiloa i le autu: aisea i le taeao maualuga toto maualuga

O le maʻi suka (DM) o ituaiga uma 1 ma le ituaiga 2 e fesootaʻi ma se maualuga maualuga o le maʻi cardiovascular, o le fuainumera o le tino mai le maʻisuka ituaiga 2 e 3 taimi maualuga nai lo le faitau aofaʻi, ma e 75-80% le aofai o le tino, sili atu ma le afa o nei mea.

Ia faaauau pea. Amata i le Numera 82. Matou te faʻaauau pea ona lolomiina tusi o se suʻesuʻega faasaienisi ma le aoga i le faafitauli o le maʻisuka, lea na faia i le aso 1 o Novema i Kiev ma le lagolago a Aventis. Ulu o le Toto.

Puipuiga ma togafitiga o faʻafitauli o le maʻisuka e talafeagai pea. Soo se manatu fou i lenei vaega e avea ma sini o le faateleina o le gauai atu o fomai ma tagata gasegase. Aoao e uiga i mea e mafai ona taofia ai faʻafitauli mai le maʻisuka

Fesili ma tali i le: aisea i le taeao maualuga maualuga le suka o le toto

O le mamafa o le nerve e masani ona faateleina le suka o le toto.

O le maʻitaga e sili atu le le fuafua i le taimi nei. Atonu o le a muta mo oe DIABETES. Maua muamua lou mamafa ina ia muamua.

1) Muamua, e te manaʻomia le DIET: faʻamalo le sipuni mai le taumafataga, faʻaitiitia le gaʻo i le taumafataga i le maualuga (faʻamaʻi mea e fesuisuiai: palafoni, palu, margarine, tuʻuina o se fualaʻau ma le pata), talu ai o gaʻo o le gaosiga sili ona malosi. Ma o le mea e totoe, e tatau ona i ai le tele o meaai e te le maua ai se mamafa seʻia e oʻo atu i lau avega mamafa.

2) Faʻatinoina atili gaioiga, faʻaleleia.

3) Ma o le tofiaina o togafitiga e faʻamalosia - i le tagata i le endocrinologist. O le maʻitaga e le tatau ona fuafuaina aʻo leʻi oʻo i le kilokalama. Ou te moomoo ia te oe i le soifua maloloina ma le manuia!

Ou te aumaia le faiga suʻesuʻega:

"I le itu taumatau pito i luma, o le vaega saʻo o le 37 * 37 * 92mm, e ese mai i le itu taumatau, e tusa ma le 37 * 37 * 92mm vaega o le eletise, e eseese uma lava, e le o suesueina, puipui puipui o le membrane, latalata ane-edema O faailoga o le maualuga o le totoga (vaaia mo le le saʻo, e le mafai ona malamalama i ai). .

Faaiuga: o le fatu fatu i le itu taumatau o le mafaufau.

Tuua Lau Faamatalaga