Inisalini P: tau ma tagata gaosi oloa, eseesega

I aso nei, faʻafetai i saienitisi i totonu o le faʻamalosi o endocrinologists o loʻo i ai le faʻasaina o le inisalini i vaitau eseese o galuega: puupuu pe faaumiumi. I le isi itu, e vaevaeina i latou taitoatasi i ni mea laiti. O sea vaevaega o fualaau faasaina e fesoasoani i tagata tomai faapitoa e sili atu ona folau pe a faatonuina ia vailaau, fatuina ai le pulea lelei o fualaau oona, tuufaatasia o ituaiga inisalini eseese.

Inisalini e le pupuu

E eseese i se taimi faʻaitiitia o le taimi mai le taimi o le injection i le amataga o se faʻaitiitia o le glycemia. E tusa ai ma le ituaiga o vailaau, o le suka o le paʻu ua aliali mai i le 10-20 minute i le maea ai o le tui, o le maualuga o le taunuuga e masani ona faia pe a uma le 1-3 itula, o le umi o le gaioiga e 3-5 itula. Penfill).

Short insulin

O fualaau o lenei vaega e amata galue 30-60 minute pe a uma le iniseti, o le maualuga o le gaioiga e matauina pe a uma le 2-4 itula, o le aafiaga e tusa ma le 6-8 itula. Mea suamalie o ituaiga eseese (manu poʻo tagata) e umia nei meatotino:

Igoa o fualaau faasaina: Vailaʻau faʻataʻitaʻi, MSM, Biogulin R, Gensulin R, Monosuinsulin MK, Rinsulin R, Humulin Regular, Humodar R.

Inisalini umi

O le faavae o fualaau oona o se tuufaatasiga o mea e maua i le fua ma le umi o le hypoglycemic effect. E vaevaeina i le initaneti ma faaumiumi le inisalini. O fualaau o le ituaiga muamua e amata ona gaoioi 1.5-2 itula pe a uma le iniseti, faia le maualuga o le toto i le va o le 3-12 itula i le maea ai o le tui, ma pulea le kulukose mo le 8-12 itula.

Vailaau ma le umi: Br-Insulmidi MK, Biosulin N, Gensulin N, Protafan NM, Protafan MS, Humulin NP, Insuman Bazal, Humodar B.

Inisalini lautele

E i ai le malosi o le suka i le 4-8 itula i le maea ai o le tui, o le tuputupu ae o le maualuga o le maualuga pe a maeʻa le 8-18 itula ma tumau le puleaina o le glycemia mo le tusa ma le 20-30 itula.

Sauniuniga: Lantus, Levemir (Penfill and Flexpen).

Tuʻuina faʻamaʻi inisalini

O le faʻaaogaina o le hypoglycemie e foliga mai ile afa itula pe a uma le pulega i lalo o le paʻu, e faʻateleina pe a mavae le 2-8 itula ma pulea lelei le kulūkose masani mai le 18 i le 20 itula.

Sauniuniga: Biosulin 30/70, Gansulin 30P, Gensulin M30, Insuman Comb 15 GT, Rosinsulin M faʻafefiloi 30/70, NovoMix 30 (Penfill ma FlexPen).

Tulaga lautele o fualaau faasaina ma fua eseese o gaoioiga

Ole inisalini

O sauniuniga o lenei ituaiga o mea tutusa ia o meaola a le tagata. Ua faʻamautuina o le inisalini na gaosia e le tino i totonu o siama o le pancreas ma le molemone molemoa i fualaau faʻamalosi o le hexamers. A maeʻa le puleaina i lalo o le paʻu, e faʻafefe i le telegese, ma o le mea lea o le maualuga maualuga, e tutusa lelei ma mea e faia i totonu o le tino pe a uma ona 'ai, e le ausia.

O le insulin muamua muamua, lea na sili atu ona faanatinati i le tolu taimi nai lo le tagata, o lyspro. O lenei mea na mafua mai i se vailaau oona, lea na maua mai ina ua uma ona fesuiaʻi ia mea amino se lua i lona fausaga. O se vailaʻau faʻatasi ai ma se fausiaina fou ei ai foʻi ni mea e eseʻese mea eseese: e puipuia ai le fausia o le hexamers ma o lea e maua ai le maualuga o le fuaina o le vailaau faʻasaina i totonu o le toto ma le faʻatulagaina o le maualuga o faʻatinoga o galuega.

O le isi lona lua o le homone tagata o le insulin aspart. Na maua foi ina ua uma ona suia vaega, ae o le taimi lenei, o le aspartic acid na molia i se tulaga le lelei na faʻaaogaina i totonu o le inisalini nai lo le proline. Aʻo, e pei o Lyspro, e vave faʻavavevave foʻi ma vaeluaina i luga o le saoasaoa.

Na maua foi le insulin gululisin ina ua maeʻa le asarin (o le amino acid) i le lysine i le tino o le tagata, ma le isi lysine i le tulaga B29 na suia i le kulutamic acid. Faʻafetai i lenei mea, na maua mai ai se mea e faʻaaogaina ai le televave vave.

O sauniuniga ile inisalini na faʻavae i luga o le faavae o nei mea e amata ona galue toetoe lava vave. Ua faatagaina i latou e ulufale atu i se taimi e le i mamao ae leʻi 'ai poo le vave ona maeʻa.

Laititi le faia o le inisalini

O sauniuniga o lenei vaega e masani ona taʻua o le soluble, aua o ni fofo ma le eletise le taua. Faʻatulagaina mo le faʻaofiina i lalo o le paʻu, ae afai e manaʻomia, o le a tui i totonu o le maso, ma i tulaga ogaoga, o le faʻatagaina i le vein ua faʻatagaina.

E faʻamalamalamaina i se vave vave o le gaioiga (i le ave i lalo ifo o le 15-25 minute) ma se vaitaimi e le o se taimi umi e puipuia ai le aafiaga o le hypoglycemic (pe a ma le 6 itula). O le tele lava o taimi, o le inisalini ose faʻataunuʻuina o loʻo faʻaaoga i totonu o matagaluega o loʻo aʻafia ai e fuafua ai le fualaau o fualaau oona i le tagata maʻi. Ae faʻaaogaina foi i tulaga ogaoga o le maʻi, pe a manaʻomia le vave faʻamautuina o le maʻisuka i se setete poʻo se tuaa. O le faʻaaogaina / i le tulaga e ausia pe a maeʻa le 5 minute, o le mea lea, o le vailaau faʻamaina e faʻaaogaina le paluga e faʻaitiitia ai le lamatiaga o se suiga tele i le faʻamasinoga o le glycemia. E le gata i lea, o le inisalini puupuu e faʻaaogaina foi o se anabolic, ona faʻasolo mai ai lea i ni togi laiti.

Ole umi ole taimi ole insulin

O vailaau faafomai o lenei vaega e sili atu le toafilemu: latou te faasolosolo ina leaga, o lemu lemu mai le nofoaga o iniseti, o lona uiga e umi atu le aafiaga o le hypoglycemic. O le faiga o le gaioiga e maua i le faʻaofiina o vailaʻau faʻapitoa i le malosi e faʻalavelaveina ai le gaioiga o le inisalini. E masani lava, o le protamine poʻo le zinc e faʻaaogaina mo lenei mea.

Umi umi le inisalini

O vailaʻau o lenei vaega e faʻavae i luga o le vailaʻau - o se mea e pei o le tagata, lea e maua mai i le atinaʻeina o inisinia. O le kulupu muamua lea e leai se faʻamanuiaga aupito maualuga mo le faʻatinoga. Glargine e maua i le auala o le toe faʻaleleia o vailaau i DNA filifili: fesuiaʻi suiga i glycine, ona faaopoopoina ai lea o vaega o arginine.

O loʻo maua le inisalini ole Glargine e avea o se fofo manino ma se pH o le 4. O lona inherent acid e faʻamautu ai le helicamers insulin, e fesoasoani i le faaumiumi ma le faasolosolo malie o fualaau o fualaau faasaina mai i le paʻu o le paʻu. Ona o lenei mea, e mafai ona faʻatau faʻaitiitia, ona o le umi o le insulin e pulea ai le maualuga o le glycemia i le aso atoa.

E le pei o isi vailaau oona, o loʻo i ai i le eseesega o le toto, e maua ai le maualuga o faʻatatauga o le gaioiga (ma, o le mea lea, oso i le glycemia), o le inisalini faaumiumi e le mafai ona faʻailoaina ai le maualuga o faʻamaumauga, talu ai e ulufale i totonu o le tino totoga i se fua tutusa.

O le inisalini umi e maua i le tele o fualaau o fualaau oona ma vaitau eseese o aafiaga o le hypoglycemic. I le averesi, o fualaau o lenei ituaiga pulea glucose i totonu o le toto mo le 10-36 itula. O se gaioiga faaumiumi, faatasi ai ma se togafiti togafitiga, e faigofie aua e laveaiina ai maʻi mai le tele o inisiua. O fualaau oona e maua i le ituaiga o faamalolo, lea ua fuafua faapitoa mo le pulega i lalo o le paʻu poo le intramuscularly.

O le inisalini umi taimi e le mafai ona faʻaaogaina mo faafitauli o le maʻisuka - coma, precom.

Faʻatasiga o inisalini

O sauniuniga e faʻavae i le tele o ituaiga o inisalini ma uiga eseese e maua i le tulaga o le taofiga. O le tuufaatasiga e maua ona o le puupuu o le insulin ma le isophane - o se vailaau o le umi o le umi o le gaioiga. O lea ituaiga tuufaatasiga o mea e maua i fua eseese o le absorption e mafai ai ona sili atu le vave o le pulea lelei ma le umi o le taimi masani.

Faʻasologa

O ituaiga o inisalini ua faʻasalalauina e le gata i le saoasaoa o le gaioiga, le umi o le kulukose, ae e eseese foi i le amataga. Mo sina taimi, na faʻaaogaina ai fualaau o meaola, o lona uiga, faʻatasi ai ma le atinaʻeina o saienisi, tagata, mea e leʻi faʻapipiʻi.

Mo le gaosiga o le inisalini o meaola manu, o mea e vavalalata mai le laʻau o puaa ma lafumanu e faʻaaogaina. E tele ituaiga o latou, ma o le fesili e sili atu ona lelei ia i latou, e masani lava ona taulai atu i le tuufaatasiga ma le fausaga o le vailaʻau. E talitonuina o le sili ona aoga o i latou ia o loʻo i ai le itiiti ifo o eseesega mai mataupu a le tagata.

O sauniuniga o inisalini e maua mai i tagata e saunia e ala i suiga faʻavae. O nei fualaau oona e sili ona latalata i mea oona, ae ona o nisi o faʻamatalaga i le DNA, e eseese o latou uiga. O le mea lea, o aso nei ua filifilia e fomaʻi le inisalini o lenei ituaiga.

O le inisalini e sili atu ona lelei - e leai se tali mautinoa i lenei fesili, aʻo faʻaauau pea ona galue le au saienisi i fualaau fou, ma faʻapipiʻi atili ai fualaau faasaina ma le saogalemu. Ma e ui lava ina e le i faatoilaloina le maʻisuka, o le fesoasoani i tagata gasegase ua sili atu le faigofie. I aso nei, e tele ituaiga vailaʻau faʻasaina e mafai ona faʻaaoga uma i se monocourse ma faʻatautaia fuafuaga eseese taupulepulega e ala i le faʻavaveina o insulin. Faatasi ai ma le fesoasoani a le tele o faʻapotopotoga, o se numera taua o tagata gasegase e mafai ona faamalieina i le manaʻoga mo se mea.

Rinsulin P: faʻasalaga tuʻufaʻatasia ma uiga faʻatekinisi

O le vailaʻau o se inisalini o le tagata faiva vave e maua mai i le faʻaaogaina o le DNA technology. O le meafaigaluega e fusifusia ai i le masini o le membrane pito i fafo, ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-receptor e faʻamalosia ai gaioiga e tutupu i totonu o sela, e aofia ai le gaosia o enzymes taʻitaʻia.

O le faʻaitiitia o le suka o le toto e maua i le faʻalauteleina o le kulūkose i le ogatotonu o sela, o lona aʻafiaga malosi ma le faʻamalosia mulimuli ane e masini. Le faʻamalosi o le glycogenogenesis, o le lipogenesis foi e tupu ma o le fua o le gaososa gaosia e le ate e faʻaititia.

I le avea ai o se tulafono, o le umi o le aafiaga o tapenaga o le inisalini e fuafuaina i le fua faatatau o le absorption, lea e faalagolago i le tele o itu (vaega ma auala o le pulega, fualaau). O le mea lea, o le talaaga o le gaioiga e ono fesuisuiaʻi i tagata taʻitasi. Ae masani lava pe a uma le faʻaaogaina o mea faʻapitoa, o Rinsulin P e galue pe tusa ma le afa itula, ma e maualuga le taunuʻuga pe a uma le 1-3 itula ma e oʻo atu i le 8 itula.

GEROFARM-BIO OJSC o le inisalini gaosi oloa R e maua ai le fualaau faasaina i ni vaega se tolu:

  1. Fofo (10 IU / ml) mo le tuiina o le 3 ml o fualaau faasaina i kalama tioata ma paʻu paʻu.
  2. 5 taʻavale i pusa tioata o foila ma PVC.
  3. O se kateketi ua faʻapipiʻiina i se peni vailaʻau tuʻufaʻatasiga e tele-fuaina e faia i le palasitika, tuʻu i totonu o se pusa pepa.

O le atoatoa o le faʻamalosia ma le amataina o gaioiga o le inisalini e fai si puupuu le tagata e fuafuaina e le itulagi, nofoaga, auala o le pulega ma le faʻamalosi o le mea galue. Ole vailaau e le tufatufa atu ile tisipenisione, e le mafai ona ulu i le susu ole susu ma le paʻu placental.

E faʻaumatia e le insulinase i totonu o fatugaʻo ma le ate. O le fualaau faasaina ua faʻateleina i le 30-80% o fatugaʻo. T1 / 2 e 2-3 minute.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O le fualaau faasaina ua faailoaina mo soʻo se ituaiga o maʻisuka, i le tulaga o le atoatoa poʻo le teteʻe ile tetee i le suka. E faʻaaogaina foi i tulaga faʻafuaseʻi i le maʻisuka e aʻafia ai le faʻataunuʻuina o le gaosiga o gaʻo ma le tulaga o faʻamaʻi pipisi. Ae ui i lea, e le o faʻamaonia le vailaʻau mo le hypoglycemia ma le le faʻalogo i ona vaega.

O le vailaau e fuafua mo iv, v / m, s / c administration. O le auala o le pulega ma fuataga ua faʻamatalaina e le endocrinologist e fuafua i uiga patino o le maʻi. Ole fua ole fualaau o le 0.5-1 IU / kg o le mamafa.

O le inisalini o vailaʻau e faʻatautaia ile 30 minute. ao lei aveina meaʻai gaʻo. Ae muamua, e tatau ona e faʻatali seʻia oʻo i le 15 tikeri le maualuga o le faʻamalolo.

I le tulaga o le monotherapy, e faia ile inisalini 3 i le 6 taimi i le aso. Afai ole fua ole aso e sili atu ile 0.6 IU / kg, ona manaʻomia lea ona e ulufale atu ile lua pe sili atu inisiua i nofoaga eseese.

I le avea ai o se tulafono, ua tui le sooupu i totonu o le puipui o le manava. Ae e mafai foi ona faia ni inisiua i luga o le tauau, papa ma le ogavae.

O taimi taʻitasi, e tatau ona sui le vaega o tui, lea e puipuia ai foliga o le lipodystrophy. I le tulaga o le puleaina o le homone, e tatau ona e faʻaeteete ina ia faʻamautinoa e le ulu le vai i le toto. E le gata i lea, pe a uma le iniseti, e le mafai ona faʻamalo le vaega o inisiua.

Faʻaauau / / ma / m pulega e mafai na o lalo o le vaavaaiga faafomai. Cartridges e faʻaaogaina pe afai o le vai e manino lona lanu e aunoa ma ni mea le mama, o le mea lea, pe a tulaʻi mai, se faʻasaina le fofo.

E taua le manatuaina o fagu pepa o loʻo i ai se masini faapitoa e le mafai ai ona faʻafefiloi a latou mea i isi ituaiga o inisalini. Ae faʻatasi ai ma le faʻatumu saʻo o le syringe pen e mafai ona toe faʻaaoga.

A maeʻa ona tuʻuina atu, e tatau ona faʻavasegaina le nila ma lona pulou pito i fafo ona lafoai lea. O le mea lea, e mafai ona puipuia le fuʻa, mafai ona faʻamautinoa, ma e le mafai e le ea ona ulu atu i le nila ma faʻamaʻi.

A faʻaaoga le penisini o le tui tele, ona ave lea o le syringe peni mai le pusaaisa ae leʻi faʻaoga muamua ma faʻatali mo le vevela o le potu. Ae peitaʻi, afai o le vai ua malulu pe ua timu, ona le mafai lea ona faʻaaoga.

O isi tulafono e manaʻomia pea ona matauina:

  • tola e le mafai ona toe faʻaaogaina,
  • O le inisalini P lea e faʻatumu ai le peni a le syringe ua naʻo le faʻaaogaina e le tagata lava ia, aʻo le penisini penisini e le mafai ona faʻatumu,
  • e le tatau ona teu i totonu o le pusaaisa le peni ua faʻaaogaina,
  • ia puipuia le peni tui mai le malamalama, ia ufiufi i taimi uma i se pulou.

O fualaau faasaina ua uma ona faʻaaogaina e tatau ona teuina i le vevela o le 15 i le 25 tikeri mo le silia ma le 28 aso. E le gata i lea, e le tatau ona faatagaina le masini e vevela ma faʻatonu le susulu o le la.

I le tulaga o le televave i totonu o le toto, o le maualuga o le suka e mafai ona faʻaitiitia. Togafitiga o le hypoglycemia e aofia ai le ave o mea inu gaʻo-o loʻo aofia ai meaai poʻo se suamalie suamalie. O le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona i ai pea laʻau suamalie po o le suavai faatasi ma i latou.

Faʻasolosolo i le hypoglycemia, pe a le o iloa le maʻi suka, ua afaina o ia i se vaifofo glucose (40%) poʻo le glucagon.

A maeʻa ona toe malamalama se tagata, e tatau ona fafagaina o ia i meaʻai gaʻo, lea e puipuia ai le atinaʻeina o se osofaiga lona lua.

Faʻatonuga Faʻaleagaina ma Fesoʻotaiga Faʻatau

O aʻafiaga o se toilalo i le gaosiga o le gaʻo. O le mea lea, o iloiloga a fomaʻi ma tagata gasegase e oʻo mai i le mea moni e faapea, a maeʻa le puleaina o Rinsulin P, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemia. O lenei mea e faʻaalia mai i le malaise, paʻu o le paʻu, tiga o le loto, paʻu o le tino, atuatuvale, fiaai, hyperhidrosis, totogia, ma mataupu ogaoga, o le hypoglycemic coma e atiina ae i le maʻisuka.

O faʻataʻitaʻiga e pei o le Quarkke's edema, o le paʻu o le paʻu, e mafai foi. O le afaina anaphylactic, lea e mafai ona oo atu ai i le oti, o nisi taimi e atiina ae ai.

Mai faʻalauiloa i le lotoifale, faʻamaʻi, fulafula ma le hyperemia i le vaega o tui e masani ona tupu. Ma i le tulaga o le faʻasolosolo togafitiga insulin, lipodystrophy e aliali mai i le nofoaga o tui.

O isi gaioiga leaga e aofia ai le fulafula ma le faaletonu vaaia. Ae o le tele o taimi, o nei faailoga e alu ese i le taimi o togafitiga.

E i ai le tele o vailaʻau e aʻafia ai tulaga insulin. O lea la, o suʻesuʻega faafomaʻi ua fai mai o le malosi o le suka o le inisalini e malosi pe a faʻaaogaina lona faʻaaogaina ma auala nei:

  1. vailaau hypoglycemic,
  2. ethanol
  3. ACE / MAO / carbonic anhydrase inhibitors,
  4. tapenaga o lithium
  5. non-sitiiti β-blockers,
  6. Fenfluramine,
  7. Bromocriptine
  8. Cyclophosphamide,
  9. salicylate,
  10. Mebendazole ma isi.

Nicotine, glucagon, phenytoin, somatropin, morphine, estrogens, fomaʻi faʻamataʻu tautala, diazoxide ma corticosteroids faʻaitiitia le aafiaga o le hypoglycemic. O hormones o thyroid e aofia ai iodine, CCB, diuretics thiazide, Epinephrine, Clonidine, Heparin, Danazole, tricyclic antidepressants ma sympathomimetics e faʻavaivaia ai foi le faʻaitiitia o le suka.

O le faʻaaogaina o B-blockers e mafai ona faʻafefiloi faailoga o le hypoglycemia. Lanreotide poʻo Octreotide ma le ava malosi e mafai ona faʻatupulaia pe faʻaitiitia ai le manaoga o le inisalini.

E matua le fetaui lelei le faʻafefiloi o le insulin tagata ma fualaau faʻasaina faʻapea ma meaola manu.

Faatonuga faapitoa

Faʻasagaga o le togafitiga o le inisalini, e taua le mataʻituina pea o faʻamatalaga o le glycemia. O le mea moni, e le gata i le maualuga, o nisi faʻamaʻi, vailaau faʻasaina, faʻateleina le gaioiga faaletino, manava manava, suiga i le vaega o tui ma e oʻo lava i se taumafataga lē lelei e mafai ona fesoasoani i le faʻaititia o le maualuga o le suka.

E le gata i lea, o faalavelave i le puleaina o le inisalini ma le sese sese e ono mafua ai le hyperglycemia i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1. I le leai o se togafitiga, e mafai ona atiaʻe le ketoacidosis i le ola.

Afai ei ai se soliga i le gaioiga o fatugaʻo, ate, thyroid coland, hypopituitarism, afaina Addison ma i le matua, e tatau ona fetuunai le fua o le insulin. E le gata i lea, o se suiga i le metotia e ono talafeagai pe a suia le taumafa ma faʻalauteleina le gaioiga faaletino.

O le manaomia mo le inisalini e faateleina i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava i latou eo mai faatasi ma fiva. E tatau ona e iloa i le taimi o le suiga mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi, e tatau ona e mataʻituina lelei le suka o le toto.

Ole tau o Rinsulin P e amata ile 448 i le 1124 rubles.

I le faaopoopo atu i le Inisalini P, o loʻo i ai se vailaʻau o le Rinsulin NPH. Ae faʻapefea ona eseese nei tupe?

Rinsulin NPH

O le vailaau faʻasaina foi o le inisalini o le tagata e maua mai i le faʻaaogaina o le DNA technology. Ae peitai, pe a faʻatusatusa ma Insulin P, e le o se puupuu, ae o se fua faatatau. E mafai ona tuufaatasia uma fualaau faasaina.

I le avea ai o se tulafono, pe a uma le pulega, o le gaioiga o le inisalini e amata ile 1.5 itula. O le sili ona lelei e maua pe a mavae le 4-12 itula ma e tasi le aso e tasi.

O le faʻamalologa o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe, ma pe a tu ile pito i lalo o le fagu, o se mea e faʻaaoga, lea pe a lūlūina, ua toe faʻaaogaina. O le gaioiga malosi o le vailaʻau o le insulin-isophan.

E faʻaaogaina elemene fesoasoani:

  • vai faʻafefe
  • Folafolaina le Sulfate
  • sodium hydrogen phosphate dihydrate,
  • glycerol
  • metacresol
  • tioata tioata.

O le faʻamalolo e avanoa i le 3 ml karisi tioata taʻitasi, tuʻu i totonu o se pusa laupapa. E le gata i lea, o le oloa e mafai ona faʻatau i tioata tioata ua faʻatūina i le tele-syringes mo le tele o injections o le Rinastra.

O vailaau mo togafitiga ma faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tutusa lava ma le mataupu o le faʻaaogaina o Rinsulin R. O le fua o le vailaau faʻasaina ua fuafuaina e le fomaʻi taitoatasi.

Ole fua ole fualaau o le 0.5-1 IU / kg o le mamafa o le tino. Ae o le pulega le lelei e solia.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le Rinsulin NPH e faʻatatau i aʻafiaga o le itu, faʻalavelaveina o foliga ma metotia o le faʻaaogaina e le ese mai le faʻamatalaga o le inisalini o tagata inosia.

O le tau o le faʻamalologa e mai le 417 i le 477 ru. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e iloa auala e faʻaaogaina ai le inisalini.

Tuua Lau Faamatalaga