Mafuaʻaga Faʻapitoa o le Pancreatic Disease by Louise Hay

E tele fomaʻi ua faamaonia le mea moni o le tele o faʻamaʻi i tagata e tupu ona o faafitauli faʻalagona. O le faʻaalia mai o faʻamaʻi e le o sao i le mafaufauga o le tagata lava ia, ita, atuatuvalega, lagona loloto o lagona ma isi.

O lenei aʻoaʻoga ua tuʻuina atu e tagata suʻesuʻe o le mafaufau. Ua talitonu tagata popoto o faʻafitauli uma e tutupu i totonu o tagata e le o se faʻalavelave faʻafuaseʻi. E atagia mai ai ona manatu i lona lava lalolagi mafaufau. O le mea lea, ina ia iloa ai le mafuaʻaga moni o faʻamaʻi, e tatau ai ona faʻalanoa lou tulaga faʻaleagaga.

O se tasi o tino sili ona taua e tatau ai mo le atoatoaga o le gaioiga o le tino o le pancreas. E toatele tagata e aafia i ona maʻi, e pei o le pancreatitis poo le maʻisuka. Ina ia malamalama pe aisea ua aliali ai nei maʻi, e tatau ona e iloa le mea na tusia e Louise Hay e uiga i le pancreas i lana tusi "Faamalolo Oe Lava".

Faʻasologa o faʻamaʻi pipisi

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, ua amata ai le pancreatitis. E mafai ona tupu i se foliga masani ma le malosi.

E masani lava, o le maʻi e aliali mai i se talaaga o le faʻalavelaveina o le vaega o meaʻai, o le cardiovascular system and due to alcohol abuse. I le tino o le faʻamaʻi, e tupu faʻafuaseʻi faʻamaʻi. O faʻamaoniga faʻaalia e aofia ai le tiga o le hypochondrium, vomiting, leu, gasegase faifai pea, faʻalavelave faʻalavelave o le fatu, palasi, le manava manava.

E taua mo tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis e aloese ai mai lagona faʻalavelave. A leai, o le a le gata i lea, o le a le gata i lea, o le a le gata i lea. Mo nisi tagata gasegase o le pancreatitis, e fautuaina e fomaʻi e toe iloilo a latou ituaiga olaga ma, pe afai e te manaʻomia le suia o lau galuega mo se taimi sili atu ona toʻa.

O le isi faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka. Ua vaevaeina le maʻi ile 2 ituaiga.

I le ituaiga muamua, o le faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaumatia ai siama o le okeni o le palancase e nafa ma le faʻamalosia o le inisalini. Ina ia pulea le maualuga o le suka i le toto, e tatau i le tagata maʻi ona tuiina le inisalini mo le ola.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le pancreas e mafai ona maua ai le insulin, ae o le tino o le tino e le toe tali mai i ai. Faatasi ai ma lenei ituaiga o le faamai, o le tagata maʻi ua faatonuina mai fualaau o le suka e faaitiitia ai le suka mo le puleaina ole fofoga.

Isi faʻamaʻi e aafia ai le pancreas:

  1. Kanesa O se okeni e aofia ai sela o ituaiga eseese, ma e mafai uma ona liua i totonu o se tino. Ae o le tele lava o le faʻaauau o le faʻaoga i totonu o sela e fausia ai le membrane o le pipisi o le pancreatic. O le lamatiaga o le faamai e seasea ona o faatasi ma ni faailoga manino, o lea e masani ai ona maua i se taimi umi.
  2. Cystic fibrosis. O lenei mea o se gasegase gasegase e aafia ai totoga eseese ma faʻalapotopotoga, e aofia ai le palanymal gland.
  3. Toto o le islet cell. O faʻasolosolo e atiaʻe ai le vavaeesega o le tino. O aʻoaʻoga e faʻaleleia ai le maualuga o hormones i totonu o le toto, e mafai ona leaga ma leaga.

O mafuaʻaga autu o faʻamaʻi

O faʻafitauli faʻapitoa e mafua ai le le mautonu o le pancreas. O le malamalama i mafuaʻaga faʻasolosolo o le a fesoasoani e aloese mai le atiaʻeina o faʻamaʻi matautia.

E tusa ai ma le manatu o Louise Hay, o uiga le lelei e tau atu i faamaʻi. O loʻo maua le maʻisuka mo mafuaʻaga nei:

  1. Le lava lagona lelei.
  2. Tigā faanoanoa.
  3. Le manaʻoga mo tagata uma e pulea.
  4. Faanatinati mo le paipa.

O uiga le lelei e pei o le leai o se faamoemoe, ita, teena e mafua ai le mumu o le pancreas. E i ai se lagona o le fefe i le olaga. O nisi taimi e foliga mai ia te ia ua leiloa lona matagofie.

O tagata e maua i le paʻu o le pancreatic e masani ona faaosoosoina e pulea le ola o lo latou aiga atoa. E masani lava latou te mananao e fiafia tagata uma.

I le taimi lava e tasi, o nei tagata e iloga i le taofiofia o manatu, lagona. O se tagata e mafatia mai maʻi o le pancreas o se tulaga faʻavaomalo, e masani ona faʻasauāina e le taʻusalaina. E masani ona i ai sona lagona o le leai o se fesoasoani. E mafua mai i le mea moni o mea uma e ese mai le mea na ia faia mo ia lava, ma e le o ia te ia le malosi e suia ai soo se mea.

E le gata i lea, o se tagata e mafatia i faʻamaʻi pipisi e le maua le alofa. E faigata ia te ia ona faamagalo atu i se isi tagata. O se osofaiga mataʻutia o pancreatitis e masani lava ona tupu pe a oʻo atu i ona mafaufauga ma lagona.

O le a le mea e talanoa ai Louise Hay?

O se tasi o taitai iloga o le fesoasoani a le tagata lava ia, o Louise Hay. Ua manatu o ia o le tagata sili ona taua i le tulaga o psychosomatics. O ia o le manatu o se laulau e mafai ona maua ai ni faʻamatalaga faʻataʻitaʻi o faʻamaʻi pipisi.

O se tulaga talafeagai lelei lea. Ae ao lei amata ona e galue ma le laulau, e tatau ona e mafaufau o le tino o tagata taitoatasi e galue taitoatasi.

O le vavalalata o aʻafiaga ma mafuaʻaga e mafai ona fesuisuiaʻi. I nisi o gasegase, i le faaopoopo atu i faafitauli i le pancreas, o loo i ai se "tuufaatasiga" o faamaʻi. O le mea lea, ao lei amataina le mafaufau, ua fautuaina e saili se fesoasoani mai se gastroenterologist agavaa.

O vailaʻau faʻaonaponei faʻaleaganuʻu e faʻafefe i psychosomatics. Na ia fesoasoani ia te ia i tulaga tulaga ese. Ae o laulau o Hay e mafai ona fesoasoani tele i fomaʻi e faʻamalo ai se faʻamaʻi pipisi. Latou te mafaia ona fuafua le mafuaʻaga o togafitiga ma faʻafesoʻotaʻi ma le taunuuga. Faʻateleina le toe faʻaleleia o loʻo tuʻuina mai ma le fofo o feteʻenaʻiga Ae le suia ai togafitiga faafomaʻi.

Vaega o le auala

O le mataupu autu o le auala a Louise Hay o le saʻo saʻoga o le olaga. O le tagata o le matai o lona tino. Ina ia taofia le lamatiaga o le faatupuina o se maʻi maʻi, e tatau ona ia faatulaga ona mafaufauga. O le manatu autu o le: "O le siosiomaga o se faʻata lea e atagia mai ai aʻu. O le a le ituaiga o tau o le malosi ou te tuuina atu, o le mea lea ou te toe maua. "

3 vaega tāua o le auala e aofia ai:

  • alofa ia te oe lava
  • uiga faaalia lelei ia te oe lava
  • ata vaaia ma manatu.

O le alofa ia te oe lava o le talia atoatoa o ou uiga, faatasi ai ma mea lelei uma ma mea le lelei. Na taʻua e se tasi tagata popoto faapitoa o le mafaufau, e faapea: "E le tatau ona e alofa i se tamaititi ona o le la e atagia iina. E mafai ona vaaia le fetu i le lagi. E naʻo lou manaʻo e talia le mea moni o lona i ai. "

Faʻapefea ona faʻamalosia faʻamaoniga

O faʻamaoniga ua malamalama o ni uiga lelei. Latou te fesoasoani i se tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le pancreas, lagona le saogalemu, faʻafesoʻotaʻi le atulaulau, ona e matua faamalieina ai lea ia oe lava.

Afai o faʻamaoniga e masani, o le fefe i le lumanaʻi o le a faʻaaogaina, o le le fiafia i le malamalama lelei o le tagata lava ia, e faʻamaonia le galuega a se tagata poʻo foliga vaaia o le a mou atu. O le lamatiaga o le faatupuina o faʻamaʻi pipisi o le a faʻavaivai.

Toe faia faʻamaoniga i soo se taimi talafeagai. E mafai ona faia lenei mea ao le i momoe, pe a maeʻa. I le taʻitaʻia e le tulaga, e tatau ona e faʻalogo ia i latou mai le 300 taimi / 24 itula.

Louise Hay o loʻo faʻamafaʻoti mai o le faavae o le ola maloloina o pacreatic o le mafutaga o le alofa ma le faʻafetai. O le taua tele o le mumusu e iloa lau faʻamaʻi o se faafitauli. O pu taitasi o le tino e tatau ona faatumulia i le alofa o le tagata lava ia.

O le pancreas o le tagata o le mea suamalie. O le tautinoga "O loʻu olaga e suamalie" e fesoasoani e aveesea ai faafitauli i lenei okeni.

O uiga faaalia lelei nei o le a fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka: "Ua faatumulia lenei taimi i le fiafia. Ua leai se tiga. O aʻu o le tagata saʻoloto. O loʻo ia te aʻu le mana e faia ai filifiliga tonu.E i ai loʻu manaʻo e fiafia i mea uma e tupu ia te aʻu. Ou te faatofa atu i loʻu tuanai. E leai se mea e toe faalavelave ia te au. "

O le faʻamaoniga lenei e aoga mo tagata o loʻo i ai le mumū o le afi: "O mea uma e lelei i loʻu olaga. Ou te alofa ma faamaonia aʻu lava ia. O aʻu o le matai o loʻu olaga ma o se puna o le olioli. "

O ia faʻamautinoaga e mafai ona faʻaumatia faʻafitauli e le gata i le pancreas. I luga o le laulau, e mafai ona e maua ni tulaga lelei e faʻafetaiaʻi ai faʻamaʻi o le tui, tua, ma ponaivi.

I le faaiuga

Mo le taitaia o le "auto-training" i faʻamaʻi o le pancreas, o se aso e sili ona talafeagai. E tatau ona mautinoa se siosiomaga filemu. A maeʻa le vasega, e fautuaina e alu e savalivali ma faia se eseesega o le vai.

E le gata i lea, faʻatasi ai ma faʻamaʻi o le pancreas, o le mafaufauga "Inner Child" e fesoasoani, o le tusitala ia a Dr. Hugh Lin. O le toe faaleleia atoatoa e mafai ona maua faatasi ai ma se tuufaatasiga o le auala o le Louise Hay i fualaau faasaina.

Laititi le taua o le tagata lava ia

O le pancreas foi e tali vave atu i le le fiafia o ia ma le taua o ia lava. O lenei tulaga matautia e masani ona ave mai fafo: aoga, siosiomaga.

E lagona e tagata le le mautonu, latou te mafaufauina ma le masalosalo pea i se mea. O le masalosalo foi e faʻaaoga i vaega uma: uiga faʻapolofesa, alofa i mafutaga ma sini o le olaga.

Manaoga mo le puleaina

O le manaʻoga e pulea i latou lava ma i latou o siomia i latou, o le a oʻo atu ai i le solomuli o le tino. Mafaufauga masani e uiga i le faʻataunuʻuina o le poloaiga, o le matauina o amio a isi tagata - o nei mea uma e faʻamalosia ai le mafaufau. O le galala mo le puleaina e mafai ona mafua i le faia soo o fuafuaga laiti mea tutupu ma taumafai e valoia le latou iuga.

Faafitauli faaleaiga

O feeseeseaiga i totonu o le aiga o se mafuaʻaga masani i soo se maʻi, e aʻafia ai faʻamaʻi o le mafaufau o le pancreas. O le mafuaʻaga atonu o se faʻafitauli o le mafaufau o le tamaitiiti, o sauāga i totonu o aiga, o se feeseeseaiga i le va o le tane ma le ava, i le va o se tamaitiiti ma se matua. I le aluga o taimi, o le aofaʻi o lagona le lelei e maua, ma aafia e faʻaalia e pancreatitis.

E mafai foʻi e le tamaitiiti ona atiaʻe le mumū o le gland. O le soifua maloloina o se tamaititi o se ata lafoia lea o lagona loloto faalelagona i le aiga. O se tamaititi na afaina i feteenaiga i le va o le tina ma le tama. I le alu i fefinauaiga, e masani ona le matauina e matua ia talosaga a pepe, ma o le atinae o pancreatitis o le pau lea o le auala e faatosina mai ai le mafaufau.

Ita, maasiasi ma tausalaina

O le ita, tausalaina ma le maasiasi o ni lagona tiga ia e masani ona le faaalia. O le tagata maʻi e tiga, faʻapupulaina le ita, ae le faʻasaʻoina. I lalo o le malosi o lagona, e mafai ona ia faia ni mea e le lelei mo isi tagata, lea e maasiasi ai o ia ona tuuaia ai lea mo lana amio. O le gaioiga o vaega e tolu i le taimi lava e tasi e taʻitaʻia ai i le atinaʻeina o le mumū o le gland.

Mafuaʻaga mo le itupa

O loʻo i ai se manatu o le pancreatit chronic penefiti. O lenei faʻamaʻi e maua mai i le fafine. E leai ni mafuaʻaga faʻapitoa e iloa ai, ae ui i lea, o loʻo tuʻuina mai e tagata suʻesuʻe se fesoʻotaʻiga ma le cystic fibrosis.

E talitonu o le tina na oʻo i le ogaoga o mafatiaga i le taimi o maitaga ma tuua ai le tele o lagona faʻatasi ma ia, e aunoa ma le faʻatuina atu i fafo. O le mea lea, o le aʻafiaga leaga faʻapitoa e tuʻuina atu i le tamaititi i le tofi, ma ua fanau mai o ia ma le afaina o le pancreas.

O le ata faʻataʻitaʻi o le pancreatitis o loʻo faʻaalia mai e tiga pagysmal, lea e mafai ona tumau mo le masina. O le inflammation e tuʻuina atu i le gasea ma le vomiting, o le paʻu o le mamafa, o le inxication syndrome ma le manava.

O lenei pancreatitis e mafua ai le mamafa o neuropsychic. O faʻafitauli o le faʻamaʻi e faʻamaʻi ai le gasegase o le tagata maʻi i lona tulaga, e mafua ai se liʻo mataʻutia: o faʻafitauli o pancreatitis - popolega faʻalagona - ua faʻalauteleina faailoga o le mumū.

Louise Hay, Liz Burbo ma Sinelnikov i mafuaʻaga o faʻamaʻi pipisi

Valery Sinelnikov, fomaʻi mafaufau ma le faʻamalolo, fai mai: e lua ituaiga o maʻisuka.O le ituaiga lona lua e tupu i tagata ua oʻo i le 30-40 tausaga. E saʻo lava i lenei vaitau o lagona le lelei e maua i tagata mamaʻi: ita i isi, faʻanoanoa, lagona o le masalosalo, ma le popole. I le aoaoina o faanoanoaga uma, ua iloa ai e nei tagata e leai se mea "suamalie" i le olaga, latou te le toe lagonaina le olioli ma le fiafia tele.

E faʻasaina le maʻisuka e 'ai meaʻai sugary. I lenei tulaga, e taʻu atu e le tino i le tagata maʻi o le a ia amata ona lagona le fiafia pe a ia faatulagaina se "mea malie" ola. Sinelnikov fautua e lafoai mea e le lelei, ma amata ona siomia oe lava i taimi matagofie.

talanoa e uiga i le taofia o mafaufau. Fai mai le fomai o le mafaufau e tatau i le tagata maʻi ona taofi le puleaina o mea uma o loo siomia ai o ia ma malolo, tuu mea e alu na o latou, tuu le masani o le puleaina o tagata taitoatasi. Tuu mea uma e tutupu e tupu faʻapitoa.

O ia tagata e tatau ona lafoai le talitonuga o la latou misiona i le olaga o le faia lea o tagata uma ia fiafia. E masani lava e le malamalama le tagata maʻi e le manaomia e isi le fesoasoani mai ia te ia. E le talitonu o ia e mafai e tagata ona taulimaina a latou lava, e aunoa ma lana fesoasoani. Nai lo le mafaufau pea e uiga i mea faigata o le lumanaʻi, e tatau i tagata gasegase ona iloa le "suamalie" o le olaga moni.

O le afaina o lagona e tusa ai ma le Liz Burbo e sau mai le mea moni o tagata maʻi ma pancreatitis ua latou taʻusalaina i latou lava mo faafitauli o isi. O ia ituaiga o gasegase e faʻaalia i se mafaufauga faifai pea e uiga i le faʻatinoga oa latou fuafuaga mo le lumanaʻi. Ae ui i lea, i le taimi lava e tasi, o nei tagata e mafatia i le mea moni e le mafai ona latou faia se fuafuaga i le sili ona saʻo.

E tusa ai ma le tala a Bourbo, o le maʻisuka i totonu o se tamaititi e mafua ona o le leai o se gauai ma le malamalama lelei mai matua.

O Louise Hay o loʻo vaʻai i le mumusu o le tino i lagona le lelei. E masani lava o le ita ma le leai o se faamoemoe. E talitonu le fafine o tagata gasegase i le pancreatitis ua leai se fiafia i le olaga, ua le toe matagofie ma leai se fiafia. O faufautua a Louise Hey e faʻaaogaina ia faʻamautinoaga: "Ou te alofa ma talia aʻu lava", "o loʻu olaga e fiafia ma suamalie."

Fomaʻi

Aʻo leʻi oʻo i le tulaga o le mafaufau psychotherapeutic influenza, ua faia se suʻesuʻega, pe a fai o le mafuaʻaga o faʻamaʻi pipisi. O se siakiina o le eseesega ua faia i le taimi e tasi e nisi o tagata tomai faapitoa i ituaiga eseese, aemaise lava o se fomaʻi mafaufau, neurologist ma le fomaʻi.

Muamua, o faʻamaʻi o pancreatitis poʻo le maʻisuka ua faʻaumatia. O le fofo e faia i le tagofia o vailaau talafeagai i le maʻi. Naʻo le maeʻa ona faʻamautuina o le tulaga o le maʻi o le maʻi na faʻaalia ai le mafaufau.

E faʻapefea ona togafitia mafaufauga o mafaufauga o le pancreas? O le metotia o le psychotherapy e faalagolago i le mafuaaga. Afai o le feeseeseaiga i totonu o loʻo faia e le aiga - faʻapitoa togafitiga a le aiga ua faʻaalia. Tigāina o le tamaitiiti - o se mafaufauga faʻapitoa poʻo se faʻataʻitaʻiga-amio faʻalelei. I isi tulaga, o togafitiga faʻapitoa mo togafitiga, aʻoaʻoga faʻavae, togafitiga o gestalt, ma togafitiga faʻasolosolo mo taimi pupuu.

O le gaioiga o le endocrin ma le fausiaina o mea e faalagolago i le lelei o le pancreas. O mafaufauga faʻapitoa e manatu i le pancreas o se okeni e mafatia ona o le lagona faʻalagona o le tagata. A faʻapipiʻi e se tasi le manaʻoga mo le tausiga, ona faʻavaivai ai lea o ona lagona, e mafua ai ona le lelei le faʻaogaina o hormones manaʻomia ma enzymes mo le tino.

Mafuaaga faʻapitoa o maʻi o le pancreatic

O aʻafiaga o le tino e mafua ai le fausiaina o faʻamaʻi pipisi pipisi e aofia ai:

  • cholelithiasis
  • osteochondrosis,
  • manava o le manava
  • sili atu le taumafaina o gaʻo, meaʻai suamalie, ava malosi,
  • mafatiaga
  • faamaʻi pipisi.

O mafaufauga faʻapitoa e mafaufau i faʻamaʻi uma ona o se uiga le lelei i le mafaufau o le tagata maʻi.O se faʻamatalaga lenei mai i latou o loʻo lagolagoina le mafaufauga faʻapitoa o faʻafitauli e mafua mai ona o le le lelei o lagona, faʻavaivai faifai pea, maualalo le taua o le tagata lava ia, le natura o le tagata.

O nei setete o le tagata e faia ai ia tulaga e mafua ai ona malepe le mafuaaga o le puipuia o tagata.

Faʻamaumauga o mea faʻapitoa mafaufau faʻapitoa:

  • maualalo le manatu o le tagata ia te ia lava - i le tulaga o le le fiafia o le tagata ia te ia lava ma le taua o ia lava, o le pancreas, faapea foi ma okeni o le gastrointestinal tract, tali atu i lenei mea. E masani ona tupu lenei mea ona o le le lelei o le atinaʻeina o sosaiete. O ia ituaiga tagata e leai se mafaufauga, latou te masalosalo, o taimi uma lava ei ai ni masalosaloga. O mafaufauga i le le mautonu e matauina i tomai, mataupu alofa, faamoemoega o le olaga,
  • naunau e puleaina mea uma - pe a taumafai se tagata e pulea lelei o ia lava ma lona siosiomaga i taimi uma, o le atuatuvalega o le popolega e tupu. Faʻaauau pea le mafaufau pe o le a faia le poloaiga, faʻapea foi ma le vaavaaiga o le auala e amio ai isi tagata. O nei mafaufauga uma e afaina ai le mafaufau
  • Faʻalavelave i totonu o le aiga - o faʻafitauli o le mafaufau o le pancreas, e pei o isi faʻamaʻi, e masani ona tupu aʻe ona o se faʻafitauli o feteʻenaʻiga i le aiga. O le mafuaʻaga o mafaufauga faʻapitoa o loʻo i totonu o le faʻalavelave o le mafaufau o le tamaititi, sauaga i totonu o aiga, tulaga o feteʻenaʻiga matutua, ma le matua ma le tamaitiiti. I le gasologa o tausaga, o lagona le lelei e faʻapupulaina, ona o le faʻaleagaina e oʻo atu i le pancreatitis. E mafai foʻi e le tama ona faʻafeteina le gland. O le soifua mālōlōina o tamaiti o se ata lafoia lea o le mafaufau i totonu o le aiga. Latou te mafatia pe a feteenai matua, ona o finauga, e le tali atu tagata matutua i manaoga o le tamaititi, ona o le fausiaina o pancreatitis o le auala lava lea e tasi e tali atu ai matua i lana tama,
  • o le tupu mai o le ita, tausalaina ma le maasiasi - o nei aafiaga e le masani ona faaalia. O le tagata e nanaina le ita, e faatupuina le ita, ae le faʻamalolo. Talu ai ona o le malosi o le lagona, e mafai e le tagata gasegase ona faia ni mea le lelei e uiga i isi tagata. Mai lenei mea, na te atiina ae ai le maasiasi, ma mulimuli ane ona molimauina lea ona o mea leaga. Pe a galulue faatasi vaega e tolu, e taʻitaʻia ai i le faʻaalia o mafaufauga o le mafaufau o pancreatitis,
  • mafuaʻaga i le itupa - o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga e pei o se gaioiga faʻapitoa. O lenei togafitiga e masani ona maua i tamaitai. E leʻi maua ni mea faʻapitoa i le falemaʻi, ae o se fesoʻotaʻiga ma le cystic fibrosis e mafai ona faatagaina. E i ai le masalosalo o se fafine i le gasologa o le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi na te lagonaina ni lagona malolosi ma latou nonofo faatasi ma ia. O le mea lea, o le faʻaopoopoga o mea e faʻaaogaina ua tuʻuina i le pepe e ala i le tofi, ma i le fanau mai latou te maua ai le afaina o le gland.

Faʻatasi ai ma le faʻamaoni, o le tagata gasegase o loʻo feagai ma ia faʻaalia o pancreatitis e pei o le paxysmal tiga na faʻaalia i le sili atu i le masina, vevela, vomia, paʻu o le mamafa, oona, ma le manava. O lenei pancreatitis e mafua ai lagona malolosi i le popole ma le mafaufau. Faailoga o le faamaʻi e faʻamalo ai le gasegase o le tagata maʻi i luga o lona tulaga, lea e oʻo atu ai i se taamilosaga leaga o psychosomatics - faʻamaoniga o le faʻamaʻi - popolega o se natura faalelagona - faʻaleagaina o faʻamaoniga o le faaleagaina o okeni.

O le psychosomatics o pancreatitis na maua ai le avanoa e fatuina ai se ata o se tagata ua muai fuafuaina i le fausiaina o lenei maʻi. O le maʻi e atiina ae i tagata atamamai, malolosi ma faʻamaualuga, o loʻo taumafai e oʻo i le pito i luga ina ia fiafia ai latou pele ma uo. O ia ituaiga tagata e faatumauina pea le puleaina o olaga oe pele. O le puipuiga tele e masani ona faʻaalia ona o le le faamalieina o manaoga o se tagata ile tausiga. A taumafai se tagata e faʻaali atu e malosi ma tutoʻatasi o ia, o le mea lea e faʻateleina ai le tulaga.

I le pancreatitis, o psychosomatics e faaalia ai o le faamaʻi e afaina ai foi tagata e le mafai pe le mananao e sui mea ua amata ona maeʻa.

O le leai o se faʻalapotopotoga e faʻaalia ai foi ia lava i le gafatia e suʻesuʻe faʻamatalaga, faʻagasolo ma mafaufau loloto i ai. O le gasegase o le pancreatic e faia pe a le toe faʻasalalau e se tagata faʻamatalaga, e le toe talanoa e uiga i le taimi ua tuanai ma faaputuputuina le mea e manaʻomia.

O isi togafitiga o le gland o le maʻisuka. O le maʻi e 2 ituaiga:

  1. - faʻaalia o ia lava i le faʻafanoga o sela o le finocrine gland e maua mai i le inisalini, faʻafetai i le tino puipuia. O le tagata gasegase e manaʻomia le faʻaaogaina o le kulukose i taimi uma e mataʻituina ai le maualuga o le suka i totonu o le tino, e faalagolago i le insulin.
  2. O le faʻamaʻi o le lona lua o loʻo faʻaalia i le mea moni e manaʻomia e le tino ona gaosia se aofaiga tele o le kulukose, talu ai ona e le mafai ona faʻafetaia lana galuega o le aʻafiaina o sela o le tino, latou te faʻafeteina i le kulukose. E i ai foi le faateleina o le inisalini, ma faʻaitiitia ai le maʻi.

O le maʻisuka psychosomatic o loʻo faʻaalia i tagata e masani ona tuʻuina atu. E toʻatele o tagata taʻitoʻatasi o loʻo taumafai e faʻamalieina o latou manaʻoga i le taimi e tasi. O le lagona o le agaalofa ma le amiotonu i totonu o ia tagata ua atiina ae malosi. O le manaʻoga o se tagata, mai ona taimi fiafia uma i le olaga, o tagata uma e masani ia te ia e mafanafana.

O le mafaufau faapitoa e iloagofie ai mea nei i le fatuina o le maʻisuka:

  • le faʻaaogaina o manaʻoga - o le tagata lava ia na te aʻoaʻoina e na o le faʻaogaina o ia lava, ia mafai ona faʻalauiloa e ala i le teenaina ia i latou e le mafai ona iloa le leai o se malosi mai le lelei. O ia tagata ua fautuaina e aoao e fiafia i le olaga ma i latou lava. Seiloga e amata ona fiafia tagata faapena i taimi uma lava e tupu i le taimi nei, o le a le mafai ona latou maua ni sipuni mai fafo. O le tuliloaina o fuafuaga ma manaʻoga - e mafua ai ona leai se ola masani,
  • lagona tuusao - o se tagata ua lagona le fiafia ona o le taumafai e fausia se metotia e faafiafia ai tagata o siomia i latou fiafia. O mafaufauga faʻapitoa e masani lava ona faʻaalia e manaʻoga i le faʻalauteleina o le agaalofa ma le tausiga. O le faafitauli o le maʻi o lona le mafaia lea ona faʻaalia saʻo ona lagona ma ona manaoga. Ona o le le lava o le agavaivai, o le faanoanoa e mautinoa ai le gaogao e pipii i le maʻisuka.

E masani lava ona matauina mafaufauga o le mafaufau i le tamaitiiti, pe a mafatia le tamaitiiti i le leai o se gauai atu, le popole matua. O le mea lea, ina ia mafai ai ona maua mo lou manaoga ma taofia le ita, o mea manogi ma suamalie e faʻaaogaina. Afai e le faia lenei mea, ona sasaa atu lea o le aʻafiaga faaputuputu i luga o le pancreas, malepelepe lona mafai ona pulea le maʻisuka. Faatasi ai ma lenei tulaga, e sili atu le faigofie ona iloa pe aisea e atiina ae ai e le tamaititi le meaʻai pe a le gaʻo meaʻai.

E mafai foi ona avea ma paʻu o sela o motu o loʻo i ai se auala leaga pe leaga. E masani lava, o le pancreatitis i se tulaga maualuga ua manatu o se mea e mafua ai le maʻi.

O le faʻavaeina o le tino o le tumutumu o le tino i totonu o sela o le membrane o le alavai autu o le okeni ma i se tulaga e le masani ai o loʻo faʻaalia ai faʻamaoniga, ma o le taunuuga lea e iloa ai i se taimi tuai o le taamilosaga.

O mafaufauga faʻapitoa o aʻoga i luga o le gland pangreas e fai ma faʻailoga o taimi ua tuanai e le o faʻamaonia, ae faʻaleleia. O nisi taimi, o aʻoga e fesootaʻi atu i le matuia o le salamo.

O le psychosomatics o le kanesa e pei o se faʻamaʻi o soʻo se okeni e fesootaʻi ma se taufaaleaga taufaaleaga mo se taimi umi, lea e faigata ai i se tagata ona faatofa i le asō. Pe a mafaufau i le kanesa o le pancreatic, o mafaufauga faʻapitoa e aofia ai faitioga e fesootaʻi ma faafitauli faʻalagona, manaoga tele.

Faʻafefea ona togafitia le pancreas

Aʻo lei faia le faʻamalositino o le mafaufau, ua faia se suʻesuʻega, ma o le mafuaʻaga lea e mafua ai le tiga o le pancreas ma pe o le a fesoasoani ai faʻamaʻi pipisi e fesoasoani ai.

O le eseesega o siama o le pancreas i psychosomatics ua faia e fomaʻi nei:

I le taimi muamua, latou te faʻaaogaina faailoga o le faʻaleagaina o le pancreatic lea na mafua ai. Togafitiga o le pancreas e faia i le faaaogaina o fualaau faasaina e tutusa ma togafitiga.

Pe a faʻamautu le setete, o le a manaʻomia e le tagata maʻi le mafaufau.

E faʻafefea ona togafitia le pancreatic psychosomatics? O le auala o togafitiga o le a faʻalagolago lava i le itu. Pe a faʻaosoosoina feeseeseaiga i le lotoifale e sootaga faaleaiga, ona manaʻomia ai lea o togafitiga a le aiga atoa. I le tulaga o mafatiaga faalemafaufau o le fanau, psychoanalyse poʻo se faʻataʻitaʻiga-amioga faʻapitoa e faia.

I isi tulaga, o le togafitiga o le mafaufau o le mafaufau o maʻi o le pancreatic o loo faatinoina e:

  • togafitiga faʻapitoa,
  • autotraining
  • gestalt togafitiga
  • togafitiga faʻapuʻupuʻu poto.

O le pancreas o se okeni o le digestive system o loʻo i ai se galuega fefiloi.

O le galuega o le exocrine o le gland o le puleaina lea o le sua o le pancreatic, lea e aofia ai elemene oona e tatau ai mo le faʻapalaina o meaai.

O le gaioiga o galuega o le gaosia o hormones ma le faʻatonutonuina o metabolic processes. O le pancreas o le elemene lona lua pito sili lea (i tua o le ate), o le aoga lelei o lenei okeni e taua mo le soifua maloloina o le tino atoa.

Toeitiiti lava o faʻamaʻi uma o le pancreas eo mai faatasi ma le tiga. O tiga e mafai ona faʻalautele i vaega nei: lalo i lalo, ivi, itu tauagavale o le pusa. O le faʻalauteleina o le tiga e matauina aʻo manava pe faia ni gaioiga.

Mafaufau i maʻi o le pancreas:

  • pancreatitis
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • mama ma le le mama,
  • cystic fibrosis,
  • pancreatic necrosis,

O le pancreatitis o le mumū o le pancreas, faatasi ai ma se fesuiaiga faʻavae i totoga o le tino.

I le faaopoopo atu i le tiga, o le pancreatitis foi e aofia ai: fiva, veape, leisa, faʻalavelaveina o le mea o loʻo i ai meaʻai, mea e iloa ai le paʻu.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le pancreas o le a faamutaina le lava o le insulin pe taofia foi le gaosia o le inisalini, ma mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka i le toto o le tagata. I lenei tulaga, e manaomia e le tagata maʻi le faʻaauau pea o le inisalini. I le leai o se taimi talafeagai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, tachycardia, sweating, hypoglycemic coma e mafai ona tupu.

O le i ai o le tumema e faalavelave i le maualuga o le galuega o le pancreas, o se taunuuga lea e le mafai ai e le okeni ona maua le tele o enzymes.

O faʻafitauli o le faʻamaʻi e matua faigata lava ona iloa i se taimi muamua, e masani lava e mafai ona iloa le maʻi pe a oʻo ina tele le vevela i le tele.

Cystic fibrosis o se maʻi faʻatoʻateleina lea o loʻo i ai se faʻaogaina o vaʻa, o le gastrointestinal tract ma le bronchial tree, lea e iai faʻasalaga i le pancreas ma se tulaga lua o le le atoatoa o lenei okeni.

Pancreatic necrosis o se faʻalavelave ogaoga o pancreatitis, faʻatasi ai ma le faʻafanoga (faʻafanoga) o le pancreas. O loʻo i ai le le lava o le faʻaaogaina o le galuega i totonu o le gland e mafua ai ona atiina aʻe le necrosis o le okeni.

Faʻatasi ai ma mafuaʻaga faʻapitoa e mafua mai i le maʻi o le pancreatic, e iloa e fomaʻi:

  • gallstone faamaʻi
  • gastritis, maʻi o le manava,
  • manava o le manava
  • osteochondrosis,
  • o le taumafaina tele o le ava malosi ma meaʻai gaʻo, ulaula,
  • tui faʻamaʻi
  • siama
  • togafitiga o le faʻamalositino ma le gall vess.

I le tele o tulaga, o le tupu mai o pancreatitis e fesootaʻi ma le gallstone po o le faʻamauaina o le ava.

Faʻaaogaina le lelei

I le faʻaopopo atu i mafuaʻaga faʻapitoa, o loʻo suʻesuʻeina foi se suʻesuʻega o mafuaʻaga o mafaufauga o pancreatic maʻi.

Psychosomatics o se lala o le psychotherapy e suʻesuʻeina mataupu na mafua mai ai faʻamaʻi i mafaufauga, tulaga faʻalagona ma amioga a se tagata.O le mea lea, ua finau ai e le tulai mai se faʻamaʻi tagata i le tele o tulaga ona o mafuaʻaga mai fafo (faʻamaʻi, iniseti), ae ona o uiga i totonu, lagona le lelei ma le le mautonu i le olaga o le tagata.

Saienitisi na aofia i psychosomatics ua latou faailoaina se faasologa o mafuaaga o mafaufauga mo vaega taitasi o faamai.

Mafaufau i mafuaʻaga o maʻi o le pancreatic i tulaga o mafaufauga faʻapitoa:

  • matapeʻapeʻa,
  • faafitia o lagona, manao e pulea mea uma,
  • le le manaʻomia o le alofa

O le matapeapea ma le ita i mafaufauga faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le soliga o galuega faʻasalaga. O le tele o taimi, e taʻitaʻia ai i le faʻaogaina o le thyroid poʻo le pancreas, o le atinaʻeina o tumutumu. E le gata i lea, o le aliali mai o le kanesa o lona uiga o se tagata o loʻo i ai i se vaega malosi o le fefinauaiga i le va o ia ma fafo atu o le lalolagi, o lo o feagai ma se tulaga lata mai na mafua ai ona lagona le lelei.

O le mafuaʻaga sili ona masani o faafitauli faʻalavelave o le manaʻo lea e tuʻuina atu mea uma e pulea. E lagona e se tagata le le faamalieina i lona lava olaga ma i se popolega o loo ia taumafai e ave mea uma i lalo o lana pule.

O le mea lea, o le le malamalama o le faasologa ma le saogalemu e tulai mai, e faamalosia e ala i popolega, lea e taofia ai se tagata mai le malolo ma fiafia moni i le olaga. O se tagata e faʻaauau pea ona le mautonu, e masani lava ona amata ona sola ese mai le faʻaalia o ona lava lagona, ona ua fefe o ia o le a le mafai ona ia pulea i latou. O lenei tulaga e masani ona tupu i tagata e maua i le maʻisuka.

E le gata i lea, o se manaoga le talafeagai mo le alofa ma le gauai atu o se mafuaaga taua lea o faʻamaʻi pipisi.

O le tele o taimi, o faafitauli ma lenei okeni e fesootaʻi ma le le lava o lagona mafanafana i le vaega a le tama.

E lagona e se tasi ua le talafeagai, e ese mai lona lava ituaiga, lagona e pei ua le maua se nofoaga saogalemu ma se lagolago.

Afai na lagona e le tama e leʻi iloa e ona matua ia te ia, ona mafai lea ona tupu i le tiga o le mafaufau i le pancreas, ma mulimuli ane i foliga vaaia o le tino.

O se manaoga le talafeagai mo le alofa e mafai foi ona taitaiina atu ai i se lagona faifai pea o le le lava o se mea, e mafai ona avea ma manaoga mo le amanaiaina, po o le fiaai pea. O nei aafiaga faalelagona e mafua ai le faateleina o le tele o le pancreas, ona o le faamalosia o ana galuega, aua o se tagata e taumafai malosi e saili se avanoa e taui ai lona le fiafia.

E taua le matauina o se lagona o le le faamalieina e mafai foi ona faaosofia ai le tulai mai o faamaʻi e pei o le anorexia ma le masima. O nei maʻi e mulimuli ane aʻafia ai le gaioiga o le pancreas ma le faʻaogaina o le tino atoa.

O nai uiga le lelei e masani ona faʻaaogaina e tagata:

  • Sa leai se mea matagofie na totoe. Ua tumu mea uma i le naunau.
  • E tatau ona ou pulea mea uma. Leai se taimi e malolo ai.
  • E naʻo le vevesi. Ou te lagona le ita.

E oʻo atu i le 60% o faʻamaʻi pipisi o mea e maua ai le maʻi o le gasegase e afaina. Lenei, auiliiliga e uiga i le natura o togafitiga ma togafitiga mo le toe faʻaleleia pe a uma le taotoga.

Faʻamanatuga mafaufauga

Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi o le mafaufau, e tatau ona faʻamautinoa lelei le mafuaʻaga o le maʻi. E mafai ona fesoasoani lenei i le galulue ma se fomai o le mafaufau po o le fomai o le mafaufau, auai i vasega vaega, e faaaoga ai uiga lelei.

E fautuaina e le fomaʻi mafaufau le faʻaaogaina o metotia e faʻaitiitia ai lagona le lelei, mafaufau loloto ma le faʻatinoga lelei.

Faʻamanatuga mafaufauga o uiga ia e faʻatatau i le fatuina o mafaufauga lelei ina ia laveaʻi ai se tagata mai faʻamaʻi o le mafaufau. E mafai e se tagata ona faʻailoaina ia tulaga i taeao uma i luma o se faʻaata pe vave loa ona maeʻa. E mafai foi ona e faʻaaogaina manatu i le taimi e momoe ai poʻo i soo se taimi o le aso e faʻaleleia ai lou uiga.

Faataitaiga o mafaufauga lelei:

  • Ou te alofa ma talia aʻu lava ia. Ou te tuuina atu ia te au le mafanafana ma le puipuiga.
  • Ou te faatagaina aʻu lava e malolo ma fiafia i le mea e aumai e le olaga ia te au.
  • O lenei taimi e aofia ai le fiafia. Ou te lagona le malosi o lenei aso.
  • Sa ou lafoai oʻu faanoanoaga, o loʻu moomooga. Ou te filifili e fiafia i mea ua ou maua nei.

Saienitisi na aafia i psychosomatics latou te vaai i se auala e ese mai ai i le faamaʻi aemaise lava i le mauaina o le filemu o le mafaufau, aoao e fiafia i le olaga. O suʻesuʻega faʻapitoa e faʻaalia ai le fesootaʻi o le tino ma le mafaufau ma le malosi e mafai e o tatou mafaufau ona maua.

I le tusi a Louise Hay "Faamalolo lou tino" o loʻo faamatalaina ai mafuaʻaga o mafaufauga o le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi. E tusa ai ma le tusitala, o le mafaufau ma le tino o le soifua maloloina e naʻo le maʻi lava e faalagolago.

O a mafaufauga faʻapitoa

O le faaupuga "psychosomatics" e sau mai upu Latina, lea i le faaliliuga o lona uiga o le "agaga" ma le "tino". O se isi itu taua lenei i vailaau, lea o loʻo auai i le suʻesuʻeina o mafuaaga faʻapitoa o le mafaufau e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese o totoga i totonu.

O lenei saienisi na sili atu le taua i le suesuega o faamaʻi e pei o le bronchial asthma, vyst-vascular dystonia, osofaiga o le atuatuvale ma le le mafaufau - o le maualuga o le toto maualuga e tupu ona o le leai o se mafuaaga.

Faatasi ai ma le tele o pathologies, e mafai ona maua se fesoʻotaʻiga i le va o le ituaiga o tagata, le faʻaletonu o le mafaufau ma le atinaʻeina o se faʻamaʻi moni lava, lea e faʻateleina ai le tulaga o le tagata.

Afai e le maua e le fomaʻi se mafuaaga mautinoa o le maʻi, ona foliga mai lea o ni tulaga faʻalagona e pei o le ita, atuatuvale, le fiafia poʻo le vaivai tele. I ia tulaga, o togafitiga ma fualaau e aunoa ma le galue ma le psyche o le a le taitai atu i se taunuuga lelei.

O le le mautonu o le atuatuvale ma le ogaoga faigata e matautia e le gata mo le mafaufau, ae mo le soifua maloloina faaletino o se tagata

O le suʻesuʻeina o mafuaʻaga o mafaufauga o faʻamaʻi pipisi e aafia ai mafaufauga faʻapitoa. Mafaufau pe o le a lona matafaioi i le atinaʻe o pancreatitis.

Mafuaaga o pancreatitis

E lua ituaiga o lenei faʻamaʻi: o le gasegase ma le gaʻo, o ia mea uma e faʻatasi ma nisi o faʻaʻailoga ma faʻamaʻi. O mafuaʻaga nei e mafai ona iai se sao i la latou atinaʻe:

  • Faʻapipiʻi faʻapipiʻiina poʻo le vaʻaia o le ala, lea e oʻo atu ai i le soliina o le manava mai le pancreas. O le iʻuga, o le mea lilo e tupu ma le faʻalauiloaina o le faʻalauiloa. Ole faʻapipiina lea e mafai ona mafua mai i matagi, maʻila, manoa poʻo le faʻaleagaina o neoplasms.
  • Ole gasegase misa pe masani ona mafua i le faʻaaogaina o le ava malosi, o fualaau faasaina, mea vevela, faʻamaʻi ile allergens.
  • Faʻaleagaina o le okeni, faʻasalaga.

E ui lava i le iai o le sili atu ma le 20 mafuaʻaga e ono mafua ai le pancreatitis, e leai se tasi oi latou e taua i le atinaʻeina o le maʻi. O lea la, o nisi tagata gasegase ua leva ona inu ava malosi latou te le maua lenei faafitauli, ae o isi e tupu aʻe le pancreatitis pe a uma ona faʻaaoga muamua se ipu vine. Masalo o le mea atoa lava e saʻo i le mafaufau o le tagata maʻi.

Talaʻaga faʻapitoa faʻasolopito, e aofia ai fesili e uiga i le mafaufau, e tatau pe a suʻesuʻeina se tagata maʻi

E feteenaʻi ma le mafuaʻaga autu, e iai pea se vaega o mafaufauga o le atinaʻe o pancreatitis, ma o nisi taimi o le mafuaʻaga o mafaufauga o le faʻamaʻi ua oʻo mai i luma ma e faʻamaoni i le atinaʻega o le faʻaleagaina o le maʻi.

O le mafuaaga faasaienisi mo mafuaʻaga o mafaufauga o pancreatitis

O le faiga o le atinaʻeina o pancreatitis e fesoʻotaʻi vavalalata i le le lelei ma le faʻaleagaina o tulafono o hormones ma enzymes.

O le tele o mafuaʻaga o le mafaufau e mafua ai le amataina o le pancreatitis e mafai ona faʻamatalaina i tulaga o le saienisi.

Meaʻai le lelei, sili atu ma le vevela. Le fiafia leaga, atuatuvale, vaivai le faigofie mo se tagata e "faoa faamalosi".E leai se tasi e "faoa" le atuatuvale ma fualaau lelei ma fualaʻau. Ina ia faʻafetaiaʻia le faʻaletonu o le mafaufau, e masani lava ona filifilia e tagata le selu, soda, ma isi meaai laiti-aoga. O nei mea uma e mafua ai le faaleagaina o le gastrointestinal tract and pancreas.

E leai, e foliga mai, o suti e le gata o le fiafia, ae mafai foi ona mafua ai se gasegase tuga

Alu Faʻasolo se isi ituaiga o pancreatitis alcohol, lea e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o le ava malosi ma ona taʻavale. E ui o le ava malosi o se mafuaʻaga moni lava, o le faafitauli o le inu malosi e saʻo lava i le mafaufau o le tagata maʻi.

Faʻasalaga o tulafono faatonutonu faʻasalaga. O gaioiga uma i le tino o le tagata e tupu i lalo o le aafiaga o hormones. O le faiʻai e nafa ma le gaosia o hormones autu e faʻagaoioia ai le galuega o meaola uma o fafo ma totonu o le pule. O le masani masani o lenei totoga e faalagolago i le mafaufau ma le uiga o le tagata.

Soifuaga masani. O se tagata e le lelei le mafaufau e manao e taitaia se olaga le mautonu, le toaga, pe a leai se nofoaga mo le masani faaletino. E mafua ai le faʻalavelaveina o le galuega e le gata o le pancreas, ae o le tino atoa foi.

O le hypodynamia o se tasi lea o fili autu o tagata o aso nei

E pei ona faamatalaina e le psychosomatics le atinaʻe o pancreatitis

O le mafaufau ole mafaufau ole pancreatitis e faʻavae i lagona e mafai ona afaina ai le maʻi. O le ita, fefe, fiafia, fiafia ma le faanoanoa. O nei lagona uma, pulea o le mafaufau o le tagata, e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻeina o togafitiga, lea e tupu ona o mafuaaga eseese:

Fomaʻi i le lamatiaga o faʻamaʻi

O loʻo faʻapea mai tagata suʻesuʻe, o loʻo i ai nisi o mafaufauga faʻapitoa o tagata e sili ona popole i le atinaʻeina o pancreatitis. O lenei:

  • O tagata e itiiti ifo le alofa ma le alofa i le taimi o laiti. Afai o le maʻi e mafua ai le faateleina o le gauai ma tausia lelei o latou tagata, o le a le pine ae avea ma taimi masani. Le mafaufauina o le le mautonu ma faitioga e tupu aʻe ai i se maʻi ogaoga.
  • O se ituaiga o tagata amio malosi e taumafai e pulea uma vaega o lona olaga. Faʻafitauli i totonu o le aiga poʻo le galuega e taʻitaʻia ai e le tagata lava ia le faʻataʻavaleina o le tagata lava ia ma le eliina o le tagata lava ia, lea e liua i se gasegase moni.

O le manao e pulea lelei mea uma i le olaga e mafai ona avea ma tasi o mafuaaga o le maʻi

  • O tagata vaivai ma vaivai, ua latou naunau e faʻavaivaia o latou vaivaiga ma faʻanoanoa. O lenei ituaiga uiga faaalia e masani lava ona i ai i isi le i ai o ni lagona tiga e le mafai ona latou pulea, ma o faamaʻi tuga e tupu mai i lenei talaaga.

Mataupu faavae o togafitiga i tulaga o le mafaufau o le mafaufau

Ole togafitiga o faafitauli ole mafaufauga e aofia ai le ogaoga ma le faifaipea o galuega i luga o le tagata lava ia. Afai, pe a tulai mai le pancreatitis, e le maua e tagata tomai faapitoa ni mafuaʻaga ogaoga mo lona atinaʻe, ona tatau lea ona e gauai atu i lou mafaufau ma le auala e mafaufau ai.

E tatau ona manatuaina i totonu o le vaega laititi o le maʻi, e le o se mafaufauga tasi e tasi o le a fesoasoani i le tagata maʻi. Naʻo le togafitiga o vailaau poʻo togafitiga faʻapope e oʻo mai i le laveai, ma e le mafai ona e faatuai.

O le matafaioi a psychosomatics e sili atu ona taulai i le puipuia o le maʻi ma le togafitia o le faʻagasolo i taimi uma o le faʻaleagaina o le tino. O a metotia e mafai ona faʻaaogaina:

Pancreatitis o se faʻamaʻi telefactorial. O le mafuaʻaga o lona atinaʻe e mafai ona avea o se faʻamaʻi ma se faafitauli e sili ona oʻo mai. E tatau ona e tausia lou soifua maloloina o le mafaufau e le itiiti ifo nai lo lou soifua maloloina faaletino, ona le maua ai lea o le maʻi.

Mo mafuaʻaga faʻapitoa o le faʻamaʻi, vaʻai i le vitio:

Pancreas: Faʻafitauli masani

Toeitiiti lava o faʻamaʻi uma o le pancreas eo mai faatasi ma le tiga. O tiga e mafai ona faʻalautele i vaega nei: lalo i lalo, ivi, itu tauagavale o le pusa. O le faʻalauteleina o le tiga e matauina aʻo manava pe faia ni gaioiga.

Mafaufau i maʻi o le pancreas:

  • pancreatitis
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • mama ma le le mama,
  • cystic fibrosis,
  • pancreatic necrosis,

O le pancreatitis o le mumū o le pancreas, faatasi ai ma se fesuiaiga faʻavae i totoga o le tino.

I le faaopoopo atu i le tiga, o le pancreatitis foi e aofia ai: fiva, veape, leisa, faʻalavelaveina o le mea o loʻo i ai meaʻai, mea e iloa ai le paʻu.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le pancreas o le a faamutaina le lava o le insulin pe taofia foi le gaosia o le inisalini, ma mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka i le toto o le tagata. I lenei tulaga, e manaomia e le tagata maʻi le faʻaauau pea o le inisalini. I le leai o se taimi talafeagai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, tachycardia, sweating, hypoglycemic coma e mafai ona tupu.

O le i ai o le tumema e faalavelave i le maualuga o le galuega o le pancreas, o se taunuuga lea e le mafai ai e le okeni ona maua le tele o enzymes.

O faʻafitauli o le faʻamaʻi e matua faigata lava ona iloa i se taimi muamua, e masani lava e mafai ona iloa le maʻi pe a oʻo ina tele le vevela i le tele.

Cystic fibrosis o se maʻi faʻatoʻateleina lea o loʻo i ai se faʻaogaina o vaʻa, o le gastrointestinal tract ma le bronchial tree, lea e iai faʻasalaga i le pancreas ma se tulaga lua o le le atoatoa o lenei okeni.

Pancreatic necrosis o se faʻalavelave ogaoga o pancreatitis, faʻatasi ai ma le faʻafanoga (faʻafanoga) o le pancreas. O loʻo i ai le le lava o le faʻaaogaina o le galuega i totonu o le gland e mafua ai ona atiina aʻe le necrosis o le okeni.

Faʻatasi ai ma mafuaʻaga faʻapitoa e mafua mai i le maʻi o le pancreatic, e iloa e fomaʻi:

  • gallstone faamaʻi
  • gastritis, maʻi o le manava,
  • manava o le manava
  • osteochondrosis,
  • o le taumafaina tele o le ava malosi ma meaʻai gaʻo, ulaula,
  • tui faʻamaʻi
  • siama
  • togafitiga o le faʻamalositino ma le gall vess.

I le tele o tulaga, o le tupu mai o pancreatitis e fesootaʻi ma le gallstone po o le faʻamauaina o le ava.

I le faʻaopopo atu i mafuaʻaga faʻapitoa, o loʻo suʻesuʻeina foi se suʻesuʻega o mafuaʻaga o mafaufauga o pancreatic maʻi.

Psychosomatics o se lala o le psychotherapy e suʻesuʻeina mataupu na mafua mai ai faʻamaʻi i mafaufauga, tulaga faʻalagona ma amioga a se tagata. O le mea lea, ua finau ai e le tulai mai se faʻamaʻi tagata i le tele o tulaga ona o mafuaʻaga mai fafo (faʻamaʻi, iniseti), ae ona o uiga i totonu, lagona le lelei ma le le mautonu i le olaga o le tagata.

Saienitisi na aofia i psychosomatics ua latou faailoaina se faasologa o mafuaaga o mafaufauga mo vaega taitasi o faamai.

Mafaufau i mafuaʻaga o maʻi o le pancreatic i tulaga o mafaufauga faʻapitoa:

  • matapeʻapeʻa,
  • faafitia o lagona, manao e pulea mea uma,
  • le le manaʻomia o le alofa
  • ita

O le matapeapea ma le ita i mafaufauga faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le soliga o galuega faʻasalaga. O le tele o taimi, e taʻitaʻia ai i le faʻaogaina o le thyroid poʻo le pancreas, o le atinaʻeina o tumutumu. E le gata i lea, o le aliali mai o le kanesa o lona uiga o se tagata o loʻo i ai i se vaega malosi o le fefinauaiga i le va o ia ma fafo atu o le lalolagi, o lo o feagai ma se tulaga lata mai na mafua ai ona lagona le lelei.

O le mafuaʻaga sili ona masani o faafitauli faʻalavelave o le manaʻo lea e tuʻuina atu mea uma e pulea. E lagona e se tagata le le faamalieina i lona lava olaga ma i se popolega o loo ia taumafai e ave mea uma i lalo o lana pule.

O le mea lea, o le le malamalama o le faasologa ma le saogalemu e tulai mai, e faamalosia e ala i popolega, lea e taofia ai se tagata mai le malolo ma fiafia moni i le olaga. O se tagata e faʻaauau pea ona le mautonu, e masani lava ona amata ona sola ese mai le faʻaalia o ona lava lagona, ona ua fefe o ia o le a le mafai ona ia pulea i latou. O lenei tulaga e masani ona tupu i tagata e maua i le maʻisuka.

E le gata i lea, o se manaoga le talafeagai mo le alofa ma le gauai atu o se mafuaaga taua lea o faʻamaʻi pipisi.

O le tele o taimi, o faafitauli ma lenei okeni e fesootaʻi ma le le lava o lagona mafanafana i le vaega a le tama.

E lagona e se tasi ua le talafeagai, e ese mai lona lava ituaiga, lagona e pei ua le maua se nofoaga saogalemu ma se lagolago.

Afai na lagona e le tama e leʻi iloa e ona matua ia te ia, ona mafai lea ona tupu i le tiga o le mafaufau i le pancreas, ma mulimuli ane i foliga vaaia o le tino.

O se manaoga le talafeagai mo le alofa e mafai foi ona taitaiina atu ai i se lagona faifai pea o le le lava o se mea, e mafai ona avea ma manaoga mo le amanaiaina, po o le fiaai pea. O nei aafiaga faalelagona e mafua ai le faateleina o le tele o le pancreas, ona o le faamalosia o ana galuega, aua o se tagata e taumafai malosi e saili se avanoa e taui ai lona le fiafia.

E taua le matauina o se lagona o le le faamalieina e mafai foi ona faaosofia ai le tulai mai o faamaʻi e pei o le anorexia ma le masima. O nei maʻi e mulimuli ane aʻafia ai le gaioiga o le pancreas ma le faʻaogaina o le tino atoa.

O nai uiga le lelei e masani ona faʻaaogaina e tagata:

  • Sa leai se mea matagofie na totoe. Ua tumu mea uma i le naunau.
  • E tatau ona ou pulea mea uma. Leai se taimi e malolo ai.
  • E naʻo le vevesi. Ou te lagona le ita.

Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi o le mafaufau, e tatau ona faʻamautinoa lelei le mafuaʻaga o le maʻi. E mafai ona fesoasoani lenei i le galulue ma se fomai o le mafaufau po o le fomai o le mafaufau, auai i vasega vaega, e faaaoga ai uiga lelei.

E fautuaina e le fomaʻi mafaufau le faʻaaogaina o metotia e faʻaitiitia ai lagona le lelei, mafaufau loloto ma le faʻatinoga lelei.

Faʻamanatuga mafaufauga o uiga ia e faʻatatau i le fatuina o mafaufauga lelei ina ia laveaʻi ai se tagata mai faʻamaʻi o le mafaufau. E mafai e se tagata ona faʻailoaina ia tulaga i taeao uma i luma o se faʻaata pe vave loa ona maeʻa. E mafai foi ona e faʻaaogaina manatu i le taimi e momoe ai poʻo i soo se taimi o le aso e faʻaleleia ai lou uiga.

Faataitaiga o mafaufauga lelei:

  • Ou te alofa ma talia aʻu lava ia. Ou te tuuina atu ia te au le mafanafana ma le puipuiga.
  • Ou te faatagaina aʻu lava e malolo ma fiafia i le mea e aumai e le olaga ia te au.
  • O lenei taimi e aofia ai le fiafia. Ou te lagona le malosi o lenei aso.
  • Sa ou lafoai oʻu faanoanoaga, o loʻu moomooga. Ou te filifili e fiafia i mea ua ou maua nei.

Saienitisi na aafia i psychosomatics latou te vaai i se auala e ese mai ai i le faamaʻi aemaise lava i le mauaina o le filemu o le mafaufau, aoao e fiafia i le olaga. O suʻesuʻega faʻapitoa e faʻaalia ai le fesootaʻi o le tino ma le mafaufau ma le malosi e mafai e o tatou mafaufau ona maua.

Fai mai lou tino, "Alofa ia oe lava! "

O le pancreas o loʻo i totonu o se tasi o malosiaga o le tino o le tagata - o le plexus solar. Soʻo se solia o galuega a lenei gland o se faailoga lea o faafitauli i le faʻalagona lagona. O le nofoaga autu o le malosi o loʻo i ai le pancreas e pulea ai lagona, manaʻoga ma le atamai. O se maʻi maʻi suka e masani ona manaia, e tele ana manaʻoga. I le avea ai o se tulafono, e manao o ia i se mea e le gata mo ia lava, ae mo i latou uma e pele ia te ia. E finagalo o ia ia maua e tagata uma lana fasi keke keke. Ae ui i lea, atonu e lagona e ia le lotovale pe afai e sili atu nai lo ia le tagata.

O ia o se tagata tuuto, ae o ona faamoemoega e le talafeagai. E taumafai o ia e tausia tagata uma e pauu i totonu o lana matata o le faaaliga, ma e tigaina o ia lava pe afai o le olaga o isi tagata e le o faia e pei ona ia fuafuaina. O se tagata e maua i le maʻisuka e faʻaalia i le malosi o le mafaufau, aʻo ia mafaufau pea e uiga ile auala e iloa ai ana fuafuaga. Ae i tua atu o nei fuafuaga uma ma faanaunauga, o se faanoanoaga loloto e mafua mai i se fia inu le faamalieina mo le agavaivai ma le alofa.

I se tamaititi, o le maʻisuka e tupu pe a le lava lona malamalama ma le gauai mai ona matua.O le faanoanoa e mafua ai le leai o se mea i lona agaga, ma o le natura e le taliaina le leai o se ola. Ina ia mafai ona tosina atu i ai, e maʻi o ia.

O le maʻisuka e taʻu atu ia te oe ua oo i le taimi e malolo ai ma taofi le taumafai e pulea mea uma. Tuu mea uma e tupu faʻapitoa. E le tatau ona e talitonu o lau misiona o le faʻafiafiaina lea o tagata uma o loʻo siomia oe. E te faʻaalia le naunautai ma le faʻamaoni, ae atonu e foliga mai o tagata e te taumafai i ai, e te manaʻo i se isi mea ma e le manaʻomia lau galuega lelei. Lagona le suamalie o le taimi, nai lo le mafaufau e uiga i ou manaoga i le lumanai. Seʻi oʻo mai i le asō, e te manaʻo e talitonu o mea uma e te manaʻo ai e le gata mo oe, ae mo isi foi. Ia iloa o nei faanaunauga o lau lava ia, ma faʻaalia mea uma na e ausia. Mafaufau i le mea moni e tusa lava pe na e le mafai ona e iloa nisi o manaʻoga sili i le taimi ua teʻa, e le taofia oe mai le talisapaia o manaoga laiti o loʻo i ai nei.

O se tamaitiiti e maua i le maʻisuka e tatau ona taofi lona talitonu e teena lona aiga ma taumafai e ave lona lava nofoaga.

O le diverticulitis o le mumū o le mea faʻaletagata, po o le faʻasolosolo e pei o le paʻu o le tui. O faʻamaoniga o lenei mumū e maualalo ai le tiga o le manava ma le fiva. E mafai foʻi ona gase. O lenei faʻamaʻi e sili atu ona faigofie i alii. O faʻafitauli o le diverticulitis e talitutusa lava ma faʻamaoniga o le appendicitis, o lea latou te faia ai i nisi o taimi le faʻamaoniga sese. Vaʻai i le tusiga GUT (PROBLEMS), faʻatasi ma le faʻaopoopoga e taofia e se tagata le ita. Vaʻai foi i le faʻamatalaga o "uiga o faʻamaʻi pipisi".

Tomaʻi faʻapitoa o glands e tusa ai ma Lazarev (ate, pancreas, inumaga). O le tino o le Clairvoyant

O o tatou laufanua e le gata o le faaletino, ae o se malosiaga foi. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, ua leva ona maitauina, afai e mafaufau lelei se tagata i se tasi, o le a amata ona galue malosi le tupe (o le mea lea e mafai ona iloa i le faʻasaʻoina o le gutu). O laufanua e le galue na o le tulaga faaletino. E maitauina e faʻapitoa i le mafaufau, pe a mafaufau se tagata e uiga i se isi mea, ua faʻaaoga le pancreas.

A tiga le pancreas, e ono mafai ona ita le tasi tagata.

Afai e tiga le ate, ona mafaufau lea o se tasi ia te oe, pe na e manatu leaga i se tasi.

Le mafutaga o le ate ma le lumanai

E galue le ate mo le lumanaʻi. Mai aso anamua, sa i ai pea le gaogao o le ate, aua o le ate ua mafai ona tali atu i mea e tutupu i le lumanai, ona ua latou i ai i luga o le vaalele faigofie. O le ate ua faʻatulagaina ona e faʻamalamalamaina ia enzymes autu mo le faʻaogaina o meaai, ma e tatau ona saunia muamua. Mo ni nai aso, o le ate ua uma ona fuafua mea o le a 'ai e se tagata. O le mea lea, o le tele o totoga (e aofia ai le manulele) e galue o ni tagata e vaʻaia. E leitioa ei ai se fasifuaitau "E mafai ona ou sogisogi i totonu." O le mea lea, o le gaʻo ma le ate e faigaluega mo le lumanaʻi.

Le mafutaga o le pancreas ma le taimi nei

O le pancreas e tali atu i le taimi nei. O le pancreas e amata ona galue le lelei pe a tatou fafagaina i meaai poʻo le mamafa foi i le malosi - pe a tatou lotoleaga, tatou ita i se tasi e pele ia i tatou. E le gata i lea, o le pancreas ua "fuli" e pulea ai le tulaga. O le vaetamaina o se faʻalavelave faʻafuaseʻi (e le o le ulu, ae o lagona) e mautinoa ai le galue masani o le pancreas.

O le ate ma le paluga e galulue faatasi: o le ate e vaʻai i le lumanaʻi, ma o loʻo faʻafefeteina e le pani le mea nei. O le talafeagai lelei o le faʻatinoina oo tatou lauulu o le fetaui tonu lea i le lalolagi. A uma mea uma, tatou te faʻafetaui i le lalolagi e le o le ulu, ae e ala i lagona. Ma le faaeteete, o tatou lagona uma ma lagona e fesootaʻi ma vaʻa. O le uʻamea o le pule sili lea o sootaga ma le lalolagi i fafo.

O le pancreas e mamafa tele pe a tatou lotoleaga, pe a le mafai ona tatou tatalia suiga faʻafuaseʻi, pe a tatou faʻanoanoa. I lenei tulaga, o le tele o mea e tupu, ma i le setete o le mamafa, o le a faʻavaivaia, ma o le maʻisuka e aliali mai.I lenei tulaga, o le pancreas e tali atu i le popolega nei, ma aʻo leʻi mauaina lena faʻamatalaga mai le ate. Ua lapatai mai lona ate: "E le pine ae leaga." Afai e amata ona faʻavaivai le ate, ona le mafai ai lea e le pancreas ona tatalia le tulaga.

Le sootaga o le lumanai ma le alofa

Faatasi ai ma le faateleina o le faamaualuga, ua afaina ai le ate, e le mafai e se tagata ona tu i le lumanaʻi. Ma afai o le tagata e leai se faʻataʻitaʻiga o le lumanaʻi, o le a le toe iloa lelei e ia le mea nei. O le mafuaaga lena pe afai e galue le ate i faafitauli, ona amata ai lea o faafitauli i le amataina o le ate.

O se vaaiga lelei o le lumanaʻi o loʻo faʻatinoina e se tasi e lagona le lumanaʻi. Ma o le mafaufauga o le lumanaʻi e le tupu i le mafaufau, ae o le alofa. O le mea lea, pe a alofa se tagata, e amata ona ia lagona le lumanaʻi, e amata ia te ia. Ma o le tagata ua uma ona faʻafesoʻotaʻi i le taimi nei, ma o lona tino e galue i le masani masani. Ina ia saunia mo le atuatuvale, poʻo le faatoilaloina poʻo le aloese mai mea matautia, o la tatou sini autu e tatau ona avea ma alofa. Afai o la tatou sini autu o le malamalama, saʻo, amiotonu, ona tatou faaipoipo ai lea i le lumanaʻi, ma tatou le maua le mea tatou te taina. Ua amata ona tatou leiloloa le lumanaʻi: ua amata ona i ai o tatou soifua maloloina, e mafai foi ona tatou oti (aua tatou te le toe lagona le lumanaʻi), ma isi.

Ala faʻapitoa mo le faʻamalosi o le pancreatitis

O le mea e masani ai, o mea faʻapitoa, e pei o le maʻisuka, e malosi, atamamai, malolosi-e fiafia i tagata ma faʻataʻitaʻiga amio lelei o ē talitonu o mea uma e tatau ona i ai e pei ona latou manatu saʻo. Latou te le fiafia e solia a latou "fautuaga saʻo." Latou te le fia usitai ma mananao e pulea mea uma, aemaise ile aiga.

O loʻo i ai se faiʻai galue e manaʻomia pea le gaʻo meaʻai, ma o le faateleina o le manaʻomia mo le suka e taʻitaʻia ai le mea moni e 'ai e se tagata mea uma lava, o se mamafa tele i luga o le pancreas.

O mea e fiafia i ai e le? Ae e le o mea uma!

Suesuega ma auiliiliga o uiga faaalia o tagata gasegase i le pancreatitis e masani ai ua faaalia ai o le le mautonu o se uiga taua o le pancreatitis, lea e fausia e faalagolago i mea o fafo ma mafuaʻaga lautele.

O lenei mea moni e taʻu mai ai le mafai o le pancreatitis i tua o le amataga o le le mautonu o lagona ona o uiga masani o uiga o le tagata. I upu faigofie, o le faʻaaogaina o le pancreatitis e faʻalagolago i le uiga o se tagata, lea e faʻalagolago i lona uiga ma luga o tulaga i fafo ma agafesootai.

O se suʻesuʻega faʻapitoa o vailaau faʻapitoa! E le leaga le mea!

O le taimi nei e uiga i suʻesuʻega o mafaufauga o le pancreatitis e le mafaufau o le tagata lava ia.

Sa ou faitau ma faʻalogo i le tele o taimi o le mafuaʻaga autu o mafaufauga o faʻamaʻi uma o le tino o le faitioga lea o loʻo umia e se tagata ia te ia lava. Ma e tatau ona e mauaina ma faamagalo ma tuu. Ae ia ou faamaoni, ou te leʻi manuia. Pe na ou mauaina ni faitioga sese, pe ou te le faamagalo atu foi. Ou te le iloa. Ae ou te lei lagonaina le tele o le toomaga.

Ioe, sa i ai le toomaga, ae na o se taimi le tumau ma ua matua galo lava.

Ae ina ua mavae le taimi mulimuli, e foliga mai e le o vave, ae o le faasolosolo malie lava ona faigofie ona avea. Ou te manatu na ou mauaina loʻu mafuaʻaga o mafaufauga o pancreatitis. Na ou iloaina o le ita e le gata mo se tagata patino, o le ita e mafai ona mo le olaga, mo se tulaga valea, mo le mea na tupu e le pei ona ou manao i ai.

O le iloaina muamua o loʻu mafuaʻaga o mafaufauga o pancreatitis na faasolosolo malie lava, ina ua uma ona ou filifili e maua se pepe. Aʻo leʻi oʻo i lena, sa ou mafaufau, o le a ou sau i fafo mo se tupe maua lelei, ma o le a ou fanau mai. I lenei taimi, o le a ou faʻaleleia loʻu ola maloloina.

Ae leai! E lei manuia e pei ona ou manaʻo ai! Leai se tupe, leai se soifua maloloina. E leai se muaʻi vaʻaia muamua. Le faanoanoa! Manua! Aisea na ou le manuia ai! Aisea e manuia ai isi, ae ou te le faia! Ma le isi, o le mea tigaina.

Ae o le taimi e tamoe. E leai se taimi ou te faatali ai, o lea na ou filifili ai e fananau mai ma ou alu loa ma aveese le taamilosaga.

Na amata lemu, na amata ona oʻo mai ia te aʻu i le olaga, ae le o mea uma e tupu e pei ona e manaʻo ai ma e masani lava! E le gata ina tupu lenei mea ia te oe, ae faapea foi ma le toatele o isi! O le masani lenei, atonu e le o oe, ae le o lou taunuuga! E mafai ona e alu ese mai lou paʻu, ae afai e le tuʻuina atu ia oe, e te le mauaina!

O le mea moni, o se mea e tupu, ae o le faavae e le o oe, e ui lava e te manaʻo i ai ma lou loto atoa.

O loʻo i ai pea upu a se uo ua maeʻa.

Na i ai, e foliga mai, o se talanoaga masani lea sa ia fai mai ai: "E te iloa, Alka, i se tasi taimi na ou iloa ai e le o manuia le olaga i le auala e te manao ai. E fesuisuiaʻi i le olaga. "

O nei upu o vaovao mulimuli ia mo loʻu iloaina o le mea moni o le olaga e le galue i le auala e te manaʻo ai. Ma e le o sou sese. Aua le faʻasalaina oe lava poʻo se isi. E na o le olaga e ese.

Ma faʻamatalaga e te faʻamalolo ai oe lava pe mafatia ai i se le malamalama o isi ia te oe? E masani ona ou faanatinati mo se taimi umi, tusi, ma toe iloilo ma toe iloilo au tulaga na ou taia ai. Ua leva ona ou feagai ma ni finauga mataga i totonu.

Aisea e fesili ai? O le mafuaaga lena na ou faatumuina ai aʻu lava i se tiga pei o le pancreatitis. O ona lagona ma le le fiafia i le olaga o loo i ai nei. Sa ou manao ia ou sese i loʻu olaga. Na ese loʻu vaai ia te ia, ae na foliga mai o se faanoanoaga atoatoa!

Leai, e le saʻo! E le o se mea le fiafia! Na fesuiaʻi e pei ona alu ma o le mea lena!

Ioe, sei ou le fiafia, ae o lenei ou te feanu i mea uma. E pei ona i ai, o le. E lelei loʻu malamalama i lenei, ma o lenei ou te le o sailia ni mafuaaga, faʻamatalaga!

O le tina o loʻu toalua e valea tele ma o le mea lea, o mea taufaaleaga masani e masani ona faatupuina ai loʻu ita tele. Ma o lenei ou te manatu o loʻu manatu tonu lea e faavae i luga o loʻu aafiaga! Le mea ou te popole ai!

Ma o le tane e tutusa lava i loʻu manatu. Faʻatasi uma. Ae o nei mea uma! O le a ou le faamatala atu se mea ia te ia, toe faaleleia, aoao, tuu ia te ia e mafaufau! O le a ia faitauina nei laina, atonu o le a fiafia o ia!

O le mea lautele, na ou maua loʻu faamaloloina o le mafaufau o mafuaaga o pancreatitis i le mea moni o le a le toe utaina aʻu, ae ou te le popole lava i mea uma. Ou te leʻi manuia i le faʻamagaloina ma lafoai, ae e fesuisuiaʻi ma tuʻuina! Aua o aʻu! O le mea lenei na ou manaʻomia!

Na tusia e Louise Hay e manaʻomia lou suʻega oe lava auala e mafai ona faʻaaogaina ai mafuaaga o le maʻi. O lea na ou maua ai loʻu! Atonu o le a fetaui foi oe ma oe! A leai, vaavaai mo oe. Matau mea e te popole ai.

O mea nei e tusia e tagata suʻesuʻe o le mafaufau e uiga i le mafaufau o le pancreatitis.

O le mafuaʻaga o le mafaufau o le pancreatitis o le faʻalauteleina o lagona faʻalagona lea e tupu ona o le atuatuvale pe taʻitaʻia ai le atuatuvale. O nisi taimi i na tulaga, tagata e maua i le pancreatitis, e fautuaina e fomaʻi e le gata ina suia le ala o le olaga, ae suia ai foi galuega e faʻaitiitia ai le atuatuvale.

E tusa ai ma le manatu o Louise Hay, o le mafuaʻaga o mafaufauga o pancreatitis o le teena, ita ma le leai o se faamoemoe: e foliga mai ua leai se ola o le ola.

O se fofo talafeagai i le faamaloloina o pancreatitis - Ou te alofa ma faamaonia au lava ia. O au lava ia e faatupuina le fiafia i loʻu olaga.

Liz Burbo i lana tusi "O lou tino e fai mai" Alofa ia oe lava! "" E tusia ai se mafuaaga talafeagai o pancreatitis, o le maʻisuka o faafitauli i le lagona faalelagona. I lona manatu, o le pancreas e pulea lagona, manaoga ma le poto.

O se tagata gasegase i le pancreatitis, o le maʻisuka e masani ona manaia, e tumu o ia i manaʻoga, ma e tele mea e le masani ai. Ma o nisi taimi e manao ai o ia i se mea e le gata mo ia lava, ae mo i latou uma e pele ia te ia. E finagalo o ia ia maua e tagata uma lana fasi keke keke. Ae i le taimi lava e tasi, atonu e lagona e ia le lotovale pe a maua e se tasi le sili atu nai lo ia.

Pancreatitis ma le maʻisuka e matua tuuto atu i tagata, ae o latou faamoemoega e le talafeagai.

O ia tagata e taumafai e tausia tagata uma oe pauu atu i lana matata o le faaaliga vaaia, ma e tigaina ia lava pe afai o le olaga o isi tagata e le o faia e pei ona ia faamoemoeina.

O se tagata gasegase i le pancreatitis ma le maʻisuka e faʻaalia i le malosi o le mafaufau, aʻo ia mafaufau pea e uiga ile auala e iloa ai ana fuafuaga. Ae i tua atu o nei fuafuaga uma ma faanaunauga, o se faanoanoaga loloto e mafua mai i se fia inu le faamalieina mo le agavaivai ma le alofa.

I se tamaititi, pancreatitis poo le maʻisuka e tupu pe a le lava lona malamalama ma le mafaufau mai matua. O le faanoanoa e mafua ai le leai o se mea i lona agaga, ma o le natura e le taliaina le leai o se ola. Ina ia mafai ona tosina atu i ai, e maʻi o ia.

Valery V. Sinelnikov i lana tusi "Alofa i lou maʻi" e uiga i mafuaʻaga o pancreatitis, o le maʻisuka tusitusi: E lua ituaiga o maʻisuka. I tulaga uma e lua, ua faateleina le maualuga o le suka i le toto, ae i se tasi tulaga e tatau ona tui le inisalini i totonu o le tino, talu ai e le maua mai e siama o le gland, ma i le isi, e lava le na o le hypoglycemic agents.

O le mea e malie ai, o le ituaiga lona lua o le maʻisuka e sili atu ona tupu i tagata matutua ma e fesoʻotaʻi ma mea faʻapitoa o le atherosclerosis. O le matua o tagata e maua ai le tele o lagona le fiafia: faanoanoa, faanaunauga, ita mo le olaga, mo tagata.

E faasolosolo lava, latou te faia se lagona e le mautonu ma lagona e leai se mea matagofie, "suamalie" ua totoe i le olaga. O na tagata e lagona le leai o se fiafia. E le mafai e le maʻisuka ona 'ai fua.

O lo latou tino o loʻo taʻu manino mai ia i latou: "E mafai ona e suamalie mai fafo pe afai e te faia lou olaga" suamalie. " Aoao ia fiafia. Filifili i le olaga na o le sili ona manaia mo oe lava ia.

E tusa ai ma le saunoaga a Sergey S. Konovalov ("Health-medical information e tusa ai ma Konovalov. Faamaloloina o lagona"), pancreatitis e faavae i le teenaina o se tagata, mea tutupu ma tulaga, lea e mafua ai le mumu o le pancreas.

I ia tulaga, e iloa ai e se tagata le ita ma le leai o se faamoemoe; e foliga mai ia te ia ua leai se matagofie o le olaga. Le auala e togafitia ai. Faʻaaoga auala e faʻaitiitia ai lagona le lelei ma faatosina ai le malosi e ala i se olaga soifua ma se tusi.

E tasi le mea moni mai le Tusi Paia e tatau ona malamalama i ai - O e agamalu o le a fai mo o latou tofi le lalolagi ma fiafia i le motu o tagata!

Leai se mea e tatau ona mimilo, ia moomoo mo le le saʻo, ia atamai, filifili mo isi e pei ona saʻo, ae leai. E tatau i se tasi ona toʻa, agamalu ma tauagafau! Ma na o le taimi lena e te fiafia ai i le motu o tagata o le lalolagi. Ou te le iloa e uiga ia te oe, ae ou te malamalama i lena mea!

O se tagata e sau i lenei lalolagi e aoao, ia iloa, ona faia ai lea, ia faia. E tatau ona ia aoao, po o le a lava. Masalo o le a siva, filifili, aoaoina se gagana - e le afaina, o le mea autu e tatau ona ia malamalama oi tatou uma lava o "Tamaiti aoga" ma ua o mai i lenei lalolagi e aoao se mea, ae le o le filifilia o le taunuuga o isi. E le o la matou galuega lea.

E tatau i tagata uma ona i ai o latou lava poto masani ma le aia tatau io latou lava manatu io latou lava olaga. O le mea lea, e leai se mea e alu aʻe ai i le olaga o se tasi tagata, e oʻo lava i tagata sili ona vavalalata! O latou olaga e aʻoaʻo atu se mea, aua nei eʻa, ia latou mafaufau mo i latou lava!

Pau lava lena. E faaiʻu ai lenei mea i loʻu mafaufau. Ou te manatu e tele fatu mo mafaufauga! Ou te manaʻo moni ia e malamalama ma maua ou mafaufauga faʻalagona poʻo mafaufauga o pancreatitis! Le manuia, uo!

Masalo ei ai sou lava manatu pe a uma ona e faitauina lenei tusiga? Faamolemole faasoa, pe a le faigata.

E ui o le aafiaga o le le lelei o lagona i le tino o le tino na amata ona talanoaina talu mai le taimi o Aristotle, ae o loo galulue pea le matou sosaiete i se fomaʻi o le mafaufau o se mea e maasiasi ai. E tatau i tagata faʻapitoa ona aʻoaʻoina mai tagatanuu o Europa, pe a fai o se tagata suʻesuʻe o le mafaufau o se mea sili ona taatele.

Le aʻafiaga o faʻafitauli faaleaiga i mafaufauga o le mafaufau o le pancreas

Afai ua e feagai ma le tele o popolega e fesoʻotai ma lou aiga poʻo mafutaga faale-ulugalii, o lona uiga o le atinaʻe o pancreatitis. O le aʻafiaga e mafai ona faʻasolosolo. Masalo sa i ai se leaga leaga i le va o ou matua ma le faʻalataina o le faaipoipoga.

E lagona e le tamaitiiti mea uma, o le mea lea e le mafai ai e le atamotu o le le talitonu, lafoai, ma le tulaga o le a le avea ai o ia ma tagata matua.

O mafaufauga o maʻi o le manava e manaʻomia ai le fesoasoani a se fomaʻi. Muamua, saili mafuaaga o le manava o le manava ia oe lava - pe na o oe poʻo le fesoasoani a se fomaʻi. A maua loa se mafuaaga, o le a sili atu le faigofie ona fofoina lona aafiaga.

Mafaufau i tulaga na mafua ai le faʻamaʻi. Atonu o se tasi lenei tulaga, ae atonu e tele. Manatua - talia ma faʻaititia. Tuu atu lagona e lofituina ai oe mai lou loto e mou atu.

Vaavaai mo lagona lelei. Taʻaloga, mea fiafia, faitau, alofa. Faanatinatiina oe lava i le fiafia, saili i ai i aso uma. O le mea lea, ae tatou te le o vaʻaia, faatofuina io tatou faafitauli, e pei o se masini miti. O tagata taʻitoʻatasi lava ia na te iloa i le taimi lava ia mafaufauga o mafaufauga. Masalo o tagata uma sa i ai se maʻi tigaina pe a uma le atuatuvalega mamafa poʻo se faʻamau tiga mai upu e leʻi tautalagia.

E masani lava ona fautuaina e le au psychiatrist ia antidepressants po o le filemu i o latou gasegase, ae o isi tagata poto faapitoa i togafitiga e sili atu ona sili atu ona faigofie - massage visceral, lea e faamamaina ai le spasm mai tino o le tino, togafitiga faafomaʻi togafitiga, lea e fesoasoani e faamama avega, ma isi auala.

Misiona e Faasaoina le Lalolagi E le Mafai

O le 'uʻamea o le "uʻamea" o loʻo i ai mafaufauga faʻapitoa mo faʻamaʻi pipisi. Ua fai mai le fomaʻi e mafai ona e faia se ata o mafaufauga o tagata e ono aʻafia i se faʻamaʻi faapena. E masani lava o nei tagata malolosi, e malosi i le agaga, latou te atamamai ma nofofua.

Ae ui i lea, o le faanoanoa e masani lava ona natia i tua o le tele o gaoioiga i fafo atu, talu ai ona o le naunau e foliga malosi, latou te le maua le alofa ma le alofa.

O se tasi o galuega a le pancreas o le maeʻa lea o le faʻapalapalaina o meaai, lona faʻasinotonu i totonu o palatini, gaʻo ma gaʻo. E masani lava, o le pancreatitis e tupu i tagata e le maeʻa mea na latou amataina i le iuga.

O le taua tele o mafaufauga faʻapitoa. O le pancreas o loʻo tuʻuina mai ai se faʻamaoniga e tatau ona e oti i lou faʻamalosi. E le mafai ona fiafia tagata uma. E masani lava, e le tatau ona e liliu atu i se tagata, ae o le manao e pulea tagata uma ma mea uma e manaʻomia ona faaititia sina mea itiiti.

Faailoga ogaoga o gastritis i tamaiti

Afai e tiga le pancreas, o le a faia e le mafaufau o le mafaufau se matafaioi taua iinei ma mea moni. I lenei tulaga, o mea nei e tupu:

  • gasegase o le tino
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • sese meaai.

Ae ui i lea, e taua le taulaʻi atu i le mafaufau o le faafitauli. Soo se lua oi matou o le "jams".

Ona o le tulaga faigata o le taimi nei, e le mafai e se tagata ona iloa o ia o se meaʻai, aemaise lava le suamalie ma le gaʻo.

Faatasi ai ma le faailoina o faailoga, o mea nei e iloga:

  • tiga o le manava (i le itu tauagavale o le hypochondrium),
  • tiga i le itu tauagavale (i le scapula),
  • taʻavale
  • vili
  • faaitiitia le fiaai
  • paleni mamafa.

E mafai ona tumau le tiga, ma e mafai ona faʻaalia e ala i le faoa faamalosi. A maeʻa ona taumafa meaʻai, vela ma gaʻo, e mafai ona faʻalautele le tiga.

O le tulaga o le le mautonu, le le mautonu e uiga i le lumanaʻi, manaʻoga tele i luga o le tagata lava ia faia se tagata ia i ai i taimi uma faigata. O lenei mea e oʻo atu ai i le manava o le manava ma se maʻi pipili masani, gastritis, e atiina ae.

O le psychosomatics o lenei faʻamaʻi o loʻo faʻamatalaina lelei e mafai e se fomaʻi poto ona faigofie ona fuafua le nofoaga o le faafitauli. O le a tupu lenei mea i le taimi lava e uma ai ona tusia se ata mafaufau o le tagata maʻi.

O le tele lava o taimi, o le gastritis i psychosomatics e tupu i se taimi pe a mavae se faʻalavelave matuia, lea e faʻaalia ai foi le sootaga i le va o le mafaufau ma le tulaga faaletino o se tagata.

O Louise Hay o se tusitala lauiloa lea na ia tusia ni tusi fesoasoani a le tagata lava ia ua avea ma sili sili ona lelei i le lalolagi atoa. I totonu o ana tusi, o Louise e talanoa e uiga i le mana o mafaufauga i le tauiviga mo le ola maloloina ma le ola.

O le sini autu a Louisa o le faʻamatala atu i tagata o "o tatou mafaufauga ma lagona e fatuina ai le lalolagi o siomia ai i tatou, ae le o le lalolagi e fatuina o tatou lagona ma manatu i le lumanaʻi. O le mafuaaga o lo tatou oti ma lo tatou faaolataga. "

I le laulau o faʻamaʻi i le Gastritis: Vaega o Psychosomatics, Louise Heyuka o loʻo taʻua le tulaga o le le mautonu i le taimi nei ma le leai o se faamoemoe i le lumanaʻi o le mafuaʻaga autu o maʻi o le manava. O se tagata e le o iai ni manatu manino e uiga i sini o le olaga ma lona taunuuga e le mafai ona vaʻai i le lumanaʻi i lanu lanu - e le o le talaaga o lenei mea, e oʻo mai tulaga faʻaleagaina, e pei o le le fiafia, atuatuvalega, osofaʻi faʻalavelave, le mautonu, ma isi.

Ina ia mafai ona alu ese mai se tulaga faigata, e ofoina mai e le tusitala se ituaiga o mantra: "Ou te alofa ma faamaonia au lava ia. Ua ou saogalemu. " O se auala fou i uiga, e avea o se mea faigaluega i le faagasologa o le taliaina o oe ma lau "I".

E tusa ai ma le manatu o Louise Hay, pe a uma ona talia e le tagata maʻi o latou vaivaiga, fuafua a latou sini i le olaga ma vaai ma le mautinoa i le lumanaʻi, o faafitauli tau le soifua maloloina, e aofia ai le gastritis, o le a toe tolopo. O mafaufauga o mafaufauga o lenei faʻamaʻi e le faigata e pei ona foliga mai i le taimi muamua.

O mafuaʻaga o se maʻi faʻapitoa o le manava o tulaga e pei ole:

  • Faʻafitauli matuia.
  • Manatu o le tagata ia te ia lava.
  • O se tulaga o le le mautonu.
  • Ita. Ae maise lava pe afai o le tulaga o le ita o loo taofia pea.
  • Faʻafitauli tele.
  • Mamafa.
  • Faʻafitauli.
  • Faʻaleagaina o ia ma isi.
  • Manua-alofa.
  • Le lava le uunaiga (lelava).

O le tino o le tamaititi e sili ona nofouta i tulaga faigata: feteenaiga i le va o matua, toe faʻaleleia, faʻaleagaina o faiaoga i le aoga lualeʻaleʻa, le malamalama ma tupulaga - o nei mea uma e ono faʻaosofia ai faafitauli tau le soifua maloloina.

Atonu o le tele o matua e masani i le upu "taimi o le fetuutuunaiga" - o le tamaititi e malosi, fiafia, e le maʻi, ae ina ua alu i le aʻoga, ua suia mea uma. O le tali le lelei o le tamaititi i se au le masani ai ma le tulaga fou e leʻi leva ona oʻo mai - o le maʻi faifai pea, le fia ai ma le moe na avea ma soa e faavavau a le pepe.

I ia tulaga, e masani ona fautuaina oe e le aʻoga e faʻatali seʻi oʻo ina faʻaaogaina e le tamaitiiti, o le mea e matua sese lava. Afai o loʻo feagai le tamaititi ma se faʻafitauli matuia ma ua amata ona ia maua ni faʻaʻailoga, ona matua manaʻomia lea e matua ona faʻafesoʻotaʻi le tamaititi aʻoga.

Afai e filifili matua e faatali ma tuu le pepe na oi latou ma o latou faafitauli, ona i ai lea i le lumanaʻi e mafai e le tamaititi ona atiina ae ni tuāʻau o le neurotic ma faʻamaʻi faʻamaʻi tiga o totoga o totonu.

O mafaufauga o le gastritis i tamaiti e masani lava e ese mai le matua:

  • Setete o ogaoga ogaoga.
  • Faʻaauau ona suʻe se tasi o le a lagolagoina ma faʻafefe.
  • O lagona e masani lava ona sui - mai le malie ma talie, liliu atu i loimata ma le ita.
  • Faʻaleagaina ma le le mautonu le osofaʻiga.
  • Le fiafia i mea taufaaleaga.
  • Mamafa.

Afai ei ai le tiga i totonu o le manava, e alu le tagata maʻi i le falemaʻi, i le mea na ia maua ai se vailaau faʻamalositino o togafitiga o le mea e gaosi ai meaʻai, e aofia ai togafitiga ma gastritis. O le mafaufau o le maʻi e seasea lava ona fiafia i fomaʻi, o lea e tatau ai i le tagata maʻi ona mafatia i faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi i lona olaga atoa. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaititia o le tulaga ma le atinaʻeina o faʻafitauli, e pei o le uligā poʻo le oncology.

I nisi tulaga, faatasi ai ma le toe faʻafoʻiina o le faʻamaʻi o le mucosa gastric, e mafai e le fomaʻi ona tuʻuina atu le tagata maʻi i se fomaʻi mafaufau, lea o le a faʻaalia ai mafaufauga o le gastritis.

Togafitiga mo faʻasologa o togi o loʻo i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma e manaʻomia se taimi umi. Muamua lava, o le fomaʻi e suʻesuʻeina le tupuga o faʻalavelave masani o gastritis e ala i le faʻatalanoaina o le maʻi. E faavae i luga o le talanoaga, e filifilia e le fomaʻi togafitiga togafitiga: vailaʻau poʻo le mafaufau.

Afai o maʻi o le tagata maʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, setete faʻavaivai, ona faaopoopo atu lea i le fesoasoani a le mafaufau, o le tagata poto faapitoa e faia se togafitiga faafomaʻi e togafitia ai le le lelei o le amio.

Fesoasoani fesoasoani faʻapitoa i le lagolagoina o le tagata maʻi ma mafai ai e le tagata ona feagai ma feeseeseaiga i lotoifale. O le galuega a se fomaʻi mafaufau e faʻatatau i le faatoilaloina o faʻalogona lagona ma le sailia o se auala mai se tulaga faigata.

O le tele o taimi, pe a maeʻa le atoaga o togafitiga, o le faʻamaʻi o loʻo i ai i se tulaga o le faʻamalologa faaumiumi ma atonu e le faʻaalia i le taimi atoa o le olaga.

O le faʻatinoga o le endocrin ma le faʻaogaina o meaʻai e faalagolago i le lelei o le pancreas. O mafaufauga mafaufau e manatu i le pancreas o se okeni e mafatia mai aafiaga faalelagona o le tagata.

Faatasi ai ma mea taua e mafua ai le atinaʻe o pathoces o le pancreas, ua taʻua ai i latou:

  • siama siama
  • osteochondrosis,
  • gallstone faamaʻi
  • gallbladder faamaʻi
  • faʻaleagaina o gaʻo, sugary meaai ma le ava malosi,
  • manuʻa
  • manava o le manava
  • tui faʻamaʻi
  • faʻamaʻi o le faʻamalosi totoga.

O mafaufauga faʻapitoa e mafaufau i faʻamaʻi uma o se taunuuga o uiga le lelei i mafaufauga o tagata. O lenei lala o le psychotherapy o loʻo fai mai o faʻafitauli e tupu ona o lagona le lelei, o le auala e mafaufau ai ma uiga o le tagata.

Mo faʻafitauli o le pancreas, o lona lava vaega o mafuaʻaga o mafaufauga ua iloagofie:

  • le manao e pulea mea uma,
  • o le naunau e faafiafia isi,
  • matapeʻapeʻa
  • faafitia o lagona
  • ita ita
  • naunau mo le alofa ma le tausiga.

Sa mafai e saienitisi ona faamaonia o mafaufauga faaletagata e tele sona aafiaga i luga o le setete o lona tino. Suia o lagona faalelagona ma le sao saʻo o le faia o mafaufauga e mafai ai e oe ona galo e uiga i maʻi o le pancreas mo se taimi umi e aunoa ma le faʻamalositino togafitiga.

Pancreatitis e faʻaalia i le faʻafuaseʻi o le faʻaaliga ma le le faʻafitia o suiga na faia. Faatasi ai ma faailoga iloga o togafitiga o:

  1. Nausea, sosoo ai ma le vomiting, mulimuli ane e leai se toomaga.
  2. Faʻateleina le tele o laʻau ma laʻau le lelei.
  3. Vaivai faʻavaivaia ma malaise.
  4. Paʻu i le hypochondrium.
  5. Loto o le fatu e faʻatasi ma le manava manava.

O le psychosomatics o le pancreatitis na mafai ai ona tusia se ata o se tagata na muaʻi fuafuaina le atinaʻeina o le maʻi. O aʻafiaga e aafia ai tagata e popoto, malolosi, maualuluga, oe taumafai e ausia mea maualuga ina ia mafai ona fiafia tagata uma o aiga ma uo.

O na tagata e masani ona pulea lelei soifuaga oe pele. O le puipuiga tele ma le tausiga e mafua mai ona o se le manaʻomia tele mo le alofa ma le gauai. O le manaʻoga e faʻamaonia e le tagata lava ia se uiga malosi ma tutoʻatasi, e na ona faʻateleina ai le tulaga.

O faʻamatalaga e faʻaalia ai o le pancreatitis e aʻafia ai tagata e le iloa pe faʻafefea pe le manaʻo e aumai mea i la latou faʻamaoniga talafeagai. I sina taimi, o le leai o se faʻalapotopotoga e aʻafia ai le mafai gafatia faʻamatalaga, faagasologa, malamalama i ai.

O le maʻisuka e atiina ae i se tasi o ata e lua:

  1. Uluaʻi ituaiga. A maeʻa le faaleagaina o sela o le pancreatic e nafa ma le gaosiga o le inisalini, e manaomia e le tagata le iniseti masani o lenei vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka toto.
  2. Le ituaiga lona lua. Faʻafitauli e le o le insulin-tutoʻatasi.

O le maʻisuka e aafia ai tagata e faʻafeiloaʻi i le tele o mea. O le tele o tagata gasegase ua avea ma tagata taʻitoʻatasi o loʻo taumafai e vave iloa le tele oo latou manaʻoga. Latou te maua se lagona lelei o le amiotonu ma le agaalofa.

Latou te mananao i taimi fiafia uma io latou olaga ina ia mafai ona "mafanafana" mo tagata uma latou te iloa. O mafaufauga mafaufauga e manatu i le leai o se manaoga o manaoga o le mafuaaga muamua mo le atiina ae o le maʻisuka. E tatau i se tagata ona aʻoaʻo e faʻamafanafana na o ia ma fai atu leai ia i latou e le mafai ona iloa le agalelei mai vaivaiga.

Ua fautuaina e Louise Hay e faapea o tagata faapena latou te aoao e alolofa ia i latou lava ma o latou olaga. O le a le mafai ona latou maua mai suti mai fafo seia latou aoao e fiafia i taimi o loʻo tutupu i le taimi nei. O le sailiga o miti ma fuafuaga e le mafai ai ona ola.

O le mafuaaga lona lua o le faamai ua taʻua o le leai o se lagona. O le atuatuvalega faalelagona ona o le taumafai e fai se auala e faafiafia atili ai isi e masani lava ona mafua ona o le manaomia mo le tausiga faaopoopo ma le alofa.

Gastritis: psychosomatics o le faʻamaʻi

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, ua amata ai le pancreatitis. E mafai ona tupu i se foliga masani ma le malosi.

E masani lava, o le maʻi e aliali mai i se talaaga o le faʻalavelaveina o le vaega o meaʻai, o le cardiovascular system and due to alcohol abuse. I le tino o le faʻamaʻi, e tupu faʻafuaseʻi faʻamaʻi. O faʻamaoniga faʻaalia e aofia ai le tiga o le hypochondrium, vomiting, leu, gasegase faifai pea, faʻalavelave faʻalavelave o le fatu, palasi, le manava manava.

E taua mo tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis e aloese ai mai lagona faʻalavelave. A leai, o le a le gata i lea, o le a le gata i lea, o le a le gata i lea. Mo nisi tagata gasegase o le pancreatitis, e fautuaina e fomaʻi e toe iloilo a latou ituaiga olaga ma, pe afai e te manaʻomia le suia o lau galuega mo se taimi sili atu ona toʻa.

O le isi faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka. Ua vaevaeina le maʻi ile 2 ituaiga.

I le ituaiga muamua, o le faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaumatia ai siama o le okeni o le palancase e nafa ma le faʻamalosia o le inisalini. Ina ia pulea le maualuga o le suka i le toto, e tatau i le tagata maʻi ona tuiina le inisalini mo le ola.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le pancreas e mafai ona maua ai le insulin, ae o le tino o le tino e le toe tali mai i ai. Faatasi ai ma lenei ituaiga o le faamai, o le tagata maʻi ua faatonuina mai fualaau o le suka e faaitiitia ai le suka mo le puleaina ole fofoga.

Isi faʻamaʻi e aafia ai le pancreas:

  1. Kanesa O se okeni e aofia ai sela o ituaiga eseese, ma e mafai uma ona liua i totonu o se tino. Ae o le tele lava o le faʻaauau o le faʻaoga i totonu o sela e fausia ai le membrane o le pipisi o le pancreatic. O le lamatiaga o le faamai e seasea ona o faatasi ma ni faailoga manino, o lea e masani ai ona maua i se taimi umi.
  2. Cystic fibrosis. O lenei mea o se gasegase gasegase e aafia ai totoga eseese ma faʻalapotopotoga, e aofia ai le palanymal gland.
  3. Toto o le islet cell. O faʻasolosolo e atiaʻe ai le vavaeesega o le tino. O aʻoaʻoga e faʻaleleia ai le maualuga o hormones i totonu o le toto, e mafai ona leaga ma leaga.

O se tasi o taitai iloga o le fesoasoani a le tagata lava ia, o Louise Hay. Ua manatu o ia o le tagata sili ona taua i le tulaga o psychosomatics. O ia o le manatu o se laulau e mafai ona maua ai ni faʻamatalaga faʻataʻitaʻi o faʻamaʻi pipisi.

O se tulaga talafeagai lelei lea. Ae ao lei amata ona e galue ma le laulau, e tatau ona e mafaufau o le tino o tagata taitoatasi e galue taitoatasi.

O le vavalalata o aʻafiaga ma mafuaʻaga e mafai ona fesuisuiaʻi. I nisi o gasegase, i le faaopoopo atu i faafitauli i le pancreas, o loo i ai se "tuufaatasiga" o faamaʻi. O le mea lea, ao lei amataina le mafaufau, ua fautuaina e saili se fesoasoani mai se gastroenterologist agavaa.

O vailaʻau faʻaonaponei faʻaleaganuʻu e faʻafefe i psychosomatics. Na ia fesoasoani ia te ia i tulaga tulaga ese. Ae o laulau o Hay e mafai ona fesoasoani tele i fomaʻi e faʻamalo ai se faʻamaʻi pipisi.

O le mataupu autu o le auala a Louise Hay o le saʻo saʻoga o le olaga. O le tagata o le matai o lona tino. Ina ia taofia le lamatiaga o le faatupuina o se maʻi maʻi, e tatau ona ia faatulaga ona mafaufauga.

3 vaega tāua o le auala e aofia ai:

  • alofa ia te oe lava
  • uiga faaalia lelei ia te oe lava
  • ata vaaia ma manatu.

O le alofa ia te oe lava o le talia atoatoa o ou uiga, faatasi ai ma mea lelei uma ma mea le lelei. Na taʻua e se tasi tagata popoto faapitoa o le mafaufau, e faapea: "E le tatau ona e alofa i se tamaititi ona o le la e atagia iina.E mafai ona vaaia le fetu i le lagi. E naʻo lou manaʻo e talia le mea moni o lona i ai. "

O faʻamaoniga ua malamalama o ni uiga lelei. Latou te fesoasoani i se tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le pancreas, lagona le saogalemu, faʻafesoʻotaʻi le atulaulau, ona e matua faamalieina ai lea ia oe lava.

Afai o faʻamaoniga e masani, o le fefe i le lumanaʻi o le a faʻaaogaina, o le le fiafia i le malamalama lelei o le tagata lava ia, e faʻamaonia le galuega a se tagata poʻo foliga vaaia o le a mou atu. O le lamatiaga o le faatupuina o faʻamaʻi pipisi o le a faʻavaivai.

Toe faia faʻamaoniga i soo se taimi talafeagai. E mafai ona faia lenei mea ao le i momoe, pe a maeʻa. I le taʻitaʻia e le tulaga, e tatau ona e faʻalogo ia i latou mai le 300 taimi / 24 itula.

Louise Hay o loʻo faʻamafaʻoti mai o le faavae o le ola maloloina o pacreatic o le mafutaga o le alofa ma le faʻafetai. O le taua tele o le mumusu e iloa lau faʻamaʻi o se faafitauli. O pu taitasi o le tino e tatau ona faatumulia i le alofa o le tagata lava ia.

O le pancreas o le tagata o le mea suamalie. O le tautinoga "O loʻu olaga e suamalie" e fesoasoani e aveesea ai faafitauli i lenei okeni.

O uiga faaalia lelei nei o le a fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka: "Ua faatumulia lenei taimi i le fiafia. Ua leai se tiga. O aʻu o le tagata saʻoloto. O loʻo ia te aʻu le mana e faia ai filifiliga tonu. E i ai loʻu manaʻo e fiafia i mea uma e tupu ia te aʻu. Ou te faatofa atu i loʻu tuanai. E leai se mea e toe faalavelave ia te au. "

O le faʻamaoniga lenei e aoga mo tagata o loʻo i ai le mumū o le afi: "O mea uma e lelei i loʻu olaga. Ou te alofa ma faamaonia aʻu lava ia. O aʻu o le matai o loʻu olaga ma o se puna o le olioli. "

O ia faʻamautinoaga e mafai ona faʻaumatia faʻafitauli e le gata i le pancreas. I luga o le laulau, e mafai ona e maua ni tulaga lelei e faʻafetaiaʻi ai faʻamaʻi o le tui, tua, ma ponaivi.

O se tasi o paionia i le suesueina o mafuaaga faalelagona ma faalemafaufau e mafua ai maʻi matuia moni o se tagata e saʻo le mafaufau o American Louise Hay. Ma e finau o ia e uiga i ia mafuaaga e leai se mea e le mafaamatalaina.

E le o se mea e ofo ai le ola ai i le taimi o le tamaitiiti na tumu i faiga sauā, o le tupulaga talavou ma ni faʻalavelave matuia, leai se iloa pe a maeʻa le faʻatagaina o lana tama muamua, faʻalataina e lona toʻalua ina ua mavae le tele o tausaga o le faaipoipoga, e leʻi maofa Hay i le aʻoaʻoina mai fomaʻi ua ia maua le kanesa o le uterine.

O le taimi lena, na suʻesuʻeina ai e Hay ni faʻataʻitaʻiga mo sina taimi, aʻoga e manatunatu loloto, ma taumafai e faʻatuina ana uluai faʻamaoniga lelei. Fesoʻotaiga ma le tele o tagata asiasi ile Ekalesia o le Saienisi o le Mafaufau e avea ma failauga ma faufautua, ua uma ona ia iloa pe o le a le tele o le taufaaleaga, manatu le lelei ma lagona faalelagona, e le gata i faafitauli, .

Liliu atu i au punavai o faʻamatalaga,

na ia iloaina ai o se faʻamaʻi tuga pei o le kanesa o le uterine e le o se mea na tupu mai ia te ia, ae o se mea masani lava:

  1. Soʻo se oncology e masani lava o se tagata e 'ai, le mafai ona tuʻuina le tulaga.
  2. O faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaalia ai se lagona o le maualalo i le tulaga o se tamaitai, o le teenaina o le tulaga faatina, le mafai ona teenaina le faalumaina mai le paaga feusuaiga.

I le iloaina o mafuaʻaga o ona maʻi, na maua ai e Louise Hay se meafaigaluega malosi mo le faʻamaloloina - faʻamaoniga. Faʻafetai i faʻamaoniga ua filifilia lelei, na togafitia ai Hay i lona maʻi sili ona ogaoga i le naʻo le tolu masina, ma le ono masina mulimuli ane, na faʻamaonia aloaia lona toe faʻamaonia e le fomaʻi ma suʻega a le falemaʻi.

Talu mai le taimi lena, e leʻi taofia e Louise Hay ona faʻasoa faʻamatalaga i le auala e faʻateʻa ese ai soʻo se maʻi ma ona tagata faʻapitoa mai le lalolagi atoa. E malaga tele o ia i atunuu eseese ma lauga ma semina, tautala i luga o le televise, taitaia lona lava koluma i se mekasini lauiloa.

O se tasi o tusi muamua i psychosomatics, na tusia e Louise i se taimi puupuu talu ona toe malosi, o le tusi "Faamalolo Oe Lava", lea o le a tatou talanoa i ai mulimuli ane.

O faʻafitauli faʻapitoa e mafua ai le le mautonu o le pancreas. O le malamalama i mafuaʻaga faʻasolosolo o le a fesoasoani e aloese mai le atiaʻeina o faʻamaʻi matautia.

E tusa ai ma le manatu o Louise Hay, o uiga le lelei e tau atu i faamaʻi. O loʻo maua le maʻisuka mo mafuaʻaga nei:

  1. Le lava lagona lelei.
  2. Tigā faanoanoa.
  3. Le manaʻoga mo tagata uma e pulea.
  4. Faanatinati mo le paipa.

O uiga le lelei e pei o le leai o se faamoemoe, ita, teena e mafua ai le mumu o le pancreas. E i ai se lagona o le fefe i le olaga. O nisi taimi e foliga mai ia te ia ua leiloa lona matagofie.

O tagata e maua i le paʻu o le pancreatic e masani ona faaosoosoina e pulea le ola o lo latou aiga atoa. E masani lava latou te mananao e fiafia tagata uma.

I le taimi lava e tasi, o nei tagata e iloga i le taofiofia o manatu, lagona. O se tagata e mafatia mai maʻi o le pancreas o se tulaga faʻavaomalo, e masani ona faʻasauāina e le taʻusalaina. E masani ona i ai sona lagona o le leai o se fesoasoani.

E le gata i lea, o se tagata e mafatia i faʻamaʻi pipisi e le maua le alofa. E faigata ia te ia ona faamagalo atu i se isi tagata. O se osofaiga mataʻutia o pancreatitis e masani lava ona tupu pe a oʻo atu i ona mafaufauga ma lagona.

Gastritis (psychosomatics): mafuaʻaga o le maʻi

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e leai se mea e mafai ona na o psychosomatics e naʻo mea uma. O maʻi pancreatic e tatau ona togafitia. Muamua, e tatau ona e vaʻaia se fomaʻi.

A maeʻa lenei, e tatau ona e faia se faasologa o suʻega faʻamaʻi ma pasia suega talafeagai. Afai o le mumū o le pancreas ma psychosomatics o le faʻamaʻi o loʻo tuʻuina i tua o le afi, o loʻo matou talanoa e uiga ile falemaʻi maʻi o le maʻi.

Ina ia mafai ona foliga mai o le pancreatitis o le natura o le mafaufau e le o foliga mai, e tatau ai:

  • saili se fesoasoani mai se fomaʻi maʻi faʻapitoa e faʻapitoa i faʻamaʻi o le mafaufau,
  • faʻaaogaina o le acupuncture ma le speletotpypy - metotia e mafai ona aoga tele,
  • o se apili i se fomaʻi mafaufau (e faaopoopo atu i metotia o le mafaufau e foia ai le faafitauli, o le a ia faatonuina se numera o vailaʻau, e aofia ai vailaʻau faʻasaina).

Ua maua e tagata suʻesuʻe o le matapeʻapeʻa ma le matapeʻapeʻa, lea e le o taumafai se tagata e vaʻavaʻa, faʻagasolo malie ona fai a latou faʻasalaga i le galuega o le hormonal o le tino. O faʻasalaga e fesoasoani i le atinaʻeina o le kanesa o le thyroid ma le pancreas, faʻavao o le eleele.

Muamua mo le atinaʻeina o se maʻi vevela, psychosomatics, ma mafaufau i le faʻafeteina o tagata ma le lalolagi i fafo. Sinelnikov i ana galuega o loʻo taʻu mai ai e na o le vaega malosi o lenei fefinauaiga, lea e mafua ai lagona le lelei i totonu o se tagata, e masani ona ita.

O faʻamaʻi o le pancreas e mafua mai i le le mafai ona pulea o latou lagona ma le fefefe e talanoa e uiga io latou lagona i isi. O mafuaʻaga faʻapitoa e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi e manaʻomia ai le puipuia ma le togafitiga i tulaga faaleagaga ma faalelagona.

Faʻafefea ona aloese mai le toe faʻafoʻi?

O le tupuga o le toe faʻaleleia e mafai ona fai pe afai e le mafai e se tagata ona iloa le natura psychosomatic o le maʻi. O le gauai atu ia te oe lava ia ma galue i lou tulaga e mafai ona oo atu ai i le toe amataina o le tiga pancreatic.

O le faʻaaogaina o mafaufauga i lau lava oe e taua le aua nei togi afa. E mafai e le fomai togafitiga ona togafitiga fualaau e faaleleia atili ai lou lagona ma o le ai ai se lagona filemu i le tino.

Faʻafomaʻi na o le faʻaaogaina o le faailoga, ma e naʻo le aʻafiaga o le faafitauli e mafai ona e aveesea. Aua le fefe e ulu atu i feteenaiga i totonu. Mai le talanoa ma lou loto "I" o le ae lagona le lelei.

Taofiaga

O le taua tele o vailaau faʻapitoa o psychosomatics.O le pancreas e masani ona afaina ona o lagona le mautonu, le pulea lelei ma le popole mo isi.

Afai e mafatia se tagata i le pancreatitis, e tatau ona e iloa o le foia o faafitauli o tagata ese (aemaise lava pe a latou le fesili i ai) e le aoga. E le gata i lea, o lenei auala e te le saini ai i lau oe lava faʻamalosi, ae i le tuʻuina atu o se tautua tautua.

Afai e leai se alofa ma le gauai mai oe pele ia te oe, fesili ifo ia te oe lava: "Pe ou te alofa tele ea i loʻu aiga?", "E faapefea ona ou faailoa atu lenei alofa?", "O le a laʻu mea o fai / le faia?"

O le psychosomatics o le pancreas e fesoʻotaʻi faʻatasi, muamua lava, faʻatasi ai ma ana galuega faʻatusa. Ma le isi, o le tino o loʻo i totonu o le eria e nafa ma le siʻosiʻomaga faalelagona o se tagata (mo le pulea o lagona ma manaʻo).

O le alofa ma le taliaina o ni lagona maualuga ia e mafai ona faʻaumatia ai soʻo se mafuaʻaga o le mafaufau o le faʻamaʻi. Ua faamaonia le saienisi. E totoe na o le aʻoaʻo atu e talia le ola ma ona "meaalofa" uma ma vaʻavaʻai i mea uma e ala i le tulaga o se uiga lelei! Ia alofa ma maloloina!

O le aʻafiaga e faʻatasi ma se tagata i lona soifuaga atoa: teteʻa, faʻafitauli o le soifua maloloina o se tasi e pele, le mafai ona galue ma isi tulaga le lelei e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le puipuiga ma le tupuga o faʻamaʻi tuga.

O le gastrointestinal tract e sili atu ona vaivai i tulaga o popolega, osofaiga, le fiafia, vaivai ma le le mautonu. I le faaopoopo atu i meaai, e pasi atu se tagata i lana totoga o laau toto ma ona lagona le lelei ma faafitauli. E masani lava o tagata e mafatia i tulaga o le neurotic e afaina ai le manava - gastritis.

Faʻaiʻuga e fesoasoani i le maʻisuka

Liz Burbo i lana tusi "O lou Tino na fai mai" Alofa ia Oe Lava! "E tusi e uiga i mafuaaga talafeagai o le maʻisuka: O le maʻi suka o se faamai o le pancreas, o se okeni taua tele e tele ana galuega.

Faatasi ai ma nei galuega o le gaosia o le inisalini, o le hormone e manaʻomia e tausisia ai le maualuga o le kulukose o le toto. O le maʻisuka e masani lava ona amata i le taimi e taofi ai le gaʻo lalo ifo o le gaosiga o le insulin.

I nisi tulaga - mo se faʻataʻitaʻiga, i le oona - o le maʻisuka e mafai ona mafua mai i le puipuiga o le tino ile inisalini. O le pancreas o loʻo i totonu o se tasi o malosiaga o le tino o le tagata - o le plexus solar.

Soʻo se solia o galuega a lenei gland o se faailoga lea o faafitauli i le faʻalagona lagona. O le nofoaga autu o le malosi o loʻo i ai le pancreas e pulea ai lagona, manaʻoga ma le atamai. O se maʻi maʻi suka e masani ona manaia, e tele ana manaʻoga.

I le avea ai o se tulafono, e manao o ia i se mea e le gata mo ia lava, ae mo i latou uma e pele ia te ia. E finagalo o ia ia maua e tagata uma lana fasi keke keke. Ae ui i lea, atonu e lagona e ia le lotovale pe afai e sili atu nai lo ia le tagata.

O ia o se tagata tuuto, ae o ona faamoemoega e le talafeagai. E taumafai o ia e tausia tagata uma e pauu i totonu o lana matata o le faaaliga, ma e tigaina o ia lava pe afai o le olaga o isi tagata e le o faia e pei ona ia fuafuaina. O se tagata e maua i le maʻisuka e faʻaalia i le malosi o le mafaufau, aʻo ia mafaufau pea e uiga ile auala e iloa ai ana fuafuaga.

Ae i tua atu o nei fuafuaga ma faanaunauga, o se faanoanoaga loloto lea e mafua mai i se fia inu le faamalieina mo le agavaivai ma le alofa. Ua atiaʻe e le tamaititi le maʻisuka pe a le lava lona malamalama ma le gauai mai ona matua.

O le faanoanoa e mafua ai le leai o se mea i lona agaga, ma o le natura e le taliaina le leai o se ola. Ina ia mafai ona tosina atu i ai, ua maʻi o ia. O le maʻisuka e taʻu atu ia te oe ua oo i le taimi e malolo ai ma taofi le taumafai e pulea mea uma.

Tuu mea uma e tupu faʻapitoa. E te le toe talitonu o lau misiona o le faʻafiafiaina lea o tagata uma o loʻo siomia oe.E te faʻaalia le naunautai ma le faʻamaoni, ae atonu e foliga mai o tagata e te taumafai i ai, e te manaʻo i se isi mea ma e le manaʻomia lau galuega lelei.

Lagona le suamalie o le taimi, nai lo le mafaufau e uiga i ou manaoga i le lumanai. Seʻi oʻo mai i le asō, e te manaʻo e talitonu o mea uma e te manaʻo ai e le gata mo oe, ae mo isi foi. Ia iloa o nei faanaunauga o lau lava ia, ma faʻaalia mea uma na e ausia.

Mafaufau i le mea moni e tusa lava pe na e le mafai ona e iloaina nisi o manaʻoga sili i le taimi ua tuanai, e le taofia oe mai le talisapaia o manaʻoga laiti e foliga mai i le taimi nei. O se tamaititi e maua i le maʻisuka e tatau ona taofi le talitonu ua teena o ia e lona aiga, ma taumafai e ave lou lava nofoaga.

Bodo Baginski ma Sharmo Shalila i totonu o la latou tusi "Reiki - o le malosi lautele o le olaga" tusi e uiga i mafuaʻaga o faafitauli ma faʻamaʻi o le maʻisuka: I tua atu o ia o se manaʻoga mo le alofa, lea e le o amanaʻia, ae i le taimi lava e tasi o se faʻailoga i le le mafai ona talia le alofa, ia te ia lava.

O lenei mea e mafua ai le faʻaumatiaina, aua o se tasi e le alofa e avea ma mea matala. E te le maua le suamalie o le olaga, ma e te taumafai mo le alofa e le mafai ona e tuuina atu ia oe lava. O le mea lea, o le le mafai ona lagona o le a le pine ae aafia ai le tino, aua ua leva ona teuina i le agaga.

Valery V. Sinelnikov i lana tusi "Alofa i lau maʻi" tusi e uiga i mafuaʻaga e mafai ona maua i le maʻisuka: E lua ituaiga o maʻisuka. I tulaga uma e lua, ua faateleina le maualuga o le suka i le toto, ae i se tasi tulaga e tatau ona tui le inisalini i totonu o le tino, talu ai e le maua mai e siama o le gland, ma i le isi, e lava le na o le hypoglycemic agents.

O le mea e malie ai, o le ituaiga lona lua o le maʻisuka e sili atu ona tupu i tagata matutua ma e fesoʻotaʻi ma mea faʻapitoa o le atherosclerosis. O le matua o tagata e maua ai le tele o lagona le fiafia: faanoanoa, faanaunauga, ita mo le olaga, mo tagata.

E faasolosolo lava, latou te faia se lagona e le mautonu ma lagona e leai se mea matagofie, "suamalie" ua totoe i le olaga. O ia ituaiga tagata e feagai ma le leai o se fiafia. E le mafai e le maʻisuka ona 'ai fua.

O lo latou tino o loʻo taʻu manino mai ia i latou: "E mafai ona e suamalie mai fafo pe afai e te faia lou olaga" suamalie. " Aoao ia fiafia. Filifili i le olaga na o le sili ona manaia mo oe lava ia.

Fai mea uma i lenei lalolagi e aumaia ia te oe le fiafia ma le fiafia. "O se tasi o aʻu maʻi na i ai le maualuga o le suka e tusa ma ni nai vaega. Pills ma meaai faʻaitiitia, ae na o sina mea. Ina ua uma ona ia galue ma lona mafaufau ma 'faamama ese mafaufauga ma lagona le lelei, o le suka na pa'ū i le masani ma e leʻi toe tulaʻi mai.

o le faavae o nei maʻi o le le lava o le fiafia - Doctor, ae mafai faapefea ona ou fiafia i le olaga pe afai e matua manaia ma mamafa. Pe a tutupu na ituaiga ita, e masani ona ou faalogo i lenei mea mai aʻu maʻi.

Ma o lenei, o se tagata matua ua litaea e nofo i se talisuaga ma faailoa atu lana tagi i le ola, i tagata, i le malo. "I na tulaga," Ou te tali atu ia te ia, "ou te taʻuina atu i tagata ia aoao e fiafia i le olaga."

E aʻoaʻoina i tatou mai le laʻitiiti e savali, tautala, tusitusi, faitau, faitauina. I le aʻoga, tatou te suʻesuʻe tulafono eseese o le matematika ma le fisiki. Ae o tulafono o le ola faaleagaga o le tagata e le o aoaoina ia i tatou. Faʻafefea ona talia le ola e pei ona i ai, e aunoa ma faitioga ma taufaaleaga, e le o aʻoaʻoina i tatou. O le mea lea, tatou te ola ae ai e le o saunia mo le olaga. O lea, matou te maʻi.

E tusa ai ma le saunoaga a Sergey S. Konovalov ("Health-medical information e tusa ai ma le Konovalov. Faamaloloina o lagona"), o mafuaaga e mafai ai ona maua i le maʻisuka: O mafuaaga. Loto mo le le faataunuuina, faanoanoa, faanoanoa loloto.

E le gata i lea, o le mafuaʻaga e ono avea ma faanoanoaga loloto, le mafai ona talia ma faʻafefe alofa.O le tagata na te teena le alofa, e ui lava i le mea moni, i se tulaga loloto e lagona e ia le matua manaomia tele.

O le feteenai ma ia lava, e le mafai ona ia talia le alofa mai isi. O se auala o le faamalologa. O le mauaina o le filemu i totonu o le mafaufau, o le tatalaina o le alofa ma le mafai ona alofa o le amataga lea o se auala mai le faamai.

Anatoly Nekrasov i lana tusi "1000 ma le Auala e tasi e te Oe Lava" e tusi ai e uiga i mafuaaga talafeagai o le maʻisuka: O le maʻisuka - o lenei maʻi masani foi ei ai mafuaʻaga faaleagaga. O le maʻisuka e tuusaʻo saʻo lava ma manaoga o tagata.

O lenei faʻamaʻi e tupu pe a manaʻo se tagata e faʻafiafia i isi, pe a ia taofia manaoga faaletagata lava ia ma talitonu e leʻo ia te ia le aia e fiafia ai i le ola seia maua e ona aiga.

Sergei N. Lazarev i ana tusi Diagnostics of Karma (Tusi 1-12) ma le Man of the Future tusia e faapea o le mafuaaga autu o matua uma lava faamai, e aofia ai maʻi mata ma faafitauli vaaia, o le le lava, le lava po o le toesea alofa i le agaga o le tagata.

O le mea lea e le o le iuga, ae na o le pau lava le auala mo le maua o le alofa moni (moni), alofa mo le alofa, alofa, alofa, Le Atua, alofa, pei o le Atua.

Ma o le mea e leai se alofa moni i le agaga, e pei o tali mai le Atulaulau, faʻamaʻi, faafitauli ma isi faʻafitauli e oʻo mai. E taua lenei mea ina ia mafaufau ai se tagata, ma iloa ai o loʻo alu o ia i le ala sese, manatu, tautala ma fai se mea sese ma amata ona faasaʻo ia te ia lava, ave le Ala sao!

O le pancreas o se okeni o le digestive system o loʻo i ai se galuega fefiloi.

O le galuega o le exocrine o le gland o le puleaina lea o le sua o le pancreatic, lea e aofia ai elemene oona e tatau ai mo le faʻapalaina o meaai.

O le gaioiga o galuega o le gaosia o hormones ma le faʻatonutonuina o metabolic processes. O le pancreas o le elemene lona lua pito sili lea (i tua o le ate), o le aoga lelei o lenei okeni e taua mo le soifua maloloina o le tino atoa.

Toeitiiti lava o faʻamaʻi uma o le pancreas eo mai faatasi ma le tiga. O tiga e mafai ona faʻalautele i vaega nei: lalo i lalo, ivi, itu tauagavale o le pusa. O le faʻalauteleina o le tiga e matauina aʻo manava pe faia ni gaioiga.

O lagona ma faamaʻi o le manava

I lana galuega Psychosomatics and Body Psychotherapy, o le tagata tomai faapitoa o le mafaufau o Mark Sandomirsky na tusia: "O le sootaga i le va o le tino ma le psyche e masani lava ona lua ala. E pei lava ona i ai ni faaletonu o le atuatuvale o latou "aʻa" mafaufauga, o lea la o soo se faafitauli faalemafaufau e masani ona aumaia ai "fua" psychosomatic. O faʻamaʻi o le manava e avea o se faʻamaoniga manino o lenei.

Afai o faafitauli o le manava e afua mai i ni lagona le lelei, ona e ono manaomia lea o le lisi e fesoasoani e fuafua ai le natura o nei lagona. O le mea lea, o mafaufauga faʻapitoa o faʻamaʻi o le manava o le a tatou iloiloina atili.

O le afaina i totonu o le okeni na taʻua - gastritis - e masani lava ona tupu mai i le talaaga o se feteenaiga i le tulaga o lagona: o le mafai ona tauaveina le tiutetauave, tuputupu aʻe, saili se auala mai ni feteenaiga e le mafai ona foia. A tatou le vaʻavaʻai i se feteenaiga i totonu, e goto ifo i totonu o se mea sili ona leaga - o se mea faaletino, ina ia gauai atu le faiʻai ia te ia lava.

Pe oe le lava se lagona o le puipuia o le tagata lava ia. Infantilism faʻaulosia oe e lafoai taumafaiga e puipuia oe lava.

Ae ui i lea, o loʻo i ai se isi auala e atiaʻe ai le gastritis - faʻamalosi. A oʻo mai le ita lea e le salalau atu ia te oe, o le eleʻele o le hydrochloric o le manava, lea e mafua mai i lona natura e matua faʻamalosi lava, e sili atu ona faʻalautele.

O le mucous membrane e le o feagai ma lana galuega puipuia. O lenei mea e taʻu mai ai e le mafai ona e faʻamagalo ma faʻagalo le faalumaina.Afai e te taumafai e taofiofi au faitioga, o le a vave ona manino pe aisea e tiga ai le manava: o psychosomatics na faia se taua taua iinei.

O nisi osofaiga tuusao i totonu, filemu filemu ma fafo filemu. Ae o totonu o le vaitafe, e afaina, muamua, na o ia lava. E mafai ona avea ma se tali atu i mea tutupu pe na o le ita i le tagata lava ia ona o le toilalo poo le maualalo o le taua o ia lava.

O isi na faaalia saoloto a latou osofaiga. Ae e le fesoasoani lenei mea, aua o tulaga feteenaiga e masani ona fai soo. I le mea mulimuli, o le pito sili ona maualuga o le maʻi papa. O lenei mea e manino lelei mafaufauga: o le manava e 'ai lava ia.

Afai o se tasi o lagona o loo i luga e te le maua, e le o se mea e ofo ai se tasi o suʻesuʻega o loʻo i luga o le a le pine ona tulaʻi mai. E le gata i lea, o lagona ia e mafai ona taʻitaʻia ai le paʻu i le manava.

  1. Lelava. Ona o lea mea, o totoga uma lava e amata ona sili atu le leaga - pei oi tatou, latou te "paie." I le aluga o taimi, afai e te le faia se mea e faʻaaogaina ai le palasi, o le faʻalaumalieina o le faʻalaumalie e faʻaititia ai le gaosia o le suka gaosia.
  2. Faʻaleagaina. O le auala lenei e faʻaalia ai le popole pe a fegalegaleai ma le lalolagi i fafo, o le manava foi e tali atu ma le mafaufau i ai, lea, i le isi itu, e faateleina ai le uiga o le le fiafia.
  3. O le le mautonu, atuatuvale, le fiafia, le popole i mea uma e tutupu, faagesegeseina le galuega a totoga uma o loo punouai, e aofia ai le manava. E faapena ituaiga mafaufauga o gastritis, lea e mafua ai le vaivai o le tino.
  4. Faʻaleagaina ma le manatu faapito. O le mea e ofo ai, o le manava e afaina i nei lagona toetoe lava o taimi uma. Afai e te manaʻo tele mai tagata, aemaise lava oe pele ia te oe, i le iuga, o le malulu o le a foliga mai. Ona oʻo mai ai lea o psychosomatics - o le manava e vave ona tali atu i le le lava o le lotogatasi i le mafutaga.
  5. Le fiafia ma le ita. O le karma matuia, i le iuga, e liua i le tele o faafitauli e tatau ona foia ma le faigata tele. Afai e iloa e se tagata ana mea sesē ma talitonu o le a le pine ae faʻamaonia mea uma, i le aluga o taimi o le a galue ai karma. Ae o le le lava o le malamalama ma le taliaina e fesoasoani i le fausiaina o le ita i le taunuuga. E i ai se lagona o le leai o se faamoemoe ma le leai o se faamoemoe seia oʻo mai se malamalamaga pe aisea ua tupu ai nei mea tutupu ia te oe.

  • 1 O mafuaaga autu o faʻamaʻi
  • 2 O le tala a Louise Hay
    • 2.1 Taunuuga o le auala
    • 2.2 Faʻapefea ona galue faʻamaoni
  • 3 Mulimuli

O upu e fausia ai le faaupuga "psychosomatics" ua faaliliuina mai le upu Eleni o le "tino" ma le "agaga". O mafaufauga faʻapitoa o se vaega o le soifua maloloina o le soifua maloloina ma le mafaufau lea e suʻesuʻeina le sootaga i le va o le lagona ma le faaletino o se tagata.

I le isi itu, o maʻi o le mafaufau e mafua mai i faʻalagona, faʻalavelave, atuatuvale, pe na faʻamaualuga i latou. E le o lona uiga o le faʻamaʻi ua maeʻa-aumai pe manua.

I lo matou atunuu, e le o foliga mai o psychosomatics i aso anamua. I le Soviet Union, o ona uiga sa le talitonu. Ae o aso nei, o tagata uma e faʻalogo i le fomaʻi, pe a suʻesuʻeina ma faatalanoa le tagata maʻi, faʻamalamalama mafaufauga o mafaufauga o le faʻamaʻi, maua ai lagona faʻalagona o le maʻi. E iloa lelei o le ituaiga tagata ma lagona faʻaleagaga e aʻafia ai le atinaʻe o faʻamaʻi moni.

E talafeagai le suʻesuʻeina o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi i le mafaufau o le mafaufau ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi ma afai o togafitiga faasao e le maua ai le mea e manaʻo ai. I le masalomia o le natura o le maʻi, o le fomaʻi e taitaia le tagata maʻi i se fomaʻi poʻo se faufautua e suʻe le mafuaʻaga o mafaufauga o le faʻamaʻi, ona o le mafaufau na o ia lava.

O le pancreatitis o se tasi lea o maʻi lavelave. O le a tatou malamalama pe o le a le mafuaaga o pancreatitis ma le auala e faamalamalama ai e le mafaufau mafaufau le atinaʻeina o le maʻi.

O mafuaʻaga o pancreatitis e tele. E le mafai e fomaʻi ona nofo toatasi i se tasi o latou sili.E talitonuina e mafai ona tupu le faʻamaʻi ona o mafuaaga nei:

  • ava malosi
  • togafitiga o le biliary tract,
  • maʻi ate
  • afaina o le tino
  • ave ni vailaau maʻoti o loʻo iai aʻafiaga i luga o le gland (o mea faʻamaʻi, diuretics, hormones),
  • afaina o fale ma oloa gaosi oloa,
  • aafia i siama ma siama,
  • afaina e afua mai i le taumafa,
  • solia o meaʻai, o le faʻaaogaina o meaai leaga i le taumafataga,
  • faʻamaʻi atu i allergens
  • maʻi mataga
  • o foliga mai o neoplasms, ona o le mea o loʻo i ai se faʻaogaina o taʻaloga o le gland.

Ae ui i lea, e leai se tasi o nei mafuaʻaga e faʻamaoni i le atinaʻega o le faʻaogaina o le mimilo i totonu o le fusi o le gland. O le ava malosi ua taua o le mafuaaga autu o pancreatitis, ae peitai, e le o ava uma e faatupuina se faamaʻi, ae o se tagata ua na o le tasi le ipu uaina e inu i lona olaga e mafai ona i ai se faamaʻi. O lenei mea tatou te mafaufau ai i le matafaioi o le mafaufau o le tagata i le atinaʻe o pancreatitis.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo pe faapefea ona maua le mamafa i pancreatitis.

Faitau: Faʻafefea ona faʻamalo le afaina ma o a mafuaʻaga o lona tupu.

E mafai ona e faʻamalolo oe?

Na taumafai Louise Hey e faʻaalia uma lona malamalama e uiga i mafuaʻaga o faʻamaʻi, na aoina i le taimi o lana galuega o se faifeʻau ma se faufautua i le Church of Science of the Mind, ma le toatele o tagata asiasi mai, i le tusi lanumoana "Faamalolo Lou Tino".

Sa ou taumafai e tuufaatasia se laulau o fetusiaiga o nisi faamai ma faafitauli faalelagona natia e tau atu ia i latou.

E sefulu lua tausaga mulimuli ane, i le 1986, na faalauteleina ma faalauteleina le laulau o faamai na tuuina mai i se tusi fou e Hay, na lomia i lalo o le ulutala "Faamalolo Oe Lava". O lenei tusi na vave lava ona avea ma tufatufa sili ona lelei, ma e oo lava i aso nei e fiafia e le pasi le lauiloa i le aufaitau mai le lalolagi atoa.

Seʻio tatou vaʻavaʻai i mea o loʻo i totonu o lenei tusi na mafua ai ona faitauina ma faitau e se numera tele o tagata mo le tele o tausaga.

Ou te fia matauina o le fausaga o le tusi ua fausia i se auala tulaga ese.

O le tusi e amata i se vaega lautele, lea e iloilo ai e Louise Hay mafuaʻaga o faʻamaʻi eseese. E matua talitonu o ia o mafuaʻaga o faʻamaʻi uma lava o ni uiga masani o mafaufauga, e masani ona puleaina e se tagata mo se taimi umi, ma atonu na tuuina atu ia te ia e ona matua.

Ua faia e tagata nei tulaga faʻavae o mafaufauga e faʻavae i lagona le lelei lagona, e aofia ai:

  • i luga o mafatiaga na masani ai ao laitiiti,
  • i luga o le le amanaiaina o manaoga o le tasi ma le le fiafia ia te ia lava,
  • i luga o le taʻusalaga ma le teenaina o le tagata i le sosaiete,
  • i luga o le tele o fefega ma popolega e natia.

O le suia o uiga masani o mafaufauga, e masani lava ona faataatia e matua i le taimi o le tamaitiiti, e maua ai e le tagata le avanoa e fausia ai lona lava olaga, faaleleia lona tulaga faaletino, mafaufau, ma lagona.

E mafai e le mafaufau faʻapitoa ona tele mea e uiga i faafitauli e afaina ai se tagata.

O nai faataitaiga nei.

  • O le tele o gaʻo i totonu o le tino o se ituaiga "aluga puipuia" mai le lalolagi ita. Ina ia vave amata le faagasologa o le leiloa o le mamafa, e tatau ona e muamua mafua ai ona lagona e se tagata le saogalemu atoatoa. O faʻamaoniga o le gau o le mamafa o se galuega tele lenei.
  • O le gau o le lauulu e faʻaalia ai le matuia o le mafatiaga na maua e se tagata. Taofi le popole ma vaai pe faʻafefea ona aʻafia ai lou tulaga lauulu.
  • O se allergy e faʻaalia ai lou le faʻaaloalo i se mea poʻo se tasi (atonu o oe lava). Vaitaimi masani, lea e leai ni mafuaaga, e taʻu mai ai foi lagona le lelei.
  • O le soroid ma le pancreas e fesoʻotaʻi ma le feagai ma mafutaga faigata ma le ola lava ia, lona le fiafia i lona uiga lelei.
  • O faʻamalosi, fibroids ma isi faʻamaʻi tamaʻitaʻi e masani ona faʻaalia ai faafitauli le faʻaaogaina o feusuaiga, o le ita o le tagata lava ia poʻo se paaga feusuaiga.
  • Cystitis (mumū o le vevela) e masani lava ona tupu i tagata e taofia pea o latou lagona le lelei ma lagona, mumusu e tuliesea i latou.
  • Manua - ua le toe iloa e se tagata le fiafia ma mea lelei na tutupu i le olaga i tua o feau i aso taitasi.
  • Hemorrhoids o loʻo faʻaalia ai faafitauli o le taofia.
  • E ala i le psoriasis, e auina atu e le tino ni faailo e manaʻomia e le tagata ona taofi le ita ia te ia lava.
  • E mafai ona faʻamalolo le maʻi pe afai e mafai ona e manatuaina ma faamagalo le solitulafono na oʻo ia te oe i le taimi ua tuanaʻi.

E tusa ai ma le Hay, o soʻo se faʻamaʻi e manaʻomia tele mo se tagata patino. O le faʻamaoniga o se faʻamaʻi o se faʻaaliga faʻaalia o faʻafitauli faʻalagona o loʻo natia i le malamalama.

Ina ia faʻaumatia lau maʻi e faʻavavau, e tatau ona e iloa ma faʻaleagaina lona faʻafitauli faʻalagona. Afai lava e le o malamalama atoatoa se tagata i mafuaʻaga moni o ona maʻi, o le a leai se aoga o le loto ma le amio pulea, talu ai e tau lava naʻo latou faʻatasi ma faʻamatalaga mai fafo o le maʻi.

O le tusi e muta i se vaega lautele tele o mea e tautala ai Hay e uiga i le mana e le faʻamalosia i totonu ia i matou-o le mafai ona suia i matou ma le lalolagi o loʻo siomia ai i matou e ala i faʻamaoniga, faʻamagaloina ma le tauaveina o le matafaioi mo mea uma e tutupu ia te oe.

Afai o le faamagaloga ma le taliaina o le tiutetauave e sili atu pe itiiti foi le manino, o le manatu o le faamautinoaga e ono manaomia ai nisi faʻamatalaga. O le faʻamaoniga (o se tusitusiga lelei, e aofia ai i se auala faapitoa) i le faʻalauiloaina o Louise Hay o se amataga amata e avea ma se faʻavae mo le tatalaina o suiga talafeagai e ala i le faia atoa le faʻamasinoga mo tulaga uma e tutupu ma oe.

I le faʻatinoga, e pei o lenei:

  • E te mauaina le faʻamaoniga talafeagai mo lau mataupu mai le lisi o faʻamaoniga ua tuʻuina atu i le laulau, poʻo le tuʻuina oe lava mo oe,
  • Afai e te filifili e faia se faʻamaoniga o oe lava, e taua le faʻamautinoa e leai se "leai" i totonu o lona tusiga, talu ai ua le amanaiaina e le mafaufau le mafaufau, o se taunuuga o lau faʻamaoniga e mafai ona i ai le itu tonu e faʻafeagai,
  • I le filifili ai e faʻamaonia, e te amata galue i aso taitasi, faʻamaonia lenei faʻamaoniga ia te oe lava pe leotele foi i taimi uma e mafai ai,
  • E mafai foʻi ona e tusia faʻamautinoaga i luga o pepa, tautau i le vaaiga atoa i totonu o le fale poʻo le ofisa.

O le masani ona e galue ma le faʻamaoniga, o le televave atu o le ae matauina suiga i lou mafaufau ma le tulaga faaletino. E tele faʻamatalaga e uiga i faʻamaoniga e mafai ona maua i la tatou tusiga i luga o faʻamaoniga.

I le faaopoopo atu i le vaega masani lautele i le amataga ma le vaega mulimuli, na tuuina atu e le tusitala i le au faitau le avanoa e galulue tutoatasi ai ma o latou faafitauli.

Mo lenei, o loʻo iai i le tusi:

  1. Se laulau o faʻamaʻi sili ona taatele ma se faʻamatalaga o mea e ono tutupu i le mafaufau ma le faʻalagona o mea na tupu.
  2. Se vaega faʻapitoa i luga o le uaea, e aofia ai:
    • o le fausaga o le koluma ma o taunuuga o le sui i vaega eseese o le vaitusi,
    • masalo o lagona faalelagona o le vavalaʻau, faapea foi ma faataitaiga o se auala ese o mafaufauga.
  3. O fautuaga a le tusitala i le auala e atiina ae ai le alofa o le tagata ia te ia lava.
  4. O le tele o togafitiga e faʻamalolo ai le alofa.
  5. Faamaoniga aoga mo se tino maloloina.

O le fiafia tele o nisi foi faatalanoaga ma Louise Hay, e aofia ai foi i totonu o le tusi. I totonu ia i latou, na mafai ai ona ia faʻaogaina ma faʻamatalaina lona ala saʻo e faʻamalolo ai, faʻamalosia o ia i tupe, o lona malamalama i le alofa.

Afai o loʻo e sailia se auala faigofie ma lelei e faaleleia ai lou ola maloloina ma le lelei o le olaga mo se taimi umi, ona mafai ai lea e le tusi "Faamalolo Oe Lava" ona fesoasoani tele mo oe i lenei mea.

O metotia uma ma gaoioiga a Louise Hay e auiliili auʻiliʻili i lenei tusi e mafai ona faʻaaoga i soo se tagata.Alofa, faʻamagaloga ma faʻamaoniga - o le a se mea faigofie, ma aiseā e te le amata galue ai i le laulau Hay i le taimi nei?

E faʻapefea ona galue lelei i lenei laulau?

I le laulau o loʻo i lalo mo faʻamaʻi masani, o igoa o faʻamaʻi o loʻo lisiina faʻaalafaʻi i le koluma muamua. A maeʻa ona iloiloina mea o loʻo i luga o lenei laulau, e mafai ona e malamalama faʻatasi i lagona faʻalagona ma mafaufauga mo faʻamaʻi taʻitasi, ma maua ai se faʻamaoniga lelei e fesoasoani e faʻamalo ese ai lenei faʻamaʻi poo mea e faʻalavelave ai oe.

Galulue faatasi ma le laulau i le faasologa lenei:

  • Tatou maua le faʻamaʻi o le fiafia ia i tatou i le koluma muamua. O faʻamaʻi uma lava o loʻo faʻatulaga i le faasologa o le pi faitau, o lona uiga e le faigata le maua o le manaʻoga.
  • Ona matou vaʻavaʻai atu lea i le mafuaʻaga faʻalagona o le faʻamaʻi i le koluma lona lua.
  • E le na ona tatou faitau, ae ua tatou nofouta ma malamalama atoatoa i faamatalaga. A aunoa ma le iloa, taliaina, ma toe mafaufau, o le aʻafiaga, pe afai ei ai, ua matua leai se aoga.
  • O le koluma lona tolu o loʻo tuʻuina mai ai faʻamautinoaga mautinoa e manaʻomia ona e tusia ma faʻailoa ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le aso seiloga ua e lagona se alualu i luma taua.
  • A maeʻa sina taimi, o le ae iloa ai se faʻaleleia atili o lou tulaga faaletino ma maua ai le filemu o le mafaufau.

O le a se mea e mafai ona fai pe afai e te leʻi maua lau faʻamaʻi i le laulau pe le malie i le mafuaʻaga ua i ai iina?

  • Afai o le mafuaaga faalelagona mo lou maʻi, lea o loʻo tuʻuina atu i lenei tusi, e le talafeagai i lau mataupu, ona e nofo filemu mo sina taimi, ona e fesili ifo lea ia te oe lava i le fesili: "O le fea o oʻu mafaufauga e tau atu i lenei mea?"
  • Toe fai leotele mo oe lava: "Ou te manao lava e aveese oʻu uiga faaalia o mafaufauga, o mafuaʻaga o loʻu maʻi."
  • Toe fai faʻamautinoaga lelei i le tele o taimi, e mafua ai le faʻaalia o mafaufauga fou e uiga i le tulaga oi ai nei.
  • Ua e talitonu oe lava ua maeʻa le faagasologa o le faʻamalologa, ma o le taunuuga o le a vave ona vaaia.

Mai le taimi nei, i na taimi pe ae mafaufau e uiga i lou maʻi, toe faia nei laasaga. E faʻaaogaina le faʻamalosia o faʻamautinoaga lelei i aso uma, talu ai i lenei auala o le a faasolosolo malie ona latou maua ai se mafaufau maloloina, ma, e tusa ai ma se tino maloloina.

E taua tele le aua nei galo e aunoa ma le iloaina ma toe mafaufauina ou uiga i le tulaga, ia oe lava ma le lalolagi, e leai se mea e sau mai ia te oe. O upu o le a tumau pea upu. Tau lava o le maua o le lototele e tepa ai i la tatou faafitauli e aunoa ma le taufaasese e mafai ona tatou taliaina.

O le tele o iloiloga lelei o tagata ua leva ona faʻataunuʻuina faʻamaoniga ua molimau i le aoga maualuga o lenei auala o le faamalologa.

Tino ma le agaga

O i matou taitoatasi na maua muamua le tiga ma le malaise i le manava. I le lagona ai o se faafitauli i lenei totoga taua o le totoina pe o ua matua, tatou te o muamua uma i le fomaʻi.

A uma, o ai o le a fesoasoani e saili le mafuaaga ma faia se mea e iloa ai? Naʻo se fomaʻi. Ae o le mea e leaga ai, e masani lava ona le amanaiaina se mea taua e pei o psychosomatics, saili mo mafuaaga i fafo atu o maʻi, ae atonu o le a taulai atu i totonu. Afai e tiga lou manava, e masani ona i ai i le psychosomatics se matafaioi autu i lenei mea.

Sasaʻe o le fatu o mafaufauga

O le itu i Sasaʻe na latou amata amata ai suʻesuʻega o psychosomatics ma na sili atu le manuia nai lo togafitiga faʻale-aganuʻu, lea, e ui lava e iloa le aʻafiaga o le atuatuvale i le tino, ae le o se mea taua tele.

Faʻalogo! O fomaʻi e talitonu foi e fai sina popolega e aoga, aua e fesoasoani e tausia ai le tino i foliga lelei. O le faʻamaoni, faʻavaivaia ma le le mautonu e le aumaia ai se mea lelei i le tino.

O a ni lagona e masani ona afaina ai maʻi o le mafaufau? O i latou nei:

O faaaliga sili ona mamana o lagona lea e masani ona le mafai ona tatou pulea. Ua faʻamautuina e fesootaʻi puʻu taʻitasi ma ona lava lagona. O lea, o fatugaʻo e nafa ma le fefe, le le mautonu ma le vaivai.

O galuega le lelei o le tino e ono aʻafia ma le faanoanoa. Ma afai o le okesene e le lelei le totoina i totonu o le tino, e tele faafitauli e amata i isi totoga i totonu.

Manatua: o le taofiofia o aafiaga i totonu o se faiga leaga tele ma leaga mo lou tino. E le mafai ona taofia lagona, e tatau ona latou aoao ina ia saʻo le faailoa. A aunoa ma se lauulu male ma se ipu malepelepe, ioe, ae faʻaalia.

Tuua Lau Faamatalaga