Pentoxifylline e le faʻaleleia microalbuminuria i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

O faʻafitauli faʻafuasei o le maʻisuka e mafua ai ona faʻaitiitia i le umi ma le lelei o le ola o tagata i lenei faʻamaʻi. O le taui mo le maʻisuka e faigata ona ausia ma mamao ese mai taimi uma e mafai ai ona taofia le atinaʻe ma le alualu i luma o faʻafitauli. Talu ai ona o le masani masani o faafitauli o le maʻisuka, ua fautuaina e faaaoga fualaau faasaina, lea e aofia ai le pestoxifylline e le filifilia-phosphorieserase pentoxifylline, lea e maua ai le tuufaatasiga tuufaatasi o vasodilation lautele vaivai, sui o le antiplatelet ma le angioprotector. O le auiliiliga o le aoga o le faʻaaogaina o le pentoxifylline i faʻafitauli masani masani o le maʻi suka o loʻo tuʻuina mai.

Faʻaiʻuga faʻafuaseʻi o le maʻi suka: taulai atu ile pentoxifylline

O faʻafitauli masani o le maʻisuka e mafua mai i le faʻaitiitia o le umi ma le lelei o le ola o tagata i lenei faʻamaʻi. O le taui o le maʻisuka e faigata ona ausia ma e le mafai ona taofia lo latou alualu i luma ma le alualu i luma. O le amanaʻiaina o se faʻalapotopotoga o le faʻaleagaina o faʻafitauli o le maʻisuka, faʻaaogaina o sauniuniga o gaioiga o le tino lea e le filifilia ai le fatu o le phosphodiesterase pentoxifylline e faʻapipiʻi ai aafiaga ole vailaʻau vasodilator, vaivai ma le angioprotectora. Ole suʻesuʻeina lelei o le faʻaaogaina o le pentoxifylline i faʻafitauli masani o le maʻisuka ua tuʻuina mai.

Tusitusiga o se suʻega faasaienisi i luga o le autu "Faʻailoga masani o le maʻisuka: o le taulaʻi ile pentoxifylline"

SUʻESUʻEGA SUʻESUʻEGA MA SUʻESUʻEGA MA

Faʻafitauli faʻafuaseʻi o le maʻisuka: o le taulaʻi ile pentoxifylline

fomai fomai, fomai polofesa o le 1st matagaluega o faamaʻi i totonu o le Belarusian State Medical University

MoklotT. Belarusian State Medical University, Minsk Faʻailoga faʻafitauli o le maʻi suka:

taulaʻi ile pentoxifylline

Aotelega O faʻafitauli faʻafuasei o le maʻisuka e mafua ai ona faʻaitiitia i le umi ma le lelei o le ola o tagata i lenei faʻamaʻi. O le taui mo le maʻisuka e faigata ona ausia ma mamao ese mai taimi uma e mafai ai ona taofia le atinaʻe ma le alualu i luma o faʻafitauli. E tusa ai ma le masaniga masani o faʻafitauli o le maʻisuka, e fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina, lea e aofia ai le tagata e le filifilia le phosphodiesterase keylock - pentoxifylline, lea e maua ai le tuufaatasiga o le vasodilation lautele, sui o le antiplatelet ma le angioprotector. O le auiliiliga o le aoga o le faʻaaogaina o le pentoxifylline i faʻafitauli masani masani o le maʻi suka o loʻo tuʻuina mai.

Mūmū: maʻi o le maʻisuka, faʻafitauli masani, pentoxifylline, retinopathy o le maʻisuka, nephropathy o le maʻisuka, gaioiga o le maʻi, gasegase o le gaʻo e le o le ava malosi, faaletonu fatu.

Tala fomaʻi. - 2015. - Nu. 4. - S. 4-9.

Aotelega O faʻafitauli masani o le maʻisuka e mafua mai i le faʻaitiitia o le umi ma le lelei o le ola o tagata i lenei faʻamaʻi. O le taui o le maʻisuka e faigata ona ausia ma e le mafai ona taofia lo latou alualu i luma ma le alualu i luma. O le amanaʻiaina o se faʻalapotopotoga o le faʻaleagaina o faʻafitauli o le maʻisuka, faʻaogaina o sauniuniga o gaioiga o le tino lea e le filifilia ai le fatu o le phosphodiesterase - pentoxifylline e faʻapipiʻi ai aʻafiaga ole vasodilator ole vai, antiplatelet ma angioprotectora. Ole suʻesuʻeina lelei o le faʻaaogaina o le pentoxifylline i faʻafitauli masani o le maʻisuka ua tuʻuina mai.

Moli: maʻi o le maʻisuka, faʻafitauli masani, pentoxifylline, maʻisuka retinopathy diabetic nephropathy, gaioiga o le maʻisuka, faʻamaʻi pipisi o le suka, fatu le fatu.

Meditsinskie novosti. - 2015. - N4. - P. 4-9.

Faʻasolosolo, pe tuai, o faʻafitauli o le maʻisuka (DM) o le mafuaʻaga o se faʻaitiitia i le umi ma le lelei o le olaga o tagata i lenei maʻi. I le masani ai, o le fusi o faʻalavelave masani faʻapitoa e aofia ai microangiopathies (retinopathy, nephropathy), neuropathy ma macroangiopathies (atherosclerosis o mea na maua i le coronary arteries faatasi ma le atinaʻeina o maʻi o le fatu o le fatu, cerebral ma isi gafa). I tausaga talu ai nei, o le tele o taimi o le resitalaina o le gasegase o le ate i le maʻisuka ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ua uma ona talanoaina, lea e mafai ai ona tatou faʻafesoʻotaʻi lenei maʻi i faʻafitauli masani o le maʻisuka. O le taatele o le faaletonu o le mafaufau ma le tuinanau e tosina mai ai le mafaufau, lea o le a faapea ona mafaufau i le manaomia o le atinaeina o auala i le togafitiga.

O le tele o suʻesuʻega ua faʻamaonia ai tulaga masani o le aʻafiaga mo le atinaʻeina o faʻafitauli (hyperglycemia tumau, toto maualuga, dyslipidemia) ma faailoaina auala e puipuia ma togafitia ai faʻafitauli masani o le maʻisuka. Meta-iloiloga o suʻesuʻega iloiloga o aafiaga o taui mo le gaosiga o le gaʻofale, faʻasaina o le toto ma le lipid profile na faʻaalia

faʻaitiitia le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli tuai, ae, o le mea e leaga ai, e le o le puipuia atoa ma togafitiga. O le mea moni lava, o le natura tele o le pathogenesis o le maʻisuka faafitauli e fuafua ai le manaʻomia mo nisi faʻaopoopoga e aʻafia ai le alualu i luma o mea o angio-ma neuropathy. Mo le tele o tausaga, sa faʻaaogaina o se vailaau mo togafitiga ma le puipuia o faʻafitauli faʻapitoa o le maʻisuka

e le o se filifiliga filifilia o le phosphodieserase block - pentoxifylline (PF), faʻapipiʻiina aafiaga o se vailaʻau vailaʻau vaivai vaivai, sui o le antiplatelet ma le angioprotector. Na tuufaatasia le PF i le 1965 e avea o se vailaau mai le tele o methylxanthines ma le vasodilating meatotino. Ina ua maeʻa faʻamalosaga ma faʻataʻitaʻiga i le 1972, i le fautuaga a Grigoleit ma Werner, na amata ona faʻaaogaina le vailaʻau i falemaʻi

Faʻafitauli faʻafuaseʻi o le maʻisuka

Aoao Lautele o Maʻisuka Faʻasalaga (Brownlee M.) Fonseca V.A. O le maʻisuka maʻi e faʻamatalaina ai faʻamatalaga faʻamatalaga suʻesuʻe. 2006

T Collagen t Fibronectin

Tulafono o Soligatulafono. Faʻasalaga Lisi O le faʻamatalaga o le a faʻataunuʻuina. tele fatu

afaina o le toto angiogenesis o afaina o le capillaries

1ʻUa iai aʻafiaga o le pentoxifylline

Avanoa autu O isi gaioiga faʻavasega

Talosaga o le toto toto i le toto Le faʻamalosi toto

Le viscosity toto ma le tafe toto

Erythrocyte deformation Capacity + +

¿Faʻailogaina o le plasma fibrinogen + + +

Le malosi o le leukocytes + +

¿Talitonuga ma le faatasia o leukocytes + + + + +

¿Faʻatagaga o superoxides e neutrophils + + +

¿Faʻatomuaga o neutrophils FAT + + +

¿Faʻatuina o le TNF-se monocytes + +

¿Leukocyte tali i TNF-a + +

¿Leukocyte tali ile IL-2 +

¿Faʻamaʻaina faʻamalositino +

Totoina o le toto ma le fibrinolysis

Faʻasologa o le plasminogen activator + +

Faʻamālōlōina ma faʻafesoʻotaʻi le tino

¿Tali atu i TNF-a fibroblasts +

FAAMANATU: FAT o se mea e faʻaagaga ai le platelet, + o se taunuuga lelei, | - faʻatupulaia, - faʻaitiitia.

galue e faʻaleleia le faʻagasologa i le microvasculature.

O le faiga o le gaioiga a le PF ua ausia e ala i le faateleina o le anotusi o le C-AMP ma le ATP ma se faaitiitia i le faaaogaina o le calcium i totonu o le masini. O se taunuuga o le PF:

- faʻalautele le paʻu o le paʻu o le toto i sela mūmū mūmū ma faʻaititia le tikeri o le faʻamalosia,

- faʻaititia le faʻaopoopoga o lela mumu,

- ei ai sona aafiaga vaivai,

- faʻaitiitia le viscosity o le toto (faateleina le fibrinolysis ma faʻaititia le fibrinogen concentration),

- faʻaitiitia le faʻalauteleina o le platelet,

- faʻaitiitia le faʻaleagaina o aʻafiaga o tagata faʻatoʻatele i luga o le mimiti.

O mea lisi ua taua tele i le maʻisuka, talu ai ona o le faateleina o le maualuga o le hemoglobin glycated i le hyperglycemia faifaipea e suia ai le taofiofia o totola mumu ma faateleina ai lo latou gauai ma faaitiitia i le le mafai ona fai.

Ona o lona fausaga siama, o le PF ua i ai le gafatia e faateleina ai le faʻasologa o le protocyclin ma faʻaitiitia le faʻavaeina o le thromboxane A2 i le pito i lalo o le endothelial, e taofia ai le faʻaogaina o le aʻafia o le tumutumu-a (TNF-a) ma isi cytokines, suia le plasma fibrinogen concentration and the activity of the plasminogen activator inhibitor, poloka poloka phosphorieserase, lea e tau atu i le faaputuputu o le CAMP 17, 32, 35, 39 i platelet. O nei aafiaga uma e puipuia ai le taliaina o platelets ma lela mumu, lea e aafia ai le tele o meatotino o le Meatotino toto.

O aʻafiaga autu o le PF o loʻo tuʻuina atu i le laulau. E sili atu ma le fasefulu tausaga o le faʻaaogaina o le PF (i suʻesuʻega uma na faʻaaogaina ai le ituaiga o PF - Trental) e faʻaalia lona aoga i faʻafitauli eseese, ae o le taulai atu i le maʻisuka, tatou te iloiloina le mafai ona faʻaaoga PF mo faʻafitauli masani.

O le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi o gaʻo o pito i lalo (HOSANK) o le mafuaʻaga o le atinaʻe o meaʻai ma ituaiga faʻafefiloi ole maʻi o le maʻisuka vae. E leai se masalosalo o togafitiga faʻavae togafitiga e faʻavae i luga o le toe faʻafoʻiina o le toto i totonu o le gaʻo, o lona uiga. faʻasalalauga angiosurgical i le i ai o le faʻalavelave matuia. O togafitiga ma togafiti togafitiga e aofia ai, i le faaopoopo atu i fautuaga masani ua talia (taui mo le metabolism o gaʻo,

dyslipidemia, faʻamautuina o le toto), faaopoopo. Fautuaga faaopoopo:

- ulaula ulavavale, gaioiga faʻaletino (i le i ai o le faʻapipiʻi mai o le 45-60 minute faʻataʻilo seia oʻo ina oʻo mai le tiga ma le malolo i le taamilosaga 3 taimi i le vaiaso),

- antiplatelet ma antithrombotic agents - aspirin poʻo thienopyridines (ticlopidine poʻo clopidogrel) poʻo le faʻataʻitaʻi o le receptor glycoprotein IIb / IIIa inhibitors (abciximab, eptifibatide, tirofiban).

O le mea lea, e le o faamauina i le Republic of Belarus le fuainumera muamua o fualaau faasaina. O le Cilostazol e taofia ai le ituaiga 3 phosphodieserase ma faateleina ai le intracellular content o le CAMP, e matua taofia ai le faaputuga platelet, aspirin sili, dipyridamole, ticlopidine ma le PF, e taofiofi ai le fausia o le thrombi tupuaga ma le faateleina o maso muscle lamolemole, ei ai vasodilator ma hypo-lipid. Cilosta-zol ua na o le pau lava lea o fualaau faasaina ua faaitiitia ai le fausia o toe foi mai i le maea ai o le faʻavaeina o sima uʻamea (CREST).

I le le mafai ona faʻaaogaina le cilostazol, o le vailaʻau o le filifiliga o le PF, o lona faʻaaogaina, e tusa ai ma se faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega e 23, e aofia ai le mataituina o le 2816 tagata gasegase, e faʻateleina le umi o le savaliga ma le umi o le savaliga faʻatasi ai ma le faʻamalosi (Fontaine stage 2). I totonu o suʻesuʻega na aofia ai, o le mamao o le savavali mai le 33.8 i le 73.9%. E le gata i lea, o le cilostazol e sili atu ona sili atu nai lo le PF e mafua ai aʻafiaga (tiga o le ulu, maʻi o le stools, manava ma palpitations). I le maualalo o le malamalama maualalo o le cilostazol pe a faʻatusatusa i le PF, o le faʻamalamalamaga faʻamatalaga faʻatusatusa i le aoga ma le gafatia o nei vailaau faʻasaina ma le maualuga o le tau o togafitiga ma le cilostazol, PF e tatau ona sili atu i le amataga o togafitiga, ma le cilostazol e tatau ona faʻamaonia i le tulaga o le le atoatoa o le PF.

O le mafuaaga mo le faʻaaogaina o le PF i le HOZANK e aofia ai le faʻamaoniga o le "mumulu" o le mumulu o le "malulu," lea e faʻailoaina e le gata i le faateleina o le gaoioiga o ona faailoga, ae faʻapea foi i le faʻamalosia o oloa

o le aano o le tino, o le leukocyte adhesion, le taofia o le endothelial nitric oxide synthesis, faʻamalosia o le plasminogen-1 activator inhibitor synthesis. O nei laasaga e fesoasoani i le vasoconstriction ma faateleina le viscosity o le toto ma le faateleina o le lamatiaga o le thrombosis. E le gata i lea, o le PF, e pei ona taʻua i luga, e mafai ona faʻaitiitia ai suiga i le toto mumu mumu ma le faʻaopoopoga oo latou malosi gafatia i tulaga o le hyperglycemia masani 30, 45.

I mafaufau o fomaʻi, o loʻo i ai se vaaiga e le masani ai, lea e faʻatulaga ai le "gaoi mea faʻamalosi," lea e atiina ae pe a maʻi le maʻi ma e mafua ona o se vasodilating effect. O auala autu o le gaioiga a le Pf o loʻo faʻamatalaina e le aʻafiaga i luga o le lumenia o le vaʻa, ae i luga o le fluidity o le toto, lea e le faatagaina ai le atinaʻeina o le "gaoi o le gaoi".

O nisi o aʻoga ua le mafai ona faʻaalia le aoga o le PF i togafitiga ole neuropathy o le maʻisuka. Ae peitai, o se faʻaleleia atili o le tafe toto i totonu o namu na matauina, faatasi ai ma se faʻaleleia atili o faʻamaʻi faʻamaʻi i tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka ma le maʻisuka neuropathy pe a uma ona faaaogaina le PF 10, 27. EReggap et al. faʻaalia o le leai o se togafitiga o le PF i le neuropathy e fesoʻotai ma se vaaiga puupuu, talu ai atonu e tolu i le fa tausaga e sili atu ai le faʻaleleia atili.

O le maʻi faʻamaʻi pipisi o le natura masani e masani ona o mai faatasi ma maʻi o le gaʻo - o mea nei o faʻamaoniga lona lua o faʻamaʻi vascular vascle (HoAznk ma veinsose veins) ma neuropathy. O le atinaʻeina o maʻi papaʻa e faʻavae i luga o le faʻafouina o apoptosis, o le tele o puipuiga, o le leai o ni aʻafiaga o le tuputupu ae ma le cytokine, o le angiogenesis o le maʻi, ma isi. O le togafitiga o maʻi o le gaʻo e televave ma eseese, faʻalagolago i le mafuaʻaga, e aofia ai le faʻaleleia atili o le toto (togafitiga o le tino vascular problem) antibacterial therapy (pe afai e faʻaalia), togafitiga i le lotoifale e faʻaaoga ai togafitiga faʻafesoʻotaʻi o vailaʻau. I le masani ai o le faʻasologa masani o togafitiga o gaʻo ma veins varicose ma le atinaʻeina o le le atoatoa o le vevela, o le faʻaogaina o le PF e faʻaitiitia ai le faaleagaina o le tino i luga o vaega o loʻo suʻesuʻeina, faʻaleleia le gasegase o gasegase i gasegase o le gaʻo post-thrombotic

i le toatele o tagata gasegase. O le mea lea, i totonu o le lua-tauaso, faʻavasegaina, suʻesuʻega e faʻatonuina i le placebo i le 80 tagata mamaʻi ma se ata o le gasegase o le tino, o le faʻaopoopoga o le pentoxifylline i le tulaga masani o laei ma le faʻamalosi o fusi e faʻatele ai le faʻateleina o le faʻamaloloina o maʻi mama.

O le retinopathy o le maʻisuka e mafua mai i suiga i le mafiafia o le paʻu o le lalolalo, o le atinaʻeina o le endothelial ma le faʻalauteleina, faʻamalologa o lela mumu ma le faʻaleagaina o le okesene (hypoxia), faʻasalaga o le platelet, o le faʻaitiitia o le numera o lekatilosi ma le atinaʻe o anesysms, epine retin and hemorrhages. O le retinopathy therapy, o le a faʻaaoga ai le faʻamalosia o le gasegase photocoagulation o le retina, e aofia ai le tumau o taui mo le maʻisuka, o le toto masani (o fualaau faʻamuamua o le angiotensin-liliu o inhibitors o le enzyme), lipid-lowering therapy and antiplatelet agents (aspirin, lea e le faateleina ai le lamatiaga o le hemorrhages, ticlopidine poo le PF). Afai e iai ni feteenaiga i luga o le aoga o le faaaogaina o statins i le retinopathy (i le suesuega a le HPS i le simvastatin, o le manaomia o le photocoagulation laser na faateleina le le taua (e 8%), i le ASCOT-LLA o le faateleina o le thrombosis retinal e le faalagolago (+ 3%), ma le atorvastatin sa faaaogaina i le suesuega CARDS na mafua ai ona paʻu i le alualu i luma o le DR ma le manaʻomia mo le pueina o ata pue 6, 7, 34. O le puipuia ma le togafitiga o le faʻamaoniaina o le faʻamaonia ua faamaonia i le FIELD ma le ACCORD studies 14, 42.

Mo le tele o tausaga, sa faaaogaina le PF i le togafitiga o le retinopathy o le maʻisuka. O le tutusa o lenei fuafaatatau e faavae i le faaleleia o le toto ma le faaitiitia o le hypoxia i le soifua maloloina i tagata soifua maloloina, i tagata gasegase i le thrombosis vein ma le faafuasei o le vaaiga mamao, ma le retinopathy i le maʻisuka 8, 13, 33.

E. Ferrari na faamaonia le faaleleia atili o meatotino o le toto ma le faateleina o le tafe o le toto i capillaries o le retina i tagata gasegase maua PF faatusatusa ma tagata mamaʻi i le nofoagabobo, ma le mafai gafatia o le PF e puipuia ai le levivcularization o le retina vitre in retinal hemorrhages, e aofia ai ma gasegase maʻisuka retinopathy. Faʻamaumauga lolomi i le faʻaitiitia o le alualu i luma o le retinopathy i tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1. Meta-iloiloga ae peitai

Faʻaiʻuga o se faʻataʻitaʻiga-suʻesuʻega o le aoga o le pentoxifylline i le nephropathy o le maʻisuka: aafiaga i le proteinuria

Le aʻafiaga o le pentoxifylline i le proteinuria i le faʻamaʻi fatu o le maʻisuka: se tolu-suʻesuʻega /

McCormick B. B., Sydor A., ​​Akbari A., Fergusson D., Doucette S., Knoll G. // Am. J. Kidney Dis. - 2008.-- Vol. 52 (3). - P. 454 - 463.

O le database o Cochrane o le 97 suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai le manaʻomia o se suʻesuʻega faʻapitoa i se atinaʻe talafeagai e faʻamaonia ai le aoga o le retinopathy i le maʻisuka.

Maʻisipathy maʻi. Le mafuaaga mo le faʻaaogaina o le PF i le nephropathy o le maʻisuka:

- o le aʻafiaga i luga o kemikini ma molelaʻau faʻasalalau,

- aafiaga i le felafoaʻi o siama, faailoga o le mumū - neutrophils, monocytes, lymphocytes,

- o le aafiaga i luga o faʻaaliga o le "malulu" mumu - le faʻasaina o cytokine faʻamalosia,

- faʻasaina o le faʻamaopoopoina o le numera extracellular.

O le aoga aoga o le PF i luga o le natura o le toto i le taimi o le atinaeina o le nephropathy o le maʻisuka na faaalia i le faaitiitia o le malosi o le proteinuria i le ituaiga 1 ma le ituaiga suka 2, e tusa lava po o le puleaina o le gaosiga 10, 12, 37, 38. Na maitauina foi lenei aafiaga i tagata mamaʻi ma le maualuga o le maʻisuka o ia na mauaina le PF e avea ma monotherapy pe faʻatasi ma le angiotensin-liua inhibitors inhibitors 23, 37. E taua le maitauina ao faagasolo le tolu-iloiloga o le aafiaga o le PF i le proteinuria, o lona aafiaga o le hypoproteinuric faʻamautu.

Na faaalia ai o le PF o loʻo tuʻuina mai ai e le gata o se faʻaitiitia o le faʻamalosi o le protein urinary, ae o le faʻaitiitia foi o le maualuga o le TNF-a i le plasma toto, o le maualuga o le vaega o le nephropathy na matua faateleina. E mafai e le PF ona taofiofi le manava o le acetyl-p-glucosaminidase (o se faailoga o le tino) i le urine, e fautuaina ai aafiaga aoga

O se aʻafiaga manino e le gata i faʻaaliga o luko mamalu, ae faʻapea foʻi i faʻamaʻi tubulo-interstitial fatuga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2-23.

Na faavaeina e faapea o le TNF-a ma isi cytokines pro-inflammatory e taua tele i le atinaʻe o le nephropathy o le maʻisuka 19, 20, 26. O le TNF-a o se cytokine e fai i le mulilunal multifunctional e faʻamaonia e le macrophages, o le tino o le tino, ma le i ai o le auto-ma le paracrine, o le avea ma puluvaga o le faʻamalosia o le inisalini ma se faailoga o le mumū e le o le puipuiga, e le mafai ona faʻamaonia le matafaioi i le pathogenesis o le nephropathy, ma ua mautinoa ai lona aoga lelei.

I se tasi nofoaga tutotonu, o le faʻamoemoeina, faʻasolosolo, faʻataʻitaʻiina o le PREDIAN i se kulupu e 169 tagata gasegase ma le maʻisuka nephropathy (CKD st. 3-4), na faamaonia ai o le faʻaopoopoga o le PF i le angiotensin-le faʻaliliuina o iniseti o le enzyme e faʻapupulaina ai le lelei o taunuʻuga na maua (faʻaititia o le proteinuria, fatu fatu creatinine, faʻasaoina GFR, faʻaititia le maualuga o cytokine pro-inflammatory TNF-a, interleukin-6 ma le 10).

O le mea lea, e ui lava e le aofia ai le PF i fautuaga o loʻo i ai nei mo togafitiga o le nephropathy o le maʻisuka, o suʻesuʻega talu ai nei ua mafai ai ona tatou mafaufau o se vailaau lelei mo le aofia ai i togafitiga faʻapitoa o lenei maʻi.

Faʻafitauli le lelei. E ui lava i le mea moni o le pa'ū o le mafaufau i tagata maʻi na maua i le maʻisuka ua lauiloa talu mai le 1922, i le taimi o le W.R. Miles ma H.F Root na lipotia i luga o le fesoʻotaiga o lenei maʻi faʻamaʻi ma le maʻisuka, ma o lenei mea moni ua faamaonia i le tele

suʻesuʻega, i le "tulaga" o lisi o faʻafitauli masani o le maʻisuka, o lenei maʻi e le o aofia ai. E ui lava i lea, o le faaletonu o le maʻisuka ei ai le tele o le natura (o se vailaʻau vailaʻau, e aofia ai le faateleina o le aʻafiaga o strokes ma le misa pe a maea le taʻavale, le faʻaaogaina o le amyloid, fesuiaiga o le glycemic i le faʻamalosia o le protein glycation ma le neuroglucopenia, ma isi) ma ua tusia i tagata taitoatasi e maua i le maʻisuka e oo atu i le 25%. O le lamatiaga o le taofiofia i le maʻisuka e tusa ma le 1.6 tikeri le maualuga nai lo le faitau aofaʻi o tagata, o le lamatiaga o le lapisi vascular e 2.0-2.6 taimi maualuga, o le lamatiaga o le maʻi o le Alzheimer e 1.5 taimi le maualuga, e tusa lava po o le a le matua na amata ai le maʻisuka.

O le faʻaaogaina o le PF e mafua ai le faateleina o le maualuga o le toto o le toto, totofia o le toto i le nofoaga o le cerebral sechemia ma e le o se mea e tupu ai le gaoi o le gaoi. O suʻesuʻega na faia i le tele o tausaga talu ai, ua faʻaalia mai ai ni mea fou o fualaau faasaina lea e faʻalauteleina ai avanoa o lona faʻaaogaina i ituaiga eseese o le mafaufau masani o le mafaufau, lea e masani ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma le faaupuga "inisapulacy encephalopathy" (DE) i le leai o se faʻamaoniga o le paʻu o le mafaufau. Ua faaalia ai o le tofiga o le PF e siitia i le 20% le taamilosaga o le cerebral i le itu ma le lautele i tagata mamaʻi ma gasegase o le cerebrovascular.

O le mea lea, i se toe iloiloga o suega e 10 o suʻesuʻega faʻapitoa e iloilo ai le aoga o le PF, ua maua ai le faʻaitiitia o le fua faatatau o le alualu i luma o le faaletonu o le mafaufau, faapea foi ma le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atinaʻeina o le faʻataunuʻuina o le mafaufau.

O se iloiloga faʻalauteleina e faʻavae i luga o taunuʻuga o se suʻesuʻega o le 20 faʻataʻitaʻiga-faʻatusatusa, faʻataʻitaʻiina, placebo-pulea, suʻesuʻega faalua-tauaso na tuʻuina atu i le iloiloga o le lelei o le fualaau faʻasaina i le togafitiga o tagata gasegase i le maʻi tuga. O se aafiaga lelei o le PF (1200 mg / aso) na faʻatuina i tagata gasegase e pei o le vascular dementia, o loʻo faʻaalia i se faʻaleleia atili o galuega felagolagomaʻi. E le gata i lea, o le mamafa ma le taua o eseesega na faateleina pe a faaaogaina ni auala sili atu ona faigofie mo le siakiina o le lapisi lapisi.

O suʻesuʻega eseese ua faʻamaonia ai le mafai ona faʻaaogaina le PF pe a manaʻomia e aʻafia ai le le atoatoa o le mafaufau: o le faʻaitiitia o le alualu i luma o le mafaufau

faaletonu, faaleleia atili mafaufau, mafaufau, aemaise i latou matutua 25, 29.

O faʻamatalaga e uiga i le mafaia e le PF ona faʻaitiitia le fua faatatau o le alualu i luma o le faaletonu o le mafaufau, e fiafia mai le manatu o le faʻaaogaina o fualaau faasaina mo le puipuiga lona lua o faʻataʻitaʻiga o se gasegase o le cerebral. Sa faia suʻesuʻega i luga o le avanoa e puipuia ai osofaʻiga faʻasauā faifaipea.

O le faʻamaoniga o le PF e faʻalavelaveina ai le tino o le mononuclear cells, neutrophils ma le T-lymphocytes, e faʻasaina ai le faʻaogaina o cytokine pro-inflammatory e mafai ona maua ai ni puipuiga faaopoopo i le atinaʻeina o le cerebral ischemia ma le faʻaitiitia o le fatu. O le mea e faanoanoa ai, e le mafai ona maua ni suʻesuʻega i lenei faafitauli i luga o faʻataʻitaʻiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ae o auala masani mo le atinaʻeina o le faaletonu o le mafaufau e fautua mai ai o le faʻaaogaina o le PF o le ai ai se aafiaga lelei i le gasegase gafatia o nei maʻi.

O le faʻamaʻi o le ate mama e le ova malosi (NAFLD). Ua faʻamaonia e faapea o tagata mamaʻi e sili atu i le 10-40% ma le insulin resistance, o loʻo aʻafia le lamatia o le NAFLD. O le gasegase o le gaʻo i le 95-100% o mataupu ua tuʻufaʻatasia ma le atinaʻeina o le faʻamalolo ma i le 20-47% o le steatohepatitis. O le maʻisuka ituaiga 2 e fesoʻotaʻi ma le NAFLD i le 75% o mataupu. O le mafutaga o le maʻisuka ma le NAFLD e i ai sona aʻafiaga i le gasologa o nei faʻamaʻi. Faʻatasi ai ma le NAFLD ma le maʻisuka, o le faʻafia ona faʻaleleia o maliu, cerebrovascular and vascular vascles, e mafua ai le faateleina o le lamatiaga o le mafaufau ma mafai ai ona e faʻamaonia le auai o le NAFLD o se tulaga lamatia mo le maʻi cardiovascular i le maʻisuka ituaiga 2, e tusa lava po o le pulea lelei o le maʻisuka 40, 43. NAFLD ma faʻateleina aʻafiaga o faʻalavelave faʻaanatura o le maʻisuka. I le isi itu, o le i ai o le maʻisuka eo faatasi ma le faʻamalosia o le mumū, amataina le alualu i luma o le NAFLD i le steatohepatitis (NaSg).

E faʻamaonia pe a maeʻa le faʻaputuina o le gaʻo i le hepatocytes ma le siakiina o siama ona o le faateleina o le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo saoloto i le ate, ua faia ai le foes steatosis, o mea e faʻamalosia ai le faʻamaʻiina ma o le tele o mea e maua ai le faʻamalosia o le faʻamalosia o le tino, e mafua ai le faaleagaina o le ate ma le fatuina o le steatohepatitis 41. 43. O le mafutaga a le NAFLD ma le faʻailoga o le visceral, e mafua ai le atinaʻe o le IR ma isi

o le le gasegase e mafua mai i le gaosiga o se fuainumera tele o meaola e pei o le visceral (o le cycokine pro-inflammatory - o le necrosis factor-a (TNF-a), interleukin-6, etc., adipocytokines - adipe-nectin, ghrelin, etc. ), lea e fuafua ai le atinaʻeina o le maʻi faʻasolosolo ma ona vaega taʻitasi, e fuafua ai puipuiga ma togafitiga.

Faatasi ai ma fautuaga mo le faaitiitia o le mamafa o le tino, gaioiga faaletino, ausia ma le tausia o le masani, faaaoga lipid-lowering therapy, ma vitamini, ua faamaonia le aoga o le PF. E mafua ona o le faʻamaonia o le matafaioi a cytokine faʻataʻivale, e aofia ai le TNF-a, i le pathogenesis o le NAFLD. I tagata gasegase ma le NASH, o le faʻailoaina o le TNF-a mRNA sa le gata ina iloa ai le tino o le tino, ae i le hepatocytes, lea e faʻaalia i maualuga maualuga o plasma concentrations o TNF-a, e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi e fesootai ma le NAFLD 41, 46. i togafitiga e pei o NASH sauniuniga o le TNF-o se inhibitors. PF ma le angiotensin receptors blockers (losartan) e mafai ona faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe.

O suʻesuʻega ma suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ua faʻaalia ai le mafai gafatia e le PF ona taofiofi le gaosiga o le TNF-a e ala i le tusiga fausaga. Talu ai nei, na lolomiina ai se suʻesuʻega o suʻesuʻega e lima (147 tagata), o le iloiloga o le aoga o le pentoxifylline mo le NAFLD, e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le gaoioiga o le enzyme, interleukin-6, o se faʻaleleia atili i le ata o le faʻataʻitaʻiga - o se faʻaititia o le fua o le galuega o le steatepatpatitis, o se faʻaleleia atili i faʻaaliga o le afaina o le lobular, o le faʻaleleia o le mamafa o le steatosis, ballon faʻavae ma le malosi o fibrosis. O fua fautuaina o le PF o loʻo faʻaaogaina i suesuega o loʻo i luga o le 1200-1600 mg i le aso mo le 6-12 masina.

O suiga lelei faaalia ua mafai ai ona fautuaina le aofia ai o le PF i togafitiga o le NAFLD. O taunuʻuga na fausia ai le faavae mo le mea moni e faapea i le 2012 na aofia ai le World Gastroenterological Organization e pentoxifylline i fualaau fautuaina mo togafitiga o le NAFLD.

Loto o le fatu. Faʻatasi ai ma mafuaʻaga autū o le atinaʻeina o fatuga tumau o le fatu, o le maʻisuka e maua ai se tulaga faʻataʻitaʻi faʻatasi ai ma taimi masani

faʻalavelave faʻamaʻi pipisi, toto maualuga, ma le maʻi fatu fatu. O le aʻafiaga o le maliu mai le maʻi cardiovascular e 2.8-13.3 taimi sili atu nai lo tagata e leai se maʻisuka - o le mea sili lea. O mafuaʻaga o le saoasaoa o le atherosclerosis, le faʻamalosia o le mumū, ma le faapitoa o le maʻisuka o le fatu o le maʻisuka, e masani ona taʻua o le "cardiomyopathy o le maʻisuka," lea e vave oʻo i le glucose metabolism disorders e mafai ona o faatasi ma se faʻalavelave o le systolic ma, sili atu, galuega faʻasolosolo a le leftricle.

O aʻafiaga autu o le PF e mafai ona aoga i le faaletonu o le loto fatu, i le atinaʻega lea e tatau ona auai ai le aufaasalalau, i se tulaga lautele e mafai ona mafua ona o le fualaau faasaina i le gaosiga o TNF-a ma isi cytokine. Faʻaititia le maualuga o cytokines ma faʻaaliga o le toilalo o le fatu na lipotia mai i suʻesuʻega faʻapitoa ma suʻesuʻega. O se suʻesuʻega faʻatusatusa o suʻesuʻega e ono i se iloiloga faʻatusatusa o le aafiaga o le PF (1200 mg i le aso mo le 6 masina) i luga o faʻaaliga o le faaletonu o le fatu na aofia ai faʻamaumauga i le 221 tagata gasegase i le vaega o le avega e le mafai ona e maua mea e te manaʻomia? Taumafai le 'auʻaunaga filifilia filifiliga.

6. Collins R, Armitage J., Parish S. et al. // Lancet. -2003. - Vol. 361 (9374). - P.2005-2016.

7. Colhoun H.M., Betteridge D.J., Durrington P.N. et al. // Lancet. - 2004.-- Vol.364 (9435). - P.685-696.

8. De Sanctis MT, Cesarone M.R., Belcaro G. et al. // Angiology. - 2002.-- Vol. 53, kamupani. - P.S35-38.

9. Le J ,, Ma W, Yu C.H., Li YM. // World. J. Gastroenterol. - 2014 .-- Vol.20 (2). - P.569-577.

10. Ferrari E, Fioravanti M, Patti AL. et al. // Pharmatherapeutica. - 1987. - Vol. 5. - P.26-39.

11. Frampton J.E., Brogden R.N. // Faʻataʻi Fualaau. -1995. - Fuaiupu 7 (6). - P.480-503.

12. Guerrero-Romero F, Rodriguez-Moran M, Paniagua-Sierra J.R. et al. // Clin. Nifae. - 1995.-Vol. 43. - P.116-112.

13. Incandela L, Cesarone M.R., Belcaro G. et al. // Angiology. - 2002.-- Vol. 53, kamupani. 1.- P.S.31-34.

14. Keech AC, Mttchell P., Summanen P.A. et al. // Lancet. - 2007.-- Vol.370 (9600). - P.1687-1697.

15. Lee Y., Robinson M, Wong N. et al. // J. Tisuka Faʻamatalaga. - 1997 .-- Vol. 11 (5). - P.274-278.

16. Lopes o Iesu C.C, Ataiia A.N., Valente O, Trevisani V.F. // www.thecochranelibrary.com

17. Matti R, AgiawalN, Dash D, Pandey B. // Vascul. Pharmacol - 2007.-- Vol. 47 (2-3). - P.118-124.

18. McCormick B, Sydor A, Akbari A. et al. // Am. J. Kidney. Dis. - 2008.-- Vol.52 (3). - P.454-463.

19. Mora C, Garcia J, Navarro J. // N. Engl. J. Med. -2000. - Vol. 342. - P.441-442.

20. Moriwaki Y, Yamamoto T., Shibutani Y. et al. // Metabolism. - 2003.-- Vol.52 (5). - P.605-608.

21. Navarro J.F., Mora C, Muros M, Garcia J. // J. Am. Soc. Nifae. - 2005.-- Vol.16 (7). - P.2119-2126.

22. Navarro J. F, Mora C, Rivero A. et al. // Am. J. Kidney. Dis. - 1999. - Vol. 33. - P. 458-463.

23. Navarro J. F, Mora C, Muros M. et al. // Kidney Dis. - 2003.-- Vol. 42 (2). - P.264-270.

24. Navarro-Gonzalez J.F., Muros M, Mora-Fernandez C. // J. Diabetes Faʻaiuga. - 2011 .-- Vaiaso 25 (5). - P. 314-319.

25. Parnetti L, Ciuffetti G, Mercuri M. et al. // Pharmatherapeutica. - 1986. - Fuaiupu 4 (10). - P.617-627.

26. Pasegawa G., Nakano K., Sawada M. et al. // Kidney Int. - 1991 .-- Vol. 40. - P.1007-1012.

27. Rendell M, Bamisedun O. // Angiology. - 1992.-Vol. 43 (10). - P.843-851.

28. Rooke TW., Hrsch AT., Misra S. et al. // Kino. Cardiovasc. Faʻasalaga. - 2012 .-- Vol. 79 (4). - P.501-531.

29. Roma G. // Drugs Today (Barc). -2000. - Fuaiupu 36 (9). - P.641-653.

30. Sakurai M, Komine I., Goto M. // Jap. Pharmacol Lerapeut. - 1985. - Vol.13. - P.5-138.

31. Salhiyyah K, Senanayake E, Abdel-Hadi M. et al. Cochrane Database Syst. Faaa. / Pentoxifylline mo le faʻasalaga le tumau. - 2012. Ianuari 18, 1: CD005262. doi: 10.1002 / 14651858.CD005262.pub2.

32. Faatau oloa L, Vandenbussche P., Crusiaux A. et al. // Imunology. 1992. - Vol. 76. - P.30-34.

33. Sebag J., Tang M., Brown S. et al. // Angiology. -1994. - Fuaiupu 45 (6). - P.429-433.

34. Sevise P.S., Poutter N.R., DahlöfB. et al. // Tausiga o le Maʻisuka. - 2005.-- Vol. 28 (5). - P.1151-1157.

35. Sha MC, Callahan C.M. // Alzheimer Dis. Faʻatasi. Faʻafitauli - 2003.-- Vol.17 (1). - P.46-54.

36. Shaw S, Shah M, Williams S, Fildes J. // Eur. J. Heart. Faiva. - 2009 .-- Vol.11 (2). - P.113-118.

37. Solerte S.B., Adamo S, Viola C. et al. // Ric. Falemaʻi. Lautusi. - 1985 .-- Vol.15, kamupani 1. - P.515-526.

38. Solerte S.B., FioravantiM, BozzettiA. et al. // Acta Diabetol. Lat. - 1986. - Fuaiupu 23 (2). - P.171-177.

39. Faʻailoga R.M., Remick D.G., Ward A. A. et al. // Biochem. Biofys. Res. Com. - 1988 .-- Vol. 155. -1230-1236.

40. Tangher G, Bertolini L, Padovani R. et al. // Taʻi suka. - 2011 .-- Vol. 53 (4). - P.713-718.

41. Tiniakos D.G., Vaa M.B., Brunt E.M. // Ann. Faaa. Pathol. - 2010 .-- Vol.5. - P.145-171.

42. O le Vaega o Suesuega ACCORD ma le ACCORD Vaega Suesue Suesuega. Aafiaga o togafitiga faafomaʻi e uiga i le alualu i luma o le retinopathy i le maʻisuka ituaiga 2 // N. Engl. J. Med. - 2010 .-- Vol.363. - P.233-244.

43. Van der Poorten D, Milner K. L., Hui J. et al. // Hepatology. - 2009 .-- Vol. 49 (6). - P. 1926-1934.

44. Viswahathan V, Kadrri M, Medimpukli S, Kumpatla S. // Int. J. Diab. Atiae. Atunuu. 2010. - Fuaiupu 30 (4). - P.208-212.

Faʻamatalaga Initaneti Aoao uma a Rusia

O faʻamatalaga ma faʻamatalaga o loʻo maua i luga o lenei 'upega tafaʻilagi, faʻasaienisi, faʻamatalaga, faʻamatalaga ma auiliiliga i le natura, e faʻamoemoe mo tagata tomai faapitoa i soifua maloloina, e le o faʻatatau i le faʻalauteleina o oloa i luga o le maketi ma e le mafai ona faʻaaogaina e fai ma faufautua poʻo fautuaga i le tagata maʻi mo le faʻaaogaina o vailaʻau ma togafitiga e aunoa ma feutagaiga ma lau fomaʻi.

O vailaau faafomai, faamatalaga e uiga i lea mea o loo i luga o lenei upega tafailagi, ei ai ni faʻasalaga, aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faitau i faatonuga ma faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa.

Le manatu o le Pulega e ono le ogatasi ma manatu o tusitala ma failauga. O le pulega e le o iai ni faʻamaoniga e tusa ai ma le 'upega tafaʻilagi ma mea e aofia ai, e aunoa ma le faʻatapulaʻaina, e tusa ai ma le faʻasaienisi, aoga, saʻo, atoatoa, faʻamaonia o faʻamatalaga faasaienisi ua saunia e le au failautusi poʻo le tausisia o mea e aofia ai tulaga faʻavaomalo o togafitiga lelei ma / i luga o faʻamaoniga. O le 'upega tafaʻilagi e le o iai soʻo se matafaioi mo soʻo se fautuaga poʻo ni taofi atonu e aofia ai, pe mo le faʻaaogaina o mea e faaaoga i luga o le' upega tafaʻilagi i tulaga maʻoti faapitoa. O faʻamatalaga faʻasaienisi uma o loʻo tuʻuina mai i lona tulaga muamua, e aunoa ma se faʻamaoniga o le atoaga poʻo le taimi. E faia e le pulega taumafaiga uma e tuʻuina atu ai i tagata faʻamatalaga le saʻo ma le faʻamaoniaina o faʻamatalaga, ae i le taimi lava e tasi e le aofia ai le avanoa o mea sese.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O le vailaau faʻasaina e faia i le ituaiga o meaʻai, taʻavale ma se vaifofo e faʻamoemoe mo infusions (pata), injections ma pulega faʻapitoa.

Tusa lava pe o le a le faʻamalolo, o le vailaʻau e tatau ona i ai le eletise autu autu - o le vailaʻau pentoxifylline (i le Latina - Pentoxyphyllinum).

I lenei tulaga, e ono ese le fua o le vaega galue.

Enteric pepa e aofia ai le 100 mg o le pentoxifylline.

O le vailaʻau o le vaega o vasodilators (vasodilators).

O le fofo o loʻo faʻaaogaina mo le tui e aofia ai le 20 mg o le eletise gaosi i le 1 ml. O le vailaʻau e faʻatau atu i ampoules o le 1, 2, 5 ml.

Tigā (vave) o capsules ei ai se lanu piniki piniki. I le 1 papafa e aofia ai le 400 mg o mea gaʻo.

Faʻatinoga o gaioiga

O le vailaʻau o le vaega o vasodilators (vasodilators).

O le faʻaaogaina o fualaau oona e fuafua i le faʻasaoina o le toto ma faʻaleleia ai le toto.

O lenei vailaʻau e iai le aafiaga mulimuli i le tino o le tagata maʻi:

  • faʻaitiitia le viscosity o le toto, faʻaitiitia ai le ono mafai ona pipisi toto,
  • faʻaaogaina toto toto (faʻalelei), faʻaitiitia o faʻafitauli i le toto microcirculation,
  • faʻamalosia le faʻamamaina o le okesene, e puipuia ai le atinaʻeina o le hypoxia (ona o le faʻalauteleina o le pulmonary ma fatu fatu),
  • faateleina le leo o le diaphragm, muso respiratory,
  • aoga aoga i luga o le gaoioiga o le tino,
  • E fesoasoani i le faʻaitiitia o le gaogao ma le tiga i maso o le tamai povi e fesootaʻi ma maʻi pipisi i vae.

O le vailaʻau e faʻaitiitia ai le viscosity o le toto, faʻaititia ai le ono mafai ona pipisi toto.

O le a le fesoasoani

O le fualaau faasaina e faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi nei:

  • le solia o le toto toto i lima ma vae (Raynaud syndrome),
  • afaina o le tino e mafua mai i le vaivai o le toto i totonu o laʻau ma veins (maʻi o le paʻu o le paʻu, syndrome syndrome, gangrene),
  • faʻalogo ma le faʻalogo le faʻafitauli e fesoʻotai ma le le atoatoa o le tino,
  • cerebral semiamia,
  • O le faʻamaʻi o le Buerger (thromboangiitis obliterans),
  • vaivai e mafua mai i le le lava o le toto i le totoga o gaioiga,
  • cerebral atherosclerosis,
  • ogaoga maualuga
  • angiopathy i gasegase e maua i le maʻisuka,
  • siama fatu fatu
  • vegetovascular dystonia,
  • encephalopathy o eseese etiologies.

E faʻaaogaina le vailaʻau i togafitiga o le maʻi o Raynaud.
O le vailaʻau e aoga mo le vaʻaia o le cerebral.
O le pentoxifylline e faʻaaogaina mo le le atoatoa e mafua mai i le le lava o le toto i le totoga o gaioiga.
O le meafaigaluega e faʻaaogaina e togafitia ai le maualuga.
O le Pentoxifylline e faʻaaogaina i le togafitiga o le angiopathy i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.
Pentoxifylline ua faatonuina mo le dystonia vegetovascular.



E faʻaaogaina foi le mea faigaluega i le togafitiga o le osteochondrosis e avea ma vailaʻau fesoasoani.

Contraindications

O le lisi o faʻamaoniga i le faʻaaogaina o vailaʻau e aofia ai:

  • porphyrin maʻi
  • gasegase o le myocardial,
  • le afaina o le tino maliu,
  • ogaoga toto.

E le faʻaogaina le vaifofo mo le atherosclerosis o laʻau o le mafaufau ma le loto ma le faʻalavelave matuia.

O le faʻaaogaina o le Pentoxifylline e le aofia i tagata gasegase e maua ai le vailaau faʻamalosi i le vaega o le vailaau faʻasaina, o meaʻai na aofia i lona fatuga, poʻo isi vailaʻau mai le xanthine.

Faʻatasi ma le atherosclerosis o laʻau o le faiʻai ma le fatu, latou te le faʻaaogaina fualaau faasaina i le tulaga o se fofo.

Auala e ave

O fualaau faasaina, o loʻo maua i foliga o timu ma papa, ua fuafuaina mo le faʻafofoga tautala. Faʻaaoga vailaau pe a uma meaʻai. E le mafai ona e faʻamaunuʻu capsules. E tatau ona fufulu i lalo i sina vai.

E fuafua e le fomaʻi le fua saʻo o le fualaau faasaina mo le tagata lava ia, ma mafaufau i uiga o lona tino ma e faavae i luga o faʻamaumauga mai le falemaʻi o le maʻi. O le faatulagaga masani o le tulafono e 600 mg i le aso (200 mg 3 taimi i le aso). A maeʻa le 1-2 vaiaso, pe a faʻaitiitia le faʻailoaina o faʻamaʻi o le maʻi, e faʻaititia le fua ole aso i le 300 mg (100 mg 3 taimi i le aso). Aua le sili atu nai lo le tau fautuaina o le vailaʻau i le aso (1200 mg).

O le umi o togafitiga ma le pentoxifylline i laulau e 4-12 vaiaso.

O le vaifofo e mafai ona faʻatonuina i totonu o le tino, i totonu ma le faʻaogaina. O le faʻatinoga o loʻo fuafuaina i le tagata lava ia, ma mafaufau i le ogaoga o maʻi vailaʻau. Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina o loʻo taua ai e te manaʻomia le faʻaaogaina o le fofo e pei ona taua i lalo:

  1. I le ituaiga o meaola - 0.1 g o le vailaʻau faʻatasi ma le 250-500 ml o le saline poʻo le 5% glucose solution. E taua le folasia malie o le fualaau, i totonu o le 1.5-3 itula.
  2. Injections (inumaga) - i le amataga o togafitiga, 0.1 g o le vailaʻau ua faatonuina (faʻaitiitia i le 20-50 ml o le sodium chloride), ona oʻo lea i le 0.2-0.3 g (faʻafefiloi ma le 30-50 ml o le solita). E tatau ona faʻaauau le faʻaaogaina o togafitiga (0.1 g i totonu o le 10 minute).
  3. I totonu o le inumaga, o le vailaau oona o loʻo faʻatino i se fua o le 200-300 mg 2-3 taimi i le aso.

O le faatulagaga masani o le tulafono e 600 mg i le aso (200 mg 3 taimi i le aso).

O le faʻaaogaina o le vaifofo e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le faʻafofogaina o le laupepa pepa o le vailaʻau.

Faʻatasi ma le maʻisuka

O sauniuniga o le Pentoxifylline e faʻatagaina aloaia mo le faʻaaogaina i le togafitiga o maʻi pipili, gangrene, angiopathy ma faʻasolosolo i le ata vaaia o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. Ae ui i lea, e mafai ona e tago i le fualaau faasaina e pei ona faatonuina e le fomai, o le na te faatulagaina le atopaʻu taitoatasi ma mautinoa e fetuunai pe a fai e gasegase e le tagata maʻi fualaau faasaina. O le vailaʻau a le pentoxifylline i lenei tulaga e le taliaina, talu ai o se togafitiga le saʻo na filifilia e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o ni mea e le manaʻomia (e aofia ai le hypoglycemic coma).

Pentoxifylline i le fausiaina o tino

O le faʻaaogaina o le Pentoxifylline e mafai ona aoga e le gata i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, ae faʻapea foi i taʻaloga, aua o le vailaʻau e mafai ona faʻaleleia le lelei o aʻoaʻoga, faʻatupulaia le faʻatumau, faʻavave le ausia o le mea e manaʻomia ona o aafiaga aoga ile tino.

Pentoxifylline e mafai ona faʻaleleia le lelei o aʻoaʻoga, faʻatupulaia le faʻatumau, faʻavave le ausia o le mea e manaʻomia.

Ua fautuaina le au taʻavale ma le tino e fai lenei fofo e pei ona taua i lalo:

  1. E tatau ona amata i se tamai metotia - 200 mg 2 taimi i le aso. Inu fualaau aina pe a uma meaai.
  2. I le leai o aʻafiaga o le itu ma le mafai ona tuʻuina lelei le fualaau faasaina, e mafai ona e faʻateleina le faasologa i aso taitasi i le 1200 mg (400 mg 3 taimi i le aso).
  3. Ina ia ausia le iuga sili, ua fautuaina e ave le vailaau faasaina i le 30 minute aʻo lei faia le taʻaloga ma ni nai itula talu ona maeʻa.
  4. O le umi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e 3-4 vaiaso. A uma le vasega, e tatau ona e malolo mo le 2-3 masina.

Fale gasegase

O fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le mumu o le ate, faatasi ai ma le faigata i le lolovaia o le tele o le talo, faigata tele o le maʻi mumusu o le gallbladder, o le faateleina o le motumotu o le intestinal, faaitiitia le fiaai, ma se lagona o le mago i le ooto. I se tulaga e le masani ai, e matauina le tafe toto i totonu o le togavao.

O le meafaigaluega e mafai ona mafua ai le mumu o le ate, faʻatasi ai ma le faigata i le lolovaia o le talo.

Ogatotonu o le tino

Faʻasalaga, ulu tuʻinanau, vevela, ma le le lava le moe.

O le tagata gasegase e ave le vailaau e tele lava ina le fiafia ma e mafatia i le popole tele.

Pe a faʻaaogaina vailaʻau, o gaioiga o le paʻu o le tino (itching, urticaria) ma le faʻamaʻi anaphylactic e mafai.

Isi tali

E ono i ai se faʻalavelave i le tulaga o le lauulu, fao, fulafula, mumu o le paʻu ("fusi" le toto i foliga ma le fatafata).

Pe a faʻaaogaina vailaʻau, faʻaalia le paʻu o le paʻu ma le faʻamaʻi anaphylactic.

O le solia o le vaaiga vaaia ma le atinaʻeina o sikotomas o mata e le o aofia ai.

Faatonuga faapitoa

O le togafitiga Pentoxifylline e togafitia ma le faaeteete i tagata e mafatia i le maʻi o le manava ma le duodenum, pathoces o gaʻo ma le ate, o le fatu o le fatu, e faigofie i le maualalo o le toto. Mo nei vaega o tagata gasegase, o le fetuʻutuʻunaiga o fetuunaiga o vailaʻau ma le faʻamalositinoina o togafitiga faafomai i le faagasologa o togafitiga e talafeagai.

Ava malosi

E fautuaina malosi e fomaʻi ia tagata maʻi e suʻe fualaau e faʻavae i le Pentoxifylline e le aofia ai le ava malosi ao leʻi maeʻa togafitiga.

E fautuaina e vavaeese le ava malosi ao le i uma le togafitiga ma Pentoxifylline.

E mafai e le ethyl alcohol ona fusifusia i fualaʻau o le vailaau faʻasaina, faʻasauāina pe faʻaleleia le gaioiga o vaega o loʻo galue, lea e ono mafua ai le faʻaitiitia o le aoga o le vailaʻau poʻo le mafuaʻaga o faʻafitauli.

Aafiaga i le gafatia e pulea ai auala

Ole fualaau faasaina e le aʻafia ai le mafai gafatia e pulea ai auala faigata, e aofia ai taavale, peitaʻi, pe a iai ni aʻafiaga, faʻalavelave moe, ma isi mea, o le gasegase o le gasegase atonu e faʻaitiitia. E mafai ona faʻaitiitia le lelei o le avetaavale ma isi taavale.

O le a le mea ua faʻamatalaina mo tamaiti

O le aoga ma le saogalemu o le fualaau faasaina i le tamaitiiti e lei suesueina, o le mea lea, o tagata gaosiga o Pentoxifylline e le fautuaina le faatonuina o lenei fualaau faasaina i tagata gasegase i lalo o le 18 tausaga.

E le fautuaina Pentoxifylline e faʻamaonia lenei vailaʻau i tagata gasegase i lalo o le 18 tausaga.

Ae ui i lea, i le faʻatinoga, pe a manaʻomia, e mafai e fomaʻi ona faʻamaonia lenei vailaʻau i se tamaititi e sili atu ile 12 tausaga. O le tele o taimi e mafua mai ona o faʻamaʻi pipisi ma le le aoga o le faʻaaogaina o togafitiga.

Faʻasalaga

Faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaaogaina o mea maualuga o le fualaau faasaina, o mea nei e mafai ona tutupu i luga o le vai e mafai ona tupu:

  • taoto, vomia o "kofi kofe" (faʻaalia le atinaʻeina o le gaʻo gaʻo),
  • vavao
  • vaivaiga
  • gaogao.

I tulaga ogaoga o le vailaʻau oona, faʻavaivai, faʻalavelave o le manava, anaphylaxis o loʻo matauina.

I mataupu sili atu ona ogaoga, e mataʻituina, faʻanoanoa ile manava, anaphylaxis.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O fualaau faasaina e mafai ona faʻaleleia ai aafiaga o fualaau oona nei:

  • vailaau oona
  • taufaasese
  • tigā toto e faʻaitiitia ai fualaau faasaina
  • vailaʻau
  • inisalini-e aofia ai ma vailaau oona hypoglycemic,
  • valproic acid faʻavae sauniuniga.

O le faʻaoga tutusa o le Pentoxifylline ma fualaau oona i le cimetidine e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o aʻafiaga. O sauniuniga e faʻavae i le ketorolac ma Mekisiko e le ogatusa ma Pentoxifylline, aua pe a fegalegaleai ma se vailaʻau, latou te faateleina le ono mafai ona totoina le toto i totonu.

E mafai ona e faʻatau mai le oloa pe afai o iai sau taʻaloga talafeagai e faatonuina e lau fomaʻi.

E le fautuaina e tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le faʻaaogaina o isi xanthines, talu ai ona o lenei mea e mafai ona mafua ai le leai o se popolega.

I le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le faʻafitauli o le toto, o mea nei e tutusa ma le Pentoxifylline:

  • Cavinton
  • Trental
  • Pentoxifylline-NAS,
  • Piracetam
  • Pentilin
  • Mekisidol
  • Fluxital
  • Latren
  • nicotinic acid.

Ina ia iloa po o le fea o nei vailaʻau e sili ona lelei mo le faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

FUAFUAINA O FAATINOGA TALA. E tatau ona ou afaina vai toto i fualaau faasaina Vavave e uiga i fualaau. Pentoxifylline

Faamatalaga Pentoxifylline

O le tele o fomaʻi ma tagata gasegase e tali lelei i le faʻaaogaina o le Pentoxifylline.

E. G. Polyakov, neurosurgeon, Krasnoyarsk

O le fualaau faasaina ua i ai se aafiaga lelei i le tele o faaletonu o le taotoga tutotonu ma le lautele. O le meafaigaluega e maualuga ma maualalo le tau, o lea e avanoa ai mo faʻavae uma o gasegase. O le le lelei o le fualaau faasaina e aofia ai le vaivai o le faʻaleagaina o le ita.

Lily, 31 tausaga, Astrakhan

Sa masani ona ou mafatia mai osofaiga a le vegetovascular dystonia, lea na matua aafia ai loʻu manuia. O lenei la ua togafitia aʻu ma Pentoxifylline. I le isi osofaiga, ua amata ona ou tago i lenei fofo i se auala (i totonu o le 10 aso). O togafitiga e tupu i aso muamua o togafitiga, ma a maeʻa le 10 aso o ese uma e alu ese. E tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le tau o le fualaau faasaina: e matua maualalo lava i le taimi muamua e sili atu ona mataʻutia. Ae o le uiga o le Pentoxifylline Rusia e le sili atu ona leaga nai lo na o ana esega mai fafo, lea e tau 2, poo le 3 taimi sili atu ona taugata.

Igor, 29 tausaga, Volgograd

Mo le faʻaleleia o le toto i luga o fatugaʻo, e tatau ona ave vailaʻau. O Curantil na muai faatonuina, ae na amata ona tiga tele lona ulu, o lea na tatau ai ona ou fesuiai i Trental. O fualaau lelei ia, ae sili atu ona taugata, o lea na ou filifili ai e sui i latou i le Pentoxifylline e faia i le gagana Rusia. Ou te lei matauina se eseesega (sei vagana ai le tau). Latou te gaoioi foi, latou te le mafua ai ni uiga leaga, latou te faia lelei a latou galuega.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Pusa o le 100 ma le 400 mg, ua ufiufi i se paʻu piniki. O le afifi e aofia ai le 20 ma le 60 vaega.

100 ma le 400 mg tablets. O le afifi e aofia ai le 20 ma le 60 vaega.

Enteric ua ufiufi 400 ma le 600 mg pepa faʻamalolo faʻasaʻoina ma se laina vaeluaina - o le pusa e 50 vaega.

Malamalama i le fofo mo le tui. I le 1 ml o fofo e aofia ai:

  • pentoxifylline - 20 mg,
  • sodium chloride - 90 mg,
  • vai - e oo atu i le 1 ml.

E maua i ampoules o le 5 ml. O le afifi e aofia ai le 5 ampoules.

E matautia le ave o le pentoxifylline aʻo maitaga?

Ua lauiloa e iai soʻo se fualaau faasaina e mafai ona faia i le taimi

pe afai na te pasia se puipuiga saogalemu mo le tina ma le tamaititi. O le Pentoxifylline e leʻi pasiina lea tulaga, o le mea lea, o faatonuga uma e taʻu mai ai ua solia i le maitaga.

E i ai ni faʻamatalaga mo le faʻamaonia o le pentoxifylline ao maitaga?

E pei ona e iloa, i vaiaso muamua o le maʻitaga, o faʻamaʻi uma lava ua solia. O vailaʻau faʻasaienisi e leʻi faʻaaogaina suʻesuʻega saogalemu e tatau ona faʻaaogaina i le maeʻa ai o le luasefulu vaiaso o le maitaga, e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi maʻitaga.

Ae atonu ei ai tulaga o le fetal lea e tatau ai ona ave nei vailaʻau. E faʻaaogaina e faʻaleleia le tuʻuina atu o le placenta ma le toto ma le okesene.

O le a le aafiaga o le fualaau faasaina i le taimi o maitaga?

Pentoxifylline e aʻafia ai le microcirculation i totonu o masini, faʻalauteleina toto laiti, faʻaitiitia le viscosity o le toto ma faʻaleleia atili lona maualuga i vaʻa toto. O le toto e amata ona tafe malosi, ma faʻaleleia atili ai le okesene i le placenta. O nei mea faʻapitoa e taua tele mo le atinaʻe o le tamaititi.

E le masalomia, o fomaʻi e fuaina uma le lelei ma le le lelei o le faatonuina o le fualaau oona ao maitaga. O lona aoga aoga e maualuga lava le maualuga nai lo le aʻafiaga o aʻafiaga leaga.

O faʻamatalaga e uiga i fafine maʻitaga o loʻo aveina Pentoxifylline e masani ona lelei.

E tusa ai ma faatonuga, e le o faʻamaonia le Pentoxifylline i le taimi o le maitaga / lactation.

Talu ai e leai se poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i totonu o fafine maʻitaga, ma le saogalemu o le aʻafiaga o fualaau faasaina i le atinaʻeina o le tamaititi ua le faamaonia, o pentoxifylline tablets e le o faʻatulagaina mo fafine o loʻo faʻamoemoe mo se pepe.

O faʻamatalaga e uiga i le gafatia e faanumera ai se fualaau faasaina ma susu susu, e le o saunia, o le mea lea, afai e talafeagai le togafitiga, e tatau i le fafine ona filifili i le maeʻa o le lactation ina ia aua le faʻaalia le tamaititi i se tulaga le talafeagai.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faʻaleleia le aʻafiaga o fualaau faʻamaʻi ma antidiabetic (e tatau ona faʻaitiitia le fuainumera). Pe a faʻapipiʻiina ma le agaalofa, ganglioblockers, vasodilators, faʻaitiitia le maualuga o le toto, e mafai ona maua i le toto, ma le gasegase, le fibrinolytic ma mea faʻapitoa e faʻamalosia ai le toto - faʻateleina le malosi o le anticoagulant.

Cimetidine e faʻapupulaina ai le faʻatuputeleina

Pentoxifylline

i totonu o le toto faʻateleina le ono aʻafiaga i aʻafiaga.

Pentoxifylline, e avea o se tulafono, faʻaleleia le aʻafiaga o fualaau oona e maualalo ai le toto, faapea foʻi ma vailaʻau faʻatau mo togafitiga

O le faʻaaogāina o le Pentoxifylline faʻatasi ma nisi vailaʻau faʻamalosi / mea e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o aʻafiaga nei:

  • Cimetidine: faʻapupulaina le maualuga o le pentoxifylline i le plasma toto ma, o se taunuuga, o le ono mafai ona faia ni uiga leaga,
  • Valproic acid, heparin, theophylline, fibrinolytic drugs, antihypertensive and hypoglycemic agents (insulin, oral hypoglycemic agents), fualaau faasaina e aʻafia ai le toto coagulation system (anticoagulants, thrombolytics), vailaʻau faʻamaʻi (e aofia ai cephalosporins, faʻalautele):
  • Isi xanthines: faʻalavelave popole popole tele.

Faʻaaogaina Faʻamatalaga

Cerebrovascular pathology, aemaise lava i le cerebral arteriosclerosis, o tulaga i le maea ai o le faʻasologa o le myocardial, le nephroangiopathy o le maʻisuka ma isi maʻi faʻamaʻi o le maʻisuka, o le gasegase o le gasegase (Raynaud's disease, endarteritis, etc.), faʻamaʻi pipisi o mata (gasegase ma le chronic circulatory failure of retina and choroid).

Faʻafitauli le lelei o le faʻalogologo i le gasegase.

Faʻatonuina i totonu ma le faʻalavelave ma le vavalalata. Totonu, ave, amata i le 0.2 g (2 papa) 3 taimi i le aso pe a uma taumafataga, e aunoa ma le ulaina. A maeʻa le faʻasologa o le togafiti (e masani lava pe a uma le 1-2 vaiaso), e faʻaititia le fua ile 0.1 g (1 papa) 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 2-3 vaiaso. ma sili atu.

Afai e manaʻomia (faʻalavelave faʻalavelave o le taotoga poʻo le gaioiga o le cerebral / stroke / /) e faia i luga o le vavalalata poo le vavalalata. 0.1 g (1 ampoule) e faia i se auala vavalalata i le 250-500 ml o se solution o le sodium chloride solution poo i se vaifofo 5% glucose mo le 90-180 minute.

Ole fua ole aso e mafai ona faateleina ile 0.2-0.3 g. I le va o le vailaʻau, muamua 0.1 g o le vailaʻau o loʻo faʻatonutonuina i le 20-50 ml o se solution ole sodium chloride, i aso e sosoo ai - 0.2-0.3 g ( 30-50 ml o le solita). Ulufale i le fua 0.1 g (5 ml o le 2% fofo o le vailaʻau) mo le 10 minute

Faʻasologa o fuataga ma le ala o le pulega: papa, mea iniseti, otaota

O le fualaau faasaina e faia i le tautala ma matua, e faalagolago i le ogaoga o le maʻi.

Pe a faʻaaogaina tautala, o fualaau e iai se fua o le 100 mg o loʻo faʻaaogaina. E amata ona latou ave, i le tele o fualaau, 200 mg - 2 paluga 3 taimi i le aso pe a uma taumafa. A oʻo loa, pe a taunuʻu le togafitiga, o le a faʻaitiitia le fua, ma o le laulau e faʻaauau ona faʻatolu faʻatolu i le aso. O le faagasologa o togafitiga faʻatasi ai ma le tapenaina o le papa e tasi le masina.

I faʻamaʻi gasegase ma ogaoga o totoga i totonu, o le pentoxifylline o loʻo faʻamatalaina i ampoules. E lua metotia o togafitiga faʻamaʻi: intraarterial ma feʻaveaʻi.

O le sui sooupu e faafoeina i se tulaga e le masani ai i le tulaga o se lola. E tasi le ampoule e faʻaaoga i le 250 ml o le suauu chloride solution, poo le kulukose. O lenei fualaau e faia ile tasi ma le afa i le lua itula, lemu.

E mafai ona faʻateleina le fua o aso taitasi i le faapalepale lelei i le 0.2-0.3 g (e tusa ai ma faʻamaoniga).

I le va o le va, e amata ona latou puleaina mai le 0.1 g o le vailaʻau mo le 50 ml o le suauu chloride solution, ona 0.2-0.3 g ia.

O le fofo o le a faʻaaogaina lemu i le 10 minute. O le vasega e faʻaaogaina ai le 10 infusions.

Maʻi faʻamaʻi pipisi

Pentoxifylline (Trental) e faʻaaoga lelei i le togafitiga o le dyscirculatory masani

O le maʻi Cerebrovascular o le mafuaʻaga autu o le oti i tagata, aemaise lava le matutua. O le tele lava o taimi e le gata o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gaioiga o le cerebral, ae o isi foi o le natura masani.

I Rusia, o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular ua faʻavasegaina o le DE - discirculatory encephalopathies. O lenei faʻamaʻi ua faʻaalia i le faia pea o le solia o le galuega a le faiʻai, lea e mafua mai i le le atoatoa o le toto.

O faʻamaoniga autu o lenei faʻamaʻi o aʻafiaga o lagona, faʻalogona ma le mafaufau, pe a fai e faʻaitiitia le manatua, o le faʻaitiitia o le mafaufau, faʻalavelave moe ma isi faʻalavelave.

Ina ia togafitiga lenei faʻamaʻi, fai mai e fomaʻi Pentoxifylline, poʻo ana mea tutusa. O nei vailaʻau e faʻaleleia ai le microcirculation, faʻaitiitia le faʻalauteleina o le platelet, ma faʻateleina le tafe toto.

E tusa ai ma le au saienitisi, o le faʻaaogaina o le Pentoxifylline mo le tolu i le fa vaiaso e faʻaleleia ai le toto o le cerebral e 17%. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le mafua ai le faʻalavelave faomea o le gaoi.

O le Pentoxifylline e masani ona faʻaaoga e togafitia ai faʻamaʻi pipisi. O nei mea e aofia ai le faʻamalamalamaina faʻapitoa i tagata gasegase e afaina ai vaʻa pito i lalo. O se fualaau lelei i le togafitiga o maʻi pipisi o pito i lalo.

I le togafitiga o maʻi pipisi

O lenei faamaʻi e mafua ai le tele o mafatiaga i tagata mamaʻi -

faʻamālōlōina lemu, ia i ai se uiga e toe foʻi.

O le faʻaaogaina o le Pentoxifylline e faʻamaonia i le togafitiga o maʻi pipisi. O le fualaau faasaina, faaleleia o le tafe toto i nofoaga ua afaina, e faalauiloa ai le vave ona fofoina o faaletonu o le paʻu i le talaaga o isi auala.

Maʻi faʻamaʻi

Pentoxifylline e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻafitauli

I tausaga talu ai nei, na suʻesuʻeina ai e le Pentoxifylline nofoaga fou. I le taimi nei, o le lelei o le togafitiga ma lenei vailaʻau mo se faʻamaʻi e pei o le faamaʻi pipisi malosi ua faamaonia.

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le Pentoxifylline e tele lava ina lelei. O le fualaau faasaina e aoga mo vevela vascular o le tele o okeni ma faiga. O le masani lava o se tagata e mafatia i faʻamaʻi pipisi e faʻamalosi e ave faʻamaʻi faalua i le tausaga - na ona e mafai ona e pulea lou tulaga ma le faʻafitauli o le maʻi.

E tele iloiloga o loʻo tuʻuina atu e uiga i le faʻaaogaina o le Pentoxifylline i tamaloloa o loʻo mafatia i le faʻamamaina o le endarteritis faatasi ai ma mea faʻafuaseʻi o le faʻamalosi faʻamalosi. Pentoxifylline o lo latou fuainumera 1 fualaau faasaina, ona o le faʻamaʻi o loʻo faʻateleina le alualu i luma.

O a maʻa ma vaifofo mai? O le vailaʻau ua faatonuina mo le le mautonu i le toto, totoga o le tino, le faamai o Raynaud, aveesea o le endarteritis, maʻi o le post-thrombotic, o le gelbite, gangrene, ulutala o gaʻo o vae vae, veinsose veins, cerebral atherosclerosis, neuroinfection viral, and infirmirculatory encephalopathy.

Faʻaalia foi le faʻaogaina o le Pentoxifylline o le: faʻaleagaina o le myocardia, faʻamaʻi fatu o le fatu, maʻilala o le bronchial, faʻalavelave faʻalavelave i le toto totoʻa i le retina, choroid, otosclerosis, le atoatoa o le vaʻa.

Pentoxifylline solution, faatonuga mo le faʻaaogaina

O le vailaau faʻamalama i ampoules e faʻapipiʻiina i totonu o le inisetila ma i totonu ole tulaga ole maʻi.

Faʻatasi ai ma togafitiga o le tino, o le a faʻaitiitia i le 50-70 pasene o le fua faatatau masani.

Faʻasalaga lemu, fuafua e tusa ai ma le polokalame: 50 mg mo le 10 ml o le sodium chloride 0.9%, faʻaaogaina mo le 10 minute, ona faʻafesoʻotaʻi atu lea i se kululu: 100 mg faʻamaʻi i le 250-500 ml o le sodium chloride 0.9% poʻo le vaifofo 5 %

Vaʻaia: 100 mg o loʻo faʻamaluluina i le 20-50 ml o le sodium chloride.

E masani ona faʻatinoina i totonu o le intramuscularly e tolu taimi i le aso, 100-200 mg.

Pentoxifylline papa, faatonuga mo le faʻaaogaina

I le faʻaopoopoga i le tausiga o matua, e mafai ona faʻatagaina le tagofia o fualaau faasaina ile meaʻai faalua i le aso, i le 800-1200 mg. O le fua muamua o le aso i le pepa papalama e 600 mg, o le faasolosolo malie lava ona faʻaitiitia le aofaiga o le vailaʻau i le 300 mg i le aso. O fua o le fualaau faasaina ua faaluaina i le aso.

O le pentoxifylline angioprotector ua faʻaalia mo le faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi o le cardiovascular system.

O le fualaau faasaina ua faatonuina mo le togafitiga o vaa gaosi, faatasi ai ma le le atoatoa o le malosi.

Pentoxifylline, faʻafefiloi i totonu o le toto, i le lotoifale e aʻafia ai vaa ua afaina, faʻateʻa ai atherosclerotic deposits, faʻamalosia le puipui vevela.

Faailoga mo le tuʻuina atu o fualaau faasaina:

  • solia o le gaioiga lautele (endarteritis, angiopathy),
  • atherosclerotic poʻo le faʻavaivai faʻamaʻi,
  • cerebrovascular accident,
  • post-ischemic, tulaga faʻasolosolo.

Fofo mo le afaina, fofo mo le vevela ma le puleaina o mea

Faʻaaogaina o le tino: fua faatatau - 10 mg i le minute, fua muamua - 100 mg o le vailaʻau (i le 0.9% sodium chloride solution ma se voluma e 20-50 ml), i le lumanaʻi, ua faʻalauteleina le dose ile 200-300 mg (i le 0.9% sodium chloride solution volume 30-50 ml).

O le pentoxifylline e faʻatautaia malie lemu ile 90-180 minute:

  • Fofo mo le afaina: fualaau - 50-100 mg, pe a talafeagai - 200 mg (maualuga ile aso - 300 mg). I le taimi o le folasaga, e tatau i le tagata maʻi ona i ai i se tulaga maualuga,
  • Fofo mo le vevela ma le vavalalata: fualaau - 100 mg o le vailaau faasaina i le 0.9% sodium chloride solution poo le 5% glucose (dextrose) solution ma se voluma e 250-500 ml. I le atherosclerosis ogaoga o vaʻaia, o le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina i totonu o le carotide o loʻo faʻasaina.

O maʻi e maualalo le faʻasolosolo o le tino (le faʻamaonia o le creatinine e itiiti ifo i le 30 ml i le minute) e manaʻomia le faʻaititia o le 30-50%.

Mo le togafitia o faʻasolosolo masani poʻo le maʻisuka atherosclerotic, o le faʻafefeteina o le afaina e tuʻuina atu i isi aso uma poʻo aso uma.

O pentoxifylline pepa e faia i le tautala e aunoa ma le vevela pe malepe (uma), fufulu i le vai, sili pe a uma le taumafataga.

I le avea ai o se tulafono, o le pentoxifylline o loʻo faʻamamaina-o loʻo faʻamalamalamaina i le 2 pcs. 3 taimi i le aso. O le fua faatatau o aso taitasi e 600 mg, o le maualuga e 1200 mg. O le tele o taimi, a maeʻa le 1-2 vaiaso, e faʻaititia le tasi fuainumera i le 1 papa, ao le tele o Pentoxifylline e tumau pea e le suia.

O le fomaʻi e fuafua le umi o le togafitiga taʻitasi, e fai ma tulafono, e 1-3 masina.

I le le masani ai o le toilalo (le faia o le kilia le itiiti ifo i le 10 ml i le minute), o le faaitiitia o le faaitiitia o le 2 taimi e tatau ai.

O le pentoxifylline i le umi o fualaau o togafitiga masani e masani ona faʻatulagaina i le taimi o le pulega 2 taimi i le aso, o le umi o le togafitiga mai le 2-3 vaiaso pe sili atu foi.

  • Angioneuropathy (faʻamaualuga, faʻamaʻi o Raynaud),
  • Faʻafitauli o le lolomi, e mafua mai i faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka, atherosclerosis,
  • Ischemic cerebrovascular accidents (faʻagasolo ma le masani ai),
  • Faʻavaeina o le endarteritis,
  • O le faaletonu o le taamilomilo, le mautonu ma le le atoatoa i le retina poo le choroid,
  • Faʻafitauli o le gaʻo e fesootaʻi atu i le maʻi vevesi poʻo le faʻaogaina o le microcirculation (frostbite, maʻi o le trophic, gangrene, post-thrombophlebitis syndrome),
  • Faʻalogo le faʻaleagaina ma le vailaʻau faʻapitoa
  • Encephalopathy o le atherosclerotic ma le faʻasologa o mea faʻasolosolo.

O le umi o le togafitiga ma togafitiga o aso taʻitasi e fuafuaina e le fomaʻi mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi, e faʻalagolago i le siama, o le ogaoga o faʻamaʻi ma foliga o le tino.

O le laulau e ave loa pe a uma se taumafataga, vave faʻafeiloaʻi, aua le paʻu ma inu, inu tele vai poʻo isi vai.

E tusa ai ma faatonuga, o tagata e sili atu i le 18 tausaga le matua ua faatonuina le 200 mg o le vailaʻau i le taimi faʻatolu i le aso. 400 mg tablets o loʻo faʻatulagaina i le 1 fualaau e sili atu ma le 2 taimi i le aso. O le umi o togafitiga e tusa ai ma faatonuga o le 3 vaiaso, pe afai e tatau ai, e faʻateleina e le fomaʻi pe faʻapuupuu le umi ole togafitiga.

Pentoxifylline Tau

O le tau o le fualaau faasaina ma analogues e faalagolago i le kamupanī, i luga o le tui ma le ituaiga o faʻamalolo. I le averesi, o le tau o se vailaʻau faʻasaina o le Pentoxifylline e mai i le 33 i le 72 ru.

O le tau o Trental mai le 157 i le 319 rubles, o le tau o Agapurin e tau mai i le 90 i le 137 rubles.

O le tau o le Pentoxifylline i le 0.1 g pauna e mai i le 85 i le 130 rubles i le pusa o 60 vaega.

O le tau o Pentoxifylline 2% ampoules o le 5 ml e 40 rubles i le 10 fasi pepa.

O le tau faʻatatau o Pentoxifylline o le: toe faʻapipiʻi pepa (400 mg i le 20 pcs.) - mai le 273 rubles, otaota e faʻafefiloi (100 mg, 60 pcs) - mai le 62 rubles, vai fofo (20 mg / ml 10 ampoules o le 5 ml i le tasi) - mai le 35 ruuga; faʻapitoa mo le saunia o se fofo mo le faʻaogaina ma le faʻaogaina o le vaʻaia (20 mg / ml, 10 ampoules o le 5 ml) - mai le 36 rubles

O le tau masani o pentoxifylline pepa faʻataʻitaʻi i falemaʻi a Moscow o le 450-600 rubles, e fuafua i le tui ma le numera o laulau i totonu o le afifi.

Tuua Lau Faamatalaga