O aoga o Kombucha mo le maʻisuka

Kombucha (kombucha) e lua ituaiga o microorganisms - siama o le acetic acid ma le fefete. I fafo, e foliga tutusa ma le tino o se fua. E iai le gafatia e maua mai ai le suka mai le lauti. O le taunuuga o se mea inu inu e pei o kvass. E faʻapefea ona fesoasoani le kombucha i le maʻisuka, pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo, faitau atili i totonu oa tatou tusiga.

Faitau lenei tusiga

O aoga o Kombucha i le maʻisuka

Kombukha e faʻamalolo mea totino:

  • fasioti siama, faʻaaogaina lona lava puipuiga puipui, faiga faʻasolosolo (taofia le faʻaleagaina o le tino e ala i le saolotoga o aʻafiaga),
  • le faʻaogaina o le faʻaleagaina, faʻamaʻi o le tiga (e tusa lava pe o le a le faʻaleagaina) ua faʻaitiitia,
  • Faʻasalalau le galuega a le manava ma le gaogao, fesoasoani i le pipisi, aemaise lava i le tulaga o le vavave o le faʻamaʻi, enteritis, dysbiosis, e aoga e tusa lava pe i ai le dysentery,
  • toe faʻaleleia le ate i le maeʻa o le mumu, faʻaaoga umi o vailaʻau, mea inu,
  • puipuia ai fatugaʻo mai mea leaga,
  • faʻagesegese le alualu i luma o le atherosclerosis, maualuga maualuga,
  • fesoasoani e faʻamamā le tino o le telefoniulestrol, glucose, toxins,
  • faʻaleleia faiga faʻava-o-tino, faʻalauteleina le gau o le mamafa ao mulimuli i se taumafataga,
  • faamamāina le le mautonu, maʻi vaivai vaivai faifaipea, ulu o le ulu na mafua ona o le tele o mea poʻo le atuatuvale,
  • faʻamalosia le faʻapalapalaina o meaai ma le faʻaaogāina o vitamini,
  • Faʻamālōlōina le taupulepulega
  • aoga i maʻi o le maʻi ma le autoimmune.

Faatasi ai ma le faaaogaina i fafo o le vaifofo, o le faamaloloina o manua ma mu e faaleleia atili, Kombucha e faapitoa le aoga mo le suppuration, siama. Faʻaaogaina mo le taʻavale faʻatasi ma le angina, o le vaʻa tautala ma le vaʻaia, stomatitis.

E mafai ona fautuaina le faʻaaogaina o se tonic mo le taina o foliga, e pei o:

  • togafiti faʻamaʻi ma faʻamaʻi maʻi,
  • e puipuia ai le paʻu o le paʻu
  • e puipuia ai faʻamaʻi pipisi i luga o vae, o foliga mai o faaletonu o le tino, lea e taua mo le maʻisuka.

O suʻesuʻega talu ai nei o mea totino o le galo ua maua ai se aafiaga sili ona taua - o le taofia o le vaevaeina o gaʻo ma gaʻo mai meaʻai. E mafai ona faʻaaogaina lenei mea e faʻaitiitia ai le mamafa i le oona. O le vave mafai ona maualalo le kulukose i le maʻisuka ua faamaonia foi.

Ma o le tele lenei mea e uiga i le taumafa mo le maʻisuka nephropathy.

Faʻavaeina o le Kombucha inu

Yeast fungi liliu tagata gaʻo mai le lauti ua uma ona inu i le uaina. I lenei tulaga, ua gaosia ai le gaosia o le gas, o le tuʻuina atu o le vai e pei o le carbonated ones. O le ituaiga lua o siama o le vailaʻau oona. Latou te faʻapipiʻi le acetic acid mai le ava malosi. O le taunuʻuga o se tali ma uiga nei:

  • maualalo le ava malosi
  • oona suamalie, ona o le i ai o meaola: acetic, lactic, glucan (ei ai mea faʻapitoa),
  • faatasi ai ma se uiga matagofie matagofie
  • e aofia ai le acid ascorbic,
  • o loʻo i ai galuega faʻasaina, e oʻo i le maualuga e 7 aso o le faʻasologa,
  • faanatinati le fia inu
  • e faigofie ona aveese, e le mafua ai le edema.

Gaosi kuka

I le faaopoopo atu i le sukaloc mycelium, o se meainu e manaʻomia le lauti (2 teaseti poʻo le tolu pepa), se lita o le vai ma le 25 g o le fructose. O se fua muamua e le tusitusi e faaaoga ai le 50-100 g o suka. Ua faʻamaonia le faʻamaonia e faapea, mo le tuputupu aʻe masani, fructose kombuchs e manaʻomia le afa o le sologa manuia.

O laʻau laʻau e faʻaigisi i vai inu, ua faʻasusili le suka ma tuʻu ai e malulu. O le vevela lelei mo le fafagaina o le mushroom e 30 tikeri. O se suavai suamalie suamalie e sasaa atu i totonu o se fagu o le tila mushroom e ala i le 4 laasaga o gau. I le pito i luga o le koneteina e tatau ona e ufiufi ai i le 2 laulau o gau ma tuu i se mea pogisa mo le 4-7 aso. O le vai inu ua sasaaina i totonu o se isi ipu, ma e tatau ona fufulu le mushroom i le vai malulu aʻo leʻi faʻaaogaina.

Matamata i le vitio e uiga i Kombucha Kombucha:

E masani lava ona inu i le ituaiga 1 ma le 2

E pei lava o soʻo se sui sologa lelei, o le Kombucha infusion o loʻo i ai foi le faʻailoga. E aofia ai:

  • faanoanoaga o le puipuiga o le tino, e aofia ai ma le talaaga o le HIV, togafitiga o le radiation, le faaaogaina o le cytostatics (e mafua mai i le mea moni o le aʻafia o le aspergillosis - faʻaleagaina faʻaleagaina),
  • auala o le maʻisuka, o le ketoacidotic state or coma, fesuiaiga mataʻutia i le suka o le toto,
  • maualuga maualuga o le vai gastric, faʻateleina o le pancreatitis le tumau po o se gaioiga gasegase i le pancreas,
  • ulutala duodenal,
  • tasi le le faapalepale,
  • faʻasolosolo o le candidiasis (faʻasalaga ma le salalau atu i fatuga, fatu urinary, mama, intestines, valve fatu, tino o le ponaivi, faiʻai, mata),
  • tausaga e oo atu i le 12 tausaga.

Afai e le masani ona mulumulu le mycelium o le fasipolo, inu i se meainu poʻo le faʻafefeteina o kuka i totonu o ipu masima, ona i ai lea o se mea e mafai ai ona 'ai.

Tulafono mo le faʻaaogaina o Kombucha mo le maʻisuka

Mo le maʻisuka, e le faʻaaogaina le kombucha e fai ma mea inu e faʻamalieina ai le fiainu, ae o se fofo. O le mea lea, e onā i le aso e le silia ma le 300 ml. Aiaiga faʻatagaina o:

  • a itiiti mai o le 5-7 aso o le faʻamaoni,
  • se malologa pe a uma ona 'ai e tatau ona 1.5-2 itula, ma seia oʻo i le aso e sosoo ai e te manaʻomia se vaeluaga o le tasi itula,
  • o le togafitiga e tumau i le 2.5-3 masina, pe a mavae se malologa o le 15 aso e mafai ona toe faia,
  • i le 10 aso muamua o le faʻaogaina, e manaʻomia ona e pulea le suka i le tele o taimi,
  • i le i ai o faʻafitauli faʻapitoa o le maʻisuka (nephropathy, retinopathy, polyneuropathy), faʻapea foi ma faʻamaʻi faʻamaʻi o le tino, e tatau ona e mauaina muamua le faatagaga a se endocrinologist, fomaʻi,
  • e le fautuaina e tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o le musburoom mushroom ma le ava malosi,
  • afai o ni faailoga fou, lagona le masani ai i le taimi o togafitiga, ona tatau loa lea ona taofi le faʻaaogaina o le fusi ma faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Ma o iinei e sili atu i le taumafa mo le hypothyroidism.

Kombucha o se faatusa o le lua microorganisms. Latou te gaosia le suka mai le lauti i le suka, carbon dioxide. O le mea e maua ai le suamalie o loʻo faʻaaogaina togafiti ma faʻasolosolo. Mo le maʻisuka, e fautuaina e faʻaaoga le fructuʻaiga ae le o le suka mo le kuka, mulimuli i tulafono o le taliaina. Talu ai o togafitiga faʻatasi ma le afaina ua i ai le faʻasaina, i le tulaga o faʻamaʻi faʻamaʻi e tatau ona i ai se suʻesuʻega faafomaʻi muamua.

O se taumafa e faʻamatalaina e aunoa ma le faʻaaogaina o le hypothyroidism. E mafai ona e atiaʻe se lisi mo se vaiaso i le taimi lava lea, aemaise lava pe afai o faʻamaʻi manino le faʻaalia - e manaʻomia le autoimmune, subclinical, poʻo le gluten-free nutrition. E faʻafefea ona faʻaitiitia le meaʻai i fafine ma tamaloloa ona o le thyroid gland?

O se tasi o fualaau aupito sili ona lelei o le maʻisuka malosi. Pills fesoasoani i togafitiga o le lona lua. E faʻapefea ona ave le vailaʻau?

O le meaai mo le maʻisuka nephropathy e tatau ona mulimulitaia. O loʻo i ai se lisi o oloa faʻatagaina ma faasaina, faʻapea foʻi ma se faʻataʻitaʻiga o se lisi mo se faʻamaʻi.

Afai e maua e le tagata maʻi le cholecystitis ma le maʻisuka i le taimi lava e tasi, ona tatau lea ona toe iloilo le meaai, pe afai na faatoa atiaʻe le maʻi muamua. O mafuaʻaga mo lona tupuga o loʻo i ai i le faateleina o le inisalini, ava malosi ma isi. Afai o le cholecystitis faʻailoga faʻapitoa ua atiaʻe ma le maʻisuka, e manaʻomia le taotoga.

O se meaʻai e faʻamatalaina mo le autoimmune thyroiditis. O le faia o le autu autu mo lau thyroid maʻi e faigofie. Afai o le hypothyroidism, o le a fesoasoani se meaai e leai ni fua.

O le a le kombucha?

O Kombucha ua taʻua o se faatusa o ituaiga e lua o meaola ninii - o le fefete ma le acetic acid bacteria, lea e fausia ai se ata felanulanuaʻi i luga o le koneteina ua tumu i le lauti (o latou meaʻai paleni). O le musika e talafeagai mo le tuputupu ae ma le gaosiga o oloa, o le taunuuga o lea mea o se faʻaputuga faapitoa, lea e taugata mo ona aoga aoga ma maualuga le tofo. O se igoa sili atu ona sao mo Kombucha o se mea e sili ona leaga. E foliga mai o se ata paʻepaʻe o se lanu uliuli, lanu samasama poʻo le lanu enaena, ae o lona i ai, o le ituaiga lauti po o le ituaiga suka i totonu e le afaina - e mafai ona e faʻaaoga uma le kulukose ma le suauu poʻo le fructose.

O le fatuga patino o le microorganism e pagatia i le fugalaau e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i le nofoaga na afua mai ai le medusomycete, ma e ui lava o vaega masani o le tila e le o se mea e sili ona talafeagai (mea tannic ma aromatic), o lo latou toesea e aafia ai meatotino o le fusi mulimuli. O le vaevaeina o "matafaioi" i le galo e pei ona taua i lalo: o le fefete na gaosia ai le suka e avea ai le ava malosi ma le carbon dioxide, lea e lelei mai le manatu o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, ma o le siama o le oxidize alcohol i le acetic acid. O le taunuuga o se suamalie suamalie ma inu ma sina mea inu suamalie, e masani ona taʻua o kvass tea. E fia iloa pe afai o le mushroom e tumau pea i le meli, o mea nei o loʻo maua i le tuufaatasiga o le vai ua maeʻa:

  • ava malosi
  • acetic acid
  • gluconic acid
  • filifili.

Talu ai o le kvass ua faʻatagaina e faʻaaogaina e le tele o vaega o tagata gasegase, e aofia ai i latou o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo gaosia lelei i luga o se tulaga o gaosiga o le maʻisuka, lea e mafai ona tupu ai se mashroom i se centise i le mamafa.

Faʻatauina o vailaʻau faʻamaʻi ma faamanuiaga o oloa

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

E mafai ona ou inu Kombucha i le maʻisuka? O lenei mea ua fuafuaina i lona fomaʻi, ae e tatau ona matauina i le taimi lava lena, o se oloa maualalo-kalori - e oʻo i le 14 calories, ma i le taimi lava e tasi i totonu o le vai inu sina vaega tele o gaʻo, e le silia le tolu kalama i le 100 kalama. vai. O meaolatini, gaʻo ma meaʻai i le kvass e leai, ae o loʻo mauʻoa i meaola faʻapitoa: o gaosiga o le carbonic ma organic, alcools, polysaccharides ma suauʻu manogi.

E tele vitamini i le lauti, e aofia ai le riboflavin, pyridoxine ma le thiamine e sili ona lauiloa. Vitamin B12, retinol, acid ascorbic, cobalamin ma le calciterol o loo i totonu o se laʻititi laitiiti.

I le maʻisuka ituaiga 2, pe a taua le pulea o le suka, ae o le glycemic index of the product, o le a manaia le iloa o lenei faailoilo mo le khvass e sili atu le maualuga nai lo le masani ua fautuaina, ae o le vai foi e aofia ai le caffeine - o se vaega e le talafeagai mo le maʻisuka.

O loo i ai pea le finauga pe e aoga le kombucha mo le maʻisuka ituaiga 2 pe leai foi. O nisi punaoa ua faapea mai o le inu ava malosi e mafai ona matautia mo le maʻisuka. E tusa ai ma isi suʻesuʻega, e mafai ona maua se tamaititi i aso taitasi, ma o le a aoga foi, e ui lava e tatau i tagata gasegase ma faafitauli nei ona aloese mai kombucha:

  • hyperacidity o le gastric juice,
  • manava o le manava
  • gout
  • mala
  • allergy i vaega o le fusi.

I le taimi lava e tasi, o le lisi o aoga aoga mai le la kkass e musuia ai le faʻaaloalogia: e faʻafoeina le gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, ma le taua e faasaga i le atherosclerosis, pathologies o fatuga ma le fagu. E le gata i lea, e i ai sona aoga aoga i luga o le tino ma faʻaitiitia ai le taimi o le ulu o le ulu, aʻo faʻasaʻoina le toto maualuga. O le maʻisuka, e masani ona mafatia mai le mamafa o le mamafa, o le a talisapaia le moni o le tipi, pe afai e masani ona faia, e maualalo ai le cholesterol toto. O suʻesuʻega talu ai nei na faʻaalia ai nisi o aogā o le ogatotonu i le tau faasaga i le tonsillitis ma le tonsillitis, e mafua mai i le fomaʻi faʻamataʻu ma le vailaʻau o le inu.

Tausia togafiti

E pei o isi mea ola, Kombucha i le maʻisuka e manaʻomia ai le tausiga, lea e amata mai i le taimi o le faʻaitiitia o le medusomycete. Faʻapipiʻi i le vavaeina o se laʻititi laʻititi mai se matua matua "matua", lea e tatau ona tuʻu i totonu o se fagu mama e tolu-lita. I totonu o se pusa eseese e maua mai ai le lauti malosi: 100 gr. e faʻafefete i le lita o le vai, pe a maeʻa ona faʻasese ai iina i le 70 gr. suka. A maeʻa le mafanafana o le vai, e sasaa atu i totonu o se fagu mashroom, ma ufiufi i luga o le uila ile luga, lea e mafai ai e le fefete ma siama ona manava, ae o le a le tuua le pefu ma le palapala i totonu. O le a mafai ona sasaa le afaina atoatoa i le 10-12 aso, ae e tatau ona tatou manatua seʻia oʻo ina tupu le mushroom, o le kvass o le a vaivai le faʻalautele.

Ina ia le faʻaumatia le mushroom, o le fagu e tatau ona teuina i totonu o se malulu ma se nofoaga malulu lea e le pa'ū ifo ai le maualuga o le vevela ile 25 tikeri. I le vevela o le taumafanafana vevela, e mafai ona e faʻafeinu le inu inu i nai aso uma, ma e tasi i le masina e fautuaina e fufuluina le mushroom i vai mama ma lelei.

E taua tele le amanaia e faapea, o le malie o le lauti e matua faigata lava mo le toe faʻaleleia ma le faʻaleleia o le kvass ua saunia, a le o lea o le a faʻapogisaina, pau ma maʻi ma paʻu i le pito i lalo o le pa.

Afai e tupu lenei mea, e matua faasaina le inu i le vai iina (e le gata mo i latou e maua i le maʻisuka).

E manaʻomia foʻi ona e manatua na valaʻau e mafai ona afaina ai le galo ma ona microorganisms:

  • faʻaleagaina masini
  • fuga o le lauti po o le suka i luga o le fuga,
  • low temperature or overheating,
  • maualuga maualuga o le vai,
  • siaki
  • itiiti laʻau e lele.

Faʻapefea ona faʻaaoga lauti kvass?

Kombucha infusion e sili ona inu ese mai mea taumafa, faia lenei itula e tasi ao lei faia le taumafataga pe tolu itula pe a maeʻa, ina ia sili atu ona ufiufi le vai i puipui o le manava. O le masani masani o se tasi ipu tioata i luga o se manava gaogao, ma i se aso e mafai ona e inuina se tasi ma le afa lita o le vaiinu. Afai e te ave ao leʻi 'ai, o le a faʻalauteleina lou fiaʻai ma o le a faʻaleleia lau faʻalaumalieina, ma afai e te inu kvass i le po, o le a faʻamamaina lou manava ma faʻamalosi lou moe.

Soo se vaega e faaopoopo i lauti laulaau aʻo leʻi sasaaina i totonu o se fagu o le a faateleina ai penefiti na aumaia e le kvass, o le mea lea ua fautuaina ai tagata e sasaa atu ai vine, strawberries, plantain, birch, coltsfoot ma isi laʻau iina. Ae o laau totő ma se maualuga o mea taua o suauu taua e le tatau ona faʻaaogaina faatasi ma le vaovao, talu ai e faigata ona vaʻai le taunuuga o le faʻamalosi faʻatasi. Mo lenei mafuaʻaga, e taua le musu e faʻafefiloi kombucha i le chamomile, sage, pepa ma currants.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

O le tuufaatasiga o le lauti

O le mea taua o le inu o le tea-mushroom o le faapea o se sooupu ei ai sona aafiaga lelei i metabolic processes, faapea foi ma le gastrointestinal tract. E toʻatele tagata atamamai e fautuaina malosi le inuina o lenei vaiinu i tagata o loʻo mafatia i se faʻalavelave le mautonu o le tino, faapea foi ma se galala. E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani a se mea inu lauti, e mafai ona e toe faʻafouina le metabolism.

O le lelei o le aafiaga o Kombucha e mafua ona o le tulaga tulaga ese o kemikali, lea e faavae ile:

  • Faʻateʻa gaʻo faigofie
  • Ethanol
  • Pigments
  • B vitamini,
  • Vitamin C
  • Enzymes
  • Acids

Acids o le vaega sili lea ona taua o le inu o le lauti. E mafua mai ia i latou ua toe faʻaleleia le galuega o le gastrointestinal tract. E i ai foi se aafiaga lelei i le faiga o le endocrine. O mea sili ona taua o le malic, oxalic, pyruvic ma citric.

Mea aoga

E tatau foi ona feutagai ma lau fomaʻi, o le a tuuina atu ia te oe fautuaga aoga e uiga i togafitiga ma se fualaau faasaina.

Kombucha inu meainu nei:

  • Faateleina le malosi o le tino, toe faʻafouina le malosi, faʻaitiitia le tele o faʻamaʻi tuga.
  • E fesoasoani e aveesea le mamafa.Ona o le maualuga o mea o le enzymes, o le vai e fesoasoani i le faʻavavevaveina o metabolic processes. Ona o lenei mea, ua tupu ai le mamafa o le mamafa - Kombucha na o oe lava e lafoai le tele o kilokalama i le vaiaso.
  • E faʻamalolo ai faʻamaʻi o le manava ma le manava. Faʻafetai i ona vaega tulaga ese, o le oloa toe faʻafoʻi le gastrointestinal tract.
  • E tau faasaga i faʻamaʻi o le ate - Kombucha faʻamalosi le aveesea o toxins ua faʻaputuina i le tino ma faʻasaʻo le susu.

Kombucha meaʻai inu

Kombucha o se ipu tulaga ese o lanu uliuli enaena. Ua saunia e faʻaaoga se mushroom faapitoa, lea e fai ma mea taua e uiga i se fua. E i ai se mea lamolemole, o loʻo i lalo le filo umi. O lenei tino e aofia ai siama tulaga ese ma le fefete.

Pe a finau mai, o le mushroom e maua ai se tofo faapitoa, lea e foliga tutusa ma le kvass. O le meaʻai e maua ai le manaia o le tofo ma vave ona e vave faʻafefe lou fiainu.

Ina ia faia se vaiinu mai Kombucha, e tatau ona e tausisia le algorithm lea:

  1. Faʻamasusu tea tiʻetiʻe i le fua faatatau: 1 lita o le vai / 2 teasisi o lauti / 5 sipuni ti suka. Faʻamalosi mo le 15 minute,
  2. Faʻasaʻo le inu malosi pe a maeʻa ona vevela i le vevela vevela,
  3. Tuu le mushroom i se fagu, ona tuu lea i se nofoaga mafanafana,
  4. Afai o loʻo e faʻaaoga se mushroom fou, e fautuaina e ave le 100 ml o le vai tuai,
  5. Faʻaosooso le vaifofo mo le vaiaso, ona ave lea o le mushroom ma faʻafeiloaʻi i se lauti fou.

Mea fagota meaʻai

Kombucha inu mo le maʻisuka ituaiga 2 ia te ia lava ua i ai sona tofo fiafia. Ae ui i lea, o fautuaga nei o le a fesoasoani e sili atu le fiafia:

  1. Mo le sauniuniga o le vaiinu e le faʻaaogaina pusa uʻamea,
  2. Manatua o le mushroom e manaʻomia ona mānava. O le mea lea, e le manaʻomia ona ufiufi i se tapuni,
  3. E tatau ona e faʻauu se vai inu i totonu o se potu o lona vevela i le lautele o le 17-25 tikeri. A le o lena, o le a faʻalavelaveina auala o le faʻamalosi,
  4. Puipui le fagu mai le susulu o le la,
  5. O le lauti uliuli malosi ma suamalie e tatau ona avea ma faavae mo le inu,
  6. Ia mautinoa ua uma ona solo le suka ae leʻi tuʻuina le mushroom i totonu,
  7. Faʻamama le masima i taimi uma i vai mamā,
  8. Afai o le mushroom e amata ona leaga, aveese ma le faaeteete lenei vaega mai ia mea.

A oʻo mai faailoga muamua o se allergy, taofi le inuina o le inu i le taimi nei.

Tapulaa

Kombucha o se meaola faʻaanatura masani lea e mafai ai ona e saunia se vai inu lelei. E mafai ona faʻaaogaina e tamaiti, o latou matutua ma e oʻo lava i fafine maʻitaga. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o tapulaa e taua le mafaufau.

E matua faasaina le faʻaaogaina o se vaiinu mai Kombucha i tagata e iai:

  1. Faʻasalaga i vaega o le vai inu,
  2. Taʻalo faʻamalosi,
  3. Hyperacid gastritis,
  4. Papatitis ulcer
  5. Fungal maʻi.


Puipuiga

O le inu o le Kombucha tea mo le maʻisuka ituaiga 2 o se tasi lea o auala aupito sili ona lelei e puipuia ai ni faafitauli ogaoga. Afai e te amata faʻaaogaina se vailaau faʻamaʻi i se taimi talafeagai, o le a mafai ona e puipuia le tupuga o le maʻisuka. O mea e le masani ai e mafai ona faʻamaonia le pancreas. O le a latou fesoasoani foi e puipuia le atinaʻe o se ituaiga o le maʻisuka e faalagolago i le insulin.

O le a le faʻaaogaina o le Kombucha inu mo le maʻisuka ituaiga 2?

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

Kombucha o se tino faapitoa, faatasi ai ma le fesoasoani lea e mafai ai ona saunia e le gata i le lelei, ae faapena foi le inu maloloina. E mafai lenei mea ona o siama maʻoti ma se vaega o le fefete. I le faagasologa o lo latou olaga, latou te faʻamaonia ai tulaga tulaga ese lea e aʻafia ai le tulaga o le tino.

O le inu o le suka tila na muamua taʻua i le faaiuga o le 18 senituri. I le gasologa o tausaga, ua faʻaumatia e tagata ia meaʻai. Kombucha i le maʻisuka ituaiga 2 ei ai lona aafiaga lelei i le gaʻoina ma le metabolism.

Ina ia faia le mea saʻo ma le manaia o le lauti, e tatau ona e saunia le lauti suamalie. Na o le pau o le a amata ona faʻamalosi siama. Faʻatasi sauniuniga tatau, o le a mafai ona e talepeina i lalo meaʻai gaʻo, faʻapena foi ona faʻasaʻo le pancreas.

Ia manatua o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e tatau ona faʻatalanoa ma le latou fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina lenei vaiinu. Faʻasalaga sese, e te taumafai e atiaʻe aʻafiaga ma faʻafitauli.

Kombucha faʻaaoga e tagata maʻisuka: puipuiga ma le toe faʻaleleia

O le talafaasolopito o lenei vai inu ua leiloa i le loloto o le senituri ma ua na o le faʻamaonia ai le aofaʻi na faʻamauina e tagata. Ae e mafai ona inu Kombucha i le maʻisuka, ona o le siosiomaga e tupu ai?

O le mea lea, o le mushroom Iapani e tupu tele lava i ni suamalie suamalie, peitaʻi, a maeʻa, o suga uma lava o loʻo faʻaaogaina atoa. O lōbu Kombuch i le maʻisuka faʻateleina le metabolism i totonu o le tino, e le faʻamavaeina ai le malepe o gaʻo. O le mea lea, e mafai lava ona onā ona o le puipuia o lenei maʻi.

E mafai e Kombucha mo tagata uma? Leai, ao leʻi faʻaaogaina e tatau ai ona faʻatalanoa se fomaʻi e uiga i le vaega tuʻufaʻatasia ma taunuuga talafeagai. O le faagasologa o le faʻamalosi e fesootaʻi ma le faʻavaeina o meaola, e aofia ai le lactic, faʻasaina i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. E faʻasaina foi le gaʻo susu i le maʻisuka, pe a maua maʻi o le manava.

Tatau kuka

O le kvass e taʻua o le sami mo le maʻisuka ituaiga 2 ua saunia i se auala e ese le eseese. I le 2 lita o le ava e faaopoopo atu i le 70-75 g o le suka.

E tele taimi e sui ai le meli i se faigofie, ae itiiti le aʻafiaga o le toto toto o gaʻo. O le maualuga o le meli, faʻafetai i ona mea aoga, faʻateleina le metabolism o le maʻisuka ituaiga 2. O lea inu e mafai ona onā e tusa lava pe faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi.

Ae peitai, Kombucha ma le maʻisuka o se tuufaatasiga lea e manaʻomia ai le mataituina lelei e se tagata poto faapitoa. O le vai inu e le tatau ona mafua ai se totoa i le maualuga o suka. E le gata i lea, o le mea e ono mafai ona faatagaina mo le maʻisuka ituaiga 2 e faalagolago i le gafatia o le pancreas e faʻamalo ai le inisalini, faʻapea foi ma uiga o le tino ma le tulaga o le tagata lava ia.

Sucrose i nisi taimi e suia i le fructose, talu ai o le Kombucha i le maʻisuka na mafua ai ona le o manaʻomia le auai o le insulin. O le fructose e tuusaʻo lava, e aunoa ma le tuʻuina atu o le kulūkose. O lea ituaiga ava malosi e mafai ona onā, ae i le taimi o le faʻasusuga e faʻaleagaina ai mea faʻamaʻi ma mea e faʻaumatia ai meaola laiti aoga. E le gata i lea, o le faagasologa o le faʻamalosi i luga o le suka o fualaau aina e telegese.

O le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le masani masani o le suka e mafua ai le faʻasaʻoina o se aofaiga itiiti o le acetic acid. I lenei tulaga, o le tuputupu ae o siama ma le fefete e masani ona maua masani.

Auala e inu ai

  • Kombucha i le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka ua inu i le na o le faʻamalosi atoatoa pe a uma ona suʻe suga uma.
  • O le vai inu ua faʻafefeteina i le vai ma faʻaumatia i ni vaega laiti e oʻo i le 250 ml i le aso atoa.
  • E faʻasaina le inuina o le mafaufau ma faateleina le maualuga o le faʻatagaina: o le mea o loʻo i totonu o le alcohol ethyl e maualuga tele i totonu.

Isi auala o togafitiga

O se tasi o mea autu o togafitiga o lauti e pei o le faʻamautuina o le metabolism. E faʻaaogaina foi lenei mea i le gaosiga o le gaʻo, o aʻaʻo pe ai ai ni faʻalavelave i le pancreas. O le mea lea, Kombucha i le maʻisuka e mafai ona mafaufauina e le gata o se auala e maua mai ai mea aoga e le tino, ae o se fofo atoa mo lenei maʻi.

Faʻaaogā faʻatasi ma se vaitaimi o le 3-4 itula fesoasoani e faʻaleleia lelei le faʻatinoga o le tino atoa ma faʻagaoioia ai lona faʻaagaga i totonu. O vaega o le inu e fesoasoani e faʻaititia ai le suka o le toto.

Lelei puipuia

E masani ona taliaina e faapea o le potu Iapani o se tasi lea o auala aupito sili ona lelei o le puipuia. O le mea moni, aʻo leʻi oʻo i le genetic predisposition i le ituaiga muamua o faʻamaʻi, e toetoe lava a leai sona malosi. Ae e mafai ona e puipuia le atinaʻeina o se inisalini tutoatasi tutoatasi e ala i le inuina o le afa ipu vai inu ua faʻafefeteina i otaota vao poʻo vai mamā. Faʻaauau le faʻailoga i le aso, i ni vaega laiti, mo le 3-4 doses.

Mo nisi mafuaʻaga, e masani ona taliaina e le lava le inisalini e mafai ona faʻauʻuina masani masani o taumafataga. E le moni lenei mea, ma o le teena o se numera o oloa o nisi taimi e le talafeagai. O le faʻasaina o le faʻaaogaina o le Iunaite Setete o loʻo i ai foi le finauga tele. I le amataga o le faʻamaʻi, e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le tino gaʻo i totonu o le tino, faʻaititia ai ona uiga. O vailaau faʻaleagaina o le oloa e faʻataʻitaʻiina e tagata ma faʻamaonia e le tele o iloiloga lelei o le maʻisuka.

E faʻafefea ona inu Kombucha

Ina ia mafai ona e feagai ma se faʻamaʻi tuga e pei o le maʻisuka, e tatau ona e tausisia lelei mea taumafa - o se meaai malosi e matua talafeagai lava iinei. O le faʻaaogaina o vailaau faʻapitoa e faʻamaopoopo ai le metabolism. Ae o vailaau faʻapitoa e mafai ona ofoina atu lelei lelei analogues, mo se faʻataʻitaʻiga, Kombucha. E mafai ona onā i le maʻisuka ituaiga lua ma le lua.

Vaega taua

  1. Ethyl alcohol.
  2. O le siama, poʻo le vailaʻau B1, e aofia ai i le masani ai o le faʻaogaina o le tino, faia ai se lagona o le namu.
  3. Vitamin PP
  4. Monosaccharides.
  5. Faʻailoga.
  6. Polysaccharides.
  7. Enzymes
  8. Pigments.
  9. Acids - ascorbic ma gluronic, citric ma pyruvic, phosphoric lactic, oxalic ma malic.

Enzymes o ni fesoasoani sili ona lelei mo le talepeina o mea taua e taua mo le tino:

O se taunuuga, ua faavaeina se metabolism. O le mea lea e le gata mo le maʻisuka, ae e tatau foi ona tatau ona inu Kombucha, ma soo se ituaiga maʻi.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

Kombucha e faʻavaeina faiga faʻavae i le tino, e faʻamalosia ai se tagata, faʻamalosia lona tino e tau ai le maʻisuka. Afai e te inuina Kombucha, e mafai ona e maualalo lou toto toto. O se taunuuga, o le maʻisuka o soʻo se ituaiga e lagona le lelei.

O se meafaigaluega sili ona mataalia ma mataalia e mafai ona faʻagesegese ai le alualu i luma o le faʻamaʻi. E mafai ona e inuina infusions, ae e tatau ona e fefaʻatauaʻi muamua i se fomaʻi-endocrinologist. O lea e te faʻaolaina ai oe mai i mea leaga le lelei.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Fofo mo faamoemoega puipuia

O le maʻi suka o le muamua ma le lona lua e mafai ona aliali mai ona o se mea na mafua mai.

Afai o se tasi o lou aiga e iai le maʻisuka ituaiga 1, i le tulaga lea e mafai ona e faia e aunoa ma auala e puipuia ai. Ae ui i lea, mai lava i le aʻoga laiti e aoga tele le faʻaaogaina o se vavega. O le vailaʻau iinei e 125 ml i le aso. O le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona pipii atu i vaega nei: 1 le ipu o fualaau faasaina, vaevaeina i ni nai taimi. Afai e te filifili e faia faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai lenei oloa, ona i lea tulaga, o le afa afa e tatau ona faʻaalu i le aso.

O le toʻatele o tagata e talitonu o Kombucha o le fesoasoani pito sili lea mo soʻo se ituaiga o maʻisuka. E moni lava. O le tuufaatasiga o le togafiti o togafitiga o le faamalologa, faʻafetai i lenei mea, o se faʻamaoniga manuia lelei i le tino o le tagata ua matauina. Ua inu nei tagata i lenei vai inu talu mai aso anamua, faʻafetai i ona tulaga faʻapitoa faʻamalolo.

Tulafono faavae mo le faʻaaogaina

  1. Inu i le faʻamaoni - o le mea o le ethanol ua faia e faasaga i tua o le faʻamalosi.
  2. Aua le inuina le inu malosi.
  3. E sili le lelei e faaopoopo ai le suka siliva nai lo suauu.

Mo i latou e maua i le maʻisuka, o lenei togafitiga faʻapitoa e le mafai ona faʻaaogaina, aua o se mea inu mai Kombucha e fesoasoani e faʻamalosia ai le soifua maloloina, o se mea lelei sili lea o le malosi ma le malosi. I le taimi lava e tasi, o le suka o loʻo faʻaitiitia foi le faʻaitiitia, lea e taua tele i se faʻafitauli. O lea e mafai ai ona e saogalemu e amata ona togafitia i le fesoasoani a lenei vailaau togafitiga, ioe, pe a maeʻa feutagai ma le fomai muamua. E tatau ona faia lenei mea ina ia faʻaitiitia ai faʻamaʻiloga. A leai, e mafai ona e afaina, ma e le fesoasoani ia oe lava i togafitiga.

Afai e le mafai ona e inuina fua

O nisi taimi faʻatasi ai ma le maʻisuka, o lenei inu ua solia. E le o se mea le aoga, ao le i aveina, e tatau ona e talanoa ma le endocrinologist, maua se fautuaga mai ia te ia e uiga i le faatagaga e ave ai lenei vailaʻau ma saʻo saʻo. A leai, nai lo le manuia, e mafai ona e afaina ai lou tino. Mo le maʻisuka, e tatau ona e talanoa i lea taimi ma lea taimi i se suʻega o le endocrinologist, aemaise lava pe afai e te filifili e suʻe se vaifofo fou e te leʻi mauaina.

  1. O le le faʻamaonia o le tagata lava ia o se tasi lea o tuʻuaiga. O le mea o nisi vaega o lenei vai inu maloloina e mafai ona afaina ai se tali.
  2. E le mafai ona e tagofia le vailaʻau pe'ā maualuga le maualuga. E tutusa foi le mea e faatatau i le maila, gastritis.
  3. O faʻamaʻi faʻaleagaina o se faʻalavelave mo le inu ava.

O lea, ua uma ona matou iloa o Kombucha mo le maʻisuka e aoga. E sili ona lelei ae e te leʻi 'ai - o lea o le ae faʻaleleia lou lelei, aemaise lava mo tagata matutua. Afai ei ai se gau, o le mea lea o se meafaigaluega o le a sili atu ona lelei. Tea kvass o le auala sili lea e faʻafaigofieina ai le toto. O le a galo ia te oe le maʻi tigaina, o le a le mautonu, ma o le mai luga o vae o le a vave ona malolo.

Tuua Lau Faamatalaga