Stevia - o aogā ma faʻamaʻi o se suka e masani ona suia

O mea faʻamalolo o lenei laau na maua muamua e Initia, ma aʻo leʻi leva le seneturi 16, lea na fanau mai ai suʻesuʻega muamua i stevia. O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o vao manogi i ni nai tausaga talu ai, na faʻaauau pea ona mafua ai finauga i le sosaiete faasaienitisi: o nisi o tagata olaola e taʻua o le tino o le tino, o isi na latou fai mai o le faafeagai.

I le auala, e oo lava i ana tala masani na avea ma ana suamalie. E tusa ai ma se tasi oi latou, o le stevia o le igoa o se teineitiiti mataga o le na ositaulagaina o ia lava mo le manuia o ona lava tagata. O atua anamua e lei tumau i aitalafu ma, o se faailoga o le faaaloalo, na maua ai e tagata le mutia manaia ma maloloina o le igoa lava e tasi.

Sei o tatou iloa le aoga o Stevia ma pe oa mea e taua tele e fomaʻi, e aofia ai tagata faʻatau meaʻai i le salafa o le lalolagi. Seʻi o tatou amata i mafuaʻaga ma liliu atu i tagata suʻesuʻe oe na le umi se taimi e le mafai ai ona maua se maliega e uiga i le stevia - e leaga pe o loʻo lelei pea?

O le a le mea na fai mai ai saienitisi - o le taufaasese o tala fatu e uiga i vao masani

O peti Stevia e sili atu i le selau selau elemene eletise eseese e le gata ina maua ai i le laau se suamalie suamalie, ae e iai foi sona aoga aoga ile tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaʻau i le tuufaatasiga o loʻo i ai se mea tulaga ese - latou te faʻaitiitia ai le toto toto.

Ae ui i lea, o manatu o tagata sailiili na fesuisuiai. O nisi na latou fai mai o le laau ei ai lona tino o le tino matelaina ona o se mutagen, lea e tau atu i suiga. O isi, e ese mai ai, na latou manatu o le stevia ia saogalemu. I le taimi nei, na ia ulu atu i le gastronomic "olaga i aso faisoo" ma sa sili ona fiafia i le au mulimuli i se soifua maloloina lelei, aua o le mutia manaia e mafai ona suia atoa ai suka suka.

O le faateleina o le lauiloa na faailogaina ai le amataga o suesuega fou. O le mea lea, i le 2006, na faia ai e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi se suʻesuʻega atoa, e aunoa ma le faamaoniaina: i se tulaga taua, o le stevia e matua le afaina lava i le tino.

O le a le mea e iai le mutia manaia ma pe fia calories

O peti Stevia e iloga i se fualaau suamalie suamalie, e sili atu i le sefulu ma le lua o elemene ma elemene elemene, o vailaʻau eseese ma minerale. Manatua le ki:

  • vitamini o vaega A, B, C, D, E ma le PP,
  • uʻamea, zinc, chromium ma manganese,
  • calcium, potassium, phosphorus ma seleni,
  • caffeic ma le humic acid
  • o suauu taua ma sili atu i le 17 amino acids,
  • flavonoids, glycosides ma steviols.

O le mea mulimuli, i le ala, avatu ia Stevia se tofo suamalie, lea e 30 taimi maualuga atu nai lo le suka masani e uiga i le suamalie suamalie: moni 1/4 teaspoon o petals paluga suia ai se sipuni atoa o suka. Ae ui i lea, o le mutia o le meli (le igoa lona lua ma le faʻamaonia atoatoa mo le stevia) e fautuaina e tusa lava pe maua i le maʻisuka, talu ai e le faateleina le suka suka.

O faʻamatalaga faʻapitoa i le kalori e faʻalagolago i le faʻagaloga o le stevia. O le faʻamanuiaga i mataupu uma e faʻavae i luga ole metotia - e taua tele le manatua (o le a tatou faamatalaina i auiliiliga i lalo ifo). O le mea lea, o lau vao e na o le 18 kcal mo le 100 g. E ui lava e na o le tasi le laʻau o lenei laau e mafai ona tuʻuina atu le suamalie i se paʻau tetele! Afai e faʻaaogaina i laumei, o le kalo i luga o kalorie o le a faateleina i le 272 kcal / 100g, i le syrup - 128 kcal / 100g.

Sa ave e Stevia se nofoaga faapitoa i mea taumafa paleni, suia o le suka mama ma le faamamaina, faapea foi ma ona vailaau e sui i luga o se vailaau. O le faasinomaga o le vao o le 0 iunite, o lea e le maua ai se faʻalavelave i le tino i le gaosiga o le kulukose ma le toe tufatufaina atu o siama ma gaʻo. O le inisalini e tumau pea i le masani, e mafua mai i le leai o se avega glycemic.

I le na o le tuʻuina atu, e le manaʻomia e le tatou tino ona faʻaaogaina le glucose i se faʻalavelave faʻafuaseʻi, aua e le o iai. I se isi itu, afai e suia le stevia i le suka masani, o le inisalini o le a le mafai ona gaosia i se aofaiga talafeagai mo le taimi e gaosia ai le kulukose, lea o le a avea ma se taunuuga o le a liua le gaʻo le gaʻo i itu, manava ma isi vaega e sili ona vaivai o le tino.

O le tulaga ese o lenei vao vavalalata o loo i totonu o lona tuufaatasiga, lea e leai se isi laau i le lalolagi e mafai ona mitamita ai. O le tuufaatasiga o le tele o elemene aoga e mafai ai ona e faʻaaoga Stevia e avea o se mea suamalie. E le saʻo le faʻatusatusa o faʻamanuiaga ma le afaina o lenei suamalie, talu ai e leai se aʻafiaga leaga i le faʻaaoga tatau.

I le auala, o le faasinomaga o le fuainumera o le galuega e avea o se fesoasoani sili i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa - matou te faaauau pea ona 'ai le selu, ae tumau pea le miti. O lenei, seʻi o tatou iloa le auala e faaleleia ai e stevia le faʻatinoga o la tatou 'eletise, ma i nisi tulaga ei ai sona faʻamalositino.

Faʻafefea ona fesoasoani le Stevia i le mamafa o le mamafa

I se taumafaiga e faatea ese le mamafa o le mamafa, o nisi oi tatou e masani ona tuliloaina e le manao e ai se mea suamalie, aua e siitia ai o tatou lagona ma faamalosia ai le faiai. Ae ui i lea, o mea suamalie e faasaina i se meaai (e sili lava le lavelave), ma le lauti ma le meli e matua manaia lava.

I lenei tulaga, e fesoasoani le stevia - suamalie le lauti, oatmeal mo le 'aiga o le taeao poʻo le faia o se mea suamalie, ae o meaʻai taumafa. I le faaopoopo atu i le malosi e suia ai le suka maualuga-kalori ma le lowia caviar stevia ma o taimi uma e fiafia ai i le tofo o meaai (lea e sili ona fiafia i le nifo suamalie), o le laau foi e aumaia le fesoasoani aoga i le tino.

O lea la, o le stevia sugar sui o le manuia ma le afaina o lenei laau i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa:

  • faʻavavevave faiga faʻavae, e fesoasoani i le lelei ona leiloa kilokalama e le manaʻomia,
  • ona o lona maualalo o le kalori, o se mea sili ona lelei i le gaʻo,
  • faʻanoanoa le fiaaai ma faʻaitiitia le manaʻo, faʻailogaina o le au ita autu o le paʻu o le mamafa.

Afai tatou te talanoa e uiga i le lelei o le aafiaga, e sili atu le ave o le suamalie stevia i le tulaga o le siva po o laulaau mamago. O faʻamanuiaga ma faʻalavelave, faʻavae i luga o le faʻamalolo, e manino lelei iinei: i palu ma laulau e faʻavae i luga o lenei vao, meaʻai ma isi mea aoga e masani ona faaopoopo.

Ae ui i lea, i tulaga uma, e taua le matauina o le suʻega ina ia le oʻo i ai se aafiaga le lelei. Ina ia aua nei faia se mea sese i le vaega, ua matou saunia se laulau auiliili mo oe. O le a fesoasoani ia malamalama lelei i le tele o le suka e mafai ona sui ai stevia e aunoa ma le tofo o le tofo:

SugaLaʻau Lea Stevia Lea (Paʻu)Stevioside (se mea suitulaga mo laulau)Stevia Extract (Syrup)
1 sipuni¼ tīpuniLaititi laitiiti2 i le 5 matū
1 sipuni¾ tīpuniLaititi laitiiti5 to 8 drops
1 ipu (200 g)½ sipuni½ sipuni½ sipuni

O Stevia o le a fesoasoani i le toesea i le 10 kilokalama o le mamafa e aunoa ma le tele o taumafaiga, pe afai o le suka e matua suia uma i ai - i meainu, meaʻai po o meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, na o ni nai mataua o le vavalaʻau suamalie suamalie e faʻaititia ai le kalori mea o le ipu e tusa ma le 30%.

I luga o le basis o stevia, o se tea faapitoa mo le paʻu o mea mamafa ua maua foi, lea ua inu i le afa itula ao le i faia taumafataga. O se taunuuga, o le manava e le na o le tumu i le vai, ae o lona malosi e faaitiitia, ae o se lagona o le atoaga e oo mai.

E mafai ona e faia na oe lava tiva: tata se sipuni o laʻau stevia i totonu o le vai inu ma tuʻu ai mo le 20 minute. Manatua, e pei lava o soʻo se isi lava laau, o le stevia e faʻasaina, e fuafua i le setete o le soifua maloloina.

O a tulaga e mafai ai e le stevia ona afaina ai le tino?

E pei ona matou iloa, o lenei laau e le masani ai e maua ai ni mea aoga atoatoa pe afai e masani ona i ai i le taumafataga e sui ai le suka. Ae e taua le amanaia o le le faapalepale o le vaega o lona tuufaatasiga ma uiga o le soifua maloloina.

E leai ni faʻasalaga mamafa i le faʻaaoga o le mutia manaia - e mafai e tagata matutua ma tamaiti ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie. Ae ui i lea, i le 5 mataupu, o le stevia ua i ai le faʻasaʻoina ma aʻafiaga i itu:

  1. Alu I se foliga malu poʻo ni aʻafiaga ogaoga (faʻalavelave anaphylactic). Afai e te vaʻaia se tali le lelei i chrysanthemums, marigolds, poʻo le chamomile, o lou avanoa e faʻateleina ai le faʻalavelave o anaphylactic.
  2. O faailoga muamua o se allergy e aofia ai le le lava o le manava, vevela, faigata ona foloina, ma vaivaiga lautele. Afai latou te aliali pe a maeʻa ona ave le stevia, o le a manaʻomia se asiasiga faanatinati i le fomaʻi e puipuia ai faʻalavelave.
  3. Faʻalavelave i le galuega o le mea o loʻo gaosia. Steviosides - o mea manogi autu i totonu o le laau, e mafai ona taʻitaʻia ai, manava manava po o le gaioiga. E le gata i lea, o mea le lelei e faia i se tulaga agamalu ma e le mafua ai ni faigata. Afai e tosoina le faagasologa, e taua le sailia o le fesoasoani a se fomaʻi.
  4. Faʻafitauli pipisi. O le faʻaleagaina o le stevia e mafai ona "malelemo" ai faiga faʻavae ona o le le lelei o le faʻaaogaina o gaʻo. O lona uiga o le liua o mea taumafa i le malosi mo le tino o le a faaitiitia, ma o le taunuuga o se maʻi faapena o le a atagia i le tulaga o le tele o gaʻo. O le mea lea, e matua taua tele le aua neʻi faʻatauvaʻaina le tulaga o aso taitasi.
  5. O le maʻi suka. Fautuaga a fomaʻi e faʻaaoga stevia i lenei faʻamaʻi e patino lava i le tagata lava ia. O le aoga aoga o le faʻaitiitia o le suka i le toto ei ai foi lona pito i lalo. I nisi tulaga, o se laau suamalie e faʻaititia ai le gafatia o le tino e pulea le tulaga "sugar" i lona lava. O le mea lea, faatasi ai ma suiga laiti i le soifua maloloina o se maʻisuka o loʻo faʻaaogaina le stevia, o le ae manaomia le feutagai ma se fomaʻi. O le a ia faia suʻesuʻega talafeagai ma saili le saogalemu o le Stevia sweetener mo se tagata faapitoa.
  6. Laititi o le toto maualuga O le aoga aoga o le stevia o le faaitiitia o le mamafa pe afai e sili atu i le masani. Ae afai o se tasi na muamua mafatia i le maualalo o le mamafa ma i le taimi lava e tasi e faʻaaoga ai le stevia, o le aʻafiaga o le faʻavaivaia o le mamafa i se tulaga ogaoga e faateleina.

I lenei tulaga, e mafai ona faʻaaogaina se fuamoa fualaau pe a maeʻa le fautuaga a le fomaʻi e mafai ona iloilo mea lamatia ma faia le filifiliga saʻo.

E ui lava i le leai o se suʻesuʻega auiliili i le leaga o le stevia i le taimi o maitaga ma le lactation, matou te maitauina: afai o loʻo e faʻamoemoe se pepe poʻo susu susu, e sili atu ona faʻagata le faʻaaogaina o le mutia manaia.

I le faaiuga e uiga i le mea autu - o le fua o aso ole stevia

Matou te fai atu i le taimi lava lena e le tatau ona sili atu i le 40 g laau i aso taitasi. O faʻamatalaga lautele ia e mafai e se tagata soifua maloloina ona taulai i ai. I se isi itu, afai o loʻo e lamatia, pe afai e tatau ona matua faʻamapulaʻa stevia, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi. O le fua faatatau o aso taʻitasi e fuafua faʻapitoa, e le gata i faʻamaumauga o le soifua maloloina, ae faʻapea foi i tausaga o le tagata.

Pe a suʻeina se siʻosiʻomaga po o se suka sui i totonu o fualaau, aua e te valea e faitau ia faatonuga. I le avea ai o se tulafono, o le gaosi oloa o se oloa lelei e tatau ona taʻu mai le fua faatatau o le mutia i totonu ole ml, tuuina atu le fua faatatau fautuaina i le aso.

E ui lava i faʻamanuiaga e le mafai ona faʻatagaina, o nisi taimi o le stevia e afaina ai le tino, lea ei ai faafitauli faʻalesoifua maloloina. O le mea lea, faʻaaoga ma le poto le mea suamalie ina ia le mafai ona liua le avanoa e faʻaaogaina ai ni masini.

Tuua Lau Faamatalaga