Le oti pancreatitis: maliu mai le maʻi pancreatic

O le pancreatitis o se maʻi ogaoga o le pancreas, lea e aofia ai le faaleagaina o le tino. O le tele o taimi, o le mea e tupu ai le afaina ona o le tele o le ava malosi. O le alualu i luma o le gau o le tino ua faamauina e tusa lava pe le o toe inu le tagata maʻi. E faigata tele ona tali le fesili pe mafai ona mate mai le pancreatitis. Aua o lenei mea o le a faʻalagolago i mafuaʻaga na afaina ai le ola. O le ola faʻatasi ai ma se faʻafitauli e mafai, o le mea autu o le mafaufau ma le faaeteete i lou soifua maloloina.

O faʻalavelave mataʻutia pe a valaʻau i se falemaʻi

O le oti mai le pancreatitis e manatu o se mea lamatia moni pe a le matauina e se tagata faailoga o togafitiga. O faʻamaoniga e talitutusa ma faʻamaoniga o isi faʻamaʻi o le manava ma le fatu, o lea e taua ai le vaʻavaʻai i le va oi latou ma faʻamaonia i le taimi.

O faʻamatalaga muamua ma autu o pancreatitis maoaʻi ma le masani:

  • vili
  • taʻavale
  • tiga o se fusi i totonu o le manava, lea e tupu vave lava. A uma ona 'ai le tagata.

I le pancreatitis e le masani ai, o faʻamaoniga e le vave tupu vave, ae ui i lea, o le umi o le tiga e umi, e fesoʻotaʻi ma le auala gaogao. Faʻatasi ai ma le maʻi o le necrosis, o le tiga lea e tupu muamua i le paʻu, ona alu lea i le pito i lalo ole pusa.

O le tele o taimi, o le pancreatitis e faʻasalalauina e afaina o le tiga, o le atinaʻeina o se uiga o se faʻalavelave faʻapitoa o togafitiga, o lona taunuuga e le mafai ona faʻamaonia.

Faailoga o ituaiga ogaoga o le faʻamaʻi:

  • o le vaega lapopoa o le pancreatitis e iloagofie mai ituaiga autu o le faamai, e manatu o se tulaga matautia lea e maliu ai le tagata maʻi.
  • ma le tiga e le mafai ona faʻafitia i le manava o nofoaga eseese - lata ane i le pute, i lalo o le tauva i le itu tauagavale po o le itu taumatau. E tele taimi e fusifusia ai le tiga, tuʻu i le sone o le pito i lalo, o tauau uma, sternum. O le tiga o le tiga e malosi tele e mafua ai le faatupuina o le tiga o le tiga ma se suiga o le malamalama, o le fatuina o le tele o le tino, lea e tau atu i le oti,
  • faʻaaliga vailaʻau e faʻaalia i se faʻaaliga o le gaioiga ma le viliina e le maua ai le toomaga, faʻalauteleina le gaosiga o le kesi i totonu o le manava, afaina, manava. O se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le dyspepsia ma le faʻavave o le vomiting, o le manava manava e oʻo atu ai i le faʻamalūina o le tino, o mea taua e manaʻomia ma vitamini ua leiloloa. E tele taimi e tupu ai lenei mea ona o le le lava o le togafiti togafitiga. E le afaina ai le gaioiga o gaioiga uma ma le tino, faamalolo le tino o le tino, leai o minerale, i tulaga ogaoga, e mafai ona oo atu ai i le oti,
  • o le lautele o le iniseti syndrome e faʻaalia mai i ni faʻaʻailoga matuia e faʻaalia ai le faʻaleagaina o faʻalapotopotoga uma o le tino. O faʻaalia autu o le oona o le tino e faʻalauteleina le vevela, o le tino vaivai, faʻaitiitia le paʻu o le tino, faʻavave le manava, suiga o le paʻu - pallor, yellowness, faʻaleagaina, maʻi tigaina ma le vevela, le malamalama,
  • fale suʻesuʻe, faʻamalositino gasegase peʻafai e mataʻituina le ogaoga o le pancreas. I le KLA, o le leukocytosis manino ma le faʻasalaga tigaina o le leukocyte formula, o le faatelevaveina o le ESR ona o le mumū, ua iloa. A aʻafia le ate pe faʻafuaseʻi ona tulaʻi le toto i luga, o le fua o enzymes o le ate, amylase ma isi faʻaʻailoga e faʻaalia ai le faateleina o le faaleagaina o totoga. O le suʻesuʻeina o faʻamatalaga, o le faʻavasegaina o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai faʻamaoniga o le fulafula, le lelei o le tino paʻu, abscesses ma isi
    tiga tiga.

I le aliali mai o le ogaoga o tiga ao leʻi oʻo mai le falemaʻi, e le mafai ona taulimaina le faʻaaogaina o vailaʻau malolosi. E le mafai foi ona faʻaitiitia le faʻalauteleina o le vevela, o le vomiting e faʻaalia pe a uma ona 'ai. Pe a afaina le ala, o le tele o foci, purulent formations, paʻu o paʻu paʻu o loʻo matauina i le parenchyma. O se taunuuga o le ogaoga o le atinaʻe o pancreatitis, ua maeʻa uma le pancreas ma gaioiga o le ate, fatuga, manava, ma le fatu.

O le Cholangiogenic ituaiga e vave ona tupu pe a uma ona 'ai meaai. O lenei togafitiga e mafua ona o le i ai o ni meaʻai i totonu o le vaeluaina o le biliary. O le kosi masani o le pancreatitis e masani lava ona iloa pe a maʻi tele le tagata maʻi.

O faʻamaoniga o lenei ituaiga e faʻaalia manino lava ma tulaʻi mai pe a 'aina fualaau aina, fualaau faisua, poʻo meaʻai vevela poʻo gaʻo.

I le taimi muamua, o le faʻamaoniga o le togafitiga e faʻasalalauina e ala i le leai o se faʻamatalaga faatasi ai ma le hypomotor colon dyskinesia ma le bile excretion strokes. E tele taimi e suia ai le manava i le manava manava. O le talatalanoa ma lenei ituaiga o se mea e le mafaamatalaina ma se faailoga masani.

E mafai ona maliu mai pancreatitis

Maliu mai le necrosis pancreatic e tupu i le 1/3 o tagata mamaʻi - o nei fuainumera e mataʻu. O se taunuuga oti i le pancreatitis oona o le gland o loʻo matauina i le 100% o mataupu.

O le maliu o le a tupu i totonu o le 7 aso, pe a le togafitia vave togafitiga. O maʻi e le gauai atu i aʻafiaga o loʻo faʻaalia e mate. E masani lava ona tupu ona o le cholangiogenic ma le ava o le maʻi.
O le foliga mai o le foliga lapoa, lea e tau atu i le 50% o maliu, o le a tatou faia se faataitaiga.

  1. O le tagata gasegase e faʻaaogaina pea le ava malosi ma meaʻai gaʻo, meaʻai vevela ma gaʻo. E ulaula foʻi sikareti, lagona masani mo sina taimi. Ae ui i lea, o loʻo i ai le paʻu, oona i le ooto, o loʻo i ai le tausaafia i taimi uma.
  2. O faʻamaʻi o le faʻamaʻi e alu ese pe a maeʻa se taimi faapitoa, ma toe inu foi e le tagata le ava malosi ma ulaula. O le le iloa o le gland o se faʻafitauli, e le o toe tuai ona suia mea uma mo le lelei.
  3. Talu ai e leai se gaioiga e faia, o le faʻaumatia o le pancreas e faʻaauauina pea, seia oʻo ina oʻo atu i faʻalavelave o togafitiga e te mafaufau e uiga i le taʻitaʻia o se olaga le talafeagai.

E taua le aua le alu se taimi pe afai e te masalomia se auala gaogao, ina ia le tupu le oti o nuanua gland ma le oti mulimuli ane o le maʻi mai le necrosis pancreatic.

Mafuaaga o le Soifuaga Maualuga mai Pancreatitis

E mafai e se maʻi ona maliu mai pancreatitis? Talu ai nei, o le maliu mai se ituaiga o siama ua matauina ma itiiti ifo, talu ai ua tele avanoa ua tatalaina mo togafitiga o pancreatitis.

O le taunuʻuga o se faʻavavega o le masaniga masani e masani ona faalagolago i le tulaga o le maʻi. O le vasega 1 maliu e seasea. E masani ona oʻo mai le oti i tagata gasegase i le 3 vaega o le maʻi. Afai e te le taulimaina togafitiga o faʻamaʻi, o le faʻaleagaina o le iuga ma le pancreatitis ua faʻamaonia.

O nei maʻi tuga.

  1. O le faʻamaʻi pipisi o le pancreatitis - o le oti ma lenei ituaiga o faʻamaʻi e masani lava ona afaina ai tagata i le talavou, aemaise lava tamaloloa o loʻo faʻavalea i le ava malosi. Afai e te suʻeina le ethanol i taimi uma, ona avea lea ma mea e afaina ai i luga o le ate ma gland. Faatasi ai ma lenei ituaiga o pancreatitis, ua matauina le necrosis pancreatic, ua solia ana galuega.
  2. O le oti mai se foliga lapopoa ma faʻamaʻi ogaoga o faʻamaoniga o le maualuga. I tagata gasegase, o le a tupu se taunuuga leaga i le 7 aso muamua mai le amataga o le maʻi, e tupu, pe a oʻo lava i le taimi e amata ai togafitiga. O le maliu o le maliu e mafua ona o le tupuga mai o le tino, le malosi o le necrosis pancreatic, gaioiga i totonu.
  3. Pancreatic necrosis - o se togafitiga e mafua ona o le pancreatitis faʻamaʻi o le auala gaogao, lea na foliga mai o se taunuuga o le inupia o le ava malosi ma le aveina o mea leaga. O se taunuuga o le mumū, o le palamafa o le edema poʻo le iai o ni meaʻai i totonu o alalaupapa, o lo latou avanoa e faʻamalamalamaina, ma le vai inu, lea o se tagata vevesi mo gaʻo eseese, o loʻo taofia i le ogatotonu o le pancreas. O le enzymes proteolytic e faʻataunuʻu ai le maʻi o le gland ma okeni e latalata i ai.

Maliu pe a uma le taotoga. A oʻo mai le maʻi pipili, fistulas, maʻi maʻi, ona pau lea o le fofo i le faafitauli o taotoga.

O togafitiga togafitiga e tele auala. O le tele o le taotoga o taotoga o le a fuafuaina e le tikeri o le faaleagaina o le tino o le toto, poʻo se tasi o vaega, e seasea lava o le totoga atoa, ua fiafia.

Afai o le taʻavale na manuia, ona ono maliu ai lea o le tagata maʻi:

  • i le tulaga o le taofiofia o le toto,
  • faʻamalosi pancreatitis pe a uma le taotoga,
  • faʻafitauli faʻapitoa o le kosi, peritonitis,
  • o le i ai o le maʻisuka, faʻafitauli, pe afai e le saʻo le filifilia o togafitiga toe suia, e le o mulimulitaʻia fautuaga a le fomaʻi.

O le maliu e masani lava ona tusia i na gasegase o loʻo faʻatali, ma le faʻamoemoe o le a alu ese atu faailoga o pancreatitis.

Faʻafefea ona faʻaolaina le soifua o se tagata maʻi

I le i ai o le mumu tele, o le maliu o le a tupu ona o se paʻu paʻu o le toto, suiga i le tafe toto ma le tiga tiga.

O le faatalitali mo le taunuu mai o se falemaʻi, e faʻaitiitia le tulaga o le maʻi e manaʻomia:

  • ia faia se tulaga pepelo, pe afai e mafai, ona sosoo ai lea ma le itu,
  • inu se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo ai spasms - No-Shpu, Drotaverin,
  • aua le 'ai
  • faaaoga se mea malulu i le okeni maʻi.

A faʻapea o loʻo i ai i le tagata maʻi ni faʻailoga o se vaega laititi, ona faʻamalosi ile falemai. O le falemaʻi e maua ai le maʻi, filifili se fuafuaga togafitiga. Afai o le pancreas ma okeni e lata ane na aʻafia i mea faʻaleagaina, ona pau lea o le auala e aloese ai mai le oti o le taotoga.

O le faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaalia i le oti o le okeni. O le maliu faʻatasi ma se faʻamaʻi e tupu tele lava. O se maʻi faʻaleagaina e atiaʻe pe a aafia puipui o soʻo se vaa ona o le gaioiga o enzymes luga.

Faatasi ai ma togafitiga, o le tupu malosi o le okeni, ona o lenei mea, ua afaina ai le afaina o toto, ua afaina ai toto.

Afai e te le maua le gasegase i le taimi ma e le faia togafitiga, o le a atili tele le toto. A masalomia le pancreatiti o le tino, e lagona e le tagata maʻi le paʻu, o le vevela e oso, vomiting, vaivaiga e tupu, o tiga e tuʻuina i lalo ifo o tauau ma lalo ifo. O se vaega taua o tagata gasegase ma lenei maʻi ua i ai tulaga ogaoga.

Ma o le pancreatitis oona, o le mafuaʻaga o le oti e matauina ona o le le mautonu o le malo.
I le toe faaleleia, o togafitiga ma sauniuniga o le enzyme ua faʻamaonia, ma togafitiga o fualaʻau. O le tagata gasegase e manaʻomia le mataʻituina o taumafa paleni i meaʻai uma i lona olaga atoa, e tuʻu ai amioga leaga i aso ua tuanaʻi.

O le maʻi pancreatic o se togafitiga e mafai ona pulea. I le noatia ma le fai fuafua i fautuaga uma, o le oti e le o se taufaamatau i le tagata maʻi. E tatau foi ona mataʻituina ou lagona, 'ai lelei, ia suʻesuʻeina i se taimi talafeagai e se fomaʻi.

O faailoga autu o pancreatitis

Vomiting, toso ma fusi paʻu i le tumutumu pito i luga e aliali mai i le maeʻa ai o le 'ai, o muamua ma faʻamaoniga sili o le palacreatite ma le gaʻo. E le gata i lea, e oʻo lava foi i le vomiting matuia e le aumaia ai i le tagata maʻi le itiiti ifo o le toomaga.

I le foliga masani o le pancreatitis, o foliga e le foliga mai e matua faigata, ae o tiga tiga e sili atu le umi nai lo le foliga mai. O le tiga lea e tupu muamua i le manava ona salalau atu lea i le fatafata pito i lalo.

O le tele o taimi, o le pancreatitis e faʻatasi ma le tiga paroxysmal, o le mea e tupu ai o se uiga o se maʻi mataga o le maʻi, o le taunuuga e le mafai ona valoia.

Faailoga o le tiga pancreatitis

I totonu o le pancreatitis, e mafai e le tagata maʻi ona paʻu'ū poʻo se tulaga teteʻi e mafai ai ona e oti. Afai o le faʻamaʻi faʻatasi ma le fausiaina o le pisa, ona mafai lea e le tagata gasegase ona matauina se vevela maualuga.

E ui lava i le tulaga o le panmare o le edema, e mafai e le vevela, pe a ese, pa'ū, e taugata ona taulai faapitoa i lenei mea. O le isi faailoga o le tino pancreatitis o se suiga i le lanu o le paʻu, atonu o le:

Aute foliga

O le gasegase o le pancreatitis o le ituaiga sili lea ona matautia o le maʻi, lea o le oti o se taunuuga faapitoa. O se tagata gasegase i lenei ituaiga ua maua ai le tiga i le itu tauagavale po o le sao ile hypochondrium. I le tulaga o le faaleagaina o le pancreas atoa, o le tiga o le manava o le manava e mafai ona maua. Mo le maʻi pancreatitis, o isi faailoga e faʻapitoa foi, e pei o le:

  • faʻanoanoa
  • taʻavale
  • faʻavae
  • matagogo
  • o le faʻafefeteina masani o masini o mea taumafa ma le faʻafefiloi o talo, ma le faʻaumatia mea o le manava e le aumaia ai le toomaga i le tagata maʻi.

O le pancreatitis e tatau ona maua vave i le vave e mafai ai, talu ai e foliga mai e le ogaoga faafitauli e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻafitia.

Afai e vave ona tupu le faʻamaʻi, o le maʻi o le maʻi e faʻafuaseʻi ona faasolosolo malie i se taimi pupuu, ma e ono tupu le oti, ma o loʻo matauina nei mea nei:

  1. Faʻaitiitia o le toto.
  2. Fefe.
  3. Loto o le fatu.
  4. Pallor o le paʻu.
  5. Televave le manava.
  6. Paʻu paepae i luga o le laulaufaiva.
  7. O foliga foliga o le tagata maʻi e faʻamaʻa.
  8. Totoina.
  9. Faailoga o paresis o le manava ma le fatu.
  10. I taimi mulimuli ane o le maʻi, o le palpation o le abdominal e faʻaalia ai faʻamaoniga o le faʻaleagaina o le faʻaleagaina.

E tatau ona manatua i taimi uma o le pancreatitis o le faʻafuaseʻi o le oti.

Cholangiogenic foliga o pancreatiti

I faʻamaʻi pipisi i le cholangiogenic pancreatitis, o faʻaalia o le maʻi e aliali mai i le taimi lava e uma ai. O lenei ituaiga faʻamaʻi e mafua mai i le i ai o maʻa i totonu o le talo. O vaega o le Cholagogue e aofia ai alkaloids, gaʻo gaʻo, suauu oona, proteins, potopin ma sanguinarine.

O le ava malosi o pancreatitis

O lenei fomu e masani ona maua i totonu o na tagata oe faʻalauiloaina le ava malosi. E manino lelei le mea na sau ai le igoa. O faailo o le ava malosi o le pancreatitis e faʻapitoa ma taʻu mai pe a uma ona 'aina fualaau aina fou, fualaau faisua ma soʻo se meaʻai vevela poʻo vailaʻau.

O le amataga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e mafai ona tuʻuina mai faatasi ma le faʻaauau pea o le faʻasologa faʻatasi ma le dyskinesia o le pulupulu tele ma le vavaelaʻau. E le o toe mamao, ae suia le malosi o le tino i se fale e le malu puipuia. O le maliu i le ava malosi o pancreatitis o se soa tumau ma o se faailoga masani.

Mafuaaga o le soifua maualuga o le tagata maʻi

Ua uma ona maitauina i luga e faʻapea o tane ma fafine e oti mai pancreatitis. O le tele o taimi, e tupu mai i se vaiaso muamua le maʻi.

O fomaʻi o lenei mataupu e suʻesuʻeina se ituaiga o le pancreatosis poʻo le faʻafefiloi o pancreatosis, lea o loʻo o faatasi ma le tele o suiga o le pathological i le pancreas. O le maliu mai le pancreatitis e mafai ona tupu i mataupu nei:

  1. Afai na ia suia le fausaga o tisoa po o sela o le pancreas.
  2. I le tulaga o le faʻalauiloaina ma le faʻapipiʻiina o le fofo faʻapitoa.
  3. Faʻatasi ai ma togafitiga faʻamalosi i le folasia o le necrosis.

E masani lava i nei tulaga, o le taimi o le oti e fuafua i le tele o itula poʻo aso. I se tulaga e le masani ai, o le maʻi e mafai ona toeitiiti atoa le masina. O se okeni e taʻua o le pancreas e faalēaogāina ai le suamalie o fualaau suamalie e mafai ona eliina ai soʻo se popo, e aofia ai le paʻu lava ia.

O le natura o le tino o le tagata ua saunia mo le faagasologa o le taumafaina o meaai, lea o loo ave ai le sua pancreatic i le gutu duodenal ma fefiloi ma isi mea.

Afai ei ai ni faʻalavelave i le mauaina o le suka i totonu o le duodenum, o le mea lea o le a tumau pea le gaioiga i ona lava ala, o le pancreatic self-digestion process, ua taʻua o pancreatosis i togafitiga, e le o aofia ai, ma le necrosis pancreatis ua matua ogaoga lava le pancreatitis.

Mai i luga o loʻo mulimuli mai ai, o le mafuaʻaga o le oti i pancreatitis o loʻo pipiiina i luga o le pancreas. O mea autu o le maualuga o le tino mai pancreatitis e aofia ai:

  • ava malosi
  • meaʻai e le talafeagai (sili atu meaʻai vevela ma gaʻo, o le aofia ai i le taumafa o meaʻai e aofia ai faʻasaʻo),
  • gallstone faamaʻi
  • popolega faifai pea.

O le masani ona popole i luga o le vaʻaia ma taimi masani o le atuatuvale e mafai ona mafua ai le pipisi i le talo, lea o le a mautinoa ai le taofiofia o faiga masani o le gaosia o meaai. O le taunuuga o lenei mea o ituaiga uma lava o suiga faʻapitoa i le paʻu.

O le mafuaaga o le oti mai pancreatitis e mafai foi ona taua o oloa taumafa e pei o le "sokogonnye". O se tuufaatasiga lenei o mea manogi ma meaʻai vevela ma vailaau tele o le ava malosi, e tatau ona e malamalama o le ava malosi ma le pancreatitis e le o gatasi. O se taunuuga leaga e mafai ona mafua mai i se malosi malosi i le sola plexus, sosoo ai ma le atinaʻe o pancreatosis.

Mafai ona maliu mai se faamaʻi

O tagata mamaʻi e feoti mai le ogaoga o le mumu, mai i le faʻavavevave o maʻi tumau, mai se faʻalavelave tuputupu aʻe. O faʻalavelave e mafai ona mafua ai le oti:

  • glandular tissue necrosis,
  • le faateia o le hypovolemic na mafua ona o le toto i totonu,
  • oona o le tino e ala i le pala o oloa ma se ituaiga o vailaau oona ma le ava malosi,
  • se fao i le pancreas poʻo isi tino o le tino,
  • o le uiga o le mumusu i le gaʻo o le okeni, e oʻo atu ai i le peritonitis,
  • faateia mai se tiga matuia,
  • faʻaleagaina leaga o tisipesa glandular ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻalaloaʻi.

Mafuaaga o le oti i ituaiga eseese o le faamaʻi

O le ola faaletino e mafua mai i le amataga, foliga, faailoga o togafitiga. Faʻatasi ai ma faʻavae taʻitasi o le faʻaleagaina o le tino, o ona lava mafuaʻaga o le maliu o tagata gasegase ua lauiloa:

  1. Alcoholic pancreatitis. Faatasi ai ma lenei faamai, o le toatele lava o talavou ma tagata matutua ua maliliu, talu ai o lenei vaega o le faitau aofaʻi e sili atu ona mafai ona inu i le ava malosi. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o le ava malosi, o le faʻaleagaina o le ate ma le mea o loʻo gaosia ai le ate. Necrosis e atiina ae i totonu o masini, totoga tino vaivai o okeni, ma oti ai se tagata inu. E mafai ona oti i se miti. E le gata i lea i totonu o alii oe lafoai le ava malosi, o le otaota ua faaleagaina e le toe faʻaleleia.
  2. Lapatai pancreatiti. O lenei fomaʻi o le faʻamaʻi e faʻaalia i aʻafiaga ogaoga, o loʻo i ai le maualuga o le tino. Afai e le amataina togafitiga faanatinati, ona maʻi ai lea o se tagata maʻi i nai aso, o nisi taimi e oo lava i le aso e tasi. E tupu mai e maʻi le gasegase i totonu o le vaiaso e oʻo lava i le amataga o togafitiga. I le foliga laititi, o le toto o le loto ma le maʻi tele e oʻo atu ai i le oti.
  3. Faʻailoga pancreatite O lenei fomu ma se umi umi e le itiiti ifo le lamatia nai lo le gasegase. Faʻateleina, o faʻalapotopotoga e tutupu e oʻo atu ai i foliga vaaia o ni faʻafitauli matuia. E le gata i lea, o le mafuaʻaga o le maliu i se tulaga masani e masani lava o le faʻaleagaina o le tino o gaʻo. Ona o le umi o le faʻaleagaina o le tino, o le faʻamaʻi i luga o le mafaufau o loʻo faʻaalia i se auala faʻamalosi, vave ona oʻo atu i le tulaga faʻataʻavale.
  4. Hemorrhagic pancreatitis. O se mea e le afaina ai le gaioiga e mafua mai le gasegase i totonu o le tino e sili ona matautia. E i ai le toto e mafua mai i le malepe o puipui puipui i lalo o le malosi o faatosinaga o enzymes pancreatic. E manaʻomia e le tagata maʻi se faʻaosoosoga faʻapopeʻi faʻafuaseʻi, a le o lea, o le atuatuvale matala e tupu ona o le mamafa o le toto, o le oti e tupu.
  5. Pancreatic necrosis. O le malepelepe o tisipenesa e mafua mai mafuaaga eseese. I le tele o tulaga, o le necrosis o loʻo mataituina i le gasegase ma le ava malosi o le maʻi. I totonu o le flamed and swollen gland, o le lumenia o le kenele ua faʻaitiitia, ona o le malosi o le vai pancreatic e le mafai ona sola ese, ua amata ai ona faʻaumatia mea mama.
  6. Faʻaiʻuga faʻapitoa. Faatasi ai ma faʻafitauli ma fesuiaiga faʻapitoa, o le taotoga e faia faʻamalosi. Ae tusa lava pe a maeʻaeʻa le taotoga, e mafai ona tupu se mea e mafua ona o le tatalaina o le toto, pipisi mulimuli, faʻasolosolo o le pancreatitis, o le totoga o le toto. Afai o le maʻi suka maua i le maʻisuka, ona maeʻa lea o le taotoga e mafai ona tupu se coma hyperglycemic ona o le le faʻasalaina o le inisalini togafitiga poʻo le le usitaia o fautuaga faafomaʻi.

Fesoasoani Muamua

Afai e aliali mai luga ia faʻamaoniga, e tatau loa ona e valaau i se falemaʻi. A o malaga fomai, e tatau ona faia fua e faʻaitiitia ai le tulaga o se tagata maʻi:

  • tuu le tagata maʻi i lona itu,
  • avatu ia te ia se antispasmodic,
  • leai se mea e 'ai
  • lolomi se pusa tioisa i le tino i le pancreas.

A maeʻa le taotoga, o togafitiga e faia faʻatasi ma sauniuniga o le enzyme ma vitamini. O le tagata maʻi e mulimulitai i se tausinioga maloloina. Ina ia toe malosi, e tatau ona e lafoaia amioga leaga, aveesea le mamafa, aua nei galo e uiga i le gaioiga faaletino.

O le a le pancreas ma ana galuega

O le tino e i ai lona laʻitiiti, foliga foliga tutusa i se laulaau lauulu ma faia ni galuega autu se lua:

  • auai i le gaosiga o mea taumafa faafetai i le sua oona,
  • e maua ai hormones e aʻafia ai siama i totonu o le tino.

O le taua i totonu o le gland o le inisalini, lea e puleaina ai le suka.

O a ituaiga faʻamaʻi emiti

Mea aoga? Faasoa le sootaga

E lua ituaiga o togafitiga faʻaleagaina:

  • Lapatai pancreatiti. Faʻatino vave. I le faagasologa o le faʻaalia o le faʻamaʻi, o lau lava pancreatic enzymes fasi le gland. Faʻatasi ai ma togafitiga lē lelei i aso popofou o le amataina o faʻamaoniga, o le aʻafiaga o se taunuʻuga leaga e maualuga tele. E tusa ai ma fuainumera, mai le 10 tagata gasegase o le tino pancreatite, 2 e le ola. I lenei tulaga, faatasi ai ma uluai faailoga o togafitiga, e le tatau i se tasi ona tolopo le asiasiga i se fomaʻi ma faia se togafitiga tutoʻatasi. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻapitoa o togafitiga, o suiga e le mafai ona suia e faia i totonu o le paʻu, lea e oʻo atu ai i le oti.
  • Faʻailoga pancreatite E atiina ae mo se taimi umi. E mafai ona suia le faʻatinoga i faʻamagaloga, ma faʻaalia ai faʻamaoniga o le faʻamaʻi. E sili atu nai lo isi, o gasegase mai le 40 tausaga o loʻo faʻaalia i lenei ituaiga o togafitiga. O le masani ona masani ona faʻaalia ona o se uiga lē talafeagai i le soifua maloloina o le tagata maʻi - ma le faʻaleleia muamua o le soifua maloloina, e tatau ona faʻavevesi le togafitiga ma toe faʻaauau pea na o le faʻamalosia.

O le fesili e masani ona tulaʻi mai pe latou te feoti mai lenei maʻi. E tele taimi e tupu mai ai le oti mai se vevesi tele, talu mai le faʻafuaseʻi ona oʻo mai le faʻamaʻi e faigata ona vaʻai.

E aʻafia tagata i lenei taunuʻuga, e tusa lava po o le a le itupa. O le faʻaleagaina o le faagasologa ua vave ona faia.

I lenei itu, o le soifuaga mai le faʻamaʻi e matauina i le 7 aso muamua mai le amataga o uluaʻi faailoga.

Mafuaaga o le oti

O le mafuaʻaga o le maliu mai le fulafula o fomaʻi i le pancreas e masani lava o le le mautonu o tagata gasegase.

Latou te oti mai faafitauli e tulaʻi mai e mafua ona o se faʻalavelave taua o le galuega o totoga i totonu.

O nisi ei ai le tiga, o nisi ua i ai se fao. E masani lava i le matua matua e le mafai e le loto ona tetee atu i le faateleina o le atuatuvale.

E leai se tasi e mafai ona mateina pe faʻapefea ona tupu le faʻamaʻi, ae i lalo o le tulaga vaʻaia, i lalo o le vaavaaiga malosi a tagata tomai faapitoa, o le tagata maʻi o le a maua se avanoa e sili atu ona vave vave ona toe faʻaleleia.

Aʻo maʻi le tagata maʻi, o le galuega autu a fomaʻi o le faʻamautuina lea o lona tulaga, ave ese o ia mai le tulaga lamatia.

E mafai ona ausia lenei mea i auala eseese ile tausiga ogaoga. O le togi i se tulaga faapena e tapulaa, o lea e le mafai ai ona e leiloa.

I lenei itu, o le tau faasaga i le maʻi autu e amata ai iina. O fomaʻi o loʻo taumafai e faia mea uma e mafai e faʻaumatia ai flammatory suiga i le pancreas, e faʻaitiitia ai le tiga.

Pe a taunuʻu lenei mea, o le a tuʻuina atu le tagata gasegase i le gastroenterology, lea o le a faʻaauau le tauiviga mulimuli mo lona olaga.

Ina ia aua le aumaia i sea tulaga, e tatau ona e mataituina lou lava soifua maloloina. O nisi taimi o le le toʻa i pute e tatau ona taufaamatau.

E tusa lava pe a pasi le taimi ma e le afaina ai, e sili ona lelei le sailia o le fautuaga a se fomaʻi vavalalata ma faia ni suʻesuʻega atoatoa.

Afai e iloa le togafitiga i le taimi muamua, e matua sili atu ona faigofie le tetee atu i ona faʻaaliga ma mafuaʻaga, ma o le a lamatia le lamatiaga.

Pancreatitis Alcoholic

O lea faʻamaʻi e mafua ona o le tele o le taumafa ava malosi. Le ituaiga ma le tau o le ava e leai se auala e aafia ai le faagasologa o le togafitiga.

E mafai ona maʻi mai le pia ma le paluga ma le faʻaaogaina o mea inu.

I le tulaga masani o le maʻi, o le olaga faitino ua lauiloa mo le 20 tausaga. I le vaitaimi lea, o le afa o tagata gasegase o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi.

Maliu e tusa lava po o le a le matua. O mafuaʻaga o le oti o faʻamaʻi e foliga mai ona o le mamafa o le taumafa o le ava malosi.

Ava malosi

Ona o le inu o le ava malosi i totonu o le tino, ua faaleagaina ai laulava gland.

O se vaega faʻaosofia o le a avea ma vailaʻau o loʻo faia i le taimi o le pala o le alcohol alcohol or overrogates.

O le faʻaleagaina o sela e faia e ala i le faʻafouina o enzymes ia na gaosia faapitoa e le gland.

Ona afaina ai lea o le okeni e le enzymes. O se taunuuga o lenei mea, ua fausia ai le necrosis, lea e mafua ai le oti o vaega taua.

O le gland e mafai ona mumū ma faʻalauteleina i le tele o le malosi. O le tino o le tino e amata ona pala, ua suia i gaʻo i totonu o siama, e mafua ai le faaleagaina o le endocrine system. Ona o suiga faʻaleaga, ua maua ai le maʻisuka.

O meainu malosi, lea e tele le faʻaumatia e le tagata maʻi i lenei faʻamaʻi, e aʻafia tele ai siama.

Tapaa, lea e masani ona fesootaʻi ma le ava malosi, mafua ai le vasospasm, lea e mafai ona faʻaleagaina ai le faaleagaina o le tino.

O mea taumafa, o loʻo tumu i gaʻo, e fesoasoani i le faʻatoaagaina o le galuega faalilolilo, ma faia ai se faʻaleagaga i luga o le gland.

O galuega e fesootaʻi ma le faʻatinoga o le pancreas e fesoʻotaʻi. E le mafai ona taʻu atu na maʻi le tagata maʻi i lenei maʻi e aunoa ma le faʻamautuina o le mafuaaga moni o le oti.

Faʻavasegaina o pancreatitis ona o le ava malosi

O le faʻaleagaina o le faagasologa e vaevaeina i le 2 vaega - faʻalavelave ma le tumau. Ona o le tasi le taimi o le taumafaina o le ava malosi tele, o le oona o le tino ua matauina.

E tutusa foi le taua i le pancreatitis. O faʻamaoniga o lenei fomaʻi o le faʻamaʻi e talitutusa ma i latou o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga masani.

O se mea e faʻaosofia ai i le foliga masani o pancreatitis o le tele o le taumafa tele o le ava.

O faʻafitauli o lenei ituaiga faʻamaʻi e le o iai mo le umi. Pe a inu le ava i nai tofo, ae o taimi uma, o le faʻamaʻi e alu i aso uma.

I le foliga masani o le pancreatitis, o gasegase e ola e aunoa ma le masalosalo o le i ai o se togafitiga mo le tele o tausaga.

O le a le lamatiaga o le ava malosi i le ava malosi

I le faagasologa o le faʻamalosia o le tiga, o le tele o tagata gasegase e faitio i le le mautonu i le pito i luga o le manava, lea e tupu i le pito i tua ma le hypochondrium.

O lagona le lelei e mafai ona faʻateleina i se tulaga vavalalata.

Talu ai ona o le faʻaaogaina o le aʻafiaga o vaega taua i totonu o le tino, o le faaitiitia faʻafuaseʻi o le mamafa o le tino o loʻo iloa i maʻi.

Ina ia aloese mai se taunuuga o le oti, ia talanoa i se tagata gastroenterologist.

E mafai ona faʻamalolo le pancreatitis ona o le ava malosi?

O togafitiga o le faʻamaʻi o loʻo faia i lalo o le vaavaaiga a nisi o tagata tomai faapitoa. O fomai i le gastroenterology, endocrinology, ma taotoga e agavaa.

I tulaga faigata, o le fesoasoani e manaʻomia mai se tagata faʻalogologo poʻo se fomaʻi. O le tulaga autu mo le faʻaleleia togafitiga o le le aofia ai o le ava mai le lisi. O pia ma isi ava ava malosi e le fautuaina.

O a vaʻaiga tau togafitiga?

Ina ia puipuia aʻafiaga e le mafai ona faʻafitia, e manaʻomia e tagata gasegase ia malamalama lelei o mea e faʻaosofia ai le ituaiga o pancreatitis e ese mai le lelei o mea taumafa.

Faʻatasi ai ma lenei suʻesuʻega, e faʻasaina le inuina o le ava malosi ma 'ai le gaʻo. O meaai paleni paleni e aofia ai le faʻaaogaina o le protein i meaai ma mea maualalo maualalo.

E toatele tagata e mafaufau pe mafai ona oti mai pancreatitis. O le tele o mea faʻavae e aʻafia ai le faʻamoemoe o le olaga:

  • Faailoga tausaga o le maʻi.
  • Le faiga o le taumafaina o le ava malosi.
  • Le maualuga o le faaleagaina o le okeni.

Mafuaaga e aafia ai le umi o le ola:

  • Le ituaiga o togafitiga. O gaoi tetele e masani ona oʻo atu i le oti. I ni faʻalavelave faʻapitoa, o se taunuʻuga leaga e mataituina i le 30% o tagata gasegase.
  • O le ogaoga o le faʻamaʻi e aʻafia ai le manuia lautele. O aʻafiaga i foliga o cystic neoplasms, o le tupu mai o le toto mai i le pancreas, o faʻafitauli i le mea oona e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga.
  • Faailoga tausaga o maʻi.
  • Faʻaaloalo i fomaʻi faʻamaonia e uiga i togafitiga.
  • Manatua o meaai e pei ona faatonuina e se tagata gastroenterologist.
  • Le musu e inu ava malosi.

O le a le mea e ono mafua ai le pancreatitis hemorrhagic

O lea ituaiga o togafitiga o loʻo faʻaalia e le siama o le gaʻo. E masani lava, faatasi ai ma se ituaiga o siama, o le olaga faitino e maualuga tele.

O mea faʻapitoa o le a avea ma faʻalavelave faʻapipiʻi, eseese manua, ava malosi.

O le faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi o le faʻavave ona o le afaina o le tino ua matauina. Faatasi ai ma se fesoasoani le lelei, e mafai ona e oti mai le maʻi.

Pancreatitis o se faʻamaʻi e mafai ona pulea. I le noatia ma le fai fuafua i fomaʻi, e le tupu le oti.

I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona mataʻituina le setete o lagona-mafaufau, tausisi i tulafono o se taumafataga maloloina, puipuia le popole ma faia se suʻesuʻega faatulagaina i se taimi talafeagai.

Mafuaaga o le gasegase o le pancreatic necrosis

O le gasegase o le pancreatitis, o le faʻalavelave lea o le necrosis, o loʻo i ai i le lona tolu i le taimi o le mea na tupu, faʻasolo atu naʻo le appendicitis ma cholecystitis. I le avea ai o se tulafono, e atiina ae e avea o se taunuuga o le faaleagaina o sela faalilolilo o le pancreas, o le tele o le gaosiga o le sua o le pancreatic ma le suavai leaga. O nei faagasologa e mafai ona faaosofia:

  • afaina o le tino
  • toso faʻamalosi
  • inupia o le tino (aofia ai le ava malosi),
  • afaina o le tino
  • gallstone faamaʻi
  • faʻamaʻi pipisi poʻo faʻamaʻi pipisi,
  • le tele o le faʻaaogaina o aano tunu, mea e gaosi ai meaola, gaʻo manu.

O mafuaʻaga o le pancreatic necrosis e tele, ae tele lava ina atiaʻe pe a uma ona inu le tele o le ava malosi e tuʻufaʻatasia ma meaʻai gaʻo. E tupu mai le faʻamaʻi toetoe o le taimi lava lea ma o se osofaʻiga e mafai ona atiaʻe e faasaga i le talaaga o le manuia atoatoa. O mataupu na lipotia pe a o le pancreatic necrosis, o le taunuuga matautia na tupu i totonu o itula ina ua maeʻa faailoga muamua o le faamai, na atiina ae ni nai aso talu ona maeʻa le tele o taumafataga.

O le a le mea e tupu i le pancreatic necrosis

O se pancreas maloloina e maua ai enzymes ia e talafeagai mo le malepeina o meaai e ulu atu i le manava. E faafetai ia i latou o meaʻai e vaeluaina i elemene e mafai ona ulu i le toto e ala i le mucous membrane o le manava, lea e tuʻuina atu ai i masini ma totoga. O lenei mea e avea ai le pancreas o se tasi o totoga taua i totonu o le tino. O le inuina o le ava malosi ma le tele o meaʻai gaʻo e faʻafefeteina ai le pancreas e maua ai le suasusu, ma talu ai e le mafai e otaota ona faʻamaʻapeʻa atoa, e amata ona faʻaputu i totonu o le gland. O lenei mea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le edema, faʻateleina le faʻamalosiina o le vaʻaia ma le faʻapipiʻi mulimuli. O enzymes malolosi o le pancreas, o lona gaioiga muamua o le vaevaeina o puipuiga, afu i luga o puipui o le ala ma amata ona tatala, i lalo o le malosi o le enzymes, "lava" tissuesusu o le "gested". O elemene malolosi ma mea e pala o loʻo faʻavaeina i lenei faagasologa e ulufale i le toto ma saofagā i le faʻamavaeina o isi gaʻo ma gaʻo, e mafua ai le onosaʻi. O le mea lea, o le pancreatic pancreatic necrosis, o le faʻasolosolo lea e faigata tele ona vavalo, o se maʻi sili ona matautia.

Faʻasoaga o le pancreatic necrosis

Faʻalagolago i le maualuga o le liona o le gland, faʻapitoa laʻititi, folasia, folasia, pito i lalo, ma le aofaiga o necrosis pancreatic ua iloga. O le mea moni, o le eseesega i le va o ituaiga muamua e lua, o le tele lava o le faʻamalosi. Faʻaaoga e fomaʻi nei manatu ina ia mafai ai ona fuafua le maualuga o le faaleagaina o le okeni. Faʻasolosolo i le lacicis pancreatic necrosis, o suiga faʻaleagaina e aafia ai le tele o gland. Afai e aafia atoa le okeni, ona maua ai lea o le pancreatic pancreatic necrosis. I lenei tulaga, e masani lava ona matauina se taunuuga o le oti.

O loʻo i ai se isi faʻasologa o filifiliga. Na ia vaevaeina le pancreatic necrosis i ni ituaiga se lua:

  • Limited. E aofia ai se faiga lea e fausia ai foo eseese eseese.
  • Taatele. I lenei tulaga, o le tele o gland po o le totoga atoa o le a afaina.

Ituaiga o le pancreatic necrosis

Faʻalagolago i le i ai o faʻamaʻi i vaega ua aafia, e iloagofie ai le siama o le pancreatic necrosis. E le gata i lea, i le tulaga o se faʻamaʻi pipisi, e le lelei le faʻasolosolo, talu ai o loʻo i ai se tulaga maualuga o le atiaʻeina o le afaina o mea oona, ma e matua faigata lava ona maua se maʻi mai lenei tulaga.

Sterile pancreatic necrosis ua vaevaeina i ituaiga nei:

  • gaʻo - e faʻaalia i le faʻavaveina o le tuputupu aʻe mo 4-5 aso ma se auala e sili atu ona leaga,
  • afaina - faʻaalia i se saoasaoa faʻavavevave ma le tafe mai i taimi uma,
  • fefiloi - e masani lava ona tupu, talu ai ona o le pancreatic necrosis, siama oona ma parenchyma pancreatic e aʻafia tutusa.

Afai e maua le necrosis pancreatic pancreatic, e le mafai ona faia le taotoga. Ae o le tele o taimi e le maua ai le mea e manaʻo i ai, ma atonu o le toe faʻafouina o le fofo faʻapitoa.

Faailoga ma le suʻesuʻega o le maʻi o le pancreatic necrosis

O le maʻi pancreatiti o le tino ma le tino e faʻaalia i tiga ogaoga i le itu tauagavale o le hypochondrium poʻo le tiga o loʻo i ai salu. O loʻo i ai le vomiting of intrininal contents, lea e le aumaia le toomaga, manava. Faʻasalaga i lenei tala, faʻavave ona vave faʻavaveina le inu, inu malosi le inu. A faia se suʻesuʻega, e taua tele le emenesis. Afai o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le ava malosi, meaʻai gaʻo poo faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi o le ate ma le gall vladder, atonu o le a faia se faʻamaoniga o le pancreatic necrosis. O le fomaʻi i lenei mataupu o le a faʻalagolago i luga o le a le tulaga o le maʻi na maua ai e le tagata maʻi le fesoasoani faafomaʻi, ma le tele o le liona.

Ae mo suʻesuʻega a le fale suʻesuʻe, o loʻo latou gauai atu i le suʻesuʻega o le mimi ma le toto, pe a iai le tele o le maualuga o le amylase. O le faʻasologa o le vevela o le manava, CT poʻo le MRI foi e faia, i le mea e mafai ai ona e vaʻaia le faʻaalia o vaega o le tino i totonu o masini o le pancreas.

I le tele o tulaga, e manaʻomia ai e le panicreatic necrosis le togafitiga o taotoga. I le taimi lava e tasi, e ui i le mea moni e faapea, o le maualuga o le soifua maloloina e maualuga tele, o le taimi faʻatino e maua ai le avanoa sili e toe faʻaleleia ai. O togafitiga faasao e aofia ai laasaga nei:

  • i totonu o nai aso pe a uma le osofaiga - maeʻa le matelaina, ma faʻalagolago i le ogaoga o le maʻi, o le faʻalauiloaina o meaʻai e ala i vailaau faʻamalosi e mafai ona tumau mo vaiaso,
  • faʻamamaina o le toto (hemosorption) - e faia i le inu malosi,
  • somatostatin o se hormone lea e mafai ona faʻaititia ai aʻafiaga o le gaioiga o le tino, e masani ona faʻatasi ai ma le pancreatic necrosis,
  • faʻatasi ai ma fomaʻi pipisi - vailaau faʻamaʻi.

Aano Pancreatitis - Meaʻai

Talu ai o le mea taua e masani lava ona avea ma mafuaaga o le maʻi pancreatitis, e taua tele i le togafitiga. E pei ona taʻua i luga, i aso muamua talu ona faʻamautuina le siama o le pancreatitis, o le taumafa e matua faʻamaoni - o le matelaina atoatoa ua mataituina. I tulaga ogaoga, o le tausiga o matua o meaʻai e mafai ona faia i nai vaiaso.

I le lumanaʻi, o mea taumafa i le pancreatic necrosis e faʻatatau ai le faʻaitiitia o le puleaina, lea e faʻamautinoaina e le maualuga o le gaʻo ma gaʻo mai le taumafataga, faapea foʻi ma oloa e mafua ai le faʻaleleia o le kesi. O meaai e fufulu ma gaosi lelei. E faia i ni vaega laiti lima i le ono taimi i le aso. O le faʻaaogaina o extractives ma le masima ua faʻamaʻaʻaina atoatoa. O sea taumafataga, e fuafua i le ogaoga o le maʻi, e tatau ona tumau mai le tele o masina i le tausaga.

O le mea moni, faʻatasi ai ma se gasegase tuga e pei o le pancreatic necrosis, e mafai ona tupu se taunuuga leaga, ma, ioe, e sili atu le aua le aumaia lou tino i se osofaiga, faʻaitiitia mea lamatia i le tele e mafai ai. Ae afai e atiaʻe le faʻamaʻi, ona faʻaeteete ma le faʻaeteete i le taumafataga o le a fesoasoani e aloese ai mai le toe foʻi i le lumanaʻi.

Le aʻafiaga o le ava malosi i le pancreas

O se taunuuga o le inu malosi o le ava i totonu o le tino, ua faʻaleagaina ai suauʻu pancreatic. O le mafuaʻaga o mea ia na faia i le taimi o le pala o le alcohol alcohol or overrogates.

O le faʻaleagaina o sela e tupu mai i le faʻatoagaina o enzymes na gaosia saʻo e le gland. Ona galue lea o enzymes i luga o le okeni. O le iʻuga, e tupu mai le necrosis, o le oti o le tele o vaega. O le gland e oʻo i le mumū ma faʻapupulaina ai aʻafiaga. Ua faʻaleagaina le tino o le tino, suia i gaʻo gaʻo, faʻamafunaina le faiga o le endocrine. Ona o togafitiga, o loʻo maua ai le maʻisuka.

Ova malosi, lea e faʻaleagaina e tagata gasegase e iai se siama, e afaina ai sela e matua leaga lava. O le tapaa, e masani ona fesootaʻi ma le ava malosi, mafua ai le toto o le toto, lea e faʻaleagaina ai le tino. Meaai e tumu i gaʻo gaioiga faʻamalosi e galue ai, e iai se aʻafiaga leaga ile gland.

O galuega e fesoʻotaʻi ma le galuega a le pancreas e fesoʻotaʻi. E le mafai ona fai mai o le tagata maʻi na maliu i le pancreatitis e aunoa ma le sailia o le mafuaaga moni o le oti.

Faailoga o le maʻi

O le maliu mai le pancreatitis ogaoga e tupu pe afai e amata le maʻi, e tupu le suppuration i luga o le nofoaga o le mumu, lea e malepe ma aafia ai le toto. I lenei laasaga, o taunuuga ole faʻamaʻi e le mafai ona faʻafitia. E tusa ai ma fuainumera, e tupu mai i le 40% o mataupu. Faatasi ai ma uiga o le tino pancreatitis, e tatau ona e gauai totoʻa atu i mea nei:

  • tiga tele i le pusi, pasi i le hypochondrium, tua, tauʻau,
  • afu, vomiting matuia, lea e le aumaia le toomaga,
  • pallor ma cyanosis o le paʻu,
  • o le susu, o le tofo lelei.

O le tele o tagata gasegase e talitonu o le oti mai le pancreatitis e mafai ona na o le malosi tele o le vevela o le tino, ae o faataitaiga e faaalia ai i nisi tulaga, o le vevela, i se isi itu, e paʻu lava. O le vaivaiga ogaoga, vevela, vevela i lalo o le 36.5 tikeri, o se mea lea e vave faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi.

O se maʻi paʻepaʻe e foliga mai i le laulaufaiva, e masani ona manaʻo le tagata maʻi e inu, ua faʻamaʻaina e se gutu malulu, o ona laugutu ua mago ma mama, ae pe a uma ona inu vai, e tupu vave le vai, o le tasi lea o mafuaaga na maliu ai se tagata mai le pancreatitis .

Mafuaaga o le oti

E mafai ona tatou faʻapea atu ma le saogalemu, o le mafuaʻaga o le oti mai le afaina o le pancreas o le le mautonu o tagata gasegase. E faamalosia i latou e oti mai faafitauli faʻalavelave e tulaʻi mai i se faʻalavelave faʻalavelave i le gaioiga o totoga ma tino uma. O se tasi e atiina ae se tiga, o isi e faʻaalia ai se fao. E masani lava, e le mafai e tagata matutua ona taulimaina le faateleina o le mamafa. E leai se tasi e mafai ona vaʻai pe faʻapefea ona tupu le faʻamaʻi, ae i totonu o le falemaʻi, i lalo o le puipuiga malosi a fomaʻi sili ona maualuga, o le tagata maʻi e maua se avanoa sili atu ona vave vave toe faʻaleleia ma se olaga umi.

Afai o le tagata gasegase o se tulaga ogaoga, o le galuega autu a fomaʻi o le faʻamalosi lea ia te ia, e aveese ai o ia mai le tulaga lamatia. Latou te ausia lenei mea i auala eseese i tulaga o le toe faʻaolaina. O le sikoa i lenei taimi o ni minute, o lea e le mafai ai ona e faatuai. Ina ia aua neʻi mou le taimi, o le tau faasaga i le maʻi autu e amata ai iina. Fomaʻi faia mea uma lava e faʻaitiitia ai le mumū o le pancreas, e faʻamalolo ai le maʻi mai le tiga. Afai latou te manuia, ona faʻafeiloaʻi lea o le tagata maʻi i le matagaluega gastroenterological, lea e faʻaauau pea le tauivi mo le soifua maloloina.

Ina ia aua le aumaia i sea tulaga, e tatau ona e faalogo i lou tino. O le taimi e tupu ai le tiga i le pute e tatau ona faʻamaonia oe. E tusa lava pe pasi le taimi ma e le afaina ai le faʻalavelave, e lelei tele le faia o se asiasiga puipuia i se fomaʻi, ia faia se suʻesuʻega atoa o le tino. A maua se maʻi i se taimi muamua, e sili atu ona faigofie le taulimaina o ona faʻaaliga ma mafuaʻaga autu, ma o le a ono faʻaitiitia le ono mafai.

O le oti mai le pancreatitis masani e mafai

O le pancreatitis o aso e le o se mea mataʻutia ma iloagofie, ae o le faʻaumatiaina e sili atu ona faigata. O se faʻalavelave matuia i le tulaga o le maʻi e matauina pe afai e le tausisia tulafono o meaʻai. Mo soʻo se faʻafitauli i le vaega o meaʻai, o meaai o le meafaigaluega autu lea mo se toe manuia manuia. E masani lava, o tapulaa i luga o taumafataga e tuʻuina atu mo le olaga. E faigata tele i tagata gasegase ona faʻafetaui lenei mea, latou te faatagaina lava i latou lava vaivaiga laiti, e le o mafaufauina o nisi oi latou e mafai ona oʻo atu ai i se paʻu mataʻutia i le setete seia oʻo i le oti.

O le pancreatitis e masani lava o se taunuuga o le maʻi gallstone. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaumatia le mafuaʻaga o le faʻamaʻi. E aveeseina maa, ma e masani ona maua e fomaʻi ni gaioiga faʻapitoa poʻo se togafitiga faʻapitoa e faʻamaʻe atoa ai le gallbladder. E le faia faʻatinoga pe a maʻi le tagata maʻi.

O nisi taimi o le mumu o le pancreas e oʻo atu i le kanesa o lenei okeni. O le mafutaga o nei faʻamaʻi e lua e leʻi faʻamaonia e le saienisi, ae o le au tusitala o le lalolagi e lauiloa e faapea o neoplasms mama e sili atu ona tupu i tagata gasegase oe na masani ona mafatia mai faiga le lelei. Afai e iloa le oncology i le vaega 3-4, ona oʻo loa lea i le tino e le mafai ona faʻaaogaina, o se mea e afaina ai o se taunuuga masani lea o le maʻi. O le galuega a fomaʻi i lenei vaitau e faʻatatau i le faaumiumi o le soifua o le maʻi, togafitiga togafitiga e faia.

O tagata gasegase e mafai ona puipuia le ogaoga o le maʻi, na o le na o le mataʻituina le tulaga o le soifua maloloina, aua le galo e uiga i suʻesuʻega masani ma faʻasalalauga taimi i le fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga