Matelaina o le maʻisuka

O le retinopathy o le maʻisuka o le microangionathia ma se laumua muamua o le muai faʻasalaga, capillaries ma venca postilapillary faatasi ai ma le mafai ona faʻaaogaina o vaʻa tetele. O le retinopathy e faʻaalia e le masini vailaʻau ma le fuʻa. Falemaʻi, o le retinopathy o le maʻisuka e mafai ona:

  • talaʻaga (e le o faʻateleina), lea e faʻamapulaʻaina ai le faʻaleagaina,
  • faʻasolosolo, lea o loʻo faʻalavelave ai maʻi i luga o le pito i luga o le retina poʻo tua atu foi,
  • muamua le faʻamalosi, o loʻo faʻaalia e le fesuiaiga o le fesuiaiga.

O le maʻisuka o le masani lea o le le atoatoa o le gasegase e mafua mai i le gasegase maualuga o le hyperglycemia o le eseesega o le matuia, lea e atiina ae ai le taimi lona lua e tali ai i le faaitiitia o le gaioiga ma / poo le gaioiga o le inisalini. O le maʻisuka e mafai ona maua i le insulin-faʻalagolago pe leai se inisalini, e pei ona faʻamatalaina o le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2. O le retinopathy o le maʻisuka e sili ona taatele i le maʻisuka ituaiga 1 (40%) nai lo le maʻisuka ituaiga 2 (20%) ma o se tasi o mafuaʻaga autu o le tauaso i tagata e 20 i le 65 tausaga.

, , , , , , , , , , ,

Faʻamatalaga Faʻamatalaga mo le Maʻisuka Retinopathy

O le umi o le maʻisuka e taua. suka I le faʻamaʻiina o le maʻisuka i tagata gasegase i lalo o le 30 tausaga, o le ono mafai ona atiae le retinopathy o le maʻisuka pe a mavae le 10 tausaga o le 50% ma pe a mavae le 30 tausaga - 90% o mataupu. O le retinopathy o le maʻisuka e seasea tupu i le 5 tausaga muamua o le maʻisuka ma le pala, ae tupu i le 5% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O le leai o se faʻataʻitaʻiga o gaioiga faʻasolosolo i totonu o le tino, o se mafuaaga masani lava mo le atinaʻe ma le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka. O le maʻitaga e masani lava ona fesoasoani i le alualu i luma vave o le retinopathy o le maʻisuka. O mea taua e aofia ai le le atoatoa o le puleaina o le faamaʻi i lalo o le maʻitaga, vave le amataina togafitiga i le amataga o le maʻitaga, ma le atinaʻe o le matua ma le le atoatoa. O le maualuga o le maualuga o le toto ma le le lava o le taʻitaʻia e mafua ai le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka ma le atiina ae o le retinopathy o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2. O le nephropathy gasegase e mafua ai le leaga o le gasegase o le retinopathy. I se isi itu, o le togafitiga o togafitiga o fatuga (mo se faataitaiga, fatuina o fatuga) e mafai ona o faatasi ma se faʻaleleia atili i le tulaga ma se taunuuga lelei pe a uma le photocoagulation. O isi aʻafiaga e aʻafia ai le retinopathy o le maʻisuka o ulaula, oona, hyperlipidemia.

Faʻamanuiaga o le Pulea Faʻasoloina o Matu

  • Faʻaauau le atinaʻeina o le retinopathy o le maʻisuka, ae le o le puipuiga.
  • Faʻagasolo le alualu i luma o le latin diainic retinopathy.
  • Se faaitiitia o le fua faatatau o le fesuiaiga o le retinopathy o le maʻisuka i le taimi muamua.
  • Faaitiitia le edema.
  • Faʻaitiitia le faʻamalosia o le laser.

Faʻafitauli o le maʻisuka retinopathy

O le pathogenesis o le retinopathy e faʻavae i luga o faiga faʻaleagaina i totonu o vaa o le retina.

  • capillaries. O a latou suiga o loʻo faʻatusalia mai i le leiloa o le kiona, faʻamaeʻaina o le paʻu o lalo, le faaleagaina ma le faʻateleina o sela o le endothelial. o faʻafitauli faʻafitauli o le hematological o loʻo faʻatusalia e le faʻaleagaina ma le faʻateleina o le faʻavaeina o le faailoga o "kolisi tupe", faʻaitiitia le faigofie o le platelet ma le faʻalapotopotoga, e mafua ai le faʻaitiitia o le felauaiga o le okesene.

O le taunuuga o le leai o se faʻasalaga o capilaries retinal o lona siama, lea e muamua aliali mai i le ogatotonu pito i luga. O faʻamaoniga autu e lua o le epinal hypoxia e aofia ai:

  • sonutsite arteriovenular, faʻatasi ai ma le faʻatonuga ogaoga ("off") o capillaries i le itu mai arterioles i venules. E le o manino pe o nei suiga e fai ma sui o vaʻa fou poʻo le tatalaina o vaʻaia o vailaau vaʻaia o loʻo i ai nei, o lea e masani lava ona taʻua i latou o ni mea e le masani ai i le microvascular.
  • Neovascularization ua manatu o le mafuaaga o le gaioiga o mea angiopoietics (aʻafiaga o le tuputupu aʻe) o loʻo faia i le tino oona o le retina pe a taumafai e toe faʻafouina. O nei mea e fesoasoani i le levaia o le retina ma le optic disc, ma masani ai le iris (iris rubeosis). O le tele o mea tutupu i le tuputupu ae ua vavaeese, ae o le mea sili ona taua o le tuputupu ae o le endothelial growth.

O le toilalo o le puipui o le hematoretinal e mafua ai le lūlūina o vaega o plasma i le retina. O le vaivai o le tino o puipui o capillaries e tau atu ai i le faʻaogaina o le puipui o le vascular, faʻamatalaina o microanurysms, ma mafai ai ona sosolo poʻo le faʻaaoga.

O se faʻamatalaga o le faateleina o le gasegase lautele o le atinaʻeina o le afaina o le tino ma le edema, lea e mafai ona faʻasalalau poʻo faʻalapotopotoga.

  • faʻasalalau retinal edema o le taunuuga o le faʻalauteleina o le faalauteleina o capillaries ma le faʻailoga,
  • Faʻaaogaina o le edema i le lotoifale o le taunuʻuga o le faʻaleleia o le faʻaleleia mai microaneurysms ma faʻalauteleina vaega o capillaries.

O le taimi masani o le edema o le talatalanoaga i le lotoifale o loʻo taʻitaʻia atu ai i le faʻaaogaina o le faʻamalosi malosi i le vaega o le fesuiaiga o se retina maloloina ma le edema. O meaola na faia e lipoproteins ma macrophages ua faatumulia i le lipids o loʻo siomia ai le vaipanoa o le vaʻaia o le microvascular i le foliga o se mama. A maeʻa le taʻaloga, latou te faʻaaogaina le gaogao faʻafuaseʻi i totonu o le taamilosaga faʻataʻapoʻa, poʻo le faʻasolosolo, o le faagasologa e tumau mo le tele o masina ma e oʻo lava i tausaga. O le fuʻa taimi e mafua ai se faʻaopoopoga o le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le cholesterol.

Lafoaʻiina o le Maʻisuka Retinopathy

O microaneurysms o loʻo maua i totonu o le eletise o loʻo i totonu ma o loʻo i ai i faʻafitauli muamua e mafai ona iloa.

  • lanu mumu, lapotopoto, togitogi mumu, e foliga mai o le tino mai le fovea. Afai o loʻo siomia i latou e le toto, atonu o le a le ese mai le tauamio,
  • faʻataʻitaʻiga mulimuli o le trypsin i le retinopathy o le maʻisuka faʻatasi ai ma microaneurysms oona:
  • microaneurysms i mea i totonu o le masini i le maualuga maualuga,
  • FAG o loʻo faʻaalia mai le tele o manatu, o le tele o microaneurysms e le faʻaleagaina, o lona aofaiga e sili atu le maualuga pe a faatusatusa i le ophthalmoscopically vaaia. I taimi mulimuli ane, faʻaalia le hyperfluorescence ona o le faʻaleleia o le suavai e mafai ona vaaia.

O faʻamalosi malolosi o loʻo i totonu o le plexiform pito i fafo.

  • talotala, lanu samasama ma pito manino, pito i luga ma / poʻo mama i totonu o le pou. I le ogatotonu o le mama o le faʻamalosi malosi (faʻaaogaina le exudate), e masani lava ona fuafuaina le microaneurysms. I le aluga o taimi, o latou fuainumera ma le siʻitia o le tele, lea e mafua ai le lamatiaga o le fovea ma lona mafai ona auai i le faiga faʻaleagaina,
  • Ua faailoa mai e le Phage le malulu ona o le taofia o le malamalama o le choroid.

O le epinal retinal is primarily localized between the outer plexiform and the volcanic inches inside. Mulimuli ane, o le plexiform i totonu ma le vaega o fiva namu atonu e aofia ai i le edema o le retina i le mafiafia atoa. O le faʻaopoopoina o le suavai i totonu o le fovea e taʻitaʻia ai le fausia o se uila (cystic macular edema).

  • retinal edema sili atu ona vaaia pe a vaʻaia i luga o se moli paʻu e faʻaaoga ai se tioata o Goldmann,
  • Ua faʻaalia e Phage le oʻo mai o le gasegase o le toto talu ai ona o le lūlūina o capinal piliota.

  • afaina o le tino e foliga mai mai pito tiga o capillaries ma o loʻo i totonu o laulau ogatotonu o le retina. O nei mea e pala, o loʻo i ai se lanu mumu ma se faʻasologa e le mafaʻatasia,
  • i luga o le laulau o afaina o le nina o le retina, e afua mai i luga o le eleele le maualuga o le eleele, e fuafua ai foliga o le "laulaufaiva o le mumū".

Faʻamaumauga o le pulega mo tagata mamaʻi e leai se faʻateleina o le maʻisuka retinopathy

O tagata maʻi e leai se faʻateleina o le maʻisuka retinopathy e le manaʻomia togafitiga, ae manaʻomia le suʻega faaletausaga. I le faaopoopo atu i le lelei sili atu mo le maʻisuka, o aʻafiaga e aʻafia ai (toto maualuga o le toto, anemia, ma faamaʻi fatu) e tatau ona mafaufau i ai.

Lafoaʻi muamua o le maʻisuka retinopathy

O le aliali mai o faʻamaoniga o le faʻateleina o le faʻamataʻu i le lē faʻasolosolo o le retinopathy o le maʻisuka e faʻaalia ai le atinaʻe o le retinopathy o le retinopathy i le maʻisuka. O faʻamaʻi faʻamaʻi o le retinopathy o le retinopathy o le maʻisuka o loʻo faailoa mai ai le alualu i luma o le suʻesuʻeina o le retinal, na maua i luga o le FLG i le tulaga o vaega malolosi o le hypofluorescence o se retina e leʻi faʻaaogaina (capillary "off"). O le lamatiaga o le alualu i luma i le faateleina e tutusa tonu ma le numera o suiga taulaʻi.

Faiga faʻapitoa o le faʻasolosolo o le maʻisuka retinopathy

O fusi e pei o le togitogi o vaega faʻapitonuʻu o fatu fatuga o loʻo i totonu o le laulau o faʻamau uʻamea o le retinal ona o le faʻaogaina o le pito i lalo o le precapillary arterioles. Faʻalavelaveina o le faʻasolosolo faʻatasi ma le faʻaopoopoga mulimuli ane o mea na feaveaia i le axons (axoplasmic stasis) e tuʻuina atu i le foci se mea e sili ona paʻu.

  • Faailoga: laiti, paʻepaʻei luga, e pei o le papa e pei o le eleele, e ufiufi lalo ifo toto toto toto, e fuafua i le falemaʻi i le pito i tua o le faʻataʻitaʻiga o le retina, pe afai o le mafiafia o le laulau o le nerve fila e lava e faʻaali ai latou,
  • Faʻaalia le FAG i le lotoifale i le lotoifale ona o le pupuni o le tala o le tagata o le choroid, e masani ona faʻatasi ma vaega vavalalata o capillaries e le faʻaaogaina.

O mea e maualalo i le microvascular o loʻo faʻatusalia e shuns mai le retinal arterioles i venules, e ala i le vaʻavaʻai o le moe capillary, o le mea lea, e masani lava ona masani i latou i tafatafa o nofoaga o le faʻaitiitia o le toto toto.

  • faʻailoga: lanu mumu mūmū e fesoʻotaʻi faʻamau ma vailaʻau, i le faʻaalia o vaega faʻapitonuʻu o vaʻa faʻaleleia fou faʻaleleia. O le uiga sili ona iloga o le faʻaleagaina o le microvascular disorders is their location in the retina, o le le mafai ona sopoia ni vaa tele ma le leai o se afaina i luga o le vaʻa,
  • Ua faʻaalia e Phage le maualuga o le hyperfluorescence i le lotoifale e fesoʻotai ma eria tuaoi o le faʻalavelaveina o le tafe toto.

Faʻalavelave faʻafuaseʻi: faʻalautelega, faʻavaeina o faʻalavelave, faʻasologa i foliga o se "pulu" poʻo le "roaryary".

Faʻasologa o mea faʻaletonu: faʻalavelave, o se faailo o le "uaea siliva" ma faʻaumatia, lea e tutusa lelei ai ma le faʻaaogaina o se paranesi o le tuatotonu o le toefaini ogatotonu.

Pogisa paʻu o hemorrhages: infarcts hemorrhagic infincts o loʻo i totonu o ona pito i totonu.

Taʻiala faʻavae mo tagata mamai e iai le retinopathy o le maʻisuka muamua

Faʻataʻitaʻiga o le lamatiaga o le faʻasolosolo o le diabetic retinopathy E le masani ona faʻaalia le faʻataʻitaʻiga, seivagana ua le mafai ona matauina i le malosi poʻo le vaʻai o le mata ua vaeluaina ona o le tele o le retinopathy o le maʻisuka.

Maʻisuka Maculopathy

O le mafuaaga autu o le faaletonu vaaia o tagata mamaʻi ma le maʻisuka, aemaise lava le ituaiga 2 o le maʻisuka, o le edema lea, o le faʻaaogaina o le malosi o le maʻisuka (diabetic maculopathy).

Faʻavasegaga o le maʻisuka Maculopathy

Faʻafitauli i le maʻisuka faʻalauiloa i le lotoifale

  • faʻailoga: o le faʻamapulaʻaina o le faʻamalosia o le retina, faʻatasi ai ma se mama atoatoa poʻo le le atoatoa o faʻamalosi faʻamalosi,
  • Faʻaalia e le PHA le tuai o le hyperfluorescence i le lotoifale ona o le salu ma le lelei o le faʻamalolo.

Faʻasalalauina le maʻisuka faʻamaʻi maʻi

  • faʻailoga: faʻasalaga le vevela o le retina, lea e mafai ona o mai faatasi ma suiga o le siama. O le faʻaaogaina ma le ogaoga o le edema i nisi taimi e le mafai ai ona suʻe le fovea,
  • FAG e faʻaalia le tele o le maualuga o le microanurysms ma ua tuai ona faʻasalalauina le hyperfluorescence ona o le salu, lea e sili atu ona faʻaalia pe a faatusatusa i se suʻega suʻesuʻe. I le i ai o cystic macular edema, o se nofoaga i le foliga o se "petal fugalaau" ua fuafuaina.

Ischemic Diabetic Maculopathy

  • faʻailoga: faʻaititia le tino vaaia i se mea saogalemu saogalemu, e masani ona fesootaʻi ma le prepliferative diabetic retinopathy. Pogisa lanu o hemorrhages e mafai ona iloa,
  • Ua faʻaalia e le Phage ia capillaries e le faʻaaogaina i totonu o le fovea, o lona mamafa e le fetaui tonu ma le tikeri o le faʻaitiitia o le mea faitino vaaia.

O isi vaega o capillaries e leai se faʻamalolo e masani lava ona i ai i le pou ma le itu i tua.

O le maʻisuka faʻamaʻi maʻi e faʻaalia i faailoga o le ischemia ma le faʻalelei.

, , , , , , , ,

O le siama e sili ona taua

O loʻo taʻua i le numera o le edema maʻoti faʻapitoa i le maʻoti:

  • Retina edema i totonu o le 500 μm o le fovea tutotonu.
  • O faʻafitauli malolosi i totonu o le 500 μm mai le fovea tutotonu, pe afai e faʻatasi ma le faʻamafaʻi o le retina faʻataʻaliʻoliʻo ai (lea e ono oʻo atu i le 500 μm).
  • Retina edema i totonu o le 1 DD (1500 μm) pe sili atu foi, ie. soo se vaega o le edema e tatau ona pau i totonu o le 1 DD mai le ogatotonu tutotonu.

E manaʻomia e le edema telefoni faʻamaʻi le manaʻomia o le pueina o le laser e tusa lava po o le a le mea e vaaia, talu ai o togafitiga e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le gau o le vaʻaiga e 50%. O le faʻaleleia o le vaaia o se mea e seasea, o le togafitiga e faʻaalia mo faamoemoega faʻasolosolo. E tatau ona faʻataʻitaʻiga muamua ao leʻi togafitiga ina ia mafai ai ona fuafua vaega ma le tele o le afu. siakiina o capillaries e le faʻaaogaina i le fovea (o le mechemic maculopathy), o se faʻailoga le lelei ma faʻaleagaina togafitiga.

O le faʻaaogaina o le laser i le lotoifale e aofia ai le faʻaaogaina o le laser i le microaneurysms ma le microvascular disorders i le ogatotonu o mama o faʻamalosi malosi, o loʻo maua i totonu o le 500-3000 micron mai le ogatotonu o le fovea. O le tele o le coagulate o le 50-100 microns ma se umi e 0.10 sekone ma le malosi e tuʻuina atu ai le suʻesuʻeina lemu poʻo le faʻapouliuli o le microaneurysms. Togafitiga o le foci e oo atu i le 300 μm mai le ogatotonu o le fovea o loo faailoaina mai i le ogaoga o le masima o le edema, e ui lava i le togafitiga muamua ma le gaioiga vaaia i lalo ifo o le 6/12. I tulaga faapena, e fautuaina le faagataina o le taimi ile 0.05 sekone, e) le faʻaaogaina ole laser coagulation e faʻaaoga i le iai o vaega o le faʻasalalauina o le retina e mamao atu i le 500 μm mai le fovea central ma le 500 μm mai le pito o le ulu o le nerve head. O le tele o coagulates e 100-200 micron, o le taimi e faʻaalia o le 0.1 sec. E tatau ona i ai se lanu malamalama tele, ua tuʻuina atu i se mamao e fetaui ma le maualuga o le 1 coagulate.

Iʻuga I le tusa ma le 70% o mataupu, e mafai ona maua le faʻamautuina o galuega vaaia, i le 15% - o loʻo i ai se alualu i luma, ma i le 15% o mataupu - o se faʻafitauli mulimuli ane. O le faaiuga o le edema e tupu i totonu o le 4 masina, ma o le toe togafitiga ile taimi ole a le o faaalia.

Faʻamatalaga mo le Mataʻu Mataʻutia

O faʻamalosi faʻamalosi e aofia ai le fovea.

  • Faʻaalia le fulafula o le fua.
  • O le gasegase o le macula.
  • Faʻafefiloi faʻasalaga-faʻasologa o mea faʻafomaʻi.
  • O le retinopathy ogaoga i le taimi o le suʻega.

E mafai ona faʻaalia se palaupapa o le plana i le manulamu maʻalaʻau e fesoʻotaʻi ma togafiti faʻamalosi, lea e oʻo mai i le mafiafia o le hyaloid. I ia tulaga, o togafitiga laser e le aoga e ese mai i le taotoga o le gaioiga masani.

, , , ,

Proliferative Diabetic Retinopathy

E tupu i le 5-10% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. I le maʻisuka ituaiga 1, o le lamatiaga e maualuga le maualuga: o le fua faatatau o le faʻatupulaia e 60% pe a mavae le 30 tausaga. O mea taua e mafua ai le faʻaaogaina o gaʻo, pito i lalo, mea maualuga, ma le atrophic opic.

Faʻafitauli o le soifua maloloina o le retinopathy o le maʻisuka

Faailoga o le faʻateleina o le maʻisuka retinopathy. Neovascularization o se faailo o le faʻateleina o le maʻisuka retinopathy. O le siʻitia o vaʻa fou e mafai ona tutupu i se mamao e oʻo atu i le 1 DD mai le pulou namele (neovascularization i le vaega o le disk) poʻo luga ole vaʻa autu (neovascularization i fafo o le 'ie). E mafai uma nei filifiliga. Ua faʻamautuina o le atinaʻeina o le retinopathy o le maʻisuka faʻateleina muamua e muamua atu i le le faʻavaeina o le silia ma le kuata o le retina. O le leai o se membrane tuaoi i totonu o le lipine nerve optic o loʻo faʻamatala manino mai ai le uiga o le neoplasm i lenei vaega. O vaʻa fou e aliali mai i le faʻateleina o le endothelial, e tele lava mai veins, ona latou sopoia ai lea o le faaletonu o le membrane tuaoi, o loʻo taoto i totonu o le vaalele i le va o le retina ma le pito i luga o le tino vitara, lea e avea ma o latou lagolago.

Page. E le manaʻomia mo le siamaina, ae faʻaalia ai le levioculari i uluai vaega o angiograms ma faʻaalia ai le maualuga o le suauu i vaega mulimuli mai ona o le gaioiga masani o le vali mai le neovascular tissues.

Faailoga o le faʻateleina o le maʻisuka retinopathy

O le malosi o le faʻasolosolo o le retinopathy o le maʻisuka e faʻamautuina e ala i le faʻatusatusaina o le nofoaga o loʻo nofoia e vaa fou na fausiaina ma le vaega o le lipic optic:

Disk Neovascularization

  • Tifaga - tetele e itiiti ifo i le 1/3 DD.
  • Tautinoga - e sili atu i le 1/3 DD.

Off-disk neovascularization

  • Tulaga le talafeagai - lapoa e itiiti ifo i le 1/2 DD.
  • Tautalaga - e sili atu i le 1/2 DD.

O le taamilosaga o vaʻa fou na faʻaaogaina e tali atu i le togafiti togafitiga nai lo vaʻa paʻu.

Fibrosis e fesoʻotaʻi ma le neovascularization e tului ona o le tele o le filorousity, e ui lava i le maualalo o le avanoa o le gasegase, ei ai le maualuga o le lamatiaga o le taofiofia o le retinal retinal.

Hemorrhages, atonu e sili ona lelei (subhitoloid) ma / poo vitreous i totonu o le vitreous, o se itu taua tele mo le faʻaitiitia o le gaioiga vaaia.

O uiga o le faateleina o le lamatiaga o se paʻu tele i le vaʻaia i le amataga o le 2 tausaga i le leai o togafitiga e faapenei:

  • O le levacularization le talafeagai i le vaega o le vaʻa ma le 26% o le faʻalavelave, lea e faʻaititia i le 4% pe a uma togafitiga.
  • Ole aʻafiaga ole tino i le vaega ole vaʻa e leai se afaina ile 26% o le aʻafiaga, lea a maeʻa togafitiga ile 9%.

Televise le faʻavasegaina o le optic disk ma le maualuga

  • O le malosi o le leovatculari i le vaega o le 'ie ma le faʻamaʻi o le 37% o le aʻafiaga, lea a maeʻa togafitiga ile 20%.
  • Ole aʻafiaga ole tino ile fafo o le disorders ole 30% o le faʻalavelave, lea a maeʻa togafitiga ile 7%.

Afai e le fetaui nei taʻiala, e fautuaina e aloese mai le pueina o ata ma suʻesuʻe le tagata gasegase i le 3 masina. Ae ui i lea, o le mea moni, o le tele o tagata e faʻafesoʻotaʻi tagata latou te faʻaaogaina le photocoagulation e oʻo lava i le uluaʻi faailoga o le neovascularization.

Faʻalavelave faʻaleagaina o le Maʻisaga Mata

I le retinopathy o le maʻisuka, o faʻafitauli matuia taufaʻamataʻu e faʻaalia i tagata mamaʻi e le i togafitia i le laser, poo o latou taunuuga ua le lelei pe le atoatoa. Masalo o le atinaʻeina o se tasi pe sili atu foi o nei faʻafitauli.

E mafai ona latou i totonu o le vitreous poʻo i totonu o le resrogyaloid avanoa (muala o le toto) poʻo le tuʻufaʻatasia. O le afaina o le muaʻi maʻi o loʻo i ai i le tulaga o se vaʻavaʻa, o le faia o se tulaga o le vaʻaia ma se vavaega pito i luga o le vitreous. O nisi taimi e mafai ona ulu atu i le tino o le tino. O le toe faʻaaogaina o ia ituaiga otaota e manaʻomia ai le umi nai lo le faʻatafunaina. I nisi tulaga, o le faʻalapotopotoga ma le faʻatusatusaga o le toto e tupu i luga o le pito i luga o le tino vitara ma le faʻavaeina o se "membrane lanu paʻu." E tatau ona lapatai tagata maʻi e mafai ona tupu mai le gasegase mai le tele o le tino poʻo isi mafatiaga, faʻapea foʻi ma le hypoglycemia poʻo le faʻamaʻaʻaina o mata. Ae peitai, o le aliali mai o le afaina i le taimi o le moe e masani lava.

Taofia o le tineia o le tino

E aliali mai ma se faʻalavelave faifaipea o membranes fibrovascular i vaega tele o fusuaga vitre. Ole faasolosolo lelei o le maʻisuka e faasolosolo malie lava, e masani lava e le atoatoa, e mafua mai i le malosi o le faʻaogaina o le tino o le vitreous ma vaega o fibrovascular faʻateleina.

O ituaiga nei o le faʻaogaina o le vitoreoretinal traction e oʻo atu ai i le taofiofia o le toe faʻataʻitaʻiina:

  • E foliga mai o le faʻagasolo o le anteroposterior e aliali mai pe a fai feagaiga konekarate fibrovascular, lea e faʻalautele mai le vaega pito i luga, e masani lava ona tuʻufaʻatasia ma se vascular network, tua i le pito i lalo o le vitreous,
  • Alalaupapa alalaupapa o le taunuuga o le faʻalavelaveina o membranes fibrovascular, lea e taʻalo mai le tasi afa o le laina pito i lalo i le isi. O lenei mea e mafua ai le le mautonu i le itulagi o nei manatu ma e mafai ona mafua ai le fausia o paʻu o le vavave, faapea foi ma le suia o le fua faatatau e faatatau i le pu, pe ese foi, e faalagolago i le itu o le malosi o le malosi.

Isi faʻafitauli o le retinopathy o le maʻisuka

O ata e mafai ona atiina ae i luga o le pito i luga o le exfoliated vitreous toso le retina mai le pito i luga i le pito i lalo i le vasa o le lalolagi. O na ata tifaga e mafai ona faʻataʻatia atoa le masini ma le faʻaleagaina o le tino.

  • O le fundus e le suia.
  • Lafoaʻi faʻasolosolo faʻasolosolo i le maʻisuka faʻatasi ai ma maʻi laiti laiti ma / poʻo faʻamalosi malolosi i se mamao o le sili atu i le 1 DD mai fovea.

O le fuafuaga fuafuaina i le fomai o tagata

  • O le leʻo le faʻateleina o le retinopathy o le maʻisuka ma le faʻaaogaina o se mea faʻamalosi i le foliga o se mama i luga o le au o le tino, ae aunoa ma le taufaamatau i le fofo.
  • O le leʻo le faʻateleina o le retinopathy o le maʻisuka e aunoa ma le maʻi, ae faʻatasi ai ma le faʻaititia o le vaʻai ina ia mafai ai ona fuafuaina lona mafuaʻaga.

Faʻamatalaga vave i se fomaʻi maʻi

  • Tuai le faʻateleina o le maʻisuka retinopathy ma le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi ma / poʻo le afaina i totonu o le 1 DD o fovea.
  • Maculopathy
  • Lafoaʻi muamua o le maʻisuka retinopathy.

Faʻamatalaga faʻavavevave i se fomaʻi maʻi

  • Faʻapena le maʻisuka retinopathy.
  • Muamua poʻo le faʻavaveina o le vevela.
  • Rubeosis o le iris.
  • Faʻaaogaina o le tino.

, , ,

Togafitiga o le maʻisuka Retinopathy

Togafitiga faʻatasi ai ma le tuʻuina atu o le laser coagulation e faʻamoemoe i le faatosinaina o le faʻaosoina o vaʻa fou ua fausia ma puipuia le le maua o se vaaiga mamao ona o le afaina o le afaina poʻo le faʻataina o le tino. O le tele o togafitiga e faʻalagolago i le malosi o le faʻateleina o le maʻisuka retinopathy. Faʻatasi ai ma se faʻagasologa lelei o le faʻamaʻi, o le coagulates e faʻaaoga mamao ese mai le tasi i le isi i le maualalo o le malosi, ma faʻatasi ai ma le faʻalauiloaina o le faagasologa poʻo le toe foʻi, o le mamao i le va o coagulates e tatau ona faʻaitiitia, ma e tatau ona faʻateleina le malosiaga.

Amataina o fomaʻi e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se panfundoscope. ma tuʻuina atu se faʻalautele tele atu nai lo se tioata e tolu-ata Goldmann. talu mai le taimi e faʻaaogaina ai le mea mulimuli, o le avanoa o le faʻataunuʻuina le manuia o le faʻataʻitaʻiga ma aʻafiaga leaga e maualuga atu.

  • O le faʻasolosolo o le tele e faʻalagolago ile tioata faʻaaogaina. I le tioata o Goldmann, e tatau ona 500 micron le maualuga o le coagulum, aʻo iai se panfundoscope - 300-200 microns,
  • taimi faʻaalu - 0.05-0.10 sekone i se mana lea e mafai ai ona e faʻaaogaina faʻataitaiga agavaʻa.

O le togafitiga muamua o le retinopathy o le maʻisuka e faia i le faaaogaina o le 2000-3000 coagulates i se faasologa faasalalau i le itu mai le vaega pito i tua, e aofia ai le pito i tua o le retina i se tasi pe lua sauniga, o le coagulation laser paneta, faatapulaaina i se tasi sauniga, e fesootaʻi atu i se tulaga maualuga atu o faafitauli.

Ole maualuga o togafitiga i taimi o vasega taitasi e fuafuaina e le paʻu tiga o le tagata maʻi ma lona gafatia e taulai atu. Mo le tele o tagata gasegase, o le mata o le mata e matala ai le faʻamaʻi, e mafai ona talafeagai, ae o le parabulbar poʻo le subestone anesthesia atonu e talafeagai.

O le faasologa o faatinoga e faapenei:

  • Laasaga 1. Faʻatalatalata i le disas, mai i lalo ifo o le faʻavaʻa o le tino.
  • Laasaga 2. O se puipuiga puipui i luga o le macula ua maua e puipuia ai le lamatiaga o le faalavelaveina o le vitreous. O le mafuaʻaga autu mo le faʻasologa o le neovascularization e le lava le togafitiga.

Faailoga o le faʻaosofia o le faʻaitiitia o le levivcularization ma le faʻaalia o vaʻa gaogao poʻo mea feʻaveaʻi, o le faʻaitiitia o velenla faʻasolosolo, o le faʻaaogaina o afaina o le resinal hemorrhages, ma le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le faʻaaliga. I le tele o mataupu o le retinopathy e aunoa ma ni aʻafiaga le lelei, o loʻo tumau pea le vaʻaia mausali. I nisi tulaga, o le retinopathy o le retinopathy o le maʻisuka e toe foi mai e ui lava i se taunuuga faamalieina. I lenei itu, toe iloiloga o tagata gasegase i le va o le 6-12 masina e talafeagai.

O le coagulation ole tino e aafia ai na o le vascular component o le fibrovascular process. I le tulaga o le faʻafouina o vaʻa fou ua fausia ma le faʻavaeina o mea filapala, e le o faʻamaonia togafitiga faʻapitoa.

Faʻafoʻi togafitiga

  • toe faia faʻasolosolo laser faʻatasi ma le faʻaaogaina o coagulates i le va i va o mea na gaosia muamua,
  • tagi i le pito i tua o le retina o loʻo faʻaalia pe a le toe faia le faʻataʻitaʻiga ona o le le lelei o le faʻaaligaina o le tupe ona o le faapopoleina o le aufaasālalau. I le faʻaopoopoga, e mafai ai e oe ona galue i vaega o le retina e leʻi faʻaaogaina le faʻaaogaina o le laser coagulation ..

E tatau ona faʻamatala atu i tagata gasegase o le faʻamalosia o le laser paneta e mafai ona mafua ai le leaga o le gaogao o suiga eseese, o se faʻasalaga talafeagai mo le aveina o se taavale.

  • Laasaga 3. Mai le aufana o le disk, o le maeʻa o le tali atu i le laina pito i tua.
  • Laasaga 4. Faʻailoga o le itu i le pito i tua.

Faʻamatalaga muamua ona faʻasolosolo ona maua ai le diabetic retinopathy, e muamua fautuaina e faia se tali i le afa pito i lalo o le retina, talu ai i le tulaga o le afaina i totonu o le tino vitio, ua tapunia lenei nofoaga, lea e le mafai ai ona togafitia togafitiga.

Laasaga tulimatai tulituliloa

O le matauina e masani lava 4-6 vaiaso. I le tulaga o le vevela televave lata mai i le vaʻa, atonu e manaʻomia nisi o faʻasalalauga i le numera atoa o coagulates e oʻo atu i le 5000 pe sili atu foi, e ui lava o le faʻamaeʻaina atoatoa o le leviociorisation e faigata ona ausia ma e manaʻomia ai togafitiga vave.

Tuua Lau Faamatalaga