E faʻapefea ona suʻe se suʻega faʻamaʻi mo le suka

Faamoemoe: fuataga o le suka i le urine. Faʻaaliga: maʻisuka, fuaina o le tui insulin.

Saunia:(masini tioata tioata, manava Evil 200 ml), faʻauʻuina le malosi gaʻo, gaʻo tioata, tusitusi ma faapipii le itu (matagaluega, numera o le uarota, igoa o le tagata maʻi, le faamoemoega o le suʻesuʻega, le aofaʻi o le urine na tuʻuina atu i le 1 aso, aso, signature m / s), totigilima.

Gaoioiga algorithm:

1. Faatonu le onosai e aoina mai le urine mo le suʻega.

2. I le 6 i le taeao, e tatau i le tagata gasegase ona tuu le otaota i totonu o le faletaele.

3. Faʻasologa i se fagu-3-lita: fasi pepa laau, faʻaaoga faailo o le voluma (100, 200, 300, ma isi), faʻaopoopo le 100 ml o le vai i se mea e fua ai.

4. O le tagata maʻi e tatau ona aoina i totonu o se fagu-3-lita ia urine uma e alu i le ao (mai le 6 i le 6 itula i le taeao e sosoo ai).

5. Laei totigilima.

6. Fua i meaʻai o aso taʻitasi (aofaiga atoa o le mimilasi) i totonu o se fagu lita 3.

7. Faʻafefiloi lelei uma urine i totonu o se fagu e 3 lita ma se tootoo tioata.

8. Suauu 100-150 ml o le urine i totonu o le 200 ml fagu ma taʻu i le itu le aofaiga o le urine ua atofa i le aso.

9. Auina atu le urine ua aoina i le potu suʻesuʻe.

10. Aveese totigilima, fufuluina ma lima malogo.

Manatua:o le urine masani e aofia ai le glucose i le tulaga o tulaga e le sili atu i le 0.02% ppm. O foliga mai o le suka i le urine (glucosuria) e mafai ona faʻaleagaina ma faʻaleagaina.

O le glucosuria o le tino e matauina ma le faʻaofiina o le tele o meaʻai i le meaʻai, pe a uma ona faʻalagona lagona, pe a uma ona maua ni vailaʻau (corticosteroids).

O le glucosuria faʻamaoni e matauina i le maʻi suka, thyrotoxicosis, Itsenko-Cushing syndrome, hemochromatosis.

Faʻamaumauga "Faʻaiʻuga o le kulūkose i le urine ma se faʻamaʻitaʻiga"

Faamoemoega:siakiina o le kulukose i le uila.

Faʻaaliga: maʻisuka

Saunia:suʻega faʻasolosolo

Gaoioiga algorithm:

1. Aveese le afifi mai le afifi ma vave ona tapunia le tapuni

2. Faʻaofuofu totigilima.

3. Faʻamalosi le vavalalata fou, faʻafefiloi se fasi urine i totonu ma vave ona aveese

4. Aveese le tele o le vai e ala i le tamoe i le pito o le fasi pepa i le pito o le ipu.

5. Faatusatusa le lanu o le vaega o suʻega ma le lanu lanu i luga o le afifi.

6. Aveese totigilima, mulumulu ma lima malogo.

Manatua:fua masani - o le tali e le lelei, o le maualuga ole glucose i le urine e maualalo, faatasi ai ma se taunuuga lelei, ua iloa ai le glucose (glucosuria).

Na le maua le mea o loʻo e sailia? Faʻaoga le sailiga:

Upu sili ona lelei:O le tamaititi aoga o se tagata e tuʻuina atu i taimi uma le le mautonu. 10153 - | 7202 - pe faitau mea uma.

Faʻasao le adBlock!
ma toe faafou le itulau (F5)

matua manaʻomia

Suesuega o le Urine i Zimnitsky

1. E pei ona faatonuina e se fomaʻi.

2. Maʻi o le tino urinary

1. 8 ipu mama mago mama ma se gafatia o le 300.0 - 500.0 ml i igoa e taʻu mai ai le numera numera ma le taimi o le aoina o le urine (6-9 itula, 9-12 itula, 12-15 itula, 15-18 itula, 18-21 itula, 21 -24h, 24-3h, 3-6h).

2. 3 isi masini faamama mama ma se malosi e oo atu i le 300.0 ml.

3. Tuuina atu i le fale suesue.

4. Malosiaga i se vaifofo faʻafomaʻi.

1. Faʻavae se sootaga faʻalagolago ma le tagata maʻi, faʻamatala le mafuaaga ma le alualu i luma o le suʻesuʻega.

2. Faamatala i le tagata maʻi e tatau ona ia matauina le masani masani o le vai ma afi i le aso.

1. Fai atu i le tagata maʻi i le 6.00 i le taeao e tuʻu le vevela i totonu o le faletaele.

2. Tuuina atu i le tagata maʻi e valu (fainumeraina) ma isi punaoa faaopoopo e tolu, logo e uiga i le aoina o le urine i le 3 itula i se isi (faitaulia) mafai i le ao (seia aulia le 6.00 i le aso e sosoo ai).

3. I le taeao o le aso e sosoo ai, ia tusi se tusi ma tuʻuina atu i le fale suesue fale faʻaaoga uma.

Tausiga: e le o manaʻomia.

O faʻafitauli faigata: leai.

1. O koneteina faʻatasi ai ma le aoina o le urine e tatau ona tapunia lelei.

2. Faʻaauau pea ona fai ma tuʻufaʻatasiga o se aofaiga tele - o le amine e aoina i totonu o se fagu faaopoopo ma se faʻamatalaga o taimi talafeagai.

3. I le aoina o le urine i totonu o Zimnitsky, o se laupepa o le vai e tumau pea: o se fuainumera o le vai na maua ma aveese mai le tino ao faagasolo le aso ma o latou fua faatatau e tausia.

4. Afai e leai se urine mo le vaitaimi - o le fagu e tumau pea le leai, o le igoa "leai se vaega o le urine" o loʻo tuʻuina i luga o le igoa.

5. O fagu uma e tuʻuina atu i le fale suesue, e tusa lava pe leai se urine i se tasi o apa.

6. I le po, e tatau ona e fafagu le tagata maʻi e aoina le urine.

7. I le aoina o le urine e tusa ai ma le faaiuga a Zimnitsky: o le ao ma le po, o le fua, o le mamafa o le urine i totonu o galuega taʻitasi.

- fesili i le maʻi e uiga i lona soifua maloloina

-e faʻamalamalama atu afai e le o matauina masani vai-taumafa ma afi, o le vavave o le auiliiliga e mafai ona tupu.

-e faʻamalamalama atu o le amoina lelei o le urine o le a fesoasoani e faʻatuina le faʻamaonia saʻo (faʻamaʻi fatuga)

Ituaiga suega o le urine mo le kulukose

Ua iloa e le au atamamai ituaiga e tolu o suʻega suʻega mo le suka: auala faʻapitoa (faʻataʻitaʻiga), taeao ma aso uma.

Mo le faʻaaogaina o le auala faʻapitoa, faʻataʻitaʻi i se pusa mama. Ona faʻaititia lea o le suʻega i totonu o le uila. A maeʻa le 5-7 sekone, e mafai ona e iloiloina le iuga. Faatusatusa le lanu o le pepa ma le fua o loʻo tuʻuina i luga o le pusa. Afai o le lanu o loʻo i totonu o le tulaga masani, o le suʻega ua manatu e le lelei. E gafatia e gaʻo le fufulu o le kulukose.

Afai o le lanu o le faailoga o le suiga e sui i luga o le fua (i le itu o le faateleina o numera), ona lelei lea o le taunuuga o le suʻesuʻega. O se faʻamatalaga tuusaʻo lenei mo nisi suʻesuʻega o le urine.

E mafai e lau fomaʻi ona faʻatonu se suʻega taeao po o le suʻega i aso taʻitasi mo le kulukose. O le metotia mulimuli e sili atu le aoga ona e iloa ai le faigata o le glycosuria.

Sauniuniga ma tulafono mo le aoina o urine

O uluai gaoioiga e faia i le aso ao lumanai le suʻesuʻega. O mea taumafa o loʻo i ai faʻamaʻitaʻiga e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga. O nei mea e aofia ai launiu, beets, buckwheat, tamato, kofe, ti, fualaau aina. Mo sina taimi, ua fautuaina e lafoaʻi sukalati, pastry, sweets, ice cream ma isi mea gaosia.

I le aso e sosoo ai o le suʻesuʻega, aloese mai le soona fai o le lagona ma le mamafa o le tino. Aloese mai le tagofia o aspirin, diuretics, ma vitamini B.

A o leʻi aoina le urine, ia faia ni togafitiga mama i luga o le tino. E le tatau ona faia se suʻega faʻamatalaga i le taimi o le suʻega. Pe a tofia se suʻega o le urine taeao, aloese mai le 'aiga o le taeao.

O loʻo i ai ni mea manaʻomia mo meafale. E tatau ona kuka ma faʻagogo. Afai e le amanaʻia lenei tulafono, o le urine i luga o le faʻafesoʻotaʻiga ma le siosiomaga i fafo e maua ai se tali alkaline ma oʻo ai ina mataga. E mafai ona e faʻaaoga se pusa faʻapitoa e faʻatau atu i falemaʻi.

O le ola o le urine e le silia le 1.5 itula. E sili atu i le tapulaʻa faʻamaonia e mafai ona faʻaseseina ai iuga (o le mea faʻapitoa o meaola o vailaʻau).

Faʻasologa o taga

O le faʻatulagaga mo le aoina o urini i aso taitasi e le mafua ai ni faigata tetele. E faia lenei mea i totonu o le 24 itula. O le vaega muamua o le taeao e tatau ona sasaa. E le o se faʻamatalaga taua mo suʻesuʻega. O isi mea uma - tuʻu faʻatasi i totonu o le ipu e tasi. Teu i totonu o le pusaaisa i +4 ... +8 ° С. Manatua o le vevela o potu e maualalo ai le maualuga o le kulukose i totonu o le biomaterial.

O mea nei o se algorithm mo le aoina o urine i aso taitasi.

  1. E leai se aoga i le 6 i le taeao (ua aveese lenei vaega).
  2. O urine uma e alu i le aso e aoina i pusa tetele (seia oʻo i le 6 i le aso e sosoo ai).
  3. O le fomaʻi e fuaina le aofaiga o aso uma o le urine. O le taunuʻuga ua tusia i le itu. O le mamafa o le tino ma le maualuga o le tagata gasegase ua faʻaalia foi.
  4. O mea autu i totonu o le fagu e lulu.
  5. 100-200 ml ua ave i totonu o se pusa eseese mai le atoa o le voluma. O lenei vai ola e faʻaaogaina mo nisi suʻesuʻega.

O le saunia o mea mo se faʻataʻitaʻiga o le urine taeao o se faiga sili atu ona faigofie. E aoina le urine i totonu o se mea mama mama. Ona faʻamaufaʻailogaina lea o le fagu i se tapuni ufiufi ma auina atu i le fale suesue. E tatau ona faia lenei mea i le sili atu i le 6 itula pe a uma le aoina o mea.

I le taimi o le maitaga, o le suʻega o urine i aso taʻitasi e tuʻuina atu i totonu o le 9 masina. O lenei mea e taofia ai le atinaʻeina o le maʻisuka maʻisuka ma aʻafiaga e aʻafia ai mo le tina ma le tamaititi.

Vaega o le aoina o urine i tamaiti

O le aoina o le faʻamalosi o le taeao i pepe laiti, aemaise lava i teine, e le faigofie. O le tamaititi e televave feaveaʻi, i se faaopoopoga, e le pulea le faagasologa o le urination. Ina ia faia saʻo, mulimuli i taʻiala nei.

Faʻasaga le vai inu i luga o se papaʻu papaʻu (mo teine). Faatali mo ipu e faʻamalie e aloese mai le mu. A maeʻa, ala e fufulu le pepe. Tuu le pusa i lalo o le papa mo le pepe. Afai e inuina se mea itiiti pe faʻalogo foi i le leo o le vai, o le a vave tele. E mafai foi ona e faapipiiina se sipuni o le sipuni i totonu o le vai mafanafana i le eria o le perineal.

O le condom poʻo se ato faʻapitoa faapitoa o le a talafeagai mo le tama e fai ma pusa mo le aoina o le urine. E pei o se pusa paʻu ma se pu i le ogatotonu. O pito o le afifi o loʻo i ai se mea faʻapipiʻi. Faapipii i le pepe pepe ma tuu se peʻa luga i luga.

E le fautuaina e tagata tomai faapitoa le aoina mai o le urine mai lepela. Latou te aofia ai se gel e faʻafefe ai le vai ua faʻamaligiina. Afai e te tuiina le oloa, ona avea loa lea o le mea e tutusa ma le gel.

O nisi matua latou te aoina mai le urine mai o latou pepe. Ae peitai, e sese foi lenei mea. O le ie e fai o se faamama. A maeʻa, o le urine e leiloa ana mea totino ma e le talafeagai mo suesuega suʻesuʻe.

O le aoina mai o mimi mai se suauʻu e faʻaaogaina se tuilaina e le lelei foi. I lenei taimi, e le lelei le pepe. E mafai ona malulu le uu uila mo ia.

O le faʻaaogaina o se ulo e le o se fofo sili lea. Ae maise pe afai e faia i le palasitika. Faʻapipiʻi se pusa ina ia mafai ai ona maua se mea lelei atoatoa, o le a le aoga.

Faʻasalaina iuga

Afai e te mulimulitai i tulafono uma mo le sauniuniga ma le aoina o urine, i le leai o faʻamaʻi o le ai ai le auiliiliga o iloiloga nei.

O aso taʻitasi o le 1200-1500 ml. O le tele o nei faailoilo o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o le polyuria poʻo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O le lanu o le urine e masani ona lanu samasama. Afai e sili atu ona lanu le mimi, o lona uiga o se maualuga maualuga o le urochrome. O lenei vaega e mafai ona iloa ma le le lava o le inu o le vai poʻo le faʻavaivai i totonu o masini mūmū. O sea soliga e faʻaalia ai le maʻisuka.

O le masani masani o le manino. Afai o se puaoa, o loʻo taʻu mai ai o salts of phosphoric and uricids e maua i le urine. Ma o le faʻamaoniga e faʻamaonia ai le i ai o urolithiasis. O nisi taimi e maua ai ni mea leaga eleelea. O le faailoga muamua lenei o le mumu mumū i le urethra ma gaʻo.

O fua masani masani o le suka o le suka e mai le 0 i le 0.02%. O le tele o le laina ua faailoaina e faailoa ai le le atoatoa po o le maʻisuka. I le taimi o le maʻitaga, i se suega o urine i aso taʻitasi, e mafai ona iloa ai le suka i le tele o mea. O lenei eseesega e mafua mai i le toe faʻaleleia o le tino.

O le masani o le hydrogen index (pH) i le faʻamatalaga o le auʻiliʻiliga o le 5-7 iunite.

O le faʻatagaina o le porotini i le leai o faʻamaʻi e le sili atu i le 0.002 g / l. Afai o le auiliiliga o le auiliiliga na sili atu lona taua, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le mauaina o togafitiga faʻaleagaina i fatugaʻo.

O le faanatinati o se tagata maloloina e iai sona manogi malu ma le le mautonu. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e foliga tutusa ma le acetone.

O se suʻega faʻamatalaga mo le suka o se suʻesuʻega taua lea e fesoasoani e iloa ai le faʻaiʻuga o le fatu, maʻi suka ma isi faʻamaʻi. Mo le maua o faʻamaumauga saʻo, e tatau ona e mulimuli i tulafono uma mo le faʻaaogaina o le biomaterial. I le afiafi o le aoina o le urine, aloese mai le taumafaina o meaai, popolega, vailaau, ma faamalositino mamafa.

O le a se suʻega o urine i aso taʻitasi ma pe aisea e aoina ai

I le taimi lava aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, i totonu o le tasi aso (24 itula), o le urine e aoina i totonu o se pusa lapoa tele. O faʻasologa o aso taitasi e faia i soo se matua, e aofia ai pepe faatoa fananau mai. O le faʻamatalaina o lenei ituaiga auʻiliʻiliga e mafai ai e oe ona fuafua se numera o togafitiga faʻapitoa i le tino.

E tusa ai ma le matua, itupa ma le ituaiga olaga, o le aofaiga o le mimilo ese i le aso e mai le 1 i le 2 lita. Vaega e fuafua ai le tuufaatasiga o le urine:

  • vai (pe a ma le 97%),
  • xanthine, indican ma le creatinine,
  • potassium, sodium, magnesium, phosphorus, faʻapea foʻi ma foliga o le calcium,
  • uric acid ma ona tuufaatasiga,
  • phosphates, sulfates ma chlorides.

O lea suʻesuʻega e masani lava ona faia e siaki ai le gaioiga o fatuga ma ia pulea le tele o mea e gaosia, lea e mafai ai ona e fuafua le atinaʻeina ole maʻi suka, maʻi urological, ma mataʻituina le ala o le maʻitaga i fafine.

Le fua faatatau o vailaʻau o aso taitasi

O fesoasoani a le fale suesue o loʻo faia se faʻataʻitaʻiga lautele e iloa uma faailoga faʻavae. I le faaiuga o le auʻiliʻiliga, o le fomai tipitipi, o ia na faʻasoaina se taimi atofaina mo ia, ua tuʻuina atu i ai se pepa ua maeʻa mai le potu suʻesuʻe. O lenei fomu o loʻo faʻaalia ai tulaga masani o vailaau i le urine o se tagata soifua maloloina ma numera moni o se tagata maʻi faapitoa.

O le faʻamatalaga e uiga i le setete o le tino e faʻalagolago i le iloiloga o faailoga taua nei:

  • aofaiga atoa o le vevela i le 24 itula. I se tamaitai soifua maloloina, 1 - 1.6 L ua faʻatagaina i le aso, i totonu o se tamaloa - mai le 1 i le 2 L, ma o tamaiti e le tatau ona sili atu i le 1 L i le aso.,
  • o le kulūkose pe a pasi i le suka e le tatau ona sili atu nai lo le 1.6 mmol / aso.,
  • creatinine e masani mo alii i le va o le 7-18 mmol / aso, mo tamaitai - 5.3-16 mmol / aso.,
  • polotini: o le excretion protein o le masani - 0.08-0.24 g / aso, o lona maualuga e mai le 0 i le 0.014 g / aso.,
  • urea o loʻo iai i le masani o le 250-570 mmol / aso.,
  • oxalates - i fafine - 228-626 mmol / aso poʻo le 20-54 mg / aso i totonu o tane - 228-683 mmol / aso poo le 20-60 mg / aso.
  • O le hemogabin e tatau ona toesea
  • urobilinogen - e le sili atu i le 10 μmol,
  • lanu, lanu ma le manino,
  • urine pH faʻaalia se suiga i le toto pH.

Auala e saunia ai mo le auʻiliʻiliga

Ina ia faaitiitia le lamatiaga o le mauaina o faailoga sese, e taua le saunia tatau. Ua taʻu mai e le fomai le auala e faia ai le sauniuniga i le taimi o feutagaiga ma le fuafuaina o le faatonuga mo le auiliiliga. 2-3 aso ao le i tuʻuina atu le meafaitino, e tatau ona ausia tulaga manaomia:

  • tausia le tumama o le tino i fafo ao faagasolo le aoina o meafaitino,
  • i le aso e sosoo ai o le suʻesuʻega, aveese mai taumafa taumafa e faʻaleleia ai le taofiofia o le urine: beets, vine susulu, kāloti,
  • faatapulaaina le taumafaina o meaʻai vevela, suamalie, suamalie ma suamalie,
  • o le inu masani lava e tatau ona tausia i le gasologa o le aso,
  • musu e faʻaaoga vailaʻau.

I le tulaga pe a taua vailaʻau e taua tele, e le tatau ona e faʻaaogaina a latou meaʻai. Ina ia faʻamaonia le sao o faʻataʻitaʻiga auʻiliʻili, e tatau ona logoina le fesoasoani o fale suesue o le a taitaia suʻesuʻega a le fale suʻesuʻe, o le lisi o fualaau faasaina ma a latou metotia.

Tulafono mo le aoina o urine mo suʻesuʻega

O se vaega o lenei ituaiga o suʻega o le aoina o urine uma i totonu o le 24 itula, o lea e le fautuaina ai e fuafua ni malaga poʻo isi mea na tutupu i lenei aso.

Faʻataʻitaʻiga faigofie i luga o auala e aoina ai faʻasusili i aso taʻitasi mo auiliiliga:

  1. Muamua lava, e tatau ona e saunia se pusa e leai ni vailaʻau, mamago mo le 2 po o le 3 lita ma se ua lautele ma se tapuni ufiufi, pe faʻatau i totonu o se fale faʻafefiloi se pusa faʻapitoa e faia i le plastics i le 2.7 lita.
  2. Le faʻapipiʻiina o le taimi o le amataga o le aoina o meafaitino, ina ia faia ai se aso tonu lava. Afai e te faimalaga muamua i le 7 i le taeao, ona tatau loa lea o le vaega mulimuli i le 7 i le taeao o le aso e sosoo ai.
  3. Fufulu totoga manaia e aunoa ma le faʻaogaina o oloa e faʻapipiʻi ai mea manogi. Masalo o le faʻaaogaina o se vaivaiga vaifofo o le paluga palatini poʻo furatsilina.
  4. O le vaega muamua o le urine i le taeao, pe a uma le moe, e le aoina, ae ua maeʻa le taimi.
  5. E tatau ona e urinate i se mea mama ma mama mama ma vave sasaa atu le urini i totonu o le pusa autu ma ufiufi ai ma se tapuni.
  6. Tausi le atigipusa ma faʻamaʻi uma i le pito i lalo o le pusaaisa, faʻaitiitia le faʻamaisa, ma ia mautinoa ua tapunia le tapuni i le vave e mafai ai.
  7. I le aso o le auiliiliga, pe a maeʻa le aoina mulimuli o le taeao i le taeao, e tatau ona faʻafefiloi ma le faʻaeteete mea uma o le pusa autu ma tuʻu atu 150-200 grams i totonu o se vaa faapitoa.

Aʻo leʻi amataina le suʻesuʻega, e tatau ona e iloa mai le fomaʻi le tele o le faʻamalosi e tatau ona faia mo le auiliiliga. O nisi taimi e fautuaina ai e se fomaʻi le aumaia o se atigipusa tele e iloa ai le tele o le suavai e faʻasaʻolotoina i totonu o le luasefulufa itula.

Contraindications

I olaga o tamaʻitaʻi ma tamaitai, ei ai aso e le mafai ai ona faia sea suʻesuʻega.

E le fautuaina le aoina o mimi i mataupu nei:

  • pe a uma feusuaʻiga, ona o le ai ai se faʻateleina o le protein i totonu ole mea suʻesuʻe,
  • tamaitai i le taimi o tafaoga,
  • inuina o le ava ma le kofe i le afiafi e solia. O le vailaʻau faʻasolosolo o le urine o le a le fetaui ma faigamalo i totonu o le tino, lea o le a faʻasese ai taunuuga o le auiliiliga,
  • pe a uma ona faʻamalosia le malosi faaletino ma i lalo o le atuatuvale, talu ai o le a tele atu le palatini i le suʻega o le suʻega ma o le a le o se faʻamaoniga moni o le tino,
  • E matua faasaina le teuina o le isumu i le vevela o le potu.

Pe a pasia le suʻega, o nisi o gasegase e aumaia i le fale suesue se vaega itiiti o le aoina o le urine, lea na tu i totonu o le potu mo se aso. Ua latou talitonu o se mea faanatinati lena i aso taitasi. O lenei tulaga e fia iloa ma loloto le sese.

O le faʻataunuʻuina o manaʻoga uma mo le sauniuni, aoina ma le teuina o le urine, o le taunuuga o se iloiloga i aso taitasi o le a faʻatuatuaina e mafai ona mafai ma o le a fesoasoani i le faʻamaonia saʻo ole ituaiga o faʻamaʻi.

Faʻailoga ma faailo o glucosuria


O le mafuaʻaga o le aoina o le urine ma le faʻatinoga o ana suʻesuʻega mulimuli ane atonu o ni mafuaaga. O le mea lea, o se tasi o mea sili ona taatele o le sese lea o meaai, lea e mafua ai le taumafa o gaʻo.

O nisi fualaau faasaina e mafai foi ona faateleina ai le kulukose toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, fualaau oona e iai caffeine ma glucocorticosteroids.

Ma o mafuaaga o le glucosuria faaumiumi o le maʻisuka, o le toilalo i le faagasologa o le tali o le suka i fatugaʻo ma isi pathologies o nei totoga. I soʻo se tulaga, o le i ai o le suka i le urine i se tagata soifua maloloina e faʻaalia ai le i ai o faʻafitauli i le tino.

O le mafuaʻaga mo le pasia o le urini mo le auiliiliga atonu o se numera o faʻamaoniga faapitoa:

  1. faateleina le urination
  2. susu ma le galala
  3. suiga faafuasei i le manao
  4. vevela ma le ulu
  5. malaise
  6. vevela, vevela, vevela ma le vevela o le paʻu, aemaise lava i le itutino,
  7. hyperhidrosis.

O nei faʻaʻailoga e masani ona faʻatasi ma le maʻisuka.

Ae mo le suʻesuʻega, ua faatonuina e le fomaʻi se suʻesuʻega maeʻaeʻa, e aofia ai se auiliiliga o le urine, ma aoina mai se fagu.

Aisea e aliali mai ai le suka i le urine?

Glucose po o le suka i totonu o se tino maloloina ma le urine e le o faʻamalosi. O lenei tuufaatasiga e aofia ai i vaega uma o le tino i le tino, ma maua ai le malosi. I le faagasologa o le olaga, o lenei tuufaatasiga i le tuufaatasiga o le urine muamua e ulufale atu i le renal tubules, pe afai e matua gauai atoa ma e le aveesea. O le mea o loʻo totoe e le iloa e suʻega masani.

Afai o le carbohydrate ua faʻateleina i le urine, o se faailoga lenei o le vaivai o le absorption i totonu o le tupales poʻo le sili atu o le kulukose i totonu o le toto.

O le kulukose i totonu o le toto i totonu o le toto e tatau ona i ai i le lautele o le 3.5-6.5 mmol l, pe a oʻo i le maualuga o le 7-8 mmol l, o le a gaoioi le tino o le tino. O le faateleina i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea, e le mafai e gaʻo o fatuga ona gauai ma amata ona "pasi" glucose, ma le maua ai gaʻo.

E tele ituaiga o glucosuria - faʻalagolago i le mafuaʻaga na mafua ai ona foliga mai:

  • Faaletino - i le leai o togafitiga o totoga i totonu, o le mafuaʻaga o le suka i totonu o le urine e ono avea ma meaai maualuga-kalori poʻo se faʻaopoopoga o le avega i luga o le tino i le taimi o le maitaga. Glucosuria faʻalagona e faʻafeagai ma le talaaga o le faʻalavelave faʻalavelave, faʻaleagaina o lagona, poʻo le gaioiga.
  • I se tagata soifua maloloina, o le suka i totonu o le mimiia e mafai ona aliali mai ma se faʻateleina o le faʻaaogaina o le kulukose i meaʻai, aʻo gaʻo ma maitauina. I nei tulaga uma, o le foliga mai o le kulukose i le urine e matauina muamua ma pe a toe faia le suʻesuʻega, ua le o toe faamauina.
  • I le maʻi suka - o le le mafai e le tino ona faʻaaogaina le kulūkose mai meaʻai e mafua ai ona sili atu lona pulelasi. O maualuga o le suka i le toto e mafai ona tumau pe maualuga, ae o gaʻo o loʻo maua i le urine.
  • O le pancreatitis, o le mumū tele o le pancreas e oʻo atu ai i gaioiga eleelea o enzymes ma i le faʻaitiitia o le faʻaleleia o gaʻo.
  • Endocrine - faʻateleina le pulefaʻatonu o hormones o laʻau, o lauroid ma pancreas e taʻitaʻia ai foi le faʻavevesi o le faʻatonutonuina o le faʻafefe i totonu o fatugaʻo.
  • Tutotonu - o le galuega o totoga urinary e pulea e faailo mai le faiʻai. O le solia o le tulafono faatonutonu o le faamaluina o mea e mafai ona mafua ai manuʻa, neoplasms, faamaʻi inflammatory o le tino. Faatasi ai ma nei faʻafitauli, e seasea lava ona faia le suʻesuʻeina o le urine mo le suka, ona o loʻo maua i isi faʻamaoniga.
  • I le tulaga o mea oona - o nisi o vailaʻau faʻamalosi e mafua ai le le lelei o fatugaʻo, ona e le mafai ona latou faʻaaogaina atoa le kulukose ma o nisi o mea e ulu atu i le urine e le suia.
  • Faʻasologa o totoga o le tino - faʻapupulaina le glucosuria lua. O faamai o le urinary tract lea e tupu ai ni fomaʻi i totonu o masini o fatugaʻo e mafua ai foi ona faaitiitia le malosi o le gaogao o tubules ma le "leakage" o vaega eseese i le urine. I iloiloga, salts, siama, proteins, ma le suka e mafai ona iloa.

O le faateleina o le kulūkose e tupu i le taimi o le tamaitiiti. O le tasi le faateleina o le maualuga o le suka i le 2.8 mmol / l e le o se togafitiga, ae e manaʻomia ai se isi suʻesuʻega.

Glycosuria i tamaiti e mafai ona matauina i:

  1. Ituaiga o maʻisuka 1 - o le mea e leaga ai, o lenei faʻamaʻi e aʻafia ai tamaiti o vaitausaga uma. E tatau ona siakiina le maualuga o le suka i totonu o le toto ma le urine, pe afai o le tamaititi e manava le manava, e masani ona faitio i le vaivai, ua faateleina le mamafa o lona tino, ua faaitiitia lona tino, ua faateleina lona lagona o le fiainu, ma o le urination ua masani ona fai.
  2. O le taumafaina o le tele o mea -ona - aʻo leʻi faia suʻega, e tatau ona e siakiina le meaʻai a le tamaititi ma taofi le inu o sugary, mea inu gaʻo, pata o le taeao, meaʻai, pusa ma isi mea faʻapitoa.
  3. O togafitiga faʻasolosolo umi-pe a ave ni ituaiga o vailaau faʻasaina, e ono maualuga le maualuga o meaʻai. E tatau ona lapatai le fomaʻi e uiga i lenei mea ao lei faia le suʻesuʻega.
  4. Vaʻavaʻavai - o le tino o le tamaititi, aemaise lava i taimi o le vave tuputupu aʻe, e le mafai ona faʻafetaui i taimi uma faigata. E tusa ai ma fautuaga WHO, e tatau i le tamaititi ona i ai le itiiti ifo ma le 2 itula o le malologa i le aso, ma le numera o vasega ma vasega i le taimi e tasi e le tatau ai ona sili atu le aʻoga 2. E masani lava, pe a uma ona galue, e tusa lava pe o se tamaititi soifua maloloina o loʻo iai ni faʻafitauli o le gaioiga o le gaioiga o gaʻo po o isi totoga.

Tauaofiaga i le taeao ma le aso: sauniuniga


Mo taunuʻuga o le suʻesuʻega e faʻatuatuaina, e tatau ona e iloa tulafono mo le aoina o le urine mo le suka. O le mea lea, ao leʻi aoina mai le muimui i le taeao, muamua faʻamaʻi le pusa, lea o le a faʻatumu i le vai.

Ma le isi, aʻo leʻi faia le faʻatinoga, ia fufulu fufulu le perineum i le fasimoli. Mo le puipuia o le le talafeagai o mea le mama mai le ulufale atu i le urine, e manaʻomia e tamaʻitaʻi ona faʻapipiʻiina se perineum ma se sipuni susu i le taimi o le faʻasologa.

O faʻasolosolo i aso uma e aoina e tusa ai ma fautuaga uma o le a faʻatagaina pe a uma le suʻesuʻega ina ia maua ai faʻamaoniga saʻo e faʻaalia ai le aofaiga atoa o le kulukose i le urine i le 24 itula talu ai. Ae ao lei aoina le urine, e tatau ona e iloa tulafono o lenei faagasologa:

  • E tatau ona saunia 2 pusa i le volume 3 ma le 0.5 lita.
  • Ua fufulu ma faʻamaʻi ipu.
  • O le aoina e tatau ona amata i le 6-9 i le taeao ma faʻaauau seia oʻo i le taimi e tasi i le aso e sosoo ai.
  • O le muamua gaogao e tatau ona tuʻuina i totonu o le faletaele, ma o le aoina e tatau ona amata i le vaega lona lua.
  • O vai uma na faʻatuina i le taimi o le aso e sasaa atu i totonu o se fagu e tolu-lita.
  • I le aoina o le faagasologa, e tatau ona e fatuina se faʻamanatuga o le a faʻamaumau ai mea uma e matauina.

A maeʻa le aso, o mea o loʻo i totonu o le fagu e tatau ona faʻafefiloi lelei, ona sasaa lea 200 g i totonu o se pusa faʻapitoa. A maeʻa lenei mea, e tatau ona ave le pusa i le fale suesue mo le 3-4 itula. Afai e le mafai ona vave tuʻuina atu le faʻataʻitaʻi i se falemaʻi, ona tatau lea ona teuina i se nofoaga malulu mo le silia ma le 8 itula.

O le aso ao lei faia le auiliiliga, e tatau ona aloese mai le tele o le mafaufau ma le faaletino. O lenei mea o le a faʻamaonia ai le faʻatuatuaina e pei ona talafeagai ai.

E le gata i lea, i le tasi aso ao leʻi faia le auʻiliʻiliga, e tatau ona vavaeese nisi o meaai mai le taumafataga. O nei mea e aofia ai beets, buckwheat, fua o le citrus, kāloti ma soo se suamalie. I le uma, o nei meaʻai uma lava e mafai ona faʻamaonia ai le lelei o taunuuga.

E le gata i lea, 2-3 aso aʻo lei faia le suʻesuʻega, e tatau ona e aloese mai le faʻaaogaina o le acromorbic acids, lea o le a paʻu ai le urine i se lanu samasama matagofie, lea e mafai ona taitaiseseina ai fesoasoani o fale suesue.

E faʻapefea ona aoina le isumu?

Ina ia faateleina le sao atoatoa ma le mautinoa o taunuuga, e manaʻomia le sauniuni muamua. E mafai ona faʻatino le faʻataʻitaʻiga o le urine i totonu o le falemaʻi, faʻapitoa ona faia le sauniuniga mo le onosai ma e mataituina e le aufaigaluega fomaʻi le auala e aoina ai. I le fale, e tatau ona e mulimulitai i se tasi o aofaʻiga algorithm:

  • I le aso ao leʻi oʻo i le aoina, e tatau ona e mulimuli i se mea e 'ai - e tatau ona' alofia le 'aina o mea e mafai ona suia ai le lanu o le urine.
  • I se tasi aso, poʻo le sili atu, i le tolu aso ao leʻi faia le auiliiliga, ia lafoaia uma le suamalie ina ia faʻaaogaina ai glucosuria.
  • Taʻitaʻi se olaga masani, aloese mai le galue, galue malosi.

E i ai tulafono faʻapitoa mo le aoina o le urine mo le suka, o lo latou tausiga e talafeagai e faʻamautinoa ai le faʻamaoni o taunuuga o suʻega.

Totogi o le taeao

Le aoina o se fua o le urine taeao:

  1. Saunia se pusa - e mafai ona avea ma fagu vailaau mai se fale talavai poo se pusa tioata tioata e 100 - 200 ml.
  2. Aoina faʻamaʻi vave pe a maeʻa.
  3. Fufulu ma faʻamago le tino i fafo.
  4. E le fautuaina e aoina le vaega muamua o le urine - faatasi ai ma siama, siama, masima ma isi vailaʻau faʻapipiʻiina i le po i totonu o le urinary tract e mafai ona tuʻuina i se auʻiliʻiliga ma ia.
  5. A uma ona faaseʻe le vaega muamua, aoina mai le vai totoe (50-100 ml) i totonu o se pusa tioata, tapuni ma le faaeteete le tapuni - ia aloese mai siama mai le ulu atu.
  6. Tuuina atu iloiloga i le fale suesue i se taimi vave e mafai ai.

Faʻasologa i aso taʻitasi

Umi i aso uma mo le suka - e tatau ona faia lenei faʻataʻitaʻiga i se aso e leai se totogi, pe a uma ona faʻatau se pusa 3-5 lita i le fale talavai poo le saunia o se pusa tioata e le itiiti ifo i le 3 lita i totonu o se voluma, e sili ona pogisa. O loʻo i ai se algorithm faapitoa mo le suʻeina o le urine mo le suka:

  • I le 6-7 i le taeao e tatau ona e faʻaogaina atoa le vevela - o lenei vaega e le o amanaiaina i le auiliiliga, talu ai o le tele o le suavai e aoina i le po i le aso talu ai.
  • I le gasologa o le aso, o le voluma atoa o le tuʻuina atu o le urine e aoina i totonu o se atigipusa - o lona tapuni e tatau ona tapunia ma e tatau ona teuina le pusa i se nofoaga malulu.
  • O le aso e sosoo ai, i le taeao, o le aofaʻiga atoa o le vai ua filifilia ua faamaumauina - pe a faʻatusatusa, o le mamafa ma le maualuga o faʻamaoniga o le tagata maʻi ma le tele o meainu na faʻauʻuina e amanaia.
  • A maeʻa lena, ona lūlūina lea o le fagu, 200 ml o le mimilo e sasaa mai ai mo le auiliiliga, o le isi mea na aoina ua sasaaina.

Afai e te le iloa le auala e aoina ai le urini i taimi eseese o le aso, e tatau ona e suesue i le algorithm mo le faia o le auʻiliʻiliga ma maua aʻoaʻoga. E tatau ona e saunia 4 ni mea e leai ni meaʻai e iai le lapisi pe a ma le 500 ml.

Muamua, vaega o le taeao, e sasaa mai foi. A maeʻa, ona aoina lea o le urine i le pusa e tasi, ua atofaina i le vaitaimi mai le 8 i le taeao i le 2 i le taeao, i le 2 - mai le 2 i le taeao i le 8 i le taeao, i le 3 - mai le 8 i le 2 i le taeao ma le 4 - mai le 2 i le taeao i le 8 i le taeao. i le taeao. Afai ole maʻi e le urinate i le taimi atofaina, e tumau pea le fagu. O le voluma o vaega taitasi ua tusia ma o lenei faʻamatalaga ua tuʻuina atu i le fomaʻi.

Faʻafefea le auʻiliʻiliga ma ona taunuuga

Mo le suʻesuʻeina o le urine mo le suka, e lua ituaiga o auʻiliʻiliga e faʻaaogaina:

  • O le suʻesuʻeina o le taeao o se ituaiga faigofie lea o suʻesuʻega, lea e faʻaaogaina mo suʻesuʻega lautele poʻo le puipuia.
  • Suʻesuʻega o urine i aso uma mo le suka - o lenei auala e umi ma sili atu ona mamafa, ae sili atu le faʻamatalaga ma sao. O lenei faiga e faʻaaogaina e faʻamaonia ma faamanino ai le siama.

E i ai foi auala manino o le faia o se faaiuga - e faʻaaoga ai faʻamaufaʻailoga poʻo ni fofo faapitoa. A tuʻuina le faailo i le urini e aofia ai le suka, e suia ai le lanu. O ia ituaiga suʻesuʻega e masani lava ona faia i le fale e pulea ai le gaioiga o totoga, pe afai foi e tatau ai, vave ona maua le taunuuga.

Taua! Afai e maua le suka i le tasi taimi i le suʻega o le urine, e le manaʻomia ona e popole vave. Masalo o lenei mea e mafua ona o le faʻalauteleina o mea o lo oi ai meaʻai i mea taumafa, popolega, poʻo se suʻesuʻega le saʻo. Ia mautinoa e toe faia le suesuega i luga o se manava gaogao ma ia tausisia tulafono o loʻo i luga.

I le aoina o suʻesuʻega i aso taʻitasi, e tatau ona e faʻalogo i:

  1. Aotelega - masani masani o vailaʻau masani o aso taitasi e le sili atu i le 1200-1500 ml (seasea - 2 l). O le siʻitia o le tele o le suavai faʻalilolilo i le mulimulitai i le pulega o le ava o se tasi lea o faailoilo o faʻamaʻi.
  2. Smell - e tatau ona le faʻaaoga, vaivai. E le mafai ona tupu se mea manogi, o le manogi-manogi pe a maualuga le kulūkose. O le manogi leaga ma le manogi e uiga i faʻamaʻi o le vailaʻau o manu.

O le a le mea e fai pe a maua le suka

Pe a faʻamaonia le foliga mai o le kulukose i le urine, o le a mautinoa lava le auina mai e le fomaʻi se suʻesuʻega faaopoopo, lea o le a fesoasoani e fuafua ai le tulaga ma le faʻatinoga o totoga i totonu ma polokalama. Faʻalagolago i le i ai o isi faʻamaoniga, e mafai ona avea ma se ultrasound o okeni pelvic, fluoroscopy, fuaina o le toto mo hormones.

O suʻega nei ua manatu e faʻamalosia: toe faia o suʻesuʻega, suʻe toto - fesoasoani e suʻesuʻe le faʻaopoopoga o le maualuga o le maualuga o le suka, o le suʻega o le toto.

Afai e le maua le mafuaʻaga o le glycosuria i le taimi o le suʻega poʻo le prediabetes, ona mafai lea ona e puleaina le suka ma faʻaitiitia le lamatiaga o le atinaʻe o oe lava. Mo lenei, ia faʻaalia suʻesuʻega e faʻaaogaina e le o le tulaga, ae o le mea o loʻo i ai poʻo le leai foi o le carbohydrate i totonu o le toto po o le urine.

  • Meaʻai talafeagai - tuʻuina atu o meaʻai gaʻo e tatau ona avea ma masani. E manaʻomia lou faʻapulaʻaina o le lisi i ipu o loʻo i ai le suka, gaʻo ma falai meaai, faʻapea foʻi ma meaʻai vave. O le taumafaina o fualaau faisua ma fualaau aina e aunoa ma se fuataga e le fautuaina foi.
  • O gaoioiga faaletino e laiti, ae o le faamalositino faifaipea e faʻamalosia. E mafai ona sopo, aau i le vaitaele pe naʻo se 15 minute minute i le taeao.
  • E lava le taumafa - mo le maʻisuka ma fatuga o fatugaʻo, o le tele o le vai e faʻaumatia, ae mo isi faʻafitauli, e fautuaina e inu le 1 lita o le vai mama i le aso. O vai mama e leai se vai e tatau ona avea ma faavae o mea taumafa inu, e tatau ona sui ai lauti, kofe, vai ma isi meainu faatasi ai ma le suka.
  • Auala faʻaogaina o togafitiga - lauti mai laulaau, o le teuteu o avo po o le 'aina o lenamon fesoasoani e faaleleia le tulaga.

Aʻo leʻi faʻaaoga soʻo se togafitiga faʻaleaganuʻu o togafitiga poʻo le suia o lou olaga, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi, mo nisi faʻamaʻi soʻo se avega, meaʻai po o teuteuga o laʻau atonu e matua faasaina.

Fuaina o le suʻesuʻeina o le Urine


Afai o le aoina o urine mo le suka na saʻo lelei ona faia ma o le tagata gasegase e le o iai ni faʻafitauli, o le a fetaui tali o suʻesuʻega i numera o faʻasologa. O le mea lea, i se tagata soifua maloloina, o le aofaiga ole aso ole urine e tatau ona le itiiti ifo i le 1200, ma e le silia le 1500 ml. Afai e faʻasaʻo le tele o le vai, ona faʻaalia ai lea o le polyuria lea e tupu pe a iai le tele o le vai i le tino, lea e masani ai mo le maʻisuka insipidus ma le maʻisuka.

I le le i ai o ni mea sese tele, o le urine ei ai se lanu lanu samasama. Afai o lona malu e sili atu ona tumu, ona fai mai lea o mea o loʻo i ai urochrome ua faʻateleina. O le sili atu o lenei vailaʻau e matauina i le leai o se vaiinu poʻo lona taofi i totonu o masini.

E masani lava, o le faanatinati e tatau ona manino. Afai o se puaoa, ona fai mai ai lea e aofia ai urates ma phosphates. E mafai ona taʻu mai ai le i ai o urolithiasis.

E le gata i lea, o le valea e leaga pe afai e tulei i totonu. O lenei faailoga e aofia ai le mumu o le vevela, o isi totoga o fatu ma fatuga.

Afai e leai ni faʻafitauli, ona tatau lea ona le sili atu i le 0.02% le kulūkose i totonu o le urine. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le biomaterial, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le atinaʻeina o le le atoatoa ma le maʻisuka.

E tatau ona leai se aoga o le u. Afai e matuia ma patino, o lona uiga o loʻo taʻu mai ai le tele o faʻamaʻi:

  1. acetone poʻo ammonia - maʻi suka suka, le faʻaaogaina o le maʻisuka, faʻamaʻi pipisi,
  2. masini eletise - phenylkenturia (le lelei i le metabollanine metabolism),
  3. iʻa manogi - trimethylaminuria (solia o le enzyme formation i totonu o le ate).

Manatu o le tagata lava ia


Ina ia faia se suʻega urine mo le suka i le fale, e tatau ona e faʻaaoga fasi pepa faʻapitoa. Fua o le kulukose e tupu pe a faʻaititia le fasipepa i totonu o se atigi fagu. O le taunuuga o le a saunia pe a maeʻa ni nai minute.

E le tatau ona lafo i lalo le pusa i totonu o se fagu vai, e mafai foi ona suia i lalo o se vaitafe o le urine. Ona vaai lea pe o le a le tele o le lanu o le faailo ua suia.

O le faʻamatalaga faʻamatalaga o le glucotest e maualuga, ae e tele lava ina faalagolago i le fou o le biomaterial ma le umi o lona aoina. O le mea lea, faatasi ai ma se iloiloga tutoʻatasi, e le fautuaina e faʻaaoga i aso taʻitasi. I lenei tulaga, o le vai na aoina i le 30 minute mulimuli o le a avea ma se filifiliga lelei.

E taua le iloa o le fesoasoani o le suʻeina o fasipepa e le mafai ona fuafuaina le tulaga oi ai nei. O lenei metotia e mafai ai e oe ona iloa le mea na tupu i totonu o le tino i nai itula talu ai. O le mea lea, o le fetuunaʻi o le fualaau o fualaau oona e faavae i luga o taunuuga o ia suʻega e le talafeagai.

Ina ia iloa taunuʻuga, a maeʻa ona faʻaaoga le urine i le fasi pepa, e tatau ona faʻatali 30-40 sekone. O le filifilia o le suʻesuʻega e faʻatinoina e ala i le faʻatusatusaina o le laina faʻaalia ma se laulau i luga o le afifi.

Afai i le taimi o le auʻiliʻiliga, e leʻi suia le lanu o le faailo, o lona uiga e leai se suka i le urine. Ae peitai, afai e leai se kulukose i le urine, o le mea lea e le o faailoa mai ai le leai o le maʻisuka ma isi faaletonu i le gaosiga o le gaʻo.

A maeʻa, ma le taui lelei mo le faʻamaʻi, e le maua e le suka le taimi e ulu ai i totonu o le mimi.

O le a le mea e fai pe a maua le suka i le urine?

A maua le glucosuria, e tatau ona iloa le mafuaʻaga o ona foliga. Afai o le mea na tupu ai o le maʻisuka, o lona uiga la o le laasaga muamua o le faʻamaonia le maualuga o le glycemia.

E taua tele ile maʻi e faʻaaogaina le tele ole aofaʻi o le vai ile togafitiga. I mea uma, ma le glucosuria, e amata e le tino se masini puipuia lea e faʻaitiitia ai le leai o se vai i le kulukose e ala i le urine. O le mea lea, pe a inuina se fua faatapulaa o le vai, o le a tupu le vai.

I le avea ai o se tulafono, o le glucosuria e faʻafeagai ma le talaaga o se gasegase o le maʻisuka, lea e manaʻomia ai le togafitiga o le antihyperglycemic. Masalo o le a manaomia e le tagata maʻi le togafitiga o le inisalini poo le faateleina o le fua o le suka-lowering drugs mo sina taimi.

I le tulaga o le maʻitaga poʻo le mauaina o mea faʻapitoa mo le faʻaogaina o le glucosuria, e fautuaina oe e toe iloilo au meaʻai. O le tulafono autu o taumafa masani i aso uma o le 'ai lea o taumafa i ni vaega laiti 5-6 taimi i le aso. I lenei tulaga, e tatau ona e 'ai meaai maloloina (fualaau faisua, fualaau aina, gaʻo maualalo, aano o manufasi, iʻa, meaʻai) e leʻo aofia ai mea leaga.

I le vitio i lenei tusiga, o le a taʻu atu e Elena Malysheva ia te oe le auala e sauniuni ai mo le suʻega.

Tuua Lau Faamatalaga